Helt rätt ton

Hanif Bali har hamnat i centrum de senaste dagarna. Igen. Han brukar göra det då han är en av mycket få politiker som faktiskt vågar peta på varbölden.

Där är tweeten som lockat fram alla idioter. De stack fram trynena ur den stinkande gödselbrunnen i samma ögonblick han postade den.

Han har alltså helt rätt ton! Finns inget som helst fel i hans ton och den är f ö helt irrelevant i sammanhanget som handlar om jordens värsta avskum. Det handlar om de som anslutit sig till den värsta mördarsekten i modern tid men nu när domedagen närmar sig för dem vill komma ”hem” till bidrag och bostad. Så de kan fortsätta vara jävla as! T ex Anne Ramberg tyckte inte att Balis ton hörde hemma i ett civiliserat samhälle. Däremot har hon inga problem med att såna som karvat huvudet av små barn hör hemma i ett civiliserat samhälle, såna vill hon GÄRNA ha i ett civiliserat samhälle.

Finns inte en enda svensk som är vid sina sinnens fulla bruk som inte håller med Hanif Bali. Man är bortom rimligt tvivel bevisat helt jävla koko i huvudet om man anser att problemet är hans ”ton”!

Han skrev ett inlägg på facebook om detta. Språket man använder om det som kan bli den värsta mardrömmen för Sverige på århundraden säger rätt mycket, man kallar värsta mördarsekten för ”aktivister”, ”sympatisörer”, anhängare” och ”resenärer”. Som om det är på nån jävla solsemester med de 87 ”influencerna”.

Man har konsekvent i Sverige vägrat kalla saker vid dess rätta namn. Ovan ser ni t ex Roger Haddad från Folkpartiet för snart 4 år sedan och vad han ansåg det handlade om. Nämligen utmaningar… Så in i helvete dumma i huvudet är de som sitter i riksdagen. De kallade vad man redan då visste skulle bli världens värsta jävla mardröm för ”utmaningar” samtidigt som under tiden gjorde allt för att inte göra något alls åt saken.

Vad gjorde Haddad åt ”utmaningen” som jag gav honom då?

Sådär. Då var ”utmaningen” fixad enligt honom. Utmaningar…

Sådär har det sett ut under alla år som gått. HUR kan någon lyssna på ett enda ord som t ex tomten Haddad säger efter hans malande om ”utmaningar”? Varför sitter Roger ”Utmaningen” Haddad ens kvar i riksdagen? Han är ju TYDLIGT en del av problemet!

Vilka människor pratar vi om när det gäller IS?

Såna människor pratar vi om. Ni vet, ”utmaningar”… Det är såna som t ex Jonna Sima vill att Sverige ska ”skärpa sitt mottagande av IS-krigare” för så de kan ”återanpassas till samhället och demokratiska tankemönster”. Jo, hon skriver så. Jag vet, det är helt ofattbart rubbat men likväl skriver hon det. Hon har inte fattat, de SKA inte släppas in i landet överhuvudtaget igen!

Vilka är det hon vill ska ”återanpassas till samhället och demokratiska tankemönster” igen?

Såna som gör sånt där. Ordnar barbeque med levande människor. Såna vill Jonna Sima m fl idioter släppa in i landet igen.

Eller såna där ”oskyldiga” barn.

För vi VET ju vad som skulle hända om vi släpper in dem i landet igen, eller hur?

Nämligen ingenting. För det är så vi löser ”utmaningar” i det här landet. Man låtsas att man tar krafttag men i verkligheten är det i bästa fall bara ordbajs man kommer med.

För man KAN inte åtala dem för någonting i Sverige. Inget. Såna som Sima låtsas att man kan det men det kan man inte eftersom det i princip är omöjligt. Mest för att politiker som kallat alla groteska samhällsproblem för ”utmaningar” inte vill att man ska kunna göra någonting. Man KUNDE haft lagstiftning på plats som hade gjort det brottsligt att ansluta till t ex IS men riksdagen ville inte det så vi KAN inte göra nåt.

Alla som åkt dit har ju bara gjort en massa annat. Som en skrev på twitter, med tanke på att alla som åkt dit bara lagat mat och liknande så borde de haft 100 kockar på varje terrorist.

Därför ska vi aldrig släppa in dem i landet igen. Jag tycker att man skulle kunna använda krigsförbrytartribunalen i Haag men det verkar inte vara ett alternativ av någon anledning. Man skulle ju kunna tänka sig att EU-länderna gick ihop och delade på finansieringen av ett säkerhetsfängelse där man samlar dem så länge men det fingret får man nog inte ur rumpan heller.

Man måste fatta det, det är inte människor som ska ”komma hem” eftersom de inte hör hemma här alls. När de lämnade för IS så förklarade de samtidigt krig mot Sverige. De hatar Sverige och allt som Sverige står för. De ångrar sig inte ens. Det enda de gör är att beklaga sig över att det börjar bli lite jobbigt för dem. Ledsen, dra åt helvete. De gjorde sitt val och nu får de ta konsekvenserna av det.

Det är faran med just islam, framför allt i Sverige. Man har alldeles för länge försökt försköna den så att det till slut inte går att kritisera den. HUR kan man få in i huvudet att islamism inte har med islam att göra…? Tyvärr så kryllar svensk media av folk som tycker likadant. Det är därför det ser ut som det gör.

Såna som Eva Dahlgren tyckte att Hanif Balis tweet var nåt av det vidrigaste hon sett men hon är för tom i bollen för att fatta att de Bali menade i sitt tweet är sådana som skrattande skulle elda upp såna som Dahlgren levande. Eller med ett stort brett leende kasta ner från ett hustak. Eller hänga henne i en byggnadsställning. Hon fattar inte vad som gäller.

Det ENDA sättet att ge dem nåt straff alls är att vi betalar de länder som IS har härjat i en rejäl summa pengar för att de ska skipa rättvisa. Ett par hundra här hemma skulle kosta ett antal hundra miljoner i rena pengar på några års sikt, för att inte tala om det sociala priset som andra får betala, då är det bättre att betala de som drabbats av IS en rejäl summa för att ordna med rättvisa. Det kommer nog inte att vara en rättvisa som vi känner igen men det skiter faktiskt jag i.

För vad är det värsta som skulle kunna hända med dem i Sverige efter att ha tillhört den värsta mördarsekten i moden tid och om man inte huggit av huvuden själv utan bara  underlättat för dem som gjort det och varit helt ok med det?

Det där. Körkort, bostad och jobb. det blir deras straff här hemma för att ha karvat huvuden av små barn, eldat upp folk levande, dränkt dem i burar, kastat ner dem från hustaken osv i oändlighet. Det där är inte rättvisa som offren skulle känna igen…

Man kan tro det är ett osmakligt och dåligt skämt men det är det inte. T ex Örebro har redan gjort sånt här för sk ”återvändare”. Lund var ju i ropet för ett par år sedan om samma sak. Likaså Stockholm.

Därför ska vi ALDRIG släppa in avskrädet i Sverige igen, offren förtjänar rättvisa. Låt dem ruttna där nere! Låt de som drabbats av dem skipa sin rättvisa. Ryck medborgarskapet från dem bara, finns ingen anledning att våra fiender, som t o m förklarat krig mot oss, ska få vara svenska medborgare!

Jaga varenda jävel i Sverige som visar minsta tecken på islamistisk radikalisering så hårt att de lämnar landet. Dra in allt man bara kan för dem, gör livet så besvärligt som det bara går för dem. Döda dem med byråkrati! Kastar de ett papper på gatan så är det polisen direkt och åtal för nedskräpning. Osv. Jaga varenda moské så mycket det bara går, ser man minsta lilla tecken som är misstänkt så slå till med full kraft.

Vi kan inte ha det så här längre i VÅRT land! Det duger inte att ha mähän som lallar om ”utmaningar”! Det här är enorma samhällsproblem! Som de lallande fånarna som pratar om ”utmaningar” har skapat åt oss. Man måste ta tag i dem för 25 år sedan! Börja nån gång för helvete!

Och nej, börja är inte att klaga på Hanif Balis ”ton”. Det är motsatsen till att börja. Han har helt rätt ton för jävlar vad det pratas om det här nu! Att några sinnesslöa byfånar hellre vill klaga på hans ton spelar ingen roll i sammanhanget. De kan lalla på om att hans retorik får folk att prata om den i stället för om sakfrågan hur mycket de vill. Utan hans retorik hade det fortfarande handlat om ”utmaningar”.

Det sista som Bali skrev i sitt långa fb-inlägg, om att partiledningen ringde och var arga över hans ton, är det sant så är de osannolikt dumma i huvudet!

Tyvärr så tror jag att det stämmer faktiskt…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

273 kommentarer

 1. Mycket tyder på att makteliten i Sverige tillhör en satanisk sekt!

  Svara
 2. Senior

   /  02/19/2019

  Nej, våra politiker kommer inte att göra ett dyft. -Eller jo förresten, de kommer att förvärra situationen genom att köra på som vanligt.

  De enda de kommer att göra är att pumpa in fler ”flyktingar” i enlighet med agenda 2030.
  Allt med det genomkorrumperade och nu mer helt ruttna ”förenta nationernas” välsignelse.

  Svara
 3. MiT

   /  02/19/2019

  Måste vara gammalt va? Men oavsett, rätt ”kul” ändå så att säga

  Svara
  • Pether

    /  02/20/2019

   M hade la nån undersökning något år sedan där de kom fram till att en familj med bidragsmigranter kan få 33k+ /m?

   Svara
   • Senior

     /  02/20/2019

    Barn……

    Många barn ger en j*vla massa pengar i flerbarnstillägg.

    Något som för övrigt infördes för att öka nattiviteten när (S)taten ansåg att sverige behövde fler svenskar. För övrigt infördes även barnbidragen av samma anledning.

    -Är det inte lite ”30-talsvibbar” över det Strandhäll?

    Svara
 4. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Kronblom

    /  02/19/2019

   Nya damorkestern nästa säsong. 12 genusexperter som spelar på triangel.

   Svara
   • Melmac

     /  02/20/2019

    Spelar på triangel…….är det en omskrivning för…….nä glöm det! Cirkulera! Här finns ingenting att se!

    Svara
   • Vill minnas att man för ”Kurt Olsson” lyckades hitta damer som spelade alla instrument utom bas.

    Svara
    • Kronblom

      /  02/20/2019

     ”Bakom basistens bas” 😛
     Hursomhelst med den dåren, vanligast är att kvinnor spelar bas i rockband. Ståbas som Kurtan ville ha är ganska otymplig.

     Svara
  • Grodan Boll

    /  02/20/2019

   Kan de inte bara identifiera sig som kvinnor just under inspelningen? Problem solved!

   Svara
   • De kan definiera sig som vad som helst hur ofta som helst, men jag tror att de måste göra de via en ”officiell” kanal, det vill säga sociala medier, någon presstödstidning, svt eller liknande.
    Då har det hänt på riktigt.

    Svara
 5. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Tor

    /  02/19/2019

   Väldigt få makthavare har en egen åsikt och en moralisk kompass.
   Alla uttalande bygger på hur de tror folket (just ja – det finns inget folk) tar emot uttalandet.
   Bali är nästan helt ensam.
   En annan som (idag) är på samma sätt är Alexander Bard.

   Det är därför som Trump är så hatad – han säger som det är.
   Hela det demokratiska partiet och hälften av republikanerna uttalar sig bara för att driva en känsloopinion.

   Bali uttrycker mycket känslor också.
   Han är invandrare.
   – men han är inte någon stackars hjälplös kvinnlig islamist, och blir därför övertrumfad.

   Svara
   • Där satte du fingret på något intressant. Fram till 1950-1960 var en del av definitionen av ”makthavare” att man hade en tydligt åsikt och bestämde saker utefter den.
    Nu är man en vindflöjel.

    Hurra för demokrati?

    Svara
    • Tor

      /  02/21/2019

     Precis Kristian.
     Man gick in i politiken för att man ville göra saker och ting bättre – enligt sin egen åsikt.
     Man stred för det man trodde på.

     Kan det ha varit andra världskriget som ändrade på hur man tänkte.
     Kommunisterna tänket ju som kommunister gör och de har inte behövt ändra sina åsikter – bara polera lite sen muren föll.
     Däremot så var väldigt många för Nazisterna. När de förlorade kriget var man tvungen att hitta en ny påse med principer.

     När politiker väl upptäckt att det går att ändra sina värderingar så är fältet fritt att hitta åsikter som ger flest röster.
     Lägg sen till att politikerna ger sina partier pengar själva så medlemmar inte behövs längre.
     Ta Da! Fulländning!
     Nu behöver vi bara ljuga för väljarna var fjärde år.

     Svara
     • 7 individer röstade för en politiker som inte beter sig som en vindflöjel. Vindflöjelbeteendet tycks dock vara mer effektivt. (Visst fanns det fler småpartier som inte beter sig som vindflöjlar, men de är alltför korkade för att valsamverka mot den 4%-spärr som de stora partierna gynnas av).

 6. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Kronblom

    /  02/20/2019

   Som skådisen Michael Gazzo brukade säga när han spelade maffiaroller. ”Bing boom bang”

   Svara
 7. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Det är forna ”arbetarrörelsen” som tittar bort. Den har verkligen inget existensberättigande längre.

   Svara
   • Senior

     /  02/20/2019

    Det var även ”arbetarrörelsen” som tvångssteriliserade dessa tjejer fram till 1975 om de ansåg dem lösaktiga.

    Svara
   • ca 80% av sosarna är enbart karriärister. Det är min bedömning efter att ha talat med dem. Varje arbetare med självrespekt måste överge dem och satsa sin arbetar-energi på något hederligare. Det finns INGET annat rimligt hederligt val. Sossepartiet är ödelagt. Ca 6% av valboskapen fattar t.o.m. detta val efter val numera. Vissa går till V, andra går till SD. 7st, de allra intelligentaste, gick till mig.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  02/20/2019

   Det fina med kärnväljare är att de är utbytbara.
   S dumpade sina på SD och importerade sedan en ny skara.

   Åsikten att arbetarkvinnor får offras för att inte kränka ett brunt patriarkat hittas främst hos feministerna.

   Som om man inte behövde fler bevis för att landet är upp och ner 😦

   Svara
   • Ivar L

     /  02/20/2019

    Fast det som S missar är att även S-toppar är utbytbara. När tillräckligt många av islamisterna lyckats skaffa makt i partiet kommer även toppen att bytas ut. Det händer inte det närmaste åren, men på sikt. De gräver sin egen grav. Medan SD gick från nazism till konservatism går S från arbetarrörelse till islamism.

    Svara
    • Jag skulle gissa på att Miljöpartiet kan bli ett finger i vädret för framtiden, förutsatt att de inte åker ut. Vi såg i det senaste valet hur någon kuppades in i Riksdagen som ingen direkt hade koll på.

     Kommer de sätta något mot när fler av deras politiker kuppas bort i riksdagen eller tyst acceptera sitt öde?

     Svara
 8. Olof

   /  02/19/2019

  En stor skillnad mellan IS och de flesta andra krigsförbrytare i modern tid är att de varit tydliga och öppna med sin vidrighet. Men det innebär att när någon i en annan stridande grupp kan påstå att de inget visste, så finns det ingen i IS som kan påstå det samma. Kock, sjukvårdare, barnskötare, det spelar ingen roll, de har alla varit medvetna om och av fri vilja valt att stödja de fruktansvärda brott som IS ägnat sig åt. Ingen, inte en enda av dem, är oskyldig.

  Det här handlar inte om värnpliktiga soldater utan val. Det handlar inte om enskilda grupper som gjort sig skyldiga till hemska brott som man försökt sopa igen spåren av. Det här handlar om människor som rest över halva världen för att hjälpa en grupp som de vetat ägnat sig åt att grilla människor levande. Den minst skyldige av dem borde få minst ett medhjälpsstraff för varenda offer de skapat.

  Som sagt. Jag anser att de genom sitt eget agerande helt förverkat sin mänsklighet. De bör avlivas.

  Svara
  • Bör de avlivas på samma plågsamma vis sm de avlivat andra eller bör det ske med den mer humana snabba giljotineringen?

   I övrigt, har inte de flesta politiker i riksdagen, samt de flesta chefredaktörer, varit ganska vidriga i sitt stöd för extrema islamister (även kallade moderata rebeller) mot demokratin i Syrien? Vad bör vi göra med dessa politiker och chefredaktörer?

   Svara
   • Olof

     /  02/19/2019

    Lämpligtvis på ett humant sätt som vi gör med andra omänskliga varelser som utgör ett hot mot alla i omgivningen. Att de själva valt att kliva av mänskligheten betyder inte att vi behöver göra det.

    Men som andrahandsalternativ är överlämning till Assad för hantering enligt Syrisk lag lämpligast.

    Sen kan man ha åsikter kring andra former av stöd, men det är en väsensskillnad i att åka dit för att delta som stöd för stridande. Det är trots allt inte säkert att medlöparna på hemmaplan faktiskt följt vad IS gjort. Att någon som åker dit inte skulle ha sett propagandan och varit medveten om vad de gör sig medskyldiga till är dock bortom all sannolikhet.

    Svara
    • Är ett humant sätt att avliva tillräckligt avskräckande för en framtida psykopatisk elit eller måste en framtida elit skrämmas till moraliskt uppförande och frukta folket?

     Svara
    • …jag menar snabb avrättning av Romanovs eller den snabba giljotineringen i franska revolutionen tycks ju alls inte avskräcka dem får att ljuga dynget runt, stödja krig mot demokratier och undergräva vår och andra länders demokrati.

     Svara
     • Olof

       /  02/24/2019

      Nej, det här handlar inte alls om att avskräcka. Jag tror inte på dödsstraff som avskräckande heller. Vare sig du avlivar ett rabiessmittat djur barmhärtigt eller inhumant så avskräcker inte en sådan metod andra djur.

      Det här handlar om att detta är inte människor. En människa kan inte se hur någon eldar upp andra människor levande som en del av en medveten strategi i terrorkrigföring och bestämma sig för att ‘det vill jag stödja’. Det behövs ingen extra avskräckning – för människor är bara tanken att verkligen frivilligt delta i något sådant helt otänkbart.

      Själva agerandet är oförenligt med att vara människa. Ingen arme i modern tid har gjort liknande och använt sig av det i sin propaganda. I de fall man kommit i närheten av sådana handlingar har det smusslats med det och man har försökt dölja det, eller så har det varit en del av _fiendens_ mörkaste propaganda om hur inhuman man är. För alla vet att det är fel. För alla vet att så här gör inte människor.

      Det är alltså ett rätt unikt fall vilket gör det meningslöst att diskutera i relation till brott och straff, till och med krigs och terrorbrott, i civiliserade samhällen.

     • Det finns en stor skillnad på ett rabiessmittat djur och en psykopat.
      Det rabiessmittade djuret är inte medvetet vad gäller dess handlingar, medan en psykopat kan vilja undvika lidande och kanske kan bli avskräckt?

      Exakt. En mentalt frisk människa vill INTE se hur någon eldar upp andra människor som IS gjorde, samt absolut INTE att detta ska upprepas av psykopater i framtiden.

      Då uppkommer frågan hur man kan förhindra att detta uppkommer igen. Ett sätt är avskräckning, d.v.s. att de som ev. terrorbombar utan FN-mandat, eller blir terrorister, vet konsekvensen av att göra sådant och därför talar med varann och ev. kommer på bättre tankar.

      Jag vet inte om tanken på att frivilligt delta i något som kan avskräcka framtida bestialiska massmord för framtidens generationer är helt otänkbart. Inte för mig i alla fall.

      Det hanldlar för mig om det s.k. ”Spårvagnsproblemet”, d.v.s. vad som är minst dåligt.

      Att fundera över ”spårvagnsproblemet” innan agerande är, i min mening, absolut förenligt med att vara människa, kanske rentutav den högst stående mänskligheten, jämfört med den till det yttre goda kortsiktigheten som helt evident kan leda till massvis av mer lidande död och ondska.

      USA har i modern tid gjort liknande och använt sig av det i sin propaganda, ex. avrättning i gaskammare, samt tortyr.

      De har inte direkt smusslat med det. T.o.m. Tulsi Gabbard som träffat på terroristerna i Irak och är demokratisk socialist säger sig vara ”ambvivalent” inför tortyr. Hon framstår absolut inte som en inhuman individ alls.

      Det här kan således INTE vara fel för ”alla” och uppenbarligen gör människor faktiskt så här. Jag tror inte att det är ”unikt” alls i mänsklighetens historia och det är därför jag anser att det kan och bör diskuteras i relation till brott och straff, samt att det är oerhört civiliserat att diskutera om det visar sig att det kan leda till ett mer civiliserat beteende i världen från makthavares sida.

      Ex. att makthavare då vet att om de startar krig, i strid med krigets lagar, att plötsligt kan de bli haffade dömda och duktigt torterade till döds för dessa krigsförbrytelser. Då tänker de kanske två, tre, fyra gånger innan de startar krig och detta kan säkerligen rädda massvis med människor från lidande och död.

      Är inte det det mest mänskliga man kan tänka sig? Själv tycker jag faktiskt det. Det rår jag inte för.

  • Precis Olof – vi pratar inte om några som fått bilder av ett paradis och därefter blivit radikaliserade och konstant fått sina gränser framknuffade; vi pratar om människor som har sett det brutala och hänsynslösa våldet som pågått där nere och ändå tyckt att det varit helt okej. Jag har svårt att känna någon slags sympati för dessa då de har mycket väl varit medvetna och deras enda ånger i dagsläget är att deras kalifat kollapsade.

   Intressant dock att Expressen/GT väljer att fokusera sig på Michael Skråmo och Lisa Andersson. Jag antar att till och med de fattar att någon med ett utländskklingande namn inte skulle ha någon chans till sympati av människor.

   Svara
 9. Realist

   /  02/19/2019

  Eftersom de varit verksamma på syriskt eller irakiskt territorium bör de lagföras av respektive lands myndigheter. Jag är säker på att t.ex. Assads folk vet hur de skall behandla nämnda personer. Jag misstänker också att det skulle klia i fingrarna på ryssarna att ta hand om ryska medborgare ….

  Svara
  • Kanske vi kan ringa Vladimir Putin och be snällt om att han löser det som vår politiker inte löser i Sverige? Liksom outsourca till Ryssland i rent Sverigevänligt syfte. KGB, GRU, FSB-folk kan säkert sköta om det hela, tror jag. De har i alla fall alla verktyg de behöver.

   Det är kanske rentutav att betrakta som säkerhetspolitiskt korrekt av ryssarna? Jag menar. Vilket intresse har ryssarna av extrem islamism i Sverige eller EU? Ungefär lika stort intresse som för extrem islamism i Syrien, antar jag.

   Svara
   • Senior

     /  02/19/2019

    Destabilisering kallas det för.
    Ett mycket reellt hot, och en vanlig taktik från just KGB. -Eller FSB som de heter idag.

    Svara
    • Hur skulle avskaffat is-svammel i Sverige var destabiliserande? Det skulle för fanken stabilisera Sverige.

     Svara
     • Senior

       /  02/20/2019

      Jag svarar på din fråga:
      ”Vilket intresse har ryssarna av extrem islamism i Sverige eller EU?”

      Det är allmänt känt att det var KGB som låg bakom alla dessa marxistiska bokstavsterrorrister i mellanöstern, så som pflp etc. -Roten till det du ser idag.

      Det var de som stöttade och såg till att det demokratiska Iran sedermera efter deras revolution blev en diktatur, förvisso fick inte socialisterna makten, men det går lika bra för Ryssarna att samarbeta med Mullorna i Iran, helt enligt begreppet ”fiendens fiende är min vän”. (Tills fienden är undanröjd, då blir det öppen kamp om makten igen.)

      En av anledningarna är att skapa inre konflikter i landet, så att de inte klarar av att hantera yttre hot, så som man gjorde i Ukraina.

      (Alla obildade människor som inte informerat sig om detta förfarande ser bara USA´s mer öppna motaktioner mot konflikterna när de bryter ut, till skillnad mot KGB som i årtionden redan arbetat i det fördolda med att skapa konflikterna i de aktuella länderna.)

      För att återgå till anledningen, en ren bonus av detta förfarande är att de ryssvänliga okunniga delarna av befolkningen rent av ser dem som befriare när de intervenerar och avsätter de nyttiga idioterna den folkvalda regeringen som misskött landet.

      -Fan, till och med jag skulle se Putin som en befriare om de kom hit och avsatte Löfven och hans patrask.

      (Observera att agenterna är inte politikerna själva, de riktiga agenterna återfinner du i deras närmaste omgivning, diskret viskandes i deras öron.)

      Vilket också är avsikten med denna destabilisering i många fall, precis som det kan vara inrikes för våra svenska socialistiska politiker: Skapa först ett problem som du sedan kommer med lösningen till.

      -Och som en ren bonus av denna destabilisering, oavsett om man beslutar sig för att intervenera eller ej har landet som destabiliserats blivit oskadliggjort och utgör inte längre något hot mot deras intressen.

     • Att Sovjet ger vapen till ett av monopolkapitalet ockuperat folk som vill befria sig från den olagliga ockupanten är i min mening fullt legitimt. Ett land och ett folk har rätt att försvara sig mot olaglig ockupation. Det är patriotiskt och nationellt.

      Att de anser sig vara marxister har nog mer att göra med att just de här frihetskämparna är för kommunism och demokratisk centralism som samhällssystem i den stat de vill återupprätta när de fördrivit ockupanterna som bryter mot FN:s resolution 242. De är helt sonika vänsternationalister.

      Att de attackerat civila genom terrorism är, i min mening, ett mycket stort misstag, om de gjort detta och tagit på sig ansvaret för detta. Det är krigsförbrytelser helt i nivå med Israels krigsförbrytelser mot civila i Palestina.

      Sedan påstår du en massa saker som jag faktiskt inte har tid att undersöka, men jag misstänker att du desinformerar grovt, förmodligen p.g.a. att du har läst olika desinformationsmedier.

      Destabiliseringen i världen tycks i min mening komma från USA:s israel-lobby, inte från Sovjet eller Ryssland.

     • Att KGB ligger bakom alla krig i MÖ och Iran är så vitt jag vet förtal som kommer från Rothschieldsionisterna. Att skylla på andra är deras signum.
      Historien bakom politikens hemligheter:

     • En Rotschild-sionist i kommentarsfältet alltså. 🙂 Dags för moderering?

     • Senior

       /  02/20/2019

      Vem har pratat om alla länder?

      KGB´s inblandning i bl.a. PFLP är bevisad; evidensbaserad som Marxist-Martin här ovan skulle uttrycka det. -De var dessutom i Sovjet och fick vapenträning, som så många andra Sovjetsponsrade revolutionärer.

      -Men varför hålla sig till fakta när man man kan konstruera konspirationsteorier och låta de demokratiska länderna klä skott istället.

      Jag kommer nu osökt att tänka på mitt citat från förra tråden….

      ”When you are dead, you do not know you are dead. It’s only painful & difficult for others. The same applies when you are stupid.”

     • Intressant. Vissa här tror att du är en Rotschild-sionist. Välkommen! -Vad tror du om Sion Vises protokoll? Anser du att protokollen är psykopatiska?

     • Senior

       /  02/20/2019

      …..Sedan har även västländerna likväl som kommunisterna samarbeten mellan underrättelsetjänster och annat som man försöker hemlighålla. Samtidigt som KGB och andra jobbar för fullt för att kartlägga och avslöja dem, precis som KGB-agenten Guillou gjorde med IB. -Och kan de inte avslöja och eliminera dem, kan de ju alltid sprida massa konspiratoriska rykten om dem…..

      Till sist och syvende handlar det om vilken liga man vill spela i:
      Vill du tillhöra den totalitära kommunistsidan eller den lite mer frihetliga demokratiska sidan?

      Demokratin har också sina brister, och vissa saker måste man hemlighålla för att kunna skydda sina medborgare, men vad mig anbelangar är den icke perfekta demokratin vi har idag ändå tusenfalt bättre än de totalitära kommunistländerna och deras islamistiska kollegor i mellanöstern.

     • Demokrati finns i en viss nivå och på olika sätt i varje land som utger sig för att vara demokratiskt, inkl. i Kina och USA, och för den som tvivlar efter valet 2018 i Sverige, så i viss mån finns demokratin kvar även i Sverige fortfarande, om än skadskjuten av våra fulmediers desinformation och vårt dåliga valsystem, samt dålig beivran av den brottsligheten från vår rättsstat.

      Jag är för djupare diskussioner om demokrati. Absolut. Tyvärr sker inte den i monopolistiska agendamedier, men i dessa repeteras det istället att fullt demokratiskt valda statsministrar och presidenter av andra länder, med bättre demokrati och valsystem än oss, ”måste bort” eller är ”tzar” etc. samtidigt som dessa medier utser icke-valda marionetter som ”president”, och medan terrorister och krigsförbrytare som attackerat demokratin, eller stolt grillat fångar över öppen eld till döds kallas för ”moderata”, ”aktivister” eller ”kämpar”, eller t.o.m. ”soldater”. (sic)

      Detta har mig veterligen INTE ”kommunistländerna” och deras demokratiska centralism, eller deltagardemokrati, gjort, så vida vi inte talar om felsägningar efter att ha läst fulmedier från väst.

     • Senior

       /  02/20/2019

      Jag har ingen aning om vad Sion vises protokoll är för något.
      Men vad jag kunde googla mig till verkar det vara ett antisemitiskt dokument, som visade sig vara en förfalskning, en omarbetning av en satirisk pamflett.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoll

     • Efter att ha läst och analyserat de psykopatiska protokollen, så ser jag absolut ingen ”satir” med dem.

      De är rentutav farliga att läsa för svaga individer som kan övertygas att bli lydiga sionister åt dessa psykopater. Kan jämföras med Hitlers ”Mein Kampf” som skapar nazister.. Hitler kan t.o.m. ha tagit intryck av de psykopatiska protokollen.

      Jag har även noterat att protokollen tycks finnas medvetet felöversatta eller mycket dåligt översatta på svenska. De stämmer inte särskilt väl med de engelska protokollen.

      Tyvärr tror jag att en liten grupp sekteristiska sionistiska psykopater kan ha skrivit protokollen och att fler psykopater kan ha tagit intryck av dem, samt driver på just den utveckling som beskrivs i dem.

      Det är i så fall fullkomligt logiskt att sådana psykopater har de skaffat sig makt över hur protokollen framställs på Svenska Wikipedia, förmodligen genom journalister på Bonnierägda och Hjörneägda medier, eller Expo.

      Dokumentet är heller inget ”anti” mot folkgruppen semiter, vars härkomst är nordafrika och området kring Israel, ej heller mot judar i allmänhet, som inte följer extremt klandervärda verser ut protokollen eller ur den religionen.

      Klicka för att komma åt Evidence-From-The-Jewish-Talmud.pdf

      Det fins ju massvis med bra människor med judisk bakgrund som inte håller på med sådan skit.

      Protokollens existens och innehåll, samt Isreal-lobbyns beteende mot människor i USA som kritiserar Israel, tyder på att protokollen har gjort djupt intryck hos en hel del israeliska och judiska psykopater, anser jag.

      Det är inget märkligt alls. Det finns ganska många psykopater, en hel del extrema sekter och en hel del lättledda människor som man kan lura på sådana här psykopatiska doktriner.

      I min mening desinformerar Svenska Wikipedias politruker sannolikt i det här fallet.

     • Senior

       /  02/20/2019

      En sak som slår mig dock är att denna pamflett verkar vara omdiskuterad och ifrågasatt, vilket inte torde vara fallet om den hade varit lite mer…..
      -evidensbaserad.

     • Den är nog ungefär lika svår att evidensbasera som det hemliga mötet på Bilderberggruppen. Psykopaterna som skrivit de psykopatiska protokollen, eller sekteristiskt följer dem, skulle naturligtvis aldrig vilja offentliggjöra vilka de är inför för de människor som de rektalpenetererar med psykopatin.

      Det är som om jag skulle försöka evidensbasera vad människor säger på Bilderberggruppens hemliga möten. Jag är inte inbjuden att göra det. (sic)

     • Senior

       /  02/21/2019

      Hur får du in svaren på ”rätt plats” mellen kommentarerna?
      Mina hamnar bara längst ner hela tiden!

     • Du kan ex. skaffa dig en blogg på WordPress.com och använda WordPress-skriptets finurliga lilla klocka uppe i höga hörnet när du är inloggad. Svarar du därigenom så hamnar svaren på rätt ställe.

     • Senior

       /  02/22/2019

      Tack, då vet jag.
      Men så viktigt är det inte att jag skaffar en blogg för att det skall hamna rätt.

      Däremot vill jag gärna bemöta några påståenden du gör.

      ”Att Sovjet ger vapen till ett av monopolkapitalet ockuperat folk som vill befria sig från den olagliga ockupanten är i min mening fullt legitimt.”

      Att monopolkapitalet skulle ockupera folk lämnar jag därhän, men just ”monopolkapitalet”? Vad är det?
      För mig låter det som fascism eller den marxistiska ekonomimodellen, se nedan.

      De enda stater jag vet som har monopolkapital är just kommunistländer likt Sovjet där staten gått in och tagit över alla banker.

      In en *kapitalistisk demokratisk ekonomi har alla samma rättigheter att starta banker och företag. Om någon därmed lyckas så bra att han konkurrerar ut alla andra och får monopol finns det fortfarande i en demokrati inget som hindrar att någon annan startar ett nytt konkurrerande företag som är effektivare och bättre och börjar återta kunder från monopolet.

      -Till skillnad från dina kommunistkollegor som med fientligt övertagande och lagar förhindrar varje försök till konkurrens till den ”statliga” banken.
      -Och därmed även om makten.

      (”Kapitalet” är för övrigt ALLA medborgares pengaflöde och transaktioner, varvid några tjänar pengar på olika vis, andra gör av med dem på olika vis, oavsett om man lever i en reglerad kommuniststat eller en fri demokrati med en fri marknad. se nedan)

      Vad är din definition av ett ”monopolkapital”, eller ens ett ”kapitalistiskt land”, för min verkar snarare vara precis motsatsen av din. I min version är skillnaden just mellan en statsledare i ett kommunistland och en VD som i konkurrensen köpt upp ett helt land, att VD´n riskerar att konkurreras ut av någon som gör det bättre, emedan kommunismen förbjuder någon att göra det bättre. (Vilket är en av anledningarna till att kommunistländer slutar utvecklas, samt att den kommunistiske ”VD`n” inte heller kan bytas ut när han börjar missköta sig.)

      ”Att de attackerat civila genom terrorism är, i min mening, ett mycket stort misstag, om de gjort detta och tagit på sig ansvaret för detta.”

      Det är inget misstag, det är en högst medveten handling.
      Det är precis det som tex. Hamas gör genom att avfyra sina raketer och missiler in över Israels civilbefolkning. Likt V1 och V2 missilerna över London, och terrorbombningarna av städerna under VK2. Det är precis därför terrorister kör över folk med lastbilar, bombdåd etc. -Alla dessa företeelser har samma syfte.

      ”Det är krigsförbrytelser helt i nivå med Israels krigsförbrytelser mot civila i Palestina.”

      Du menar när de försvarar sig mot Hamas?

      Hamas använder bistånd till att inskaffa raketer och missiler.
      Missiler som skjuts dagligen mot civila Israeler.
      De använder civila sköldar, institutioner så som sjukhus och skolor för att avfyra sina raketer.

      Israel har använt sina pengar till ett skyddssystem för sin befolkning istället för att använda dem som sköldar: Ett avancerat radarsystem som detekterar raketer och spårar var de skjuts ifrån. Detta medför att man kan förvarna civilbefolkningen och evakuera dem till de skyddsrum de investerat i. Samt att man kan bekämpa de styrkor som avfyrat raketerna innan de hinner ombasera till nästa sjukhus, med minimala civila förluster eftersom Hamas använder civila som sköld för sina missiler.

      Du menar alltså att det är Israels fel att Hamas skjuter raketer in över Israeliska civila så att de måste försvara sig?

      Är det någon som verkar blivit indoktrinerad av svensk desinformationsmedia så är det du….

      ”Att de anser sig vara marxister har nog mer att göra med att just de här frihetskämparna är för kommunism och demokratisk centralism som samhällssystem i den stat de vill återupprätta när de fördrivit ockupanterna som bryter mot FN:s resolution 242. De är helt sonika vänsternationalister.

      Förutom det självklara att kommunister är marxister är resten såsom ”demokratisk centralism” ren rappakalja. -”Demokratisk centralism”, typiskt socialistiskt nyspråk.

      ”Sedan påstår du en massa saker som jag faktiskt inte har tid att undersöka, men jag misstänker att du desinformerar grovt, förmodligen p.g.a. att du har läst olika desinformationsmedier.”

      Har du inte tid att undersöka det, kan du heller inte anklaga mig för att ”desinformera grovt” för att jag läst ”fel medier”. Detta låter precis som socialister bruka låta när dissonansen mellan verkligheten och kartan blir för stor. Utvecklar lite mer nedan i svaret om medier.

      Gällande ”desinformationsmedier”:

      I en ”kapitaliststat” demokrati har vem som helst rätten att uttrycka sina åsikter och förmedla deras egen bild och syn på verkligheten, dvs dessa ”alternativmedia” som är förbjuden i den diktatur ”monostat” du vurmar för är en förutsättning för en demokrati med fritt tänkande individer för att de skall kunna diskutera och utvecklas. -Internet har varit en revolutionerande innovation i det avseendet.

      Ser du skuggan på en liggande cylinder belyst från den runda sidan uppfattar du den som en cirkel, ser du skuggan 90° från sidan uppfattar du den som en fyrkant.

      Varken den ena eller den andra versionen är en lögn, men hade man förbjudit den ena åsikten hade man heller aldrig kunnat resonera sig fram till att den egentligen är en cylinder. -Precis som i alla kommuniststater som anser sig sitta på den rätta läran. Ytterligare en anledning till att kommuniststater slutar utvecklas.

      (En tredje anledning är det självdestruktiva ”Åt var efter behov, av envar efter förmåga”. En orättvisa som gör att ingen till slut besitter förmåga, förutom på den svarta marknaden, men alla har behov, vilket utarmar vilket socialt skyddsnät som helst i förlängningen.)

      Gällande medier verkar vi ha en liknande uppfattning, med den skillnaden att jag anser att fullt normala människor är fullständigt kapabla att avgöra vad som är ”desinformationsmedia” eller ej alldeles själva genom att jämföra den verklighet de själva upplever mot vad som står i media.

      -Men även här skall man vara medveten om att en boende i Tensta har en helt annan verklighet, och därmed även verklighetsuppfattning, än vad en boende i Danderyd har, och att det ena likt cylindern i exemplet ovan inte utesluter det andra.

      Även om vi har en liknande uppfattning upplever jag att jag är mer mottaglig för alternativa beskrivningar och därmed mer mottaglig för att kunna sortera, katalogisera, filtrera och utvärdera informationen så att bilden blir mer komplett.

      ”Demokrati finns i en viss nivå och på olika sätt i varje land som utger sig för att vara demokratiskt, inkl. i Kina och USA”

      Korrekt. demokrati och diktatur är inte svart eller vit, utan en glidande skala, på vilken Sverige glider mer och mer till den vänstra, mot den totalitära staten.

      -Detta är också den ursprungliga beskrivningen av vänster-högerskalan.
      Vänster-totalitär, kollektivistisk, höger-frihetlig, individualistisk.

      ”Vissa här tror att du är en Rotschild-sionist.”

      Det får de gärna tro om de vill, jag bryr mig inte.
      Sion Vises protokoll har jag ingen aning om vad det är, så jag kan inte ha någon uppfattning i den frågan.

      Vad Rotschild, Frimurarna, och andra sammanslutningar gör bryr jag mig mindre om innan jag vet vad de verkligen står och gör, om det har negativ påverkan på mig. -Då bryr jag mig.

      (Men jag vet med säkerhet att de gamla kommunistländerna och deras säkerhetstjänster gör i västländerna, kanske framförallt norden och Sverige idag, och det kommer inte att leda till något gott för oss.)

      Fram till dess att evidensen om dessa konspirationer presenteras är det endast teorier, och därmed ser jag det endast som teorier. Jag kan tycka att den typen av hemligheter vore väldigt svåra att hålla hemliga på det vis de lyckats med i alla år. Blir detta någonsin bevisat är det längre inte en teori, utan en konstaterad konspiration, men fram till dess är det en teori, en konspirationsteori. -Mer eller mindre seriös och genomarbetad.

      Om det skulle vara så att tex. Frimurarana genom sitt eget sätt att leva och lära därmed också vill föregå med gott exempel och få fler att frivilligt leva så, ser jag som något respektabelt och hedersamt, även om jag skulle vara helt oenig med deras exempel på levnadssätt. Det är så samhällen utvecklas. Någon gör något positivt och andra tar efter, är det negativt lär ingen ta efter och företeelsen dör ut.

      Rotschild, Frimurare, eller vad det nu månde vara som kanske styr i det fördolda i en ”kapitaliststat” demokrati,

      -Det är ändå i så fall tusenfalt bättre än att som socialisterna försöka tvinga folk att leva som de vill med extrem lagstiftning och ekonomiska tvångsmedel.

      Jag föredrar i alla väder ett demokratiskt ”Rotchildstyrt” land framför ett totalitärt diktaturland.

      Det tvångsförfarandet slutar alltid, med 100% utfall, som i Sovjet med Gulag, eller som med IS med ond bråd död för de som inte vill rätta in sig i ledet.
      -Eller varför inte Kambodja, som lyckades mörda 2 miljoner människor under en tioårsperiod.

      Dagens utmaning: nämn EN kommuniststat som hittills inte mynnat ut i total diktatur, säg EN, som kommit förbi ”proletariatets diktatur”.

      Jag ser nämligen bara en massa stater som är på väg från kapitalism demokrati i ett sluttande plan där de vingklipper demokratin mer och mer med en massa förbudsförsök mot alternativmedia, ”presstöd” till de andra, och en massa politiska överenskommelser likt DÖ (decemberöverenskommelsen) och LJUG (Lööfs Januari UppGörelse), samt ekonomiska påtryckningar via skatter och avgifter etc.

      *Anledningen att jag stryker kapitalism och ersätter det med demokrati är att detta bara är en retorisk fint, ett utfall av det socialistiska nyspråket för att i längden sammankoppla uttrycket demokrati med det lite mer negativt klingande kapitalism.

      Ekonomi kan vara oreglerat, fritt och demokratiskt, eller så kan det vara reglerat ner i minsta detalj, totalitär diktatur. -Och så kan det vara en kompromiss någonstans emellan. Marknadsekonomi är snarare den korrekta termen för den västliga kapitalismen, emedan fascism är den totalitära varianten av kapitalism.

      Kapitalism är ett samlingsnamn:
      Kapitalism (av latinets capitalis, som avser huvudet; avlett ur caput, ”huvud”) är ett ekonomiskt system inom vilket kapital och produktionsfaktorer är egendomar, dvs ägs och styrs av privata aktörer såsom individer eller grupper av individer eller genom staten. -Wikipedia

      Sedan har vi den marxistiska varianten av ekonomisystem: allt och alla tillhör staten, med dess påföljande slaveri.

      Nu har jag tyvärr slut på dötid, så nu kan jag inte skriva mer, även om det finns en hel del att anmärka på i detta fall…

     • En blogg har fördelen av att du kan skriva utan risk för att bli modererad eller censurerad, men ändå svara. Det skickas ett ping till varje blogg som du länkar till. På bloggen kan du även presentera dig kortfattat om du vill vara anonym.

      Problemet med otyglad kapitalism är att den tenderar att skapa psykopatiska oligarker/maffia-välden med monopol som INTE beter sig med hederlighet och moral, även om kanske 90-98% av alla som gillar kapitalismen har detta.

      De som har skrupler och moral tenderar att bli förlorare i detta korrupta spel. Även politiker, journalister och rättssystem tenderar att bli indraget i spelet, trots att de borde utgöra moderatorer och motpoler till kapitalismens olagligheter och klandervärda beteende.

      Människor i höga positioner tenderar att vara psykopater eller lyda psykopatin. De manipulerar sig upp i dessa positionen med slughet och folkets naiva hållning.

      När en stor majoritet av folket i en extremt monopoliserad situation är totalt kontrollerade, som ex. nu via svenska fulmedier, som ägs av fåtalet oligarker, med samma psykopatiska agenda om världherravälde, då får inte längre folket sanningsenlig information, enbart storvulna påståenden utan källhänvisning. DN är väl det värsta exemplet som någonsin existerat:
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/tag/DN/

      Dina egna storvulna tyckanden är inte långt ifrån den principen.
      Du slänger ur dig olika kontrollord, likt fulmedierna, utan att ordens verkliga betydelse stämmer med resonemangen.

      Antingen är du en del av fulmedia, eller har du indoktrinerats av den genom olika former av osanning, samt repeterar dessa medvetet eller omedvetet. Här har du hjälp som ev. kan befria dig:

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/11/24/for-att-bli-intelligent-sa-ar-det-viktigt-att-kanna-till-de-vanligaste-formerna-av-osanning/

      När folket äger staten, som i demokratiskt centralistiska kommuniststater, så är det visserligen ”monopol”, men det är folkets monopol och det är demokratiskt. När fåtalet oligarker sitter på dessa monopol och undergräver demokratin och folket inte kan styra är det oligarki eller maffia-välde, enligt definitionen. Du kan slå upp orden!

      Visst har man i en blandekonomi samma rättigheter att starta banker och företag, men när ojämlikheten ständigt ökar mellan rik och fattig, som den gjort de senaste 30 åren, enligt Lars Bern…

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/16/lars-bern-del-2-globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

      … så minskar naturligtvis de reella möjligheterna att lyckas för den som är i underläge och det blir allt svårare att misslyckas för den som befinner sig i överläge. Den fria konkurrensen sätts då ur spel.

      Om Bonnier AB konkurrerar ut alla andra och skaffar sig monopol och utnyttjar detta monopol i monopolkapitalets agenda och repeterar EU-vurm, Nato-vurm och Israel-vurm genom oilka former av osanning, så hjärnförsmutsar detta folket och demokratin undergrävs. Paul Craig Roberts, f.d. rådgivare till Reagan, säger det på ett bra sätt:

      ”When a country’s government and media do nothing but lie 24/7, how can democracy exist? Clearly, it cannot.”
      /Paul Craig Roberts (Källa: OpEdNews 12/5/2017)

      Självklart förhindrar dennna lögnaktiga kriminella monopolkapitalism både den fria demokratin, folkets reella frihet och fritt företagande. Så fort någon ny aktör sticker upp så sänker det psykopatiska monopolet, med stora bankirer i ryggen, det lilla företaget på olika vis, korrumperade rättsprocesser, sänkta priser, propaganda, lögner och drev etc. etc.

      Men jag håller med dig att kommunism förhindrar varje försök till konkurrens. Kommunister vill inte ha konkurrens. De ser inte poängen med den. jag anser själv att nalans är nyckelordet.

      I ett fritt samhälle måste olika aktörer, kommunistiska kooperativ, privata och statliga företag, kunna existera i en nyttig balans. Ett balanserat samhälle, med fungerande rättsstat, hederliga politiker och en media som inte ljuger dygnet runt, så kan i min mening en demokrati, som tar hänsyn till alla aktörer, existera och där kan även privata banker gå i konkurs, när de missköter sig, och inte som i dag räddas av korrumperade politiker.

      Kommunism använder oftast s.k. ”demokratisk centralism” (Slå upp ordet!) vilket innebär att ledaren allra oftast är indirekt folkvald, ungefär som i Sverige, där folket inte valt Löfven.

      Undantaget är väl Stalin som fimpade sina motståndare innan den demokratiska centralismen hann bli demokratisk i centralkommittén, men det är per definition inte ”demokrati”, men diktatur.

      I Vetenskapliga partiet har vi konsensus i centralkommittén, även det en slags intern diktatur, men anledningen är god. Partiet ska inte kunna infiltreras och göras om till oigenkännlighet, såsom har skett med så många andra partier. Folket kan välja in eller välja bort Vetenskapliga partiet direktdemokratiskt på valdagen.

      Sovjetunionen avskaffade både unionen och enpartidemokratin genom folkomröstning. Sovjetstaterna lurades av USA att chockbehandla fram kapitalismen vilket snabbt ledde till en maffia-ekonomi, i vilken många ryssar dog. Putin är viserligen en konservativ kapitalist, men ändå en slags moderator som är otroligt populär i Ryssland och i hela världen. I de citat, som jag samlat under mina citat om demokrati, kan man utläsa anledningen, anser jag.

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

      Israels beteende av att fördriva och fosforbomba civilbefolkning, stjäla territorium och bygga bosättningar på ockuperad mark, är INTE ”försvar”, men krigsförbrytelse och etnisk rensning. Försvar mot ockupation, enligt krigets regler, är inte krigsförbrytelse. Så enkelt är det. Alla sidor tycks begå krigsförbrytelser. Därför bör hela området, inkl. alla som lägger veto mot att 242 uppfylls, bojkottas tills resolution 242 är uppfylld. Endast så tror jag att det kan bli fred.

      Du kan förmodligen INTE bekämpa de styrkor som avfyrat raketer effektivt eftersom avfyrningen kan ske med tidfördröjning. De som får lida är sannolikt oskyldiga, inte de som begått krigsförbrytelsen av att utsätta civila för beskjutning.

      Israels borde sluta med ockupationen och palestinierna borde angripa militära mål i Israel eller på israels ockuperade territorium, enligt krigets regler. Terrorismen fungera nämligen dåligt.

      Den s.k. ”kapitaliststaten”, och de monopolistiska fulmedier som styr den, vill inskränka yttrandefrihet och alternativmediers möjlighet att kritisera dem. Det är tydliigt. Lagen har skrivits om och attacken mot både människor och alternativmedier har skruvats upp. Det sannolika politiska mordet på Bechir Rabani, sänkningen av Granskning Sverige på Youtube, jakten på Fjällings familj och jakten på Johan Anderssons identitet och familj är exempel på hur fulmedierna känner sig hotade och vill angripa de som kritiserar dem. Fulmedia vill skrämma folk till lydnad och vill inte att de ska ställa frågor till fulmedias lögnfabrik, eftersom frågorna avslöjar det konstanta ljugandet.

      Vi är eniga om yttrandefriheten, men fulmediers hot mot folks familjer, repressalier och politiska mord, eller sekteristiska mordhot, så talar vi inte längre om yttrandefrihet, men repression. Det är ju där vi är idag, tyvärr.

      Enig. Sekterism inom de flesta ideologier är ett problem.
      Vi är eniga i att det måste löna sig att vara intelligent och att arbeta, men så är det inte alltid idag. Asylanter ges vidlyftiga bidrag och bostad, medan folk som arbetar får mindre och har svårt att få bostad.

      Jag anser inte att alla normala människor är kapabla att avgöra vad som är ”desinformationsmedia”. De är ofta lätta offer för den.

      När verkligheten inte stämmer med desinformationsmedia så tror folk att de bara haft otur när något sker. Statistiken är mörkad. Utan alternativmedier hade de inte haft minsta chans alls att veta någonting alls.

      Tron på att människan kan analysera och filtrera likt en dator är felaktig. Inom ledarpsykologi har jag själv fått uppöeva hjärntvätt. Storvulen och samstämmig åsikt från en relativt liten grupp skapade hallucination. Inget skämt. Fulmedia är storvulen och samstämmig och utgör en auktoritet. Klart att det skapar hallucinationer så att folket inte ser verkligheten som den faktiskt är.

      Det finns olika skalor. Totalitära stater kan vara både höger och vänster vad gäller jämlikhet, vilket i min mening är den ursprungliga skalan. Stalin var ex. vänster (jämlik), Saudi-regimens diktatur är höger (ojämlik).

      Själv ser jag med positivitet på Vladimir Putins intelligens och hans skolning och erfarenheter i KGB, som jag ser positivt på vissa intelligenta amerikaner som har erfarenhet från CIA, ex. Daniel Ellsberg. Olof Palme var också en intelligent patriot, i min mening. Jag har skrivit om dem. Du kan söka själv!

      Har man monopol på medierna är det inte svårt att hemlighålla saker för folk i allmänhet. Med olika kontrollord kan man dessutom kollra bort folkets intresse för olika ämnen, och det har man helt evident gjort vid upprepade tillfällen. Här är ett exempel på hur man kan göra för att kollra bort de allra flesta:

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/08/19/kritik-mot-clas-svahns-artikel-i-dn-om-konspirationsteorier/

      Du använder exakt samma metod, medvetet eller omedvetet. Företelser behöver inte överleva p.g.a. att de är visa företelser. Islam har ex. överlevt genom förtryck, hot och mord på apostater och otrogna. Frimurarsekten har inslag av samma slags hot, ex. svärd mot halsen och en ed om att vara trofast till sekten. Sådant är motsatsen till yttrandefrihet och demokrati.

      Det blir en oxymoron att skriva ”demokratiskt Rotschild-styrt”.
      Det kan inte vara både folskstyre och Rotschild-styre.

      Jag har läst en del av historikern David Chandlers böcker om Kambodja. De är upplysande om vad som hände. Många kambodjaner lastar inte Pol Pot eller Röda Khmererna för allt onskefullt, men de är ofta ganska eniga att USA-marionetten Lon Nol var en mycket ondskefull man.

      Innan Pol Pot blev extrem och paranoid så var han en ganska vanlig socialdemokrat. Lon Nol mördade hans vänner och Pol Pot flydde ut i djunglerna.

      När USA bombade oskyldiga bönder på landsbygden blev den paranoide Pol Pot deras ledare, annars hade han aldrig blivit det. Han var inte särskilt intelligent, vilket gjorde att han lurades av glädjerapporter och konfirmeringsbias, med följden att han sålde för mycket ris till Kina i utbyte mot vapen.

      För sent insåg Pol Pot sitt misstag. Detta skapade svält. De blev tvugna att välja vilka som skulle få en halv skål ris per dag och vilka som skulle dödas och slippa svältdöden.

      De som varit på Lon Nols sida, ofta stadsbor, fimpades först. Stadsborna såg ofta ned på bönderna. Det var inte särskilt svårt att övertyga bönder, som stadsborna spottat på som lägre stående djur, att göra processen kort med sina tidigare plågoandar.

      Kuba är väl det bästa exemplet på en fungerande kommuniststat som DESSUTOM blivit en ekologiskt hållbar stat. De har ex. en mycket låg spädbarnsdödlighet.

      Du verkar tycka att dagens Sverige är ”vänster”, men eftersom Lars Berns siffror från Credit Suisse visar att 90% av folket förlorat sina förmögenheter de senaste decennierna och de 10% rikaste berikats och att 1% berikats allra mest, anser jag att politiken de senaste decennierna istället ha varit extremt höger. Samhället har blivit betydligt mer ojämlikt, helt oavsett regeringar.

      Politikeradeln har i princip fört samma politik, medan de höjt sina egna löner, arvoden och karriärmöjligheter, undantaget Vänsterpartiet som är emot EU-medlemskapet och har regler om att skänka allt över 27’700 kronor till partiet.

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/10/05/riksdagens-arvodesnamnd-har-beslutat-hoja-politikeradelns-arvoden/

     • Senior

       /  02/22/2019

      Rättelse:

      ”Även om vi har en liknande uppfattning upplever jag att jag är mer mottaglig för alternativa beskrivningar och därmed mer mottaglig för att kunna sortera, katalogisera, filtrera och utvärdera informationen så att bilden blir mer komplett.”

      ”Även om vi har en liknande uppfattning om media”
      -skall det vara.

 10. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
 11. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
 12. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
 13. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
 14. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Gorby

    /  02/19/2019

   Sanslöst om översättningen är korrekt.
   SVT fokuserar alltså på Ungerns uttalande. Att Ungern anser att i Ungern ska medborgarna föra Ungerska barn. Inget ifrågasättandet av Strandhälls kritik mot Ungern i inslaget…

   Svara
  • Gorby

    /  02/19/2019

   Svara
  • Gorby

    /  02/19/2019

   Svara
  • MiT

    /  02/19/2019

   Svara
   • weasel

     /  02/19/2019

    Kalla någon för ”sjuk varelse” = Personligt påhopp
    Jämföra någon med Adolf Hitler = Inte personligt påhopp

    För övrigt räcker det med att titta på Annika Strandhälls blick för att se att det stämmer…

    Svara
  • Jans

    /  02/20/2019

   SVT översatte ju ”olika folkslag” med ”olika raser” i Orbans tal så nej, det går inte att lita på rapporteringen. Inte om någon av de politiker på senare tid som inte är globalistliberala eller kommunistsossar.

   Svara
 15. MiT

   /  02/19/2019

  ”Svenska IS-kvinnans klagan: ”Ett helvete””
  https://doku.nu/2019/02/18/svenska-is-kvinnans-klagan-ett-helvete/

  Svara
 16. Gorby

   /  02/19/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2193824437378802/?type=3&theater*

  Svara
 17. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • Olof

    /  02/20/2019

   Nej, det tror jag inte. De flesta jag känner från mellanöstern förstår överhuvudtaget inte hur vi kan hantera brottslingar som vi gör.

   Jag är rätt säker på att om de visste vad vi vet skulle de hellre se att deras plågoandar fick ett straff än en belöning…

   Svara
 18. Tor

   /  02/19/2019

  Skulle vara kul att höra Özzzzz tanker kring hur hans bröder och systrar smaskar skiten ur IS.
  Han har nu en fantastisk chans att åka ner till Syren och hjälpa till att bilda still älskade Kurdistan.
  Ska vi starta en insamling till biljetten?
  Men det är klart, han behöver inte våra pengar. Han har dragit in miljoners på att driva med Svenskar – och Svenskarna har villigt betalat.
  Extra mycket på banken får man om ”svågern” betalar svart i stället för att betala ”unkna vita pengar till fackanslutna Svenska arbetare”.

  Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2019

   Brukar inte han dra på sig en ”Peshmerga-tshirt” och leka kurd-cowboy?
   Här i Sverige alltså, när kamerorna är på.

   En rikspajas.

   Svara
 19. Tor

   /  02/19/2019

  Kvinnor är starka!
  Kvinnor kan!
  – utom när vi villigt stöttat IS- massmördare, och massmördarna förlorade.
  ”Ni måste hjälpa oss. Vi visste inget”

  Kolla deras sociala media. Om det hittas någonting positivt om IS där så får de ruttna i helvetet.

  Svara
 20. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Dom är exakt så dumma i huvudet, ingen tvekan om det.

  Svara
 21. weasel

   /  02/19/2019

  ”Han har alltså helt rätt ton! Finns inget som helst fel i hans ton ”

  Håller inte med.
  Bali kallade de vidriga avskumen för ”IS-honor” och det är alldeles för snällt. Hade han kallat dom för exempelvis ”vidriga avskum” så hade han haft helt rätt ton.
  Balis ”Låt dom ruttna” var dock exakt rätt ton.

  Dom har själva valt att bli medborgare i den islamska staten. Inte i den svenska staten. Och därför bör dom inte få bevista mark som tillhör den svenska staten.

  Svara
 22. Tor

   /  02/19/2019

  Det finns vissa som man vet kommer att spela pianot med samma melodi.
  Anne Ramberg och Arnstad är två av dem.
  Ramberg och Arnstad har det gemensamt att de ser nazism var de än tittar.

  I det här fallet är det så helt självklart vad man ska tycka – men NEJ.
  Ramberg lyckas ändå dra ”tycka synd om” kortet och anspela på att det är Bali som är ett monster.

  Hur länge kommer Sveriges advokater att stödja Ramberg?
  Tips:
  Man kan faktiskt tycka illa om IS och ändå ha en human människosyn.

  Frågan är vart man ska placera in Ramberg på vidrighetsskalan tillsammans med hemvändande IS- kvinnor?
  Ramberg är en stark, rik kvinna med en enorm maktposition. Hon borde veta bättre än några ”hjärntvättade” religiösa kvinnor.
  Tänk vad mycket elände som Ramberg har bidragit till.
  Hon inte bara murar PK-korridoren, hon tillverkar cementen.

  Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2019

   Det läskiga med Ramberg är att det i hennes fall nog främst handlar om pengar. Varje hemkommen IS-terrorist är en möjlig inkomstkälla för hennes medlemmar.

   Svara
 23. MiT

   /  02/19/2019

  Svara
  • weasel

    /  02/20/2019

   SVTs intervju med pedofilen, våldtäktsmannen och mördaren Anders Englund får mig att tänka på….hur fruktansvärt vidrigt och hemskt det var att Navid Modori kunde intervjua Ingrid Carlqvist….för som alla vet ska man ju bara tala med personer vars värdegrund man delar till 100 % . .. :/

   Svara
 24. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
 25. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
  • Somlig till straff, androm till varnagel.
   Det är tradition i UK att inrikesministern har ”tuff” framtoning, oavsett om regeringen är till höger eller vänster.

   Sedan kan man tycka att det är på tiden att medgörligheten mot islamism tar slut. UK har varit väldig slöa på hemmaplan. Hade man hållit på så tidigare hade det dröjt till 1950 innan man förklarade krig mot tredje riket.

   Svara
   • Sune

     /  02/20/2019

    Indeed, och det finns ingen tuffare inrikesminister än Nosher Powell i filmen Eat the Rich! Om Ynkeman hade varit en femtedel så tuff hade Sverige varit i ett bättre läge nu.

    Svara
 26. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
  • Svara
 27. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
 28. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
  • Pelle2

    /  02/20/2019

   Vem tvingar dom att spela för BP som med all sannolikhet grundades av män ?
   Är väl lite som om jag fick gå med i valfri kvinnoklubb med kvinna i namnet och sedan började gråta och känna mig exkluderad pg.a klubbens namn.

   Svara
   • weasel

     /  02/20/2019

    Sedan är det ju ca 99 % av spelarna i Brommapojkarna/Brommaflickorna som inte är födda eller uppväxta i Bromma, så det är ju lite kränkande och exkluderande om fotbollslaget har kvar ordet ”Bromma” i namnet.
    Och framför allt är det främlingsfientligt mot de som inte kommer från Bromma.

    Detsamma gäller naturligtvis IFK Norrköping, Halmstads BK , IFK Göteborg och alla de andra lagen som envisas med att ha lokalpatriotiska namn .

    Det bästa vore om vi förbjöd fotboll helt och hållet eftersom hela idén med fotboll bygger på elitism ;
    Idén om att det ena laget vinner och det andra laget förlorar strider ju mot alla människors lika värde 😦

    Svara
    • ”Världsmedborgarna möter Världsmedborgarna i lokalderbyt. Som vanligt spelar en med tjugotvå bollar och tre mål. Kölappsystem används vid målen. Vegansk halalkorv med blandsaft serveras.”

     Svara
    • Sune

      /  02/20/2019

     Det var för halvannat år sedan ett reportage på SVT-nyheter om ett spanskt fotbollslag, Athletic Bilbao, vilket bara accepterade spelare födda i Baskien. Inget av orden ”rasism” eller ”främlingfientlighet” förekom i inslaget, vilket man måste anta att det hade gjort om det gällt ett svenskt lag som bara accepterade spelare födda i Sverige. Månne anses spanjorer tillräckligt ”blattiga” för att inte kunna vara rasistiska.

     Svara
     • Självklart måste vi värna ”etniska” områden runt om i världen så att vi kan åka dit på semester och instagramma.

     • Ivar L

       /  02/20/2019

      Men undrar hur liten en etnicitet måste vara för att räknas? Det finns 3 miljoner basker, färre än oss 8 miljoner svenskar men inte någon enorm skillnad. Men det vill väl till att man är en minoritet i sitt hemland för att det skall räknas.

     • Senior

       /  02/21/2019

      The smallest minority in the world is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minority.
      -Ayn Rand

 29. Det ändlösa klantänkandet

  Svara
 30. Skeptisk

   /  02/20/2019

  Norrlandskommuner utser ibland årets hemvändare. En tradition som snart sprids till Orten?

  Svara
  • Skeptisk

    /  02/20/2019

   F ö. Att bli kallad hona eller hanne är de mildaste epitet dessa mördare förtjänar. Språket räcker liksom inte till för att beskriva deras vidrighet. Men ”vidrigt” är tydligen att kalla en mördare för ”hona”. Och mördare är man även om man bara bredde mackor i IS.

   Svara
 31. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
 32. MiT

   /  02/20/2019

  Från dec 2018. Österberg är hon som rattar t ex SvD:s twitterkonto

  Svara
 33. MiT

   /  02/20/2019

  Men va fan, vadå ångra, det var väl inget fel med den? Det tål nog norskarna utan större problem…
  ”Halfvarssons ursäkt efter kritiserade videon: ”Ångrar det jag gjorde””
  https://www.ltz.se/artikel/langdskidakning/halfvarssons-ursakt-efter-kritiserade-videon-angrar-det-jag-gjorde

  Svara
  • Steve

    /  02/20/2019

   Enligt SVT text är skidexperten Johanna Ojala upprörd över sexismen i låttexten.

   Vad jag såg verkar det som att de sågar huvudet av, eldar upp och spyr på manliga norska skidåkare. Det kan man väl acceptera. Men när de också säger ordet ”dambröst” vid ett tillfälle, där går tydligen gränsen.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/20/2019

    Haha… ja, det är rätt ologiskt men samtidigt väntat.

    Inte för att jag tyckte låten var bra men med tanke på ämnet i tråden, IS, så kan man verkligen fundera på vad som triggar medier i Sverige.
    När huvuden skiljs från kroppen på riktiga människor (t.ex. Marocko) blir det inte tillnärmelsevis lika uprörda känslor i media.

    Svara
    • Rikard

      /  02/21/2019

     Hej.

     Det har med föreställningsförmåga att göra, vilket också har med intelligens att göra.

     En person som har dåligt utveckla förmåga att föreställa sig olika situationer – som har problem att abstrahera och konkretisera – kan endast föreställa sig det den själv kan förstå utifrån sig själv och sina erfarenheter. En med bättre förmåga kan föreställa sig något den inte själv upplevt, om så bara abstrakt. Den kan extrapolera sin egen reaktion och respons utifrån tolkning av data. (Det är snarlikt empati, men är en mer rationell och medveten process.)

     En person med välutvecklad föreställningsförmåga är fullt kapabel att förstå situationer den själv inte upplevt, utan att för den skull låta själva upplevelsen vara ett bevis för något, och utan att förlora förmågan till att gå upp och ned i abstraktionsnivåer i tänkandet. T ex kan man mycket väl föreställa sig hur en person tänker som reser från Iran till Sverige och ljuger om det mesta i syfte att få stanna i Sverige och kunna importera släkten/ta betalt av främlingar för att kalla dem släktingar, utan att för den skull visa förståelse eller fördömande. I stället för att försöka föreställa sig (abstrahera/konkretisera) processen bakom och situationen som sådan i stort och smått rationaliseras det hela för att stämma med erfarenheter och värderingar, vilket är en automatisk process.

     Den som aldrig varit i situationer som exempelvis ‘använd våld tills angriparen är neutraliserad eller dö’ har mycket svårt att förstå själva den situationen – polisens instruktion om att skjuta mot armar och ben är ett exempel på sådant, eller hur svenska soldater i Afghanistan initialt inte fick bära skyddsutrustning. Beslutet har fattats av någon utan föreställningsförmåga, och utan den erfarenhet som kan ge den med dålig sådan förmåga nödvändig insikt.

     Flätar man sedan ihop det här med att vi också är ett knippe ‘borde’-värderingar om världen och människan blir det än mer komplicerat. Uniformerade vakter borde inte släpa gravida kvinnor av tåg. Om min intelligens och därmed föreställningsförmåga är dåligt utvecklad, eller trumfas av värderingar, kommer jag inte att titta på händelsen vare sig kausalt (varför skedde det, och hur ser stegen ut) eller försöka föreställa mig de inblandades tanke/känslo-processer, vare sig utifrån vad jag vet om dem eller utifrån mig själv.

     Dock är erfarenhet och föreställningsförmåga ingen garant för förmåga att kunna kommunicera detta eller omsätta det till praktiska och konkreta metoder, men det är en bättre grund än rena teoretiska resonemang: jämför hur äldre tiders politiker, som ofta då hade riktig utbildning och inte sällan tiotals års arbetserfarenhet resonerade med hur dagens rena teoretiker, inte sällan födda in i sitt kast, resonerar. De gamle trätte om hur man bäst genomföra något för att det skulle bli bästa möjliga konkreta resultat – idag tar man heder och ära av varandra (snabbt gjort…) då man inte är ense om att något alls skall göras, än mindre hur. Man saknar den erfarenhet som är nödvändig för all form av både förståelse (och empati) såväl föreställningsförmåga (abstrakt tänkande och konkretisering), och jag undrar ibland om politiker och mediafolk inte också har en störd exekutivfunktion.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Mycket viktigt

      ”Embrace cruelty” heter ett par klipp med Jordan Peterson.
      Hans resonemang är mer komplicerat, och går ut på att envar bör undersöka – teoretiskt – hur mycket grymhet man har inombords, och vad som skulle krävas för att man skulle ge fullt utlopp för detta.

      Jung talade om ”skuggan,” som är allt man är omedveten om eller inte vill kännas vid hos sig själv. Man kan antingen lära sig hantera det eller bli styrd av det hela livet.

      Den som accepterar detta kommer inte att kunna tro på ”allt åt alla”, ”släpp fångarne loss”, ”ingen blir bättre av fängelse” och liknande.

      Var inte ”snäll” eller ”ofarlig”. Var ”vuxen.” Denna art är utrotningshotat i väst.

 34. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
  • ”Rymde”? Som Pippi, Tommy och Annika gjorde?

   Svara
  • Gorby

    /  02/20/2019

   Svara
   • Skeptisk

     /  02/21/2019

    Ständigt detta om att hamna i dåligt sällskap. Nån annan fick mig att göra detta. Om hon inte träffat denna människa. Om så är fallet är nog mamman den första dåliga person hon träffat. Hur har hon uppfostrat sin dotter att hon lockas av religiös fanatism och inte har moralisk kompass att säga stop om någon vill dra iväg en att mörda och härja.

    Mamman bör leta inåt efter svar varför hennes dotter åkte. Och hon har ingen sympati att hämta här.

    Svara
  • Gorby

    /  02/20/2019

   Svara
  • Innoperp

    /  02/21/2019

   Skjut dom vid ankomst, barnen med.
   Finns inget värde i att ha kvar dessa avskräden till människor. Barnen lär vara inavlade och icke ägnade ändå.

   Svara
 35. Rikard

   /  02/20/2019

  Hej.

  Den som försvarar dessa personer, socialmoderaternas pensionsräddande högutbildade vuxna ungdomar med lång arbetslivserfarenhet och allt vad de är, försvarar implicit även samtliga SS-frivilliga från andra världskriget.

  Men att hålla på med dylika distinktioner är egentligen ett stickspår och en rökridå för den fråga som alltid skall ställas om invandrare, särskilt muslimer: varför skall den personen alls vara i Sverige?

  Irakier har inte längre skyddsbehov och kan därför skickas hem. Detsamma gäller afghaner, även de från Iran. Detsamma gäller bergsturkar*, palestinska araber med flera. De som är självförsörjande, skötsamma och utan belastningsregister kan stanna: övriga skall deporteras omgående.

  Det är vad varje gnabb om invandring och de vidrigheter den medfört skall handla om: varför är dessa människor i Sverige?

  Har de skyddsbehov? Om så skall de bo i flyktingläger. Saknar de numera skyddsbehov? Om så skall de återvända hem, och TUT, PUT och medborgarskap upphävas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS *Kurder skulle en del kalla bergsturkarna, men eftersom man enligt många, däribland Özz Nujen, automatiskt blir svensk genom att flytta till Sverige eller födas här, så kan det ju inte finnas kurder i Turkiet – de måste ju med den logiken i så fall vara turkar. DS

  Svara
 36. MiT

   /  02/20/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155980814162765&set=a.10151577272192765&type=3*

  Svara
 37. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
  • Senior

    /  02/20/2019

   Uppenbarligen finns det en….
   -Och den siste idioten är inte född ännu.

   Svara
  • Palm har ibland ”otur” när hon tänker, talar, och skriver. Annars är hon toppen!

   Svara
  • Skeptisk

    /  02/20/2019

   Själva idén med att ta bort någons medborgarskap är att de inte ska integreras. För de som faktiskt ska integreras är hot om att förlora medborgarskapet inget problem, eftersom de sköter sig.
   Jag är så otroligt välintegrerad i Sverige man kan bli. Hotet att jag kan bli utvisad om jag missköter mig har knappast hindrat min integrering. Eftersom jag sköter mig är det inget jag behöver oroa mig för. Jag känner mig inte mindre välkommen i Sverige för att jag kan bli utvisad för grova brott.
   Om hon tror det är ett integrationshinder säger hon implicit att om inte invandrare kan få vara kriminella utan att utvisas kan de inte integreras. Snacka om att vara rasist.

   Svara
  • elina

    /  02/20/2019

   Jag vill inte integreras med en enda av IS terrorister, andra terrorister, deras anhöriga, så kallade radikaliserade, kvinnoförtryckare, islamister, olika kriminella som gör andra illa. Veronica Palm får gärna integrera sig med dem även för mig. Jag tycker dock att IS terrorister och de som har stöttat dem på något sätt har inget här att göra. Låt Assad ta hand om dem.

   Svara
   • Ja, de skall tydligen integreras i ”Sverige” inte i det globalistiska paradis där överheten lever. De skall bli röstboskap och inte konkurrera med de som ”styr världens öden” (som man sade i gamla Rolexreklamen).

    Det vi skattefinansierar är SFI, AF, osv.
    Tänk om det var engelska för MBA, gratis drinkar på Spy Bar, diplomatkuponger …

    Då skulle man få konkurrens. Ett fåtal har lyckats nästla sig in i maktens korridorer. Tänk hur det hade sett ut om man inriktade sig på den sortens utbildning? Social kompetens, framåtanda och skamlöshet på elitsossenivå har många nykommna med sig.

    Skall fundera mer på det …

    Svara
  • weasel

    /  02/21/2019

   Under de senaste 3-4 mandatperioderna har politiker från de sju partierna ägnat tusentals timmar åt att diskutera hur Sverige ska lyckas med ”integrationen” .
   Men nu…nu har äntligen Veronica Palm kommit på lösningen ;
   Importera terrorister och massmördare – för då blir ju tydligen integrationen bättre !

   Att ingen har tänkt på detta geniala sätt att komma till rätta med ”inegrationsutmaningarna” förut ?

   Veronica Palm är en sjuk varelse.
   Det här går faktiskt inte längre. Demokrati i all ära, men det känns som om det är dags att införa några slags grundläggande kompetenskrav på de som ska bli politiker… :/

   Svara
   • Senior

     /  02/22/2019

    Ja, det är ju ganska självklart i förlängningen.

    Som Mona Sahlin uttryckte det:
    ”Det är Svenskarna som skall integreras i det nya Sverige.”

    Nu har de ju fått hit några medhjälpare som kan ge svensken två alternativ, gå med oss eller bli av med huvudet.

    Det följer ju bara mönstret för alla socialistiska stater och vad de gör med oliktänkande kritiker. Gulag, killing fields, etc. etc.

    -Detta har varit utfallet i ALLA länder som försökt, till100%.
    Fortsätter Sverige på det inslagna spåret är det bara en tidsfråga.

    Svara
 38. Vic

   /  02/20/2019

  I princip kan man bli straffad i Sverige om man rökt/fått i sig droger i t.ex. Nederländerna och man har från svenskt håll ”satt press” på Nederländska företagare att de inte ska sälja cannabis till svenskar. (Typiskt svenska staten förresten, trots världens högsta skatter så ska någon annan göra deras jobb och fan om nån svensk skulle få för sig att röka två bloss utomlands eller spara en tusenlapp extra av sin pension, då jävlar).

  Däremot är det inga problem att folkmörda utomlands och sen komma hem. No problems, you’re good to go.

  För er som sett serien Narcos så vet ni att det enda effektiva medlet mot knarkkungarna i Colombia var utlämning till USA. På samma sett borde IS-terrorister misstänkta för brott i Syrien utlämnas till Syrien bums. Låt Bashar Al Assad avgöra deras öde. Syriska fängelser ska vara bra har jag hört.

  Svara
  • weasel

    /  02/21/2019

   Precis, Vic.
   Det är ju i Syrien som dom har begått brotten – så då är det i Syrien som dom ska dömas för brotten.
   Dom har ju faktiskt gått med i en armé som har bedrivit ockupationskrig mot Syrien.

   Vet inte om det skulle ha varit så uppskattat om Akilov hade fått åka hem till Uzbekistan och fått ”jobb och bostad” av socialtjänsten i Uzbekistan istället för att dömas till livstids fängelse i Sverige.
   ( Jo, bland MP och vissa svenska ”journalister” hade det säkert varit uppskattat, men inte bland normala människor… )

   Svara
 39. Gorby

   /  02/20/2019

  Alla människors lika värde.
  Svenskt par födde barn i Polen (EU). Men vid hemkomst så strular de svenska myndigheterna med att fixa medborgarskap. De skulle kanske slängt passen innan de reste in i Sverige.

  Svara
 40. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
 41. MiT

   /  02/20/2019

  Svara
 42. Gorby

   /  02/21/2019
  Svara
  • elina

    /  02/21/2019

   Hon är dömd och glad och har fått till och med plattform för sin sak..
   -Det har varit lite skönt att få en plattform för att lyfta upp de människorna som har kämpat för sitt liv så länge, säger Ersson.

   Svara
 43. MiT

   /  02/21/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2197256880368891/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARB968qTyR3JgxUOcT7YwwFd4nJ-2sk1GrKZUTZgT-ZyMVvYjdm8EX2DEjX-PRQxs4OaoOa8kRXTvNX537UdNl0JmJLofwANIkyUdo3Y-BM33WBffwUIS5UsSM21snIyCVqK96RQwaLel7Bxn4AjFJPGrL2ijDQLNqkR2OK_s9JLnu6EgbSonOt48GRsvYY8_g1MlAzFViS6pFoDm0iuYYOQyERA4UPNww59afGvazVJqM_boyPP4CZiHGB9XUnisInmMmXFutqCjywHZmdxbaRSr6CJjFZiqxB86jtnmtM6ucmuA9akeM91owAEGAPwaLUHOzf9CCtJYmO6A6pBwNy32g&__tn__=-R*

  Svara
 44. MiT

   /  02/21/2019

  Svara
 45. MiT

   /  02/21/2019

  Svara
 46. Olof

   /  02/21/2019

  Gode gud. Människan börjar prata om hur antidemokratisk fascism invandrat till Sverige. Nämner sedan Bali, Dousa och Amiri som exempel. Vilka alla växt upp i Sverige sedan så unga år att de torde ha obefintligt tankegods från hemlandet. Om man då inte är så rasistiskt lagd att man anser att politisk ideologi sitter i generna.

  ”Jag tycker mig se hur det är de invandrade på detkonservativa högerspektrat som spårar ur: Bali, Dousa, Rebecca Amiri.”

  Jag tror snarare det är vänsterns rasistiska tankegods kring tolkningsföreträde som gör att människor med invandrarbakgrund får lite, lite lättare att stå upp för sina tankar än etniska svenskar som direkt avfärdas som nazister. Plus att de tycks vara aningen mindre kuvade och totalitärt skolade än en normalsvenne. En frisk fläkt som åtminstone jag uppskattar.

  ”Detta med att maximera sin egennytta på bekostnad av andra, den är genemsam för den svenska högern (pga ideologi) och folk från totalitära samhällen med låg tillit.”

  Jag får säga att jag är lite fascinerad av hur totalt hon spårar ur. Visst finns problematiken med antidemokratiska traditioner bland olika människor med utländsk bakgrund. Men jag tror knappast det är till högern dessa dras, för de får knappast maximerat sin egennytta där. Det finns mycket lättare sätt att koppla in bidragssnabeln…

  https://mobile.twitter.com/Nymne/status/1098350625593671681

  Svara
  • ”Sträng marxist och utilitarist”.
   På mellanstadiet skulle jag ha sammanfattat det som ”Pucko.”

   I tweeten innan talar hon om ”totalitärt skolade individer”. Trodde det vara bara vampyrer som inte kunde använda spegel.

   Svara
   • Olof

     /  02/21/2019

    Och så på hennes blogg: ”Jag är övertygad om den vetenskapliga metodens överlägsenhet och vill ha evidensbaserad och rationell politik.”

    Fascinerande människa. Jag får intrycket att hon själv skulle kunna stå för innehållet i en hel avhandling om kognitiv dissonans.

    Svara
    • ”There’s enough material here for an entire conference.”
     – Fawlty Towers, ”The Psychiatrist”

     Svara
     • Olof

       /  02/21/2019

      Ja, jag sitter med popcorn och följer hennes trådar och försöker verkligen förstå vad grunderna i hennes tankefel är. Men det är ett sådant sammelsurium av totalt psykotiska avvikelser från verkligheten att det är svårt att reda ut.

      Hon tycks helt okunnig om den politiska uppfattningen hos människor hon nämner. Hon tycks ha en helt absurd ide om demokrati. Hon tycks inte kunna se sina egna totalitära läggningar och tycks tro att totalitarism på något sätt är ‘höger’. Hon tycks tro att politisk filosofi är genetisk och kan styra människor som är födda här. Vilket naturligtvis blir ännu mer absurdistiskt av att Balis föräldrar kommer från vänstertotalitärislamistiska folkets mujahedin.

      Definitivt konferensmaterial. Hon hänger inte ihop någonstans.

 47. MiT

   /  02/21/2019

  Herregud…

  Tar med ett svar också 😛

  Svara
  • Vi får bara tillåta invandring utanför ”högerspektrat.” Ett sätt är att kanske att stoppa alla som inte garanterat kommer att leva på bidrag och därför tvingas rösta vänster för brödfödan.

   Skall se efter vilka det är som faktiskt utvisas, jag har säker fel …

   Svara
   • Olof

     /  02/21/2019

    Ja, problemet då blir ju att eftersom Sverige är såpass extremt som det är så är ju i princip alla länder i hela världen mer konservativa. Det blir helt enkelt jäkligt svårt att hitta någon invandring från någonstans alls som inte leder till en ‘högervridning’. (Av vuxna då, alltså, till skillnad från Åsa är jag inte rasist och tror inte en meningsfull grad av kultur sitter predestinerad i generna).

    Och även om vi skulle selektera på sociala frihetsindikatorer som t.ex feminister eller homosexuella från förtryckande länder, så misstänker jag att även dom hamnar på skalan ‘fascistiska högerreaktionära’ med Åsas och den svenska vänsterns mått mätt, eftersom de kanske inte hatar sexrobotar och vita män på rätt feministiska sätt.

    Men som du säger, herregud, har människan sett en spegel?

    Svara
    • Rikard

      /  02/22/2019

     Hej.

     Selektera utifrån frihetsindikatorer som du skriver blir ju kul.

     -”Jaså, sökande Mummel Mummelsson från Mummelistan säger att hen är homosexuell och polyamorös, och därför söker asyl i EU-provinsen Sverige?”

     (Via tolk) -”Ja, just det, det stämmer.”

     -”Ja, dåså, ja det skall nog gå bra. Vi skall bara genomföra våra tester för att se om det stämmer. Om du ber Mummelsson att kliva in i omklädningsrummet, så skall vår testpanel ta hand om saken under eftermiddagen. Nödvändig utrustning finns i angränsande rum, och som tolk måste du närvara genom hela testet.”

     -”Va? Men vänta…” [bortdöende rop när stadiga testare från SLM för bort den asylsökande]

     Eller hur skall man annars göra?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Olof

       /  02/22/2019

      Du har naturligtvis helt rätt, det är nästan omöjligt att avgöra. Det man möjligtvis skulle kunna göra är ju att ta emot sådana som har konkreta domar/straff mot sig i hemlandet för aktiviteterna.

      Eller så kanske vi kan kolla upp hur BBC tänkt göra nu när de vill kvotera på sexuell läggning.

 48. MiT

   /  02/21/2019

  Svara
  • Senior

    /  02/21/2019

   ”Jag ber också om tillåtelse att publicera vår kommunikation på min blogg, naturligtvis utan att nämna Sariaslans namn.”

   -Skriver hon på sin blogg…..

   Svara
 49. MiT

   /  02/21/2019

  Svara
  • elina

    /  02/21/2019

   Läs!

   Svara
   • Senior

     /  02/22/2019

    Stryp alla bidrag.
    Kommer tyvärr inte att ske då hela syftet med alla ”folkrörelser” idag är att sprida den rätta läran. Där kan vi tala om ändamålsglidning genom åren…..
    -Liksom LO-facken.

    Svara
 50. Gorby

   /  02/21/2019

  Hanif Bali dominerade i kvällens Opinion live.

  Svara
 51. MiT

   /  02/21/2019

  Svara
  • weasel

    /  02/21/2019

   Varför har hon inte adopterat barn ?
   Är hon nationalsocialist ? 😦

   Svara
  • Motkraft

    /  02/22/2019

   Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det utan att låter illa. Hon har ett gediget jobb framför sig att skydda sina döttrar från mångkulturens baksida. Vilket inte är ett lätt jobb då unga tjejer gärna förälskar sig i badboys och exotiska killar.

   Men hon har säkerligen sett till att de går i någon av de finare skolorna och inte beblandas alltför mycket. Kanske lyckats styra det så att de håller ett avstånd till ”den andra sidan” där mindre inkomststarka föräldrar tvingas bo och låta sina barn gå i skolan.

   Det största sveket av politikernas är inte mot ”nationalister” som vill ha Sverige vitt och som det alltid varit. Det största sveket är mot riktig arbetarklass som inte har pengar att köpa en lägenhet med behörigt avstånd till kaoset. Och mot skötsamma invandrare som tvingas leva nära kaoset och som inte får ta del av Sverige som det alltid varit.

   Det måste vara fruktansvärt för den som kanske kommit till Sverige för tio år sedan och som valde Sverige just för att Sverige är sekulärt, demokratiskt, jämlikt, hade låg brottslighet och tryggt samhälle där även de svaga månades om. Som flytt från religion, ojämlikhet och förtryck.

   Och att tvingas se på när Sverige omvandlas till det de flydde ifrån.

   Svara
   • Rikard

     /  02/22/2019

    Hej.

    Skötsamma och välintegrerade (som i att det är de som anpassat sig till Sverige) invandrare är ofta de hårdaste och mest… verbalt dramatiska kritikerna av svensk politik, särskilt de som har barn och barnbarn födda i Sverige.

    De om några känner till skillnaden mellan att som en kollega och granne i Malmö formulerade: ”släppa in rätt folk och kasta ut idioterna”, med vilket han menade de hundratusentals som föraktar och hatar svenskar och endast vill leva som parasiter på oss – hans ord, inte mina. Jag har sällan hört någon förbanna sitt eget folk (palestinska araber) med så hårda ord.

    Det är många, från allt ifrån MENA till Sydamerika, som jag jobbat med som undrat varför Sverige gör som det gör – inte bara de senaste tio åren, utan betydligt längre. ”Släpper ni in för många muslimer dör Sverige” sade en muslimsk kvinna från Irak 2002.

    De är mot den bakgrunden jag ser det som nödvändigt med massutvisningar av alla som nu saknar skyddsbehov, utom just de som är välanpassade, skötsamma och självförsörjande. Jag har lyssnat på vad kroater, serber, bosnier, araber, etiopier, somalier, turkar, kurder, greker, zigenare, afghaner, ungrare, ryssar, argentinare, italienare, perser, med flera säger.

    Jag har också lyssnat till arabiska föräldrar som förklarar att sönerna skall ha fruar från hemlandet, för de klarar inte av att sköta sig med svenska kvinnor (och svenska kvinnor kan inte hantera dem rätt), men döttrarna skall helst ha svenska män och inte araber, just därför att döttrarna var uppvuxna som delvis svenska och därmed inte skulle acceptera en typisk arabisk man.

    Jag har lyssnat på zigenare som förklarat att hur välanpassad man än är och hur mycket vänner vi än är, så går familjen och klanens vilja alltid före, och att jag inte får glömma det.

    Jag har lyssnat på flera muslimer som varnat för att tillåta moskéer och koranskolor, och de som ställer krav på Sveriges anpassning till islam måste kastas ut, för annars blir Sverige som deras hemländer.

    Mina åsikter om invandring är baserade i hög grad på vad just invandrare sagt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Tänk vad invandrare är rasistiska!

     Tur att det bara finns svenskar i Sverige, i evigheters evighet, landet av Guds nåde.

     ”Långt hitom flinten å långt bortom luman fanns landet …”

     Svara
 52. Gorby

   /  02/21/2019

  Svara
  • Gorby

    /  02/21/2019

   Svara
 53. Det här kan bli intressant.
  http://svenska-zoner.com/

  Ledarskribenter, börja brunsmeta!

  Svara
 54. En minister. I en regering. I ett land som funnits i flera hundra år, inte något protektorat skapat nyligen av en FN-omröstning. Inte en fritids- eller lotteri- eller älgminister eller något annat trams.
  En utrikesminister.

  Svara
 55. Det som är slående är inte hur Bali tar till kraftuttryck utan hur behärskad han är.

  Svara
  • weasel

    /  02/21/2019

   Åsa Hidmark ?
   Vem är det ?
   Hon verkar vara någon slags rasbiolog ?

   Svara
  • Ivar L

    /  02/22/2019

   Nog för att det immigrerat en hel del superreaktionära men de heter inte Dousa eller Hanif, den bedövande majoriteten är djupt troende sunnimuslimer till att börja med.

   Svara
 56. MiT

   /  02/21/2019

  Denna alltså, rötan sitter djupt…:

  Svara
  • Rikard

    /  02/22/2019

   Hej.

   Bali undviker medvetet en viktig faktor: han och Dousa är vad som kallas naturaliserade tack vare att de föräldrar och den miljö de vuxit upp i fostrat dem till svenskar i tänkande och kulturell praktik.

   Hade Bali och Dousa vuxit upp som tiotusentals andra med samma härkomst hade de inte uttryckt sig eller resonerat som de gör, då de varit fostrade i en helt annan kulturell kontext.

   Bali är knappast omedveten om denna faktor, men undviker troligen för att han tidigare varit en ivrare för invasionsinvandring och varit precis lika oemottaglig och föraktfull mot invandringskritiker som andra nu är mot honom. Ett annat skäl för honom att undvika den frågan är att då kommer genast nästa fråga: om naturalisering och assimilering är vad som krävs för att invandrar och deras barn skall bli svenska, hur gör vi konkret för att detta skall ske?

   Från den frågan är steget inte långt till att tvingas erkänna att BSS och liknande grupper hade rätt i sin kritik av invandringen, precis som SD haft de senaste tio åren.

   Och så modig är inte Bali, ty då skulle han raskt bli utesluten.

   Däremot är han duktig på att bygga en ny fasad. Han blir nog inte nästa partiledare, men kanske nästa igen. Tack vare masken han anlagt medialt kan han säljas till partiets bägge flyglar som både tuff i invandringsfrågan, och liberal i identitets- och ekonomifrågor.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Olof

     /  02/22/2019

    Om man tittar på den stora norska tivillingstudien från något år sedan runt faktorer kring utbildningsresultat så verkar miljön vara en väldigt mycket starkare faktor än föräldrar vad gäller beteende (för utbildningsresultatet var miljö och gener på ungefär samma nivå medans föräldrarna själva påverkade väldigt lite). Ur evolutionsbiologisk synvinkel kan det vara rimligt eftersom förmågan att anpassa sig till och fungera i sin kontext sannolikt är viktigare för överlevnad och fortplantning än relationen till den tidigare generationen.

    ”hur gör vi konkret för att detta skall ske?”

    Ja, däri ligger ju problemet. Själv tror jag lösningen ligger i samma gräns som identifierats som drivande för segregation – när koncentrationen av utomeuropeiska invandrare går över runt 5 procent börjar människor självsegregera. Under den gränsen torde alltså negativ påverkan vara obefintlig, sannolikt på grund av att miljötrycket blir högt för integration – evolutionsbiologiskt är det i det läget i princip den enda framkomliga vägen.

    Men som sagt, den bron har man bränt och det går inte längre att uppnå. Så Åsa får nog räkna med ett kraftigt kliv åt (vad i hennes psykotiska värld är) ”höger”. Och inte den anti-kollektivistiska höger som personerna hon nämnt tillhör utan den mer totalitära extremismen som t.ex grå vargarna. Om hon då inte vill ta till de utilatiristiska lösningar som vänstern brukar föredra. Typ nån form av läger brukar ju gå bra…? Gulag till folket!

    Svara
  • Grodan Boll

    /  02/22/2019

   @MatsMorell ger en 404 för mig.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/22/2019

   Hah! Ytterst tveksamt

   Gillar du Åsa kanske du också gillar:
   @AliEsbati
   @AnntiKapitalist
   @FilosofenNils
   @JonnaSima
   @Isobelsverkstad

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/22/2019

   Intelligenta människors totalt blinda fläckar fascinerar mig. Hur kan kommunisten helt ha glömt Iran och hur vänstern fick draghjälp från islamisterna, tills islamisterna kände att de inte behövde någon kompis längre. Vi har ganska god koll på valdemografierna. Det ser inte bra ut, men huvudet ska obönhörligen ner i sanden.

   Jag gissar att @Jollarn, jag, MiT, Sargon m.fl. är väldigt lika i att vi egentligen är aningen vänster, men blivit relativt höger pga stolpskotten. Vi har inte förändrats utan det är våra forna hemvister som tagit en vänstergir rakt ner i identitetsträsket.

   Svara
   • Senior

     /  02/22/2019

    Precis så.

    Svara
   • Olof

     /  02/22/2019

    Ja, det är väldigt tydligt att hon inte har en aning om vad hon pratar om i mycket. T.ex:

    ‘Det är ju därifrån som mkt av fattigt folks tilltro till Trump kommer: ”kolla så hänsynslöst och effektivt han maximerat sin egennytta och byggt sin förmögenhet, om han är president kommer han vara på vår sida och göra det åt oss’

    Um… va? Har hon gått i Jussi Smolletts school of MAGA anthropology? Eller har hon hyrt in Fusion GPS för att få mer kisssexhistorier från Steele?

    Jag har inte sett någon Trumpväljare ha en motivation som på något sätt kan liknas vid ovanstående.

    ”Orsaken till att jag tar upp Dousa och Bali är ju att jag ser Trumpismens demokratiförakt som det högerextrema/konservativa hotet mot demokratin”

    … var är detta demokratiförakt? Det är inte Trump som försökt få Trump avsatt för att han inte gillar det demokratiska utfallet. Trump har följt alla demokratiska spelregler som finns i USA.

    I de fall han tar till metoder jag personligen tycker är olämpliga, som t.ex att använda National Emergency för murbygget nu, SÅ HAR KONGRESSEN SJÄLV VALT ATT GE PRESIDENTEN DEN MAKTEN HELT DEMOKRATISKT. För årtionden sedan. Vilket de inte borde gjort. Men det är fan inte Trumps fel.

    ”Trumpism handlar inte om att gilla trump, det handlar alltså om att ohämmat vilja sko sig och sina närmaste, om i maktposition, och att ljuga om, förvrida och förtala meningamotståndare ist för att ha ambitionen att föra ett demokratiskt samtal.”

    Um… japp. Som sagt, jag tror Åsa behöver se över sina källor för jag tror hon tittat på lite för mycket CNN eller MSNBC eller liknande. Eller än värre, följt andrahandsfejknews som DN.

    För vem är det som ljuger? Det är inte Trumps väljare som spenderat veckor med att kalla folk rasister för att de haft ett obekvämt leende på läpparna efter att ha blivit överösta av homofobiska och rasistiska ord i timmar. Det är inte Trumps väljare som betalat kollegor för att fejka hatbrott mot dem för att de skall få uppmärksamhet och löneförhöjning från sina $65k i veckan.

    Det lär bli jobbigt för Åsa om hon till slut orkar se verkligheten i ansiktet och inse att hälften av vad hon trott är lögner. Och jag skulle tippa på att hon får svårt att umgås med sina ‘vänner’….

    Svara
    • Senior

      /  02/22/2019

     Gällande de citat från henne om trump som du återger: de säger mer om hennes uppfattning enligt devisen ”genom sig själv känner man andra” än om Trump.
     -Hon läser snarare in hur hon och hennes vänsterkollegor skulle agera i den situationen än hur Trump de facto agerar.

     Kollar man de dekret och beslut han tagit, hur han de facto agerar, är det mer eller mindre helt i enlighet med de vallöften han avgivit.

     Om man sedan håller med honom i sak eller ej däremot, är något helt annat, som hon och hennes gelikar också har en förmåga att (medvetet?) försöka blanda ihop.
     -Möjligen även det enligt devisen genom sig själv känner man andra, med tanke på sossarnas historik av brutna vallöften…..

     Svara
     • Precis. Tar ofta upp exemplet Jacob Rees-Mogg. Brittisk konservativ, relativt gammaldags framtoning. Väldigt ”Public School” – dubbelnamn betyder antingen överklass eller champagnesocialist på The Guardian.

      Därtill Katolik. Rees-Moog tycker att abort är förskräckligt men accepterar att samhället i stort tycker det skall vara tillåtet. Han har uttryckligen sagt att han inte vill komma till makten via något slags kupp och förbjuda ditt och datt över natt. Han vill genom diskussion omvända andra till sin ståndpunkt.

      Nu är han givetvis en slipad politiker, men att ens säga något sådant gör honom suspekt för de flesta på vänsterkanten. Är det inte makt som är det viktigaste? Helgar inte ändamålet medlen? Han försöker nog dölja något.

   • Bra analys från Poole. Någon som dessutom tämligen helhjärtat verkar omfamna ”white liberal guilt”!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  02/23/2019

     Apropå blindspots 😉
     Han har dock börjat äta upp sin egen bias i och med begynnande kritik mot hans idol Bernie Sanders.

     Svara
     • Ja, jag tror att han är en av de få som väljer verkligheten och sitt samvete framför att få vara med i gänget. Han har all heder av detta.

 57. x

   /  02/22/2019

  Va fan får jag för pengarna?

  Svara
  • Sekten som styr Sverige arbetar hårt för att förstöra landet!

   Svara
  • Senior

    /  02/22/2019

   Detta är egentligen bara dimridåer och rök:
   Pengarna går till likasinnade inom ”internationalen” etc.
   Samma sak med bistånd från SIDA.

   Det handlar om att stötta och finansiera socialistkollegor i andra länder.

   oavsett om de kallar det gender coach, demokratiprojekt eller vad som helst.
   Syftet är ändå att stötta sina socialistkollegor.

   Svara
   • Olof

     /  02/22/2019

    Serbisk inrikesminister: Så, när vi jämställdhetsintegrerat vår polis, vilken uppklarningsfrekvens kan vi räkna med?
    Svensk diplomat: … uppklarning? Hur menar du…?

    Serbisk polischef: Idag skall vi få hit en grupp svenskar som skall varna oss för hur de gjort i Sverige så vi inte på några villkor gör samma misstag. De är rätt välmedicinerade, men kommer från ett mentalsjukhus, så kom ihåg att mest nicka och le så blir det här bra.

    Svara
    • Senior

      /  02/22/2019

     Ja, jag tror Ungern fått nog av politiska kommissarier….

     Svara
     • Senior

       /  02/22/2019

      …….Var jag nu fick Ungern ifrån…. Svårt att hålla två tankar i huvudet ibland….

     • Högst förståeligt, det är EU-val snart – ”Ungern” är EU-valets ”Trump”.

      Vi kommer att bli lika trötta på ”Ungern” från SVT som vi brukar bli på julsånger i mitten av November!

 58. MiT

   /  02/22/2019

  Svara
 59. Havre flarnstad

   /  02/22/2019

  Detta hade jag inte sagt för ett år sen men faktum är att mainstream muslimer o spec d från just Syrien hatar islamister mer än svenskar o varför vet jag det?

  Har en god vän som blev konvertit varvid jag tänkte ”va fan händer? ” så jag gick med några gånger till moskén vid medis i sthlm där de översätter predikan till svenska och otroligt nog har ja inte hört Ett enda ord som ens med den mest nitiska hållning skulle kunna tolkas som islamistisk fundamentala ord.

  Tvärtom var den första ja hörde imamen som predikade att hur viktigt det var att visa kärlek gentemot alla oavsett religion. Syrier har förklarat deras har mot IS /Al-Qaida och inte bara för de förstört deras land utan hur vanliga muslimer inte ens anser wahabism tillhör islam.

  MEN utanför moskén kan d finnas en del skumma typer men vart hatet predikas är i små källarmosker i segregationens förorter har hört skräckhistorier hur fundamentalistiser försökt värva andra till att delta i just dessa källare under tiden kalifatet stod på topp fanns dom öppet utanför tunnelbanan o aggressivt gick på vänner till mig som inte ens är religösa.

  Så där fick ialf jag ändra min uppfattning om islam i sig även om jag som många andra anser att det inte alls ska till nån jävla rätt i Sverige som delar ut småstraff på bekväma öppna anstalter för det är vad som skulle vänta här. Tvärtom anser jag att man på sin höjd kan kosta på dom en enkel blykula i bakhuvudet på plats i öknen och så anser antagligen majoriteten Syrier med.

  Svara
  • Rikard

    /  02/22/2019

   Hej.

   Är det fortfarande Hassan Moussa som är imam?

   ”Vad är det för fel på er ni barnbarn till Muhammed? Hur länge tänker ni utstå denna förnedring av muslimer utan att handla? Amerikanska och brittiska soldater, barnbarn till Hitler, torterar muslimer i Irak…”
   Hassan Moussa i predikan i Stockholms moské 14 maj 2004. Citerad i Svenska Dagbladet 23/5 2004.

   Tidigare såldes inspelningar med predikningar där man uppmanade till folkmord på judar, men det kanske man slutat med? Eller så är det som med alla gånger man i Malmö bjuder in imamer och andra skriftlärda: man har ”otur” när man kollar upp vad de brukar predika.

   Det finns inga skäl att låta muslimer vistats i Sverige, eller sprida islam i Sverige.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jans

     /  02/22/2019

    Dessutom, om predikningarna är översatta till svenska mitt i journalistisken Mecka i Sverige, en plats som kryllar av PK-journalister så kan man nog misstänka att det finns en viss PR-faktor som spelar in här. Det finns säkerligen olika extrema moskéer men man kan likaväl välja att titta på hur det ser ut i länder där islam har en dominerande ställning och vad jag vet finns det inte ett enda sådant land som är frihetligt och demokratiskt. Södermoskéen säger helt enkelt inget om den stora bilden.

    Svara
 60. elina

   /  02/22/2019
  Svara
  • Bamse

    /  02/22/2019

   ”Har själv valt” – bah! Jag satsar ”dollars to doughnuts” på att om det kom nåt läge där exempelvis en arbetsgivare skulle hålla på sin sekulära klädkod även för henne skulle det bli ett jäkla gnäll om hur arbetsgivaren i fråga är rasist och ”hindrar muslimska kvinnor från att delta i samhället”.

   Ett Gävla huckleri är vad det är!

   Svara
  • Jans

    /  02/23/2019

   Jag hörde att Gävle skall köra med bikinibrudar nästa gång.

   Svara
 61. Gorby

   /  02/22/2019

  Ops. Nu hände det igen på SVT.

  Svara
  • lensof

    /  02/22/2019

   Fråga till mig: Varför har du ingen TV?

   Svar: För att jag vill behålla min mentala hälsa.

   Svara
   • Gorby

     /  02/22/2019

    Svara
  • Gorby

    /  02/22/2019
   Svara
   • Kronblom

     /  02/22/2019

    Heter inte den där VPK Snecker också Westerlund?

    Svara
  • Den advokatfiman igen?
   ”Ah, Mr de Basso, we meet again …”
   Nej, vänta, jag kan bättre, få se nu.

   ”We’re not so different, you and I, Mr Bali.”

   Svara
   • Eftersom jag börjat citera Fleming:

    ”Once is happenstance. Twice is coincidence. The third time it’s enemy action.”
    – Goldfinger

    Svara
 62. MiT

   /  02/22/2019

  Svara
 63. Gorby

   /  02/22/2019

  Mångkulturen kommer till Östermalm.
  Observera att patriarkatet råder bland beslutsfattarna.
  Endast kvinnor på ledande ställning som svarar på frågorna.
  Viktig är att inte ställa grupp mot grupp…

  Svara
 64. MiT

   /  02/22/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  02/23/2019

   En viktig observation i slutet av diskussionen:

   Allt handlar inte om bilar. Damm och vårens ankomst är kompisar även på cykelbanor och trottoarer.

   Svara
 65. MiT

   /  02/22/2019

  Svara
 66. MiT

   /  02/22/2019

  Svara
  • Gorby

    /  02/22/2019

   Svara
   • Gorby

     /  02/22/2019

    Äh,
    Denna hamnade ju fel…

    Svara
    • elina

      /  02/23/2019

     Ja men…Det finns inget kvar att dra från äldreomsorgen. Då måste man dra in gatubelysning. De fick dock ge sig.

     Svara
  • Olof

    /  02/22/2019

   Haha, ja, jag skulle tro att ångestnivån hos röda armen också sjunker för de lär ju knappast mötas av något motstånd här i Sverige.

   I all sin tragik är det ändå något komiskt att se slutet på en civilisation, hur den liksom faller ihop när bristen på utmaningar försvagat befolkningen tills den inte längre har någon förmåga att försvara sig.

   Svara
   • ”We are on a nice downward glide. I call it circling the drain. And the circles get smaller and smaller and faster and faster. And you watch the sink empty. Huish!

    I then we’ll be gone. And that’s fine. I welcome it. I wish I could live 1000 years to watch it happen. From a distance – so I can see it all.
    […]
    It lifts me up, because I gave up on this stuff. I gave up on my species and my fellow countrymen. Because I think we squandered a great gifts. I think humans were given great great gifts: walking upright, binocular vision, opposable thumb, large brain… making tools, language, learning… Great gifts!
    […]
    Please… whatever happened?…. And that’s why I’m divorced from it now. I see it from a distance. I got myself a divorce. I said: ”George, you have no stake at this, you don’t care one way or another. So watch it, have fun.”
    […]
    Oh, they say if you scratch a cynic, you’ll find a disappointed idealist. And I would admit, that somewhere underneath all this there’s a little flicker of a flame of idealism that would love to see it all – huish – change. But it can’t happen that way. And incremental change – it just seems the pile of shit is too deep.”

    -George Carlin

    Svara
  • Ivar L

    /  02/23/2019

   Handlar inte detta mycket om pengar? Tar man bort rött kött så är det väl i princip bara kyckling som återstår och det är billigt. I och för sig kan de satsa på mer fisk men det är både dyrt och inte särskilt ”klimatsmart” eller ekologiskt i de flesta fall.

   Sedan kan man ju fundera på om det inte i längden riskerar leda till proteinbrist, särskilt om det flyttas ner i åldrarna med detta.

   En annan fundering, generellt jag har är om vegetariansimen och framförallt veganismen i längden kommer att leda till försämrad kognitiv förmåga hos de grupperingar som ägnar sig åt detta. Jag tror de som håller på med detta kommer att bli lite sega i huvudet på sikt.

   Svara
   • Senior

     /  02/23/2019

    Jag har fått för mig om att detta handlar mer om ideologi och att folk skall bli fogliga.

    Ungefär som att folk har sorterat färgat/ofärgat glas i 30 år, för att bilen som hämtar det häller allt i samma flak så det blandas igen, eftersom resten av kedjan inte är/varit utbyggd.

    Eller den sopsortering folk gör nu, bara för att värmeverket måste blanda ihop delar av det igen för att kunna förbränna vissa svårbrända sorterade sopor med hjälp av andra mer lättantändliga sopor som katalysator.

    Ett meningslöst arbete man lurar i medborgarna bara för att….

    Svara
   • Maxie

     /  02/23/2019

    Wow, du har helt fel om det där med att bli ”sega i huvudet.” Äter man som man ska drabbas man inte av näringsbrist; ingen seriös dietist skulle ens komma i närheten av att påstå detta, tvärtom säger det alltid att allt handlar om kunskap om vad man ska äta. Har man den kunskapen finns det inga problem med att vara vegetarian eller vegan.

    Svara
    • För all del. Men det är mer yoga och långsamma simturer än kraftsport.
     En standardmetod för ”sekter” är proteinfattig kost som gör folk medgörliga.

     Visst går det om man vet. Men de flesta som gör det av egotistiska skäl för att se goda ut börjar med att bara plocka bort kött. Linser och bönor tar tid att vänja sig vid.

     Svara
 67. Gorby

   /  02/23/2019

  Svara
  • Svara
  • Och så smartaste bästa småflicksgänget:

   Svara
   • weasel

     /  02/23/2019

    Tja, hellre ET än Strandhäll och de andra rymdvarelserna som sitter i den svenska regeringen :/

    Svara
 68. Trolljägarna

   /  02/23/2019

  Före detta VD för Svenskt Näringsliv Leif Östling förutspår systemkollaps
  https://samnytt.se/fore-detta-vd-for-svenskt-naringsliv-leif-ostling-forutspar-systemkollaps/

  Svara
  • Senior

    /  02/23/2019

   Precis så.
   Leif Östling har helt rätt på alla punkter.

   Svara
 69. Gorby

   /  02/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  02/23/2019

   Precis så.

   Man ger alltså hellre terrorrister och brottslingar inflytande än att SD skall få det…..

   Jag saknar ord för det.

   -Sedan spelar det ju ingen roll hur många lagar man instiftar så länge det inte finns ett rättsväsende som klarar av att hantera de som vägrar rätta sig efter dem.

   Jag konstaterar att systemkollapsen som Leif Östling pratar om troligen är ännu närmare än vad han säger. Han glömde även att nämna den totala laglöshet som breder ut sig i allt snabbare takt i landet, med utgångspunkt från våra ”utanförskapsområden” som det så fint heter i de områden man inte kan (eller snarare vill eftersom man vurmar för mångkultur) upprätthålla lagen. Anledningen till att det är utanförskapsområden är ju för att de vill vara utanför, med sina egna lagar och regler, sin egen kultur. -Oavsett hur mycket pengar man kastar på dem.

   5-10 år sade han, jag tippar snarare på max 4 år, lagom till valet.
   -Undantagstillstånd och en krigsministär med speciella befogenheter, tomten Löfven som enväldig statsminister på obestämd framtid….

   Svara
   • Senior

     /  02/23/2019

    Personligen är jag mer orolig för Sveriges sammanbrott.

    https://ledarsidorna.se/2019/02/europa-bavar-in-for-ett-algeriskt-sammanbrott/

    Svara
    • Ivar L

      /  02/23/2019

     Det intressanta med fruktan för det Algeriska sammanbrottet är varför EU, en av världens rikaste regioner skall behöva frukta ett sammanbrott i ett land som skiljs från den egna kontinenten av ett enormt hav. I grund och botten är det inte Algeriet som är problemet utan det faktum att en av världens rikaste regioner inte har den politiska förmågan att upprätthålla sin egen gräns trots extremt gynnsamma geografiska förhållanden i alla riktningar (utom åt Ryssland).

     Svara
     • Senior

       /  02/23/2019

      Precis så.
      När du lägger fram det sådär framstår det ju som om EU stoppar huvudet i sanden och vägrar inse vad som verkligen är problemet.

      -Eller om man vill vara lite konspiratorisk, att de med denna ”oro” i själva verket lite smått förbereder folk för vad som komma skall i enlighet med sin planerade agenda (2030).

 70. Ivar L

   /  02/23/2019

  Hur kommer det sig att vänstertomtar är så förtjusta i islamsk extremism?

  Vänsteradvokaten Mikael Westerlund om IS i Opinion Live:
  ”– Är det en frihetsorganisation eller en terrororganisation, funderade Westerlund.”

  Hur kan man ens snudda vid tanken på att IS har något med frihet att göra? En organisation som slåss mot en vidrig diktator för att införa ett styre som är ännu vidrigare, hur kan det någonsin i någons huvud bli en ”frihetskamp”? Och varför fattar inte vänstertomtar att de själva är bland de första som kommer att halshuggas i ett samhälle enligt IS modell? Det är väl bara judarna som kommer att halsuggas före bärare av västerländska ideologier som kommunism?

  Oj förlåt, jag skrev fel. Det heter ju ”få skador på halsen”, inte ”halshuggas”.

  Svara
   • Senior

     /  02/23/2019

    Denna kommentar förtjänar att lyftas fram, särskilt det första stycket, som i sin enkelhet påvisar vänsterns förhalningstaktik och strävan efter revolution och proletariatets diktatur.
    En revolution de ”outsuorceat” till islamisterna likt i Iran 1979. -Ändamålen helgar medlen.

    Vad de inte verkar ha lärt sig är att Islamisterna är än mer onda, men framförallt mer grymma och våldsamma än vad de själva är, och kommer att sluka även dem själva. Proletariatets diktatur lär istället bli Mullornas diktatur, precis som i Iran…

    Nåväl:

    ”Hur kan vi ha hamnat här? Bali står vid absoluta grundsatser för hur man värnar en demokrati och rättsstat. Westerlund pratar juridiska spetsfundigheter som möjligen är intressanta vid en domstolsförhandling, men politiskt komplett irrelevant.

    Håller Svensk vänster på att förgöra sig själv, eller har de uppfunnit en sekulär version av gudsnådelighet? För nu återstår bara de hjärtenupna tanterna av båda könen som blir förfärade av allt som ger dem halsbränna ity de bliva så upprörda av hårda ord.

    Det kommer att bli betydligt hårdare. Bali har fullkomligt rätt. Det är en ren skam att flathet inför ren ondska kunnat bli tidens lösen. Vem är beredd att dö för Sveriges frihet och demokrati? Svara på det först av allt, så blir bilden betydligt klarare.”

    -Fredrik Larsson

    Svara
  • ”Är det en frihetsorganisation eller en terrororganisation”

   Som Peterson sade, vi vet kanske inte vad ”Godhet” är, men ”Ondska” fick vi definierat för oss i Nürnberg. Sedan kan vi försöka eftersträva motsatsen.

   Upp till bevis, Westerlund. Kan du relativisera vad som helst? Nanking, Auschwitz, Gulag? Häxor ansåg vara ett hot mot inte bara samhället utan själen. Varför inte bränna dem?

   (Svammel om USAs atombomber under andra världskriget imponerar föga. Du kan inte på allvar mena att USA 1945 – med alla sina fel och brister som jag gärna kan lyssna på separat – motsvarar Kejsardömet Japan 1945?)

   Svara
  • Rikard

    /  02/23/2019

   Hej.

   Om jag, som en gång tillhört extremvänstern, får försöka svara på din fråga om vadan denna vurm för islam och våld kommer, så är svaret tudelat då den ena delen har med politik att göra och den andra med personlighet och psykologi.

   Den politiska delen går tillbaka till den postkoloniala tiden, som sammanfaller med det kalla kriget. När diverse länder eftersträvade självständighet pågick samtidigt ett spel i kulisserna om att säkra kontrakt och tillgång till råvaror för USA och Warszawa-pakten, med följden att svensk vänster automatiskt och reflexmässigt stöttade och fortfarande stöttar envar rörelse som är anti-amerikansk. Situationen mellan Israel och Palestina är den mest uppenbara: oavsett hur mycket den arabiska kulturen och islam strider mot de värderingar svensk vänster säger sig förespråka är de för alltid De Goda revolutionärerna som tappert försvarar sig mot imperialistlakejen Israel, USA:s allierade. En lagom blandning fakta och lögner gör det lätt att rationalisera stöd till regimer och kulturer, såväl som grupper (Polisario t ex) som i princip är vidrigare än vad några andra någonsin varit. Polisario lever exempelvis av inkomster från gisslantagning, slavhandel, utpressning, och smuggling – men har allierade ända upp på regeringsnivå i Sverige. Det är helt enkelt en arvsynd som vulgariserats och perverteras än mer av korsbefruktningen med postmodern teori och den nya rasismen, kallad intersektionalitet och vithetsstudier, och reducerats till sin minsta beståndsdel: är det ej kristna, bruna eller svarta folk som dessutom är mot USA är de Goda, annars inte.

   Den psykologiska delen är enklare: romantiska pojkdrömmar om att vara den tappre förkämpen som från en barrikad håller stånd mot kapitalets fascistiska lakejer och på nätterna genomför djärva räder bakom fiendens linjer. Som Biggles eller James Bond eller Mannen från UNCLE, fast socialistisk. Att nittionio av hundra av dessa har modet som hos en vissen tulpan förhindrar inte deras fantasifulla låtsaslek. Det är pojkarna som aldrig vågade det handlar om; de som var för fega för att på skolgården skydda sin mobbade kamrat med risk för stryk och utfrysning, eller som själva var mobbade. Det är flickorna som aldrig kunde vara med och konkurrera med poppisflickorna om de mest åtråvärda pojkarna. Istället för handling lärde de sig bemästra språket, och därmed tanken, så att de kunde omdefiniera verkligheten och sin egen roll, rationalisera sin feghet till överlägsenhet; om inte mätbart konkret, så åtminstone teoretiskt moralisk.

   När snart sagt hela ens umgängeskrets resonerar som ovan, och är sådan i personligheten, och gynnar och belönar den gemensamma illusionen, och även stat och samhälle hyllar detta vansinne…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Rikard

     /  02/23/2019

    Det var alltså Iavr L:s fråga ”Hur kommer det sig att vänstertomtar är så förtjusta i islamsk extremism?” som texten ovan försökte besvara.

    Hr Petig

    Svara
   • MickeP

     /  02/23/2019

    Satan Rikard.

    Jag tror du där satte huvudet på spiken.

    Vänliga hälsningar från en som s.a.s. såg det från den andra sidan.

    Men som inte brydde sig om detaljerna, bara om budskapet. Och som själv fick slåss mot mobbarna på skolgården, fysiskt, för att överleva.

    MickeP

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  02/24/2019

    @ Rikard,

    Det var, som ofta, ett väldigt bra inlägg!

    ”Situationen mellan Israel och Palestina är den mest uppenbara: oavsett hur mycket den arabiska kulturen och islam strider mot de värderingar svensk vänster säger sig förespråka är de för alltid De Goda revolutionärerna som tappert försvarar sig mot imperialistlakejen Israel, USA:s allierade.”

    Jo, det håller jag med om. Men är ”högern” fundamentalt annorlunda? Jag följer debatten i Israel och det är en hård etnostat med väl utvecklat apartheidtänkande. Nu tycker just jag inte att det är något fel i detta, men det stämmer verkligen inte med de värderingar som ”högern” påstår sig stå för.

    Min uppfattning är att grundproblemet här ligger en nivå ner och att högern är lika påverkad av detta som vänstern. Det handlar om att nästan alla svenska politiker i grunden har missförstått sitt uppdrag. De förefaller tro att de bokstavligen finns till för att rädda världen, inte att de representerar svenskarna.

    Araber och judar bråkar och krigar. So what! Läs gärna om saken och lär er om hur olika etniska grupper agerar för att överleva. Men LÅT BLI att ta ställning. Det angår inte oss! Vi är en väldigt lite grupp som numera lever under betydligt mer akut utrotningshot än både judar och ”palestiner”. De senare grupperna struntar totalt i vårat öde och kommer garanterat inte att lyfta ett finger för att hjälpa oss.

    Svara
 71. Herr Böna

   /  02/23/2019

  Svara
 72. elina

   /  02/23/2019

  Snart är alla skjutningarna slut för M – ledaren utreds av polis eftersom hans vapenskåp var olåst. Polisen tog hans jaktvapen. Han är ju jägare av vilt inte bara röster.

  Detta måste innebära att alla illegala vapen är borta och polisen nu börjar kolla att de legala är ordentligt bakom lås och bom.
  Eller?

  Svara
  • Kronblom

    /  02/23/2019

   Kan han sitta kvar efter detta? 😛

   Svara
   • lensof

     /  02/23/2019

    Jag tror att detta försöker dölja en avsikt. Att M-ledaren vill ha en ursäkt för att han tröttnat eller så har han fått påtryckningar.

    Ledaren lämnar hemmet, ingen är hemma men vapenskåpet är olåst. Vanligt beteende för en jägare???
    Och just denna dag så blir det inbrott i bostaden fast inget stjäls sägs det. Det enda som sker är att polisen kommer dit och finner skåpet olåst. Något de skulle kunna behandla diskret men det hela blir snarare stora rubriker.
    Lite förargligt verkar ledaren tycka att det är men inte mer.

    Det verkar vara lulligt, styrt eller så har jag missat något väsentligt.

    Svara
    • Kronblom

      /  02/23/2019

     De ska ha en ännu mer vänsterbliven som ersättare. UK vacklar i tron på socialismen och fulspelet mot Ungern samtidigt visar att det brinner i byxbaken på honom.

     Svara
  • Vilken märklig kedja sammanträffanden: larm, polis som kommer direkt, någon har vapenvårdat men gått därifrån tillfälligt.

   Man har förstås inte TV-licens och liknande trams kvar att skylla på …

   Svara
 73. Svtsar'n

   /  02/23/2019

  Pengarna räcker till alla men ändå vill våra medmänskliga politiker ta hit ännu fler bidragstagare:
  Unga med funktionsnedsättning hamnar hos socialen
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/unga-med-funktionsnedsattningar-hamnar-hos-socialen

  Funktionsnedsattas arbetsförmåga bedöms utifrån jobb som inte finns
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/forsakringskassans-bedomning-galler-latsasjobb

  Svara
 74. Gorby

   /  02/24/2019

  Fler ”IS-Svenskar” som ”vill hem”…

  Svara
  • Jonas

    /  02/24/2019

   Det är otroligt hur många som varit kockar och ambulansförare hos IS. 😀

   Svara
   • Olof

     /  02/24/2019

    ”Jag är beredd att ta mitt ansvar, vad det än leder till.”

    Skitbra. Leta upp närmaste vapen och sätt en kula genom huvudet på dig själv.

    Det är det enda man som IS medlem kan göra för visa att man tar ansvar. Du visste vad de gjorde när du reste dit, de var stolta över det och använde det som en del av sitt terrorkrig.

    Så visa nu att du kan ta ditt ansvar. Du valde själv att sluta vara människa. Sedan det valet har du ingen plats bland människor. Så ta ditt ansvar. En. Kula.

    Då har du åtminstone gjort det du kan och tagit det problemet från våra axlar. Vi människor lider till och med när vi måste avliva sjuka och farliga djur. Det skär i oss. För vi har empati.

    Så bespara oss detta. Gör det själv.

    Svara
  • Motkraft

    /  02/25/2019

   – Varför inte ta hem oss? Om någon är misstänkt så har de ett rättssystem som kan gå igenom det där.

   Om mördat människor i Irak och Syrien och blir infångad där så är det väl rimligt att det är Irakiskt och Syriskt rättssystem som dömer och straffar.

   Svara
 1. Beröm och kritik till Hanif Bali som petar på varbölden men är inte konsekvent | Vetenskapliga partiet
 2. Helt rätt ton – Micaels Lidéns Blog
 3. Hanif Bali har hamnat i centrum de senaste dagarna. Igen. Han brukar göra det då han är en av mycket få politiker som faktiskt vågar peta på varbölden. – QaDs Blogg
 4. Vad hade hänt utan Hanif Balis ton? | WTF?
 5. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: