Ännu en bok för aktivisterna på svenska bibliotek att protestera mot

Ivar Arpi ska skriva en bok om hur genusideologin tar över och fördummar universiteten. Under falsk flagg dessutom då de säger att det handlar om jämställdhet. Vilket det inte gör såklart utan det är bara vänsterextremistisk propaganda de håller på med.

Arpi crowdfundar boken och satte gränsen till 250 000 kr för att kunna vara tjänstledig och lägga all tid på projektet. Efter en dag är han uppe i 351 000 kr.

Han säger att om han får in 400 000 kr så kommer han att kunna anställa en researcher också.

Så gå in och stötta projektet för bästa möjliga resultat. Så många av Sveriges bibliotekarier kan gå bananas och skrika om ännu en bok som mosar deras inskränkta världsbild som är baserad på hittepå och rent skojeri.

Här kan ni stötta bokprojektet!

Kommer ni ihåg vad bibliotekarierna gjorde när Tino Sanandaji släppte en bok som gick emot propagandan som en del bibliotekarier har som sin lilla världsbild?

Det där. Massor av hittepå om hot osv. För att inte tala om att det bara var ”rassetroll” som var intresserade och ville låna boken på sitt bibliotek.

En bibliotekarie på Stockholms stad, Nena, dök upp och visade sig från sin allra bästa och mest objektiva sida. Intressant också att ”det privata är politiskt” inte gäller dem själva.

Men hon var inte ensam, det var massor av välkända långt ut på vänsterkanten som drogs som flugor till en sockerbit till Almestads inlägg och som kom med massor av hittepå. Flera små politiska kommissarier förklädda till bibliotekarier dök upp.

Här finns lite mer om aktivisterna på biblioteken. Och på Sveriges Radio, en som skrivit uppenbara aktivistiska artiklar, bl a om Sanandajis bok, har också postat bilder från en fest han varit på utomlands. En AFA-fest verkar det som…

Ännu lite mer om hur bibliotekens små politiska kommissarier tidigare suttit och åsiktsgranskat böcker och stoppat såna de inte gillar. För läs vad hon säger, NU, efter att JO sagt ifrån, måste de göra om sina inköpspolicys…

johan-hilton-om-hellgrens-kulturkrc3b6nika-om-biblioteken.jpg

Och ännu lite mer. Ni vet väl om att det är högerextrema som sitter i gäng och skränar, misshandlar, hotar, knarkar osv på biblioteken?

Så min gissning är att det kommer att bli nåt liknande när Arpi är klar och boken ska ut. Då kommer små politiska kommissarier på biblioteken, tidningsredaktionerna, på Public Service osv sitta och försöka hindra att boken köps in. De kommer att försöka med massor av hittepå om varför när skälet endast är politiskt och inget annat. Precis som med Sanandajis bok.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

130 kommentarer

 1. MiT

   /  11/09/2018

  Svara
 2. MiT

   /  11/09/2018

  Läs svaren han får på sin tweet

  Svara
  • Var skall man börja med kommentarer som denna?

   Svara
   • Senior

     /  11/10/2018

    Man kan ju börja med att fråga henne vari skillnaden mellan bildning och indoktrinering ligger.

    Svara
 3. MiT

   /  11/09/2018

  Svara
 4. MiT

   /  11/09/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156042864868231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
 5. Ivar L

   /  11/09/2018

  Det här är oerhört allvarliga saker…
  Värre än det mesta vill jag påstå:
  https://nyheteridag.se/sd-kritisk-aklagare-utreds-for-jav-viktigt-tanka-pa-hur-man-uttrycker-sig/

  Observera att det var SVT som drog fram den politiska åklagaren i ljuset. I vart fall om man skall tro Nyheter Idag. Men de brukar ju till skillnad från MSM credda ärligt.

  Svara
 6. MiT

   /  11/09/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Dags tanten hämtar kvasten och kapar banden till PLO således.

   Svara
   • Senior

     /  11/10/2018

    Kommer aldrig att ske.

    Enda räddningen för Sverige är att rensa ut kommunistagenter korrupta socialister på alla samhällsplan.
    Detta arbete är så överväldigande att det kanske inte ens är möjligt.

    Svara
 7. MiT

   /  11/10/2018

  Läs hela tråden. Det man kan notera är den totala frånvaron av de där hemska vita medelålders heterosexuella köttätande bilkörande svenska männen…

  Svara
  • Skeptisk

    /  11/10/2018

   Killen verkar chockad. Som om hans filterbubbla spruckit och fjällen fallit från hans ögon. Vilka partier är nedlusad med apologeter som relativiserar, förminskar och t o m förföljer invandrarkvinnor som talar högt om dessa frågor? MP, V, F!. Själva orsaken till samhällets blinda öga är åsiktskorridorens vakthundar som skällt på de som talat öppet om problemet och kallat dem rasister, islamofober mm. T o m människor som kommer från kulturer med stark hederskultur. Vad hände efter rapporten att 80% av flickorna i Göteborgs norra förorter (läs Angered) kände sig starkt begränsade av sin familj. 80%! Ingenting.
   Vad kommer hända efter detta? Antagligen ingenting. Vem vill kallas rasist mm?

   Svara
   • Senior

     /  11/10/2018

    Ja, och insikten är ju fortfarande starkt begränsad, om än på väg åt rätt håll.

    Svara
   • Rikard

     /  11/10/2018

    Hej.

    Nils ägnar sig åt Operation: (Sylt)Ryggen Fri.

    En del av oss har känt till detta sedan mitten av nittiotalet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jo. Men jag hyser visst hopp om filosofen framöver:

     https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ingen-vardegrund-i-varlden-stoppar-en-idiot-24769
     ”Malmö stads värdegrund är ännu mer bisarr […] Smaka på detta: ”Jag möter varje människa med förståelse och respekt”, ”Jag har stort engagemang och mod att påverka”, och ”Jag använder min kreativitet för att skapa förbättringar”.

     Det är Malmös värdegrund. Jag skojar inte. De tre meningarna är värdegrunden. ”

     Svara
     • G

       /  11/10/2018

      Hoppsan, haha, jamen den här texten var inte så illa pinkat av Nisse på manpower miljöpartiet tycker jag. Bra bra!

    • Grodan Boll

      /  11/10/2018

     Så även Nils.
     Ondskefulla hatsvansar har försökt reda ut den killen i åratal. Han har ju varit ett levande meme länge. Jag köper din analys att det inte handlar om ett rött piller, utan ett vått finger i luften.

     Svara
  • Okej, inte bara muslimer, och inte bara Mellanöstern. Frågor:
   ”Mångkultur”, bra eller dåligt?
   ”Värdegrund,” bra eller dåligt?
   Bidragsinvandring, bra eller dåligt?
   Kulturrelativism, bra eller dåligt?
   Minst sju riksdagspartier svara ”bra” på samtliga, det åttonde är lite otydligt.

   Fattigdom kan inte lösas med migration. Hederskultur kan inte lösas med migration.
   Sverige kan inte lösa något av dessa problem. Däremot kan Sverige sänkas ännu lägre av att vi importerar mer av dessa problem.

   Och slutligen, de svenskar som har makt att hålla gränserna öppna vill inte lösa något av dessa problem.

   Svara
 8. weasel

   /  11/10/2018

  För två månader sedan började jag ”studera” genusveten…förlåt, genusvansinne på universitetet.
  Detta beror inte på att jag är sinnessjuk utan på en kombination av två saker ;
  1. Jag har alltid varit väldigt fascinerad av hur galna människor tänker och fungerar och eftersom Säters slutna paviljong är just sluten så är den bästa chansen att på riktigt nära håll få tillfälle att studera fullständigt galna människor att se till att skaffa sig ett trettiotal sådana som ”studentkamrater” .
  2. Det är inte förvisso inte mycket pengar , men jag tar gärna emot de ca 3.200 kronorna som jag får varje månad för mina studier av rabiata och galna feminister. Inte för att jag tycker att jag förtjänar de skattemedel som CSN slösar på mig .
  Jag får alltså sisådär 30.000 kronor för två terminers ”studier” om….”heteronormativitet” , ”genusregimer” och ”färgen rosa i det offentliga rummet” .
  Det finns minst 300.000 fattigpensionärer i Sverige som förtjänar de pengarna tusen gånger mer än vad jag och alla mina hjärndöda/hjärntvättade ”klasskamrater” gör , men jag resonerar som så att det i alla fall är bättre att jag får pengarna än att någon skogstokig feminazist får dom.
  Det finns även en bonus :
  Tanken på att det någonstans sitter en feminist och är oerhört ledsen över att hon inte kom in på ”utbildningen” på grund av att jag tog den sista platsen får mig att må nästan löjligt bra .

  Och nu,
  ja, nu finns det även en extra bonus ;
  Det är faktiskt oerhört underhållande och en närmast gudomlig ironi att de pengarna som jag får för att studera genusvetenskap på universitetet nu är med och bidrar till Arpis bok där han granskar hur genusideologin tar över svenska universitet… 🙂

  Svara
  • Senior

    /  11/10/2018

   Passa dig noga.
   Du låter ärligt talat lite naiv; underskatta aldrig den massiva indoktrinering du nu frivilligt underkastat dig.

   Svara
   • weasel

     /  11/10/2018

    Njaaa, Senior, sannolikheten att jag skulle vinna 75 miljoner på V75 samma dag som blixten slår ner i mitt huvud är ca 1 miljon gånger större än att jag plötsligt skulle upptäcka att ett enda ord i min så kallade ”studielitteratur” har någonting med fakta och vetenskap att göra.
    Så för min del är det helt riskfritt.
    Däremot är det oerhört tragiskt att denna indoktrinering tillåts pågå eftersom så många naiva människor ( alltså mina ”klasskamrater” ) sväljer varenda ord i den propagandan som dom fylls med .

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2018

     Det handlar inte om det.
     Det spelar ingen roll vad det står i litteraturen, det är ditt nya sällskap och umgänge som är faran.

     Det handlar bl.a. om individens (omedvetna) anpassning till nya omständigheter och miljöer.

     Folk som flyttar och gradvis börjar tala den nya dialekten i området etc.

     Din ignorans och okunskap inför just indoktrinering och grupptryck fick just min varningsmätare att hoppa upp ett steg till.

     Du kommer att börja härma dina klasskamraters beteende helt omedvetet, och utan att du själv ens märker det kommer du att överta deras värderingar. -Om du inte passar dig, och är väldigt noga med att ta in andra influenser utanför den slutna grupp som nu kommer att påverka dig en stor del av din vakna tid….

     Det är precis därför agenter under täckmantel riskerar byta sida och bli opålitliga om de stannar för länge.

     Stockholmssyndromet är också besläktat med detta.

     Det, är snarare vad du ger dig i kast med. -Oavsett litteratur.

     Det kan lika gärna vara ”kritiska barnboksstudier” där du och dina klasskompisar eggas av läraren och manipuleras att hitta fel och bevis för patriarkatet i barnböcker…..

     Svara
     • michael.

       /  11/10/2018

      Tvärtom mot vad Senior anser så tycker jag att det är bra av weasel att studera genusvansinne.
      Har själv läst en hel del av urspårade feminister,detta är till stor hjälp när jag debatterar på olika forum med feminister och sticker hål på deras bubblor.

     • Weasel

       /  11/10/2018

      Om jag vore 7 eller 14 år gammal skulle jag kanske kunna råka ut för det som du säger , Senior.
      Om jag vore naiv eller svagsint skulle jag också kunna löpa en risk att bli påverkad av min omgivning eller något slags ”grupptryck”.
      Men så är nu inte fallet.
      Men…jag kan garantera dig att jag kommer att ha en annan syn på genusvetenskap när mina 2 terminers ”studier” är klara.
      Min syn kommer då att vara ÄNNU MER negativ än innan ”studierna”.
      Jag kommer dessutom att ha mer kunskap om det som jag kritiserar – vilket aldrig är fel .
      ”Know your enemy” är en bra metod om man ska kunna bekämpa sin enemy.

      Alltså , menar du på fullt allvar att du inte kan studera exempelvis vänsterpartiets partiprogram eller tala med en grupp vänsterpartister eftersom du då utsätter dig för en stor risk att bli vänsterpartist…?

      Ps
      Min batikhäxalärarinna tycker att jag är en mycket duktig student – men hon kommer garanterat ändra åsikt när hon ser min sluttenta… 🙂

     • Senior

       /  11/10/2018

      Det är en jävla skillnad i att läsa ett partiprogram och att arbeta ”under cover” i två år.
      -Framförallt om man inte har en kontaktperson som följer dig och följer upp dig utanför gruppen du infiltrerar, en som lägger märke till dessa små stegvisa förändringar över tid.

      Men lycka till, och hoppas att du tillhör de få starka nog att klara det.

     • weasel

       /  11/11/2018

      Jag arbetar inte ”under cover” .
      Det är inte så att jag ser mig som någon slags Gunther Wallraf som ska infiltrera den sinnessjuka genusindustrin för att avslöja dess skitiga byk.
      Jag roas som sagt av sinnessjuka människor. Det är anledningen till att jag ”studerar” genusvetenskap.
      Eller snarare rättare sagt…; studerar de som studerar genusvetenskap.

      Och det är två terminer- inte två år.
      Det är dessutom inte så att jag är tvungen att sitta i 8 timmar om dagen fem dagar i veckan i något slags klassrum tillsammans med de sinnessjuka. Om det vore så skulle inte ens jag – med min aningen sjuka humor – se något roligt i det.
      Vad jag talar om är en distanskurs med onlinediskussioner med ”klasskamraterna” och batikhäxan som leder ”utbildningen” – samt ett halvt dussin föreläsningar/möten som sker i det verkliga livet.

      Det är alltså INTE så att jag ska gå med i Feministiskt initiativ och jobba aktivt tillsammans med de övriga politikerna/medlemmarna i Fi under två års tid.
      Men… även om det nu vore så är jag helt övertygad om att jag skulle klara av det alldeles utmärkt utan att för den sakens skull få en annan syn på Fi än den som jag har idag.
      För att ta en liknelse …;
      Jag skulle kunna arbeta ”under cover” i PRIDE under resten av mitt liv utan att för den sakens skull bli homosexuell. Detta beror helt enkelt på att jag inte är homosexuell. Och då kan jag även studera genusvetenskap med 30 stycken hjärndöda rabiatfeminister utan att för den sakens skull bli en hjärndöd rabiatfeminist. Detta helt enkelt beroende på att jag inte är en hjärndöd rabiatfeminist.

      Jag tackar för omtanken, Senior, men du behöver inte oroa dig för att jag blir omvänd under mina genusstudier.
      Nu När jag tänker efter är det faktiskt troligare att jag plötsligt kommer på att det vore kul att amputera mina båda ben än att jag kommer på att ens 1 % av den dyngan som genusvetenskapsutbildningen består av har något slags värde… 🙂

  • tompas11

    /  11/11/2018

   Om man som @weasel frivilligt väljer att utsätta sig för och studera den sinnessjuka genusvetenskapen ens i två veckor så bör man nog betraktas som en masochist ut i fingerspetsarna.

   Svara
   • weasel

     /  11/11/2018

    @tompas11 ;

    Ja, så kan man förstås se på det .

    Men…sanningen och förklaringen är mindre komplicerad än så :
    När jag öppnar min inkorg och läser mejlen från min lärare och mina klasskamrater så skrattar jag alltid. Ibland överträffar dom sig själva i vansinne och då skrattar jag tills tårarna rinner.
    Och detta får jag alltså 30.000 kronor för 🙂

    Svara
    • tompas11

      /  11/11/2018

     Kanske läge att återge lite av innehållet i dessa mail. Jag menar så att även vi kan få oss ett gott skratt.

     Svara
     • Weasel

       /  11/11/2018

      Here you go… ;
      ”…anledningen till att jag vill gå den här utbildningen är att jag vill öka min aktivism i kampen mot det heteronormativa samhället för att kunna krossa den patriarkala diktaturen som kvinnor , ickebinära och hbtq-personer lever och alltid har levt under…”

      ( en del av den ”personliga presentationen” från en av mina studentkamrater )
      Om man gråter eller skrattar åt det beror på vilken slags humor man har, men om man har min humor så är det så roligt som någonting kan bli 😀😀
      Och liknande underbart dravel är hela min inkorg fylld av 🙂
      Innan jag påbörjade mina ”studier” var jag 99 % övertygad om att ”genusvetenskap” hade mer med propaganda , politisk ideologi, manshat och sinnessjukdom att göra än med vetenskap.
      Nu vet jag det till 100 %. …

     • tompas11

       /  11/11/2018

      Patriakal diktatur, heteronormativt samhälle… Vad är det för fel på dessa människor? Be dessa personer att besöka eller varför inte flytta till något muslimskt land och där köra samma race som här så får vi se hur det går… Tack weasel, hoppas fler texter från din inkorg. 🙂

     • weasel

       /  11/12/2018

      ” Vad är det för fel på dessa människor?”

      Svar : Allt . Precis ALLT är fel på dessa människor.
      🙂

  • Noger

    /  11/12/2018

   Spännande!
   Glöm inte att försöka att dokumentera så mycket som möjligt.
   Lycka till weasel !

   Svara
 9. MiT

   /  11/10/2018

  Svara
  • weasel

    /  11/10/2018

   ”Den dystra utvecklingen med nazisternas växande organisation….”

   Nu fick ju det enda partiet som – kanske- kan definieras som ”nazistiskt” 2.106 röster i valet och det är ju inte så bra, men någon överhängande risk för att Kristallnatten ska återupprepas som en följd av detta verkar faktiskt inte föreligga….

   Men visst,
   om nu Bodil vill hindra nazismen från att växa i Sverige så kan hon ju börja med att försöka få sitt parti att sluta ge uppehållstillstånd istället för utvisning till dömda våldtäktsmän – för någon större julklapp till nazisterna är det faktiskt svårt att komma på så här på rak arm.

   Svara
   • Nisse Hult

     /  11/10/2018

    Min lilla enkla bedömning är att det är det politiska projektet ”massinvandring från MENA” som har orsakat judarnas nuvarande problem i Sverige. Dels med att MENA-invandringen har stärkt nazismen i Sverige, som en motrörelse, och därmed har fler svenskar anammat judehatet därför att dom blivit nazister. men det stora problemet för judarna är alla muslimer som med färskt hat mot Israel och judar hemifrån tagit med sig det hit. Och MENA-folket är MÅNGA och RADIKALA.
    Om man ska skylla judarna för något så är det att dom anammat identitetspolitiken och numera ”kommer ur garderoben” som judar. Det minskar ju inte deras riskexponering.

    Enda vägen ur detta är enligt min mening att minska invandringen till en ”rättvis” andel av hur många som kommer till Europa,som torde bli 3% av inflödet efter BREXIT, 2% nu och det blev 15% under krisåret 2015, och försöka försvenska alla invandrare, även de som lever här. För svenska människor är inte rasister i grunden men många ”blir” det för att politikerna låter invandringen pressa oss gamla svenskar så hårt både ekonomiskt och socialt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  11/10/2018

     Om det ändå fanns en kvantitativ studie över hat och hot mot judar, där de i ett par tusental får självrapportera från väl valda delar över hela Europa om vad som drabbar dem mest och värst.

     Kanske en sådan konsekvent hade utmålat muslimer på absolut första plats, därefter vänsteraktivister på en signifikant andel, därefter följt av marginellt grums (som inkluder nynassar).

     Svara
   • michael.

     /  11/10/2018

    Det finns fler som hyllar Hitler boendes på Järvafältet än vad det finns nazister i Sverige.
    Vad Bodil glömmer är att i många arabiska länder så är Mein Kampf en bästsäljare.

    Svara
  • Som en bekant påpekade när ”Om detta må ni berätta …” var aktuell:
   ”Det pågår ju hela tiden, i hela världen. Det vi menar är att vi inte vill ha en upprepning av att just Judar dödas av just Nazister just i Europa just på 1900-talet. Just det måste vi undvika.”

   Svara
  • Bara en sak till:
   ”En viktig nyckel till att fortsatt upprätthålla våra gemensamma värden är att ge ekonomiskt starkt stöd till civilsamhällets organisationer.”

   Då upphör det att vara ”civilsamhället”.

   Svara
 10. MiT

   /  11/10/2018

  Svara
  • Hypocrita

    /  11/10/2018

   Idioten som skriker inser inte att Obama har tillgång till folk som kan se till att ”folk försvinner” utan spår…..
   Videon påminner mig också om den underbara scenen från The West Wing, när presidenten läxar upp en rabiat kongressledamot eller vad hon nu föreställde….

   Svara
 11. MiT

   /  11/10/2018

  Svara
  • Tror det var Sargon of Akkad som sade att ”det är kniv och batterisyreattacker eftersom vi har så få skutvapen”. (Videon ”The little King of London”.)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/10/2018

   Måste vara ett unikt fenomen för London.

   Svara
   • Storstäder växer i allmänhet. Chicago, Detroit, och Baltimore krymper. De som kan, flyttar.

    Svara
 12. MiT

   /  11/10/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  11/10/2018

   Vänstern och feministerna måste var skiträdda för Jordan Peterson med tanke på att dom nu i snart en veckas tid har jobbat stenhårt på att smutskasta honom.
   Esbati tar det ett steg längre genom att smeta fascist på Peterson i sedvanlig vänsterbliven ordning.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Undrar vad Esbati kallar Venezuelas ledare?

   Svara
   • weasel

     /  11/10/2018

    @Ivar L :

    ”Det stora framsteget för den rörelse i Venezuela, som förknippas med och leds av Hugo Chavez, är dess i verklig mening demokratiserande betydelse för landet /…./ demokratiseringen har också fört med sig en fantastisk socioekonomisk utveckling /…./ Fattigdomsnivåerna har sjunkit kraftigt. 2003 räknades 54 procent av hushållen som fattiga; 2008 var det 26 procent. Extrem fattigdom har sjunkit med 72 procent. I verkligen har förbättringen troligen varit ännu större / …./De politiska och ekonomiska framstegen är tätt sammankopplade ”

    Esbati ger oss sin syn på Venezuelas fantastiska ledare och ännu mera fantastiska utveckling.
    Inlägget är från februari 2009, men nu med facit i handen kan vi konstatera att Esbatis analys verkligen var klockren…. :/

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2018

     *Du får ta hänsyn till att socialisterna ofta talar om ”relativ” fattigdom!
     När de plundrat hela landet är de socioekonomiska skillnaderna noll.
     Alla är lika fattiga. -Eller lika rika om man hellre ser det så.

     Detta är ju ett relativt begrepp, och nu är medlen jämt fördelade.
     Om sedan glaset är tomt på vatten eller fullt med luft handlar ju bara om du har en pessimistisk, nazistisk, egoistisk och kapitalistisk (etc. etc.) syn på det hela, eller om du är socialist och ser rättvisan….

     *Denna kommentar kan innehålla spår av ironi.

     Svara
     • weasel

       /  11/10/2018

      Exakt.
      Om alla i hela landet ( utom de fantastiska socialistiska ledarna ) bara blir exakt lika fattiga så försvinner ju faktiskt den ”extrema fattigdomen” helt .
      Så Chavez och Esbati har ju faktiskt inte helt fel om man ser det ur deras perspektiv … :/

  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Förresten lite roligt med Jordans besök för invändningarna mot honom har varit oerhört lama, nästan lite uppgivna. Det är mycket i stil med Esbati, att Jordan är ”charlatan” och inte minst ”banal”. Banal kan man naturligtvis tycka att han är men det är ju inget argument mot honom egentligen. Många saker är bra men banala. Att de där orden dykt upp så mycket tror jag beror på att argumenten från feministerna är slut. De har inget att komma med så det får bli typ… banaaaal!

   Humor….!

   Svara
   • Rikard

     /  11/10/2018

    Hej.

    Visst är det sorgligt?

    Jag tror det är som så att de helt enkelt inte är villiga att läsa t ex ”Maps of Meaning”, än mindre självhjälpsboken ”Twelve Rules for Life”. Ingen av de tyckonomer som opponerat sig mot hans framträdande har ifrågasatt hans uttalanden eller påståenden utifrån påvisbara fel. Inte heller har någon kritiker erbjudit en motargumentation med stöd av annan forskning (och då menar jag riktig forskning, inte tjejforskning).

    För ev. tjejforskande journalister och skribenter:
    1) Läs vad personen ifråga publicerat
    2) Identifiera huvudpåståendena/slutsatserna/resultaten
    3) Undersök hur dessa beläggs – här Petersons källor via referensapparaten
    4) Om du hittar diskrepans mellan vad källa hävdar och hur han använt den – kritisera!
    5) Flera källor hänvisar ofta till varandra: finns det cirkelbevisning?
    6) Gå till 2): analysera tesen – är den logiskt strukturerad? Bygger den på felslut?
    7) Följ ev. felslut genom argumentationen – konsekvens?
    8) Gå till 3): finns felkällor? Var? Ger de en kaskadeffekt genom tesbygget?
    9) Repetera tills hela texten är finkammad på detta sätt
    10) Formalia – språkliga fel vilka påverkar tes och argumentation

    Man kan bryta ner det där i mindre delar, eller formulera det mer utförligt, men fritt ur minnet är det hur man i Lund förr lärde ut hur man analyserar och opponerar på uppsatser med mera.

    Etos, patos & logos skall för svenska skribenter (och för utlänningar som Esbati et al) tydligen läsas som patos, Patos!, PATOS!!!1!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2018

     Precis så.

     Svara
    • Sidospår:
     Petersons svar på frågan ”Tror du på Gud?” är ungefär som följer:
     Hans svar finns i ”Maps of Meaning” som tog 13 år att skriva. 564 sidor. Han har extremkomprimerat den till 40 timmar föreläsningar. Det går inte att komprimera mer än så.

     Detta är inte en människa man kan avfärda med ”ytlig.”

     Svara
 13. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   ”C’est Charlie.”

   Svara
   • ”Viktiga förkämpar för det fria ordet” är trevligast på lite avstånd:
    * Salman Rushdie var inte odelat populär i UK
    * Charlie Hebdo var jättebra i Sverige – Inhemska förmågor är inte salongsfähiga.

    Svara
 14. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
 15. hllviken

   /  11/10/2018

  PK´s förvrängning av verkligheten är samhällsfarlig.

  Svara
 16. hllviken

   /  11/10/2018

  Svara
 17. hllviken

   /  11/10/2018

  Svara
 18. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
 19. Ivar L

   /  11/10/2018

  Emma Frans som profilerat sig som en som jobbar med ”Att skilja vetenskap från trams” stämmer in i samma kör som Margot Wallström:

  ”Svårt hitta belägg för Jordan B Petersons slutsats”
  https://www.svd.se/svart-hitta-belagg-for-jordan-b-petersons-slutsats/av/emma-frans
  Plusartikel men jag kan berätta att första halvan av artikeln handlar om vetenskapsläget, d.v.s. indirekt att Margot Wallström har fel, men sedan lyckas Emma ändå landa i att Jordan har fel eftersom andra halvan av artikeln handlar om vad Emma Frans killgissar om feministisk uppfostran med mera.

  ”Svårt” skriver Emma.
  Inte särskilt:
  https://fof.se/artikel/jamstalldhet-innebar-konsskillnader

  Att folk bokar denna människa i tron att hon kämpar för rationalitet visar hur sjukt vårt land är. På sätt och vis är hon värre än många extremfeminister eftersom hon låtsas att allt hon skriver är djupt förankrat i vetenskap när det istället är ren cherrypicking och om inte det funkar helt vanligt tyckande.

  Svara
  • lensof

    /  11/10/2018

   Instämmer.

   Emma Frans upplever jag som oerhört obehaglig. Finns det något så frånstötande som människor som anser sig veta sanningen. Och hon anser sig dessutom kunna bedöma både andra människor och deras verk. Trots att dessa människor har forskat och arbetat länge inom helt andra områden än hon själv. Därtill förringar hon trettio års forskning medan hon framhäver sina egna tre års skummande inom ett fält.

   När SVT basunerar ut hennes ”sanningar” får jag en känsla av påverkan som lika gärna kunnat kommit från en frikyrkopräst. Denna Emma är otäck och vad hon säger bör man negligera. Det är min sanning.

   Svara
   • Kronblom

     /  11/10/2018

    Cherrypicking kan vara trevligt ibland 😉

    Svara
  • Olof

    /  11/11/2018

   Seså, låt nu Emma tjejforska lite, hon skulle ju bli mobbad av sina arbetskamrater om hon inte anpassade sig efter deras åsikter. Bättre då att killgissa lite så hon kan få lajks.

   Svara
 20. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
 21. G

   /  11/10/2018

  ”Skottland inför hbtq-undervisning

  Regnbågsflaggan är i topp när Skottland tar steget och gör undervisning som rör homosexuella, bisexuella, transsexuella och intersexuella frågor obligatorisk i offentliga skolor.

  Förhindra homofobi, fördomar och diskriminering. Det är målet med den nya undervisningen, enligt landets vice försteminister John Swinney som godkänt läroplanen efter rekommendationer från hbtq-rättsorganisationen TIE.

  – De rekommendationer jag har accepterat kommer inte bara att förbättra skolgången hos våra hbtq-unga, de kommer att uppmuntra samtliga elever till att hylla olikheter, främja förståelse och uppmuntra inkludering, säger Swinney enligt CNN.

  Den utökade läroplanen kommer bland annat att innebära att hbtq-historia, terminologi och undervisning om identitet finns med på schemat. Även lärare kommer att erbjudas gratis utbildning och undervisningsmaterial för att kunna möta de nya kraven.

  En studie gjord av TIE 2016, visar att hela nio av tio hbtq-personer i Skottland utsatts för homofobi och mobbning i skolan. 27 procent har försökt ta livet av sig till följd av mobbningen, visar studien.

  Sexualupplysaren Pelle Ullholm på RFSU hyllar därför Skottlands beslut.

  – Vi ska bara lovebomba det, det är fantastiskt bra, säger han till TT.

  I Sverige finns redan obligatorisk undervisning som rör sexuell läggning och identitet, bland annat i ämnesplanen för religion- och samhällskunskap. Men enligt Folkhälsomyndighetens senaste undersökning upplever många unga att det fortfarande finns ett alltför stort fokus på heterosexuella frågor, säger Ullholm.

  – Studien visar att många unga vill ha mer hbtq-information, så vi ska inte luta oss tillbaka och vara nöjda. Det finns mycket kvar att göra.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLzlna/skottland-infor-hbtq-undervisning

  Svara
  • Skottland har som mål att bli Storbritanniens (stavade jag rätt den här gången?) Sverige.

   En fin socialdemokratisk stat, självständig, medlem i underbara EU. Som kommer att kräva nedskärningar av bidrag, eftersom Skottland inte har några egna inkomster. (Tror ni att 95% av befolkningen kommer att låta 5% ta oljan med sig ut?)

   Svara
   • Kronblom

     /  11/10/2018

    @Kristian Det tar sig sa han som hade eld i håret. Det är lite lurigt med stavningen, britt, britter, brittisk, brittiska osv med tt om man skriver på svenska, ett t på engelska. Just ordet Storbritannien har samma stavning på tyska. Byt stor- mot gross- (schweiziskt) eller groß- (tyskt) då svenska är ett germanskt språk. Just tecknet ”ß” är obekant för många och blir i talad form som mitt emellan s och ss och används efter lång vokal samt efter diftongerna au, äu, eu och ei. Chevy Chase i rollen som Clark Griswold har problem med det i filmen ”National Lampoon, European Vacation”. I Schweiz har man nästan helt ersatt det i text med ss. Det är knappt någon utländsk som ändå förstår vad de säger. 😀

    Svara
    • Tack, det värmer! (Eller ”både lyser och värmer”.)

     Hade inte hört så detaljerad beskrivning av uttal för ”ß”.

     Schweiziska var lätt, sade salig Ehrenmark: bara att sätta ”-li” efter alla ord.

     Svara
     • Kronblom

       /  11/10/2018

      Tack själv. Schweizertysk dialekt är obegripligt utan tolk för många tyskar. Sen har de egna ord som ofta slutar på i, men schweizare är oftast multispråkiga och de kan tala vanlig ”hochdeutsch”.

 22. G

   /  11/10/2018

  ”Tre män misstänks ha gruppvåldtagit en ung kvinna nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm.

  Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen.

  – Kvinnan fördes till sjukhus, säger Anders Bryngelsson vid polisen.

  Strax före midnatt greps tre män misstänkta för grov våldtäkt i Björns trädgård i centrala Stockholm.

  Enligt uppgifter till Aftonbladet är kvinnan som utsatts i 20-årsåldern.

  Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt och de tre männen är anhållna. En av de gripna männen har tidigare misstänkts för inblandning i våldtäkt, uppger källor.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0E8E4o/tre-man-gripna-efter-gruppvaldtakt-vid-medborgarplatsen

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Inget om gärningsmännen?
   Kan det ha varit nazister som vanligt?

   Svara
 23. G

   /  11/10/2018

  ”Kasper Støvring om Vestens krise & islam

  Det bedste du har hørt, siden Douglas Murray i søndags. Anbefales på det varmeste. Der er mange gode hoveder i Sverige og Norge, men Støvring er meget dansk. Han kunne af adskillige grunde ikke være en svensk konservativ.

  For det første, fordi der er så få, for det andet fordi, når man kradser lidt i overfladen fremkommer der en halvforrykt liberalist, der ikke er til at skelne fra enhver anden utopist. Men det er et emne til en kronik en anden dag.”
  http://snaphanen.dk/2018/11/08/dan-park-idoemt-faengsel-igen/

  Lol!! Så sant som det var sagt, ofta är det dessvärre så.

  Svara
  • G

    /  11/10/2018

   ”Unge mænd med oprindelse i lande som Libanon, Irak og Somalia er kraftigt overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne, viser nye tal over dømtes oprindelsesland foretaget for tænketanken Unitos. Det er alarmerende og kalder på et kulturopgør både indefra og udefra, siger Kasper Støvring, forfatter og debattør samt medstifter af Unitos

   Det siger den nationalkonservative forfatter og debattør Kasper Støvring, som er medstifter af tænketanken Unitos. Tænketanken har netop fået foretaget en samkørsel af kriminalitetsstatistikker for mænd af forskellig herkomst født i 1987 fra Danmarks Statistik og isoleret tallene på mændenes oprindelseslande.

   Her viser det sig, at eksempelvis mere end halvdelen af nydanske mænd født i 1987 fra eksempelvis Libanon og Somalia er dømt for kriminalitet. For danske mænd er tallet 17,5 procent.”
   https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/kasper-stoevring-vi-har-undervurderet-kulturens-betydning-i-ekstrem-grad
   https://web.archive.org/web/20181110114659/https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/kasper-stoevring-vi-har-undervurderet-kulturens-betydning-i-ekstrem-grad

   Svara
   • Nisse Hult

     /  11/10/2018

    Informativt. Undrar när svensk debatt når hit.

    Svara
    • Om två generationer. I diasporan i Amerika.

     (Utan minsta sarkasm: Det finns mängder med granskog i Minnesota. Massa sjöar. Undrar inte på att nordbor – och nordtyskar? – kände sig som hemma.)

     Svara
     • Kronblom

       /  11/10/2018

      Det snöar vertikalt där också, precis som skånska vintrar.

  • Gillar skarpt att det heter ”tænketank” även om det är en mer direkt översättning från engelskan.

   (Kom just på att ”tank” inte bara kan betyda ”behållare” utan även ”stridsvagn” …)

   Svara
 24. G

   /  11/10/2018

  ”Samband mellan låg utbildning och S”
  https://uvell.se/2018/09/11/samband-mellan-lag-utbildning-och-s/

  Svara
 25. G

   /  11/10/2018

  ”Chockartat att gästa skolans verklighet”
  ..[..]..
  En stor del av eleverna, särskilt pojkar, var komplett ointresserade av att delta i undervisningen. Demonstrativt satt de med sina jackor på och mobilerna i handen, lyssnade varken på föreläsning eller instruktioner. De svarade knappt på tilltal och tog inte ens fram sina datorer när det var dags att göra research och skriva. När de skulle repetera vad uppgiften de nyss fått handlade om svarade de att de inte visste – men att de skulle göra den hemma.

  På frågan hur sådana uppförsbackar ska hanteras svarade en kollega uppgivet: ”De vet att de kommer att få F. Men de är här för att få lunch och SL-kort. Och det är bättre att de är här än ute på stan och hittar på jävelskap.” I det här fallet hade skolan alltså reducerats till en avstjälpningsplats. En förvaring för ungdomar som annars skulle begå brott.

  Detta reser minst tre frågor. För det första: vad i hela friden gör de där? Gymnasiet är ju en frivillig skolform som dessutom kostar pengar. Finns det inga bättre sätt att ordna förvar, lunch och SL-kort? För det andra: hur går det med de elever som faktiskt är där för att lära sig något? De påverkas negativt både av dessa elevers ointresse och av den irritation och de konflikter som uppstår av deras närvaro. De blir bestulna på tid och energi – och därmed kunskap. För det tredje: om dessa elever nödvändigtvis ska vara i skolan, är det inte rimligare att de får gå i särskilda klasser där det bedrivs special­undervisning som de kan ta till sig och där de inte stör de andra eleverna?

  Det fanns så klart undantag. Duktiga ele­ver finns nu, precis som de alltid har funnits. Men merparten av lektionerna var en kamp – med en ständig känsla av att våldet låg precis under ytan. Och så smällde det. Utan förvarning rök två sjuttonåriga killar ihop och började slåss på allvar. Eftersom jag är en man på nästan 100 kilo uppdelade på 187 centimeter var det inte jättesvårt för mig att gå emellan. Men det kändes olustigt, och under resten av lektionen haglade de hotfulla utfästelserna i klassrummet. När jag efteråt ringde expeditionen för att varna för en eventuell fortsättning svarade man i lugn och van ton: ”Vi ser vad som pågår.” Uppenbarligen var våld en integrerad del av vardagen.

  Själv var jag inte lika lugn. Lagom uppskakad tog jag emot nästa klass – den klass som jag tidigare haft svårast att hålla ordning på. Tio minuter in i lektionen slog jag näven i en bänk och sa med hög röst: ”Nu är ni tysta!” En av killarna fick genast ett raseri­utbrott och ville slåss med mig. Han förhindrades av en tjejkompis, men vägrade i fem minuter att lämna klassrummet. Väl ute kom han tillbaka två tre gånger för att slåss.

  Detta är bara några ögonblicksbilder. Men de kompletterar och vidimerar det jag redan förut har läst om kaos, våld, orimliga arbetsförhållanden och ett system som håller på att falla ihop. Enligt statistik från Arbetsmiljöverket har anmälningar om fysiskt våld i grund- och gymnasieskolan ökat med 129 procent mellan 2012 och 2017. I Nässjö i september våldtog en elev en lärare inne i skolans lokaler. Enligt ett otal vittnesmål är våldet vardag för tusentals lärare runt om i landet.

  Det kan inte vara rimligt att personer som har som jobb att dela med sig av sin kunskap samtidigt ska vara kuratorer och ordningsvakter. Att de ska acceptera våld som en integrerad del av vardagen. Vi skulle aldrig acceptera detsamma om det gällde exempelvis en handläggare på Arbetsförmedlingen eller en hr-person på ett företag.

  Så här kan vi inte ha det. (forts)”
  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/chockartat-att-gasta-skolans-verklighet-24748

  Svara
  • Rikard

    /  11/10/2018

   Hej.

   Låter som en helt vanlig dag på en invandrarskola. Låt mig vara extremt tydlig: det är inte svenska elever som beter sig såhär.

   Det är araber, palestinier, zigenare, turkar, kurder, afghaner, och allehanda afrikaner. Många av dem födda i Sverige av föräldrar födda i Sverige.

   De är inte mer svenska än Özz Nujen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 26. G

   /  11/10/2018

  ”Interna larmet: Fullt i svenska fängelser

  Svenska anstalter har inte plats för fler manliga fångar.

  Senast landet befann sig i en liknande situation ledde det till rymningar och misshandel.

  Nu har Kriminalvården gått ut med alarmerande info till de anställda.

  – Det finns inte mycket luft i systemet, säger Ulrik Andersson, på Kriminalvården placeringssektion.

  Smärtgränsen för hur fulla svenska fängelser får vara brukar beräknas till 85-90 procent.

  Nu ligger anstaltsbeläggningen på mellan 97-99 procent.

  Det innebär bland annat att fler dömda blir kvar i häkten, som också är överfulla.

  ”Det bidrar tyvärr till en redan ansträngd situation”, lyder ett meddelande på Kriminalvårdens intranät.
  ..[..]..
  Enligt Ulrik Andersson befinner sig Sverige i samma läge som landet gjorde i början på 2000-talet.

  – Då hade vi på många anstalter och häkten över 100 procents beläggning. Vi befinner oss i ett snarlikt läge.

  ”Vi står inför jättestora problem. Senast det hände, i början på 2000-talet, fick vi ha tre eller fyra i varje cell. Det ledde till enorma problem som rymningar, misshandel och hot”, säger en person med insyn i Kriminalvården.

  Efter 2004 blev situationen bättre.

  – Det som har hänt sedan 2004 är att Kriminalvården har stängt flera anstalter för att klientpopulationen gick ju faktiskt stadigt nedåt efter 2004 och framåt några år, säger Ulrik Andersson.

  Flera orsaker anses ligga bakom att svenska fängelser är fulla.
  Däribland skärpta straff och en ökad befolkning.
  En annan orsak är bristen på nya fängelsebyggnader.

  I Malmö avvecklades anstalten Kirseberg, bland annat på grund av fängelsets stora behov av renovering. (forts)”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/nu-ar-svenska-fangelser-fulla-star-infor-jattestora-problem/

  Svara
  • Kronblom

    /  11/10/2018

   Jag har nog sagt det i minst 10 års tid (sen jag återkom hit), bygg fler fängelser, inte fler bostäder. Vi är på god väg mot liknande läge som i USA där ungefär var tredje afroamerikansk man (är det korrekt benämning enligt senaste påbud?) sitter inlåst. Satt och väntade i bilen tidigare i veckan i centrum av en mellansvensk småstad. Adidasklädda individer åker moped och lämnar av små påsar med substanser till andra liknande individer i utbyte mot hopvikta sedelbuntar i olika hörn av centrum. Det var nästan som i ”The Wire” fast på riktigt.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2018

    Att vi dessutom har denna situation med de töntiga ickestraff många kriminella får tyder på en EXTREM brist på fängelseplats. Omedelbar permanent utvisning av kriminella kanske vore en bättre lösning?

    Svara
   • Sune

     /  11/11/2018

    Upphandla fängelseplatser från exempelvis Ryssland eller andra lämpliga länder som förstår sig på hur man hanterar kriminella. Det skulle sannolikt bli både billigare och ge bättre avskräckande verkan. När strafftiden är slut låter man lämpligen ryssarna hantera återbördandet till hemlandet också, för där har svensk polis tydligt visat sin inkompetens.

    Svara
 27. G

   /  11/10/2018

  ”Kammaråklagaren Bergström går under jord efter avslöjanden om politisk aktivism

  Det stormar kring kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona sedan det avslöjats att Bergström sprider SD-hat i sociala medier, samtidigt som hon åtalat två SD-politiker för hets mot folkgrupp. Samhällsnytt kan berätta att under dagen efter avslöjanden ändrade åklagaren namnet på sitt konto på Facebook till ett nytt falskt namn – och sedan stängde kontot helt. Nu utreds åklagaren för jäv.”
  https://samnytt.se/kammaraklagaren-bergstrom-gar-under-jord-efter-avslojanden-om-politisk-aktivism/

  Svara
 28. G

   /  11/10/2018

  ”Acosta vs Trump – en studie i fake news och värre”
  https://samnytt.se/acosta-vs-trump-en-studie-i-fake-news-och-varre/

  Hahaha. Gud vad svensk media älskar framstå objektiva och neutrala men inte öht är det, inte på något sätt. Lite om SVT, DN och PEN. Jag väljer Samhällsnytts vinklingar framför andras alla dagar i veckan, och det helt utan vare sig presstöd eller licensepengar.

  Svara
 29. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Usch!

   Jag tycker snarare Westerholm här är en töntig dramaqueen. Om han är så in i helvete dum i huvudet att han röstar på Liberalerna för att han tycker ”Sverige behöver ett sant liberalt parti” så har han fått precis vad han förtjänar. Med hans erfarenhet från politik måste han väl sedan länge sedan veta att Liberalerna inte är ett liberalt parti. De är nära släkt med sossarna, förmyndare och vet-bästare som älskar att skriva andra på näsan. Jag säger bara B e n g t W e s t e r b er g, en fullblodshycklare av värsta sort. Och dessutom – om Westerholm gillar John Rawls och säger sig vara liberal varför är han då sosse?

   Nä där sjönk den gubben Westerholm rejält i min respekt. Han verkar vara dogmatisk nostalgiker som vill ha tillbaka något som aldrig funnits. Därav hans irrationella rädsla för SD.

   Med tanke på vad han i vanliga fall propagerar mot måste han väl inse att det finns bara ett parti att rösta på just nu om man vill få bort islamism, hedersförtryck och alla sjuka bidrag till genusidologi och annat skatteslöseri.

   Svara
   • weasel

     /  11/11/2018

    Precis, Ivar.
    Westerholm borde nog skriva ett öppet brev till sig själv istället…

    Svara
   • tompas11

     /  11/11/2018

    Westerholm gjorde nog bara som hans mamma bad honom göra: Rösta på L min käre son precis såsom din mor plägar göra.

    Svara
 30. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
  • G

    /  11/10/2018

   Och den tråden var ju också som den var när man scrollade igenom, herregud.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Tar man hänsyn till livscykelanalyser på vår konsumtion så blir i och för sig siffrorna högre fast det gäller å andra sidan de andra I-länderna också. Men utsläpp per capita utan hänsyn tagen till konsumtion är inte rätt sätt att se på saken givet att mycket produceras utanför Europa.

   Men hela klimat och miljödebatten är totalt urspårad och handlar bara om fel saker.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Alltså denna…

   Vem är det som hänger ut ungen här egentligen?
   Jonathan kritiserar ju föräldrarna och SVT om man läser vad han skriver utan uppsåt att misstolka.

   Det är ju SVT som hänger ut en 15 åring som plakat för politisk propaganda i en laddad fråga. SVT bär det primära ansvaret om flickan får skit för detta eftersom de mycket väl vet vilka reaktioner deras aktivism skapar. Cyniskt av SVT.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2018

   Eller denna… Jonathan skall alltså vara vuxen enligt Johannes medan SVT, uppbackade av miljarder i stöd för sin verksamhet skall tillåtas uppföra sig som bäbisar och intervjua barn i komplicerade frågor…

   Svara
 31. MiT

   /  11/10/2018

  *https://www.facebook.com/rogersallesahl/videos/2151859381800041/*

  Svara
 32. MiT

   /  11/10/2018


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156076125733251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Som sagt var: med högsta betyg i det språket sedan högstadiet, och efter ett drygt decennium i Storbritannien, tycker jag numera att min engelska är hyfsad. Upptäcker dagligen att något kunde förbättras.

   Svenska politikers IKEA-engelska är pinsam. Förväntar mig inte Ian McKellen, Patrick Stewart, eller Jacob Rees-Mogg.
   Fnordspotting uttryckte det bra: ”som man på den skolengelska man intalar sig knappt går att skilja från den inföddes, vill beställa en IPA eller Cosmopolitan utan att säga ”please”. ”

   (http://fnordspotting.blogspot.com/2018/09/om-det-forljugna-kosmopolitiska.html)

   Vet inte hur svenskars franska eller tyska lät när de var ”världsspråk”? Lika illa som mina?

   Svara
   • Kronblom

     /  11/10/2018

    ”I come from the Swedish facking union” 😛

    Svara
    • Jonas

      /  11/11/2018

     Eller som en tidigare chef till mig presenterade oss när vi kom till Holland.

     ”vi ar de gays from sveden”

     Svara
     • Kronblom

       /  11/11/2018

      Jag tror inte holländarna blev förvånade, de har gator som heter Runkade 😉

 33. G

   /  11/10/2018

  ”Dags för genusstrategier i svensk läkarutbildning”
  https://nyheteridag.se/dags-for-genusstrategier-i-svensk-lakarutbildning/

  Svara
 34. Gorby

   /  11/10/2018

  Svara
 35. MiT

   /  11/11/2018

  Svara
 36. MiT

   /  11/11/2018

  Svara
 37. MiT

   /  11/11/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  11/11/2018

   Vilket Jan Långben-journalisten är kompetent att bedöma?

   Svara
   • Ivar L

     /  11/11/2018

    Det roliga är ju att det inte är Jordans forskning ens en gång. Han återger enbart väl etablerade faktum. Så deras attacker på just Jordan är egentligen förgäves. Även om han kröp in under en sten skulle forksningsresultaten se likadana ut och förr eller senare kommer en ny Jordan och vågar berätta om dem.

    Svara
    • Precis. Tino Sanandaji har heller inte gjort den forskning om invandring han refererar till.

     Svara
 38. Bamse

   /  11/11/2018

  De som hävdar att Jordan Peterson ”inte är relevant för Sverige” borde få något pris för mest bakom flötet 2018 eller något. Reaktionerna på hans korta visit i landet illustrerar med all tydlighet att någonting inte står rätt till.

  Visst, mycket av det han säger är rena självklarheter. Kvinnor och män är generellt lite olika, alla intresserar sig inte lika mycket för samma saker och har heller inte lika mycket talang vad det gäller allt. Arbetar du hårt för vad du vill och är ärlig mot dig själv kommer du förmodligen att må bättre och kanske så småningom att nå dina mål. Får du aldrig baken ur vagnen kommer du definitivt ingenstans. Den som ständigt uppmanar dig att hålla dig på mattan (även gällande de mest triviala av saker!) så att du inte ”förtycker” någon annan har knappast ditt bästa i åtanke.

  Som sagt – självklarheter. Det behövs inte ens någon forskning. Alla som haft med andra människor att göra och har en gnutta sunt förnuft i behåll vet att ovanstående påståenden är korrekta.

  Varför är självklarheter inte självklara i Sverige?

  Svara
 39. Gorby

   /  11/11/2018

  Svara
  • weasel

    /  11/11/2018

   Lena, Lena, Lillemor, Maria och Berit.
   Usch.
   Bara vita privilegierade kvinnor 😦

   Svara
 40. Ivar L

   /  11/11/2018

  Ibland kan man läsa intressanta saker i MSM. Det är visserligen inte DN som gjort undersökningen men de har ju i vart fall skrivit om den:

  ”lägre inkomster och ökade skilsmässor under barnets tidiga år. Det blev effekten av föräldraförsäkringens första pappamånad”

  ”mammorna verkar inte ha gått tillbaka i arbete snabbare utan kompenserade pappamånaden genom att ta ut obetald ledighet”

  https://www.dn.se/ekonomi/studie-pappamanad-ledde-till-fler-separationer-under-smabarnsaren/

  Sedan ägnas naturligtvis en stor del av artikeln åt att låtsas som att det kanske egentligen är positiva effekter, att paren skulle skilt sig i vilket fall o.s.v. fast det är ju bara killgissnigar. De två citaten ovan återger det som är säkra resultat. Ja, det finns ett säkert resultat till, nämligen att uttaget av föräldrarledighet hos män ökade med pappamånad.
  No shit?

  Svara
 41. Ivar L

   /  11/11/2018

  Det senaste nu är påståenden om att en undersökning visar att man INTE bör korrigera fake news såsom t.ex. Viralgranskaren eller Faktiskt. Istället bör de, verkar det som, tigas ihjäl. Undersökningen kan i värsta fall till och med användas som argument för att tysta alternativmedia.

  Här är undersökningen i fråga:
  https://www.nationalekonomi.se/sites/default/files/NEFfiler/46-7-afjemo.pdf

  Som man kan se är det inte mycket till undersökning och inte mycket till resultat. De har frågat några ekonomistudenter och inte ens lyckats ordentligt med urvalet. Dessutom är frågeställningen och försöksuppläget otroligt konstigt, där en orimlig Facbooksiffra ställs mot upgifter från regeringens hemsida. Som om regeringen skulle vara en trovärdig källa för nationalekonomer…

  Svara
  • Jans

    /  11/11/2018

   Lägg för övrigt märke till att undersökningen i fråga enbart undersökte reaktionen på negativ fakenews om immigrationens ekonomiska effekter. De borde naturligtvis även undersökt positiva fake news i stil med Sandvikenrapporten eller Schyffertonomics.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: