Stämningshöjare

Ni vet väl att man kan köpa områdesanpassade julgranar va?

Ovan ser vi Rinkebymodellen som sägs vara mycket populär. Allt som krävs för att sköta den sägs vara vatten, värme och ljus för en stadig och jämn skörd av stämning. Om man får för mycket stämning av granen så påstås det att man kan sälja lite av den till andra som också vill ha lite stämning. En del smyger omkring och vill köpa stämning i gathörn och annat då de blivit beroende av den!

Rinkebygranen, för julstämning i en förort nära DIG!

En annan stämningshöjare så här inför jul måste vara mannen som sitter häktad för misshandel när han gick loss på en inbrottstjuv som hotade hans barn genom att trycka in en pistol i munnen på det 7-åriga barnet.

Om beskrivningen av händelsen i Aftonbladet stämmer alltså.

Ja tänk vilket mysterium, en man får tokspel och går till våldsam attack när han upptäcker att en pundare hotar hans barn genom att stoppa in en pistol i munnen på ett av dem. Mannen ger sig på pundaren och bustar på honom rätt ordentligt. En sådan NIDING måste man såklart direkt frihetsberöva! Såna kan man inte ha ute på gatorna, hur skulle det se ut?

Allvarligt, får man INTE ett tokspel i det läget och, om man får chansen, ser till inbrottstjuven inte på något sätt kan utgöra minsta lilla hot på mycket mycket mycket länge så är man inte normal. Inbrottstjuven ska för fan vara glad att han fortfarande lever! Får man chansen att åtgärda problemet så smeker man inte personen på kinden och kollar efter varje smekning om han fortfarande är ett hot. Man ser såklart till att man är säker på att han inte kan göra nåt mer…

Ni ska se att han kommer att bli åtalad och dömd för det och få mycket hårdare straff än vad pundaren kommer att få för han kommer att få tycksyndom-rabatt. Vadå, det är ju Sverige?

Misshandla en inbrottstjuv som hotar dina barn och t o m trycker in en pistol i munnen på dem, bli frihetsberövad omgående.

Peka med en pistol mot poliser, bara fortsätt varvet runt i svängdörrarna hos polisen. Nemas problemas. Vad kan vi göra för dig? Vilka trauman bär du med dig?

Man skickar jävligt bra signaler i Sverige, ge dig på en som hotar dina barn hemma hos dig, bli frihetsberövad direkt. Peka med vapen mot poliser, bli släppt på fri fot. Direkt. Försvara dig själv och din familj är inte tillåtet och du blir omgående inlåst medan peka med pistol mot polis är helt riskfritt.

Och så undrar en del varför det inte finns någon respekt för polisen…

Sverige är ett smörgåsbord för kriminella.

Så där, då har ni fått en stämningshöjare så här på lördagskvällen så ni inte behöver någon Rinkebygran till jul!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

111 kommentarer

 1. Skeptisk

   /  12/08/2018

  Om han hållit käft och fått en bra advokat kommer han nog slippa undan ganska milt för sin nödvärnsexess. Man får bara misshandla så länge hot föreligger, men inte längre.
  Men jag skulle nog också klippa till lite extra om nån hotat mina barn. Tills han garanterat inte kan utgöra något mer hot även om han velat.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/08/2018

   Tillägg till lagen om kvinnor som tokar ur och dräper sina nyfödda: inget tak finns i nödvärnsrätten om du bryter dig in i någons hem och ger dig på småbarn.

   Tills dess borde det här avskrivits till tomatodlingen på baksidan av huset.

   Svara
  • Jans

    /  12/08/2018

   Enligt Nyheter idag placerade rånaren pistolen I POJKENS MUN. Hur i helvete kan man anhålla pappan efter en sådan händelse? Inte för att jag vet om pappan är kriminell också, det skedde i Rosengård, men jag tycker nog inte det spelar en roll. Om en bandit placerat en pistolmynning i munnen på mitt barn så har jag ta mig fan rätt att slå ihjäl människan även efter att den omedelbara faran är avhjälpt. För att vara säker. Så borde det vara. Har någon dödshotat en anhörig så borde nödvärnsrätten sträcka sig erhört långt.
   Men det kan ju vara så att pappan är kriminell och eventuellt hade en vendetta på gång. I så fall var det kanske rätt att låsa in honom tills det lugnar ner sig.
   https://nyheteridag.se/pappa-forsvarade-sin-familj-mot-inbrottstjuv-anholls-for-misshandel/

   Svara
   • Skeptisk

     /  12/08/2018

    Misshandeln ska ha skett efter att pojken slitits från rånaren av barnets farmor. Rätten kan säkert komma fram till att det direkta hotet inte fanns längre. Dock, om han visat sig vara hotfull just före och fortfarande var beväpnad med vad man trodde var ett riktigt vapen, vem fan chansar på att han inte fortfarande utgör en livsfara?

    Svara
    • Att rånaren är ens vid liv borde visa på någon slags återhållsamhet.

     Ärligt talat – att skydda sina barn och familj är en av våra grundinstinkter. Detta visar bara på ett massivt brutet rättssystem.

     Svara
    • Jans

      /  12/10/2018

     Fortfarande beväpnad är ju en rätt avgörande sak i sammanhanget. Så länge rånaren är beväpnad utgör han ju i princip ett lika stort hot mot alla i rummet.

     Här är ett liknande fall. Försvararen dömdes avsevärt hårdare än förövaren.

     Dock undrar jag fortfarande om båda eventuellt är kriminella. Det står inget i artikeln om att det var ett rån, det står ”inbrottstjuv” men det framgår inte hur det kunde eskalera till pistol i munnen på ett barn. Låter inte riktigt som vad vanliga inbrottstjuvar brukar göra. Jag tippar på uppgörelse i under världen.

     Svara
 2. hllviken

   /  12/08/2018

  Kudos till pappan som försvarade sin familj!

  Svara
 3. Senior

   /  12/08/2018

  Vad är det de säger?
  Skjut, gräv, tig?

  Vi lär få ett växande ”mörkertal” gällande brottsrubricering avseende vad som händer med folk som försvinner om detta förfarande inom rätts domstolsväsendet tillåts fortgå.

  Grannsamverkan kommer troligen också att få en ny innebörd.

  Svara
 4. Rikard

   /  12/08/2018

  Hej.

  Är lat; Pascalidouiserar mig själv:

  Mer om vår stats moral:

  [https://www.flashback.org/t2999957]

  ”Pappa anhållen för misshandel på en inbrottstjuv som pistolhotade hans barn”
  Oavsett om vapnet är äkta eller ej, oavsett angriparens historik, oavsett behovet av socialpsykologiska och infrastrukturella åtgärder för att korrigera socioekonomiska faktorer, och annat snömos – där och då är vad som gäller.

  Mannen ser en främling hota hans barn till livet. Mannen ingriper och angriparen blir skadad.
  Enligt den svenska statens moral, och enligt de flesta svenskars moral, skall pappan åtalas för misshandel.

  Frågan är om man kan räknas som svensk, om som jag anser att allt den pistolbeväpnade angriparen behövt göra för att inte bli misshandlad, hade varit att inte bryta sig in och hota ett barn till livet.

  Antalet politiker, journalister, och andra mediala hetärer som vågar framsäga det självklara: att angriparen skall kyssa faderns fötter och tacka för att han fick behålla livet ja det antalet kan räknas på en blind slaktares vänstra hand.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Med ursäkt till alla vänsterhänta slaktare; självklart skall ni inte känna er exkluderade. DS

  Svara
  • Jag vågar nog hävda att det inte alls är enligt de flesta svenskars moral. Dock ska jag erkänna att jag ”killgissar” eftersom jag inte känner till någon statistik om detta.

   Svara
   • weasel

     /  12/09/2018

    Jag vågar påstå att det är enligt de flesta svenskars moral.
    Jag bygger min killgissning på att de flesta svenskar har röstat på de partierna som värnar brottslingen framför brottsoffret.

    Svara
    • Olof

      /  12/09/2018

     Mjae, problemet med svensk lag är bland annat att den inte är baserad på någon sorts känsla för moral, utan är ett system baserat helt och hållet på makthavarens rätt att diktera. Det skiljer sig rätt rejält mot allmänhetens uppfattning av rätt eller fel, men de flesta inser det inte föränn de hamnar i konflikt med lagen trots att de gjort rätt.

     Jag tror det var Aron Flam som nämde ett typexempel med en kvinna som hade med sig något tullpliktigt från utlandet men inte insåg att hon måste anmäla det vid tullen vid ankomst utan trodde hon kunde göra det hemifrån. När hon åkte tillbaka för att betala blev hon förstås anmäld för smuggling och senare dömd. Sannolikt inte något som matchar med de flestas känsla för rätt.

     Nödvärnsrätten, eller bristen på sådan, stämmer inte heller överrens med de flestas rättsmedvetande, men konflikterna har skett så sällan att det inte lett till någon större uppståndelse. Så länge det har funnits en tro på att rättsystemet kan freda de flesta så finns det en acceptans för principen och man har kunnat leva med skillnaden. Men jag tror inte det kommer fortsätta – problemet nu är att fler och fler fall sker där rättsystemet inte erbjuder ett alternativ. Det kommer inte freda dig, gemene man blir rättslös.

     Jag skulle säga att det här fallet kan bli en vattendelare – skulle pappan dömas här kommer det skapa en stark opinion för att förändra nödvärnsrätten i svensk lag.

     Svara
 5. Jans

   /  12/08/2018

  https://nyheteridag.se/trump-hanar-parisavtalet-nar-protesterna-fortsatter-i-frankrike/

  Egentligen är det rätt ironiskt. Det brinner bilar i Paris. Det får man se på nyheterna. Runt området där jag bor brinner det bilar flera gånger i månaden. Det får man aldrig se på nyheterna.

  Svara
 6. MiT

   /  12/09/2018

  Svara
  • Gorby

    /  12/09/2018

   Svara
   • hllviken

     /  12/09/2018

    En flicka står i givakt med sammanbiten min… bilden visar hur sjuk denna PR/PK-kampanj är.

    Svara
   • hllviken

     /  12/09/2018

    Stackars, stackars Ingmar Rentzog…

    Svara
    • Jans

      /  12/10/2018

     ”medvetet”, ja man får väl förutsätta att de som skriver negativt om Rentzhogs kampanj är lika mycket vid medvetande som Rentzhog var när han startade sin.

     Rätt komiskt när en PR-snickare försöker misstänkliggöra vad andra skriver på grundval att det förefaller samordnat varpå han antyder att ”någon” (typ ryssen) ligger bakom. Det är ju precis vad han själv sysslar med.
     Till skillnad från Rentzhogs kampanj ligger nog inte ”någon” bakom utan det handlar om summan av flera individers iakttagelser.

     Svara
   • hllviken

     /  12/09/2018

    Samma personer som anser att Greta Thunberg är kompetent nog att bedriva klimatpolitik på global nivå – tycker inte att vuxna afghanska män kan städa och laga mat själva!

    Svara
  • Robbe

    /  12/09/2018

   16 är ju mp:are, sen behövs ju bara 14 kärringar till så är vi ju uppe i 30 st.

   Svara
  • weasel

    /  12/09/2018

   Tja, enligt min bedömning är åtminstone 120 riksdagsledamöter sinnessjuka och då är det ju faktiskt inte så konstigt om 30 stycken har ”klimatångest”.

   Svara
 7. En annan

   /  12/09/2018

  Den där granen…hoppas de inte tänker använda levande ljus i den, då blir det ravejul istället.
  Förresten tycker jag alla borde införskaffa dylika granar, minskar antalet skjutningar samt köerna till apoteken.
  Uruguai var väl först på bollen om jag inte minns fel, nu legaliseras till läkemedelsindustrins stora förtvivlan cannabis i alltfler länder,
  Därefter borde cocain legaliseras, ity man kan inte vinna ett krig mot en finansiellt övermäktig motståndare, som kan köpa vem som helst.
  Om staten tillhandahåller önskvärda droger, likt systembolaget, slår man undan benen på maffian.
  Så att tro man ska vinna ett krig som pågått i hundra år med mer förbud verkar ganska hopplöst, därför kan jag tänka mig legal prostitution också med arbetstagares rättigheter vad gäller arbetsmiljölagar och rättsskydd mm
  Att använda droger är ett brott mot….ingen alls faktiskt.

  Svara
  • Tror vi hinner se cannabis legaliserad innan sexköp. Skillnaden är att sexarbetare är offer och det stigmat tar evigheter att bryta ned.

   Svara
   • En annan

     /  12/09/2018

    Intressant där Lsa, offer och stigma, utveckla!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  12/09/2018

     Det är så det presenteras. ”Sexarbetaren är per definition ett offer.”
     Lägg därtill att politiker och andra makthavare med en dåres envishet och vid varje givet tillfälle likställer trafficking med prostitution.

     EUs GRETA-grupp mot trafficking har varit väldigt konsekvent i sin kritik mot Sverige på den punkten. Tl;Dr: ”Jo, ni gör ett bra jobb med prostitutionen, men bärplockarna då? Tiggarna? Byggarbetarna? Alla annan trafficking utom den av sexuell natur?”

     Tyvärr har den feministiska vänsteragendan totalt dominerat.
     * Bara prostitution är dålig
     * Alla andra är förtryckta minoriteter och ska lämnas i fred

     Svara
  • Rikard

    /  12/09/2018

   Hej.

   Utan att ta ställning i frågan om vilka rusmedel som kan tillåtas, och under vilka förutsättningar:

   Fall inte i fällan att använda argumentet: ”brott utan offer”. Varför? Rattfylla är ett brott utan offer, tills där plötsligt finns ett offer. Detsamma gäller narkotika och prostitution/sexarbete – helt plötsligt missbrukas friheten av någon. Hur övertrampen skall hanteras är en central del av argumentationen – vill man vara riktigt absurd kan man argumenteras för privat ägande av atomvapen. Var är offret, trots allt?

   Innan vi kan legitimera idag förbjudna livsstilsval måste vi även ha en tämligen konkret plan för hur; en jämförelse som lätt infinner sig är när institutionsvården avskaffades (utom den rättspsykiatriska delen). Hux flux svängde opinionen och förståndshandikappade/psykiskt sjuka skulle leva i egna lägenheter. Oerhört många blev snabbt hemlösa missbrukare då de mer eller mindre helt saknade socialt kontaktnät utanför vården. De ställdes helt allena, helt enkelt, med eget ansvar för räkningar och liknande.

   Moralens kaka? En god idé, på goda grunder och goda principer med god kunskap om vad som skall förändras måste förankras inte bara i opinion utan i konkretion i flera led. Särskilt givet dessa frågors starka känslobagage och de olika stigman de bär.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/09/2018

    Atomvapnens polära motsats är att allt kan missbrukas och därmed borde vara förbjudet. Vi har med andra ord en skala där allt ska kunna få avhandlas på sina egna meriter.

    Alkoholen sätter ribban för vad som är tillåtet. Ruseffekt och negativa konsekvenser för brukare och omvärld.
    Var klockar braj in i förhållande till alkoholen?

    Porr och Paradise Hotel är tillåtet att betala för. Undernärda sönderknarkade tonåringar på catwalken är tillåtet att betala för. Att ha någon att städa nerskitna toaletter är ok att underbetala för.
    Var klockar prostitution in i jämförelse.

    Även sedeslagar måste göra skäl för sig och om de är tänkta fungera måste de vara konsekventa.

    Svara
  • Kronblom

    /  12/09/2018

   Brinner den granen blir det livat som i filmen Up in Smoke med Cheech & Chong

   Svara
 8. *julmyser* Tack MiT!

  Svara
 9. Pelle2

   /  12/09/2018

  OT:

  Expressen intervjuar Helena Bergström som är en av de kvinnliga skådespelare som kritiserar att Persbrandt skall läsa nyårsdikten i år.
  Hon är tydligen inblandad i Mia Skäringers föreställning som verkar handla om att förnedra kända män.
  I sann radikalfeministisk anda ville dom bjuda in Persbrandt till föreställningen, där dom hånar honom, och tyckte att detta skulle vara ett sätt att bjuda in honom att engagera sig i deras feminism.
  – Vi måste tillsammans ta tag i mansrollen, säger Helena Bergström…

  Så om någon man skulle sätta upp en föreställning där dom hånar Helena Bergström
  så skulle hon ställa upp på att bli inbjuden till föreställningen för att tillsammans ta tag i kvinnorollen??
  http://web.archive.org/web/20181209082847/https://www.expressen.se/noje/helena-bergstroms-kvinnokamp-med-mia-skaringer-fatt-nog/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/09/2018

   För att hårdra det:

   Persbrandt får knulla.
   Så länge han får knulla är det inte fel på mansrollen.

   Om de här kulturhaggorna vägrar att befatta sig med evolutionspsykologi, eller hur incitament fungerar i allmänhet, kan de väl i alla fall snabbskumma igenom Lysistrate…

   Svara
  • Jans

    /  12/10/2018

   Aha, så deras utspel mot Persbrandt är egentligen PR för en föreställning de gör som, får man förmoda, har svårt att dra publik.

   Svara
 10. Pelle2

   /  12/09/2018

  LIte mera OT:
  Karin Olsson på Expressen tycker inte att man skall ifrågasätta Greta Thunbergs aktivism eller påstå att det finns krafter bakom henne.
  Om man ifrågasätter Greta så är man emot yttrandefriheten menar Olsson.
  Vad jag vet är det ingen som har ifrågasatt Gretas rätt att yttra sig men Olsson ifrågasätter uppenbarligen att man har rätt att ifrågasätta Thunberg…
  http://web.archive.org/web/20181209083707/https://www.expressen.se/kultur/karin-olsson/gretas-yttrandefrihet-ar-lika-viktig-som-vuxnas/

  Svara
  • Ingen försöker tysta henne, men precis som alla som sätter sig själva i rampljuset så får hon också tåla kritik och bli synad. Kanske är det därför en del har kritik mot att en ung person ska sättas under den typen av press? De flesta av oss hade inte speciellt genomtänkta åsikter i den åldern.

   Men de flesta fattar varför de drar fram Greta, 15, i debatten. De vet att folk kommer dra sig för att kritisera henne på grund av just hennes ålder. Shades of Sågklingeiskrevet-tjejen.

   Svara
   • Jans

     /  12/10/2018

    Lex Greta.
    Snart kanske alla partiledare och debattörer är 15 så att ingen kan kritisera dem utan att vara dödsknarkarnazist.

    Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Nej precis, ingen försöker tysta någon. Har vi rätt att öht kritisera Fatemeh Khawari och det hon och alla hennes aktivistvänner håller på med då, för hon är ju tydligen bara 17. Den offentliga debatten är den offentliga debatten, och det är där Greta har hamnat nu, självvalt eller med hjälp av en lång rad andra, kanske var det inte det hon ville men nu är det så. Greta hade likt många andra i sin ålder kunnat ”opinionsbilda” på sin faecbooksida, eller blogg, eller annat liknande sätt. Men nu reser hon ju runt som värsta miljöpartiministern och håller tal och ger medieintervjuer på löpande band och media behandlar henne som vilken storlirare som helst. Det är bara gilla läget. Men kritisera eller säga att något inte är bra med det hela, det får man inte göra. När var hon i skolan senast förresten, den har hon inte tid med då ”schemat” är fullt med så mycket annat viktigare, som att rädda jorden till exempel. Det är ju i skolan hon kunnat lära sig det hon kanske behöver för att klara sitt ”uppdrag” och rädda planeten, kanske blivit forskare, kanske blivit innovatör och kommit på nästa stora grej inom miljöområdet som hela världen kunnat få nytta av.

   Jag länkar till herr Hakelius som skrev en toppenkrönika som förklarar Greta-problemet mycket bra, och vad godhetsfolket som kritisera andra som säger ”ta det lite lugnt med Greta, tänk längre än näsan” inte verkar se, har ni inte läst hela den så gör det!

   https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/att-skjuta-barn-framfor-sig-ett-satt-att-fa-slut-pa-debatten/
   ”Men efter att ha läst de där upprörda artiklarna växer en annan misstanke: kanske bygger entusiasmen över det här barnopinionsarbetet just på insikten att barn inte bör behandlas som vuxna.

   Mycket av dagens debatt handlar om att få slut på debatten. Åsiktsmotståndare ska fås att hålla tyst. Att skjuta barn framför sig kan vara just en sådan diskussionsstoppare. Barn kan användas som en mänsklig sköld som antingen får tyst på kritiker, eller gör att kritiker kan framställas som mobbare och barnmisshandlare.

   Medvetet eller omedvetet är det i så fall en cynism av astronomiska mått.”

   Svara
 11. Pelle2

   /  12/09/2018

  Lite mera inspiration från Expressen av Jens Liljestrand.
  Han skriver en krönika där han låtsas tycka synd om Katerina Janouch för att hon har blivit utfrusen ur de kulturella kretsarna samtidigt som han brunsmetar henne ännu mera..
  http://web.archive.org/web/20181209084314/https://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/hur-ar-det-att-vara-katerina-janouch/

  Svara
  • weasel

    /  12/09/2018

   ”….och att ”cancersjuka svenskar dör i vårdköer som en konsekvens av invandringen”.
   Min fru var sjuk i cancer när den sistnämnda lögnen fladdrade förbi och det är svårt att i ord beskriva känslan som grep mig – äckel, vrede, sorg – när jag insåg att någon faktiskt tror detta, att det finns anhöriga i min situation som faktiskt, tack vare personer som Janouch, faktiskt tror att det är invandrarnas fel att deras älskade inte blir botad från sin cancer. ”

   Jens Liljestrand menar alltså att vårdköerna inte skulle bli ett dugg kortare om regeringen la hela migrationsverkets budget på sjukvården.
   Sedan är det en vanföreställning/halmdocka att Janouch och de andra ”högerextrema” skulle skylla det hela på ”invandrarna”.
   ”Invandrarna” bär ingen personlig skuld för att dom tar emot den vinstlotten som dom erbjuds.
   Skulden ligger helt och hållet hos Gustav, Stefan, Fredrik, Annie, Åsa, Jens och mängder av andra människor som knappast kan definieras som ”invandrare”.

   Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Han är ju fan helt otrolig! Katerina svarar honom….

   ”Hur är det att vara Jens Liljestrand?”
   https://katerinamagasin.se/hur-ar-det-att-vara-jens-liljestrand/

   Svara
   • tompas11

     /  12/09/2018

    Detta var ett bra inlägg av Katerina, faktiskt var det utsökt bra. Så ska en slipsten dras. Ni som inte läst – läs!

    Svara
   • Ivar L

     /  12/10/2018

    Jens levererar rätt bra mot sig själv också:
    ”känslan av att jag för första gången förstod vad som får människor att rösta på Sverigedemokraterna, eller Donald Trump, eller Djingis Khan”

    Jag visste inte att Djingis Khan fick makten i ett demokratiskt val. Jens kanske är en historisk sensation på gång?
    😀
    Snacka om uppskruvat läge när man i sin vilja att GBA-smeta lyckas få Djingis Khan till något som ”människor rösta(r) på”

    Svara
 12. hllviken

   /  12/09/2018

  Svara
  • G

    /  12/09/2018

   ”Afghanledare och Schyman spred falsk nyhet – påstod att afghan begått självmord i Migrationsverkets förvar”
   https://samnytt.se/afghanledare-och-schyman-spred-falsk-nyhet-pastod-att-afghan-begatt-sjalvmord-i-migrationsverkets-forvar/

   Svara
   • Jans

     /  12/10/2018

    Snart på en faktiskt.se nära dej.
    Nähä..?

    Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Svara
   • Motkraft

     /  12/09/2018

    Trist att Chridtina Wahlström sprider ännu ett falskt rykte, att de ensamkommande afghanerna har skyddsskäl. Fatemeh Khavari har ju erkänt att de utvisade inte dödas utan ”Alla dör psykiskt”, dvs det är bildligt talat att de ”dödas” om skickas hem till Afghanistan.

    Är typiskt svenska godhetsknarkare att välja att ta det bokstavligt. Det faller på sin orimlighet att de som skickas tillbaka dödas. Då skulle ju ingen kunna bo i Afghanistan. Trots bilden godhetsknarkarna försöker förmedla så är Afghanistan ett fungerande samhälle. Folk går till jobbet eller skola, de handlar på marknaden eller i affärer, de träffar vänner osv.

    Vad som är sant är att i vissa provinser så är det farligt att vistas. Det är sant att det förekommer våldsdåd. Och det är sant att som i många länder så är det farligt att vara vid fel plats vid fel tillfälle.

    Det är tvärtom rättsvidrigt att Migrationsverket ignorerar de lagar som säger att det är den ensamkommande som ska styrka sin ålder. Många har trots att de inte kunnat styrka sin ålder fått både fått extra förmåner som ensamkommande får och beviljats uppehållstillstånd baserat på sin egen muntliga utsaga.

    Svara
  • G

    /  12/09/2018

   facebook.com/100006958395744/posts/2201323006776291/

   Svara
   • weasel

     /  12/09/2018

    ”Tyvärr var det ett felaktigt rykte” , säger Chridtina Wahlström om att en afghansk migrant skulle ha begått självmord… :/

    Svara
 13. Gorby

   /  12/09/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/09/2018

   Det finns även intressanta data över vilka ingrepp som är populärast i muslimska länders estetiska plastkirurgi. Inte så mycket tuttar och magar som i västerländerna. Nästan alla lågoddsarna ryms inom fönstret för en hijab 🙂

   ( Tar med killen i den vita rustningen nedan också, då han är med i samma kommentar )

   Man behöver inte ta allegorier bokstavligen. Man bör rentav inte göra det.

   Svara
   • Jans

     /  12/10/2018

    Hübinette avleder naturligtvis samtalet från sakfrågan.

    Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Ja. Idag var det en ny hijabkock, henne har jag inte sett förut. Det är väl ganska tydligt att TV4 vill normalisera slöjor och hijabs så mycket som möjligt. Mer sekulära/liberala Muslimer som INTE bär hijabs eller slöja och klär sig i helt vanliga kläder duger helt tydligt inte. För om en muslimsk kock inte har något runt huvudet, något som sticker ut från mängden och ser religiöst ut, så ser ju inte tittarna om det är en muslim eller inte, i.e mångfalden får inte vara osynlig och se sekulär ut! Så kan vi ju inte ha det. Givetvis måste morgonkockar som också är muslimer ha någonting på sig så att det tydligt syns för tittarna att det är en muslim.

   Svara
 14. MiT

   /  12/09/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/09/2018

   Listan påminner om alla anledningarna som Ylva Johansson behövde för att ge kvinnor som jobbar inomhus bättre arbetsmiljö.

   ( Vilket var två tillfällen av män på manliga arbetsplatser som dött av olägliga betongblock )

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/09/2018

   Det var även det medföljande sossedokumentet som dikterade mer genus på arbetsplatsen som SD inte ville gå med på och därför var ”mot säkrare miljö för arbetare”.

   Svara
 15. Gorby

   /  12/09/2018
  Svara
  • x

    /  12/09/2018

   Det finns dock ett fel i artikeln där det påstås att ”Allende sköts till döds i sitt presidentpalats” vilket inte stämmer.
   ”En expertgrupp som undersökt Salvador Allendes kvarlevor har kommit fram till att den chilenske presidenten inte mördades under militärkuppen 1973. Han begick självmord”.
   Eftersom det t.o.m. står i Aftonbladet så måste det vara sant.

   Svara
 16. MiT

   /  12/09/2018

  Läs tråden

  Bl a så dyker det upp sånt här

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/09/2018

   Owe Nilsson på TT verkar vara helt fel man på fel plats.
   Det är inte mycket rätt som kommer från den gubben och han sitter på en maktposition som gjuten för aktivism.

   Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Alltså, herrejösses. Det var en tid då TT-Owe av vissa av sina följare från godhetsvänstersvansen påpekades för att i sitt twittrande vara lite borgerlig eller moderat, om någon skulle gissa var han hör hemma politiskt baserat på twittrandet. Men den tiden är verkligen borta sedan länge, nu är han själv istället en del av denna godhetssvans.

   Svara
  • Jans

    /  12/10/2018

   De flesta våldtäkter sker ju inte i nära relationer. Hur länge skall den här myten få fortsätta florera?

   Svara
 17. MiT

   /  12/09/2018

  Svara
  • elina

    /  12/09/2018

   Vilka fånigheter. Har de aldrig förut sett en pojke prova läppstift eller en mor ställa bilen längre bort från smeten där det förmodligen inte finns ledig parkering? PKisten ligger så där 30 år efter.

   Svara
   • Ha, precis. De flesta barn har provat på det motsatta könets klädkoder vid något tillfälle – fortsätter det till tonåren så kanske man ska börja undra.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  12/09/2018

     Utan att för den skull agera panikartat.

     Tänk vilket helvete snöflingorna hade haft om de levde i sin ”utopi”. De går ut i samhället i chockrosa hår och gränsöverskridande kläder …och inte en jävel ger dem den uppmärksamhet de suktar efter.

     Det hade blivit många arga brev till kränkthetsombudspersonen det.

     Svara
 18. MiT

   /  12/09/2018

  Svara
  • G

    /  12/09/2018

   ”Flickan påtvingas hijab”

   Näää då. Det är helt såklart helt frivilligt, flickan öppnade en bok och läste lite, då insåg hon att det är detta som är hennes kall i livet. Precis som flickebarnen i SVT:s barnprogram…

   Svara
  • G

    /  12/09/2018

   ”Sara blev tvingad att bära slöja och har tagit av sig den. Aisha bär själv slöja och tycker att slöjfrågan handlar för mycket om symbolpolitik. Metro har pratat med två kvinnor som ger sin syn på en av vår tids svåra och omdebatterade frågor.

   Förra året jämställde en svensk imam flickor som bär slöja med en chokladbit insvept i papper. De som är utan papper tar flugorna. Så, menar Sara Mohammad, att förespråkare av slöjan ser på kvinnor om de inte klär sig eller uppför sig på det anständiga sätt som hedern kräver.

   – Slöjan är i grunden en symbol för kvinnoförtryck och objektifiering av kvinnokroppen. Jag blev själv tvingad av min mamma att bära slöja och jag hatade den. Inte bara för att den fick mig att känna mig kvävd när svetten rann från topp till tå, utan för att ansvaret låg på mig att osynliggöra mig själv eftersom jag var farlig för samhället för att män inte skulle kunna kontrollera sig runt en fruktsam kvinna.

   – Parallellt med detta ser vi såväl artister som politiker (G: Och TV-kanaler/program) i Sverige som bidrar till en normalisering av slöjan genom att själva bära den vid vissa tillfällen, ofta som en markering mot rasister, och kallar det för solidaritet. Vi ska absolut ge rasister motstånd, men att legitimera den sexualisering av kvinnor och småflickors kroppar som hijaben står för är inte rätt väg att gå, säger Sara.

   Att kvinnor som bär slöja kopplas till att vara ett diskrimineringsproblem på arbetsmarknaden är oroande, enligt Sara.

   – Det handlar om att anställa en kvinna bara hon lämnar sin religiösa klädsel hemma och jag ser inte diskriminering i att kräva neutral klädsel på arbetsplatser. Det betyder inte att jag menar att diskriminering mot invandrarkvinnor i allmänhet på arbetsmarknaden inte finns, eller inte är ett stort samhällsproblem.

   Sara försvarar människans rätt till att tro på en gud och är emot rasism mot kvinnor som bär slöja. Men det är fel att religionen tvingar kvinnor att beslöja sig, och att religionsfriheten skulle betyda sexualisering av kvinnors kroppar, menar Sara.

   – Att det skulle handla om tolerans och acceptans att till exempel att tvinga slöjan på barn i förskola med hänvisning till religionsfriheten bidrar bara till könsdiskriminering och könssegregation, säger Sara.

   Aisha Mussa Gaas pastellila hijab blåser i vinden där vi sitter på en parkbänk utanför Kista centrum. Hon är ursprungligen från Eritrea men har sedan 30 år tillbaka bott i Sverige och är verksamhetschef på Somaya kvinno- och tjejjour, som jobbar med hedersrelaterat våld och förtryck. För henne har slöjan blivit en symbolfråga för något som egentligen rör så mycket mer.

   Bakom slöjan finns en människa, inte en homogen grupp. Är det klädseln eller människan som är viktig? Vi pratar aldrig om hur mycket eller lite kläder männen har på sig, men så fort det handlar om kvinnor skapas det ett tryck på hur vi ska klä oss och inte. Det är en maktfråga och vi lever fortfarande i en manlig värld, säger Aisha.

   Ingen människa ska såklart behöva tvingas till att bära slöja, säger Aisha. Men hon försvarar allas rätt till religionsfrihet och tycker att det är ett individuellt val i hur man väljer att klä sig.

   Enligt Aisha har nationalism vuxit fram inom politiken i Europa och Sverige under de senaste åren. I kombination med flyktingkrisen 2015 har det blivit ännu svårare för fler grupper i samhället än bara de kvinnor som bär slöja. Detta kan leda till ökad diskriminering på bostads och arbetsmarknaden.

   – Det drabbar svaga grupper i stort, inte bara kvinnor med slöja utan också i synnerhet kvinnor med annan hudfärg och etnicitet, könsidentitet och funktionsnedsättning.
   ..[..]..
   Devin Rexvid är fil. dr. och har forskat i hedersrelaterat våld. Han har tagit del av många vittnesmål som har kopplingar till slöja och krav på en anständig klädsel hos kvinnor och flickor.

   – Jag tycker inte man kan säga att slöjan är ett val. Det är bröder och pappor som säger att det är frihet. Kvinnokroppen och kvinnans sexualitet anses vara ett störande moment mellan mannen och gud då mannen förförs av en obeslöjad kvinnokropp.

   Devin är tydlig med att poängtera att slöjan inte är islams påfund, utan att den fanns långt innan, men han den i dag har gjorts till en symbol för kyskhet och oskuld.

   Sara Mohammad:
   – Politiker kan förstärka kampen mot rasismen, men de kan inte bära slöjan som sanktionerar och kränker kvinnors värdighet. Politiker bör förbjuda slöjan för barn, ta barnens behov, rätt och religionsfrihet i centrum och få bort den religiösa syn som finns på flickors kroppar. Politiker kan också debattera ärligt om religiösa symboler som är kränkande.

   Aisha Mussa Gaas:
   – Kunskap är viktigt. Vi måste fortsätta arbeta mot ökad jämställdhet och jämlikhet genom att mötas i samhället och våga prata med varandra, se människan och inte utseendet. Vi ser att det finns kompetenta och utbildade kvinnor som tagit dig till höga positioner i arbetslivet, men det finns en fortsatt diskriminering.

   Devin Rexvid:
   – Personligen är jag för Frankrikes lagar om förbud mot bärande av religiösa symboler. Statligt anställda ska inte bära slöja. Det är en sekulär klädkod som ska gälla. Det bör vara totalförbud för slöja på förskolor och för flickor under 18 år.”
   https://www.metro.se/artikel/sara-mohammad-jag-blev-tvingad-att-bära-slöja-och-jag-hatade-den

   Svara
  • G

    /  12/09/2018

   ”Sara Mohammad: Förbjud slöjor på barn

   – Jag vill förbjuda slöja på barn. Om politikerna inte vågar göra det, utifrån att små flickors kroppar sexualiseras, så borde man göra det för barnens religionsfrihet, säger Sara Mohammad.

   – Jag ville inte ha slöja, men blev tvingad av min svåger som hjärntvättade hela familjen och fick dem att tro att vi skulle hamna i helvetet om jag inte bar slöja. Jag hatade den, säger hon.

   Men förtrycket tog sig värre uttryck än så. Hon blev hotad till livet av sin egen sin egen bror, som ville gifta bort henne, och könsstympades av sin egen mamma som 6-åring.

   – Det skedde i ett mörkt rum där en gammal kvinna med ett rakblad stympade mig utan bedövning. Mamma var jättenöjd med både mig och sig själv hela veckan, hon hade ju tillfredsställt Gud, trots att det inte står ett enda ord om detta i koranen, säger hon.

   Jag såg en kvinna som hade ett spädbarn med heltäckande slöja i en barnvagn häromdagen – vad tänker du kring det?

   – Jag tänker att retoriken om att man inte ska stigmatisera, att kvinnor själva måste få bestämma – att det här är konsekvensen. Att slöjan hela tiden går nedåt i åldrarna. Att Sveriges feministiska regering, men också Alliansen, låter det här hända och låter islamister sexualisera små flickors kroppar.

   Du har anklagats för att vara islamofob – vad säger du om den kritiken?

   – Jag skrev en gång att jag var islamofob, men jag förstod inte begreppet fobi. Mina vänner ringde och sa att du kan inte ha fobi – du har ju upplevt det här genom hela din uppväxt, det är inte fobi. Mitt syfte var att få människor att ifrågasätta islamism – inte muslimer.
   – Min älskade pappa var muslim och mina egna systrar bär slöja. Jag älskar dem av hela mitt hjärta, men jag hatar deras slöjor.”
   http://www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/sara-mohammad-förbjud-slöjor-på-barn-1.4426553

   Svara
 19. MiT

   /  12/09/2018

  *https://www.facebook.com/P4Jonkoping/videos/801913280156690/?__xts__%5B0%5D=68.ARCxCptjxhFzAwP3EePn5KvEdpVqNr4jmMmpuAAWhYi2YrV3ekSaeHt7Ovtdh020_fwc2pdTSUbxoQG_mFbz-tZWoj8o_AMDGEo4J_fxVydAgp6NdlcaE6WlfQvy6Ada-wFWUFeElx-Ne58vJv5xWefurYhzx0Ga6S89jKIQDT4J7rdjlUP6Nht3_xso6nyj-GFEHsldCp6zhJJ8o4njoDZUFEE4vJUXuhTIU208sBsS0L3Sm3GuScKXonVD5_UHDUCrQbHsWVQtqHgk_rSW85rOyYSD187gGQG154iWYcR_MxPT4vvQpbtpteqMouhQ_C4H9Zpspe3NTrQpQe60YM2N7JxeTnP9bouoGEgkxPiU2vhgona46MGnbtwN&__tn__=-R*

  Svara
 20. x

   /  12/09/2018

  Nej Åhléns, tomten är inte turkisk – och vår jul ÄR svensk

  ”Är vår svenska tomte i själva verket turkisk?

  Åhléns har meddelat att de i sin väggbonad syftar på helgonet Nikolaus av Myra, mer känd som Sankta Klaus. Nikolaus är barnens skyddshelgon, känd för sin givmildhet, och är en av de historiska figurer som har införlivats i den moderna jultomten. Men inte den enda, som vi ska utforska snart.
  Sen är det förstås den lilla pinsamma detaljen att Nikolaus var grek, inte turk. Nikolaus var ärkebiskop av Myra och föddes cirka 280 i Patara. På den tiden fanns inga turkar i Myra, som då var en del av det romerska imperiet. Som Thomas Gür påpekar i sin kommentar dök de första turkarna upp först 800 år senare när de erövrade den grekiska ”tomtens” hembygd med våld. Det gör förstås inte Nikolaus turkisk, lika lite som det skulle göra vår nordiska tomte turkisk efter en hypotetisk turkisk erövring av Sverige.”

  https://allmogen.org/nej-ahlens-tomten-ar-inte-turk/

  Svara
 21. G

   /  12/09/2018

  Vi hade ju denna med cyklister…
  https://nyheteridag.se/transsexuell-vinner-cykeltavling/

  Och Polyester som postade om handbollspelaren…
  https://handbollskanalen.se/landslag-damer/bytte-kon-nu-har-hannah-mouncey-debuterat-i-damlandslaget/

  Och så såg jag denna nyligen….

  ”Transgender MMA Fighter Breaks Female Opponent’s Skull. Are we getting too “politically correct” with reality”
  https://www.bjjee.com/articles/transgender-mma-fighter-breaks-female-opponents-skull-are-we-getting-too-politically-correct-with-reality/

  Svara
  • Bamse

    /  12/10/2018

   Japp, om detta fortgår kommer biologiska kvinnor inom alla idrotter där storlek och fysiskt styrka är av betydelse snart att vara utkonkurrerade. Ska vi gissa att ”all the usual suspects” då vänder på en femöring och skyller resultatet på ”patriarkatet”.

   Svara
 22. MiT

   /  12/09/2018

  När miljöpartist tänker till

  Svara
 23. G

   /  12/09/2018

  ”Omar: Islamister verkar öppet men är inte öppna med sina mål
  …..
  Med infiltration menar man ofta en slags hemlig operation, att man verkar i det fördolda. Det är ju inte fallet med islamisterna som verkar fullt synliga. Men jag förstår det som att ordvalet ändå är motiverat eftersom islamisterna verkar öppet, men är inte öppna med sina mål.

  En som inte uppskattar Egyptsons arbete är den socialdemokratiske opinionsbildaren Somar Al Naher. I en statusuppdatering på Facebook (25/11) skriver hon att Egyptson sprider ”skrämselpropaganda” om ”troende muslimer”. Al Naher har rätt i att Muslimska Brödraskapets aktivister är troende muslimer, men långt ifrån alla troende muslimer är organiserade i islamistiska partier och rörelser. Utan att det var hennes avsikt så visar Al Naher här hur den islamistiska infiltrationen går till: man presenterar sig som ”troende muslimer”, inte islamister.

  När Al Naher var chefredaktör för Tro & Solidaritets tidning Islam & Politik så publicerade hon en artikel av Omar Mustafa (augusti 2010) som påstod att ett nätverk av pingstvänner inom socialtjänsten tvångsomhändertar muslimska barn.”
  https://samnytt.se/islamister-verkar-oppet-men-ar-inte-oppna-med-sina-mal/

  facebook.com/photo.php?fbid=10217116173518159&set=a.1629087608763

  Svara
 24. x

   /  12/09/2018

  Hehe, jag såg en dokumentär om alla socialisters drömland Nord Korea på BBC och kom tänka på denna video som jag såg några år sedan:

  Svara
 25. hllviken

   /  12/09/2018

  Svara
 26. G

   /  12/09/2018

  Svara
  • G

    /  12/09/2018

   Sant…

   ”Jag har med uppkavlade ärmar försvarat vår liberala samhällsmodell. Min skjorta har varit med mig i denna kamp. När valrörelsen är över ska jag förbereda mig för att bli minister i en ny regering. Då fortsätter jag kampen i min kostym, och skjortan och jag får gå skilda vägar”, skriver Björklund i annonsen.

   Storleken?
   ”L (Så klart – varför skulle jag välja S eller M?)”

   Pengarna går oavkortat till organisationen Expo, som L-ledaren beskriver som en organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild.”
   https://www.svt.se/nyheter/val2018/bjorklunds-skjorta-saldes-for-42-000-kronor

   1. förbereder bli minister i ny regering? Jaså? Lol!

   2. Varför skulle du välja S? (släppa fram Löfven som du nu diskuterar om inom L) Bra fråga!?

   Ganska sjukt läsa detta nu när vi vet hur L och C håller på!

   Svara
   • Jans

     /  12/10/2018

    Egentligen är det rätt konstigt att en organisation överhuvudtaget tillåts sälja in ”utbildning” till våra domstolar. Det borde vara förbjudet med all form av påverkansoperation mot domstolsväsendet. Upphandling av utbildningar och liknande borde ske med mycket strikta krav på neutralitet och med någon form av övervakningsfunktion. Vi lever inte i Sverige på 1950-talet längre. Starka drar åt alla håll. Oavsett om det är genuskurser eller kurser i att sätta dit folk som skriver negativt om islam så är det inte något som externa opinionsbildarorganisationer borde tillåtas göra i domstolsväsendet.

    Svara
 27. MiT

   /  12/09/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/10/2018

   Vad fan trodde Julstaden skulle hända med ett öppet omodererat fotobås?

   Det är lika korkat som om någon fick för sig att göteborgarna skulle få rösta om namnet på en spårvagn i en öppen nätenkät där flest som föreslår samma namn vinner.

   Glenn Glennssson på Västrafik är förvånad:
   – ”Vagn 291 heter numera ‘Kukfittaröv’. Vi kan inte förstå hur det kunde hända.”

   Vissa människor föds väl helt enkelt kroniskt naiva.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/10/2018

   Snabbgoggling på hennes pojkvän och man hamnar här:

   https://sv-se.facebook.com/ARASVERIGE/

   Jag saknar Kevyn, Thindra och genusförskolan/kollektivet ”Måsen” på bingobrickan.
   Den där bostadsrättsföreningen sticker en del i ögat också. Vpk:are kanske? Present från pappa?

   Mina fördomar fick just en del att tampas med.

   Svara
 28. G

   /  12/09/2018

  ”Karlstad arrangerar bussresor till moskéer – anses viktigt för ”integrationen”

  – Det var väldigt många som ville följa med förra gången och deltagarna tyckte att vi borde ge alla nyfikna Karlstadsbor möjlighet att åka med så nu kör vi favorit i repris, säger Camilla Kullander på Karlstads kommun.

  ”Att besöka religiösa byggnader och prata med människorna i samfunden är ett sätt att öka förståelsen för olika sätt att se på vad som är ett gott liv i Karlstad”, skriver man i ett pressmeddelande.

  – Vi gör den här turen för att visa att integration också har med tro, religion och existentiella frågor att göra. Det vill vi trossamfund verka tillsammans för, förklarar Hans Kvarnström från Svenska kyrkan.”
  http://www.friatider.se/karlstad-arrangerar-bussresor-till-mosk-er-anses-viktigt-f-r-integrationen

  Svara
 29. G

   /  12/09/2018

  ”Kyrkomötet röstade ja till islam: ”Fantastiskt att fler får möta Allahs kärlek”

  Under kyrkomötet i november röstades Sverigedemokraternas kritiska motion om böneutrop ned, rapporterar den kristna tidningen Dagen. Bland argumenten hos de övriga deltagarna hyllades möjligheten för fler människor att få möta ”Allahs kärlek”.

  Kyrkomötet är Svenska kyrkans högsta beslutande organ.

  Inför mötet i november hade Sverigedemokraterna, som sitter på 24 mandat, lagt en motion om att Svenska kyrkan ska ha en kritisk hållning till islamska böneutrop.

  Motionen röstades dock ned med stor majoritet

  206 röstade emot och 26 för.

  Bland de som argumenterade emot motionen fanns Artemis Lumarker från Öppen kyrka, en nomineringsgrupp inom Svenska kyrkan.

  – Tänk vad fantastiskt att fler får möta både Allahs och Guds kärlek, och vad vi får ut i mötet med varandra, sade han enligt Dagen och påstod även att SD försöker ”avhumanisera” andra människor.

  Diskussionen ska ha engagerat en rad personer under mötet.

  På andra sidan fanns Sverigedemokraternas Aron Emilsson, som menade att Svenska kyrkan gör avkall på sin egen tro genom att stödja böneutrop. Att göra det ska inte vara kyrkans uppgift, menade han.

  Hans partikollega Camilla Berard Granström hävdade att islam har spridits snabbare med hjälp av Svenska kyrkan.

  Socialdemokraten Isak Öhrlund förklarade å andra sidan att kyrkan ska vara en ”en progressiv och öppen kraft” i samhället, skriver Dagen, och därför kan man inte vara kritisk till böneutrop.
  http://www.friatider.se/kyrkom-tet-r-stade-ned-islamkritik-fantastiskt-att-fler-f-r-m-ta-allahs-k-rlek
  https://www.dagen.se/nyheter/kyrkomotet-rostade-ned-forslag-om-boneutrop-1.1236821

  Svara
  • G

    /  12/09/2018

   ”Vad som inte finns med på videon är när en representant från Centern menar att det är fantastisk fint att resa i länder där böneutrop praktiseras fullt ut. Det är så fint att vakna till sången där de sjunger ”Allahu Akbar”. ”.

   facebook.com/alexanderchristianssonsd/posts/323783255127343?__xts__%5B0%5D=68.ARAre5go2LCMahzzHXThNHMfW8twZ_DZ3SAn2CYdkEcz-Dq6LGY9_ZYv7Mb_RNhMtmdbzUCLah995bmEZkNH1-OwIB-kQaRaQs28-NoVGzkph24RSf35rTKefPA7OgqeYihC_uxnRrkQrD9XLpqFSFrcHXAk2JR_qiyR-MNTBiC2oMXY73GrHfkrXM_Lmx52uL8hbKrXbZOrnZW1zq7oaCL_V2SzF3c3IQWvquEOE-xQomj0yJtxQtagGys_XWdI5MaQI6iwWNAT8YVc2MqcLLSA-cBA5jdBXiSr0dIAOvli3msEA5p1qBTz4ULAhSS_VQdQ18fmNOyarOSJwQInw4YpNojpd45U9nai8aRdHfdARB_gaOuU25OqeozTLq4UyMnCF6L2-uC-J7y4yx2ksmoPFAG7V-x3W95fUxhfmfVAOVs0kB2Sid05W4KoaNuCc_SQ6eprMIxhK9cNPufupRcY72N-6iT0E3usyyiVruZCfscNvyU4d7d1WJeB1WFE&__tn__=-R

   Svara
   • Bamse

     /  12/10/2018

    Så det är ”fantastiskt fint” att det öppet och på hög volym proklameras att det bara finns en (1) gud och det är Allah – centerrepresentantens kristna (antar jag?) gud och treenighet avvisas de facto bestämt av islam!

    Svara
   • Jans

     /  12/10/2018

    Centerpartisten i fråga kan väl flytta till någon av stadsdelarna som har böneutrop då? Så kan han njuta varje fredag. Eller bara vänta, om 20 år har vi det väl överallt.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  12/10/2018

   http://uppsalavanstern.se/kandidat-till-kommunfullmaktige-artemis-lumarker/

   Artemis, manlig kristen egenföretagande kommunist som gillar islam.
   Låt mig hämta min bingobricka (och en valium)….

   Svara
 30. hllviken

   /  12/09/2018

  Superhög stämning!
  Ani-invasionsmöte i Rom 8 dec.

  Svara
  • hllviken

    /  12/09/2018

   Har vi någonsin haft en politiker som är så älskad av folket?

   Svara
 31. G

   /  12/09/2018

  ”Chang bloggar bra: Lämna inte walk over till extremister

  Det behövs en arrangör av protester mot migrationsavtalet som inte ägnar sig åt konspirationer eller antisemitism. Tyvärr är de mer vettiga aktörerna rädda för medier, varför vanligt folk nu dras till extremism. Här kan högerorganisationer, med lite självförtroende, göra skillnad.

  I går och i dag sker demonstrationer på Mynttorget utanför riksdagen emot FN:s migrationsavtal som Sverige väntas skriva under. Kritiken mot avtalet kommer inte bara från aktörer som Samhällsnytt och anonyma användare på Flashback – även etablerade debattörer varnar för avtalet.
  ..[..]..
  En av arrangörerna, enligt den pamflett som cirkulerat i sociala medier, heter ”Mynttorgsaktivisterna”. På deras Instagram publiceras politisk propaganda av varierande kvalitet. Men jag behöver inte scrolla länge förrän det dyker upp antisemitism, budskap från Nordisk alternativhöger, en rad inlägg till stöd för Nordisk ungdom och diverse rasideologiska inlägg.

  Samtidigt deltar Katerina Janouch som talare. Hon är allt annat än antisemit, snarare trött på vad hon uppfattar vara en mesighet bland vanligt folk i brännande frågor. Hon vill att det ska hända saker och orkar inte bry sig om vad medier kommer skriva. Hon, och många fler, upplever att minsta kritik mot invandring alltid leder till en nazist-stämpel. Har du väl blivit stämplad är det således skit samma om du råkar synas med en nazist.

  Är du redan smutsig gör det ingen skillnad att få lite skit under naglarna. Ungefär så fungerar logiken.(forts)”
  https://nyheteridag.se/lamna-inte-walk-over-till-extremister/

  Svara
 32. G

   /  12/09/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/10/2018

   Heh. Bra början:

   Svara
 33. MiT

   /  12/10/2018

  Svara
  • Nilsson

    /  12/10/2018

   Om hon menar fri invandring men 0 bidrag så har hon förmodligen rätt.
   Utan bidrag är det nog många som söker sig till andra länder.

   Svara
 34. MiT

   /  12/10/2018

  Svara
 35. MiT

   /  12/10/2018

  Svara
 36. MiT

   /  12/10/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2204787112906136&set=a.140680919316776&type=3*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/10/2018

   Så reklambolag och föräldrar drar en unge ur skolan och sätter henne som en tiggare ute på gatan för att sko sig på allmänhetens naivitet.

   Och det är lagligt?

   Svara
 37. Ivar L

   /  12/10/2018

  Lena Anderssons text om Arnaultdomen på univis.it:
  http://unvis.it/www.dn.se/ledare/lena-andersson-arnault-domen-ar-en-katastrofal-triumf-for-robotsamhallet/

  Jag tycker hon har fel när hon kallar domen för fattad med ett ”robotartat och positivistiskt synsätt”. Det finns inget positivitsikt över den där domen. Hade vi robotar som bedömde bevis likartat mellan rättsfall (jmf. t.ex. Fittjamålet) och tog hänsyn till vittnespsykologi så skulle det inte blivit fällande dom. Annars har Lena en del poänger.

  Svara
 38. MiT

   /  12/10/2018

  *https://www.facebook.com/ahenriksson/posts/10155735025363239*

  Svara
 39. Frida Gustavlin

   /  12/10/2018

  Det är fortfarande inne med snälla poliser som välment berättar hur allmänheten ska känna.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MgeRkr/polisen-sprangningar-ett-satt-for-unga-att-komma-in-i-gang

  ”Sprängningen var den sjätte på drygt en månad i Malmö. Trots det manar Mattias Sigfridsson till lugn.

  – Det är inte så att det drabbar vem som helst. Eller är helt slumpmässigt utan det finns anledningar. Och det är fortfarande väldigt liten risk att drabbas om man inte är inblandad i en gängkonflikt.”

  Det är drabbande för många fler än just den eller de som får en sprängladdning placerad utanför ytterdörren. Skulle någon smälla av militär sprängdeg i granhuset eller mitt trapphus, så pass kraftig att tavlorna trillade ner och klockorna stannade, så skulle jag defintivt inte känna mig ett dugg lugn, jag skulle inte på något sätt känna mig lugn om det råkade ske i samma kvarter, inte stadsdel heller, kanske lite lugnare om det smällde i ett fjärran län i landet Långtbortistan. Det skulle inte ens behöva vara en riktig bomb. Skulle folk bränna av bangers i min port skulle jag tycka det var ytterst olustigt.

  Men jag är väl kanske bara rädd för det nya.

  Svara
 40. Gigas

   /  12/10/2018

  ”Även i ett så jämställt land som Sverige sker valet av kärlekspartner åtminstone delvis fortfarande enligt traditionella mönster. Män med låg utbildning och låg inkomst hör till de som oftast förblir barnlösa, enligt forskare. ”

  Men jämställdheten är på gång.

  ”Men samtidigt ökar barnlösheten bland kvinnor som är lågutbildade. Kvinnorna blir alltså i det här avseendet mer lika männen.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/lagutbildade-man-med-lag-inkomst-far-sallan-barn

  Svara
 41. Havre Flarnstad

   /  12/17/2018

  Brukar instämma i det mesta du skriver men som patient och brukare av cannabis i rent medecinskt syfte är alternativet morfinpreparat och ett halvt apoteket med beroendeframkallande läkemedel sjukvården gärna skriver ut trotts att cannabis hjälper bättre och har betydligt mindre biverkningar.

  Att generalisera och ”anta” att alla som äter/röker på knarkar eller säljer vidare är fördomsfullt.

  Jag kommer endå dö tidigt och struntar i ev konsekvenser men hade hellre gått till apoteket och fått en produkt fri från microorganismer, svamp,virus eller annat otrevligt som kan vara dåligt men den här dubbelmoralen/okunskapen som många tyvärr har tvingar sjuka att bli brottslingar eller bli beroende av legalt utskrivna preparat som sk hillbilly heroin (oxycontin) och annat som jag tycker är bra mkt farligare än den där julgranen.

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: