Journalist fri från agenda

Negra Efendic, SvD, skrev en intressant tweet häromdagen i en diskussion

Den här nämligen. Hon säger att journalister inte har någon agenda. Negra har ägnat det senaste året nästan uteslutande till att granska de medicinska åldersbedömningarna och jag ska ge henne att hon visat att hela området i Sverige är ett enormt kaos på alla möjliga sätt och präglat av grav inkompetens. Dock tror jag inte att hennes syfte var att visa att det är ett kaos och reda ut varför för då hade man ställt andra frågor. Hennes syfte har varit att göra ner allt som har med åldersbedömningar att göra. Punkt. Hon driver opinion mot det helt enkelt.

Grejen är att hon gjort det på nyhetsplats och inte via krönika osv som är platsen att driva opinion.

För OM man verkligen bara var intresserad av att belysa problem så ställer man ju andra frågor, t ex så skulle man kunna jaga svar på varför Sverige valde den metod man valde när andra länder redan hade väl fungerande metoder som de använt i flera år? Det hade ju varit lätt att ta till sig kompetens inom det området då? Är inte detta den viktigaste frågan att ställa ändå?

Man skulle kunna jaga svar på varför man utsåg en utredare, Carl-Erik Flodmark, med bakgrund i Barnläkarföreningens styrelse och som även är en miljöpartist? Barnläkarföreningen har nämligen kategoriskt tagit ställning mot alla former av åldersbedömning eftersom de gärna vill att vuxna män som man inte vet något alls om ska få möjlighet att bo tillsammans med barn på HVB-hem. Och Miljöpartiet är ju… Miljöpartiet….

En annan fråga att ställa är varför man helt enkelt inte från början bara följt direktiven som säger att det är den asylsökande som ska göra det sannolikt vem man är och hur gammal man är? Alla som inte UPPENBART är under 18 år (innan pubertet t o m precis efter) och inte kan göra sannolikt hur gammal man är räknas som 18 år. Varför har man inte följt direktiven på Migrationsverket? Är inte det en viktig fråga att ställa hela tiden till ansvariga? Då hade man sluppit gråskäggiga män med åldersrynkor på HVB-hem som det larmats om?

Osv, det finns massor av frågor som borde ställas. Som inte ställs såklart. I stället har man hittat en liten detalj här och en liten detalj där som kanske kanske kanske kan vara lite tveksam i någon formulering och så har man blåst på osv. Det har varit experter från Tyskland som granskat några fall och kommit fram till helt andra slutsatser än RMV men när RMV velat titta på rådatan så har de tyska experterna vägrat lämna ut den men ändå så handlar minst 5-6 artiklar om just detta som ingen kan kontrollera alls. Eller det är säkert närmare 10 artiklar där man hänvisar till de tyska experterna som inte vill lämna ut någonting.

Hur ser Negras agenda ut i den här frågan? Jag kollade genom hennes artiklar från ca ett år tillbaka, här är de. Håll räkningen…

En av ett par artiklar som överhuvudtaget ens nämner risken åt det hållet. Vilket borde vara den dominerande frågan, att inga vuxna ska bedömas som barn alltså. Men det är tvärtom, man har siktat på att inga barn ska bedömas som vuxna vilket betyder att det blir massor av vuxna som bedöms som barn i stället för ett fåtal barn som bedöms som vuxna.

Ibland blandas det in någon snyftare i bombmattan av artiklar om åldersbedömningar också.

Räknade ni? Det är 56 artiklar av Negra bara om detta det senaste året när det borde räckt med kanske 5. INGEN av dem försöker få svar på varför man valde den här metoden när det finns andra som andra länder använder, det kallar jag agenda. Ingen av dem tog upp att det är den asylsökande som ska göra sannolikt vem man är och hur gammal man är fast det borde stå i samtliga artiklar eftersom folk inte verkar veta det och varför Migrationsverket inte följt direktiven som finns från början. Eller jo, såg lite info om det i ett sånt där autostartande klipp som man stänger av så fort man kan under någon artikel. Ingen av dem undrar varför man utsåg Flodmark som ensam utredare.

Jag har dock inte läst igenom samtliga då jag inte prenumererar, det var några som jag inte kunde läsa men det är osannolikt att det skulle stå i just de som jag inte kunde läsa.

56 artiklar MOT åldersbedömningar under ca 1 år är det och inte en enda av dem försöker ta reda på varför man valde en egen metod när det finns beprövade och fungerande som andra länder använder, DET är den springande punkten, man vill inte ha någon åldersbedömning alls. Då driver man en agenda de luxe. För utan metoden vi nu har så är alternativet att gå tillbaka till att aktivister på Migrationsverket tycker att 45-åringar är barn.

Jag är extremt nyfiken på varför man satte en aktivist som ensam utredare och skulle nog gräva där om jag verkligen ville få reda på något smaskigt. Var det kanske meningen att det skulle haverera så man skulle kunna strunta i allt vad åldrar heter? Var det därför man valde den metod man valde och den utredare som skulle utreda? Gräva där i stället för att fråga en generaldirektör om detaljer i detaljerna i en metod och sen triumferande utropa att de inte vet någonting?

För det sorgliga är att metoden vi har nu är den enda vi har. Och oavsett hur dålig den är så är den bättre än att låta aktivister titta på en person och trots gråsprängt skägg och åldersrynkor säga att det är ett litet barn eftersom det ställer till det för kommuner som när de får det gråskäggiga och gråhåriga lilla barnet placerat hos sig på ett HVB-hem så får de inte göra en egen åldersbedömning.

Vi har den metod vi har för att svenska journalister tycker att ingen metod är bättre än en faktisk metod. Hade svenska journalister intresserat sig för det här med åldersbedömningar för 6-7 år sedan så hade situationen 2015 aldrig ens uppkommit för då hade ett ytterst litet fåtal varit barn då det inte hade lönat sig att ljuga om sin ålder. Då hade Migrationsverket tillämpat de regler som faktiskt finns.

Men åter till Negra, vad som gör henne till en aktivist de luxe är inte enbart de sanslösa 56 artiklarna om detta maskerade som nyheter utan att hon på twitter inför varje artikel dansar inför sin trånande följarskara som består av ”vistårinteut-folk som var och en varje gång går igång i trådarna och tror att äntligen ska MIN lilla hazar få stanna, att det handlar om just deras lilla prins. Det är för DEM hon skriver. Enbart. Hon postar uppmuntrande gifar med dansande personer och skriver små texter eller ord som ”whoop whoop” osv som #vistårinteut-arna ska tolka som att nu är saken biff för dem vid varje artikel.

Vad som gör en agendajournalist är inte bara vad man väljer att ta upp utan kanske i ännu högre grad vad man väljer att INTE ta upp. Märks tydligt i Negras artiklar…

Hade varit enkelt att lösa problemet med ensamkommande annars, kan man ta sig hit från andra sidan jordklotet så är man inte ett barn helt enkelt. Eller har man kommit förbi puberteten så är man inte ett barn om man inte kan bevisa det eller att det är uppenbart. Osv. Finns många möjligheter om man verkligen ville. Det man skjutit in sig på i de 56 artiklarna är ungefär såna som sägs vara 17 år och 10 månader och att risken för såna att bedömas som vuxna är stor.

Saken är ju att de inte skulle släppts in i landet överhuvudtaget eftersom de saknar asylskäl.

Här kan man se en hel del av de små barnen som artiklarna egentligen handlar om.

De ca 35 000 sk ”ensamkommande” som kom 2015 kostar ca 35 miljarder per år. Jämför det med när något område i en budget får några hundra miljoner och det kallas stor satsning…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

204 kommentarer

 1. Q-Ken

   /  01/12/2019

  ”de människor som vet minst om viktiga vetenskapliga frågor antagligen kommer att förbli okunniga, eftersom de troligen inte är öppna för andra argument och ny kunskap.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Ea3Xg/studie-sjalvutnamnda-allvetare-vet-minst

  Svara
 2. MiT

   /  01/12/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/12/2019

   Tråkigt att Eberhart använder ”hen”. Är han så servil?

   Svara
   • x

     /  01/13/2019

    @Ivar L
    Att kalla någon för ”hen” kan markera missaktning mot personen.

    Svara
 3. Bravo! Guldstjärna!
  Någon journalist hade kunna fråga Negra, och många journalister hade kunnat ta upp hur det ser ut i andra länder.

  Det börjar bli katekes det här.

  – Första budet?
  – ”Svenska journalister har ingen agenda.”
  – Vad är det?
  – ”Vi skola frukta och älska värdegrunden liksom svenska journalister gör, på det att vi minnas att de äro opartiska, sakliga och neutrala.
  De talar alltid sanning och har rätt till livstids försörjning via skattemedel.”

  (http://runeberg.org/katekes/1.html)

  Svara
  • (Går att tillämpa på mycket:

   – Välfärdstrobekännelsen?
   – ”Svensk välfärd är bäst i världen.”
   – Vad är det?
   – ”Vi skola frukta och älska värdegrunden. Välfärden stammar från det heliga Arbetarepartiet och kan därför aldrig vara sämre än i andra länder, oavsett hur mycket vi betalar för den.”)

   Svara
 4. Angående devisen ”De rika har råd att betala.”

  Nordea flyttade från Sverige i tid – Regeringsöverenskommelsen konkurrensnackdel för de banker som blev kvar
  https://ledarsidorna.se/2019/01/nordea-flyttade-fran-sverige-i-tid-regeringsoverenskommelsen-konkurrensnackdel-for-de-banker-som-blev-kvar/
  ”Just risken för att utsättas för [nya skatter och avgifter] var ett av de tyngst vägande skälen för Nordeas huvudägare och dess ordförande Björn Wahlroos att flytta Nordeas säte till Helsingfors.
  […]
  Innan flytten, som slutfördes den första oktober 2018, var Nordeas bidrag till resolutionsavgiften cirka två miljarder kronor. Om de regelverksförändringar som Finansdepartementet föreslagit genomförs, som föranledde beslutet om Nordeas flytt, kommer avgiften uppgå till cirka sex miljarder kronor om året bara för Nordea från 2019.”

  Men, för all del, beskatta ”kapitalet” så mycket ni orkar.

  Svara
  • Senior

    /  01/12/2019

   -Och vem tror ni i slutänden får stå för det ökade skatteuttaget från bank-och finanssektorn?

   Samma som i slutänden får stå för samtliga skatteuttag i landet; deras kunder, befolkningen, du och jag.

   Det är våra räntor och avgifter som beskattas, och hur tror ni detta kommer att kompenseras?

   Svara
   • Kronblom

     /  01/12/2019

    Man kan flytta sina konton till en utländsk bankfilial inom EU. Att betala räkningar kostar bara 15 cent per styck.

    Svara
    • Senior

      /  01/12/2019

     Kan man flytta bolån också?

     Har du länk eller dylikt med lite mer info?

     Kan vara bra att förbereda en total flytt….

     Svara
     • Kronblom

       /  01/12/2019

      Fråga ditt lokala bankkontor. Jag har bekanta som har huslån i utländska banker.

     • Kristian

       /  01/12/2019

      Företaget kan man ha i Estland, till exempel:
      https://www.leapin.eu/

      (Har inget företag och använder inte deras tjänster. Kan inte avråda eller rekommendera. Det verkar dock praktiskt att kunna ha pengarna vilande i ett företag någonstans, hur länge som helst.)

 5. Hanif Bali:
  ”Det finns inget som Centerpartiet har fått från Socialdemokraterna som de inte hade kunnat få från Moderaterna.
  Förutom anhöringinvandringen. Så ni vet vad det handlar om.”

  Svara
  • Ivar L

    /  01/12/2019

   Det gäller bara för S, MP och C (L är inte riktigt med i islamistklubben) att hålla ut någon mandatperiod till så är framtidens valboskap säkrat. S kommer naturligtvis vinna i slutändan på C:s och MP:s bekostnad och så länge pengarna räcker.

   Vad som kommer sedan kan vi ju försöka spå i stjärnorna efter. Men att S kommer fortsätta bli valda av våra immigranter när bidragen successivt måste monteras ner är rätt osannolikt. Såvida inte S blir ett renodlat islamparti eller något i den stilen.

   Svara
 6. Kronblom

   /  01/12/2019

  If there’s anything that you want
  If there’s anything I can do
  Just call on me and I’ll send it along
  With love, from #metoo you

  From me
  To you
  Just call on me and I’ll send it along
  With love, from #metoo you

  I’ve got arms that long to hold you
  And keep you by my side
  I’ve got lips that long to kiss you
  And keep you satisfied (oh)

  If there’s anything that you want
  If there’s anything I can do
  Just call on me and I’ll send it along
  With love, from #metoo you

  Svara
 7. G

   /  01/12/2019

  Hellman: ”Advokat som värnar integritet och rättssäkerhet. Åker dessutom mycket tåg. Undviker att svara på anonymt trams – stå för dina åsikter om du vill diskutera dem.”

  Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Kudos till Bengt att som moderat ge sig in i debatten…

   Det är många kvinnor som *gillat* hans första tweet ang män. Men kvinnorna finns även i tråden…

   Svara
   • Rikard

     /  01/13/2019

    Hej.

    Socioekonomiska faktorer skall väl utläsas som ”sociala och ekonomiska faktorer”, om jag förstått det hela. (Att begreppet bara är det senaste nyordet då kulturbärare, kulturberikare, med mera betyder det alla vet att det betyder… tja, kanske håller socioekonomiska faktorer fram till nästa val?)

    Varför frågar ingen av alla de som vill gömma invandrares brottslighet och kulturrelaterade beteenden bakom begreppet, vad begreppet innebär? Härkomst, tro, etnicitet, och ålder vid invandring till Sverige är alla sociala faktorer till exempel. Hur mycket pengar eller andra värdeföremål du lyckas föra med dig, eller lyckas gömma undan, är ekonomiska faktorer.

    Mitt råd är att dels ständigt kräva att begreppet förklaras, detaljerat, och dels själv använda det till att beskriva sådant som de journalistiska och goda politiskt korrekta brunskjortorna fördömer.

    Tjuvjakt? Socioekonomiska faktorer för marginaliserade män i glesbygd. Rattfylla? Alkoholism är en sjukdom – menar du att vi skall stigmatisera svårt sjuka människor? Pengatvätt, brevlådeföretag, skatteplanering? Socioekonomiska faktorer; det är ett svårt stigma att sticka ut som avvikande från den sociala gemenskap som är en normativa vardag, även i Djursholm eller Vellinge. Färre kvinnor än män inom vissa yrken? Socioekonomiska faktorer, och som vi vet rår man inte på sådana med tvång, utan med generösa bidrag…

    Testa själva på vänsterblivna i er (elektroniska) bekantskapskrets! Kom ihåg att dessa diktaturens kreatur som det är som döljer det pågående sönderfallet bakom semantiska ormgropar, saknar både självdistans och humor: de fruktar humor och de hatar att bli skrattade åt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Skeptisk

     /  01/13/2019

    Intressant att det finns invandrargrupper som är långt mindre kriminella än svenskar och det finns de som är brutalt mycket mer överrepresentaterade. Även fattiga som inte begår brott. Däremot är det vissa kulturer som utmärker sig i att inte kunna anpassa sig till nya kulturer och regler.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2019

   OT, men ur killens flöde dyker det upp en kvittens på att Sara Skyttedal har rätt värdegrund och rätt i sak:

   En såkallad ”trifecta” och ett gott lackmustest. Hela hans retweetpool är förövrigt en greatest hit av Sveriges stolligaste potentater inom juridik, politik och media.

   Svara
 8. G

   /  01/12/2019

  Ja, det är helt sanslöst. Fantastisk genomgång, MiT. Har inget att tillägga, räcker med att läsa blogginlägget.

  Svara
 9. Ivar L

   /  01/12/2019

  Alltså, nog för att Lööf och Centern i sig själva är knasbollar men ibland undrar man om allt är en konstinstallation där även media är en del av konstverket, jag menar…

  ”Nu står det klart att Centerpartiet säger ja till att inleda ett regeringssamarbete och släppa fram Stefan Löfven på onsdag. Det gör att allianssamarbetet hänger mycket löst. Inifrån partiet finns röster som oroas för att C får svårt att framstå som ett oppositionsparti.”
  /Hannes Delling, SvD
  https://www.svd.se/just-nu-centern-fortroenderad-i-avgorande-mote

  ”Svårt att framstå som oppositionsparti…”
  Really?
  Ett parti som röstar på den regering som får makten är väl för tusan per definition inte ett oppositionsparti? Oppositionspartier är de som röstat emot den regering som får makten. Om C och L röstar på S-MP så är det naturligtvis inte oppositionspartier på något enda sätt. De är regeringsstödjande partier. Tror journalisterna att läsarna är dumma i huvudet eller är de bara dumma i huvudet själva?

  Herregud vilken cirkus.

  Svara
  • Var det på 90-talet som sossarna gjorde en massa reformer som kunde ses som nyliberala/icke-socialistiska, med ständig referens till ”marknaden”?

   Ny tid, ny text på brasklapparna.

   Svara
  • weasel

    /  01/13/2019

   Varför nämner inte Hannes Delling att även socialdemokraterna kommer att få svårt att framstå som ett oppositionsparti om Löfven blir statsminister… ? :/

   Svara
 10. MiT

   /  01/12/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/12/2019

   Ping @PaulinaNeuding.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/12/2019

    Jag hade gärna tagit en titt på den där filmen. Men hittar den inte.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/12/2019

     Sen har Jejje väldigt ”tur” att han har en sådan snäll mamma.

     ”Jejjes mamma Juweria säger att hela familjen chockades när de såg videoklippet.

     – Jag känner mig väldigt besviken på att vår son ska behandlas sådär.

     Mamman och familjen kommer nu att polisanmäla händelsen. Securitas har uppgett att de ska genomföra en internutredning av händelsen.”

     Hade jag som tolvåring betett mig illa på det sättet som Jejje och hans kompisar och blivit utslängd från ett bibliotek eller en butik med öronen före hade min mamma knappast heller varit särskilt glad, på mig.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  01/12/2019

     Ocensurerat från afrosvenskarnas riksförbund:

     Båda lär väl plockas ner när fel typ av folkstorm väcks.

     Svara
     • Grodan Boll

       /  01/12/2019
     • Grodan Boll

       /  01/12/2019

      Länken försvinner?
      www facebook com/1423043744632690/videos/1652549124844836/

     • Grodan Boll

       /  01/13/2019

      www flashback org/sp66386417

     • G

       /  01/13/2019

      Ja, facebook-länkar och lite annat tenderar att bäddas in automatiskt här i kommentarsfältet, då ”försvinner” länken, det är därför jag uppskattar att man även inkluderar länken på ett sätt som gör att man kan kopiera den för att ta sig till inlägget ifall det skulle vara så att inbäddningen inte går som tänkt, vilket händer ibland, men då har man iaf länken som reserv.

      Denna går bra posta som den är, för det finns inget som bäddas in på den.
      https://www.flashback.org/sp66386417

     • Ivar L

       /  01/13/2019

      Kolla på Samnytt:
      https://samnytt.se/sveriges-radio-vilseledde-om-barnmisshandel-i-kista-galleria-har-ar-hela-bakgrunden/

      Jag blir så förbannad när man ser alla hjärntvättade Aftonbladsläsare som står där och försöker ”rädda” skitungen. Om de ”räddar” honom får det på sikt motsatt verkan.

      Grejen är ju att om kaosungar rutinmässigt fick denna typ av bemötande så blir de ju i det långa loppet faktiskt hjälpta av det. De här snorungarna står inför ett vägval inom några år och om kaosbeteende bemöts brysk kanske de fattar att det är bättre att satsa på något annat än att bli knarkkurirer och bilbrännare. Svensk media är precis lika ”hjälpsam” som NGO-erna som lockar migranter att drunkna i Medelhavet när de missar den lilla grejen som heter orsak och verkan.

 11. Ivar L

   /  01/12/2019

  Nu vänds kappor efter vinden så det står härliga till:
  https://www.svd.se/l-profilen-svanger-i-fragan-om-lofven-overraskad

  ”Så sent som på fredagskvällen kritiserade Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot för L, förslaget till uppgörelse mellan S, MP, C och L i en debattartikel på Dagens Industris hemsida. — När SvD pratar med Hamilton på lördagen har han dock ändrat åsikt i frågan. Han stödjer nu tanken om en uppgörelse.
  – Jag är överraskad över hur mycket Annie Lööf och Jan Björklund fått ut av förhandlingarna. Det är imponerande, säger han.”

  Han kanske skall vänta ett år och se hur mycket det blir av det hela innan han blir imponerad? Men han vill väl vara med och få en smakbit av köttgrytan. Politik är ju inte i första hand en fråga om att styra och ta hand om ett land utan en fråga om att som politiker ha ett bekvämt och priviligierat liv och då kan man ju inte ha några ideal som gör att man riskerar att få stå vid sidan om och se på när de andra har kalas…

  Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Ingerö: Efter att ha tittat lite närmare på överenskommelsen mellan C/L och vänstern så är det ännu mer uppenbart att de två före detta allianspartierna har blivit blåsta.
   https://nyheteridag.se/ingero-s-ar-de-riktiga-vinnarna-pa-centersveket/

   Svara
   • G

     /  01/12/2019

    Ang utredningar som Ingerö nämner i texten…

    Svara
    • S älskar utredningar. Då kan man hålla på hur länge som helst och påstå att ärendet är under behandling. Remissrunda som man kan skicka till de trogna också.
     Sedan kan man plocka bort de misshagliga remissvaren, de som inte platsar agendan.
     Har blivit bortplockad själv, skrev remissvar från jobbets sida om sexköpslagen. Gissa vad jag föreslog!)

     Svara
   • Senior

     /  01/12/2019

    S j u k l ö v e r n.

    Jag skrev detta redan efter valet:
    Denna cirkus är inget annat än en teater inför folket, det kommer att sluta med fortsatt S-styre, och (gammel)media kommer att lyfta Löfven och hans briljanta förhandlingsförmåga till skyarna. -Förlorarna blir som vanligt folket och demokratin.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/12/2019

     Man ska inte lägga så stor vikt vid Löfvens insats, den är så klart inte obetydlig, men nog är det den socialdemokratiska partiapparaten som med list och erfarenhet malt fram detta. De ska åtminstone ha creed för att de är skickliga på det politiska spelet. De lyckas mer eller mindre alltid försätta motståndarna i någon typ av omöjlig schakgaffel.

     Ska Vänsterpartiet våga säga nej trots att fyra år av högst förnedrande öken som dörrmatta väntar? Jag tror inte det. De kommer rösta ja. Kommer de våga fälla regeringen under mandatperioden? Och därmed ge SD chans till ett ännu större inflytande. Nä. Men om jag har fel, all respekt åt vänsterpartiet.

     Kommer Liberalerna eller Centerpartiet våga fälla regeringen under den kommande mandatperioden, trots sina fräcka utfästelser om att de ändå är ett ansvarstagande oppositionsparti, Ha ha. Aldrig.

     Nu blir det fyra år med rödblå röra.

     Bara jag som noterat att både Centern och Liberalerna tjatar sig hesa om att de fått in väldigt mycket ”liberal” politik i den här överenskommelsen. Ordet borgerlig lyser med sin frånvaro.

     Svara
     • Senior

       /  01/13/2019

      ”Man ska inte lägga så stor vikt vid Löfvens insats”

      Nej, det gör jag inte, han är bara en galjonsfigur.
      -Men media kommer att göra det.

   • Ivar L

     /  01/13/2019

    Ingerö har fel. De har inte blivit blåsta. Det handlar om att behålla massimmigrationen, allt annat är kulisser.

    Svara
 12. G

   /  01/12/2019

  Svara
  • Kristian

    /  01/12/2019

   Det jag saknar i bland annat Panshiris resonemang är vad Sverige/Väst tjänar på affären.
   Visst, Panshiri själv hjälper till att minska problemen, men vad är nyttan?

   På vilket sätt är det positivt att så många med helt annan kultur kommer hit? Vad finns det som är bra i den kulturen när det verkar inte få fullt spelrum ens i ursprungslandet? (Inte mat och musik, alltså.)

   Det kanske är så att Sverige inte ens vill försvara sig självt, och därför behöver lite eutanasi? På så sätt kanske det är positivt? Som att amputera något som fått kallbrand.

   Svara
 13. G

   /  01/12/2019

  Svara
 14. G

   /  01/12/2019

  ”Centerpartiet: Lööf kommer inte äta upp skon ”eftersom vi inte blir ett stödhjul”

  Det blir ingen uppäten högersko, trots gårdagens besked i regeringsfrågan. Det svaret ger Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu till Nyheter Idag. Samtidigt är han djupt besviken på Nyheter Idag-rapporteringen från gårdagens presskonferens när Annie Lööf fick frågan från golvet angående den berömda högerskon.

  Besvikelsen var stor hos flertalet borgerliga gräsrötter och opinionsbildare när centerledaren Annie Lööf under gårdagens presskonferens berättade att Centerpartiet kommer släppa fram en S-ledd regering. Nyheter Idag var på plats för att bevaka presskonferensen och reportern Pelle Zackrisson hade förberett en fråga som han högljutt ställde från golvet.

  – Kommer du äta upp sin högersko nu? frågade han.

  Lööf svarade aldrig på frågan, däremot har hennes pressekreterare Hannes Hervieu senare svarat på Twitter. ”Svaret är nej, eftersom vi inte blir ett stödhjul”, skriver han till Nyheter Idag. (forts)”
  https://nyheteridag.se/centerpartiet-loof-kommer-inte-ata-upp-skon-eftersom-vi-inte-blir-ett-stodhjul/

  Svara
 15. G

   /  01/12/2019

  Svara
 16. G

   /  01/12/2019

  Svara
 17. Go finsk gumma 24 min in i filmen:

  Svara
 18. G

   /  01/12/2019

  Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Det är ang detta. Det låter som det brukar i trådarna.

   Svara
   • G

     /  01/13/2019

    Nu får du ge dig Jan!….

    ”Synonyms of quisling

    apostate, backstabber, betrayer, double-crosser, double-dealer, Judas, recreant, serpent, snake, traitor, turncoat”

    Svara
    • Senior

      /  01/13/2019

     Ja, är det någon som framstår som obildad är de dem som vägrar inse att Quisling har blivit ett begrepp.

     -De faller helt enkelt på eget grepp i detta fall.

     Svara
 19. G

   /  01/12/2019

  ”BARN, FRUKOST OCH LURADE FÖRÄLDRAR. Nu blir det tråd.”
  https://threadreaderapp.com/thread/1083277539123056640.html

  Svara
 20. G

   /  01/12/2019

  MTM: ”MTM ger personer med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver, på det sätt som passar dem.”

  Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Typiskt. Först nu upptäckte jag att det var detta som MiT:s tweet om myndighetsvänster handlade om längre upp. Aja.

   Svara
 21. G

   /  01/12/2019

  Svara
  • Kristian

    /  01/12/2019

   Men ge inte S fler idéer!
   Snabbspår till medborgarskap i utbyte mot utredning om något C vill ha? Någon som tror att Lööf har vett att säga nej?

   Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Demografiska utvecklingen, ja.
   I det 4min långa klipp i artikeln besöker SVT ett extra socialdemokratiskt område och så får man höra hur invånarna där tänker och resonerar…

   ”Det starka röda fästet Skäggetorp”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/det-starka-roda-fastet-skaggetorp

   Svara
   • Senior

     /  01/12/2019

    Googlade ”skäggetorp”.
    -Inga fina rubriker direkt…

    Svara
 22. MiT

   /  01/12/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/661502677580851/?__xts__%5B0%5D=68.ARBcE2d6USb2fJ_UcvII-jNxjGNFPQ4zUjS4xYGyJ8mP9p8Wi5Zi0DlTBGqnpx9pzzDPYmc1PzCOUwmmxvPz8jq3r1O89O1_VvCKvXq_SBzpPjEqBO-QRWEeiXsjrg5yZ_-S8FJMYkokjwfoXBtbOAmtyClO4MCubuaPm6pLS9qk1YDW7zJsJpPGhoH3WIqPUxQqlk99zRwmKyQ2ECMeLKH7YIymzQ248Xmfoy4nFy2u6aKinzTmSfy29543tSHlmBH69kpld1dCK8tGcfoWQGrRdfg35bgBto1kbVp9xJxfgIa1yYltJ07IaULQDn8QzHaQZ03pcffwxZl5mFBuwWbC1T_OHBVIsRAtT5_k3PL0J9CeFr-dR2hikru-XUogCysAJo1hP_l7csYb7adlYArCD-1ZkDB6-qFqYQKuW0XhgbZbdYiPHkl2lBBQvu89Ul_37T_jUdVZu4Y2khTYrXxM4TZ6mu7pc9w0B0EVvwFoyubcWcH5cdZ4TedtRVo0AteUUMIzwH54zes9sxm5_0q7YRW0_XyJ&__tn__=H-R*

  Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Alltså den här mannen som ”tar ansvar” flera gånger om…

   Svara
  • G

    /  01/12/2019

   Den här har Centerpartiets eget twitterkonto twittrat ut och givetvis retweetad av Rickard själv…

   Svara
   • weasel

     /  01/13/2019

    Är Rickard Nordin (C ) medveten om att det krävs stöd av Vänsterpartiet Kommunisterna för att han ska få igenom sin regering som stänger ute extremister från inflytande… ? :/

    Svara
 23. En annan

   /  01/12/2019

  Jösses, om Syo-konsulenten hade nämnt bara ett axplock ur denna rant, angående mitt framtida yrkesval, som brukligt var vid den tiden, sammanfallande med mångkultyrbeslutet ung. -75, hade jag först sagt som Ganman ;- säg att du skojar, sedan hade jag gjort ett helt annat yrkesval som hade gjort det möjligt att etablera sig någpn annan stans i världen.
  Får dom inte upp den här skutan ur kollisionskursen snart kommer det att sluta riktigt illa, fast det gör dom väl? Annars blir det som i Brasilien, vi får tillåtelse att beväpna oss!

  Svara
 24. G

   /  01/12/2019

  Hahaha. Det blir bara roligare och roligare…Men det är egentligen inte konstigt, vänster ska ej säga ja till högerpolitik utan vidare och högern ska ej säga ja till vänsterpolitik.

  ”Intern press på Sjöstedt att stoppa Löfven och Lööf”
  https://nyheteridag.se/intern-press-pa-sjostedt-att-stoppa-lofven-och-loof/

  Själv frågar jag mig varför vi hade val öht. Lööf och Björken hade ju bara kunnat säga att det spelar ingen roll hur ni röstar för efter valet så spränger vi Alliansen, som vi iofs går till val tillsammans med och ständigt gör utspel till väljarna om att Sverige behöver en ny regering och Löfven måste bort, bort, bort(!) och stänger in oss i ett rum där vi kommer överens med S och MP. Ja, fast först rösta vi bort Löfven med hjälp av SD, för det har vi ju lovat innan valet, att Löfven måste bort, man måste hålla sina löften. Men sedan ser vi till att Löfven får komma tillbaka, fast då med aktivt stöd från oss i C-L, haha så jävla dumt, det är nog därför vi inte nämner det innan valet för då skulle ingen rösta på oss men …ja, ingen logik i detta men det blir så nu, det känns bra i hjärtat också, känslor är mycket viktigt för oss. Stå på rätt sida historien osv. Då uppfyllde vi vallöftena 1. Löfven blev bortröstad. 2. SD fick inte ökat inflytande. Vilket var viktigast av allt.

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   ”Gröning: Rimligt att Sjöstedt röstar nej – för demokratins skull”
   https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/rimligt-att-sjostedt-rostar-nej-for-demokratins-skull/

   Svara
  • Nisse Hult

    /  01/20/2019

   Finessen med hela detta spel som nu avslutats var ju att ta bort inflytande från SD. Detta har nu lyckats kortsiktigt men det kommer ju bli tvärtom när folk börjar märka att Sverige ställer sig vidöppet för asylsökande igen.
   I en rimligt rättvis EU-värld ska Sverige ta in 2% av ett asylflöde, efter Brexit 3%. 2015 fick vi 15% och åren före hade vi också otroligt många fler asylsökande än vad vårt befolkningsunderlag är. EU kommer tyvärr aldrig slippa varken sig äkta asylsökande eller ekonomiska migranter men vi i Sverige måste få en rättvis fördelning både av problemet att behandla asylansökningar och ha regler som avslöjar fejk och ekonomiskt bedrägeri.
   Alla organisationer som annonserar efter bidrag borde ta ett ansvar och förmedla risk och ansvar i de länder som har överskott på folk. Nu lockar dessa organisationer med ”vi räddar er på havet och europas folk ger dig allt bara du kommer”, organisationerna pressar oss som offer för migrationen istället för angriparna, flödet av folk som hamnat i Libyen behöver inte alls bara gå norrut utan kan även gå hemåt.
   Men så länge vi i Sverige har politiker som inte förstår statistik, att vi har tagit ett extremt stort ansvar under för lång tid i frågan, utan åter vill förvärra situationen, så kommer SD att öka i nästa val. Detta trots att deras politik heller inte är genomför och helsolid. Det bygger ju på att så många är desperata över alla problem massinvandringen till Sverige ställt till med och söker lösningen där den påstås finnas.
   Det är ju faktiskt få problem nu i Sverige som inte har samröre med migration, bostadsbrist, skolresultat, bidragsberoende, att en miljö utfattiga människor ställer sig på en förmögenhetsbotten påverkar statistik, hedersvåld, otrygghetsfrågor.
   Man kan ALLTID hitta positiva undantag men i grunden är det mängden migration som ställer till mängden av problem även om den som är för migration kan hitta andra samband.

   Svara
 25. G

   /  01/12/2019

  Svara
  • Jag har aldrig förstått detta med ”gratis”. Skulle alla i kollektivtrafik då arbeta utan lön från busstillverkning till städning? I mitt gym får de också lön och vi som går där bidrar med våra kort till utrustning men vem ska fixa detta ”gratis”.
   Det finns inget gratis.
   Hyresrätter däremot kan tas från kommunen och helt skötas av privata. Min hyresrätt kostar 1500 mer än motsvarande privat nära mig men jag hinner dö innan något bli ledigt. Så jag bidrar med extra 1500 till kommunkassan varje månad som vinst från vinstdrivande företag. Kommun borde sköta endast lagstadgade saker med våra skattemedel och skippa det som företag kan sköta. Jag är inte mot vinster, utan vinst inget verksamhet men Kommun spelar med skattepengar.

   Svara
   • Rikard

     /  01/13/2019

    Hej.

    En gammal, god, princip:

    Staten skall inte leka affär; affärsmän skall inte bedriva politik.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Westerholms analys av centersveket:
   Analys: Januariuppgörelsen kan lika gärna vara ett valmanifest från Feministiskt Initiativ
   https://ledarsidorna.se/2019/01/analys-januarioverenskommelsen-kan-lika-garna-vara-ett-valmanifest-fran-feministiskt-initiativ/
   ”… en överrullning av kostnaderna på konsumenter samt arbetsgivare, kommuner och regioner.”

   Bolding skulle nog vara nöjd!

   Svara
  • Senior

    /  01/13/2019

   Överklassen?

   Om hon fått behålla sina pengar istället för att skatta bort dem till staten hade hon kunnat gå ner i arbetstid, fått mer fritid och haft råd med gymkort….

   *suck* ……vänsterblivna……

   Svara
   • Du menar att det inte finns en viss mängd pengar, varav ”överklassen” har ”stulit” mer än ”sin del”?

    Min världsbild rämnar!

    Svara
 26. G

   /  01/12/2019

  Kudos Expressen att hon får ge replik på sajten…

  Detta också bra att veta och ha med sig när man läser Dan i fortsättningen…

  Svara
 27. G

   /  01/12/2019

  Svara
 28. G

   /  01/12/2019

  Svara
  • Vi hoppas det, Lindberg! Vi hoppas verkligen det!

   Strandhäll: är det värt kostnaden att hindra islamister?

   Svara
 29. G

   /  01/12/2019

  https://web.archive.org/web/20190112225926/https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/det-ar-barnungarna-som-ar-hotet-inte-annie-loof/

  Svara
 30. G

   /  01/13/2019

  Från Nov 2018 men mycket passande dagar som denna…

  Svara
 31. G

   /  01/13/2019

  En insändare av: Irina Olovsson har arbetat som socionom i Malmö i 26 år, övervägande tiden på social jour. Gick i pension 2015. Ursprungligen från Åland. Intresserad av samhällsfrågor.

  Svara
 32. MiT

   /  01/13/2019

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
   • Ivar L

     /  01/13/2019

    Vet inget om Tinder men varför hänger kvinnor på internetforum där de menar att de blir utsatta för sexism. Det kommer ju alltid garanterat att finnas sajter/tjänster på nätet med fenomen man ogillar. Det är andra drivkrafter inblnadade här. För mig framstår det snarare som att sådan som Cissi tycker det hela är lite spännande, de verkar ju dras till fenomenen, de verkar gilla att vara ”utsatta”. I vart fall virtuellt. Hobby, tidsfördriv, låtsaskrig eller sexuellt kittlande, jag vet inte. Men något är det.

    Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Hmm. Ser att det är flera i tråden som skriver att hon tagit eller fått från någon annan, så då är sånt här beteende ok eller. Sen är det väl inget tvång att sprida vidare allt hon får skickat till sig. Vi talar vad jag förstår inte ens om kändisar, politiker eller högt uppsatta personer utan vem som helst. Hade ju varit en sak om hon tittat själv på det hon får skickat till sig eller tar från andra och sedan raderat. Men nu blir det mer uthängning av vanligt folk som inte ens begått något brott. Ja, förutom brott mot värdegrunden då. Vad hände med tänkte att om du har X antal tusen följare så har du ett X stort ansvar som twittervänstern jämt kör med och som Cissi måste anses tillhöra? Illvilligt elitistiskt feministiskt mobbande.

   Svara
 33. MiT

   /  01/13/2019

  Svara
  • Senior

    /  01/13/2019

   Ja, att tro att S inte skulle diskutera och förhandla under bordet med V så som de alltid gjort är mer än lovligt naivt.

   Hur tror ni att V och S har kunna vara sådana parhästar i alla år om de inte fört diskussioner med varann, om än i det dolda.

   Den stora frågan är vem det egentligen är som bestämmer i denna konstellation….

   Svara
  • x

    /  01/13/2019

   Det vore snyggt om V röstar NEJ och SD JA till Löfven.
   Oavsett regering så kommer inte SD få något större inflytande, därför kan de vara taktiskt att rösta JA för att kunna få fler röster i nästa ordinarie val.
   Med den planerade anhöriginvandringen lär de inte få det svårt att värva nya röster.

   Svara
 34. G

   /  01/13/2019

  ”Större förtroende för Jimmie Åkesson än för Annie Lööf”
  https://www.expressen.se/nyheter/storre-fortroende-for-jimmie-akesson-an-for-annie-loof/

  Svara
 35. G

   /  01/13/2019

  Så här sade Lööf i april om kritik efter att C röstade för afghanernas gymnasielag, så att folk är irriterade nu spelar nog ingen roll och att klaga är troligen helt lönlöst..

  ”– I detta läge stärker det snarare det beslut vi fattade. Det visar att det både var nödvändigt och rätt, säger Annie Lööf till Expressen.”
  https://www.expressen.se/nyheter/annie-loofs-svar-till-nathatarna-overtygad/

  * I detta läge stärker det snarare det beslut vi fattade. Det visar att det både var nödvändigt och rätt att döda Alliansen och ingå samarbete med S och MP*

  Svara
 36. G

   /  01/13/2019

  ”David Eberhard: Det är medborgarnas pengar, inte politikernas

  Politiker måste våga erkänna att det finns målkonflikter. Varje krona som går till kamelcenter i Göteborg kunde ha gått till vård, skola eller polis i stället. Det kan vara dags att på allvar överväga tanken att varje skattebetalare får välja själv vad hennes pengar ska gå till, i stället för att överlåta beslutet åt regering och riksdag.”
  https://timbro.se/smedjan/det-ar-medborgarnas-pengar-inte-politikernas/

  Svara
  • ”I dagens Sverige är de som anser att vi i princip inte ska ha någon välfärdsstat alls, utan endast en nattväktarstat, inte särskilt många. Frågan är om de ens utgör mer än någon promille av väljarkåren. Vår kultur tycks marinerad i välfärdsstaten – ett tecken så gott som något på att vi svenskar faktiskt har en närmast helt egen kultur och alltså är unika i just den frågan. I många andra delar av världen är det inte alls självklart att tycka just så.”

   Ett bra tillägg till definitionen av ”Svensk kultur,” som man kan slå i huvudet på kulturförnekare!

   ”Det vanligaste sättet att hantera utgifter från politiskt håll har dock i Sverige traditionellt sett varit att höja skatten.[…] Alltså växer utgifterna oftast för varje år.”

   En summering av ”Julaftonsteoremet” som skrevs 1975!

   Svara
  • x

    /  01/13/2019

   Precis, de som skaffar privata försäkringar borde slippa betala dubbelt.
   De som älskar de statliga systemen kan ju stanna kvar – det kallas för valfrihet.

   Svara
 37. MiT

   /  01/13/2019

  Inget svar…

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Det var tråkigt. Han kunde väl ha argumenterat sakligt för sin sak, för skriva brukar han ju inte ha svårt för annars om man ser till hur många tecken det går åt för att få till en ledare i KvP GT.

   Svara
 38. G

   /  01/13/2019

  ”Oslo-barnehage arrangerte aktivitetsdag med hijab, islamsk bønn og resitering av Koranen”
  https://resett.no/2019/01/11/oslo-barnehage-arrangerte-aktivitetsdag-med-hijab-islamsk-bonn-og-resitering-av-koranen/

  Svara
 39. G

   /  01/13/2019

  ”Raser mot Frp-utspill: – Blir fysisk uvel”
  https://resett.no/2019/01/11/raser-mot-frp-utspill-blir-fysisk-uvel/

  ”Hver gang jeg møter en kvinne med hijab, føler jeg meg uvel”
  https://resett.no/2019/01/12/hver-gang-jeg-moter-en-kvinne-med-hijab-foler-jeg-meg-uvel/

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   ”Per-Willy Amundsen med det beste forslaget på lenge

   Frps tidligere justisminister, Per-Willy Amundsen, ønsker å sikre at den etnisk norske befolkningen består ved å differensiere barnetrygden ut fra antallet barn man får, skriver TV 2. Da bryter såklart helvete løs. Den ene etter den andre står frem for å fordømme Amundsen og det de mener er åpenbart rasistisk.”
   https://resett.no/2019/01/12/per-willy-amundsen-med-det-beste-forslaget-pa-lenge/

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Lika bra ta dessa två också. Han har alltså sagt något om barnafödandet bland invadrare i Norge om inte var helt PK. Så då blev det ett drev med både politiker, ledarsidor och även välbärgade som rycker ut och tar avstånd och kräver det ena och andra. Jag undrar om någon av dessa som: ”men herregud, så kan han inte säga!” någonsin tänkt tanken att om det fortsätter som idag, hur blir det i framtiden, är det önskvärt eller inte? Om inte så är det logisk prata om detta nu och inte sedan.

   ”Dagens Næringsliv kjefter på Frp-Amundsen”
   https://resett.no/2019/01/12/dagens-naeringsliv-kjefter-pa-frp-amundsen/

   ”Tobakk-riking ut mot Frp-Amundsen

   En av Norges rikeste, Johan H. Andresen, rykker nå ut mot Fremskrittpartiets Per-Willy Amundsen, som har skapt storm med sitt utspill om å kutte barnetrygd for familier med mer enn tre barn.”
   https://resett.no/2019/01/12/tobakk-riking-ut-mot-frp-amundsen/

   Svara
   • Det vore rätt enkelt att omvandla allt över tre barn till skattelättnad. För den som jobbar. Kan även införas för äldre släktingar och andra som bor i samma hus, eller inneboende ”flyktingar”.

    Låt folk ta ansvar för vad de gör, uppmuntra detta via skattelättnad.

    Svara
 40. G

   /  01/13/2019

  ”A Sculpture Celebrating Saudi Arabia Has Been Erected on Ground Zero

  A sculpture celebrating Saudi Arabia’s place in the G20 Summit was erected on the World Trade Center grounds last week, a stone’s throw away from the 9/11 memorial.

  Shaped to resemble a piece of candy, the nine-foot-tall statue bears the Kingdom’s emerald flag emblazoned with the Arabic inscription, “There is no god but Allah, and Mohammed is the prophet.”
  https://observer.com/2019/01/saudi-arabia-sculpture-ground-zero/

  Svara
 41. G

   /  01/13/2019

  Hahaha! Det är skillnad på Centerparti och Senterparti. Den norske ledaren för svenska centerpartiets systerparti i Norge har av vissa anklagats för att vara inspirerad av President Donald Trump och vara populistisk. Herregud, det skulle vara Annie Lööf det pfft 😛
  https://resett.no/2019/01/12/senterpartiet-suser-forbi-frp-pa-ny-maling/

  Svara
 42. x

   /  01/13/2019

  Hehe!

  Svara
 43. G

   /  01/13/2019

  ”SVT Forum extra: Liberalernas partiråd – 12:00 – 16:00

  Centerpartiet har bestämt sig för att ge Stefan Löfven (S) stöd i en kommande statsministeromröstning. Liberalernas partiråd ska nu bestämma vilken kandidat man ska stå bakom. Partiet är splittrat och partirådet måste komma fram till ett beslut. Forum extrasänder hela mötet direkt och SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein kommenterar.”
  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/liberalernas-vanda-partiradet-mots

  Och på kvällen är det första Agenda för 2019…

  ”Blir det Stefan Löfven som bildar Sveriges nästa regering? Analys och intervjuer efter helgens avgörande partimöten.

  Programledare: Anders Holmberg.”

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Jag blev inte imponerad av Björkens inledande tal. Han tror att en av anledningarna till att partier som SD växer är att folket ”ser” och är ”besvikna” på integrations politiken som inte fungerar. Ja, han sa även det självklara, precis som jag skrev under förra blogginlägget: ”integrationspolitiken MÅSTE bli bättre” *Suck* Men precis som andra klarar han inte av att dra slutsatsen att väljarna vet vilka partier det är som är arkitekter till detnyalandet, han förväntar sig att väljarna ska rösta på arkitekterna som ska få en ny chans, inte på nya partier som är utan skuld, som öht inte har med detnyalandets kaosbygge att göra.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   En L-man var uppe i talarstolen och sade ungefär: ”Jag är besviken på Moderaterna som satte stopp och försvårade så mycket, vi hade mycket väl kunnat få Sveriges första kvinnliga statsminister annars. Ulf Kristersson är inte min statsminister” Typ 2 st i publiken applåderade.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   En L-kvinna står och ljuger när hon pratar om flyktingar. Hon säger att ”utanför Danmark finns en ö dit man tidigare skickade sjuka djur. Nu ska man skicka _flyktingar_ dit. Efter överenskommelse med det högerpopulistiska Dansk Folkeparti. ../../ För mig är det viktigt att vi kämpar för alla människor lika värde”

   Svara
   • Det handlar om BAAAAAARN!
    Björklunds barn, och halva riksdagsgruppen.

    Svara
   • michael.

     /  01/13/2019

    Är nog bra att SVT sänder detta så att fler blir varse hur antiliberalt och stolligt partiet blivit.

    Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Nu sjönk Roger Haddad, inte minst pga hans argument. Han kör på partistyrelsen linje, dvs Löfven. Även Johan Westerholms mor, Barbro, hon gick också på partistyrelsens linje och Löfven.

   Någon som var uppe tidigare och pratade var Robert Hannah, han gick på reservationen, dvs Kristersson. Han nämnde att när Löfven var och svarade på frågor hos L i Måndags (eller om det var i Onsdags), då sade han ”så kallade hederskulturen”. Robert uttalade det citatet av Löfven flera gånger och sade att S inte förstått nånting och inte vet hur de ska tackla detta problem.

   Nu är en kvinna upp och pratar, hon är besviken på Moderaterna som ”hellre blev beroende av SD än av MP”. MP hade varit bättre, för det är ett mittenparti säger hon.

   Nu är en ny kvinna upp och säger att det var synd att L inte gick hela vägen och satt med i en Mittenregering, dvs med Löfven.

   Svara
   • G

     /  01/13/2019

    Gerdås är (S)

    Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Cecilia Wickström kör givetvis på Partistyrelsens linje och överensk. med Löfven. Hon tycker det är mycket bra socialliberal politik i detta.

   Och personligen ville hon gå ännu längre och ingå i regering med S.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   En L som vill se Alliansregering med Ulf. Och två vänstertwittrare blir upprörda…

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Herregud. Lotta Edholm så jäkla ohederlig. ”SD säger att det största hotet är Liberalismen. Inte rasismen, inte islamismen, inte antisemitismen. Det har jag stor respekt för och jag tror att SD menar det” Ridå.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Åh herregud. Fredrik Malm. Jag orkar inte med den mannen. Ungefär: ”då det här sänds för en större publik vill ja börja med att säga att jag känner en enorm avsky för den enorma våg av NÄTHAT som Annie Lööf utsätts för i sociala medier. Det blir så om en stark progressiv kvinna ställer sig upp och står för nånting, för progressiva värderingar och vill framåt.”

   Svara
   • G

     /  01/13/2019

    Svara
    • Weasel

      /  01/13/2019

     Om det är någon tröst för Fredrik Malm så hatar jag Jan Björklund luka mycket som jag hatar Annie Lööf .
     Och detta beror alltså inte på att Jan är man och Annie är kvinna.
     Det beror på att Jan och Annie är antidemokrater – för det är det rätta namnet på politiker som gör tvärtemot vad dom säger att dom ska göra i valrörelsen.
     I rättvisans namn kan jag tillägga att jag även hatar Fredrik Malm så han behöver inte känna sig bortglömd och marginaliserad.

     Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Juno Blom som länge arbetat med och nära hedersutsatta säger att hon vill se Kristersson som statsminister, hon går således emot partistyrelsen.

   Nu Allan Widman, även han vill se Kristersson.

   Nu en L-man som krititserar Christian Sonesson som sa nej till L och gick till SD. Och det viktigaste är att tjafsa om specialmat i skolorna. Han har lite förtroende för Kristersson, men jag kan inte säga att jag har det för Sonesson och inte heller för Busch Thor och Sara Skyttedal, som kritiserar genusvetenskapen och lägger ner Jämställdhetsmyndigheten.

   Nu en kvinna, hon kritiserar samma som ovan, och nämner även genuspedagogiken i skolorna som viktig för jämställdheten.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
   • G

     /  01/13/2019

    Och följande är Centerns siffror, där var endast 2 emot linje Löfven

    Svara
    • G

      /  01/13/2019

     Undrade vilka de 2 modiga var, hittade svaret…

     Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
 44. G

   /  01/13/2019

  ”2019 Venezuelan presidential crisis”
  https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Venezuelan_presidential_crisis

  Svara
 45. MiT

   /  01/13/2019

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Hahaha. Det finns verkligen extrema grader av indoktrinering. Just Gay verkar vara ett återkommande problem, även följande klipp handlar om det förutom sista, det är drygt 35 olika klipp om man scrollar upp/ner i tråden, har inte kollat på alla klipp men iaf läst texten i tweetsen, de borde söka hjälp någonstans…

   I andra tweets så är det lögner om ateister som dricker sin fars sperma och inte ser något problem med att onanera framför bebisar. Och så är det bra att kvinnor täcker sig med niqab framför en död man för annars riskerar såklart den döde mannens kropp att bli kåt. Ganska komiskt att så mycket från dessa galningar är sexuellt snack med tanke på att det ämnet är så förbjudet annars.

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/13/2019

    Jag antar att pegging och amazonställningen inte finns i den muslimska repertoaren?
    Å andra sidan finns inte bacon, hårdrock eller humor där heller…

    Svara
 46. G

   /  01/13/2019

  ”Isak Skogstad: Våldet i den svenska skolan måste få ett slut

  Hur kan det inträffa hundratals incidenter om hot och våld årligen, utan att någon sätter stopp för det?

  Helt plötsligt stannade en av eleverna till och tog en kniv från Judy. Eleven riktade den mot hennes hals och sa: ”Jag ska döda dig, jag ska skära halsen av dig!”

  Händelsen har av förklarliga skäl satt djupa spår i Judy, som har mått mycket dåligt efter det inträffade.”
  https://www.expressen.se/debatt/valdet-i-den-svenska-skolan-maste-fa-ett-slut/

  ”Jan Emanuel: Skicka hem fångarna som ändå dömts till utvisning

  Varje skattekrona måste vridas och vändas på. Var gör den bäst nytta?

  Att låta utländska medborgare – som ändå ska utvisas – sitta av dyra straff i Sverige är inte bra för någon, skriver Jan Emanuel Johansson.”
  https://www.expressen.se/debatt/skicka-hem-fangarna-som-anda-domts-till-utvisning/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/13/2019

   Med en bild av honom framför en flådig sportbil som han haft råd med genom att låta sin kugge i asylindustrin dränera landet på skattepengar, men jag antar att det är ok att gnälla över hur dessa medel används efter man blivit rik som ett troll på dem.

   Svara
 47. G

   /  01/13/2019

  Hehe. Han skrev sin debattartikel som handlade om varför han skulle rösta SD och att han skulle rösta SD helt säkert…

  ”Därför kommer jag och andra utsatta rösta SD
  ….
  Jag är inte så säker på att det blir bättre i Sverige med SD i regeringsposition, men med så svaga alternativ kommer jag ändå att lägga min röst på dem.”
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/yvjEXx/darfor-kommer-jag-och-andra-utsatta-rosta-sd

  Hans debattartikel ovan blev den mest lästa på AB Debatt under 2018, därför blev han intervjuad lite kort av AB Debatt, men nu låter det annorlunda och han verkar inte ta Sveriges situation och framtid på något större allvar….

  ”Har du själv märkt att din artikel fått stor spridning? Har du fått någon feedback?

  – Mestadels är det positivt. Många har kontaktat mig via bland annat sociala medier och sagt att det var en bra artikel. Sedan är det några få som påpekat att jag är ute och cyklar, som menar att Sverigedemokraterna är som fascister och det vill jag verkligen inte förknippas med. Stilmässigt har jag inte så mycket gemensamt med SD, men jag märker att flera av de politikerna lyssnar åtminstone, de är receptiva. Socialdemokraterna och allianspolitikerna verkar inte bry sig om människor som fått det sämre.

  Du skrev i somras om varför du skulle rösta på SD. Tänker du fortfarande likadant eller har du ändrat dig nu?

  – Blir det ett extra val, kommer jag rösta blankt. Det är lite obehagligt med de fenomen som man förknippar med SD. Jag tror inte Jimmie Åkesson är nazist men SD har ett förflutet som vi alla vet och jag vill inte förknippas med det. Jag såg det här med att rösta på SD som en punkgrej – att gå emot strömmen.”
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/xRog6V/att-rosta-pa-sd-sag-jag-som-en-punkgrej

  Svara
 48. G

   /  01/13/2019

  ”Karolinska: Bilderna delades i politiskt syfte

  Överläkaren publicerade antisemitiska nidbilder på Facebook under sin tid som chef.

  I DO-utredningen förklarar Karolinska inläggen med att de var ”delade i politiskt syfte” – ett uttalade som får skarp kritik.

  Det var i början på december som Diskrimineringsombudsmannen, DO, inledde en utredning av sjukhusets agerande.

  Flera judiska läkare har vittnat om trakasserier på etnisk grund på en av de mest prestigefulla kliniker i Sverige av en överläkare. Personen, som under 2014 var de judiska läkarnas chef, publicerade flera inlägg på Facebook som klassats som antisemitiska av flera namnkunniga experter på antisemitism. Bilderna, som Aftonbladet tagit del av, illustrerar bland annat hur ”Hitlerian jews” är ansvariga för massakrer av palestinska barn och andra civila.

  I ett yttrande till DO från tf. sjukhusdirektör Annika Tibell förklarar hon bakgrunden till de delade bilderna – och refererar till medarbetarens version att de publicerades i ett politiskt syfte i samband med Ship to Gaza. Bilderna ska ha delats i samband med text som kritiserade Israels politik. (forts)”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vmolR4/karolinska-bilderna-delades-i-politiskt-syfte

  Svara
 49. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Svara
 50. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   ”– Finländarnas rättsmedvetande säger, att att fråntagande av finskt medborgarskap borde komma ifråga också när det gäller grova sexualbrott.

   När en person mister sitt medborgarskap är det möjligt att utvisa personer som gjort sig skyldiga till grova brott ur landet.

   Mykkänen påminner om att det i riksdagen som bäst bereds ett lagförslag som ska ge strängare straff för sexualbrott. Dessutom införs (infördes) den 1 januari 2019 en ny lag som gör det lättare att upplösa brottslingars uppehållstillstånd och utvisa dem från Finland.

   – Personer med utländsk bakgrund måste fårs att förstå att om man i Finland gör sig skyldig till grova sexualbrott så är huvudregeln att man utvisas härifrån.

   Den stora strömmen av asylsökande år 2015 har märkts tydligt i polisens arbete i Uleåborg, i form av ökat sexuellt våld. Det var då det började komma stora skaror ensamma män till såväl Uleåborg som till hela Finland.

   Sexuella trakasserier märktes i gatubilden, enligt kriminalkonstapel Milla Kynkäänniemi vid Uleåborgspolisen:

   – Alltid när människor kommer från andra kulturer så blir det också krockar. I början märkte vi att det förekom mer sexuella trakasserier än tidigare. Det vore dumt att förneka att det var så.

   Pekka Nuutinen, Migrationsverket, tror inte att det ligger kunskap bakom sexualbrotten. På mottagningsenheterna ( i Sverige ”asylboenden”, min anm.) går man i flera omgångar igenom med alla boende vad lagen säger, och informerar om:

   – Sexualbrott mot minderåriga är förbjudna i alla samhällen.

   – Också Polisen i Uleåborg har informerat de asylsökande hur man ska bete sig och uppföra sig i Finland, säger Milla Kynkäänniemi. Vi har hållit informationsträffar där vi upplyst om finsk lagstiftning och åldersgränser. Vi ar talat om sexuella handlingar, och om åldersgränser. Vi har försökt vara mycket tydliga.

   Peka Nuutinen anser inte att man kan försvara sexualbrott genom att hänvisa till sin kultur:

   – Kanske kan kulturella skillnader ha viss betydelse. Jag tror dock att i de här fallen vet man nog att man begår brott.”

   Svara
  • G

    /  01/13/2019

   Läs också…

   ”Finland. Republikens president i sitt nyårstal: ”Vi har sett hur vissa av dem som sökt skydd hos oss, och även fått det, själva har skapat otrygghet genom omänskliga gärningar.

   Nu har vi emellertid hamnat i en destruktiv strid om våra egna värderingar. I stället för att exportera våra europeiska värderingar får vi nu försvara dem på hemmaplan. Och finns det kanske försök att importera värderingar som verkar främmande för oss? Vi vet vilka motsatserna till demokrati, jämlikhet och frihet är.”
   http://meritwager.nu/allmant/finland-republikens-president-i-sitt-nyarstal-vi-har-sett-hur-vissa-av-dem-som-sokt-skydd-hos-oss-och-aven-fatt-det-sjalva-har-skapat-otrygghet-genom-omanskliga-garningar/

   ”Finland. Riksdagens talman och inrikesministern: ”En brottsling kan vara ett nationellt hot mot Finland.”

   – Men man ska komma ihåg att på dessa brott följer straff. Det ska stå helt klart för alla som vill komma till Finland. Det visar att brott leder till straff och vid behov också till att man skickas tillbaka till sitt hemland. Man måste förstå att i Finland gäller finska lagar.”
   http://meritwager.nu/allmant/finland-riksdagens-talman-och-inrikesministern-en-brottsling-kan-vara-ett-nationellt-hot-mot-finland/

   Svara
 51. G

   /  01/13/2019

  Svara
 52. G

   /  01/13/2019

  Svara
 53. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/13/2019

   Inte för att jag tror att det blir så men OM V röstar emot då har C och L verkligen fastnat med skägget i brevlådan. Då kommer jag att mysa hela veckan.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/13/2019

    Vänsterpartiet kommer antagligen inom kort få ett riktigt segt vegetariskt köttben av sossarna, kanske har de redan fått det, lite så där ”bilateralt” i skymundan, lovande ord direkt mellan Sjöstedt och Löfven. Jag är i likhet med Ivar L, trots allt säker på att V röstar ja till Löfven, annat skulle förvåna.

    Om S hamnar i opposition så kommer de med största sannolikhet öka till nästa val, däremot är det inte säkert att V gör det, ökar gör de absurt nog som förnedrad dörrmatta. Att KD, M och SD i varje debatt kommer kunna påtala Vänsterpartiets hyckleri kommer antagligen vara betydelselöst.

    En annan sak som är extra rolig är hur Annie Lööf och Jan Björklund skryter om hur deras uppgörelse ska leda till bra mycket mer liberala reformer än vad Alliansen fått igenom de åtta åren de satt vid makten. Diskvalificerar inte det Centerpartiet och Liberalerna helt och hållet, har de nu varit så jävla kassa att de inte lyckats få igenom någon liberal politik när de under hela åtta år styrde, och tycker de verkligen att deras lilla utredningsmanifest väger tyngre borde de få riksdagskörkortet indraget för gott.

    Svara
    • Senior

      /  01/14/2019

     -Amen!

     Svara
     • Senior

       /  01/14/2019

      Fast mest troligt är hur S och V redan tidigare suttit och skrockat tillsammans över hur de skall dränka de s.k. ”Eftergifterna” åt C i utredningar tills de blir bortglömda.

      -Frågan är om inte hela detta falska alibi till demokrati, sjuklövern, suttit tillsammans och kokat ihop detta.

 54. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • G

    /  01/13/2019

   ”I förhör med kvinnan framgår att det har funnits frågetecken kring pojkens ålder. På Facebook hade han en uppgiven ålder på 22 fram till kvinnan själv gick in och sänkte den till 16, har hon sagt.

   Hon nekar till att ha begått något brott, utan beskriver det som att hon mådde dåligt och var självdestruktiv vid tidpunkten hon och pojken inledde en relation. Hon säger att hon är förälskad i pojken, men beskriver honom samtidigt som väldigt dominant, hårdhänt och kontrollerande.

   Enligt kvinnan löd hon pojkens befallningar om vilka vänner hon fick ha på Facebook, vilken hårfärg hon skulle ha och vilka kläder hon skulle bära.

   Sexakterna som hon dömts för innehöll våldsinslag från hans sida, har hon sagt.

   – Men det var. Det var ok. Vi var…det var…vi var så destruktiva bägge två så han ville ge mig stryk och jag ville ha stryk och det var dealen liksom.”

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/13/2019

    Så här 50 nyanser av samma skit som alltid uppdagas senare, när kan vi börja prata om de mindre smickrande delarna av kvinnlig sexualitet?

    Svara
 55. x

   /  01/13/2019

  Med risken att det här är en dubblett.

  Sverige är fantastiskt:
  Bakhtiyor Umarov, 30, misstänks för att tillsammans med flera andra män ha planerat terrordåd mot Sverige.
  Samtidigt har han jobbat på Polishögskolan – med hemliga rum och lokaler för skjutvapen.

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/atalad-terrorist-byggde-hemliga-rum-at-polisen/?fbclid=IwAR0X4Gq2ponMYlCIJhOcMisOGtL-RJ5VozNlnp0GPIsuGoFOmbEK1Etraj4

  Svara
 56. G

   /  01/13/2019

  ”Carolines stora vrede – efter hundpromenaden

  Boende i Kungsbacka störs av bangers som smälls av.

  I fredags kväll skrämdes en av Caroline Erikssons hundar av de höga smällarna och hon är upprörd.

  – Det är fruktansvärt. Varför smäller man av en fredagskväll i januari, vad är det som är så roligt med det?, frågar hon sig.

  I fredags var hon ute med sina tre hundar då en av dem, Ronja, blev ordentligt skrämd av ljuden.

  – Ingen av hundarna har varit skotträdda tidigare, men en av dem hon blev det i somras när det här började, säger hon.

  Tiken, som är sex år, ville direkt gå hemåt och darrade sedan under kvällen i soffan medan smällarna fortsatte.

  – Jag kan förstå att det kan vara kul på nyår, då skjuter man raketer. Men en fredagskväll i januari, vad är det som är så roligt med det? Barn ligger och sover, människor är ute med sina hundar och det finns vilda djur i naturen. Jag tycker att det är fruktansvärt.”
  https://www.expressen.se/gt/carolines-stora-vrede-efter-hundpromenaden/

  Svara
 57. G

   /  01/13/2019

  ”Smällare kastades in i kommunhus – stor förstörelse

  Kommunhuset i Lilla Edet har under söndagsmorgonen utsatts för skadegörelse. En smällare eller raket har kastats in genom ett krossat fönster till ett kontor och orsakat stor förstörelse, skriver polisen på sin hemsida.”
  https://www.expressen.se/gt/smallare-kastades-in-i-kommunhus-stor-forstorelse/

  Svara
 58. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/13/2019

   Till skillnad från gänget som föredrar länder som Kuba, Nordkorea m.fl. som sedan länge redan avskaffat demokratin?

   Jag är fascinerad över den totala blindheten. Hur de helt saknar förmåga att ens kunna se ETT enda djävla logiskt steg framåt. Det förklarar iofs varför de är så svåra att diskutera med: de har ingen uppfattning om kontinuitet och ingen förmåga att förhålla sig till en (pun intended) röd tråd.

   Svara
 59. G

   /  01/13/2019

  Svara
  • Sune

    /  01/13/2019

   Om det vore sä väl att det var matte och svenska de skulle plugga, men jag befarar det blir genuskunskap i stället!

   Svara
  • Pether

    /  01/14/2019

   ”liberalerna”

   Svara
 60. G

   /  01/13/2019

  LooooooooooooooooooL HAHAHA!

  Svara
 61. G

   /  01/13/2019

  Svara
 62. MiT

   /  01/13/2019

  Dagen då Heberlein insåg vidden av problemet…?

  *https://www.facebook.com/ann.heberlein.1/posts/2089880301072581*

  Om ni inte ser vad hon länkar så är det den här:

  *https://www.facebook.com/ann.heberlein.1/posts/994552133938742*

  Svara
 63. Gorby

   /  01/13/2019

  Svara
 64. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • En sådan makt har väl aldrig det partiet haft förut?

   Svara
  • Ärligt talat, vad som än händer så är det popcorndags på onsdag; ska verkligen V lägga sig platt och helt låta sig förvägras inflytande (vilket i sig är rätt orimligt) eller kommer de skjuta allt i sank?

   Det är nästan som man tror detta är orkestrerat av S och V egentligen; Alliansen är numera permanent splittrat och det finns ingen direkt väg tillbaka för rödtottan och Björklund att gå mot om detta inte röstas igenom. Att i princip ställa krav på att något i princip ska stödja men absolut inte ha något att säga till om är i sig rätt orimligt, men det verkar inte vissa fatta.

   Svara
   • Olof

     /  01/14/2019

    Japp, underhållning. Jag lutar åt att V sänker det. C och L har bränt sitt förhandlingskapital på det här, om Kristersson skulle få ytterligare ett försök, varför skall han då erbjuda dem något? De har då inget alternativ på S sidan och de är nog vid det här laget de enda som verkligen inte vill ha nyval.

    V har däremot allt att vinna på nyval drivet på för att de inte ville vika sig för detta. Sannolikt går dessutom vänsterblocket fram då. Och ärligt talat, jag kan inte ens säga att jag tror det skulle vara värst – det är kombinationen av ohämmat önsketänkande som gör mest skada. En regering med en mer konsekvent linje är sannolikt inte sämre även om den skulle vara mer vänster. Målkonflikterna med invandringen tycks ha gått upp för S, och kanske till och med V, eftersom de katastrofala anhöriginvandringsbitarna i detta tycks vara drivna helt av C och MP.

    Var det orkestrerat av S och V… nej, jag tror egentligen inte det. Det är i slutändan Lööf och Björklund som är ansvariga för detta. S är skickliga på att dra den nytta de kan av det, men som sagt, detta har ju pågått sedan DÖ och att Annie inte var med i Alliansen längre var ju tydligt för många av oss i och med Afghanöverenskommelsen där hon gjorde tydligt att hon prioriterade invandring över ett trovärdigt alliansalternativ.

    Jag tror det hela handlar om att Annie helt enkelt saknar den där förmågan att försöka leva sig in i och förstå andra människors verklighet. Hon tycks inte kunna förutse vare sig väljares agerande eller politiska kollegors – allt hennes agerande skriker detta. Hon fortsätter driva hög invandring trots att det nu är så tydligt att en blind kan se att det driver på konflikter och leder till främlingsfientlighet. Hon tycks fantisera om att hon kan bete sig som hon gör utan att de flesta uppfattar henne som vidrigt manipulativ. Hon tycks tro att det finns en väg tillbaka till alliansen som hon betett sig. Ingen med någon som helst självrespekt skulle acceptera det hon gjort, och ingen skulle respektera någon som gjorde det.

    Skulle V släppa fram det här… ja då har V brännt sig själva. Även om man antar att S under bordet lovar att göra så lite som möjligt så handlar det om hur det ser ut. Det är ett bra läge idag för vänsterpopulister och blir V meningslösa på det här sättet kommer de ersättas.

    Svara
 65. MiT

   /  01/14/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156184823363231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
 66. Melmac

   /  01/14/2019

  ?

  Svara
 67. Melmac

   /  01/14/2019

  Funderade lite, kan det vara än mer taktiskt?
  Kan det vara så att C+L fått S att endast se makten OCH att splittra Alliansen, att S missar att de själva tagit in en trojansk häst i samarbetet? S kommer att få slitningar om detta går igenom, interna strider och en V-falang som inte litar på ledningen längre. Om S sviker överenskommelsen lämnar C och L samarbetet och då står S med skägget i brevlådan. En regering som troligen faller p.g.a. att de inte ens har V med sig längre efter detta svek.

  Svara
 68. Vänsterpartiet i Malmö röstar nej till Stefan Löfven – Sverige går mot ett extraval
  https://ledarsidorna.se/2019/01/vansterpartiet-i-malmo-rostar-nej-till-stefan-lofven-sverige-gar-mot-ett-extraval/
  ”Ur pressmeddelandet:

  De partier som träffat överenskommelsen måste ha Vänsterpartiets stöd för att kunna styra, ändå kan vi på dess första sida läsa att “[…] Vänsterpartiet inte kommer att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden.” Att Vänsterpartiet skulle släppa fram en regering vars grund är ett löfte om att just Vänsterpartiet ska hållas utanför inflytande är uteslutet. Vi måste stå upp för vår politik och de väljare som röstat på den.”

  Alltså de där vänsterpartisterna låter ju extrema! ”Stå upp för vår politik”
  Det är precis så sverigedemokrater resonerar!

  Svara
 69. Svara
 70. Svara
 1. Svensk media, alltid på fel sida av verkligheten och sanningen | WTF?
 2. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: