Arvet efter Mona

För många år sedan så ville dåvarande jämställdhetsministern (har jag för mig att hon var) Mona Sahlin att det skulle utredas hur omfattande den strukturella rasismen i Sverige var och Mona beställde en rapport som enligt hennes önskemål skulle visa att den var nåt alldeles enorm i Sverige. Oavsett om det var sant eller inte.

Den första utredaren som utsågs ville dock inte ljuga och hitta på om så allvarliga saker så han fick sparken så fort Mona märkte att han inte skulle leverera vad hon beställt. Hon sökte med med sin koloniala blick och en cigg i mungipan över hela Sverige för att hitta någon lämplig utredare som inte ville vara så hederlig utan leverera vad hon önskade, en utredning som skulle visa att Sverige var genomrasistiskt.

Hon hittade en som mer än gärna ville leverera, Masoud Kamali. Mona ville ju ha en rapport som utmålade Sverige som groteskt rasistiskt och Kamali levererade vad Mona önskade. Om det var sant eller inte var inte så viktigt för vare sig Mona eller Masoud.

Nu är den där charlatanen Kamali aktuell igen. Fast inte med sina hittepåutredningar utan för lite annat.

Han har tydligen dödshotat Mittuniversitetets rektor.

Vet inte riktigt vad som hänt som gjort att man tagit bort sin skyddande hand från galningen men det har man i alla fall. Kanske är att han samlat på sig en liten för stor hög med omöjligheter då han sen länge är välkänd i islamistiska kretsar åtminstone i Sverige. Det var på tiden att man gjorde det i alla fall!

Här är en debatt mellan Hanif Bali och den bisarre Masoud Kamali i spåren efter att det avslöjats att Kaplan mer än gärna frotterar sig med islamister och Grå vargar.

Men nu är han alltså i farten igen.

Detta har hållit på ett tag nu, kollade på Kamalis fb ett antal inlägg tillbaka

Det är bara rasism och rasister som är mot honom hela tiden verkar det som medan han själv har en skinande gloria på huvudet. Han ÄR en islamist, det är ingen tvekan om det. Jag har sett en del som diskuterar att han även förnekar hederskultur osv. Han är en extremist som aldrig borde fått någon tjänst vid högskola/universitet alls. Inte i Sverige i alla fall.

Samma dag gick han loss ordentligt. Allt är rasism. Man t o m mutar rasistiska personer bara för att komma åt honom!

Han får ju lite kommentarer också. Vet någon vem som avses med ”samma rasist som fick anställning på Uppsala universitet”? Och en annan välkänd islamist, Albede, dyker såklart upp.

Sen var det inget förrän 19 dec. Allt är en konspiration för att solka ner Kamalis gloria tydligen. Att han ÄR en islamist har såklart inget med saken att göra. Han fick t o m in Trump-anhängare!

Och återigen kan man se vilka som sticker fram näsorna…

Igår skrev han ännu ett inlägg.

Min fråga till Mona och övriga som gett såna här tomtar status i Sverige är:

Är ni nöjda?

Nu när ni ser vad ni åstadkommit alltså? Galningar som har fått professorsstatus som man inte kan ta ifrån dem hur de än beter sig och vad de än gör. Islamister som tillfrågas som om de är viktiga fast man inte ens borde ta i dem med en tång. Som helt skyddade av ER kunnat fortsätta med sitt arbete för att sänka Sverige! Osv. Är ni verkligen nöjda?

Tänk hur många Kamalis det finns runtom på högskolor/universitet runt om i Sverige? Som bara arbetar för extremism. Hur många genusprofessorer har vi? Samma sak där, vi kommer att ha enorma problem att bli av med dem när kulisserna rämnar och folk upptäcker att de bara är charlataner.

Och det finns ju ännu fler, för bara ett litet tag sedan var den där Kitimbwa Sabuni igång och vevade om rasism igen, nu på en länsstyrelse! Islamist och extremist som upphöjts till Någon Som Vet Något. Det han ”vet” är trams, han är i samma klass som Kamali ffs!

Vi måste sluta lyssna på extremister! Och vara jävligt noga med vilka som lyfts upp som någon som vet något så man inte får Kamalisar och Sabunisar. Folk som de har varit katastrofala för svensk politik de senaste 25 åren! Och inte bara för svensk politik utan även för människor som drabbats av att myndigheter, skolor osv lyssnat på deras skitsnack och tagit dem på allvar. Får fan vara slut med det nu!

Det här är Monas arv, en islamist som ser rasism och konspirationer i varje liten bokstav och som man inte ens kan bli av med! Allt bara för att Mona ville ha en utredning som sa att Sverige var ett genomrasistiskt land och hon letade land och rike runt efter någon som var ohederlig nog att leverera det hon ville höra.

Att sälja ut sig själv och landet på det sättet som Mona Sahlin gjorde är helt oförlåtligt och vi skördar än idag frukterna av hennes agerande. Och det är inga fina blanka äpplen vi skördar utan giftig och farlig frukt som är skadlig för hela Sverige. Och man tvingar dessutom svenska folket att äta frukten!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

196 kommentarer

 1. emma83skrubb

   /  01/09/2019

  Reblogga detta på Emma i skrubben.

  Svara
 2. Pistolekors

   /  01/09/2019

  Och hur skall (i det här fallet) Mona ställas till svars?

  Svara
 3. Avsked, kan och kan … En möjlighet – om man har fristående kurser och inte ”program” på universitetet – är att samtliga studerande vägrar skriva in sig på de kurser någon leder. Då får vederbörande och dekanus komma på något annat för vederbörande att syssla med.

  Det en ”professor” skall syssla med är att samla och sprida kunskap, det vill säga publicera saker som andra tycker är värt att referera till. Jag har frågat Google Scholar som vanligt.

  Bo Rothstein – University of Gothenburg
  Cited by 21263 (sedan 1980)

  Jordan B Peterson – Professor of Psychology, University of Toronto
  Cited by 10736 (sedan 1989)

  Gad Saad – Professor of Marketing and Evolutionary Behavioral Scientist, Concordia University
  Cited by 2938 (sedan 1995)

  Masoud Kamali
  Cited by 1190 (sedan 1995)

  Han är kanske inte jätteproduktiv.

  Svara
 4. MiT

   /  01/09/2019

  Svara
  • Otroligt!
   Min stränge far tvingade mig att hjälpa till hemma från 6 års ålder.
   Anställning hos utomstående började jag vid 11 års ålder.

   Svara
   • Jag har försörjt mig sen 12 års ålder. Vi var fattiga och jag ville så gärna gå i flicklyceum så det var bara att fixa ett arbete vid sidan av skolan.
    Tiderna förändras.
    Kanske hon ville ha Sanders som president för han lovade ju gratissaker enligt svensk modell.

    Svara
    • Då tillhör vi samma generation.

     Vi var medelklass men min pappa växte upp på sina föräldrars bondgård. Sedan urminnes tider har böndernas barn hjälpt till hemma – det var livsnödvändigt att alla bidrog.

     Även en vän från adlig familj hade en sträng far som krävde att barnen skulle lära sig arbeta från 12 års ålder!

     Svara
     • Kanske just därför blev vi aldrig utbrända och eviga gnällspikar om dittan och dattan?

     • Kristian

       /  01/11/2019

      https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6stlov
      ”I folkskolan i Sverige förekom så kallat ”potatislov”, när eleverna var lediga från skolan för att hjälpa till i jordbruket.”

     • Min klass skjutsades till ett närbeläget adelsgods där vi under 3 dagar skördade potatis till en mycket blygsam lön.

  • Lurven

    /  01/10/2019

   Fyfan! Jag kom på mig själv att skratta högt på bussen på väg till det dagliga kneget.
   Helt ootroligt! 😂

   Svara
  • Senior

    /  01/10/2019

   Enda skillnaden mot en äldre Socialist är att retoriken är förfinad.

   Tex. att handla om ”relativ” fattigdom vilket då underförstått handlar om ungefär samma sak som i exemplet med den billigare bilen, deras bidrag räcker inte till den senaste iPhone varianten eller lika fina bilar som de som arbetar och producerar något har råd med.
   Då gnäller de över att vara ”relativt” fattiga….

   -Men vänta ni bara, inom ett år eller två kommer våra fina progressiva skatter att vara så höga, tillsammans med ”Inkomstprövade” avgifter och bidrag, att de med bidrag har mer ut i fickan varje månad oavsett hur hög lön du själv har som arbetar….. Ju högre lön, desto mindre kvar i fickan. Detta är inget annat än ett illa dolt försök att sakta men säkert införa medborgarlöner.

   -Ända tills pengarna är slut och Venezuela vid jämförelse framstår som en stark ekonomi.

   Svara
  • Johan A

    /  01/10/2019

   Det är den här sortens tjejer som gärna gifter sig rikt för att slippa jobba utan att inse att de då väljer världens äldsta yrke genom ha en make som de särar på benen för medan han betalar.

   Svara
  • Brukar inte tycka om lyteskomik, Darwin Awards, etc, men det här var full pott!

   (Kyle Kallgren blir lite pretentiös ibland men har ofta något att säga. Här pratar om missfoster, siamesiska tvillingar, elefantmannen, skäggiga damer, filmen Freaks … och Honey BooBoo:
   *https://www.youtube.com/watch?v=_1ZFcx056PQ*)

   Svara
  • G

    /  01/11/2019

   Jag har sett detta klipp flera gånger för det är så jävla roligt, tydligen kan hjärnan inte få nog. Men det är ju helt otroooligt! 😀

   Svara
 5. MiT

   /  01/09/2019

  Svara
 6. Måna is just a pawn in their game.

  This is why the world is collapsing?

  For the first time in its history, the American Psychological Association (APA) says traditional masculinity is harmful.
  ”Traditional masculinity – marked by stoicism, competitive, dominance and aggression – is, on the whole, harmful”.

  Svara
  • Om man har flätor är man högerextrem och kan haffas av polis (i Tyskland)!

   Svara
   • Ivar L

     /  01/10/2019

    Värre än att dricka mjölk i Sverige…
    Flätor och mjölk. Inte konstigt Skansen är ren rasism och att det där museet i Umeå var tvunget att avlägsna tecknen på att Sverige hade en historia innan Reinfeldt.

    Svara
    • Det är inte klokt!
     Hade någon berättat för 10 år sedan att detta skulle ske, hade jag inte trott det!

     Svara
   • x

     /  01/10/2019

    När jag gick i skolan så var det vanligt att flickor hade flätor och drack mjölk i skolbespisningen.
    Nu när jag vet att dessa flickor var högerextremister så förklarar det en hel del…

    Svara
  • Ok. Så nu har svenska förorten Shariapoliser för att förhindra hor och dubbelt hor medan Tyskarna har anti-fläta-håret-poliser… Ingenting förvånar mig längre.

   Svara
 7. MiT

   /  01/09/2019

  Svara
   • Ivar L

     /  01/10/2019

    Svenska Dagbladet är inte public service.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/10/2019

     Däremot är det extremt komiskt att just Negra kommer med påståendet att journalister inte har en agenda.

     Svara
     • Senior

       /  01/10/2019

      Extra komiskt att hon påstår att hon är omänsklig:
      ””Människor” kan ha agenda, inte journalister.”

      Tyder på totalt noll i självinsikt angående personlig bias etc.

    • Sant!

     Svara
    • Högst presstöd i Norden.
     Inte på samma nivå som SVTs miljarder, men ändå.

     Svara
  • Gorby

    /  01/09/2019

   Svara
  • Gorby

    /  01/09/2019
   Svara
  • ”När man vill beskriva något för någon gör man alltid ett urval av fakta. Folk som inte kan prata strunt beskriver saker och ting genom att välja ut karakteristika som kan ge en vettig helhetsbild av det beskrivna. Gör aldrig det!
   […]
   Churchill var en tjockis som målade dåliga tavlor och rökte för mycket och såg ut som en oskälig hund där han stod och spretade med sina två fingrar i vädret.”
   – Grallimatik, Tage Danielsson.

   Svara
  • G

    /  01/10/2019

   Haha. Fantastiskt märklig tweet. Då skulle jag säga att det jobbar många människor inom public service, men av dessa så är inte många journalister.

   Svara
 8. Ivar L

   /  01/09/2019

  Jaha, då var det dags igen:

  ”SVERIGE När SVT Aktuellts reporter frågade folk på gatan om vem de tror blir nästa statsminister hette en av de svarande Jonathan Frylén. Att denne är förtroendevald kommunpolitiker för Vänsterpartiet var dock inget som nämndes i nyhetsinslaget.”

  https://nyheteridag.se/v-politiker-blev-mannen-pa-gatan-i-svts-nyhetssandning/

  Svara
 9. Ivar L

   /  01/09/2019

  Judiska muséet öppnar igen. Ingen stor sak men såhär säger museichefen Christina Gamstorp:
  ”För mig har det varit viktigt att det nya museet lyfter fram relationen mellan minoritet och majoritet. Det är där det svenska och det judiska möts som något nytt växer fram”

  Ett indirekt erkännande av att det finns en svensk kultur som inte är samma sak som den judiska kulturen. I princip samma sak som Björn Söder säger. Inga konstigheter.

  Svara
 10. Gorby

   /  01/10/2019

  Svara
 11. weasel

   /  01/10/2019

  En helt underbar debatt mellan Bali och ”professor” Kamali.
  Den hade jag missat så tack för den .

  Speciellt förtjust är jag i ”professorns” kommentar :
  ”När jag kom till Sverige 1988 så var det ingen som tog varandra i hand” .

  Nu är ju jag i och för sig inte ”professor” , men jag har ändå vissa minnen av att det då och då hände att folk tog varandra i hand 1988….

  Min katt är mer professor än Masoud Kamali.

  Svara
  • Det faktiskt kanske är sant – att färre i arbetslivet tog varandra spontant i handen alltså ju längre back vi går – och det är mycket möjligt att vi börjat ta varandra i handen oftare i takt med kvinnor i kommit in i betydande positioner.

   Varför? Jo, för att ”skaka hand” är ett sätt att säga ”hej, vi är jämlika / jag respekterar dig”. Detta är en del av vår kultur helt enkelt. Masoud borde ta en fundering vad som till slut händer om han kräver att VI ska anpassa våran kultur till hans? Skulle han acceptera om vi åkte ned till hans hemland och tvingade dessa att anpassa deras kultur till vår?

   Vad skulle det kallats? ”Kolonisering”?

   Svara
   • weasel

     /  01/10/2019

    Ja, det kanske är sant att handskakning var mindre vanligt förekommande förr i tiden.
    Däremot är det definitivt inte sant att ingen skakade hand med någon annan 1988.
    Och det är vad professor Kalkyl påstår.

    Svara
 12. En sak får man ändå ge Mona. Hon förstår vilket elände hon och 7-partiet skapat i Sverige, med det är inte mycket som hon och 7-partiet gör åt den saken, tyvärr. De som flytt den extrema islamismens elände utsätts numera för den plus att även svenska kvinnor drabbas.

  Svara
  • x

    /  01/10/2019

   ”Hon förstår vilket elände hon och 7-partiet skapat i Sverige”.

   Hur kan du påstå att ”Hon förstår”?
   Önsketänkande från din sida bara för att ni båda har samma socialistiska mål?
   Jag har aldrig sett någon intervju med henne där hon förstått vad hon ställt till med.
   Du får gärna överbevisa mig!

   Svara
   • Senior

     /  01/10/2019

    Enda skillnaden är Likheten är som vanligt mellan Mona och Martin ”inte min Socialism”

    Svara
   • I Youtube-klippet ”Mona Sahlin och Hanna Gadban om muslimskt kvinnoförtryck” visar hon att hon förstår vilket problem hon skapat.

    Visserligen desinformerar hon om att Syriens president vill bomba det egna folket, när han enbart försöker utrota västs extrema sekteristiska och utländska proxy-armeer som kallas för ”moderata rebeller”, men det kan bero på att hon betraktar den monopolkapitalistiska media som ägs av det monopolkapital som ligger bakom de konstanta krigen i världen. Hon läser nog inte Anders Romelsjös blogg, men hon har förstått vilket problem hon skapat för människor som flytt det här eländet. Det är tydligt. Kommer hon klara av att göra något åt problemet? Tveksamt.

    De enda intelligenta individerna försvann ur sosse-partiet genom politiska mord. Det förmodligen inte Monas fel, men kanske Kissingers och/eller Bildts fel. Dit går mina misstankar. Girigbukarna som livnär sig på olja och krig.

    Svara
    • x

      /  01/10/2019

     @Martin Gustavsson
     Det mesta av eländet vi ser idag har sitt ursprung i vad den du kallar ”intelligenta individen” åstadkom.
     Det politiska mord du nämner är troligtvis ett insiderjobb inom partiet och har med kalla kriget och Sveriges säkerhet att göra.

     Svara
     • Faktum 1: Olof Palme ville INTE ta emot 1200 kvotflyktingar från Vietnam, med motiveringen att deras kultur skiljde sig för mycket från den svenska. Dagens sossar vill ta emot extrema kulturer som skiljer sig extremt från vår kultur i mängder som är astronomiska, samt inte gripa och döma/utlämna kända krigsförbrytare.

      Faktum 2: Olof Palme hjälpte riktiga flyktingar från en kompatibel kultur som flydde en diktator som var diktator på riktigt. Många av dem och deras barn är åter i Chile idag, p.g.a. effektiv hemspråksundervisning. Dagens sossar hjälper icke-flyktingar och icke-barn och ankarbarn från länder som är inkompatibla med svensk kultur.

      Faktum 3: Olof Palme var vänsternationell och stöttade folken i Vietnam och i Sydafrika för deras nationella befrielsekamp. Sossarna idag är extrema kapitalister och vurmar för monopolkapitalets EU som krossar nationers självständighet.

      Faktum 4: Mördaren är förmodligen funnen och verkar i princip ha erkänt. Konspirationen är tydlig. Mördaren tycks ha blivit rikligt belönad, men polisen gör ingenting och fulmedia har locket på. Varför? Deras ägare och chefredaktörer är förmodligen insyltade ihop med resten av ledargarnityyret som besöker Bilderberggruppen. https://svenanerpalmemordet.blogspot.com/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/09/25/konspirationsteori-kommer-annie-loof-skapa-inbordeskrig-i-sverige/

      Mördaren själv hade förmodligen rätt utbildning, hade förmodligen visat brutal förmåga, hade kanske visat lydnad och lojalitet och hatade förmodligen Palmes goda relationer med stormakten Sovjetunionen som han ansåg hade invaderat hans land. Han måste ha blivit extremt förvånad när Sovjetunionen avskaffade sig självt genom demokratiska beslut, men personligen tror jag att mördarpacket skiter i demokratiska principer. För dem är pengar och makt allt som gäller.

      Sedan Palmes död har 90% av svenska folkets förmögenheter sjunkit successivt enligt Lars Bern och Credit Suisse. https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

      Jag ser själv på min egen och min fars ekonomi att detta stämmer. Löner och pensioner sjunker i reella värden. Pengarna strörsslas på politikeradeln i Bryssel och sänkta skatter för dem och deras rika vänner, medan folket får betala kalaset.

      Du påstår att världen är säkrare nu än vid kalla kriget? -Säg att du skojar! Sedan den 25:e januari 2018 står domedagsklockan på två minuter i midnatt. https://en.wikipedia.org/wiki/Bulletin_of_the_Atomic_Scientists#Doomsday_Clock

      Hur kan mord på statsministrar öka demokrati och säkerhet? Har Sverige blivit tryggare de senaste decennierna?

     • Det är orimligt att anklaga Olof Palme, m.fl. för dagens idioti. Snarare var det nog en vanlig svenk snäll vilja berikning genom det ytliga mötet med exotiska kulturer, utan att vår blågula kultur utmanades eller hotades. Det handlade sannolikt endast om den ärliga viljan att berikas och inspireras, ungefär det som uppstår när man reser. Tanken var nog bara att vi svenskar genom mångkulturen skulle få en roligare vardag, med annorlunda maträtter, sannolikt var inte dagens gruppvåldtäkter eller sharia-poliser i förorterna överhuvudtaget påtänkta alls.

     • Senior

       /  01/10/2019

      Martin, vad anser du om Palme och Geijers ändringar i grundlagen som klubbades igenom 1975?

     • x

       /  01/11/2019

      @Martin Gustavsson
      Faktum 1: ”kultur skiljde sig för mycket” = de var emot kommunism.
      Faktum 2: ”kompatibel kultur” = har kommunism som mål
      Faktum 3: ”vänsternationell” = vän med diktatorer så som Castro, Mugabe etc.
      https://www.dagen.se/debatt/en-myt-att-palme-var-demokratins-forsvarare-1.260251
      Faktum 4: De som lejde mördaren fanns i den innersta kretsen i partiet.

      Den tidigare ekonomin var ett pyramidspel som delade ut mer pengar än vad som kom in. ATP var ett bra exempel.

      ”domedagsklockan” = några som försöker göra sig märkvärdiga och samla in pengar åt sig själva genom att hota med jordens undergång. Har vi hör det förut?

      Jag vet inte, endera är du ett troll eller helt otroligt naiv.

  • Senior

    /  01/10/2019

   Personligen tror jag det är värre än så.

   Hon vet precis vad hon har gjort, och har en agenda (2030) bakom.
   Ett socialistiskt maktövertagande tillsammans med internationalen och det numer nedlusade FN.

   Svara
   • Tveksamt. Hon är nog bara typiskt svenskt naiv, likt resten av sossepartiet och 83%-99% av svenska folket. Hon tror på att allt som FN:s diktatoriska medlemsstater hittar på är kuckelimuck och myspys ungefär som SD-väljare tror på att den f.d. moderaten Åkesson är kucukelimuck och myspys, ex. medelst argumentationsfelet ”guilt by association”, d.v.s. att eftersom Hitler kallade sig nationell så är alla som kallar sig nationella som Hitler, eller att eftersom Åkesson är nationell och emot EU och urskiljningslös massinvandring, så måste det vara kuckelimuck och myspys. Fulmedia som ägs av monopolkapitalet repeterar detta ”Guilt by association”-elände och jag tror att det är därför som folk börjat resonera fel. Det splittrar vårt samhälle, vilket är exakt vad girigbukarna vill. De lever på konflikt.

    Argumentationsfel är inte alls ovanliga inom politiken, snarare regel än undantag. Det handlar inte om överintelligenta människor, men både naiva och manipulerande. De naiva luras av de manipulerande som korrumperar sig.

    Svara
  • weasel

    /  01/10/2019

   Du har både rätt och fel i påståendet att Mona förstår vilket elände hon har skapat, Martin :
   Mona förstår vad hon har skapat.
   Problemet är bara att hon inte betraktar sin skapelse som ”elände” .

   Svara
   • Jo. Hon ser eländet, men jag tror inte hon vet hur hon ska lösa problemen som hon skapat ihop med sossepartiet. Det är en sekt som tror blint på sina egna floskler, precis som de flesta partier gör. Går de utanför ramarna så blir de drevade i medierna. De är jättekänsliga. DEt är fulmedia som styr sossepartiet.

    Svara
    • x

      /  01/10/2019

     @Martin Gustavsson
     Två skilda saker att ”se” eländet och att ”förstå” vidden av det.

     Svara
     • Läser man bara fulmedias vilseledning så tror kvinnor att det bara var otur att just de, deras syster, eller deras mamma blev gruppvåldtagna.

      Blir någon halshuggen av islamister och huvudet avskiljts från kroppen, så står det väl i fulmedia bara att det var svenskar som råkade skära dem lite olyckligt i halsen.

      Kvinnor tenderar dessutom att vara mer godtrogna och Mona Sahlin är kvinna. Jag tror att hon är extremt vilseledd av psykopater i hennes närhet och av fulmedia.

      När hon ex. hade varit på Bilderberggruppen tyckte hon att det var hemskt och att människorna där var hemska. Därefter blev hon drevad i fulmedia.

      Löfven och Lööf säger inte något illa om psykopaterna på Bilderberggruppen.

    • Weasel

      /  01/10/2019

     Återigen delvis rätt, Martin.
     Mona ser eländet. Men eftersom hon är ointelligent, sekteristisk och narcissistisk så kommer hon fram till analysen att eländet beror på precis alla andra än hennes äckliga jävla skitparti.

     Svara
     • Hon är inte ensam om idiotin. idiotin finns över hela det politiska spektrumet. De läser alla sina korkade fulmedier som tycks kontrolleras av främmande makt som vill skapa kalabalik i Sverige. Lyder inte en politiker fulmedia, så drevas denne bort. med Palme fungerade inte fulmedia-drevningen, således blev han mördad.

   • Senior

     /  01/10/2019

    @Weasel

    Hon betraktar nog sin skapelse utifrån perspektivet att ändamålen helgar medlen.

    Det är ungefär så det går till när de goda socialisterna tänker, vilket slutligen utmynnar i diktaturer med folkmord såsom Sovjet, Nordkorea, DDR, Kambodja, etc.

    Svara
    • weasel

      /  01/10/2019

     @Martin :
     Nej, naturligtvis är inte Mona ensam om idiotin. Men om man skulle göra en lista över samtliga riksdagsledamöter under de senaste 40 åren och sedan rangordna dom efter deras idioti så hamnar Mona definitivt bland de översta 10 procenten – och det vill inte säga lite med tanke på hur stenhård konkurrensen är…

     @ Senior :
     Ja, så är det. Ändamålen helgar alltid medlen. Sådan är socialismen. 😦

     Svara
 13. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
 14. Senior

   /  01/10/2019

  Här ser vi möjligen anledningen till att vi inte får en ny regering.
  De vill inte bli sittande med svarte Petter i knät om ett halvår när krisen är ett faktum och vi plötsligt har lika bra finanser som *Venezuela…

  https://ledarsidorna.se/2019/01/kommunernas-ekonomi-som-en-tesla-mot-avgrunden/

  *Det går bra att spendera miljarders miljarder om dagen utan problem.
  -Hela vägen in i kaklet och de plötsligt är slut, då går det inte längre att spendera ett öre.

  Svara
 15. MiT

   /  01/10/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156200639653251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Senior

    /  01/10/2019

   ”Kort sagt: tro dina egna ögon och öron. Du vet precis hur det ser ut i din egen hemstad/hemby/förort numera.
   Det är DET som är verkligheten.
   Inte det en samling överbetalda, BIB-lulliga, kvällstidningskrönikörer, ståuppkomiker/DN-medarbetare innanför tullarna hävdar.”

   -Amen.

   Svara
  • Rikard

    /  01/10/2019

   Hej.

   Men Jens, vad tycker du skall göras åt saken då?

   Skall vi instifta svenska paramilitära grupper, bestående av jägare och hemvärnsmän, som håller ståndrätt med kända förbrytare och gräver ner dem i lämplig myr eller kastar kropparna i nåt gammalt gruvhål?

   Eller vad menar du, Jens? Kom ut ur garderoben på riktigt och börja prata om vad som krävs för att få ordning på torpet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Jag skriver här, då Ganman tyvärr bloggar alltför sällan numera, och jag själv inte använder ‘Ansiktsbok’. DS

   Svara
 16. Senior

   /  01/10/2019

  ”Men det finns inte ett uns liberalism i Socialdemokraterna. De är demokratiska socialister. Det är själva essensen i ideologin.”

  https://www.expressen.se/debatt/-vakna-upp-ur-er-drom-s-ar-inget-mittenparti/

  -Inte ens Uvell är helt rätt ute:
  De är inga demokratiska socialister.

  De är socialister som långsiktigt använder sig av de demokratiska systemen för att långsiktigt (kokande grodan) införa socialism, till skillnad från sina mer otåliga revolutionära kollegor.

  -Slutmålet är detsamma, låt er inte luras att tro något annat.

  Sätt er in i vad som hänt med svenska lagar och regler, framförallt sedan 68-vänsterns intåg. En ganska rejäl vänstergir gällande lagar och regler som sakta men säkert förbereder för ett totalitärt övertagande när alla lagar anpassats till det och tiden är mogen.

  Svara
  • x

    /  01/10/2019

   @Senior
   Precis!
   Alla socialister vad de än kallar sig för har samma mål.
   Att infoga demokrat i sitt partinamn lurar många, men inte alla.
   NMR kanske borde byta namn till Nazidemokarterna för att bli helt rumsrena.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/10/2019

   De har rätt i sak, så vad är problemet? 🙂
   Det är inget annat än den teologiska versionen av ”clever use of game mechanics” !

   Svara
   • MiT

     /  01/10/2019

    Jag postade den mest för att den var kul bara, inte för att något är ett problem 😛

    Svara
    • Kronblom

      /  01/10/2019

     Som Carlos Mencia sa: Hey papa how come you and mama have so many children? Because your mama wont let me go south of the border.

     Svara
 17. G

   /  01/10/2019

  ”Att islamister på bara några få år växt ut till att vara den klart största extremistgruppen i vårt nordliga och sekulära Sverige är en klar indikator på att invandringspolitiken har gått överstyr.”

  Svara
  • ”Varje trovärdigt program mot våldsbejakande extremism behöver således en central punkt om stramt bevakade yttre och inre gränser i Sverige.”

   Som Douglas Murray sade nyligen: Idag har vi strängt bevakade julmarknader. Den insatsen brukade göras vid något som kallades landets gränser.

   Svara
  • Och där sitter hon. Ensam. Vart är hennes vapendragare i V, F! och MP? Tycker de kanske inte att det är så kul att prata om extremister? Undrar varför…

   Svara
  • Motkraft

    /  01/11/2019

   Min PK-vän berättade för ett tag sedan att vägen mot moderata muslimer och muslimska extremismen i Sverige är att ”stödja de muslimer som organiserat sig mot detta”. Nu skulle ju detta naturligtvis inte göra någon som helst skillnad men även med min väns förslag så vet jag inte riktigt hur det skulle gå till. Bidrag till deras förening? Det går ju inte att anordna demonstrationer för att stödja dem eftersom ordet ”islam” och ”muslim” inte får användas inom PK-kretsar. ”Vi är emot krafter inom godtycklig sammanslutning som inskränker människors frihet i Sverige”?!

   Svara
 18. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
  • G

    /  01/10/2019

   Kortslutning? :/

   Svara
   • Ivar L

     /  01/10/2019

    Ja, hennes fråga är fel ställd. Frågan är istället vad de som vill ha mina skattepengar behöver dem till. SÅ kan jag själv stryka de punkter jag tycker är orimliga. Sedan får de för det som verkligen behövs. Skulle gissa på en halvering ungefär, nja 30-40% säkning.

    Svara
  • Jag ska köpa ett Super Nintendo! Kanske ett som inkluderar Super Mario World OCH Mario Kart! Vad ska Katarina göra?

   Svara
   • G

     /  01/10/2019

    Jag har Nintendo NES 8-bits, Nintendo 64 och Gamecube. Efter det blev det ett PS2 😛

    Svara
  • Privata alternativ till icke fungerande sjukvård, skola och polis vore väl det viktigaste!

   Upprepar mitt mantra: De flesta av dagens problem har skapats av staten. Bidragsinvandring är bara det viktigaste exemplet.

   (Gissar att argument som ”det är mina pengar”, ”mer frihet”, ”mindre stat” och ”behöver vi verkligen menskonsulter” faller på döva öron. Hon verkar vara tillräckligt gammal för att minnas 80-talet. Kommer hon inte ihåg ett land som fungerade, eller bor hon i ett område som hittills varit förskonat från problem? Inga barn i skola, inga äldre släktingar?)

   Svara
   • Olof

     /  01/11/2019

    Och min ålderdom. Eftersom staten inte tänker ta ansvar för något av det nämda skulle jag vilja ha råd med det själv.

    Plus att jag skulle gärna vilja hjälpa fler vänner som har det svårt. Jag har åtminstone 2 stycken i medelåldern som inte får ett öre av stat eller kommun utan är hänvisade till att leva på hyra från föräldrar och småjobb (sannolikt psykiska diagnoser, men inte svåra nog så att psykiatrin hjälper till, bara svåra nog för att göra normalt arbete osannolikt, och ingen annan hjälper till heller, så det är typ det eller svälta på gatan).

    Så ja, vad FAN får jag för pengarna?

    Svara
    • Endast den som inte behöver ”välfärden” kan tro att den fortfarande är i världsklass!

     ”Services for the poor are poor services.”
     -Richard Titmuss

     Svara
  • G

    /  01/10/2019

   Leif Östling: ”Vad fan får jag för pengarna?”

   Katarina Johansson: ”Vad fan ska ni med pengar till egentligen?”

   Svara
   • weasel

     /  01/10/2019

    Jag har inte twitter. Någon som har Katarina Johanssons mejladress ?
    Hon vet ju inte vad hon ska ha sina pengar till så jag tänkte ta och skicka henne ett mejl med mina kontouppgifter så att hon kan överföra dom till en person som har behov av dom…

    Svara
 19. G

   /  01/10/2019

  @Senior.

  Ang diskussionen om kappvändare. Jo vi säger samma sak. Det var väl bara ordvalet av kappvändare som blev fel i mitt fall. Det är väl snarare åsiktsbytare eller liknande som jag kunde använt. Så länge man bytt ståndpunkt/åsikt permanent och inte svänger tillbaka och byter åsikt efter hur vinden blåser, för då är man ju som sagt en kappvändare. Jaja, avslutat kapitel men ville ändå svara lite kort.

  Svara
  • Senior

    /  01/11/2019

   Gott så.

   Jag är bara lite nojig och allergisk angående denna förändring och urvattning av ordbetydelser. Något som vänsterkanten medvetet använder sig av för att förvränga debatten. Tex ”individuell” föräldraledighet, när de försöker låsa den att bli lika tvingande för alla.
   -Missförstå nu inte bara att jag tror du gjorde det medvetet, så är inte fallet.

   Därav förklaras min möjligen lite överdrivna reaktion.

   Svara
 20. G

   /  01/10/2019

  Strax innan jul såg jag lite från ett seminarium på SVT Forum och en integrationskvinna som talade, tror det var Västerås hon var ifrån och det hon jobbade med hette ”integrera mera”, hon babbla på och pratade om olika grejer som görs och vad som hittills varit den enskilt bäst åtgärden för integrationen, det var sommarjobb enligt henne, och så sade hon att det skulle vara mycket bra om det avsattes sommarjobbsplatser exklusivt till denna grupp för att underlätta integrationen. Ja för fan, gör det tänkte jag, för i det här landet ställer vi inte grupp mot grupp och ger några fördelar till någon. Hon nämnde att hon själv inte bor i invandrartätt område utan mest bland svenskar, men i sitt jobb när hon besöker så har hon stött på kvinnor som bott här i 5-10 år och knappt kan ett ord svenska, lite av slutsatsen av det var att svenskar ska uppmuntras bo i dessa områden för att blanda in svenskar.

  Och samma dag i SVT Forums sändning från riksdagen diskuterades just integration, ”integrationen MÅSTE bli bättre” sades det från flera. Speciellt centerpartisten fokuserade på just det i sitt tal. Han nämnde Morakniv som lyckat exempel, där en nyanländ fått jobb och att Morakniv efter detta ökat försäljningen till ME med några hundra procent, centerpartisten medgav samtidigt att han vet att detta var ett exempel på vad han kallade ”lyckad integration” men att allt för många fortfarande inte har jobb. Sen blev det lite replikskiften mellan SD och C ang just integration. Centerpartisten blev lite irriterad och undrade om ”SD har gett upp och inte tror att integration är möjligt längre”. Svaret blev Nej. Inte med eran politik.

  Senare samma dag i sändningen från SVT Forum visades ett kort klipp från förr när Lars Leijonborg avgick som partiledare för FP och Jan Björklund tog över. Det Lasse önskade sig mest och som var nödvändigt att bli bättre sade han från scenen, det är integrationspolitiken. Jag liksom tänkte att när fan ska ni ge upp. Det har absolut inte blivit bättre sedan Lasse avgick som partiledare för FP, och än idag står ni i riksdagen och ojar er över att integrationspolitiken måste bli bättre. Samma visa om och om igen. När ska polletten trilla ner som säger att det kanske inte är deras s.k integrationspolitik som måste bli bättre, utan något annat.

  Svara
 21. G

   /  01/10/2019

  *Socialism/kommunism är så bra*….

  ”Vietnam says Facebook violated controversial cybersecurity law

  Facebook has violated Vietnam’s new cybersecurity law by allowing users to post anti-government comments on the platform, state media said on Wednesday, days after the controversial legislation took effect in the communist-ruled country.

  In a statement, a Facebook spokeswoman said, “We have a clear process for governments to report illegal content to us, and we review all these requests against our terms of service and local law.”
  She did not elaborate.

  Facebook had refused to provide information on “fraudulent accounts” to Vietnamese security agencies, the agency said in Wednesday’s report.

  In November, Vietnam said it wanted half of social media users on domestic social networks by 2020 and plans to prevent “toxic information” on Facebook and Google.”
  https://www.reuters.com/article/us-vietnam-facebook/vietnam-says-facebook-violated-controversial-cybersecurity-law-idUSKCN1P30AJ

  ”China’s government starts issuing fines for VPN use
  Country starts enforcing 20-year old law

  The ban on VPNs also affects businesses operating in China, which are required to only use VPNs licensed and approved by China’s government.

  It comes as Chinese citizen Zhu Yunfeng was fined Rmb1,000 ($145) for using a popular VPN service. The fine represents about one-fifth of the average monthly wage in Zhu’s home city of Shaoguan in Guangdong province.

  According to the Financial Times, Zhu had used the Lantern VPN app, popular in China, to access websites out of China. He was prosecuted under a public security law introduced in 1997 that forbids access to the ‘foreign internet’ without permission.
  While the law is more than 20 years old, it has rarely been enforced until now […]

  ”Over the past couple of years, the Chinese authorities have made legitimate headway in shutting down and limiting the use of VPNs from within China,” Charlie Smith of Greatfire.org, a censorship watchdog, told the FT. ”But we have rarely seen individual VPN users get targeted in this way.”
  https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3068962/chinas-government-starts-issuing-fines-for-vpn-use

  Svara
  • Senior

    /  01/10/2019

   Snart i en domstol nära dig…

   Svara
  • G

    /  01/10/2019

   ”SVT-text: Maduro insvuren som president

   Venezuelas president Nicolas Maduro har svurits in för en ny mandatperiod – trots att han saknar parlamentets stöd och trots omvärldens protester.

   I presidentvalet i maj förra året hindrades en stor del av oppositionen från att delta, inga observatörer släpptes in och det hela avfärdades som en fars från många håll.

   Den panamerikanska samarbetsorganisationen OAS förklarar presidentskapet ogiltigt. Paraguay meddelar att man stänger sin ambassad i Venezuela och USA uppmanar venezuelaner som stödjer Maduros styre att tänka om.”

   Svara
 22. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
  • G

    /  01/11/2019

   ”Expressen mobbning och lögner kommer aldrig stoppa vår kamp mot maktmissbruket

   Expressens kultursida har de senaste veckorna fört en drevliknande kampanj där man försöker botanisera i mitt psyke. Den fisförnäme kulturchefen Jens Liljestrand ställde nyligen en retorisk fråga kring vilken han byggde en hel krönika, “Hur är det att vara Katerina Janouch”, givetvis utan att vara intresserad av det verkliga svaret, eftersom han i sådant fall skulle ha frågat mig personligen, eller föreslagit att jag skriver ett genmäle. Igår så var det rabbinen och författaren Dan Korns tur, som tog vid där Liljestrand slutade. Det finns fog för att fråga sig hur herrarna Liljestrand och Korn mår, som istället för att hålla huvudet kallt och sakligt förhålla sig till det som nu sker i Sverige, hänfaller åt lögner och simpel mobbning. Till er vill jag hälsa: Vår kamp mot galna politiker och etablissemangets och mediernas maktmissbruk kommer att gå vidare med förnyad styrka.”
   http://katerinamagasin.se/expressen-mobbning-och-logner-kommer-aldrig-stoppa-var-kamp-mot-maktmissbruket/

   Svara
   • G

     /  01/11/2019

    Det blev jag med.

    Svara
    • Kristian

      /  01/11/2019

     Dan Korn är lite svårgreppbar ibland. Mycket han säger är bra, en del saknar helt innehåll, en liten del vet jag inte vad han vill säga.

     Svara
   • G

     /  01/11/2019

    Svara
 23. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  01/10/2019

   Jag föreslår att pojkarnas föräldrar utildas i att fostra sina pojkar att säga förlåt och gå därifrån när en ordningsvakt ber en gå därifrån. Utan att behöva kaxa sig för sin sk. heder.
   Just sayin’.

   Svara
   • Johan A

     /  01/11/2019

    Det hade varit uppfriskande om RB hade kritiserat föräldrarna för att de hade uppfostrat ungen att leva enligt machonormen att käfta emot och använda våld för att ha blivit ”kränkt”. Men jag misstänker att RB tycker att det är ok med sånt när individen kommer från vissa delar av världen och svär sig till en viss religion, där primära konfliktlösningsmetoden är just att använda våld…

    Svara
  • G

    /  01/10/2019

   Rädda Barnen är irrelevanta sedan länge. Det var ju ”barnmisshandel” på Malmö central 2015, men det är lätt skrika sig hes innan man har hela bilden och historien bakom…
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/radda-barnen-man-blir-bestort

   Svara
  • G

    /  01/11/2019

   Svara
  • G

    /  01/11/2019

   FavoritBlatten twitterbio: ” ❤ Socialist ❤ "

   Alt-media får fan skriva om den där jävla filmen så att vänsterns desinformationsattack får mothugg!

   Svara
   • weasel

     /  01/11/2019

    ”Hoppas att dessa ordningsvakter får ett rejält straff” skriver vänsterpersonen i Uvells twitter.

    Detta måste vara första gången som vänstern förespråkar rejäla straff : o

    Någon borde informera dom om att rejäla straff är inhumant och inte minskar brottsligheten och att väktarna istället för fördömmande och rejäla straff behöver stöd och hjälp…
    Jag menar, vem vet vilka traumatiska upplevelser dessa väktare har varit med om ? 😦

    Svara
    • Nej, nej det heter vilka traumatiska upplevelser dessa snorungar har varit med om. Tänk vilket trauma – igen – det blev när någon försökte tala om för dem att de betedde sig illa och tänk att bli handgripligt avvisade. Så förfärligt. Alla borde högst ha gjort handhjärtan. Det är ju vår problemlösningsmetod nu mera. Eller ge dem ett armband.
     Vakterna borde be ursäkt av föräldrarna också.
     ((ironi? Inte idag.)

     Svara
 24. Gorby

   /  01/10/2019

  Svara
  • Senior

    /  01/10/2019

   Statstelevisionen förnekar sig inte….
   Mer regel än undantag, just därför jag inte tittar på skräpet.

   Svara
  • G

    /  01/10/2019

   HAHAHA. Herregud. Det måste fan vara rekord för SVT att hinna med så här många inom en och samma vecka. Helt sanslöst. Det är dessutom 3 dagar kvar av den här veckan så fler ”misstag” kan SVT lyckas få till utan tvekan.

   Svara
   • weasel

     /  01/11/2019

    Fantastiskt ! 🙂
    Den fria och oberoende statliga televisionen kunde väl i alla fall låta det gå en vecka innan dom intervjuar någon ny fri och oberoende V-politiker . 😀

    Svara
  • G

    /  01/11/2019

   Svara
 25. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/11/2019

   Noterade även den. Är Aftonbladets ledarskribenter verkligen så dåliga, eller vill de säga något annat. Jag har ingen aning. Texten innehåller inte ens någon halmgubbe. Vad är det för skräp de publicerar?

   Följande dialog får symbolisera djupet och själva poängen med Jonna Simas text.

   – Hur var det i Ludvika?
   – Jo, om man gräddar tjockpannka får man inte glömma att sätta på ugnen.
   – Besökte du kanske gammelgården och tittade på Östanberghjulet?
   – Kanske, för har man plåten för högt riskerar pannkakan att brännas.

   Hade hon kanske slut på idéer, och körde hon kanske bara ledarredaktionens algoritm för politisk korrekt text? Vem vet.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/11/2019

   Taxi-Jonna.
   Vissa människor har en flexibel inställning till verkligheten.

   Svara
 26. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
 27. MiT

   /  01/10/2019

  Svara
 28. G

   /  01/10/2019

  ”SVT Text: Sverige mest demokratiskt i EU

  En stor årlig undersökning rankar Sverige som det mest demokratiska landet i EU – men icke EU-länderna Norge och Island ligger ännu bättre till.

  Det är den brittiska tidningen The Economists forskningsenhet som sammanställt sitt årliga demokratiindex över 44 europeiska länder. Sverige hamnar i EU-topp med 9,39 av 10 möjliga poäng.

  På den sammanslagna listan är Sverige trea eftersom Norge är i topp med 9,87 poäng följt av Island på 9,58 poäng. I den andra änden av skalan återfinns Azerbajdzjan, Ryssland och Vitryssland som klassas som auktoritära regimer.”
  ———————–

  De länder i Europa som enligt den brittiska tidningen The Economist var mest demokratiska i Europa i fjol:

  Land Poäng av 10 möjliga

  Norge 9,87
  Island 9,58
  Sverige 9,39
  Danmark 9,22
  Irland 9,15
  Finland 9,14
  Schweiz 9,03
  Nederländerna 8,89
  Luxemburg 8,81
  Tyskland 8,68

  De minst demokratiska länderna:

  Azerbajdzjan 2,65
  Ryssland 2,94
  Vitryssland 3,13
  Turkiet 4,37
  Armenien 4,79
  Bosnien-Hercegovina 4,98
  Georgien 5,50
  Ukraina 5,69
  Montenegro 5,74
  Moldavien 5,85

  Svara
 29. G

   /  01/11/2019

  ”Våldtäktsförsök i centrala Göteborg – man flydde springandes

  Polisen är på plats i stadsdelen Haga i Göteborg sedan en kvinna larmat att en man attackerat henne, skriver polisen på sin hemsida.
  Mannen har enligt larmet dragit ner kvinnan på marken och sedan dragit i hennes kläder.

  Larmet om händelsen kom vid 20-tiden på torsdagen.

  Kvinnan attackerades av mannen i stadsdelen Haga i Göteborg. Hon drogs ner på marken och började då skrika varpå gärningsmannen bad henne att vara tyst – hon fortsatte skrika varpå han lämnade platsen springandes.”
  https://www.expressen.se/gt/misstankt-valdtaktsforsok-i-centrala-goteborg/

  Svara
 30. G

   /  01/11/2019

  facebook.com/joakim.lamotte/posts/2126573240770589

  Svara
  • G

    /  01/11/2019

   Svara
  • Rikard

    /  01/11/2019

   Hej.

   Lamotte ljuger inte.

   Ni (eventuella) kollegor som smygläser den här bloggen: sluta ljug. Sluta mörka. Sluta med ‘tyck synd om’-mentaliteten. Anmäl allt som anmälas skall. Om inte rektor gör sitt jobb, anmäl rektor till skolnämnden (eller vad det heter i din kommun). Gör anmälan till fackombud och skyddsombud. Gör orosanmälan.

   Inte en gång, utan varje gång. Stötta varandra i detta. Ni är inte rasister för att ni anmäler icke svenska elever. Tvärtom.

   Sluta vara Quislingar och medlöpare, utan sätt yrkeshedern och visa integriteten att verkställa värdegrunden i handling. Det kan, och kommer att kosta en eller annan av er jobbet och karriären, och en del ‘vänner’ – är det inte värt det? Jobb finns det andra.

   (Och som en parentes: sluta med er vidskepliga tro på program, teknik och det senaste pedagogiska snömoset. Där har inte hänt ett dugg med hur vår däggdjurshjärna lär sig saker sedan Sokrates. Den som kan visar och berättar. Eleven prövar och frågar, och blir korrigerad. Repetera.)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 31. G

   /  01/11/2019

  Svara
 32. G

   /  01/11/2019

  Svara
 33. G

   /  01/11/2019

  *Lalalalalalalala*

  Svara
 34. G

   /  01/11/2019

  Svara
 35. G

   /  01/11/2019

  ”15 unga män har dömts för gruppvåldtäkter av pojkar i Sverige

  Risken har ökat enligt Mustafa Panshiri, före detta polis och föreläsare”
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/15-unga-man-har-domts-for-gruppvaldtakter-av-pojkar-i-sverige/

  Svara
 36. x

   /  01/11/2019

  Svara
 37. G

   /  01/11/2019

  Alltså, jag har samma åsikt som de flesta om nazister och nazism, men detta blir lite svårare om man tänker lite längre. Vilket trollet Anna inte klarar av.

  Svara
  • G

    /  01/11/2019

   (Läs gärna artikeln ovan) Sen finns ju sådana här föräldrar också…

   Svara
  • Olof

    /  01/11/2019

   Heh, nu när brexitsupportrarna verkar ägnat sig åt lite kulturell appropriering kan det absolut leda till lite komedi… Hur skulle det bli här i Sverige?

   ”… Mona Sahlin är national socialist … Mona Sahlin är national socialist … Ropen skalla nazis är alla… ropen skalla nazis är alla…”

   Jag ser fram emot detta nya steg i den politiska diskursen.

   Svara
 38. G

   /  01/11/2019

  facebook.com/magdajournalist/posts/2189379787944824?__tn__=K-R

  Svara
  • Kristian

    /  01/11/2019

   Men det skall fortfarande inte vara ”assimilering” utan ”integration” – Sverige och Väst skall anpassa sig till detta …

   (Inte riktat till Gad, hon förstår nog bättre.)

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/12/2019

   Och följden av denna förståelsen av deras begreppsvärld och moralsystem är hur viktigt det är att informera nyanlända vad av detta som inte fungerar i Sverige. Dels enligt lag och dels med svenska begrepp och moraluppfattning. Precis som man måste informera en ny fotbollsspelare om vilka regler, skrivna och oskrivna, som gäller på plan. Då kan nyanlända tidigt avgöra om Sverige verkligen är en sport för dem.
   Sverige har en lång väg att vandra när det gäller tydlig information, Det här gäller i Sverige!

   Svara
 39. G

   /  01/11/2019

  Sannerligen inte lol.

  Svara
  • Kristian

    /  01/11/2019

   Min jämförelse med kristendomen:
   År 1517 spred Martin Luther sina 95 teser. Sedan följde reformation, religiösa krig, upplysning, sekularisering, industrialisering. (Inkvisitionen upplöstes formellt inte förrän på 1800-talet!)
   Vad Europa behövde för fem hundra år sedan var ”mindre av en viss religion”, eller i varje fall ”religion som inte lägger sig i allt.” Europa blev bättre av det.

   Vad Europa behöver idag, är mindre av en viss religion som lägger sig i allt.

   Svara
 40. G

   /  01/11/2019

  https://uvell.se/2019/01/10/sultan-kayhan-annu-en-sosseskandal/

  Svara
 41. G

   /  01/11/2019

  Svara
  • Olof

    /  01/11/2019

   Hmm, narcissistisk kanske, men förljugen?

   Jag är inte speciellt förtjust i Annie Lööf, men jag tycker hon varit rätt klar med vad hon vill, från början till slut. Sen att folk inte lyssnar på det örat och att hon kanske inte fokuserar på ‘avveckla välfärden’ delen av sina ‘fri rörlighet’ värderingar innebär inte nödvändigtvis att hon ljuger. Man kan ju inte skylla på henne om man lurar sig själv.

   Då tycker jag nog Reinfeldt var betydligt värre som verkligen försökte ge sken av att han stod bakom den svenska modellen samtidigt som han medvetet undergrävde den.

   Däremot tycks Lööf helt verklighetsfrånvänd och totalt utan kontakt med väljarkåren. Kanske har hon inbillat sig att väljarna förstått hennes budskap, trots hennes blyghet kring de mindre uppskattade bitarna av det.

   Menmen. Vi får hoppas att den europeiska tröttheten på politiker utan verklighetskontakt sprider sig även hit.

   Svara
 42. G

   /  01/11/2019

  Förtydligande: Titania är sarkastisk i tweeten

  Svara
 43. Bamse

   /  01/11/2019

  Helt OT, men var ju tal om svenska spelfirman DICE:s Battlefield V (V for virtue signalling?) här före jul. Hittills kan man säga att det sket sig ganska ordentligt.

  För den som är intresserad är här en utmärkt video om fiaskot så här långt:

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/12/2019

   Personligen såg jag fram emot Biowares Anthem, dvs tills de gick ut med att man kan bestämma könet på sin pilot, men alla robotar man styr är ”könsneutrala”.

   Interceptorn är nästan androgyn. Nästan.

   Colossusen är en enorm bredaxlad tjockis med ett manligt röreslsemönster.

   Rangern ser ut som Conan Barbaren, så där könsneutral som bara Schwarzenegger kan. Givetvis med det mest stereotypt manliga rörelsemönster man kan tänka sig.

   Stormen ser ut som Stålmannen, med slängkappa och allt, så där könsneutral som bara Clark Kent kan. Även den med många klassiska manliga power poses.

   Hade de sagt att ”nix, man kan bara lira som snubbe” så hade det funkat. Hade de slängt in åtminstone en kvinnligt formad robot med feminint rörelsemönster så hade det funnits kvinnlig representation (som annars är så djävla viktig) och viss jämlikhet. Men inte. Det blev uppenbart politiserat skitsnack istället.

   Ödets ironi ligger heller inte på latsidan. Basen för hur robotarna är konstruerade är som skapta för hydrauliska högklackade pumps!

   I vilket fall ligger det tusen spänn och väntar på att bli deras så fort de introducerar en timglasformad robot som svassar i gången 🙂

   Svara
   • Bamse

     /  01/12/2019

    ”I vilket fall ligger det tusen spänn och väntar på att bli deras så fort de introducerar en timglasformad robot som svassar i gången ”

    Ha ha, ja det vore något! Kanske det kommer i Cyberpunk 2077 om de inte fegar ur de också 😉

    Hur som helst känns det bra konstigt att stora spelbolag totalt verkar ha förlorat känslan för vad deras (ofta extremt trogna!) kunder vill ha. I stället gör de allt för att plocka godhetspoäng hos feminister, ”sjw” med mera – varav många förmodligen aldrig tänkt köpa deras spel ändå.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  01/12/2019

     Cyberpunk är ett interaktivt konstprojekt. Det går ut på att se hur länge man kan hålla fansen peppade och på halster innan de ger upp!

     Och på B svarar jag: socialister är sällan köpglada (om de inte handlar för andras pengar).

     Svara
 44. Jonas

   /  01/11/2019

  Nu verkar det som om det blir en S, MP, C och L regering, med ”passivt stöd” av VPK.

  En fundering som dök upp är, om flera minoritetspartier går ihop och bildar majoritet, blir det då minoriteter som förtrycker majoriteten eller är det fortfarande majoritetsförtryck?

  Svara
  • Olof

    /  01/11/2019

   Det är väldigt tyst om huruvida de förhandlat med V om saken.

   För om V går med på försämringar i arbetsrätten och hyresregleringen så tror jag man öppnar upp för ytterligare splittring inom vänstern och kanske en utveckling med ett nytt vänsterpopulistiskt parti som i Italien. Medans ett V som säger nej till en regering på sådana premisser sannolikt skulle tjäna mycket på ett nyval.

   Men det blir intressant att se. Det innebär förstås att alliansen är stendöd (surpriiiiise) vilket jag skulle tro kommer leda till att M och KD måste börja ett arbete med att sminka upp ett konservativt block och börja inkludera SD.

   Det kan bli en spännande tid i svensk politik.

   Svara
   • Kristian

     /  01/11/2019

    Inte helt tyst:
    ”Centerpartiet och Liberalerna har redan kapitulerat inför kommunistiska krav”
    https://ledarsidorna.se/2019/01/centerpartiet-och-liberalerna-har-redan-kapitulerat-infor-kommunistiska-krav/
    ”Förslaget innebär att regeringen avser möjliggöra för inlösen av mark utan ersättning. Ett annat mer korrekt uttryck för detta är konfiskation eller expropiering.”

    Svara
    • Olof

      /  01/11/2019

     Hmm, jag grävde lite i det där när det var nytt (och blev lite besviken på Ledarsidorna och Uwell).

     Som jag skrev då: Tittade igenom historiken för lagutrymmet och vad jag kan se fanns exakt samma paragrafer med i den plan och bygglag som antogs 2010, sen togs de bort 2014. Motsvarande skrivelser tycks även finnas i versionen från 1987.

     Det vill säga även regeringen Reinfeldt röstade igenom samma sak helt frivilligt?

     Svara
 45. MiT

   /  01/11/2019

  Svara
 46. Olof

   /  01/11/2019

  Haha, Björklund skall ha fått igenom förstatligande av skolan.

  Löfven har redan leveransplanen klar, och har till och med börjat.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/staten-tar-over-kritiserad-skola-i-botkyrka

  Svara
 47. Senior

   /  01/11/2019

  Läsvärt om EU och Brexit, vilket leder tanken till ett Swexit….

  https://www.expressen.se/debatt/hellre-no-deal-brexit-an-oversittarna-i-bryssel/

  Svara
  • Sargon säger samma sak.
   * Irland kommer att behöva hundratals miljoner i stöd om hälften av deras nötköttsförsäljning försvinner. (Man kan tala om human djurhållning så mycket man vill – de flesta kommer att köpa Sydamerikansk ändå.)
   * Medicin? Tänk er rubrikerna: ”Juncker stoppar mediciner till miljoner Britter.”
   * EU-medborgare i UK. Sargon viskar sarkastiskt ”ja, det blir gaskammare, förstås.”

   Och vi har sett den högre notan bara för Sverige. Har sett 6 till 15 miljarder. Nettobetalningen för 2018 var 27 miljarder.

   (https://www.europaportalen.se/teman/sveriges-eu-avgift
   ”När det gäller den brittiska rabatten får andra EU-länder gå in och täcka upp för den med en extra avgift. Sverige får dock rabatt på britternas rabatt och betalar bara 25 procent av sin andel.”)

   Svara
 48. Gorby

   /  01/11/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2019

   Bilderbergare Reinfeldt kastade in hatten och släppte fram S 2014. Bilderbergare Lööf kastade in skon och släppte fram S 2018. Globalisterna får passa på att mysa så länge det varar. Massimmigrationen fortsätter 4 år till.

   Svara
 49. Gorby

   /  01/11/2019

  Svara
 50. OT: Fnordspotting skriver i dagarna om Erik von Kuehnelt-Leddihn, som är underbart motvalls: bland annat ifrågasätter han om ”demokrati” alltid ger utfallet ”frihet.” Han gillar inte heller ”jämlikhet”, särskilt inte varianten ”jämlikhet till varje pris”.
  ”Liberty or Equality” (1952) finns som pdf och epub här:
  https://mises.org/library/liberty-or-equality-challenge-our-time

  Har inte läst så långt än. Några citat:
  ” … ostracism, as a political institution, flourished in democratic Athens, and was primarily directed against outstanding persons.”
  ”… the deification of youth, the ever mounting expropriation of the well-to-do until they begin to defend themselves,[…] the flight of the wealthy and of the intellectuals …”
  (Fast eliten är på motsatt sida den här gången.)
  ”An inevitable result of all levelling tendencies is an anti-liberal attitude.”

  Svara
 51. Gorby

   /  01/11/2019

  Svara
 52. Ivar L

   /  01/12/2019

  Dan Korn tycker Katerina Janouch o kompani skall sluta säga att det blivit farligt i Sverige och att man inte skall överdriva farorna.

  Varför tycker Dan Korn det? Jo för att han tror att det är farligt att göra det.
  Snacka om att säga emot sig själv:

  ”Det finns anledning till oro. Det finns mycket som inte är bra. Men det är knappast avgrunden som öppnar sig. — För att fortsätta den liknelsen springer vi numera runt på Stockholms centralstation utan att ens veta vilket tåg vi skall ta och vart vi skall lösa biljett. Det är en farlig situation, för i det läget kommer charlataner dyka upp som utlovar att de säljer biljetter till Paradiset, när de i själva verket ger dig svindyra bussbiljetter för en enkel tur till Avfallsverket.”
  https://www.expressen.se/kultur/ide/for-katerina-janouch-star-hela-varlden-i-brand/

  Han pratar också om ”tron på extrema lösningar”, men vilka lösningar, vilken politik idag är det egentligen som är farlig? Den SD föreslår? Tvivlar starkt på att den leder till fler dödade, våldtagna och rånade än någon annans politik.

  Svara
 53. Frida Gustavlin

   /  01/12/2019

  Sannolikt årets tweet från Annie Lööf. Den symboliserar på alla sätt hennes självbild, att bara för att hon säger något, så är det så. Är hon galen? Inte i en klinisk bemärkelse. Dock så tävlar hon med storheter som Göran Persson, Carl Bildt och Björn Ranelid om vem som har högst tryck i sin uppblåsthet.

  ”Centerpartiet kommer vara ett liberalt oppositionsparti som tar ansvar för Sverige.”

  Det hade så klart varit en smula artigare om hon skrivit.

  ”Eftersom jag betraktar er som jubelidioter så är det naturligt för mig att påstå att Centern, trots att jag förklarat att vi nu är sossarnas stödparti, ändå kommer vara ett oppositionsparti under de kommande fyra åren.”

  När man tänker mer på det, hon är fan vassare än mästaren själv, Donald Trump, vad gäller att envetet söndra betydelsen av språkliga uttryck. Genom något som framstår som på gränsen till magi förvandlar hon rent strunt till 100% äkta falska nyheter.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/12/2019

   Riktigt illa på ett sätt. Att Löfvén blir kvar. Men kanske oundvikligt att ett mittblock i politiken skulle skapas. Också en bättre lösning än en DÖ-gegga med S-C-M.
   Nästa val åker liberalerna ut ur riksdagen.

   Svara
  • Porta

    /  01/12/2019

   Kommer de vara i opposition mot sig själva? Nåja… Annie’s tankeverksamhet tycks i alla fall vara i opposition med all logik…

   Svara
   • Senior

     /  01/12/2019

    Tja, miljöpartiet har ju lyckats vara opposition till sig själva ett bra tag nu…..

    Svara
    • weasel

      /  01/12/2019

     ””Centerpartiet kommer vara ett liberalt oppositionsparti som tar ansvar för Sverige.”

     Okeeej….då förstår jag varför Annie röstar Ja till Löfven.
     Själv röstade jag på SD för 4 månader sedan.
     Som ni alla förstår ska detta tolkas som att jag är i opposition mot SD.

     Från Wiki ;
     ”Med politisk opposition avses regeringens motståndare.
     Oppositionspartierna har som uppgift att invända och rösta mot, kritisera samt analysera regeringens agerande och beslut. För ett sunt politiskt liv är opposition nödvändig då den innebär ett korrektiv mot maktmissbruk”
     Hmmm…. :/

     Svara
     • Senior

       /  01/12/2019

      Att vara i opposition till sig själv på detta vis torde vara någon form av självskadebeteende. Och ett tecken på en fruktansvärd dubbelmoral, eller möjligen psykopati, när man kan sitta ta beslut som man sedan utåt kritiserar.

      -Att kompromissa och vara öppen med att man just kompromissat är en sak, men den politiska retoriken från partiledarna idag saknar motstycke….

 54. Gorby

   /  01/12/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/12/2019

   ”Vi har en generös föräldraförsäkring, en förskola som alla har råd med och utbyggd fritidsverksamhet. Men trots detta ser vi ändå att risken för sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa är högre bland föräldrar som jobbar än i andra grupper. Många föräldrar får inte tiden att gå ihop, vissa känner sig till och med tvungna att gå ner i arbetstid. Det är inte hållbart. Därför vill vi nu underlätta ytterligare för föräldrar som jobbar.”

   Vissa tvingas alltså att gå ner i arbetstid eftersom de har att tvingats att skaffa barn. Tack, då vet jag.

   Svara
 55. Porta

   /  01/12/2019

  Mona… toblerone… det är häftigt att betala skatt… ingen svensk kultur, bara midsommar… falsk ”intygare” och privat parkeringsplatsordnare till påsätta… öhhh livvakt menar jag… lär ju enligt envisa rykten offentligt smyckat sig på ett sätt som markerar status i ”dominanskretsar”… inget att säga om det, åt var efter eget sinne men i statens tjänst förväntar jag mig oförvitlighet, själv som privat anställd skattebetalare föredrar jag… https://www.youtube.com/watch?v=HBbMBj-Duag

  Svara
 56. Man kan alltid lita på att inspireras till att blogga om man tittar på Skavlan!
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/01/12/sexist-ska-med-sexism-behandlas/

  Svara
 57. Ivar L

   /  01/12/2019

  RIP Rättviseförmedlingen:
  https://nyheteridag.se/rattviseformedlingen-lagger-ned/

  ”Rättviseförmedlingen grundades 2010 av PR-konsulten Linda Thomsgård, och verksamheten har framförallt gått ut på att skapa listor för att lyfta fram personer med ”underrepresenterad bakgrund” för rekrytering till olika uppdrag.

  Rättviseförmedlingen fick bland annat i uppdrag av kulturminister Alice Bah Kuhnke att skapa listor för kulturdepartementet för att tillsätta platser i departementets styrelser och insynsråd. I samband med det fick Rättviseförmedlingen kritik för att deras lista gynnade personer med vänsteråsikter bosatta i Stockholm.”

  Ja, inte minst gynnades ju grundaren själv när hon som s.k. vit priviligierad innerstadskvinna fick guldjobbet på SVT Kultur. Då var det inget snack om att jobbet borde gå till någon mörkhyad från förorten inte.

  Svara
  • Senior

    /  01/12/2019

   Vänta du bara, personerna återfinner du snart, eller kanske redan i en välavlönad myndighet istället.

   Svara
 58. Ivar L

   /  01/12/2019

  Men det här var väl ett otroligt dåligt ordval på en kampanj:
  ”Det var tidigare i veckan som Italiens inrikesminister och vice premiärminister Matteo Salvini sade att Italien och Polen kommer gå ihop för att skapa en ‘europeisk vår’.”

  Den arabiska våren, som man naturligtvis associerar till, slutade i krig, sönderfall, kaos & islamism. Hur kan de välja ett namn som associerar till detta?
  http://www.friatider.se/orb-n-sp-r-tv-civilisationer-tror-v-steuropa-kommer-bli-muslimsk-blandkultur

  Svara
 59. Ivar L

   /  01/12/2019

  Ibland går det bra att gå ut med signalement:
  ”GÖTEBORG På torsdagskvällen blev en kvinna överfallen och utsatt för ett möjligt våldtäktsförsök i stadsdelen Haga i Göteborg. Gärningsmannen har ljust hår och talar svenska utan brytning, enligt polisens signalement.”
  https://nyheteridag.se/ljusharig-och-utan-brytning-polisen-ger-ut-signalement-efter-valdtaktsforsok/

  Svara
 1. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: