Kvinnor och barn

Idag är det återigen dagen då svensk media och svenska politiker klättrar på varandra för att sprida myter och hittepå. Nu ska listor fram som visar hur många kvinnor det finns i styrelser och finns det inte MINST 80% så beror det på Patriarkatet och könsmaktsordningen. Och rasism och sexism förstås. Att nästan inga kvinnor har startat några bolag som finns på topp 50 på börsen är de inte lika noga med att berätta. Så här har det varit i många år.

Expressen har listat årets kvinnor och vinnare blev Klimat-Jesus. Ett barn blev alltså årets kvinna i Expressen.

Expressen har ett väldigt konstigt förhållande till barn/vuxna. För i samma tidning som utser en numera 16-åring till årets kvinna kunde man för några dagar sedan läsa om en timid och artig liten pojke som precis fyllt 20 år.

Den artikeln är skriven av en Thord Eriksson. Han är ingen riktig journalist. I alla fall inte så som man tänker sig att en journalist ska vara utan han är asylaktivist i 1:a. 2:a och 3:e hand, engagerad i olika asylgrupper som finns. Fakta, sanning och verklighet är knappt ens sekundära hos såna som Thord utan ändamålen helgar alltid medlen hos dem. Kampen är det viktigaste. Kampen för dem är så viktigt att man är beredd att ljuga och hitta på om vad som helst för den.

Mannen som kommer in i besöksrummet på kriminalvårdsanstalten Storboda i Rosersberg norr om Stockholm ser ut att vara tunn, skör och mycket gammal. Han har på sig Kriminalvårdens gröna mjukisbyxor och fleecejacka och han skakar – rytmiskt och oupphörligt rör sig hans huvud upp och ner.

Men i själva verket är han inte alls så gammal som han verkar. Han blev 20 i januari.

Vad är det som har hänt?

Han heter Shafiq Hamdard och var 16 år när han kom ensam till Sverige i december 2015.

Kampen är så viktig att man blivit blind för vad man själv ser framför sig. Thord försöker förneka det han ser framför sig. För han ser ju. Men det han själv ser är helt ointressant eftersom det inte passar in i aktivismen. Då försöker man lura i andra att det han själv ser inte är sant utan beror på annat. Att det är andras fel att en liten timid pojke ser ut som en vuxen man. Kolla gärna klippet i början av artikeln, ett av de mer bisarra jag sett.

Det är otroligt falskt och fult att som tidning publicera extremt vinklade inlagor från aktivister engagerade i industrin och sen låtsas att det är riktiga artiklar eller reportage av riktiga journalister.

Såg radikalfeministen och författaren Annah Björk i Morgonstudion idag. Hon ska kränga en bok igen och polarna på SVT ställer såklart upp för lite gratisreklam i rutan. Idag radikalfeminist som skrivit bok.

Igår flyktingaktivist som skrivit bok som självklart ska ha finfin gratisreklam i morgon-tv. Kampen fortsätter!

I förrgår musikjournalist som är stadig gäst i morgonsoffan. Vilken slump att SVT ger en kampare en massa gratisreklam för sin aktivism.

Nästan samma slump som när Kulturredaktionen på SVT ”granskade” historieböckerna ur ett genusperspektiv. Som av en helt otrolig slump så ”råkade” det komma fram att Lina Thomsgård, anställd på Kulturredaktionen på SVT, i samma veva skulle skriva en bok som skulle ”korrigera världshistorien” med ett genusperspektiv.

Raggningsreplik i radikalfeministiska kretsar på Södermalm.

Om raggningsrepliken funkar så det kan bli en fortsättning vet jag dock inte.

Kommer ni ihåg 8 mars för två år sedan?

Om inte annat så kan ni få en påminnelse…

Undrar om Genus-Charlie tagit dem i örat?

Vem är Genus-Charlie egentligen?

Charlie Klang jobbade som byggnadsträarbetare i 2,5 år innan han sadlade om och började plugga genusvetenskap i Lund. I dag driver han Instagramkontot Genusarbetaren och föreläser för bland annat byggföretag och lärare på byggprogram om machonormer.

Han upptäckte att han inte pallade med jobbet så han sadlade om. Det är faktiskt så att alla jobb inte passar alla människor. Genus-Charlie upptäckte det men vill liksom inte ta till sig sin egen upptäckt. Han vill förneka den. Han var inte rätt för det jobbet och då måste det bero på alla andra.

Den tuffa stämningen var en starkt bidragande orsak till att han lämnade byggbranschen.

Det är helt sant, det är nog inget för veklingar.

Vad vill Genus-Charlie då?

– Att prata om känslor, att gråta, och man måste föra sig på ett visst sätt. Men det handlar också om förväntningar – att en riktigt man ska vara stark, tuff, självständig, inte be om hjälp. Det bygger också på den snäva figuren av vad en man är, och där passar många inte in. Det är en tydlig förlust att mansrollen blir så begränsande.

Att man ska prata känslor med kreti och pleti. Varför i hela fridens namn ska man prata känslor med folk som inte har med saken att göra? Det finns tillfällen för sånt också för den som är intresserad av det, kafferep kallas de. Eller mer populärt: skvallerkaffe. Så bara för att Genus-Charlie gillar kafferep så ska alla andra tvingas göra det också?

Men helt klart, alla passar ju inte på alla arbeten. Jobbar man på byggen och funderar på om genus är ett bättre val så var man på fel plats från början. Fi är inte helt rätt och inne på alla arbetsplatser.

Finns det inte saker att göra i byggbranschen då? Absolut! Men Genus-Charliesar är inte rätt personer för att kolla på sånt.

Det blev lite reaktioner på artikeln om Genus-Charlie

– Han kommer utifrån och berättar hur vi ska bete oss, det är lite stroppigt beteende. När det gäller genus brukar de ha den tonen när de pratar om machokultur, de pratar OM män. Jag tror inte att det är en bra metod.

Ett exempel. Och inte bara att de pratar om män. De pratar ALLTID om män som problem. Det är alltid fel på män på något sätt när Fisare är igång. Jo, Fisare. Om man kunde kolla hur genusfältet röstar så är det nästan 100% Fi.

Misstankarna om Genus-Charlie och Fi minskar ju inte direkt när man ser vad han gillar, där hittar man såklart Fi som enda politiska parti.

Och lite mer av vad han gillar som stärker min tanke om att han är en radikalfeminist LÅÅÅÅNGT ut till vänster. Ni ser att han gillar den extremistiska organisationen MÄN, fd Män för jämställdhet?

Han inte bara gillar dem, han är med i styrelsen för MÄN i Stockholm också. MÄN är så vänsterextrema att Schyman närmast är borgerlig i jämförelse…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. Kronblom

   /  03/08/2019

  På ett bygge snackar man inte i onödan på arbetstid. Väggreglar och gipsskivor och allt annat ska upp i ett snabbt tempo och jobbet är fysiskt tungt emellanåt. Det är som ett löpande band på en fabrik. På matrasterna blir det lite småprat om privata saker eller sport och liknande. På ett bygge var det en som alltid skulle citera aftonblaskans ledarsida eller prata vänsterpolitiska manifest på rasten. Till slut var det en stor och tystlåten grovis som fick nog, lyfte ut honom till omklädningsrummet och skruvade igen dörren.

  Svara
 2. Andra bilden ovanifrån: den timide, artige pojken är skrämmande för mig – vill inte vara i närheten av honom.

  Svara
 3. EU-parlamentarikern (FI!) Soraya Post är självklart med på Kvinnodagen;

  hennes man och son är polisanmälda för grov misshandel av en äldre man.
  Andra i hennes familj bor i fängelse för grova stölder av äldre.

  Svara
 4. Det där med *årets*

  Svara
 5. Favorit i repris:

  Svara
  • Ivar L

    /  03/09/2019

   Här snackar vi äkta Pussy Riot.
   I vart fall en kort stund och gissningsvis skattebetald lokal.

   Svara
 6. MiT

   /  03/08/2019

  Svara
 7. Är det inte underligt att ha ”jämställdhet och nyanländas etablering” under samma kolumn?

  Svara
 8. MiT

   /  03/08/2019

  Svara
 9. MiT

   /  03/08/2019

  Svara
 10. MiT

   /  03/08/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  03/09/2019

   Blev han ledsen i ögat när hans tidning inte emottas som spjutspetsjournalistikens högborg. Stackarn.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/09/2019

   Sundhetstecken att de inte står med mössan i hand som Flinck hade önskat.

   Svara
 11. weasel

   /  03/08/2019

  Sverige – landet där högstadieelever är ”kvinnor” medan 30 åriga män är ”pojkar”.

  Organisationen SWEA utnämnde Maria Strömme till ”årets svenska kvinna” 2016.
  Vem är då Maria Strömme ?
  Jo, hon är professor i Nanoteknologi och har forskat om olika slags energilagringsmetoder och bland annat skapat ett organiskt batteri.
  Greta Thunberg har skolkat från skolan och skrivit några floskler och självklarheter alá ”Tänk på framtiden och barnen ” på en skylt.

  Maria Strömme, 48 , är dessutom – till skillnad från Thunberg- en ”kvinna” .

  Svara
 12. Gorby

   /  03/09/2019

  Svara
 13. Gorby

   /  03/09/2019

  Svara
 14. michael.

   /  03/09/2019

  Ja det är faktiskt intressant,när män generaliserar nedlåtande om kvinnor är det sexism enligt feminister,när feminister generaliserar nedlåtande om män är det jämställdhet.

  Svara
 15. Rikard

   /  03/09/2019

  Hej.

  Om dessa journalister, kulturmänniskor och allmänt goda typer hade visat en skärv av samma intresse och engagemang, hade det inte funnits allt fler förståndshandikappade eller psykiskt sjuka som blir hemlösa, och så trasiga i själen att självmordet blir ren barmhärtighet.

  Men icke – det är inte långsökt att tro att dessa goda hatar och föraktar den verkligen är sjuk, trasig eller ‘född fel’. Hur många protester har vi sett om att människor vars enda försörjning är sjukersättning/-penning nu får den indragen för att F-kassan på uppdrag av regeringspartiet gör bedömningen att om det hypotetiskt skulle kunna finnas ett jobb någonstans i landet, ja då är du inte sjuk längre. Vad läkare och psykologer säger, eller röntgenplåtar och dokumentation – ja, det skall kassan inte bry sig om. Om det varit samma krav på dokumentation och samma stränghet kring invandring, så hade det rört sig om ett par hundra personer om året som fått komma in i Sverige.

  Jag språkade i förra veckan med en psykiater, privat, som mellan skål och kunde berätta att patienterna – människor med dagliga ångestattacker, självskadebeteenden och suicidalrisk – av F-kassan bedömdes som arbetsföra. Socionomers anonyma beslut trumfade hans professionella bedömning. Inte nog med det – informella order till kassans handläggare skall vara att avslag skall vara standard för handikappade, då så gott som inga av dem förmår överklaga. Hans enhet var i färd med att inrätta en inofficiell tjänst för att hjälpa patienter få det stöd de har rätt till från diverse myndigheter. Detta är socialmoderaternas, de godas, Sverige.

  De som jobbar inom Arbetsförmedling, F-kassa och socialtjänst hade gladeligen skickat folk till utrotningsläger. Media tiger och tittar inte. Kultursektorn vill att handikappade skall vara duktiga dresserade djur att tycka synd om, inte människor.

  Och de som utsett sig själva till talespersoner för ‘brukare’ (denna vidriga steriliserade eufemism endast till för att man skall slippa associera och känna något) vägrar träffa det enda parti som verkar protestera mot de övrigas prioriteringar, för det partiet har fel värdegrund. Men regeringspartierna, som samtliga var eniga i rasbiologisk politik för bara några årtionden sedan, ja de har tydligen rätt värdegrund.

  Må de evigt tumla bland Hles forsar, dessa vidriga varelser, dessa tjänstemähän! Vare sig man är soldat, lärare, eller tjänsteman så har man en plikt att vägra lyda olagliga och omoraliska order, en plikt både mot sig själv och mot den ordern gäller.

  Svenska tjänstehjon skulle aldrig kunna se någon i ansiktet och trycka av, men de skulle kunna ge ordern tusen gånger om.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  03/09/2019

   Precis så.
   Gällande avslag har det länge varit standard på försäkringskassan, beroende av nivån på arbetslösheten. -Ibland har de sjukpensionerat fullt arbetsföra människor mot deras vilja.

   S har sedan länge använt dessa instutitioner för att reglera frisera arbetslöshetsstatistiken genom att förtidspensionera(fk), ”sysselsätta”(arb.f.) eller helt enkelt avskriva folk som socialfall(soc).

   Det är en av de få positiva sakerna man kan tillskriva regeringen Reinfelt, att de korrigerade detta och satte ärliga siffror på respektive del, annars kan man inte heller komma tillrätta med det med adekvata åtgärder.

   Svara
   • Weasel

     /  03/09/2019

    @ Rikard ;
    Tack för det bästa inlägget jag läst den senaste månaden.
    De goda är i själva verket onda eftersom deras prioriterande av den ena gruppen får förödande konsekvenser för den andra gruppen.

    @senior ;
    Regeringen Reinfeldt införde bland annat Fas3 och instegsjobb, så det var inte så att dom var öppna med arbetslöshetsstatistiken.
    Sedan avskaffade sossarna Fas 3.
    Rent konkret resulterade detta ”avskaffande” i att min bekant numera har en OSA- anställning istället för en FAS3- anställning.
    För de skattebetalarna som betalar hans ”lön” är det dock ingen annan skillnad och det spelar nog ingen större roll att bokstaven F har bytts ut mot bokstaven O , samt att bostävrrna A och S har bytt plats med varandra.

    Svara
    • Rikard

      /  03/09/2019

     Hej.

     Tack själv.

     Jag saknar ord egentligen för den ilska och vanmakt jag känner. Jag har en gång i tiden varit hemlös, och jag har sett fler än en gå i döden till följd av utebliven hjälp från myndigheter.

     Det går inte att dra någon annan slutsats för mig än att svenska journalister, politiker och kulturnasare i absolut majoritet tycker att kriminella zigenare och illegalt invandrade muslimska terrorister är finare än svenskar.

     Det har aldrig krävts bostäder åt hemlösa svenskar på det sätt man skriar i himlens höjd åt att man i Staffanstorp ger invandrare husvagnar att bo i. Aldrig! Aftonbladet, Expressen och de andra har aldrig någonsin brytt sig om att dreva mot tjänstehjon och politiker om varför barn med autismspektrumtillstånd på rutin kan låsas in i improviserade isoleringsceller, drogas eller läggas i spännbälte, medan brottslingar som skall utvisas inte kan skickas dit de hör hemma ifall de riskerar minsta blåmärke under transporten.

     Jag känner till ett fall där personen ifråga brutit ihop, blivit sjukskriven och därefter dumpad av det allmänna. Han berövades sjukpenningen då F-kassan ansåg honom arbetsför, och nekades socialbidrag då en läkare sjukskrivit honom – då skall han ju få sjukpenning, och vidare nekades hjälp i rehabilitering av Arbetsförmedlingen eftersom han är sjukskriven, och nekas vidare hjälp av vården enär diagnosen är klar och han enligt vården skall rehabiliteras på anpassad arbetsplats, och… En vansinnets karusell utan dess like där ingen bär ansvar för något, och ingen erbjuder hjälp.

     Svensk så kallad välfärd och den hjälp den påstår sig erbjuda är av samma slag som att erbjuda en drunknande simlektioner, eller en kostråd till en svältande.

     Egentligen vill jag bara skriva fula ord och hat – när jag läser om hur personal på diverse myndigheter hotas eller attackeras känner och tänker jag alltmer bara: ”Rätt åt er! Hoppas ni blir invalidiserade och arbetslösa! Hoppas ni också kastas ut ur samhället!”

     Ursäkta, men jag blir känslosam. Vem tror på en när man säger att det i Stockholm år 1992 fanns minst ett trettiotal hemlösa barn? Vem tror en när man berättar om personal på boenden för trasiga tonåringar som utnyttjar dem i utbyte mot droger och mediciner? Häktesvakter som misshandlar intagna som inte tillhör något gäng? Polis som trakasserar helt vanliga svenskar av ren feghet och lathet? Åklagare som gång efter annan aldrig kräver utvisning av våldtäktsmän?

     Fy f*n, säger jag. Dö i eld, är vad jag önskar dem om jag skall tala från hjärtat. Hur kan man samarbeta när man vet hur inhuman den hantering man ingår i är?

     Jag kommer alltid att vara den lärare tacksam som gav oss den moralfilosofiska frågan: ”Jobbar du kvar vid järnvägen?”. Han syftade på tågen till Auswitch, och att vi alla har ett ansvar att vägra göra det vi anser fel. Alternativet är att bara lyda order.

     Man ska inte göra sig till hund för ett ben.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS En annan moralfilosofisk fråga, som dessa goda borde ta till sig, är: varför delar du inte frivilligt med dig av ditt överflöd? DS

     Svara
    • Senior

      /  03/09/2019

     Jodå, jag vet, och Göran Persson hade ännu tidigare en ekvivalent till Fas 3 som jag nu glömt namnet på, ALU för ArbetsLivsUtveckling, eller liknande.
     ”Kärt barn” verkar ha många namn…

     Det jag skriver är att en av de få positiva sakerna Reinfelt gjorde var att städa upp i träsket och redovisa korrekta siffror, vilket möjliggör adekvata åtgärder.

     -Regeringen Reinfeldts åtgärder var adekvata skrev jag inget om.

     Svara
     • weasel

       /  03/09/2019

      @Rikard ;
      ” Dö i eld ”
      Amen.

      @ Senior ;
      Om jag försöker sansa mig kan jag se jobbskatteavdraget som delvis positivt, men annars håller jag fast vid åsikten att det enda positiva Reinfeldt gjorde var att avgå.
      Men …inte ens det var ju enbart positivt eftersom det resulterade i att vi fick Löfven 😦

     • Kronblom

       /  03/09/2019

      Jobbskatteavdraget var lika effektivt botemedel mot skatterötan som plåster på cancer.

    • Rikard

      /  03/09/2019

     Hej.

     Nytt försök: tack för det.

     M_i_T: sedan cirka två veckor (?) har jag märkt att en del poster antingen försvinner helt eller dyker upp efter fördröjning. Har du någon aning om vad det kan bero på? (Det är förhoppningsvis inte innehållsrelaterat, vilket jag inte tror.) Är det spam-filter, månntro, eller är felet på min ända? En annan är måttligt tekniskt begåvad i hur dessa skärmförsedda skrivmaskiners mjukvara fungera, sö.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Rikard

       /  03/09/2019

      Hej.

      Och bara för det så dyker den försvunna utläggningen upp. Det bor tamejtusan tomtar i datorn!

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jag undrar vart ´G` tagit vägen

      (Har inget med denna sida att göra)
      Förut brukade ´G` ha flera kommentarer dagligen.

 16. MiT

   /  03/09/2019

  Svara
 17. MiT

   /  03/09/2019

  Svara
  • michael.

    /  03/09/2019

   Läste Therese Verduns twitter många bra och kloka åsikter,men det bjöds även på en hel del skratt Therese en kvinna med både klokskap och humor.Tyvärr när man läser vad PK kvinnor producerar inom svenskmedia(med några få undantag)kan man få intrycket att dessa två egenskaper är oförenliga för svenska kvinnor,tur att Therese och andra likasinnade kvinnor finns att finna på alternativmedier,så att man inte helt tappar hoppet om moder Svea.

   Svara
 18. Ivar L

   /  03/09/2019

  Tja, om Genus-Charlie lyckas väl med sina föreläsningar blir väl fler svenska byggjobbare som Genus-Charlie och slutar och ersätts med Akilovs kompisar från Uzbekistan, många byggjobbande jihadister från Centralasien verkar det finnas:

  ” Terrordömde 46-åringen har flera identiteter
  46-åringen har gått under flera olika namn och identiteter, både i verkligheten och digitalt. Under flera månader ska mannen från Uzbekistan ha planerat ett sprängattentat i Sverige – i Islamiska statens namn. — På en hemsida för rysktalande i Sverige, Svenska palmen, skriver mannen bland annat en annons där han erbjuder sina tjänster inom bygg och renovering.”
  https://www.svd.se/terrordomde-46-aringen-har-flera-identiteter

  Svara
 19. Trolletplit

   /  03/09/2019

  Mohahaha.
  Ur fan kan de ta in sån skit.
  Kvinnor kan…not.
  Vi blir stressade av männens IT. Vi måste göra vår egen IT eller inte. Buhuhu. Vi kvinnor är veka.
  https://www.svt.se/opinion/framtidens-digitalisering-maste-bli-feministisk

  Svara
  • elina

    /  03/09/2019

   Trams. Förakt mot de som kan underlätta och utveckla vår vardag och arbete,
   Hittade SVT ingenting verkligt att publicera på kvinnodagen? Som hur befria kvinnor från religiösa regler som styr deras liv – eller något annat meningsfullt.

   Och vi fick tvångsmässigt betala smörjan också.

   Svara
 20. Gorby

   /  03/09/2019

  Svara
 21. Gorby

   /  03/09/2019

  Svara
 22. hehe

   /  03/09/2019

  Svara
 23. Grodan Boll

   /  03/09/2019

  Jag fortsätter väl vänta på de kritiska femininitetsstudierna lite till då.
  Vilken sekund som helst nu.
  Vilken sekund som helst.

  Svara
 24. Gorby

   /  03/09/2019

  Svara
  • Weasel

    /  03/09/2019

   Sossarna och vänstern vill ju inte tillåta abort i vecka 28 så även dom vill förbjuda kvinnor att bestämma över sina egna kroppar 🙁

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: