12 km hög stapel med femhundringar till migrationen varje år

När politiker pratar om alla sina satsningar på div områden så är det miljarder hit och miljarder dit. En halv miljard kan sägas vara en rejäl satsning medan medan mer än 50 miljarder till Migrationsverket kanske inte ens räcker. Det är kommunmiljard hit och dit enbart för alla asylsökare som finns i kommunerna och de tidigare jublande kommunpolitikerna är mycket tystare nu när notan ska betalas av dem själva. Osv. Migrationspolitiken är ett gigantiskt svart hål.

Här säger t ex Åkesson att Fridolin och regeringen lagt 50 miljarder varje år på migration. 50 miljarder. Jag gissar att det bara är Migrationsverket, i alla fall från 2015 och framåt. 50 miljarder alltså. Det är enorma pengar. Det är ofattbara summor! Pengar som aldrig kommer tillbaka.

Men hur mycket är 50 miljarder kr? Det är ju väldigt abstrakt att bolla med miljarder som enbart siffror?

Enligt Riksbanken så är en bunt med 100 sedlar ca 1,2 cm tjock. Så 100 st femhundringar är alltså ca 1,2 cm tjock. Det är 50 000 kr. 100 000 kr är då 2,4 cm. En miljon är 24 cm. Tio miljoner är 2,4 m. Hundra miljoner är 24 m. En miljard är 240 m med femhundringar.

De 50 miljarder som Åkesson säger att regeringen med S och MP lägger enbart på migration varje år är 240*50 vilket är lika med 12 km med femhundringar. 12000 m med väl packade femhundringar varje år enbart på migration alltså. 1,2 mil…

På 4 år blir det en rad på 48 km med väl packade femhundrakronorssedlar. Eftersom det kommer att bli lite luft mellan sedlarna så kan vi med gott samvete säga 50 km. Tänk på det när ni springer joggingturen, det Sverige lagt på migrationen de 4 senaste åren är om man lägger de väl packade buntarna på rad längre än ett maraton.

Eller en stapel som når lika högt som stratosfären sträcker sig om man kunde stapla sedlarna på hög.

Om Lina Thomsgård med vänner från Kulturredaktionen vill ta en rask och lång promenad från TV-huset på Gärdet till Fittcaféet på Hornstull för en eftermiddagsfika så skulle de kunna följa en linje med väl packade femhundringar fram och tillbaka. Plus en halv gång till. På ett ungefär. I alla fall enligt google maps. Och då är det ett års LÅGT räknad kostnad bara för migrationen. Det är pengar som aldrig kommer tillbaka. Eller en bråkdel möjligtvis.

Om det i stället är hundralappar så blir det 250 km på 4 år. 25 mil med hundralappar. Tänk er en 25 mil lång rad med välpackade hundralappar. Det motsvarar ungefär avståndet mellan Jönköping och Södertälje. Och det är bara en del av kostnaden för migration på 4 år, kommunernas olika kostnader tillkommer också. Man kör bil i 100 km/h i 2,5 timmar och raden med hundringar tar ändå inte slut. Det är så många hundringar migrationen har fått de senaste 4 åren. Sen tillkommer kommunernas kostnader när bidragen från stat tagit slut…

Om man i stället tar vikten så väger varje femhundring 0,96 gram enligt Riksbanken. 100 000 kr i femhundringar väger 192 gram. En miljon väger 1,92 kg. Tio miljoner väger 19,2 kg. Hundra miljoner väger 192 kg. En miljard väger 1920 kg. 1 miljard i femhundringar (2 miljoner st) väger alltså nästan 2 ton.

Och den som är snabb såg direkt att 50 miljarder kr i femhundringar väger 96 ton. 96 000 kg femhundringar varje år enbart till migrationen. Hur många lastbilar med släp det innebär får någon som kör lastbil räkna ut. Men tre fyra stycken bör det ju vara i alla fall.

De senaste 4 åren har migrationen fått 384 ton femhundrakronorssedlar…

Volymen blir ungefär 83 st femhundringar per cm (höjd), dvs 8300 st för en 1-meters stapel med femhundringar. Det går ungefär 105 sådana staplar per kubikmeter. Det är cirka 870 000 femhundringar. Det är ungefär 435 miljoner kr per kubikmeter och det väger ca 835 kg.

50 miljarder kr är ca 115 kubikmeter med femhundrakronorssedlar bara till migrationen. Varje år.

De senaste 4 åren har migrationen fått 460 extremt hårt och väl packade kubikmeter femhundrakronorssedlar…

Det är lätt att glömma hur mycket pengar det faktiskt är när politikerna slänger sig med miljard här och där när de räknat på Hitan&Ditan. Som t ex Centern gjorde när det gällde den sk ”gymnasielagen”. De räknade med ca 9000 st ansökningar, hittills är man upp i över 11 000 ansökningar (snart 12 000 kanske t o m…?). Det är nästan 1 miljard kronor extra. Drygt 2 kubikmeter med femhundrakronorssedlar, 240 meter med femhundringar, nästan två ton med femhundrakronorssedlar bara för Centerns lilla felberäkning. Drygt två pallar med femhundringar…

SVT och SR (Public Service) ska få ca 20 kubikmeter femhundrakronorssedlar nästa år. Drygt 16 ton med femhundringar ska de få. Eller en stapel nästan lika hög som Kebnekaise med femhundrakronorssedlar.

Osv.

När man ser och hör siffran 50 miljarder så tänker man att det är ju en redig summa. Men man greppar inte hur ofattbart stor den är. Hur enormt mycket pengar 50 miljarder är. Om journalister nästa gång t ex Fridolin eller Lööf pratar om en miljard hit och dit som om det är gottepengar faktiskt sa att en miljard är en ca 240 meter hög stapel med femhundringar, drygt 2 kubikmeter med femhundringar eller nästan två ton med femhundringar så skulle folk nog reagera mycket mer.

Man måste nog visualisera hur mycket pengar det faktiskt handlar om på något sätt så det inte bara är siffror.

Tänk er Fridolin varje gång behöva stå och försvara sig mot att de kastar bort 12 km, eller 115 kubikmeter, eller 96 ton med femhundrakronorssedlar varje år…

Så nej, de enda som kommer att ångra sig bittert är vi. Vad såna spånhövven som Wikström inte klarar av att tänka på är att de som kommer också ska ha pension TROTS att de inte betalat in tillräckligt för att ens vara nära att täcka sin egen pension. Varje som kommer hit och aldrig kommer att arbeta en enda minut ska också ha pension. Plus annat stöd. Sen kommer deras barn inte heller att arbeta ihop sin egen pension. Osv. De länder som inte tagit emot några kommer tvärtom att skratta åt oss när vi bittert ångrar oss och klagar på att de andra ”inte tog ansvar”. Artikeln är som ni kan se från hösten 2015 när politiker ljög extra mycket. Alternativ till att de ljög är att de är stenkorkade. Jag tror det senare om Wikström.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

115 kommentarer

 1. MiT

   /  11/30/2018

  Hahaha! Apropå Claessons utnämning till årets jurist 😛

  Svara
 2. Nisse Hult

   /  11/30/2018

  En lagom, mindre mängd invandrare kan vara en investering men allt, i Sveriges läge kanske över 20000 personer totalt sett per år är med all sannolikhet bara ett slöseri med pengar. För invandringen/migrationen skapar förvisso omsättning i landet men det är kostnader som inte tillför Sverige och svensken något utan bara tom omsättning i Migrationsverkets kostnader, tolkar, HVB-hem, utbildning i utländska språk som man bara ska till att prata med släktingar med och allsköns tänkbara och otänkbara utgifter som invandrarna genererar.
  I länder med extrem expansion eller länder med minskande befolkning kan man kanske räkna hem en mindre invandring, för Sverige 20000 personer per år.
  Men förutsättningen är ju att dom gör nyttiga jobb och inte kostar byråkratikostnader, vård eller kommer så sent i livet att dom snyltar på pensionssystemet. Alla invandrare som är äldre än 40 år när dom kommer hit blir ju grymt överkompenserade genom att det finns en grundpension.

  Svara
  • MiT

    /  11/30/2018

   Och man kanske inte ska ha asylinvandringför att den ska vara lönsam utan för det humana också. Men det finns ju gränser även där. Och då måste man vara ärlig med att det aldrig kommer att bli någon vinst alls utan att det kostar. Men det är ju inte riktigt så man marknadsför den utan man gör som den stenkorkade Wikström och så har man gjort under väldigt lång tid.

   Svara
   • Tor

     /  12/01/2018

    Ska man ha asylinvandring kan man välja var den kommer ifrån.
    Det naturliga för oss vore att ta emot t ex Ryssar som inte passade in i deras system,
    folk från Ukraina lika så.
    Men när det gäller Mellanöstern och Afrika kan jag en sen fredagskväll räkna upp minst 20 länder som har samma kultur.
    Varje folkslag gör nog bäst att ta hand om likasinnade.

    Vad hade Chilenare här att göra när de bara kunde gå över gränsen till Argentina?
    Just ja – de var ju socialister/kommunister….

    Vad hade Finnar här att göra?
    Jo – de är ett broderfolk som vi har mycket gemensamt med. Efter kriget hade de tuft med arbetstillfällen och vi behövde folk. Rätt naturligt att de tog färjan över Östersjön.
    Ändå var det inte friktionsfritt. I många bruksorter fick den Svenska befolkningen känna på berikningen. Sämre klimat i skolorna och mycket problem med alkoholen.
    Vilka vann på den Finska invandringen. Ja Finnarna som fick ett jobb, och som alltid, företagen.
    Frågan är om den Svenska arbetaren vann någonting?
    Men hur som helst så var det ändå rätt. Man hjälper en granne i nöd.

    Ett kvalitetsinlägg drickandes en flaska Harpoon ”Dunkin coffee porter”
    Tor

    Svara
 3. Intressant uträkning!

  Ett badkar ligger på 175 liter. Det är 0,175 kubikmeter. (Kubikmetern är också större än folk tror – om de inte har huggit mycket ved i sitt liv.)
  Då får vi över 650 badkar.

  Genomsnittstvåan med och kök är 57 kvadratmeter. Om jag räknat rätt blir den fyllt till drygt två meters höjd.

  Svara
 4. hllviken

   /  11/30/2018

  Arbetskraftsinvandringen från 50- och 60-talet gick bra – dessa som gjorde rätt för sig är frustrerade över lycksökarna som kom senare.

  Svara
  • Även 90-talets våg från Balkan framstår som en önskedröm idag …

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/01/2018

    Men redan där började (kosovo)-albaner av viss religiös hemvist ställa till problem med kriminalstatistiken och svenskens syn på vissa invandrare.

    Svara
 5. hllviken

   /  11/30/2018

  Plundringen av Sverige är listigt genomförd; sammanslutningar som skadat oss har levt på våra skattepengar.

  http://doku.nu/2018/11/30/hizb-ut-tahrir-hade-mote-i-kommunens-lokal/

  Svara
 6. hllviken

   /  11/30/2018

  Svara
  • Motkraft

    /  11/30/2018

   Nu skummade jag väldigt ytligt dokumentet

   http://undocs.org/en/A/CONF.231/3

   Men det låter som rätt omfattande förändringar. Och att är bindande, det talas om uppföljning hur medlemsländerna fullföljer de olika punkterna i avtalet.

   Men om läser vad regeringen skriver så är de tydliga med att det är en papperstiger, att betyder egentligen ingenting för Sveriges del

   https://www.regeringen.se/artiklar/2018/11/ett-globalt-ramverk-for-saker-ordnad-och-reguljar-migration-global-compact-for-safe-orderly-and-regular-migration/

   Inga ökade kostnader för Sverige, inget bindande, vi bestämmer nationellt vad vi vill göra. Bara ”avsikter” att göra det bättre för de som har det svårt utan att precisera hur och att inte kostar oss något.

   Vem ska man tro på?! Lite tungt läsa hela FN-dokumentet men jag får väl försöka göra det någon kväll…. 😦

   Svara
   • hllviken

     /  11/30/2018

    Våra folkvalda borde ha läst dokumentet för länge sedan och beslutat vad som är bäst för Sveriges framtid! 🥴🤢

    Svara
    • hllviken

      /  11/30/2018

     *Dagdrömmer….*

     Svara
    • Senior

      /  12/01/2018

     Våra folkvalda har redan läst det, och beslutat vad som är bäst för deras egna karriärer. Sverige och folket skiter de i.

     Svara
   • hllviken

     /  11/30/2018

    Svara
   • Olof

     /  12/01/2018

    I grund och botten handlar det om det här: internationella överrenskommelser är inte mer bindande än sanktionsmöjligheterna. Utan domstolar som kan utdöma ekonomiska sanktioner eller militär som med hot om våld framtvinga efterlevnad är inga sådana avtal bindande.

    Den makt avtalet har är helt genom våra egna politiker, men det i sig är genom sin funktion som dimridå. De inhemska politikerna gillar den här typen av avtal när de kan använda dem som ursäkt för att genomföra saker de vill genomföra. Men ta inte ögonen från bollen – det är de inhemska politikerna som vill, inte någon som tvingar dem.

    Jag menar, jisses, titta på datalagringsdirektivet, först är vi drivande, sedan blir det bindande, men då är opinionen här hemma sådan att vi skiter i det till vi nästan åker på böter för att politikerna inte vill, sedan inför vi något ännu värre, tills EU domstolarna går emot oss och politikerna försöker återigen skita i även det??

    Ett annat exempel på bindande avtal är Dublin – om vi hade velat hade vi strikt kunna följa Dublin och avvisa varenda människa som kom via annat EU land omedelbart vid gränsen med hänvisning till att de skall söka asyl i första EU land de kommit till. Men görs det?

    Viktigare i det här fallet är EU valet och de andra EU ländernas agerande. Med så många EU länder utanför kommer det i slutändan handla om ett val mellan att behålla Schengen eller detta.

    Så ge inte sådana här avtal mer makt än vad de har. Avtalet i sig är inte värt mer än klotter på dasspapper i FN skrapan. Gör tydligt exakt vad ni tycker om sådana avtal, att ni inte bryr er ett jota om odemokratiska fantasier som detta, att människor som driver den typen av avtal i grunden förstör för mänskliga rättigheter när de gör dem till en parodi på sig själva. När urspårade organisationer som Amnesty förlöjligar hela konceptet som häromsistens, ställ dem mot väggen.

    Och utmät ansvar där det behövs. När någon politiker försöker komma undan med ‘vi måste uppfylla blaaaah’, kontra med ‘annars vadå?’?

    För ja, annars vadå? SJW’s kommer gnälla i tidningsartiklar? DET GÖR DE ÄNDÅ. VARJE DAG. DAG UT OCH DAG IN. Whaaaaaaaaawhaaaaawhaaaa. Skall de gnälla mer? Reeeeee.

    Så skit i om det blir påskrivet. Det hade varit bra att låta bli, men nu har vi den regering vi har och de bryr sig inte (och återigen, vare sig de har rätt att skriva på eller inte, vem skall stoppa dem? Det här är Sverige, inte ett land med maktdelning och konstitution).

    Maila istället politiker och kräv att de skall gå ur så fort de får möjlighet. Och att de skall ta ställning för att de tänker gå ur. Gör det tydligt att ägnar man sig åt odemokratiska metoder på det här sättet så blir de inte varaktiga längre. Att det arbete de lagt ner på detta kommer vara ogjort. Att det är lönlöst så de slutar försöka runda demokratin så här.

    Svara
   • G

     /  12/02/2018

    Svara
 7. Skeptisk

   /  11/30/2018

  Att beskriva invandring som ett enhetligt begrepp är falsk matematik. Allt beror på vilken typ av invandring man menar. Unga vuxna med bra utbildning som arbetsmarknaden efterfrågar och med en kulturell inställning som gör dem attraktiva att anställa är guld för ett land. Lågutbildade utan efterfrågad kompetens och fast i egna kulturella mönster som hindrar anställning är en utgift.
  Idén att vi ska ha en tydlig befolkningspyramid för att täcka pensionerna bygger på att många unga ska ge överskott till dagens gamla och många av dem kommer inte själva vara med och få pension när de blir gamla. Annars skulle det kräva en ständigt ökande befolkning, vilket jorden inte klarar. Vårt pensionssystem bygger på att man själv tjänar ihop till sin egen pension under livet. Dessutom lever allt fler och utnyttjar sin intjänade pension. Vi behöver en demografisk stolpe, där varje generation står för sin egen kostnad. Dessutom har vi en ständigt ökad produktivitet. Vi blir allt mer effektiva i det vi gör. Inom industrin automatiseras jobb bort, så det kommer finnas folk som kan jobba i omsorgen. Vi kan t o m ha en demografisk urna under en tid, som sen blir en stolpe. Pengar till vården av puckeln får tas av den ökade produktiviteten. Vi kanske får sluta utöka vår konsumtion av boyta, elektronik och Thailandsresor ett tag, men det är ingen naturlag att vi ständigt behöver bli fler för att försörja de äldre.

  Svara
 8. Trolletplit

   /  11/30/2018

  Personligen är jag av åsikten att det redan hårt åt helvete.
  Brott och välfärd vittrar snabbt sönder.

  Vad göra förutom att fly?

  Revansch på ngt sätt.
  Att alla de som gjort Sverige till ett land med brutet samhällskontrakt ska få ställas till svars.
  En lista.
  1 Palme
  2 Reinfeldt.
  3 Lööf
  4 Alla Mp politiker.
  5 SVT/SR
  6 DN
  7 Aftonbladet
  8 Björklund
  14. Jerzy
  56. Nina Rung

  Svara
  • Tor

    /  11/30/2018

   Nummer 7.500.000: Alla de 82% som röstade för att fortsätta samt alla som inte röstade.

   Svara
 9. hllviken

   /  11/30/2018

  Svara
 10. hllviken

   /  11/30/2018

  Svara
 11. MiT

   /  11/30/2018

  ”Gav feminister komplimang – fick sparken för ”brott mot värdegrunden” efter 14 år på Gefle Dagblad”
  http://www.friatider.se/gav-feminister-komplimang-fick-sparken-f-r-brott-mot-v-rdegrunden-efter-14-r-p-gefle-dagblad

  Svara
 12. Tor

   /  11/30/2018

  Invandringen brukar beskrivas som att den bara kostar lite växelpengar,
  så intressantare är hur hög stapel det blir i enkronor….

  Miljöpartisten Joakim Ruist kom fram till högre siffror per år.
  Tittar man mer på statsbudgeten så inser man snabbt att väldigt stor del av den belastas av invandringens kostnader. Jag skulle tippa på ca 200 miljarder kronor.

  – men oavsett vad det kostar, och hur höga våra staplar är, så är det ingenting mot vad invandringen kostar trygghet och hotet mot den Svenska kulturen.
  Pengar är ju bara pengar, men att tjejer inte kan röra sig fritt i samhället eller att ungdomar blir rånade på sina jackor och mobiler – det är den stora kostnaden.
  Ungdomar blir uppmuntrade av polis att DNA-märka sina tillhörigheter. SJUKT!
  Gamla blir rånade på stan.
  Gamla blir rånade i hemmet.
  När du haft inbrott så kommer inte polisen.
  När du ska föda barn får du åka 40 mil.

  Att vi blir fattigare är ju inte kul, men det går att leva med.
  Ett sönderslaget samhälle är väldigt svårt att göra något åt.
  Enda sättet idag verkar vara grindsamhällen och en privat vaktstyrka.

  Svara
  • Tor

    /  11/30/2018

   Och anledningen att vi har den här otryggheten är inte att vi har tagit emot så mycket folk från MENA och Afrika.
   Jag har bott i Förenade Arab Emiraten UAE, och där bor det folk från samma område som vi hämtar pensionsräddare ifrån.
   Tryggaste landet som jag har varit i. Satte min då tolvåriga dotter ensam i taxi på fredagskvällen – något jag aldrig skulle göra idag i Sverige trots att hon är 21 år.

   Varför är det på detta vis?
   Enkelt
   De har ett rättsväsende som håller koll på, straffar och utvisar de som begår brott.
   Det finns inga no go zoner i UAE. Vi kunde röra oss när och var vi ville.
   Sverige har varit ett land befolkat av ett snällt och försynt folk.
   Nu har vi importerat våldsamma kulturer som vår ordningsmakt har noll koll på hur man ska hantera. (grilla korv och mer ungdomsgårdar – HA).

   Svara
   • tompas11

     /  11/30/2018

    ”Nu har vi importerat….” Vilka vi?

    Svara
    • Tor

      /  11/30/2018

     Utan att vara allt för snarstucken denna fredagskväll så är ”vi” i det här fallet samlingsnamnet på Sverige.
     Personligen röstade jag på det enda partiet som verkligen vill göra något åt eländet.
     Vad röstade du på?

     Vad röstade ”du” på är i det här fallet inte ”nödvändigtvis” ”tompas11” utan ”den” som ”läser”:)

     Svara
 13. ”EU:s miniminivå” inte låg nog
  http://www.smp.se/ledare/eus-miniminiva-inte-lag-nog/
  ”Vad som rent juridiskt ligger i nivå med andra länder är därför inte speciellt intressant. All politik – så även migrationspolitiken – måste bedömas efter dess utfall. Den nuvarande lagstiftningen ger oss uppenbarligen en asyl- och anhöriginvandring om femtiofemtusen personer på tio månader.”

  Svara
 14. MiT

   /  11/30/2018

  Svara
  • Bra argument för att inte göra något – eller undanflykter, om man så vill – i svaren.

   En gång var det tillräckligt att rösta på S för att slippa detta. I värsta fall kunde det bli en proteströst på Fp – politikens svar på pacifistiska agnostiker.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/01/2018

   Han är lite sent ute. Jag föraktar redan befolkningen mer än politikerna, men i.o.m. att den inte lärt sig än så måste landet gå ännu mer i putten. Om det behöver gå så långt som inbördeskrig för gemene man att få upp ögonen, låt gå.

   Jag har råd med det, till skillnad från Svensson.
   Jag har till och med funderat på att rösta Vpk/Mp/F! för att grodan i kastrullen kanske ska haja till lite, men…

   Svara
 15. Moderaterna har nu tydligen förstått allvaret, och vill spara!

  http://www.friatider.se/kristersson-ville-inte-svara-p-varf-r-man-r-stade-f-r-tv-skatten
  ”Enligt Svantesson vill hennes parti spara en miljard på invandring. Under pressträffen framkom det dock att detta främst handlar om hur många som i praktiken kommer till Sverige. De så kallade besparingarna är ”volymbaserade”, enligt Svantesson.”

  Man har förstått 2% av allvaret. Högst.

  Svara
  • Tor

    /  12/01/2018

   Nog har Moderaterna försåt al(l)varet.
   Elisabeth Svantesson är dotter till pastor Alvar Lundin

   Svara
 16. michael.

   /  11/30/2018

  Om det går åt fyra femhundringar per gång när man torkar sig där bak vid besök av toalett,där normen är att detta sker en gång per dag.Så bör inte bara S,C,V,L,MPs riksdagsledamöter ha en livstidsförsörjning av papperstillgång,utan även deras familjer och släkt.

  Svara
 17. MiT

   /  11/30/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156117754003251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 18. Kronblom

   /  11/30/2018

  Nu blev jag nyfiken såhär på kvällskvisten och mätte med skjutmått så 100 femhundringar är 10,75 mm om man pressar ihop sedlarna. Med gördel stämmer nog 12 mm.

  Såg på TV i USA för en massa år sedan att drogmaffian samlade kontanter i containers och skeppade dem söderut. Vad de inte tänkte på var att sedlarna möglade om det inte var torrt i containern.

  Åter till ämnet, en 20 fot fraktcontainer (6,1 meter lång) rymmer ca 13,5 miljarder i femhundringar om man är duktig på att packa, så enbart migrationsverket får ca 4 containers varje år.

  Jag tror man måste visualisera volymen på hur mycket pengar det rör sig om för att svensken ska börja fatta.

  Svara
  • MiT

    /  11/30/2018

   Hahaha, har du 100 femhundringar liggande som skräpar ner 😛

   Svara
   • Kronblom

     /  12/01/2018

    Banken tar inte emot kontanter och inget fredagsmys 😛
    Skämt åsido, i morgon är de upphandlade.

    Svara
   • Skeptisk

     /  12/01/2018

    Man kan vika en sedel 3 gånger och få åtta lager. Tillräckligt för att mäta på och extrapolera. Skulle f ö bli en intressant problemlösningsuppgift i skolan. Hur hög blir stapeln av en miljard i 20-lappar. Ge varje grupp en sedel och sen fri tillgång till skolans alla mätinstrument. Bonus till de som lyckas få med finvågen 0,01g i uträkningen. Sedan en diskussion om mätnoggrannhet och uppskalning.

    Svara
 19. hate-chan

   /  12/01/2018

  Jag hittade min måttstock i början på December 2015 när ekot rapporterade på flyktingkrisen. De sa att migrationsverket behövde fördubbla sin årsbudget det året för att kunna gå runt till 62 miljarder kr. Jag minns det väl för att moderaterna hade tidigare föreslagit en storsatsning på försvaret med nya JAS plan och lite annat. Det var en engångskostnad på 20 miljarder.

  Vad gäller den där EU skojaren så trodde jag det var precis de här problemen som fri rörlighet inom EU skulle fixa. Garanterar att det är oändligt mycket säkrare och lättare att locka hit unga kvalificerade studenter från Rumänien än att ta hit Somalier som ska lära sig Svenska, Engelska och gå ut gymnasiet innan de kan börja på undersköterske-utbildningen.

  Svara
 20. weasel

   /  12/01/2018

  Intressant uträkning.
  Men om man inte vill mäta pengarna i kilometer så kan man ju mäta dom i andra mått. Exempelvis så kan alla Sveriges fattigpensionärer få ca 200.000 kronor per skalle och år för de 50 miljarderna.
  Kanske något att tänka på när S & M & co presenterar sina fantastiska reformer där fattigpensionärerna ska få typ 73 kronor lägre skatt . Naturligtvis samtidigt som diverse avgifter höjs med 74 kronor.

  Men så kan man ju inte tänka för då ställer man ju grupp mot grupp och det är ju ett brott mot Värdegrunden.

  Svara
 21. En annan

   /  12/01/2018

  Fast nu när vi nått 10 miljoner, är det mycket enklare att se kostnadsrelationerma, ta bort tren nollor, i alla budgetar för att jämka med barn och gamla halvera.lägg till en procentsats som stämmer med verkligheten scb sitter på sanningen, och vipps har du kalla fakta.

  Svara
 22. weasel

   /  12/01/2018

  Ja, annars kan man ju alltid göra som nationalekonomen Schyffert och räkna i pizzor och fantaflaskor.
  50 miljarder blir ungefär en 500 miljoner pizzor – och det har ”vi” ju råd med 🙂

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/01/2018

   En pizza i veckan för samtliga 10 miljoner invånare i Sverige.

   Svara
  • En annan

    /  12/01/2018

   Mycket pant blir det på flaskorna

   Svara
 23. Gorby

   /  12/01/2018

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  12/01/2018

   så jvla arrogant och härskartekniker hon använder sig av

   Svara
 24. hllviken

   /  12/01/2018

  Schyffert och Ernmans skolkande dotter – hur många stödjare har de egentligen?

  Svara
 25. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
  • hllviken

    /  12/01/2018

   Blääääää 🤮

   Svara
  • MiT

    /  12/01/2018

   Svara
  • Bamse

    /  12/01/2018

   Så SvD har äntligen fått tag i svågern som öppet berättar hur allting gick till? Eller?

   Svara
  • weasel

    /  12/01/2018

   ”Özz Nûjens karriär tog en oväntad vändning då han anklagades för att vara finansiär bakom terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Nu är han rentvådd ”

   Jaså, är han ?
   Då stämmer alltså inte uppgiften i polisens FUP om att Akilov har jobbat svart på Nujens hus ?
   Det var mer än vad jag visste….

   ” Men han har hopp om framtiden och tror att SD kommer implodera efter nästa val.”

   Knivskarp analys av Nujen. Efter nästa val kommer alltså de där 1,1 miljoner dödsknarkarnazisterna plötsligt börja rösta på socialdemokraterna och MP.
   Så att de partierna får en näthatande rasistsvans.

   Själv är jag jävligt glad över att jag inte kan läsa mer än de fyra första meningarna i SvD´s artikel.

   Svara
  • Gorby

    /  12/01/2018

   Svara
  • Pelle2

    /  12/01/2018

   Jag tror inte att Nujen medvetet anlitade Akilov för att finanseiera en terrorist utan han och hans familj anlitade en byggfirma som i sin tur anlitade Akilov.
   Kan tänkas att de visste att det var en skum byggfirma men vi är ju många som har anlitat svart arbetskraft.
   Artikeln var dock en lång snyftartikel om Nujen och ett försök att brunsmeta Janne Josefsson, Anne Heberlein och Katerina Janouch.
   Är väl inte så lite ironiskt att brunsmeta Josefsson som större delen av sin karriär har ansetts vara vänster.
   Problemet för ”dom goda” är att Josefsson har problematiserat den stora invandringsvågen , kritiserat det vänstervridna public service och att han vågar ge sig på vänsteranhängare som Nujen.
   Då är man man naturligtvis en rasist i deras ögon alternativt att man skall tystas genom att bli kallad för rasist av ”de goda”.

   Svara
 26. hllviken

   /  12/01/2018

  Hade du röstat annorlunda om du vetat detta?

  Svara
 27. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
 28. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
  • weasel

    /  12/01/2018

   ” Kvinnor, judar, svarta, homosexuella, muslimer, listan kan göras lång över alla som inte är vita, kristna, heterosexuella män och som därför diskrimineras.”
   Lisa Magnusson, dec 2012

   ”Jag tycker att det är väldigt märkligt att använda hudfärg nedsättande och koppla svart och vithet till olika egenskaper” *
   Lisa Magnusson, dec 2018

   * Åtminstone tycker jag det när någon anklagar mig för min vithet

   🙂

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/01/2018

    Lisa Magnusson är extremt ojämn.

    Hon trycks iväg från vänsterfeminismen av de egna då och då, för att sedan tydligen inte komma ihåg eller lära sig något alls och därmed falla tillbaka i den igen. Hon lät ett kort tag som en stenhårt redpillad MRA, men till och med därifrån tog hon sig tillbaka.

    Offerkoftan och de låga förväntningarna kanske lockar vissa lite som alkohol eller spel och dobbel. Vissa är helt enkelt mer mottagliga för lockelsen.

    Svara
 29. Pelle2

   /  12/01/2018

  OT:
  Emma Jaenson på Blekinge läns tidning skriver ännu en bra ledare. Denna gången om att politikerna måste se till att invandrarna integreras.
  http://www.blt.se/ledare/politiker-kan-inte-stoppa-huvudet-i-sanden-integrationens-fragor-behover-svar-nu/

  Svara
  • Tor

    /  12/01/2018

   Hon säger ju i princip ingenting.
   1. Politikerna borde läsa rapporten.
   2. Invandrare från MENA och Afrika är svåra att integrera.
   Det är ju bara ”fluff”.
   Om hon hade stake skulle hon skriva att vi inte ska ta emot invandrare från dessa områden – för de passar inte i Sverige.
   Dessutom skulle hon konstatera att vi skulle skicka tillbaka mängder av invandrare som inte vill integreras och inte är flyktingar.

   Men det är klart – man får vara glad för det lilla som trycks i en tidning idag.
   Denna ledare hade varit omöjlig 2015 ”Mitt Sverige bygger inga gränser”.

   Svara
 30. MiT

   /  12/01/2018

  *https://www.facebook.com/P4Jonkoping/videos/921231374748112/?__xts__%5B0%5D=68.ARBaIjEswQuuibJ-j1IrAAkPXYlREj_c8fMFiKhTMPmYzIRV2IhsRXPf3YYitAVKF2UHM94Q-obMPNsFUVi9bYgn7zC7OD97sfsg67YMEyF1sxV33TcS9iBEA0Gc2EnTRXVWYqE0w2IQS_FqjcjAFoDlEn6X7n5LowyplrRIMNliwCx2Mfckk0Bk-7H1kh1QFzSr5DP2zmRZDSeqEocYCb0D5Qwetsih-2rDW9eiGWCkktvJNjv48817gKNXioC3sWFKr5eopSrCfMUA-igmpIXbtnfvjX-B2sq07VyUedqAs1FND1St8rnCS49ol-cFRmW9cWGYdOxr5dtIU9wI9OBf4vkkhXiQev4flzdww-s1cDzFvWexHSL2ms34lw&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  12/01/2018

   Självdistans- och ironi är respektabelt.

   Svara
  • En annan

    /  12/01/2018

   Ja där ligger begåvningsnivån hos de som ska granska makten.
   Ps fråga hur skaffar man vapenlicens var köper man en pistol kan man ha den med sig överallt?
   Mitt samhällskontrakt är tyvärr utgånget, kan inte längre lita på ordningsmakten, så det är nog dags att ta i med den hårda handsken, aka ta hjälp av polarna Smith& Wesson, allt annat dödlig menskonst

   Svara
   • Herpderp

     /  12/02/2018

    Du går med i en skytteklubb, med tillhörande bakgrundskontroll. Du spenderar 6 månader i utbildning, både praktisk och teoretisk. Du skjuter minst 3 stycken guldserie, och klarar ett teoretiskt prov. Grattis, du kan nu få licens på en .22

    . Efter ytterligare 6 månaders aktivt medlemsskap i skytteklubb, med regelbunden träning samt tävling, kan du få söka för grövre kalibrar.

    Svara
 31. Gorby

   /  12/01/2018

  Svara
 32. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  12/01/2018

   stor autokomik på det reportaget
   skrattade så tårarna rann 🙂

   Svara
 33. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
 34. MiT

   /  12/01/2018

  Ja jävlar i det, är väl den där Hanna Österberg (tror jag hon heter) som brukar agera som en aktivist långt ut på vänsterkanten som är igång på twitter igen

  Svara
 35. En annan

   /  12/01/2018

  Haha, MiT din stenålderskoloss, har du inte förstått det miljöriktiga beslutet , eller exprimentet att plocka bort kontanterna, att göra all handel mellan individer digital?
  Glöm det där om pengar som ngt. man kan ta på, en fysisk storhet, även om myndigheten för komiskt försvar i sin pamflett uttryckte att man skulle ha kontanter hemma.
  Den ena handen vet inte vad den andra gör?
  För övrigt tycker jag de styrande beter sig som man gjorde när man var typ 14 år, FF

  Svara
 36. MiT

   /  12/01/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/02/2018

   Så de verkar alltså endast för transmäns mänskliga rättigheter? Språk och negationer är inte lätt. Om de skulle inkludera kvinnor i sitt manifest borde de skriva ”Vi jobbar för mänskliga rättigheter för alla utom cismän”.

   F ö intressant att de bekräftar att feminism inte är för män. Annars brukar det ibland heta att män inte behöver egen dag och organisation om deras frågor. Det tar feminismen hand om. Uppenbarligen inte, eftersom de är totalt likgiltiga inför mänskliga rättigheter för i princip samtliga män.

   Svara
   • Olof

     /  12/02/2018

    Transmän är ju inte riktiga män… säker på att sentimentet uppskattas.

    Men den här utvecklingen är ganska komisk, speciellt nu när den börjar urarta i konflikter mellan transkvinnor och lesbiska ciskvinnor.

    Svara
 37. MiT

   /  12/01/2018

  Vad är det som motiverar ”you cant make this shit up” i det här? Eller är jag ovanligt trögtänkt idag?

  Svara
  • hllviken

    /  12/01/2018

   Jag fattar inte heller hur perlenberg tänker där.

   Svara
   • weasel

     /  12/01/2018

    Om jag får gissa så tror jag att hen tänker ungefär så här ”Det är en jävla dubbelmoral av SD att vilja begränsa invandringen samtidigt som dom inte förnekar att det finns svenskar som har invandrat till Brasilien”

    Det är så jag tror att hen tänker, men be mig för guds skull inte att finna någon logik i resonemanget :/

    Svara
 38. G

   /  12/01/2018

  ”det vill vi inte”

  Svara
 39. G

   /  12/01/2018

  Svara
 40. G

   /  12/01/2018

  Svara
 41. G

   /  12/01/2018

  Svara
 42. G

   /  12/01/2018

  Svara
  • G

    /  12/01/2018

   Svara
 43. G

   /  12/01/2018

  Svara
  • Olof

    /  12/02/2018

   Um, vi vill straffa dem? Främst bör de utlämnas till Syrien för brott de begått där, i andra hand låsas in permanent.

   Men jag såg häromdagen att färre återvänder än vad SÄPO räknat med. Det låter som många av olika anledningar väljer att stanna kvar. Det kan jag ärligt talat ha någon form av respekt för. De må vara de vidrigaste krypen på vår planet, men väljer de att stanna och dö så tar de ju någon sorts ansvar för sina livsval.

   Svara
   • Pether

     /  12/02/2018

    Det har varit sveriges skyldighet att avliva dem redan i syrien, allt annat är landsförräderi av de styrande. Att godtyckligt låta fienden passera våra gränser är bevis på att de är femtekolonnare.

    Svara
 44. MiT

   /  12/01/2018

  Läs tråden…

  Svara
  • G

    /  12/01/2018

   Suedis, blattar, bre, gud, walla, habibi.

   Svara
 45. G

   /  12/01/2018

  Svara
 46. G

   /  12/01/2018

  ”Medan allt fler svenska hemlösa svälter fortsätter Sverige betala miljoner till kriminella afghaner

  Sveriges ekonomiska realiteter hårdnar. Grupp ställs nu öppet mot grupp. Medan många lider, ger man andra resurser som för hungriga gamla svenskar låter som rena fantasier. Men sådant är det svenska samhället 2018. Kriminella unga män från Afghanistan skäms bort av kommunerna – medan 231 barn blev hemlösa i Sverige under första halvan av 2018. Antalet hemlösa totalt beräknas vara 33 000 (mörkertalet är antagligen högre). Välfärdssamhället håller på att krackelera, konstaterar Lotta Säfström, vd för Göteborgs kyrkliga stadsmission i en artikel i Expresen igår. Men ingen ställer relevanta frågor om hur det kan komma sig att vissa i Sverige tillåts ha det tryggt och bra medan de som byggt landet tvingas svälta i förnedring. Efterforskningar visar till exempel att Göteborgs stad, samtidigt som man avskedar sjukvårdspersonal och säger sig inte ha råd med snöröjning, betalar 450.000 kronor i månaden till ett enda hvb-hem som ger boende åt sex afghaner, varav minst en är kriminellt belastad och så sent som förra veckan knivhögg en annan afghan i magen i Nordstan.

  Det är inte på något sätt olagligt, utan helt korrekt enligt de lagar vi har i Sverige, det som sker på det aktuella hemmet och andra liknande inrättningar runt om i Sverige. Men jag har skärskådat just detta hem i Göteborgstrakten och dess ägare. Här bor sex unga afghaner, av vilka minst ett par inte är under 18 år som uppgetts enligt källor med insyn. En av dessa unga män har nyligen varit inblandad i en incident i Nordstan där han knivhögg en annan ung afghan. Trots att man på ytan ger sken av att ta hand om de unga männen begår de brott i det svenska samhället. Detta belastar givetvis såväl polis som socialtjänst och det är personer ur dessa yrkeskategorier som hört av sig till Katerina Magasin för att vädra sin bestörtning.

  – Detta är ju fullt lagligt, men det är ändå helt absurt, säger en av källorna som av förståeliga skäl vill vara anonym. Detta hem får 2.500 per dag, per person. Då ingår inte extra kostnader för utflykter och annat. Jag trodde först att jag hörde fel, jag tänkte, det är väl 2.500 per dag för alla sex? Men nej. 2.500 kronor per person och dag. Det är 15.000 kronor per dag. Varje dag.

  2.500 per man och dag, är mycket riktigt 15.000 per dag. Det blir 450.000 i månaden. På två månader blir det 900.000. På ett år 5,4 miljoner. Vinstamarginalen för företaget är, enligt siffror på allabolag.se, 40%. Det betyder att en ansenlig del av pengarna går rakt ner i den ensamma ägarens ficka.

  Samtidigt, på Sveriges gator: Luggslitna, hungriga, ensamma, lidande människor. Vintern är på gång och förutspås bli kall och jävlig. Råttorna har gnagt sönder rullvagnen. Gamlingar som sover på bussar. De köar till frivilligorganisationernas matudelningar. De är sjuka. De har inte råd att laga sina tänder. Många av dessa utsatta är tidigare skattebetalare som nu inte har någonstans att sova i landet de hjälpt till att bygga.

  Jag läser på hvb-hemmets hemsida:

  XX-hemmet HVB är ett litet och familjärt boende i ett tryggt villaområde med bemanning dygnet runt. Det finns plats för 6 ungdomar, både flickor och pojkar, i åldrarna 15-18 år. Boendet ligger centralt och har goda kommunikationsmöjligheter. I närheten finns skola, fritidsgård och badhus. Vi tillsätter extra resurser för de ungdomar som kräver mer stöd och omsorg. För att minska risken för sammanbrott arbetar vi med individanpassade lösningar så som ökad vuxenkontakt, mer aktivitet och samtalsstöd. För att främja en positiv och allsidig utveckling gör kontaktpersonen en individuell planering tillsammans med ungdomen. Kontaktpersonen är nära knuten till ungdomen och varje vecka avsätts tid för enskilda samtal, uppföljning och planering. Vi uppmuntrar även ungdomarna att skapa en meningsfull och aktiv vardag. Personalen hjälper till att hitta en fritidsaktivitet enligt den enskildes önskemål. XX-hemmet bekostar valfri aktivitet, kort på badhuset samt simskola för de som inte kan simma. Utöver detta engageras ungdomarna i gemensamma aktiviteter tillsammans med personal på boendet. (forts)”
  http://katerinamagasin.se/medan-allt-fler-svenska-hemlosa-svalter-fortsatter-sverige-betala-miljoner-till-kriminella-afghaner/

  Svara
 47. MiT

   /  12/01/2018

  Den här galningen alltså, vad han försöker förminska allvarliga problem och släta över dem, låtsas som om det knappt är nåt alls. Vilken otroligt obehaglig typ!

  *https://www.facebook.com/olle.thorell/videos/10155833074913340/?__xts__%5B0%5D=68.ARCR3K0jxrBxRMpPIukOijQqj2LkQokCyPSPLc7CQj8aIXEDUxZpKk4kXVMUi1uVklDOSV1F1-kFDFsi7dxYaiBC-F9xuJZEyYjJNbXwbwUfyFOLE4AiUE-Y6RW09Eo7KKJE2TdEI8fSeDvjeuHj6Hi7yVkzyF69_67B6VZzT4mxQ9XTslOzcgjNBGT1dx6tUOwIsAqu6lLcVKAFe7I6iJ47fqO4otZnXo1QyGF9XMT_5vVrDhI_lm1XOt-J9PHlNPCGL_JD0DodDKgU6GTLXMbGh9vV0VHagFb2M6BBFNm-WD5igh0Ahxyjk-zkVBEV-0FVL6A47wQWoRvTJ-SDNs1pSbQcxEfh5NxUo2QgS8DqzAg94Y8e7cocFx8JPyGBh5zh&__tn__=H-R*

  Svara
  • G

    /  12/01/2018

   Fy fan. Obehaglig var namnet, vilken jävla idiot.

   Svara
  • G

    /  12/01/2018

   ”Olle Thorell – sossarnas Bagdad Bob

   Sossarnas riksdagsledamot Olle Thorell har inte gjort sig känd i så stora kretsar utanför Västmanland och sossarnas värld, tills han upptäckte Facebook och i synnerhet möjligheten att spela in små filmer med text.

   I riksdagen har han bland annat skrivit motioner om att anställa genuspedagoger på alla skolor, inskränka yttrandefriheten ytterligare genom en ännu hårdare hets-mot-folkgrupp lag, lagstadgad ledighet för högskolestudenter för fackliga och politiska uppdrag, förtidsrösternas ångerröst fram till valdagen ska avskaffas och statligt stöd till sociala företag.”
   https://uvell.se/2018/06/05/olle-thorell-sossarnas-bagdad-bob/

   ”Thorells politiska engagemang, kampen för alla människors rättigheter och möjligheter, väcktes i hemkommunen Surahammar där han varit politiskt engagerad sedan 1995. Han är särskilt intresserad av utbildningsfrågor men även internationella- och integrationsfrågor. Thorell har tidigare arbetat som SFI- och högstadielärare.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Olle_Thorell

   Svara
  • G

    /  12/02/2018

   Ifall videon en dag i framtiden ej finns kvar på Facebook. Så laddade jag ner den och sedan upp den på Openload.co:

   openload.co/f/_MYVHf9oS3o/Olle_Thorell_(S).mp4

   *Socialdemokraterna: ett bättre sämre Sverige för alla!*

   Svara
  • hllviken

    /  12/02/2018

   Det finns även en Gunnar Thorell som förfäktar liknande tankegods.

   Svara
 48. Gorby

   /  12/02/2018

  Svara
  • Olof

    /  12/02/2018

   Yes, fram med balkarna och spikarna, nu kör vi!

   (Lucia hade kanske varit mer passande, men det firar vi ju inte längre (nej tack till kvinnoinspirerade högtider här i patriarkatet). Men vi kanske kan göra en kombo och elda upp korset sen?)

   Fast ärligt talat så var den tweeten lite humor. Jag kan bara inte riktigt bestämma mig för om de hånar Greta, religösa, ”årets jurist” eller bara samtiden.

   Svara
 49. MiT

   /  12/02/2018

  Svara
 50. G

   /  12/02/2018

  ”Drevet mot Lamotte visar den etablerade journalistkårens rädsla för oberoende röster
  ..[..]..
  TT-journalisten Owe Nilsson twittrade: ”Kan någon tala om för mig varför någon bryr sig om den här halvfiguren Lamotte?” Ett inlägg som socialdemokratiska minister Annika Strandhäll gav sitt gillande.”

  http://katerinamagasin.se/drevet-mot-lamotte-visar-den-etablerade-journalistkarens-radsla-for-oberoende-roster/

  Svara
  • G

    /  12/02/2018

   Nu är det hederliga Lamotte som får hat och hot och slaskiga mediedrev riktat till sig och sover med ett baseballträ ståendes bakom dörren utifall att. Men för inte så jättelänge sedan var det annorlunda…

   ”I samband med att TTs journalist Owe Nilsson publicerar ett brev med ett dödshot på Twitter, passar Folkpartiets riksdagsledamot Fredrik Malm på att skylla saken på Sverigedemokraterna. ”Det kom inte med internposten från nån på SD-kansliet?”, svarar Malm till Nilsson.

   I en tweet från Owe Nilsson, journalist på TT, finns en bild bifogad på ett brev där någon riktar ett dödshot mot honom. ”Det är ditt fel. Hoppas att du blir dödad i en trafikolycka”, står att läsa på ett handskrivet brev.

   När Nilsson publicerar bilden på brevet på Twitter replikerar Folkpartiets riksdagsledamot Fredrik Malm. ”Det kom inte med internposten från nån på SD-kansliet?”, frågar Malm raljerande. När Nilsson påpekar att det kom med frankerat kuvert fortsätter Malm med raljerande kommentarer.

   ”Bra att de betalar porto i alla fall”, svarar Malm då till Nilsson.”
   https://nyheteridag.se/fredrik-malm-fp-skyller-dodshot-pa-sverigedemokraterna/

   Svara
 1. 12 km hög stapel med femhundringar till migrationen varje år – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: