Queen of fejknews och fulvinklar blir hedersdoktor vid Umeå universitet för att hon motverkar fejknews…

Ni har väl inte missat det där lilla ordkriget mellan en senator från Demokraterna och Trump i USA? Senator Warren har hävdat att hon är en indian och Trump har kallat henne för fejk-Pocahontas. Sen finns det lite andra grejer också där Warren har försökt att utnyttja kvoter för native americans osv med hänvisning till att hon skulle vara Cherokee.

Trump har sagt att han ska skänka en miljon dollar till välgörande ändamål om Warren kan presentera ett DNA-test som visar att hon är indian. Nu har hon gjort ett sådant test. Det visade att hon har så lite indian-DNA att det knappt är mätbart. Hon är mindre indian än den genomsnittliga amerikanen…

Vad visade då DNA-testet?

Jo, att Warrens DNA till 95 procent härrör från europeiska förfäder. Resultatet antyder också att Warren sex till tio generationer tillbaka har en förfader från Amerikas ursprungsbefolkning.

Vad innebär det? Jo, att Warren är någonstans mellan 1/64-dels och 1/1024-dels indian.

Hon är alltså en promille-indian. Det tar Bergfeldt, SVT:s korrespondent i USA, och SVT som intäkt för att hon är indian i sina rapporteringar. Helt ogenerat.

Trump har alltså sagt att han ska skänka en miljon dollar om hon tar ett DNA-test som visar att hon är indian.

Det där sista är inte så viktigt anser SVT och Bergfeldt för som ni ser så ”missar” hon att säga att testet också skulle visa att hon var indian för att han skulle skänka pengarna. Vilket det alltså inte visar. Fejknewsskapande i sin finaste prydnad.

Nej, har man kanske en promille indian-DNA så är man inte indian. Bergfeldt har troligtvis ungefär 2 procent neandertalare i sig (troligtvis pga att de flesta i Europa har det) men inte gör det henne till en neandertalare? Trots att hon är minst 10 gånger mer neandertalare än vad Warren är Cherokee.

Warren är lika mycket Cherokee som jag är kines, dvs inte alls. Men enligt Bergfeldt är alltså en promille bevis för att hon är en riktig indian. Då är Bergfeldt definitivt en riktig neandertalare.

Det här är bara det senaste exemplet på enormt snedvriden rapportering från USA med Bergfeldt och SVT.

SVT och Bergfeldt kan sluta vara så enormt mot Trump att man hela tiden måste vinkla allt till hans nackdel. Har någon hört Bergfeldt rapportera något positivt någonsin om Trump? Jag har inte det i alla fall. Vi har liksom för länge sedan fattat att man på SVT hatar honom, man måste inte bevisa det genom rena fejknjuuuus och hittepå varje gång man rapporterar. Och jag menar varje gång. Man får gärna tycka illa om honom, det finns säkert massor av skäl till det, men det har inget med rapporteringen om amerikansk politik och amerikanska nyheter att göra. Det är oprofessionellt att göra som Bergfeldt.

Så här har det varit under Bergfeldts alla år i USA, alltid med vinkel mot Trump. Oavsett vad det handlar om. Efter valet så gick hon ut för att leta Trumpanhängare men hittade inga. Hon var i en park i Washington som är känd som ett ställe dit nästan bara demokrater går. Hon hade haft större chans att hitta en snöboll i helvetet än att hitta en Trumpsupporter i den parken. Osv. Hela tiden ska det vara en vinkel som är negativ.

Det är jävligt tröttsamt!

Men det lönar sig att bara sprida fejknjuuuus, fulvinklar och hittepå från USA

Hennes hårda arbete med att sprida hittepå belönas med en hedersdoktorstitel på Umeå universitet och ceremonin är i morgon. Kolla motiveringen, Queen of fejknjuuuus och fulvinklar blir hedersdoktor för att hon är en motvikt till fejknjuuuus… You cant make this shit up!

Hur kan man ta emot en sådan titel med stolthet och glädje och samtidigt veta att man får den just för att man sprider fejknjuuuus, fulvinklingar och hittepå? För det vet hon såklart, hon är inte i USA som korrespondent för att hon är så enormt duktig och för att rapportera hyfsat objektivt om saker och ting utan just för att hon har exakt rätt åsikter på SVT och rätt åsikter på SVT i den här frågan är att alltid hata Trump oavsett. Och det vet Umeå universitet också om…

Vad är såna priser och titlar värda egentligen? När alla vet att en hel del av de som fått dem inte har fått dem på rätt grunder? Är inte det lite som när Kim Jong-un slår 18 hole-in-one i rad? Eller som att fuska i patiens och jublande utbrista ”Äntligen gick idioten ut!!!” trots att man sitter kvar inne?

Men jag fattar inte, varje gång SVT (genom t ex Bergfeldt), sprider sin hittepå eller vanliga fulvinkel om Trump så säger folk till dem att lägga av och vara ärliga i stället. Massor av folk gör det. Men de bara skiter i det och blåser på som om inget har hänt. De bara ignorerar att de blir tagna med fingrarna i syltburken varje gång och gör likadant nästa gång igen. Och igen. Och igen. Som fulladdade duracellkaniner bara matar de på trots att folk öppet skrattar åt dem.

Nästan som Ceausescus tal, han fattade inte vad som hände. Det verkar vara likadant med SVT, de fattar inte vad som händer. Liksom Ceausescu bara mässade på trots att folk öppet buade och skrek så matar SVT på trots att folk hela tiden säger åt dem att lägga av.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

102 kommentarer

 1. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  10/19/2018

  Den här måste vara en framtida klassiker (bilden alltså, inte min tweet):

  Svara
 2. NPC Hedersdoktorn 🙂

  Svara
 3. Weasel

   /  10/19/2018

  Jag har gjort mitt bästa för att undvika det , men sisådär 8 – 10 gånger har jag sett Bergfeldt rapportera från USA, och vid alla dessa tillfällen har det varit närmast smärtsamt uppenbart att hon tycker ungefär lika bra om Trump som jag tycker om Schyman.
  Skillnaden mellan mig och Bergfeldt är väl att jag åtminstone skulle försöka låtsas vara objektiv om jag var anställd av SVT…

  Svara
  • Leisha Camden

    /  10/19/2018

   Det är därför du aldrig skulle bli anställd av SVT. De är inte interesserade av att låtsas vara objektiva.

   Svara
 4. Pristagarinna i landet Uppochned

  Svara
 5. MiT

   /  10/19/2018

  Svara
  • Senior

    /  10/20/2018

   Samtidigt har jag förståelse för fenomenet.

   När skatterna är så höga som i Sverige gör ju folk allt vad de kan för att slippa betala.

   Till och med de mest förljugna champagnekommunisterna inbitna kommunisterna skapar ju bolag och annat för att kunna skatteplanera maximalt.

   De värsta skattefifflarna i min bekantskapskrets som inte lever som de lär, de som sitter och hittar på konstruktiva avdrag när de deklarerar, är de som röstar rött….

   Det finns forskning på detta fenomen, något som faktiskt Reinfelt/Borg gjorde rätt;
   När de sänkte skatten ökade skatteintäkterna….

   Svara
   • Vic

     /  10/20/2018

    Det värsta är att Sossarna vet detta. De vet mycket väl att Lafferkurvans mekanik är högst verklig och att de skulle få högre skatteintäkter om de sänkte ytterligare. Ändamålet med skatterna är dock inte att få in ”mer” pengar, det handlar om att använda skatten som ett maktmedel för att ge staten kontroll över samhällets finansiella resurser. Detta är omoraliskt nästan bortom beskrivning. Mängder av människor ger sin energi, offrar sin fritid och sina relationer för att gå till ett jobb som de kanske inte ens gillar. De betalar sedan sin hutlösa skatt och en stor del av det bara för att ge staten mer kontroll över dem. Det är en stöld av både människors tid och livskraft med det enda syftet att koncentrera makt, vilket är ett ont av bibliska proportioner.

    Svara
    • Dessutom:
     Engellau: ”NYA POLITISKA LANDSKAP”
     https://detgodasamhallet.com/2018/10/18/nya-politiska-landskap/
     ”[…] skattefinansierade företag har, till skillnad från företag som säljer direkt till medborgarna, inga som helst invändningar mot högt skattetryck och ett alltmer utvidgat välfärdssystem.
     […]
     Företag som säljer till staten tycker att det kan vara praktiskt att staten med tvång hämtar pengarna ur skattebetalarnas plånböcker för att sedan med dessa pengar ge företagen entreprenaduppdrag.”

     Svara
     • Vic

       /  10/20/2018

      ”Fredrik, Fredrik… vad har du gjort?”

      Det är ju såna där lustiga incitament som uppstår när man inte gör klart jobbet och privatiserar på riktigt istället. Många av välfärdsföretagen gör ett bättre jobb än sina offentliga motsvarigheter, men att de är tentakler till staten är mindre kul.

    • Senior

      /  10/20/2018

     Precis så.
     Dock skulle jag vilja hävda följande utöver det du skrev Vic:
     ”det handlar om att använda skatten som ett maktmedel för att ge staten kontroll över samhällets finansiella resurser” och därmed även medborgarna i samhället.

     Svara
     • Vic

       /  10/20/2018

      Ja,absolut är det så. Av samma anledning har man alla avdragssystem för skatter istället för att sänka. Staten sitter på pengarna och så länge det går bra och vi sköter oss får vi lite tillbaka. Omfördelning av skattemedel handlar minst lika mycket om makt som det handlar om jämlikhet.

   • Nisse Hult

     /  10/25/2018

    Industridöden var påtaglig i Sverige även 2006 till 2014 och den borgerliga regeringen gjorde inte ett skit åt detta dom heller.

    Svara
 6. Svårsmält för Trumphatarna

  Svara
 7. Olof

   /  10/19/2018

  SVT tycks basera sina USA nyheter på andrahandsinfo från i bästa fall CNN, men mer vanligt tycks vara Buzzfeed… det är ärligt talat patetiskt.

  Jag kommer ihåg när jag tyckte Fox news var rätt ordentligt vridet, men i jämförelse har de nästan rehabiliterats. Och det beror inte nödvändigtvis på att Fox blivit bättre…

  Svara
 8. Kronblom

   /  10/19/2018

  They took the whole Indian nation
  Locked us on this reservation
  Though I wear a shirt and tie
  I’m still 1/1024:th redman deep inside

  Svara
 9. Svara
 10. MiT

   /  10/19/2018

  Svara
 11. MiT

   /  10/19/2018

  Svara
  • Män med menstruationsneuros.

   Svara
  • Men alla kulturer är lika, kom ihåg det!
   Seså, sätt igång och relativisera, svenska feminister, i stället för att försvara kvinnors rättigheter.

   Svara
 12. MiT

   /  10/19/2018

  Läs hela tråden

  Svara
  • MiT

    /  10/19/2018

   Och här är tråden där han ger ut numret

   Svara
  • Senior

    /  10/20/2018

   Han får se det från den ljusa sidan; får han den uppmärksamheten har han blivit något att räkna med, ett hot.

   ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”
   -Mahatma Gandhi

   Svara
   • Senior

     /  10/20/2018

    ”The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of.”

    Svara
 13. Gorby

   /  10/20/2018

  Svara
 14. Gorby

   /  10/20/2018

  Svara
  • weasel

    /  10/20/2018

   Åsa Lindhagen verkar vara oerhört intelligent.
   Det som hon i princip säger är att kötiden för en lägenhet i Stockholm inte påverkas ett dugg om 163.000 lägenhetsinnehavare skulle drabbas av en ny form av influensa och avlida imorgon.

   Man måste nog vara miljöpartist för att inte begripa någonting så självklart som att utsatt grupp X påverkas om man plötsligt får ett tillskott av utsatt grupp Y .

   Kötid för en och samma lägenhet i förorten Vällingby ;
   1998 : Ca 6 månader
   2008 : Ca 5 år
   2018 : Ca 10 år
   Men denna ökning av kötiden har naturligtvis absolut ingenting att göra med att antalet människor på bostadsmarknaden har ökat…. :/

   Svara
  • Rikard

    /  10/20/2018

   Hej.

   Hon tror väl som de flesta svenska kvinnor att om det finns tre grupper behövande om etthundra personer vardera, och etthundra tillgängliga hjälpinsatser, så räcker det åt alla.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 15. Ja allt är möjligt i dårarnas paradis, det så kallade landet före detta Sverige. Och med åsiktsdikaturen på SVT så får man som svensk passa sig för Stasi.

  Svara
  • Det har sagts att svenskar har svårt att skilja på folket och dess historia, landet och dess geografi, staten, och SAP.
   Därtill kan nog läggas SVT.

   DDR och Nordkorea är inte långt borta. Vi lär inte få arbetsläger med bara potatis att äta, men utfrysning och indirekt näringsförbud gör nog samma nytta.

   Svara
   • Senior

     /  10/20/2018

    Det brukar i förlängningen leda till dessa arbetsläger om ingen stoppar det medan tid finnes….

    Retorisk fråga:
    Hur många exempel behövs?

    Sovjet, Kuba, Nordkorea, DDR, Kambodja, Rumänien, Hitlertyskland, etc. etc.

    Ge dem bara mer eller mindre tid, beroende på förutsättningarna, så kommer resultatet i slutändan alltid leda dithän….

    Precis som du är inne på har vi redan idag utfrysning och indirekt näringsförbud.
    Hur lång tid kommer det att ta innan ”något måste göras” varefter den skara människor växer och blir ett problem för dem?

    Varför tror du vi skulle bli förskonade från dessa arbetsläger/omskolningsläger eller vad de nu väljer att kalla det när dessa obekväma måste undanröjas börjar synas för mycket i samhället och blir ett samhällsproblem?

    Svara
    • Senior

      /  10/20/2018

     Och som ett tillägg till denna, och komplement till min nedanstående kommentar:
     I och med detta förfarande är vänstern de sista som har rätt att yttra sig om 1§ gällande mänskliga rättigheter, den om allas rätt till värdighet, inte att förväxla med den misshandlade och missbrukade fel fultolkningen ”lika värde”.

     -Detta oavsett hur man väljer att (Ful)tolka det….

     Svara
    • Undrar just vad S kommer att göra när
     a) pengarna tar slut
     b) det inte längre går att köpa röster i orten
     c) orten slutar rösta S.

     ”Rösta på S om ni vill ha lite repatriering”?
     Allt för makten.

     Svara
     • Senior

       /  10/20/2018

      Tja, kolla Venezuela.
      Där har du facit.
      -Då kommer våldet och förbuden på riktigt.
      (När folk inte längre köper ”värdegrunden” som ersättare till lagen.)

 16. Pelle2

   /  10/20/2018

  OT:
  Rebecca Weidmo Uvell skriver ett bra inlägg om sossarnas makthunger.
  Hon visar bl.a att dom samarbetar med SD i ett antal kommuner och att dom inte har haft något emot att ta emot stöd från SD i riksdagen…
  https://uvell.se/2018/10/19/sossarna-skulle-salja-sin-mormor-for-makt/

  Svara
  • Senior

    /  10/20/2018

   Precis så.

   -Men det kanske mest talande är medias tystnad när det gäller S/SD samarbete, men deras höga svansföring gällande M/SD samarbete och den svidande kritik som då kommer fram.

   Att S gör vad som krävs för att få igenom sin politik talar snarare till deras fördel, förutsatt att man gillar deras politik. Att övriga partier samt media dansar efter sossarnas pipa däremot…… Det för snarare tankarna till DDR och dess politiska uppbyggnad.

   Jag önskar snarare att övriga partier var mer som S i det fallet.

   Problemet är att (S)socialisterna har haft 100 år på sig att infiltrera i stort sett varenda ”folkrörelse”, institution och annat. Inklusive i stort sett samtliga media. Samt att de fullständigt pumpar in pengar i organisationer för att propagera för S-politik. Fackförbund, Hyresgästföreningen, HSB, Nykterhetsrörelsen, IOGT/NTO, RFSL. -You name it, samtliga har infiltrerats och blivit socialistiska megafoner. Icke heller att förglömma deras egna SA-styrkor i form av EXPO och AFA.

   Vi behöver ett starkare grundlagsskydd och en transparens som kan redovisa dessa samband. Något som S nu försöker förhindra med det nya förslaget till ändrad grundlag som förhindrar gemene man och Andra än S-kontrollerade…..Politiskt obundna….*alternativa medier att efterforska hur det verkligen ligger till….

   -Och i väntan på denna totalitära ändring smutskastas de som ”fake news” och uppmanar folk till bojkott i brist på bättre möjligheter att strypa informationsflödet.

   *alternativa medier avses alla, inklusive privatpersoners efterforskningar, skall snarare förstås och tydas som från socialismen ”avvikande åsikter”. Jmfr expressens samarbete med expo för att hänga ut oliktänkande såsom ”näthataren” Jim Olsson, Julia Ceasar, etc. etc. Samt hetsjakten på Hanif Bali, Alice Teodorescu, Tino Sandandji, etc. etc.

   (Nästa steg blir väl att som i andra kommunistdiktaturer klassa det som sinnessjukt att tycka annorlunda, för att kunna droga ner dem och låsa in dem på psyket)

   Svara
   • Senior

     /  10/20/2018

    ”Källkritik” skulle det stå istället för det överstrukna ordet bojkott…..

    Svara
   • Senior

     /  10/20/2018

    För övrigt helt j*vla sjukt att övriga partier (utom ett) låter Sossarna få ”tolkningsföreträde”, det innebär ju i praktiken att deras bild av situationen och politiken accepteras, något som för mig är en gåta om de andra verkligen vill ha en förändring.

    -På samma sätt som aktivister kräver ”tolkningsföreträde” om minoriteters utsatthet……
    Detta stoppar ju effektivt de självklara mänskliga rättigheterna om likhet inför lagen, allas rätt till ”lika värde” och annat, när de i samma andetag kräver särbehandling…..

    Svara
    • Senior

      /  10/20/2018

     Jag skriver den igen för att verkligen hamra in medellandet:

     I och med detta förfarande är vänstern de värsta kålsuparna och de sista som rätt att yttra sig om>/del> bör kritisera andra gällande 1§ gällande mänskliga rättigheter, den om allas rätt till lika rättigheter och värdighet, inte att förväxla med den misshandlade och missbrukade fel fultolkningen ”lika värde”.

     -Detta oavsett hur man väljer att (Ful)tolka det….

     Svara
     • Senior

       /  10/20/2018

      Fan vilken skillnad det kan bli om man missar med skift-tangenten….

 17. MiT

   /  10/20/2018

  Svara
  • weasel

    /  10/20/2018

   För det första har Linus fel i att partier som ”beter sig elakt” är ”snälla” .
   Och för det andra är det inte så särskilt snällt att bedriva en politik som resulterar i att Akilov kan köra lastbil på Drottninggatan och att dömda våldtäktsmän får uppehållstillstånd istället för att utvisas.

   Och för det tredje ; När C kallar Ung Vänster för ”extremister” så är det väl det enda normala som C gör- även om nu C är minst lika mycket extremister som Ung Vänster.

   Svara
   • Pratar man om ”snälla” och ”elaka” partier skall man nog inte rösta.
    (Troll?)

    Svara
 18. MiT

   /  10/20/2018

  Svara
  • weasel

    /  10/20/2018

   Hahaha 😀

   ”Jägarna” är verkligen en fantastisk källa.

   Och tittar man på filmen ”Rymdinvasion i Lappland” så ser man att ett rymdskepp har landat i Lappland och att rymdvarelserna faktiskt har mördat en hel del människor i Sverige 🙂

   Svara
   • Skeptisk

     /  10/20/2018

    Jägarna går tydligen under dramadokumentär. ”Based on a true story”.

    Svara
    • Jag trodde ”Norrland” var ett påhitt av staten …

     Svara
    • weasel

      /  10/21/2018

     Det kan jag tänka mig, Skeptisk.
     Det är väl bara några dussin händelser i filmen som har lagts till för dramaturgins skull, men det är ju säkert baserat på en sann historia med tanke på att det faktiskt finns jägare i Norrland. 🙂

     Svara
   • Kronblom

     /  10/20/2018

    Ett av Sveriges viktigaste nationalepos måste ändå vara Fäbodjäntan. Handlingen utspelar sig i lantlig dalamiljö. I en av byggnaderna i filmen förvaras ett gammalt horn. Enligt legenden förde vikingar med sig detta horn på sina färder. När man återvände till bygden skulle de blåsa i hornet, varvid de hemmavarande kvinnorna gick ner till stranden för att möta sina män och för att älska. Hornet testas och de medverkandes reaktion vittnar om att legenden är sann. 😉

    Svara
    • Det är märkligt, men det första jag kommer att tänka på när du nämner den filmen är uttrycket ”gammal hederlig”. Idel lantlig idyll och ”Sundbornska” interiörer.

     Svara
     • Hypocrita

       /  10/20/2018

      Det första jag tänker på, är att jag är hungrig. På en stor bit falukorv……

     • Kronblom

       /  10/20/2018

      Bon appétit! 😉

     • Kristian

       /  10/21/2018

      Sådan korv görs knappt längre!

   • Noger

     /  10/22/2018

    Jag har inte sett den filmen – alltså har det inte hänt.

    Svara
 19. MiT

   /  10/20/2018

  Svara
  • Lavett.
   Samtal med föräldrar.
   Avstängning.

   Kan inte föreställa mig något annat land där åttaåringar kan ”sprida skräck”. Patetiskt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/20/2018

    Skräcken sitter ju inte i att vuxna är rädda för ett stört litet barn. Det är de andra föräldrarna som är rädda för att vuxen skolpersonal inte begripit att man inte kan ha en trekvartspsykotisk knivviftande snorunge bland de andra glina, skräcken ligger i att personalen låter denna tidsinställda lilla bomb vara bland de andra.

    Nu hittar jag inte originalkällan från NSD, artikeln ligger bakom betalvägg. Det ligger något djupt sjukt i följande formulering.

    ”När personal försökte ingripa hotades även de med kniv, samt fick ta emot flera hot från pojken.”

    I en normal skola tar inte en lärare varken knivar som viftas eller hot som uttalas som ett regelrätt hot när det kommer från en åttaåring. Det är trams. I en normal skola så tar man kniven av barnet, med våld om så krävs, sedan plockar man eleven åt sidan, tillrättavisar den och ringer föräldrarna. Om det är en engångsgrej så kanske man inte gör mer än så, är det del i ett mönster så agerar man omgående genom att omplacera, ringa socialen och koppla in BUP.

    Svara
    • Rikard

      /  10/21/2018

     Hej.

     ”I en normal skola så tar man kniven av barnet, med våld om så krävs, sedan plockar man eleven åt sidan, tillrättavisar den och ringer föräldrarna. Om det är en engångsgrej så kanske man inte gör mer än så, är det del i ett mönster så agerar man omgående genom att omplacera, ringa socialen och koppla in BUP.”

     För det första – tar du kniven från barnet med våld, riskerar du din anställning och din karriär. Det är fullt möjligt att du blir anklagad för misshandel, för kränkning, och för att du har eskalerat situationen. Du kommer troligen att utsättas för trakasserier, hot, och våld av andra elever och anhöriga, eller andra ur samma folkgrupp.

     För det andra – skall du direkt ha ett samtal med barnet om en sådan incident måste det samtalet bokas och loggas, av säkerhetsskäl både för dig och barnet. Detta äter upp en hel del av din arbetsdag, och vem tar då hand om dina timmar? Din chef och dina kollegor blir mer arga på dig om du förstör deras planering och ställer till uppståndelse kring något så obetydligt som ett litet dödshot med kniv; något som är vardagsmat för många lärare.

     För det tredje – ringa föräldrarna är inte alltid möjligt, eller lönt, eller ens att rekommendera. De är allt som oftast villiga att totalt förneka att något sådant kan ha skett, eller oförmögna att kommunicera på annat än sitt hemspråk samt med skrik och kråkläten, eller hotar med att anmäla dig. Se även invändning ett ovan.

     För det fjärde – du är skyldig att skriva en incidentrapport om det inträffade, och även att göra en orosanmälan till socialtjänsten. Oftast sker detta i samråd med eller görs av skolpsykolog/-sköterska. Jag har aldrig varit med om att en elev som anmäls för dylikt inte kommer från en familj som redan är välkänd hos soc, BUP, polisen och annan psykvård. Några åtgärder blir det inte tal om, om det inte råkar finnas ledig plats i behandlingshem eller liknande just då – annars blir det frivilliga samtal och att soc gör uppföljning. I praktiken betyder det att kvinnorna på soc inget gör. Jag kan knappt klandra dem: de som inte är 100% PK vet mycket väl konsekvenserna av för all del lagliga beslut i strid med värdegrundens konsensus.

     För det femte – omplacera? Vart då? Skulle du ta emot en sådan elev i din klass? De skoldaghem som finns är överbelastade som det är.

     Ett personligt exempel: jag har inför klass och kollegor blivit attackerad av en elev som försökte sparka ner mig, som hotade mig till livet, hotade min familj till livet, och som upprepade gånger gjorde nya utfall medan jag höll eleven ifrån mig med en stol (jag höll alltså stolen mellan oss, inget annat). Påföljd: inget. Eleven skulle vara kvar i min klass. Polisanmälan fick jag veta mellan skål och vägg skulle påverka skolans rykte negativt (heja fritt skolval!) och därmed min anställning. Orosanmälan till soc gav (trumvirvel) inget mer än en uppgiven suck i telefonen när kvinnan hörde familjens namn.

     Jag jobbade terminen ut på den skolan, och ombads sluta ”frivilligt” över lovet.

     Men visst, i en normal skola… Det känns dock mer som ett ‘Det var en gång…’, tyvärr.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS Eftersom alla aesoper skall ha en knorr kan jag nämna att eleven bad om ursäkt när vi av en slump stötte ihop på stan, drygt tio år senare. DS

     Svara
     • Ja, det är nästan omöjligt för en vanlig knegare att gå längre än systemet, eller utanför systemet, eller göra något annat än precis de systemet föreskriver. Privat beröm från enstaka föräldrar ersätter inte förlorat jobb.

      En rektor som häromåret lät en ”pojke” som våldtagit två flickor på en högstadieskolan fick kritik. Bara något år tidigare hade rektorns agerande varit det enda rätta. Vill inte fan vara ännu längre ned i hierarkin i ett sådant system.

      I vuxnare länder har man ett forum där föräldrar har ständig insyn i skolans verksamhet, och där rektor inte bara är en administratör eller vänsterbliven påläggskalv.

      I Sverige måste alla kappor vändas på samma gång. Lite som en seglings- eller vindsurfningstävling. Den som försöker göra något på egen hand kommer att krocka med alla andra och hamna i vattnet, eller hamna långt efter alla andra.
      Självklart är det mest rättvist om alla kommer i mål samtidigt – oavsett hur lång tid det tar, hur utmattad man är, eller vilket mål det råkar vara.

     • Utlandssvensk

       /  10/21/2018

      @ Kristian,

      ”I vuxnare länder har man ett forum där föräldrar har ständig insyn i skolans verksamhet, och där rektor inte bara är en administratör eller vänsterbliven påläggskalv.”

      Jag tror inte att det spelar någon större roll vilka regelverk man har för skola, socialtjänst och liknande. Det enda som är viktigt är graden av fungerande segregering.

      Skolorna i ”inner cities” i USA är ofta mycket, mycket värre än något som (ännu) finns i Sverige. Men det spelar nästan ingen praktisk roll för den vita medelklassen, eftersom de kan segregera sig. Enligt vad jag har förstått, är det liknande i UK. Skolorna i ghettoområden är farliga och underpresterar kraftigt, men medelklassen kan flytta till andra orter eller sätta ungarna på privatskolor.

      Det samma verkar gälla i t.ex Frankrike. Där har man genomgående betydligt hårdare nypor än i Sverige, men inte spelar det någon roll för utfallet i ghettona. Men det har betydelse för de vitas möjligheter att uppnå verklig segregering.

     • @Utlandssvensk:
      ”Det enda som är viktigt är graden av fungerande segregering.”

      Jo, det ligger mycket i det. Det blir lätt att man (inklusive undertecknad) räknar upp en massa saker som är symptom, inte orsaker.

      Något av det jag saknar minst med Sverige är ”fika” – detta småborgerliga, småstadsaktiga, småsinta skvallrande om ingenting. ”Men,” invänder Svensson, ”den som fikar bränner inte ned skolor och kastar inte sten på ambulanser. Aha! Fika ger välstånd!”

      (Fnordspotting var inne på något liknande:
      ”Att vara liberal är att inte förmå skilja orsak från verkan”
      http://fnordspotting.blogspot.com/2018/10/att-vara-liberal-ar-att-inte-forma.html)

     • Utlandssvensk

       /  10/21/2018

      @ Kristian,

      Fnordspotting har levererat många bra inlägg på senaste tiden. Lite lustigt är det dock, eftersom han garanterat hade blivit ursinnig om någon hade skrivit ungefär samma saker på hans kommentarsfält för några år sen. Men, men, det är väl likväl en rörelse framåt….

      Vad gäller sakfrågan här, är det min uppfattning att den illustrerar någon form av grundbult till våra problem. Vad det går ut på är att vägran att erkänna att olika folk verkligen är olika leder till absurda resonemang och system. För om det inte finns någon skillnad på en somalier och en smålänning, då måste ju samma system fungera för båda grupperna. När verkligheten tydligen visar att så inte är fallet, då ska man ändra hela systemet. Hur man ska ändra det finns det olika uppfattningar om, men nästan alla verkar vara eniga om att det ska ändras. I praktiken spelar det dock ingen roll vad man gör, smålänningarna och somalierna fortsätter likväl att ha dramatiskt olika utfall.

      Detta intellektuella problem finns i alla västländer och det som skiljer dem är i princip vilka möjligheter det finns att undkomma konsekvenserna av detta tokeri, dvs. hur lätt eller svårt det är att segregera sig. Men att verkligen lösa problemen är omöjligt så länge vi inte erkänner de fundamentala olikheter som finns. Men de flesta västerlänningar äter heller råttgift än gör detta.

 20. MiT

   /  10/20/2018

  https://www.facebook.com/groups/anslagstavlanforshagadeje/permalink/2055343134508599/
  *https://www.facebook.com/groups/anslagstavlanforshagadeje/permalink/2055343134508599/*

  Svara
 21. Senior

   /  10/20/2018

  På tal om media och fakenews…

  Efter att han som betald KGB-agent bränt och avslöjat det Svenska kontraspionaget i samband med *IB-affären har alltså denna person som belöning varit på SVT med samhällsprogrammet ”Magasinet”, sitter dessutom sedan åratal tillbaks och skriver kolumner i Aftonslaskan, där han tillåts sitta och färga av sig på det redaktionella materielet, han får deltaga som en auktoritet i olika debattprogram, etc. etc. -En betald KGB-agent!

  Inflytelseagent, någon?

  ”Själv skulle jag nog inte kalla honom aktivist. Däremot har han ju varit en väldigt aktiv person, till exempel i sina kontakter med den till terrororganisationen PFLP närstående terrororganisationen DPFLP, som styrdes av KGB, där Jan var både aktiv och avlönad. Dessutom var Jan Guillou ju väldigt Parti-Aktiv inom KFML, Kommunistförbundet Marxist-Leninisterna. Som exempel på Parti-Aktivitet har vi ju när han tillsammans med partikamrater kom hem till Gunnar Ekberg vintern 1972/73. Gunnar Ekberg uppger att Guillou hotat honom med al Fatahs underrättelsetjänst. Till Säpo sa Guillou att han ”förhörde” Gunnar Ekberg. I efterhand har detta kallats ”journalistik” av Guillous hejarklack. Det skulle senare visa sig att Jan Guillou före detta ”förhör” skrivit i ett hemligt kurirbrev till DPFLP:s underrättelsechef Abu Leila och gett instruktioner om att Gunnar Ekberg skulle gripas och förhöras under dödshot nästa gång han kom ner till Beirut.”

  -Lena Breitner

  https://tankaromib.wordpress.com

  * IB och kontraspionaget är inte detsamma som Socialdemokratiska partiets åsiktsregistrering via fackombuden. Sjukhusaffären med dess åsiktsregistrering var/är inte detsamma som IB´s jakt efter en kommunist som härbärgerade terrorister i Sverige, även om den ena då fick agera syndabock för den andra för att minimera skadan. Den som IB var ute efter visade sig vara en läkare verksam i västra götalands län, inte bara på Göteborgs sjukhus. Hon är idag politiker för V och ledamot i skånes regionfullmäktige.
  Gift med Marwan el Fahoum, aktiv inom de Palestinska terrororganisationerna, fakta enligt nedan länk..

  https://tankaromib.wordpress.com/2011/04/23/pflp-och-kgb-om-george-habash-wadie-haddads-blekingegadeligans-marwan-el-fahoums-och-saima-jonssons-rotter/

  Som ni ser har det funnits krafter på vänstersidan i Sverige som i många år haft en förkärlek till Palestinas sak, även om sjukan nu spritt sig till den officiella politiken.
  -Man skall inte underskatta långsiktigheten i deras strävanden.

  Svara
 22. Senior

   /  10/20/2018

  ”Om det ska anses ”nobelt” att utesluta och frysa ut andra för att de har ”fel” värdegrund, måste begreppet definieras om.
  Då kan det inte längre heta ”alla människors lika värde”, utan ”alla värdegrundsdyrkares lika värde”. Vilket i så fall bara innebär att det är en ny typ av ”religion”, som man måste svära sig till för att inte råka illa ut. Visst har vi väl kommit längre än så?”

  -Nej, uppenbarligen har vi inte kommit längre än så.
  Jag skulle snarare säga att vi fått en regression på detta område.

  Sedan skulle det underlätta om man lät bli att använda fultolkningen värde, och istället använda den korrekta benämningen värdighet istället, det blir mer uppenbart hur fel det är då. Även om jag (eller någon annan) värderar dig till en imbecill idiot med lägre värde än en kålrot, har du ända rätten att behandlas med värdighet av mig. Eller kanske ännu bättre, jag torde vara skyldig att behandla dig med värdighet trots olika värderingar. -Då blir det uppenbart vad det handlar om, vilket uppsåtet är med denna mänskliga rättighet.

  http://katerinamagasin.se/om-man-tror-pa-allas-lika-varde-hur-kan-man-da-ta-avstand-fran-folk-pa-grund-av-deras-politiska-asikter/

  Svara
 23. Senior

   /  10/20/2018

  Läsvärt ot.
  Kalla kriget är kallare än någonsin över Östersjön.

  ”För gasledningen kommer att *skyddas, mot verkliga och påstådda hot. Och då är det kanske inte bara som i en deckare. Då kan Ryssen på holmen bredvid visa sig vara en verklighet långt olustigare än dikten.”

  Verkligheten i Östersjön ÄR olustig.
  Liksom ryssarnas sovande celler och dess påverkansagenter som förminskar deras agerande som ”ryssofobi”.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-10-19/ryssen-pa-holmen-bredvid

  *Gällande nordstream har Sverige tagit på sig ansvaret att skydda den i den Svenska zonen. Klarar inte Sverige av att skydda den har Ryssland ett giltigt casus belli att gå in och skydda sina intressen. -Helt förkastligt och livsfarligt att denna ledning över huvud taget tilläts dras genom Svensk zon.

  Svara
 24. MiT

   /  10/20/2018

  Svara
 25. MiT

   /  10/20/2018

  Ja jävlar i det 😀

  Svara
 26. Gorby

   /  10/21/2018

  Svara
 27. Gorby

   /  10/21/2018

  Svara
  • Kretin

    /  10/21/2018

   För övrigt blev tydligen Aftonslasket tvungen att avpixla bilderna efter att finsk press publicerade opixlade bilder samt länk till Aftonslasket med dess pixlade bilder. Mordoffret var av finsk härkomst.

   Svara
 28. Gorby

   /  10/21/2018
  Svara
  • SRs anställda med sina sinekurer ger oss ett utmärkt exempel på ”Qu’ils mangent de la brioche” i modern tid.

   Svara
 29. QED

   /  10/21/2018

  Academic Rights Watch:

  ”Professor avinviterad från pedagogikkonferens: forskning om intelligensskillnader ”i konflikt med etisk standard”

  Att utifrån empiriskt material dra slutsatser om skillnader i intelligens mellan individer och grupper är inte möjligt i dagens pedagogiska forskning. Därom vittnar den aktuella behandlingen av den amerikanska professorn Linda Gottfredson, som först blev inbjuden att hålla plenarföreläsning vid en pedagogikkonferens i Göteborg men senare ”avinviterades” innan konferensen ägde rum i oktober i år. Detta efter protester från andra forskare, som menar att Gottfredsons icke-egalitära slutsatser strider mot organisatörens etiska standard.

  ..
  Behandlingen av Gottfredson har lett till internationella protester, där bl.a. Steven Pinker ställt sig på hennes sida. Hon får även stöd i en artikel i nättidningen Quillette.

  http://academicrightswatch.se/?p=3483

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  10/21/2018

   ”Att utifrån empiriskt material dra slutsatser om skillnader i intelligens mellan individer och grupper är inte möjligt i dagens pedagogiska forskning.”

   Ja, så är det!

   Sen får vi leva med konsekvenserna av att man har grupper med genomsnittligt IQ på 70 som ska tryckas in i samma skolsystem som ursprungligen är konstruerat för ett genomsnitt på 100. Går det bra? Kan man ändra detta system (utan att segregera) så att det fungerar bra för alla?

   Eller hur är det med impulskontroll och aggressivitet? Är alla grupper lika i de bemärkelserna? Eller varierar de kanske lika mycket som vad gäller IQ? Om man har ett rättssystem som bygger på hög impulskontroll och låg aggressivitet, hur går det då om man tar in en massa folk med motsatta egenskaper?

   Men, men, säkrast att inte grubbla på detta! Då kan man ju bli rasist!

   Svara
  • Skeptisk

    /  10/21/2018

   Att östasiater har högre iq-snitt går säkert bra att säga. Det är i andra änden det är kinkigt.

   Svara
 30. Gorby

   /  10/21/2018

  Svara
 1. Queen of fejknews och fulvinklar blir hedersdoktor vid Umeå universitet för att hon motverkar fejknews… — WTF? – Life, Death and all between
 2. Massor av handhjärtan till Miljöpartiet som cyniskt skickar folk rakt i döden | WTF?
 3. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: