Klimatprotest inställd, det är för kallt.

En klimatprotest skulle hållas idag utanför rådhuset i Alingsås

men man har beslutat att ställa in den pga av att det är för kallt.

Oavsett var i klimatfrågan man står så måste man väl ändå se det vansinnigt roliga i detta va? Att jag undrar är för att jag har bl a på fb postat den här bilden

och sa ungefär ”Samtidigt i alperna …” i samband med att det kom metervis med snö där. Det fanns tydligen en hel del som trodde det var ett riktigt foto och en riktig kommentar eller nåt för det dök upp massor som skulle läxa upp mig om klimatet och problemen som finns där som jag tydligen inte trodde på. Pga av den bilden, eller förlåt, fotot menar jag…

De klarade på ett sektlikt sätt inte av ett simpelt skämt om klimatet helt enkelt.

Idag är det ”world hijab day”. De som ställer upp på det jippot ställer också samtidigt upp på bl a förtrycket den symboliserar.

Jag har nämligen ALDRIG sett nåt sånt här där de ställer upp på att stötta de som vill ta av den men samtidigt så pratar de om att det är ett fritt val och att man väljer att ha den på. Kan hända det är frivilligt i någon mån (väldigt liten mån…) att ta på den men det gäller inte när man vill ta av den…

En annan sak man ser när man går in på twitterkonton likt det ovan är att man hittar andra konton och de är alla bara propagandakonton för islam. De retweetar varandra osv i oändlighet. Men det är tydliga propagandakonton, de skriver aldrig en enda tweet som inte är hyllning till islam på något sätt. Aldrig någon interaktion med andra twittrare utan bara matar ut propaganda till sina 38 eller 42 följare som i de flesta fall råkar vara varandra.

Men det är som sagt bara i någon mån frivilligt, om man tolkar snällt.

Från förra årets inlägg om detta. Visst ser det frivilligt ut? Och vilket glatt och frivilligt leende sen…

En från 2017. Har de valt själva och frivilligt och förstår de att de ska täcka sig för att inte hetsa upp män som tydligen blir dreglande byfånar som inte kan kontrollera sig själva sexuellt annars? Män som får kåtslag om de ser en damcykel? Inser så här mycket små tjejer att det är därför…?

Från förra året, DN:s utsända tycker att tungt förtryck är utmärkt att promota. Som om det är en lek.

Kollar ni på DN:s klipp, om det finns kvar på deras fb-sida, så kan ni se hur naivitet ser ut. Rent visuellt alltså.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

203 kommentarer

 1. Vad kallas arabiska mäns tygstycke på huvudet?
  Kommer PK-iterna instifta en dag för att alla ska ha ett sådant på huvudet?

  Svara
  • Senior

    /  02/01/2019

   Det kallas nog ”solskydd” eller ”huvudbonad”.

   -Helt utan religös betydelse, vilket borde gälla all klädsel, manlig som kvinnlig.

   Svara
  • ”Kaffiye” med flera andra namn och stavningar.

   Missa inte hattkonventet i Juli!

   Svara
  • Micke

    /  02/04/2019

   Nej det är kulturell appropiering…

   Svara
 2. Senior

   /  02/01/2019

  Joråsåatte…

  Gällande ”klimathotet” inget nytt under solen.

  På 70-talet var det oljekrisen.

  På 80-talet var det som någon tidigare skrivit ”ozonhålet”, en helt naturlig företeelse.

  (-En intressant aspekt gällande detta är för övrigt att du för att fylla r134a i en kyl eller ac behöver vara auktoriserad, men du kan fortfarande köpa kylspray eller tryckluft på burk i obegränsade mängder som också i vissa fall består av just r134a…. och ja, jag vet att r134a inte är freon, men ändå, principen.)

  Sedan kom global uppvärmning.

  Nu när inte heller det passar är det plötsligt ”klimatförändringar”, vari man påpassligt kan försöka stuva in all vädermässig dynamik.

  Allt för att skrämma och hota folk för att kunna kontrollera och beskatta dem.

  Svara
  • Det är viktigt att det är något
   a) Världsomfattande, dvs inte begränsat av gränser
   b) Så stort att ingen enskild kan påverka på något sätt.
   c) Ett omedelbart hot mot allt vi håller kärt.

   Då krävs ”krafttag” på ”internationell nivå”. Alltså mer makt som centraliseras bort från individer, regioner och länder.

   Under 50- och 60-talen var det väl ”kommunism” tror jag. Fast inte på något realistiskt sätt, utan total panik så att vi måste kriga långt borta. Totalitära rörelser på hemmaplan fick hållas (S i Sverige, högern/FBI i USA.) Kraschade väl slutgiltigt som metod ungefär samtidigt med Nixon.

   Svara
   • x

     /  02/01/2019

    @Kristian
    Alla de här ”hoten” är påhittade av vänstern för att destabilisera västs ekonomier och avskaffa nationalstaterna så att Komintern ska kunna styra världen en gång…

    Svara
   • lensof

     /  02/01/2019

    Dessutom ska det ge rädsla.

    Inte den rädsla som är konstruktiv, som ger initiativ och handlingskraft. Nej det man spinner på är en diffus rädsla som likt en dimma ska klibbar sig fast på allt och alla. Man ska få ångest och behöva terapi, bot, präster (förr), goda handlingar (dvs ge pengar) och droger. Man skapar på så vis en lukrativ marknad för diverse människor som skor sig på andras rädslor oavsett om man står i predikstolen och orerar om helvetet eller om man vill få oss via media att tro på jordens undergång.

    Och den som vägrar låta sig fångas av dessa diffusa ångestskapande rädslor utan vill stå förankrad i sig själv och sin verklighet, den är ett hinder, förhatlig och därför något fel på.

    Svara
  • Rikard

    /  02/01/2019

   Hej.

   Glöm inte ett par andra klassiker, som visade sig vara en smula svårsålda…

   >Istid före år 2000 (siades det om – och undervisades i skolan! – på sjuttiotalet).
   >Oljan slut före år 2000, plus krig, elände och annat sådant.
   >Regnskogen borta före 1980/-90/-00, och sedan vart det tyst om det.
   >Bina borta före år 2000 (syns trenden..?).
   >Global pandemi: HTLV3/HIV, fågelinfluensa, svininfluensa, Ebola…
   >Multiresistenta köttätarbakerier (ja de finns och är farliga, men de är ett lokalt hot när de dyker upp – sans och proportioner!).
   >Gula Faran – någon som minns den?
   >Kärnvapenkatastrofen när en dator av sig själv startar krig, för så fungerar maskiner.
   >Växthuseffekten – för koldioxid i ett drivhus är exakt detsamma som planetens atmosfär… (Här bär faktiskt skolan en del av skulden: i många läroböcker i naturkunskap användes bilder av växthus som ett visuellt stöd för koldioxidcykeln. Som alltid börjar man sedan tro på och reproducera själva metaforen istället för att lära sig verkligheten. Jfr kärnkraft – kärnvapen när detta debatterades i Sverige.)
   >Gammapulser från kvasarer/neutronstjärnor.
   >Asteroider som den som skapade Siljan med omnejd.
   >Supervulkaner.
   >Cancer av nedfall från Tjernobyl – mhm, men det som kolkraftverken släpper ut vet samma neurotiska hysterikor inget om… och vad var gränsvärdena för renkött, svamp, fisk och bär före 1986, tro?
   >CERN-laboratoriet kommer att skapa ett svart hål som slukar hela planeten!1! (Att ett svart håls massa, dragningskraft och livslängd är beroende av den mängd materia det skapas av…?)
   >Y2K, någon som minns den?
   >Allt dricksvatten försvinner före 2000, för att vi duschar och badar för mycket i västvärlden.
   >Genetiskt manipulerade djur och växter som slår ut ekosystemet och orsakar svält.

   Det är frestande att psykologisera det som någon sorts ultimat hybris, att världens öde vilar i mina händer om jag köper en plastpåse eller ej. Jag tror dock mer på att detta är vad vi har istället för guden ‘Gud’ (som är död i västvärlden, som bekant). Istället för att ha en gemensam övernaturlig och obegriplig och oförutsägbar ultimat övermänsklig kraft att vörda och frukta, har vi ett panteon av diverse övernaturligheter att blidka med trosgärningar.

   Att det i majoriteten är kvinnorna som tror på detta, och i sin tur tvingar männen att agera, tja vad det säger om svenska män och kvinnor lämnar jag öppet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Staffan och Bengt hade ett avsnitt där en av dem skulle byta batteri i brandvarnaren, och hade heltäckande skyddsdräkt för att skydda sig mot ”strålningen.”
    Man jämförde brandvarnaren och ett armbandsur med självlysande siffror. Ingen var i närheten av farliga nivåer, brandvarnaren var en tiondel eller en hundradel av klockan.

    Svara
   • x

     /  02/01/2019

    @Rikard
    Bra lista över nästan alla påhittade faror/hot.
    Eftersom den röda faran (jag tänker inte på den månatliga) inte finns med i din lista så utgår jag från att du anser den vara verklig.

    Sedan finns det några hot i din lista som är reella:
    Y2K – jag har själv varit med och ändrat i ett antal datasystem som inte annars skulle ha fungerat efter år 2000. Faran var dock överdriven bara för att vissa oseriösa ville tjäna extra pengar på eländet.
    Asteroider – stora asteroider kan slå ut det mesta av livet på jorden. Förr eller senare kommer jorden träffas.
    Supervulkaner – ett rejält utbrott i t.ex. Yellowstone skulle få katastrofala följder för klimatet och förorsaka missväxt och svältkatastrof.

    Svara
   • elina

     /  02/01/2019

    Bin har vi faktiskt problem med. England fick nyligen några bin av viss typ från oss för de hade det värre.
    Asteroider kan ju falla på oss.
    Även om sjukdomar som ebola, HIV mm inte tog död på oss alla så har de kostat ofantligt med pengar, forskning och många döda.
    Nedfall från Tjernobyl var inte heller kul om du råkade bo på nedfallsområdet.

    Blir det inte varmare snart börjar jag tro på istiden, men jag är ju kvinna.

    Svara
    • Senior

      /  02/01/2019

     Ja, vi var ute och plockade becquereller istället för kantareller.

     En intressant notering som gjordes då var att de tillåtna gränsvärden för radioaktivitet som gällde svampar och bär som föda plötsligt skrevs upp med en faktor tio över en natt.

     Plötsligt var det helt ofarligt igen, vilket fick mig att undra överlag hur man kommit fram till alla dessa olika gränsvärden av alla de slag som finns. -Och hur lättvindigt det ändrades helt plötsligt när förutsättningarna ändrades.

     Svara
     • elina

       /  02/01/2019

      I den kommun jag bodde då fick parkarbetarna gå hem med lön för att kratta /blåsa löv var för farligt, nivå över gränsvärdet.

     • Senior

       /  02/02/2019

      Ja, i en dag eller två.
      -Sedan var det plötsligt helt ofarligt och gränsvärden skrevs upp tiofalt.

   • Mikael G

     /  02/04/2019

    Jobbade med en revision på Barsebäck . Kom snart upp i maximal dos av strålning då jag arbetade i ps som är ett rum som ligger under själva reaktorn och som är fyllt med inert gas i vanliga fall . Men det var inga problem då dispanser fanns att tillgå . Blev väl lite tveksam där och bad om förflyttning . Jag jobbade som hyrgubbe så jag hamnade på ett oljeraff istället , som säkert var farligare så sätt men det kändes otäckt med strålningen
    .

    Svara
    • Hur är det med hälsan nu?

     Svara
     • Mikael G

       /  02/05/2019

      Jag är sjukpensionerad efter ett fall från tredje våningen . Inte strålning utan mer stressrelatert pga tuffare och tuffare konkurans från öst .

     • Mikael G

       /  02/05/2019

      Och tack för du frågar 🙂

     • Allt gott önskar jag dig 🙏

  • År 1972:

   Svara
  • lensof

    /  02/01/2019

   Sen inte att förglömma även om många säkert vill det den hysteri som det offentliga Sverige drabbades av inför övergången till år 2000. För vid nyår så skulle inte jorden gå under men alla datasystem om de inte var genomgångna och certifierade av speciella millennieskifteskonsulter. Det kryllade av projektanställda som fick en tids sötebrödsdagar samtidigt som de stackars företagarna drabbades av ytterligare skrämselpropaganda och pålagor.

   Det var som när man hundra år tidigare fick folk att gräva skyddsrum bara en lite modernare variant.

   Den 1e januari år 2000 var det ingen som ville höra talas om dessa konsulter eller insatser. Tystnaden blev total som det gärna blir.

   Svara
   • Det var även rätt många IT-tekniker världen över, som lättförtjänt erhöll hög ersättning för jourtid och visste att de inte behövde göra något alls. Y2k-buggen var [mycket] lätt att testa i förväg.

    Svara
    • x

      /  02/01/2019

     @SasjaL
     Det är lätt att vara efterklok med facit på hand.
     Det är ju inte så svårt i en organisation med några hundra program, betydligt värre är det när man har kanske 10.000 – 100.000 ”program” som är sammanflätade med varandra.
     Största problemet med med Y2K var att hitta alla ställen som behövde ändras.
     Hade man väl gjort det så var det iste så svårt att testa den aktuella ändringen.
     I de system jag arbetade med började vi anpassningen av gamla system redan 1996.
     Själva millenniumövergången var en ”fest” och därför var det helt nödvändigt att t.ex. betalningssystemen fungerade, därav jour/beredskap eftersom man inte till 100 % kunde garantera att man hittat alla ”fel”.
     Vad hade du själv tyckt om restaurangen du skulle fira på hade varit stängd på grund av att betalningssystemen inte fungerade?

     Svara
     • För de flesta inom branchen handlade det aldrig om att vara ‘efterklok’. Vi visste redan innan. Som du är inne på, så var väldigt många system testade långt innan och inte så som media försökte vinkla det. Jag firade inte den kvällen, just med anledning av att jag hade ‘jour’ i egenskap av datorservicetekniker. Ett yrke jag har haft sedan 1986.

   • x

     /  02/01/2019

    @lensof
    Jag kan hålla med dig om att det var hysteri, många oseriösa piskade upp hotbilden för att kunna tälja guld med smörkniv.
    Å andra sidan arbetade många för att göra de nödvändiga förändringar so behövdes för att systemen skulle fungera efter år 2000.
    Att det inte blev värre än det blev, beror på i många fall att de gjort ett gediget jobb.

    Svara
   • 引きこもり

     /  02/01/2019

    I mars 2000 började IT-aktierna rasa på världens börser

    Svara
   • Vi får se hur det går om 19 år …
    https://en.wikipedia.org/wiki/Year_2038_problem

    Svara
  • Hasse

    /  02/01/2019

   Du glömde skogsförsurningen på 80 talet. Det var innan Ozon-paniken. Sjöar och skogar skulle kalkas från helikoptrar. Skräckbilder från Östeuropa på döda skogar manglades ut så man som barn fick ångest. Krympande isar körde man också några varv på 80 talet innan det var dags igen nu.

   Svara
  • 引きこもり

    /  02/01/2019

   R134a har ersatts i nyare bilar med R1234yf från 2013. Men det nyare kylmedlet självantänder vid +405c och bildar vätefluorid och karbonylfluorid. 1 gram räcker för att döda en människa så om bilen brinner, spring till skogs och vänta tills det har brunnit klart. Karbonylfluorid är besläktat med stridsgasen fosgen. Ett bättre och säkrare alternativ är R22a men som vanligt sakar politiker kunskap om det som de beslutar om.

   Svara
   • Senior

     /  02/01/2019

    R22, är inte det det ursprungligt ”farliga” freonet? Eller var det R12?

    Ytterligare en intressant notering är att DIY-kit för att fylla luftkonditioneringen säljs för ett par hundralappar i vilken biltillbehörsaffär som helst utomlands…

    Svara
    • 引きこもり

      /  02/01/2019

     Det går fort ibland. R12 ersattes av R134a och R22 som ersattes av osv… Det går att köpa större R134a flaskor i Polen som räcker att fylla ungefär ett dussin bilar. HC-12a består av propan och isobutan och är ersättning för äldre kylmedel. HC-12a och R134a kan brinna men HC-12a avger endast kolmonoxid. Finns att köpa i Sverige i små flaskor. Tror det blev rätt nu 🙂

     Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Om jag tolkar detta rätt bör alltså förbudet mot freon plockas bort? Ozonhålet var ”naturligt”?

   Samma med asbest?
   Neurosedyn?
   DDT?
   Bly och kvicksilver?

   Jag tycker ni blandar ihop problemen med klimathysterins själva hysteri med de faktum att det faktiskt finns problematiska ämnen, kemiska konskevenser och anledning att vara försiktig.

   Jag är fullt med på att klimathysterin i dagsläget är extremt uppskruvad och att det finns stora kommersiella intressen som trycker på (precis på samma sätt som de tidigare hållit emot, allt beroende på vilka investeringar som de vill skall få avkastningar) men att tro att det inte finns några konsekvenser alls av mänsklig verksamhet och energianvändning är precis lika dumt.

   Svara
   • Senior

     /  02/02/2019

    ”Ett ozonhål är ett underskott av gasen ozon som uppstår i ozonlagret i jordens atmosfär. Hålet, som egentligen är en förtunning av ozonskiktet, uppträder säsongsvis över polartrakterna, främst Antarktis, då mängden ozon där reduceras kraftigt till följd av den höga halten klor som i sin tur orsakas av utsläpp av freoner (CFC).”

    ”Rent kemiskt består freoner av kolväten med en eller flera fluor- klor- och/eller brom-atomer bundna (observera att alla dessa ämnen är halogener). Freoner användes tidigare flitigt som drivgas till sprayburkar, köldmedium till kylar och frysar, tvättmedel vid kretskortstillverkning och för uppblåsning av frigolitskum men är idag i stor utsträckning förbjudna på grund av sina negativa effekter på ozonlagret.”

    ”Klorföreningar är vanliga i naturen och livsviktiga för nästan alla livsformer, däribland människan. Eftersom klor är ganska elektronegativt förekommer klor främst som en jon, kloridjon, i föreningar med malmer och mineraler. Kloridjonen är en del i många salter (klorider) och finns därför i stor mängd i saltvatten. Klor är en kemisk del av vanligt salt (natriumklorid).

    Många organiska klorföreningar har framställts syntetiskt. I dessa föreningar är kloratomer vanligtvis kovalent bundna till kolatomer. Bland organiska klorföreningar återfinns plaster som PVC, många läkemedel och sötningsmedlet sukralos, men också miljöfarliga ämnen som CFC och PCB.”

    -Wikipedia

    Lite motsägelsefullt redan där kan man tycka.

    Hur stor del är likt koldioxiden antropocen och vad är naturligt?
    Klor har funnits, och finns fortfarande i stor utsträckning som drivgas och en mängd andra användningsområden, dock hörs idag inte en stavelse om faran för ”ozonhålet”, varför?

    Klor förekommer och bildas naturligt.

    Hur stor del klor tror du kommer från en helt naturlig elektrolys eller naturlig katalytisk oxidation av tex. vanligt salt från saltvatten, som vi har hela oceaner av jämfört med mänsklig framställning?

    Svara
    • Senior

      /  02/02/2019

     Förtydligande:

     ”Klor förekommer och bildas naturligt.”

     Med detta avser jag att grundämnet klor frigörs från andra bindningar enligt processerna beskrivna efteråt, inte att klor bildas ur intet.

     Svara
    • x

      /  02/02/2019

     @Senior

     Hur stor del är likt koldioxiden antropocen och vad är naturligt?

     ca 0,58 % (6 / 750) * 199 * (1 – ((120 + 90) / 750)) = 4,35 GT

     ”Atmosfären
     I jordens atmosfär finns kol främst i form av koldioxid (CO2) som, trots att det bara utgör 0,040 procent (400 ppm april 2014) av atmosfären, har en stor betydelse för livet på jorden. Kol finns även i andra gaser som metan och CFC-gaser, så kallade växthusgaser som driver den globala uppvärmningen.
     I atmosfären finns omkring 750 miljarder ton kol. Drygt 120 miljarder ton transporteras till biosfären varje år och omkring 90 miljarder ton till hydrosfären. Genom förbränning överförs omkring 6 miljarder ton kol från geosfären till atmosfären årligen.”.
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Kolcykeln

     Svara
    • Senior

      /  02/03/2019

     Precis så.
     Ungefär samma förhållanden gäller även för våra likt koldioxiden livsviktiga klorföreningar.

     Svara
   • Senior

     /  02/03/2019

    Jag anser att du (Ivar) blandar äpplen och päron då du jämför naturliga växthusgaser ingående i kretsloppet med asbest, läkemedel, gifter och tungmetaller.

    Asbest vore för övrigt ett otroligt användbart ämne om det inte vore för det skadliga dammet vid hanteringen.

    Svara
 3. Alla kvinnor som är emot hijab-tvång gör en Monica Zetterlund vid lämpligt tillfälle!

  Svara
  • Just detta stycke var det väl Moberg fick kritik för av konservativa svenskar och svenskättlingar.

   Svara
   • Vet ej.
    Det jag önskar är att svenskor vågar visa att de är fly förbannade när de nedvärderas av muslimer.

    Svara
    • Önskar också det.

     (Angående Moberg så var det språket man vände sig mot, inte att man skällde på präster, tror jag.)

     Svara
     • Min mormor ville inte läsa Wilhelm Mobergs böcker pga det grova språket.

 4. Pether

   /  02/01/2019

  Hade det låtit på samma sätt ifall de var kvinnor?

  https://www.expressen.se/noje/strippunderhallning-pa-fest-med-svt-/

  Svara
  • Läst valfri artikel om E3 av en journalist som är på den ”goda” sida av gamergate …

   (Sedan tycker jag personligen att datorspelsbranchen kunde skippa ”pole dancing” och ”booth babes”. Men det kanske är vad ungdomen vill ha: all underhållning på en plats?

   Håll er undan mina äppelträd, snorungar!
   *hötter med käppen*)

   Svara
  • x

    /  02/01/2019

   @Pether
   Ingen skillnad alls, här i Sverige har vi jämställdhet.

   Svara
 5. MiT

   /  02/01/2019

  ”Sveriges unga muslimer får rätt till bidrag från staten”
  https://www.expressen.se/nyheter/sveriges-unga-muslimer-far-ratt-till-bidrag-fran-staten/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Total djävla skandal. När nu staten själv faktiskt insett vad det är för skit så skall alltså våra domstolar gå emot sundheten och ”korrigera” deras beslut?

   ”Nu har Förvaltningsrätten bedömt att föreningen visat att organisationen vidtagit åtgärder, och domstolen har inte funnit någon koppling till Muslimska brödraskapet.”

   Vidtagit åtgärder = sopat under mattan och gömt i skåpet.
   Förmodligen skulle domstolen enkelt kunnat skrapa bort fernissan enbart genom att direkt till SUM:s representanter ställa några provocerande frågor om t.ex. synen på homosexualitet, Israel med mera. Det känns som svenska domstolar är oerhört pigga på att tolka lagar proislam, proimmigration o.s.v. numera. Lagar behöver skrivas om för att minska tolkningsutrymmet.

   Svara
  • Kristian

    /  02/02/2019

   Tycker det verkar som om domstolen har gjort vad en opartisk domstol skall göra:
   ”Förvaltningsdomstolen om Sveriges Unga Muslimer: Juridisk oprövad mark – förväntar sig överprövning”
   https://ledarsidorna.se/2019/02/forvaltningsdomstolen-om-sveriges-unga-muslimer-juridisk-oprovad-mark-forvantar-sig-overprovning/
   ”[…] På ren svenska betyder det att Förvaltningsdomstolen uppmanar MUCF att driva ärendet vidare för att få ett pejudikat, eller vägledande dom, då Förvaltningsdomstolen famlar i mörker och tvingas göra en rad med antaganden.”

   Domstolen förväntar sig att MUCFs advokater skall göra sitt jobb. Det finns tillräckligt med material för att bevisa
   1) länk till Muslimska Brödraskapet
   2) att SUM flera gånger medvetet bjudit in ”ickedemokratiska krafter”.

   Men en domstol kan inte läsa mellan raderna eller lägga fram egen bevisning.
   Ja, vi behöver först ett prejudikat, och sedan ändrade lagar.

   Svara
 6. MiT

   /  02/01/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Mannen-på-gatan-reportage verkar man kunna förutsätta är av det här slaget hos SVT. Det är mer regel än undantag att det är kompisar, aktivister eller vänsterpolitiker.

   Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Googlar man Barbro Midbjer inser man snabbt att det inte är en slump som ligger bakom att hon dök upp i rutan. Idel länkar till diverse vänstertidningar.

   Svara
   • Senior

     /  02/03/2019

    Jag undrar om det finns en enda dylik ”mannen på gatan” intervju som verkligen är slumpmässig?

    Eller är samtliga iscensatta?

    Svara
 7. Svara
 8. https://nyheteridag.se/atalade-asylaktivisten-ersson-portratteras-pa-film/

  Man är väl inte förvånad, men ”kreativ” tolkning av verkligheten minst sagt.

  Svara
 9. MiT

   /  02/01/2019

  Svara
  • Senior

    /  02/01/2019

   Nej.

   Anledningen till att jag inte utsätts för detta är dels att jag betalar och gör rätt för mig, samt att jag inte skulle hålla på och käfta och bete mig som en idiot om jag nu mot förmodan någonsin skulle glömma att betala och göra rätt för mig och bli ertappad med det….

   Heja Hilda!

   Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2019

   Jag är vit och har fått min biljett kontrollerad vid ett par tre tillfällen.
   Eftersom jag hade betalat biljetten blev det inget problem…
   Men det är ju typiskt för sådan som babygirl att skrika på rasism när svarta förväntas göra rätt för sig precis som vi andra..

   Svara
   • Ivar L

     /  02/02/2019

    Lex Kawesa.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  02/03/2019

     Det märkligaste i den här soppan är alltså att det är ordningsvakterna som är rasister. Sist jag besökte Stockholm så var ungefär 99% av tunnelbanans ordningsvakter av utländskt ursprung. Men det kanske ändå var rasism, kanske inte, endast vakterna vet detta, såvida jag har missat något helt uppenbart.

     Jag väljer utöver ovan skrivna att inte kommentera incidenten, och om man frågar dessa raistanalytiker så är väl min vidare tystnad gissningsvis oerhört rasistisk, om jag ändå säger något är det också väldans rasistiskt, allt är de facto rasistiskt.

     Rymdkram / Frida

     Svara
 10. elina

   /  02/01/2019

  Ser ofta små barn i vagn med slöja på mitt centrum när det är bra väder och familjer från närliggande nästan enkulturell stadsdel kommer och shoppar. Flickorna har säkert valt det själv.
  Värt att läsa om slöjor/islam https://morklaggning.wordpress.com/2019/01/30/infor-hijabdagen/#more-18382
  Bra info.

  Svara
 11. MiT

   /  02/01/2019

  *https://www.facebook.com/magdajournalist/posts/2202104870005649?__xts__%5B0%5D=68.ARDy2OqcE7O51fQaYIlBN6mYuuUgBvnFmPHvmNmjPWNEj32kVNI3rnU-oHcnljGrAMchv9KZGpCb0KLH05lVq7L21PKq7uBdU_x5OKbPrs7qr0qhOrjIJ2JSD7E6rVw1iucgzWYFH9c2tTRnFNvfRSXooC1syLf-qwCJDOhKn67-W6keEAD9Aaw4PbQVfTOE3S8N2O0F9cj0HN19OEiLYuseUQJLHIoEUt5nzs5_PZx5hhiz8nIOi55mfWaiZ9LxkZuTfmRGvtmqB7AQgRt8Q1erjYWdDz_wbvvn7r-WFgPPL94cZldbzE4R5KZHLCSxp3H8DFR2ZFWIyfi-R6uGZDk6COikvJSZXhPiUDnyHg-PJC76gICij0s&__tn__=-R*

  Svara
  • Finns det eller finns det inte ”shithole countries”?

   Svara
   • 引きこもり

     /  02/01/2019

    Ett som vill bli det, börjar på S och slutar på e.

    Svara
  • weasel

    /  02/02/2019

   Trösten är väl att de afghanerna som Gad beskriver fullständigt ändrar kvinnosyn i samma sekund som de passerar den svenska gränsen…? :/

   Svara
 12. MiT

   /  02/01/2019

  ”Hon fick en säkerhetsklassad tjänst, trots att hon var utländsk medborgare och saknade både arbets- och uppehållstillstånd. Anställningen krävde ett undantagsbeslut som undertecknades av justitieminister Morgan Johansson. Nu sitter hon tillsammans med sin familj i förvar i väntan på att skickas tillbaka till Uzbekistan efter 15 år i Sverige.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/asylsokande-fick-sakerhetsklassad-tjanst-inom-kriminalvarden

  Svara
 13. Olof

   /  02/01/2019

  SVT: Ojojoj, vad hemskt, Orban’s Ungern godkände just en lag som tillåter 8 timmars övertid per vecka! Upp till 400 timmar per år! Tänk om de ändå hade släppt in lite fler invandrare!

  Hmm… har de kollat svensk lagstiftning? 40 timmars vecka + 350 timmar möjlig beordrad årlig övertid. Verkar inte som invandringen hjälpt så mycket…

  (Förvisso innehåller Ungerns nya lag även en möjlighet att senarelägga utbetalning, men här i Sverige är det inte extremt ovanligt att man förhandlar bort övertidsersättning helt).

  https://www.svtplay.se/video/20605420/aktuellt/aktuellt-31-jan-21-00-2?start=auto

  Svara
  • I Storbritannien säger lagen max 48 timmar per vecka (ner från 56 tror jag), om man inte skriver på kontrakt att både man själv och arbetsgivaren struntar i detta.

   Så gott som samtliga sjukhusanställda läkare, kanske också sköterskor, verkar vara undantagna. Läkare får bra betalt men kan arbeta tills de stupar. Hela systemet bygger på detta, och läkarbristen skulle bli enorm om alla jobbade 40 timmar. NHS har beskrivits som ”andraklassvård för tredjeklasskostnad.” Ändå lägger man enorma summor på inhoppare.
   Den yngre generationen verkar mer vettig och tänker inte jobba ihjäl sig.

   Vad är det i Frankrike? 35 timmar?

   Svara
   • Olof

     /  02/02/2019

    Ja, 48 timmar per vecka är maxet reglerat från EU. Och Sverige ligger inte speciellt bra till i ligan, länder som Frankrike har mycket kortare vecka. Våra grannländer har också kortare veckor med 37.5 i åtminstone både Norge och Danmark.

    Så det blir återigen rätt ironiskt när svensk media ondgör sig över olika saker i Visegrad länderna när det är väldigt lite skillnad mot Sverige. Men jag antar nu mera att svenska journalister helt enkelt är så fullständigt totalt inkompetenta att de inte har en aning om hur det ser ut i Sverige i jämförelse.

    Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Om de arbetande svenskarna skall hinna försörja alla ”nyanlända” (de liksom bara anländer) lär vi behöva utöka möjligheterna till övertid, samt höjd pensionsålder.

   Svara
   • elina

     /  02/02/2019

    Höjd pensionsålder är på gång.

    Svara
    • Kristian

      /  02/02/2019

     Grattis poliser, sjuksköterskor och skogsarbetare!
     Tanken är kanske att de skall lära om och få en sinekur hos någon global finansbank.

     Svara
    • x

      /  02/02/2019

     Är det någon som hört om också politikernas pensionsålder höjs?

     När en reporter frågade Reinfeldt om även politikerna skulle få höjd pensionsålder så tyckte han att det var fel att ändra det retroaktivt.
     Reportern glömde fråga varför är det OK för alla andra?

     Svara
    • tompas11

      /  02/03/2019

     Och PRO står och applåderar för de tycker det är bra. Ännu ett tungt vägande skäl att inte engagera sig i denna vänsterförening.

     Häromåret firade PRO 70 år. De påstår att de kämpar för att pensionärerna ska få det bättre samtidigt som antalet fattigpensionärer bara växer och växer. Har man inte lyckats med sitt uppdrag på 70 år så är det hög tid att lägga ner verksamheten!

     Svara
     • Senior

       /  02/03/2019

      PRO, endast ytterligare en ”folkrörelse” styrd och kontrollerad av S.

 14. MiT

   /  02/01/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2163135630447683/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCgKzYce7NScLhUUJf6yHd_DpAefiSNaO_Sg27aUn-5HMZJ3hc4R2fOjv50bPpwXzvugq0vMkurWGigEv7y8Q4vtgseg3P4VKWnt5jloBp3TeYUJsyKbgyXbdWvghF4mOwQ6eFznVvgxrEzJc3Shkq20zJAQYrkUsSxC2PcBEnBll9ZrZCsgDU-Pby1gfWZhJcY8fQxJgVG4f9WKN8rwJRarn8atmeh9Ectz4Haa-vxJpyq-aY6AVeLdsNhfWRQ6rcKfMa4tuE8jZGOfP-r9pmOz6tpCdQveyUMTqkuz9t5kBMy7vb9L7VnpGUdBjIpBr0M-hUeBwYKSsWmIfOVcnyW1JvoEKxHab5iY8aZxUssQ5DyyV-VMtYE&__tn__=-R*

  Svara
 15. Man kan fira jihabdagen med att beundra detta porträttgalleri:

  Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2019

   Det känns extremt svårt att förlika sig med tanken på att den där typen av individer och organisationer bit för bit kommer att öka sitt inflytande i det svenska samhället framöver. Hur i helvete hamnade världens mest moderna land i en situation där ökenfolk med ideal som hör hemma i medeltiden plötsligt blev tongivande och kommer att få inflytande i vårt samhällsbygge? Det finns inget i immigrationshaveriet som provocerar mer än att de här människorna, dessutom inte sällan uppbackade ekonomiskt av oljeskurkstater, flyttar fram sina positioner.

   Svara
 16. Alltså … Jag får scrolla förbi snabb för att slippa se bilderna.
  När man blir förbannad av bilder på söta, leende barn, då är något allvarligt fel.

  Svara
 17. MiT

   /  02/01/2019

  Svara
  • Alla såg väl hennes ”spontana” direktsända video? ”Tjena polarna – här är jag i mitt kök – skall bara ta en öl – ser man på, min man råkar gå förbi – kom och säg hej, gubben!”

   Själv dricker jag inte öl, men jag skulle nog klara att halsa mer trovärdigt.
   (Finns flera versioner, den här verkar relativt ”original”)

   Svara
   • 引きこもり

     /  02/02/2019

    Är hon släkt med Juncker? 😛

    Svara
    • Kristian

      /  02/02/2019

     Knappast. Han kan nog flaskor, ”enligt rykten” eller vad man skall säga för att inte bli stämd.

     Warren har skinn på näsan och en bakgrund som gör att hon skulle kunna göra något åt ”too big to fail” och liknande. Tyvärr verkar det som om Demokraterna i år vill tävla om att vara tokvänster. Inte mig emot om Trump vinner, men det är ju alltid bättre med trovärdig opposition.

     Warren har samma problem som Hilary: de är politisk överklass skapad för Capitol Hill. De är något slags Anti-Bush i sin extrema avsaknad av ”folklighet.” Tänk Carl Bildt. (Personligen avskyr jag både låtsad folklighet och Carl Bildt.)

     När H. skulle bli senator i New York blev det uppenbart att hon måste ändra sin framtoning. Capitol Steps (en satirgrupp med medlemmar som jobbar på ”kullen” i olika befattningar – satiren kommer från båda håll där) sjöng om detta i sången ”I’m just a girl who can’t say ‘Yo!'”, där de försöker lära henne att prata rätt.
     – Try again: ”Fuggedaboudit!”
     – Forget about it?

     Svara
     • 引きこもり

       /  02/03/2019

      Tänkte mest på pavan. Fogedabadit (fonetiskt) Easypeasy för mig med New York dialekt. 🙂

 18. weasel

   /  02/02/2019

  Gällande TS… ;

  Visst, man kan se det roliga eller absurda i att en protest mot klimatförändringarna ställs in på grund av kyla.
  Men…det är inte så enkelt att klimatfundamentalisternas tes lyder ”klimatförändringarna gör att det blir varmare” .
  Klimatfundamentalisterna ser precis ALLTING som ett bevis på de pågående ”klimatförändringarna” ;
  Om det inte regnar på en månad – klimatförändringarna.
  Om det regnar mycket på en månad – klimatförändringarna.
  Om det blir storm – klimatförändringarna.
  Om det är vindstilla – klimatförändringarna.
  Om det snöar mycket – klimatförändringarna.
  Om det snöar lite – klimatförändringarna.
  Om det blir 35 grader varmt – klimatförändringarna.
  Och
  naturligtvis ;
  Om det blir kallt – klimatförändringarna.

  Således var det alltså på grund av ”klimatförändringarna” som dom var tvungna att ställa in klimatprotesten.
  På stryktipsspråk kallas detta för helgardering. 😦

  För övrigt vill jag berätta att jag hatar Annie Lööf och att hon förtjänar allt hat som hon får. Och lite till.

  Svara
 19. Extrema väderhändelser är inte klimat oavsett vad man tror om framtidens klimat. vetenskapen vet ingenting om när ex. jordnära objekt kommer förändra klimatet.

  Svara
 20. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
  • Det är väl det strukturella problemet med att hitta ett lämpligt konferensrum igen som spökar.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2019

   Man undrar vad det är för fel på idioterna inom Socialdemokraterna som gång på gång riskerar landets säkerhet genom att bryta mot reglerna.
   Det är ju sedan ännu mera anmärkningsvärt att den totalt samvetslösa Ygerman har mage att bli minister igen.
   Har han ingen moral överhuvudtaget ?

   Svara
   • Ivar L

     /  02/02/2019

    Frågan är om det är en partipolitisk fråga? Det känns ju mer som att Sverige generellt läcker som ett såll och saknar säkerhetstänkande. Alla är livrädda för att bli ”rasister” och dessutom är det väl en fjäder i hatten för alla chefer som rekryterar mångfald och då blir det såhär: Arlanda anställer illegaler, fängelser anställer illegaler, badhus låter Romer planka och duscha samtidigt som simskolor byter om (Vällingby) o.s.v.

    Svara
    • Pelle2

      /  02/02/2019

     Det är säkert en delförklaring men det kan inte var svårt att neka någon anställning pg.a att dom inte klarar säkerhetsprövningen.
     Det händer säkert en del ursvenskar också.
     Justitieministern visar,ännu en gång, hur olämplig han är för sitt ämbete när han inte ens klarar av att följa regelverket.
     Vad gäller Ygeman finns det dock inga rasförklaringar. Han godkände ju att personal från IBM i andra länder, utan säkerhetsklassning, fick hantera säkerhetsklassad data.

     Svara
 21. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
 22. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2019

   Sådana som Överviktig chey menar att detta handlar om rasism men har sedan inget problem med att kollektivt anklaga vita män för att vara onda.
   Med andra ord ett textboksexempel på rasism från den överviktiga..

   Svara
   • weasel

     /  02/02/2019

    Jag har bara sett filmen lite snabbt, men jag kunde konstatera två saker :
    1. Ingen ”misshandel” syntes.
    2. Minst en av de närvarande vakterna var en KVINNA. Hon såg förvisso vit ut, men var definitivt en kvinna, så det är fel av rasisterna Elise och Chey att endast rikta sitt hat mot vita män.

    Sedan undrar jag ju lite över varför den svarta kvinnan vägrade visa sitt färdbevis för de vita ?
    Kan det vara så att hon är rasist? 😦

    Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2019

   Och nu sitter morgonpasset i P3 och tycker att hon bara skulle ha sluppit undan…

   Svara
   • Pelle2

     /  02/02/2019

    Dom tog också upp ett inlägg från extremisten Kolbjörn Guwallius som uppmanade folk att filma väktarnas arbete och tipsade hur man bäst skulle göra det.
    Jag hoppas att väktarna struntar i att ingripa om Guwallius blir angripen…

    Svara
  • Grodan Boll

    /  02/02/2019

   Hahah. Självklart har hon afrikanska socialites nära i flödet. För inget säger ”förtryckt kvinnlig svarthet” som det 😀

   Svara
  • Sune

    /  02/02/2019

   Står det något i SL’s användarvillkor om vilka hudfärger som slipper ha giltig biljett och inte behöver åtlyda väktare på SL’s område?

   Svara
   • Rikard

     /  02/02/2019

    Hej.

    Vet ej.

    En väktare (ABAB) jag var bekant med när jag bodde i Stockholm sade såhär:
    ”Jag hade kunnat vara i rätten varje dag för våld mot tjänsteman och olaga hot om jag brydde mig om att ringa snuten om allt.”

    Året var 1991, och han jobbade oftast i Tensta.

    Du kan ta tigern ur djungeln, men inte djungeln ur tigern – kanske ligger något i det?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Kristian

    /  02/02/2019

   Heather Mac Donald var hos Dave Rubin nyligen. Hon är sekulär konservativ från västkusten.
   Ständigt återkommer hon till att vänstern aldrig accepterar annat än strukturella förklaringar. Beteende är faktiskt en möjlig förklaring!
   Om valfri ”missgynnad” grupp i USA på person- och gruppnivå konsekvent betedde sig som ”asiater” gör i det landet: pluggar och jobbar så hårt de kan, inte får barn innan de gifter sig, tar vilket jobb som helst – not sjutton skulle det ge ett positivt utfall?

   Svara
 23. MiT

   /  02/02/2019

  O_o

  Svara
  • Senior

    /  02/02/2019

   WTF??

   Han förespråkar alltså anarki eller apartheid.

   Vet inte vilket som är värst..

   Svara
   • Ivar L

     /  02/02/2019

    Fråga hans svåger….

    1. Özz är pekoralisst.
    2. Özz är vit och har makt.

    ”Du har ingen självinsikt vit makt”
    /Özz Nujen

    Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2019

   Özz blir mer och mera korkad för var dag som går.
   Det är alltså vit makt att kräva att människor oavsett hudfärg skall betala för en tjänst dom utnyttjar..
   Eftersom Özz uppenbarligen ogillar vårt land och dess regler så tycker jag att jhan kan flytta tillbaka till sitt Kurdistan.
   Jag och förmodligen de felsta andra kommer inte sakna honom

   Svara
  • Bamse

    /  02/02/2019

   Tycker mig onekligen se en tydlig trend i tolkningen av händelser som den här:

   Vägrar betala för sig och/eller följa allmänna regler på olika etablissemang. Blir utkastad. ”Måste vara för att jag är svart.”

   Kör i 130 på 80 område, blir stoppad av polisen som agerar artigt och helt korrekt. ”Han stannade mig bara för att jag är svart och jag var säker på han skulle skjuta mig”.

   Småganster begår brott och startar därefter eldstrid med polisen. Gangstern blir själv träffad och avlider. ”Polisen mördade tvåbarnsfadern enbart på grund av hans hudfärg!” Gatupplopp och våldsamheter följer.

   Svara
   • weasel

     /  02/02/2019

    Hahaha !
    ”Du har ingen skam” , twittrar han som låter illegala svartjobbande terrorister renovera sitt hus 🙂

    Och sedan, just när man trodde att det omöjligt kunde bli vansinnigare så avslutar han twittrandet med ”du har ingen självinsikt”.

    Har tidigare tyckt att Nujen varit en bedrövligt usel komiker, men på senare tid har han ju faktiskt fått mig att skratta vid ett flertal tillfällen. :/

    Svara
 24. Ivar L

   /  02/02/2019

  Humor: LO gillar ju fitttmössor och genusvetenskap och Arbetsmiljöverket, som naturligtvis inte har någon birst på genusutbildade har tagit fram en rapport om arbetsmiljöolyckor. Naturligtvis med genusperspektiv:

  >>
  ”Det handlar i vissa fall om en maskulinitet och ett yrkesideal från en industriarbetartradition, där fysisk styrka, uthållighet, förmåga att utstå smärta och praktisk kompetens är viktiga ingredienser”, står det i rapporten som analyserat dödsolyckor ur ett genusperspektiv.
  <>
  Karl-Petter Thorwaldsson vet hur komplicerad frågan är. Han har som skyddsombud själv sett män som inte följer säkerhetsföreskrifter. Men han återkommer till sin huvudlinje – om arbetsgivarens ansvar.
  – Det är inte en machokultur som gör att många män är utsatta på arbetsplatsen, utan det är en del av att jobba i en miljö som är farlig, säger han.
  <<
  Sedär, pampen tänker nyktert för en gångs skull.
  https://www.svd.se/lo-basen-jobbiga-samtal-om-manlighet-maste-foras

  Men varför håller de själva på att stödja genusvansinnet för när det i slutändan leder till att byråkrater bakom skrivbord lägger skulden på deras hårt arbetande medlemmar och går arbetsgivarens ärenden? Kanske dags för LO att tänka om:
  "LO-förbunden tappade i fjol 16 600 medlemmar. Därmed har nedgången tagit ny fart efter att ha planat ut året innan, skriver tidningen Arbetet."
  https://www.svd.se/medlemmar-lamnar-lo-med-ny-fart

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/02/2019

   en maskulinitet och ett yrkesideal (…) där fysisk styrka, uthållighet, förmåga att utstå smärta och praktisk kompetens är viktiga

   Det här är …negativt?
   Är det toxisk maskulinitet och förlegade ideal som bör ersättas med ”femininitet där svaghet, klenhet, vekhet och inkompetens är viktigt”?

   Karl-Petter Thorwaldsson

   …har full koll på läget. Det här är en underciterad del från hans bok Ingen ska lämnas efter där han sätter fingret på WAB-problematiken:

   Det viktigaste slutsatsen är således att vi har haft fel i hur vi närmat oss frågan. Alla har hittills trott att det är männen själva som är de största motståndarna. Det är fel. Vi har helt enkelt haft över 20 års kampanjande riktat mot fel person. Tänk bara på en av Sveriges mest kända kampanjer någonsin. Alla minns när Hoa-Hoa Dahlgren prydde gator och torg. Papporna är inte problemet i den meningen.

   Han vet.
   Varje gång han öppnar käften och säger något som någon av oss här på denna sidan inte håller med om så är det en lögn för sin karriärs bästa. Den feta, djävla, fackpampen.

   Svara
   • 引きこもり

     /  02/02/2019

    Hans ”Hoffa” Ericson 😛

    Svara
   • Grodan Boll

     /  02/03/2019

    Jag slänger in den här när jag ändå är i farten:

    Svårare för pappor på privata företag att ta ut föräldraledighet
    Frågar man företagen är det okej – men de anställda menar att det är svårt att hävda sin frånvaro. Ny studie visar att informella strukturer hindrar pappor på privata företag att ta ut föräldraledighet.
    – Jag trodde vi kommit längre, säger Philip Hwang, professor på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet.

    Svara
   • 引きこもり

     /  02/03/2019

    Det var länge sedan man såg något om Hasse ”Hoffa” Ericson, legendarisk ordförande för Transport på 1970-talet. Han är död och begraven till skillnad mot originalet som ingen var han försvann.

    Svara
 25. Ivar L

   /  02/02/2019

  Pravdas (DN) gamla chefsredaktör Hans Bergström har kommit på att Sveriges immigrationspolitik behöver styras upp. Synd att han inte kunde skrivit om det för 20 år sedan när han faktiskt var chefredaktör för Sveriges mest pro-immigrationstidning.
  https://www.svd.se/prova-grunderna-for-invandringspolitiken

  ”Hur hindrar vi ett skuggsamhälle av tiotusentals personer som inte getts rätt att stanna i Sverige men som myndigheterna samtidigt inte haft kraft, och politiskt stöd, för att hitta och sända tillbaka? Vilka andra och effektivare vägar finns för Sverige att bidra till hantering av flyktingkriser? ”

  ”Det finns också en gräns för hur omvälvande demografisk och kulturell förändring av ett land som kan göras utan svåra sociala och politiska bakslag – hur mycket den moraliska eliten, själv väl skyddad, än förfasar sig över folkets reaktion.”

  ”Sverige har troligen den mest porösa gränsen i västvärlden och med en invandringspolitik med omvända incitament i förhållande till en meritbaserad syn. Ska detta fortsätta gälla, och i så fall med vilka konsekvenser? ”

  Som sagt, det är så dags. När man är avtackad och pensionerad passar det plötsligt att tänka nyktert från ett bekämt liv i USA dessutom?

  Svara
 26. Ivar L

   /  02/02/2019

  Har World Hijab Day koll på svansen?

  Dessutom, om det nu är frivilligt som är grejen så är väl burka och niqab och könsstympning också frivilligt så när får dessa plagg sin dag?

  Svara
 27. Fix it

   /  02/02/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/02/2019

   Där strök de sig från min lista av möjliga kandidater. Synd.

   Svara
   • Kristian

     /  02/02/2019

    Ja. Det stora problemet med MED är att de har för stor tilltro till tänkande, rationella människors förmåga att komma överens. Eller kanske att de tror att sådana människor finns i politiken i större utsträckning.

    MED-folket verkar i stor utsträckning ha haft riktiga jobb i privata sektorn, vetenskaperna, och en och annan militär – eller har jag läst helt fel. Dessa människor – liksom jag IT-nörd – blir ofta besvikna när de är en minoritet i någon kommitté befolkad av politiker. Det närmaste man kommer i dessa yrken är PR- eller säljavdelningarna. Jag vet att det är nödvändigt att ha, men ryser ändå.

    Man brukar sarkastiskt säga att feminismen behöver en rejäl buffel till karl för att få genomslag. På samma sätt behöver den ärliga, hederliga rationalismen en riktig lismande lögnare för att komma till makten.

    Svara
    • 引きこもり

      /  02/03/2019

     MED vill inte peka med hela handen.

     Svara
 28. Ivar L

   /  02/02/2019

  Melodifestivalen verkar vara lite av maffiaverksamhet. Christer Björkman har ett entourage av utvalda låtskrivare som skriver nästan alla låtar:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=7146860

  Detta hade naturligtvis varit helt ok om det vore Christers privata bolag och inte en ”låtskrivartävling” som bedrivs inom ramen för public service.

  Frågan är ju varför den här kommersiella verksamheten skall skattefinansieras alls. De tar väl rejäla inträden till arenorna och kan finansiera sig själva? Det riktigt intressanta vore att fökja hur pengar flödar i den här versamheten. Jag gissar att det rinner ut pengar från SVT och arenabiljetterna både lite här och där. Björkman borde naturligtvis finansiera sitt eget spektakel och inte få gratis TV-reklam o.s.v.

  Svara
 29. Hijab m.m.

  Svara
 30. Fix it

   /  02/02/2019

  Svara
  • Kristian

    /  02/02/2019

   Ärligt talat, varför behöver vi importera terroristämnen från MENA när vi har inhemska förmågor?
   Det rör sig väl om uttråkad vit universitetsutbildad medelklass?

   Svara
 31. QED

   /  02/02/2019

  Random ordningsvakt intervjuad av expressen:

  ”Jenny, 35, slutar som vakt efter ingripandet i t-banan”

  ”Jenny Bengtsson har reagerat starkt på rapporteringen kring incidenten på tunnelbanan i Stockholm.

  Till den grad att Jenny Bengtsson nu har bestämt sig för att ”lägga uniformen på hyllan”, som hon själv beskriver det.”

  https://www.expressen.se/nyheter/jenny-35-slutar-som-vakt-efter-ingripandet-i-t-banan/

  Svara
  • robbe

    /  02/02/2019

   vägrar klicka på länken men är det kommunistjenny som är fackligt engagerad?
   hotell tror jag?

   Svara
   • QED

     /  02/02/2019

    Ja, som nämns nedan — det är klasskamps-Jenny. Beklagar direktlänken.

    Svara
  • Senior

    /  02/02/2019

   Jasså, den random Jenny ”klasskamp” Bengtsson….

   Hon har ju utmärkt sig gällande vänsterextremism tidigare.

   Svara
  • Kristian

    /  02/02/2019

   ”Det är en blandning av människor som faktiskt vet vad de gör, som vet vilka lagstöd man kan använda och som agerar rätt, och gör det för att de i botten vill hjälpa människor. Men de blandas med människor som har dålig koll och egentligen agerar först på adrenalinkickar och sen på vad man egentligen borde göra.”

   Med andra ord är det en miljö som inte kan hanteras av genuspedagoger, och ingen vill betala för att få ”de bästa” (vad det nu skulle vara i det här fallet.)

   Någon brukade nämna skillnaden mellan ”Rule of Law” och ”Law and Order”.
   Det första är ”inte mer våld än nöden kräver” och ”oskyldig tills motsatsen bevisats.”
   Det andra är ”alla håller sig i skinnet eftersom det är obehagligt att ha med lagens väktare att göra. Ingen mannamån, lika för alla.”

   Svara
 32. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
  • weasel

    /  02/03/2019

   Hmm…den här historien med de vita elaka rasistiska vakterna som helt utan anledning börjar misshandla den stackars gravida svarta kvinnan får mig av någon anledning att tänka på….Victoria Kawesa… :/

   Svara
 33. Sune

   /  02/02/2019

  I dag hade en av kvarterets ”högljuddare” damer fastnat med bilen i en snövall. Eftersom jag befann mig i närheten och var utrustad med spade, snövana och muskelkraft så övervägde jag att hjälpa till lite, men kom sen på bättre tankar. Hade jag gått dit och visat hur man kommer loss misstänker jag att anklagelser om ”mansplaining” och ”klimatbov” kommit som ett brev på gmail, så jag tänkte ”kvinnor kan”, höll käften, backade och tog ett steg åt sidan, helt i enlighet med hur radikalfeministerna tycker vita medelålders män skall agera i andra sammanhang. Detta berättat som exempel på hur dagens feminism sabbar de vardagliga relationerna mellan människor.

  Svara
  • weasel

    /  02/03/2019

   Bra gjort av dig att inte utsätta damen för det patriarkala förtrycket, Sune !
   Och du gjorde ju även samtidigt en insats för miljön när du inte skottade fram den klimatförändrande bilen.
   🙂

   Svara
 34. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
  • robbe

    /  02/02/2019

   dom vädrar pengar, här finns mycket bidrag att fiska i kamp mot ”rasism och ondska”

   Svara
   • lensof

     /  02/02/2019

    Fick också en känsla av att kvinnans utspel var fejk. Ett sätt att bli offer och kanske få lite skadestånd. Ungefär som med slöjoffren men det är ju ingen som går på längre. Man är hellre likgiltigt överseende än riskerar ett skadestånd så den inkomstkällan är nog kall numera.

    Gravid, hysterisk och med ett litet barn. Fina ingredienser för att få den mest stabila kontrollant eller vakt ur balans. Att kvinnans själv har ansvar för sin resa, biljett men också sitt medföljande barns välbefinnande tycks ingen tycka vara av intresse i sammanhanget.

    Jag tror inte på historien. Alternativet är att hon inte är lämplig som vårdnadshavare alls.

    Sen kan jag undra om dessa icke vita vill ha rasism i vårt land. Är det vad dessa hudfixerade extremister arbetar för med sina inlägg och sina aktioner? Är det för att slippa arbeta och ta ansvar för sina egna liv eller vad är avsikten? För inte är det integration de verkar för.

    En gång var jag närmast färgblind i detta avseendet. Det är jag inte längre.

    Svara
  • Kristian

    /  02/02/2019

   Man kan onekligen förstå dem som vill ha lång semester i hemlandet.

   Svara
 35. MiT

   /  02/02/2019

  Svara
  • weasel

    /  02/03/2019

   Detta får en ju onekligen att undra en del över vad det egentligen är för kultur, människosyn och värdegrund som råder på Aftonbladet 😦

   Svara
 36. Gudrun

   /  02/03/2019

  Gudruns favorit:

  Svara
 37. MiT

   /  02/03/2019

  Svara
 38. MiT

   /  02/03/2019

  Inte bara en vakt utan Jenny Bengtsson, en aktivist och kommunist som kan hitta på precis vad som helst om det gynnar Saken och Kampen

  Svara
  • MiT

    /  02/03/2019

   Och därför sprider man vad en kommunist och aktivist påstår om utbildningen, ett påstående som enbart är till för att misstänkliggöra

   Svara
  • En ”vakt” på samma sätt som Frigolit är ”lärare”. Osv.

   Svara
 39. MiT

   /  02/03/2019

  Svara
 40. Nu är det inte bara för kallt utan för mycket snö, dessutom.

  Svara
  • Weasel

    /  02/03/2019

   Ta det lungt.
   Enligt säkra källor – per holmgren , svts klimatexpert – kommer sverige i det närmaste vara snöfritt om 3 år… 🙂

   Svara
   • Jonas

     /  02/04/2019

    Ha, jag kan lova att det kommer att vara i det närmaste snöfritt om 3 månader. 🙂

    Svara
 41. MiT

   /  02/03/2019

  Svara
 42. MiT

   /  02/03/2019

  Svara
 43. Ganmans elegantaste diagram hittills?

  Svara
  • hehe

    /  02/04/2019

   ”Salafismen är ett derivat på den lagskola som kallas för hanbalism och som är dominerande på den arabiska halvön. Ett annat derivat på hanbalismen är Saudiarabiens statsreligion wahhabism…”.

   ”hanbalism” – hehe, är det bara jag som kommer tänka på Hanif Bali?

   Svara
  • Bamse

    /  02/04/2019

   Dessutom skulle jag nog påstå att ingen existerande version av islam är speciellt kompatibel med ett modernt, sekulärt och västerländskt samhälle. De kommer alltid i slutändan att kräva att få vara religionen med stort R, som alla ska förhålla sig till oavsett om de själv är troende eller ej.

   Hijabaktivism är ett utmärkt exempel på detta. I vilken mån aktivisterna själva är fullt medvetna om detta (och utnyttjar identitetspolitiken på ett slugt sätt) eller mest nyttiga idioter vet jag inte. Det spelar dock ingen roll – om det tillåts fortgå blir slutresultatet det samma.

   Svara
 44. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
  • Det hela påminner mig om incidenten i Göteborg för några år sedan där en kvinna började bråka på spårvagnen; det urartade också i rasistanklagelser och att Västtrafik kände sig tvungna att dra in alla spårvagnskontrollanter i två veckor. Såklart visade det sig att kvinnan i fråga var den som startade det hela, men när det väl kom ut i ljuset så var det ingen som reagerade nämnvärt…

   Svara
  • weasel

    /  02/04/2019

   Suck.
   Här kommer några goda råd och enkla tips för att undvika problem:

   1. Se till att det finns pengar på ditt access-kort.
   2. Se till att blippa kortet i spärren när du ska åka tunnelbana.
   3. Se till att visa kortet för biljettkontrollanterna om det skulle komma några sådana.

   Och nu kommer även ett gott råd till de som av någon anledning inte förstår att dom ska betala för sitt resande :
   Ta emot strafförläggandeboten (eller vad fan det nu heter ) när biljettkontrollanterna skriver ut den så att dom slipper tillkalla ordningsvakter.

   Och slutligen ett got råd till den som av någon anledning beter sig så ologiskt och idiotiskt så att ordningsvakter tillkallas ;
   Lämna tåget och/eller stationen där du inte har någon som helst rätt att befinna dig, eftersom du inte har betalat inträdet, när ordningsvakterna ber dig att göra det.

   Ovanstående råd är självklarheter för normala människor och även om dom kanske inte är självklarheter för människor som inte är normala så tycker jag nog inte att det borde vara fullständigt jävla omöjligt att förstå dom ens om man är sjuk i hela huvudet.

   Och dessa goda råd gäller – precis som SL:s regler och biljettavgifter – oavsett om man har en vit kropp eller en svart kropp.

   Svara
 45. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
  • Tack och lov för Rebecca Weidmo Uvell!

   Svara
  • weasel

    /  02/04/2019

   ”Vad ska vi kalla det våldet ? ”

   Tja, om mannen som Jallow slog inte hade samma etnicitet/hudfärg som jallow så ska vi kalla det för ”rasistiskt våld” .
   Det har vi ju fått lära oss av Jallow.

   Svara
 46. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
 47. Okej, man kan tycka vad man vill om Sjöstedt, men denna kommentar fick mig att skratta:

  ”– Men ingenting tyder på att det hade blivit ett nyval. Liberalerna var så desperata att de hade kunnat rösta på en död bäver som statsminister. Det var ingen tvekan, säger han till SvD.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1W5P6/sjostedt-riktar-nya-hot-mot-lofven-smider-planer

  … och han har inte fel.

  Svara
  • weasel

    /  02/04/2019

   Nej, han har inte fel i att Liberalerna var så pass desperata att dom hade kunnat rösta på en död bäver som statsminister.
   (Faktum är ju att det var just det som dom gjorde… )
   Men däremot har han väl fel i påståendet att ingenting tyder på att det hade blivit nyval om V hade röstat Nej till den döda bävern ?

   Svara
 48. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
  • Senior

    /  02/04/2019

   Som vanligt alltså.
   Debattinläggen ligger redan färdigskrivna och klara i väntan på att en provokatör eller nyttig idiot skall ställa till en scen.

   Svara
  • Pether

    /  02/04/2019

   Aw, tänka sig, en liten fascist. Vem hade anat det?

   Svara
 49. Senior

   /  02/04/2019

  *”Det du måste förstå är att folk här i Venezuela inte har något direkt begrepp om socialism, de identifierar sig inte som boende i ett socialistiskt land, och det finns en orsak. Hugo Chavez sade nästan aldrig att han var socialist; visst implementerade han socialistiska reformer och policys men han sade enbart ordet socialism en enda gång offentligt. Det var inte en slump, tro mig, han undvek det ordet som pesten”.

  -Precis som i Sverige alltså!

  *https://ledarsidorna.se/2019/02/venezuela-landet-dar-ordet-socialism-skys-som-pesten/

  Svara
 50. hehe

   /  02/04/2019

  Svara
 51. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
 52. 🥴 👍 😈 Kommentarerna 🙂

  Svara
 53. MiT

   /  02/04/2019

  *https://www.facebook.com/Politiskt.Inkorrekt/videos/2259292344309249/?__xts__%5B0%5D=68.ARBtF1V8yCmQAxH4TuW7reYMgY1WFUZ6VwLrOkfC76lxuEVp9qX1WY79f673a8fu1emouDFfuO0PGhMwEIvELuXHBRP1fBJDMCK8AJ92m_l4FRMi4VLWqvQUeGm9n2QCoo9rHxkHT6Cwz6BfaaQH8LSQE8qiEt0EIRuvuwtEpT66w8ynwG7fGf9ub5f9ZiSZnXtstmpKL3NNASVmgC4WaI-jhppDsTKlPLbebeu1AeHOwT-SLz5jYv8q-gFo5IUVyZdxtgvdAfma5lbzoWJJ-Kb9U7jhGM8VKdPu7qc4Q5K1ke7a9Y-A4F3sRk-m-YETEYxSdUVUf-B_a9jYS8fn1BJDPT6mcu0Mm_9melDcBU2KbH2P2r2Gcdpn4_LpKQ&__tn__=-R*

  Svara
 54. Även denna gäller fortfarande, tyvärr:

  Svara
 55. info

   /  02/04/2019

  Här är Aftonbladets bombkvinna: vänsterextremist och polishatare
  https://samnytt.se/har-ar-aftonbladets-bombkvinna-vansterextremist-och-polishatare/

  Svara
 56. info

   /  02/04/2019

  Migrantfartyg beslagtaget av italienska myndigheter
  https://samnytt.se/migrantfartyg-beslagtagit-av-italienska-myndigheter/

  Svara
 57. MiT

   /  02/04/2019

  Svara
 1. Klimatprotest inställd, det är för kallt. – Micaels Lidéns Blog
 2. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: