Vad hade hänt utan Hanif Balis ton?

För nån vecka sedan så twittrade ju Hanif Bali om IS-honor som i stället för att ”komma hem” till Sverige kunde ruttna i öknen. Folk, eller ja, The Ususal Suspects, gick igång som vanligt på hans ton som de uppenbarligen tycker är ett värre problem än vad IS är. T o m några av hans kollegor i M hakade på och hukade och pinkade nästan på sig under vänsterextremisternas piska.

Nu har SVT och tidningsmedia haft flera reportage från fånglägren i området där nere. Och hör och häpna, de har faktiskt varit ganska bra reportage! Med bra frågor till de olika IS-terroristerna. Jaja, det har varit lite si och så med benämningarna, man har en motvilja att faktiskt benämna dem som mördare eller terrorister utan det har varit lite ”IS-tonåringen”, ”IS-svensken”, ”IS-anhängarna”, ”IS-aktivister” (som SR P4 Kronoberg kallar dem…) osv men i det stora hela har det varit rätt bra. T o m från SVT!

Nu är frågan, hade allt detta skett om Hanif Bali med ett rakt språk inte upplyst vad som faktiskt gäller med de som ”vill hem”? Att de faktiskt inte kan dömas för en enda sak? Att det bara är lögner när man säger att de ska dömas här eftersom det inte går? Herregud, svensk polis kan ju inte ens utreda ett mord eller en våldtäkt som sker i deras grannkvarter, varför ska de lyckas med det i en öknen far far away?

Att SVT och tidningsmedia hade gjort reportage ändå är nog ganska säkert men hade det fått den här uppmärksamheten? Hade de ställt samma typ av faktiskt kritiska frågor? Hade de klippt på det vis de gjort i sina filmade inslag? Osv?

Jag tror inte det. Det hade sett väldigt annorlunda ut utan Hanif Balis ”ton”. Med annorlunda så menar jag mer fegt, mer utslätat, mer ursäktande, mer inställsamt osv. Jo, det har varit lite åt det hållet ändå men inte alls i samma omfattning man är van vid. Utan hans ”ton” hade inte så många inom media nu tryckt på att det faktiskt saknas lagstiftning. Jag vet, det gör ont i svensk media att faktiskt visa hur illa det är men de har tack vare Hanifs ”ton” inte kunnat slingra sig undan den här gången. Hanifs ”ton” i den här frågan uppmärksammades av väldigt många och bara några få, The Usual Suspects, anser att den är ett problem. De flesta normala människor tycker den är helt rätt.

En annan sak är att det Bali drar igång lockar fram de där vidriga typerna som häckar inom t ex media

Kristina Lindquist stack fram trynet. Hade hon gjort det på det här korkade viset utan Hanif Balis ton?

Eller ja, just hon hade säkert dykt upp ändå i o f

Folk sa ju till att hon försöker slå på en gigantisk halmgubbe, Breivik var ju norrman, hade inte dubbelt medborgarskap, han bodde i Norge, begick sitt terrordåd i Norge och bestraffades i just Norge? Helt bisarrt av henne. Hade Breivik t ex flyttat från Sverige till Norge och haft dubbelt medborgarskap så kan man lätt tänka sig att Norge omedelbart dragit in hans norska.

Men de som påpekar att hon förmodligen är galen som håller på såhär är bara rasister såklart. Och höhö:ande brunhöger. Och det stärker henne i övertygelsen om att hon har rätt.

En Andreas Pettersson har också varit igång. Han jobbar för närvarande på… trumvirvel… Södertörns högskola. Har sett några påstå att han där utbildar poliser.

Andreas är dock bekant för mig sen tidigare här på bloggen

Nämligen för snart 5 år sedan när han kallade en som fyllde 14 år samma dag för ”våldsbenägna hatfyllda kriminella karlar”. Han är radikalfeminist och hade ansvar (tror jag) för något som heter/hette ”Juridiskt Forum på Umeå universitet. Där kunde man studera saker som t ex ”feministisk kriminologi”, ”genusrättsvetenskap” och ”genusrätt”.

Hans kollega dök ju givetvis också upp, en jurist som heter Susanna Eriksson, när man då kollade hennes sida på universitetet

Några nyckelord som beskriver mina forskningsintressen är (utan någon särskild inbördes ordning): genus, straffrätt, genus och brott, genus och rätt, genus och våld, femininiteter, maskuliniteter, postmoderna genusteorier, diskursanalys, rättsfilosofi och feministisk kriminologi.

så kunde man läsa det där.

I min forskning vill jag problematisera vissa gränser gällande möjligheterna till föräldraskap inom svensk rätt, eftersom dessa visar på konstruktioner och normer kopplade till bland annat kön, sexuella relationer, släktskap och biologiska band. Diskurser om detta i rätten bidrar även till att befästa innebörder av, och förväntningar på, familjen, tvåsamhet samt normalitet.Jag är bland annat inspirerad av genusrättsvetenskap och poststrukturalistisk feministisk teori.

Hos en annan anställd på Juridiskt Forum på Umeå universitet kunde man läsa det ovan.

Det var en orgie i makalös idioti på det där Juridiskt Forum på Umeå universitet. Det ovan är bara lite av det som finns där. Eller kanske fanns för vet inte om det är kvar men det bisarra folket finns säkert kvar på universitetet. Eller som Andreas, på ett annat liknande ställe.

Här är Andreas Pettersson

Här är mer om de bisarra typerna på Juridiskt Forum på Umeå universitet

Och ännu mer finns här

För att ens ha minsta möjlighet att förstå hur Pettersson kunde skriva om att byta ut Tobé, Kristersson, Åkesson, GP:s och SvD:s ledarredaktioner mot IS-terrorister från Syrien så bör man kolla igenom de tre ovan. Det är liksom ingen slump att just han skriver en sådan sak. Han anser faktiskt att de t o m är värre än IS-terroristerna. Han ska alltså utbilda svenska poliser.

För ca ett år sedan så var det nästan inbördeskrig i Fi om deras riksdagslista. Fi-medlemmar var upprörda över att Fi ville vara Fi och bortse från ev kompetens till förmån för hudfärg, kön, frisyr, halt och lytt, vänsterhänt, högerfotad, dum i huvudet osv. Folk var arga. Medlemmarna var jättearga.

Men argast av dem alla var…

Andreas Pettersson. Han var så arg att han var en vit kränkt man!

2014 när han gick loss på twitter så påstod han att jag och andra försökt tysta honom vilket är trams givetvis, det var ingen som försökte tysta någon eller begränsa någons yttrandefrihet. Men då skrev jag så här i ett inlägg om hans haveristtweetar

Jag har absolut inte försökt att tysta någon, vill Andreas uppfattas som en byfåne så får han gärna göra det. Och det vill han uppenbarligen. Men det är hans problem, inte mitt.

Jag noterar att han tagit mig på orden.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

148 kommentarer

 1. Hanif Bali har gjort en värdefull insats de gånger han ”tryckt på alarmet” för att varna!

  De andra i artikeln är räliga typer.

  Svara
  • Jodå. Hanif är likt en gäll ekorre med IS-skägg som varnar för IS-minor på en stridsvagn med ett stort M på sidan. Fler stridsvagnar, med andra bokstäver, är på samma rutt mot ett stort djävla minfält. Befälhavaren är ett fån iförd en allt för stor stridsvgnshjälm, men försöker ändå se viktig ut genom att rätta till glasögonen.

   Floskeln ”fjamåt!” hörs från en annan stridsvagn vid sidan om med ett stort ”C” på. Både stridsvagnar och minor kommer från USA. Saudiarabien betalar ”äventyret”. Som tack har bäfälhavarna låtit uppföra små minareter på stridsvagnarna. Samtidigt försöker befälhavaren och vissa av besättningen banna och sätta munkavle på den varnande ekorren.

   Nästan alla i stridvagnen gillar ekorren, men fjäskar för befälhavaren och bannar ekorren. Eftersom hela besättningen är kuvad kommer ekorren i IS-skägg förbli just en liten gäll ekorre som inte kommer kunna förändra stridsvagnens öde.

   Någonstans på vägen ligger det förmodligen en stor djävla bomb nergrävd som det står 4% på. Ekorren borde sluta varna och hoppa i en liten drönare och ta med sig fjärrkontollen och en rakhyvel och sätta motsatt kurs, men så har ju inte ekorrar så stor hjärna, inte heller befäl eller underordnade som är villiga att gå i döden för dem.

   Ekorren varnar åter igen. ”Fjamåt” hörs återigen från stridsvagn C. I stridsvagnens vapenförråd sitter två avdankade soldater, en skallig och en som rullar på sina ”r”. De tror att de är smarta som har gömt sig där. Ytterst tveksamt. Detonationen riskerar givetvis att få enorma följdeffekter.

   Svara
 2. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
  • En standardberättelse i deckargenren har ju länge varit ”före detta bödel i krig X får sitt straff femtio år senare.”
   Grattis, kioskdeckarförfattare?

   Svara
 3. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
 4. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
 5. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
 6. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
  • Kike town zero kelvin

    /  02/27/2019

   Uurk! Vilken ryslig bild! Mellanöstern ut tack! Muslimer, judar – ÅK HEM!

   Svara
   • Du kan vara ett troll … om du ser ”Judar” precis överallt!

    Svara
    • I ”Tolltyg i tomteskogen” beskrivs ungefär hur troll ser ut och deras karaktär. Just deras karaktär är viktig att vara uppmärksam på eftersom trollen har medhjälpare som inte alltid liknar troll, samt att människor med karaktär kan likna troll.

     Svara
 7. MiT

   /  02/27/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156299145318251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Tom Lehrer var väldigt stolt över en recension i New York Times: ” ‘Mr. Lehrer’s muse’ [is] ‘not fettered by such inhibiting factors as taste.”

   Svara
 8. Kike Town

   /  02/27/2019

  Judar, kikes, must be eliminated!

  Svara
  • Rikard

    /  02/27/2019

   Hej.

   Åk hem till Gaza-remsan, eller vad säger man?

   Men så är du antingen socialdemokrat, muslim, både och, eller ett vanligt troll. Min slant är satsad på ett troll som följer värdegrunden och postar trams i syfte att diskreditera bloggen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Alla extrema sekter kan elimineras inte enbart sionister, men även nazister som hitler-heilar åt katastrofen Hitler som krossade hela Europa och sitt eget folk, till synes åt girigbukarna. Hans läkare som försåg honom med droger var…
   Var gömdes han sannolikt undan efter utfört uppdrag?
   https://www.liveleak.com/view?i=bd7_1365439362

   Svara
 9. Gorby

   /  02/27/2019

  Svara
  • Gorby

    /  02/27/2019

   Tommy finns fortfarande på youtube, men hur länge…

   Filmen som avslöjade att den statliga BBC skapar fake news.

   Svara
   • Svara
    • Ivar L

      /  03/01/2019

     Klimatet kring yttrandefriheten påminner nu om klimatet kring fildelning för drygt ett decennium sedan. Det resulterade på sätt och vis i tjänster som bl.a. Spotify som löste problemet på laglig väg.
     Den som är händig med kod och har någon entreprenör i bekantskapskretsen har förmodligen guldläge att återskapa ett fritt internet igen. Kan inte Flashback starta en videotjänst?
     Det bästa som kan hända vore om folk lärde sig att hitta alternativ till IT-dinosauriernas tjänster. Precis på samma sätt som vi en gång lärde oss hitta till alternativmedia. Jag tror inte dinosaurierna vinner detta, inte med mindre än repressiv lagstiftning a la Kina.

     Svara
     • Olof

       /  03/01/2019

      Det blir intressant att se hur Gab’s dissenter applikation utvecklas framöver.

      (För den som inte vet är det en nysläppt plugin till google chrome som låter användare kommentera websidor som inte har kommentarsfält. Som typ det mesta av vår svenska media. Så jobbigt när man avslöjas med lögner hela tiden. Propaganda funkar ju mycket sämre om man blir motsagd tre sekunder senare…)

 10. MiT

   /  02/27/2019

  Svara
  • Pether

    /  02/28/2019

   De som agerar på anmälningar på inlägg är just vänsterextrema organisationer, alltså kommer de att censurera för fullt för personer som de ogillar. Allt är politiskt.

   Svara
   • Det är en dåligt taktik som vänsterfålket håller på med. SD växer ju mer skit de hittar på istället för att argumentera vetenskapligt och sakligt så som det tillhör en demokrati.

    Svara
    • weasel

      /  03/01/2019

     Du får ha en viss förståelse för deras taktik, Martin.
     Det finns hundratals exempel , men för enkelhetens skull tar vi tre stycken exempel på deras ideologi :
     1. Import av hundratusentals människor som inte kan försörja sig själva räddar välfärden och pensionerna.
     2. Invandringen ökar inte brottsligheten trots att 98 % av de som dömts för gruppvåldtäkter har invandrat.
     3. När någon skriker ”Allah akbar” så har det ingenting med islam att göra.

     Så…. hur skulle du göra för att argumentera vetenskapligt och sakligt för den ideologin…? 🙂

     Svara
     • Rikard

       /  03/01/2019

      Hej.

      Tillåt en ungdom (ha!) försöka svara:

      1) Det handlar om strukturell rasism på arbetsmarknaden, vilket bevisats av Masoud Khamali, samt matchnings-/valideringsproblem avseende utländska betyg och utbildningar, och vidare ett etnocentriskt perspektiv på kunskap och erfarenhet: endast svensk kunskap och svensk erfarenhet duger varför invandrare som avviker från svenskhetsnormen automatiskt ses som mindre kunniga.

      2) Anmälningsbenägenheten är högre än förr, och den vanligaste angriparen är en man som kvinnan har en relation till: med det följer ett socialt stigma som gör att svenska kvinnor drar sig för att anmäla svenska män men inte utländska. Vidare finns en inneboende rasism i polis och domstolar – där en svensk mans beteende ursäktas med hans kultur döms en utländsk av samma skäl.

      3) Islamister är inte riktiga muslimer, precis som Sovjetunionen och Tyskland inte var riktig socialism/kommunism.

      Ungefär så ser tankeprocessen ut, och det är inget skämt.

      En personlig passus: det räcker inte med att smeta på ordet vetenskaplig för att något skall bli det.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Därtill: Även de som jobbar med vetenskap är ovetenskapliga och irrationella minst 23,5 timmar per dygn.

     • 1. Deras vilja av import av hundratusentals människor som inte kan försörja sig själva skulle kunna rädda välfärden och pensionerna KORTSIKTIGT om vi delade solidariskt på jobben genom lägre arbetstid, MEN rent vetenskapligt/matematiskt håller inte argumentet. Idén om att ständig tillväxt genom barnavel och konsumtionsökning berikar oss på LÅNG SIKT sikt är både matematiskt ohållbar och helt evident felaktig när man betraktar forskning på civilisationer som utrotat sin egen fauna, huggt ner skogar och låtit näringen spolas ut i haven. Det leder till krig, kannibalism och öken.

      2. Folk ur 7-partiet vill inte förstå att kriminella gärna byter land när de är punktmarkerade av polisen i sina hemländer, samt att andra länder gärna uppmuntrar mentalsjuka individer att dra till oss, för att själva slippa kostnaderna och problemen. SD och 6 av riksdagspartierna har svårt att förstå att ojämlikhet ökar mordfrekvensen ytterligare. En kombo av SD och V vore att föredra och det är två partier som växer och inte gillas av Bilderberggruppens lakejer. Tyvärr tuppar de sig mot varandra.

      3. När någon skriker ”Allah akbar” så har det med sekterism att göra. Det finns många olika extrema sekter även nazism och sionism. Klart att sekterismen skapar konflikter. Att fokuser på endast en av dem hjälper föga. När en sekt tror att man är ute efter just dem så radikaliseras sektens medlemmar. Vetenskaplighet och bred religionskritik är räddningen tror jag.

     • weasel

       /  03/01/2019

      @ Djävulens advokat Rikard ;

      1. Oavsett om professor Khamali skulle ha rätt i att invandrarna inte kan försörja sig själva beroende på ”strukturell rasism” så ändrar inte det faktumet att välfärden och pensionerna inte räddas.
      Om jag inte jobbar så får jag en skräppension – och detta oavsett om min arbetslöshet beror på min hudfärg eller min alkoholism eller min lathet.

      2. Detsamma gäller här ;
      Om 1.752 personer som har invandrat till Sverige döms för våldtäkt så har dessa 1.752 personers migration till Sverige ökat brottsligheten i Sverige. Och detta oavsett om dom har begått våldtäkterna på grund av socioekonomiska faktorer eller strukturell rasism eller adhd.
      Om svenska kvinnor låter bli att polisanmäla våldtäkter utförda av blonda och blåögda personer ändrar inte heller det faktumet att 1.752 våldtäktsmän har invandrat till Sverige och begått 1.752 brott , så att brottsligheten har ökat med 1.752 fall mer än den hade gjort om Sverige hade haft stängda gränser.

      3. Allah har någonting med islam att göra oavsett om personen som skriker ”Allah” är en riktig muslim eller inte.

      Det finns ingen saklighet eller vetenskap i PK-isternas argumentation. Helt enkelt eftersom deras ideologi utgår ifrån fantasier och känslor istället för fakta och verklighete.
      Så jag har som sagt full förståelse för att dom alltid argumenterar genom antingen personliga påhopp eller halmdockor eller anmälningar. Jag skulle själv göra samma sak om min uppgift vore att försvara de fullständigt ologiska och omöjliga lögnerna som deras ideologi baseras på.

      @ Martin :

      ”SD och 6 av riksdagspartierna har svårt att förstå att ojämlikhet ökar mordfrekvensen ytterligare. ”

      Det där kan diskuteras.
      ( Alla de invandrarungdomarna i Husby som ägnar sig åt knark/vapen-handel har tillgång till EXAKT samma socialförsäkringssystem och EXAKT samma välfärd som de pursvenska ungdomar i Danderyd som ägnar sig åt att läsa läxorna. Det är alltså inte så att en enda människa i Sverige måste sälja droger eller råna folk för att få råd med mat , sjukvård eller utbildning. Det är ett val som individen gör. )

      Och även om vi nu för sakens skull låtsas att Jonas Sjöstedt & co har rätt, och att invandrarnas överrepresentation beror på ”socioekonomiska faktorer” så….spelar inte det någon som helst roll ;
      Jag struntar fullständigt i om invandrarna begår brotten beroende på ”kulturella faktorer” eller ”socioekonomiska faktorer”.
      Oavsett varför dom begår brotten så begår dom brotten.
      Och,
      OM det nu är som Jonas Sjöstedt påstår – att dom begår dom beroende på ”socioekonomiska faktorer” – så är det i sådana fall Sjöstedt själv som har skapat deras socioekonomiska situation genom att ta in mängder av lågutbildade invandrare till ett land där arbetsmarknaden inte har någon efterfrågan av sådana.
      ”Trångboddhet” är ofta Sjöstedts förklaringsmodell till alltifrån dåliga skolresultat till gängskjutningar.
      Och bisarrt nog vill då Sjöstedt lösa denna trångboddhet genom….att ta in ännu fler. :/

   • Ivar L

     /  03/01/2019

    Och vänstern älskar ALLTID censur.
    Vänstern och de religiösa fundamentalisterna vill censurera. Därför älskar de varandra.

    Svara
 11. Ofrivillig svenska

   /  02/27/2019

  Hej. Kanske delvis OT men som ”utlandssvensk” tidigare har kommenterat (om på denna blogg eller annorstädes är jag osäker på) så tror jag att det är viktigt att försöka luska ut varför Sverige & svenskarna beter sig som nu är fallet om vi någonsin skall ha en chans att vända avvecklingen av riket och bygga något bättre. Propagandan i skola och media, skatteslaveriet med åtföljande belåning, det obefintliga civilsamhället etc. tror jag är framträdande delar MEN jag anser att inget av dessa fenomen hade kunnat gå så långt som de har gjort om det inte vore för att det fanns och fortfarande finns en extremt god grogrund (eller jordmån som sign. Rikard, fd lärare, kanske skulle uttrycka det) för extremism hos svenskarna. Om man ex.vis jämför förslaget att särskilt importera sjuka människor (vilket blir effekten av att införa sjukdom som särskilt asylskäl) med tiden när karantänsbestämmelserna för djur var drakoniska – oaktat vaccination o.dyl. – så tycker jag mig se samma extremism, samma attityd att Sverige vet/kan/är bäst o.s.v. men jag kan inte för mitt liv begripa svängningarna ! Liknande extrema pendelrörelser existerar mig veterligen inte i övriga västvärlden. Ett banalt exempel är Sthlm:s biltullar; innan de var i bruk var nära på alla tidningars ledarsidor emot dem (kanske ej Aftonslaskans, det vet jag inte) men genast efter införandet var det motsatt ljud i skällan från samma skribenter. Någonstans finns ”grundbulten” till denna svenska extremism och det är den som måste förintas, asylhaveriet, rättshaveriet m.fl. i aldrig sinande ström är bara symtomen. Tack för en fantastisk blogg & goda kommentarer !

  Svara
  • Rikard

    /  02/28/2019

   Hej.

   Minns inte vem som sade det först, men en (utländsk?) observatör beskrev en gång svensk konsensus-kultur som ”ett stim sniglar”: det är trögt att få det att vända, men väl det vänder så är det lika trögt att stoppa det.

   Personligen lutar jag mer åt att vi ser oss som västerlänningar, i fransk-brittisk-holländsk idé- och kulturtradition, men i själva verket ligger mycket närmare rysk/slavisk sådan. Istället för att individer har rättigheter och att kungens/statens makt är begränsad av lag, så är det tvärtom: statens/kungens makt och lagen är detsamma. För att inte bli för långrandig kan man säga att där amerikansk polis har mottot ”To protect and serve”, alltså att skydda och tjäna medborgarna, har svensk polis till uppgift att ”upprätthålla lag och ordning”, alltså den att betjäna den rådande makten och säkra densamma.

   Sammantaget ger det ett folk som gärna klagar, men lyder överheten, ty överheten bär inte svärdet förgäves.

   Där råder en mycket skarp diskrepans mellan landets styrande elit inom media och politik: de klaner och famiglias som behärskar de taburetterna representerar inte folket annat än i mycket liten grad. Vad folket vill, är att politiker och journalister skall göra sitt jobb: administrera respektive rapportera, så att folket själva slipper lägga tid på sådant. Attityden uppifrån är istället (enligt självbilden) den gode herden, som leder sina trilskande får vilka inte förstår sitt eget bästa. Då system och regelverk är som de är, kan inga oppositionella röster ta sig fram inom partier och likriktningen är så stark att SD ses som ett parti som avviker från vad som är svensk politik, en absurd slutsats för alla som är medelålders plus och som har minsta koll på svensk politisk historia. I själva verket är det SD, idé- och politikmässigt sett, som ligger i den svenska politikens mittfåra.

   Men frågan var varför, och den går egentligen inte att besvara. Varför är italienare fortfarande katoliker? Varför anser irländare att det är viktigt vad påven säger? Varför är majoriteten kineser mycket positiva till sin stat, sitt land och sitt parti? Varför vill holländare och belgare ha in så många afrikaner som möjligt i sina länder? Kan västerlänningar bli buddhister? Kan en svensk vara muslim?

   Därför att identitet är performativ. Därför att vi vill vara Goda. Därför att en grundläggande sak hos svenska svenskar är att tro att alla andra folk egentligen också är svenskar till sättet, eller vill vara/bli det. De har bara inte lyckats utvecklas så långt än.

   Det sista är det viktigaste, och är ett nittonhundratalsfenomen som jag skyller på förlusten av stormaktsstatusen (något man på regeringsnivå aldrig accepterat – självbilden är fortfarande att Sverige är en stormakt, ett viktigt land som många ser upp till och vill bli) och på unionsupplösningen. Den skilsmässan tog hårt.

   Vore Sverige en person, så är det en person som efter ett par livskriser valt att inte försöka återta vad som förlorats, och inte heller längre försöker klara sig ändå och bygga något nytt, utan som gräver ner sig i sin grop av minnen av fornstora dagars glans och som villigt bländar sig med detta.

   Och när illusionen rämnar finns där bara bitterhet och självhat, och ilska mot den som drar undan förlåten. Kanske en nationell uppryckning av samma slag som färre än en missbrukare av tjugo klara av att göra kommer, men troligen inte. Ingen grupp är ju bättre än sin sämste medlem.

   Om jag svamlar en smula så må det vara hänt – kanske själva denna medvetandeström kan ge insikter till detta flyktiga ”varför”?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jag tror du hann först med sniglarna! Ett stim skulle det ha varit, ja.
    SAFs Sture Eskilsson lär det ha varit (enligt Engellau, som brukar veta vem som är vem i Sverige).

    Svara
   • Senior

     /  02/28/2019

    Detta uttrycks t.o.m. i *nationalsången:
    ”Du tronar på minnen från fornstora dar, då ärat ditt namn flög över jorden..”

    *Vad jag vet är den inte officiellt antagen som nationalsång, vi har ju inte ens haft en egen nationaldag förrän 1983.

    Svara
    • Senior

      /  02/28/2019

     Just den passagen är ju lite sådär, ”du tronar på minnen från fornstora dar”.

     -underförstått att idag är Sverige inget att ha? Jantelagen?

     Svara
     • Rikard

       /  02/28/2019

      Hej.

      Föredrar Kungssången framför nationalsången, personligen. Eller Engelbrektsmarschen, men den hamnar man väl i fängelse för, numera.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • ”Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer hänge sig i guds namn eller under namnet av vilka andra gudar som helst, religiösa eller icke-religiösa, för att sätta handfängsel på sovande människor.”
    / Voltaire

    ”So long as the people do not care to exercise their freedom, those who wish to tyrannize will do so; for tyrants are active and ardent, and will devote themselves in the name of any number of gods, religious and otherwise, to put shackles upon sleeping men.”
    / Voltaire

    Svara
  • Viktig fråga, kanske den viktigaste i vår tid.
   ”En flock sniglar” sade någon om svenskarna: rör sig alltid åt samma håll, och svänger långsamt men på samma gång.

   Svara
   • Jag följer irländsk folkmedia och irländarna beskriver sig själva som långsamma (att komma till insikt).

    Svara
    • Intressant.
     Liknande tanke uttrycks mer drastiskt i Wrath of the Awakened Saxon.
     … fast nu ser jag att det inte var originalet:
     https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beginnings
     Ursprungsversionen är inte ”Saxon” utan ”English” och handlar om första världskriget.

     Svara
     • Usch – och det ämnet är alltför omfattande och OT här.
      Men det är trevligt att diskutera med någon som är så bildad som du.

  • Rikard

    /  02/28/2019

   Hej.

   Ett PS inspirerat av signaturen ”Ofrivillig svenska”: måhända man skulle kalla oss kritiker och dissidenter ‘frivilligt osvenska’?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 12. Gorby

   /  02/27/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/01/2019

   Intressantast är när tandläkaren kommenterar de ensamkommande och gör luftcitattecken när hon säger ”barnen”. Tandläkare har rätt bra koll på hur vuxna folk är. Trettio säger hon att många är.

   Svara
 13. weasel

   /  02/28/2019

  Frågan är vad som är värst ;
  A ) Hanif Bali har en ”dålig ton”
  B ) Ca 500 personer som har anslutit sig till världens mest brutala mord/terror-organisation anländer till Sverige .

  Frågan är faktiskt inte så särskilt svår att svara rätt på. Om man nu inte är antingen sinnessjuk eller IS-sympatisör.
  Eller PK-sympatisör.

  Jag vill ändå ge en liten eloge till Andreas Pettersson. Han är tidigare obekant för mig och det är absolut inte så att jag sympatiserar med honom och hans åsikter.
  Men…jag finner ändå hans ärlighet uppfriskande.
  Alla pk-vänster-idioter som jag har diskuterat med ljuger och låtsas vara någonting annat än dom är, men Andrea Pettersson är i alla fall öppen och ärlig och visar sitt rätta ansikte när han rent ut skriver att han föredrar IS-terrorister i landet framför demokratiskt valda riksdagsledamöter och partiledare.

  Det är förvisso fullständigt sjukt, men ändå hedrar det honom att han åtminstone inte hycklar.

  Svara
  • Jo. Om man tvingades välja, eftersom vid valet av dagens idioter så tycks vi ha fått båda delar. Enbart IS hade kanske kunnat hanteras effektivt, men med idioter i ledningen blir det givetvis svårhanterat.

   Svara
   • weasel

     /  02/28/2019

    Där har du onekligen en poäng.
    Men…jag avskyr ledarredaktionen på exempelvis Aftonbladet minst lika mycket som Andreas Pettersson avskyr ledarredaktionen på SvD.
    Trots min avsky mot aftonbladets ledarredaktion vill jag dock inte byta dom mot terrorister som halshugger folk.
    Och det är väl kanske det som är den största skillnaden mellan mig och herr Pettersson.

    Svara
    • Aftonbladets intelligenser är blandade. De har flera bra skribenter, så pass bra att min bojkott av Aftonbladet har upphört.

     Alla har dock inte vaknat ur Wolodarskis och Israel-lobbyns hjärnförsmutsning än och skriver ensidigt om terror, som om det bara är terrorister som begår krigsförbrytelser. I väst och bland västs allierade sitter en hel del krigsförbrytare. Det är uppenbart.

     De är även drabbade av olika hjärnförsmutsningar som prackas på dem via olika NGO:er som finansieras av skurken Soros. Det är mänskligt att falla för idotin. Det är således ett ”spårvagnsproblem”.

     Vilka på Aftonbladet kommer i realiteten åsamka Sverige och världen störst skada i framtiden genom blind agendajournalistik? Svårt att avgöra. Många faktorer kan påverka dem.

     Införseln av islamism i Sverige, segregeringen av den under beteckningen ”mångkultur” verkar släppa på Aftonbladet nu. Så sakta börjar de förstå vad de har gjort mot Sverige och mot de här människorna i förorten.

     P.g.a. sin goda kristliga naivitet, att man inte ska döma och ska vara tolerant, vilket kristendomen predikar, är de givetvis indirekt medskyldiga till krigsförbrytelserna mot Syriens medborgare, halshuggningarna av minoriteter, våldtäkter på flickebarn och kvinnor, samt grillningarna av levande människor, samt kast med homosexuella från höghus som stöttats av väst inkl. flera av Aftonbladets skribenter.

     Var det deras avsikt och övertygades de genom mutor från CIA, likt Udo Ulfkotte? Kanske i vissa fall, men sannolikt inte alla.

     Många av dem är sannolikt offer för massmedia själva, genom att de läser den och hjärnförsmutsas av den, men även offer för massmedias ägarförållanden, precis som läsarna är. De vet vilka som är ägare. De vet vad chefen tycker och de vill behålla jobbet.

     En masshysteri i samhället har gjort att det har varit svårt att se saker och ting med klarhet. Att ställa sig i osund motposition mot SD och ”Guilt by association”-argumentationsfel har hjärnförsutsat många som bara har trillat in i beteendet som splittrat Sverige.

     Nätmedierna har varit en slags räddning, tror jag, även om även nätmedierna visat prov på vilseledning och konfliktskapande som splittar vårt land i onödan.

     Jag ser ett ljus i tunneln. Här är ett bra exempel på bra och undersökande journalistik från Aftonbladet som inte dömer ut allting, men gör det som bra journalister gör, nämligen beskriver verkligheten relativt objektivt:
     https://motetmedextremismen.story.aftonbladet.se/

     Även Ekis och Linderborg skriver oftast väldigt bra tycker jag. Det är en svår konst. Vem kan vara helt objektiv? Vi människor behöver vara mindre naiva och välinformerade om olika former av lögn som används mot oss OCH protestera HÖLJUTT mot lögnerna när de serveras.

     Läs mer om ”lögn” på min blogg!

     Svara
     • weasel

       /  03/01/2019

      Jag tvivlar väldigt starkt , men det är fullt möjligt att det har skett ett visst uppvaknande på Aftonbladet.
      Men jag kan faktiskt inte uttala mig om det eftersom min bojkott av Aftonbladet kommer att pågå åtminstone 10 år till…
      Av de aftonbladetartiklar och Anders Lindberg-twittrande som jag ofrivilligt ser passera och citeras på diverse bloggar ser jag dock inte ett spår av vare sig uppvaknande eller intelligens.

      Jag skulle ju kunna kommentera Israel-lobbyn och CIA och allt det där andra som du nämner. Men det gör jag inte. Helt enkelt eftersom jag har debatterat det förut och jag ….vill inte gå dit igen… 🙂
      Dessutom har faktiskt inte ”Israel-lobbyn” eller ”CIA” någonting att göra med Hanif Balis ton eller den svenska regeringens oförmåga att fatta friska och rationella beslut.

     • Nej. Balis uppdrag är nog enbart att förhindra en större flykt från Bilderbergruppens lojala M till SD, ett mer patriotiskt högerparti.

     • nej

       /  03/01/2019

      ”Läs mer om ”lögn” på min blogg!”

      Nej tack.

     • ”Nej tack” säger den ljugande psykopaten storvulet och dominant, eftersom denne livnär sig på lögnerna. Även den djupt troende stretar emot med ett ”nej tack” givetvis, eftersom ett uppvaknande är jobbigt i början. kan skapa s.k. ”kognitiv dissonans”, men sanningen om hur lögnerna fungerar och sprids gör inte ont. Enbart motståndet, Släpp motståndet och börja se den evidenta sanningen allt tydligare i sitt undebara upplysande ljus!

     • nej

       /  03/02/2019

      Det är värre än så…

      ”Nej tack” säger alla som inte vill läsa din blogg.

     • Typiskt troll-beteende att kritisera storvulet utan substans.

      INGEN behöver givetvis känna motivation till om de gillar dagens icke-vetenskapliga lögnktiga katastrof-politik, av olika kulörer och smaker, lätt tillgängliga på många andra ställen, där även katastrofens egna små nättroll är varmt välkomna. 🙂

     • Senior

       /  03/02/2019

      Nej tack Martin.

      Jag har läst din blogg, eller vetenskapliga partiets partiprogram, eller vad man nu skall kalla det.

      Du pratar tex. om en centralkommitté, men jag har inte sett en presentation av dess medlemmar. Den enda presentation av någon är en ”säkerhetsvakt” som råkar vara du själv.

      Dock kan jag inte hitta något som skulle vara mer vetenskapligt eller evidensbaserat gällande er din politik än andra kommunistpartier.
      Bara för att man kallar sig något, innebär det inte att man är det. -Något som andra socialistiska partier varit bättre än dig på att dölja för sina väljare.

      Sedan måste jag ge dig poänger för vissa av dina iakttagelser, problemet är att din lösning bara är att byta ut en despot mot en annan, inte att gå mot ett mer demokratiskt samhälle.

      Du skriver hela tiden att ”vi” arbetar för…. ”vi” vill… etc.
      Vilka är vi?
      Du är den enda jag hittat som exponerar sig och står för detta parti.
      Kan du presentera medlemmarna i centralkommittén?

     • Vi känner inget behov av att presentera dem.

      Det beror på fenomen som Robert Aschberg, som jagar folk likt ett troll ur Trolltyg i Tomteskogen, ex. jagar han Johan Andersson i Granskning Sverige och jag säger samma sak till Andersson som till våra medlemmar.

      Offra inte din identitet till psykopatiska troll som jägar folk, om du inte är beredd att få mikrofoner intryckta i ditt hem eller i ditt företag, eller få intervjuer med dig sönderklippta och dina kommentarer dragna ur sina sammanhang, samt uthängda i fulmedierna! Jag är beredd, men de flesta är faktiskt inte det.

      Ingen medlem i Centralkommittéen känner något behov av att exponera sig för repressalie-samhället eller för Aschberg eller för dig… än .. i alla fall.

      Deras uppgift är att delta i upplysta deliberativa samtal om innehåll och inriktning. Det är centralkommitténs uppgift. Beslut sker hittills i konsensus, baserade på hållbar argumentation.

      Jag varnar alla nya medlemmar och fåtalet kommitté-medlemmar för framträdanden i ren medkänsla. Vissa har fruar och barn och arbeten som kan angripas av sådana som Aschberg. Jag vill inte utsätta dem för detta.

      De jag söker för offentlighet och kandidatur är individer som är fullt medvetna om detta, men ändå är villiga att ställa upp. Starka modiga människor. Munkar, soldater, lärare vetenskapsmän med karaktär, eller pensionärer med ryggrad som har fått nog av högerns och kanslihushögerns nedmontering av det välfärdssamhälle de byggde upp. De vi ska ha valbara och som talespersoner måste utveckla medkännande alfa-personligheter.

      Kandidatur betyder heller inte att man varken vill eller bör vara med i centralkommittén. Skiljer sig åsikterna med partiet för mycket välkomnar vi även varmt starten av annat parti som valsamverkar via Valsamverkanspartiet.

      Finner du inget vetenskapligt eller evidensbaserat gällande vår politik kan du inte ha undersökt saken djupare eller ställt några frågor eller sökt egna evidens.

      Vi är inget kommunistparti. Vi är vänsternationella, ekologiskt hållbara, demokratiska socialister för ett ökat inslag av beslutande folkomröstningar.

      Jag är ingen ”despot”. Jag är nog den mest demokratiske individen du kan finna i Sverige. jag är för fria val och mer beslutande folkomröstningar. Jag är en av medgrundarna till det som idag kallas för Direktdemokraterna, men jag accepterar inte infiltration och förstörelse av direktdemokrati, genom entrism, som skett med Direktdemokraterna, Miljöpartiet eller Socialdemokraterna som blivit raka motsatsen av vad de utger sig vara.

      Interndemokratin och samtalet i Direktdemokraterna är idag en ”Schrödingers katt” i en black-box. D.v.s. man vet inte om den lever eller är död.

      DET är inte min definition av ett ”demokratiskt samhälle”. Samtal ska vara öppna, deliberativa, fria från argumentationsfel och bygga på vetenskapliga evidens och INTE ske inuti potentiellt shadowbannade lådor.

     • weasel

       /  03/02/2019

      @ Martin :

      ” Balis uppdrag är nog enbart att förhindra en större flykt från Bilderbergruppens lojala M till SD”

      Tja, det finns väl två möjliga förklaringar till Balis twittrande om IS-terroristerna.
      A ) Bali tycker genuint illa om IS-terroristerna och tycker att det är en dålig idé att släppa dom fria på de svenska gatorna.
      B ) Bali är någon slags dubbelagent som på Bilderbergs uppdrag låtsas tycka illa om IS-terroristerna eftersom detta på något märkligt sätt skulle hindra M-väljare att gå till SD.

      Om man utgår ifrån att den mest osannolika förklaringen är den som stämmer så är det ju förklaring B som gäller och då har ju du rätt.

      Hur som helst verkar Bilderbergs/Balis taktik inte vara så värst lyckad om man ser på valresultaten för M och SD i de tre senaste valen…

      Har du förresten något vetenskapligt belägg för ditt påstående att Bali bara låtsas ogilla IS för att hindra M-väljare från att gå till SD ? 🙂

     • Det går inte att evidensbasera Balis eller moderaternas handlande i framtiden, men det går utmärkt att kolla bakåt i tiden på evidens om deras karaktär:

      ”Bali gjorde sig under sin riksdagskandidatur känd i frågor om asylinvandring, där han bland annat kritiserade Moderaterna i Vellinge för deras restriktiva flyktingpolitik,[5] och Socialdemokraternas dåvarande partiledare Håkan Juholt för normalisering av Sverigedemokraternas politik”
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Hanif_Bali#Politisk_karri%C3%A4r

      ”Hanif Bali är en idiot – YouTube” av Argblattetalar

     • nej

       /  03/02/2019

      ”Typiskt troll-beteende att kritisera storvulet utan substans.”

      Nej tack, är ett artigt svar på en direkt uppmaning.

      Behovet att göra reklam och värva medlemmar i kommentarsfält med få aktiva skribenter skulle inte finnas om bristande intresse berodde på och var förbehållet en liten skara lögnaktiga psykopater, troende med kognitiv dissonans och troll.

      Nej tack är inte alls riktat mot folkets och alternativmedias problemformulering, som påtalar att media sprider lögner och att politiker är korrupta.

      Dock höjs ögonbrynen när någon påstår sig sitta på lösningarna på alla problem, och påtalar storvulenheten hos de som artigt avböjer.

     • Med tur i schack och rätt på de svåra uppgifterna i matematik och fysik, samt expanderat medvetande genom meditation är det inte konstigt om man kommer en bit på vägen mot bättre lösningar än psykopatiska lögnaktiga pladdermajor. Att du inte vill ta del av detta med argumentationsfelet ”ad populum” hjälper inte ditt försök till hållbar vetenskaplig argumentation det minsta.

     • weasel

       /  03/03/2019

      @Martin ;

      Jag är fullt medveten om att Bali knappast har hållit en konsekvent linje gällande migrationen under de senaste 8 åren.
      Jag tror dock att hans ”sidbyte” beror på en kombination av uppvaknande och karriärism .
      Under Fuhrer Reinfeldt var det ju knappast populärt att ha åsikten att det fanns negativa konsekvenser av invandringen….så Bali satt still i båten.

      När sedan Reinfeldt försvann och våldtäktsstatistiken ökade i en närmast identisk kurva med invandringen så öppnade Bali munnen.
      Denna förklaring finner jag väldigt mycket mer sannolik än ”Bilderberg har utsett Bali till att lura sd-are att rösta på Moderaterna” .
      (Och skulle det mot förmodan vara så det ligger till är nog den taktiken dömd att misslyckas eftersom exakt 0 % av de SD-väljare som jag känner ens kan överväga att rösta på moderaterna efter det som dom har ställt till med… )

      Så,
      jag tror att Bali är ärlig och skriver vad han tycker.
      Därmed inte sagt att han inte kommer att byta sida igen om någon ny Reinfeldtare blir partiledare för M.

     • Det märkliga är att han sitter kvar i M-båten. I min mening är det inte hederligt när M håller på som de gör mot SD. Även Bali håller på med skit mot SD. Det tillhör spelet, men någon gång borde han rimligen knacka på hos Jimmie.

     • nej

       /  03/03/2019

      ”Med tur i schack och rätt på de svåra uppgifterna i matematik och fysik, samt expanderat medvetande genom meditation är det inte konstigt om man kommer en bit på vägen mot bättre lösningar än psykopatiska lögnaktiga pladdermajor. ”

      Tur i schack beror på motståndarens misstag.

      Namnet ”vetenskapliga partiet” ger skenet av en falsk auktoritet. ”Partiet” saknar koppling till vetenskaplig forskning. Inga forskare är intresserade av projektet.

      Har ”partiet” ens medlemmar och röster, eller är det bara en blogg.

      Metoden påstås vara vetenskaplig (genusvetarna säger samma sak) och ”argumentationsmetoden” påstås vara evidensbaserad, men kravet är att medlemmar sysslar med meditation för att bli fri från ”hjärnsmuts” för att tänka ”klart” och i linje med ledaren eller ”säkerhetsvakten”.

      Ja, men det låter inte alls suspekt hörru du.

      Var skriver man på någonstans.

      🙂

     • Tur i schack, tyder på en god förmåga att se samband och tänka rätt i flera steg utan att göra misstag.

      Enig. Namnet ”Vetenskapliga partiet” kan ge skenet av en falsk auktoritet, men det är inte avsikten. Avsikten är att skapa en politik baserad på vetenskapliga evidens och matematiska bevis som avser skapa det bästa för framtidens generationer.

      Just nu diskuterar vi Intervjun av Ingrid Carlqvists på SwebbTV, som skapade en livad diskussion. Genusvetenskap är jag ingen expert på, men klart att man kan forska på genus, som på allt annat. Själv är jag fortfarande för jämställdhet och minskad population till balans med naturen av hela människorasen överallt, även om Ingrids argumentation är intressant.

      Det är sant att vi saknar en direkt koppling till vetenskaplig forskning. Jag vet inte hur det skulle kunna ske heller. Vi har en grundvärdering och använder vetenskapliga rapporter. Vetenskapsmän skapar inte värderingar, men rapporter. Man skulle kunna säga att vi ämnar lyda dem fastän de inte ger några order, snarare enbart beskriver olika samband.

      Det är förmodligen också sant att inga forskare är öppet intresserade av projektet, hittills. Däremot har jag talat med forskare som var rörande enig med mig om att idén var utmärkt. Det är möjligt att några av dem har funderat på eller har röstat på partiet, men ingen av dem har gett sig till känna. Det har jag full förståelse för. Många har säkert lurats att taktikrösta också, eftersom småpartierna inte valsamverkar brett mot 4%… än.

      Forskare är oftast inte så intresserade av politik. Kanske jag kan ändra på detta? Jag anser att vi behöver använda deras förmågor i politiken på olika vis, men utan att göra dem spyfärdiga av pladdermajor som ljuger dygnet runt. Det är jävligt avtändande även för mig.

      Du kan själv se några öppna ansökningar under ”bli medlem”, men vi är överrens om att inte ange antalet eller deras namn, så vida folk inte gör det själva.

      Den största aktiviteten är helt tydligt genom bloggen fortfarande och i samtal mellan mig och medlemmarna och deras vänner och bekanta.

      Om det aktiva medlemsantalet växer kan det bli tal om fler och större aktiviteter. Vi vill faktiskt ha visst numerärt stöd när våra talespersoner besöker städer och talar inför folk.

      ”Argumentationsmetoden” är att alla ska vara eniga om ordens betydelser, att vi ska försöka undvika lögner, samt att påståenden helst ska evidensbaseras eller bevisas, annars avfärdas.

      Kravet att medlemmar sysslar med meditation/introspektion för att försöka bli fria från ”hjärnförsmutsning”och på så vis kan tänka mindre fel är vi alla eniga om att det är en mycket bra aktivitet för oss alla.

      Anledningen till ”säkerhetsvakten” är fenomenet entrism och förstörelse av andra partier som numera motverkar grundarnas visioner i realpolitiken.

      Interndemokrati kan vara utmärkt, men det kan naturligtvis också vara riktigt dåligt och t.o.m. avskaffa demokratin som kanske skett med Direktdemokraterna, där demokratin numera är en slags ”Schrödingers katt”.

      Direktdemokrati ska vi ha på valdagen. Vi är även för fler beslutande folkomröstningar.
      Skriv absolut INTE på någonting innan du mediterat på saken flitigt! 😉

 14. Freedom of speech

   /  02/28/2019

  Nej tack till mördare, terrorister, extremister och radikalister!
  Dessa är inte IS anhängare utan de är som jag nämnt ovan, mördare, terrorister, extremister och radikalister, you name it! Sverige ska inte på någonting sätt hjälpa de hem, ta istället ifrån de medborgarskap och om de blir statslösa så är det deras angelägenhet. Många av de är faktiskt vuxna som självmant valt att åka ner och kriga och på något sätt ansluta sig till IS, ingen har tvingat verkan männen eller kvinnorna att åka ner. Jo, men de har ju blivit hjärntvättade, rekryterade osv men många hade faktiskt möjlighet att återvända, innan kalifatets förfall och faktiskt visa på att det var ett misstag att ansluta sig IS. Men det uteslutar inte att de som ”kom på sitt misstag tidigt” inte ska lagföras. Nej tack till mördare på våra gator eller i vårt samhälle!Jag vill kunna skicka ut mina barn utan att känna rädsla för att det finns extremister och mördare som faktiskt är intoleranta mot allt som inte faller in inom kalifatet. Många av IS mördarna vill tillbaka för att kalifatet har förfallit och inte för att de innerst inne är övertygade om att det de står för eller gjort är fel. Politiker stå upp för oss vanligt folk för en gång skull och sluta skylla på så mycket annat och ge olika förklaringar!
  Nu är det Hanif Balis ”ton” man riktar kritiken mot, men sanningen är att mycket av det han beskriver är sant! Sedan vilken ton han använder i den här debatten är inte angeläget just nu men vi står inför ett allvarligt problem som måste lösas.
  Lösning, Jo, låt terroristerna ruttna där de är! Sluta ge alla radikala islamister tillgång till att utnyttja demokrati, frihet och mänskliga rättigheter till deras förmån och skita i oss andra som vill leva i en faktiskt demokrati och värna om friheten vi har! Detta har pågått i så många år ändå lär inte politikerna sig utan gång på gång ursäktar radikalismen. Det finns inget att ursäkta förutom om man gör det pga av politisk agenda eller skäl!
  En annan diskussion som eskalerar i media är IS barnen. Jo, eftersom barnens rättigheter är primärt och de brotten föräldrar begått är sekundärt så ska man ”underlätta” för familjer att återvända till Sverige. Sedan kan de lagföras i Sverige och därmed kan man också koppla in socialtjänsten. Uttalande kom från en chef på Röda korset. Självklart är barn oskyldiga och många av barnen befinner sig i en utsatt situation pga av oansvariga föräldrar.
  Förslaget är att ta hem barnen utan föräldrarna eftersom många av de troligtvis har mor/far föräldrar och släktingar som vill ta hand om de eller att socialtjänsten inkopplas och hjälper barnen att hitta nya familjer som kan uppfostra de och hjälpa barnen med trauman de upplevt samt växa upp och bli vettiga vuxna.IS föräldrarna har ett föräldraransvar som de tyvärr bestridit och brutit och där föräldrarna i tidigt skede inskolar barnen att visa intolerans och döda allt som inte faller in i kalifatet.
  Om vi bryr oss om barnen kan vi hitta andra lösningar än att motstridigt säga att föräldrar och barn måste komma till Sverige tillsammans, vi får inte glömma att IS terroristerna inte är vanliga föräldrarna.

  Svara
 15. MiT

   /  02/28/2019

  Svara
 16. MiT

   /  02/28/2019

  Svara
 17. lensof

   /  02/28/2019

  Äntligen en tydlig röst. En svensk röst i SR. En som har vågat se längre än i djupet i rödvinsglaset på Södermalm.

  Alla visste- om de som stannade i kalifatet: Johan-Mathias Sommarström, Istanbul

  Svara
 18. Lite skola:


  OT. Bonus om ”gemeniterna”:

  ”Lite ekologiskt, några öppna gränser, ett kryddmått feminism, en klunk sociala frågor, fem skopor obehandlad klimatångest samt en klick handstampad kikärtspuré bredvid det exotiskt namngivna grönfodret – månne avsett att skyla den pinsamma förekomsten av döda djurbitar. Samt ett stänk identitetspolitik, som E621 på det rättvisemärkta moset.”

  Svara
  • Rikard

    /  02/28/2019

   Hej.

   Tihi.

   Men misströsta inte. Till skillnad från alla de med gamla lärarutbildningar (de där riktigt gamla då kandidaten läste ämnena vid universitet, och sedan pedagogik och metodik vid lärarhögskola) så är de ju tack vare Folkpartiet och regeringen Reinfeldt behöriga.

   Smaka på den, föräldrar med barn i skolåldern: de som beskrivs ovan och som går ut med examen är behöriga att undervisa era barn. Den som, t ex, är professor i svenska eller har trettio års erfarenhet av att undervisa invandrare i svenska – är obehörig.

   ‘Behörig lärare’ är ungefär lika vettig term som ‘ekologisk’ eller ‘biodynamisk’.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Visst, jag hade kunnat var jätteallvarlig och skriva hänna och dänna om stolpskott till studenter och skolans förfall, men varför bry sig? Majoriteten lärare är nöjda med utvecklingen och vill ha mer av samma elände som skapat dagens läge. DS

   Svara
   • Leif

     /  02/28/2019

    Ja nu har man väl fått de lärare man ville ha. På 70-talet var läraryrket bland studenter som övervägde vad de skulle göra för utbildningsval fortfarande ett attraktivt alternativ. Det var riktigt svårt att komma in på vissa lärarhögskolor efter universitetsexamen. Nu råder andra tider.

    Svara
   • Pether

     /  02/28/2019

    Genom att tvinga legitimation för lärare ser man till att alla lärare är godkända i att indoktrinera barnen i den rätta läran.

    Svara
   • Som i skolan, så ock i resten av samhället?

    Läst tråden och förundras över alla som talar om ”forskningen” och att man skall vara snäll och nyanserad mot de som bråkar. Hur mycket resurser tror de vi har?

    Svara
 19. MiT

   /  02/28/2019

  Om ni missat, mycket intressant!

  Svara
 20. ”Så tvingade Billström riksdagsgruppen att släppa fram skattefinansierad public service”
  https://nyheteridag.se/sa-tvingade-billstrom-riksdagsgruppen-att-slappa-fram-skattefinansierad-public-service/
  ”Nu kan Nyheter Idag, med hjälp av flera källor i partiet, avslöja att gruppledaren Tobias Billström körde över både partikamrater och partilinjen när frågan diskuterades i riksdagsgruppen. Detta genom att helt enkelt, i egenskap av mötesordförande, gå vidare till nästa punkt i dagordningen utan att ge ledamöterna möjlighet att fastslå en linje – trots protester och invändningar.
  […]
  Nyheter Idag har talat med Jan Ericsson om vad som hände med kraven skärpt granskning av public service, men han säger att det är en ”hederskodex” att inte kommentera vad som sägs eller sker på gruppmötena i riksdagen.”

  Öh … våra folkvalda vill inte diskutera vad de har pratat om?

  Svara
  • Ivar L

    /  03/01/2019

   Frågan som kvarstår är dock varför Tobé inte ville diskutera public service. Att det fanns en Expoaktivist hos moderaternas Public Service-utredning är väl inte en rimlig förklaring i en så stor fråga?
   Jag tycker fortfarande det är jättemystiskt, eller så är orsaken att de snabbt ville gå över till skattefinansiering för att enklare kunna genomföra förändringar i nästa steg. Sedan fick vi ju å andra sidan en sosseregering igen så taktiken kanske inte var så genomtänkt?

   Svara
   • Ja, den enda ”nyttan” med skattefinansiering är väl att man som regering kan påverka PS bara genom att lägga en budget. Mellan budgetarna kan man ”diskutera” med parterna hur man tycker att det borde set ut om man vill ha mer pengar.

    Som Jensevik sade: ”fyraåriga statsministerdiktaturer.”

    När SD blir största parti kommer vänstern att ropa efter oberoende media.

    Svara
   • https://xhaimera.wordpress.com/2018/11/25/tv-avgiftning/
    ”De som styr är inte blinda. De begriper det här. Men vad de också begriper är att nödkanal, nyheter, bildning och smala program inte räcker till. Inte för att upprätthålla vanan hos en tillräcklig andel av befolkningen att slå på dumburken och ratta in ‘rätt’ kanal i skogen av utbud. Det är där som lek, gap, sportboll och dokusåpa kommer in i bilden. Det är allt detta som tillser att tittarna återkommer. Således kan det icke förbises av den som, av någondera anledning, är mån om att hålla folk på rätt frekvens. Vilket det finns skäl att ta en funderare kring.
    […]
    Konstateras kan hursomhaver att några är väldigt angelägna om att befolkningen fortsättningsvis håller för vana att ratta in statligt levererad media. Såpass angelägna att man för ändamålet är beredda att släppa sina principer.”

    Svara
   • Olof

     /  03/01/2019

    Mja, det är ju inte omöjligt att det går till så i ‘föreningssverige’, jag har sett det på andra nivåer. Att det sker på en sådan nivå, om en sådan sak, och i strid med partilinjen är ju dock anmärkningsvärt.

    Det luktar onekligen. Kanske det här är ‘räntan’? Eller har de något annat på honom?

    ”Att han blivit klokare just nu förklarar Billström så här:
    – Jag behövde uppenbart den här sparken i ändan. Nu har jag i alla fall bett Radiotjänst att räkna ut vad jag är skyldig inklusive ränta sedan 1996. Och den räkningen kommer jag att betala, säger han.”

    https://www.svd.se/fler-ministrar-betalar-inte-licens

    Svara
 21. Skrev lite själv om så kallade ”IS-svenskar”:
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/02/28/is-svenskar/

  Svara
  • Olof

    /  03/01/2019

   Det jag funderar på när det gäller barnen är vilka som verkligen är deras. Vi vet att det finns barn där vars föräldrar dödats. När det gäller IS skulle jag inte ens förvånas om de dödat föräldrar för att försöka använda barnen som biljett ut.

   Svara
 22. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
  • lensof

    /  03/01/2019

   Sådana inlägg som Strandhäll presterar gör mina barnbarn. Dvs de som är under 10 år. Sen övergår de till att skriva hela meningar och kanske en och annan smiley.

   Svara
  • En vuxen människa skriver alltså ”sjukt glad”. Vi kanske skall vara skitglada att det inte är ”fett glad.”

   Svara
 23. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
  • Haha, jag har fått en förfrågning av Sparbanken om att legitimera mig i och med ett konto som öppnades strax efter min födsel och rör sig om 1200:- pga penningtvättlagarna; antagligen så är det ett konto mina farföräldrar öppnade som fallit i glömska (jag hade ingen aning om att det ens existerade).

   Att Swedbank lyckades med detta är en sak i sig. Hur?

   Svara
  • Bamse

    /  03/01/2019

   Hederliga pengar? Hoppas du hänvisade dem till din svåger 😉

   Svara
  • Ivar L

    /  03/01/2019

   Penningtvättreglerna verkar mest vara en kuliss. Vanliga hederligt arbetande människor skall ständigt tvingas motivera anledningen till sina konton med lite tusenlappar på och svara på frågeformuär om de vill sätta in en hundralapp. Sedan verkar det gå hur bra som helst för allsköns banditer att hantera enorma penningbelopp bankvägen.

   Struntregler utan verkan, lite som cookielagarna som tvingar alla internetsurfare att klicka på ”OK” 100 ggr per dag medan internetgiganterna dammsuger dem på personuppgifter i vilket fall som helst.

   Kulisslagstiftning.

   Svara
   • Sune

     /  03/01/2019

    Anekdot; Ansökte nyligen om ett bankkonto i en av storbankerna och angav som syfte för sparandet ”terrorfinansiering, narkotikahandel och trafficking för sexuella ändamål”. Kontot beviljades utan fler frågor. Sände sedan en förfrågan till Finansinspektionen där jag beskrev förloppet och undrade vad det egentliga syftet med kundkännedomsfrågorna är, men fick inget svar. Banken och FI ”följer bara reglerna” men skiter tydligen i svaren.

    Svara
    • Det finns inget syfte för bankerna, men kanske för främmande makt som har kontroll över dem? Bankerna har order om att försöka ”lära känna” kunderna. Det finns heller inga krav på att du ska svara sanningsenligt. Frågorna strider, i min mening, mot datalagen och mot Soldathandbokens rekommendationer. Det hela luktar Facebook och CIA lång väg. MSB håller käften.

     Svara
 24. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
 25. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
 26. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
  • Motkraft

    /  03/01/2019

   Om jag tyder Wikipedias beskrivning av ”högförräderi” rätt så ska det inte behövas att vi förklarar krig mot IS, de ska kunna dömas till mellan 4 år och livstid enligt 19 kapitlet 1 § i brottsbalken

   Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/01/2019

    Hade vi haft sunda domare kanske till och med oljefinansierade fundamentalistmoskéer skulle kunna stoppas med dylika lagar?

    Svara
  • Det är det vanliga klassföraktet. Den vita arbetar- och underklassen kan inte uttrycka sig salongsfähigt och har inte ursäkten ”vår kultur”.
   Argumentet att ”Times skrev om detta (efter tio år) så ingen har försökt dölja problemet” duger inte.

   Svara
 27. MiT

   /  03/01/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  03/01/2019

   Fersken är persika på danska och norska.
   Taget på fersk gerning/gering = tagen med handen i syltburken på danska/norska.

   Inte alltid datorn fixar nyanserna i språket.

   Svara
 28. Förresten: Vi fick en JÖK i Januari.
  Om den kommit idag, första Mars, hade den fått ännu lämpligare namn.

  Svara
  • Senior

    /  03/01/2019

   Jag föredrar LJUG – Lööfs Januari Upp-Görelse.

   Svara
 29. Senior

   /  03/01/2019

  Aftonbladet har ett inlägg om spioner….
  Samtidigt låter de KGB-agenten Jan sitta som inflytelseagent och skriva sina alster.
  En agent som avslöjade och hängde ut IB, vilket är minst lika anmärkningsvärt spioneri som något annat.

  Svara
  • Om Jan Guillou var KGB-agent var han en djävligt dålig KGB-agent i så fall. Personligen ser jag honom som en mycket intelligent vänsternationell patriot, som tänker själv, med fel och brister som vilken annan svensk som helst.

   Svara
   • Senior

     /  03/02/2019

    Om han var?
    Han är avslöjad som, och har erkänt, att han är en KGB agent.

    Bara detta faktum ställer hans avslöjande och exponering av IB i en helt annan dager, framförallt som han själv i rollen som KGB-agent var inblandad i den (terrorrist)verksamhet IB bevakade.

    Dessutom, en gång KGB, alltid KGB:
    Nu tillåts han till råga på eländet att sitta som påverkansagent i en av våra största kvällstidningar och spy ur sig sin smörja, vilket i sig borde anses vara en skandal i paritet med spioneriet i övrigt.

    Det ”journalistiska” avslöjandet var bara en ursäkt för att som Sovjetagent kunna avslöja och vingklippa Svensk underrättelsetjänst.

    Var är det patriotiska i det?
    Hur anser du honom vara ”djävligt dålig KGB-agent efter den bedriften att exponera Svensk underrättelsetjänst?
    Hur kan du anse en för spioneri dömd agent, avlönad av KGB, vara patriot?
    -Såvida du inte avser Sovjetisk patriot när du berkriver han som varandes ”vänsternationell patriot”

    Landsförrädaren blev för övrigt dömd för sitt spioneri, även om påföljden för brottet blev löjligt låg, troligen tack vare den journalistiska täckmanteln.

    För att propagera för evidensbaserad politik är du förvånansvärt dåligt påläst i de ämnen du yttrar dig i.

    Svara
    • Efter en kort sökning kan jag inte finna evidens för att Guillou är ”avslöjad som, och har erkänt, att han är en KGB agent”, däremot att han patriotiskt rapporterat in agenter som ev. kan ha förberett terrorattentat i Sverige som hade kunnat drabba hans vänner från Sverige och från det olagligt ockuperade Palestina.

     Han har haft kontakt med en KGB-agent, men det är inte att vara en, eller att spionera mot Sverige, om han inte lämnar uppgifter till dem som kan skada Sverige.

     Om han är en slags spion, skulle jag säga att han är en svensk spion i Sverige för Sverige, vilket är helt i sin ordning.

     Visst är han vänster skattepolitiskt, vilket girigbukar inte gillar, men det är tack-o-lov inte olagligt.

     Avslöjandet av IB var i min mening helt i sin ordning. Han dömdes i min mening felaktigt för att ha avslöjat lagbrott och landsförräderi, d.v.s. de som arbetat i fascistiska främmande makters tjänst i Sverige. Utmärkt av Guillou.

     I ordet ”fascism” lägger jag betydelsen ”den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”, d.v.s. Israel och Israel-lobbyn i USA som kontrollerar medierna och universiteten i det landet och som kritiseras av ex. Paul Craig Roberts och General Golan för sina beteenden.

     Vad är det för smörja du anser att Guillou skriver nu då?

     De han försökte vingklippa var förmodligen främmande makters terroristiska fascistiska spioneri i Sverige, vilket egentligen borde vara svensk underrättelsetjänsts uppgift.

     DET är det patriotiska i det.

     En avslöjad spion är naturligtvis en mycket dålig spion. Att exponera svensk underrättelsetjänst när den begår folkförräderi är naturligtvis alldeles utmärkt patriotiskt.

     Att kommunister hade fullt normala och goda relationer med andra kommunister ser jag inget märkligt i. Det är när man begår folkförräderi som det är klandervärt, inte annars, och det är i min mening dagens sossar, mp och Alliansen och flertalet journalister som är de stora folkförrädarna.

     Att bli dömd i domstol betyder inte nödvändigtvis att man förtjänar att bli det. I min mening borde de politiker och tjänstemän som är anvariga för folkförräderiet mot vårt eget folk burats in i stället, men kanske är inte det en framkomlig väg för makten som är insyltad i den olagliga åsiktsregisteringen av svenskar?

     Svara
 30. Min reaktion:

  Svara
  • Cain

    /  03/01/2019

   Fyndig allusion. Får omedelbart associationer till det trygga och förhoppningsfulla Svetige jag upplevde i barndomen på 80-talet.

   Svara
  • Du antyder att processorn och minnet är klent på svensken? 🙂 Nåväl. Alla kan inte vara superdatorer. Det viktigaste är att vi lär svensken att vara mindre godtrogen. Med kunskaper om olika former av ”lögn” och tillgång till internet kan man även med låg processorkraft och litet minne göra enorm nytta via olika kommentarsfält där man avslöjar lögnerna, närhelst de uppkommer.

   Svara
   • Senior

     /  03/02/2019

    Nu börjar du låta som en sann vänsteraktivist.

    -Underförstått sitter du alltså på sanningen, och skall nu missionera den i kommentarsfälten, precis som vilken vänsteraktivist som helst.
    Du sitter på din sanning, så långt kan jag hålla med.

    Jag tolkar emellertid din sanning som ren kommunism.
    Något som all evidens, till 100%, påvisat att det slutar i diktatur och folkmord.

    Svara
   • Delvis så.

    Förvisso kan det vara så att dagens programmerare är bortskämda med processorkraft och lagringskapacitet. (Den här webbsidan (i HTML) ligger för närvarande på drygt 28000 bytes. Av Springsteen’s ”Born in the USA” fick det plats kanske 10 sekunder på 64-an.)

    Det sägs att månlandningen klarades av med motsvarande tre Commodore 64. Då hade man räknat ut när månen var var, när vilken del av raketen skulle starta från vilken del av jorden vid vilken tidpunkt, och så vidare.

    Kanske skulle många ha nytta av
    1) bredare nätverk.
    2) närmare kontakt med hårdvaran.

    Svara
 31. Ivar L

   /  03/01/2019

  Inte för att det är val, men en liten påminnelse om varför M inte är något att rösta på om man oroar sig för den omfattande immigrationen:

  ”Moderatledaren förklarar också att han vill att Moderaterna och Socialdemokraterna ska ”ta varandra i hand” och ingå en större migrationspolitisk uppgörelse med varandra. På detta sätt skulle frågan lösas ”en gång för alla”, hävdar han.”

  S och M göra upp om immigrationen en gång för alla?
  Låter det sannolikt att det skulle leda till någon förändring om de två partier som lett Sverige in i migrationskaoset sedan mer än ett decennium nu väljer en gemensam linje? Det blir väl med största sannolikhet mer av det vi redan har istället?

  http://www.friatider.se/kristersson-medger-vi-politiker-har-snackat-men-inte-gjort-n-got-och-nu-kan-det-g-riktigt-illa-f-r

  Svara
  • Göra upp och bli överens?
   Är det inte det de i praktiken har gjort i tjugo-trettio år?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/01/2019

    Precis min poäng. De låtsas att de har något nytt ”strängt” på gång, men alla som kan tänka vet att de bluffar.

    Svara
    • Ett eller två val till går det nog att hålla SD utanför och sitta ensamma kvar vid köttgrytorna …

     Svara
     • Det finns en flera parallella vägar bort från Bilderberggruppens lakejer, men SD-folket tycks inte vara intresserade av vad jag har att säga, inte heller Vänsterpartiet eller kommunisterna. Inte heller AfS eller MED. Denna arrogans leder till fel och misslyckande val efter val.

     • Senior

       /  03/02/2019

      Skall jag vara ärlig är inte jag heller särskilt intresserad av vad du har att säga längre, efter att ha gått in och läst på din hemsida om ”vetenskapliga” partiet.

      Du beskriver i stort sett gammal avskyvärd klassisk kommunism, med den enda skillnaden (och likheten med andra despoter) att just du hävdar dig vara den Messias som kommer att lyckas….. -Om folk bara inser och förstår vad du menar…..

      Rent hypotetiskt:
      Om du kom till makten, vad skulle du göra med oliktänkande de mindre vetandes som inte förstår och inser sitt bästa och motarbetar dig?

  • En uppgörelse om att krossa välfärden?

   Annie blir nog våt av tanken.

   Svara
 32. Ibland ser man två olika inlägg som passar ihop på något sätt:

  Svara
 33. Gorby

   /  03/01/2019

  På tal om avstängning mm av Facebook.
  James O’Keefe och Project Veritas avslöjar att Facebook har många olika metoder för att stoppa ”hate speech” på deras plattform.

  Svara
 34. Gorby

   /  03/01/2019

  Angående den skärpta terrorlagstiftningen där det ska bli kriminaliserat att ha samröre med terrorister och där det bla.a ingår att upplåta lokal eller mark åt grupperna. Fast lagen gäller ju inte retroaktivt, såg det kommer nog troligtvis inte ske.
  Kommer alla de som upplät lokaler i Sverige till de som åkt och krigat bli åtalade?

  Svara
  • Gorby

    /  03/01/2019

   Sista raden hamnade visst fel.

   Svara
  • Tja… en del uppsagda hyesavtal lär det medföra, men problemet befinner sig nog redan under jorden i mindre celler.

   Svara
   • Weasel

     /  03/02/2019

    @ Martin ;
    Jag blev lite nyfiken på det där vetenskapliga partiet, så jag skummade igenom ”partiprogrammet” och jag undrar en sak när det gäller partiets syn på ”Flygsäkerhet genom fredligt beteende” .
    Det är så att jag har checkat in på flygplatser åtminstone 250 gånger i mitt liv och inte en enda gång har säkerhetskontrollanterna ”försökt skrämma mig”.
    Inte heller har jag sett några ”orimliga skyltar” .
    Och ingen flygplatskontrollant har någonsin frågat mig ”om jag har en bomb i väskan”.

    Jag blir lite förvirrad här. Är det så att jag har haft en väldig tur eller är det så att medlemmarna i vetenskapliga partiet har haft en väldig otur ?
    Eller är det så att vi helt enkelt har olika syn på vad som är en ”rimlig skylt” och vad som är en ”orimlig skylt” på en flygplats?
    Jag blir faktiskt väldigt nyfiken. Kan du ge ett exempel på en ”orimlig skylt” ?

    Svara
    • Kommer ihåg tidigt 90-tal, när personalen (USA-resa) nästan bad om ursäkt för frågor av typen ”har du själv packat väskan” och ”har du något som ser ut som eller kan användas som vapen.”

     Svara
    • Tack för påpekandet. Den behöver uppdatering.

     Den skrev jag för länge sedan efter att ha blivit frågad om detta i Storbrittannien, landet som hade en krigsförbrytare i ledningen, Tony Blair.

     De har slutat med sådan skit nu. De förstod väl hur korkat det var, när jag m.fl. började skratta och skoja med dem, kan jag tänka mig. 🙂

     Den brune killen skrattade dock inte; ”It´s not funny ,it´s not funny”, sa han, men jo, det tyckte även de andra resenärerna som skrattade gott. Skrämselretoriken var avväpnad.

     Svara
     • weasel

       /  03/03/2019

      @ Kristian :

      Frågan ”har du själv packat väskan? ” kan ju tyckas vara aningen idiotisk. Den fyller dock en funktion ;
      Det blir svårt för personen som svarar ”Ja” på den frågan att säga ”Det var inte jag som packade väskan” efter det att dom har öppnat väskan och hittat 3 kg heroin.

      @ Martin ;

      Ok, så Vetenskapliga partiet vill alltså att UK ska sluta med orimliga skyltar som dom redan har slutat med…?
      Har ni någon politik för flygsäkerhet i Sverige eller fokuserar ni helt på den engelska ? 🙂

     • Jag har plockat bort posten. Ingen annan har lagt märke till den heller. Jag tackar återigen ödmjukast för kritiken. Du har hjälpt oss och Sverige. Du är en patriot. Lev länge och väl och satsa din energi rätt!

 1. Vad hade hänt utan Hanif Balis ton? – Micaels Lidéns Blog
 2. ”IS-svenskar” | Maniac Media
 3. Olika former av lögn – Del 5 – Nyspråk, skönskrivningar och eufemismer | Vetenskapliga partiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: