Metoo, ökad anmälningsbenägenhet och minskat mörkertal

Den där sorgliga farsen med Ökad Anmälningsbenägenhet™ som svaret på groteska ökningar av sexualbrott fortsätter. När NTU släpptes för några veckor sedan så tyckte en krimideolog, Nina Rung, att det är toppen att det är enorm ökning av sexualbrott. För i hennes skruvade värld så innebär fler anmälningar alltid ökad anmälningsbenägenhet.

Trots att det enda vi vet om anmälningsbenägenheten är att den i bästa fall är på samma nivå som 2005 när man började försöka mäta den. Sen 2010 har den halverats.

Igår på Aktuellt 21:00 pratade man om att anmälningar för sexualbrott på festivaler, som var väldigt vanliga 2015-2016, hade minskat ordentligt till 2018 och en polis!! sa att Mörkertalet också hade minskat. Han stod där och ljög rakt ut. Helt ogenerat. En polis som helt medvetet är beredd att offra ännu fler unga tjejer på altaret. Att man nu ska veta vad som är ett övergrepp, det visste man tydligen inte på 90-talet, tjejerna var tydligen extremt korkade och oupplysta då. De fattade helt enkelt inte att när de omringades av 10-15 vuxna män som skrek upphetsat på språk de inte förstod samtidigt som händer rev och slet i dem över hela kroppen och fingrar upp i skrevet så var det ett övergrepp.

Tyvärr så kan man inte se det inslaget i Aktuellt eftersom man tydligen hade tekniska problem med att lägga ut det på play.

Men vad var det då som fick anmälningarna på festivaler att minska?

Jaha, en ordentlig satsning från polisens sida. Fler poliser och vakter och mer övervakning gör alltså att brotten minskar. Vem kunde ana…

Genom gemensamt utförda åtgärder ska de ha fått ner brottsligheten på festivalerna. Bland annat gick antalet anmälda sexuella ofredanden ned med cirka 90 procent från år 2016 till 2017 på de festivalerna vars besökare var hårdast drabbade.

– Jag ser det som jättepositivt. Jag tror att mörkertalet också har gått ner i och med att folk är mer medvetna och inte accepterar detta, säger polisinsatschef Andreas Welin på en presskonferens under tisdagen.

Men i polisens egna ögon verkar det vara helt ointressant. Utan polisen vill att det ska vara av ideologiska skäl. Där är polisen som blåljuger f ö. Han verkar tro att tjejer på 80-90-talet var korkade spån som inte förstod att det var utsatta för övergrepp. ALLA vet vilka det var som stod för i stort sett samtliga anmälningar på festivaler 2015-2016.

Ungefär så resonerar krimideologer, journalister och media, politiker och vissa poliser i Sverige. Eller ganska exakt sådär korkat.

Andelen utrikes födda har ökat enormt de senaste 30 åren.

Bilden ovan är från Brå 1996. Den enorma ökning av utrikes födda råkar komma från just de länder/områden som också är kraftigt överrepresenterade i t ex våldtäkter.

Då får man också sådan statistik. Stadigt ökande antal anmälningar för t ex våldtäkt. Samtidigt som antalet utrikes födda från just de länder som också är överrepresenterade vid våldtäkt har ökat kraftigt. Vilken makalös slump…

Jag hade rätt för ca ett år sedan när jag sa att metoo kommer att användas som det nya Ökad Anmälningsbenägenhet. Man pratade om metoo även på Aktuellt igår. Man gör det som en förklaring till ökat antal utsatta enligt NTU och även ökat antal anmälningar. Metoo och ökad anmälningsbenägenhet är det alltså som driver siffrorna i höjden. Att det på 30 år kommit över 1,2 miljoner från just sådana länder som är extremt överrepresenterade vid den typen av brott spelar tydligen ingen roll. Metoo och ökad anmälningsbenägenhet trumfar det…

Och kom ihåg, den som pratar om ökad anmälningsbenägenhet/minskat mörkertal osv som något slags faktum ALLTID ljuger. Alltid alltså. Det ligger nämligen i ordet ”mörkertal” att det är okänt, dvs man vet inget alls om några siffror. Brå försöker komma åt det med sin NTU och har väl en grov uppskattning i t ex bilden först i det här inlägget. Thats it.

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Rebloggar detta på micaelsblogspot.

  Svara
 2. Vi visste alltid att Finland var osympatiska dödsknarkarnazister:

  ”Orpo påminner om två lagstiftningar som är på gång och som är aktuella i Uleåborgfallet. Dels ska sexualbrott mot minderåriga alltid ska ge maxstraff. Dels ska asylsökande migranter alltid utvisas om de begår brott.

  – Om en asylsökande söker skydd i Finland och gör något sånt här då förtjänar denne inget skydd, säger Orpo enligt Mtvuutiset.”

  https://nyheteridag.se/inte-valkommen-ministerns-harda-ord-om-overgreppen-gor-man-nagot-sant-har-fortjanar-man-inte-asyl/

  Hur kan de vara så omänskliga och inte ta i åtanke vad dessa har varit med om? *lägger huvudet bekymrat på sne*

  Svara
 3. Ivar L

   /  12/05/2018

  Någon som vet var man kan få tag på statistik om brottsplats och relation offer-förövare när det gäller våldtäkt? BRÅ har enbart sådana uppgifter om sexualbrott som helhet. I vart fall enkelt sökbart. Jag har inte lyckats hitta det nedbrutet till våldtäkt och/eller andra sexbrottskategorier.

  Svara
  • MiT

    /  12/05/2018

   Inte en aning tyvärr. Men Brå har definitivt varenda liten detalj om varenda förövare oavsett var de kommer från. Men de släpper den inte offentligt.

   Svara
  • Rikard

    /  12/05/2018

   Hej.

   Om du med relation menar etnicitet/härkomst/ras hos offer och gärningshen så finns dessa rådata dels hos polis och åklagare, dels hos BRÅ och även hos SCB. De finns dock enligt uppgift inte i sammanställd form, eller nedbruten efter specifik etnisk tillhörighet/nationalitet (så som den ofta citerade sammanställningen från 1970-talet var gjord).

   Anledningen enligt BRÅ är att myndigheten anser att en sådan sammanställning skulle strida PUL (Personuppgiftslagen). Hur jag vet det? Jag skrev för flera år sedan till BRÅ respektive SCB och frågade om detaljerad statistik över etnicitet/brott fanns, och fick just då ovanstående motivering till svar. Till det kommer att regeringen kan ge forskare och/eller myndigheter undantag från PUL i syfte att sammanställa sådan statistik.

   Så, bägge ministärerna Reinfeldt såväl som den Ty(s)te Riddaren Löfven har kunnat ge BRÅ, polis, och SCB i uppdrag att sammanställa detaljerad information om vem gör vad mot vem, var och när – men har valt att inte göra så.

   Varför svenska politiker, som enligt uppgift ägnar sig åt etiskt försvarbart bruk av skattemedel, inte vill veta vilka det är som våldtar svenska barn, får du fråga dessa politiker om.

   Problemet är att det är snudd på hets mot folkgrupp att fråga.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2018

    Brottsplats och relation (alltså om de kände varandra, kände till varandra eller om det var en helt okänd) är det enda jag avsåg.

    Svara
    • Rikard

      /  12/06/2018

     Hej.

     Den relationen kan bara fås fram om någon gör en genomgång av polis och åklagares utredningar. Exakt vilka tillstånd som skulle behövas kan jag inte svara på, men du bör kunna få svar från polisens presstjänst, alternativt BRÅ.

     Skriv och fråga? Vi är nog många som är nyfikna på svaret.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 4. hllviken

   /  12/05/2018

  Makteliten skapar en ordvärld – som går ut över folket.
  Det påminner om Skapelseberättelsen i GT:
  ”och Gud sade ”varde ljus” och det varde ljus…”

  En skapad ”verklighet”.

  Svara
 5. Gorby

   /  12/05/2018

  Lyfter in denna i som jag lade in i förra tråden.

  Svara
 6. hllviken

   /  12/05/2018

  Svara
 7. Gorby

   /  12/05/2018

  Svara
 8. weasel

   /  12/05/2018

  ”Igår på Aktuellt 21:00 pratade man om att anmälningar för sexualbrott på festivaler, som var väldigt vanliga 2015-2016, hade minskat ordentligt till 2018 ”

  Usch. Hemska nyheter.
  Det betyder ju att anmälningsbenägenheten har minskat och att me too inte har fyllt någon funktion 😦

  Svara
 9. MiT

   /  12/06/2018


  *https://www.facebook.com/Faktafabriken/posts/328642907968217?__xts__%5B0%5D=68.ARCdLxOJt1ArR0PwYOBRJY0T9aa2eBz2MX6OEQhjU7QyejpaKNNOF6z0NXYeVfpcRnEP1rYZaVIgvRCmuxGDi4enbP8ZsSdoEUQlcJrgU_GQSnsveihYWrP-t15tJ2h16HZYWQ4nYqdIojR-IBG09qxepu6Fvqg_utxYTBNEruPST8OTU3R9sjyRGU4zkqglRzFl0itLLUWp_t1N8jYpMDglOhPMEmW97VK-LYSO-Hmo-O3sej1UA-zwRhelOzV6_bTS926JeOobNPohgkg9YBgXEkgQGeTgSgVF1OXTkvzYukwRbKbWjIv9VjdD_Ms4I25Ln1ajhyoyY4Tg6pp89LVe-2xYBSsBtf1BuMM_SWCsUgj8iYuI8g&__tn__=-R*

  Svara
  • Hej, de flesta journalister! Det är därför ni är slut. Ni är värdelösa.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2018

    Tänk att just Rentzhogs son kände sig ensam och övergiven samma morgon som Rentzhog råkade på Greta som också var ”ensam mot världen”
    Vilken slump!

    Svara
  • Casey Jones

    /  12/06/2018

   Det kan nog vara läge att gräva lite runt Rentzhog. Nu har inte jag träffat honom på minst 10 år men vet att han jobbade åt Karnegie innan han startade ett konsultföretag med inriktning på bl a fondförvaltning. Och nu senaste månaderna har jag sett flera av hans inlägg på facebook gällande miljöfrågor delas flitigt av mina vänsterbekanta som inte vet var han kommer ifrån. Bankmänniskor är ju knappast kända för sin höga moral så vem vet om miljöintresset är äkta. Dock så minns jag honom som sympatisk.

   Svara
   • Casey Jones

     /  12/06/2018

    Det kan nog vara läge att gräva lite runt Rentzhog. Nu har inte jag träffat honom på minst 10 år men vet att han jobbade åt Carnegie innan han startade ett konsultföretag med inriktning på bl a fondförvaltning. Och nu senaste månaderna har jag sett flera av hans inlägg på facebook gällande miljöfrågor delas flitigt av mina vänsterbekanta som inte vet var han kommer ifrån. Bankmänniskor är ju knappast kända för sin höga moral så vem vet om miljöintresset är äkta. Dock så minns jag honom som sympatisk.

    Svara
    • Casey Jones

      /  12/06/2018

     Ändrade stavning också blev det dubbla kommentarer. Så kan det gå…

     Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2018

   Rätt kul att googla Rentzhog man hamnar direkt i den numera klimatbaserade välgörenhetsindustrin med Afrika som ett slags nav att spinna alla bidragstörstande projekt kring.

   Svara
  • lensof

    /  12/06/2018

   Vilken slump!

   Att just han gick förbi. Han som var på väg att bli årets miljöinfluencer. Han som numera inte ska leva på vad finansvärlden kan ge utan vad ett miljöengagemang kan ge.

   Slump!?!?!?

   Svara
   • lensof

     /  12/06/2018

    Av detta drar jag dessutom den slutsatsen att vi står närmre inför en finanskris än jag tidigare trott.

    För inte är det av godhet eller välgörenhet som Rentzhog har bytt marknad. Snarare är det så att han sett tecken som man försöker dölja för andra svenskar. Samtidigt som han tror att vår rädsla mer än något annat kan få oss att öppna plånboken.

    Först var det underhållningsbranchen. Den kom godhetsbranchen. Nu kommer alltså klimatbranchen. Till denna är barns rädsla inför framtiden mycket användbar.

    Moral?

    Svara
 10. MiT

   /  12/06/2018

  *https://www.facebook.com/lelle.matikainen/videos/10155976316648106/*

  Svara
 11. MiT

   /  12/06/2018

  *https://www.facebook.com/politikfakta/videos/1067308603449669/?__xts__%5B0%5D=68.ARBSBZZffr8ecbt4Od5bRFLt0Ov2p58Omu4Hx6BXU40YXMI4uYXVDxBsrAn0JLFlfboXLd3pS9Vq8gJx0fTFb6YzJ9bmQY3msOEeaXHrd33XXDkRbUidwds8FM__ND7s6o19WTLQ0to7x9aaRpFB4QLnXBJAKi_F1-W9pxTiAhwhSrroUq0kKTinA3f3ZQI8r73htE6oO9HZWJVDfKRYIDj6DxQ8I9MXFj76-lcUlK-1Hv9NQEIjUFdHUchUcw8taP3mPjx6yHmr2J7ArOI_wI-k3rL_i1h_Ks0NKWRpRxtGj0V1-ekes_oEnyJUw6yMp01oDjOog11K6ggCUEFO1jLffW_LVEJvvT2y9dzGNrpnWEdh218V0wkUTVdH91gXLcn5&__tn__=-R*

  Svara
 12. Om det blir mindre sexualbrott på festivaler beror det naturligtvis på det fina polisarbetet att dela ut ”tafsainte!”-armband.

  Svara
  • elina

    /  12/06/2018

   Jag tänkte också på armbanden. Kan vi inte dela ut ett redan vid gränsen med text ”jag gör inga brott och ljuger inte”?

   Svara
 13. hllviken

   /  12/06/2018

  Svara
  • Olof

    /  12/06/2018

   Ja, det borde tas fram en prioritering av brott och sånt med lägre prio borde inte få ta några resurser alls föränn de viktigare är hanterade. Sen kan vi gå några år och sedan helt enkelt stryka de lagar vi ändå inte har resurser att hantera.

   Svara
 14. Jonas

   /  12/06/2018

  Bodström: S bör bryta med LO och satsa på ”den gode invandraren”

  Thomas Bodström vill att S ska dumpa den svenska arbetaren och fullt ut satsa på att bli ett invandrarparti.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bodstrom-s-bor-bryta-med-lo-och-vanda-sig-mot-invandrare

  Svara
  • Sune

    /  12/06/2018

   Om man ser till valresultatet i ”utanförskapsområdena” så är väl (s) redan så mycket ”invandrarparti” som det går att bli, möjligen undantaget det oundvikligen kommande muslimska parti som vi lär få se till nästa val(om det blir nåt mer).

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2018

    Bodström kommer naturligtvis snabbt att flytta till något av väljarområdena? Det är ju där framtiden finns menar han. Han är väl inte bakåsträvare?

    Svara
    • Sune

      /  12/06/2018

     Funderar lite på citatet ”den gode invandraren”, är det Bodström själv eller är det SVT som med det implicerar att det skulle finnas invandrare som inte är goda eller t o m onda? Ska de då rösta på SD i stället?

     Svara
  • Kretin

    /  12/06/2018

   Ur S synpunkt har Bodström rätt. S medlemsbas minskar för varje år då folk avlider pga hög ålder samtidigt som S har alienerat ungdom samt ”traditionell arbetarklass”, den senare gruppen har dessutom funnit ett nytt hem i SD …

   Med S i regeringsställning samt departement och myndigheter infesterade av S-märkt personal så är det nu S har möjligheten att grundmura bidragssystem mm så att migranterna är medvetna om att en röst på S innebär mer av det goda medan en röst på något annat innebär att kranarna skruvas åt …

   Svara
 15. hllviken

   /  12/06/2018

  SAP valfilm 1991, regi Roy Andersson

  Skönjes den efterkommande politiken?

  Svara
 16. Gigas

   /  12/06/2018

  ”Skillnaden mellan antalet polisanmälda sexualbrott och det verkliga antalet sexualbrott
  kallas för mörkertal. För att få fram mörkertal i brottsstatistiken intervjuar Brottsförebyggande
  rådet (Brå) , varje år 12000 slumpvis utvalda personer över 16 år, och
  jämför med hur många av dem som uppger att de har utsatts för brott med antalet polisanmälda brott. Vid sexualbrott på vuxna har man konservativt beräknat att mörkertalet
  är 80%.”

  Klicka för att komma åt Talande-fakta.pdf

  Svara
 17. Arnstberg: ”Det som väntar Sverige”
  https://morklaggning.wordpress.com/2018/12/05/det-som-vantar-sverige/
  ”Det finns tre scenarier för Sveriges framtid. Den knäsatta bilden är att ”flyktinginvandringen” just nu ställer höga krav på välfärdssamhället, men att vi självklart kommer att klara av dessa krav. […] Alla som bejakar den här bilden tror att tiden verkar för mångkulturen. […] Invandringen blir på sikt lönsam för så brukar det ju vara. […] En majoritet av Sveriges invånare tror på det här framtidsscenariot. De får sin samhällsinformation enbart via teve, radio och press.
  […]
  Det andra scenariot är att välfärdssamhället går under. Det sker gradvis och vi befinner oss redan i haveriets första fas. Som Malcom Kyeyune skriver i en ledare i Göteborgsposten verkar det här tåget fortsätta att skena in i den bergvägg som redan går att skåda vid horisonten.
  […]
  Det tredje och mest skrämmande alternativet är inbördeskrig.”

  Svara
  • elina

    /  12/06/2018

   Ett måste att läsa.

   Svara
   • Har ett tag sagt att det enda jag vågar hoppas på numera är att landet håller något så när till mina föräldrar dör. Med förfall i den här takten får de raska på …

    (Beklagar. Galghumorn är det sista som överger oss.)

    Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2018

    Japp, bra som vanligt.

    Svara
 18. Kretin

   /  12/06/2018

  I ett visst avseende roar metoo mig mycket:

  De flesta som åkt dit pga metoo har haft den rätta värdegrunden, inte bara i Sverige utan också på andra sidan pölen. Utmärkande för metoo i Sverige är att det verkar som om man tänkte sig att metoo skulle klämma åt vita män som har slemma åsikter ( läs icke-PK, icke postmoderna, icke kulturmarxister etc ) men verkligheten har egentligen varit underbar, se bara på det överväldigande flertalel av de som hamnat i smeten pga metoo ROFL

  Svara
  • Senior

    /  12/06/2018

   Ja, fast detta är ju självklart:

   De män som bekänner sig till feminismens syn på män som sexistiska svin torde själva igenkännande vara det. -Och därmed exponeras i sitt svinaktiga beteende.

   Vi andra mer normala män däremot, känner inte alls igen oss, och protesterar å det bestämdaste mot den feministiska nidbilden av män.

   Svara
 19. MiT

   /  12/06/2018

  Svara
  • elina

    /  12/06/2018

   Jag pratar med mina växter. Ser någon risig ut säger jag: soptunnan nästa för dig.

   Svara
  • Senior

    /  12/06/2018

   Vore bättre att han förklarade koldioxidens kretslopp via utandningsluften, och hur växtligheten tillgodgör sig detta, hur den via fotosyntesen tillsammans med diväteoxiden du vattnar den med omvandlar koldioxiden till kolväte för sin egen tillväxt och därmed frigör syre som du kan förbränna i din kropp till koldioxid som du återför i kretsloppet igen..

   -Därefter kunde han även förklara att det samma gäller all form av koldioxid….

   Därefter kunde han förklara att ett ökat koldioxidutsläpp med temperaturhöjningar som skulle smälta glaciärerna inte alls skulle översvämma världen, utan detta vatten skulle komma som regn och spjälkas upp till kolväteföreningar i den ökade växtligheten som följd, som därmed skulle avge mer syre som i sin tur balanserar upp det ökade koldioxidutsläppet…

   Kort sagt:
   Mer koldioxod= mer växter= mer grödor= mer syre (och mat)= mer människor= mer koldioxid=…… i ett kretslopp ända tills vi nått status quo mellan diväteoxid (h2o, vatten, världshaven), kolväteföreningar (liv: djur, växter, människor) och koldioxid (co2)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2018

   En kejserligt naken ordbajsare och inget annat.

   Han kunde ju valt att svara på den högst befogade frågan, men icke.

   Svara
 1. Metoo, ökad anmälningsbenägenhet och minskat mörkertal – Micaels Lidéns Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: