Maskhål mellan Viken och Kroatien?

Kommer ni ihåg den där golvmogulen Darko Pervan? Alltså den där kroatiske ärkenationalisten som sa att han inte  ville investera stort i Klippan för att SD gått fram så mycket, och att han inte gillade nationalism?

Nu har det klarnat lite till.

En rad andra kommuner hade erbjudit mark till golvmogulen men han säger att det hade blivit för långt till huvudanläggningen i Viken. Så han bygger i Kroatien i stället.

Det är nåt som inte stämmer här. De kommuner i Sverige som erbjöd mark till golvföretaget låg för långt ifrån Viken (som ligger i nordvästra Skåne) så han valde att bygga i Kroatien i stället? Om inte de kommuner som erbjöd plats ligger nånstans i linje med Haparanda och norrut så är det helt omöjligt att någon stad i Kroatien ligger närmare Viken. Om det inte var lockelsen att det verkar vara lättare och billigare att skita ner miljön i Kroatien, det är ju också ett alternativ. Skulle dock vara intressant att veta vilka svenska kommuner som ligger längre från Viken än vad Kroatien gör?

Det där är alltså närmare än någon av de kommuner som erbjöd mark? Really?

Ett annat alternativ är att han hittat ett sk ”maskhål”. Att han hittat ett sätt att böja rummet på så två punkter som annars är långt ifrån varandra kommer närmare. Men det är lika otroligt som att Kroatien ligger närmare Viken än de flesta andra svenska kommuner gör.

Det finns ett tredje alternativ också, kanske det mest troliga. Att han aldrig ens hade tänkt att investera en enda lite krona i vare sig Klippan eller nån annan svensk stad. Att han bara passade på att försöka posera lite.

Och om det tredje alternativet är det rätta, att han aldrig haft en allvarlig tanke på att investera i Klippan eller nån annan svensk stad, vad säger det då om alla som på allvar verkade tro på honom när han sa att han inte ville göra det pga av att folk röstade SD i kommunen?

Vad säger det om Kerstin Persson, kommunstyrelsens ordförande, i Klippan, som faktiskt verkade tro på honom? Tror Persson också att det är längre mellan nästan alla svenska kommuner och Viken i nordvästra Skåne än vad det är mellan Viken och Kroatien? I så fall borde hon läsa på lite, främst geografi. Eller köpa en kartbok.

Finns det verkligen inga gränser för hur lättlurade svenska politiker kan vara? Eller kan det vara så att hon medvetet deltog i teaterpjäsen med Darko Pervan poserande i huvudrollen? I så fall, vad säger då DET om henne…?

En riktig journalist hade direkt frågat vilka kommuner i Sverige som ligger längre från Viken än vad Kroatien gör så den frågan ställdes såklart inte.

VA hade en liten miniserie där de intervjuade flera personer med anledning av valet, politiska frågor osv. I andra halvan av det här inlägget så är det bl a om en som driver ett biotech-företag och som lovsjunger mångfalden och kompetensen samtidigt som jag kan garantera att hans extremt förlusttyngda företag inte anställt en enda analfabet i tält. Företagaren funderade t o m på att flytta lite närmare kompetensen. Inte till Mogadishu eller Masar el Sharif som man skulle kunna tro. Nä, han funderade på Boston…

Och det var flera som pratade om Sveriges migrationspolitik och drog paralleller till Silicon Valley. På den nivån var det…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

180 kommentarer

 1. Precis.

  Han hade aldrig en tanke att investera i Sverige och antagligen så var Kroatien ett billigare alternativ. För att slippa att få kritik för att han flyttar sin verksamhet utomlands så drar han SD-kortet… istället för att ifrågasätta detta så går de i hans ledband.

  Svara
  • Senior

    /  12/19/2018

   Smart.

   Nu blev han mer eller mindre hjälte istället för ond kapitalist som flyttar jobben till låglöneländer.

   -För vänstern är ju de rätta orden och retoriken viktigare än den aktuella handlingen, alldeles uppenbart i detta fall. Liksom alla komiker som propagerar för våra höga skatter samtidigt som de själva gör allt för att slippa.

   Svara
 2. Skeptisk

   /  12/19/2018

  Om någon lockar med att skapa 500 jobb i en liten kommun, går alla små kommunpolitiker upp i giv akt. Utan kritisk tanke om det är realistiskt. Näringslivets Nigeriabrev.

  Svara
  • ”går alla små kommunpolitiker upp i giv akt. ”

   Jag läste ”giv akt” och tänkte något mer folkligt …

   Svara
 3. Nisse Hult

   /  12/19/2018

  Det är väl som vanligt med utlänningar i Sverige. Dom får av olika skäl, sammanfattat under begreppet rasism, aldrig ifrågasättas eller undersökas. Jämför den hemska ”anti-REVA” opinionen som i förlängningen gav oss Akilov men också ställer till att ”utlänningar som begår brott mot utlänningar” också går fria. Jämför dagens radionyhet mot media nu lyfter fram någon som kritiserar att Polisen lät brottsliga bulgarer styra tiggare som arbetskraft. Jag tror att Polisen i början begränsades av att det finns ett paradigm att man av antirasistiska skäl inte får undersöka utlänningar och det gäller då även brottsoffer.
  Igår var det på radion om nigerianska horor som säljer i Gävle. Där har då lagstiftaren underlättat för för invandraren genom att göra själva säljdelen av horeriet laglig medan kunden då ska straffas. Det är ju omvänd lagstiftning mot att en knarkare får ha innehav av drog medan en inte-knarkare betraktas som säljare och kan straffas.

  Om man snurrar Sverige med Klippan som centrumnål kanske Kiruna kommun är längre bort från Viken än vad landet Kroatien är. Slutsats: Köp inga golv från den blufföretagaren.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/19/2018

   De här tiggarbossarna fick i alla fall lite straff:
   https://nyheteridag.se/sju-doms-for-manniskohandel-med-tiggare/
   ”VÄXJÖ Alla sju bulgariska romer som stått åtalade för människohandel i Småland dömdes idag till fängelsestraff. ”

   Fast den här grejen är rätt obegriplig:
   ”Samtliga utvisas på tio års tid förutom den man som dömdes till längst straff, Denis Petrov, som utöver människohandel dömdes för ett våldsamt rån mot en annan bulgar. Han utvisas i femton år.”
   Varför skall de tillåtas komma tillbaka till Sverige om tio år? Vilken nytta har Sverige av det? Vad är nyttan med att livsstilskriminella någonsin får tillträde till vårt land igen? Borde vara livstids utvisning för sån där skit.

   Svara
 4. G

   /  12/19/2018

  ”Danmark återkallar uppehållstillståndet för tusen somalier

  Nu ska nära tusen somalier som tidigare fått uppehållstillstånd i Danmark återvända hem. De som återvänder frivilligt kan få ett bidrag till resan på 140 000 danska kronor, men få har nappat på erbjudandet.

  Nära tusen somalier har förlorat sina uppehållstillstånd i Danmark, enligt DR. Danska utlämningsverket började granska gruppens uppehållstillstånd i början av 2017, och sedan dess har 516 personer förlorat sin flyktingstatus, samt 412 personer som fått uppehållstillstånd för familjeåterförening.

  Anledningen till granskningen av somaliska uppehållstillstånd är att danska myndigheter anser att Somalia i nuläget är tillräckligt säkert för att tidigare flyktingar ska kunna återvända.

  Att somalierna ska återvända är också avsikten, enligt invandringsminister Inger Støjberg från det liberala partiet Venstre.

  – Om du inte längre behöver vårt skydd och ditt liv och hälsa inte längre är i fara i ditt hemland måste du naturligtvis återvända hem och bygga upp det land du kom ifrån, säger Støjberg.”
  https://nyheteridag.se/danmark-aterkallar-uppehallstillstandet-for-tusen-somalier/

  Svara
 5. Hoppas att Darko Pervan även tar med sig sina öppna-gränser-krav till Kroatien.

  Han kan även få Sveriges alla utländska brottslingar och jihadister med sig – alldeles gratis.

  Svara
 6. G

   /  12/19/2018

  Sååå..

  ”Ann Heberlein och Erik van der Heeg lämnar idag Ledarsidorna.se

  Med anledning av Ledarsidorna.se granskning av Projekt Ekerö lämnar Heberlein och van der Heeg samarbetet med omedelbar verkan idag. Deras motivering kan läsas på Heberlein Etik.

  Vi gör olika bedömning av källmaterialet, varav Heberlein och van der Heeg av redaktionella skäl inte tagit del av hela vartefter det växt.”
  https://ledarsidorna.se/2018/12/ann-heberlein-och-erik-van-der-heeg-lamnar-idag-ledarsidorna-se/

  ”Vi lämnar Ledarsidorna.se – om ”Klubben”, ”Projekt Ekerö” och ett monumentalt dåligt omdöme

  Jag och min man Erik har båda skrivit för Ledarsidorna.se under en längre tid. Det har varit en spännande tid där vi tyckt att vi tillsammans med publikationens ansvarige utgivare, chefredaktör och dynamo – Johan Westerholm – har gjort en insats för att bredda den publicistiska scenen i Sverige. Vi har varit solidariska med Ledarsidorna in i det sista, men allting har en gräns. (forts, läs hela för att få hela bilden från deras perspektiv)”
  https://annheberlein.com/2018/12/18/vi-lamnar-ledarsidorna-se-om-klubben-projekt-ekero-och-ett-monumentalt-daligt-omdome/

  Och Henriksson själv säger och anser detta om sitt ”gräv”…

  ”Uppgifterna är, enligt Henriksson, så pass allvarliga att det är något Säpo borde titta närmare på.”
  https://nyheteridag.se/sa-svarar-henriksson-pa-kritiken-efter-publiceringarna-om-ekero-natverket/

  Alltså, jag tycker Westerholm gjort bort sig här. Var det verkligen värt att förlora två fantastiska skribenter för att publicera detta s.k ”gräv”. A och E tillförde mycket till sajten med sitt skrivande. Nej. Detta var mycket tråkigt.
  Så vad har herr Westerholm tänk sig nu då, ska han fortsätta helt själv, ska han själv och Henriksson bli ett nytt team. Eller ska det rekryteras två helt nya skribenter efter A och E som fyller tomrummet? Hmmm.

  Svara
  • Ivar L

    /  12/19/2018

   Som sagt, Johan ”Marocko är fantastiskt” Westerholm har inte alla hästar hemma. Man har haft det på känn. Sätter hans utanförskap från sosseriet i lite nytt ljus. Han är kanske rentav mytoman?

   Svara
   • Ja, det öppna brevet till Björklund – där JW blev CHOCKERAD över att Björklund inte gick att lita på ! – var tydligen bara en varning på hur många hästar som saknades.

    Affären Henriksson känns som ett förlorat kapitel ur ”Det stora avslöjandet”.

    Har sagt upp min automatiska prenumeration på ledarsidorna. Det är ett par månader kvar. Vi får se

    Svara
    • Rikard

      /  12/19/2018

     Hej.

     Om man tar på sig tomteluvan av aluminium, så dyker en tanke upp:

     Westerholm verkar ha (haft?) källor inom Partiet, och verkar ha retat upp en del. Kan Henrikssons egentliga uppgift, okänd även för honom själv, ha varit att få Westerholm att trampa i klaveret och blamera sig själv?

     All rapportering och all opinionsbildning bygger ju bland annat på trovärdighet, och trovärdighet kan undermineras via integritet: om Westerholm avsvurit sig Henrikssons alster när vittnesmål från flera andra inblandade snabbt dök upp hade Westerholm framstått som opålitlig. Om han, som hittills, försvara Henriksson, framstår han som opålitlig, fast på ett annat sätt. Krona; jag vinner – klave; du förlorar.

     En annan tanke är att Westerholm har erbjudits en väg in i för honom önskvärd position i en framtida partistyrelse – han är ju inte ensam bland socialdemokrater i sin kritik av partiet – och att han därför nu offentligt och tydligt markerar sin lojalitet med partiet i första hand, och allt annat i andra hand.

     Ytterligare en tanke är ett olycksfall i arbetet: Henriksson har helt enkelt blåst honom. Han har dribblat upp Westerholm på läktaren med löften om ett scoop. Henrikssons lilla avslöjande är ju en sådan klichésoppa att den är värdig en svensk deckarförfattare.

     Personligen lutar jag åt att Westerholm å sin sida ser det som att han måste försvara Henriksson; det är inte direkt god publicistisk sed att kasta till vargarna en reporter så fort reportage kritiseras, samtidigt som han gått på Henrikssons rena Arnstad-saga och inte gjort sitt redaktionella arbete ordentligt, utan hemfallit åt rapportering på Guillous nivå.

     Vi kommer snart att kunna avgöra om det rör sig om mer än ett rent misstag. Börjar han regrediera på Lindbergskt vis, eller mästra läsekretsen som en äkta Wolodarski, så är han irrelevant före 2019 års utgång, vågar jag påstå.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Det var ett tag sedan jag såg en så koncis sammanfattning av ”Fursten”!

     • Melmac

       /  12/21/2018

      Lyssna på Henrikssons intervju i Kvartal. Det intressanta är hur han bygger upp det, som om det är ett gigantiskt scoop av oanade proportioner, sen faller det platt ganska snabbt. Man nästan här hur Huitfeldt blir besviken.

      Är det någon annan sida som tagit upp detta förutom dessa två?

      Jag tänker på Widar på Folkbladet, han har också insyn i partiet, han är också kritisk, men han har inte gått på det här. Han har inte heller blivit utmålade som högerextrem mm av sina egna etc. så, folihatten på, men jag börjar undra om det inte ligger nått i ditt första resonemang, Rikard.

  • De går till NI. Chang Frick är vass.
   https://nyheteridag.se/ann-heberlein-och-erik-van-der-heeg-borjar-pa-nyheter-idag/

   (Och, ja, nu har jag tecknat prenumeration på NI.
   Varsågoda och kalla mig nazist, nu när jag stöder en publikation som ägs av en homosexuell jurist född i israel och drivs av en gonzojournalist som beskriver sig som ”judezigenare” innan hans belackare hinner göra det)

   Svara
 7. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • Jonas

    /  12/19/2018

   Om han hävdar att han är troende muslim, och måste följa koranen, så kan de utvisa honom.

   [al-Nisa’ 4:97]
   In the Sunnah, the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “I disown every Muslim who settles among the mushrikeen.”

   Svara
   • Jonas

     /  12/19/2018

    An-Nisa [4:97]
    Verily! As for those whom the angels take (in death) while they are wronging themselves (as they stayed among the disbelievers even though emigration was obligatory for them), they (angels) say (to them): ”In what (condition) were you?” They reply: ”We were weak and oppressed on earth.” They (angels) say: ”Was not the earth of Allah spacious enough for you to emigrate therein?” Such men will find their abode in Hell – What an evil destination!

    Svara
   • Rikard

     /  12/19/2018

    Hej.

    Tack för det. Precis så är det man bekämpar fundamentalister av alla de slag: med argument från fundamentalistens egen lära och referensram.

    Fast den troende kan ju tyvärr alltid ta till ‘argumentet’ ”Därför gud!” (eller som barn säger det: ”plus ett allt du säger!”).

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Stoppstjärna!

     Svara
    • grodan boll

      /  12/20/2018

     ”Ni kan inte läsa mellan raderna på korrekt sätt, för ni är inte troende”

     En klassiker i sammanhanget.

     Svara
     • ”När vi säger att skriften är Guds ord och bokstavligen sann, menar vi naturligtvis att den först måste tolkas på rätt sätt.”

  • Jonas

    /  12/19/2018

   Koranen är en ständig källa till inspiration 🙂
   Om någon ber dig hjälpa en muslim så kan du hävda att du inte vill göra det för att du respekterar deras religion, med hänvisning till koranen.

   [al-Imran, 3:28]
   Let not the believers Take for friends or helpers Unbelievers rather than believers: if any do that, in nothing will there be help from God.

   Svara
 8. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 9. G

   /  12/19/2018

  ”ISP Faces ‘Net Neutrality’ Investigation For Pirate Site Blocking Retaliation

  An announcement by the Swedish Post and Telecom Authority (PTS), which acts as the national watchdog for the electronic communications and postal sectors, reveals that it has launched an investigation into Bahnhof’s actions.
  Noting that Bahnof has implemented measures that have restricted access to websites, PTS says it is now investigating whether Bahnhof breached net neutrality rules.

  Bahnhof’s CEO says he hasn’t yet seen any formal questions or demands from PTS about his company’s “counter-blocking” but it’s clear he’ll relish the chance to bring this issue to the attention of a wider audience.”
  https://torrentfreak.com/isp-faces-net-neutrality-investigation-for-pirate-site-blocking-retaliation-181217/

  Svara
 10. G

   /  12/19/2018

  ”Tre personer bröt sig in på gård – hotade äldre par med kniv

  Under natten åkte polis till en gård utanför Tomelilla efter larm om rån.

  Tre personer hade tagit sig in i ett bostadshus genom att krossa en ruta. Inne i huset hotade de ett äldre par med kniv och rånar dem.

  – Paret blev fastbundna och lyckades larma först när de kommit loss, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/tre-personer-brot-sig-in-pa-gard-hotade-aldre-par-med-kniv/

  Svara
 11. G

   /  12/19/2018

  ”Özz: Tack Greta Thunberg! Du är en riktig ledare

  Shoppinghysterin ligger som en våt filt över bjällerklang och tippe-tippe-tipp-tapp och den kvävande rädslan över att vara ensam eller tvånget att föras samman förenar oss såsom en riktig kulturell högtid skall göra.

  Men om man försöker att se igenom alla lager av påklistrade måsten, påhittade sånger och tvångskristnade hedniska högtider så handlar julen om, eller borde handla om, att ett oönskat flyktingbarn föds.

  Ett barn på flykt som innan det ens fötts möts av misstänksamhet och stängda dörrar. Ett barn som senare kommer att sätta världen i gungning genom att vara en rättvisans kämpe och en moralisk ledare för att till slut bli en världslig ledare som inspirerar och vägleder hundratals miljoner troende varje dag.

  Stilla natt heliga natt oss är en frälsare född.

  Hon heter Greta Thunberg och hon är ett barn som strejkar för klimatet, hon – ett barn – informerar och varnar oss alla för klimathotet som är ett faktum. Ett barn som förstått att vår livsstil dödar vår planet och allas barns framtid, försöker att prata vett med en vuxenvärld som är så dumma i huvudet att dom inte bara förstör världen utan fortsätter att förstöra världen trots att dom vet att dom förstör världen.

  De kallar henne och hennes föräldrar för oansvariga för att hon strejkar och skolkar från några lektioner i skolan? Medan de själva tycker att de tar ansvar när de skär ner miljarders kronor i miljösatsningar och tar bort flygskatten med hjälp av en servettskiss till budget med stöd av ett rasistiskt parti i riksdagen?

  Greta står för hoppet. Hennes kunskaper är vida överlägsna varannan ”tuff” moderatpolitiker på det virtuella slagfältet Twitter som är översvämmad av tomtar och troll. För att inte tala om hennes moraliska kompass, där många politiker oavsett block ligger kraftigt i lä.
  ..[..]..
  Tack Greta Thunberg, för att du är en riktig ledare och en inspiratör för så många.

  Som en kurdisk, svensk, skådespelare, komiker, och krönikör med en kulturell muslimsk uppväxt så önskar jag er och oss alla en riktig god jul och ett riktigt gott nytt 2019!

  Och precis som jag förutspådde i min krönika från 3 januari i år att 2018 skulle bli ett riktigt skitår så förutser jag och känner att 2019 kommer att bli vändningen och ett riktigt toppenår.”
  https://web.archive.org/web/20181219074735/https://www.expressen.se/kronikorer/ozz-nujen/tack-greta-thunberg-du-ar-en-riktig-ledare/

  Svara
  • G

    /  12/19/2018

   Förresten. Vadå skitår? Bland annat Janne Josefsson gjorde det till något lite bättre än ett skitår skulle jag säga.

   Svara
  • Jonas

    /  12/19/2018

   ”att ett oönskat flyktingbarn föds”

   Så nu har Jesus blivit ett oönskat flyktingbarn…..?

   Svara
   • Maxie

     /  12/19/2018

    Tekniskt sett var han ju inte flykting när han föddes, men enligt Matteus flydde Josef och Maria till Egypten efter Jesus födsel. Om jag inte missminner mig ville Herodes döda alla nyfödda pojkar eftersom de kunde vara den förutspådda
    Messias.

    Svara
    • Jonas

      /  12/19/2018

     Om den där Matteus har försökt lura i dig den där historien så kan du fråga honom hur Herodes skulle kunna döda alla nyfödda pojkar fyra år efter sin död.

     Svara
     • Maxie

       /  12/19/2018

      Japp, precis som man kan ifrågasätta en massa andra historiska fel i Bibeln. Det är inte direkt rätt bok att förvänta sig historisk korrekthet ifrån. 😉 Jag menar bara att det förmodligen var Matteus utsaga som Özz refererade till.

   • elina

     /  12/19/2018

    Han var inte flykting vid födsel. Det var bara brist på hotellrum när alla skulle till skattekontoret samtidigt. Eftersom det inte fanns datoriserade system på Skatteverket den tiden utan man behövde mantalsskriva sig personligen. Då blev det trängsel på orten

    OT. Talmannen gör allt han kan för att få julledigt. Nästa omröstning om ev. Statsminister 16 januari. Alla suckade väl av lättnad och tog julledigt. Jag tror inte viljan att styra Sverige är på topp just nu.

    Svara
  • Ivar L

    /  12/19/2018

   Özz horar vidare för att rädda det som räddas kan. Alla vill vara med på Greta-tåget just nu.

   Svara
 12. Perry

   /  12/19/2018

  https://imgur.com/du13qaX

  ”alla hade samma mål. De ville kriga tills de dör. Jag kände att jag inte alls var på den nivån”

  Han kände att han inte var på riktigt den nivån. Vilken nivå var han på då? lite slentrian halshuggning? kanske Skjuta lite folk som inte kunde skjuta tillbaka – så att han inte riskerar att dö menar jag?

  Skönt ändå att han är hemma Sverige igen!

  Svara
 13. Melmac

   /  12/19/2018

  Gött! Nu satte talmannen press på partierna genom att sätta datum båda omröstningarna.

  Svara
  • elina

    /  12/19/2018

   Press?!

   Svara
   • Melmac

     /  12/19/2018

    Ja de har fått två datum som gäller. Tidigare kunde diskutera och ”sondera” veckovis innan ett datum för omröstning var satt.

    Svara
    • elina

      /  12/19/2018

     Den här situationen var möjlig långt före val. Enkelt att se. Partierna borde ha förberett sig innan. Varför skedde inget Trodde de att SD bara försvann? . I och för sig visar partierna färg nu, oavsett vallöften, men det lär vara glömt när nästa val kommer.

     Svara
   • Jämfört med ”kafferundor” och ”allt åt alla” är det extrem press!

    Svara
 14. Respekt Darko. Dra åt helvete SD. Proud to be Croat!

  Svara
  • Rikard

    /  12/19/2018

   Hej.

   Hur blir man kroat?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kronblom

     /  12/19/2018

    Man blir medlem i Ustasja och skjuter en ambassadör?

    Svara
 15. En annan

   /  12/19/2018

  Äsch, en löjlig lokal golvhandlare, läs detta, här finns resurser, speciellt när det gäller antal anställda i kommunen
  https://cornucopia.cornubot.se/2018/12/nasta-kommun-till-slaktbordet-amazon.html
  Läs gärna artikeln om facebook, sedan kan du fråga om gratis e gott!

  Svara
 16. MiT

   /  12/19/2018

  Om det nu ens var en bombb

  Hur man nu ens kan se att det var en attrapp efter att ha sprängt sönder den i småbitar?
  ”Misstänkt bomb var ofarlig attrapp”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/misst%C3%A4nkt-bomb-var-ofarlig-attrapp-1.11896113

  Svara
  • Professorn

    /  12/20/2018

   ”Bomben” innehöll inget sprängmedel.

   Svara
   • MiT

     /  12/20/2018

    Den behöver inte innehålla sprängmedel, det räcker med en attrapp för att skrämmas. Frågan är om det verkligen ens var en sån eller om det bara var någon som lämnat pepparkakor i en konstig burk eller nåt. Eller om det bara är påhitt helt och hållet för att få uppmärksamhet ny när det ska läggas ner.

    Svara
  • G

    /  12/20/2018

   Svara
   • Weasel

     /  12/20/2018

    Om någon skulle skjuta Hanif Bali så bär Viktor Pressfeldt en stor skuld eftersom han kritiserade Hanif på twitter.
    Åtminstone om man utgår ifrån den pressfeldtiska formen av logik.

    Svara
 17. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 18. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • grodan boll

    /  12/20/2018

   ”Retorikexperten” övertygar sällan.

   Svara
 19. MiT

   /  12/19/2018

  ”Endast män överklagade nej till högre betyg”
  https://www.svd.se/endast-man-overklagade-nej-till-hogre-betyg

  Svara
  • ”Endast män överklagade nej till högre lön”
   ”Endast män vägrade brottslingar att få slippa fängelse trots att de bad snällt”
   ”Endast män accepterade inte omotiverade inskränkningar i yttrandefriheten”

   Samband.

   Svara
  • Professorn

    /  12/20/2018

   Ja, varför skulle de som fått för höga betyg överklaga?

   Svara
  • Ivar L

    /  12/20/2018

   Intressant nog föregås denna artikel av en om att juridikstundenter är överrepresenterade när det gäller betygsöverklaganden:
   https://www.svd.se/universitet-studenter-forsoker-tjata-upp-betyg

   Och juridikstudenter är i huvudsak…?
   Kvinnor.
   Fast det skrev de däremot inget om i den artikeln såklart.

   Däremot lyckades de få till lite offervinkel på de stackars juridikstudenterna som måste kämpa för att få bra resultat:
   ”Alba Blanck och Olivia, som inte vill ha sitt efternamn i tidningen, går första terminen på juristprogrammet vid Stockholms — säger att många hetsar varandra att få höga betyg.
   – Det känns som att man på det här programmet inte bryr sig speciellt mycket om hur studenterna mår, det känns ganska inhumant, säger Alba Blanck.”

   Snyft.

   Svara
 20. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 21. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/19/2018

   Jisses.
   Många ärftliga sjukdomar blir det.

   Svara
  • G

    /  12/20/2018

   Svara
  • Skeptisk

    /  12/20/2018

   – Hej elever. Idag ska vi prata om att samla på saker. Vad samlar ni hemma?

   – Min pappa har tre veteranbilar.
   – Jag samlar på gosedjur.
   – Min familj har 100 trädgårdstomtar.

   – Vad samlar ni på i er släkt, Ahmed?
   – Recessiva anlag.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/20/2018

    Bristande biologikunskaper skapar onödiga frågor:

    Svaret är infertilitet och likartade naturliga ”lösningar” påvproblemet. Det är ju inte som att alla ärftliga problem ens går att se.

    Det finns även inom andra djurarter diverse återvändsgränder som leder till infertilitet eller kollaps för att ge plats åt ”friskare” gener. T.ex. finns myrsamhällen som genom en slags ”klankultur” tillfälligt kan bread ut sig i ett område genom att de sinsemellan inte krigar men krigar mot andra. Till slut leder dock inaveln till kollaps.

    Svara
 22. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 23. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • G

    /  12/20/2018

   ”Jag tycker hon är en störd människa. En mobbare som avsiktligt missförstår och drar störda slutsatser.”

   Att avsiktligt missförstå och dra störda slutsatser har ju aldrig Elaine gjort. Hon är verkligen inte lite fräck den här donnan. Det är för fan bara att söka lite och hitta både det ena och andra på twitter eller annat som skulle göra att hon får äta upp sin egen sko.

   Svara
   • Rikard

     /  12/20/2018

    Hej.

    Jag är inte imponerad av en ‘retorikexpert’ som använder uttrycket ”tar självmord”.

    Fjunisar och fjortisar i sjunde klass säger ”tar självmord”. Elaine Eksvärd twittrar som en fjortonåring.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Motsvarigheten ”begå livet av sig” har i alla fall något slags charm. Ungefär som Hans Alfredssons uttryck att ”man får inte bete sig.”

     Hmm, vad heter den konstruktionen? Något passivt eller reflexivt?

     Svara
 24. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 25. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • Tipstack till @dajsel i tråden.
   Flashback ”Varför förnekar folk att Sverige kollapsar?”
   https://www.flashback.org/sp65700629
   ”[…]
   Du drabbas inte ännu för du tillhör inte kategorin som behöver hjälp av samhället så som pensionärerna, handikappade, arbetslösa och sjuka. Där nedskärningarna skett, därför märker du inget.
   […]
   I det läget återstår, med kniven på strupen, att sänka ersättningsnivåerna i transfereringssystemen. Det är då kaoset börjar när Muhammed förstår att han inte kommer att kunna fika hela vägen till pension.”

   Ganman, augusti 2017
   ”Läs inte det här”
   *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154982063948251*
   ”Med jämna mellanrum får jag frågan: vad tror du kommer att hända framöver, Jens? Med Sverige? Och med samhället?
   […]
   5) Många av dessa människor är – sorgligt nog – vana vid våld och kaos.
   6) För många har våld och kaos varit normen under uppväxten på andra platser i världen.
   […]
   12) När stadskärnorna plundrats/kollapsat kommer hundratusentals desperata människor att studsa tillbaka ut genom förorterna och vidare mot landsbygden.
   […]
   14) Folk på landsbygden kommer att möta det nya hotet med våld och agera efter devisen: ”skjut, gräv, tig””

   Svara
 26. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • G

    /  12/20/2018

   Och det var knappast bättre i Eritrea året som Tweeten skrevs (från Norberg är väl ingen överraskning heller)…

   ”09:35 – 26 mars 2014 från Norberg, Sverige”

   Svara
 27. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/19/2018

   Man behöver inte vara konspiratorisk eller ens bry sig om judiskheten.
   Det handlar om pengar. Filmen Wall Street porträtterar den riktige Soros. Hans ”engagemang” handlar om att göra världen gränslös så hans kapital skall få maximalt spelrum och hans inflytande skall bli maximalt. Fri rörlighet skapar immigration till Väst som i sin tur ger kapitalisterna vinster. Det är helt rationellt, det enda konspiratoriska är att han har en falsk fasad, att medierna spelar med i hans fulspel.
   Precis som han var beredd att offra Sveriges välstånd för att berika sig på 90-talet är han beredd att offra hela Västvärlden nu.

   Svara
  • Olof

    /  12/19/2018

   Japp, och pundet. Soros investeringsstrategi är baserad på att hitta skillnader mellan politiska lägen och ekonomiska potentialer som kan generera vinster – typ Sveriges valuta var inte korrekt värderad och politiska omständigheter krävde att den skulle bindas mot ERM.

   Vet inte om det är att betrakta som konspirationsteori, men själv tror jag inte Soros förändrats det minsta, utan hans politiska aktivitet handlar helt om att tjäna pengar på precis samma sätt som tidigare. Det finns ju indikationer på det, som t.ex att han förlorade rätt mycket pengar på att Trump kom till makten vilket tyder på att han gjort investeringar som han skulle tjäna på om hans agenda följdes.

   Kanske han lärt sig av den negativa PR som valutaspekulationerna orsakade och att det är därför han nu täcker upp den flanken genom att låtsas ha ‘goda’ intentioner. För min del köper jag det inte. Soros agerar för att fylla Soros plånbok, och skördar det agerande oskyldiga offer skiter han fullständigt i det.

   Svara
  • Professorn

    /  12/20/2018

   @MiT
   Han spekulerade med den svenska valutan, inte mot.

   Ungefär som shampoo för eller mot torrt hår?

   Svara
   • MiT

     /  12/20/2018

    Jag tror att ganska exakt 100% av alla som läste förstod vad jag menade väldigt tydligt. Även du…

    Svara
   • Rikard

     /  12/20/2018

    Hej.

    Jag trodde han spekulerade i svensk valuta? Som schampo (ett ‘o’, även om bägge stavningarna tidigare förekom) i håret?

    Soros är affärsman. Det var inte Soros eller andra spekulanter som styrde Sverige in i ett läge där sådan spekulation var lönsam eller möjlig; de såg ett läge och utnyttjade det.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jans

      /  12/20/2018

     Japp på samma sätt som ficktjuven ser ett läge och utnyttjar det, eller som våldtäktsmannen.
     Ja, jag vet att han inte begått brott moraliskt, lagarna tillåter bla bla bla.
     Det gäller som bekant även de som stenar kvinnor i Iran.
     Lagarna är stiftade för att omoraliska personer som Soros skall kunna göra de de gör.

     Svara
     • Jans

       /  12/20/2018

      ”Inte begått brott juridiskt” menar jag naturligtvis.

     • Rikard

       /  12/20/2018

      Hej.

      För att förtydliga mig själv, eller någon liknande Eksvärd:sk språkfigur:

      Fokuset på Soros, Panamapapper, och liknande (satt det inte en gång i tiden en svensk på Cypern och sålde skatteplaneringstips?) kan ha sin giltighet, inget snack där, men det tar bort fokus på varför det läge som utnyttjas alls finns.

      Rent allmänt kan man väl säga att lagar bör vara stiftade utifrån det folks moral lagen gäller, men utan att för den skull lagstifta själva moralen – ungefär såhär: förbjud stöld i lag, men lagstifta inte vad jag skall tycka om stöld som så.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ivar L

       /  12/20/2018

      Det centrala här är att Soros är girig men låtsas att han inte är det. Han liksom många andra kapitalister utan skrupler har upptäckt att genom att spela god kan man nå ännu längre. I vart fall ett tag.

 28. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
 29. MiT

   /  12/19/2018

  Svara
  • Professorn

    /  12/20/2018

   Ryktesvis var hon nätsäkerhetsexpert.

   Svara
  • ”I juli 2016 utsågs hon till expert i FN:s Group of Experts on the Democratic Republic of the Congo, utskickad av Chile.[5]”

   Vad det nu betyder i praktiken. Internationella medier har skrivit ”UN Expert”, så det är väl inte fel att kalla henne för ”expert”, men jag skulle nog skrivit något mer i stil med FN-diplomat då det är mer lättförståeligare.

   Svara
   • MiT

     /  12/20/2018

    Ska man anses ha expertkunskaper, vilket är nödvändigt för att kunna kallas för just expert, så bör de ju finnas redovisade? Man blir liksom inte expert på Kongo på en kurs på Södertörn. Det kräver nog förutom väldigt många års djupa studier även rätt många levnadsår, sk levd erfarenhet? Hur gammal blev hon? 30 någonting?

    Svara
  • G

    /  12/20/2018

   En del intressant läsning…
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Zaida_Catal%C3%A1n

   Svara
 30. Ivar L

   /  12/19/2018

  Så det finns inga nationalistiska partier i Kroatien alltså enligt Darko?

  Svara
  • ”Där går det åt rätt håll” var väl vad han sade sist … D;

   Svara
  • Professorn

    /  12/20/2018

   Det finns följande partier i Kroatien (inget som heter SD):
   Demokratski centar
   Istarski demokratski sabor
   Neovisna lista don Ivana Grubišića
   Socijaldemokratska partija Hrvatske
   Hrvatska seljačka stranka
   Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske
   Hrvatska demokratska zajednica
   Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati
   Hrvatski laburisti – Stranka rada
   Hrvatska građanska stranka
   Hrvatska stranka umirovljenika
   Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević
   Samostalna demokratska srpska stranka
   Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje

   Svara
 31. MiT

   /  12/20/2018

  Gäddor är grymma!

  *https://www.facebook.com/Visdeal/videos/312673862673778/?__xts__%5B0%5D=68.ARCcrwc76IsbODqpcghjQYomfixLMokhwjMTyOAQucmWG3c1-TIW01Fp1QpSXcJe_n5wlyFvOGYJc2vRxlSELqHQ3dPQlvfVfKpualSu45Azl7VZKdeUPgEUw_2LuA9FNoy1ps3QGOKL5JboZlhmxVnMp4B3EEdW22QVtSZ7qGsu_GMs73qK-mR4VoDteyRM828BiHjpSssPCegOveE-Sv0-ZtZAh7eUobT5Gh-R29Hpi7LWVihWsIyPtMPCtO1JSu3NkMY6fKKHk7k1RsIEgGHL3mEpzcIT9NIwbA-qhJEyJII4v7ejl0yCpHtkB6IZI0VLSuBm-guawdc-1_TJgxGQtg7rpodbrQ8pHamuxGm61-Fkg-AgXdZ2fri9YrxpJrA&__tn__=-R*

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/20/2018

   Det där är ingen gädda. Det är en krokodil…

   Svara
 32. MiT

   /  12/20/2018

  Han firade väl sin löneökning till 340 000 i månaden med ischias antar jag…

  Svara
  • Senior

    /  12/20/2018

   Kejsaren är inte bara naken, han är neddrogad också.

   Fast det mest intressanta torde vara vilka som gömmer sig i skuggan runt honom, viskar i hans öra och ser till att glaset är fullt hela tiden. -De riktiga beslutsfattarna, vilka är de?

   Svara
  • USA hade kunnat få motsvarande med Hilary Clinton.

   Svara
 33. G

   /  12/20/2018

  Alltså. Matteo Salvini och hans partis utveckling i opinionen under senaste året är verkligen helt otrolig. Speciellt tiden efter valet i mars…

  Valet hölls alltså i Italien den 4 Mars 2018, då hade Lega runt 17%, blev tredje störst, knappt efter sossarna. 5-stjärnerörelsen blev största parti med runt 33%. Detta var alltså i Mars 2018, det har inte gått ett år ens. Nu i december har 5-stjärnerörelsen tappat ner till kring 26%, medans Salvini gått som en raket hela sommaren & hösten och nu är uppe på 33% och helt klart största part. Och förutom dessa två partier så verkar de andra partierna liksom inte ha nåt att komma med, som om all trovärdighet är bortblåst och luften har gått ur helt, finns inget att hämta verkar det som.

  Se länk för vad andra partiförkortningarna står för och vad det är för partier det handlar om. https://pollofpolls.eu/IT
  Även intressant se jämförelsen mellan valet 13 och 18 om man scrollar ner lite, om man sedan lägger till utvecklingen som kommit efter valet 18.

  Svara
 34. Jans

   /  12/20/2018

  Visserligen propagerar denna skribent för att SFI-utbildningen skall kompletteras med modersmålsundervisning(!) vilket sannerligen inte är en åsikt jag delar, men jag noterar följande belysande passage från en person som alltså arbetar i ”integrationsbranschen”:

  ”Det behövs inte mycket fantasi för att förstå vilken press mötet med dessa elever helt utan skolgång i sina hemländer sätter på SFI-lärarna. Efter två år i SFI-klass klarar de flesta eleverna inte att göra sig förstådda på svenska.”

  Två år på fulla bidrag, utan utbildning från hemlandet och kan fortfarande inte göra sig förstådda på svenska. Tror någon att Sveriges ”åldrande befolkning” behöver dem?

  https://www.svd.se/zulmay-afzali-kortsiktig-besparing-pa-modersmalsundervisning

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/20/2018

   Annan aspekt:
   Om man har försörjningen säkrad så länge man går på SFI, vilka incitament finns att klara utbildningen?

   Svara
   • Ivar L

     /  12/20/2018

    Inte en oviktig observation.

    Jag tror det hela är mycket enkelt: de som är motiverade att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden kommer att lära sig till och med om all betald SFI tas bort.

    Drömmen om att integrera bort konsekvenserna av massimmigration med diverse skattebetalat stöd är ju i princip för länge sedan motbevisad av Sveriges alla no-go-zoner.

    Svara
  • Vore bättre att för samma pengar gräva diken och hugga skog, i sällskap med en majoritet svenskar. (Och det är där vi har kruxet.)
   Läser man sedan lite Kalle Anka och ser på huvudsakligen svenska program på TV så går det nog att klara på högst ett år. Uttalet och namn på fåglar, blommor och knopar kan man fixa på längre sikt.

   ”Mr. Leuchtag: Mareichtag and I are speaking nothing but English now.
   Mrs. Leuchtag: So we should feel at home when we get to America.
   Carl: Very nice idea, mm-hmm.
   Mr. Leuchtag: [toasting] To America!
   Mrs. Leuchtag: To America!
   Carl: To America!
   Mr. Leuchtag: Liebchen – sweetness heart, what watch?
   Mrs. Leuchtag: Ten watch.
   Mr. Leuchtag: Such much?
   Carl: Hm. You will get along beautiful in America, mm-hmm.”
   -Casablanca

   Svara
  • Rikard

    /  12/20/2018

   Hej.

   Bättre och billigare: lägg ner SFI helt. Håll alla myndigheters hemsidor, och alla annan offentlig information på svenska (älvdalska, meänkieli, och samiska kan ingå regionalt), och begränsa alla invandrares (oavsett typ av invandring) rätt till tolkhjälp till ett år. Tillåt endast auktoriserade tolkar betalda av individen själv efter den tiden, och inkludera inte utgifter för tolk i socialförsäkringsnormen.

   Etablera ett rigoröst språkprov som villkor för (fortsatt) medborgarskap – ett utmärkt tillfälle att dessutom etablera en lägsta funktionsnivå för vad grundskolan producerar på nio år. Testet bör innehålla prov på läs-, skriv- och även talförmåga.

   Villkora alla former av stödinsatser och bidrag mot att provet klaras.

   Du kan fortfarande bo i Sverige utan att förstå svenska, men det är ditt och din plånboks problem hur bekvämt det blir.

   Precis som det är mitt om jag flyttar till Iran. Lika för alla, fransmän som eritreaner. Om företag som rekryterar utländsk personal vill erbjuda språkutbildning skall detta givetvis både tillåtas och uppmuntras – det gick bra på sextiotalet, ända tills staten tog över språkutbildningen för invandrare.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  12/21/2018

    Precis så är det. Och slopande av modersmålsundervisning för barn till immigranter naturligtvis. Det finns naturligtvis inget formellt hinder för föräldrar som månar om sin kultur att se till att barnen får den utbildningen på annat sätt (eller helt automatiskt i hemmet) men att ödsla lektionstid på att ge eventuellt svårintegrerbara, barn till immigranter hemspråksundervisning är verkligen bortkastat och kontraproduktivt.

    Svara
 35. Ivar L

   /  12/20/2018

  Det senfärdiga regeringesbildandet, inte minst C:s märkliga gyckelspel där de röstat nej till de enda två trovärdiga (nja, men i alla fall) statsministerkandidaterna…
  Kan det handlat om att få FN:s nya asylavtal påskrivet utan att själv behöva kämpa för det i regering med Kristersson?
  Lööf är ju som bekant extremt makrnadsliberal och avtalet handlar mycket om arbetsmarknadspolitik och att ”öppna upp” (läs lönedumpa) västvärlden för immigration.

  Jag tror det här FN-avtalet spelat stor roll för den långsamma regeringsprocessen.

  Svara
 36. MiT

   /  12/20/2018

  Svara
  • Punkt 1 (för tjugo år sedan): ”Hur påverkas HBTQ-personers vardag av massinvandring från Mellanöstern och Afrika?”

   Svara
 37. Hmm … se om ni håller med i mitt resonemang …

  1)
  https://ledarsidorna.se/2018/12/ledarsidorna-se-avslojar-nytt-natverk-inom-alternativhogern-planerat-overtagande-av-kommuner/
  ”Ur reportaget:
  Diskret middagssällskap på Södermalm i Stockholm bakom idén.
  Hård kritik mot svensk migrationspolitik sammanhållande kittet.
  Viktigaste målet är att motverka en islamisering av Sverige.”

  2)
  https://ledarsidorna.se/2018/12/varfor-granskas-projekt-ekero/
  ”Projektets analys är mer än relevant. Men dess lösning är det inte.”

  Säger Andreas Henriksson att han tycker islamisering är ett problem?

  Svara
 38. Jonas

   /  12/20/2018

  Ann Heberlein och Erik van der Heeg börjar på Nyheter Idag

  https://nyheteridag.se/ann-heberlein-och-erik-van-der-heeg-borjar-pa-nyheter-idag/

  Svara
 39. G

   /  12/20/2018

  ”Transkampanjen: Pojkar kan också få mens”
  https://nyheteridag.se/transkampanjen-pojkar-kan-ocksa-fa-mens/

  Svara
  • Ivar L

    /  12/20/2018

   Och så tycker vänster folk att amerikanska kristna kreationister och abortmotståndare är bakom flötet.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/20/2018

    vänsterfolk
    tre timmar skamvrå för sär skriv ning 😉

    Svara
 40. Pether

   /  12/20/2018

  Haha, man måste ju vara rätt handikappad ifall man besöker ett muslimskt land, speciellt som kvinna, speciellt som ensamma kvinnor. Darwin award på hög nivå. Naivitet skördar ännu fler offer.

  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/12/19/islamist-terrorists-suspected-murder-scandinavian-tourists-morocco/

  Svara
  • weasel

    /  12/20/2018

   Nja, majoriteten av människorna – inklusive kvinnor – som besöker Marocko blir faktiskt inte mördade.
   Jag har själv lyckats besöka landet utan att bli mördad.
   Cirka 10 miljoner turister besöker Marocko varje år utan att bli mördade.
   Så därför borde det faktiskt även vara möjligt att utvisa de marockanska gatubarnen från Sverige utan att dessa blir mördade i Marocko.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/21/2018

   Precis som Tunisien tar väl Marocko sin turism på allvar och slår ner hårt på de som vill sabotera Marockobilden?

   Svara
 41. Ivar L

   /  12/20/2018

  https://samnytt.se/stockholms-trafikdirektor-avskedas-av-mp-for-att-han-inte-ville-politisera-trafikkontoret/

  ”Det är Stockholms trafikdirektör Jonas Eliasson som tvingas lämna sin post. Enligt DN handlar det inofficiellt om att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) var rädd för att kontoret skulle ta fram fakta och utredningar som skulle ifrågasätta genomförbarheten i de politiska förslagen som kommer från Miljöpartiet.”

  Och de här sitter M i knät på i Stockholm och gullar?
  Tiggeriförbudet gav de upp med en gång.
  M + MP = MP

  Svara
 42. MiT

   /  12/20/2018

  Svara
  • Patrik S

    /  12/22/2018

   Kent Werne. vem är denne till journalist/författare förklädde aktivist?

   Svara
 43. MiT

   /  12/20/2018

  Svara
 44. MiT

   /  12/20/2018

  Svara
  • tompas11

    /  12/22/2018

   Jag klarade inte av att se hela filmen, bestialiskt, fruktansvärt och fullständigt vidrigt det lilla jag såg. Det räcker nu, stäng gränserna och börja med massutvisningar omgående! I annat fall kommer detta hemska, bestialiska och fruktansvärda bli vardag i detta land.

   Svara
 45. Frida Gustavlin

   /  12/21/2018

  Det har som bekant varit något av ett tema med poliser som berättar att det ändå är tryggt. Denna gång gäller det gallerian i Göteborg som vi känner till namnet Nordstan.

  https://www.expressen.se/gt/narkotikagangens-grepp-om-nordstan-mitt-i-julhandeln/

  Ordningspolisens gruppchef heter Leif…

  ”En undersökning som utfördes av polisen 2015, visade att Göteborgs medborgare kände sig otrygga på grund av den öppna narkotikahandeln. Leif Wetterskog känner till undersökningen väl, men säger att hans uppfattning är att droghandeln inte skapar otrygghet för gemene man.”

  Skönt att höra. Men lyssnar på en annan polischef låter det lite annorlunda.

  ”Enligt Robin Nilsson, chef på polisens gatulangningsgrupp skulle han aldrig privat besöka köpcentret. – Jag skulle personligen aldrig låta barnen gå i Nordstan själva och jag besöker det inte själv heller.”

  Svara
  • Jag har blivit erbjuden att köpa knark vid ett par tillfällen i och omkring Nordstan.

   Detta är inte att nämna alla knarkaffärer jag har sett pågå där. Just saying.

   Svara
  • Ivar L

    /  12/21/2018

   Fatta hur förfallet Göteborg är när det ens är ett argument att säga att droghandel inte skapar ”otrygghet för gemene man”. Varför skall vi ens ställa oss frågan om hur det känns att ha en massa (i huvudsak immigrerade) droghandlare i Nordsta’n. In i finkan med dem och sedan (i det fall det är aktuellt) ut ur landet. Permanent.

   Svara
  • weasel

    /  12/21/2018

   ”Leif Wetterskog känner till undersökningen väl, men säger att hans uppfattning är att droghandeln inte skapar otrygghet för gemene man.”

   Fantastiskt.
   Helt jävla fantastiskt.

   Folket ; Vi känner oss otrygga av droghandeln.
   Leif : Min uppfattning är att droghandeln inte skapar otrygghet hos er.

   Polisen Leif borde omskola sig till läkare så att han kan korta vårdköerna genom att berätta för patienterna att dom inte är sjuka .

   Svara
 46. MiT

   /  12/21/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/21/2018

   Jag har inte följt PewDiePie så noga men det verkar ju vara en intressant vinkel Han motsvarar ju lite den ursprungliga och hyllade aspekten av internet som en oas för fritt tänkande och liberalism i åsikter och idéer. Inte som nu där en massa gnällspikar, politiker och påhejare i MSM tjatar om ”hat och hot” och gör allt för att censurera och begränsa åsiktsbildningen och informationsutbytet.

   Svara
 47. Pether

   /  12/21/2018

  Hmm, rapporterade igår en post som delade filmen på hur muslimer slaktar en av norskorna. Idag fick jag svaret att den inte bryter mot facebooks ‘community standard’. Men våga ha fel åsikt om vänstersaker, t.ex. om att det var fel av dessa muslimer att döda dem, ja då åker du på 30dagars bann.

  Svara
  • Rikard

    /  12/21/2018

   Hej.

   Pether, om du orkar och vill meddela en journalist om detta vore det en välgärning. Ganman eller Frick kanske? Både morden, efterspelet i Marocko och svenska statsmedias hantering har ju nyhetsvärde. Kanske någon dansk eller norsk tidning vore intresserad av uppgifterna? Politkken, Ekstra-bladet och Berlingske är tre danska, och Aftenposten och Verdens Gang är två norska.

   Att Facebook agerar såhär kanske inte är en nyhet för någon här, men för gemene man?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 48. Ivar L

   /  12/21/2018

  Ett gäng humansiter går all in på SvD-debatt och hävdar att statsmakten måste ta krafttag mot att genusvetenskapen och postmodernismen utsätts för ”politiserat hat, hot och hån”.

  Hot kan jag gå med på att man skall ta krafttag mot (t.ex. bombattrappen som tydligen hängts utanför genussekretariatets dörr) men hat och framförallt hån ser jag inte varför statsmakten skulle agera mot. Skribenterna hyllar den fria forskningen samtidigt som de själva representerar en linje där all annan fri forskning ställs inför diverse krav och anpassning från politiserade genusteorier. Snacka om att kacka i eget bo. Att de utsätts för lite hån är det minsta man kan begära. Det rimliga är att de låter annan forskning vara ifred, lägger ner genussekretariatet (bara ordet alltså… 100% sovjetvibb) och sköter sitt. Så kan vi andra fortsätta att göra lite viktigare grejer.
  https://www.svd.se/elitmisstro-gar-hand-i-hand-med-kunskapsforakt

  Svara
 49. Ivar L

   /  12/21/2018

  Det här fattar inte jag:
  Ett antal drönare fick hela Gatwick att stänga ner och mängder med flygningar att inställas:
  https://www.svd.se/dronarjakt-stanger-london-flygplats

  Detta: ”Gatwick meddelade tidigt att drönarna inte kunde skjutas ned, på grund av risken för förlupna kulor.”
  En flygplats är ett utsträckt plant område som i princip är tomt på människor. Om man placerar skyttarna så att de alltid skjuter ut mot flygområdet, bort från terminalen är väl risken i princip noll att en kula skulle kunna skada någon eller något vitalt? Det måste väl gå att skjuta på en flygplats om den står under hot? Hur vet man ens att drönarna inte bär på bomber?

  Svara
  • Hur långt når ”förlupet” hagel?
   Är det kilometerstora säkerhetszoner runt lerduvebanor?

   (Enligt lerduveforum är det 300 yards som är säkert avstånd. Jägare som träffats på dessa avstånd säger att det är som regn. Småhagel, för mindre fåglar.)

   Svara
 50. Ivar L

   /  12/21/2018

  Patetisk debattartikel som motsätter sig Vellinges tiggeriförbud:
  https://www.svd.se/viktiga-perspektiv-saknas-helt-i-tiggeridomen#ddWadJ-comments

  Det intressanta är att de genomtänkta åsikterna står att läsa i kommentarsfältet. Inte minst:
  ”Tråkigt att artikelförfattarna blandar i hop tiggeri och fattigdom som ju är ett relativt begrepp vilket tiggeri inte är.
  Vi har i vårt land haft en stark arbetarrörelse som alltid bekämpat tiggeri som en utväg för inkomst, det ska vi vara stolta över. Det är inte pittoreskt med tiggande personer det är ett systemfel och det enda sättet att få tiggande personer till att tänka i andra banor är ett förbud.
  Ett svagt samhälle tillåter det förnedrande tiggeriet men det gör inte ett samhälle som bryr sig om sina medborgare. Vi ska inte skapa ett Balkan i Sverige utan ett Sverige på Balkan.”

  Svara
  • Ivar L

    /  12/21/2018

   Dessa har skrivit under artikeln. Rätt intressant, är det av omsorg för fattiga zigenare de skrivit artikeln eller är det av omsorg för diverse bidrag och insamlingspengar som följer av tiggeribranschens verksamhet i Sverige. Jag tror det senare:

   Johanna Westeson
   sakkunnig i diskrimineringsfrågor, Amnesty international Sverige
   John Stauffer
   chefsjurist, Civil rights defenders
   Daniel Grahn
   generalsekreterare, Erikshjälpen
   Larisa Lacatus
   sakkunnig och verksamhetschef för Frälsningsarmén EU-centret
   My Durén
   föreningen HEM
   Eliot Wieslander
   generalsekreterare, Läkare i världen
   Ulrika Falk
   verksamhetschef, Räddningsmissionen
   Gunilla Hallonsten
   chef för avdelningen för kyrkoliv, Svenska kyrkans nationella nivå
   Lotta Säfström
   ordförande Sveriges stadsmissioner

   Såvitt jag förstår säger de socialarbetare som är verksama i zigenarnas hemländer att förbud är ett måste om man komma åt orsakerna till tiggeriet. Inte minst för att få hem dem.

   Svara
   • weasel

     /  12/21/2018

    ” förbud är ett måste om man komma åt orsakerna till tiggeriet. Inte minst för att få hem dem.”

    Jo, så är det naturligtvis.
    Men…problemet är att de här personerna och de andra som kämpar för ”EU-migranternas rätt att tigga” inte vill lösa problemet eller komma åt orsakerna eller få hem tiggarna.
    Tvärtom så VILL dom att romerna ska sitta kvar på den snöiga trottoaren utanför den lokala butiken.
    Om dom inte sitter på den snöiga trottoaren så kan ju inte Hen X känna sig god när Hen X ger bort en krona eller en pantburk eller skriver ett inlägg på facebook om hur synd det är om romen på trottoaren.

    De romerna som sitter på trottoaren idag lyckades överleva innan Rumänien gick med i EU så att Hen X kunde börja ge bort enkronor till dom , så det är ju inte precis så att dom skulle dö om Sverige ”förbjöd fattigdom” .

    Få saker stör mig så mycket som när jag ser dessa vidriga och giriga avskum som ger bort en eller några kronor till trottoarromen . Det är ALLTID kronor. ALDRIG sedlar.
    Precis lagom med småskrammel för att låsa fast romen på trottoaren 350 mil från romens barn .
    Och att istället skänka sedlar till en organisation i Bukarest som jobbar med utbildning/skola/anställningar och förändring på riktigt är naturligtvis inte att tänka på – för om man gör det så syns det ju inte lika bra som det gör när man ger trottoarromen de 2 kronorna som blev över efter det att man hade köpt och druckit sin vaniljlatte för 48 kronor.

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/21/2018

    Jag tror att det är ett grundläggande tankefel när man säger att man ska sluta ge romer tiggpengar för att de ska tvingas åka ”hem” och därmed kunna underkasta sig sociala insatser, för vem säger att de egentligen vill åka ”hem”? Ett folkslag som reser är väl ”hemma” där de är för stunden?

    För de som läser Ivar Lo-Johanssons zigenarreportage från sextiotalet klarnar det nog en hel del. Där familjen är, är hemma. För ett resande folk måste ett gränslöst EU vara det bästa som hänt.

    Svara
    • weasel

      /  12/21/2018

     Så är det, Frida.
     Men…om ingen gav de resande en enda krona så skulle de resa hem. För hur mycket resande de än må vara så har de sina rötter i Rumänien.

     Personligen är jag emot ett ”tiggeriförbud”. Det räcker bra med att följa de lagar och regler som finns redan idag. Den romen som kan visa upp ett anställningskontrakt eller tillräckligt kapital att kunna försörja sig kan vara välkommen att stanna längre än de 3 månader som ”den fria rörligheten” inom EU gäller.

     Svara
     • tompas11

       /  12/22/2018

      Självfallet ska vi ha ett tiggeriförbud, något annat är helt orealistiskt.

     • weasel

       /  12/22/2018

      @tompas11 ;

      Ett tiggeriförbud skulle inte behövas om förbudet mot att vistas i Sverige i mer än 3 månader utan att kunna försörja sig följdes.
      Och bortsett från detta…;
      Vad är det som ska hända rent konkret om ett tiggeriförbud införs ?
      Ska romen få dagsböter som romen inte betalar ?
      ( Frågan om straffnivån är rent hypotetisk eftersom ganska så lite talar för att polisen som inte har tid/resurser att åka på bostadsinbrott kommer att ägna sig åt att jaga tiggare… )

 51. MiT

   /  12/21/2018

  Svara
  • Pether

    /  12/21/2018

   ”Antidemokratins fundament är exkludering. Genom kvinnohat, rasism, homofobi och så vidare. Vi känner igen tecknen.”

   Medans de exkluderar oliktänkande genom kvinnohat, rasism, homofobi och så vidare. Självinsikt noll.

   Svara
  • weasel

    /  12/21/2018

   ”När dessa väljare väl tagit steget till SD är de svåra att vinna tillbaka.”

   Herregud och Kors i Taket och där flyger en gris och Helvetet frös just till is !!!
   Det där kan vara första gången som jag läst eller hört en mening från Arnstad som innehåller både sanning och en viss insikt : o

   Svara
   • tompas11

     /  12/22/2018

    SD är körda. SD:s politik har vänts upp och ner, nu är de positiva till islamisering av Sverige.

    Svara
    • weasel

      /  12/22/2018

     @tompas 11 :

     7K har svårt att vinna tillbaka de väljarna som har gått till SD även om Thoralf Alfsson utesluts ur SD.
     ( Att han sedan utesluts av helt andra anledningar än att han är emot islamiseringen är en helt annan diskussion )

     Svara
  • Grodan Boll

    /  12/22/2018

   Någon kanske vill fråga stolpskottet om rum bara för rasifierade.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/22/2018

   Förutom exkluderingen i ”allt utom SD”, där andra kan tumma på alla sina principer och minimera chansen för inflytande av egen politik …bara SD exkluderas.

   ”Antidemokratisn fundament”, josåatteh.

   Svara
 52. Gorby

   /  12/22/2018

  Svara
 53. Senior

   /  12/22/2018

  Ett någorlunda vettigt resonemang från Hakelius på Expressen:

  ”– Vi behöver skydda våra barn och unga och avnormalisera tobaksbruket, sade socialminister Annika Strandhäll i ett annat tidstypiskt citat.
  Det finns inga som helst belägg för att rökning utomhus är skadligt för någon, utom rökaren själv, men det har inte med saken att göra. Även vajparna, som släpper ifrån sig vattenånga, blir förbjudna på uteserveringar.

  Det här handlar om något så tidstypiskt som att normalisera idén om att vuxna människor behöver uppfostras av samhällets minst fördragsamma, mest moraliserande representanter. Det är för dem politiken finns till. De brukar kallas eldsjälar, aktivister och idealister. De vill alla bestämma över dig.”

  (expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/julen-har-blivit-tidstypisk-var-forsiktig-nar-du-talar-med-tomten/)

  Han kunde dock vara lite tydligare angående vad detta minoritetsstyre har för genomslag på demokratin….

  Dessutom är min egen, helt subjektiva uppfattning att de värsta moralisterna i en fråga i själva verket är de värsta skurkarna i den aktuella frågan. -”Genom sig själv känner man andra”, typ.

  -Exemplen är många, kapten klänning, miljöpartisten med bottenfärgen, Mona Sahlin och fiffel, skattesmitande kommunister, etc. etc.

  Svara
  • Den här nämns regelbundet bland annat på KLPs forum:
   Taleb: The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority
   Visa på Medium.com

   TL;DR för mjäkiga svenskar:
   Kan du tänka dig att kompromissa lite? Då kommer du att förlora allt.

   Svara
   • G

     /  12/22/2018

    Vad är KLPs forum? Frågar bara så att jag har koll i framtiden 😛

    Svara
   • Senior

     /  12/22/2018

    Precis så.

    Just därför måste den bräckliga demokratin skyddas med mer eller mindre orubbliga demokratiska grundlagar, en ordningsmakt stark nog att upprätthålla dessa lagar inom landet, och en stark militär för att skydda landet och lagarna från yttre förbrytelser däremot.

    Sverige saknar idag allt av ovanstående.

    Svara
 54. G

   /  12/22/2018

  ”Migrationsverkets nya lokaler får kritik

  Migrationsverkets nya lokaler i Stockholm får nu hård kritik från asyljurister. Den stora insynen i utredningsrummen gör att asylsökande inte vågar berätta fritt om övergrepp de utsatts för i hemlandet.”
  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/11958308

  Svara
 55. Analys: Stefan Löfven leker med arbetarrörelsens historia om han rör arbetsrätten
  https://ledarsidorna.se/2018/12/analys-stefan-lofven-leker-med-arbetarrorelsens-historia-om-han-ror-arbetsratten/
  ”[Thomas Bodström […] har framfört flera förslag i programmet “Min Sanning” till hur partiet bör reformeras. Först och främst tycker han att det borde byta namn, från Socialdemokratiska arbetarpartiet till Socialdemokratiska partiet och en gång för alla kapa de historiska banden till LO.
  – Det är inte arbetarklassen som är längst ner längre, det ser inte ut så. Jag tycker att många, många fler ska känna sig lockade till Socialdemokraterna.”

  Sanningen är väl att arbetsrätten är bra för arbetar-medelklass, men är ovesäntligt för (S) nuvarande och framtida kärnväljare. Prekariatet. De bidragsberoende.
  Arbetsrätt är helt ointressant för den som aldrig kommer att få ett jobb. (Eller i varje fall inte ett jobb med anställningskontrakt där man betalar skatt.)
  Westerholm har kanske inte riktigt förstått. Vad skriver han sedan?

  ”Denna balans mellan arbetsgivare och arbetstagare har nu närmare 80 år bakom sig, eller fyra generationer. ”

  Ja, i ett land med helt annan demografi! Hade inte förstått.

  Svara
 56. Det rullar vidare.

  Artikeln ”Varför granskas Projekt Ekerö?” har uppdateras med följande:
  ”Redaktörens första kommentar:
  Det den granskande frilansjournalisten Andreas Henriksson framför på sociala medier har ingenting med Ledarsidorna.se att göra. Han gör det som privatperson.
  Henriksson är nu skild från redaktionen.”

  En och annan Ganman frågar i kommentarsfältet:
  ”[…] Det Andreas Henriksson skriver i olika sammanhang just nu sitter direkt ihop med dig. Han skriver för dig. Du är hans ansvarige utgivare. […] Det är NI – du och fem av dina egna medarbetare – som sprungit på de här knasiga tillställningarna. Vid sidan av dina andra engagemang. Nu är jag så less på detta slingrande hit och dit med sanningen. Jag frågar dig offentligt. Har du eller har du haft ett samarbeta med SD? Och hur har det i så fall sett ut?”

  Svara
  • G

    /  12/22/2018

   1.Det../../ Andreas Henriksson framför på sociala medier har ingenting med Ledarsidorna.se
   2.Han gör det som privatperson.
   3.Henriksson är nu skild från redaktionen

   Jaha, ja nu blev det ju ÄNNU märkligare än det var innan. Varför snurra till det så jävla mycket, bättre om inblandade spelat med rena kort från börja så folk inte skulle börjar spekulera om ditten och datten. Allt detta påverkar Ledarsidorna negativt.

   Svara
   • Skall man vara generös så hedrar det Westerholm att han inte rent ut säger ”den där Henriksson är en stolle, men nu har jag tagit honom i båten.”

    Svara
 57. G

   /  12/22/2018

  ”Number of babies born in Japan in 2018 lowest since records began; population decline the highest”
  https://www.japantimes.co.jp/news/2018/12/21/national/number-babies-born-japan-2018-lowest-since-records-began-population-decline-highest/#.XB0GwktKiUm

  Lite diskussioner och kommentarer om artikeln:
  https://news.ycombinator.com/item?id=18737127

  Svara
 58. En annan

   /  12/22/2018

  OT, men förtjänas att exponeras, nämligen det alltid närvarande hotet från öst

  Svara
  • En annan

    /  12/22/2018

   Fatta bara vad dessa sjömän kan ställa till med i våra kustnära trakter.
   Oerhört, vakna Svenska politiker, ladda patrioterna innan vi har en ryss på frugan…

   Svara
 59. Gorby

   /  12/22/2018

  Pär Ström är visst tillbaka i debatten igen.

  https://detgodasamhallet.com/2018/09/06/gastskribent-par-strom-stoppa-korstaget-mot-yttrandefriheten/

  Svara
  • Gorby

    /  12/22/2018

   Äh,
   Var visst lite för snabb. Var ju en gammal intervju, som jag tydligen hade missat…

   Svara
 60. G

   /  12/22/2018

  ”Kristendomen på kraftig tillbakagång i Turkiet

  I hela Mellanöstern har situationen för kristna förvärrats och många har blivit flyktingar i Turkiet. Men där är kristendomen på kraftig tillbakagång under president Erdogans islamisering av landet.”
  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/kristendomen-p%C3%A5-kraftig-tillbakag%C3%A5ng-i-turkiet-11958345

  Svensk TV gör ett nyhetsreportage om förföljda kristna. Kors i taket!

  Svara
 61. G

   /  12/22/2018

  Omskurna Könsstympade spädbarn riskerad dö av felmedicinering

  Två spädbarn fick nyligen föras akut till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg efter komplikationer i samband med att de blivit omskurna. Läkaren som utfört ingreppen tros ha ordinerat bedövningssalva varannan timme, något som försatte barnen i ett livshotande tillstånd.”
  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/11958278

  Fy fan era jävla extremister. Förbjud detta sjuka påhitt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: