Terrorister från Uzbekistan

Sex personer åtalas för att de planerade terrordåd i Sverige, fem av de åtalade kommer från Uzbekistan och en från Kirgizistan.

Sex personer alltså, varav fem är uzbeker.

Vad säger då t ex SVT och Elin Jönsson om detta underliga faktum att just uzbeker verkar dras till terror som flugor till en koskit?

Att det beror på fattigdom. Och förtryck. Och att det egentligen är vårt fel. Jo, hon nämner att de radikaliserats i väst, dvs det ska vara vårt fel.

Hon nämner att Uzbekistan är ett muslimskt land men där man från regimens sida slår ner på och jagar oliktänkande och de som är för religiösa. Hon nämner dock INTE att de som regimen jagar som värst är de allra mest hårdföra islamisterna, såna som begår terrordåd…

Uzbekistan vill inte vara en islamistisk stat så det innebär att den sinnessjuka situationen uppstår att de allra mest hårdföra islamisterna kan söka asyl i Sverige och hänvisa till att de förföljs pga religionsutövning. Jo, så är det. Men Elin Jönsson nämner inte att en hel del av de från Uzbekistan som sökt, och fått, asyl i Sverige är stenhårda islamister som hyllar IS och att de fått asyl just pga att de är stenhårda islamister. Det är därför de fått asyl.

Diktatorn Islam Karimov ville inte att Uzbekistan skulle vara en islamistisk stat, vilket ledde till att de som ville ha en sådan förföljdes och en del av dem hamnade i Sverige. Ett antal av de som sökt asyl här är alltså hårdföra islamister, rena religiösa extremister. Som gillar IS och liknande. De har fått asyl just för att de är hårdföra islamister. Låt det sjunka in samtidigt som man funderar på varför en del låtsas vara förvånade.

SVT körde på i samma spår efter Akilovs terrordåd, att man inte visste vad som låg bakom. Förutom fattigdom då. Islam hade tydligen inget med saken att göra då. Eller nu. Det har tydligen aldrig med något att göra.

Jag tycker det är märkligt att media inte skriver ut att asylskäl för uzbeker faktiskt är att de är hårdföra islamister. För det är så det är, en hårdför islamist från Uzbekistan är förföljd och har då asylskäl pga det. Gäller inte alla givetvis men tillräckligt många för att de ska vara ett enormt problem vilket vi såg på Drottninggatan och nu i det här åtalet. I stället så lallar man om ”fattigdom” och att ”radikaliserats i väst” osv. Det är bisarrt och sinnessjukt.

Att Akilov egentligen inte ens skulle befunnit sig i Sverige pga utvisningsbeslut visar bara att problemet är oändligt mycket större. För han var ju just här. Trots att han inte skulle vara det.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Grodan Boll

   /  12/28/2018

  Apropå att köra på i gamla hjulspår, Eva Franchell på Aftonbladets ledarsida skriver en kort krönika över att jaga val och varg är fel. Överskriften är samma som ledarens helt lösryckta och annars oförklarliga slutknorr

  Varför män fortsätter att jaga val och varg

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/28/2018

   Det vet ju alla. Sådan är de, männen. Jagar vargar och valar så fort de får chansen. Det måste vara något inneboende djuriskt (Män är djur) i manligheten som får män att jaga vargar och valar. De män som inte jagar varg och val, låter bli bara för att det inte finns varg och val där de bor. Annars hade de gjort det. Det bor en Kapten Ahab i alla män, just för att de är män. Ja, att de individer som jagar val och varg gör det, förklaras bäst med att de är män. Ingen annan förklaring till deras jagande kan ens komma i närheten. Män som grupp.
   Egentligen är det nog ett sätt att kanalisera deras inneboende kvinnohat. Vargflockar leds ofta av en stark hona. Känner man ju lång väg att så måste det ju vara.

   (Kan innehålla spår av ironi och ren sarkasm)

   Svara
   • Tor

     /  12/28/2018

    Ja kvinnor kan alltid sitta hemma och gnälla medans männen är ute och gör världen bättre.
    Innan valjakten med sin valolja, innan oljan till fotogenlampan så var det mörkt.
    När solen gick ner så avstannade allt.
    Både valfångst och oljeutvinning var extremt farliga sysselsättningar.
    Lyckades blev man rik.
    Misslyckades så dog man.

    Har med nöje tittat på ”Forged in fire” där man på några timmar ska göra ett vapen av en järnklump.
    Har bara sett en kvinna av alla deltagare. Behöver jag säga att hon så ut som en riktig flata och inte vann…
    Men det är klart, idag har ju patriarkatet ett enormt tryck på kvinnor att inte bli smeder.

    Svara
 2. Weasel

   /  12/28/2018

  Klockren analys av Elin Jönsson !
  Alltför ofta glöms de socioekonomiska faktorerna bort när folk söker förklaringar till terrorism.
  Breivik var till exempel både arbetslös och skillsmässobarn….

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/28/2018

   Precis.
   Det enda sättet att nå religiösa människor är att slå dem över fingrarna med deras egen bibel.

   Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   Samma med de nazistlika rörelser som finns på båda sidor i Ukraina-Rysslandkonflikten. De borde naturligtvis alla få asyl i Sverige och hjälp med sin socioekonomi.

   Svara
 3. Utlandssvensk

   /  12/28/2018

  Det kom en grupp med uzbeker som kvotflyktingar till Strömsund 2006. Dessa gav sen upphov till många ”spännande” historier över åren. Här är två som jag kommer ihåg på rak arm:

  1. En av dessa ”flyktingar” blev mördad på ett spektakulärt sätt 2012. Det visade sig då att han var en sedan länge internationellt eftersökt terrorist. Interpol hade haft en efterlysning ute på honom när hans asylansökan behandlades, något som dock inte hindrade Migverket från att ge bifall:

  ”I sitt gamla hemland Uzbekistan var han en högt uppsatt imam i Tokhtoboy- moskén i huvudstaden Tashkent. Det finns uppgifter om att han har varit chefsideolog för Islamic Movement of Uzbekistan, IMU, med kopplingar till Hizb-ut-tahrir. Han misstänks vara ansvarig för flera terroristbrott och mord i Uzbekistan under mer än tio års tid.”

  ”Innan Nazarov fick politisk asyl i Sverige 2006 hade han hållit sig gömd i flera år i Kazakstan. Därifrån lyckades han fly på hösten 2005 när Kazakstans säkerhetsstyrkor arresterade åtskilliga i kretsen runt honom och utlämnade dem till Uzbekistan. Han har varit efterlyst av Interpol ända sedan 1999, misstänkt för bland annat terrorism, vapenbrott och brott med sprängmedel,”

  ”Det hindrade dock inte att han fick uppehållstillstånd i Sverige. Sverige är som bekant en populär fristad för all världens krigsförbrytare, terrorister och andra grova brottslingar. 2007 avslöjade Aftonbladet att Nazarov gömde sig i Sverige. Tjänstemannen på migrationsverket som behandlade ansökan heter Eilert Tallenhed.

  ”Jag kände inte till att han var efterlyst när jag beviljade den. Ansökan om uppehållstillstånd kom via FN:s flyktingorgan, UNHCR, och vi kontaktade Säpo som kontrollerade den sökande i sina register. Det var inga problem” säger han till Aftonbladet.

  Detta trots att en enkel sökning på Interpols hemsida ger träff.”

  http://snaphanen.dk/2012/02/24/sverige-terroristparadiset/

  2. Det blev en del uppmärksamhet när uzbekerna drev igenom att skolundervisningen i Strömsund skulle bedrivas med en skärm (!!!) mellan män och kvinnor i klassrummet. Detta pågick i flera år, men uppmärksammades först 2010 när det kom en kvinna från Sydamerika till kommunen. Här är en typisk MSM artikel om saken:

  ”Några år tidigare hade ett 20-tal ortodoxa muslimer från Uzbekistan kommit till Strömsund och krävde nu att kvinnor och män skulle ha skilda klassrum.

  Först två år senare kom skolan fram till en kompromiss där klassrummen helt enkelt delades av med en skärm i mitten – med kvinnorna på ena sidan och männen på den andra.

  -Min intention var att de skulle få ett förtroende för mig och tycka om att komma hit. Undervisningen var det viktigaste, säger Elsa Wennberg, lärare Hjalmar Strömerskolan.”

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/man-och-kvinnor-skildes-at-med-skarm

  Man kan också nämna att Migrationsverkets rättsavdelning uttalade sig 2015 angående avvisningar av uzbeker:

  ”tillfälligt stopp för avvisnings- och utvisningsbeslut till Uzbekistan”

  ”Ferghana News Information Agency har den 26 december 2014 publicerat en artikel enligt vilken sex namngivna uzbekiska medborgare som sökt asyl i Norge har gripits och dömts till långa fängelsestraff sedan de återvänt till hemlandet”

  ”Rättslig bedömning
  Det råder för närvarande osäkerhet om varför de sex uzbekiska medborgarna
  som sökt asyl i Norge greps och dömdes till fängelse sedan de återvänt till
  Uzbekistan. Svårigheterna att göra tillräckligt säkra framåtsyftande
  riskbedömningar gentemot Uzbekistan har på grund av det inträffade ökat.
  Det finns därför ett behov av att få fram mer information om varför
  personerna greps och dömdes i Uzbekistan.

  LIFOS kommer att utreda händelsen och då även närmare följa den
  utredning som norska myndigheter avser att göra av det inträffade.
  Fram till dess att ytterligare information erhållits om den aktuella händelsen
  rekommenderar rättsavdelningen asylprövnings- och
  förvaltningsprocessenheterna att inte fatta, eller i domstol processa, några
  avvisnings- eller utvisningsbeslut till Uzbekistan.”

  http://lifos.migrationsverket.se/dokument?documentSummaryId=33910

  Således tog man 2015 beslut att inte avvisa några uzbeker.

  Slutligen ser demografin i Uzbekistan ut som förväntat i ett muslimskt land:

  1950 6 miljoner innevånare
  1970 12 miljoner
  1990 20 miljoner
  2016 32 miljoner

  Så uzbekerna lär nog fortsätta att komma till Sverige om de får och de som finns i Sverige kommer att föröka sig i raketfart…………..

  Svara
 4. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
 5. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   Frågan är om det finns ett större hot mot den fria vetenskapen i Sverige än just genusvetenskapen som sätter sig som ett pekande rättande finger på precis allt den kan hitta. Det råder ingen tvekan om att humanioran till stor del är förstörd av gensuvetenskapen och nu drar de vidare till samhällsvegtenskaperna och naturvetenskaperna.

   Svara
  • Rikard

    /  12/28/2018

   Hej.

   En rolig grej med Chavez krav på att hitta tre genusteoretiska uppsatser, avhandlingar eller arbeten: hon kräver ”…är vetenskapligt dåligt gjord.” som avgörande faktor. Det låter ju både rimligt och vettigt, men här kommer det roliga: jag kan göra en avhandling om flogiston, jag kan göra en om retrofrenologi (att ge någon personlighetsdrag genom att göra knölar i skallen på dem på rätt sätt), och jag kan göra en om könet på järnvägsstationer – samtliga utförda med korrekta vetenskapliga metoder.

   Det gör inte att flogiston finns, att retrofrenologi är något som bör utföras eller att järnvägsstationer har kön. Chavez verkar faktiskt vara medveten om att en sund metod i sig inte med nödvändighet genererar ett resultat med verklighetsanknytning, eller så rör det sig om att hon som feminist tror att om man härmar vetenskapens metoder så är det man producerar också vetenskap (jämför med de ekonomer som tror att bara för att de använder matematik är nationalekonomi naturvetenskap, eller humanister som tror att verkligheten skapas av språket [harkel, host, hrrm]).

   @Ivar L: humanioran var rätt bombad & sänkt långt innan genushysterin ens var ett obefruktat ägg. På sjuttiotalet gavs kurser i marxism – inte om utan i. Hela den socialpolitiska batik-kärringmentaliteten genomsyrade svensk humaniora före 1995. Snyftande texter om stackars heroinisters förkastliga lott längst ned i socialgrupp tre – och inte ett ord om alla de som blir deras offer i jakten på drogerna. Vitriolfyllda haranger om prostitution, men inte ett ord eller en gest till stöd åt de kvinnor, män, flickor och pojkar som ägnade sig åt det om de först inte stämde in i den ideologiska kören frän Grupp 8 och Radio Ellen, eller Folkaktionen mot Porr. Förvirrat fatalistiskt och exotifierande flum om naturfolk – hur ‘rena’ de ‘r, och hur de lever i harmoni med naturen och hur det inte finns någon brottslighet eller något förtryck hos dem…

   Samhällsvetarna och statsvetarna skall alltid tillfrågas, om de är över fyrtiofem: ”Och förutsåg du Sovjetdiktaturen och dess satellitstaters kollaps före 1989?” (Det gjorde ingen av dem – så mycket för den vetenskapsgrenens förmåga till korrekta förutsägelser.)

   Psykologerna skall särskilt hålla flabben. För att travestera och parafrasera en klassisk sketch: ”Thomas Quick. Jag säger bara Thomas Quick.” Tre läkare, ett okänt antal psykologer, terapeuter, och annan vårdpersonal var helt oförmögna att genomskåda en känd narkomans lögner trots högvis med belägg för att han ljög dem rakt upp i synen. Tocken vetenskap.

   Nej, den som har snille & smak och högre bildning i Sverige har det trots akademiska lärosäten.

   Hur var frågan, igen?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  12/28/2018

    ”Nej, den som har snille & smak och högre bildning i Sverige har det trots akademiska lärosäten.”

    Nej, det kan jag inte hålla med om. Mycket viktig kunskap och mycket viktig teknik har sin grund i akademierna. Det är snarare de allt lägre kraven, slapphäntheten och viljan att använda akademierna för att driva politik som är problemet.

    Svara
    • Nisse Hult

      /  12/29/2018

     Debatten i SvD drogs ju igång av Marie Demker 181221. Sedan har ett gäng som kallar sig Medborgerlig Samling, med bl.a. Alexander Bard, ganska effektivt sågat Demker 181227 under rubriken ”Genusvetenskapen måste tåla kritik”.
     Mycket av det som Demker kallar hot och hat är troligen ett utflöde av reaktioner från vanligt folk som är förbannade på det slöseri med pengar hennes verksamhet är. Staten lägger dyra forskningspengar på något onödigt medan skattebetalarnas fundamentala behov inte beaktas eller försenas. Typ: Cancerforskning måste bedrivas med privat insamlade medel typ Cancerfonden medan Genusvetenskapen göds med skattemedel. Det är ju det faktumet som skapar vissa rektioner som den oförstående kan uppfatta som hot och hat.

     Svara
  • Gorby

    /  12/28/2018

   På tal om hat.
   Varför inte en heterohatets dag som Inti Chavez Peres deltog i 2010 (8.36)
   Men det är ju politiskt korrekt hat…

   Svara
  • x

    /  12/28/2018

   ”Tyvärr finns många nättroll som istället sprider hat och hot, särskilt mot genusvetare, vilket skadar fri forskning”.
   ”fri forskning” = pseudovetenskap

   Vem som helst är fri att forska i vad som helst men kan inte kräva att vi skattebetalare ska stå för notan.

   Svara
   • Olof

     /  12/29/2018

    Precis.

    Och de bör inte heller räkna med mer respekt för sitt verk än vad astrologer får.

    Svara
  • Kalle

    /  12/29/2018

   Fast det gick bra för Inti att fira ”Heterohatets dag” sök på youtube och kör upp det i hans ansikte på twitter är ni snälla.

   Svara
 6. Varför är ”rätts”-skipningen ofta motsatt det svenska folkets rättsuppfattning?

  Vad är det för konstigt med Göran Lambertz?

  Flera EU-länder har tiggeriförbud!

  Svara
 7. Jag kommer ihåg när Långtbortistan var vårt största problem.

  Men Sweden saves the world!

  Svara
 8. Rikard

   /  12/28/2018

  Hej.

  Sverige var en gång tämligen fattigt. Då invandrade många svenskar i USA, och berikade USA med svensk kultur. Många svenskar som invandrade till USA var fattiga även där, särskilt som de kom från en annan religiös tradition och saknade språket och därför tvingades leva i utanförskap. Därför begick svenskar i USA under sent artonhundratal många terrordåd, då det amerikanska samhället inte släppte in dem i gemens0akpen och inte arbetade aktivt för värdegrundssäkrad integration.

  Eller hur?

  Och tänk så många terrordåd som utförts av kastlösa i Indien, eller av eskimåer i Danmark.

  Visst är det så?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   Svenskarna släpptes in i USA och nådde framgång eftersom islamofobin ännu inte hade satt sina klor i de amerikanska folket och politikerna. Så måste det ju vara? Det är ju nämligen islamofobi som skapar dagens terrorism. Det är sant för det har Mattias Gardell sagt.

   Svara
   • Nisse Hult

     /  12/29/2018

    Någon som forskade på islamism sade för länge sedan offentligt ”Alla muslimer är inte terrorister men nästan alla terrorister är muslimer.” Så rätt han hade, har vi sett efteråt och det är ju det som är Europas/Sveriges problem nu. Vi har i störtfloden av muslimer fått in en andel extrema figurer som har och kommer ge samhället problem.

    Svara
  • x

    /  12/29/2018

   @Rikard
   Det är inte utanförskapet i sig som gör att de som lever där blir automatiskt terrorister.
   Nej, utanförskapet gör att de blir extra lätta att rekrytera, omvända och intala att de inte har något att förlora på att ”hämnas” för deras ”situation”.
   Istället för att ”hämnas” på de verkliga bovarna, godhetsknarkarna som lurat dem och som vill ta emot ännu fler trots att det saknas arbete och bostäder, så ger de sig på helt okända och oskyldiga människor.
   De som rekryterar dem vill skapa vill skapa kaos och skräck i samhället för att visa sin makt och för att därigenom få igenom vissa saker förknippade med deras tolkning av islam.
   De har lyckats till viss del, t.ex. är det helt omöjligt för Lars Vilks att kunna ha en offentlig konstutställning trots att han har rätt till det enligt yttrandefriheten.

   Svara
 9. Senior

   /  12/28/2018

  Anders Jallais bok ”källa Erik” ger en intressant infallsvinkel som en tänkbar prolog till utvecklingen vi ser idag.

  Som författare har han väl lite att lära, men ser man till vad han vill förmedla, och inte hur han skriver det är det väldigt tänkvärt och inte alls osannolikt. Framförallt när man lägger pussel tillsammans med andra källor.

  Svara
 10. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   ”göra kaos”
   Bebisarna på bebisinstitutionerna känner sig tvungna att använda ortenslang för att verka coola. Känns lite som en mormor som klär sig i tonårskläder och hänger på Instagram.

   Svara
   • Senior

     /  12/29/2018

    ”Göra kaos” eller lite annorlunda uttryckt:
    Destabilisera.

    Svara
 11. MiT

   /  12/28/2018

  Läs alla tweetar innan och alla sidotrådar

  Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   En rätt intressant fråga här är om det enbart handlar om retorik från Pilsäter eller om hon faktiskt inte förstår vad som åsyftas med ”myndighetsvänster”.

   Det är ju ett klockrent uttryck som alla med hiss som går hela vägen troligen begriper.

   Som jag uppfattar uttrycket syftar det inte på en egenskap hos enskilda myndigheter utan om hela den totala myndighetskulturen som numera är genomsyrad av vänsteråsikter som bland annat gör att pengar avsätts till diverse meningslösa vänsterprojekt, gärna med genusanknytning. Det dräller ju av folk från 68-vänstern på ledande positioner dessutom.

   ”Myndighetsvänster” är precis lika på pricken som ”kanslisvenska” en gång var. En egenskap hos en hel förvaltningskultur.

   Svara
   • x

     /  12/29/2018

    Myndighetsvänster = använder myndigheten som täckmantel för att bedriva vänsteraktivism

    Svara
 12. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
  • The Perfect Man

    /  12/30/2018

   ”Rurala queerstuder”. Jag ser för mitt inre två skoterkillar ha sex i en snödriva…

   Svara
 13. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
 14. MiT

   /  12/28/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  12/28/2018

   Den katolska prästpedofilin brukar ofta probematiseras tillsammans med katolsk religionsutövning hos dess prästerskap. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin förklarat deras pedofilintresse med socioekonomi t.ex. Raka motsatsen till hur islamism av karaktären ovan behandlas av media.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  12/29/2018

    Det är även svårt att hitta teologisk fog för pedofilin. Det närmaste man kommer är guds syn på bögeri och den ger inte direkt ett påbud till företeelsen. När det upptäcks så ska det antingen slopas under mattan eller så blir det skam och avståndstaganden.

    Aisha och den ”perfekte” mannens gärningar ser liiiite annorlunda ut.

    Svara
    • Ivar L

      /  12/29/2018

     Nej, det är väl snarare den informella prästkulturen och kyrkans (liksom f.ö. FN:s) vilja att sopa problemen under mattan som brukar tas upp. Hur som helst är det ingen som försöker bortförklara fenomenen med att det skett ”långt bort” eller inte är ”riktig kristendom” eller socieoekonomi o.s.v.

     När en präst våldtar en tioåring så är det ingen som försöker linda in faktumet i tjocka lager av bomull.

     Svara
  • weasel

    /  12/29/2018

   Nu har knappast Gad påstått att 1,5 miljarder muslimer säger detsamma som imamen så den som verkar ha totalt hjärnsläpp i det här fallet är bevisligen Juventino.

   Svara
 15. Leif

   /  12/29/2018

  Det är bra att det finns journalister. De verkar, åtminstone enligt eget förmenande, vara de enda som till fullo kan begripa saker och ting. Liksom många andra har jag haft svårt att å ena sidan förstå det extrema grottandet i detaljer i fallet Anton Lundin Pettersson och å andra sidan smälta de mediala uppfostringskampanjerna gällande det bestialiska mordet på två kvinnor i Marocko som vi får oss till livs.
  Werner förklarar så att populasen förstår:
  https://www.dn.se/kultur-noje/jack-werner-darfor-haller-svenska-medier-igen-om-morden-i-marocko/

  Svara
 16. x

   /  12/29/2018

  Ska det bli mer eller mindre snö i framtiden?

  Svara
  • weasel

    /  12/29/2018

   Underbar skärmdump, X .
   Vi får veta att vi kommer att få mer snö och färre snödagar på grund av klimatförändringarna.
   Det är väl det som på stryktipsspråk brukar kallas för helgardering…. 🙂

   Svara
   • x

     /  12/29/2018

    @weasel
    Hehe, tydligen var det känsligt eftersom ”färre snödagar” är borttaget i den nya versionen;

    Svara
  • Jans

    /  12/29/2018

   Observera att det enbart är i norra Sverige som snömängden förväntas öka.
   Förklaringen är f.ö. ökad nederbörd.

   Svara
   • x

     /  12/29/2018

    @Jans
    Så här ser det ut med snö på juldagens morgon enl. SMHI:s egna mätningar, det är svårt att se någon någon trend varken åt det ena eller andra hållet trots att den s.k. klimatförändringen har pågått sedan ca 1850:

    Svara
    • Jans

      /  12/29/2018

     Den där typen av resonemang är av samma snitt som klimathetsarnas. Det säger absolut ingenting. Jag är tillräckligt kunnig i statistik och matte för att förstå meningslösheten med det där diagrammet. Snötäcket en enda dag på året på tio orter de senaste hundra åren. Fjantigt.

     Jag vet inte riktigt vad du vill säga, tror du att klimatet på jorden varit konstant sedan planeten bildades? Tror du inte på ”lilla istiden” heller? Eller att vi befinner oss i en interglacial?

     Klimatet förändras kontinuerligt, just nu är det en uppåtgående temperaturtrend, från en relativt låg nivå. Inom kort (borde redan börjat) kan temperaturen förväntas sjunka igen och det kommer att vara mycket värre än den (förmodligen tillfälliga) uppvärmning vi nu ser.

     Svara
     • x

       /  12/29/2018

      @Jans
      Det är SMHI som gjort diagrammet – inte jag.
      Det visar att snöläget på juldagen inte förändrats nämnvärt på de utvalda orterna trots att många påstår motsatsen.
      De flesta inser också att det troligtvis råder motsvarande förhållanden på de orter som ligger mellan de 10 utvalda orterna.

      Hur lång är Sveriges kust?

  • tompas11

    /  12/29/2018

   Mindre snö – mer snö – mindre snö – mer snö…
   http://www.ericsoniubbhult.se/

   Svara
  • tompas11

    /  12/29/2018

   Terraformning av jorden – Årets mest skrämmande konspirationsteori?
   https://newsvoice.se/2018/12/terraformning-av-jorden-arets-mest-skrammande-konspirationsteori/

   Svara
   • x

     /  12/30/2018

    Var det inte samma ”miljörörelse” som ville förbjuda svavelhaltig olja bara för att förbränning av den spred svaveldioxid i atmosfären?

    Svara
 17. Jans

   /  12/29/2018

  ”På besök i min gamla hemstad vaknade jag till en lugnande rubrik överst på lokaltidningens förstasida: ‘Polisen: Liten risk bli skjuten.’
  Någon dag senare, en vanlig malmöitisk onsdagsmorgon, gick någon fram till en man på gatan och drog fram sin pistol och tryckte av. ”
  https://www.svd.se/nar-valfardens-existentiella-kris-slar-till

  Svara
 18. Ivar L

   /  12/29/2018

  Feministisk hjärnforskare kan inte bestämma sig för om det är skillnad på mäns och kvinnors hjärnor så han kör lite Orwell istället:
  ”Från jämställdhetsförespråkare hörs det mest att kvinnors och mäns hjärnor är väldigt lika. Det är inte fel. Men det finns också forskning som pekar på tydliga skillnader. Debatten är infekterad och kapas lika ofta av patriarkala debattörer som av likhetsfeminister.”

  Slutsats: Det finns skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor men det är ”inte fel” att säga att de är lika.

  https://www.svd.se/forskare-och-feminist-mans-hjarnor-ar-gjorda-for-jakt
  Artikeln (antar att det är Plus) handlar om att hjärnforskaren Markus Heilig skrivit en bok om de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor. Inget nytt egentligen men det verkar som han har en feministisk agenda, eller så är det SvD:s vinkling:

  ”– Tjejer lyckas allt bättre i utbildningssystemet, medan allt fler killar har svårt att klara skolan. Kombinera det med att det inte längre finns nån större efterfrågan på kroppsarbete, och här finns ett recept för utanförskap och bitterhet. I det utanförskapet frodas allt mer av ett könshat, menar Markus Heilig som är orolig för framtiden för vissa män.”

  Det där med könshat… Det kanske kan ligga lite i att det finns en och annan kvinnohatande man men det tydligaste könshatet jag kan se i samhället står välutbildade kvinnor för. Stämmer extremt dåligt med hjärnforskarens observationer.

  Svara
  • Nisse Hult

    /  12/29/2018

   Männen kan ändå kontra med att utföra riktiga hantverksarbeten och bygga. Sen gäller det då att ge bra betalt till praktiska utförare eftersom alla tjänstemän ändå är beroende av en samverkan med utförarna. Nästan allt som görs behöver en spetskompetens men även de som gör högkvalitativa insatser förvärvade genom erfarenhet ska betalas bra. Kvar blir vissa arbeten som kanske i volym kan utföras av outbildat folk billigt men det sker ändå en anrikning av kompetens i varje arbetsuppgift och att vissa arbeten lär man sig bli chef för via att utföra det, typ städning. Men däremot Genusvetenskap, där har några få fixat sig välbetalda jobb som egentligen inte behöver utföras, åtminstone inte betalda med skattemedel.

   Svara
 19. G

   /  12/29/2018

  #Rörinteminthailändska!….

  ”Före detta kommunpolitiker dömd för sexbrott

  En tidigare socialdemokratisk politiker i en västsvensk kommun har dömts till sex månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Kvinnan ska vid flera tillfällen ha haft sex med en ungdom på det HVB-hem där hon arbetade.

  Det var under hösten 2017 som den sexuella relationen ska ha inletts och kort därefter även avslöjats.

  Kvinnan, som är i 45-årsåldern, arbetade då på det HVB-hem för ensamkommande ungdomar som den 16-årige pojken bodde på. Samtidigt var hon aktiv inom Socialdemokraterna i hemkommunen. Hon satt även som nämndeman i tingsrätten.

  Samma tingsrätt dömer nu kvinnan till 6 månaders fängelse för att sexuellt ha utnyttjat en person i beroendeställning.

  Historien uppdagades när pojken berättade för en anställd på boendet om vad han varit med om. Det hela ska ha börjat med att pojken hjälpte kvinnan att bära hem en massagebänk. Enligt pojken var det kvinnan som tog initiativ till att ha sex.

  Han har uppgett att han deltog motvilligt och var rädd för vad som skulle hända om han inte ställde upp. Kvinnan å sin sida nekar till brott och hävdar att det var 16-åringen som tog det sexuella initiativet.

  Tingsrätten menar dock att det är uppenbart att 16-åringen befunnit sig i beroendeställning till den betydligt äldre kvinnan, och att det inte spelar någon roll om pojken deltagit frivilligt.

  Domen i tingsrätten har nu överklagats av kvinnan, som helt vill frikännas.

  Efter att den sexuella kontakten avslöjades sa kvinnan upp sig från sitt arbete. Kvinnan avsade sig också sina kommunpolitiska uppdrag.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/socialdemokratisk-kommunpolitiker-domd-for-sexbrott
  https://web.archive.org/web/20181229190320/https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/socialdemokratisk-kommunpolitiker-domd-for-sexbrott

  Svara
 20. Det får bara finnas sånt som feminister gillar i en demokrati.....

   /  12/29/2018

  När man tar sig själv på lite för stort allvar. Eller när en rörelse och en ideologi stigit en åt huvudet. Då kommer sånt här:

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/a2M6QE/kvinnliga-skadespelare-gor-egen-nyarshalsning

  Svara
  • G

    /  12/29/2018

   Vi får inte som vi vill: tramsmajor startar alternativ till Svenska Akademien
   Vi får inte som vi vill: tramsmajor kör på en egen nyårshälsning som inte en jävel utan feministerna själva och andra indoktrinerade bryr sig om och ser som en ”seger” i deras kamp. Andra kroppar? Vad är det för jävla språk människa.

   ”I en video som lagts ut på Youtube av skådespelaren Bahar Pars figurerar bland andra Lo Kauppi, Alexandra Rapaport , Nour El Refai, Eva Röse och Alexandra Dahlström. Videon är en del av #tystnadtagning, det svenska skådespelarupprop som startade under metoo-rörelsen hösten 2017.

   Bahar Pars gjorde en liknande video år 2014 då Loa Falkman ringde in året. Till GP säger hon att årets alternativa nyårshälsning inte är en markering mot just Mikael Persbrandt.

   – Det handlar inte om dem, jag tycker jättebra om Loa Falkman, utan detta är en markering om att det finns andra kroppar som kan åta sig uppdraget att läsa Nyårsklockan på Skansen. Den där dikten tillhör alla, inte bara den exklusiva kultureliten i Stockholm, säger hon till tidningen.

   Samtidigt pågår ytterligare en motreaktion på SVT:s val. I Instagraminitiativet ”Ring samtid ring” ska en rad kända röster läsa upp ”Nyårsklockan” i en film som ska publiceras på Instagram fem minuter före tolvslaget på nyårsafton. I den medverkar bland andra politikern Gudrun Schyman, medieprofilen Cissi Wallin, retorikexperten Elaine Eksvärd och kriminologen Nina Rung.”

   https://www.instagram.com/ringsamtidring/

   Svara
 21. Årets jurist...

   /  12/29/2018

  https://www.aftonbladet.se/a/zLBn39/hur-kan-vi-tro-pa-kvinnor
  ”Det är rätt att utgå från att kvinnor inte ljuger om sexuella övergrepp. Det måste vi göra. Att mannen inte är dömd betyder inte att kvinnan inte talar sanning. För varför ska jag tro på statistik men inte på henne? Men i en rättsstat är utgångspunkten att en person är oskyldig till motsatsen är bevisad. Den grundläggande principen.

  Trots en uppenbar motsättning måste båda verka parallellt. Och vi ska alltså hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det verkar både omöjligt och nödvändigt. För alternativen är inga alternativ.”

  Jag vill att vi utgår från att han är oskyldig till annat är bevisat och samtidigt utgår från att hon inte ljuger. Och det menar jag att vi kan. Det menar jag att vi måste.

  Svara
 22. Förhöjd hotbild den egentliga anledningen till att kanästornet stängs

   /  12/29/2018
  Svara
  • weasel

    /  12/30/2018

   Men….vad hände med det där oerhört populära mantrat ”vi ska fortsätta leva precis som vanligt för annars vinner terroristerna”… ? :/

   Svara
 23. G

   /  12/29/2018

  ”Aftonbladet hyllar den ljugande reportern – förklarar att propaganda och falska artiklar behövs

  Efter att det uppmärksammats att en journalist hos tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel sysselsatt sig med att förfalska artiklar i stor skala kommer nu Aftonbladet till journalistens försvar. ”Känner något som liknar kärlek”, skriver Jack Hildén i en kulturartikel.”
  https://samnytt.se/aftonbladet-hyllar-den-ljugande-reportern-forklarar-att-propaganda-och-falska-artiklar-behovs/

  Svara
  • x

    /  12/30/2018

   @G
   Gäller samma sak för artiklar som kommer från ”högern” och den alternativa pressen?

   Svara
 1. Terrorister från Uzbekistan – Micaels Lidéns Blog
 2. Det Nya Sverige, del 6. Krig om potatismarknaden i Alingsås | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: