Smått och gott från 2018, del 4

Då var det dags för del 4 i min sammanfattning av 2018 där jag främst tar upp grejer som förekommit på bloggen

Smått och gott från 2018, del 1

Smått och gott från 2018, del 2

Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år!

Dags för del 4 alltså!

Alexander Bard debatterade skillnader mellan män och kvinnor mot Gudrun Schyman och moderator. Han försökte förgäves, nästan med barnspråk, förklara de enklaste saker för dem men de fattade ingenting.

Till slut såg han ut sådär. Och som för att verkligen bevisa hans poäng som de inte förstod så började moderatorn och Schyman tissla och tassla med varandra…

Plötsligt så händer det! SVT frågade en miljöpartist om de lever som de lär! Finns mycket mer i inlägget! En sak är säker i alla fall, när miljöpartister gör något så är det alltid fruns/mannens/partnerns fel, aldrig deras eget.

Den där bilen och de löjliga undanflykterna gav ju upphov till lite humor också

Bl a de ovan.

Hanna Lidström, Grön Ungdoms dåvarande språkrör, var med i ett Opinion Live i Almedalen och det var… ehhh… intressant. Minst sagt.

I mitten av juli så firade bloggen 6 år. Jag uppmärksammade det med att länka de 10 mest lästa inläggen sen starten. Är ni nyfikna på dem så är det bara att glida in och kolla!

Tjänsteman på Miljödepartementet luftade lite godkänd värdegrund i somras.

Förutom att det är en genuint elak pungspark mot alla som drabbades stenhårt av torkan i somras så verkar Veronica Palm tro att grödor inte behöver vatten. Vatten i form av regn alltså. Problemet i somras var ju just bristen på regn…

Hur löser vi problem, både riktiga och påhittade, i Sverige? Med talismaner, besvärjelser, magi och symboler såklart! En magisk brosch ska lösa problemen med ociviliserat pack som beter sig som ouppfostrade apor och som invaderar te x akuten på sjukhuset i Södertälje när deras multikriminella guldklimp till släkting eller kompis blivit skjuten.

Hur löser vi t ex terrorproblemen som vi ”råkat” få i landet? Med supereffektiva handhjärtan såklart! Med talismaner, symboler, ormolja besvärjelser osv.

Juncker raglade omkring, för honom är det lördag hela veckan lång. Man säger att det beror på ischias och det var väl ischiasen som gjorde att han i höstas uppträdde med en brun och en svart sko också. Och var tämligen frånvarande när en påpekade det. Vi andra ser vad det handlar om, att det är ett fyllo som är packad på jobbet som är EU:s högsta politiker. En politiker som inte ens är folkvald så vi kan inte rösta bort honom heller. Kolla klippet ovan, är det värdigt uppträdande…?

SVT Kulturnyheterna slog ett slag för de stackars bedragarna på ETC som lurat till sig miljoner i bidrag. Det viskades lite om att reportern som gjorde inslaget som sändes är gift med en på redaktionen på ETC…

En extremt obehaglig fb-sida hängde ut folk som rasister och annat efter att en person postat ett inlägg om att hans döttrar blivit överfallna och det fanns på film. Geniet bakom ”Människor mot rasism” bara fortsatte trots att historien var bekräftad från flera håll, t o m i Aftonbladet. Inte ens när en av de drabbade själv skrev till dem så slutade de. Kolla vad de skriver till henne, ”Vi behöver”, ”Till att börja med” osv. Helt sinnessjuka… Finns massor med dumpar om detta i inlägget!

Mitt under brinnande valår körde SVT lite propaganda-tv, det var inbakat i serien Bye bye Sverige där sk ”experter” dök upp och ”förklarade”. I första avsnittet var det Lisa Pelling, välkänd aktivist på vänsterkanten, som hade uppdraget. I inlägget står det lite mer om detta och vad hon faktiskt sa i programmet. Ledtråd: Hittepå…

Miljöpartiets framtidsfordon för brandbekämpning.

Till det här inlägget hade jag den bästa rubriken jag någonsin kommit på ”När det brinner i busken hos Fi släcker de elden med gränslös kärlek”. Jag är så barnslig att jag tycker den är lysande.

Det här är nog det viktigaste inlägget på bloggen tror jag. Handlar om MSB och vad deras kärnverksamhet är. Det är inte vad man skulle kunna tro den är… I alla fall inte om man går efter vad de anser är viktigt.

När man inför en ny kärnverksamhet så kommer med automatik nya direktiv och idéer om vad man ska syssla med. T ex så anses det viktigt att man ska kunna bada bastu om man sitter i rullstol på en brandstation. Ingen verkar undra vad en i rullstol gör på en brandstation dock för de nya idéerna innebär att det bara är en föreställning om vem som kan bli t ex brandman. I den världen är en nagelskulptris lika bra som en färdigutbildad brandman. Eller t o m bättre om brandmannen är en vit heterosexuell svensk man. Det är så det ser ut.

Genusperspektiv på kärnbränsleförvaring, vad sägs om det?

Klicka på tweeten för att se.

Ljusdal var rätt drabbad av skogsbränderna i somras men kommunen tycker inte att skog är så viktigt. Man prioriterar inte skogen helt enkelt. Men vet ni vad de prioriterar jättemycket?

Genus. Det här hänger ihop med MSB:s nya kärnverksamhet som jag nämnde tidigare i det här inlägget, trams är den nya kärnverksamheten, gäller även kommunerna i Sverige. Jag skrev att de stora kostnaderna inte är de miljoner man direkt kastar bort på tramset utan de stora kostnaderna kommer när tramset ska implementeras i verksamheterna.

Hårda och mjuka vokaler som skildras olika. Det blir viktiga saker när tramset får fäste.

I Ljusdal som nästan bara består av skog hade (har?) man ingen plan för skogsbränder men man har 3 st genusideologer som utbildar i hur mjuka resp hårda vokaler skildras. Det är ingen slump.

SVT Kulturnyheterna råkade avslöja vad metoo egentligen handlade om. Det gamla vanliga helt enkelt…

Sverige styrs av byfånar och clowner, bilden ovan kommer från Pride, det enda som är tillagt på vilden är de röda clownnäsorna där de viftade med flaggor om påståenden osv. Även påståenden om det parti som inte var där. Man liksom förstår vad uttrycket ”7-klövern” kommer från…

Ett litet klipp av spektaklet.

SVT var ju också med i den där Faktiskt och passade på att granska ett påstående från ett polskt program om att satsningarna på genus inom MSB och räddningstjänsterna negativt påverkat förmågan vid t ex skogsbränderna som var i somras. SVT slog givetvis fast att det var ett helt falskt påstående.

Men hur slog man fast det då? Djupa kontroller vad t ex MSB satsat på och anser vara viktiga områden att satsa på? Nepp, man frågade genusfolk på t ex räddningstjänster om om genustramset påverkar negativt och de sa nej. Thats it…

Vad är vänsterpartiets lösning på gängkriminalitet i t ex Rosengård? Skattehöjningar i Danderyd och andra mer välmående områden. Finn ett bonusklipp i inlägget också.

I valspurten lanserade Miljöpartiet sitt hemliga vapen för att värva röster: Massor med skatt på parkeringar vid affärer för att folk ska använda lådcyklar när de storhandlar i stället. Det är en gåta att de inte åkte ur riksdagen.

Den mansfria festivalen var inte alls mansfri. Ni kan inte ana vad som hände i fb-tråden…

Finansinspektionen verkar hysa några aktivister långt ut på vänsterkanten.

Det Stora Kacklet började redan vid den sista partiledardebatten dagen innan valdagen.

Den där bilden verkar stämma även efter senaste valet.

Hög miljöpartist om valet 2018

Expressen lyckades få twitter att stänga av en användare som gjorde satir på dem.

Dalai Lama var i Sverige och råkade säga att det är bäst om ”flyktingarna” återvänder till sina hemländer. Då dyker en pensionerad professor från Södertörn upp och säger att han inte vet vad han pratar om pga va jetlag efter 10 timmars flygresa.

Det rullande lesbiska museet fick punktering.

Det finns läkarstudenter på universitetet i Lund som inte accepterar att det finns biologiska skillnader mellan kvinnor och män, de blev jättekränkta på en föreläsning av en föreläsning av en professor i neurofysiologi som under föreläsningen pratade om just sådana skillnader. Så man anmälde professorn.

Och där är hon som stod för anmälan (eller vad det nu var)…

Tingsrätterna anställer politisk kommissarie. Jag vet att det står ”jämställdhetsstrateg” men det är bara ett annat ord för politisk kommissarie. Nu blir det regelbundna genuspromenader om inte annat…

Den där miljöpartisten som var helt okänd för alla, även för Miljöpartiet, och som etnokryssade sig rakt in i riksdagen efter att ha för en valkampanj på somaliska där ingen vet om hon överhuvudtaget pratade om Miljöpartiet eller dess politik avslöjades ha spridit en hatvideo mot Lamotte med orden ”Bland det bästa jag sett på länge”. Klippet finns länkat i inlägget.

kungen av hollywood resp kungen av aftonbladet.jpg

Kungen av Hollywood respektive kungen av Aftonbladet.

Det var allt för den här gången, nästa (och sista) kommer om ett par dagar!

MVH

MiT

 

Lämna en kommentar

139 kommentarer

 1. Denna destruktiva särbehandling behöver stoppas nu!

  Svara
  • Nisse Hult

    /  01/03/2019

   Vissa migranter kanske kommer med det våldskapital de har skaffat sig? Det finns ju svenskar med våldskapital också men dom ägnade sig ju förut åt att få ut pengar från banken med alternativa metoder. Migranternas våldskapital generar väl också en hel del kontanter men kontanter är ju numera bannlysta från bankerna. Kanske migranterna ska få undantag från den rigorösa kontroll av kontanter som alla kunder förväntas utsättas för?

   Svara
 2. G

   /  01/03/2019

  ”Varför ska svenska folket finansiera migrationsaktivismen på public service?”
  https://katerinamagasin.se/varfor-ska-svenska-folket-finansiera-migrationsaktivismen-pa-public-service/

  Svara
 3. G

   /  01/03/2019

  ”Fängelse för hot och misshandel

  En man i Piteå döms till sex månaders fängelse för två fall av misshandel och olaga hot mot sin fru. Misshandeln inträffade i parets bostad vid flera tillfällen i slutet av oktober och början av november, inför parets barn, skriver Piteå-Tidningen.

  Misshandeln inträffade i parets bostad vid flera tillfällen i slutet av oktober och början av november, inför parets barn, skriver Piteå-Tidningen. Mannen sparkade, slog och försökte strypa kvinnan och hotade att döda henne och barnen.

  Tingsrätten avslår åklagarens yrkande om utvisning eftersom mannen är tidigare ostraffad. Mannen har förnekat brott.”
  http://www.blt.se/tt-inrikes/fangelse-for-hot-och-misshandel/

  Svara
 4. G

   /  01/03/2019

  ”Vietnam’s Draconian Cybersecurity Bill Comes Into Effect

  A law requiring internet companies in Vietnam to remove content communist authorities deem to be against the state came into effect Tuesday, in a move critics called ”a totalitarian model of information control” ”.
  https://www.securityweek.com/vietnams-draconian-cybersecurity-bill-comes-effect

  Svara
 5. G

   /  01/03/2019

  ”Kaspersky Lab champions gender equality

  Cyber security firm Kaspersky Lab is working to promote gender equality in the technology industry, and is committed to promoting careers in cyber security to women because diverse workforces make businesses more successful, productive and dynamic, according to the company’s latest corporate social responsibility report.”
  https://www.computerweekly.com/news/252455143/Kaspersky-Lab-champions-gender-equality-and-digital-child-safety

  Svara
  • Jag synar med:
   ”HITMAN 2 is a work of fiction designed, developed and published by a multicultural and gender-diverse team from a wide range of ethnic, philosophical and religious backgrounds.”

   Svara
 6. G

   /  01/03/2019

  ”Sju unga kvinnor häktade för mordbrand

  Sju kvinnor mellan 18 och 25 år har häktats misstänkta för en rad brott i Linköping under hösten. Det grövsta brottet rör misstänkt grov mordbrand i ett radhus i mitten av september förra året, skriver Corren.

  Kvinnorna misstänks också för flera fall av misshandel.

  Polisen riktade tidigt intresse mot gruppen och i dagarna före jul och fram till nyår fick deras tid på fri fot ett abrupt slut. En första kvinna häktades den 19 december och en andra den 28. Vid det senare tillfället kom flera unga kvinnor till rätten för att stötta kamraten som skulle ställas inför domstol. Fyra av dem identifierades och anhölls direkt, en femte kom självmant in till polishuset därefter. De häktades på nyårsafton.

  Den misstänkta mordbranden inträffade den 14 september. En soffa sattes i brand på nedervåningen till en radhuslänga på sex bostäder. Räddningstjänsten kunde stoppa spridningen.

  De sju sitter nu frihetsberövade men fler gripanden kan vänta.

  – Vi är bara i början än så länge. Vi förväntar oss att lösa fler brott och hitta fler misstänkta, men vi är glada över att vi lyckats låsa in de här så länge, säger kriminalinspektör Raimo Strandgård till Corren.”
  http://tt.omni.se/sju-unga-kvinnor-haktade-for-mordbrand/a/7lalR9

  Svara
  • elina

    /  01/03/2019

   Kvinnor kan! Positivt?

   Svara
   • G

     /  01/03/2019

    Jo, så tänker jag ofta när det är kvinnor inblandat, på skoj iofs 😉 Men undrar vad det rör sig om för kvinnor egentligen, flera fall av misshandel, det är inte ofta det rapporteras om kvinnoliga som härjar på detta sätt.

    Svara
 7. G

   /  01/03/2019

  ”Kastade smällare i butik och stal varor

  Polisen larmades strax före klockan 16 på onsdagen till ett varuhus på Storgatan i Linköping.

  Enligt den som ringde in larmet till polisen skulle minst två unga killar ha kastat smällare inne i varuhuset och stulit varor i en butik.

  Polisen kom snart på plats och kunde gripa pojkarna som visade sig vara minderåriga, men straffmyndiga, och skjutsade hem dem till respektive vårdnadshavare.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kastade-smallare-i-butik-och-stal-varor

  Svara
 8. G

   /  01/03/2019

  ”Drygt 4000 studenter från svenska lärosäten har skrivit under manifestet som manar svensk industri till att ta ansvar i miljöfrågan.

  ”Vi vill se en verklig förändring hos företagen för att de ska kunna bli aktuella som våra arbetsgivare”, säger Sally Bohlin från Studentmanifest för ett ekologiskt uppvaknande.

  Sally Bohlin studerar maskinteknik på Kungliga Tekniska Högskolan och är en av initiativtagarna till det svenska studentmanifestet med klimatet i fokus. I dag har drygt 4 000 svenska studenter skrivit under på kraven att svenska företag tar sitt ansvar i miljöfrågan. Annars kommer studenterna vända företag ryggen.

  – Jag hade läst om ett initiativ i Frankrike. Där drog studenter igång ett upprop om klimatet under hösten. Jag tänkte att det här borde vi kunna göra i Sverige också. Det var dags för mig att engagera mig. Vi var flera som tyckte det, säger hon.

  Det var i början av december som det svenska manifestet såg dagens ljus. Nu har det spridits över lärosäten i hela Sverige. Det sker i samarbete med de franska studenterna. Ett liknande initiativ är också på gång i Belgien. Intresset finns i flera länder. Målet är att studenter globalt ska samverka för att visa att företagen behöver ta klimatomställningen på allvar.

  – Själva manifestet är inte detaljstyrt. Det är upp till varje student själv att ta ställning om exakt vad som behöver göras. Men vi är oroliga och anser att både den enskilde och företagen måste agera nu om planeten ska överleva. Vi vill se en verklig förändring hos företagen för att de ska kunna bli aktuella som våra arbetsgivare. När jag utbildar gör jag det för att kunna påverka klimatet. Och då vill jag jobba hos en arbetsgivare som har samma inställning, säger Sally Bohlin.
  ..[..]..
  – Det går inte att säga att Sverige är bra. Det räcker inte. Det behövs mer action och då tror jag att det är bra att också ställa krav. Det finns flera företag som antagit vår utmaning, säger hon. (forts)”
  https://www.nt.se/nyheter/norrkoping/foretagen-maste-visa-mer-action-om5624054.aspx

  ”Studenternas krav är glädjande

  ”Jag tror att ett företag har mycket att vinna på att ha en ambitiös klimatprofil”, säger Andreas Gundberg, projekt- och innovationschef på Lantmännen Agroetanol i Norrköping.

  Den viktigaste frågan för unga mellan 16 och 25 år är klimatförändringarna. Det visar en Sifo-undersökning från förra året. Enligt undersökningen tänker sex av tio i åldersgruppen på klimatförändringen minst en gång i veckan och oroar sig över klimatets påverkan på framtiden. Samtidigt finns det företag som funderar på klimatfrågan varje dag. Och det kan kanske vara en idé om företaget ska kunna rekrytera unga, välutbildade, i framtiden. En nära framtid.

  – Jag tycker att det är glädjande att unga ställer krav på arbetsgivarna. En arbetsgivare med miljöprofil har goda förutsättningar att locka de mest miljömedvetna till sin verksamhet. Den som har en bra verksamhet lockar de bästa. Det tror jag verkligen, säger Andreas Gundberg. (forts)”
  https://www.nt.se/nyheter/norrkoping/studenternas-krav-ar-gladjande-om5624038.aspx

  Svara
  • weasel

    /  01/03/2019

   Borde inte Sally och de 4000 andra studenterna kunna slå sig ihop och starta ett miljövänligt företag som konkurrerar ut de företagen som är onda miljöbovar ?
   Då slipper ju Sally och de 4000 studenterna jobba hos de onda företagen .

   Nä…visst, ja….jag glömde ju att det är aningen enklare att vara en miljökämpe på facebook än att starta och driva ett företag som konkurrerar i den riktiga världen… :/

   Svara
   • Den riktiga världen var det, ja!

    ”för att de ska kunna bli aktuella som våra arbetsgivare”

    Man tycker sig har rätt till vissa jobb, och tror man kan utpressa arbetsgivaren på en global marknad efter att ha gått svensk flumskola.

    Resultatet blir att hela näringsgrenar flyttar till Kina.

    Svara
  • Kronblom

    /  01/03/2019

   Oj då! Har någon meddelat intresseklubben om detta? 😛

   Svara
  • ”för att de ska kunna bli aktuella som våra arbetsgivare”

   Man tycker sig alltså ha RÄTT till vissa jobb.
   Hela industrier flyttar till Kina.

   Svara
 9. G

   /  01/03/2019

  ”Peterson lämnar Patreon i protest mot avstängning”
  https://nyheteridag.se/peterson-lamnar-patreon-i-protest-mot-avstangning/

  Förstår inte varför vissa tjänster likt Patreon gillar att skjuta sig själva i foten för att glädja en liten högljudd mobb som vill tysta alla som inte följer pk-mallen och som borde hålla käften helt och hållet, dessutom glädjande att fler än bara Peterson lämnade då effekten blir starkare.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/03/2019

   Just denna aspekt av företagsinducerad censur tror jag lyckligtvis inte kommer att lyckas. Om en sådan som Jordan drar in 0,5 milj/månad så handlar det om rätt mycket pengar för den som skapar ett trovärdigt alternativ redan med en handfull sådana dragplåster.

   I fallet Youtube/Facebook liksom kreditkortsföretag som Visa är dominansen däremot såpass stor att det är svårt att skapa tillräckligt stora alternativ tyvärr. Fast på sikt kan det nog bli det också.

   Svara
 10. G

   /  01/03/2019

  ”Ghana följer FN:s råd – satsar på kärnkraft

  Trots stora oljefyndigheter har Ghana beslutat sig för att satsa på kärnkraft, ett energislag som man anser är både effektivt och säkert. Ghanas beslut har stöd i FN:s klimatpanels rekommendationer. Samtidigt går Sverige vidare med avvecklingen av kärnkraft.
  ..[..]..
  I sin senaste rapport rekommenderar FN:s klimatpanel världens länder att bygga nya kärnkraftsverk för att klara klimatmålet.

  – Varken kärnkraften eller förnyelsebara energikällor byggs ut i den takt som behövs för att vi ska få bort de fossila utsläppen och klara klimatmålen, säger Laura Cozzi, chef för energianalyser på IEA, internationella energirådet.

  Isabella Lövin (MP), Sveriges minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, håller dock inte med FN:s klimatpanel.

  – Det finns egentligen ingen beräkning som säger att kärnkraften är mer konkurrenskraftig rent ekonomiskt mot den förnybara energin. Så det är en väldigt dålig ekonomisk affär att investera i ny kärnkraft, som är väldigt dyr, sade Lövin till TT när klimatpanelen presenterade sin rapport.

  Allt tyder också på att Sverige går vidare med planerna på att avveckla kärnkraften. En av kärnkraftverket Ringhals reaktorer ska stängas i år, och en annan ska stängas nästa år, 2020.”
  https://nyheteridag.se/ghana-foljer-fns-rad-satsar-pa-karnkraft/

  Jaså, är det dåligt ekonomiskt. Så säg mig, Isabella. Om du nu bryr dig om vad som är bra och dåligt ekonomiskt för Sverige. Är miljöpartiets migrationspolitik en väldigt bra eller väldigt dålig affär för Sverige. Kostar det mer än det smakar? Ta reda på det Isabella, kan vara intressant för dig att veta.

  Svara
  • Motkraft

    /  01/03/2019

   Att bygga, driva och underhålla ett kärnkraftverk i länder med stor korruption och nepotism är kanske inte en lysande idé.

   I och för sig så verkar ju säkerheten vad gäller flyg i många av de länderna fungera hyfsat bra. Men om ett plan störtar på grund av att säkerheten åsidosatts är ju ändå isolerat till just det planets passagerare och möjligen skadade på marken när den slår ned. En kärnkraftverksolycka på grund av säkerheten åsidosatts kan få väldigt stora konsekvenser för väldigt många.

   Svara
 11. G

   /  01/03/2019

  ”Här attackeras Resecentrum i Strängnäs med fyrverkerier

  Videobilder som publiceras på Instagram av kontot ”ghetto.komedi” visar hur en grupp ungdomar avfyrar fyrverkerier inne i Strängnäs Resecentrum. På grund av attacken tvingades Resecentrum att stänga, rapporterar lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren.
  ..[..]..
  I kommentarsfältet till videon är reaktionerna blandade. Någon kommenterar med glada tillrop och orden ”Allahu akbar” samtidigt som andra är betydligt mindre imponerade. ”Mer reklam till SD jävla parasiter till människor”, skriver en som reagerar kraftigt negativt på videon.

  Nedan kan du se det dramatiska videoklippet på Instagram.”
  https://nyheteridag.se/har-attackeras-resecentrum-i-strangnas-med-fyrverkerier/

  https://www.instagram.com/p/BsEc0M1o0oa/

  Kul kommentarsfält till klippet verkligen, fy fan.

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Enligt en i kommentarsfältet har videon tagits ner men laddats upp igen. Så om den försvinner igen, så finns den här:

   openload.co/f/HdKGISwv_mY/Video_by_ghetto.komedi.mp4

   Svara
 12. x

   /  01/03/2019

  Man rånad på medicin och pengar i Norrköping,
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/man-ranad-pa-medicin-och-pengar-i-norrkoping

  Säkert socioekonomiska faktorer som ligger bakom denna händelse – troligtvis en lågutbildad, kvinnohatande fattigpensionär som inte haft råd att lösa ut sina livsnödvändiga mediciner på apoteket och som därför blev tvungen att ta till andra medel.

  Förklaring på vad som menas med ”socioekonomiska faktorer”:
  http://kvartersregeringen.se/socioekonomiska-forhallanden-i-sverige/

  Svara
 13. G

   /  01/03/2019

  ”Jenny infiltrerade den svenska extremhögern

  Tiden då Jenny Strindlöv infiltrerade den högerextrema miljön mynnade ut Uppdrag granskning-programmet Alternativhögern i Sverige, som sändes i augusti i fjol.

  Men Strindlöv har mycket mer att berätta än det som framkom i SVT och nu publicerar Expressen tre stora reportage där hon skildrar den svenska extremhögern från insidan.”
  https://www.expressen.se/nyheter/jenny-infiltrerade-den-svenska-extremhogern/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/03/2019

   Det roliga (?) är att man har ingen aning om vad ”extremhöger” betyder längre. Det kan vara allt från pensionären som röstar på SD, Hanif Bali och Ann Heberlein till heilande judehatare med vapen i källaren.
   Får kolla artikeln…

   Svara
 14. G

   /  01/03/2019

  ”Maskerade män försökte råna 75-årig kvinna

  En kvinna i 75-årsåldern vaknade under natten till torsdag av att två män bröt sig in i hennes bostad i Båstad. När hon går ner för trappa möts hon av de maskerade männen.

  ”Genom att hota med ett tillhygge försöker männen tilltvinga sig en bilnyckel. Hon vill inte ge männen det de begär och de lämnar bostaden till fots”, skriver polisen på sin hemsida.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/maskerade-man-forsokte-rana-75-arig-kvinna/

  Svara
 15. G

   /  01/03/2019

  ”Unga döms för attack med hammare och kniv

  Två 17-åriga killar från Malmö som misshandlat en jämnårig med kniv och hammare döms till vardera nio månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel.

  De hade stämt träff med sitt offer utanför Bladins skola. Han fick ett livsfarligt hugg i levern.

  17-åringarna döms även för ett rån mot en 13-årig pojke.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/unga-doms-for-attack-med-hammare-och-kniv/

  Svara
  • Motkraft

    /  01/04/2019

   Tror det är dags för högsta domstolen att ändra praxis vad gäller ålder och straff.

   Vi har numera många helt empatilösa unga som ställer till det för så många. Det enda de möjligen förstår är att de själva får det dåligt om de gör något olagligt.

   Brottsbalken 30 kapitelet paragraf 5 och 32 kapitlet paragraf 5 är lite snurrigt. Men jag tror det de säger är att man visst kan döma någon under 18 till fängelse om det finns särskilda skäl.

   Grov våldtäkt och grov misshandel är särskilda skäl. Dessa unga serieförbrytare måste helt enkelt låsas in.

   Argumentet mot att fängsla unga brukar vara att de i fängelse lär sig av de äldre hur de ska begå brott. Newsflash, de som är under 18 och är aktuella för ett fängelsestraff vet redan allt om hur man begår brott.

   Svara
   • Desto viktigare att låsa in dem så länge att de är mindre farliga när de kommer ut! Testosteron toppar omkring 18. Får de sitta inne tills minst 40 så spar vi en del. Helst i något annat land så blir det ännu billigare.

    Dagens situation är Konstapel Björk i mot Anton Chigurh i No Country For Old Men.

    Svara
 16. G

   /  01/03/2019

  https://web.archive.org/web/20190103092401/https://www.aftonbladet.se/a/p6RAro

  Svara
 17. G

   /  01/03/2019

  Fan, sjunne spottar ur sig läsvärt hela tiden, men jag orkar inte göra enskilda kommentarer för alla, tweetsen är om olika artiklar, vill man läsa så är det bara klicka sig vidare….

  Svara
 18. G

   /  01/03/2019

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Läs hela, men tar med en del bara för att. Du är fri att kräva vad fan som helst, men jag är inte beredd att göra det, aldrig, någonsin, finns inte på kartan. Så lycka till….

   ”Dedjo Engmark jobbar i Respekt, den paraplyorganisation för 33 föreningar som finns på Rosengård. Han säger att morden i sommar bara är en spegling av de villkor som människor i utlänningsgettot tvingas leva med.

   – Aggressionerna sitter i väggarna, det bubblar under ytan. Det räcker med en munhuggning, en klapp på axeln så åker kniven fram.

   Orsaken?

   – Uppgivna föräldrar, ungdomar som saknar stöd hemifrån, sociala nedskärningar, överfulla bostäder, gårdar som ser ut som sophögar.

   – Myndigheter och politiker måste satsa långsiktigt, sätta upp femårsmål. Det är inte assimilering vi ska ha utan integration och ett mångkulturellt samhälle och det kräver att svenskarna är beredda att ge upp delar av sina invanda liv.

   Det är rätt skräpigt runt ditt kontor i Rosengård?

   – Det är fanimej en sanitär olägenhet att jobba här. Jag såg gettoområden i Berlin samma år som muren föll. Där kunde man skylla på det sovjetiska systemet. Vad kan vi skylla på?”

   Svara
   • Rikard

     /  01/03/2019

    Hej.

    Det tar ca ett år att städa upp Malmö.

    Det är en fråga om mål, medel och metod.

    Källa? Bodde i Malmö i över tjugo år – Malmö är hela Sveriges framtid.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Ivar L

     /  01/03/2019

    Haha…
    ”Vad kan vi skylla på?”
    Snacka om retorisk fråga i Rosengård om man inte har PK-glasögon vill säga.

    Svara
   • Integration OCH ett mångkulturellt samhälle?

    Vi har mångkultur! Det är så här den ser ut!

    Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Ursäkta mig. 😦 Det är okej posta äldre artiklar, men då ska jag ha koll på det själv som postar också, trodde givetvis denna var färsk! men det står 2004, gör det dig hos er också? Ogillar verklign närfolk på twitter delar något som skulle kunna vara från idag och så är det gammalt som gatan. Skulle uppskatta om fler skriver ett ”obs” och årtal i tweeten redan. Men iofs skit samma i detta fall, med tanke på att denna är exakt lika aktuell idag som den var då, troligen mer aktuell nu, med tanke på att inget har förändrats till det bättre öht!. Så snack om behov av att ”sätta upp femårsmål”, fy fan vilket jävla skämt. Man hade kunnat sätta upp mål på 14 år och det hade inte gjort någon jävla skillnad ändå. Det är ju dock läskigt att det var så här illa redan 2004 och politikerna bara fortsätter i samma spår år in och år ut! ”Naiviteten” vet verkligen inga gränser.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/03/2019

    Å andra sidan har absolut inget blivit bättre på 14 år så på det sättet är den intressant. Då spottade folk, nu skjuter de rakter och kastar sten. Integration kommer aldrig att funka, detta är beviset.

    Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Alltså, är den verkligen från 2004? :/ Hur fan kan den vara från 2004, för att vara exakt: ons 08 sep 2004, och jag är den första och ende som hittills sparat den på web archive? Det är inte ofta man läser så gamla artiklar som aldrig sparats tidigare, det händer ibland men verkligen inte ofta, mysko.
   https://web.archive.org/web/20190103095821/https://www.aftonbladet.se/a/9mza0w

   Svara
 19. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
  • Olof

    /  01/03/2019

   Ärligt talat, Allmänna Arvsfonden ligger vid det här laget väldigt nära ren ondska. Dess ursprungliga syfte är överspelat i och med att samhället helt tagit över de uppgifterna vilket blir extra tydligt genom hur fonden delar ut pengar till väldigt tveksamma ändamål.

   Det är dags att avveckla. Återinför kusinarv och låt resten gå rakt in i pensionssystemet.

   Svara
   • Mycket bra förslag!

    Svara
   • elina

     /  01/03/2019

    Skriv hållbara testamente i skrift, inte i ord till någon, hos en advokat helst. Oavsett hur läget är ifall ni äger något.

    Svara
    • Kronblom

      /  01/03/2019

     Jag har skrivit det hos en advokat och det är bevittnat av 2 utomstående.

     Svara
 20. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Ja. Det är ju tydligt att SVT verkligen ville att alla som såg inslaget skulle tänka att hon typ stod och talade _inför_ alla världsledarna som satt och lyssnade för fulla muggar. Som typ i riksdagen, EU-parlamentet eller FN-skrapan. Men som SVT själva svarar till NI: ”talade till världsledarna”. Det är en sak att tala och rikta sitt budskap _till_ någon/några som inte nödvändigtvis behöver vara på plats där och då när det händer, men tala _inför_ världsledarna blir ju svårt om 90% av salen består av tomma stolar.

   Som om en feminist ställer sig på Sergels torg med en megafon och skriker ut sitt missnöje om den nya s.k borgerliga budgeten _inför_ Sveriges borgerliga politiker, men inga av de borgerliga politikernas människokroppar befann sig fysiskt på torget under talat, således talade feministen inför noll borgerliga politiker som talet riktade sig till. Men enligt SVT:s reporter på plats så lyckades feministen tala inför politikerna, som alltså inte ens var där.

   PS klagar ibland på att de får kritik, ja, men vill ni inte få kritik så skärp er då, ni bjuder ju upp till dans varenda dag, om det ena eller det andra. Ni är värdelösa på att sköta ert s.k ”uppdrag” och följa era regler och bestämmelser.

   Svara
   • Olof

     /  01/03/2019

    Ja, om de hade skrivit ”Greta talade inför tomma stolar” hade det ju knappast funnits något att anmärka på.

    SVT’s konstanta vinklande är vad som förgiftar samhällsklimatet. Så länge de tar varje möjlighet att förvränga bilden av verkligheten går det inte att föra en seriös debatt överhuvudtaget. Det enda kvarvarande är att kommentera deras trams med syrligt förakt, för de kommer aldrig att lyfta sig nog för att vara en värdig part att debattera.

    Själv är jag dock mycket nöjd med klimatförändringarna. Om de försvårar utsläpp här får jag väl helt enkelt betala lite afrikaner och kineser för att elda kol åt mig och kråkorna istället. Vi skall nog få klimatet här i Sverige drägligt så småningom.

    (PS. Och vill ni göra något åt det föreslår jag att ni riktar insatserna någonstans där det spelar roll – som sagt, jag kan elda kol i afrika mycket billigare oavsett vilka regleringar ni inför här.)

    Svara
 21. G

   /  01/03/2019

  Mycket ruttet släta över på detta sätt! Även för att vara från en sosse, fy fan. Lysekil visar sig från sin nya normkritiska sida igen….

  ”S-politiker: ”Busstreck” att skjuta raketer på människor

  Flera kommuner i landet har drabbats av fyrverkeriattacker runt nyår. I Lysekil kastade ungdomar raketer och smällare mot folk – något som kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) kallar ”busstreck”.

  Enligt P4 Väst jobbar kommunen förebyggande mot liknande händelser och ”ser ingen anledning till oro”. Jan-Olof Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Lysekil, ger sin syn på saken.

  – Det är busstreck. Man tycker det är spännande och kul med fyrverkerier och annat, och skjuter tätt i bostadsområden och till och med på folk, har jag hört talas om. Det är busstreck, man förstår inte själv konsekvenserna av det man sysslar med.

  P4:s reporter låter Jan-Olof Johansson beskriva läget i området Badhusberget.

  – Det är ett område som egentligen är i bra skick, det är fin standard och bra boendemiljö. Det har hamnat många människor där som har en lång väg till arbetsmarknaden. Det är nyanlända som ska komma in i arbetslivet och det är stora insatser på olika sätt som behöver göras.”
  https://nyheteridag.se/s-politiker-busstreck-att-skjuta-raketer-pa-manniskor/

  Spännande och kul…. Förstår inte konsekvenserna… Snälla nån!
  Kan ju dels bero på att det aldrig blir några konsekvenser från samhällets sida i #detnyalandet. Säkert. Men det lär tyvärr inte vara fin standard med trygg och bra boendemiljö länge till pga politiker som du. Hoppas du/ni är nöjda.

  Svara
 22. G

   /  01/03/2019

  ”Lövin flyger vidare

  Isabella Lövin hatar flyget. På pappret. I verkligheten flyger hon ofta och gärna business class.”
  https://uvell.se/2018/12/30/lovin-flyger-vidare/

  ”Flyg t/r (avvikelsebeslut finns för utresa i business)”

  Jo jag tackar jag!

  Svara
 23. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
 24. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
 25. G

   /  01/03/2019

  ”Långa häktningstider för misstänkta får kritik av FN”
  https://www.svd.se/troga-utredningar-straffar-misstankta-i-haktet

  Jag kan förstå Måns med tanke på allt sjukt folk som sitter där. Något annat som är koko är när man läser om någon ekonomisk brottsling som får längre straff medan en våldtäktsman kan komma undan t.o.m med s.k ungdomsvård. Endast i sjuka samhällen har men för livet efter en våldtäkt lägre straffvärde.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/03/2019

   Hur går det för han jägaren som misstänktes för jaktbrott, sitter han i häkte än? Undrar hur många våldtäktsmän och misshandlare som på samma tid knappt ens varit inne och vänt i häkte?

   Svara
 26. Råkade gå ut med min åsikt om barnbidraget på facebook, gissa om det blev ett helt galet hoolabaloo… 😉
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/01/03/vi-behover-fler-och-storre-krig/

  Svara
 27. Gorby

   /  01/03/2019

  Svara
  • x

    /  01/04/2019

   Undra om det varit lika tyst i medierna om EU-parlamentarikern haft SD som partitillhörighet?
   SVT och SR är oberoende – jo men tjena.

   Svara
 28. Nisse Hult

   /  01/03/2019

  Det här med Soraya Post är ju spännande. Kvinnan är ju en EU-parlamentariker som man väl i och för sig kan säga hade tur som kunde surfa på FI-s monumentala framgång valen 2014. Hoppas hon åker ur nu, av många olika skäl. Är hon FIs toppkandidat inför 2019 också?
  Men om detta är sant så är det ju ändå en bedrövlig koll på sina barn, att inte inskärpa normala moralregler att om du som mitt barn är brottslig så skadar du mitt anseende.
  Den som sitter på länkar till domstolsprotokoll och liknande, publicera gärna.
  Detta bör också läggas till FIs historia med brottsliga partiledare, tveksamma uttalanden, selektiv rasism trots retoriskt motstånd mot rasism och så vidare.

  Svara
  • MiT

    /  01/03/2019

   Har inte kollat det själv men borde väl vara del av det i alla fall?

   Svara
  • Nu kan det väl finnas ruttna äpplen i varenda familjeträd, men om jag vore Soraya så skulle jag tycka att det var rätt pinsamt att hon inte bara begått brott men ett sådant som i princip bekräftar folks fördomar.

   Hon lär väl dock skylla på ”ziganofobi” eller något.

   Svara
   • Kronblom

     /  01/03/2019

    De stjäl inte hos grannen, sägs det i Finland.

    Svara
   • Nykteroklok

     /  01/03/2019

    Dessutom är deras yngsta offer 85 år, vilket gör det statistiskt sannolikt att de mestadels stulit från kvinnor. Kanske särskilt graverande för mamma, som åtminstone låtsas vara feminist.

    Svara
 29. MiT

   /  01/03/2019

  Läs tråden, framför allt när en Katarina dyker upp…

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Hahaha, jösses vilken kvinna. Sorry om jag postar tråden MiT, men den var ju något alldeles extra 😛 …

   Svara
   • G

     /  01/03/2019

    Svara
   • Motkraft

     /  01/04/2019

    Problemet var inte att Sverige hade en för generös flykting politik. Problemet var att övriga EU hade en för restriktiv politik. Hade världen och EU hjälpts åt hade ”flyktingkrisen” inte varit ett problem.

    Jag är helt förbluffad av denna bristande förmåga att se hela sammanhang. Påståendet är fel på så många sätt.

    Det är inte så att det kommer X antal flyktingar per år till EU som kan fördelas ut.

    Om övriga EU hade haft en mindre restriktiv flyktingpolitik så hade inte Sverige fått färre flyktingar. Det enda som hade hänt är att de andra hade fått fler.

    Och flyktingarna vill inte till Ungern, Polen eller Rumänien även om de länderna skulle föra en mindre restriktiv flyktingpolitik. De vill till ”väst” där de förväntar sig att få bäst levnadsstandard.

    Och låt säga att EU blir bättre på att ge jobb, bostad, utbildning och bidrag till migranter, Ryktet om detta sprids på nolltid ut över välden. Det som då händer är att ännu fler kommer och vi är tillbaka på ruta ett igen.

    Svara
  • MiT

    /  01/03/2019

   Svara
 30. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
 31. Ivar L

   /  01/03/2019

  Amen, vad i helvete är det här för djävla gnäll:
  ”GÄVLE Det har varit en stökig nyårshelg i Gävle, då ett stort gäng ungdomar attackerat människor och spädbarn med raketer och smällare. Nu efterlyser polisen insatser från skola, föräldrar och övriga samhället. —
  Hedström säger att man har ‘kontakt’ med gänget men efterlyser insatser från andra delar av samhället.”
  https://nyheteridag.se/raket-terror-i-gavle-har-aldrig-upplevt-nat-liknande-under-mina-trettio-ar-som-polis/

  Polisen efterlyser ”insatser från andra delar av samhället” när polisen inte kan upprätthålla lag och ordning på våra gator. Vad skall vi då ha poliser till? Det är ju det som är samhällets sätt att hålla ordning, att betala för att ha poliser.

  Det är ingen annan än polisen som skall sköta polisens arbete och det här sabla tramset att ha ”kontakt” och liknande är totalt överspelat. DET FUNGERAR INTE.

  Svara
 32. Ivar L

   /  01/03/2019

  Rätt komiska omskrivningar i Lysekil.
  >>– Det är ett område som egentligen är i bra skick, det är fin standard och bra boendemiljö. Det har hamnat många människor där som har en lång väg till arbetsmarknaden. Det är nyanlända som ska komma in i arbetslivet och det är stora insatser på olika sätt som behöver göras.
  En lokal poliskälla bekräftar situationen i området för Nyheter Idag.
  – Det är stans bästa läge med havsutsikt – och samtidigt laglöst. Polisen får alltid larm dit och möts med stenkastning med mera.
  Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil, menar att lösningen på problemen ligger i att föräldrarna måste ta mer ansvar för sina barn.
  <<
  – Stan's bättre kvarter. Undrar hur de "hamnade" där. Regnade de ner från himlen eller finns det i själva verket någon ansvarig?
  – "Stora insatser behöver göras", som vanligt. INga raketforskare den här gången heller. Undrar vilka insatserna egentligen är? Fängelse och utvisning vore lämpligt men det blir väl något dalt som vanligt. Allvarssamtal.
  – "Föräldrarna måste ta mer ansvar", är ingen ensamkommande alltså? Eller har de redan fått hit sina föräldrar som de tappade bort i hemlandet tillsammans med passet?

  Fasen vad man är trött på mjäket och hur man försöker prata bort sanningen med omskrivningar.

  Svara
 33. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
 34. MiT

   /  01/03/2019

  Läs tråden

  Svara
  • Kronblom

    /  01/03/2019

   Här i bygda är det inte ovanligt att inrikesfödda familjer har 3, 4 eller 5 barn.

   Svara
 35. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Denne Fredrik Sjödin har tidigare nämnt vid tillfälle att han röstar Centerpartiet.
   Well, om det finns något neo-fascistiskt som publicerats på ”hatblaskan” Fria tider så är det ju bara för Fredde att dra fram det och visa för alla. Borde vara lätt.

   Ska dock säga att jag är förvånad att Dana valde skärmdumpa rubriken från just FT, för FT är känsligare än e.g NI, även om NI inte heller hade godtagits av Sjödin och c/o. Men Dana har senaste 6mån verkligen lackat ur rejält på vänstern i allmänhet, fullständigt fantastiskt, hon talar mer öppet och lägger ingen munkavle på sig själv innan hon twittrar och använder sin yttrandefrihet till fullo.

   Sen kan man ju fråga sig om Sjödin tänker på ”vad han piskar upp” och inte bryr sig om vilka ”som gillar hans tweets”. En som gillat tweeten ovan har t.ex följande twitterbio: ”Passiv twittrare tills nazistbudgeten klubbades.” Han måste vara centerpartist….

   Svara
   • Olof

     /  01/03/2019

    Fanns det någon motsvarande uppföljande artikel från någon annan än NI eller FT? Inte?

    Då kanske frågan snarare borde vara ‘varför måste CUF’are vända sig till alternativmedia för att få artiklar om aktuella debattämnen’? Det kan ju vara nog så intressant med artiklar som belyser när människor med så hög medial svansföring som Arnstad ljuger.

    Svara
 36. MiT

   /  01/03/2019

  Svara
 37. Ivar L

   /  01/03/2019

  Vill inte förstöra stämningen men kolla den lilla ”knixen” i kurvan vid de sista punkterna:

  Om man drar ut en trend baserat på enbart de senare punkterna kommer brytpunkten till infödda mycket tidigare. Om inget dramatiskt inträffar med migrationspolitiken är det nog mycket sannolikt att 0-44 åringarna någon gång under 2030-decenniet blir med svenskar i minoritet. Då är Sverige garanterat över som europeiskt land på lite sikt.

  Svara
  • G

    /  01/03/2019

   ”– I mitt land är det så att man får barn hela tiden, man har ingen gräns, det är en tradition. När man kommer hit vill man ha flera barn, på samma sätt som vi hade i vårt land”
   https://nyheteridag.se/invandrarmammor-far-fler-barn-kan-fa-pengar-utan-att-gora-nagonting/

   Svara
  • G

    /  01/03/2019

   Finland………

   ”Allt fler väljer frivillig barnlöshet – Forskare: ”Något stort är på gång – det är en väldigt, väldigt hög siffra”

   Lotta Green, 38, och Joakim Stolpe, 40, har varit tillsammans i tio år och hunnit fundera otaliga gånger på om de vill ha barn eller inte. Svaret har blivit nej varje gång.

   – För mig har det inte egentligen varit någon klar ståndpunkt eller så, det har bara blivit så, säger Lotta.

   Hon arbetar med olika projekt inom kulturen och har märkt att projekten oftast har dragit det längre strået. Paret har flera gånger ställt sig frågan och arbetet har alltid gått före.

   – Jag tänker att om man alltid väljer bort att skaffa barn, så är det kanske sist och slutligen inte så viktigt för en, resonerar Lotta.

   För Joakim har åsikten gått från ett totalt nej till ett kanske, när det gäller att eventuellt bli förälder.

   Jag kommer från en politiskt aktiv familj och ville under en lång tid inte ha barn av moraliska orsaker som veganism och barnets inverkan på planeten. Nu har jag förstått att man också är människa och måste kunna fatta beslut utifrån sitt hjärta. När man är tillsammans så ska man dessutom höra sin partner, säger Joakim.

   Även om barnfrågan kommer upp flera gånger årligen hos Green och Stolpe så känns deras ”en miljon projekt” fortfarande viktigare, säger de nästan ur en mun.

   Det är framför allt i huvudstadsregionen som allt fler önskar sig en framtid utan barn. Den grupp som syns tydligast är de som är arbetslösa eller de som har svag ekonomi.”
   https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/05/allt-fler-valjer-frivillig-barnloshet-forskare-nagot-stort-ar-pa-gang-det-ar-en

   Svara
   • Olof

     /  01/03/2019

    Och har man inte tid eller resurser eftersom större delen av lönen går till att försörja de som inte gör något så är det kanske inte så konstigt. Man får vara bra oansvarig för att skaffa barn om man inte har tid eller pengar för dem.

    Svara
   • Ivar L

     /  01/03/2019

    Om en befolkningsgrupp storskaligt upphör att reproducera det är det ur biologisk synpunkt inget annat än en slags genetisk defekt. Det är faktiskt extremt fascinerande men samtidigt så typiskt att denna drift uppstår där den minst av allt behövs. Samtidigt kan det ju vara så att denna drift att inte ha så många barn bidragit till vårt välstånd. Ett rätt märklig genetisk förhållande. Om det uppstår jämvikt så är det ju ändamålsenligt men om befolkningen drastiskt minskar är det genetiskt självmord och närmast en biologisk sensation.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/04/2019

     @ Ivar L,

     ”Om en befolkningsgrupp storskaligt upphör att reproducera det är det ur biologisk synpunkt inget annat än en slags genetisk defekt.”

     Som jag ser det, är det en uppenbar effekt av att urholka eller upplösa de traditionella könsrollerna.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/04/2019

      Det är nog en del av förklaringen. Hela den västerländska livsstilen skapar en situation där barn är ”opraktiska”. Samtidigt är lägre barnafödande en del av förklaringen till hög levnadsstandard och allmänt välfungerande samhälle. Utan stor invandring skulle det fungera utmärkt med runt 2 bar per familj.

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2019

      @ Ivar L,

      ”Utan stor invandring skulle det fungera utmärkt med runt 2 bar per familj.”

      Av vad jag kan se, verkar utfallet inte bli så. I rika länder med ”jämställdhet” och mycket låg invandring, t.ex Japan, ser man också väldigt lågt barnafödande.

  • Pether

    /  01/04/2019

   Det är ett planerat folkmord som sagt.

   Svara
 38. Ivar L

   /  01/03/2019

  Men, är de helt galna?
  ”Jag var inte medveten om detta innan förra året då jag började läsa in mig men invandrare har enligt lag obegränsad rätt livet ut i alla situationer med offentliga företrädare (kommun, landsting, stat) rätt till en av skattebetalarna betalad tolk. Oavsett hur länge man varit här. ”
  https://uvell.se/2019/01/01/tolka-tolkutredningen/

  Livet ut?
  Hur är det möjligt?

  Svara
 39. Nisse Hult

   /  01/03/2019

  Kan inte undgå kommentera TV-programmet på SVT2 idag om Ingermanlands och deras folks öde.
  Det var en finskspråkig grupp människor som hamnat i området mellan St Petersburg och Estland, ungefär. Först blev dom hemskt förtryckta av kommunisterna i Sovjet, sen hamnade dom i vägen för Tysklands invasion av Sovjet. Tyskarna erbjöd dock ingermanländarna att fly till Finland, som tog hand om dem några år. När Sovjet sen var på vinnarsidan i VK2 krävde Sovjet att dessa ingermanländare skulle förvisas tillbaka till Sovjet, men dom fick inte komma tillbaka till Ingermanland. Om jag fattade det rätt så var det runt 60000 pers som flydde varav 6000 såsmåningom om hamnade i Sverige medan resten förvisades tillbaka. Inga ingermanländare kvar i Finland.
  Här har vi ett exempel på RIKTIGA flyktingar som flyr i steg enligt en närhetsprincip som borde gälla fortfarande. Migranter som av ekonomiska skäl tar en båt från Afrika till Europa är inte på långa vägar i samma division som dessa ingermanländare var för där drabbade Sovjets förtryck i stort sett hela befolkningsgruppen som bodde på en viss plats medan nutida migranter mer drivs av ekonomi eller att dom själva har hamnat på förlorarsidan i ett inbördeskrig som de själva deltagit i. Man kan också i nutida konflikter välja att ”ligga lågt” men nu när identitetspolitik blivit överordnad så är det ju också OK att först bedriva IP och sedan hävda flyktorsak. Nu kan vi kanske näsvist hävda att ingermanländarna också bedrev identitetspolitik genom att vilja behålla sin tro, sitt språk och sina gamla levnadsmönster, inte anamma kommunistiska påfund, men det är ändå en helt annan situation än dagens flyktingar.
  Någon som har synpunkter på den historielöshet som vi har, eftersom så få verkar diskutera verkliga flyktingar som tar en närhetsprincip jämfört med dagens flyktingar som ofta undviker söka asyl i nära länder för att shoppa runt där man tror det är bättre?
  Betänk också nyheterna på engelsk media under nyårshelgen med migranter som är i Frankrike mn vägrar söka asyl där och istället med alla medel ska till England. (Det pågår ju en trafik liknande den som var mellan Turkiet och Grekland för några år sedan, små båtar, korta avstånd, över kanalen.)

  Svara
 40. Gorby

   /  01/04/2019

  Svara
 41. MiT

   /  01/04/2019

  Detta

  är samma person som försökte dra igång ett drev här:
  https://toklandet.wordpress.com/2015/05/11/twitters-vidriga-sma-hyenor-startar-drev-mot-mp-politiker/

  Svara
  • G

    /  01/06/2019

   Svara
 42. MiT

   /  01/04/2019

  Svara
 43. MiT

   /  01/04/2019

  Svara
  • weasel

    /  01/05/2019

   Om nu patriarkatet måste krossas överallt så kan väl Veronica ge fan i att importera patriarkatet till Sverige ? :/

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/06/2019

    Som i det här fallet är ett matriarkat och låt oss för Allahs skull inte tala om likhet inför könsstympningslagar eller kollitioner med barnkonventionen.

    De här människorna skriver 0.1 på högskoleprovet av en anledning…

    Svara
  • G

    /  01/06/2019

   Finner inga ord att beskriva något denna kvinna kläcker ur sig längre. Men bra tråd att scrolla lite i. Tar med en…

   Svara
 44. MiT

   /  01/04/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/04/2019

   Damage control således.
   Städningen började väl 10 min innan kameran sattes på och slutade 5 minuter efter.

   Svara
  • Skulle någon skriva ”morgonpigga svenska kristna”?

   Svara
 45. Gorby

   /  01/04/2019

  ”Underrättelsekälla: Säpo har inte alls koll på terrorister i Sverige
  I julhelgen gick Säpochefen Klas Friberg ut och skröt om att hans organisation under 2018 lyckats avvärja två terrordåd i Sverige. Jag tog kontakt med en av mina källor som har god insyn i antiterrorarbetet, för att höra om vi svenskar nu kan känna oss trygga med att Säpo har full koll på terroristerna – det han avslöjar för mig är inte muntert:
  * Vi har redan en ”invasionsarmé” i landet som ägnar sig åt lågintensiv terror som polisen varken vill eller kan agera emot.
  * Det är i själva verket utländska säkerhetstjänster som tvingat Säpo att agera.”

  ”Nyligen intervjuade jag en källa angående hur bra det svenska antiterrorarbetet egentligen är. Har Klas Friberg rätt att vara stolt över de två terrordåd Säpo lyckades avvärja förra året? Källan svarar med en motfråga:
  – Vilket slags terror? Definiera terror!
  Innan jag hinner svara gör han det själv:
  – Vi har låst fast oss i tanken om att terrorism är när någon skjuter eller bombar folk, alternativt tar gisslan för att få igenom politiska krav. Det folk inte har förstått är att vi har en ny form av terrorism som vi kan kalla lågintensiv terrorism. Det är våldtäkter, grooming, rån, överfall utan dödlig utgång, anlagda bränder med mera – brott som många gånger förstör livet för folk och som definitivt håller på att bryta ner vår svenska kultur med hög tillit till andra människor.”

  ”Svarta får skickas till Europa
  – Detta är inte ett problem – det är flera i ett. Många av Mena-länderna [Mellanöstern/Nordafrika] gör som Kubas diktator Fidel Castro gjorde 1987 när han skickade en massa kriminella kubaner till Florida. I det tysta skickar Mena-länderna sina ”svarta får” till Europa. Det rör sig om gatubarn, kriminella och allmänt missanpassade individer. Och vi är så korkade att vi låter dem dumpa sina föräldralösa svarta får här där de får härja fritt.

  – Det rör sig om individer som fått veta att de är paria i sina hemländer. När de fångas upp av de islamistiska rörelserna får de ett människovärde – du kommer till himlen om du gör Allahs verk och sprider islam!”

  Finns mycket mer intressant att läsa i den artikeln.
  Arma Sverige…

  https://www.ingridochmaria.se/2019/01/03/underrattelsekalla-sapo-har-inte-alls-koll-pa-terrorister-i-sverige/

  Svara
 46. Porta

   /  01/05/2019

  Flinck skulle normalt inte vara mitt första val för denna låt men han ”driver” ändå stämningen rätt… Vi är kistbärarna för Svea, hennes spelemän, för hennes frihet, för hennes frid och uppståndelse, vi står upp igen!

  Svara
 47. weasel

   /  01/05/2019

  Relativt ofta läser man att ”politikerföraktet ökar” och/eller att ”förtroendet för politikerna minskar” .
  Detta är faktiskt helt jävla obegripligt.
  Det är väldigt länge sedan mitt politikerförakt nådde den nivån då det helt enkelt inte kan öka mer. Det skedde exakt samtidigt som mitt politikerförtroende nådde den nivån då det helt enkelt inte kan minska mer.

  Det har nu gått 118 dagar sedan valet…

  Svara
  • Porta

    /  01/05/2019

   Bättre en nästan handlingsförlamad socialistregering än en handlingsfri…

   Svara
 48. MiT

   /  01/05/2019

  Svara
 49. Porta

   /  01/05/2019

  Sverige är så sjukt, och ingen tycks (utom här?) reagera på pendelsvängningarna… Född -71, började som 7-åring tävla i luftgevär… jag och min äldre bror och farfar plockade lokala och regionala mästerskap både enskilt och framför allt i lag. Skytte var då lika stort eller lite större än fotboll!!! (sett till utövare) Staten hjälpte skytteföreningarna då som en del av totalförsvaret… krutskytte (22 long) vid 8 år och reducerad 6,5 mm från 200m vid 9 år… armén vräkte utrangerad 6,5 mm från mob.förråd på oss så vi fick skjuta hur mycket vi ville!!! Förväntning när man skulle fylla 15 var inte en moped (för det hade man redan 😉 ) utan en egen 6,5 med egen licens!!! Bidrag från skolan till ammunition och ledigt för att åka på skol-SM… gemensam buss för regionen, gratis boende och mat…

  Svara
 50. MiT

   /  01/05/2019

  Svara
  • Nu ska jag försvara SVT här – hur ofta tar de upp vad släktingar till [Politiskt Engagerad Individ] gör?

   Svara
   • x

     /  01/05/2019

    @Polyester Poontang
    Räknas SD som ”Politiskt Engagerade”?

    Svara
    • Ja, lista gånger då deras släktingar blivit utlagda, gärna de som är opolitiska.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/05/2019

      Jag håller i princip med dig men var det inte ett fall där en son och mor med någon slags koppling till SD togs upp? Jag minns inte riktigt, men modern hade begått något slags brott tror jag. Dessa var i vart fall med koppling till kommunpolitik, mindre riksintressant än EU-parlamentet. Fast det kan hända att både sonen och mamman var politiker.

     • Ivar L

       /  01/05/2019

      Däremot kunde de kunna ta upp det med anledning av att dottern själv engagerat sig i statsfinansierat arbete mot fördomar mot zigenare. På samma sätt som det t.ex. tas upp när hjälporganisationer fifflar med donationer eller annat omoraliskt.

    • @ Ivar

     Kent Ekeroths mamma (läkare) hade åkt i fängelse pga skattefiffel. Detta ältades i MSM i åratal.

     Svara
 51. MiT

   /  01/05/2019

  Svara
 52. Ivar L

   /  01/05/2019

  En anledning till att motarbeta islam. Kanske kan man säga att ”islamofobi” är rationellt?

  ”I nya översiktsartikeln ”Islam and economic performance: historical and contemporary links” (Journal of Economic Literature, vol 56, 2018) utvärderas kunskapsläget av Timur Kuran, professor i statsvetenskap, ekonomi och islamiska studier vid amerikanska Duke university.

  Forskningsfynden är dock huvudsakligen av nedslående karaktär. Länder med muslimsk folkmajoritet är i genomsnitt avgjort fattigare än de övriga länderna, och i synnerhet i jämförelse med de industrialiserade OECD-länderna. De släpar också efter i förväntad livslängd och läskunnighet. På regional nivå ses samma mönster, exempelvis på Balkan eller i den ickearabiska delen av Afrika, och även inom stater, som i Indien, har muslimer kommit på efterkälken.

  Dagens religionsutövning är heller inte problemfri. Längre perioder av fasta minskar produktiviteten och tillväxten. Flera studier visar att fosterutveckling, fysik, utbildningsnivå, inkomst och livslängd påverkas negativt hos dem vars mödrar fastat under graviditeten. Den som i sitt fosterstadium utsatts för fasta arbetar som vuxen 4,5 timmar mindre per vecka än andra. Så mycket som 15 procent av all psykisk sjukdom bland muslimer härleds till detta fenomen”
  https://www.svd.se/tror-du-pa-helvetet-bra-for-dig/av/per-gudmundson

  Svara
  • Den som inte är ”islamofob” efter att ha läst nyheter och historia är dum i huvudet, eller har ingen självbevarelsedrift.

   Svara
 53. HERREJÄVLAR – har någon här sett ”Surviving R. Kelly”; vi vet alla att han raggat (och kissat på) allt för unga tjejer, men denna dokumentärserie sätter allt i en ännu värre kontext. Manipulerande och rent av ondskefull – varför försvarar så många kvinnor denna man?

  Svara
  • Ivar L

    /  01/05/2019

   Skummade denna artikel:
   https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/surviving-r-kelly-118608/

   När det gäller underåriga finns inga ursäkter. Dåligt polisarbete kanske också spelar in. Han borde naturligtvis sytts in för sånt.
   När det gäller den aktuella kvinnan Kitti Jones så är det en annan sak. Hon var vuxen och redan tidigt verkar han ju visat vilket svin han var. Jag kan inte tycka synd om henne när hon ändå väljer att stanna. Naturligtvis är han en riktig gris i vilket fall, men det är inte han som är ansvarig för hennes liv om hon är vuxen, hon hade ju till och med varit gift tidigare och hade en son.
   Det kan ju även finnas ekonomiska motiv bakom hennes story så man kanske skall vara skeptisk till en del också.

   Svara
 54. Ivar L

   /  01/05/2019

  Rätt intressant ändå att det i Västvärlden alltid är penningen som vinner till slut:
  https://nyheteridag.se/skrev-om-dotterns-tortyr-i-saudiskt-fangelse-stangdes-av-fran-twitter/

  Om våra ledare och eliter hade varit lika starka i sina övertygelser i Väst som t.ex. Saudi-Arabernas ledare, eller Kinesernas skulle de naturligtvis aldrig gå med på att censurera en människorättsaktivist oavsett ursprungsland. Men i Väst vinner pengarna över moralen och precis därför kommer vi förlora till slut. Vi säljer vårt teknologiska övertag till kineserna för att få lite billigare mobiltelefoner (ett tag), för att göra lite större vinster (ett tag) och om men rik oljenation vill att vi skall stänga av en människorättskämpe, jag då gör vi det med för att inte förlora några extra kronor i intäkter.

  På lång sikt ett garanterat recept på undergång. Vi tror inte på våra egna ideal mer än att det kan köpas bort för lite pengar.

  Svara
 55. Ivar L

   /  01/05/2019

  ”Förr brukade man evakuera kvinnor och barn i händelse av krig. Så att de unga männen kunde stanna och slåss — Aldrig tidigare i historien har det existerat någon armé av batikhäxor, redo att ta hand om fullt stridsdugliga män och behandla dem som barn mot att de lämnar kvinnorna och de riktiga barnen bakom sig — ponera att Europa, mitt under brinnande världskrig hade skeppat iväg sina starka och friska män till en främmande kontinent, för att där leva ett gott liv på lokalbefolkningens bekostnad. Jag har svårt att tro att det skulle hjälpt oss att besegra nazisterna.”
  https://detgodasamhallet.com/2019/01/05/forr-evakuerade-man-kvinnorna-och-barnen/#more-14443

  Svara
 56. G

   /  01/06/2019

  Jag ger snart upp!….

  ”Fler kriminella ska få stanna i Sverige

  En statlig utredning föreslår att lagstiftningen ändras så att flera personer som har fått utvisningsbeslut för brottslighet istället för att utvisas lättare ska beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

  Redan idag är det få som har utvisningsbeslut som utvisas. Av de som dömts för grova brott som mord och våldtäkt är det bara en minoritet som faktiskt lämnar landet.

  Under valrörelsen drev Jimmie Åkesson kravet att fler av dem som får utvisningsbeslut ska utvisas. På valupptakten i mars 2018 sa han att ”tiden då utländska våldtäktsmän och våldsbrottslingar tillåts stanna i Sverige måste få ett slut. Vi kräver att utvisningar av dömda ska verkställas.”

  Men en utredning under den Socialdemokratiska regeringen föreslår motsatsen: fler ska få stanna trots kriminalitet och utvisningsbeslut.

  Utredningen vill att det ska bli lättare att få uppehållstillstånd på grund av det som kallas ”praktiska verkställighetshinder”, även för mördare och våldtäktsmän.

  – Det är en väldigt, väldigt bra utredning, säger riksdagsledamot Christina Höj Larsen (V) till Expressen.”
  https://samtiden.nu/2019/01/fler-kriminella-ska-fa-stanna-i-sverige/

  ”I mer än tio år har två palestinska bröder från Libanon begått brott i Sverige.

  De har bägge fått flera utvisningsbeslut, men de har fortfarande inte kunnat utvisas.

  I många liknande fall är problemet så kallade praktiska verkställighetshinder – en fråga som nyligen utretts av den särskilda utredaren Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt vid Linköpings universitet.

  – Det är en väldigt, väldigt bra utredning, säger Christina Höj Larsen, Vänsterpartiets talesperson för migration, inkludering och antirasism.
  ..[..]..
  En statlig utredning, som lämnades till regeringen i november 2017, föreslår bland annat ett förtydligande av lagstiftningen, för att personer i sådana situationer lättare ska beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

  Utredningen leddes av den särskilda utredaren Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt vid Linköpings universitet.

  – Lagen säger att dessa personer ska beviljas uppehållstillstånd. Vår utredning visar att det är vad lagstiftaren har menat, säger Anna Lundberg.

  Enligt utlänningslagen, den lag som reglerar invandring till Sverige, kan praktiska verkställighetshinder vara grund för att en person beviljas uppehållstillstånd.

  Anna Lundberg menar att en dom från 2009 i Migrationsöverdomstolen (2009:13) har gjort att både Migrationsverket och migrationsdomstolarna inte tillämpar lagen i detta avseende.

  – Det handlar om att det har skett en förskjutning i praxis. Alltså, praxis har successivt förändrat innehållet i lagstiftningen.”
  https://www.expressen.se/nyheter/utredningen-foreslar-lagandring-fler-utvisade-kan-fa-stanna-i-sverige/

  Svara
 57. G

   /  01/06/2019

  ”Women navigate toxicity, other barriers in esports.

  The Entertainment Software Association reported this year that 45 percent of U.S. gamers are female, yet women make up a scant portion of the professional esports player pool. Executives for games like “League of Legends” and “Overwatch” say they are eager to add women to pro rosters, where players can make hundreds of thousands of dollars…

  The industry has grappled with harassment and toxic behavior since the Gamergate scandal of 2014, when a group of male gamers organized to target women throughout the industry. Women say they feel marginalized within the community and are routinely subject to nasty comments about their ability or appearance. For elite gamers, much of it comes from fans, but opponents and teammates are sometimes just as challenging. At the lower levels, women are often bombarded by hyper masculinity in a space where most everyone is anonymous…”
  https://apnews.com/6762c27de8f1434fb5a8e14649d2a50b

  Svara
 58. G

   /  01/06/2019

  ”Kan invandring ödelägga Norge?” – norsk tv tar lärdom från Sverige

  Norska NRK har gjort ännu ett program om så kallade ”svenske tilstander”. Programledaren Leo Ajkic besöker stadsdelen Rosengård i Malmö för att ta reda på hur invandringen har påverkat Sverige – och vad norrmännen kan göra för att undvika samma utveckling.

  ”Kan invandring ödelägga Norge?” För att besvara frågan åker NRK:s Leo Ajkic till stadsdelen Rosengård i Malmö. I Norge är många nämligen oroliga för att deras land ska bli mer som Sverige, med ökad otrygghet och framväxande parallellsamhällen till följd av hög invandring.

  På plats i Rosengård träffar programledaren bland annat nationalekonomen Tino Sanandaji som menar att det finns substans i begreppet ”svenske tilstander”.”
  https://nyheteridag.se/kan-invandring-odelagga-norge-norsk-tv-tar-lardom-fran-sverige/
  https://tv.nrk.no/serie/uro/sesong/1/episode/1/avspiller

  Svara
 1. Smått och gott från 2018, del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: