Vem eller vilka vilka har så starkt inflytande över Göteborgs stad att de fattar beslut om att rasdiskriminera?

Göteborgs stad har fällt av DO för rasdiskriminering vid tillsättning av tjänster

Det är alltså på uppdrag av kommunfullmäktige man ville öka andelen chefer födda utanför Norden. Det är alltså ett beslut som är klubbat av kommunfullmäktige.

Vem/vilka kan ha så mycket att säga till om att Göteborg t o m rasdiskriminerar för att göra dem till viljes?

Min gissning? Tankesmedjan Interfem. Kommer ni ihåg när Göteborg hade något som de kallade ”Antirasistisk hivprevention”? Interfem var en del i det projektet också, i form av ett reportage om något de kallar ”Kompetensbaserad rekrytering”. Det låter fint men vad det egentligen handlar om är att man ska bortse från t ex utbildning, arbetslivserfarenhet osv vid rekrytering. Metoden är så kass att inte ens gravt vänsterextremistiska RFSU, som borde vara som klippta och skurna för ”metoden”, lyckas med den.

Just den metoden gissar jag att Göteborgs stad har köpt med hull och hår från Interfem, en metod som är så kass att inte ens andra vänsterextremister lyckas med den. Köpt alltså. För skattepengar.

För jag gissar också att de inte nöjer sig med de ca 900 000kr – 2 000 000kr som MUCF slentrianmässigt verkar dela ut till dem varje år.

Från DO:s beslut

Samtliga förvaltningar inom kommunen har utifrån kommunfullmäktiges budget för 2018 fått i uppdrag att kraftigt öka andelen chefer födda utanför Norden. Kommunen har ingen samlad bild över hur uppdraget genomförs i respektive förvaltning. Däremot finns det på central nivå en handlingsplan som ligger till grund för kommunens övergripande arbete med uppdraget.
Handlingsplanen innebär att erbjuda handledning/utbildning till förvaltningarna om vad normkritisk kompentensbaserad rekrytering innebär, erbjuda seminarier om normkritiskt tänkande samt att skapa ett lärande genom fokusgrupper och nätverk.

Man ska erbjuda handledning och utbildning i ”normkritisk kompetensbaserad rekrytering” och även seminarier om ”normkritiskt tänkande” och skapa fokusgrupper och nätverk.

Och som av en slump så råkar Interfem ha just sådan utbildning och handledning om normkritisk kompetensbaserad rekrytering. Och de kan erbjuda föreläsningar om det. De kan även erbjuda en rekryteringskonsult för att sköta hela eller delar av en rekrytering. Min gissning är att det är Interfem som ska hålla i de sk ”utbildningarna” för Göteborgs kommun.

Varför tror jag att det från Göteborgs stad kommer från Interfem?

För mycket likheter med Interfems sk ”metod”. Det är rakt av väldigt influerat av Interfem. T o m bilderna i Göteborgs stads dokument om det är i samma stil som på Interfems hemsida och i deras böcker. Även språkligt är de tydligt influerade. Direkt när jag såg beslutet från DO så kom jag att tänka på Interfem och deras Rekrytera Rätt.

Där är några av Interfems punkter från Rekrytera Rätt, bilden kommer från pdf:en antirasistisk hivprevention. En del låter väl som common sense medan annat är lite mer… ehhh… galet. Man kan se att Göteborgs stad i princip har integrerat några av punkterna i sitt eget material som länkas precis ovanför bilden. Det är tydligt influerat av Interfem och deras Rekrytera Rätt.

I projektet ”antirasistisk hivprevention” kan man se att t ex en Madde Lundin varit med. Även bilder som används i Interfems dokument används i pdf-en om den antirasistiska hivpreventionen.

Samma Madde är även projektledare på Interfem om just kompetensbaserad rekrytering och ansvarar för Interfems bok Rekrytera Rätt. Har man väl fått in en fot innanför dörren så blir den kvar där.

När jag googlade hennes namn dök det där upp väldigt högt i listan. Givetvis är också ”Lesbisk makt” bekostat av skattepengar.

Det finns alldeles för mycket som talar för att det är Interfem som har lyckats få in sina idéer i Göteborgs stad på bred front. Att inte Göteborgs stad blev avskräckta under arbetet med antirasistisk hivprevention är en gåta. Där fanns ju allt från rasbiologi till ”vit skuld” med. Även om deras arbete med ”normkritisk rekrytering” började i maj förra året så borde varningsklockorna börjat ringa när tugg om ”vit skuld” osv började florera i projektet om antirasistisk hivprevention. Eftersom det delvis är samma personer i båda men mer att det är extremism av samma sort.

Men det är inte bara en eller två som varit inblandade i det där, även en Maria Jansson har varit inblandad i den normkritiska rekryteringen. Hon och 15 till…

Men man levererar normkritik för pengarna i alla fall, det måste man ge dem! Så mycket normkritik att man blir fälld av DO för ren rasdiskriminering… Det är fan inte dåligt alltså!

Men vem vet, jag kanske har fel, det kanske inte är Interfem som är och smyger i korridorerna på Göteborgs stad? Kanske finns några andra som håller på med vit skuld osv som också fått in en fot i dörren där? Oavsett så är det samma typ av extremism i alla fall.

Och extremister ska inte ha med rekryteringar till en organisation/kommun att göra. Alls. Nu har DO också berättat varför.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. MiT

   /  12/06/2018

  Därför är det så obehagligt när t ex poliser hittar på och ljuger, folk passar direkt på att ta det för sanning.

  Svara
 2. MiT

   /  12/06/2018

  Svara
  • hllviken

    /  12/06/2018

   Jag blir oändligt kränkt av att kriminella utlänningar benämnes svenskar!

   Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2018

   Ajaj, den Sverigebilden, den Sverigebilden!
   Vad kan UD göra för att få stopp på alla fake news från rysska troll som smutskastar Sverige?

   Svara
 3. G

   /  12/06/2018

  Ang FN:s migrationsavtal, Jan svarade kort i en tråd som postades under tidigare blogginlägg…

  ”KD säger ja till migrationspakten: ”Ett bra förslag” 😦
  http://www.friatider.se/kd-s-ger-ja-till-migrationspakten-ett-bra-f-rslag
  https://www.varldenidag.se/nyheter/kd-delvis-kritiska-men-sager-ja-till-avtalet/reprle!GK1rWn8R03vVA3N8udlwcw/

  ”Lettland vägrar skriva på FN:s migrationsavtal

  Ytterligare ett land säger nu nej till FN:s globala migrationsavtal. Lettland kommer inte skriva under det, eftersom landets parlament, Saeima, idag röstat nej.

  Tidigare har även grannlandet Estland sagt att man inte kommer skriva under det hårt kritiserade avtalet eftersom man inom regeringen inte kan komma överens.

  Några andra länder som också vägrat skriva under migrationsavtalet är bland andra USA, Österrike, Australien, Bulgarien, Tjeckien, Israel, Slovakien, Ungern, Polen och Schweiz.”
  http://www.friatider.se/lettland-v-grar-skriva-p-fns-migrationsavtal

  Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2018

   ”Några andra länder som också har hästarna hemma: USA (nåja), Österrike, Australien, Bulgarien, Tjeckien, Israel, Slovakien, Ungern, Polen och Schweiz.”

   Svara
 4. Rikard

   /  12/06/2018

  Hej.

  Värt att notera: den som röstat på något av Mp, V, S, L, m, Kd, C har röstat för att finansiera sådana organisationer som omtalas i bloggposten.

  Det anses tydligen vara etiskt försvarbart bruk av skattemedel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 5. Gorby

   /  12/06/2018

  Svara
  • G

    /  12/07/2018

   Varje gång någon pratar om slöseri med skattepengar så kommer alltid skattesmitare upp som nåt slags motargument från vänsterfolk.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/07/2018

    Och försöker man sedan diskutera skatter med dem är första punkten att de skrattar bort lafferkurvan som en patriarkal konstruktion.

    Svara
   • Motkraft

     /  12/07/2018

    Fått det argumentet när påpekat att Sverige kanske inte har råd med hur mycket invandring som helst, att det är bara att med pengabössan i hand ringa på dörren till alla skattesmitare och fylla den.

    Givetvis vore det bra om vi fick in de skattepengarna men de är ”önskepengar”, de existerar inte nu. Vi kan jaga dem men de kan gömma sig, gå i konkurs, flytta företagen utomlands eller helt enkelt att de inte har pengarna de är skyldiga.

    Pengar vi delar ut till låtsasforskning på genusvetenskap kan vi dra in med ett pennstreck. Krävs bara politiskt mod. Det är skillnaden.

    Svara
  • G

    /  12/07/2018

   Dock viktigt komma ihåg att varken C eller L som partier har samma ståndpunkt, det är som ofta högst personligt….

   Oskar: ”Politiskt sakkunnig hos chefen på Näringsdep.”….

   Svara
   • Pelle2

     /  12/08/2018

    Att man satsar på bra saker innebär väl inte att man skall slösa pengar på ren skit..

    Svara
 6. Gorby

   /  12/06/2018

  Svara
 7. En annan

   /  12/06/2018

  Sveriges största problem stavas STOCKHOLMSSYNDROMET,både framvärtes och utrikes.
  Frågor på det Margot,

  Svara
 8. Ivar L

   /  12/06/2018

  Ja, och sedan när Interfem och deras själsfränder fullt ut lyckats få in tillräckligt många mena i maktens korridorer kommer de att se all sin finansiering och allt sitt feministgrejande och hbtq-fixande spolas ner i toaletten till förmån för sharia-certifiering.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2018

   Jag hade älskat en reflektion över det från en vänsterbliven.
   ”Kommer ni ihåg Iran och hur gick det för kommunisterna?”
   ”Nähä. SSU i Skåne då…?”

   Svara
 9. G

   /  12/06/2018

  ”How one 7-year-old boy [YouTuber] earns as much as Goldman Sachs boss Lloyd Blankfein

  Ryan, a 7-year-old who plays with toys on YouTube,…

  According to Forbes, Ryan of Ryan ToysReview made $22 million in the 12 months leading up to June 1, 2018, thanks to his 17.3 million followers and almost 26 billion views since he and his parents launched his channel in 2015. That sum makes him the highest paid YouTuber on the planet…”
  https://www.marketwatch.com/story/how-one-7-year-old-boy-earns-as-much-as-goldman-sachs-boss-lloyd-blankfein-2018-12-04

  Svara
 10. G

   /  12/06/2018

  ”Tumblr’s New ‘No Sex’ Rules Show The Problems Of FOSTA And EU Copyright Directive In One Easy Move

  But, beyond demonstrating the censorship problems of FOSTA, this move by Tumblr is also doing a bang up job demonstrating why mandatory filters, such as those pushed for in Article 13 in the EU Copyright Directive will be so harmful. Filters are notoriously terrible at accurately taking down only the content they’re supposed to take down.

  Buzzfeed has a hilarious list of Tumblr posts that have been flagged as being adult content, that clearly… are not. Here are just a few: […]
  it demonstrates the utter futility of believing that filters will work and won’t make a huge number of mistakes, pulling down perfectly reasonable content. Those working on laws (especially over in the EU) such as the EU Copyright Directive’s Article 13 would do well to actually heed this message.”
  https://www.techdirt.com/articles/20181204/11584641162/tumblrs-new-no-sex-rules-show-problems-fosta-eu-copyright-directive-one-easy-move.shtml
  https://www.buzzfeednews.com/article/krishrach/tumblr-porn-algorithm-ban

  Svara
 11. Gorby

   /  12/06/2018

  ”I tider av sviktande parlamentariska underlag tåls att påminna om att vallöften numera närmast är att betrakta som förhandlingsbud. Ja, för de flesta partier i vart fall. Centerpartiets och Annie Lööfs relation till vallöften verkar dock spela i en helt egen klass. En studie av partiets budgetmotion visar att vallöften för dem uppenbarligen inte ens är förhandlingsbud, utan ett retoriskt valrörelseinstrument som kan läggas åt sidan när väl valresultatet är levererat.”

  ”Annie Lööf och Centerpartiet ville också skörda frukterna av jämställdhetsdebatten. I ett utspel någon vecka innan valet lovade partiet 6,4 miljarder kronor i en speciell satsning för att ”få bort de oförklarliga löneskillnaderna i den statliga sektorn”. ”

  ”Alla förstår att ett parti i Centerns storlek inte kan få fullt ut genomslag för den egna politiken, det kan numera inget parti. Inflytande fås i förhandlingarna med andra. Ingen kräver heller att utspelet om jämställda löner skall stå överst på agendan när Centerpartiet förhandlar. Men i den pågående budgetprocessen avfärdade Centerpartiet förslaget att förhandla fram en alliansgemensam budgetmotion. Därför har Centerpartiet således lagt en helt egen budgetmotion. Deras alldeles egna utkast till statsbudget. Helt utan att kompromissa med någon annan har partiet presenterat hur de vill att statens finanser skall skötas.

  Och kan man tänka sig. Inte ett spår av miljardsatsningen på jämställda löner. Inte ens en skrivning om att det bör övervägas kommande år. Centerpartiets så kallade kommittémotion om jämställdhetspolitiken är även den kliniskt befriad från satsningen på jämställda löner. Ett miljardutspel som bara har gått upp i rök från en dag till en annan.”

  Svara
 12. Gorby

   /  12/06/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/08/2018

   Hur är det möjligt att tortera en människa i en lägenhet i ett bostadshus utan att det hörs? Hade de byggt ett ljudisolerat rum eller?

   Svara
   • Rikard

     /  12/08/2018

    Hej.

    Du har aldrig bott i miljonprogram eller liknande, väl?

    Man hör sina grannar så fort de höjer rösten, man hör när de går på golvet, och man hör TV och liknande om den står nära väggen. Man lever med en konstant ljudmatta på låg volym, med diverse utrop och höjda röster som kontrapunkt. När grannarna grälar, på svenska eller utrikiska, hörs det. När barn bråkar hörs det. När folk skriker åt varandra över gården eller från balkong till gata hörs det. När folk skriker på varandra på gården hörs det.

    Man vänjer sig helt enkelt vid att där är ljud från andra dygnet runt – när man sedan som jag har gjort sedan över ett år tillbaka flyttar ut på bystan kan man i början inte sova. Det är för tyst. Man hoppar högt av minsta ljud i huset de första två veckorna.

    Att höra sporadiska skrik under en kväll eller natt är i miljonprogram inget ovanligt, och hur många gånger orkar du ringa polisen? Särskilt som du riskerar problem själv – ingen som bor i sådant område tror en sekund på att svensk polis kan skydda dig det minsta lilla. Hur många gånger tror du man kan ringa polis innan de känner igen ditt nummer och helt enkelt struntar i att du larmar?

    Jag har vid ett tillfälle ringt polis när en man (en granne) högg med en yxa i dörren. Responstiden (detta i en av Sveriges mest kriminellt belastade områden i en storstad) var över fyrtiofem minuter, och på den tiden hann han tröttna och gå hem. De två finniga hen-poliserna gick inte ens över till grannen för att kolla om han var hemma. ”Det fattar du väl att vi inte har tid att springa och ringa på dörrar och kolla om nån är hemma” var förklaringen. ”Ring om han dyker upp igen” varpå snuttjullen dröp av med.

    Det kan låta som om jag är arg och det är jag – dock inte på dig! Det är ju inte ditt fel.

    Den andra halvan av förklaringen är att det finns en gräns för hur mycket en människa kan skrika. Efter ett tag låter det mest som ett lågmält råmande, väl stämbanden brustit.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Nisse Hult

      /  12/09/2018

     Och här ställs man också inför frågan om det är ett pågående brott eller ej. Har man yxan i sin egen dörr lär man ringa 112 och då kommer man troligen fram, sen kan tydligen utryckningen ta trekvart ändå. Men om man gör bedömningen att det inte är ett pågående brott och ringer 11414, då tar det runt 45 minuter innan man ens får svar. 11414 är en katastrof ur servicesynpunkt.

     Svara
 13. Gorby

   /  12/07/2018

  Åhlens igen.

  Svara
  • G

    /  12/07/2018

   Svara
  • G

    /  12/07/2018

   ”På begäran, favorit i repris: En ondsint nutidssaga med Åhléns i huvudrollen”
   http://katerinamagasin.se/pa-begaran-favorit-i-repris-en-ondsint-nutidssaga-med-ahlens-i-huvudrollen/

   Svara
  • Jonas

    /  12/07/2018

   Förutom det faktumet att vi i det här landet firat Jul långt innan de kristna kom hit så skulle Nikolaus av Myra säkert bli väldigt upprörd över att bli kallat turk. Han föddes 280 i Grekland, 1000 år innan seldjukerna invaderade landet och 1600 år innan det ens fanns ett land som heter Turkiet.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/08/2018

    Dessutom har tomten kopplingar till gamla traditionella föreställningar om småfolk och pysslingar, samt naturligtvis Cocoa Colas amerikanska rödtomte. Den turkiska dimensionen är obefintlig i sammanhanget till och med om man låtsas att Turkiet fanns när helgonet i fråga levde.

    Svara
  • Melmac

    /  12/07/2018

   Finns Åhléns fortfarande? Trodde de hade självdött för länge sedan!

   Svara
 14. G

   /  12/07/2018

  Läs också denna av Ann!…

  ”Sverige – landet där femtonåringar är experter och professorer avfärdas som Kalle Ankaforskare”
  https://annheberlein.com/2018/12/02/sverige-landet-dar-femtonaringar-ar-experter-och-professorer-avfardas-som-kalle-ankaforskare/

  Svara
 15. G

   /  12/07/2018

  ”Aquarius avbryter insatser på Medelhavet

  Räddningsfartyget Aquarius, som har använts av organisationerna Läkare utan gränser (MSF) och franska SOS Méditerranée för att söka upp och rädda migranter från båtar i Medelhavet, lägger ned verksamheten. Beskedet kommer via ett pressmeddelande från MSF.

  Frédéric Penard, chef för SOS Méditerranée, som chartrat båten, beskriver beslutet som extremt svårt, skriver nyhetsbyrån AFP.

  Aquarius har legat i en hamn i Marseille i Frankrike i drygt två månader sedan det Panamaflaggade fartyget avregistrerades av Panama.

  ”Detta är en mörk dag. Inte bara för att Europa har misslyckats med att tillhandahålla sök- och räddningsinsatser på Medelhavet. Man har även aktivt förstört andras försök att rädda liv”, säger Nelke Manders, generalsekreterare på Läkare utan gränser i Amsterdam, som ansvarat för Aquarius.

  Gibraltar har tidigare dragit in sin flaggning av fartyget och Italien och Malta har vägrat låta Aquarius gå in i sina hamnar.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rL7vAA/aquarius-avbryter-insatser-pa-medelhavet

  Svara
  • Senior

    /  12/07/2018

   Äntligen slut på deras trafficking!
   Inte en dag för tidigt.

   Svara
   • KB

     /  12/07/2018

    Ingen panik. Svenska Kustbevakning fortsätter.

    Svara
   • Ivar L

     /  12/08/2018

    Helt bisarrt att de i sin retorik talar om att rädda liv. Hur många drunknade har inte deras och andras liknande verksamhet lockat ner i Medelhavets djup? Deras ”räddningsinsatser” i Medelhavet har gjort att jag slutat skänka pengar till verksamheten. Det de gjort i Medelhavet har ju ingenting med läkarverksamhet att göra. En organisation som bistår med sjukvård i närheten till världens konflikter är något bra, det här är riktigt dåligt. Det är problemet med många biståndsorganisationer idag, att de är fulla av aktivister som politiserar verksamheten. Det har radikalt minskat min betalningsvilja. Det finns nästan inga organisationer kvar att skänka pengar till om man inte vill understödja samhällsförstörande aktivism.

    Svara
  • Motkraft

    /  12/07/2018

   Klart de ska få rädda människor som håller på att drunkna!!!

   Men nu när de flesta av smugglarna sänker sina båtar rätt nära Libyens kust så är det rätt naturligt att räddarna transporterar tillbaka de som de räddat till just Libyen. De hinner rädda betydligt färre när de hela tiden kör dem en mycket längre sträcka till Europa.

   Har svårt att tänka mig att de inte kan få fartyget registrerat i något land i världen. Sverige kunde ju ställa upp. De ger troligen upp just för att de inte kunde fortsätta att hjälpa till med det illegala smugglandet av människor från tredje världen till Europa.

   Svara
   • Nisse Hult

     /  12/09/2018

    Hjälporganisationerna skjuter ju sig själva i foten genom sin direkta medverkan i flyktingsmugglandet. Det är helt en helt otrolig retorisk vurpa att missbruka regler om sjönöd och andra parallella regler om omhändertagande.
    Det går bra att argumentera för att folk som drabbats av oväntade problem ska ha hjälp. även idioter som inte läst på sin läxa och hamnat i livsfara därför. Men att ställa upp på detta vansinne, att frivillig utsätta sig för fara för att tvinga hjälpande aktörer att leta över havet för att rädda människor och sen agera del av en smugglarkedja är helt otroligt. Den modiga kapten som uppfyllde sjörätten och sen körde tillbaka till Libyen fick ett helvete av de människor han räddat livet på för att han inte uppfyllde leveranskravet att ta människorna i sjönöd till Europa.
    Heder också till Italien som till sist sade stopp och fick stopp på MSF missbruk av denna del av de åtaganden som är hjälp till nödställda.
    För framtiden måste alla hjälpas åt att rätta upp missbrukandet av begreppet asylrätt. Det kan aldrig ha varit tänkt att folkvandringar och allmän migration ska behandlas under asylrätten utan den avsåg enstaka politiskt engagerade som regeringen förtryckte. Inte folkgrupper av allmänt missnöjda människor.

    Svara
 16. G

   /  12/07/2018

  Lol….

  ”FN: Kärnkraften måste öka för att nå klimatmål”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-rapport-karnkraften-maste-oka-for-att-na-klimatmal

  MP: ?!?!?!?!?!?!?!

  Svara
  • Bamse

    /  12/07/2018

   Tja i och för sig…

   Om det är ”game over” om tio år ifall vi inte drastiskt ändrar riktning hinner knappast nybyggd kärnkraft erbjuda någon lösning.

   Exempelvis Olkiluoto 3 i Finland började byggas 2005 och skulle varit färdigt år 2009. Nu just hoppas man kunna starta år 2020.

   Fennovoimas tilltänkta ryska inmutning långt uppe i Bottenviken har varit ett fullständigt fiasko från dag ett och har formellt inte ens något bygglov ännu.

   Nu tror jag ju i och för sig inte på domedagspredikan om tio år (i så fall är det bara att acceptera att det ÄR kört) men ändå…

   Svara
   • Nisse Hult

     /  12/09/2018

    Miljöpartiet har ägnat 30 år, mot bättre vetande, att motarbeta kärnkraften. Jag håller med om att misslyckanden finns i Finland men t.ex. Frankrike skapade en helt koldioxidfri elproduktion på 70-80 talet genom sin massiva satsning på kärnkraft. Det kanske inte har varit så lönsamt, genom att kol varit billigt, men nu har ändå sanningen kommit ikapp koldioxiden vänner, främst manifesterade genom Greenpeace och tyska miljöpartiet. Dom har ju, två gånger, lyckats få nerläggningsbeslut för tyska kärnkraftverk och tyskarna skapar otroligt mycket koldioxid genom sin massiva eldning av brunkol, fossilgas och fossila bildrivmedel. I Sverige har vi fordonen kvar att fixa men elsektorn och uppvärmningen är i stort sett koldioxidfri.

    Svara
 17. hllviken

   /  12/07/2018

  Svara
 18. hllviken

   /  12/07/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2018

   Precis som i Sverige, där ”debatten” lyser med sin frånvaro 😦

   Svara
  • Ivar L

    /  12/08/2018

   Detta dokument skulle jag vilja påstå är spiken i kistan för FN:s legitimitet. Särskilt som deras eget ”värdland” USA inte skriver under det. Dokumentet förefaller ju totalt vettlöst.

   Men kanske ännu mer oroväckande… Om C + S bildar regeringen med detta underskrivet… Fan, jag får panik. Detta är värre än något jag kunde föreställa mig innan valet. Herregud vilken katastrof.

   Svara
 19. MiT

   /  12/07/2018

  *https://www.facebook.com/snoufal87/videos/193812804899440/*

  Svara
 20. Klimatnisse

   /  12/07/2018

  ”Domedagen är nära – tempus fugit (tiden flyktar, det hastar), det har i alla tider varit svindlarens främsta argument. Skynda dig att betala nu, innan katastrofen utplånat oss.”.
  https://www.frihetsportalen.se/2018/01/klimathotet-tillbakavisat/

  Svara
 21. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
  • G

    /  12/07/2018

   Hahaha. Så jävla stört. Avbryt experimentet! Genast!

   *Hej! Jag ser att vi har lite begränsande normer här, jag kan omstrukturera och fixa till det om du vill?* Ehmm. *Ta det lugnt, jag är en certifierad normingenjör, jag kan det här*

   Svara
  • G

    /  12/07/2018

   Det är många som driver och skojar i tråden, med rätta! Det finns fan ingen gräns för idiotierna längre. Men skulle inte förvåna om hon senare drar iväg en tweet om att ”det var kul tills twitters alla otrevliga troll hittade till tråden, då spårade det ur totalt.”

   Svara
  • MiT

    /  12/07/2018

   Vad ska Jusek ha en sån där till?

   Svara
   • tompas11

     /  12/07/2018

    Då tycker jag att Ulrika Husmarks första arbetsuppgift blir att besöka valfritt utanförskapsområde och ingående granska, analysera, belysa och slutligen det allra mest viktiga – att totalt omstrukturera begränsande normer inom arbetslivet i dessa områden. Lycka till Ulrika!

    Svara
    • Ivar L

      /  12/08/2018

     Nej, det tror jag hon hoppar. Hon vill nog hellre springa runt på chicka advokatkontor och leta normer så hon får användning för sin businesswomangarderob.

     Svara
   • Gorby

     /  12/07/2018

    Svara
   • Gorby

     /  12/07/2018

    Svara
  • Robbe

    /  12/08/2018

   Denna kommer ni ihåg va?
   Tokan är ingenjör nu och kan minsann bygga egna pyramider…

   Svara
 22. MiT

   /  12/07/2018

  Det ovan handlar om den där 13-åriga tjejen som skulle giftas bort men där domstolen var väldigt mild bara för att mannen inte hann ”fullborda äktenskapet” som det så fint heter och att det då inte var ett äktenskap i lagens mening. Bali hävdar att de har totalt fel. Kolla gärna hans tweetar med svar en dag tillbaka
  https://twitter.com/hanifbali/with_replies

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2018

   Här är tråden han skrev om det, läs alla tweetar. Men dt finns massor mellan denna och de andra som jag postat ovan. Massor alltså! Mängder av folk som dyker upp och kritiserar hans ”ton” men som inte säger ett pip om domen, en del har inte ens läst domen utan bara blåser på, både domare och jurister.

   Svara
 23. MiT

   /  12/07/2018

  Tovatt gör en Lööf

  Tråden finns här (tidigare tweet i tråden)

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/07/2018

   Rätta mig om jag har fel här, men pratar de inte främst om transportsektorn? Dvs tung godstransport på främst lastbil? Enorma mängder, fantastiskt flexibilitet och löjligt billigt?

   kollektivtrafik

   och

   cykel

   känns inte som fullgoda ersättningar.

   Svara
   • Olof

     /  12/07/2018

    För att inte tala om att det kommer dröja länge än innan eldriven transport är en fullgod ersättning. T.ex flyg är svårt att driva med el, lika så kommer många typer av lastbilstransporter vara väldigt svåra att ersätta med el.

    Det innebär att om man vill nå noll i koldioxidutsläpp måste man syntetisera bränsle från kväve, väte och koldioxid, vilket i sig kommer kräva enorma mängder energi.

    Svara
    • Tor

      /  12/07/2018

     2015 gjorde transportsektorn av med 60 TWh. (Förmodligen mer 2017).
     2017 förbrukades totalt 141 TWh i Sverige.

     2017 producerade vindkraft 17 TWh.
     Vi behöver alltså bygga ut vindkraften 400%.
     MEN också bygga ut reglerkraft till dagar det inte blåser.

     – elen blir dyrare.
     – reglerkraften måste förmodligen vara fossil (kolla in Tyskland)
     – landskapet blir förfulat.

     ”En viss ökning av mängd el” enligt Tovatt. (Twowatt he he)

     Svara
   • Ivar L

     /  12/08/2018

    SvD hade en debattartikel om detta. Redan om övergången till elbilar för enbart persontransporter tar fart kommer det kräva en enorm ökning av elproduktionen och i nuläget är det kol som kommer att användas. Tror samma gäller i Kina.
    https://www.svd.se/elbilar-ar-inte-miljovanliga–laddas-med-kolkraft

    Skall vi satsa på el och inte vill ha fossilt är det i nuläget kärnkraft och utbyggd vattenkraft (och biobränslen, men de släpper ju ut CO2 och det tar lång tid innan de återlagras) som kan fylla behovet vad jag förstår. Verkar som vi har en ny sorts klimatförnekare på gång. Vänstertomtar som inte begriper att el också är ett energislag som måste produceras någonstans. Eller tror de att Johan Ehrenbergs vindkarftverk skall fixa biffen?

    Svara
  • weasel

    /  12/07/2018

   Om Lorentz parti får igenom sin migrationspolitik så kommer Sverige ha minst 15 miljoner invånare år 2030.
   Något säger mig att mängden el vi använder i Sverige inte kommer att minska i takt med att befolkningen ökar.

   Men förmodligen ”håller inte Lorentz med om det”
   :/

   Svara
   • Olof

     /  12/08/2018

    Altså, det börjar kännas som det är något patologiskt fel på hur deras hjärnor fungerar. Som att de verkligen inte kan ställa intressekonflikter mot varandra. Att deras hjärnor fungerar på någon sorts personlighetsklyvningsprincip där de håller varje intresse i en separat verklighet utan kontakt.

    Det går idag inte att hävda att man tror på global uppvärmning pga CO2, att man är emot global uppvärming och samtidigt vara emot kärnkraft. Inte heller kan man då vara för migration. Att motverka kärnkraft ökar koldioxidutsläpp. Att flytta människor från långväga platser till Sverige ökar koldioxidutsläpp. Både genom deras närvaro i koldioxidintensiva samhällen som Sverige och genom ökningen som sker i långväga resemönster när människor får släkt spridd över stora distanser.

    Ja, om man inte då har en patologisk defekt i hjärnan.

    Svara
 24. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 25. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 26. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 27. MiT

   /  12/07/2018

  ”Region Jämtland måste spara på vården – betalade arvode till Fatima Khawari”
  https://samnytt.se/region-jamtland-maste-spara-pa-varden-betalade-arvode-till-fatima-khawari/

  Svara
 28. MiT

   /  12/07/2018

  *https://www.facebook.com/tidskriftenkvartal/photos/a.1343222652387355/2017723638270583/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARA5xFMogcuGcs2igHbOBbRZ2zF4-W3GnAXHMQPltNVMLteQDNAEUtz-R24JYBCRKmCOuiM2_cpDkdrsSJGKCvv-7ojbSWyxgiOuOHAihC40w2MCX167G3z8YuN1QYtRqUNnPDw0QRQDIX9QFIbRxEkYjF9LJe6Zko3ri8CkkKe2KPurRx6DqxA0dwvV9CAi2jmcqEZ-oyHzqTsy6bXesOj6_QDFHejN0VZLf_XJT7UoJzC4UjwlD3UBhtCXNlXBaDKo5JmQFC63xR07GRjgoHqi_kMjPOAl8ywgykDFHhqoPI8DAHQD49vm0tNJU30m3onkN1ZzJ88P4qH52ZAAn6FRatMWyWhMWE-mfDar72fSBfD5wam2w9BroNw&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  12/07/2018

   Svensk specialist på klankultur – Per Brinkemo

   Svara
 29. MiT

   /  12/07/2018

  Hahaha, de har t o m skrivit upp en massa trams på whiteboarden 😛

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2018

   Varför är inte den kvinnliga föreläsaren och de kvinnliga deltagarna i gruvan och bryter malm om dom nu vill vara jämställda ?

   Svara
  • Robbe

    /  12/08/2018

   Den e borta nu

   Svara
 30. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 31. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 32. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2018

   Skulle hellre svälta ihjäl än att jobba åt dom…

   Svara
 33. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/08/2018

   Med det snart underskrivna FN-avtalet, kanske en S/C-regering som öppnar portarna är det nog bäst alla som vill jobba inom genus/normkritikindustrin skyndar på att jobba utav bara sjutton för om några decennier är allt borta.

   Svara
  • Gigas

    /  12/08/2018

   Jag känner en chef vars lön påverkas positivt om han anställer kvinnor. Han har anställt tre män eftersom att ingen kvinna som sökte hade rätt kompetens.

   Han har försökt få sina döttrar att satsa på teknikjobb då han ser att det finns bra möjlighet att göra karrär där för dem, de vägrar.

   Svara
 34. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 35. Gorby

   /  12/07/2018

  Svara
 36. Gorby

   /  12/07/2018

  Svara
 37. Gorby

   /  12/07/2018
  Svara
 38. Kulturkvinnorna rasar:

   /  12/07/2018

  Persbrandt ska läsa årets Nyårsklockan.

  ”Hedersuppdraget kommer i en tid då en hel värld börjat göra upp med det så kallade manliga geniet.” (En hel värld är alltså den radikalfeministiska sekten?)

  ””Vi har alltså ingen regering, ingen akademi och nu läser Mikael Persbrandt in nyårsklockorna. Grattis Sverige! Ni ringde just in det gamla och ut det nya”, skriver Mia Skäringer på Instagram, och får medhåll av bland andra Helena Bergström.”

  Vi har ingen regering och ingen akademi, det är sant! Men om feministiska virrpannor ska styra landet så har vi snart ingenting.
  Så jag hoppas verkligen att de kvinnliga genierna snart börjar visa sig.

  Vi har gigantiska utmaningar framför oss och behöver verkligen alla kloka balanserade och sansade män och kvinnor vi kan hitta. Dessvärre har jag sett få av dom bland maktgalna destruktiva kort-tänkta gaphalsar.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/08/2018

   Blir så förbannad !
   Vad hade Malena Ernman för kvalifikationer att läsa upp nyårsdikten ?
   Hon är sångerska och inte skådespelare.
   De enda kvalifikationer hon har är att hon är känd och att hon är kvinna.
   Vad är det som gör Mia Skäringer och andra skådespelerskor, som kritiserar valet av Persbrandt, mera kvalificerade att läsa dikten ?
   Dom kanske skulle göra det lika bra men jag är inte säker på att dom skulle göra det bättre.

   Men så länge det är en kvinna och inte en man som läser dikten så är allt bra för de radikalfeministiska könsrasisterna !

   Svara
   • Ivar L

     /  12/08/2018

    Kan ju vara så enkelt att Persbrant är populär och Skäringer är avundsjuk.

    Svara
    • En annan

      /  12/08/2018

     Persbrant har en bra röst helt enkelt, något andra verkar sakna numera, dessutom är han en duktig yrkesman, väldigt skicklig och kompetent i sitt yrke.
     Skandalerna som sålde lösnummer för miljonbelopp för boulevardpressen upphörde när han fick behandling för sin bipolaritet!
     Undrar när Malena E ska få besök av barnavårdsnämnden, verkar ju helt vrickat det där, att skola in en minderårig i tiggeri…..

     Svara
 39. Gorby

   /  12/07/2018

  Expo utbildar…

  Svara
  • Senior

    /  12/08/2018

   Precis så.

   Är det något som är helt vidrigt så är det denna typ av otillbörlig påverkan. -Med nära nog beskyddarmentalitet gentemot de som motsätter sig denna ”utbildning”.

   Att det dessutom är så otroligt enkelt för dessa inflytelseagenter att påverka och destabilisera på detta vis med sina nyttiga idioter skrämmer mig än mer. -På alla plan i samhället!

   Sverige är snart helt destabiliserat och oskadliggjort tack vare alla dessa ”värdegrunder” som folk blir lagvidrigt påtvingade och kommer att vara helt i paritet med Georgien, Uzbeckistan och andra länder i buffertzonen mot Ryssland, såvida inte NATO anser Sverige och östersjöområdet såpass strategiskt viktigt att de intervenerar.
   -Om vi inte får en islamistisk revolution så som Iran 1979.

   Det finns förvisso ett par alternativ till, men inget av dem känns särskilt angenämt i dagsläget.

   Svara
 40. Gorby

   /  12/07/2018

  Svara
 41. MiT

   /  12/07/2018

  Svara
 42. MiT

   /  12/08/2018

  Svara
 43. Ivar L

   /  12/08/2018

  Emma Frans tjejgissar lite om vilka som lider mest av klimatångesten och antyder hur orättvist det är:

  ”Klimatlarmen ger dock inte upphov till förnekelse hos alla, och undersökningar har visat att unga kvinnor är de som upplever mest klimatångest⁵. Detta kan kännas orättvist eftersom unga kvinnor generellt inte hör till de som påverkar klimatet mest. Kanske är det dock just på grund av sin klimatångest som många unga kvinnor har en relativt klimatsmart livsstil.”
  https://www.svd.se/klimatangest-kan-forlama–vi-behover-kanna-hopp/av/emma-frans

  Tjejgissar skriver jag eftersom kategorin ”unga kvinnor” när man talar om global klimatpåverkan är en ganska oprecis och meningslös kategorisering. Klimatpåverkan är ju snarare kopplad till var man bor och vilken socialgrupp man tillhör. Unga kvinnor av samma slag som exempelvis Emma själv (som med största sannolikhet flyger mer än genomsnittet till diverse vetenskaps och klimatkongresser, fast naturligtvis under svår motvilja och betalandes den tämligen meningslösa klimatavlaten) är garanterat inte några som bidrar till att minska koldioxidutsläppen i världen.

  Obs, jag skriver alltså inte detta utifrån perspektivet att jag inte tror på global uppvärmning för det gör jag, men hycklerinivåerna i klimatmissonärernas högljudda larmkampanjer börjar nu nå en styrka som är rent kräkframkallande. Att unga SvD-läsande kvinnor (d.v.s. de unga kvinnor som kommer att läsa det honskrivit) skulle tillhöra de som kommer rädda jorden från global uppvärmning är garanterat felaktigt oavsett hur de ligger och får ångest över senaste dödsviktiga New York-resan.

  Svara
  • tompas11

    /  12/08/2018

   Javisst den globala tempen har stigit 1 grad sedan mitten av 1800-talet. Hoppas att den stiger mer, för vem vill ha en ny istid?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/08/2018

   Hyllmeter av kvinnoblaskor framför varje livsmedelsbutik med aktnings kassa kan inte ha fel: unga västerländska kvinnor är kända för att vara sparsamma konsumenter.

   Inte är de kända för att ha en god portion narcissistiska snöflingor som kräver konstant positiv feedback på sin (verklighetsfrånvända och kontraproduktiva) värdesignalering heller.

   Och som grädde på moset. Vilka är det senare i livet som styr över familjens/hushållets inköp?

   Svara
  • Olof

    /  12/08/2018

   ”undersökningar har visat att unga kvinnor är de som upplever mest … ångest.”

   Det finns väsentliga skillnader i ångestnivåer mellan män och kvinnor. Till stor del på grund av biologiska skillnader.

   ”Kanske är det dock just på grund av sin klimatångest som många unga kvinnor har en relativt klimatsmart livsstil.”

   Eller så är det på grund av att de är mer medgörliga och gör som de blir tillsagda. Konformitet och godhetssignallering går hand i hand.

   (Inte för att det gäller alla med ‘innie’ skrev naturligtvis, men gör man generaliseringar om grupper får man svar på gruppnivå).

   Svara
   • Ivar L

     /  12/08/2018

    Fast gör de verkligen som de blir tillsagda? Alltså som det FÖREFALLER att de blir tillsagda?
    Jag tvivlar extremt starkt på att konsumtionen av kläder och acessoarer gått ner mätbart bland unga kvinnor, eller bland alla på i stort sett hela jorden för den delen.

    Förefaller skrev jag för mycket av den uppskruvade klimathysterin handlar ju i grund och botten om att du skall KÖPA dig till en bättre miljö. T.ex. byta ut en fullt fungerande miljödiesel mot en (fortfarande relativt oprövad) elbil, köpa ”klimatsmart” ekomat som till viss del är lågprisprodukter i lyxförpackning, byta fullt fungerande vitvaror till energisnål hushållsutrustning. Och eftersom ingen verkar dra ner på flygandet (det har mig veterligen inte visat någon nedåtgående trend) och många ”miljömedvetna ”måste” resa så konsumerar man diverse meningslösa avlats CO2-brev som i värsta fall förstör miljön mer än de hjälper då de går till uspekta skogsprojekt som förstör för lokalbefolkningar e.t.c.

    Svara
  • Nisse Hult

    /  12/09/2018

   Unga tjejer leder konsumtionen och är ledande inom att flyga ofta, vill jag påstå. Möjligen är de vegetarianer men där vill jag verkligen fundera på om ”forskarna” har tänkt rätt när de stigmatiserar svensk djuruppfödning och promoverar ”grönsaker” som oftast är långt transporterade produkter. Typexempel flygfraktad sparris från Peru. Veganism förutsätter att dieseldrivna transporter fungerar perfekt hela tiden, troligen är 1 av 10 lastbilar på E4 norr om Helsingborg fylld av grönsaker. Kött som baseras på svenskt gräs är troligen lika bra som långransporterade grönsaker ifråga om koldioxid.

   Svara
 44. Robbe

   /  12/08/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/08/2018

   Den kan vara det då:

   vilket jag läser mellan raderna som färre kaozare.

   Svara
 45. Jonas

   /  12/08/2018

  Intressant att följa vad som faktiskt händer i Paris. Polisen siktar och skjuter tårgasgranater direkt på demonstranterna. Såg en snubbe bli skjuter från 2 meters håll så han tuppade av.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/08/2018

   Oavsett vilka nu demonstranterna är (det verkar vara en blandning av bråkmakare över hela politiska skalan och mer seriösa demonstranter) så verkar franska staten i vart fall veta att kravaller är något som inte skall filmas utan stoppas. I Sverige plockar ju polisen fram filmkameran istället för tårgas, vattenkanoner och liknande.

   Svara
   • tompas11

     /  12/08/2018

    Eftersom jag har tittat på olika livesändningar åtskilliga timmar från demonstrationerna så kan jag bestämt hävda att även den franska polisen filmar demonstranterna, förutom tårgas och i vissa fall vattenkanoner.

    Svara
 46. Gorby

   /  12/08/2018

  Svara
  • tompas11

    /  12/08/2018

   ÖB är en pajas precis som den där öss.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/08/2018

   Och med ”vårt land” avses… Kurdistan?
   Det är så svårt att veta när etnocentrisk nationalism är bra eller dåligt nu för tiden 😦

   Svara
  • Ivar L

    /  12/08/2018

   Är ÖB med i peshmerga?

   Svara
 47. Bytte kön – nu har Hannah Mouncey debuterat i damlandslaget: https://handbollskanalen.se/landslag-damer/bytte-kon-nu-har-hannah-mouncey-debuterat-i-damlandslaget/

  Smart drag av Australien – ska vi gissa att Hannah Mouncey kommer spöa skiten ur dom andra damerna?

  Svara
 48. Nisse Hult

   /  12/09/2018

  Denna artikel handlade från början om Göteborgs kommuns rasistiska beslut att aktivt gynna invandrare vid chefstillsättningar.
  Felet och ansvar ligger hos det kommunfullmäktige som fattade beslutet. Då får man leta ut vilka personer som fattade beslutet.
  Sen fanns förstås ett föredragande kommunalråd eller möjligen kommundirektören och den kommunstyrelse som var inblandad.
  När väl KF fattat sitt beslut så blir hela kommunen tvingad följa detta. Det kan fortsatt kritiseras av andra politiker och medborgare men organisationen ”kommunen” kan inte avvika från beslutet. Det finns något som kallas kommunrevision, men dom ska bara leta fel i förvaltningen och avvikelser från KF-beslut och lagar. Om KF fattar beslut om att diskriminera svenskar så är detta nog tyvärr lagligt och därför gäller beslutet för tillsättande chef att följa.

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: