Deje vu

Lamotte har varit i Deje och pratat med en som blev överfallen där och man får en halvtimmes berättelse från henne om vad som hände, inte bara när hon blev överfallen utan även vad som hände efteråt.

Om det är sant som hon berättar så är det en horribel hantering av detta av i princip hela samhället, från myndigheter till media. En hantering som säger ganska mycket om desperationen, kulisserna man har byggt upp som ska visa att allt är finfint är som såll. Alla har förstått det men man kan inte släppa kampen för att upprätthålla dem eftersom det är så många som investerat så mycket i dem, både pengar men framför allt socialt kapital. Man har inte råd att låta dem falla helt enkelt trots att de är så sönderpepprade att de knappt håller ihop och alla kan se att det bara är kulisser. Det är som Långben och Musse på julafton när de campar vid en soptipp och har en idyllisk hopfällbar kuliss så man slipper se sopberget.

Deje är bara ett samhälle i raden av samhällen där man vill låtsas som om allt är som det alltid har varit. Det hon berättar om Deje kan vara vilket samhälle som helst numera. Media hjälper såklart gärna till att upprätthålla lögnen, hon som blev överfallen i Deje blev kontaktad av Brottscentralen från Expressen och de hade varit tydliga med att de inte skulle tillåta någonting som avslöjade något om den som låg bakom.

”Vi har problem med bruna män som hatar” är en rubrik som Ericson aldrig skulle skriva oavsett. Trots t ex Deje eller vilken annan ort som helst. Pigmenten är ett argument för henne så länge det är en vit man, är det inte en vit man så bara svischar det förbi henne näsa utan att hon ser någonting. Eller varför inte rubriken ”Vi har problem med palestinier som hatar”? Brandbomben mot synagogan kastades av palestinier, det är palestinier som demonstrerar i Sverige och skanderar ”Död åt judarna” (ungefär) samtidigt som de skriker hyllningar till Margot Wallströms ära. Det om vita män är en obehaglig ryggmärgsreflex från Ericson.

Det finns säkert en och annan vit man som också hatar judar i Sverige. Men antalet är försvinnande litet i jämförelse med antalet muslimer i Sverige som också gör det. Det gör det också lättare för någon av de muslimska hatarna att gå under radarn om de vill göra nåt eftersom man satsar nästan allt på att försöka låtsas som om några hundra högerextremister är det stora hotet mot judarna samtidigt som man vet att det inte är så och gör precis allt för att förminska antisemitismen från en hel del muslimer.

Judehatet i Sverige är till mycket stor del importerat som många andra problem vi brottas med i Sverige idag, t ex i Deje. Hade vi inte gjort det hade vi också kunnat gå på det som faktiskt fanns i Sverige innan mycket effektivare, nu ska resurserna smetas ut på en mycket stor mängd i stället för en liten mängd samtidigt som det ska läggas massor av tid, pengar och energi på att låtsas som att vi inte alls har importerat ett gigantiskt problem, gäller inte bara judehatet utan mycket annat också.

Islamism infiltrerar Socialdemokraterna och har blivit så viktiga att S kanske inte kan göra nåt. Om de ens vill göra nåt alltså.

– Islam är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag, sa Rizwan Elahi inför samlad publik när han påpekade att ”tabligh”, spridandet av islamiska läran, är obligatorisk.

– När ateismens omoraliska idé etableras måste vi förklara varför vi måste finna vår skapare. Vi måste också våga göra detta med en enorm övertygelse.

Islam är tydligen botemedlet mot allt enligt SSU. Ungefär som kolloidalt silver.

Men som sagt, jag tror inte att Socialdemokraterna är särskilt intresserade av att göra något eftersom det här är precis vad de har kämpat i många år för. Man har under massor av år kämpat och dagtingat med demokratin för att ge islam en särställning i svensk politik.

Flera medlemmar i SSU Skåne och S-politiker är med i Ahmadiyyarörelsen, vars moské i Malmö är kontroversiell sedan imamen gjort homofobiska uttalanden.

Rizwan Elahi, nummer 11 på riksdagslistan, har representerat rörelsen samtidigt som han varit ordförande i SSU Skåne.

Rörelsens moské uppmärksammades när imamen sa till en femteklass på besök att grisar är homosexuella och att den som inte ber fem gånger om dagen straffas av Gud, vilket Sydsvenskan rapporterade om.

Man har genom åren luftat lite värdegrund.

– Man får lov att ha sin religiösa tro och vara aktiv i socialdemokratin. Vi har till och med ett förbund som organiserar troende från olika trossamfund. Men den som företräder Socialdemokraterna får aldrig med stöd av religionen göra skillnad på folk och folk.

Nu när man genom Socialdemokraterna gett islam en särställning inom svensk politik i allmänhet och i Socialdemokraterna i synnerhet så låtsas man vara upprörd över att islam har fått en särställning inom svensk politik och Socialdemokraterna. Det stinker.

Och de organiserar inte alls troende från olika trossamfund utan man har ju tydligt från Broderskapsrörelsen sagt att det bara gäller islam.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

105 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  10/29/2018

  Fler muslimer = mer islamisering.

  Vill man få stopp på detta måste man se till att det blir färre muslimer, vilket i praktiken innebär repatrieringar. Men som i vi såg i det senaste valet, är intresset för detta obefintligt hos väljarna. Troligen var det sista tåget som gick. Att reversera den demografisk utvecklingen kommer knappast längre att vara möjligt 2022.

  Rodret på SS Moder Svea är nu fastlåst och destinationen är muslimskt majoritet inom en inte allt för avlägsen framtid. Alla problem som vi har nu kommer då att framstå som rena petitesser och det är väldigt tveksamt om svenskarna kommer att kunna överleva som folk. Det är förvisso rätt åt många 7K väljare, men absolut fruktansvärt för de kommande generationerna av unga svenskar.

  Vi genomför världshistoriens värsta svek mot våra barn och barnbarn……

  Svara
  • Kronblom

    /  10/29/2018

   Ett homofobiskt SSU på riksnivå och Botström blir den förste att flyga från balkongen.

   Svara
  • Ivar L

    /  10/29/2018

   Helt klart är vi bara i början på en mycket omvälvande förändring av Sverige. Vad f-n skall det bli av det här egentligen? Snacka om att vi lever i en parentes mellan en homogen välfärdsnation och något helt annat…

   Svara
   • Rikard

     /  10/29/2018

    Hej.

    Om du vill veta vad det skall bli av det här, titta på Jugoslavien-kriget och islams roll på flera av fronterna, samt det stöd och de frivilliga som kom från MENA för att slåss mot korsfararna.

    Eller Egypten, Libanon, regionen Palestina, Levanten över huvud taget, eller zoroastrier i Iran, samt skiljelinjen mellan islam och kristendom i flera afrikanska stater.

    Där islam blir dominant blir de ickemuslimska folken antingen tvångskonverterade/kuvade slavfolk, eller bortdrivna, eller utrotade.

    Det finns inga undantag där islamsk dominans ser annorlunda ut.

    Så, har du barn eller barnbarn är det den framtid som väntar dem. Har de tur, och råd, kanske de kan klara sig i de ickemuslimska enklaver som brukar föra en borttynande tillvaro och vilka ständigt används som syndabockar och fokus för hat av regimen/imamrådet.

    Där slutar det: inga egentliga svenskar i framtiden, utom de med blandad härkomst från familjer som lyckas hålla traditioner från det land som deras förfäder gav bort. EU-provinsen Sverige är istället ett konflikt lapptäcke av araber och arabiserad urbefolkning, ‘afro-svenskar’ (dvs afrikaner med blandad härkomst från diverse afrikanska folk och stater) motsvarande situationen i USA idag, samt afghaner, kurder, och zigenare/romer som de regionalt dominanta grupperna, med mindre enklaver av turkar, grekättlingar, och folk från olika delar av Balkan.

    Demografi är, trots allt, inte en åsikt utan ett mätbart faktum. Bara att dra ut förändring över tid och se vart man hamnar.

    Alternativen till denna framtid är för osannolika för att jag skall våga fästa tilltro till dem. Majoriteten svenskar kommer gladeligen att bli medlöpare till arabisering* och islamisering.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Jag skriver ‘arabisering’ trots att det teknisk sett är fel då det inte är det enda folket (och egentligen är en tämligen heterogen grupp folk). Tekniskt korrekt vore väl ‘parallellt levande folkgrupper i en mångkulturell stat’ eller någon liknande akademiserad byråkrat-ångestmässig formulering. DS

    Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     På det stora hela delar jag din åsikt med invändningen att det inte är solklart hur demografin blir ännu och huruvida den sunniislamska dominansen kommer att bli numerärt tillräcklig för att slå igenom fullt ut. Det finns betydande immigrerade folkgrupper som inte alls vill ha sunniislamism.

     Med fortsatt immigrationspolitik som idag blir det ungefär som du skriver (plus min invändning gällande islamisk dominans) men det finns mig veterligen inga riktiga seriösa uträkningar av troliga demografiska scenarier och en rad oklarheter som har sin grund i att den nordiska varianten inte riktigt liknar de exempel du tar upp. Framförallt är det en ännu större kulturell blandning här än i de tidigare exemplen, samt det faktum att Sverige är omgivet av länder som (bortsett från Tyskland) med största sannolikhet INTE kommer att falla sönder och balkaniseras.

     Den ”intressantaste” situationen kommer att uppstå när svenska intressen hamnar på undantag i parlamentet och alla de olika folkgrupperna skall försöka få igenom sin politik och gynna den egna gruppen. Om demokratin fortsätter att fungera kan det leda till en rätt märklig situation där folkgrupper utan egentliga intressen för ett demokratiskt samhällssystem ändå väljer att gå den parlamentariska vägen för att inte riskera att tappa makt till andra lika stora folkgrupper. Uttrycket ”svensk riskdag” kommer nog att ersätta ”polsk riksdag” med råge.

     Svara
     • Rikard

       /  10/29/2018

      Hej.

      Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Holland och Belgien är samtliga på väg i svensk riktning – särskilt Storbritannien. En viktig sak att komma ihåg är att det finns en punkt utan återvändo, och att denna punkt är dold, men att det som för en närmare är kända faktorer. Det logiska är då att undvika allt som kan föra en närmare den punkten.

      Första steget i sönderfall är enklavisering, och första steget i den är ‘White flight’. I Sverige har den processen nu troligen påbörjat övergången från att folk flyttar från små dysfunktionella områden till att bli en process där folk flyttar till små välfungerande områden, med höga trösklar för inträde.

      I det andra steget blir denna segregation officiell i lag och praxis, komplett med särlagstiftning för diverse etniciteter och religioner. (Det vi ser idag är en västanfläkt av hur det blir väl det verkligen är igång.)

      I det tredje steget krymps områdena, och de förlorande gruppernas inflytande sakta men säkert. ‘Koka grodan’, som man säger.

      I slutskedet är enklaverna för splittrade för att kunna samverka, både geografiskt och värderings/folkgruppsmässigt. Istället spelas de ut mot varandra av den dominanta gruppen, och används som syndabock. Titta på Irak under Saddam-åren för en bild av hur det kan se ut.

      Att en del invandrargrupper har annan religiös inriktning än sunni är helt sekundärt tills svenskar inte längre är den kulturellt dominanta gruppen. Så länge svenskar fungerar som ‘den andre’ för diverse invandrargrupper (särskilt de muslimska) kan de hålla sams hjälpligt, då klanhövdingar och imamer kan peka på och varna för svenskarnas gudlösa leverne. Titta på den iranska revolutionen.

      Att det blir så är nu givet. Titta på nativiteten för olika folkgrupper, och betänk att assimilering dels kräver att ens egen grupp är så liten att man inte kan bilda enklaver, dels kräver att man vill assimileras, och dels tar flera generationer. Om Sverige behållit den invandringspolitik som gällde fram till mitten av sjuttiotalet hade läget varit annorlunda.

      Ang. romer/zigenare: de har överlevt som semi-nomadiserande folk i femhundra år på en kontinent fylld med olika folkslag som avskyr dem (både rättvist och orättvist) och som för inte så länge sedan bedrev aktiv assimilerings- eller ren utrotningspolitik. Jag tvivlar inte på att de kommer att överleva Europas demografiska förändring – däremot tror jag faktiskt att åtminstone svenska romer/zigenare kommer att söka skapa egna enklaver: utan folkhemmet har de ingen försörjning och inget skydd. Hur väl de kommer att komma överens med eventuella invandrade zigenare/romer vet jag inte.

      Den som vill botanisera i befolkningsstatistiken kan göra det här:

      [http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/]

      Den här artikeln och dess grafer kanske är intressant:

      [http://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/nedatgaende-trend-i-barnafodande/]

      Som jag ofta säger i sådana här diskussioner: jag har helst fel!

      Kom ihåg, att 1989 kunde ingen i Sverige förutsäga Jugoslavien-kriget…

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Utlandssvensk

       /  10/29/2018

      ”Första steget i sönderfall är enklavisering, och första steget i den är ‘White flight’. I Sverige har den processen nu troligen påbörjat övergången från att folk flyttar från små dysfunktionella områden till att bli en process där folk flyttar till små välfungerande områden, med höga trösklar för inträde.”

      Sverige har unikt dåliga förutsättningar för att vit flykt ska kunna skapa stabil segregering. Den process du beskriver kommer därför att fungera dåligt och endast under kort tid. Det kommer inte att finnas några välfungerande områden alls inom några få år. Den övre medelklassen kommer därför sannolikt att lämna landet i stor utsträckning.

      Den enda metod jag ser för att uppnå fungerande segregering i Sverige är separatism. Men det blir väl inget av med det…..

     • Ivar L

       /  10/29/2018

      Inte för att jag vill stoppa huvudet i sanden eller något sån’t men jag tror inte riktigt utvecklingen kommer att bli på det här sättet. Jag tror inte sunni kommer att lyckas dominera alla de andra immigrantgrupperna och eftersom inte sunni är knutet till någon särskild region så kommer inte heller det skapa ett regionalt sönderfall likt Balkans. Jag skulle vilja påstå att det är extremt oklart vad som kommer när svenskheten hamnar i minoritet. Vi kommer att bli studioobjekt för världens alla (seriösa) immigrationsforskare i varje fall. Den saken är helt säker.

    • Ivar L

      /  10/29/2018

     Romerna har ingen framtid i Sverige med den utveckling du nämner f.ö. De är inte särskilt många och de som syns på gatorna har inte medborgarskap. De kommer garanterat kastas ut och de kvarvarande kommer marginaliseras om de inte anpassar sig och blir muslimer. Rätt intressant fråga om romer skulle vara beredda att bli muslimer, vet inte alls hur de egentligen förhåller sig till kristendom.

     Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     @Rikard:
     Intressant med siffrorna från SCB. Att fruktsamheten bland immigranter är högre förvånar antagligen ingen men SCB gör en del krumelurer för att hitta andra vinklar som ”mildrar” förhållandet t.ex:
     ”Studier av utrikes föddas fruktsamhet i Sverige visar däremot att utrikes födda med tiden får en fruktsamhet som liknar Sverigeföddas.”

     SCB försöker också blanda bort korten genom att titta på föräldrarnas föräldrar:
     ”Kvinnor med två föräldrar födda i Sverige är de med högst fruktsamhet och de med två utrikes födda föräldrar har lägst fruktsamhet.”
     http://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/nedatgaende-trend-i-barnafodande/

     Vad som dock förbises i alla dessa siffror är att en hel del immigranter redan har barn när de kommer hit vilket gör att siffror över fruktsamhet enbart baserat på födande i Sverige blir missvisande.

     Svara
   • Utlandssvensk

     /  10/29/2018

    @ Ivar L,

    ”Vad f-n skall det bli av det här egentligen?”

    Om man byter befolkning, byter man också samhälle. Detta verkar väldigt tydligt rent empiriskt. Hur det kommer att se ut, beror nästan helt på vilka människor man tar in.

    Asiater har i princip samma positiva utfall överallt i västvärlden. Muslimer och svarta har samma negativa utfall överallt. Visst, det finns lite variation, t.ex verkar perser (iranier) ofta klara sig bättre än andra muslimer.

    Men överallt där det har blivit majoritet av svarta, har man fått Afrika. Det gäller städer och områden i USA och det gäller flera länder i Karibien. Överallt där det blir majoritet muslimer, förefaller man att få islamisering. Detta gäller också städer, områden och länder.

    Absolut inget tyder på att just det landområde som fortfarande kallas Sverige kommer att avvika från detta mönster. Vi är på väg mot muslimsk majoritet och området kommer därför att islamiseras.

    Sen kan det visst bli t.ex separatism, oroligheter och krig på vägen, men islamisering blir det likväl. Det finns ytterst få exempel på att en sådan trend har kunnat reverseras. Förvisso återerövrades Spanien, men det krävde 700 års krig och metoder som vi inte ens i vår vildaste fantasi skulle kunna tänka oss att nu använda. Men annars gäller att områden som har islamiserats, förblir islamiserade.

    Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     Många muslimer är asiater så det är bättre att kalla t.ex. japaner och koreaner för östasiater.

     Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     Jag tror att konflikten mellan shia och sunni kommer att få stor betydelse i det som kommer i Sverige. Shia får troligen också allierade hos kristna araber när konfliktnivån stiger. Denna grupp (kristna araber och shia) är avsevärt mer välutbildad och kommer därför, när PK-spärrar upphört att göra nytta, att tillskansa sig maktpositioner i samhället med en tydlig udd riktad mot sunni. Sunni kommer att vara större i numerär men om den andra sidan lyckas få makten över viktiga saker som polis och sjukvård så kommer utfallet att bli ganska oklart.

     Svara
   • Utlandssvensk

     /  10/29/2018

    @ Rikard,

    Bra sammanfattning! Jag instämmer!

    ”Där islam blir dominant blir de ickemuslimska folken antingen tvångskonverterade/kuvade slavfolk, eller bortdrivna, eller utrotade.”

    För inte så länge sen, verkade det inte troligt att muslimerna skulle våga att återuppta öppet slaveri. De hade i stort tvingats att sluta pga, tryck från västländerna, även om slaveri helt klart är både tillåtet och uppmuntrat enligt koranen. Men efter att ha sett ISIS de senaste åren, känns det som en helt möjligt utveckling att unga svenskar kan säljas som slavar inom en ganska snar framtid.

    Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     Såvitt jag förstått har slaveri inte upphört i de centrala sunnimuslimska länderna även om de naturligtvis inte skyltat med det offentligt. Rapporter om arbetsförhållanden för t.ex. fillipinskor i Qatar med mera liknar slaveri helt klart.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  10/29/2018

      @ Ivar L,

      ”Såvitt jag förstått har slaveri inte upphört i de centrala sunnimuslimska länderna även om de naturligtvis inte skyltat med det offentligt. Rapporter om arbetsförhållanden för t.ex. fillipinskor i Qatar med mera liknar slaveri helt klart.”

      Visst, så är det. Men ISIS kör öppna slavmarknader. Det är, trots allt, en ganska betydande skillnad.

      Kan ISIS, eller något liknande, ta t.ex Malmö? Svaret måste rimligen vara ja redan nu och för varje år som går blir det bara mer sannolikt. Om man tittar på kriget i Syrien är det väldigt märkbart hur få krigare som krävs för att ta och hålla städer. Troligen räcker det med några få tusen man för att ta Malmö. Om något sådant inträffar, lär det bli öppna slavmarknader där ganska omgående.

      Men om jag ska gissa, kommer den verkliga dramatiken först när vi inte längre har råd att betala ut bidrag till MENA folket. Innan dess, lär man slakta ALL välfärd för svenskarna. Men givet demografin kan det likväl gå ganska fort, framförallt om de högproduktiva svenskarna börjar att lämna landet. Vilket de nog kommer att göra. Snart…

     • Ivar L

       /  10/29/2018

      Det man måste ta i beaktande när det gäller Sverige är också strategiska och ekonomiska värden som ligger i mäktiga staters intresse att bevaka. Att t.ex. Kina skulle låta sina dyra investeringar i västteknologi tas över av ett balkaniserat svenskt kaosstyre är inte sannolikt. Till skillnad från Balkan är Sverige ett rikt land med många intressanta teknologier och även en hel del naturresurser av strategiskt värde, samt ett geografisk intressant läge mitt i Norra Europa. Ett svagt Sverige med oklar ledning skulle därför också kunna dra till sig Rysslands (och därmed som en följd USA:s) intresse. Här kan fantasin dra iväg i riktigt obehagliga riktningar. USA:s allierade bland muslimer är Saudi Arabien så om Ryssland skulle blanda sig i och stödja shia skulle sannolikt USA stödja sunni. Ryssland skulle dessutom i en inte alltför avlägsen framtid kunna vara Kinas allierade i Väst och därmed ha större militär styrka än idag.

      Tänk om vi får äran att vara värd till inledningen av tredje världskriget som belöning för vår ”humana flyktingpolitik”?

      Nu drog fantasin iväg rätt rejält men allt är ju som bekant möjligt. En sak är klar. Alla våra gissningar kommer att vara fel men samtidigt innehålla korn av vad framtiden har i sitt sköte.

     • Utlandssvensk

       /  10/29/2018

      @ Ivar L,

      ” USA:s allierade bland muslimer är Saudi Arabien så om Ryssland skulle blanda sig i och stödja shia skulle sannolikt USA stödja sunni. ”

      ”Tänk om vi får äran att vara värd till inledningen av tredje världskriget som belöning för vår ”humana flyktingpolitik”?”

      Enligt min uppfattning, är det väldigt intressant att följa kriget i Syrien. Det är som ett litet världskrig med massor av skiftande och delvis förvirrande allianser. Ryssarna kan väl där sägas redan stödja shia, eftersom de är på samma sida som Assad och Iran. Men det är väldigt rörigt. Turkiet är sunni, men det är inte uppenbart om de står närmast USA eller Ryssland längre, även om de fortfarande är med i NATO. Som jag förstår saken, stöder Erdogan i princip Muslimska brödraskapet och flera rebellgrupper som är kopplade till detta. Samtidigt är de aggressivt fientliga till kurderna, som är allierade med USA.

      Saudi och andra gulfstater har gett ganska omfattande stöd till olika väpnade sunnigrupper, troligen inklusive ISIS . Samtidigt är de allierade med USA, som påstår sig kriga mot ISIS.

      Kort sagt är det väldigt rörig och det är inte konstigt att kriget aldrig verkar ta slut. Kan vi få något liknande i Sverige? Ja, varför inte? Men gruppen etniska svenskar lär nog bara bli överkörda och marginaliserade. Om inte ett mirakel inträffar….

      ” Att t.ex. Kina skulle låta sina dyra investeringar i västteknologi tas över av ett balkaniserat svenskt kaosstyre är inte sannolikt”

      Tja, Libyen var väldigt rikt och kineserna hade stora investeringar där. Spelade det någon roll?

     • Rikard

       /  10/29/2018

      Hej.

      @Ivar L:

      Det är inte det minsta fel med futurologiska spekulationer, särskilt inte när man som du presenterar det som ett ”Om-Så”-resonemang som faller inom det möjligas horisont (det rimligas för att inte tala om det troligas är betydligt svårare; alla statsvetare har rätt i efterhand…).

      En tänkbar huggsexa är mellan ett ineffektivt EU, ett aggressivt Ryssland, och Kina. Via gasledningar och avtal kan Ryssland etablera Casus Belli á la Ukraina, EU kan isolera Sverige via sanktioner vid ett framtida nationalistiskt regimskifte, och Kina kan helt enkelt köpa inflytande både ekonomiskt och politiskt.

      Våra politiker är sorgligt okunniga i hur realpolitik bedrivs, och hur amoralisk sådan politik är. De tror verkligen på att det finns universella mänskliga rättigheter, och att alla människor är lika värda; de och många andra svenskar tror på detta på riktigt. De vägrar tänka följande:

      ”Vad innebär det i konkret realpolitik om det bara är vi som verkligen tror på mänskliga rättigheter, och om det bara är vi som verkligen eftersträvar att omsätta dem i politisk verklighet? Vad händer om [land/stat/grupp] endast använder dessa principer som verktyg för att öka sin makt?”

      Att inte kunna tänka en tanke som går på tvärs med ens värderingar, vad skall man kalla det? Tacksam är jag för de lärare jag haft som tvingat en inför grupp plädera i fem minuter för något man absolut inte tycker.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ivar L

       /  10/29/2018

      @Utlandssvensk: Jag kan inte se att det finns någon motsvarighet till Sveriges högteknologi i Libyen och vi pratar om saker som dessutom ligger decennier fram i tiden när Kina troligen flyttat fram sina positioner rejält. Men naturligtvis kommer de, som malla andra, göra en övervägning av kostnad/nytta om de ser sina engagemang i t.ex. Sverige hotade.

      Hur som helst är Kina ett hot som på sikt egentligen kan vara allvarligare än islamismen. Detta eftersom kineserna är många och dessutom faktiskt kan organisera ett samhälle och skapa en riktig krigsmakt samt att de kommer att ha en enorm ekonomisk och teknologisk styrka inom kort. Allt till stor del skapat av Västvärlden på grund av girighet.

     • Utlandssvensk

       /  10/29/2018

      @ Rikard,

      ”En tänkbar huggsexa är mellan ett ineffektivt EU, ett aggressivt Ryssland, och Kina. Via gasledningar och avtal kan Ryssland etablera Casus Belli á la Ukraina, EU kan isolera Sverige via sanktioner vid ett framtida nationalistiskt regimskifte”

      Som jag ser saken, är det givet att den svenska staten i dess nuvarande form kommer att fokusera på repression av svenskar. Om de behöver hjälp med detta, känns EU som den naturliga kandidaten. Men troligen finns det inte mycket hämta.

      Om vi i framtiden skulle få se en verklig nationalistisk rörelse som kontrollerar hela eller delar av landet, så förfaller den enda rimliga kandidaten för stöd vara Ryssland. NATO kommer knappast att ställa sig på samma sida som ett gäng vita nationalister. Tvärtom är risken påtaglig att de hjälper muslimerna, ungefär som när de gav sitt stöd till Kosovo.

      Sen kan vi mycket väl ha olika muslimska grupper som får pengar och vapen från olika stater. Som jag nämner ovan ligger Turkiet nära muslimska brödraskapet, som måste sägas vara den klart bäst etablerade muslimska rörelsen i Sverige. Iran kommer nästan säkert att skicka pengar och möjligen även ”frivilliga” om det bildas shiamiliser. Gulfstaterna kommer att ge sitt stöd till olika varianter av wahhabism.

      Det man inte ska bortse från är att en öppen konflikt i Sverige skulle dra till sig MASSOR av jihadister från övriga världen. Den stora attraktionen för många av de unga muslimer som åkte till Syrien var tillgången till kvinnor som krigsbyte, dvs. det mest klassiska motivet för att gå ut i krig. En muslimsk grupp som tog valfri stad eller område i Sverige skulle snabbt få många nya villiga soldater……

     • Ivar L

       /  10/29/2018

      Men som sagt: Kina försvårar analysen betydligt. Det geopolitiska läget i världen kan vara rejält annorlunda om några decennier även om vi stryker alla muslimer i ekvationen. Det är mer som är under uppsegling. I slutändan kommer den muslimska dominansen i Sverige bara vara en bricka i ett större spel där USA och Kina är huvudaktörerna.

 2. MiT

   /  10/29/2018

  *https://www.facebook.com/irm.se/videos/2002651216699617/?__xts__%5B0%5D=68.ARCDfVv9H0VvYlPVH9yw1Yche_b09GehBv092R0l722epQAUcF26zMVXo8MEXUby_SLZVbCsYhh88uhnNgnf-D7QyUIPApqAHH4d3asg8FfKz0-HOu4HPU5o0ltXQlo2mupa_rubas3N5Av-UGClXix91HC-HYPVqDh5UCdYwnvhghaq0cg5D47W0ifJk94lOMuJzDPaScHBx-E7oshXv1vz2oMCjbChGneE9RuyGAJUSa0Lump5leyuSUIcSBh9Ybk&__tn__=H-R*

  Svara
 3. Ivar L

   /  10/29/2018

  ”Det finns säkert en och annan vit man som också hatar judar i Sverige. Men antalet är försvinnande litet i jämförelse med antalet muslimer i Sverige som också gör det. ”

  Det finns naturligtvis ett betydande antal, både män och kvinnor med europeisk bakgrund med judeparanoia. Inte sällan återfinns de inom vänstern och socialdemokratin men vad som däremot är rätt uppenbart är att när väl högerextremister bestämmer sig för att gå till handling så kan det ta sig rätt extrema uttryck, helt i klass med islamister, vilket såväl Utöya som Pittsburgh tydligt visar. Detta gör inte vänsterns antisemiter, även om de bidrar till att elda på islamister och ger dem ett visst indirekt moraliskt stöd.

  Svara
 4. Vic

   /  10/29/2018

  Om det är en sak som Socialdemokraterna verkligen är bra på, till skillnad från att styra Sverige, så är det att aja-baja andra människor och förbjuda dem från att göra saker bara för att själva göra precis de sakerna. Förutom ovanstående så vill jag minnas att Socialdemokraterna var bland de mest prominenta förespråkarna för ”En schysst valrörelse” i höstas. Deras egen valkampanj var dock det värsta svineriet till valrörelse jag har sett i Sverige.

  En annan sak de är bra på är att införa en viss politik och sen skylla konsekvenserna av den på någon annan. Sverige har väldigt länge varit socialdemokratiskt ”by default” och de flesta strukturella bristerna vi ser i vårt samhälle idag är de facto deras fel. Ett par korta borgerliga perioder hade inte kunnat ställa till med de fundamentala problem vi ser i samhällsstrukturen.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/29/2018

   Inte direkt som att borgare brukar hylla det socialdemokratiska samhällsbygge som var rätt lyckosamt fram till mitten av 70-talet heller.

   Det du skriver om handlar om hur maktinnehavare generellt uppför sig och har ingen egentlig politisk färg.

   Svara
   • Vic

     /  10/29/2018

    Okej, du har en bra poäng 🙂 Det finns ju inte direkt någon annan referenspunkt i Sverige i och med Socialdemokraternas dominans men fair enough. Det är säkert inte egenskaper som de är ensamma om.

    Dock kan det diskuteras om Socialdemokraternas samhällsbygge innan 1970 var ”lyckosamt”. En stor del av det välstånd Sverige har/hade byggdes upp innan 1932 när S vann sitt första val. Priset vi sedan fick betala för den välfärdsstat som Socialdemokraterna byggde upp var högt – för högt.

    Svara
    • Ivar L

      /  10/29/2018

     Sverige var inte världens rikaste land på 30-talet men var uppe i toppen någonstans där på 60-talet och en bra bit in på 70-talet. Det går knappast att påstå annat än att vad sossarna gjorde mellan 1930 och 1970 var något annat än lyckosamt. Antagligen detta som gav dem hybris och trodde att all världens folk skulle bli svenskar om de fick komma hit. Det var också då sossarna blev något annat än vad de var fram till i vart fall mitten av 60-talet.

     Svara
     • Vic

       /  10/29/2018

      Som säkert du också vet så tenderar större välståndsförändringar att ske under en ganska lång tid. Sveriges stora välståndsökning skedde ungefär från 1850 fram till 1950 och då gällde laissez faire-ekonomi i Sverige och inkomsterna multiplicerades åttafaldigt under denna period. Men även 1950 hade Sverige fortfarande mycket låga skatter, trots att sossarna var med i leken. Socialdemokraterna använde välståndet för att skapa folkhemmet och välfärdsstaten. De införde naturligtvis inte välfärdsstaten bums redan på 30-talet, men sakta växte idéerna fram till andra halvan av 1900-talet när den svenska modellen började implementeras ordentligt.

      Att vår nation blomstrade ända upp till 60-talet är egentligen tack vare en politik som startade långt innan Socialdemokraterna och det kan tyckas orättvist att tillskriva dem allt för mycket cred. för att det gick bra de åren.

     • Ivar L

       /  10/29/2018

      Det där känns som efterhandskonstruktioner och är nog mer beroende på dina politiska preferenser.

      Naturligtvis är alla processer och förändringar grundade i vad som hände före men om man skall ge äran till vad som hände 1950 åt folk som gjorde saker över 50 år tidigare så får man nog göra sig besväret att vara konsekvent nog att tillämpa samma sätt att resonera i alla andra sammanhang också och det är jag rätt säker på att du inte gör.

      Då kan man befria Adolf Hitler från skulden att ha startat andra världskriget med referenser till fredsavtalet från första världskriget eller saker som hände ännu tidigare, då kan man på liknande sätt urskuldra Stalins terror med Tsarryssland eller ge äran av ett Nobelpris till de som gjorde förarbeten till omvälvande upptäckter och så vidare. Det enbart till liten del Einsteins förtjänst att relativitetsteorin skrevs och så vidare och så vidare… Låter som postmodernism om du frågar mig.

      Sossarna förvaltade väl kapitalet från vad som fanns i landet när de tog över makten och det gjorde de i ett halvt sekel nästan och för det skall de naturligtvis ha cred.

     • Vic

       /  10/30/2018

      Ivar L, ”Naturligtvis är alla processer och förändringar grundade i vad som hände före men om man skall ge äran till vad som hände 1950 åt folk som gjorde saker över 50 år tidigare så får man nog göra sig besväret att vara konsekvent nog att tillämpa samma sätt att resonera i alla andra sammanhang också och det är jag rätt säker på att du inte gör.”

      Nej, det gör jag inte eftersom att det handlar om olika företeelser. Nationalekonomi funkar helt enkelt på ett sätt än de exempel du nämner. Välstånd byggs upp över tid i ett land och det tar även tid för välstånd att försvinna. Även ett lands politiska attityder tenderar att förändras långsamt. Sverige hade som sagt en mycket liten offentlig sektor och låga skatter år 1950 även när Socialdemokraterna regerade, men var det tack vare dem?

      Kan absolut köpa att socialdemokraterna bidrog till Sveriges välståndsutveckling mellan 1930 och 1965, men då skulle jag vilja veta vad de var de gjorde för att åstadkomma denna framgång. Den enda du pekat på är att välståndsutvecklingen fortsatte efter att socialdemokraterna fått en stark ställning. Men det jag undrar är: Var välståndsutvecklingen ”tack vare” Socialdemokraterna eller ”trots” dem.

     • Ivar L

       /  10/30/2018

      Att upphöja just nationalekonomi till något slags unikum när det gäller långsamhet i historiska processer är inget jag kan se någon som helst anledning att göra. Mina exempel (geopolitik och vetenskap) grundläggs också till stor del i historiska långsamma processer och såväl ekonomi, geopolitik och vetenskap har även perioder med snabba omvälvande förlopp då och då.

      Resonemang av karaktären ”X har inträffat när A satt vid makten men är det tack vare eller trots A som X inträffade?” är totalt meningslösa. Historiska processer kan inte tas om och på så sätt falsifiera det ena eller andra påståendet.

      Om en maktfaktor dominerar en region under en period samtidigt som det går bra för regionen så är det ganska naturligt att man förlägger förtjänsten för denna framgång till maktfaktorn i fråga. Samma gäller naturligtvis de som hade makten innan sosseepoken och vad de åstadkom. Inte konstigare än att om Åsa tar över Nisses framgångsrika företag och det fortsätter att gå bra i 50 år så har Åsa gjort något bra.

     • Vic

       /  10/30/2018

      Men berätta då vad det var Socialdemokraterna gjorde som var så framgångsrikt för Sveriges välstånd? Att se samband är en sak, men det är tämligen lönlöst om man inte kan visa på en kausalitet.

      Välstånd skapas och ligger främst i civilsamhället, inte i staten själv. En majoritet av Sveriges genom tiderna största företag bildades under tidigt 1900-tal och dessa levde vidare (men har nu flyttat i stor utsträckning). Dessa företag som Electrolux, Scania, Volvo och Investor kom naturligtvis att bli betydande faktorer för svensk ekonomi även under kommande år. Naturligtvis är det så, Så nej, jag tycker inte att det är meningslöst att ifrågasätta om det var ”tack vare” eller ”trots” socialdemokraterna. Särskilt som jag fortfarande sitter här i avsaknad av exempel på vad Socialdemokraterna faktiskt gjorde som var så bra.

     • Porta

       /  11/02/2018

      Ivar!
      Du kan ta det som ett axiom… all mänsklig framgång, lycka och välstånd är TROTS socialism. Socialism föder inga fria människor, dödar enskilda initiativ och tankar. Socialister ser fria människor som parasiter. Under socialiststyre finns två typer av ”entreprenörer”… de som hittar de mest kreativa (vidriga, manipulerande, massmördande, hjärntvättande osv…) sätten att nå ”förtryckartoppen” och de som hittar sätten att undgå det…!

    • Jonas

      /  10/30/2018

     En stor del av framgången på 50 och 60-talet beror på att högre utbildningar gjordes tillgängliga för alla. På så sätt kunde man utnyttja intelligensreserven, den riktiga.
     Bekymren började när man fick för sig att även intelligensbefriade också skulle ha rätt till högre utbildning.

     Svara
   • Senior

     /  10/30/2018

    ”Inte direkt som att borgare brukar hylla det socialdemokratiska samhällsbygge som var rätt lyckosamt fram till mitten av 70-talet heller.”

    -Detta kan inte sossarna ta åt sig äran för. Fram till mitten på 70-talet hade de socialistiska politikerna en begränsad makt, det var inte förrän Palme och Geijer kuppade igenom grundlagsändringen 1975 som politikerna fick denna makt som de har idag, och då, precis då, inleddes början på det fiasko vi ser idag. -Sossarna har alltid varit samma skrot och korn, enda skillnaden har varit just deras begränsade makt, så de har helt enkelt inte kunnat genomföra denna ”hybris” till politik tidigare. Innan dess var de tvungna att ta hänsyn till ”borgarna” i övriga samhället.

    ”Sverige var inte världens rikaste land på 30-talet men var uppe i toppen någonstans där på 60-talet och en bra bit in på 70-talet. Det går knappast att påstå annat än att vad sossarna gjorde mellan 1930 och 1970 var något annat än lyckosamt.”

    Sossarna?
    Var det sossarna som låg bakom vk2?
    Den i stort sett enda anledningen till att det gick bra för Sverige var att de lyckades hålla sig utanför den väpnade delen av kriget. (Anledningen till det är ju inte direkt imponerande heller från de som gastar högst gällande solidaritet….)

    Europa låg i ruiner och hela dess infrastruktur behövde byggas upp igen. Sverige var det enda land som hade en industri som inte låg i ruiner, och kunde därmed skära guld med täljkniv från de redan hårt drabbade länderna när det var dags att bygga upp dem igen.
    Det kan du tacka den svenska industrin för, inte sossarna.

    Välståndsökningen från 1850 och fram till vk1 kan vi helt och hållet tacka tillgången till billig energi för, industrialiseringen. Där ångmaskiner och sedermera motorer övertog det slitsamma hårda arbetet som arbetarna tidigare måst göra med kroppen. Dock kan jag tillägga att 1866 års grundlagsändring och införandet av tvåkammarriksdag medförde mer rättvis human fördelningspolitik av resurserna detta tekniksprång skapat.
    Mig veterligen var inte Sossarna med på den tiden.

    Även där försökte socialister hålla igen på utvecklingen då de ansåg att dessa ”stal” jobben från arbetarna. -Något de bakåtsträvande kommunisterna vidhöll gällande industrirobotar ända in på 70-80-talen. Detta verkar de vidhålla än idag med tanke på att de vill avveckla all energiproduktion, förbjuda fordon, etc. etc. Snart står vi där och knäcker ryggen med hackor och skottkärror igen om dessa bakåtsträvande muppar får som de vill.

    Jämför man med övriga västländer och dess välstånd är det snarare så att socialisternas inflytande hämmat Sveriges utveckling, sedan 68-vänsterns intåg och den mjuka statskuppen 1975 i en allt mer accelererande takt.

    P.S. gällande historierevision finns det nog ingen i Sverige som kan slå just Sossarna. Gräv lite om skotten i Ådalen som ett exempel. D.S.

    Svara
    • Ivar L

      /  10/30/2018

     Jag noterar att du gör ett antal icke falsifierbara uttalanden av ungefär samma karaktär som jag redan debatterat om. Det finns många sätt att analysera historia och ekonomi, att värdera den ena eller andra maktfaktorn och så vidare men att låtsas som en politisk kraft som i femtio år dominerade landet samtidigt som det gick bra inte har med saken att göra är bra löjeväckande.

     Notera att jag själv inte är sosse och aldrig röstat på dem.

     Svara
     • Senior

       /  10/30/2018

      Nämn då en reform som den politiska ”kraften” Sossarna genomfört som hade betydelse för att det gick bra för landet.

     • Senior

       /  10/30/2018

      Jag hävdar som någon tidigare skrev, det gick bra trots, inte tack vare Sossarna.

      -Men jag ser fram mot att drunkna i exempel på att jag har fel.

     • Ivar L

       /  10/30/2018

      Man kan lika bra vända på det och se det från den demokratiska horisonten. Folket röstade vänster och den vänster de fick slaktade inte landet och förstörde det som på många andra ställen.

      Jag behöver inte och kan i princip inte ge ett enda exempel eftersom historien redan är skriven. Du kan hur du än försöker inte skriva om historien och testa hur det skulle gå med andra utgångsparametrar. Det gick inte dåligt under den epok vi talar om då sossarna hade makten men det gick rejält åt helvete i en del andra länder. Gick även bra i många länder utan sossestyre.

      Jag tänker fortsätta leva med föreställningen att i länder som det gick åt helvete var styret dåligt och i länder där det gick bra var styret bra, oavsett färg. Ockhams rakkniv.

     • Senior

       /  10/31/2018

      ”Man kan lika bra vända på det och se det från den demokratiska horisonten. Folket röstade vänster och den vänster de fick slaktade inte landet och förstörde det som på många andra ställen.”

      Nej, av den enkla, och enda, anledningen att de inte hade parlamentarisk makt nog att kunna göra det fullt ut förrän efter grundlagsändringen 1975.

      ”Jag behöver inte och kan i princip inte ge ett enda exempel eftersom historien redan är skriven. Du kan hur du än försöker inte skriva om historien och testa hur det skulle gå med andra utgångsparametrar.”

      Nej, jag förstod att du inte skulle kunna ge ett exempel……

      Är det någon som skrivit om ändrat i historiebeskrivningen är det just sossarna…. Återkommer straxt gällande andra utgångsparametrar….

      ”Det gick inte dåligt under den epok vi talar om då sossarna hade makten men det gick rejält åt helvete i en del andra länder. Gick även bra i många länder utan sossestyre.”

      Återigen, våra parlamentariska grundlagar gav inte sossarna makten fullt ut förrän efter 1975 års grundlagsändring.

      I ovanstående citat däljer sig den empiri jag stöttar mig på i min ståndpunkt:
      Det gick rejält åt helvete endast i de länder som införde socialismen fullt ut.

      Det gick bättre än Sverige i alla länder utan sossestyre. Alla länder med sossestyre fullt ut har gått tejält åt helvete, samtliga. Detta finns det empiri på. Här finner du dina siffror att jämföra med; samma grundläggande förutsättningar, men med socialismen som enda avskiljande parameter.

      ”Jag tänker fortsätta leva med föreställningen att i länder som det gick åt helvete var styret dåligt och i länder där det gick bra var styret bra, oavsett färg.”

      -Jag ger er en struts mina damer och herrar!

      Du har fått flera falsifierbara exempel både av mig och Vic på andra faktorer än socialistiskt styre som byggt välfärden, men kan och vill inte ge ett enda exempel där politisk styrning via socialism gett något positivt.

      Det råder heller ingen tvekan om att det dåliga styret var till 100% socialistiskt i de länder som gick åt helvete.

      Det finns massor empiri på just detta som stöder mina ståndpunkter.

 5. Skeptisk

   /  10/29/2018

  Uppenbart inte bara vita män som kan hata så mycket att de tar till våld. Han som misstänks skickat bomber till flera demokrater och kändisar i USA var visst indian. Sen blev det mycket tyst. Tydligen inte en gärningsman som passade narrativet. Idioter, hatare och våldsverkare finns av alla de slag och är inte beroende av hudfärg.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/29/2018

   Det har jag missat. Var kan man läsa om det?
   Gillade han Trump förresten?
   Det gjorde ju inte Pittsburghterroristen.

   Svara
 6. Ivar L

   /  10/29/2018

  Apropå Lamottes reportage, ni vet väl att det inte är problemen som immigrationspolitiken skapar eller sexuellt våld som är otäckt här?
  Det är Lamotte som är ”obehaglig”:

  ”Vredespredikanten Joakim Lamotte har, åtminstone fram till nyligen, tagit avstånd från den öppna invandrarfientligheten. Men han bygger skamlöst upp ett narrativ som i alla väsentliga delar överensstämmer med SD-svansens verklighetsbeskrivning. På senaste tiden har hans agerande blivit direkt obehagligt.”

  Varsågod, jag ger er en struts.
  https://www.arbetaren.se/2017/07/19/lamottes-framfart-borjar-bli-direkt-otack/

  Visserligen ett år gammal men det är rätt skrämmande hur väl det som beskrivs i Lamottes senaste reportage, med politiker och polis, som gör allt för att sopa problemen under mattan och verkligen inte anstränger sig en millimeter för att hjälpa drabbade, hur väl detta stämmer med vad PK-tänkare som Arbetarens Toivo Jokkala tycker man skall fokusera på. ”Hatpredikanter” istället för våldsförövare. Då får man det samhälle som beskrivs i reportaget.

  Svara
  • weasel

    /  10/29/2018

   Eller med andra ord ;
   Gruppvåldtäkter, gängskjutningar och bilbränder är inte så särskilt upprörande , men Lamottes reportage om dessa är både otäcka och obehagliga.
   :/

   Svara
 7. Ivar L

   /  10/29/2018

  Det är ju rätt komiskt att Trump misslyckades med att få den där muren byggd men nu sannerligen behöver den. Vi känner igen situationen från 2015 i Europa. Sverige hade i vart fall en bro vi kunde stänga, lite grand, efter många om och men och tårar.
  https://nyheteridag.se/amerikanska-militaren-kan-skickas-till-gransen-ska-stoppa-migrantkolonnen/

  ”I flera dagar har det varnats om den stora migrantvåg som närmar sig USA. Mexikanska myndigheter varnade USA om att nya migranter anslutit sig till den migrantvåg som rör sig mot den amerikanska gränsen, något som fått president Donald Trump att utlova en hård linje längs den mexikanska gränsen.”

  Svara
 8. Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Svara
  • hehe

    /  10/30/2018

   ”De två satt i soffan när mannen plötsligt kysste henne. Kvinnan blev chockad och kysste tillbaka”.

   Jaha, och då blev han chockad… o.s.v.

   Svara
  • G

    /  10/30/2018

   *Grattis. Tack regeringen för lagen. Hoppas kvinnan är nöjd.*

   Svara
  • G

    /  10/30/2018

   3 kommentarer från kommentarsfältet under artikeln…
   http://www.dagensjuridik.se/2018/10/doms-forsta-fallet-av-oaktsam-valdtakt-borde-ha-fragat-kvinnan-efter-tvetydiga-signaler
   ——————
   Sansad 60+:

   Detta är kanske en ”oaktsam våldtäkt” eller kanske inte. Jag har nog själv missat signalerna någon gång, på den tiden jag förförde, träffade olika kvinnor. Det har hänt att jag passerat gränsen, inte mycket men ändå passerat. Sen har jag backat och allt har varit som det ska och det har sen varit förbannat bra för båda parter. På den tiden fanns inte denna lag som skulle gjort mig kriminell och till en våldtäktsman. Tack det känns så skönt.

   Jag vet att kvinnor uppenbart har ”våldtagit” mig om denna nya lag då varit tillämpbar. Hur många av oss män har inte vaknat av en sexuell beröring från den partner man somnat hos. Som man älskat med kvällen innan och som man kanske har som partner och vän. Som man kanske är gift med, etc. Det är ett brott idag att sexuellt röra den som sover. Likt Erik Hörstadius som i SVT sa att han blivit ”våldtagen” av en kvinna som rört honom i sömnen och så har jag inte tagit skada av det, precis tvärt om. Det har varit en stor njutning.

   Vi män har ju som bekant lätt att få erektion i sömnen, så vi är utmanande. Att sova med stånd betyder inte nödvändigtvis att vi söker sex. Om kvinnan rör sin mans penis när han sover kan hon nog dömas för ”våldtäkt” och det kan bli fängelse, hon kan hängas ut som förövare på nätet och stort skadestånd utdömas till mannen. När kommer den första kvinnan / partnern att fällas för det? Det kan ju kanske även användas mot sin partner. En man som håller på att skiljas från sin fru, kanske söker vårdnaden om barnen. Han får ett vapen i sin hand mot kvinnan. Ord kanske sår mot ord men vad väger tyngst, offrets eller förövarens?
   ——————–.

   Johan A:

   Jag uttalar mig inte om det aktuella fallet här nu, utan mer om lagstiftningen generellt.

   Problemet med lagen är bl.a. att den präglas av totalt godtycke för den som ska tillämpa den. Ingen vet t.ex. vad som är ett godkänt uttryck för samtycke/icke samtycke exakt (förutom uttryckligt ja nej medvetslöshet etc.) Utan det ska den aktuella domstolen spåna fram utan egentlig vägledning i lagstiftningen.

   Det är även problematiskt att man i princip kriminaliserar passivt deltagande i sex. Det finns dom som föredrar att ligga passiva och njuter av det och att det är en del av deras sexualitet.
   För den den andre partner kommer ju aldrig våga utföra en sexuell handling med någon sådan trots att de ber om det och sedan ligger still även om de njuter av det och inget annat hellre vill.

   Och för att vara helt säker att den andre är med på vilka vanliga sexuella handlingar det må vara, som de flesta idag klara av att inse att den andra är frivilligt med på. Kommer för att vara helt säker kräva frågor och svar hela tiden. Vilket gör samvaron minst sagt onaturlig och stel.

   Sedan kan man väl säga att det inte verkar vara speciellt svårt att få någon fälld för våldtäkt, vilket hävdats. (kom även ihåg att kravet på att inhämta samtycke även vilar på kvinnor)

   Lagstiftningen bör kanske även sättas i ljuset att den drivits fram av radikalfeminister som ju som bekant har som ändamål att skapa konflikter och splittring mellan könen.
   ————-.

   Tessan:

   Att läsa den höga nivån av victimblaming är tamejfan både sorgligt och beklämmande.
   Som kvinna får jag räkna med att bli utsatt om jag
   A. Träffar någon på Tinder
   B. Följer med en man hem
   ?
   Skäms ni inte tamejfan!?
   Vad är så in i helvete svårt i att förstå att du som individ är ansvarig för att ta reda på om en människa vill ha sex med dig. Oavsett om du är man.

   Jag har aldrig ”råkat” utsätta någon, fan vad mkt trevligare samhälle det vore om fler kunde göra som jag istället.
   —————.

   Svara
   • Olof

     /  10/31/2018

    Tja, med förbehåll att det som står i tidningarna kan vara missvisande har jag ärligt talat inget att invända mot den här domen. Det står inget om att sakförhållandena bestrids, det vill säga, det finns inget som indikerar att kvinnan ändrat sig och efterhandskonstruerat något. Att följa med någon hem betyder inte i sig att man vill ha sex.

    Så här handlar det om någon som gissat att någon kanske ville ha sex, ansett att han kan vara sexuellt aggressiv och ‘övermanna’ eventuellt motstånd och väcka passionerad sexlust. Men som misslyckades i något av stegen.

    Och det är fortfarande ok att göra så. Om du frågar först. Och kommer överrens om att motståndet skall ingå i leken, och att partnern vill bli passionerat övertygad. Förstahandslaternativet när någon drar sig undan är att tolka det som att någon inte önskar intimitet. Och håller de för underlivet innebär det att de inte vill ha sex. Om man antar att det betyder något annat, utan att först ha kommit överrens om det, så är man faktiskt i slutändan oaktsam.

    60+ har onekligen rätt i att han kan skulle kunna dömts numera. Och likaså hans partners. Vill man göra så, kom överrens om reglerna först.

    Johan A har fel – det är ok att agera så – men återigen – man måste prata om det först. Att säga till sin partner att jag gillar att ligga passiv, och du skall tolka det som att jag njuter och vill att du skall fortsätta. Då finns ingen oaktsamhet, du har gjort allt du kan för att du och din partner skall förstå varandras signaler och de är tydliga mellan er.

    Så länge man pratar om vad man vill först och har tydliga alternativa kommunikationssätt bör inte oaktsamhetsrekvisitet kunna uppfyllas. Och så länge domstolarna dömer konsekvent på det sättet så ser jag inga större problem med just de aspekterna på lagen.

    Sen kan man ju invända att det kan påverka sexlivet negativt för blyga människor eller de som gillar att svepas av fötterna av en mörk lång främling, men där handlar det ju om en avvägning mellan olika skyddsintressen. Är deras ovilja att prata om sina fantasier med partners först viktigare än riskerna för lite för följsamma människor som är ovillga att säga tydligt nej?

    Det är en balans. Men själv hamnar jag på sidan som anser att det inte är för mycket krävt att man skall prata om sina fantasier, regler och gränser innan man börjar gissa. Speciellt innan man börjar gissa att signaler betyder motsatsen till normalantagandet.

    Sen kan fortfarande mycket gå fel med praxis runt den här lagen. Och vi kommer säkert få se feminister tjuta när de inser att den fortfarande inte gör någon skillnad när ord står mot ord och kanske inte om det handlat om otydligare signaler.

    Men om det som skrivits om sakförhållandena här stämmer så hamnar just den här domen inom precis det lilla lilla område där jag är positiv till lagen.

    Svara
 9. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
 10. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
  • weasel

    /  10/29/2018

   Och min känsla är att SVT hela tiden låter en relativt ung kvinna ( Carina Bergfeldt ) rapportera från USA om Trump och amerikansk politik.
   Mycket upprörande.
   Om Bergfeldt åtminstone vore lesbisk skulle jag kanske kunna ha överseende med det, men hon är ju för fan gift med en vit, heterosexuell man 😦

   Svara
  • G

    /  10/30/2018

   Jaha, så (S)ima säger att Leif Pagrotsky (S) inte duger längre :/

   Svara
 11. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
  • G

    /  10/30/2018

   Svara
 12. Pether

   /  10/29/2018

  Det är inget unikt att det offentliga måste dölja detta. Vänstern fascism håller den i ett ofantligt hårt grepp, när man väl låtit den växa låter den sig inte dra sig tillbaka. Det blir ett självlevande väsen där alla hjälper åt att ge den näring, ingen vill riskera att stå framför mobben, alltså måste man tysta och hata de som motsäger sig förtrycket. Se i t.ex. UK där tiotusentals flickebarn blivit våldtagna, sålda och mördade under tiotals år, alla visste, men ingen vågade säga något, för då skulle de bli utsatta för vänsterns våld, ingen vill bli kallad rasist och förlora sitt människovärde.

  Svara
 13. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
 14. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
 15. MiT

   /  10/29/2018

  Svara
  • G

    /  10/30/2018

   Mmm, just det. Samma nivå.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/30/2018

    Jag tycker att det är väldigt kränkande att de hänger ut en kvinnligt kodad cykelkropp.

    /Rymdkram

    Svara
 16. MiT

   /  10/30/2018

  Svara
 17. G

   /  10/30/2018

  ”Efter våldtäkt i Karlstad går polis ut med signalement – på kvinnan”
  https://nyheteridag.se/efter-valdtakt-i-karlstad-gar-polis-ut-med-signalement-pa-kvinnan/

  Så många frågor. 😦

  Svara
 18. Ivar L

   /  10/30/2018

  Svara
 19. G

   /  10/30/2018

  ”16-årig pojke överfölls av tre okända personer

  Polisen har under måndagseftermiddagen kunnat förhöra den 16-årige pojke som på söndagskvällen hittades svårt knivskuren i Ljuraparken i Norrköping.

  – Enligt pojken ska det ha varit tre gärningsmän som överfallit honom, säger Leif Hermansson, polis i Norrköping.

  De tre personerna ska vara i 20 årsåldern och tidigare okända för 16-åringen.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/overfolls-av-tre-okanda-personer

  Svara
 20. G

   /  10/30/2018

  ”Bästa och sämsta länderna för ateister

  För första gången rangordnas världens länder baserat på hur diskriminering av ateister, humanister och icke-religiösa hanteras – en diskriminering som det sällan talas om. Sekulära Sverige hamnar på en elfte plats från toppen.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/b%C3%A4sta-och-s%C3%A4msta-l%C3%A4nderna-f%C3%B6r-ateister-1.10263666

  Svara
 21. G

   /  10/30/2018

  ”Hyckleri på hög nivå av Richard Jomshof

  Hösten är över oss, mörk kvällshimmel, klockan vrids tillbaka en timme, ett år, ett liv.

  President Trump lockar fram bombdåd, SD-politiker faller som vissna höstlöv och det är tid för tungsinne.

  Vilket ansvar har han när bombpaket skickas till politiska motståndare, journalister och mediebolag, om den misstänkte är en hängiven Trumpsupporter? Vadå, vi la ju bara ut adresserna, som SD försvarade sig med när det brann på svenska flyktingboenden. Ta en minut och begrunda detta.
  ..[..]..
  Alla drabbas någon gång av en tragedi som kan ha sönder allt. Någon får cancer. Amerikanska folket fick Donald Trump.

  SD-riksdagsledamoten Rickard Jomshof läser Vilhelm Moberg från riksdagens talarstol. Vilhelm Moberg, som bekämpade dumdryg nationalism och allt som Sverigedemokraternas nazistiska grundare stod för! SD-hyckleri på hög nivå; som om Trump skulle citera Martin Luther King.

  Senaste veckans SD-skandaler talar tydligare. SD-riksdagsman skriver på hatsajt att asylsökande är ”parasister” och att islam betyder ”hjärntvätt/låg IQ”.
  SD-politiker i Göteborg polisanmäld för ofredande och hatbrott. Polisanmäld SD-politiker i Alvesta hotar andra medlemmar. SD-politiker i Hedemora skriver på Facebook att ”MeToo är en rörelse för kvinnor som inte kunde knu**a till sig en karriär”.
  SD-politiker i Älmhult utesluts efter rasistiska uttalanden om människor från Mellanöstern. SD-politiker i Eslöv utreds för hatiska utfall mot kvinnor och HBTQ-personer.”
  https://web.archive.org/web/20181029075900/https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/hyckleri-pa-hog-niva-av-sds-richard-jomshof/

  Ett meddelande på sociala medier dödar ingen, en text på en skärm dödar ingen. Alla har ett individuellt ansvar för sina handlingar. Jag trodde det var något alla journalister visste. Så, innan du nämner Trump så nämner du cancer, ditt ”goda” meddelande går fram, Lars. Duktig journalist. *klappar på huvudet*.

  Ja. Vi fattar. Du har som vanligt problem med det riksdagsparti som faktiskt utesluter folk som borde uteslutas. Före valet ”avslöjade” din egen tidning en idiot från Liberalerna som skrivit liknande och blev ett ärende för L, skrev du om det då? Nej det gjorde du inte, för partiet heter ju L och inte SD. Och det är SD-tourettes du har och inte L-tourettes. Att SD troligen har flest ”problem” av denna karaktär är nog ingen vild gissning, tyvärr har nog partiet dragit på sig problemen då de kanske trodde partiet var en säker zon där man kunde göra och säga vad fan som helst utan konsekvenser. Känslan är dock att SD gör ett bättre jobb när det kommer till att städa bort problemen än vad alla andra partier gör tillsammans. Men kanske bättre att SD INTE fixar till problemen i din värld, nej, då hade du ju klagat på det också givetvis, men då med rätta såklart, för det hade jag också gjort. Antar att du sett att e.g S uteslutit ALLA som uppmärksammats i media? Nej, inte jag heller, det finns folk som är kvar efter ”avslöjanden”. Det har jag problem med. Men det verkar inte du ha av någon anledning, för då hade du väl skrivit om det ? Jaså inte, nä, fel parti igen. Sen kanske du ska förstå någon gång att politiker i partierna kommer från folket som bor i detta land, och vad finner man där. Ja, rasister, islamister, nazister, kommunister, puckon, svin och en lång rad andra idioter och problemmänniskor. Politiker är inte förprogrammerade robotar skapade i riksdagslabbet för politiska uppdrag.

  King? Jag tror inte King hade varit anhängare av exempelvis den rasistiska identitetspolitiken öht, vilket Demokraterna och deras s.k antirasister fullkomligt älskar och pushar hårt, inte Trump. Men om Trump citerar ett klokt citat av King som han gillar och håller med om så är det hyckleri? *okej*. Nä, det är faktiskt Demokraterna med sina anhängare som gärna citerar King men samtidigt håller den rasistiska identitetspolitiken kär som är hycklarna av stora mått.

  Och det där med att amerikanerna ”fick” Trump, hmm. Och brasilianarna ”fick” Jair Bolsonaro också, fast de egentligen ville ”få” Haddad med hammaren och skäran? Väljarna har ingen koll menar du? Journalist med väljarförakt? Och du förstår inte varför vissa väljare har medieförakt, ja, tänk ett var till, tänkt två om det behövs.

  Svara
  • weasel

    /  10/30/2018

   Den dagen – om och när – någon skjuter Donald Trump så bär Lars Lindström en stor skuld och ett stort ansvar eftersom han har jämfört Trump med cancer.
   Åtminstone om vi nu ska gå efter Lindströms eget resonemang.

   Svara
  • G

    /  10/30/2018

   Svara
 22. Dock verkar det som om Pride-vänstern är viktigare än islamismen för sossarna. De som inte vill marschera i Pride-paraden kritiseras hårt.
  Det ska bli intressant hur detta utvecklas om några år när islamisterna vågar bli mer offentliga med sina åsikter. Även om vänstern gärna vill fortsätta gulla med islamisterna har de ingenting att hämta hos dem och det kommer de att förstå förr eller senare. Men frågan är: Hur långt senare handlar det om?

  Svara
 23. G

   /  10/30/2018

  ”Elin Erssons politik på Disneys vis

  Elin Ersson ville ha Disneyversionen av politik, och fick den inte. Är det verkligen så konstigt att hon känner sig lurad? undrar Malcolm Kyeyune.”
  https://www.fokus.se/2018/10/politik-pa-disneys-vis/

  Svara
 24. G

   /  10/30/2018

  ”Demokratisk toppolitiker: Åtala Gab för medhjälp till mord”
  http://www.friatider.se/demokratisk-toppolitiker-tala-gab-f-r-medhj-lp-till-mord

  Hade han sagt detta om GM skrivit det han gjorde innan dådet på Facebook istället? Nej.

  Svara
  • G

    /  10/30/2018

   Hm, det fanns visst några som drog upp det på twitter…

   Svara
 25. G

   /  10/30/2018

  ”I CNN: ”Trump har radikaliserat många fler än IS”

  Det var i CNN:s The Lead with Jake Tapper som den amerikansk-judiska journalisten Julia Ioffe sade att Donald Trump radikaliserat fler människor än den islamistiska terrorsekten Islamiska Staten.

  – Den här presidenten lanserade sin kampanj genom att prata om islamsk radikalisering, men han har ju radikaliserat så många fler människor än IS någonsin gjort, säger hon i CNN.

  – Jag menar, så som han pratar, sättet som han vinkar och nickar åt dessa grupper, att han kallar sig nationalist. IS har 10.000 medlemmar, jag tror presidenten har många fler anhängare som företräder en lika hatfull ideologi som avhumaniserar andra människor.

  Senare i programmet ber hon dock om ursäkt för uttalandet och menar att det skedde i ”stundens hetta”. Hon fortsätter dock hävda att det finns en koppling mellan Trumps presidentskap och det stigandet antalet antisemitiska attacker i landet.”
  http://www.friatider.se/i-cnn-trump-har-radikaliserat-m-nga-fler-n

  Svara
 26. G

   /  10/30/2018

  ”HD prövar attack mot synagoga”
  https://www.expressen.se/gt/hd-provar-attack-mot-synagoga/

  Svara
 27. G

   /  10/30/2018

  ”Ungdomar hotar med våld – får åka buss gratis”
  https://nyheteridag.se/ungdomar-hotar-med-vald-far-aka-buss-gratis/

  Svara
  • Ivar L

    /  10/30/2018

   ”Polisen har ännu ingen misstänkt men kommer att titta på övervakningsfilmer från inuti bussarna.”

   Ibland undrar man om Polisen är någon slags filmklubb, de skall jämt kolla på film i efterhand och sedan lägga filmrecensionen nederst i utredningsbunten så de slipper göra något.

   Hur svårt kan det vara att åka ut med bilen och stå och vänta på delinkventerna vid lämplig hållplats längs linjen. De misstänkta sitter ju för i helvete på bussen och bara väntar på att gripas. Pajasland man bor i.

   Svara
   • Rikard

     /  10/31/2018

    Hej.

    Därför att poliserna är två svenskar.

    Är det fem ungdomar på bussen, och någon av dem snappar upp att polis skall möta vid en viss hållplats, är där snabbt flera dussin personer från en eller flera grupperingar på plats vilket kan eskalera situationen och skapa behov av större polisingripande än den initiala förseelsen motiverar.

    Eller på normal svenska: snuten är rädd för tonåriga kaosblattar, för de är inte rädda för snuten. Då rämnar illusionen.

    Men det är ju problem med inbyggd läsning.

    Inga invandrare – inga invandrarproblem. Det finns inga invandrarproblem som inte kan lösas med utvisning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 28. G

   /  10/30/2018

  Svara
 29. G

   /  10/30/2018

  Det är någon i det här jävla landet som är gjord av pengar, att slösa på lite vad som helst…

  Svara
 30. Ivar L

   /  10/30/2018

  En liten fingervisning av vad sjuklöverpolitikerna och drakarna kommer att passa på med om det inträffar ett högerextremistiskt terrorattentat i Sverige:
  https://nyheteridag.se/plus/ocensurerad-twitterkonkurrent-hotas-av-nedstangning/

  Det råder knappast någon tvekan längre om att Västvärldens epok av riktigt yttrandefrihet nu går mot sitt slut. Bit för bit kommer den monteras ned precis på detta sätt, när något extremt inträffar.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/30/2018

   Jag vill påtala likheten med försöken att stänga ner Flashback för 15-20 år sedan. Samma hänvisningar till nazism och extremism, inte formellt felaktiga, men absolut inte skäl att säga upp yttrandefriheten. Flashback är bland det värdefullaste vi har för att förstå vår samtid. Jag kan inget om Gab men principiellt är det samma sak det handlar om.

   Svara
  • Pether

    /  10/31/2018

   På vilket sett var det högerextremistiskt?

   Svara
   • Senior

     /  10/31/2018

    *Det vet väl alla att nationalsocialism är en högerextrem företeelse. -För det har socialdemokraterna sagt.

    Deras eget stöd till Hamas, PFLP och allt vad de antisemitiska organisationerna heter är en helt annan sak. För internationalen och komintern.

    Det måste vara stor skillnad på internationell socialism och nationell socialism enär den ena formen av socialism anses högerextrem men inte den andra.

    *Detta inlägg kan innehålla ett stort mått av ironi. Dock avsett lite med glimten i ögat.

    Svara
    • x

      /  10/31/2018

     Ja, det hörs ju på namnet att nationalsocialism är höger.

     Svara
 31. MiT

   /  10/30/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156053716073251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 32. MiT

   /  10/30/2018

  Finns många fler tweetar om detta, både av Bali och Helmerson. Klicka och läs…

  Svara
 33. MiT

   /  10/30/2018

  Svara
 34. MiT

   /  10/30/2018

  Svara
 35. weasel

   /  10/31/2018

  ”Larmet : Islamism infiltrerar socialdemokraterna ”

  Bra jobbat , Expressen, att avslöja detta år 2018.
  Men…jag kunde faktiskt ha berättat denna nyhet för er för närmare 10 år sedan.
  Faktum är att jag till och med försökte göra det.
  Med resultatet att ni kallade mig för allt från ”främlingsfientlig” till ”rasist” till ”foliehatt” till ”konspirationsteoretiker” till ”islamofob”.
  För att slutligen hänga ut mig med hjälp av researchgruppen.

  Så jävligt bra jobbat av er att slå larm nu.
  Pulitzerpriset väntar.

  Nu ska jag sätta mig och mejla till er journalist Federico Moreno och förklara för honom vilken jävla främlingsfientlig islamofob han är som tror på den där högerextremistiska myten om att muslimerna skulle ha något slags intresse av att ta över Sverige och dess politiska partier.

  Svara
 36. MiT

   /  10/31/2018

  Svara
 37. The BadGoy

   /  10/31/2018

  Eehh så det finns ingen, absolut nada anledning att hata ens några judar för svensken..?

  Svara
 1. Deje vu – Life, Death and all between
 2. Deje vu – Micaels Lidéns Blog
 3. Han gör jobbet som fega små skitar till sk ”journalister” inte vågar göra | WTF?
 4. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: