Han gör jobbet som fega små skitar till sk ”journalister” inte vågar göra

Lamotte är under ständig attack från journalister och media. För ett tag sedan så rapporterade han om en skola där man inte skulle ha luciafirande. Han pratade med  lärare på skolan samt flera föräldrar och alla sa samma sak, inget firande på skolan. Han t o m visade upp en planering som gått ut till föräldrar där andra saker var med men inte lucia.

Sen helt plötsligt, efter att Lamotte uppmärksammat det hela, så säger man från skolan att man visst skulle fira Lucia och att det varit planerat hela tiden. Expressen var dock inte lika noga med att redovisa när de påstod att Lamotte hetsade, de nöjde sig med att rektorn sa att det varit planerat hela tiden. Expressen var inte så intresserade av något mer. Det var det enda Expressen hade, rektorn som sa att det var så. Trots att lärare och föräldrar bekräftat till Lamotte att de inte skulle ha luciafirande på skolan och att han visade upp ett infoblad om planerade aktiviteter där lucia saknades.

Lamotte har alltså gjort allt man rimligen kan begära för att belägga det han sa.

Det dök upp en ledare i TTELA, en lokal blaska av nåt slag i Trollhättan, med den rubriken. Ledaren är bakom betalvägg så har inte läst den men man kan ana av rubriken vad den handlar om. Max Eskilsson är tydligen bara ännu en av alla fega små skitar som bara klagar på Lamotte när han gör jobbet som de fega skitarna inte vågar göra eftersom de hellre sitter och fiser bakom datorn på redaktionen och klagar på de som vågar. Vem gör mest nytta i Sverige på riktigt, Lamotte eller Eskilsson…?

Uppenbarligen är man så feg att man inte ens vågar ha samma rubrik på själva ledaren för så där ser den ut när man klickar på den från första sidan. Men är det inte exakt det Lamotte gör? Egentligen alltså? Han vet att han har ett stort genomslag och passar på att utnyttja det för viktiga saker och ämnen som fega små skitar som t ex Max inte själva vågar göra eftersom de är skiträdda?

Lamotte har ju såklart upptäckt den här också

Undrar hur det känns att vara en ryggradslös liten skit som sitter och skriver ledare om hur hemska andra är som faktiskt vågar göra något? Hur känns det att sitta där och släppa den 15:e smygaren i byxorna samtidigt som han funderar på hur han ska godhetsrunka den här dagen? För det är vad det handlar om, godhetsrunka. Samtidigt som den egna staden brinner. Bokstavligt talat brinner. Liksom resten av landet gör.

Jag kanske har jättefel när jag har ytterst svårt att tänka mig att Max helt ensam med bara en telefon till sin hjälp skulle våga åka till t ex Lysekil, Uddevalla, Staffanstorp m fl orter som har enorma problem och prata förutsättningslöst med folk och fråga vad som händer? Max kanske är helt orädd och har gjort flera liknande reportage? Jag har dock ytterst svårt att tänka mig det från någon som sitter och godhetsrunkar. Kan någon annan tänka sig Max våga göra jobbiga reportage…? Skriva om jobbiga saker som våldtäkter? Möta offren för dem? Vågar Max ens gå ut och prata med folk i Trollhättan, den egna staden, när det händer något (dvs jämt…)? Jag tror faktiskt inte det. Men har jag fel ska jag såklart med glädje be om ursäkt!

Men jag tror jag slipper be om ursäkt eftersom det är ytterst liten chans att Max ens skulle våga tänka tanken på att ta tag i nåt jobbigt ämne. Nåt som är jobbigt på riktigt alltså. För såna är det bättre att likt Bagdad Bob säga att allt är fint och försöka rikta uppmärksamheten åt något annat håll samtidigt som den egna staden brinner i bakgrunden.

Lamotte ger en röst till dem som såna som Max vill tysta. Det är det stora problemet för såna som Max, att folk får en röst.

Lamotte i Frölunda

Lamotte i Staffanstorp

Lamotte i Värnamo

Lamotte var i Deje och fick en horribel historia berättad för sig

Swish swish

Lamotte var i Malmö också efter ett antal brutala överfallsvåldtäkter. Samtidigt så höll en Fisare ett möte om samma fenomen (hennes förslag på lösning till brutala överfallsvåldtäkter var fritidsgårdar). Hur tror ni de båda mötena beskrevs av media?

MVH

MiT

 

Lämna en kommentar

181 kommentarer

 1. Rikard

   /  12/12/2018

  Hej.

  Läs Ibsens ”En folkefiende” och fundera över dr. Stockmans öde.

  Eller Martin Brody i ”Jaws” för en modernare version – i boken är det en maffia vilken investerat försvarliga summor i tomter och fastigheter som är orsaken till varför man inte stänger stränderna efter hajens attacker.

  Lamotte gör deras jobb utan en tiondel av deras resurser eller det skydd (vissa) journalister har av lagar och opinionsbildare – det är mindre vad han rapporterar om som skaver; det är att han river väck den illusoriska mask av särställning som särskilt utvalda journalister – egentligen simpla propagandamakare – alltför länge lurat oss att tro på.

  De står nu nakna och avslöjade som vad de egentligen är: inte bättre, kunnigare, klokare, godare eller mer insiktsfull än någon av oss. Inte ens lika bra som någon utanför deras oheliga lilla kult. Deras förmåga, snille och smak och kunskap står i omvänt förhållande till bilden. De är varken trädet eller frukten, utan endast masken som gnager.

  Allt det gör han synligt, utan att säga det. Troligen utan att ha det för avsikt ens. Det kommer de aldrig att förlåta honom.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. MiT

   /  12/12/2018

  Svara
  • robbe

    /  12/13/2018

   fin lista miljötalibanerna lyckades med, är detta månne en testballong?

   Från Art.
   All information i kommunen ska finnas tillgänglig på de fem största språken (mandarin, spanska, engelska, hindi och arabiska).

   Språktest för alla folkvalda årligen.

   Eslöv ska ha parkerings- och bilfria zoner.

   Minska matsvinnet genom att erbjuda invånarna att köpa överbliven mat från kommunens verksamhet till subventionerat pris.

   Inför medborgarägda naturkraftverk enligt tysk modell.

   Utred möjligheterna att hyra tak och väggplats av privata fastighetsägare för uppsättning av solpaneler.

   Inför 30 timmars arbetsvecka inom vården med bibehållen lön för att minska sjukskrivningarna.

   Eslöv ska bli Sveriges bästa E-sportkommun.

   Pensionärer som deltar i ett friskvårdsprogram ska få 25 procents lägre skatt.

   Miljöpartiet vill även göra ett förtydligande för de anställda på kommunala arbetsplatser så att man förpliktar sig att stå upp för mångkultur. Om inte ska det vara en saklig grund för uppsägning.
   – Personen får möjlighet att välja och om man inte kan ställa sig bakom den värdegrunden så kan man leta en annan arbetsgivare.

   Asså detta är alltså på riktigt???

   Svara
   • Maxie

     /  12/13/2018

    Fast det där med att minska matsvinnet är bara bra, finns inga skäl för att slösa på ätbar mat.

    Svara
    • Rikard

      /  12/13/2018

     Hej.

     Enig! Jag är inte religiös men att slänga fullt tjänlig föda är en synd. Förbannade dagisbarn i vuxenkostym är det som gnäller som patteglyttar om de bjuds på mat gjord från rester.

     Blir det en steksill och ett par pärer kvar så har man ju till nattamat, eller snuskburk? Nähä, nä, inte det, nä. ”Jag skall inte behöva äta sådant, faktist” är ett autentiskt citat. ”Jag kan inte äta sånt där, jag är inte en korvmänniska” (om hemgjord potatissallad och hemgjord korv) är ett annat citat.

     ”Nå men så får du vara hungrig då” sade jag till den nästan trettioåriga människan. Vilket var kränkande, fick jag höra senare i tredje hand. Folk under fyrtio skall kanske ha pisk på generell princip?

     Ämnet? Vadå ämnet?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kronblom

       /  12/13/2018

      Skolmatsalens pyttipanna var rena kalasmaten för 50 år sedan. Idag serveras väl bara sånt som har värmebehandlats och bestrålats i timtal så all smak försvunnit.

    • Senior

      /  12/13/2018

     Fast å andra sidan hade vi inte alls lika mycket svinn ”på min tid”

     -Personalen i matsalen kände sina klienter, och visste mycket väl att vissa maträtter var mer populära än andra, och köket anpassade storkoket därefter.

     På tisdagen fick de kanske laga motsvarande 230 portioner till 200 personer då fyllda färsbiffar var en populär rätt emedan det räckte med motsvarande 160 portioner av den mindre populära ärtsoppan att räcka till åt dessa 200 på torsdagen.
     -Något som jämnade ut sig i längden.

     Idag köper man mest troligt in ett fast antal portioner till dessa 200 personer i exemplet ovan från en underleverantör, helt till punkt och pricka enligt kontrakt, helt oberoende av och utan hänsyn till de tilltänkta matgästernas preferenser och matvanor.

     200 portioner per dag med påföljden att man får slänga vissa dagar, och får svårt att få det att räcka andra dagar….

     Svara
    • G

      /  12/14/2018

     Håller med! På tal om det…

     Svara
  • Ivar L

    /  12/14/2018

   Fast vänta nu här…
   ”ge dem som inte ställer sig bakom mångkultur ‘en hjälpande hand’ att flytta från kommunen”

   Islamister och en hel del mer moderata immigrantgrupper är väl oerhört mycket för EN kultur (sin egen från det fjärran landet) och då alltså inte för mångkultur? Får de hjälp att flytta också?

   Svara
   • Senior

     /  12/14/2018

    Kontext min gode man, kontext.

    Du får tänka i termerna vit, medelålders man innan du introducerar övriga resonemanget…

    Svara
    • Hypocrita

      /  12/14/2018

     @Senior Did you just assume the gender? 😀

     Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”I MP:s värld finns ingen plats för demokrati

   Idag blev det känt att Miljöpartiet i Eslöv har en helt egen radikal agenda i sin kommun. Fast när de fick kritik kallades förslaget “satir”. Mycket svårt att avgöra vad som är riktigt och satir från Miljöpartiet eftersom allt de gör framstår just som satir. Om det var ett skämt eller om det bara handlar om krishantering är svårt att avgöra. Bedöm själva.”
   https://uvell.se/2018/12/13/i-mps-varld-finns-ingen-plats-for-demokrati/

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Svara
 3. MiT

   /  12/12/2018

  Jävlar alltså…

  Svara
  • Så de gjorde en gravsten gjord av papper och höll upp den?

   Zzz… väck mig när de kånkar runt med en riktig gravsten. Halvmesyrer!

   Svara
   • weasel

     /  12/13/2018

    Instämmer.
    Lite väl fånigt med en pappgravsten.
    Isabella Lövins man transporterar ju tunga stenar med sin klimatmördarbil så det minsta man kan begära är väl att han kunde ha kört dit en riktig gravsten.

    Svara
    • Jag måste erkänna att sadisten i mig vill endast se dessa soyboys konka runt på en tung sten. Lite fusk om de tar till klimatmördarbilen i så fall.

     Svara
    • MiT

      /  12/13/2018

     Svara
  • Tor

    /  12/13/2018

   Heter det inte VIF: Vila i frid?
   Vad är det för USA imperialister i CUF?

   Svara
   • Kristian

     /  12/13/2018

    Ja, att någon av dem skulle kunna latin – Requiescat in pace – torde vara mindre troligt.

    (Bonus för den som kombinerar miljöpartiet, veganmat och Leslie Nielsens gravsten.)

    Svara
 4. MiT

   /  12/12/2018

  Svara
  • Senior

    /  12/15/2018

   Lägg därtill att Sverige ger en j*vla massa pengar bistånd till Hamas, en organisation de flesta västländer terrorriststämplat.

   Svara
 5. Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Galenskaperna pågår hela tiden och man orkar snart inte ens reagera på dem och då är det grymt bra att Joakim o Jens har krut i pennan!!! 🙂

  Svara
 6. Olof

   /  12/12/2018

  På den positiva sidan, det verkar som möjligheten finns att jämställdhetsmyndigheten läggs ner.

  (Ja, den där som inte är speciellt jämställd, gör sin personal sjuk och delar ut skattepengar till menscertifieringsprojekt…)

  https://www.expressen.se/gt/nya-myndigheten-i-goteborg-laggs-ner-/

  Svara
 7. MiT

   /  12/12/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/13/2018

   Nina Rung är ingen favorit.

   Det är en människa man tror man kan ha en diskussion med. Man kan framföra argument som kritiserar det hon hävdar. Hon är kapabel att följa dem, begrunda dem och medge att de är korrekta.

   Och behålla sin initiala slutsats som man just slog hål på.

   Det här är samma vägg av frustration man möter när man diskuterar med andra religiösa personer. Jag har skrivit det här förut. Man är den enda parten som diskuterar. Den andra ser det bara som ett medel för mission. De kommer aldrig byta ståndpunkt för de har inget intresse av att lyssna. Varför skulle de? De besitter absolut sanning. Alla steg ifrån den, oberoende av hur välgrundade de är, är steg i fel riktning och kan (och bör) därmed helt förkastas.

   Det finns många guider och mallar för vettiga och givande diskussioner. Personligen hade jag önskat att alla formella debatter i Sverige krävde att dessa två frågorna besvarades för att få delta:

   Finns det något som skulle kunna övertyga dig att byta ståndpunkt?
   Ja, ska svaret vara. Om nej, varför anstränga sig?

   Kan du ge exempel på vad som skulle få dig att överväga det?
   Reella exempel för att underlätta för motståndaren.

   Svara
   • Rikard

     /  12/13/2018

    Hej.

    Därav diskussionens allvar och nytta; det är inte fanatiker som Rung du skall försöka omvända, utan publiken som följer ert meningsutbyte.

    Varje du eller jag eller andra tar ett nappatag med dessa fundamentalister finns där en publik, och i denna publik ryms hela skalan av troende och tvivlare.

    Strunta i om Rung eller liknande låter sig påverkas – hon är bara ett riktmedel och en ursäkt för att få framföra den egna argumentationen.

    Reagan är en inspiration här: hans samtida debattörer fokuserade på studiopublikens reaktioner i TV-sända debatter. Han fokuserade på TV-publiken där hemma. 200 potentiella väljare kontra 200 000 000 dito, helt enkelt.

    Fall inte i fällan att tro att en debatt handlar om att gemensamt via kunskapsutbyte nå bästa möjliga slutsats eller lösning; det räcker med att ena parten går upp i ringen i syfte att A) vinna alt. B) omöjliggöra motståndarens seger eller C) förstöra det man kämpar om så segern ändå blir förlust, för att den andra parten redan skall ha förlorat om den tror sig delta i en debatt.

    Läs av situationen och personen(-erna): vad vet du om dem i förväg? Hur verkar de vara? Hur är moderatorn, om sådan finns? Hur ser det ut med talartid/kontroll över forumet?

    Sedan kan du välja om det är riktig debatt om en sakfråga där målet är att lösa problem via ökad kunskap, eller om det handlar om att vinna, eller än värre: att vara den som vinner.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  12/13/2018

     Det är en enorm skillnad på debatt och dialog….

     Svara
    • Grodan Boll

      /  12/13/2018

     Ibland diskuterar jag med dem bara för att försöka förstå hur de fungerar. Jag har hittills inte lyckats, men jag tycker de är fascinerande.

     ”Det här är sant för att jag bestämt att det ska vara så.”
     ”Men hur kom du fram till det?”
     ”Det bara är så.”
     ”Jo, men….” *kliar mig i huvudet*

     Svara
     • Senior

       /  12/14/2018

      ”Ibland diskuterar jag med dem bara för att försöka förstå hur de fungerar.”

      Rätt svar är:
      Det gör de inte.

     • Grodan Boll

       /  12/14/2018

      @Senior
      För att försöka förstå hur de är trasiga då 🙂

 8. Gorby

   /  12/13/2018

  Svara
 9. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 10. MiT

   /  12/13/2018

  Har de gett upp…? Läs tråden

  Svara
  • En annan

    /  12/13/2018

   Ja, jag hade blivit minst sagt upprörd om jag hade fått mina kläder nerstänkta av blod och hjärnsubstans, helt oskyldigt på väg till torget för att köpa klimatsmarta grönsaker till min morgonsmothie. Hjärnsubstans, fy fan jag som är vegan och allt och vill rädda jorden.
   Sånna där slåsslekar får dom allt ta och sluta upp med, finns faktiskt viktigare saker att sysselsätta sig med, nu när jorden håller på att brinna upp!

   Svara
  • Skeptisk

    /  12/13/2018

   Vill du ha ett fikon?

   Svara
  • Sune

    /  12/13/2018

   Det är väl bra att de tar kål på varandra. Problemet är väl snarast att det går för långsamt och genererar för mycket skadeskjutningar som bara belastar sjukvården. Kan man inte sponsra dem med några kartonger hålspetsammunition så jobbet blir ordentligt gjort.

   Svara
  • Kristian

    /  12/13/2018

   ”Publika” platser …

   Svara
 11. hllviken

   /  12/13/2018

  Svara
 12. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 13. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 14. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Vet att många (om inte alla) av Victors tweets raderas (automatiskt?) efter ett tag. Vet ej varför men så är det. Så tänkte det var lika bra ladda upp videon på annat ställe så att den finns kvar även när tweeten kanske försvunnit. Videon på länken…

   openload.co/f/DwGbDoW6upI/12_%C3%A5r_och_gift_med_en_60-%C3%A5ring%2C_Afghanistan.mp4

   Svara
 15. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • Sune

    /  12/13/2018

   Tror jag förstår hur feministerna resonerar. Vi hjälper ju faktiskt kvinnor och flickor i Afghanistan genom att dränera landet på män(och pojkar)!

   Svara
  • weasel

    /  12/13/2018

   ”Det är samma strukturer där som här”
   Gudrun Schyman

   Svara
   • Rikard

     /  12/13/2018

    Hej.

    Det är ju det nuförtiden. Inte bland samma folk, men väl i samma land.

    Dessutom är det bara arbiträra patriarkala konstruktioner avhängiga socioekonomiska faktorer, eller nåt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Grodan Boll

      /  12/14/2018

     Fritidsgårdar.
     Det finns inga fritidsgårdar i Afghanistan. Där är problemet.

     Svara
    • weasel

      /  12/14/2018

     Ja…och Nej, Rikard.
     Visst har de här strukturerna kommit även till Sverige – tack vare sådana som bland annat Schyman – men alla människor med större förstånd än Schyman begriper ju att strukturerna fortfarande är mer tydliga och utbredda i diverse länder som inte heter Sverige.
     Så det är ännu inte riktigt ”samma” strukturer här som där.

     Men om Schyman & co får sin vilja igenom så lär det nog vara det inom högst 15-20 år.

     Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Hans: ”Lärare, fritidspolitiker, geocachare, motorhead m.m. Stolt medlem av pk-eliten. Vänsterpartiet Ludvika.”

   Svara
   • Rikard

     /  12/14/2018

    Hej.

    Käre kommunistiske kollega och kamrat inom kåren:

    Du har inte haft ganska många sådana elever. Du har haft ett fåtal i övervägande svenska klasser, i ett helt övervägande svenskt samhälle genomsyrat av, som det heter i Dalarna, ”var som folk”-attityden. Därför har dina elever kunnat vara ambitiösa och strävsamma: de har assimilerats in i svenskheten just för att svenskar är i majoritet på orten.

    Jag har arbetat (bland annat) i Malmö. Där det normala i flera klasser jag haft har varit en eller två svenskar bland i övrigt uteslutande elever med arabiskt, afghanskt eller afrikanskt påbrå (med en och annan med härkomst från Jugoslavien eller forna Sovjetsatelliter – du vet, de där länderna ditt parti hyllade).

    Du vet inte vad du talar om, helt enkelt.

    Men så är du ogenerat medlem i kommunistpartiet, det enda parti som haft en utländsk statschef som ledare (Stalin för att nämna en) och som även är det enda parti som öppet och entusiastiskt hyllat den tyska nationalsocialismen. Tar du ansvar för ditt partis rötter, kamrat?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 16. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  12/13/2018

   Det är i alla fall bra att vi slipper Bah-Kuhnke i Sverige 🙂

   Svara
 17. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 18. x

   /  12/13/2018

  Äntligen har klimatexperten Pär Holmgren kommit ut.
  Vem kunde ana att han var en miljöpartist?
  Undra hur han ska ta sig ner till Bryssel om han blir vald?
  Cykel? Tåg?
  Om jag får sia så blir det hemska klimatförstörande flyget.

  ”Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren står främst på Miljöpartiets lista till nästa års Europaparlamentsval.”.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bah-kuhnke-och-holmgren-toppar-mp-lista
  ”I stället toppar hon nu Miljöpartiets EU-lista tillsammans med meteorologen Pär Holmgren – som precis har blivit miljöpartist”.
  https://www.expressen.se/nyheter/par-holmgren-blir-politiker-toppar-mp-lista/

  Svara
 19. Senior

   /  12/13/2018

  ”Ta ansvar för ditt genomslag Lamotte”

  -Där är nog pudelns kärna:
  Lamotte, ensam utan resurser, har större genomslag än hela journalistkåren tillsammans.

  Det bästa är att de inte verkar begripa varför..

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/13/2018

   ”Ta ansvar för ditt genomslag…”

   Har man ett särskillt ansvar som journalist om ens rapporter är populära och intresseväckande? Skulle inte tro det. En redaktör om någon borde väl fatta heligheten i att vara konsekvensneutral, att det är den grundläggande aspekten av en respekterad journalistik.

   Prova dock samma krav på en riktig opinionsbildare:

   ”Annie Lööf, dina åsikter om slopad arbetsrätt har fått ett oerhört genomslag, ta nu ditt ansvar och förklara att det är oerhört viktigt att förstärka LAS och arbetstagarnas rättigher!”

   Svara
 20. Bamse

   /  12/13/2018

  Och när ska msm-journalister ta ansvar för vad de sysslat med i modern tid? Exempelvis mörklagt eller åtminstone förskönat de negativa sidorna med stor invandring, helt okritiskt hyllat och agerat megafon för meetoo samt annan radikalfeministisk skit. Med mera.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/14/2018

   Ansvar var väl ett hyggligt användbart ord innan ansvarslösheten gjorde det helt jävla värdelöst. Att begöra ansvar eller påstå sig ta ansvar är mer en del av en retorisk figur än en innehållsbärande glosa. Mina hörselhår är tack och lov efter Annie Lööfs sista presskonferans helt nedböjda i det spektra som uttalas (a`nsvar), så numera slipper jag lyckligtvis höra på gnället.

   Svara
 21. Kristian

   /  12/13/2018

  TTELA är det som blev resultatet när bland andra Trollhättans Tidning och Elvsborgs Läns Annonsblad slogs ihop. Ägs av Stampen, så de har nog inte råd att anställa gräddan.

  Det jag minns av ELA är ungefär vad Birger Sjöberg ironiserade över för snart hundra år sedan: den inskränkta småstadsidyllen. Jag tänker mig att Madickens pappa var redaktör på liknande tidning i liknande stad. TT var möjligen lite mer modern och utåtriktad – Trollhättan var ju ”industristaden” och hade Saab.

  Tidningsdöden kan inte accelerera fort nog.

  (Man försatt sin chans att kalla tidningen ”LATTE”.)

  Svara
 22. MiT

   /  12/13/2018

  *https://www.facebook.com/Politiskt.Inkorrekt/videos/1989577497789367/?__xts__%5B0%5D=68.ARBuOq8TQDsFY4Dlh7NFvcJx7ieJgzWQXN246C7DLJaLs4W7vUk1N–_EeFVPhwxODr_F0O5WFqDI14n7wRHUf2iNnDcEdO9pwPc9zyAgGvOlV8UdEAvjsTC0TgeohHbChzFe5iS0cc9we2Xd5L1_4nuNBWVCWM5R1Y9sscsHbE32IyD-cYf2JJVcGG4okfpIHJxCeF0lrrD6Jbo6tflYojccZx2K7R3OVKPuySYV74eY_GCjENkPB07dyF-tZlX8FIIa049phzGnbQTbolnsWlPjFB8BQ5RaRigg7z9md8Cw4SXCYg4IaKV07p8Y50N4Wot2r2FIJADB6ieAuC7jPO8lx4KWPcrduajd91VDVE_CNZ9E9rVv6c3iRyK&__tn__=-R*

  Svara
 23. MiT

   /  12/13/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161171704370427&set=a.10155476294915427&type=3*

  Svara
 24. Kristian

   /  12/13/2018

  Läste om GAL-TAN i BT (http://www.bt.se/ledare/pj-anders-linder-varning-for-den-nya-god-ond-skalan/ från 2016) och slogs av att följade två rubriker var från samma dag:
  * Insändare:”Borås centrum är stendött kvällstid”
  * ”Här utsätts pojke för extremt hänsynslösa pistolrånare i centrum”

  Svara
 25. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • En annan

    /  12/13/2018

   Spara för den lär nog försvinna fortare än en avlöning

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Svara
   • Kristian

     /  12/14/2018

    På youtube finns ett par klipp från Whose Line is it Anyway om ”Cosby and Hitler”.

    Man skulle improvisera en sketch kring ett omaka par i en komediserie och förslaget från publiken blev Bill Cosby och Hitler. En okänd person med headset smyger fram och pratar tyst med programledaren Drew Carey, som utan att tappa fattningen ber om en yrkestitel i stället. Det blir Cosby och försäkringssäljaren.

    Resten av programmet gör samtliga medverkande sitt bästa för att förlöjliga regissören, som det tydligen var:
    * I en annan sketch nämns Tonto (från The Lone Ranger) och Carey säger ungefär ”Jaha, amerikas urinvånaer är löjliga, men gud förbjude att vi skämtar med Hitler”
    * ”Märkliga teeshirts” – ”Cosby and Hitler”
    * Avslutningen är en Hoedown, där man säger att regissören borde ”anlägga mustasch och flytta till Tyskland.”

    Det finns olika grader av PK. Det här var den amerikanska varianten. I England hade man aldrig stoppat något på grund av referens till Hitler. (Däremot sändes bara ett avsnitt av Heil Honey I’m Home. 1990 var lite för sent.)

    Svara
 26. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/14/2018

   När hon får jobb på FN tar hon tåget över Atlanten.
   Eller båt?

   Det är inte svårt att sluta flyga, det svåra är att inte börja igen.
   Det kommer alla som slutat flyga ganska snart upptäcka och då pratar vi om något helt annat när den dagen kommer…

   Svara
 27. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
  • Melmac

    /  12/13/2018

   Löfven är en jävla idiot!

   Åkesson ska man inte ta i med tång, ska inte ha inflytande, men när han drar på pappaledighet, då jävla ska han plötsligt ta ansvar!

   Hur kan vi ha en statsministerkandidat som är så jävla genomrutten och brutalt kotkad?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/14/2018

    Jag tyckte ändå att det var lite småkul att Stefan Löfven stannade i Bryssel med motivet att han ändå inte hade något att göra i riksdagen just nu, men alla andra ska förstås vara där och ta sitt ansvar. Jag tror inte Stefan Löfven är dum, han har bara väldigt mycket otur när han försöker formulera sig själv med hjälp av endast sina egna tankar.

    Svara
  • Ivar L

    /  12/14/2018

   Nja, det kommer att ta mycket längre tid med nuvarande immigration för den jämställdhet som finns idag kommer snart röstas bort när svenskarna är i minoritet om ett halvt århundrade.

   Svara
 28. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 29. MiT

   /  12/13/2018

  Svara
 30. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 31. En annan dödsknarkarlädersupardjävlanazistskitstövelbrakskitsnyflyktingsutnyttjartant

   /  12/14/2018

  Tror nog att SoldF senaste upplagan blir min egen julklapp, det här samhällsexprimentet som pågår kommer inte att sluta väl…

  Svara
  • Kristian

    /  12/14/2018

   Förvisso. Har en ”Svenska försvarsmaktens överlevnadshandbok” fast bara som pdf …

   För finskspråkiga finns väl Reservin Johtaja från kalla kriget, som jag gissar inte bygger på att man har en hjord enhörningar och marshmallows.

   Det måste vara en fysisk bok på tåligt papper.

   PS.
   Wikipedias artikel om Kearnys ”Nuclear War Survival Skills” nämner att:
   ”the best and certainly most honest publication [in the post-apocalyptic survival guide genre] is The Official Government Nuclear Survivors’ Manual: Everything that is Known about Effective Procedures in Case of Nuclear Attack” (published by Farrar, Straus & Giroux), which ”has 192 pages, all blank.”

   Svara
 32. G

   /  12/14/2018

  ”Storm efter föreläsningen – nu går skolledningen ut med brev

  Bilden av vad som hände under Linnéa Claesons föreläsning i Härnösand går isär. Det är också oklart om det verkligen var föreläsningen i Härnösand som beskrivs i Claesons krönika i Aftonbladet.

  Samhällsdebattören Linnéa Claeson föreläste förra veckan för gymnasieelever i Härnösand under hashtaggen #WeDo, kommunens egen satsning efter #metoo.

  Hon skriver själv i en uppmärksammad krönika samma vecka i Aftonbladet hur elever ropar ut kvinnohatande kommentarer under en föreläsning och ur hon går av scenen ”med en blytung klump i magen”.

  Reaktionerna från föräldrar och andra vuxna i Härnösand lät inte vänta på sig. Tonen i sociala medier har stundtals varit hätsk.

  Rektor för Wendela Hellmanskolan, Sara Mattsson, känner inte igen sig i Linnéa Claesons beskrivning av föreläsningen.

  – Jag tycker att hon förstärker situationen. Vi vuxna som var där känner inte igen oss i den kraftfulla beskrivningen, säger hon. (forts)”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/storm-efter-forelasning-nu-gar-skolledningen-ut-med-brev

  Går att läsa rektorernas brev under artikeln.

  Två korta klipp…

  ”Hör elevernas version av vad som hände under föreläsningen”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/hor-elevernas-version-av-vad-som-hande-under-forelasningen

  ”Här är rektorns bild av föreläsningen”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/har-ar-rektorns-bild-av-forelasningen

  Svara
 33. G

   /  12/14/2018

  Lite PC-nyheter från USA, vissa från nån vecka tillbaka och andra färskare….

  ”Radio station pulls Christmas song amid #MeToo movement

  WDOK 102.1 a radio station in Cleveland, Ohio has pulled the Christmas song “Baby its cold outside” after listeners complained the song promoted rape culture.
  https://www.usatoday.com/story/life/music/2018/11/30/baby-its-cold-outside-cut-cleveland-radio-station-after-metoo/2160122002/

  ”Baby, It’s Cold Outside won’t be played on some radio stations, including CBC

  Baby, It’s Cold Outside is getting a chilly response from Canadian radio stations this year.

  CBC said Tuesday it will join at least two other broadcasters in the country, Rogers Media and Bell Media, who have pulled the controversial holiday favourite out of their rotations this year.”
  https://www.cbc.ca/news/entertainment/canadian-radio-stations-baby-it-s-cold-outside-1.4931867

  ”‘Charlie Brown Thanksgiving’ criticized as racist”
  https://www.foxnews.com/entertainment/charlie-brown-thanksgiving-criticized-as-racist

  ‘Rudolph the Red-Nosed Reindeer’ classic called bigoted, ‘seriously problematic’
  https://www.foxnews.com/entertainment/liberal-outlet-mocked-for-saying-classic-rudolph-the-red-nosed-reindeer-is-sexist-and-bigoted

  ”Sci-Fi Writer Says ‘Lord Of The Rings’ Is RACIST Because It ‘Discriminates Against Orcs’ ”.
  https://www.dailywire.com/news/38755/sci-fi-writer-says-lord-rings-racist-because-it-emily-zanotti

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Hoppsan, det var ju glädjande, men då kan man ju fråga sig varför idioterna tog beslutet till att börja med då det alltid är en liten men högljudd grupp av olika vänsterextremister som håller på och gapar om förbjuda ditten och datten….

   ”Radio station scraps ‘Baby It’s Cold Outside’ ban after listener outcry

   A California radio station has reversed its decision to stop playing “Baby It’s Cold Outside” over controversial lyrics in the age of the #MeToo movement after the overwhelming majority of listeners said they opposed the ban.

   KOIT radio station Program Director Brian Figula said in a statement on Monday that the reversal came after hearing out thousands of listeners and concluding “that the vast majority consider the song to be a valuable part of their holiday tradition, and they still want to hear it on the radio.”
   https://www.foxnews.com/entertainment/radio-station-scraps-baby-its-cold-outside-ban-after-listener-outcry

   Svara
  • Kronblom

    /  12/14/2018

   Merry Christmas from #metoo you! 😉

   Svara
 34. Ivar L

   /  12/14/2018

  Aurore Belfrage låter berätta att 93% av riskkapital till techbolag går till manliga team.
  Oacceptabelt enligt Aurore so naturligtvis inte ställer sig frågan om det kan ha att göra med andelen män som söker riskkapital till techstartuper. Det kan ju hända att kvinnor i större utsträckning, precis som Aurore själv, väljer andra branscher. Laddar man ner den ganska töntiga raport hon bygger resonemanget på ”The State of European Tech 2018” så framgår t.ex. female participation i techbranschen som helhet för t.ex. Sverige är 25%. Hur det ser ut i ansökningsledet för riskkapital framgår inte.
  Sedan utvecklar Aurore resonemanget och menar på att tillväxt inte bör vara fokus i riskkapitalbranschen, något som kommer fixas bara kvinnor kommer in i branschen (fast inte Aurore själv då, hon ville bli journalist). Förefaller lite naivt eftersom själva definitionen på riskkapital är investeringar för att ge avkastning. Rätt svårt utan tillväxt i dagens ekonomiska system.
  https://www.svd.se/sluta-hylla-ledare-vars-framgang-vilar-pa-krokta-ryggar/av/aurore-belfrage

  Rapport:
  https://2018.stateofeuropeantech.com/

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   *Sluta hylla feminister vars framgång vilar på…*

   Svara
  • Kristian

    /  12/14/2018

   Hur mycket av Vinnovas pengar går till män respektive kvinnor?

   Svara
 35. Ivar L

   /  12/14/2018

  Alltså, rätta mig om jag har fel, jag såg inte hela men SVT hade väl i princip ett helt normalt luciafirande i går morse? Enda avvikelsen jag såg var en dam som kulade men det känns ju inte helt orimligt i en kontext av traditionella gamla (och någon nyare) sånger. Helt amazing.

  Svara
 36. G

   /  12/14/2018

  Svara
 37. G

   /  12/14/2018

  Svara
 38. G

   /  12/14/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/14/2018

   Tanken med utjämningssystemet var att stödja landsortskommuner när den skattbara omsättningen per person är högre i och runt storstäder. Med de skatteslukhål förorterna idag utgör går penningströmmen åt andra hållet. Om städerna har större problem med budgeten än avfolkningsbygden har Sverige ett stort problem. Det finns ingen buffert för kärvare tider.

   Svara
 39. Kristian

   /  12/14/2018

  Ledarsidorna har tidigare varit väldigt lågmält, men det här låter som diverse herrtidningsreportage. Det är väldigt spretigt och känns som när Guillou och andra ”infiltrerade” kriminella miljöer på 80-talet eller när det var.

  Projekt Ekerö: Högmålsbrott?
  https://ledarsidorna.se/2018/12/projekt-ekero-hogmalsbrott/
  ”… personer i “Klubben” tycker att det är ett passande fredagsmys att lyssna på ett föredrag av en känd företrädare för partiet Alternativ för Sverige som föreläser om vikten av att beväpna sig, samt hur detta ska göras på ett legalt sätt. (Ta jägarexamen och sök vapenlicens för jaktgevär, och då gärna pumphagel.)”

  Den som inte tror det är dags att beväpna sig kommer att vakna för sent.
  Sedan är det som ”Lars Q Lindberg” säger i kommentarerna ”… bara är den mjäkiga medelklassen som snackar skit och leker radikal.”

  Svara
  • weasel

    /  12/14/2018

   Herregud, vilket trams det där ”avslöjande scoopet” från Andres henriksson/ledarsidorna är.
   Det är knappast ”högmålsbrott” att lyssna på en politiker från AfS eller att ta jägarexamen.
   :/

   Svara
   • Kristian

     /  12/14/2018

    Ja, just det där med AfS – svensk mellanmjölkshöger i sin prydno, existerar nästa bara på Facebook visade det sig – var väl det mest löjliga. Fast de har minsann fått hot, så nu kan vi lita på att det är viktigt det de säger.

    Och det är ganska många led från ”Orolig, tycker inte polisen fungerar, vill kunna försvara sig” till ”planerar att ta över kommuner med våld.”

    Det bästa vore kanske om alla kunde vara ärliga och rösta på SD, MED eller liknande. Den tysta majoriteten torde vara över 50% vid det här laget. (I just det här sammanhanget tänker jag inte be alla rösta KLP – så stora problem kan bara lösas på nationsnivå av en stat.)

    Svara
   • tompas11

     /  12/14/2018

    Andreas Henriksson är en extremt vänstermarinerad sosse. Någon som tror att detta ”scoop” inte är vinklat?

    Svara
  • Ja, det absurda är att själva reportagen skiljer sig markant från Westerholms egen förklaring till dessa artiklar – jag undrar om han själv har läst dom? Jag får mer en bild av en frustrerad och brokig samling av medelklassvenskar med spretiga idéer, inte direkt några som kommer storma riksdagen med pumphagelgevär (vilket artiklarna nästintill får det att verka som).

   Det är såklart intressant att titta på vad som händer när medelklassen börjar bli uppgiven om att samhället inte längre fungerar eller levererar det som har varit utlovat, speciellt med tanke på situationen i Frankrike.

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   Mmm. Vi får se hur/var denna rapportering slutar.

   Svara
 40. G

   /  12/14/2018

  ”California Wants to Tax Your Text Messages. Here’s Why

  Have you found yourself texting people instead of calling them? Sure. Have you stopped to debate whether texting is a form of “telecommunications” or an “information service?” Chances are the answer is “no”.

  California’s Public Utilities Commission (PUC) is betting you haven’t either — […] What’s more, it wants to extend an existing tax on calls to include text messages, the Mercury News reports.
  Should it get its way, then Californians may soon be taxed on every text they send from their cell phones.

  As mobile phone users have shifted their usage patterns away from voice calls, voice call revenues for PPP have dropped by about a third, […] — it estimates it could raise $44.5 million a year with the change. Applied retroactively it could amount to a bill of more than $220 million for California consumers.

  In response, the telecoms industry is filing complaints arguing that texting is an email-like “information service” and should be exempt from PPP. The FCC is meeting today to address the issue.”
  http://fortune.com/2018/12/12/california-text-message-tax/

  Svara
  • Påminnelse: skattepolitik handlar om att ta in skatt.

   Ibland sammanfaller det med att belöna eller bestraffa vissa handlingar, och ibland vill man använda pengarna till något ”vettigt,” men grundändamålet förblir detsamma.

   Svara
 41. G

   /  12/14/2018

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”– Jag lämnar alla mina politiska uppdrag för att min värdegrund säger att vi inte ska ha något med Sverigedemokraterna att göra. Jag behåller mitt medlemskap i Vänsterpartiet tills vidare, men framtiden får utvisa mitt lokala ställningstagande.”

   *Vänsterpartiets historia, värdegrund, ideologi osv är toppen* 🙂

   Svara
  • Rikard

    /  12/14/2018

   Hej.

   Jokkmokks kommunvapen är en triskele! Tänd vårdkasen! Blås i Arnstad-hornet! Jokkmokk styrs av Sydafrikanska AWB!

   [https://en.wikipedia.org/wiki/Triskelion]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Plus en nyckel och .. två slipsar?
    Jag begriper mig inte på heraldik!

    (De är tydligen samiska trumhammare.)

    Svara
 42. G

   /  12/14/2018

  Svara
  • Riskradion – med Blix et consortes – hade ett inslag om en och annan ”Gösta” Fröding, vilken beskrevs som ”ännu galnare än sin berömde bror …”

   Svara
 43. G

   /  12/14/2018

  Nivån på den avgående regeringen och dess s.k ministrar är ju helt bedrövlig…

  Svara
 44. G

   /  12/14/2018

  ”läste fel, trodde detta var miljöpartiet” HAHAHAHA! Den var bra LOL! 😛

  Svara
 45. G

   /  12/14/2018

  Marianne D (Damström) Gereben har ingen twitterprofil, men en snabb sökning visade att hon är L-politiker….

  ”Marianne Damström Gereben (L) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och den som är ansvarig för Solnas förskolor.”

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”Jan Björklund är besviken över att det inte blev en uppgörelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet

   Liberalernas ledare Jan Björklund säger i sin röstförklaring att Liberalerna var nöjda med uppgörelsen med S, MP, C och L, men att det föll på andra partier.

   – Skillnaderna var dessvärre för stora mellan vissa partier. Som alla kunnat läsa från våra slutna möten – vi är ett mycket transparent parti – så var det många i vårt parti som tyckte att resultatet var bra, säger Björklund.

   – Hade resultatet godkänts av alla fyra partier hade Liberalerna varit beredda att trycka gul knapp i dag och släppa fram Stefan Löfven. Men eftersom det inte gick, så röstar vi nej i dag. Inte för att vi är emot en mittenlösning, tvärtom hade den varit välkommen, utan för att den just nu inte gick att åstadkomma, säger Jan Björklund.
   —————————————

   Sverige behöver en regering, säger Annie Lööf och hävdar att hennes parti målmedvetet och konstruktivt har arbetat för att bryta dödläget. Beslutet att inleda skarpa förhandlingar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet är den stora positionsförflyttningen som skett under hösten. Men S klarade inte att kompromissa, enligt Lööf.

   – Det är sorgligt, säger Annie Lööf och understryker att Centerpartiet verkligen ville nå en lösning.

   De misslyckade förhandlingarna, och att S inte kunnat klippa banden till Vänsterpartiet, gör att Centerpartiet röstar nej till Stefan Löfven.

   – Nu måste också andra partier ta ansvar för att Sverige ska få en ny regering, säger Lööf.

   Strax före omröstningen sade Centerledaren Annie Lööf att partiet fortsatt är beredda att kompromissa för att Sverige ska få en ny regering.

   – Vi behöver en regering som kan möta Sveriges utmaningar, sa hon.

   – Nu får talmannen föra processen vidare. Vi är kompromissinriktade. Vi är beredda att ta fortsatt ansvar, men jag lägger särskilt ansvar på de två stora partierna som måste röra sig framåt, säger Lööf.”
   https://www.svd.se/lofven-provas-av-riksdagen–nederlag-vantar

   ”Centerpartiet har röstat nej till både Löfven och Kristersson under hösten.

   – Det har varit en speciell och svår höst även för mig, säger C-ledaren Annie Lööf efter omröstningen.”
   https://omni.se/lofven-rostas-ner-som-statsministerkandidat-av-riksdagen-ganska-vantat/a/On566w

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”– Vill man se en borgerlig politik, bör man rösta för en borgerlig statsminister. Vi röstar därför nej till Stefan Löfven i dag, säger Busch Thor.

   Hon kritiserar också socialdemokratiska debattörer och Aftonbladets ledarsida och anklagar dem för att förgifta det politiska samtalet med ohederliga och antiintellektuella påståenden om att M och KD ställer sig på fel sida av historien.

   – Detta göder populism och extremism. Goda samtal kräver mer av oss, säger Busch Thor.”
   https://www.dn.se/nyheter/politik/0900-lofven-provas-av-riksdagen/

   Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”För inte tror du väl att SD kommer att nöja sig att vara stödparti utan att kräva något i gengäld?!”

   Det var inte C och L som levererade en kravlista till Löfven för att deras små skitpartier skulle släppa fram honom?
   Vad tror hon Sveriges Riksdag är för nåt. En exklusiv klubb dit man kan bli invald och väl där så är det bara och sitta ”nöjd” och rulla tummarna utan att göra det man egentligen är där för att göra. Ibland undrar jag hur dumma vissa politiker är, det är ju fan sjukt irriterande att se.

   Svara
  • weasel

    /  12/15/2018

   ”Så avskyn för SD är större än kärleken till den egna politiken”

   Svara
 46. ”Expo och Juridikfronten ska utbilda åklagare och domare i att lagföra invandringskritiker”
  https://nyheteridag.se/expo-och-juridikfronten-ska-utbilda-aklagare-och-domare-i-att-lagfora-invandringskritiker/
  ”För att vara säker på att undvika åtal kan du tänka på följande:
  […]
  – Undvik satirbilder som inte riktar sig mot vita, medelålders män.
  […]
  – Om du ogillar judar, dela endast antisemitiskt innehåll från vänstertidningar.”

  MUCF, Expo och Juridikfronten.
  Juridik”fronten”. Som på 70-talet fast med mer pengar, gissar jag.
  Hade inte hört talas om dem tidigare, men jag gissar att det blir till att lägga dem på minnet.

  Svara
 47. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 48. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 49. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 50. G

   /  12/14/2018

  ”Inget extraval i samband med EU-valet

  Ett extra val lär inte sammanfalla med Europaparlamentsvalet i maj nästa år. Det säger talman Andreas Norlén till Fokus. »Jag kan inte se att finns förutsättningar att ha en pågående process till den 26 februari«.”
  https://www.fokus.se/2018/12/inget-extra-val-i-samband-med-eu-valet/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/15/2018

   Regeringsprocessen är orimligt långsam. Det som talmannen och partiledarna åstadkommit sedan valdagen hade de klarat på två veckor, de har ju faktiskt inte åstadkommit någonting. Att Sveriges behov av regering skulle stryka på foten på grund av EU-val är helt oacceptabelt. Det är odemokratiskt att inte håla en rimlig styrfart i regeringsbildandet. Undrar hur mycket andar smygavtal (likt FN-avtalet) som skrivs på i denna politiska paralys?

   Svara
   • Senior

     /  12/15/2018

    Detta är ett medvetet förhalande, frågan är varför?

    Det finns ett antal tänkbara alternativ.

    Svara
    • Ivar L

      /  12/15/2018

     Ett tänkte jag var att kunna skriva på FN:s sjuka flyktingdokument och kunna skylla på regeringsprocessen om det kritiseras i efterhand. Jag gissar att alla partier tom SD vill ha det påskrivet för att kunna fortsätta med Reinfeldtismen.

     Svara
     • Senior

       /  12/15/2018

      Ja, det var det första som slog mig, att man kan skylla detta på den interrimistiska regeringen och på så vis slippa ta ansvar. -Givetvis utan att ifrågasätta underskriftens giltighet från den tillfälliga regering som endast skall administrera det befintliga och inte ta några nya omvälvande beslut då de saknar mandat…..

      En sak till kan ju vara att få ner ett eller ett par partier under 4% vid ett omval, samt försöka låta något parti (mp) återhämta sig lite i opinionen.

      Ja, det finns många tänkbara anledningar, inga av dem särskilt smickrande för dessa politruker, det blir mer och mer uppenbart att den egna försörjningen makten är viktigare än partipolitik, demokrati eller väljarnas vilja.

 51. G

   /  12/14/2018

  ”Fri entré på museerna blir kvar till våren

  80 miljoner kronor ville Moderaterna och Kristdemokraterna spara in i budgeten genom att avskaffa fri entré på Sveriges 18 statliga museer. Intresseorganisationen Sveriges museer har varit kritiska mot att de fått så lite tid på sig att ställa om. Nu ändrar sig M och KD och ger museerna mer tid.”
  https://www.svt.se/kultur/m-och-kd-backar-fri-entre-blir-kvar-nagra-extra-manader

  Svara
 52. G

   /  12/14/2018

  ”Vittnade om kulturprofilen – erbjuds 60 000 kronor av Akademien

  Elise Karlsson blev erbjuden 60 000 kronor i belöning av Svenska Akademien.
  Ett erbjudande som författaren, en av de 18 kvinnorna som anklagade Jean-Claude Arnault för övergrepp förra året, beskriver som det ”lättaste nejet någonsin”.

  I dagarna fick Elise Karlsson ett brev från Akademiens ständige sekreterare Anders Olsson. I brevet står det ”Jag gläder mig åt att kunna meddela att Svenska Akademien har beslutat tilldela dig en belöning på 60 000 kronor ur Akademiens egna medel”.

  Beskedet om belöningen ska enligt brevskrivaren hållas konfidentiellt fram till den 20 december, då Svenska Akademien håller sin högtidssammankomst inför en inbjuden offentlighet i Börshuset, men Elise Karlsson har lagt ut brevet i ett inlägg på Instagram.”
  https://www.svt.se/kultur/vittnade-om-kulturprofilen-erbjuds-60-000-kronor-av-akademien

  Svara
 53. G

   /  12/14/2018

  ”Könsstereotyp reklam förbjuds i Storbritannien

  Detta efter nytt beslut av Advertising Standards Authority, ASA.

  De nya reglerna införs juni 2019, och kommer bland att reglera exempelvis reklam som gestaltar att kvinnor inte kan parkera och som förminskar män som gör typiskt ”kvinnliga” sysslor, skriver The Drum

  – Det finns ingen plats för skadliga könsstereotyper i brittisk reklam. Det vet nästan alla annonsörer, men för de som inte vet det, så uppger våra regler att det räcker med stereotyper som håller tillbaka människor och samhället. CAP kommer utvärdera reglerna efter tolv månader för att se till att de fyller sitt syfte att motverka skadliga könsstereotyper, säger Shahriar Coupal, director på Committees of Advertising Practice (CAP), som bestämmer de regler som ASA upprätthåller.

  – Det finns ingenting i våra nya regler som förbjuder att reklam visar personer i könsstereotypiska roller. Problemet skulle vara om reklamen antyder att det är det enda öppna alternativet endast för män eller endast för kvinnor och att det aldrig görs av det andra könet. Exempelvis är det inte ett problem att en kvinna städar, men om en man smustar ner och sätter upp fötterna medan en kvinna städar runt honom, och att det är väldigt tydligt att det bara är kvinnan som städar hemma, då skulle det kunna vara problematiskt, säger Ella Smillie, policy-expert på CAP till BBC.”
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/12/14/skadlig-konsstereotypisk-reklam-forbjuds-i-storbrittanien-2019/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/15/2018

   En gissning är att män som gör bort sig för de tror de är duktiga kommer att fortsätta visas.
   Om de där människorna fick besluta över all humor och gestaltning skulle troligen det mesta som Monty Phyton och John Cleese gjort förbjudas.

   Svara
 54. G

   /  12/14/2018

  ”Den regeringskritiska tidningen El Nacional i Venezuela läggs ned.

  Politiska påtryckningar och en ekonomisk kris gör det omöjligt att fortsätta utgivningen, enligt tidningens styrelseordförande.

  Den 75-åriga dagstidningen tystnar efter att under åren ha kritiserat Hugo Chavez och efterträdaren president Nicolás Maduros regeringar, under vars tid tiotals medier tvingats lägga ned.

  – De har lyckats tysta radio- och tv-kanaler och har fått oberoende tidningar att försvinna, säger Miguel Henrique Otero.

  Tidningen kommer att ha kvar en nätupplaga.

  Sedan 2013 har mer än hälften av nyhetstidningarna i Venezuela försvunnit, enligt en organisation för pressfrihet, Espacio Público. Enbart under 2017 lades 52 radiokanaler och åtta tv-kanaler ner.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ngeGqm/regeringskritisk-tidning-laggs-ned

  Har inte sett en enda medieprofil eller politiker på vänsterkanten twittra om att denna utveckling är ett hot mot demokratin. Men om någon vill skära i Public Indoktrineringsservice miljardbudget, då jävlar blir det HOT MOT DEMOKRATIN!!!

  Svara
 55. G

   /  12/14/2018

  ”Ferm: Politiken behöver ta ett större ansvar

  Tog beslut om att ändra i ersättningssystemet för ensamkommande – nu vill Miljöpartiet att personer över 18 år och som befinner sig i en asylprocess ska få missbruksvård.
  ….
  – Det är fruktansvärt att människor lever i en så pass stor utsatthet att man ser den här typen av problem för ungdomar som bott i Sverige i flera år, säger hon.
  ….
  Innan ersättningsnivåerna ändrades stod staten för kostnader för ensamkommande tills att de blev 21 år. Men efter regeländringen ersätts inte kommunen för kostnader för exempelvis missbruksvård för ensamkommande, om den inte påbörjats före 18-årsdagen.

  Åsa Furén Thulin som är sektionschef på SKL säger att staten dumpat problem på kommunerna och hon menar att situationen är akut.

  – Det är brådskande och jag hoppas innerligt att den nya regeringen tar ansvar för den här gruppen och att vi får ersättning upp till 21 år om Migrationsverket väljer att betala så självklart ska vi stötta upp på olika sätt.

  Migrationsminister Heléne Fritzon vill inte svara på kritiken och hänvisar till att hon sitter i en övergångsregering.

  Miljöpartiet satt i regeringen när det beslutades att ersättningsnivåerna skulle ändras och nu vill Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson, Maria Ferm, se en ändring så att även asylsökande som fyllt 18 år ska kunna få missbruksbehandling.

  – Det är något som vi skulle vilja ändra så att vi ger full vård upp till 21 år just för att den här gränsen innebär att de kanske inte får den vård eller behandlingar som de behöver.

  Ångrar ni att ni var med och klubbade igenom ändringar i ersättningssystemet?

  – Konsekvenserna av det här, är att vi ser att man måste göra ändringar framåt.

  – Politiken har varit inställd på att minska kostnader på olika sätt. Där behöver politiken ta ett större ansvar när man kan se den typen av utsatthet, säger Maria Ferm.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7114908

  Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”Avslutat stöd problem för ensamkommande

   Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, har gjort en genomgång av internationell forskning kring ensamkommandes behov. Ett problem forskarna lyfter är att stödet till gruppen avslutas för abrupt på 18-årsdagen.

   En av forskarna är Åsa Backlund, som är lektor i socialt arbete, på Stockholms Universitet. Hon har tillsammans med andra forskare gått igenom den internationella forskningen på området, och läst runt 2 000 vetenskapliga artiklar som rör mottagandet av ensamkommande barn och unga.

   – Det är ju inte så att behov förändras från en dag till en annan. Man skulle säkert kunna hitta sätt att få en smidigare övergång mellan olika ansvar, men som det sker i dag kan jag inte se att man gör det med den unges bästa för ögonen utan det verkar handla mer om att slippa ta det ekonomiska ansvaret, säger Åsa Backlund.

   2015 sökte över 35 000 ensamkommande barn och unga asyl i Sverige, enligt forskarna har mottagandet av ensamkommande efter det ändrats i en riktning som går emot det som forskningen visar att gruppen behöver.

   Ett exempel är de förändringar som gjorts i mottagningssystemet. Tidigare fick kommunerna statlig ersättning för mottagandet av ensamkommande fram till dess att de fyllde 21 år men 2017 ändrades det så att man på 18 årsdagen hänvisas till Migrationsverkets boende.

   Enligt Åsa Backlund visar forskningen att grundläggande trygghet, stödjande vuxenrelationer, skola och en aktiv fritid är viktigt.

   – Men idag har man ju då ett system där man då kan dra undan det sociala nätverket för ungdomar den dag de fyller 18, säger Åsa Backlund.

   Forskningsöversikten visar att många ensamkommande barn har mycket svåra erfarenheter med sig, men att ett basalt stöd i mottagandet kan vara till stor hjälp.

   – Med ganska enkelt basalt stöd kan man göra väldigt mycket för att det ska gå bra för den här gruppen. Med en stabil vardag och tillgängliga vuxna, med det kan man komma väldigt långt så det är inga superdyra och avancerade behandlingsinsatser som behövs för de allra flesta i den här gruppen, säger Åsa Backlund.

   – Och att studie efter studie visar att det här är grupp som är väldigt motiverad att anpassa sig och att ta hand om sig själva.”
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7114486

   Svara
   • Olof

     /  12/14/2018

    ”Men idag har man ju då ett system där man då kan dra undan det sociala nätverket för ungdomar den dag de fyller 18, säger Åsa Backlund.”

    I princip har hon rätt – det är säkert inte bra att dra undan det den dag de fyller 18.

    Istället borde det sociala nätverket vara kraftigt beskuret från början. Det här är inte föräldralösa svenska barn, det är kapabla ynglingar som tagit sig genom hela europa. De behöver inte samma hjälp, och att de ges den är en av incitamenten som skapar lögnerna kring ålder.

    Enda skillnaden mellan ‘ensamkommande’ som är under 18 och över 18 borde vara huruvida de får köpa tobak i affären. Och om de behöver målsmans medgivande för det mesta.

    Sedan kan vi ha en gräns längre ner, där t.ex barn under 10 faktiskt betraktas som barn. I den åldern torde dock inte förekomsten av skäggväxt vara speciellt stor.

    Svara
  • G

    /  12/14/2018

   ”Ensamkommande demonstrerade – kräver bostäder, vård och pengar

   En grupp så kallade ensamkommande ungdomar demonstrerade utanför kommunhuset i Gullspång på torsdagen. De klagar bland annat på att kommunen inte ordnar boenden och vård åt dem, uppger Mariestads-Tidningen.

   e ensamkommande menar att kommunen har svikit sina löften till dem, så som vård och boenden.

   Deltog gjorde även lärare och personal från kommunen, som anser att invandrarna felbehandlas.

   – Ingen annan grupp i samhället skulle kunna behandlas så här illa, säger Ingrid Carlsson till Mariestads-Tidningen.

   Hon var tidigare föreståndare vid ett kommunalt boende för ”ensamkommande barn”, men hoppade sedan av i protest mot hur invandrarna behandlas, förklarar hon. Hon ifrågasätter bland annat att utlänningarna ska behöva leva på ”ett halvt existensbelopp”.”
   http://www.friatider.se/ensamkommande-demonstrerade-kr-ver-bost-der-v-rd-och-pengar

   Svara
 56. G

   /  12/14/2018

  Svara
 57. G

   /  12/14/2018

  ”Socialdemokrat och gråsosse. Politiskt sakkunnig i Regeringskansliet.”

  Pfft. Alltså…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/14/2018

   En person knivad i gallerian på Hamngatan i Stockholm, polisen slänger ut en betryggande kram och hälsar att det försigått en konflikt. Journalisten ställer givetvis de rätta frågorna.

   ”Finns någon risk för allmänheten att röra sig i området?
   – Nej, den bedömningen gör jag definitivt inte. Uppfattningen här är att det är ett antal personer som kommit i konflikt med varandra och det har lett till den här knivskärningen.
   Er bedömning är att attacken inte var helt oprovocerad?
   – Med den information jag har i nuläget gör jag bedömningen att det här är en konflikt mellan de här personerna och att det är isolerat till dem, säger Carina Skagerlind.”

   Jag är egentligen inte särskilt nyfiken, för jag vet (med stöd av vardaglig filosofisk induktion) redan vilka det handlar om, nämligen illegla Marockanska eller Nordafrikanska gatulevande yngre män eller Afghanska/Iranska asylsökande, eller både och.

   Men en fråga från journalisten hade ju inte skadat, jag hade gärna fått fel, men eftersom journalisten inte ville ställa den rasistiska frågan så får ni aldrig veta hur rätt eller fel jag har.

   https://www.expressen.se/nyheter/man-attackerad-med-knivforemal-vid-galleria-i-centrala-stockholm-/

   https://lagen.nu/1988:254

   ”Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot 1 eller 2 § skall dömas till böter eller fängelse i högst sex månader. I ringa fall döms inte till ansvar. Om brottet är grovt, döms till fängelse i högst ett år.”

   Nu vet inte jag vad ett grovt brott mot knivlagen är. Att ha många knivar eller långa knivar. Vem vet. Används kniven så konsumeras gissningsvis knivlagsbrottet av antingen mord, dråp, misshandeln eller hotet.

   Dags att skärpa påföljden för brott mot knivlagen?

   Hur stor andel av de Nordafrikanska och Afghanska ynglingarna bär egentligen kniv? Jag inbillar mig att en majoritet gör det, och är därför självklart livrädd för dem. Än hur små och försynta de kan te sig.

   Svara
  • weasel

    /  12/15/2018

   Den där Joel Stade kan ju inte vara klok.
   Vadå ”svensk kultur” ?
   Vet han inte att det inte finns någon svensk kultur…? :/

   Svara
   • Senior

     /  12/15/2018

    Precis.
    ”Enskild tjänsteman”….
    -Lägg till Mona Sahlin och fler därtill, så är det allt annat än en enskild tjänsteman.

    Nej, det är en medveten strategi att sänka den svenska kulturen och det svenska kulturella motståndet till förmån för att införa kommunism ”andra kulturer”.

    Svara
 58. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 59. MiT

   /  12/14/2018

  Svara
 60. G

   /  12/14/2018

  ”Statslös” invandrare häktad för planerat terrordåd

  En 22-årig invandrare har nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott. Detta efter gårdagens stora polisräd i Västsverige.

  Det var igår som polisen och Säkerhetspolisen slog till på flera platser i västra Sverige.

  Flera personer hämtades in till förhör och en person anhölls misstänkt för terrorbrott.

  ”Förberedelserna kring det misstänkta terroristbrottet har pågått under en tid och det finns internationella kopplingar”, skrev Säpo i ett pressmeddelande.

  Fria Tider kan nu avslöja att det handlar om en 22-årig invandrare med arabiskklingande namn.

  Enligt häktningsframställan, som vi tagit del av, är han ”statslös” och född 1996.”
  http://www.friatider.se/statsl-s-invandrare-beg-rs-h-ktad-f-r-planerat-terrord-d

  Svara
 61. G

   /  12/14/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/14/2018

   Peter har helt fel. Strandhäll gör absolut inte någon naiv och snurrig Lindbergare. Socialförsäkringsministern är läskigare än så, hon vet självklart att det hon skriver är en del i positionering inför ett ev. extraval. Strandhäll ger ett starkt intryck av att vara en hänsynslös yrkespolitiker som främst arbetar för sin egna position.

   Vem glömmer hennes direktsända illa dolda njutning när Kapplan fick sparken och hon i gengäld fick större portfölj.

   Svara
   • weasel

     /  12/15/2018

    Tja, själv föredrar jag kvalitet framför kvantitet .
    Hellre 28 sidor som innehåller någonting bra än 4000 sidor skit…

    Svara
 62. G

   /  12/14/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/15/2018

   Vem bryr sig? De är väl mindre än AfS och Kalle Ankapartiet?

   Svara
 63. G

   /  12/14/2018

  Svara
 64. Senior

   /  12/14/2018

  Jag gillar Metros viralgranskare måste jag säga, hur man kan töja på saker….

  ”En kombination av smältande landbaserad is och expansion på grund av uppvärmningen av havsvolymen ligger bakom den höjda havsnivån, säger Anna Rutgersson.”

  Smältande landbaserad is kan jag köpa, men expansion på grund av uppvärmning är helt marginell och torde kompenseras av avdunstning. -Landhöjning kan man underförstått läsa att det inte riktigt kan räknas heller som kompensation…

  (Volumetriska expansionskoefficienten på vatten är 2.1e-4 / °C d.v.s det expanderar 0.021% per grad….)

  https://www.metro.se/artikel/nej-videon-bevisar-inte-att-stigande-havsnivåer-är-en-bluff

  Svara
  • Ivar L

    /  12/15/2018

   Stigande temperatur är påvisad men någon större höjning av havsnivån har vi väl inte sett ännu?

   Svara
   • tompas11

     /  12/15/2018

    Havet har stigit och stiger 2 till 3 mm/år och har så gjort sedan den senaste istiden. Någon accelererande höjning av havsnivån kan inte påvisas.

    Svara
    • Holtzkampf

      /  12/15/2018

     Var sker detta?

     Skåne är väl +/- 0, övriga Sverige stiger landmassan. Även korallöar på flera håll utvidgas, dvs stiger.

     Svara
     • Ivar L

       /  12/15/2018

      Gäller att inte blanda ihop saker här. De länder som låg under inlandsis är fortfarande ”på väg upp” men det gäller inte övriga världen. Den svenska landhöjningen är alltså ett separat fenomen för nordliga havsnära landområden.

 65. Micke

   /  12/14/2018

  OT… Såg ett resereportage i Gokväll igår, reportern hade varit i en stad vid gränsen till Argentina, Brasilien och Paraguay, såg fint och trevligt ut! Sen besökte han den största moskén i regionen och var med på bönen…
  Å fan tänkte jag!

  Svara
 66. G

   /  12/15/2018

  Alltså. Flera av fallen VET vi redan vilken/vilka GM det är bakom. Bara för att Expressen inte skriver om det så betyder det som tur är att andra inte gör det, för folk vill och bör få veta. Dessutom har jag svårt för fröken Roos av olika anledningar, fel ”journalist” för denna typ av granskning, om den ska göras seriöst till 100%. Ni får väl läsa om ni vill.

  Svara
  • Motkraft

    /  12/15/2018

   Vania Ceccato studerar förhållandet mellan den byggda och sociala miljön och människors säkerhet och trygghet.

   Hallå?!

   Klart du blir förvånad när du som medvetet hållit händerna framför ögonen för att inte se. Och nu råkat kika lite mellan fingrarna och såg den verklighet vi har i Sverige nu. Och jag hoppas du förstår att det säger lite om dig som forskare att du som borde vara högst medveten om detta för att väga in det i din forskning måste få din nyupptäckta fakta från en kvällstidning.

   Litet lustigt forskningsområde du har egentligen, som handlar om hur arkitektur och stadsplanering ska öka vår säkerhet. Du kan sluta forska nu, jag kan berätta svaret.

   Grindsamhälle (gated community). Det sorgliga är att bara de med pengar kommer att kunna köpa sig fria från samhällets förfall, de som röstar för att det ska förfalla. Hederliga vanliga låginkomsttagare, svenska som invandrade, är de som får ta skiten.

   Svara
 67. Gud bevare oss för matriarkatet

   /  12/15/2018

  Fler och fler vaknar och ser vad som pågår:
  https://www.expressen.se/kultur/ide/gud-bevare-oss-for-matriarkatet/

  Svara
  • Motkraft

    /  12/15/2018

   Kanske borde lagstiftarna, eller prejudikat, också definiera vad som INTE är våldtäkt.

   Det är i 99% av fallen helt orimligt att en man blir dömd för våldtäkt på den enes utsaga om kvinnan efter den påstådda våldtäkten haft frivilligt sex med samma man.

   Vi kan inte omyndigförklara alla kvinnor. De får helt enkelt räkna med att om de haft frivilligt sex efter den påstådda våldtäkten med samma man så kan de inte springa till rätten och få sin ”upprättelse”. Oavsett hur synd de upplever det är om dem.

   Det är ett hån mot kvinnor som blivit våldtagna att rättssystemet ägnar resurser åt att åtala män i dessa fallen.

   Detta borde rätten ha som grundregel i de fallen. Givetvis finns det undantag, som att väldigt ung och omogen, eller när en ung kvinna är i beroendeställning till mannen, eller om förekommit kulturellt tvång.

   Svara
   • Senior

     /  12/16/2018

    ”Givetvis finns det undantag, som att väldigt ung och omogen, eller när en ung kvinna är i beroendeställning till mannen, eller om förekommit kulturellt tvång.”

    -Du menar sexuellt utnyttjande?

    Det finns redan som alternativ till våldtäkt. Om bara domstolarna började använda lagen och straffskalorna som tänkt, hade många problem varit lösta, och inga nya lagar skulle behövas.

    (Precis som med hemfridsbrott, använde de den lagen könsneutralt som sig borde, hade inte en särskild kvinnofridslag behövts. Dessutom har det fungerat tidigare, men inte längre?
    -Pågående politisering av rättsväsendet.)

    Det är snarare praxis som behöver ses över, inte lagarna som sådana.

    Svara
  • QED

    /  12/15/2018

   har *kartlagt* svensk alt-right

   Svara
  • Ivar L

    /  12/15/2018

   Advokaten Ismo Salmi kan inte ens stava till ”brottmål”. Pajasvarning på detta säger jag.

   Inte första gången Johan Westerholm drar på sig foliehatten. Han skriver en del bra grejer men någonstans är jag rätt säker på att han har en skruv lös. Inte minst hans ständiga hyllande av det totalt ointressanta skitlandet Marocko visar ju på att hästarna är ute på travbanan någonstans, långt från hemmet.

   Den här pajasartikeln drog ner honom ytterligare i respekt. Om han är ute efter ett avslöjande grävreportage så har han ju redan bränt krutet med publiceringen. Fattar faktiskt inte ett dugg vad han ens sysslar med här.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/15/2018

    Aha, det är någon annan: Andreas Henriksson som skrivit själva artikeln. Nåväl, Westerholm är fortfarande redaktör.

    Svara
 68. Eftersom fulmedia har en agenda uppifrån, dikterad från ägarna som är i maskopi med de politiker som de frotterar sig med på Bilderberggruppen, så kan de inte dyka in och rapportera objektivt om vad som verkligen händer i Sverige, likt Lamotte. Godhetsrunkandet är med stor sannolikhet en monopolkapitalistisk order. Om de inte lyder den ordern och vill vara journalister på riktigt så är de ute i kylan direkt. Det är naturligtvis därför som de blir irrelevanta. Medias journalister får då order att smutskasta honom. Något annat kan de inte göra, förutom det som Ulfkotte och Rabani sannolikt råkade ut för, d.v.s. plötslig hjärtattack…

  Svara
 1. Han gör jobbet som fega små skitar till sk ”journalister” inte vågar göra – Micaels Lidéns Blog
 2. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: