Smått och gott från 2018, del 5

Dags för sista delen av sammanfattningen av 2018!

Smått och gott från 2018, del 1

Smått och gott från 2018, del 2

Smått och gott från 2018, del 3. Gott nytt år!

Smått och gott från 2018, del 4

Del 5:

Bygger man ett tak över Sverige så har man ett färdigt dårhus. Finns mycket mer i inlägget!

Hanif Bali tyckte att Pippi i Rinkeby var en skitbra idé, det fick Sydsvenskan till att han inte tålde Pippi i Rinkeby och ville att M skulle vidta åtgärder mot Bali. Aktivisterna längst ut på vänsterkanten avslöjar sig hela tiden…

Man skulle ju försöka bilda regering i höstas och Allijangsen stod beredda… att ställa sig på alla fyra…

Dagens nyheter skulle faktagranska och kom fram till att DN är högerextremt och populistiskt. De som sa att Sverige har störst andel skolbränder i världen var just högerextremister och populister enligt granskningen som DN gjorde efter att DN själva påstått att Sverige har störst andel skolbränder i världen. Det betyder ju att DN själva är högerextremister och populister.

Där ser man att hård träning ger resultat.

Typ.

Teater för skolbarn.

Utvisas till barnhem i Ukraina då han inte har några nära släktingar där.

Gruppvåldtog ett barn tills underlivet sprack, utvisas inte. Det kan fan inte bara vara jag som tycker att något är jävligt ruttet i Sverige…?

Tuffa beslut tydligen…

Queen of fejknjuuus, fulvinklar och hittepå fick en hedersdoktorstitel för att hon motverkar… fejknjuuus…

Den egna plånboken är viktigare än solidaritet och människovärde hos Miljöpartiet. De sparkar dem rakt ut i döden helt enkelt. Den psykiska döden alltså. Undrar hur det kommer sig att pengar helt plötsligt är viktigare än människor för Miljöpartiet? Kan det ha med att det helt plötsligt handlade om ”egna” pengar…?

Also known as floskelkavalkad.

Biktbås för privilegier”, skattepengar at work.

Efter en HBTQROFLLOL-utbildning så var de anställda tvungna att lära sig umgås och prata med varandra som normala människor igen. Toppen tyckte ansvariga som funderade på om rollspel då kunde vara lämpligt. Inlägget handlar också om KritVit, eller förlåt, VitKri heter det, ett nätverk på Göteborgs universitet som är så extrema att genusfolk anses vara koloniala i deras ögon. Så extrema alltså…

När vanlig kunskap och förnuft lyckats tränga igenom pansaret.

Socialdemokraternas mångåriga arbete med att ge islam en särställning inom svensk politik började ge frukt men då var de inte nöjda inom S utan de låtsades vara upprörda. Upprörda över att deras mångåriga arbete äntligen började ge resultat liksom. Säkert…

Bali är ett pekfinger rakt in i ögat på de som inte riktigt vill erkänna problemen.

Ett försök till förklaring till varför Bali smiskar rumpa på twitter oavsett vad man försöker med.

Artikeln i DN visade sig vara skriven av Genusroboten som finns på DN (jo det finns en genusrobot på DN som granskar texter…)

Vad händer när vanlig fakta, kunskap och forskning möter Margot Wallström?

Sitta och pilla i naveln och dela ut skattepengar till mensprojekt är tydligt väldigt slitigt och orsakar mobbning och utbrändhet. Med tanke på hur det funkat där så måste de vara helnöjda med att ”myndigheten” ska läggas ner efter sitt år med menspengar.

Det är faktiskt som han säger…

Brå levererar pliktskyldigt NTU varje år och lika pliktskyldigt så har de aldrig nån aning om vad som ligger bakom någonting som ökar. Eller ja, ingen aning förutom ökad anmälningsbenägenhet. Och metoo. Och det nya för den här gången, ”empowerment av kvinnor”. Men man har absolut ingen aning om någonting annat! NTU får byta namn till Nationella Typiska Undanflykter.

Mörkret ska visst också vara en orsak till otrygghet.

En av 2018 års svåraste stunder för SVT.

Pampar är alltid pampar oavsett huvudbonad.

Några ”Årets”.

Vardag hos Lögnéa Knasson.

Läraren Pernilla vill krossa den ”förlegade bästisnormen”.

Vem eller vilka har sådant inflytande över Göteborgs stad att man fattar beslut om att öppet diskriminera? Tror svaret finns i Interfem och kretsen runt dem. Interfem har tagit fram en metod för att ”rekrytera rätt” som är så extrem att inte ens RFSU kan använda den. Metoden skapade nästan inbördeskrig i Fi när de använde den för sina listor. Men Göteborgs stad tycker det är jättebra…

Det här är så typiskt Sverige…

Certifierad normingenjör.

Det räcker tydligen inte med hela SVT, SR, DN, Expressen, Aftonbladet osv.

Rapport intervjuar en ”hållbarhetscoach”.

Ja vad håller Lamotte på med? Han gör jobbet som ryggradslösa fegisar inte vågar. Så att de ryggradslösa sen kan sitta bakom skärmen, fisa lite, och klaga på vad han gör.

2018 års Marie Antoinette är utan tvekan Jan Eliasson.

Nu ska det äntligen bli ordning på brottsbekämpningen när man tar fram det tunga artilleriet!

Apropå hur svensk media rapporterade om de två morden i Marocko…

magiska-glasc3b6gon-dn2

DN. Alltid.

Då var 2018 slut.

Det tar jäkligt lång tid att göra såna här sammanfattningar, inte bara för att det är mycket sjukt som sker i Sverige, för det är det, utan också för att man fastnar ”Ohhh, det här hade jag ju glömt!” och liknande och så börjar man läsa och klicka på nån länk man missat osv. Och så sitter man där.

Men nu är det 2019 så nya tag!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

148 kommentarer

 1. G

   /  01/06/2019

  Ja. Mycket blir det allt. En del hade jag glömt som jag nu blev påmind om 😛 men det är som sagt inte konstigt med tanke på hur jävla mycket idiotier och fel som begås i detta land. Det sker så mycket koko att det är totalt omöjligt att komma ihåg allt. Förståerligt att det tar en lång tid. Men keep up the good work MiT! Nya tag ja, man kan ju önska att DN visar sig från en ny och bättre sida under 2019! Jag vet ej hur många som kommer scrolla till botten av kommentarsfältet under förra blogginlägget så postar artikeln och videon igen. Jag börjar misstänka att svensk MSM-media tycker att det är alldeles för nära till landets problemområden från sina redaktioner och att det är därför det nästan alltid (med få undantag) är media från andra länder som gör dessa reportage…

  ”Kan invandring ödelägga Norge?” – norsk tv tar lärdom från Sverige

  Norska NRK har gjort ännu ett program om så kallade ”svenske tilstander”. Programledaren Leo Ajkic besöker stadsdelen Rosengård i Malmö för att ta reda på hur invandringen har påverkat Sverige – och vad norrmännen kan göra för att undvika samma utveckling.

  ”Kan invandring ödelägga Norge?” För att besvara frågan åker NRK:s Leo Ajkic till stadsdelen Rosengård i Malmö. I Norge är många nämligen oroliga för att deras land ska bli mer som Sverige, med ökad otrygghet och framväxande parallellsamhällen till följd av hög invandring.

  På plats i Rosengård träffar programledaren bland annat nationalekonomen Tino Sanandaji som menar att det finns substans i begreppet ”svenske tilstander”.”
  https://nyheteridag.se/kan-invandring-odelagga-norge-norsk-tv-tar-lardom-fran-sverige/
  https://tv.nrk.no/serie/uro/sesong/1/episode/1/avspiller

  Svara
  • G

    /  01/06/2019

   Mer Norge ❤ !

   "Norsk sociolog: Svenska medier lider av sjuklig verklighetsförnekelse

   Dessvärre har han rätt, den gode skribenten och sociologen Kjetil Rolness, som i den norska tidningen Verdens Gang går till frän attack mot Aftonbladets ledarskribent Pernilla Ericsson. Upprinnelsen är att den norska statsministern Erna Solberg uppmanat norska folket att skaffa fler barn eftersom födelsetalen i Norge är dalande, vilket fått Aftonbladet att skadeglatt kalla Norge för “skrattretande” och håna vårt grannland för att de i framtiden riskerar brist på arbetskraft. Men Aftonbladet, kanske den etablerade tidning som sprider flest så kallade fake news i Sverige, får nu en åthutning som heter duga av Rolness, som fullständigt tillintetgör Pernilla Ericssons text som på redig svenska skulle kunna beskrivas som en bunt på varandra staplade felaktigheter som ihop bildar en kladdig soppa av alternativa fakta. “Nej, Sverige, det är ni som gör er löjliga”, skriver Rolness och utvecklar varför."
   http://katerinamagasin.se/norsk-sociolog-svenska-medier-lider-av-sjuklig-verklighetsfornekelse/

   Svara
 2. Om (eller när) det skulle ”råka” komma fram, till allmänhetens kännedom, att din, eller er, så kallade ”gratisblogg” i själva verket var en betald propaganda-blogg, signerad ”Expo”, ”Nyheter 24”, ”Kit”, Socialdemokraterna, LO, etc, d.v.s. precis allt det, som du eller ni säger dig eller er vara emot, vad skulle det då innebära för din eller er del?

  Och för din eller er trogna följarskara?
  Tror gör man väl bara i kyrkan?

  Hur kommer det sig att ingen media, varken ”gammelmedia” eller ”alternativmedia” granskar din eller er ”gratisblogg”? Hm.

  Kanske för att de alla är insyltade, ännu dock inte inlagda, konserverade syltryggar, på avsittar-/inhopparbänken?

  Handlar det om granskarna, som inte tål granskning?

  Svara
  • Behöver jag nämna de övertydliga fisk-referenserna? En stor val, som slukar småfisk, etc. Ordet ”Piscatus” är helt okänt?

   Svara
   • Rikard

     /  01/06/2019

    Hej.

    Vilken sorts val är det du syftar på?

    Kaskelotter äter kanske småfisk om de kommer åt, men det är inte deras huvudsakliga föda. Delfiner och späckhuggare är tandvalar, så det kanske är de du tänker på? Bardvalar silar ju annars plankton, dessa havets mygg. Eller är det narvalen du har i åtanke? Den jagar fisk har jag för mig, och ser lite granna ut som en enhörning. Dock är valar inte fiskar, oavsett dieten. (Om du inte menar i biblisk bemärkelse; ”Valfiskens buk” och så vidare?)

    Jag tycker ska vässa spelet lite. Vad sägs om det här:
    ”Facebook är sammansatt av orden för ‘ansikte’ och ‘bok’. En bok har två sidor, och ett ansikte med två sidor kallas Janusansikte, eller dubbelansikte, efter den romerske guden. Janus ‘chefade’ bland annat över början och slut på krig – en tydlig koppling till varför Facebook är styrt av det militärindustriella komplexet.

    Mot detta står Frimurarna och Scientologerna, en koppling som är uppenbar då Frimurarna är indelade i loger, ett ord som utgör halva namnet av just Scientologerna; dessa är helt enkelt Frimurarnas försök att infiltrera vetenskapsakademier världen över för att vägleda Yaldabaoths verk till fullbordan och samla oss all under Monadens välde – explosionen av sammanblandning av kön visar att Monadens tid snart är inne!”

    Et cetera in absurdum et nauseam…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS För denna text har erhållit s:a 300 guldtrakiner från Praanz da Caelve och Digeta Longa… DS

    Svara
    • Ivar L

      /  01/06/2019

     LOL!
     Bra kontring.

     Svara
    • Leviathan.
     Fnord.

     Svara
    • Hej.

     Jag är högst medveten om att du ofta skriver långt och snårigt, förment akademiskt och skolat av något högre, fiktivt lärosäte, så att läsaren ska missa poängen, om den ens finns någonstans i träsket.

     Betonar: jag är högst medveten om din retorik!
     Och om den taktik, sm handlar om att blanda bort korten och förpassa läsarna till ett sammelsurium av oförståelse och förvirring.

     Bara för sakens skull. Din saks skull, vilken den nu exakt är. Känner igen den retoriken och tycker inte om den. Eftersom den är oärlig och gärna hemfaller åt personangrepp, när det passar sig för uppdfragsgivaren och dess slavar.

     Med valen syftade jag främst på profilbilden av en blåval och andra liknande bilder som ”blåvalrödval”.

     Vilken diet eller föda den har låter jag vara osagt.

     Din redogörelse över olika sorters valar – narvalar, kaskelotter -, delfiner, och fiskar och vad dessa äter må vara intressant för någon i din före detta skola, under någonr biologilektion, men inte för mig.

     Hur är det intressant för dig, som bekänner dig som ”före detta lärare”?

     Varför har du inte lämnat lärarrollen bakom dig än, Rikard?

     Sedan går du över till religion, i och med berättelsen om valfisken och Jona, Varför då?

     Tror du inte att jag känner till den berättelsen, sedan längesedan eller vad? By heart!

     Vart vill du komma?
     Vilket är ditt mål, Rikard?

     Du tycker uppenbarligen väldigt mycket och tycker om vad jag borde göra, t.ex. ”vässa spelet lite”.

     Vilket ”spel” åsyftar du, mer specifikt?

     Varför gör du det inte själv då?
     Vässar pennan och hjärncellerna en aning?
     Lyssnar.

     För det finns väl en penn-/hjärnvässare, där du är?

     Så du beskriver här vad du tycker att jag borde göra:
     ”Facebook är sammansatt av orden för ‘ansikte’ och ‘bok’. En bok har två sidor, och ett ansikte med två sidor kallas Janusansikte, eller dubbelansikte, efter den romerske guden. Janus ‘chefade’ bland annat över början och slut på krig – en tydlig koppling till varför Facebook är styrt av det militärindustriella komplexet.”

     Säger inte emot dig vad gäller den beskrivningen!
     Helt korrekt!

     Fast vilken är din lösning då, mot ”det militärindustriella komplexet”?

     Någon annan ville introducera ”#ssbook”, för att visa vad det egentligen han
     dlade om.
     (med annan bakgrund än blå)

     Ett Janusansikte – dubbelansikte – är ett högst intressant begrepp. ”Dr. Jekyll” and ”Mr. Hyde.”

     Man vet ju aldrig, eller åtminstone ytterst sällan, vem man träffar eller skriver till, eller hur? Vem ens ”chef” eller ”tjänare” är. Eller ens vem man själv är?

     Deras innersta längtan, förhoppningar, drömmar, etc.

     ”Mot detta står Frimurarna och Scientologerna, en koppling som är uppenbar då Frimurarna är indelade i loger, ett ord som utgör halva namnet av just Scientologerna; dessa är helt enkelt Frimurarnas försök att infiltrera vetenskapsakademier världen över för att vägleda Yaldabaoths verk till fullbordan och samla oss all under Monadens välde – explosionen av sammanblandning av kön visar att Monadens tid snart är inne!”?

     FRÅGA:
     när blev du min auktoritet?
     I en skola, någonstans?
     En, enligt egen utsago, ”före detta” lärare.

     Vad ”Facebook” är eller inte är är irrelevant just nu. Men att det forumet inte är ägnat mänskliga möten, på djupet, står högst klart för mig.

     Och det är förstås helt fel!

     Frimurarna och Scientologerna är väl ett helt annat kapitel eller två, är det inte? Tillhör du något av de samfunden, Rikard?

     Det finns hur mycket som helst att skriva om dem men varför just här och nu?

     I korthet:
     jag känner nog till minst lika mycket som du om loger, etc. Allting, som du skriver om.

     Men kanske har missat:
     ”Monadens tid”.
     Vad är det?

     Jag vet sannolikt allting om det mesta, av vad du vill förmedla.

     En broder har bloggat om det, så även jag och andra.

     Så vem av oss ”vinner” på dialogen, om det är en sådan?

     Du har uppenbarligen nollkoll på detta:


     ot detta står Frimurarna och Scientologerna, en koppling som är uppenbar då Frimurarna är indelade i loger, ett ord som utgör halva namnet av just Scientologerna; dessa är helt enkelt Frimurarnas försök att infiltrera vetenskapsakademier världen över för att vägleda Yaldabaoths verk till fullbordan och samla oss all under Monadens välde – explosionen av sammanblandning av kön visar att Monadens tid snart är inne!

     .

     Och du tror ju inte ens på det du själv skriver, eller hur?
     Så varför då ens skriova det?

     Vilket bekräftas av det sista, som du skrev:
     ”Et cetera in absurdum et nauseam…
     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     PS För denna text har erhållit s:a 300 guldtrakiner från Praanz da Caelve och Digeta Longa… DS””

     Svara
  • Pether

    /  01/06/2019

   Fan… någon har kommit på oss…
   Själv får jag 40 000 i månaden bara för att kommentera här, är även högt uppsatt inom LO, Socialdemokraterna och Jehovas vittne. Nu måste jag skaffa ett nytt jobb, tack så mycket.

   Svara
   • x

     /  01/06/2019

    @Pether
    Va? Får du 40 papp för kommentarerna här?
    Själv får jag endast 20.
    Kan det bero på att mina kommentarer är mer nyliberala än din?
    Dags att kontakta med vår ledare Piscatus för löneförhöjning.

    Svara
   • Varsågod att skaffa ett nytt jobb, om du känner så. :/ Var 40 000 i månaden alltför lågt för ditt välbefinnande?

    Svara
  • J.G

    /  01/06/2019

   LOL

   Svara
  • Ivar L

    /  01/06/2019

   Så du klagar i anonym form på att Toklandet är anonymt?
   Konsekvent och trovärdigt eller…
   …totalt meningslöst trams?

   Svara
   • Eller meningsfull, alternativ sanning. Två gånger minus ett blir plus ett! Sammantaget och hållbart. Något för miljöministern?

    Svara
  • MiT

    /  01/06/2019

   Avslöjad! Håll tyst om att jag får 50 000 svart rakt ner i fickan per inlägg bara. Snälla…?

   Svara
   • Var det alltför lite med ”50 000 svart rakt ner i fickan?”? Med tanke på den yppersta kvalitet, som tänks förmedlas. Förstaklass-biljett, liksom. Kul att prata med likasinnade ibland. Snälla, vadå? Kliva av det rusande tåget mot avgrunden?

    Svara
  • G

    /  01/06/2019

   Så roligt! Nu fick du till det rejält! Hahaha!

   Svara
  • Weasel

    /  01/06/2019

   Va ? Är det Expo som finansierar den här bloggen ? 😲
   Jag trodde att det var Putin. 🙁
   (Själv är jag anställd av Kent Ekeroth och får 12 öre per tecken som jag skriver )

   Svara
   • Senior

     /  01/06/2019

    Själv är jag uppenbarligen endast en nyttig idiot då jag gör detta av egenintresse…

    Svara
   • Ja, det är sannolikt EXPO, i kombination med Putin, svenska staten, Nordkorea, Kina och Trump, som finansierar den här bloggen! M.fl. Hur känns det för dig?

    Hoppas att du får en löneförhöjning, eftersom barnarbete alltid är 100% förkastligt!

    Du borde väl ändå kunna gå till din fackliga representan/ledare och kräva 1 krona per tecken?

    Vi står inte ut med sådant!

    Svara
 3. Ivar L

   /  01/06/2019

  ”Whichever European city you go to these days (Britain included) all of its public buildings and major infrastructure are positively surrounded by bollards and steel barriers. Yet at the same time the governments of these countries have never taken a more lax attitude to the place where bollards or similar security might be more usefully deployed. That is along what we used to call ‘a border’.”
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/12/how-terror-changed-europes-christmas-markets/

  Svara
 4. MiT

   /  01/06/2019

  Svara
 5. G

   /  01/06/2019

  ”Grannländer manar Maduro att avgå

  Flera grannländer uppmanar Venezuelas president Nicolas Maduro att avgå och överlämna makten till parlamentet, som kontrolleras av oppositionen.

  Uppmaningen gjordes i fredags vid ett möte mellan utrikesministrarna i den s.k. Limagruppen, där bl.a. Colombia, Brasilien och Peru ingår.

  Mexiko valde dock att inte ställa sig bakom kravet, skriver The Guardian.

  Det socialiststyrda Venezuela befinner sig i en långvarig ekonomisk kris som fått miljoner att lämna landet. Samtidigt har förtrycket hårdnat.”

  -SVT Text-tv

  Svara
 6. G

   /  01/06/2019

  Svara
 7. MiT

   /  01/06/2019

  Svara
  • MiT

    /  01/06/2019

   MÄH! Tvåa på bollen 😛

   Svara
   • G

     /  01/06/2019

    Det var inte min mening att det skulle bli såhär dubbelt 😉

    Svara
  • MiT

    /  01/07/2019

   Svara
 8. G

   /  01/06/2019

  ”krönikörens” artikel: https://web.archive.org/web/20190105134553/https://www.vf.se/2019/01/05/noll-bollkoll-i-moderaternas-mittfalt/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/06/2019

   Fast det finns en annan poäng här och det är att Bali representerar fel parti för många följare.

   Svara
 9. G

   /  01/06/2019

  Klämmer in två läsvärda artiklar här…

  Svara
  • Motkraft

    /  01/06/2019

   Strålande skrivet av Karin Pihl, är så många som glömt bort vad demokrati är för något. Det PK-majoriteten idag förespråkar är ”värdegrundsdemokrati” där bara de med rätt åsikt får ha inflytande. Marika Formgren skriver väldigt bra om detta, http://www.marikaformgren.se/#post85

   Frågade en PK-vän på vilket sätt Sverigedemokraterna är icke-demokratiska? Fick svaret att eftersom han hört att några Sverigedemokratiska politiker sagt att de gillar Ungerns politik och någon styrande politiker i Ungern sagt något som kan tolkas som att han inte gillar demokrati så är följaktligen SD icke-demokratiska.

   Att både SD och Ungerns regering fått sina mandat av väljarna i demokratiska val är tydligen helt oviktigt i sammanhanget. Dessutom så med den typen av lösa kedjeresonemang så går det att påstå lite vad som helst om vem som helst. Jag kan lätt få Löfven till att vara SD-sympatisör eller till och med Nazist om får resonera på det sättet.

   Svara
   • weasel

     /  01/07/2019

    @Motkraft

    ”Frågade en PK-vän på vilket sätt Sverigedemokraterna är icke-demokratiska? ”

    Din diskussion med din vän påminner mig om min diskussion med min syster för några år sedan ;

    – SD är ett antidemokratiskt parti.
    – På vilket sätt menar du att dom är antidemokrater ?
    – Dom tror inte på alla människors lika värde.
    – Tja, det gör dom väl visst , men även om dom nu inte gjorde det så har väl inte det någonting med ”demokrati” att göra ? Menar du att SD vill avskaffa fria riksdagsval och parlamentarismen ?
    – Blablabla….islamofobi….blabla….järnrör….blabla…rasism.

    På frågan ”Vem är den intelligentast , min syster eller din vän? ” svarar jag….. ;
    Vet inte. :/

    Svara
   • Rikard

     /  01/07/2019

    Hej.

    Hade en professor när jag läste statskunskap, som under demokratiavsnittet inledde med att fråga efter definitioner av ordet. Först ut var förstås ‘folkstyre’, med från professorn följdfråga om hur detta manifesteras: ‘val till parlament eller motsvarande’. Således är Nordkorea och Irak (detta utspelade sig på den tiden Saddam styrde Irak och sågs som den mindre av två onda ting jämfört med Khomeinis Iran) demokratier kunde professorn meddela.

    Varpå vi fick grotta ner oss stegvis i det hela, från det mekaniska (USSR, Kina, osv) till det essentiella (Schweiz, beslutande lokala folkomröstningar [Kalifornien], Storbritannien) till det teoretiska (direkt folkstyre i varje fråga, på utsatta datum, via individuella personliga uppkopplade terminaler ).

    Något som rasslade till i minnet när jag såg kommentarerna om Pihl:s text, och texten, är att professorn påpekade att de som var minst intresserade av (den då teoretiska) möjligheten till direkt folkstyre via tekniska hjälpmedel var partipolitiker, oavsett politisk färg.

    Då lät det som en gammal luttrad mans cynism, men nu?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 10. G

   /  01/06/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/06/2019

   Det här måste få ett slut. Sverige är som en lekland med gratis inträde och gratis lotterivinst för kriminella, samt fritt hotell med frukost.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/06/2019

   Själv måste jag ge ett fingeravtryck för att få ett pass.

   Hur kommer det sig att det FÖRSTA SOM SKER vid samtliga typer av registreringar av personer som inte kan styrka sin identitet, inte är fingeravtryck och en slagning i alla relevanta system?

   Det är som om Sverige och Europa avsiktligen inte vill ha koll på vilka dessa personer är.

   Svara
   • Motkraft

     /  01/06/2019

    Det är ju så enkelt. Den som ansöker om asyl valfritt EU-land måste som motprestation mot att få lämna in en ansökan ge både fingeravtryck och DNA-prov. Detta lagras i ett centralt EU-register som används av Migrationsverket, Polisen, Försäkringskassan och andra myndigheter.

    Det är inte heller orimligt att den som inte ännu är svensk medborgare måste infinna sig på försäkringskassans kontor varje månad för att få ut bidraget, där det tas fingeravtryck. Det ska vara besvärligt att få bidrag om inte bor i Sverige och totalt omöjligt att uppbringa bidrag från olika länder eller olika kommuner eller i samma kommun under flera identiteter.

    Integritetskränkande? Ja, men när på flykt och mottagarlandet spenderar så mycket pengar och resurser på den som kommer så är det inte orimliga krav.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/07/2019

     Helt rätt, man får faktiskt inte behandla barn hur som helst, Om jag till exempel går ut på innergården och får se ett ensamt litet barn som förtvivlat gråter och saknar sina föräldrar så tar jag så klart hand om det och försöker få reda på någon av vårdnadshavarna. Barnet får kanske lite mat, eller fika, kanske kan det få titta på tecknad film eller något annat som lugnar. Om jag nu inte lyckas på två timmar, så ställer jag givetvis ut barnet på gården igen, helt i enlighet med barnets okränkbara rätt.

     Det är rätt flippat att det inte finns särskillda regler för påstådda barn från utlandet. Skulle vi syssla med ansvar så skulle vi så klart omhänderta dessa på obestämd tid. I alla fall till vi listat ut vem som egentligen ansvarar för dem. Om det visar sig att det nu är Mamma-Marocko och att hon nu vägrar återse det lilla barnet, så får vi väl ta hand om det till dess att det inte längre är ett barn. Jag gissar att det stora flertalet av dessa barn skulle tväråldras flera år på förbluffande kort tid.

     Svara
 11. G

   /  01/06/2019

  Läs tråd…

  Svara
 12. G

   /  01/06/2019

  Svara
 13. G

   /  01/06/2019

  Svara
  • G

    /  01/06/2019

   På tal om MMRK så pågår ju detta också…

   ”I en insamlingsfilm vädjar MMRK-medlemmarna Doubakil och Abdullahi, med side-kicks, om finansiering av den stämning som de lämnat in mot mig och som någon gång under våren ska behandlas i rätten.

   Abdullahi och Doubakil anklagar mig alltså, utan något som helst stöd från polis eller åklagare, för förtal utifrån vad jag skrivit på min blogg. Mitt motiv, hävdar de, skulle ha varit att ”kränka målsägandena på grund av deras trosbekännelse”.

   Kontexten är att förvaltningar inom Göteborgs Stad vid tre tillfällen sagt nej till att stödja arrangemang som ensidigt skulle ha dominerats av MMRK-representanter. Social resursförvaltning konstaterar, exempelvis, i en del av sin motivering att staden inte ska ”samarbeta med verksamheter som vi inte kan vara säkra på ställer sig bakom demokrati och mänskliga rättigheter”. Det har rört sig om samtal efter visningar av filmen ”Burka Songs 2.0”, vilken i sig inte är något problem, samt om en heldag på temat ”antirasistisk hiv-prevention”.

   MMRK-medlemmarnas anklagelser är fullständigt orimliga. Deras argumentation är oklar och tunn. Det jag skrivit är att de är extrema röster som bjudit in och försvarat terrorister. Jag har också noterat att MMRK:s påstådda försvar av rättigheter regelbundet går över i ett aktivt försvar av terrorister och deras agerande. Mot den bakgrunden har jag uttalat mitt stöd till förvaltningarnas beslut.”
   https://soffangbg.wordpress.com/2018/12/29/smutskastning-i-stallet-for-valgorenhet/

   ”Hjälp oss ta täcka rättegångskostnaderna i fallet mot Göteborgs högsta politiker Ann-Sofie Hermansson.”

   sv-se.facebook.com/nejtillextremisering/

   Svara
 14. G

   /  01/06/2019

  Svara
  • G

    /  01/06/2019

   Svara
   • weasel

     /  01/07/2019

    Tja, jag tycker nog att det snarare är vänstern som är besatta av Greta Thunberg.
    Det är väl ändå inte högern som har utsett henne till nya Jesus ? :/

    För övrigt är det ett fullkomligt vidrigt MANSHAT som de som kritiserar Donald Trump ägnar sig åt….

    Svara
    • Ivar L

      /  01/07/2019

     Ja, det blir ju rätt fånigt. Vänstern och miljörörelsen går all in för att lansera ett barn som någon slags Miljöjesus och när de sedan får kritik (inklusive avslöjanden om bluffmetoder och inblanding av PR-byrå) så är det kritikerna som är ”besatta”.

     Vänsterns bild:
     ”Rasism, klimatförnekelse OCH kvinnohat är högerns kännemärken.”

     Verkligheten:
     ”Immigrationskritik, vilja till mångsidig debatt OCH reell jämställdhet är en stor del av svenska folkets kännemärken.

     Svara
 15. G

   /  01/06/2019

  Svara
 16. G

   /  01/06/2019

  Jaha, ja. Missade ni Pascan i Min Sanning eller? Tur för er. Det gjorde inte jag.

  Svara
 17. Ivar L

   /  01/06/2019

  >>Our proposed measure is based on sex differences in the opportunity to lead a long healthy and satisfied life that is grounded on educational opportunities. <> We found that low levels of human development are typically associated with disadvantages for girls and women, while medium and high levels of development are typically associated with disadvantages for boys and men. Countries with the highest levels of human development are closest to gender parity, albeit typically with a slight advantage for women. <>
  Gender inequality: In BIGI, Sweden is not one of the top nations in regard to gender equality, although their score is still good. The overlooked problem in Sweden is that the gender gap in healthy life expectancy is more than 3%. This is similar to that in Great Britain or The Netherlands.
  How to improve: As for many other highly developed Western nations, men’s health needs more attention. Sweden spends considerably more on women’s health than men’s health, even after taking into account reproductive health. Information campaigns to better engage men in preventative health care might help to address this issue.<<
  https://bigi.genderequality.info/#_sweden_15_span_class_icon_fuchsia_i_class_fa_fa_female_i_span

  Attans, nu kom forskarna fram till fel slutsatser. Var är patriarkatet?
  Man får förmoda att bortförklaringskvarnarna mal på högsta effekt nu på genushögskolan.

  Svara
 18. MiT

   /  01/07/2019

  Hahaha, det är verkligen skillnad i hur man beskriver dem, lyssna på han som pratar om Brasilien, rena domedagsrösten när han räknar upp allt dåligt 😛

  *https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/videos/734565450257921/?__xts__%5B0%5D=68.ARCl_cbA_wGA6NIVYkQL4JgaHYAgT1lB8mIyaaV-xKu8ZPsbBTOKDYC5oL0Pfhyivfmz__FPRKy74xpPRDWfCBrQb2ppUGBscdyaxTi-KqR1Djs5d8B-TP3RBu954IiXAC8-xvg9Dauyz4hx-fanyWtaxSDIuCuxvAjg6csO9bBM3lfCkvw-rwkL8XkGSR5q_FF8OZN7DfAdpHhSXJav2ORNEnkxTtArywii4HalR1qvJ9jQYlR9kHUBFtSIlGayyfj6lBllXWzx4Yayfkut_to1bUzxto3ib6OpGimT6FVA0f4ndmmCeioQzaEq9E4V-TIzC6DG7J0Y3Y8N_J9H0lOVaHlWi7fntiRcC1WsKwzDzwezEr6wW_WUlqWLHbcbJg&__tn__=-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   Inga bilder på gråtande högerbrudar i Mexico såklart. Vänsterseger = ”steg åt vänster”, högerseger = ”rejält kliv åt höger”, allt enligt neutrala SVT.

   Jag vet mycket litet om Latinamerikansk politik men det skall bli intressant att se vilket land som kommer lyckas bäst med brottsbekämpningen. Att få stopp på det extrema våldet i Mexico med lärlingsjobb och stipendier tror jag inte på i vart fall. Om Bolsonaro lyckas bättre har jag ingen aning om, vi får se. De där länderna funkar inget vidare i vilket fall verkar det. Trumps mur är antagligen än mer motiverad nu.

   Svara
 19. MiT

   /  01/07/2019

  ”Gamern Josefine tröttnade på sexism – vill ändra spelkulturen”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/gamern-josefine-trottnade-pa-han-vill-andra-spelkulturen

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/07/2019

   Snöflingeidioti och hopp om etableringspengar.

   Alla utsätts för det. Antingen är man anonym, och då har man inget kvinnokort att spela, eller så gör man som alla andra och söker sig till vettiga medspelare. Jag har valt mina guild:er med omsorg, just för att slippa skitsnack och e-drama.

   Vi vet dessutom att killar får mer skit i gamingvärlden. Mycket mer. Tjejerna har i vanlig ordning bara en enda punkt att gnälla på och det är den lilla underkategorin ”- av sexuell natur”. Där utsätts de mer. Endast där.

   De här gnällspikarna behöver antingen skaffa sig tjockare hud eller erkänna att de inte har det värst. Tills dess är de hycklande as som går mig på nerverna.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/07/2019

    Kan det till och med vara så att en del av dem inte är så intresserade av spelandet utan snarare just det du kallar e-drama och mer eller mindre söker konflikter av olika slag? En del får ju utan tvekan kickar av sådant även IRL.

    Svara
    • grodan boll

      /  01/07/2019

     Jovars.
     Se även varför kvinnor föredrar destruktiva relationer framför neutrala. Det värsta du som man kan vara är inte ond, utan tråkig.

     De är känsloknarkare i kubik. Fifty shades senare och det är fortfarande tabu att prata om den aspekten av kvinnligheten, av någon djävla anledning…

     Svara
   • Rikard

     /  01/07/2019

    Hej.

    Enda anledningen till att det ser ut som om flickor är mer utsatta är för att om pojkar kallar varandra ‘bög’ som förolämpning registreras det just som en förolämpning, men inte med tillägget ‘av sexuell natur’.

    Skulle man lista alla gånger en pojke eller man blir kallad bög, faggot(t), homo, Hersheyhunter, fudgepacker, fairy, nancyboy, fikus, fjolla, kuksugare, eller uppmanas till sexuell handling: ‘knulla din [anhörig]’ och så vidare som förolämpning av sexuell natur, så tror jag det flickor får stå ut med försvinner i statistiskt brus.

    Chort voz’mi! Cyka blyat! Kurwa jego mach! är ju annars uttryck som nått memetiska nivåer sedan flera år tillbaka i spelvärlden… (Använd inte dessa, särskilt inte till östeuropéer då de är synnerligen grova uttryck som kan leda till fysiskt våld – inget skämt.)

    Tyvärr gör flickorna det gäller helt fel om det är respekt de är ute efter – springa till pappa Staten och mamma Media och gnälla inger inte respekt. Att ge lika hårt som man får däremot, kan fungera, eller genom att helt enkelt flyta ovanpå.

    ‘Gamer’ torde för övrigt vara utbytbart med spelmissbrukare, alternativt livsstilsspelare: skall du ligga på topp inom online-spel så har du inte tid till så mycket annat. Termen används för att den inger falsk auktoritet; jfr. statsmedias och bidragsmedias bruka av ‘expert’ samt ‘talesperson’.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   De delar tydligen ut pengar till tjejer, ickebinära och funktionshindrade (ett annat sätt att säga ”alla utom vita män”) så för att vara en ideell förening är de antingen välbärgade eller får pengar från alla oss andra:
   https://femalelegends.com/sok-bidrag/

   Är det inte bra konstigt? E-spel borde i princip inte kosta något alls – en hobby som är mycket enkel att syssla med, lite utrustning och internetuppkoppling är allt som behövs men nog fan skall det sökas bidrag och gnällas och vara fel på det mesta. Skall staten alltså in och reglera ”kulturen” hos de som bedriver sin hobby? I så fal kanske vi skall postera ut en övervakare på symöten och knypplingskvällar också? Vem vet, det kanske gnälls en del på män där så att en händig farbror känner att det är bättre att sy hemma istället?

   Svara
   • Senior

     /  01/07/2019

    ”Skall staten alltså in och reglera ”kulturen” hos de som bedriver sin hobby? I så fal kanske vi skall postera ut en övervakare på symöten och knypplingskvällar också?”

    Ja, eftersom bidragen är villkorade blir det så i slutänden. -Det är ju vad alla ”folkrörelser” bygger på i grund och botten.

    Jag var en tid ordförande i en liten intresseförening, vilken kommunen ville ösa bidrag över.
    Jag översvämmades med brev där vi kunde få bidrag ”om vi bara”.
    Vi anmodades att öppna en ungdomssektion i föreningen som skulle få egna pengar från kommunen ”om vi bara”.

    Villkoren var givetvis att föreningen följde den rätta (S) värdegrunden på alla plan.

    Nu hade jag säkert kunnat ta bidragen (och struntat i den därmed påbjudna värdegrunden), men som skattebetalare i samma kommun ville jag bespara mig och de andra invånarna på några tusenlappar åtminstone. -Och behålla friheten att själva bestämma i föreningen.

    Svara
   • grodan boll

     /  01/07/2019

    Gissar på att Sverok är med på ett hörn.

    De har svalt hela SJW-paketet ner till den pastellblå linjalluggen och septumringen. De är även alla skattebidragsiglars moder.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/07/2019

     Där det finns pengar att hämta ploppar värdergunden™ upp som ett brev på posten.

     Svara
 20. MiT

   /  01/07/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/07/2019

   S.k.i.t.s.n.a.c.k 🙂

   Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   Hur ”knyter” egentligen Aftonbladet ett Flashbackkonto till en person utan att begå brott? Varför nekar inte Sultan till att ens ha något med saken att göra? Om Aftonbladet skulle tvingas ”bevisa” vem som innehar kontot riskerar de avslöja sina brottsliga metoder, de har ju ingenting att komma med här.

   Svara
   • grodan boll

     /  01/07/2019

    Min första tanke också.
    Se även trolljägarna.

    Svara
  • Flashback-konton är anonyma. Hur kan AB veta vem som innehar kontot?

   Svara
   • Researchgruppen kanske har ”hjälpt till” igen?

    Svara
    • Man kan ju undra…
     står vissa över lagen och får lov att göra dataintrång när det passar dem själva?

     Svara
    • Senior

      /  01/07/2019

     Ja, Sossarnas egna SA-trupper, deras egna paramilitära underorganisation(er) är faktiskt inte att leka med.

     -Framförallt inte eftersom hela samhällskroppen, inklusive rättsväsendet blir mer och mer infiltrerat av vänsteraktivister.

     Indicier presenteras dagligen, där brottslingar och aktivister får lägre straff än de som tvingas skydda sig mot dem, exempelvis de nu aktuella minkfarmarna.

     Svara
   • Ivar L

     /  01/07/2019

    För att svara på min egen fråga, historien är rätt gammal så det handlar väl om det där Flashback registret som några vänsterextremister kom över genom olagliga metoder. Undrar hur många troll (som kallar sig trolljägare) som arbetat med att tråla efter kändisar i registret sedan dess? Säkert minst en heltidstjänst.

    Svara
 21. MiT

   /  01/07/2019

  Läs den här tråden

  Svara
 22. Ivar L

   /  01/07/2019

  Apropå näbbgäddan:

  Men sminka sig går bra och är verkligen den där kappan och schalen hon bär gjorda i Sverige? Örhängena, hur har metallen utvunnits?

  Svara
 23. Senior

   /  01/07/2019

  Nästa gigantiska steg i demokratins Sverige:

  Om detta förslag går igenom kan staten ta mark från markägare utan ersättning, skall man tro en kommentar (utan att ännu ej själv läst lagförslaget) kan till och med markägare i vissa fall tvingas betala för att fråntvingas sin mark…

  https://ledarsidorna.se/2019/01/centerpartiet-och-liberalerna-har-redan-kapitulerat-infor-kommunistiska-krav/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   Fast nog har kommuner kunnat expropriera även tidigare? Vad är förändringen?

   Svara
   • Senior

     /  01/07/2019

    Förut har de varit tvugna att ge en skälig ersättning. -Nu kan till och med markägaren få betala för att bli av med marken om den är intecknad.

    Dessutom har om jag förstått det rätt (utan att ha jämfört mot tidigare skrivelse) så skall anledningen till att få konfiskera mark ha luckrats upp.

    ”3§ Den som äger mark eller annat utrymme som enligt detaljplanen ska användas för en allmän plats är skyldig att utan ersättning upplåta marken eller utrymmet till huvudmannen för den allmänna platsen, om

    1. någon annan än kommunen ska vara huvudman för platsen,
    2. marken eller utrymmet behövs för en ändamålsenlig användning av området, och
    3. länsstyrelsen innan planen antogs har beslutat att marken eller utrymmet ska upplåtas till huvudmannen utan ersättning.

    4§ Den som äger mark eller annat utrymme är skyldig att utan ersättning avstå marken eller utrymmet till kommunen, om

    1. marken eller utrymmet enligt detaljplanen ska användas för en allmän plats som kommunen ska vara huvudman för eller för ett byggnadsverk för vård, utbildning eller omsorg som kommunen har en skyldighet enligt lag att tillhandahålla.

    2. marken eller utrymmet behövs för en ändamålsenlig användning av området, och
    3. länsstyrelsen, innan planen antogs, har beslutat att marken eller utrymmet ska avstås till kommunen utan ersättning.”

    3:e paragrafen punkt 1 torde tex innebära att Jan Emanuelsson med hjälp av länstyrelsen/staten kan få konfiskera ditt hem för att använda som flyktingboende. Observera att det står ”mark eller utrymme” i lagtexten….

    Svara
    • Ivar L

      /  01/07/2019

     Låter ju inte bra. Men under vilka förhållanden kan detaljplanen ändras under ett pågående ägarskap? Om detaljplanen ändras i och med att mark byter ägare så är det mindre problematiskt. Man måste komma ihåg att demokratiska beslut bör få spela roll, särskilt om enskilda ägare har stor inverkan på en kommuns levnadsförhållanden. Jag vet att en del blå får spader på sån’t här, men jag är inte kommunist, däremot ser jag att stort dominerande privat ägande kan vara problematiskt på precis samma sätt som stort statligt ägande. Därför är det viktigt med demokratiskt inflytande. Dock om sådana här regler används för att trycka till små enskilda fastighetsägare eller gårdsägare så är det problematiskt.
     Hur som helst inte en helt trivial avvägning.

     Svara
     • Senior

       /  01/08/2019

      ”Därför är det viktigt med demokratiskt inflytande. Dock om sådana här regler används för att trycka till små enskilda fastighetsägare eller gårdsägare så är det problematiskt.”

      En av hörnpelarna som definierar demokrati är äganderätten. Oavsett storleken på din fastighet är det problematiskt om sådana regler används för att ”trycka till”.

      En annan hörnpelare för demokrati är likhet inför lagen, vilket därmed skall gälla oavsett storlek och antal gällande dina fastigheter.

      -Att frångå dessa demokratiska principer är än mer problematiskt om du frågar mig.

  • Om detta inte får folk att vakna för tokvänstern kan man nog införa Droit de Seigneur för riksdagsledamöter och ledarskribenter utan större protester.

   Svara
   • Senior

     /  01/07/2019

    Precis så.
    Socialistadeln förnekar sig inte. De blir i slutänden alltid värre tyranner än dem de säger sig bekämpa…. Historien är tydlig på den fronten.

    Svara
 24. Ivar L

   /  01/07/2019

  Media slår sig för bröstet, det producerades tydligen ”en sällan skådad mängd journalistik” i och med valet:

  Synd bara att det som dominerade inte var valet utan en gubbe på andra sidan Atlanten och vilken färg han hade på skosnörena:
  https://www.svt.se/kultur/medier/trump-dominerade-svenska-medier-2018-mer-omtalad-an-lofven

  OK, den första handlar iofs om lokala nyheter men i alla fall 😉
  Det har ju varit Trump precis överallt.

  Svara
  • Skeptisk

    /  01/07/2019

   Man ska aldrig förväxla kvantitet med kvalitet. Lärs tydligen inte ut på journalistutbildningar.

   Svara
  • Någon författare skrev (på engelska) att ”content” var de j-lar i mig inte han sysslade med att ”producera”. ”Content” är något man hittar på en hylla mellan tandkräm och toalettpapper.

   ”Journalistik” känns som samma sak. Något som pressas ur en tub. Pressas ur något, i varje fall …

   Svara
 25. Skeptisk

   /  01/07/2019

  I mitt FB-flöde dök det upp Information till dig som är ny i Sverige. Varför vet jag inte. Jag har ändå bott här i över 40 år. Men men. Kan ju vara kul att läsa. Gick in och kollade under Rättigheter och skyldigheter: Där står om FNs mänskliga rättigheter och Barnkonventionen. Men det står ingenting om att barn inte får giftas bort mot sin vilja, att föräldrar inte får välja partner till sina barn, att man inte är bärare av familjens heder ens om man är flicka, att föräldrar inte får hindra en att delta i all undervisning. Kunde ju vara bra om man riktar sig till nyanlända barn och föräldrar, med tanke på den problematik vi ser i segregerade områden. Under rubrikerna Jämställdhet och Utsatt för våld är det tomt. Och har varit så sedan mars förra året. Tydligen inte en prioriterad fråga att informera nyanlända om. Länken om könsstympning går till den tomma sidan om utsatt för våld.

  Inte konstigt att vissa ballar ur när de kommer hit. De får bara information om rättigheter, inget om sina skyldigheter och inget om vilka regler som gäller i Sverige när det gäller hedersvåld, tvångsäktenskap, jämställdhet. Hur ska någon veta att de har rätt att säga nej till sex, även inom äktenskapet, om ingen berättar det för dem. För det behövs uppenbarligen. Men Sverige är så j-a naivt att man tror folk automatiskt får svenska värderingar (eller vissa t o m förnekar att det finns svenska värderingar) när de kommer över gränsen. Det gör de inte. Man måste faktiskt informera nyanlända om vilka spelregler som gäller i Sverige och vilket tankegods man snällt får lämna utanför.

  http://www.informationsverige.se/sv/mer-om-sverige/rattigheter-och-skyldigheter/

  Svara
  • ”Rättigheter” verkar var lika med ”vad skattebetalare bekostar”.
   Däri ingår inte längre något rättssystem med individen i centrum.

   Svara
 26. MiT

   /  01/07/2019

  Är väl inga höga odds på att det handlar om skojaren Masoud Kamali…

  Svara
 27. MiT

   /  01/07/2019

  Svara
 28. MiT

   /  01/07/2019

  Svara
 29. Gigas

   /  01/07/2019

  OT

  Jag funderar på att gå på föreläsning.

  ”Pornografi och sexuellt våld sprungen ur #metoo – Hur pratar vi med våra ungdomar om det?”

  I inbjudan finns det en länk till ett pdf där man kan läsa.
  ”Som vårdnadshavare är det viktigt att skaffa sig kunskap om att våldspornografin är den mest förekommande varianten av pornografi som konsumeras av barn och ungdomar.”

  Klicka för att komma åt Pornografi_faktablad.pdf

  Är det någon som vet om det stämmer?
  Det fanns ingen källa angiven till det påståendet, bara några allmänna referenser i slutet.

  Man citerar även i känd kriminolog i inbjudan.
  ”I utredningar kring sexualbrott framkommer ofta uppgifter om sexualsadism och om sexuella handlingar som är fyllda av förnedring och våld. När de misstänkta får frågan om var de fick inspiration ifrån så är svaret alltid: från porren.”

  Jag tror att det kan bli en intressant kväll. 🙂

  Svara
  • Rikard

    /  01/07/2019

   Hej.

   Förr lär missdådare har sagt: ”Djävulen fick mig till det”.

   Numera säger det alltså: ”‘Djävulen i Miss Jones’ fick mig till det.”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ha! Jag är gammal nog att känna igen referensen!
    Som Ehrenmark sade: ”… lika spirituellt som att dra sig med fraser från Rökstenen”!
    Förresten, räknas det som samtycke att blåsa i en lur?

    Det är videovåld, rollspel och hårdrock i ny kostym.

    Snarare rör det sig om medfödda böjelser hos vissa som man nu lätt kan hitta något som visar enligt ”Rule 34.” För de flesta som kommit över 18 år leder överdriven porrkonsumtion bara till leda. Det är som med socker och alkohol, det är brukaren som oftast blir offer i förlängningen.

    Svara
   • Kronblom

     /  01/07/2019

    Devil in Miss Jones var första gymparulle jag såg på bio. 😉 Den gick på en vanlig biograf i Stockholm.

    Svara
  • J.G

    /  01/07/2019

   Jag läste något nyligen om detta, och våldsporr är inte högt upp i statistiken över vad vi konsumerar, tror lesbisk porr var högst i Sverige. Våldsporr är bara någon procent.

   I samma inlägg togs det upp att våldsfilmer inte ökat våldet…

   Svara
   • x

     /  01/08/2019

    @J.G
    ”I samma inlägg togs det upp att våldsfilmer inte ökat våldet…”.

    Det påståendet är helt fel eftersom jag är fast övertygad om att alla dagens skjutningar beror på att de som skjuter fått inspiration från alla mordserier på SVT, t.ex.”Morden i Midsomer”.
    Följaktligen anser jag att SVT är medskyldig till alla dessa mord och borde därför stängas för att inte vilseleda ännu fler att begå dessa gärningar.

    Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   Inte sannolikt att det stämmer. I denna färska artikel från Nyheteridag konstateras istället att våldsporr kommer långt ner i topplistan över vad användarna på en av världens största porrsajter söker på:
   https://nyheteridag.se/van-der-heeg-darfor-surfar-vi-lesbisk-porr/
   ”Lesbian
   Japanese
   MILF
   Ebony
   Hentai
   Anal
   Mature
   Threesome
   Big tits
   Big dick”

   Tvivlar starkt på att ungdomar avviker kraftigt.

   Svara
   • Embryo

     /  01/12/2019

    På jobbet hade vi en föreläsning från en kvinnojour om ex pornografi och åtminstone den kvinnojouren ansåg att all porr är våldsporr. Jag vågar ge mig på en gissning om att den uppfattningen är rätt vanlig bland mupparna.

    Svara
 30. MiT

   /  01/07/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  01/07/2019

   Det är knappast inreseförbudet på 1700-talet eller gamla kyrkliga banbullor från medeltiden, som bekymrar judar i Malmö idag.

   Svara
 31. MiT

   /  01/07/2019

  Gör quizen ”Sverige eller Tjernobyl”. Jag fick 6 av 10 😛
  https://kwiss.me/quiz/24459/sverige-eller-tjernobyl

  Svara
  • Senior

    /  01/07/2019

   8/10, endast baserat på hur bebott det verkade vara….

   Svara
  • G

    /  01/08/2019

   Jag är inte bättre än MiT. Fick 6 av 10 😛

   Svara
   • Senior

     /  01/08/2019

    Jag tycker mina två fel är nog så illa, framförallt med tanke på vad vi jämför, och att jag visste om premisserna.

    I jämförelse med en utrymd Sovjet spökstad som stått tom sedan 1986 med valfri stad i ett välmående land Sverige borde man väl ha alla rätt?

    Svara
 32. MiT

   /  01/07/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156195577883251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 33. Ivar L

   /  01/07/2019

  En arg blatte pekar på Ann Heberleins kappvändande och hycklande.
  Bra säger jag:

  Kommande år lär vi få se fler Heberleinska kappvändare gissar jag. Bra att föra bok vilka som inte gjort reell avbön. Ann är en av dem. En fegis och hycklare. Hur är det med Hanif Bali, han är väl också en av kappvändarna som inte vill veta av sin tidigare PK-karriär under Reinfeldt?

  Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2019

   Svara
  • x

    /  01/08/2019

   Intressant!

   Svara
   • Senior

     /  01/08/2019

    Ja, onekligen.

    Kollar man lite närmare på detta ser man att Heberlein tidigare gett sig på Ingrid Carlqvist, en av de första journalisterna som vågade öppna munnen…. -Nu sitter hon i exakt samma sits som Ingrid.

    Onekligen en bra sak förutsatt att hon nu ändrat sig och inte bara är en kappvändare, lite ödmjukhet och upprättelse till Ingrid och andra skulle onekligen göra susen för hennes trovärdighet.

    Svara
    • G

      /  01/08/2019

     Ja, det vore som sagt välkommet. Som läsare är det ju även intressant att få reda på VAD som gjorde att någon kappvände, om man nu vet det själv för det kanske kan vara svårt att komma ihåg. Men i Katerinas och Anns fall så är det ju ganska nyligen, 2013 och framåt som vissa exempel som EABT tar upp är ju inte direkt länge sedan. Så visst borde Ann kunna berätta historien om hon bara vågar och vill.

     Det talas ju jämt från vänstern om att alla vi män måste ”rentvå” oss själv för vårt vidriga sexuella beteende mot andra, skyldig som oskyldig. Men i dessa kappvändarfall finns ju faktiskt en historia med uttalanden som har gjorts och ställningstaganden som har ändrats av någon anledning, så här finns ju tillfälle att idka lite självkritik och berätta varför, det skulle som sagt förbättra trovärdigheten från nu och framåt.

     Svara
  • G

    /  01/08/2019

   Ja, mycket bra och intressant läsning. Och jag håller med. Men hellre för många kappvändare som rör sig åt detta håll än inga alls. Så länge kappvändningen är genuin, permanent och inget spel för galleriet. Alltså, utan kappvändare så lär det ju aldrig gå åt rätt håll i detta land. Det känns snarare som att vi (tyvärr?) behöver fler kappvändare än färre. Men ja, gör man ”en Janouch” så är det mer än välkommet att också då klargöra varför man gör det, förklara och be om ursäkt, kanske i vissa fall personliga ursäkter om det är så att vissa personer fått extra mycket skit emot sig. Men inte minst för att man också ska kunna stå på en ny grund och argumentera utan att det gamla stör nämnvärt. Men återigen, jag orkar inte klanka ner på alla kappvändare, skulle det bli bättre och lättare i detta förbannade tokland om alla kappvändare blev tysta och slutade argumentera, debattera, opinionsbilda osv osv? Det tror jag absolut inte, vågar knappt tänka på hur det skulle bli. Det är bara se hur det blev på twitter när Bali blev ”avstängd” av puckade M-ledningen. Twittervänstern har aldrig varit så glada och aldrig haft det så lätt för sig, motargumenten försvann över en natt.

   Sen finns det ju andra kappvändare. Som den där token som var med i NMR och sedan hoppade av, från ena extremen till den andra, idag låter han som värsta AFA-anhängaren och snackar s.k ”antifascism” på twitter, och dessutom blivit vän med Pascalidou (båda gästade Malou efter tio) som han under NMR-tiden skickade hat och hot till. Är ”anti-fascisterna” glada över att ha fått en sådan ”kappvändare” till sin sida, eller är de mer oimponerade av hans historia och hellre påpekar att han är en ”kappvändare” som inte behöver yttra sig. Jag skiter i vilket, men går man från ett skithål till ett annat skithål så kan man väl inte ha alla hästar hemma.

   Svara
   • Senior

     /  01/08/2019

    Ursäkta om jag nu verkar lite dryg, men vi behöver nog ensa språket lite så vi förstår och menar ungefär samma sak. Det vore ju trist att komma ihop sig över små enkla missförstånd.

    ”Så länge kappvändningen är genuin, permanent och inget spel för galleriet.”

    En kappvändare brukar nog av de flesta definieras efter uttrycket ”att vända kappan efter vinden”, dvs en kappvändare är allt annat än genuin och definitivt inte permanent, utan mer som en reklamskylt som snurrar i blåsten och visar än den ena, än den andra sidan.

    Det finns med anda ord ingen genuin kappvändare om du frågar mig, då är det inte längre en kappvändare utan någon som seriöst bytt åsikt.

    -Och det är precis det personen i fråga behöver styrka med avståndstagande från tidigare uttryck, upprättelse åt de som tidigare kritiserats, etc.

    Svara
 34. MiT

   /  01/07/2019

  Svara
  • x

    /  01/08/2019

   Svara
  • G

    /  01/08/2019

   Svara
   • Jonas

     /  01/08/2019

    Hans logik är troligtvis att alla som bor i Sverige är svenskar.

    Svara
    • G

      /  01/08/2019

     Han har nämnt vid tillfälle att han röstar på Centerpartiet, så exakt vad logik är för honom är svårt att veta…

     Svara
  • Skeptisk

    /  01/08/2019

   Inte lätt med matte. Om man slänger ur sig en siffra som 99,99%. Det innebär att 1 av 10000 våldtäkter begås av icke svenskar. Eftersom det är betydligt fler än 0,01% utländska medborgare i Sverige skulle det innebära att de är brutalt underrepresenterade i statistiken när allt visar tvärt om en brutal överrepresentation. För att hans påstående skulle vara sant givet de kända fall vi har, skulle mörkertalet för svenskar vara gigantiskt och i princip 0 för utlänningar.
   Rätt kille att kalla andra idiot.

   Svara
 35. Grodan Boll

   /  01/08/2019

  Magda Gads artikel i expressen. Ingen munter läsning.

  Han poängterar att någon annan typ av kvinnomisshandel inte är tillåten:

  – Islam är fredens religion och det finns inget i islam som säger att en man får straffa en kvinna. Om en flicka inte är oskuld får man piska henne hundra gånger men om hon fortfarande lever efter det får man inte göra något mera, som att tända på henne eller så.

  Svara
 36. G

   /  01/08/2019

  ”Debattartikel som gav eko

  Sophia Jarl (M) står bakom en uppmärksammad debattartikel i Aftonbladet där hon vill se krafttag mot hederskultur och fler utvisningar av män som döms för sexualbrott.

  Det var på söndagen som Aftonbladet publicerade en debattartikel undertecknad Sophia Jarl (M), oppositionsråd i Norrköping. Hon lyfter i opinionstexten fram hur kvinnor och flickor i Sverige idag utsätts för tvång, våldtäkter och mord i religionens och kulturens namn och pekar också på att utlandsfödda män som varit kort tid i Sverige är överrepresenterade i sexualbrottstatistiken.

  Hon landar i att det måste till konkreta åtgärder – bland annat i form av att fler män med utländsk härkomst som begår brott mot kvinnor ska utvisas men även att fler typer av hedersbrott brottskodas och att särbehandling mellan pojkar och flickor i svensk skola förbjuds. I debattartikeln framhävs också vikten av att ställa högre krav på tydlig samhällsinformation som ett led i ett bättre integrationsarbete.

  Den här artikeln har delats ett antal hundra gånger och fått närmare 4 000 interaktioner på populära sociala medier.

  – I det stora hela har jag fått positiva reaktioner, många tycker att det här är angelägna frågor och att rikspolitiken borde hantera det här bättre, säger Sophia Jarl som alltså tycker att de här ämnena inte tas på tillräckligt stort allvar.

  – Det är klart att samtliga partier tar avstånd men det är ju inte samma sak som att lägga skarpa förslag. Jag tror att man är väldigt naiv om man tror att det räcker med att i ord berätta hur saker fungerar här.

  Sophia Jarl refererar till egna upplevelser i sitt arbete både som politiker och tidigare som lärare.

  – Ja, jag har stött på det här, det finns till exempel män från andra kulturer som tycker att de kan behandla mig annorlunda än mina manliga kollegor, berättar Sophia Jarl som också tycker att tonen i skolan blivit hårdare mot tjejer än när hon arbetade som lärare.

  – Kränkande ord som ”hora” och mycket annat har blivit allt vanligare det senaste decenniet. Det är ju faktiskt en sexuell kränkning som skulle falla under allmänt åtal om det till exempel uttalades på en arbetsplats. Det här måste tas mer på allvar.

  Sophia Jarl säger att den här debattartikeln också är ett sätt att bilda opinion inom partiet.

  – Jag har varit kritisk till att också mitt eget parti inte varit tillräckligt tydligt i de här frågorna. Intresset för den här artikeln borde vara en kraftig signal till politiker att det här engagerar många människor, avslutar Sophia Jarl.”
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/debattartikel-som-gav-eko-om5665464.aspx

  Debattartikeln: ”Utvisa fler män som begår sexualbrott”
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/ddWxXA/utvisa-fler-man-som-begar-sexualbrott

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: