Politisk akrobatik

Inför Vänsterpartiets beslut idag om ja eller nej till överenskommelsen mellan S, C. L och MP så rullas det ut en bombmatta av ordakrobatik.

Det är t ex politiker som genomgående kallar det ”mittensamarbete” i intervjuer. När blev S mitten? När blev blodröda MP mitten? När blev C mitten? Kallar sig ens t ex S själva sig för mitten…?

Det är C och L som kallar sig oppositionspartier. Hur kan man slå knut på sig på det viset utan att en enda journalist påpekar det? Opposition är MOT, inte för. Man kan inte vara FÖR något samtidigt som man är MOT samma sak.

Sen finns det Federley som varit ganska flitig på twitter nu när han upptäckt att de är beroende av Vänsterpartiet.

Allt är upprörd högersvans. I Federleys ögon finns ingen legitim kritik alls. Varför ska andra, som C och L huggit i ryggen, underlätta för te x C och L att köra in kniven ännu djupare? Och visst är det fint att komma med vänsteraktivistargumentet ”att så många är upprörda är ett bevis på att man gör rätt” när man framför något helt bisarrt som man vill tvinga på alla andra? Får man inte vara arg när politiker gång på gång försöker runda demokratin och svika sina väljare bara för att få en plats vid grytorna? Får t ex borgerliga väljare inte vara arga för att C otaliga gånger har sagt att en röst på C är en röst på alliansen för att efter valet upptäcka att det var en röst på MP? Federley är enormt oförskämd i sin tweet.

I sakfrågan är det enkelt, det finns absolut inget som hindrar en återförening i hemlandet. Och det är faktiskt inte VI som skiljer dem åt. Federley motiverar alltså ökad invandring med hittepå. Och man har såklart inte gjort en konsekvensanalys eller några kostnadsberäkningar.

Bali svarar på Federleys tweet ovan. Men får såklart inget svar.

Han börjar skademinimera nu när det är ett faktum att V är den som bestämmer.

Någon Charlie undrar över Federleys minst sagt vingliga färd. Kolla det sista, är det verkligen möjligt att någon vuxen är så barnslig som Federley själv säger att han varit…? Ska väl vara den där centerpartisten som gör filmklipp med leksaker då.

Kommunikativ akrobatik var ett bra uttryck för vad Federley håller på med. Förutom att han som vanligt svarar en hel del personer på ett väldigt drygt och arrogant sätt. Federley är i mina ögon en mycket obehaglig typ. Opålitlig. Om han levt för länge sedan hade han kunnat vara modell för ”Om du inte gillar mina principer så har jag andra”. Vilket han såklart inte är ensam om. Och helt plötsligt är V inte alls så besvärliga. Har såklart inte alls att göra med att överenskommelsen är beroende av just V…

Undrar vad som hände egentligen, vad som gjorde att C gick från ett parti som stod för landsbygden i alla lägen till att bli en sekt med invandring som nästan enda frågan man driver?

Han betedde sig drygt och arrogant våren 2016 också i tråden som det finns exempel på i det här inlägget. Det handlar om Köln, festivalen i Stockholm, Kalmar osv, Palm bygger en gigantiskt halmgubbe och Federley dyker såklart upp och håller lismande med.

Enligt Federley så händer det som skedde i Köln, på festivalen i Stockholm, i Kalmar osv i stor skala varje år på Öland vid midsommar. Det är tydligen ett välkänt fenomen på Öland runt midsommar att 10-15 vuxna män omringar småtjejer från 10-11 år och uppåt och river och sliter i dem samtidigt som de skriker upphetsat på språk som ingen förstår. Det är nog det värsta exemplet på förminskande av extremt allvarliga problem jag någonsin sett. Eller det är värre än förminskande, han försöker låtsas som om det inte alls är ett nytt allvarlig problem.

För övrigt så anser jag att det bara ska finnas två alternativ vid typen av omröstning som det ska vara om några dagar. Ja eller Nej. Antingen är förslaget tillräckligt bra och då röstar man ja, annars är det inte tillräckligt bra och då röstar man nej. Det ska inte finnas en fegis-utväg genom att lägga ner rösterna. Riksdagspolitikerna sitter där de sitter, med bra betalt, just för att ta ställning och lägger man ner rösten så är det motsatsen till att ta ställning.

Tvinga dem att ta ställning! Det är deras jobb att ta ställning!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

210 kommentarer

 1. Man skäms för att vara svensk när man läser och ser alla dessa maktgalna inkompetenta politiker som är totalt verklighetsfrämmande. Kan man inte leasa och hyra politiker ifrån andra länder? T.ex. Östeuropa, Ryssland, Australien och USA.
  Jag tror inte att dom vi har kan klara av någonting. Svenska folket är ju dessutom så hjärntvättade att jag tror majoriteten är omöjlig att påverka såvida de inte själva får en massa kulhål genom vardagsrumsfönstret när de nersövt sitter i soffan och kollar på SVT rapport.

  Svara
 2. MiT

   /  01/14/2019

  *https://www.facebook.com/srekot/videos/1990288297733801/?__xts__%5B0%5D=68.ARADOAM01zxsKwkh10JoYWUlNtoe-XziYUSluKYjRx2K51nUlgHsSKM9lRu1MjffEfx0OsVym9kts_paf23kBk0uHWKf2vobXyB6hUSAmwtyPGVSzJp6_d2XVmOKJOuKTl1-YMUiIkUS5eD4NPbpFDP6pV9aQR7jlupjbqRP4tNpsZV7UWWgs7nbL5J-jY3N-MAfFhOXI_5tDYtgV0BTrC-3F98-46uh0lVkyCwjnczYbC5gcHcfNlTQLrpdAbSJiXtIYdCP-4dSbydAim0hIurwNUE-0k9Ho_c5wYKltwP2ysxL3TRQkcZnyJtf6d7HypkzOsioD6ukifwzqfjp_uRUI_06_gLsZzbyBnOkaQWEsY7Ljjf9mGQU6CngauckKw&__tn__=-R*

  Svara
  • Skeptisk

    /  01/14/2019

   Reportern verkade personligen upprörd. Kunde inte dölja att det sved att V hålls utanför. Samtidigt är det naivt att tro V kommer stödja en regering som t o m skriver in i sitt avtal att man inte ska få inflytande.

   Svara
  • Det var tydligt sagt av Jan Björklund.

   Jonas Sjöstedt sa exakt samma sak, från sin position. (I dagens presskonferens)

   Svara
  • Förresten…frågade Jan sina adoptivbarn först om vad han fick säga?

   Svara
  • Djup kris i partiet nu

   Svara
 3. Hur gick det till när Fredrick Federley fick så mycket inflytande över svensk politik?

  Svara
  • Om Jan Björklund misslyckas med att skaffa sig makt i Löfvéns regering, kan han
   sexa till sig som Federley och bli inkryssad som ledamot i Europaparlamentet vid omröstningen i maj.

   Svara
 4. Sune

   /  01/14/2019

  L+C som inte samarbetar med ”extrempartier” vill alltså rösta fram en ”stabil” S+MP – regering med hjälp av ”extrempartiet” V, för övrigt samma regering som bedömdes fullständigt oduglig ett par månader sedan och då röstades bort med hjälp av ”extrempartiet” SD! Går det överhuvudtaget att illustrera hyckleri på ett tydligare sätt än så?

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   Hela snacket om extrempartier, oanständiga partier och bla bla bla är ovärdigt en demokrati. Såvida inte partierna uttryckligen säger att de skall avskaffa demokratiska institutioner, rättsstaten o.s.v. så anser jag att alla (politiker, media, privatpersoner) som använder den där typen av språkbruk är antidemokrater. De visar genom sitt sätt att tala att de i grunden tror att demokratiskt inflytande är något skadligt och att vissa folkrepresentanter måste rensas bort. En slags politisk variant av rasisternas idéer om ”rashyigién”. Faktiskt riktigt skrämmande för det är fröet till diktatur som visar sig. Det är sån’t som blir Sovjetunionen i slutändan.

   Svara
  • Härskarteknik: att avhumanisera någon genom att kalla X för extremist

   Gör extremisterna upp hemliga planer? 🙂

   Svara
   • De torde ha en majoritet av den inhemska arbetarklassen bakom sig i alla fall.

    Svara
    • jans

      /  01/14/2019

     Vilket kanske på sätt och vis berättar vad hela extremistsnacket egentligen handlar om? Att inte kreti och pleti skall ha för mycket att säga till om. Någon måtta på demokratin får det väl ändå vara för böfvelen!
     Sedan tror jag ju personligen att ett stort V skulle bli mer extremistiskt än ett stort SD, men det finns ju olika uppfattningar i den frågan och ingen kan veta förrän det händer.

     Svara
     • Tor

       /  01/16/2019

      @jans
      Vadå olika uppfattningar?
      SD är Socialdemokraterna från 70- talet och V är kommunister.
      Vad är det vi inte vet?
      Enligt Vänsterpartiets partiprogram vill man överföra de privata företagen till staten.
      SD vill tillbaka till den tiden då Svenskarna var de som bodde i Sverige.
      Stor stat och höga skatter. SD är det minst extremistiska partiet.
      Vad mer tydligt kan två partiers politik beskrivas?

      Vi kan ju ha olika uppfattningar om vad som händer då vi går in i nästa lågkonjunktur.
      Kommer ett riktigt konservativt block att växa fram?
      Är Islamisterna tillräckligt starka för att ta över.
      Kommer vanligt folk att faktiskt fråga sig vad de får för skatten och gå ut på gator och torg?

      Hela skrämselpropagandan från de andra partierna är ett väldigt lyckat, men ohederligt, sätt att inte förlora sina väljare.
      När man träffar gamla Sossar så tycker de precis som SD men de skulle aldrig rösta på ”Nazisterna”.
      Det här vet ju alla politiker men vad gör man inte för att få sitta kvar vid makten.
      Ljug och smutskasta – ljug och smutskasta.

 5. Ivar L

   /  01/14/2019

  ”För övrigt så anser jag att det bara ska finnas två alternativ vid typen av omröstning som det ska vara om några dagar. Ja eller Nej.”

  Här måste jag anmäla en mot Toklandet avvikande åsikt. Om endast regeringar med majoritet i riksdagen skall tillåtas kommer vi rimligen att få två stora block mot varandra på sikt, eller i värsta fall ett block som blir avsevärt större än det andra och totalt dominerar politiken. Det kan få förödande konsekvenser tror jag. Det blir en slags halv DÖ om man säger.

  Nej minoritetsregeringar är helt ok, men de som lägger ner sina röster skall naturligtvis inte benämnas ”opposition” av medierna. Ansvaret på att sån’t trams tillåts ligger helt på medierna. Oppositionen är de som röstar emot en regering men med tanke på utvecklingen verkar det ju behövas en bra benämning på de som lägger ner röster. ”Stödhjul” är faktist inte alls dumt, särskilt när man som C+L gör det i utbyte mot saker.

  Om man vill ha starka majoritetsregeringar (det vill inte jag) så bör man också ha majoritetsval, som i t.ex. Frankrike, annars blir det mycket konstigt.

  Ett bättre alternativ för att minska nackdelen med svaga minoritetsregeringar är att öka folkets möjlighet att direkt påverka politiken via folkomröstningar. Det tror jag på som komplement. Sedan borde tidsramen för regeringsbildning fastslås i lag. Fyra omröstningar är lagom men det skall inte behöva ta så här lång tid. Jag tycker 2 veckor mellan varje omröstning med start en vecka efter valet (så en normal regeringsbildning först kan ske) vore lagom. Så himla komplicerat kan det inte vara att bestämma sig för vad ens parti har för regeringspreferenser. Dessutom borde de flesta sådana riktlinjer i vilket fall som helst vara dragna innan valet och presenterade för väljarna. Det är demokratiskt riktigt.

  Svara
  • MiT

    /  01/14/2019

   Vad jag menar ska ske om det bara finns ja eller nej är att då måste de stå för vad de röstar på. Då kan de inte säga att de inte alls röstade för eller mot något utan att de lade ner. Finns bara ja eller nej så är de tvungna att ta ställning och är ett förslag inte tillräckligt bra så röstar man nej, annars röstar man ja och då får man stå för vad man röstar på. Som det är nu kan nedlagda röster lika gärna vara ja som nej, ingen kan efteråt ställa dem till svars för hur man röstade eftersom ingen vet. Man ska inte komma undan på det viset. Det är ohållbart. Om det sen måste gälla alla typer av frågor eller bara vissa är en annan sak.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/14/2019

    Fast parlamentets jobb är inte att ”stå till svars” utan att stifta lagar, välja regering med mera. Jag tycker det är rimligt med nedlagda röster i frågor som ligger och väger. Jag kan inte se hur den typ av parlamentarism vi har skall gå att förena med kravet på majoritetsregeringar. Då skulle inte SD/KD/M heller kunnat bilda koalition t.ex.

    Svara
    • MiT

      /  01/14/2019

     Ja och de gör ju inte det om de lägger ner? Då varken stiftar man lagar eller väljer någonting utan man tar inte ställning alls?

     Svara
     • Håller med dig. Ja eller Nej, inga jasså som svenska politiker är så duktiga på.
      Förmodligen skulle det bli mera nej och vi slapp ogenomtänkta planer.

     • Leif

       /  01/14/2019

      Centerpartiet uppfann ställningstagandet ”nja” när vi skulle ta ställning till EU-inträdet.

     • Ivar L

       /  01/14/2019

      Lagstiftningen kräver majoritet, så det är regeringsfrågan som är grejen här. Finns det något land med samma grundläggande statsskick som Sveriges (proportionellt valsystem etc) som kräver majoritet för en regering? Kan inte påstå att jag är expert och vet men jag tvivlar lite på det. Tror det leder till paralys.

     • MiT

       /  01/14/2019

      Tror inte något land tillåter att ett 4%-parti kan få bestämma vem som ska få bli regeringschef? Men så är det ju här, om MP föreslår Fridolin och alla andra lägger ner så blir Fridolin statsminister.

  • Ja, en tidsgräns måste skrivas in någonstans. Det verkar inte finnas något formellt hinder för att sista omröstningen försenas i fyra år.

   Svara
   • Man kan inte anklaga Norlén för att otillbörligt gynna de egna partiet!

    Moderata talmannen gör våld på egna tidsfristen för att hjälpa V och S
    https://nyheteridag.se/moderata-talmannen-gor-vald-pa-egna-tidsfristen-for-att-hjalpa-v-och-s/

    Svara
    • Ivar L

      /  01/14/2019

     Jag tycker det är helt fel att det skall kunna förhalas på detta vis. De har ju för i helvete haft hela hösten på sig att komma överens och om talmannen satt en deadline så skall den gälla. Detta var en dimension av Sveriges statsskick som jag inte kände till. Jag förstår inte syftet med de här generösa tidsramarna. Mycket bättre att sjösätta en regering och funkar det inte så blir det nyval. Nyval är mer demokratiskt än den här farsen som aldrig tar slut.

     Svara
 6. Ivar L

   /  01/14/2019

  Oerhört vass analys av regeringssituationens ideologiska dimension av Joakim Andersen på Fria Tider:

  ”Det finns inga ”borgare” och det finns inga ”socialister” i någon egentlig mening, och om det ändå gör det så är de politiskt hemlösa och får hitta nya politiska sammanhang. Vår tids konflikt står mellan globalister och folk.”

  ”Den konstlade splittringen mellan borgare och sverigevänner är kort sagt ett problem att övervinna, och sannolikt har Annie Lööf med flera underlättat för oss här. Plundringen av Sverige kan delvis urskiljas i det utkast till sakpolitisk överenskommelse som C, L, MP och S satt ihop. Det handlar å ena sidan om fortsatt massinvandring, å andra sidan om en selektiv nyliberalism som är massinvandringens logiska följd och förutsättning. Sverige ‘brasilifieras’, blir som ett u-land med en stor etnisk underklass.”

  ”Den grupp i samhället som sådan politik tilltalar kallas ibland bobos, ‘borgerliga bohemer’. De är den nya överklassen, de utgör en viktig del av globalisternas anhängare. Både C och MP är på god väg att bli renodlade bobopartier, och många journalister är också bobos.”

  http://www.friatider.se/bra-att-v-nsterliberalerna-kastar-masken

  Svara
  • Håller med om att polariseringen är folket kontra globalismen.

   Svara
   • Även Thomas Sowells idealist – realist, eller gränslös – begränsad.

    https://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2628
    ”One of his ideal types is ”the unlimited vision”, which holds that people are good by nature and societies can flourish into perfection if only people are freed from narrow habits and traditions. Against this, stands the “limited vision”, which emphasises the imperfection of individuals and communities, which believes that people act according to rewards and sanctions rather than general benevolence, and which believes more in the robust and feasible than the grandiose.
    […]
    Now, if you believe that man is not only good but also infinitely capable of shaping society for the better, it becomes, as Sowell writes, “either an intellectual puzzle or a moral failure”, that there are people who do not think the same as you: “Allegations of bad faith, meanness, or other moral and intellectual deficiencies have been much more common in the unlimited vision’s criticism of the limited vision than vice versa”.”

    Eller varför inte ”de som får världens mest spännande leksak” mot ”de som betalar.”

    Svara
    • Ivar L

      /  01/14/2019

     Vill minnas att Steven Pinker är inne på liknande tankar i ”Blank Slate”. Tror helt och fullt att idén om att den perfekta människan är möjlig att ”skapa” är en av de skadligaste som människan någonsin kommit på.

     Svara
 7. Ivar L

   /  01/14/2019

  När man pratar ”globalism” i Sverige tänker man kanske främst på skattefinansierad massimmigration samt välgörnhetsindustrins jetsetliv, men det finns en form till, kanske den värsta av alla. At sälja ut Västvärldens teknologiska försprång till regimer som på sikt kan hota oss alla. Här t.ex. en artikel som troligen kommer att passera med en gäspning om två företag som sålt högteknologi till Kina med regeringens goda minne. Delvis statliga intressen inblandade. Staten säljer alltså ut högteknologi som kan användas militärt till Kina. Det är helt sjukt:
  ”Näringsdepartementets styrelserepresentant godkände att två svenska spjutspetsföretag med militärt användbar teknik såldes till Kina. Godkännandet skedde trots att det vanligen inte är tillåtet att exportera produkter som kan användas både civilt och militärt till Kina.”
  Lång artikel och troligen plus, tyvärr hinner jag inte citera ut fler godbitar men det är skrämmande att läsa hur vi i Väst säljer oss för lite småpengar till ett land med mycket långsiktiga och imperalistiska ambitioner.
  https://www.svd.se/forsaljning-av-militar-teknik-till-kina-fick-statligt-okej/av/birgitta-forsberg

  Svara
  • Gigantiskt problem!

   Svara
   • Ivar L

     /  01/14/2019

    Sälja ut sitt land och sitt folk för lite grindslantar. Det är äckligt rent ut sagt.

    Svara
   • Senior

     /  01/14/2019

    Stig Bergerling sålde ut bra mycket mer än så.

    Transportstyrelsen är värre, men man skall inte förringa Bergerlings förräderi.

    Svara
    • Rikard

      /  01/14/2019

     Hej.

     Förräderi är ett brott av samma art som våldtäkt eller mord: har du gjort det så har du. Graderna är helt oväsentliga. (Att den semantiska definitionen numera är urvattnad såväl mord som våldtäkt och förräderi är en annan sak.)

     Har du begått förräderi, vilket är ett brott som endast kan begås avsiktligt och medvetet, så är du en förrädare, och kan aldrig sluta vara det.

     Något sådant som ”fd förrädare” finns bara i Grönköping, och möjligen i Mosebacke Monarki.

     Mitt sätt att tänka kanske är en atavism numera?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • ”Har jag gått och lagt mig så har jag gått och lagt mig!”

     • Kronblom

       /  01/15/2019

      Eddie Meduza skrev låten till valet 1979 🙂

     • Utan minsta sarkasm får jag säga att jag uppskattar ett forum där folk känner igen referenser till Grönköping, Mosebacke Monarki och Eddie Meduza.

  • Sverige vid ett vägskäl – Partner till USA eller lågt värderad nyttig idiot till Kina
   https://ledarsidorna.se/2019/01/sverige-vid-ett-vagskal-partner-till-usa-eller-lagt-varderad-nyttig-idiot-till-kina/
   ”Sverige står, av lätt insedda skäl, inför ett vägval. Vi står inför ett val där vi antingen är en strategisk partner som leder utvecklingen eller så är vi en länk långt ner i någon annans värdekedja.”

   Svara
   • Jag är nog mer orolig att vi får vara nyttiga idioter för oss själva och inte kan leda någon utveckling alls.

    Svara
 8. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • Tor

    /  01/14/2019

   Logik
   Stalin och Hitler fick mycket hat –
   alltså måste de ha gjort rätt.

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/14/2019

   Kritik är tydligen hat i hans värld? Vem har uttryckt att de hatar honom och vill honom illa? Han får kritik för infantila och förenklade förklaringar på bollibompanivå. Men är man på den nivån är kritik 0 hat.

   Till barn: Det var ganska dumt att dra in sand när jag just städat.
   Barn: Uääh, du hatar mig!

   Svara
 9. Ivar L

   /  01/14/2019

  Vänsterpartiet gör för en gångs skull helt rätt, både enligt sin egen ideologi och rent demokratiskt. Korten är synade, hoppas nu bara att inte C/L välkomnar V:s krav.

  Dags för extraval med mycket mer tydliga politiska skiljelinjer?

  https://www.svd.se/just-nulofven-forst-ut-att-traffa-talmannen
  ”Den stora politiska nyheten, som presenterats i dag, är att Vänsterpartiet inte kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, som läget ser ut nu. V-ledaren Jonas Sjöstedt vill dock ”lösa situationen” så snart som möjligt med intensiva samtal med S.”

  Svara
  • Normalt funtade fattar givetvis att Vänsterpartiet inte kan gå med på att i princip rösta sig själv irrelevanta. Det låter som ”anti-SD”-klausulen som de försökte få ihop med M+KD, men insåg nog att Sverigedemokraterna aldrig skulle gå med på det. Antagligen så hoppades de att de kunde skrämma V att gå med på det.

   Svara
 10. Melmac

   /  01/14/2019

  C + L kommer att godkänna V med en massa undanflykter och snömos!

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   Vilket visar i så fall att de överhuvudtaget inte har någon ideologisk riktning.
   Det är nu vi behöver ett nyval. Nu har L & C synat sina kort. Ett val i dagsläget skulle vara oerhört mycket mer demokratiskt informerat än det vi hade i september.

   Svara
   • Senior

     /  01/14/2019

    Jodå, hela sjuklövern har en (och endast en) ideologisk riktning. Deras problem är snarare hur de skall bete sig för att kunna lura folk att tro något annat.

    Det fungerade hyfsat innan det kom ett parti som är i opposition på riktigt.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/14/2019

     C visste att V skulle sura
     L visste att V skulle sura
     MP visste att V skull sura
     S visste att V skulle sura
     V visste att V skulle sura

     Så klart att C, L, MP och S haft en idé om hur de gemensamt ska hantera V, de har diskuterat igenom saken noga, antagligen med representanter från V. Så det vi ser nu är lite spel för gallerierna. Svensk politik är just nu som ett stort billigt julbord, alla får äta motbjudande mycket av många dåligt tillagade rätter som man egentligen inte alls vill äta tillsammans.

     Svara
     • Senior

       /  01/15/2019

      Tompas har redan lagt in länken nedan, men den är värd att läggas in här igen angående att V ”inte skall få inflytande”.

      ”Om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är två partier som bör hållas utanför politiskt inflytande, genom att övriga partier vägrar att samarbeta med dem, utfaller styrkeförhållandena i riksdagen till Alliansens fördel, eftersom M, KD, C och L tillsammans har 143 mandat, men S och MP tillsammans bara 116. Räknar man däremot in de båda två övriga partiernas mandat, finner man att M, KD, C, L och SD tillsammans samlar 205 mandat, medan S, MP och V endast samlar 144. Om man är konsekvent i sin syn på hur dessa bägge partier bör behandlas är därför Alliansen starkare än de rödgröna, oavsett hur man räknar.”

      http://fnordspotting.blogspot.com/2019/01/medierna-mandaten-och-magin.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Fnordspottin+%28Fnordspottin%27%29

     • Senior

       /  01/15/2019

      Förlåt, det var Kristian, inte Tompas!
      Äras den som äras bör.

     • ”Äras den som äras bör.”
      Hehe!
      I så fall blir det Fnordspotting, eller kanske vanlig enkel aritmetik!

     • Ivar L

       /  01/15/2019

      Klockrent från Fnordspotting. Har inte hört någon komma med denna analys.Det är utan tvekan en falsk bokföring av blockstorlek som pågår och MSM håller tyst ev strategiska skäl.

 11. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
 12. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • Vad för ”situation som har uppkommit”?

   Vilken idiot som helst kunde fatta att ett parti inte kan rösta för att göra sig själva totalt irrelevanta. När snacket om en ”anti-V”-klausul kom upp så borde någon ha påpekat att V knappast kan gå med på en sådan, precis som Sverigedemokraterna inte kan de! Är de genuint så korkade?

   Svara
   • Olof

     /  01/14/2019

    Börjar tro det. Hade jag varit talman hade omröstningen varit på onsdag, och ger den ingen ny statsminister så hade jag kört nästa omröstning omgående. Lämpligen med en åsna som nominerad.

    Fullständiga pajasar. Det här är självklarheter som en unge på dagis förväntas förstå. Får lille Kalle inte vara med och leka så kan man knappast förvänta sig att Kalles leksaker finns tillgängliga för resten.

    Jag får nog säga att Lööf och Björklund lyckats ge mig en helt ny nivå av politikerförakt.

    Svara
  • ”Börjar misstänka att de vill gnida på statsrådslönen så länge det bara går …”

   Om du hör något i luften som surrar,
   Så är det slipstenar som mot högafflar snurrar!

   Svara
 13. MiT

   /  01/14/2019

  En bra sammanfattning av läget

  Svara
 14. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • Prekär situation

   Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   Påhittigt men inte korrekt limmerickrytm.

   Svara
   • Skeptisk

     /  01/15/2019

    En gammal major ifrån Kinna
    domderas av rödhårig kvinna
    Varthän ska han gå?
    Är han röd eller blå?
    Nej, hans ryggrad går icke att finna.

    Förbättrat versmått.

    Svara
 15. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   ”Ett budskap” utan närmare precisering. Lite som ”skador på halsen”.
   Jag vet vad jag gissar på allt annat känns orimligt eftersom det är SVT.
   😉

   Svara
  • tompas11

    /  01/14/2019

   De maskerade personerna krävde att tolkar kallades in för de skulle kunna göra sig förstådda.

   Svara
 16. MiT

   /  01/14/2019

  O_o

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   Och han tycker det är helt OK att Facebook redigerar om hans inlägg efter eget skön också?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2019

   Fröken ”hit & miss” träffade den här gången rätt. Kom ihåg att hon inte alltid är skogstokig 🙂
   dn.se/ledare/lisa-magnusson-idiotiskt-att-appladera-rattelsen-av-david-eberhard

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/14/2019

    Martin Aagård är bortom obehaglig, han är så jävla creepy att det är svårt att beskriva det. Hur kan man tycka att en ljudboksinläsning är ljudboksinläsarens fria debattplattform eftersom denne inte är en auktoritet. Är han helt slut i kolan?

    Den här pretentiösa småpräktiga jag-har-läst-fem-A-kurser-på-universitet-bränt-mina-CSN-stålar-och-kommer-inte-få-jobb-talboksinläsaren gör alltså ett nummer av att Eberhart inte fattat att postmodernismen är ett stort och vitt begrepp och innefattar, i många hänseenden, motstående delar beroende på i vilken kontext det används. Som att postmodern musik inte behöver ha så mycket att göra med postmodern arkitektur eller what ever. Och vem bryr sig.

    Om Eberhardt vill påstå att postmodernism är modernism kombinerat med nazistisk feminism och tre delar husmorskonst får han väl göra det, än hur fel han har, helt utan att någon drygg överliggare till talboksinläsare lägger näsan i blöt.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/15/2019

     Att det ens finns en diskussion i frågan samtidigt som man går helt banas på fake news, eventuell statskontroll av media i ungern med mera är oerhört talande. Att en person som har som uppgift att överföra en text från ett medium till ett annat går in och lägger sig i innehållet är oerhört allvarligt. Den frågan Aagård i sin roll som kulturjournalist är naturligtvis om detta är vanligt förekommande. Har det hänt tidigare? Det går ju t.ex. att göra små ingrepp utan att det märks, t.ex. byta ord för att mildra saker, Förintelsen kan ju ”nyanseras” av någon antisemitisk inläsare (råder ju ingen brist på dem i vänsterkulturkretsar) os.v.

     Svara
 17. MiT

   /  01/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/14/2019

   Fan, en del män är otrogna!
   Årets scoop.
   Kanske hon bör fundera på vad hon attraheras av om hon nu vill ha en trogen man.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/14/2019

   Alla utom en krönika har hittills handlat om hur hon aldrig får relationer att funka (och mellan raderna, blind i sin narcissism, missar att hon ofta hintar åt att det egentligen är hennes fel).

   Låt gå. Pojkvännen är ett drägg i det här fallet.

   Jag gissar att dräggalarmet hade rockat loss hos majoriteten av alla män efter två sekunder i den här killens närhet. Hade någon av dem påpekat det hade det såklart varit ”Nej då, det här är äkta. Vad jag och Valjakkala har är speciellt. Du är bara avundsjuk” eller liknande.

   En god portion av kvinnligheten verkar ha mycket svårt att se skillnad på en stabil självsäker man, en spännande självsäker psykopat och ett drägg som fejkar självsäkerhet bakom en spelad badboyfasad.

   Hon har hamnat i samma situation tidigare.

   Hon kan inte lastas för vem hon faller för (om och om igen, eller någon av olyckssystrarna).

   Så här 51 nyanser senare, kan vi dissekera toxisk kvinnlig sexualitet?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/14/2019

    Hade det handlat om en kedjeotrogen kvinna hade feministerna blåst i trumpeter och kastat glädjekonfetti för starka kvinnor som vågar ta för sig hela vägen från radions kulturredaktion, via tidskriften BANG, ut på papperstidningarnas nöjessidor, ner i bloggosfären och längst upp på första Twitterplats, för att sedan simultant landa i nyhetsmorgon på TV4 och Skavlans fåtöljer på statstelevisionen.

    Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2019

    Det där med ”faller för” är det lite Starletvarning på. Om jag får ont i magen av tacos så lär jag mig efter några gånger att tacos är inget för mig hur gott det än är. Äter jag ändå tacos så har jag mig själv att skylla.

    Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  01/15/2019

   en grov skopa självupptagenhet hjälper om man vill vara med om detta

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/15/2019

   En gång är ingen gång, två gånger en gong-gong. Tre gånger ett mönster. Kanske dags att fråga sig själv varför hon hamnar i relationer med samma typer av män. De där lite spännande och farliga som tar för sig. Varför finner männen hon söker inte henne värd att behålla, eftersom de spelar på risken att hon ska upptäcka otrogenheten? Dags för självransakan.
   Eller så hamnar man i slutsatsen att män är sådana och hon har inget ansvar för vilka relationer hon hamnar i.

   Svara
  • Vare sig ”dejta” eller ”exklusiv” fanns på min tid – när slutade ”exklusiv” vara standardmodellen?

   Stackars unga som växer upp med detta, plus internetporr, plus sociala medier, plus femtio kön. Plus att det är obligatoriskt att delta.

   Svara
  • Kalle

    /  01/17/2019

   Men vad är det med feministfjantbrudarn som gör att det måste lägga till sig nåt larvigt smeknamn? Sånt vi grabbar höll på när vi genomgick puberteten och lilla Emelie satt väl där och tänkte ”när jag blir stor så ska jag kalla mig själv för ebbis och ta plats från de tuffa pojkarna”
   Problemet är att vi inte är 15 år nå längre..

   Svara
 18. Gorby

   /  01/14/2019

  Svara
  • tompas11

    /  01/14/2019

   Illa? Det är sju resor värre!

   Svara
  • Senior

    /  01/15/2019

   Som tompas skriver, så är det värre.
   Vad kännetecknar en stat?

   Fasta grundlagar som alla måste förhålla sig till.
   Har vi fasta grundlagar eller kan man lättvindigt och godtyckligt ändra dem?

   En polismakt för att hålla ordning i staten.
   Har vi en polismakt värd namnet?

   En militärmakt för att skydda statens gränser.
   Har vi en militärmakt värd namnet?

   En lagstiftande församling som tar de nödvändiga besluten.
   Har vi en lagstiftande församling värd namnet?

   En konstitutionsdomstol som ser till att den lagstiftande församlingen inte stiftar lagar som bryter mot grundlagen.
   Har vi en konstitutionsdomstol?

   Svara
   • Jensevik:
    ”Då är det så att Sverige till skillnad från de andra länderna i västvärlden, vi är inte en konstitutionell demokrati. Vi har ingen författningsdomstol som kan säga att ”så här får ni inte göra.” Vi har inte maktdelning. Vi har inte ”checks and balances” som man har i andra länder. Sverige är ju en sådan här mer marxistisk betonad demokrati där så att säga ”the winner takes all”, lite utav att vi har fyraåriga statsministerdiktaturer. ”

    Svara
 19. MiT

   /  01/14/2019


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156209209293251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/15/2019

   Hahah! Maxida Märak och Raubtier?
   Härligt regionalt 😀

   Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  01/14/2019

  V-väljare är alltså positiva till uppgöresen enligt SVD-sifo. Säger en hel del om vänstersvenskarnas syn på politik. Om jag ställde upp på vänsterpartiets program och gav dem min röst så skulle jag ha ytterst svårt för den här uppgörelsen, men vad vet jag, de som röstar på Vänsterpartiet verkar uppenbarligen inte ha en så komplicerad relation till sina principer.

  Svara
 21. tompas11

   /  01/14/2019

  Principer? Om det är något som V saknar så är det väl principer. Utfallet i denna statsministeromröstning kommer att visa detta.

  Svara
 22. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
 23. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
  • Lurven

    /  01/15/2019

   Jaha, då blir det svårt för @gillette att sälja något till mig i fortsättningen.

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Hela tråden verkar vara full av ”folk” som tills Gillete lanserade denna har varit på sidan som ursäktat dåligt beteende med ”boys will be boys” Och alla är del av ”RemainEU” ”FuckfascistTrump” osv osv. Men glad att jag aldrig rakat mig med Gilette och efter detta aldrig kommer göra det heller. Men det blir väl, likt Ben & Jerry afghankampanj, svårt att undvika köp helt, Gillette är ju en del av jätten P&G, på samma sätt som Ben & Jerry numera är en del av jätten Unilever.

   Svara
  • Bamse

    /  01/16/2019

   Det där hade nästan inte kunnat göras sämre om man så hade försökt. Kommentarerna under videon på Youtube visar med all tydlighet att detta inte föll i god jord hos stora delar av kundsegmentet.

   Finns det någon konkurrent som friskt vågar dra nytta av detta fjantiga klavertramp tro?

   Svara
 24. x

   /  01/15/2019

  Dagens rätt:

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/15/2019

   ”Kultur”
   Det finns inte en kultursida som inte är vänsterextrem. Deras ledare är definitivt höger och merparten av tidningen hyfsat neutral (om det inte kommer från TT).

   Svara
   • Sune

     /  01/15/2019

    Vad ska vi med svenska kulturredaktioner till när det ändå inte finns någon inhemsk svensk kultur? Är det därför de är tvungna att syssla med politik i stället?

    Svara
    • Ivar L

      /  01/15/2019

     Den hamnade i min citatsamling. Perfekt formulerat.

     Svara
  • x

    /  01/15/2019

   @Pether
   Ja, ungefär som om flamman skrev en hyllningsartikel om Augustp Pinochet för att arbetarna i Chile har det mycket bättre än i Venezuela.

   Svara
   • OT: Svält i Venezuela och hur man hanterar det:

    ”The Venezuelan government has tried to cover up the extent of the crisis by enforcing a near-total blackout of health statistics, and by creating a culture in which doctors are often afraid to register cases and deaths that may be associated with the government’s failures.
    […]
    Doctors are censored in hospitals, too, often warned not to include malnutrition in children’s medical records.

    “In some public hospitals, the clinical diagnosis of malnutrition has been prohibited,” Dr. Huníades Urbina said.”

    Svara
    • Ivar L

      /  01/15/2019

     Och istället för att göra utrikesnyheter om detta i Sverige får man höra för 347:e gången om Trumps djävla mur, eller vilken sås han spillde på byxorna.

     Svara
     • Ja, vårt tidigare skämt ”Höhö, Venezuela, då, din kommunist!” fastnar verkligen i halsen.
      Saknar ord för hur djävligt det är att man gör detta med flit.

     • Senior

       /  01/15/2019

      Detta rimmar väl med det Svenska lagförslaget om begränsningar i media som inte delar den rätta ”Sverigebilden”

      ”-Här finns inget att se, cirkulera!”

  • Ivar L

    /  01/15/2019

   Som sagt, de kanske inte blivit lurade utan är beredda på att ”offra” det mesta för att rädda Bilderbergs ambitioner gällande massimmigrationen i Väst.

   Svara
 25. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
  • ”Some of the people on death row today might not be there if the courts had not been so lenient on them when they were first offenders.”
   -Tomas Sowell

   Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2019

   Det är extremt stötande att det går till på det här viset. Undrar hur många fler barn och andras liv de där äckliga människorna skall få förstöra innan det ens blir en hyfsad fängesedom? Innan det ens blir en sådan där pajasutvisning som inte ens verkställs.

   Svara
 26. Jonas

   /  01/15/2019

  Politisk minnesförlust

  ”– Den här anti-V-klausulen är det många i partiet och i partistyrelsen som har stört sig på också. Det är ju inte så konstigt att man reagerar på en klausul som stänger oss ute från politiskt inflytande. Vi kan inte stödja en sådan politik, säger Deniz Butros (V).

  – Det är främst att man förtydligar den här klausulen, för min del i alla fall, och för de flesta andra i partistyrelsen. Det låter som att vi inte ska vara med i något politiskt sammanhang eller samarbete. Vi jobbade ju i fyra år med regeringen, som samarbetspartner, och vi hade aldrig kravet att vissa partier inte skulle få röra på sig ur fläcken, säger Karin Rågsjö (V).”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/partistyrelsen-vill-fa-bort-v-klausul

  Svara
 27. Fnordspotting om enkel aritmetik:
  ”Medierna, mandaten och magin”
  http://fnordspotting.blogspot.com/2019/01/medierna-mandaten-och-magin.html
  ”Om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är två partier som bör hållas utanför politiskt inflytande, genom att övriga partier vägrar att samarbeta med dem, utfaller styrkeförhållandena i riksdagen till Alliansens fördel, eftersom M, KD, C och L tillsammans har 143 mandat, men S och MP tillsammans bara 116. […] Om man är konsekvent i sin syn på hur dessa bägge partier bör behandlas är därför Alliansen starkare än de rödgröna, oavsett hur man räknar.”

  Svara
 28. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/15/2019

   Var det någon som sa ansvarsbefriad globalist?

   Svara
  • Har hon eller har hon inte satt ned FOTEN?
   🙂

   Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2019

    Det centrala i det hon säger är att kommunisterna tillsammans med henne skall sätta ner foten mot SD. D.v.s. hon tar tydligt ställning för Vänstern och vill ha V:s stöd. Vilket betyder, tycker jag, att hon faktiskt värderar V högre än M och KD. På bara någon vecka har den svenska borgerliga mitten hoppat över till vänsterblocket. Det är faktiskt alldeles utmärkt tycker jag, för det har legat i luften. Måtte det nu bli nyval så att folket får ta ställning mellan Vänstern: V-MP-S-L-C, Högern: M-KD och SD.

    Svara
    • Eller mellan ”Ideologerna” och ”de som bor i verkligheten” …

     (Närliggande: Såg igår ett klipp med Peterson där han diskuterar varför hakkorset automatiskt framkallar vämjelse och motvilja, medan hammaren och skäran – som borde vara minst lika belastad som symbol – inte gör det.)

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/15/2019

   Den där specifika typen av politikertugg är så infernaliskt motbjudande. Vem tror hon att hon lurar? Hon, Strandhäll och Fridolin kör exakt samma hjärndöda banduppspelning så fort de hamnar det minsta i klistret. Och sen undrar de varför politikerföraktet ökar.

   Svara
 29. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  01/15/2019

   blir så jvla vansinnig

   Svara
   • Ungefär vad man kan förvänta sig av Guardian.
    De är väl den tidning som ligger närmast svensk dagspress och public service.

    Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Vad hände med research? källkritik? osv osv…

   Svara
 30. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
 31. Jonas

   /  01/15/2019

  Kvällens nagelbitare på vår skattefinansierade, oberoende och totalt opolitiska SanningsTV:

  Ekdal och hans kusin, som inte är hans fru, Ekdal presenterar
  ”Landets klokaste personer söker lösningar. Överallt, från USA och Brasilien till Polen och Ungern röstar väljare på starka, extrema män med auktoritära lösningar. Demokratin utmanas, hotas och försämras. Hur kunde det bli så? Vad gör vi åt det? Hur berörs Sverige?”

  Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Ja, ena Ekdalarn var med i Morgon studion. Han hade inga problem med att i samma mening nämna Bolsonaro, Orban och Erdogan(!). Hur fan kan man jämföra dessa tre. Erdogan torde väl spela i en liga för sig. Och Bolsonaro har för fan nyss tillträtt på posten efter valet. Det enda budskapet är väl att ”folker röstar fel”. Han sade dessutom att det inte blir så mycket tyckande utan ska mest bli fakta från forskare och liknande som presenteras, som ska förklara _hur det egentligen är_.

   Om jag inte minns fel postade väl MiT en tweet där Niklas Ekdal nämnde Metoo från förra året som någon slags orsak bakom ökningen av sexualbrott aka anmälningsbenägenheten har ökat.

   Och en annan som var med i Morgon studion var Lisa Pelling från vänstersidan Arena. Hon tycker det är helt galet och provocerande hur man på sistone försökt likställa V och SD. Hon sade V är ett demokratiskt parti som värnar demokratins principer och som inte öht går att jämföra med SD som är extremism och ett hot mot det liberala demokratiska samhället. Det är ju helt absurt att jämföra dessa båda som extrempartier förklarade hon.

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   ”Niklas Ekdal: Det finns ingen logik i vår tids längtan efter ”starka män”

   På vilket sätt blir det ordning och reda av att man saboterar miljön och ökar trycket på kvinnor och minoriteter? Niklas Ekdal reser runt i Brasilien efter presidentvalet och konstaterar att demokratin verkar lika avverkningshotad som djungeln.

   Brasilien har den största biologiska mångfalden av alla länder. Men en femtedel av världens viktigaste regnskog, Amazonas, är redan avverkad och resten är hotad. Brasiliens politiska mångfald kan snart gå samma väg.

   Under en rundresa efter presidentvalet, mellan det urbana São Paolo och Bahias bakvatten, möter jag inte en enda vanlig människa som talar illa om vinnaren Jair Bolsonaro. ”Han säger som det är.” ”Han tar itu med korruptionen.” ”Han är vår hjälte.”

   Nyckelordet är ”han”. Från barer och byggen till flodfärjor och flygplatser betonar alla den maskulina handlingskraften. Brasilianarna är tio gånger gladare än en genomsnittlig decembersvensk, men dödligt trötta på våld och fiffel. Redo att testa något nytt. En stark man. En fascist.
   ..[..]..
   Enligt tidskriften The Economists demokratiindex har USA nedgraderats från fullvärdig till bristfällig demokrati. Trumpismen är en korsning mellan högerpopulism och auktoritär konservatism. Jair Bolsonaros ultranationalism går steget längre både i retorik och handling, som genom utnämningen av Sérgio Moro till justitieminister – en domare vars främsta merit är att ha skickat presidentens motståndare och föregångare Lula da Silva i fängelse.
   ..[..]..
   ”Starka män” som kapten Bolsonaro tar hem spelet i land efter land. Mönstret är detsamma från Turkiet till Ungern till USA. Men var finns logiken?

   På vilket sätt blir det ordning och reda av att man saboterar miljön och ökar trycket på kvinnor och minoriteter?

   Varför kommer denna nyfascistiska våg just nu? Internet och sociala medier är en anledning till att det går så fort, men långt ifrån hela förklaringen. I grunden handlar det om politisk polarisering, som i sin tur drivs av ekonomiska och sociala klyftor, som drivs av bland annat robotisering.”
   https://web.archive.org/web/20181204060016/https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/niklas-ekdal-det-finns-ingen-logik-i-var-tids-langtan-efter-starka-man/

   Flera artiklar av honom…
   https://www.dn.se/skribent/niklas-ekdal/

   Svara
   • G

     /  01/15/2019

    Lika bra ta med delen när han hänvisar till…Arnstad…

    ”Statsvetarprofessorn Nolan McCarty från Princeton har kartlagt sambandet i detalj när det gäller USA, i boken ”Polarized America” (MIT Press). Exploderande skillnader i inkomst och förmögenhet har sedan 1970-talet lett till en alltmer splittrad kongress, vars lamslagna politik ökar klyftorna ytterligare i en ond cirkel. Teknik slår ideologi.

    Historikern och vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad är inne på liknande spår men drar mer åt ideologiska förklaringar i boken ”Hatade demokrati” (Norstedts):

    ”När nutidens livsföring till stor del, inom liberaldemokratiska stater, förvisas till medborgarnas enskilda kompetens att hantera det individualistiska livet, uppstår en utbredd längtan efter kollektiv tillhörighet.” ”.

    Svara
    • Kan någon översätta den sista meningen till Svenska? Vad menar karln?

     Svara
     • Rikard

       /  01/16/2019

      Hej.

      Kort: om du tittar på en kedja som separata länkar, och sedan som metallklumpar, och sedan som metall, så finns ingen kedja och du är fri. Om någon då pratar om kedjor, måste de stoppas innan de fängslar alla.

      Längre:
      Tidigare grupptillhörighet var automatisk och ej vald, utan internaliserades under uppväxten så att den kändes självklar och så naturlig att den ej reflekterades över: människan utgjorde en helhet, och introspektion av slaget ”Vad innebär det att vara svensk, egentligen?” och liknande trams förekom inte.

      Lika lite som en hund filosoferar över vad ‘hund’ betyder, egentligen, och om det finns strukturella orättvisor i relationen ‘hund’ och ‘katt’, och om alla katter är katter, eller om en del katter är guldfiskar eller fluorvätesyra.

      Under mitten till senare halvan av nittonhundratalet bryts tillhörigheten sönder och samman genom upprors-idealet: trots och uppror blir ledord och idealiseras, medan utveckling, strävan och uppbyggnad sablas ned. Samhälleliga institutioner skall störtas, krossas och en himlaväg beredas av det nyaste nya, där allt gammalt (nationalitet, folkgruppstillhörighet, tro, kön, läggning, med mera) alltid är fel.

      Du har hört liknelsen om de fyra blinda och elefanten? Så ser den semantiska och retoriska tekniken ut: bryt loss en del ur helheten, och analysera den sönder och samman. Bryt ständigt loss allt mindre delar tills varje individ står helt allena, och bryt sedan ner individen.

      Då inträder fullständig alienering och anomie – individen är endast sig själv, utan annat än tillfälliga lustbetonade (i psykologisk mening, inte sexuell) förbindelser. Det förflutna finns inte, och inte heller framtiden.

      Genom att skapa den artificiella uppdelningen individ vs. kollektiv möjliggörs processen, och alla diskussion håller sig på det teoretiska och ideala planet, istället för det verkliga: sophämtningsavgift blir en politisk fråga, inte en logistisk praktikalitet. Genom att som Arnstad, som här får beskrivas som nyttig idiot, i Derridas och andras fotspår skylla det onda på våra mänskliga gemenskaper, idealiseras individen.

      Den moderna formen av liberalism och liberatianism är inget annat än sista rycket för döende civilisationer. Varför skall Jag riskera mitt liv för Dig? Du är ju inte Jag, och Jag och Jag:s behovs- och lustuppfyllelse är ju allt som finns, och ingen får tvinga mig att delta i en kollektiv jag inte vill tillhöra!

      Och så vidare på två-åringens mognadsnivå. Den verkar vara libertarianismens naturliga. (Plus deras ständiga krav på en väpnad stat [pappa och mamma] som skyddar dem mot fientliga kollektiv [andra barn t ex]).

      Väl all gemenskap har eliminerats via reductio in absurdum (”alla människors lika värde” t ex) kan människor inte längre agera gemensamt, och därmed inte längre något hot mot kollektiva maktordningar: banker, partiväsende, överstatliga organisationer, företagskonglomerat, fackföreningar, och trossamfund. Där en präst eller politiker en gång var tvungen att leva som den lärde, och vara den förste bland jämlikar är nu kvar endast kollektivistiska strukturer befolkade av superindivider och därmed superegoister. Alternativet, för en sådan som Arnstad, är de gamla intuitiva tillhörigheterna. De som är lika självklara som att simma eller cykla – naturliga, inte utanpåverk.

      (Något som alltid retat mig är att det går åt betydligt mer ord att försöka utreda ett kort påstående, än själva det påstående som utreds…)

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Tack!
      Ibland blir det bättre mer fler ord.

      ”Du är ju inte Jag”
      Undrar hur Magnus och Brasses ”‘Här’ har man alltid med sig” skulle låta för dagens ungdom. ”Det finns inte något som heter ‘Här'”, kanske?

      (Såg en recension av olika versioner av Kurusawas ”Sju Samuraier”. Recensenten sade att den längre versionen var bättre därför att den kortare – paradoxalt – känns ”jäktad”. Ibland måste man vänta för att hinna med.)

  • G

    /  01/15/2019

   HAHAHAH. Vafan! Arnstad är även med I programmet! Han möter Alice T i debatt!!!

   Svara
   • G

     /  01/15/2019

    Mja. Lite mjäkig debatt. Ingen ”vann” direkt. Alice vann givetvis på sin logik. Men båda gjorde väl bra ifrån sig från sina respektive positioner, Arnstad being Arnstad.

    Nu Göran Rosenberg som…orkar inte kommentera. ”Demokratin är i kris” säger han.

    Svara
    • G

      /  01/15/2019

     Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Rachel: ”Regionråd (S) Ordförande för Nämnden för folkhälsa och sjukvård, Region Jönköpings län. PhD arterial physiology and morbidity.”

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   Trägårdh och Barrling är för kloka människor för detta program!

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   ”Specialpedagog / förstalärare i Vaxmoraskolan . Ledamot i styrelsen för centerkvinnorna Stockholm , ledamot i vård och omsorg nämnden för C i Sollentuna”

   Svara
  • G

    /  01/15/2019

   ”Nu dags för en ny trio som ska blicka framåt. Vi letade efter de tre klokaste människor vi kunde hitta, Inga-Britt Ahlenius – Lena Andersson – Antje Jackelen”

   2 rätt 1 fel.

   Svara
 32. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/15/2019

   Anna Johansson visade ju hur en slipsten skulle dras, så varför inte.

   Svara
 33. G

   /  01/15/2019

  ”Hoten och våldet mot sjukvårdpersonal ökar. För att förbättra situationen har anställda på akuten i Kalmar tagit saken i egna händer. De har startat en en kurs i självförsvar på fritiden och vill nu att Vårdförbundet ser till att de får träna på arbetstid.”
  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/11960595

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/15/2019

   Jag har iof alltid tyckt att kombinationen stetoskop och fjäderbatong är väldigt sexigt.

   Svara
 34. G

   /  01/15/2019

  Svara
 35. Axess – Plakatteater
  https://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=3934
  ”Med sin politiska aktivism och fixering vid Sverigedemokraterna håller Riksteatern på att äventyra sitt mandat. Bristen på respekt för konsten och publiken oroar.
  […]
  Veckan före valet hårdnade tonen och Riksteatern lanserade en film på sociala medier där den verkställande direktören Magnus Aspegren vädjade till oss att inte rösta på SD.

  Direkt efter valdagen kom uppföljaren. Nu var tonen mer auktoritär. Vd:n var besviken på väljarna.”

  Svara
 36. MiT

   /  01/15/2019

  Svara
 37. Frida Gustavlin

   /  01/16/2019

  Jaha, om man ska tro Aftonbladet, som citerar DN (som jag aldrig läser), så är saken biff. Som vi alla (med några få undantag) trott, så lägger sig vänsterpartiet på rygg med magen i vädret.

  ”Under tisdagskvällen presenterade Jonas Sjöstedt budet från S för sin partistyrelse som fäller avgörandet i frågan. Enligt Expressen var telefonmötet över vid 21.30-tiden och varade i två timmar. Därmed skulle mötet ha varit en och halv timme kortare än när partistyrelsen i söndags beslutade att säga nej till Löfven – något som avslöjades på en presskonferens av Jonas Sjöstedt på måndagen.”

  ”Dagens Nyheter rapporterade tidigare under tisdagen att det ska finnas ledamöter i partistyrelsen som vill att V ska rösta nej till Löfven även på fredag. De uppges dock vara i minoritet.”

  Så om de var i minoritet, innan Sjöstedt ringde och fjäskade, så lär de knappast ha blivit i majoritet efter. Så om de nu håller sig någorlunda demokratiska metoder så får vi väl räkna med att det blir JA till att ligga på rygg framöver.

  Så nu får vi alltså vänsterpartiet, liberalerna och centerpartiet i opposition till sossarna och miljöpartiet, som också genom ogreppbar metafysik är i opposition till sossarna och miljöpartiet, genom de förstnämnda partierna.

  Valdebatterna 2022, om VMPSLCMPSLV-regeringen inte faller, kommer bli en aldrig skådad fars i märkliga anklagelser om vem som burit ansvar.

  Svara
  • Det intressanta är att om ledamöter tänker rösta nej så leder detta till ett rätt splittrat V.

   Jösses, snacka om att Socialdemokraterna fick världens bästa försenade julklapp – sönderbombad Allians och ett splittrat V, varav vissa kan gå till S och andra kan gå till tokarna i F!.

   Svara
 38. Jösses. jag ser på den där Jag, Anders och hans 23 kvinnor-dokumentären och alla varningslampor blinkar! Hur kan man vara så jävla blind? INGEN beter sig så där utan att ha andra motiv bakom sitt handlande. Geez-Louise.

  Svara
  • Karln säger nu att han ALDRIG känt så här förut – ahahahahahahhahahahhahaaha! Och pratar om hur han går ”in i sin bubbla” men att Navid är kvinnan som tar honom ut ur den!!!! HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH *paus* HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAaaaaaaaah

   Svara
 39. MiT

   /  01/16/2019

  Svara
 40. Slopad värnskatt för monopolkapitalet i Sverige, såväl som i Frankrike, är extrem högerpolitik.Varken mer eller mindre.

  Svara
  • Senior

    /  01/16/2019

   Detta är snarare ett tecken på hur vänsterextrem du själv är…..

   Svara
   • Högerns partier: Sossarnas kanslihushöger, Milöpartiet de Dollargröna som sålt sig till islamismen och de andra högerpartierna med sina påstått ”öppna hjärtan”, vilka varit för massmord och tortyr i Syrien, ihop med Vänsterpartiet, samt importen av icke-flyktingar, icke-barn, ankarbarn, kriminella och terrorister, i syfte att strössla asylbaronsindustin med klienter, är för mig, inte enbart att betrakta som högerextrema, men djävulska psykopater. SD framstår som humant balanserat högernationella i jämförelse.

    Själv så ser jag mig som humant balanserat vänsternationell. Min ståndpunkt kommer ur det faktum att mer jämlika samhällen har lägre mordfrekvens (om de får vara ifred från invasioner) Värnskatt för de allra rikaste är ett sätt att skapa mer jämlikhet i samhället, vilket gör samhället tryggare för alla enligt vetenskapen.

    Svara
 41. QED

   /  01/16/2019

  Relevant på något sätt

  https://imgur.com/gallery/vB3qL5T

  Svara
 42. Melmac

   /  01/16/2019

  Lyssnar på Sjöstedt nu. Herre jävlar vilken soppa det kommer att bli! Alla har olika uppfattningar om JAÖ och alla ska ha veto att fälla regeringen. Löfven kommer att få ett helvete att ratta denna gamla genom ruttna skorv.

  Svara
  • Sjöstedt: Marknadshyror, marknadshyror, marknadshyror…sa jag marknadshyror.
   Sa jag marknadshyror redan…men vi trycker gult.

   Sedan försöker Björklund rädda livet, alltså överenskommelsen med S.

   Kan vi hyra några proffs att reda ut röran?

   Svara
   • Olof

     /  01/16/2019

    Äsch det är lugnt. Alla kan få som de vill om vi trycker mer pengar. Det gjorde man i en annan mittenregering i Tyskland för runt hundra år sedan nu. Man ville hålla undan ytterlighets partierna då.

    Har för mig det funkade skitbra.

    Svara
    • Har några sedlar från Zimbabwe för drygt tio år sedan. Fjorton nollor. Var värt omkring en amerikansk dollar på den tiden.

     (De verkar har blivit mer populära nu när valutan inte finns.)

     Svara
    • Senior

      /  01/16/2019

     Regeringarna Palme var också ganska duktiga på att devalvera den Svenska kronan på 70-talet.

     Svara
 43. Melmac

   /  01/16/2019

  Ha! Jag tror vår gamle kommentarshaverist Jan la in en syrlig kommentar på SVTs kommentarsfält! Det konstiga är att de kommentarer denne Jan kritiserar kan man inte se, undrar hur han ser dem?

  Svara
 44. Pether

   /  01/16/2019

  Haha, helt sjukt. Äntligen tar Sverige plats i Civilization och får representeras av…… drottning Kristina, en person vars största bedrift är att vara kvinna. Kan sägas vara bra, för jag kommer då inte på någon annan svensk ledare som hade kunnat axla rollen bättre i ett spel som går ut på krig och intriger….

  http://www.gp.se/kultur/drottning-kristina-tar-plats-i-civilization-1.12422884

  Svara
  • Jonas

    /  01/16/2019

   Ja, hon är ett föredömligt exempel på framgångsrika, kvinnliga regenter för alla feminister att inspireras av. Speciellt då eftersom hon var den regent som 1650 såg till att Sverige blev en del av den transatlantiska slavhandeln.

   Svara
  • Melmac

    /  01/16/2019

   Jag såg stora delar. Jag förstår att SVT med Morgan i spetsen vill att sånt här ska försvinna, Navid är långt ifrån Mainstream och inte hans gäster heller.
   Se sista biten med Sadé, Ganman och Jönsson eller Bali, Panshiri och Klan-polisen (vad heter han?) Ruskigt kloka ord från dessa personer!

   Svara
   • Hela: *https://www.youtube.com/watch?v=l2-gqjyS_DA*

    EABT gör sig som många sagt bättre med manus.
    Schyman har ju inte gjort annat än debattera sedan omkring 1970, så det är svårt att hitta någon som helst intressant infallsvinkel på något hon säger.
    Kyeune (så fick jag veta hur det uttalas, äntligen), skulle platsa i Oxford eller varför inte Lund anno 1960 – beläst, kunnig, men aldrig torr och tråkig.

    Svara
  • Det Per Brinkemo nämnde om ”förhandlingskultur” är en sak som oftast går förbi oss. Vi svenskar är väldigt rigida i våra regler – om lagar och förordningar inte passar, så though shit.

   Många av de som kommit hit är däremot från kulturer där man kan förhandla fram sig saker, vilket förklarar varför vi helt plötsligt har ”problem” med att hela tjocka släkten kommer till t. ex. skolan när ungen fått underkänt. I deras kultur så går det alltid att böja regler, medan i våran kultur så finns inte den tanken.

   Svara
 45. Melmac

   /  01/16/2019

  OK! Vem är mest lurad med tanke på alla hemliga dokument etc?
  Jag tror C+L är lurade, V får mer igenom än vad S vill erkänna.

  Svara
  • Japp. Från mest till minst: L, C, V.

   Svara
  • Senior

    /  01/16/2019

   Mest lurat är folket och demokratin.
   Resten är bara teater.

   Svara
  • Olof

    /  01/16/2019

   Japp. Som sagt, V har inget att förlora på ett extraval där de försvarat hyror och arbetsrätt. C och L kan inte rösta för Kristersson i en fjärde omröstning ändå.

   Därför har förmodligen V fått allt de vill ha för varken C eller L har längre någon förhandlingsposition.

   Svara
  • En stor del av de medborgare som gav en röst åt svikarpartier borde vara de lurade. Ifall de ens orkat hålla koll på röran och alla vinklingar, hemligheter och trolöshet mot huvudman (medborgarna).
   Alliansen är död. Demokratin har åkt till papperstugg. Socialdemokratin har kastat av sig kläderna – för en stund. Och så vidare…Vi är bara ett konkursbo.

   Svara
 46. MiT

   /  01/16/2019

  Svara
  • Ja, det finns och heter ”testosteron!” Inte ”maktbalans”!
   Allmän kunskap även bland icke-biologer för en generation sedan.

   Svara
  • Johan A

    /  01/16/2019

   Jodå, men bara om man tittar på specifika brott och inte på ihopklumpade brottsbeskrivningar. Tänker mest på BrB 15 kap. där brottet falsk tillvitelse ingår. Kvinnor är överlägset flest där när det gäller sexuell natur. Alla (100%) som falskanmäler sexualbrott är kvinnor. Detta är vad statistiken säger (enligt BRÅ finns ingen statistik som visar att någon man någonsin skulle ha falskanmält) men det syns inte i den lista som Emanuel Karlsten använder sig av. Och man kan ju undra varför…

   Svara
  • Han gör inbrott, rånar folk, mm jag vaktar, sa flera av mina patienter (missbrukare) så siffror kan dock vara något missvisande. Men när killen åkte in gick de ju fria.

   Svara
  • x

    /  01/17/2019

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/17/2019

   Så går det om man inte förstår sig på statistik och biologi.
   1. De allra flesta brotten begås av en mycket liten andel i populationen.
   2. Egenskaper i populationer är normalfördelade. Även personlighetsdrag, empati mm.
   3. Den manliga normalfördelningen är bredare, så män är vanligare i ytterligheterna. De gränslösa som begår brott mot andra personer är ytterligheter och där dominerar män, precis som i den andra änden av skalan.
   4. Med hormoner som testosteron kan man tänka sig en allmän förflyttning av medelvärden också, vilket ytterligare påverkar den manliga dominansen i ytterligheten.
   5. Vad som de flesta av dessa debattörer inte förstår är att könsfördelningen i den ytterlighet i personligheter som begår nästan alla brott säger i princip inget om hur alla de män och kvinnor är som inte begår alla dessa brott.
   6. Fördelningen bland brottslingar orsakas av fördelningen av personer med en viss personlighet som ökar risken att bli brottsling. Man kan inte gå tillbaka och utifrån den fördelningen säga något om alla de som inte har dessa riskabla personlighetsdragen. Eller försöka hitta något generellt bland dessa som skulle kunna förklara undergruppen till riskgruppen. Den minoritet av de som faktiskt blir brottslingar. Inte ens bland de med riskabla personlighetsdrag är brottslingarna i majoritet.
   Men sån förståelse är nog för mycket begärt.

   Vi har ju även kulturer som har extra stor risk att hamna i vissa brott. Att unga män från MENA och Afghanistan har en kraftig förhöjd risk att göra sig skyldiga till sexualbrott. Men de flesta unga män från dessa länder begår inte sexualbrott. Samma personer som försöker hitta förklaringen i hela manligheten förnekar att det kan finnas en riskfaktor i kultur.

   Istället för att allmänt tala om för män att deras maskulinitet är toxisk, bör man identifiera tydliga riskgrupper. Unga män från MENA-länder och unga (mest män) med gränslösa beteenden mot andra. Det är de man ska lägga sitt krut på och t ex förklara regler och koder i Sverige för de första och hur ett beteende kan öka risken att gå över gränsen för de andra.

   Finns en kategori där kvinnor är vanliga. Misshandel av barn under 5 år. Tror det var styvpappa, mamma och pappa i den ordningen i representation och liten övervikt kvinnor i antal. Orkar inte kolla nu.

   Svara
 47. G

   /  01/16/2019

  ”Kvinna från Uppsala misstänkt i ovanlig pedofilhärva

  En Uppsalakvinna misstänks ingå i ett stort pedolfilnätverk tillsammans med sex andra personer. De ska bland annat ha producerat barnpornografiska filmer som har sålts på internet.

  – Det som är ovanligt med detta case är att det är kvinnor som är producenter och män som är konsumenter av det barnpornografiska materialet, säger Emelie Källfelt, kammaråklagare vid internationella åklagarkammaren.

  Emelie Källfelt känner bara till ett enda liknande fall i Sverige sedan tidigare. Men hon säger också att man kan se att det blir allt mer vanligt internationellt att kvinnor är nyckelpersoner i den här typen av nätverk.

  Förutom Uppsalakvinnan så ingår en kvinna från Östergötland, en man och en kvinna från södra Sverige och två män från Stockholm i pedofilnätverket.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kvinna-fran-uppsala-misstankt-i-stor-pedofilharva

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ostgotsk-kvinna-misstankt-i-pedofilharva
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/kvinna-haktad-misstanks-for-sexbrott-mot-barn

  Svara
  • Skeptisk

    /  01/17/2019

   Var ju en hel pedofilring med kvinnor och en man för några år sedan.

   Svara
   • Johan A

     /  01/17/2019

    Japp! Och där var det bara mannen som dömdes till fängelse och några av kvinnorna fick villkorligt medan de andra frikändes. Motivet till detta var att kvinnorna mådde så ”psykiskt dåligt” att de hade blivit lurade av mannen att (i vissa fall) producera och sprida barnporr för, ni vet, kvinnor kan ju inte begå brott – särskilt sexualbrott – om de inte blir pressade av en man att göra det. Sen hamnade detta i statistiken där mannens fängelsestraff blev ytterligare ett ”bevis” på att det bara är män som begår grova brott. Denna sorts statistik kan vi se i Emanuel Karlstens lista här ovanför och den statistiken ligger också till viss grund för hur domstolarna dömer eftersom det finns en stark tendens att män döms hårdare än kvinnor för samma brott eftersom, ni vet, ”kvinnor kan inte begå brott”.

    Svara
  • x

    /  01/17/2019

   Ovanligt?
   Förekommer på HVB-hem nära dig, varje dag.

   Svara
 48. G

   /  01/16/2019

  ”Anhållna för mordförsök och grov misshandel

  Fem personer är anhållna efter ett stort bråk i centrala Östersund i går kväll.

  Vid bråket mellan de två gängen har två personer misshandlats och två blivit utsatt för mordförsök. Två av de misstänkta är anhållna på sannolika skäl för försök till mord, en för grov misshandel och två för misshandel. Samtliga är i 20 till 25-årsåldern och flera av dem kända av polis och åklagare sedan tidigare.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/anhallna-for-mordforsok-och-grov-misshandel

  ”Signe: ”Jag känner mig inte orolig”

  Det är 12-13-åringar som ställer till bråk vid busstorget och Mittpunkten. Det säger äldre ungdomar som SVT Jämtland pratat med.

  Kristina Asp väntar på bussen till Torvalla. Hon har själv upplevt att det ät stökigt kring ingången till Mittpunkten och Kärnan, men berättar att henns 12-åriga dotter är orolig.

  – Hon vill inte åka ner på stan utan en vuxen, säger Kristina Asp.

  Robin Winger sitter med några kompisar på bänken vid Mittpunkten.

  – Det är ju småungar som håller på och bråkar med varandra, säger han. De vill bara visa sig tuffa.

  Signe Karlsson är en del på stan. Hon känner sig inte orolig.

  Tycker du att det är bra att det finns vakter här?

  – Det beror på vilken vakt det är, säger hon. En del bryr sig inte så mycket.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ungdomar-dom-gar-ju-bara-i-sexan

  ”Polischef: ”Vi och socialtjänsten vet vilka dom är”

  Den senaste tiden har det också inträffat flera bråk i centrala Östersund, där de inblandade varit under 15 år.

  – Det är mycket unga personer, säger August Knutsson, chef för lokalområdet Östersund. Vi gör vad vi kan samtidigt som det är viktigt att skolan, socialtjänsten, föräldrar och vårdnadshavare tar sitt ansvar.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/polischef-vi-och-socialtjansten-vet-vilka-dom-ar

  Svara
 49. G

   /  01/16/2019

  ”EU Copyright Directive to Turn Google into Ghost Town

  The other controversial article part of the EU Copyright Directive is Article 11, a provision which will force news aggregators to pay the copyright holders a fee for every news item they link to.

  Google, one of the most heated critics of the two provisions, is now testing a new search engine results page (SERP) template where the EU Copyright Directive is applied to the listed search results ”to understand what the impact of the proposed EU Copyright Directive would be to our users and publisher partners,” according to Search Engine Land.

  EU Copyright Directive will turn SERPs into a ghost town according to Google.
  As the SERP screenshots show, Google’s search results will look like a deserted town, with no article titles, no images, and no news summaries, or ”like pages that have failed to completely load” as Search Engine Land’s Greg Sterling very appropriately describes them.
  […] the future looks very bleak for both journalists and EU citizens who want to freely access news content on the Internet.”
  https://www.bleepingcomputer.com/news/google/eu-copyright-directive-to-turn-google-into-ghost-town/

  Svara
  • Olof

    /  01/17/2019

   Hmm, det ser ut som den bästa anti-fake-news funktionaliteten jag sett hittils. Jag får nog säga att jag är för detta.

   Svara
 50. MiT

   /  01/17/2019

  Svara
 51. MiT

   /  01/17/2019

  Svara
 52. Leif

   /  01/17/2019

  Lyssnar på P1-morgon, där Lars Stjernqvist (s), Anna-Karin Hatt (c) och Johan Lönnroth (v) inbjudits att diskutera de ingångna överenskommelserna mellan å ena sidan socialdemokraterna, centern och liberalerna och å andra sidan mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet. Anna-Karin Hatt upprepar gång på gång ordet ”hedra”, inte i den gammaltestamentliga betydelsen, utan i den moderna amerikanska betydelsen, ”honor”. Och det slår mig: Lever våra politiker i en parallell verklighet? Är det en åsanisseversion av House of Cards vi bevittnar? Ibland tycks det mig att åtskilliga av våra folkvalda politiker är mer intresserade av amerikansk politik än av vår trista ankdammspolitik. Är Jimmie Åkesson för dem kanske Donald Trump maskerad som lanthandlaren Sjökvist?
  Nog vore det väl på tiden att våra politiker nu i stället ”hedrar” sin överenskommelse med svenska folket, den överenskommelse de gjorde när de gick till val med sina löften?

  Svara
  • Hehe.

   [Hemligt möte i skogen.]
   Löfven: Nu har vi fått en regering som heter duga, du klabbarpare!
   Björklund: Ja, det har vi, Steffe!
   Lööf: Jajemän!
   Löfven: Tyst, Sarons ros, här kommer länsman!
   [Sjöstedt vandrar in i bild.]
   Sjöstedt: Och vad håller herrskapet på med, om man får fråga?
   [Löfven, Björklund och Lööf gömmer snabbt älgbössorna.]
   Löfven: Å, det var inget särskilt, goa länsman, vi bara njuter av vårvädret i Guds fria natur! Se där går älgen i godan ro!
   Sjöstedt [misstänksam]: Ja, den gör det, ja.
   [Åkesson dyker upp bakom en stenbumling.]
   Åkesson: Får det lov att vara en begravningskonfekt?

   Svara
 53. Nyheter Idag, 2019-01-17
  ”Allt vanligare att företag anställer illegala invandrare”
  https://nyheteridag.se/allt-vanligare-att-foretag-anstaller-illegala-invandrare/
  ”Gränspolisens utredare berättar att många av de illegala invandrarna jobbar i stort sett gratis, i utbyte mot mat. Många av dem jobbar också betydligt längre än åtta timmar om dagen.”

  Ledarsidorna.se, 2015-12-18
  https://ledarsidorna.se/2015/12/vi-kliver-in-i-tidsmaskinen/
  ”[…] i bästa fall, ett samhälle med en stor del av arbetskraften som arbetar för den välmående över- och övre medelklassen till låga löner genom att förse dem med dagliga, enkla, tjänster.”

  Ledarsidorna.se, 2015-12-28
  1910? 1920? 1930?
  https://ledarsidorna.se/2015/12/1910-1920-1930/
  ”Skall vi klara denna stora befolkningsökning, en ökning som till stor del består av okvalificerad arbetskraft eller som saknar för oss adekvat kompetens, så måste vi våga ta debatten om dels hur våra socialförsäkringssystem skall finansieras men även börja vara beredda att bejaka ett samhälle med hög servicegrad och låga löner.
  […]
  De som nu söker skydd i vårt land kommer från andra samhällen, med andra strukturer och arbeten. En syrier i arbetsför ålder har i regel strax över sju års utbildning i snitt. En somalier knappa två. De kommer från samhällen där skoputsare, hushållerska eller parkeringsövervakare är vardag. Men en kultur där du försörjer dig själv till de löner som folk är beredda att betala.”

  Det finns många fler på Ledarsidorna.se, sök på ”LO”, ”arbetskraft” eller varför inte ”skoputsare”.

  Svara
 54. Rubriken är tokfel – vi har inga borgerliga i Sverige – men jag håller j-lar i mig med kommunisten om det mesta!

  Robert Mathiasson, Kommunistiska Partiet:
  ”Nu består riksdagen av åtta borgerliga partier”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nu-bestar-riksdagen-av-atta-borgerliga-partier-25713
  ”Det offentliga partistödet som uppgår till runt fem miljarder varje mandatperiod har gjort partierna oberoende av sina medlemmar. Partierna blir allt mer avskärmade från samhället och medborgarna.
  […]
  Svällande inkomster från det offentliga leder till ökad professionalisering av politiken. Politiken förvandlas till en födkrok, både inom partierna och i folkvalda församlingar. Lägg där till partiernas kontroll över tillsättandet av viktiga poster inom offentlig sektor som öppnar för vänskapskorruption, men också genererar en rädsla att sticka ut och slåss för sin övertygelse då sådant kan riskera framtida reträttplatser.”

  Svara
  • Senior

    /  01/17/2019

   Precis så.

   Svara
  • Olof

    /  01/17/2019

   Japp, och det var en annan bra artikel där.

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/v-politiker-tank-dig-nu-jonas-sjostedt-25701

   ”Däremot har de väljare som röstat in Vänsterpartiet i Sveriges riksdag inte gjort det för att vi ska underlätta nyliberal politik. Vi ska vara en stoppkloss emot en sådan politik.”

   ”Det blir närmast skrattretande när Centerpartiet och Liberalerna hotar med att det annars kan bli en MKD-regering som i varje beslut är beroende av Sverigedemokraterna, när det avgörandet ligger just i Centerpartiet och Liberalernas händer.”

   Underskriven av rakryggade människor som Amineh Kakabaveh.

   Jag är inte speciellt förtjust i delar av deras politik, men varje dag tar jag hellre en rakryggad människa som står för sina åsikter och representerar sina väljare än de patetiska kräken i det här så kallade regeringsunderlaget.

   För att tjata så mycket om nazister är det förvånande hur våra folkvalda lallar rakt in i Weimarfällan.

   Svara
 55. Malcolm Kyeune kunde fan bli komiker på heltid!

  ”Identitetspolitik är ett påhitt från vänstern (Hur Kan Vi)”
  *https://www.youtube.com/watch?v=U5PrBCiOclk*
  15:58
  ”Man skall vara den här ‘Native Guide'[…]
  – ”Massa, massa!”
  – ”Vad betyder röksignalerna?” frågar den här snubben i tropikhatt.
  […]
  – ”Jaha, Sahib, röksignalerna betyder att folket i orten, de är sura. Mer kulturbidrag behövs!””

  Svara
 1. Politisk akrobatik — WTF? – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: