Klappsekten

Såg ni när partiledarna i riksdagen under ett anförande berättade hur de skulle rösta i statsministeromröstningen? Åkesson sa att Lööfs kläder dagen till ära var röda

och Lööf kommenterar det med att Åkesson skulle valt att kommentera kvinnors klädsel. Det där är extremvänsterbeteende som ryggmärgsreflexmässigt kommer från Lööf. Rakt av. För de enda som anser att detta var en kommentar om KVINNORS klädsel är de som tillhör ytterkantsvänstern eftersom alla andra förstår att det var en kommentar om färgen på just Lööfs kavaj det handlade om, inte kvinnors kläder. En färg som dessutom nästan alltid annars brukar vara grön.

Om man går efter bilden ovan så är den knappast röd utan ser lilaaktig ut men kameran kan luras lite också. Har sett flera som var på plats säga att den var väldigt mörkt röd.

Det där applåderandet är obehagligt, de applåderar inte för att Lööf sa nåt bra eller fyndigt utan för att hon sa nåt MOT Åkesson. Endast därför. Hon kunde sagt vad som helst med samma reaktioner som resultat. Hade hon sagt ”Bajs” där i talarstolen hade samma människor applåderat lika ivrigt och hårt. Det är sektapplåder man hör. I Sveriges riksdag.

De är som när barn visar upp ett kladd som ingen vet vad det ska föreställa och alla ändå säger ”OHHHHHHH vad fint du ritar!!11!!”.

Kolla speciellt den inringade i slutet av klippet, hon måste fortfarande vara öm i handflatorna…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

159 kommentarer

 1. Jan

   /  01/19/2019

  Det kan också vara ett retoriskt uttryck för att hon i praktiken skulle rösta ”rött” denna dag. Kallas det metafor? Åtminstone var det så jag tolkade det.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/19/2019

   Du kan inte kräva så mycket fantasi av Annie och hennes påhejare. Klart hon var röd och kommer att vara för resterande tid som politiker. På samma sätt kommer Löfven och Sjöstedt vara blå.

   Svara
  • How to live in Mordor

    /  01/20/2019

   Me2

   Svara
 2. G

   /  01/19/2019

  Haha. Jösses. Det går nog automatiskt, alla s.k ”politiker” är så vana att bete sig sådär nu att det är liksom inget konstigt.

  Svara
 3. G

   /  01/19/2019

  Victoria: ”Feminist, liberal, styrelseledamot för LUF Vast, juriststudent och popcornfantast.”

  Svara
  • Nykteroklok

    /  01/19/2019

   Jag väljer killen till höger, eftersom han inte särskriver.

   Svara
  • Regeringen vill ha ännu mer massinvandring!

   Svara
  • Ivar L

    /  01/19/2019

   Våren 2018 godkände Annie gymnasieamnestin och nu har hon tillsammans med Löfvén och kompani bestämt att deras anhöriga (som de tidigare naturligtvis tappat bort) skall få komma. Däremellan såg Annie till att låta Löfvén skriva på FN:s nya migrationsdokument.

   Det är knappast en slump detta. Bilderberg står i kulisserna och applåderar. Så skall det gå till, sälj ut ditt land Annie. Du belönas.

   Svara
   • Vic

     /  01/20/2019

    Inget är en slump. Det handlar om globalism vs. nationellt självbestämmande. Punkt. Ideologier spelar en mycket marginell roll. Den finansiella elitens mål är global marknadsdominans och globalt styre. Vilka medel som tar dem dit verkar spela mindre roll. Det är samma intressen som styr nu som möjliggjorde Sovjet och uppenbarligen även Nazityskland. Hur kan man förlora om man spelar på båda sidor?

    Svara
 4. Stalin fick på sin tid ha en knapp i talarstolen som ringde i en klocka (låter lite som ett brandlarm). Sök på youtube. Då visste alla att det var säkert att sluta applådera samtidigt.

  Svara
 5. G

   /  01/19/2019

  Finns lite citat ur videon i Daily Mails artikel, och finns lite fler i den här…

  ”After telling her Instagram followers that she had made the personal decision to wear it “when she wanted to”, she was inundated with enough hate to fill the best part of an hour in one continuous stream.

  In the video entitled ‘The Bad, the Worse and the Ugly’, Dina reads comments such as “I hope you and your family all die painfully and slowly, absolute disgrace” and “Slowly you will be a porn star”.

  Here is a small selection of some of the hundreds of comments she reads out:

  You are sick personal mentally 0.48

  I hope u and ur family die painfully and slowly. Absolute disgrace. 1.13

  Candy cane she is Satan in disguise. 8.08

  Ugh can’t stand you anymore. Such a disappointment is what you’ve become. 10.45

  You’re a disgusting hunk of a person. You filthy traitor. Your platforms are finished. Go and advertise your traitor self to some western feminist scum. You and little sid really deserve eachother. Both scum. 12.19

  Selling yourself for 800k subs. Pathetic. 13.23

  Get lost you dirty immoral indecency haram promoting garbage, you and your dirty husband. Get lost. 17.46

  What a self hating woman she is slowly leaving Islam but she doesn’t know it and why is she trying to be white? LOL 22.13

  Get out of feed you hypocrite. You look ugly without the hijab! 32.02

  Hell is waiting…..you illuminati puppet. 37.06

  This woman is a devil. 39.42

  You look like a witch without hijab, omg so ugly ugly. 40.52

  Don’t you have any shame. 44.26

  You should put your scarf back on. Your hair is very thin and dead. Nothing to show. 44.47(forts)”
  https://www.thenational.ae/lifestyle/i-hope-you-die-influencer-dina-torkia-shares-shocking-amount-of-abuse-she-s-received-since-taking-hijab-off-1.809869

  Och videon, kommentarsfältet under med över 17000 kommentarer låter som man kan lista ut…

  Svara
   • G

     /  01/19/2019

    *OMG! Wow! That is so fantastic! Soon, as Islam spreads, there will be peace for ALL! Exactly what we all wish for. No more war. No more conflicts. Islam is the cure to all that. Islam will solve it all. The Official Religion of Peaceeeee! FACT!*

    Svara
  • G

    /  01/19/2019

   ”Hijab empowers women, lady wortley Montague, one of the greatest feminist intellectual, admired hijab”

   Svara
  • G

    /  01/19/2019

   ”All these muslim-men are so afraid to lose ‘control’ over women. You’re a hero.”
   Svar….
   ”MUSLIM men are not controlling. FACT.”

   Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Kvinna: ”Men are attracted to women and god instructed us to cover”

   Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Bill: ”If people wish death upon others because of a ”scarf” they can shove their belief up their asses.”

   Svar:….

   Sarah Bowlin: ”The belief isnt wrong just because people may act poorly”

   Svara
   • Ivar L

     /  01/19/2019

    Det kommer garanterat bli någon form av lågintensivt krig, kryddat med sporadiska terrordåd i Europas muslimtäta länder innan seklet nått mitten. I värsta fall blir det väl inbördeskrig, det handlar om kritisk massa, när tillräckligt många sunnimuslimer finns i landet och något triggar så kommer det bli ett djävla liv. 17000 hatkommentarer för en så trivial sak talar sitt tydliga språk. Grattis och gonatt Europa.

    Svara
 6. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  01/19/2019

  Hon påminner om TrigglyPuff.

  Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Jag tänkte WTF? TrigglyPuff. Ja. Vad är det med den nu då. Det är en pokemon, jag har kortet i min samling (som ligger någonstans). Men sen sökte jag och då ramlade polletten HAHAHA 😀 För helvete.

   Svara
   • G

     /  01/19/2019

    Men herregud! Fel. Haha. Nej nej nej. Vilket hjärnsläpp. Nu tänkte jag helt tokigt. Mina pokemons heter såklart Jigglypuff….

    ….och Wigglytuff……….

    Men TrigglyPuff å andra sidan……..

    …är en riktigt sällsynt jäkel som jag inte har lyckats fånga till min pokemonsamling än. Oops 😛

    Svara
 7. J.G

   /  01/19/2019

  Kan vara att Åkesson och Lööf skickade signal till HBTQ.

  Igår var internationella fetischdagen, den kan man stödja med att bära lila.

  https://en.wikipedia.org/wiki/International_Fetish_Day

  ”On National Fetish Day, one of the main aspects is that members of the community wear an item of purple clothing as a sign that they are a member, in an event known as ”Perverts Wear Purple”.”

  Svara
  • Vad det någon som såg om de hade något i bakfickan?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Handkerchief_code

   Svara
   • G

     /  01/19/2019

    Jaha, finns det det där också. Haha. Fan vad grejer folk hittar på. Alltid lär man sig något nytt här 😛 Undrar vilken färg Annie hade då, kanske Orange: ”Anything Goes”. Det är inte så noga, bara hon får igenom sin politik på ett eller annat sätt.

    Svara
 8. Det blir spännande att följa Riksdagens arbete framöver…

  Svara
 9. G

   /  01/19/2019

  Svara
 10. G

   /  01/19/2019

  Svara
  • G

    /  01/19/2019

   På tal om rakhyvlar och rakapparater så har jag nu beställt en ny rakapparat. Den Braun som jag har nu har jag varit besviken på sedan jag köpte den egentligen, trots att den ligger i mellansegmentet och inte var särskilt billig. Så en ny Braun blir det inte. Philips har jag aldrig använt, Panasonic har jag heller aldrig använt. Inför detta köp har jag säkert suttit och gjort research i 24tim totalt, ganska stört egentligen för vi talar om en jävla rakapparat, men jag är perfektionist så det blir att jag aldrig köper lite dyrare prylar utan ordentlig research innan, så jag har läst både vanliga recensioner och användarrecensioner, vad är folk nöjda och missnöjda med. Och det är som vanligt, spelar ingen roll vilken produkt det handlar om, om det är rakapparat, kaffebryggare, tvättmaskin, sitter man bara tillräckligt länge och bara läser och läser och läser så lär man förr eller senare komma förbi en kund som är missnöjd med något, så jakten efter den bästa produkten med nöjdast kunder är oändlig, det är bara bestämma sig nån gång, det viktigaste för mig är en så nära rakning som möjligt. Det vet jag att hyvel är svårslagen på, men min hud gillar inte rakhyvlar alls så därför köra jag rakapparat, jag ser det inte som något problem. Och som sagt, vissa säger att deras Philips rakar nära, medan andra är missnöjda över att den inte tar tillräckligt nära, och då talar jag ej om specifik modell utan allmänt över alla modeller Philips, mer eller mindre, givetvis beror det på vad man använt innan och har att jämföra med också, och samma kan sägas om Barun, med undantag för den allra senaste high-end Philips 9000-serien (och även high-end Braun), där är väldigt många nöjda, men dessa är så jävla dyr att det går bort direkt, kanske skulle provat om de var billigare, det lär de bli med tiden, men då tvingas man vänta 2 år eller så för att priset ska falla.

   Och för att få så mycket info som möjligt har jag läst om alla modeller av både Philips, Braun och Panasonic som säljs nu. Vilka är 3 mest kända märkena världen över. Och jag tänkte, men Panasonic, vet de verkligen något om rakning, och då började jag läsa och det fanns en lång och stolt historia av tillverkning av rakapparater och blad, en annan rolig sak är att deras rakapparater allihop verkar vara gjorda i Japan, för det står ”made in Japan” på alla bilder som jag sett hittills. Ja, och efter ett tag i läsandet så stod det klart att Philips och Braun har fler kunder som skrivit att de inte riktigt är nöjda och önskar att den rakade bättre, förutom just high-end modelellerna av både Philips och Braun, även där fanns det några som inte var nöjda med tanke på priset, och då är priset uppe i 3000+.

   Och efter allt läsande blev jag inspirerad av allt gott jag läste om Panasonics modeller så bestämde jag mig för att det ska bli en ”Panna”. Och då snöade jag in bara på Pannas modeller och läste lite extra om alla som säljs, det visare sig att deras rakapparater är mer eller mindre i konstant förändring, det släpps nya modeller nästan varje år, med någon liten förbättring här och där, och en liten ändring i modellnumret, men att hålla koll på detta och veta när en viss modell var lanserad och exakt VAD som ändrats från föregående var inte alltid lätt att hitta. Men till slut hittade jag en typ av bloggliknade sajt som enbart skriver om rakapparater och där bloggaren testar produkterna själv, en form av passion för just rakapparater kan man säga, man kunde lätt få en känsla av bias med fördel Panasonic, men då jag även läste om Philipsarna och Braunsen som han provar och skriver om så blev bilden inte att det var bias utan att han verkligen tyckte att Panasonics modeller ofta var strået vassare, ibland med väldigt små marginaler, men ändock. Så till slut blev valet en Panna som inte är senaste modell utan 2-4 år nånting sedan den kom ut på marknaden, och tack vare det har den gått ner i pris vilket jag tackar för, men framför allt att det är en av modellerna som ska ge en väldigt nära och bra rakning och som jag läst från flera som är mycket nöjda och att den levde upp till både priset och förväntningarna, så jag hoppas att även jag blir en nöjd kund. Det lär troligen bli den första produkt jag äger som det faktiskt står ”made in Japan” på och inte ”made in China”, bara en sån sak.

   Det mest idiotiska jag upptäckte under researchen var en recension på skojarsajten TopTenReviews av rakapparaten, den fick minus pga att det inte medföljer en s.k reningsstation, men denna modell ska det inte medfölja någon jäkla reningsstation, det finns en dyrare identiskt rakapparat men med annat modellnummer man kan köpa OM man vill ha reningsstation på köpet. Jag köper denna för jag inte vill ha en reningsstation, det är inget minus! Det andra jag inte fattar är varför man sätter en tjej till att recensera en rakapparat för män, har hon använt den på sin egen kropp så hon kunde bilda sig en uppfattning? Rakade den bra och nära? I så fall undrar man ju på vilken kroppsdel hon använt den, för ansiktet kan det ju inte vara. Men hon kanske använde den mest för vibrationerna, den har trots allt en av de mest kraftfulla motorerna som finns att få i någon rakapparat, så hon hade säkert trevligt.

   Svara
   • Senior

     /  01/19/2019

    Meh!

    Du kan ju inte lägga ut en så här utförlig beskrivning av all din research utan att skriva ut vilken modell du i slutändan köpte!

    Nå, vilken blev det?
    Vilken är mest prisvärd?

    Svara
    • G

      /  01/20/2019

     Haha. Inga problem. 😀 Valet föll på den här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2183632

     Det finns 2 omdömen som lämnats på prisjakt som synes på länken, men just dessa två har inte spelat någon betydande roll i beslutsprocessen. Men mycket läsning, sidor som Amazon, Ebay, olika forum osv, där finns massor av värdefull info, kommer inte ihåg alla sajter jag besökte innan det var färdig researchat, mycket blev det. Och sen givetvis, ”en hudnära rakning och bra för din hud..” som Panna skriver på sin egen produktsajt, ja alltså, vad tusan ska de annars skriva haha, ”en rakapparat som inte rakar så värst hudnära…” Nä, det går ju inte. 😛 Men sådant kan man ju alls inte gå efter för det skriver ju alla tillverkare, som att gå till en bilhandlare och gå på allt som sägs muntligt, det går inte, men annan info om funktioner osv som står på produktsajten är ju en annan sak. Men framför allt, det som står på nätet är en sak och hur jag upplever den i handen in action kan ju vara lite olika. Och det jag kan säga är att om jag inte skulle köpt just denna modellen så vet jag faktiskt inte, då hade jag nog behållit Braunen (som jag inte gillar öht) ett tag till, den funkar men den är fan inte trevlig, så det var denna eller ingen som det kändes.

     Svara
     • x

       /  01/20/2019

      1774:- oj vad dyrt!
      Själv kör jag sedan ca 15 år med gammaldags hyvel med enkelblad, rakborste och riktig raktvål.
      Hur billigt som helst i jämförelse med dagens flerbladshyvlar som blir slöa redan efter en rakning.

     • En gång i tiden hade man en rakkniv. Den höll hela livet om man var försiktig.

     • G

       /  01/21/2019

      @X

      Jo, jag vet hur du tänker. Och visst, man kan köpa 5-pack engångshyvlar för 49kr om man tycker de är bra och är nöjd med resultatet. Det gjorde min kära morfar utan större problem. Jag ser inget fel i det. Ibland kom han ut efter rakning med en pappersbit på kinden, men inget allvarligt. Hade själv kanske kört med hyvel om huden klarat av hyvlar och blivit nöjd med resultatet. Men det finns vissa saker jag är beredd att betala lite mer för. Vissa köper en TV för 50 000 kr. Samtidigt finns det ju TV:s i samma storlek för 8000kr, så om det är dyrt eller inte beror väl på hur man ser på saken, vad får du för pengarna, har den dyrare något eller är den bra på något som TV:n för 8000 inte är. Nu köper jag inte en TV i någon av ovan prisklasser. Men hade jag varit en filmfantast, så hade det inte varit konstigt om jag gjort det, eller alternativ en duk + projektor. Men som tur är finns det ju stor prisspridning och man kan välja efter både plånbok och smak, och kanske även efter kunskap och intresse i.e man vet vad man köper. Vissas köper högtalare för 100 000+. Inte jag. Ljud är intressant, men så mycket är jag inte beredd lägga ut. Som jag skrev. Top-end av senaste Philips och Braun ligger runt 4000, något jag inte tycker de är värda. Men, denna för dryga 1700 tycker jag är värd pengarna, förutsatt att min research ”slår in” och mina högt ställda krav och förväntningar uppfylls, men det återstår att se när jag använt den, paketet från Danmark har inte anlänt ännu.

      Kaffebryggare är en annan sak jag inte köper för att så att säga ”spara” pengar. Det är STOR skillnad både på temperatur och smak/arom om man jämför kaffet som en bryggare för 199kr pissar ur sig och en i prisklass ”dyr”. Det finns såklart folk som säger att det inte alls är någon skillnad. Nu dricker jag inte alkohol. Men jag misstänker att samma folk inte känner skillnad mellan en alkoholfri öl och en starköl. På tal om kaffe så verkar det vara poppis med sådana där maskiner du stoppar in en liten kapsel och vips har du fått något som ska föreställa kaffe att dricka, men det är en trend jag inte hoppar på. Framför allt för att det inte smakar som kaffe ska smaka och dels skulle bli dyrare i längden med dessa kapslar jämfört med bryggkaffet för storkonsumenter som mig.

      BTW. 😛 Jag köpte den här ”dyringen” samtidigt som rakapparaten lol: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=668242

      Om den är ”dyr” eller inte är ju upp till var och en. 😉 Research? Jodå. Vet inte hur många timmar det går på 2 veckor, men troligen ligger ”läsandet” på nätet någonstans där rent timmässigt. Jag vet vad jag får för pengarna, jag vet vad jag skulle kunna fått om jag köpt en av de lite billigare modellerna. Och jag har kikat på modeller fram och tillbaka, upp och ner, bak och fram, ut och in 😛 Ja, det blev faktiskt mer research än nödvändigt om denna, för den ovan på länken lutade det åt redan efter några timmars research, så jag hade kunnat köpt den redan då och skitit i mer research, men så hittade jag en kund där batteriet hade svält upp, jävla skit tänkte jag, det kan jag ju inte godta, så researchen gick vidare till andra tillverkare och andra modeller, men så dröjde det ju såklart inte länge innan man även hittade negativ kundrespons även om andra, så då insåg jag att det finns ingen som är helt ”felfri”. Sen börjar man ställa modeller/spec och tillverkare mot varandra. Och även här läste jag om modeller från flertalet tillverkare. Men jag höll min research till modeller upp till max 5000kr vilket är min gräns. För till skillnad från rakappareter som max kanske kostar kring 4000kr, så finns UPS:er för långt mycket mer.
      MEN, all research lärde mig massor som jag kommer ha nytt av i framtiden, inte minst inför framtida inköp. Om/när UPS:en behöver bytas ut. Så all den researchen var inte förgäves, det var mycket intressant och lärorikt på många sätt. En sak som dock grämer mig liiiite. Rakapparaten har sjunkit i pris med åren sedan den lanserades, den här UPS:s har inte sjunkit i pris med åren, den har tvärtom stigit i pris under senaste 1-2 åren. 😦 Jaja. Man kan inte ha tur jämt.

      Man kan kanske tro att jag köper saker ofta med tanke på de två senaste inköpen 😛 Nej, så är det inte. Jag köper bara när jag egentligen behöver något. Och som minimalist är det inte ofta. Vissa i familjen gör ogenomtänkta köp stup i kvarten, det är bland det värsta jag vet. Det finns ju vissa som köper ny TV för att senaste har något nytt, fast den som står på tv-bänken fungerar lika bra som när den köptes. Nej, jag köper en TV och sen står den där tills den går sönder. Då köper jag en ny, men inte utan research givetvis. Jag tror detta behov av research finns där för jag vill minimera risken att det jag köper är dåligt eller ren skit. Men det gäller inte alla. Det finns andra i familjen som handlar ”no name”-produkter på e.g Jula. Det slutar alltid med att jag säger: vad var det jag sa? Sa jag inte att den skulle paja snabbare än fort. Precis som skiten ni köper där brukar göra? Jo, det var precis det ja sade. Och så säger jag för tusende gången att Blue Wear är inte samma sak som Blåkläder. Marquant är inte samma sak som Electrolux, Black&Decker osv osv. Det är skillnad mellan 299kr och 999kr av en anledning.
      Jag vill att saker ska hålla länge. Nog för att jag gillar hög kvalitet. Men kvalitet spelar ingen roll om du behandlar dina (och andras) saker som skit. Jag har kommit fram till att en bra regel är att inte låna ut dyrare saker till andra, även folk man känner, för det visar sig att andra kanske inte är lika rädd och omhändertagande som du själv är.

      Ett annat och troligen kanske det bästa exempel på det här med priser är skor. Vissa köper skor för 99kr och är nöjda, och det är inte konstigt för de är ofta lika bekväma som dyrare, eller det vet jag förresten för jag har själv köpt flera 99krs ”no name” skor genom åren och bekvämligheten är inget problem, med skillnaden att gympadojorna börjar trasa sönder sig efter drygt ett år och ”äkta skinn”-skorna för 199kr börjar det bli sprickor i. Men det är priset man får betala. Nu senast är det min mor som nu i vintertid klagar över att hon får ont i fötterna och känner stenarna på trottoaren när hon går genom sulan för att den är så jäkla tunn. Då sade jag till henne att priset på skona var ju iaf billigt och bra tyckte du när du köpte dessa för 199kr.
      Det är ganska ofta som priset speglar vad man får rent generellt. Men långt ifrån alltid, tyvärr. Det finns dyra skitprodukter också. Nu har jag skrivit alldeles för långt, alldeles för mycket off topic och alldeles för mycket om mig själv, så nu slutar jag.

     • Det Kahneman sade om att köpa dyrare saker var i princip: se till att antingen undersöka noggrant eller inte alls. Om du undersöker lite grann kommer du att bli besviken.

    • G

      /  01/20/2019

     https://shavercheck.com/reviews/panasonic-es-lv65-s-review/

     Här är för övrigt recensionen på den där bloggliknande sajten jag nämnde. Han skriver så detaljerat att det iaf för mig tar en lång tid att läsa igenom hela, om man inte läser snabbt, troligen delvis pga att han är så passionerad när det gäller just rakapparater. Och det är ju inget fel med det, det blir ju ganska många rakningar under en livstid om man skulle räkna så, och en rakapparat kan hålla allt ifrån 1-10+ år, kanske främst beroende på hur batteriet mår och hur man tar han om den, så att man gärna vill ha en bra och pålitlig maskin (eller hyvel) är ju en ganska självklar sak egentligen. I denna recensionen nämner han i en liten uppdatering som han gjort att rakhuvudena på senaste modellerna även passar på denna modellen, nu har jag inga planer på att överge det som sitter på min nya maskin för det är såklart inget fel på det, men det är en rolig detalj ifall man skulle vilja byta av någon anledning. Det kan Panna få kudos för, att om man vill ha ett nytt rakhuvud så behöver man inte köpa en helt ny maskin utan det räcker beställa det nya rakhuvudet som reservdel och sätta fast på sin några år gamla maskin. Vet ej om det gäller andra äldre modeller också, det låter jag vara osagt. Men annars är det inte mycket som ändrats senaste åren, om man ser invändigt, så är det samma kraftfulla motor i den jag köpt som på senaste modellerna, det är mest detaljer som hur rakhuvudet vinklar sig, hur det ut utformat och detaljer i själva rakhuvudet med dessa ”rollers” som är största skillnaderna i senaste. Jag gillar att Panna skyndar och förfinar produkterna långsamt, inga stora förändringar för förändringarnas skull, sånt tänk är det värsta jag vet. Och så var det det där med modellnumren, ja, det är lite siffror hit och bokstäver dit, det tog ett tag innan jag förstod hur modellsystem är uppbyggt, men till slut så.

     Om den är prisvärd får jag återkomma till. 😛 Men om jag jämför med vad jag skulle få om jag skulle köpa allra senaste modellerna i from av lite ny design på själva maskin, nytt rakhuvud, osv osv, då känner jag att jag inte missar något och att prisskillnaden inte är värd priset i mitt fall. Istället utnyttjar jag tillfället att detta är en något år äldre maskin av high-end modell som nu har ett lägre pris, men med alla viktiga detaljer och funktioner intakta, inte minst den kraftfulla motorn som finns i alla av Pannas high-end modeller.

     P.S
     Braun kan få kudos för en sak. Inte för att den blir en bättre rakapparat på något sätt för det, men ändå. Jo. Det står faktiskt inte ”made in China” på rakapparaten, det står ”made in Germany”. Det gillar jag.

     Svara
   • Kronblom

     /  01/20/2019

    Själv använder jag bara trimmer. Den bästa jag haft var en Babyliss for men. Den gav upp och då blev det en Remington som visade sig vara otrevlig att gnida i ansiktet. Den är nog bättre att klippa får med. :/

    Svara
    • G

      /  01/20/2019

     Jag har en Babyliss…till håret. En hårtrimmer 😛 Dock så är den jobbig nu, för batteriet är kört och den fungerar endast när kabeln är inkopplad. Men men, klippresultatet är det inget större fel på. Dock har jag sett nån som nämnt att de använder sin Panna rakapparat till håret också, vet ej hur det går egentligen. Kanske funkar det bra med denna, får se. :/

     Svara
     • Kronblom

       /  01/20/2019

      Jag kan nog få liv i min gamla, nytt batteri är enkelt att fixa men det finns inga reservskär att köpa för att ersätta det gamla slöa.

  • Hah!
   En reklam om en produkt för män har flest män? Hemska tanke!

   Såg en gång för 25 år sedan en japansk reklamfilm (på videoband). Den som hade haft med sig bandet från Japan sade först till oss att försöka komma på vad det var reklam för.
   Det var 30-60 sekunder med en man och en kvinna som spatserade i en park. Soligt. Vårstämning. De samtalade lugnt om något. Inga snabba klipp, ingen musik, inga andra människor, ingen logo eller liknande. Kunde ha varit en Merchant/Ivory film, om det inte så tydligt var dagens Japan.
   Vi hade ingen aning om vad ”produkten” kunde vara.

   Trumvirvel …

   Hästkapplöpningar!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2019

   Allt man behöver veta om författaren syns i hennes twitterbio:

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/21/2019

    Britanniens motsvarighet på Kawesa. Som sagt, man kan fylla två bingobrickor med den här stollans stereotyper. En hade varit för enkelt.

    Svara
    • G

      /  01/21/2019

     Sådana här ”journalister” gör inte andra journalister en tjänst genom att hålla på skriva texter som bättre platsar på hennes privata blogg. Men kan SvD:s afghanreporter skriva hur många artiklar som helst om samma sak utan att ha en agenda så går väl precis vad som helst dessa dagar.

     Svara
    • Diane Abbot i ensamt majestät är tillräckligt för att inte rösta på Labour idag.
     Uppenbart rasistisk,uppenbart inkompetent. Känns lite som Sahlin snarare än Kawesa.

     Men vill man ha minoritetsröster så får man bita i det sura äpplet.

     Svara
   • G

     /  01/21/2019

    Svara
  • Bamse

    /  01/21/2019

   Kan knappt sluta skratta åt det här 🙂 Ska företag som Gillette aldrig lära sig?

   Regel 1: Det går inte att komma på en så totalt vänsterbliven idé att det inte finns någon sjw/feminist/alfabetssoppsbokstav som tycker att den ”inte alls går tillräckligt långt”.

   Regel 2: Om du försöker sälja något, försök inte godhetssignalera med feministfloskler och spel inför sjw-gallerierna när du marknadsför till män in största allmänhet. Det fungerar inte. Eller ja… egentligen fungerar det ganska bra – om du vill minska försäljningen.

   Svara
 11. Senior

   /  01/19/2019

  ”Stefan Löfven blev vald med 115 ja-röster. 77 ledamöter avstod i omröstningen och 153 ledamöter röstade nej. Fyra ledamöter var frånvarande.

  Stefan Löfven behövde inte få en majoritet ja-röster, det räckte med att han inte fick en majoritet emot sig för att bli Sveriges nästa statsminister.”

  -Personligen tycker jag det är helt bisarrt att 115 röster för och 153 mot kan ge honom makten. Det är rimligen att ha en majoritet mot sig. De 77 ledamöterna och deras nedlagda röster borde inte ens räknas, de ledamöterna har rimligen genom att lägga ner sina röster avsagt sig påverkan på utslaget, och därmed borde endast ja- och nej- röster viktas mot varann.

  Sveriges ”konstutition” är ett j*vla skämt!

  Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Det blir bara värre och värre, de kommer hela tiden på nya saker att använda och trycka ifrån sig kritik, är ju fan inte kloka….

   ”Löfven menar att kritik mot Lööf är ”en rädsla för starka kvinnor”

   Efter att centerledaren Annie Lööf svek borgerliga väljare har kritikstormen, inte helt oväntat, varit hård. Nu går statsminister Stefan Löfven ut till försvar för Lööf. – Det finns uppenbarligen en rädsla för starka kvinnor, säger han till Aftonbladet.

   Nu går statsminister Stefan Löfven ut till Annie Lööfs försvar. Till Aftonbladet använder han ordet ”bedrövligt” när han syftar på besvikna väljare.

   – Det finns uppenbarligen en rädsla för starka kvinnor, säger han också.

   Och han har ett budskap till de som är missnöjda med Annie Lööf och nuvarande regering. Enligt Aftonbladet menar Löfven att män måste tala med varandra om hur man uttrycker sig.

   – Det här är inte Sverige, vi ska stå för något annat. Jag tycker så genuint illa om den där typen av uttryck.

   Även Aftonbladet stämmer in på samma linje som Löfven. De kallar kritiken mot centerns svek för ”en hatstorm i sociala medier”.”
   https://nyheteridag.se/lofven-menar-att-kritik-mot-loof-ar-en-radsla-for-starka-kvinnor/

   Svara
   • G

     /  01/20/2019

    Svara
   • Gorby

     /  01/20/2019

    Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Svara
  • G

    /  01/19/2019

   Wow…

   Svara
  • G

    /  01/19/2019

   SvD betalvägg…..

   ”C-topp: ”Angrepp från M och KD sätter spår”

   Det kostar att släppa fram en S- och MP-regering. SvD/Sifo-undersökning visar att Liberalerna tappat varannan väljare sedan valet, och Centerpartiet var tredje.

   – Vi har fått hårda angrepp från allianspartierna som jag tror sätter sina spår, säger partisekreterare Michael Arthursson (C).”

   :/ Så det är_andra_ partiers kritik som sätter sina spår ute bland väljarna. Och inte hur partierna som kritiken riktas emot har _valt_ att hantera det hela, som ledde fram till denna kritik!??? Alltså, kan ni inte bara skärpa er nu!!!

   Svara
   • Senior

     /  01/19/2019

    Gud, ödet, karma.
    Det finns diagnoser för de som alltid skyller sina egna tillkortakommanden på andra….

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/20/2019

     Det är väl högst rimligt att alliansen klöser ut ögonen på varandra. Klart att många borgerliga väljare som gav L och C sina röster är djupt besvikna, däremot förvånande att inte fler inom C och L surar på riktigt.

     Om jag gissar så hade SD varit ett parti med ett mandat omkring 4-6% om de nu blivit insläppta i värmen för två mandatperioder sedan. 2022 kommer de sitta på drygt en femtedel av riksdagsstolarna, och även om de skulle kunna bilda en majoritetsregering med KD och M så är det knappast något som vi kommer få se. Det är nog helt enkelt för magstarkt för både moderaterna och KD att vara minoritetspartier i en sådan konstellation.

     Svara
     • Olof

       /  01/21/2019

      Vi får se. En av de starkaste anledningarna att jag röstade SD det här valet var C och att man gick till val på ‘alliansen’. Det går inte att lita på någon som tolererar beteendet som C ägnade sig åt vid afghanöverrenskommelsen.

      Och jag kan inte direkt säga att jag ångrar mig.

      Däremot kan jag ju säga att de som jag vet röstade på C och L i valet sagt att det kommer att bli SD nästa val.

      Och för egen del gäller samma sak i fortsättningen. Jag kommer aldrig rösta på någon konstellation som innehåller Lööf.

      Lite lustigt, jag försvarade henne häromsistens med att jag inte tycker hon ljuger så mycket. Lite senare insåg jag dock att det beror på att jag överhuvudtaget inte lyssnar på vad hon säger, utan bara går på vad hon gör. Och då är hon rätt konsekvent och tydlig med vad hon vill.

      Sen insåg jag dock att hon rätt ofta inte alls säger samma sak. Så hoppsan, jo, hon ljuger som en häst travar. Intressant dock hur många som uppenbarligen fungerar liknande, så många frågor hon fick om C verkligen var en del av alliansen… för där ljög hon ju helt klart, om man nu lyssnade på vad hon sa. För hon var ju inte med i alliansen i handling, det var hon ju tydlig med, och det var det enda jag lyssnade på. Vilket uppenbarligen var en bra mycket bättre indikator än vad som kommer ur floskelhålet.

   • Grodan Boll

     /  01/20/2019

    Apropå tweetarna ovan och SvD:

    Svara
    • G

      /  01/21/2019

     Svara
  • G

    /  01/20/2019

   Svara
   • Senior

     /  01/20/2019

    Vad Annie Lööf säger är väl att hon är medveten om S och V symbios bakom kulisserna.

    Svara
    • Olof

      /  01/21/2019

     Japp. Men att hon inte tänker fälla Löfven även om han låter Sjöstedt diktera politiken rakt av, för hon har kört sitt förtroendekapital och L skulle åka ur riksdagen.

     Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2019

   Nej, det är inte konstitutionen det är fel på utan i det här fallet dels C+L som går över till motståndarlaget men kallar sig opposition.

   Det är även fel på M+KD som tillsammans med SD kan bilda en stark regering, som verkligen med kraft kan ta tag i landets problem, men avstår för de är rädda för baciller och Bilderberg.

   Som jag sagt tidigare, vill man ha ett majoritetssystem så måste man ändra på en massa andra saker och enligt min mening blir det inte mer demokratiskt för det.

   Kanske borde man ge möjlighet för folket att väcka misstroendevotum så det blir nyval? För det hade verkligen varit på sin plats här när alla fyra allianspartierna är helt dumma i huvudet. Det är partierna det är fel på inte konstitutionen.

   Svara
   • Olof

     /  01/21/2019

    Ja, största delen av felet här ligger utan tvekan hos partierna. Jag vet dock inte om det går att konstruera något som kan hantera den här graden av ‘otrohet mot huvudman’.

    Det rimligaste utfallet hade varit om talmannen hade hoppat raka vägen till nyval när Sjöstedt och Löfven gick ut med sin ‘hemliga’ överrenskommelse, då det vid det laget var uppenbart att det inte längre gick att presentera det faktiska regeringsunderlaget och överrenskommelserna på ett ärligt vis. Den skadan som man orsakar demokratin när man släpper fram konstellationer och politik som inte har något med vad partnerna presenterat under valet att göra är sannolikt irreparabel och långt långt värre än vad ett extraval hade gjort.

    Jag är rätt övertygad om att ett extraval skulle ge vänsterblocket en starkare position än idag, eftersom L sannolikt skulle åka ur (vem fan skulle stödrösta på dem?) medans MP sannolikt skulle vara kvar. Men oavsett vad jag tycker om det tror jag det skulle varit mindre skadligt för demokratin i Sverige än vad det här blir.

    Svara
 12. G

   /  01/19/2019

  ”Rysk muslim häktad efter knivattack i Norge: ”Förklarat att han vill döda fler”

  En 20-årig muslim som är rysk medborgare häktades på lördagen i Oslo efter en knivattack på en kvinna inne i en matbutik tidigare i veckan. Mannen kom in i Norge via Sverige och har i förhör uppgett att attacken var en terrorattack. Mannens advokat har uppgett till Aftenposten att den misstänkte tycker att ”alla kristna förtjänar att dö”.

  Det var i torsdags som en kvinna i 20-årsåldern blev knivhuggen i ryggen av den 20-årige muslimske mannen. Attacken skedde inne på en matbutik i Oslo som tillhör kedjan Kiwi.

  Kvinnans tillstånd uppges vara kritiskt men stabilt efter attacken.

  Mannen kommer från den ryska delstaten Basjkirien och kom in i Norge från Sverige på torsdagen, samma dag som han högg kvinnan i ryggen.”
  https://nyheteridag.se/rysk-muslim-haktad-efter-knivattack-i-norge-forklarat-att-han-vill-doda-fler/

  Svara
 13. G

   /  01/19/2019

  Svara
 14. MiT

   /  01/20/2019

  Svara
 15. MiT

   /  01/20/2019

  Svara
  • Om bara okunniga, maktlösa tänkte så, vore det inte ett problem.

   MSM kablar ofta ut sådana påståenden och politiker använder sådana ”argument”…

   Svara
  • Bra artikel om detta i Katerina Magasin.

   Svara
 16. G

   /  01/20/2019

  Svara
 17. Gorby

   /  01/20/2019

  Trolljägarna och Frida Boisen har kontaktat Fabian Fjälling. Trots att Fabian lämnat offentligheten för över ett år sedan, så försöker de få med honom i programmet. Första samtalet Frida ringde uppgav hon inte sitt riktiga namn, så det spelades tyvärr inte in. Däremot så spelades det andra samtalet in.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2019

   Han var oförberedd.
   Hon är välförberedd och hoppar på honom.

   Hon drar det kortare strået, med Robert Aschbergs resurser i ryggen. Wow.

   Svara
   • Inge Post

     /  01/21/2019

    ”Han var oförberedd.
    Hon är välförberedd och hoppar på honom.

    Hon drar det kortare strået”

    Vänta lite nu. Förklarade du precis Regeringen Löfvén / Lööf eller tv tramseriet trolljägarna ?
    Eller kanske båda ?

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2019

   En timmes lidande. Hon målar inte direkt upp sig i ett bättre ljus…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2019

   Slutklämmen:

   Fabian: ”Ge mig referensmaterialet då så lägger jag ut alltihopa.”
   Frida: ”Men det kan ju jag göra också.”
   Fabian: ”Men gör det då. Gör det nu.”
   Frida: ”…som sagt, ..nu är det inte jag som är producent, …utan, ..så det är inte jag som fattar de besluten, men jag kan framföra dina önskningar?”
   Fabian: ”Ge mig producentens nummer då.”
   Frida: ”Jag kan framföra dina önsk-”
   Fabian: ”Ge mig hans telefonnummer.”

   Och hon undrar forfarande varför hon ses som en del av problemet om ljugande ”journalister” och agendasättande.

   Svara
  • Senior

    /  01/20/2019

   Fabian Fjälling äger, om det nu fortfarande är så man uttrycker det.

   Svara
 18. Pelle2

   /  01/20/2019

  OT:
  Emma Frans på Svd menar att Jordan Petersons teori om att skillnader mellan könen påverkar samhällets struktur är svårt att hitta belägg för.
  Ändå skriver hon bl.a följande:
  ”Att det finns beteendemässiga skillnader mellan könen är välkänt. Det finns till exempel skillnader i vår risk att drabbas av psykisk ohälsa¹. Det finns också skillnader i hur vi uppfattar och bearbetar information², även om skillnaderna är små och variationen inom könen är stor. Dessutom är överlappet mellan könen stort.

  Även om det finns belägg för påståendet om att biologiska skillnader mellan könen påverkar vårt beteende är det svårt att veta i vilken utsträckning det påverkar samhällets strukturer.

  De beteenden där vi ser de största könsskillnaderna är antisocialt beteende och sexualbeteende – när det gäller våldsbrott och våldtäkt är det betydligt vanligare att män är förövare. Vissa skillnader i beteende återfinns redan hos barn, bland annat finns det tydliga könsskillnader i leksakspreferenser³.”

  Varför skulle inte dessa skillnader påverka vårt samhälles struktur ?

  Naturligtvis tror hon mera på att det handlar om att vi behandlar flickor och pojkar olika.

  Hon avslutar med följande:
  ”Det finns biologiska skillnader mellan könen, även när det gäller beteende. Men det är svårt att veta vilka avtryck detta gör i samhällets uppbyggnad. Skillnaderna mellan könen måste inte nödvändigt bejakas och uppmuntras. Ibland kan det till och med vara bra att försöka motverka vissa könstypiska beteenden.”

  Det är väl få som inte håller med om att man skall motverka våldsbrott och antisocialt beteende men det hon och hennes feministvänner vill göra är att motverka det mesta som vi män gör och klaga på oss män.”

  En rolig sak är att hon pekar på att det finns kritik mot Jordan Petersens teorier och exemplifierar med följande:
  ”Men Peterson är inte bara älskad, han är kontroversiell och hans idéer anses till och med vara farliga. Nyligen kritiserades han till exempel av utrikesminister Margot Wallström.”

  Så Margot Wallström har mera kunskaper än en forskare i de ämnen han forskar i….

  Artikeln ligger bakom betalväggen

  Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2019

   Den är väl ett par veckor gammal? Jag tycker mig känna igen den i vart fall. Det är otroligt komiskt att hon som skall stå för det vetenskapliga synsättet försöker dribbla sig runt välkända vetenskapliga resultat som inte ens är kontroversiella och måste ta till Margot Wallström (episkt) för att få till en ”kritier”.

   Men det finns andra artiklar där Emma medvetet slirar och fuskar av politiska skäl. Hon har ingen trovärdighet i kontroversiella frågor. Jag har i princip slutat läsa henne.

   Svara
  • G

    /  01/21/2019

   Välkommen tillbaka Pelle2 🙂

   Svara
  • Olof

    /  01/21/2019

   Visst finns det anledningar att motverka vissa könsstereotypa beteenden, men framförallt skall man inte tvinga in människor i könsstereotypa beteenden.

   Det som gör skillnaden i biologi nödvändig är dock precis att socialkonstruktivisterna hela tiden drar upp skillnaderna i grupputfall. För om skillnaderna i grupputfall beror på biologiska skillnader så är ‘strukturerna’ bara fantasier, och försök att motverka dessa imaginära strukturer leder i så fall till faktiskt lidande när människor hindras från att agera enligt den natur deras biologi leder dem till.

   Svara
  • Bamse

    /  01/21/2019

   Så egentligen hade hon ju hittat en massa belägg för könsskillnader. Skillnader som är så betydande att det verkligen vore konstigt om de inte åtminstone delvis även inverkar på uppkomsten av samhällsstrukturer.

   Hade hon däremot ett enda belägg för att saker och ting är socialt konstruerade (jag har alltså inte läst artikeln)?

   Svara
 19. Sverige behöver en Ann Coulter!

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/21/2019

   Smart, snabb, skoningslös.

   Det är få vänstermuppar som vill diskutera med henne och de som är kaxiga nog brukar bli akut medvetna om hur mycket sår de måste slicka efteråt. Hon och Shapiro är alltid en fröjd att se.

   Svara
   • Vad skulle en svensk dito säga om vårt nuvarande skräck-kabinett till regering?

    Svara
 20. https://blog.dilbert.com/2019/01/17/episode-377-scott-adams-how-cnn-creates-bad-news-so-they-can-report-it/
  ”What was the gender mix of the Gillette meeting for their ad?
  The ad is sexist, it condemns an entire group (men)”

  Börjar 25:36.

  Svara
 21. Britt-Abdullah

   /  01/20/2019

  Kom att tänka på klappturken av någon anledning. Märk väl hur Mona Muslim ignorerar henne dock.

  Svara
 22. Vilseledning. Den här politiken som kokats ihop av Bilderberggruppens lakejer är naturligtvis inte ”röd”, men man vill få folk att tro detta och Åkesson, den gamla moderaten, vill också vilseleda om detta, eftersom SD är ett högerparti, om än Sverigevänligt i jämförelse med Bilderberggruppens lakejer som arbetar för det internationella monopolkapitalet.

  Sverigedemokraterna är ljusblå i jämförelse med Lööf som framstår som en korsning mellan Kajsa Kavat och Ayn Rand. https://jensganman.wordpress.com/2017/04/07/lumiere-nordique-ett-efterlangtat-hemmahosreportage/

  Att Vänsterpartiet röstar för en djupblå regering under falskt röd-flagg är förmodligen början på slutet för dem, tror jag. Är man inte helt naiv så misstänker man med rätta korruption i V:s partistyrelse.

  Svara
  • V ingår i ”livsstilsvänstern”, tillsammans med C och Mp. Ganska välbeställda människor (om än i skattesnyltarjobb), universitetsexamen i humaniora, flest kvinnor och yngre. Ingen på landsbygden, inga ”arbetare”.

   De påverkas helt enkelt inte negativt av godhetssignalerandet. Ännu.

   Svara
   • Kvinnor verkar vara överrepresenterade i V. Många av dem ser helt klart unga ut. Det andra känner jag inte till, men det kan kanske stämma, förutom att kommunala arbeten, regionsarbeten och statliga arbeten också är arbeten och inte nödvändigtvis bör ses som ”snyltande”, så vida det inte handlar om hittepå-arbeten som egentligen inte folket behöver, inom asylindustrin, normkritiken eller typ lekledare åt krigsförbrytare från Syrien.

    Svara
 23. robban

   /  01/20/2019

  Svara
  • ”Jobbar med sociala medier”

   Svara
  • G

    /  01/21/2019

   Bra att visa respekt… inte. Och förutom Hanna på SvD, så har tweeten även ”gillats” av en journalist på SR Ekot och två andra journalister på SvD.

   Svara
 24. Leif

   /  01/20/2019

  Så blir det när man helt och hållet exkluderar att väljarna är individer med förmågan att tänka själva. Det blir ett spel i ett slutet rum.

  Svara
  • Ja, ser man bara opinionsundersökningar före och efter diverse utspel så tror man snart att det är verkligheten.

   Svara
  • Vilken stolle!

   Dels är det förstås lägre nivå på vad SD-folk kommer undan med, dels har man problem med rekryteringen. Partiet har vuxit väl snabbt och har inte kunnat bygga upp någon erfarenhet av hur man beter sig. Tips: inte som på krogen med kompisarna efter matchen.

   Det är säkert också lite medelklassnobbism omkring vad och hur man får skämta. På samma sätt som på universitet och arbetsplatser är det grabbig arbetarklassjargong som är fel. Han hade nog kunnat komma undan med ”Var är du när du behövs, Anckarström?”.

   Om S var måna om landets väl skulle man, som Westerholm har skrivit flera gånger, ta på sig uppgiften att träna upp det parti som kommer att vara det största de närmsta trettio åren.

   Svara
  • x

    /  01/21/2019

   @Ivar L
   Vad är problemet?
   Eftersom Christer Pettersson är friad från alla mordmisstankar så kan det inte vara det de menar.
   Jag antar att han måste helt enkelt mena att sverigedemokraterna behöver ännu fler väljare och att han i sin enfald tror att herr Pettersson hade hade lagt sin röst på dem.
   Hur kan man vara så dum som tror det, för alla som sett dokumentären om Christer Pettersson vet att han älskade Palme?

   Svara
   • Inge Post

     /  01/21/2019

    ”Hur som helst är han jävligt död”

    Svara
 25. En genomgång av vad fredagens spektakel innebär:
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/01/20/regeringsskamarbetet/

  Svara
 26. MiT

   /  01/20/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156221566573251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Kronblom

    /  01/21/2019

   Skjutjärnsjournalister har man ju hört talas om men de här har bedrivit skitskytte tills skiten träffade deras egen fläkt eh släkt.

   Svara
   • x

     /  01/21/2019

    @Kronblom
    Ungefär som Bo Holmberg (ordförande i psykiatriutredningen) blev själv drabbad efter att han på bästa sändningstid i TV bagatelliserat alla de problem som uppstod när sinnessjukhusen stängdes och de psykiskt sjuka ”slängdes” ut på gatan?
    Det är inte förrän politikerna drabbas som de vaknar till lite.
    Karma?

    Svara
 27. MiT

   /  01/21/2019

  Svara
  • Inge Post

    /  01/21/2019

   Fatemeh verkar på något sätt tro att Sverige på något sätt skulle vara skyldigt att hjälpa alla som kommer över gränsen. Varför tror hon det ?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/21/2019

   Det egna ansvaret och den egna kompetensen räcker bara till Sveriges gräns.

   Svara
   • G

     /  01/21/2019

    …efter gränsen blir många dessutom ett barn på nytt, som kan berätta jättehemska historier för migränverket. Hur föräldrarna i hemlandet är döda, släktingarna är döda, alla man kände är döda.

    Svara
 28. Gorby

   /  01/21/2019

  Svara
 29. Gorby

   /  01/21/2019

  Svara
 30. G

   /  01/21/2019

  Fredrik Reinfeldt sitter och ”tycker” om Brexit i SVT.s Morgon Studion.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/21/2019

   Gissar att han förutsäger svält, krig och elände. Se hur det gick för USA med Trump. Typ?
   😀

   Svara
   • Rikard

     /  01/21/2019

    Hej.

    Brann granen i Storbritannien?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Inge Post

      /  01/21/2019

     ÄshcPäsh det är ju bara att säga upp Netflix och låta bli att köpa ett par pizzor så är Brexit fixat, så ge mig nästa ”utmaning” !

     Svara
    • Kom ihåg att granen inte är ursprunglig Brittisk kultur, utan infördes av tyska migranter!

     Svara
 31. G

   /  01/21/2019

  Svara
 32. G

   /  01/21/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  01/21/2019

   Typisk killar att komma och manhelpa med en hand lite nonchalant. Krossa patriarkatet!

   Svara
 33. G

   /  01/21/2019

  ”Gyttjans folk – Kryp tillbaka under din sten

  Uppgörelsen mellan S, MP, C och L har väckt upprörda känslor på sociala medier. Nu har mängden hat och hån mot C-ledaren Annie Lööf fått den nygamle statsministern att ryta till rapporterar Aftonbladet. Men han, och partiorganet Aftonbladet, glömmer sin egen historia. Carl Bildts omdöme om formen för opinionsbildning, gyttjans folk, är sannolikt här för att stanna.

  – Jag har så förbannat svårt att förstå vad det är som gör att man använder det här språket överhuvudtaget, och framför allt mot kvinnor. Det är något här, en rädsla för starka kvinnor uppenbarligen, säger han till Aftonbladet med anledning av den kritik som riktats mot Centerpartiledaren Annie Lööf.

  Stefan Löfven nämner inte när han själv på en presskonferens i Davos, på World Economic Forum, tog tillfället i akt att kritisera författaren Katerina Janouch för den intervju hon medverkat i tjeckisk television. Stefan Löfven tog tillfället i akt att inför media kritisera en enskild svensk medborgare – tillika ”stark kvinna”. Den grupp han idag påstår sig vilja försvara.

  Löfven var i Davos i egenskap av statsminister. Inte som privatperson. Uttalandet är att betrakta som ett officiellt uttalande från Sveriges regering inför media. Riktat mot en enskild svensk medborgare som i grunden är barnboksförfattarinna men utvecklats till opinionsbildare. Hade statsministern uttalat sin åsikt som privatperson hade han gjort det i ett privat sammanhang. Inte med den fullmakt som statsminister han har när han representerar Sverige inför World Economic Forums pressuppbåd i Davos.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2019/01/gyttjans-folk-kryp-tillbaka-under-din-sten/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/21/2019

   Kan man bli mindre som människa? Han har Sveriges högsta ämbete och klarar inte att det finns kritiker som talar klarspråk. Att stå på en toppmötesklubb med inträde på över en halvmiljon och trasha en egen medborgare utan formell makt. Herregud, det var nog bland det värsta hittills efter gymnasieamnestin, dö, migrationshaveriet och allt det andra…

   Svara
 34. G

   /  01/21/2019

  Läs hela…

  ”Chris Forsne: Den som sår vind skördar storm (Hosea 8:7)

  Även om Sverige helt stänger sina gränser för invandring från muslimska länder kommer vi år 2050 ha en av de högsta procenten av muslimsk befolkning i Europa. Vid en begränsad invandring kommer Sveriges befolkning utgöras av 20,5 procent muslimer och skulle regeringar framöver, som nu utlovas av Stefan Löfvén, tillåta en högre invandring kommer Sveriges befolkning 2050 utgöras av 30 procent muslimer. I bägge fallen ligger Sverige långt över de gamla kolonialmakterna Storbritannien och Frankrike, liksom Tyskland och kommer ha Europas störst muslimska befolkning.”
  https://ledarsidorna.se/2019/01/den-som-sar-vind-skordar-storm-hosea-87/

  Som om man har något att säga till om? Rösta i val? Som om det skulle hjälpa…

  Svara
 35. G

   /  01/21/2019

  Svara
 36. G

   /  01/21/2019

  Svara
  • x

    /  01/21/2019

   Alice:
   ”Lika fel är det att påstå, som C och L gör, att man kommer att fälla regeringen om den inte håller sig till överenskommelsen. De sista två påståendena är dessutom inkonsekventa eftersom de förutsätter M:s, KD:s och SD:s stöd – ett stöd som man gjort ett stort nummer av att man ej vill ha. Så varför skulle Löfven känna sig det minsta orolig?”.

   Svara
 37. G

   /  01/21/2019

  ”A bill in Venezuela seeks to give the government absolute control over the internet

  On January 14th, we received news about a proposed cybersecurity bill in Venezuela that puts the digital rights of Venezuelans — and the entire internet in the country — in jeopardy. The news came just two days after NetBlocks reported that Wikipedia was blocked by the public telecommunications company (CANTV).

  A “Venezuelan cyberspace”?
  This Monday, news leaked that the government is about to introduce a bill to the Constituent National Assembly (ANC), a legislative body organized by the Maduro government and whose legitimacy is disputed.

  The proposal — called the Constitutional Law of Cyberspace of the Bolivarian Republic of Venezuela — declares Venezuelan sovereignty over cyberspace, stating that its use in any form is a matter of public and strategic interest impacting the “integral defense” of the nation.

  In order to establish “internal peace” and “political order,” the bill proposes the creation of an all-powerful authority to manage and control the internet in Venezuela.”
  https://www.accessnow.org/a-bill-in-venezuela-seeks-to-give-the-government-absolute-control-over-the-internet/
  https://netblocks.org/reports/wikipedia-blocked-in-venezuela-as-internet-controls-tighten-XaAwR08M

  Svara
  • Ivar L

    /  01/21/2019

   Och rubrikerna i media om Donald Trump gjord detta?
   Eller till och med Putin?

   Svara
   • G

     /  01/21/2019

    Hahaha! Media hade gått heeeelt bananas. Troligen 2 dagar, 1 dag räcker inte. Det är ju sjukt att media själv inte inser vad denna extrema tystnad avslöjar om media, mot den ibland extremt gränslösa överdrivning/uppblåsning av små, små petitesser, i jämförelse med sådant här. Ser inga inbjudna expertgäster i vare sig SVT eller TV4.s morgonprogram som pratar om det som händer i Venezuela. Kanske skicka Carina söderut från Trump till Venezuela istället?

    Men guuuud, förlåt moi, jag glömde helt …journalister/media kan inte ha en agenda, Negra har ju förklarat.

    Svara
  • Senior

    /  01/21/2019

   Se där!
   Venezuela är med andra ord fortfarande ett föredöme för den Svenska vänstern!

   Svara
   • G

     /  01/21/2019

    Alltid ett föredöme, tillsammans med Kuba. *Vänsterdemokratier*

    Svara
 38. Melmac

   /  01/21/2019

  Åkessons pik till Lööf kändes onödig, han borde veta att sånt blir mer uppmärksamma än allt annat. Var det någon tidning etc. som tog upp resten av hans anförande?

  Svara
  • G

    /  01/21/2019

   Någon kanske, men inte särskilt mycket. För resten av anförandet var det som var mest intressant för väljarna. Skulle media ta upp det så hade media sysslat med saklig journalistik och sådant sysslar dessvärre inte svensk media med när tillfälle gavs att istället snöa in på något helt oviktigt i anförandet.

   Svara
 39. MiT

   /  01/21/2019

  Så lille stackars ”Soltan” går omkring med livvakter. Låter i mina öron mer som en tungt kriminell maffiaboss…

  Svara
  • Håller med om orden här, men inte på det sätt skribenten menar!

   Svara
   • G

     /  01/21/2019

    +1 Kristian 😛
    Haha, den tweeten var ju fan på pricken. LOL!

    Svara
  • robbe

    /  01/21/2019

   I call bullshit

   Svara
 40. QED

   /  01/21/2019

  Ny kulturminister från MP. Är det inte hon i den där memen med rastaflätor?

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=7136620

  Svara
  • G

    /  01/21/2019

   Om inte landets samtliga ”anti-rasister” börjar rasista mot Amanda nu när hon tom blir minister så är de inte konsekventa öht. För alla vet ju att det är ”extremt rasistiskt” och fullständigt oacceptabelt för vita människor att ha rastaflätor!

   *Jaha, då har vi fått en rasist till kulturminister. Fan så fräscht! Och folk säger att Sverige inte är rasistiskt?! Jag trodde faktiskt vi hade kommit längre än så här!*

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/21/2019

   Hon vill också prioritera arbetet med de nationella minoriteterna, urfolket samerna.

   Samer är inget urfolk. Isen smälte fortfarande söder ifrån. Nu har vi dessutom genetiskt svart-på-vitt att de kom efteråt från Ryssland. Det spelar ingen roll hur många indianer från Amerika de bjuder in.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/21/2019

   Och gråtborgarrådet blev arbetsmarknadsminister.
   Inte lika chockerande som att Ygeman får nytt förtroende att göra om samma fantastiska arbete han blev petad för igen.

   Svara
 41. robbe

   /  01/21/2019

  Svara
  • E

    /  01/21/2019

   Men herregud. Vi som inte trodde det kunde bli värre än Alice har uppenbarligen dålig fantasi. Är det Kaplan hon bär i professor Quirell huvudbonaden emellanåt?

   Svara
 42. Ygeman blir energi- och digitaliseringsminister.

  Alla har väl vedspis och lite skog, gissar jag?
  Det där internettet blir det väl ingen som saknar.

  Svara
  • E

    /  01/21/2019

   De två första går att ordna. Vad återstår som kommunikationsmedel utanför stan när kopparn är klippt och han sabbat Intranättet? Radioamatörer? Röksignaler? Kulning?

   Svara
   • Heliograf?
    Tänker ofta på omslaget till gamla rollspelet Mutant. (Originalet, inte rymd, cyberpunk, eller … Games Workshop-kopia.)

    Det utspelar sig efter katastrofen vilket passar bra.

    Svara
    • E

      /  01/21/2019

     Haha den var ju klockren som framtidsutsikt 😆 tyvärr får väl tilläggas

     Svara
 43. LOL, är det någon som har märkt en subtil skillnad på Dagens samhälles Poll of Polls?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: