Skola i Jönköping lurar i elever att myter och hittepå är sanning

Häromdagen var det alltså 8 mars, dagen då främst politiker och media gör sig EXTRA dumma i huvudet. Årets 8:e mars var såklart inget undantag.

Det här såg jag på fb

Jag har dock inte läst själva artikeln men gissar att den inte berättar att kvinnor generellt jobbar färre timmar än män och därför följaktligen också tjänar lite mindre. För så är det, när man kontrollerar så visar det sig att kvinnor generellt jobbar mindre än män och ju fler parametrar man tar hänsyn till desto mer mot NOLL i skillnad kommer man. Syftet med vad skolan gjorde var ju uppenbart inte att visa att om man går hem en timma tidigare så får man inte heller fullt betalt utan att luras. Medvetet eller omedvetet, men lurade i eleverna myter och hittepå var det man gjorde.

Det är faktiskt så att det har varit olagligt att lönediskriminera i ganska många år. Om man fortfarande anser att det förekommer så bör man faktiskt bevisa det genom att t ex visa upp 10-20 företag som faktiskt ägnar sig åt det och anmäla dem. Men det gör man inte…

Så nu ska alltså skolor lära ut till unga tjejer att de kan få betalt för en hel dag men bara jobba 7/8 av en dag. En skola alltså.

Undrar vem som ljugit så hårt för Albin att han säger så där?

Det dök ju upp kommentarer under JP:s facebookinlägg såklart

”Strukturell lönediskriminering” när ALLA bevis pekar på att de jobbar mindre och att när man väger in fler faktorer så går oförklarad skillnad mot noll.

Här är tydligen geniet som kom med idén till skolan att de ska lura i eleverna myter och hittepå.

Grejen är ju att det finns ingen fråga att lyfta eftersom ju fler parametrar man väger in desto mer mot noll går det? Och vi ser ju vad de gör för att barn ska ”förstå”, man ljuger för dem helt enkelt och hittar på om saker som krävs en del för att hitta och sätta sig in i.

Amanda borde lära sig att om man jobbar 7 timmar så får man också bara betalt för just 7 timmar. Och Charlotte, vet inte riktigt vad man ska säga… Och det Peter säger, klart de inte ser det så när man har ljugit för dem om hur det ser ut.

Och här ser vi svaret till varför just Peter kom med förslaget.

Vem är Peter då? Jo en vegan som röstar på miljöpartiet (enligt en bild där det står att han röstar grönt), har ungefär likadant hår som Amanda Lind, han gillar djurrättsaktivister på facebook, vegansidor, Linnea Claesson, The Feminist (film), Annika Strandhäll, Olle Thorell (den där som spottar ut tramsiga klipp), Socialdemokraterna, Miljöpartiet, SD är lika med rasister, Feminist 40k (kampanj för fler kvinnor och HBTQ osv i spel), Djurrättsalliansen, Vänsterpartiet Jönköping, Expo, sjuka mängder vegan- och djurrättssidor, ännu mera vegan- och djurrättssidor, massor av vänsteraktivistiska grejer, Amanda Lind såklart, FATTA, MÄN, fd Män för jämsälldhet som är så extremistiska åt vänster att Gudrun Schyman är borgerlig i jämförelse, Gudrun Schyman, piercing osv osv osv osv. Nämnde jag att det var sjuka mängder vegan- och djurrättssidor? Det var ännu fler såna. Jag tröttnade på att kolla, det bara rullade på med liknande.

Kort sagt, Peter är en extremist en bra bit ut på vänsterkanten som lyckades lura en skola att sprida myter och hittepå med lite enkel vänsteraktivism.

Man kan ju tycka att en skola skulle ha lite bättre koll så de inte hjälper extremister att sprida myter och hittepå men de verkar vara väldigt ivriga att hjälpa dem i stället.

Sen har jag inte läst artikeln i JP pga bakom betalvägg men gissar på goda grunder att de t ex inte frågade någonting om sanningshalten i påståendet från skolan…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  03/10/2019

  Det kausala sambandet mellan veganism, aktivism, näringsbrist och allmänt flummande verkar vara mer och mer självklart…..

  Svara
  • Ivar L

    /  03/10/2019

   Just det här med veganism, näringsbrist och politiskt inflytande har jag funderat på. Det kan inte vara bra för nationen i längden med såsiga maktinnehavare som inte kan tänka klart på grund av näringsbrist.

   Man tror ju att en av anledningarna till att vi kunde utveckla vår stora hjärna är effektivt näringsintag (proteiner från t.ex. kött). Veganer och immigranter från kulturell dysfunktionella länder i kombination kommer kanske i en förlängning skapa en generation med stora svårigheter att bidra konstruktivt till ett högteknologiskt samhälle. De kommer behöva försörja sig på att vara ”diskriminerade” helt enkelt.

   Svara
 2. Ivar L

   /  03/10/2019

  Nästa år tror jag Jönköpingsposten publicerar en artikel om den strukturella betygsdiskrimineringen mot pojkar:
  https://www.svd.se/ny-rapport-pojkar-far-orattvist-laga-betyg-i-skolan

  ”Vi ser att skillnaden är stor mellan hur pojkar och flickor presterar på det så kallade Stockholmsprovet i början på gymnasiet jämfört med avgångsbetyget från grundskolan i matematik. I genomsnitt får pojkar som gör Stockholmsprovet fler provpoäng än flickor men har samtidigt sämre matematikbetyg med sig från grundskolan. En uppskattning av effektens storlek visar att ungefär var tredje pojke får ett för lågt betyg i matematik. Storleken på effekten skiljer sig inte åt om olika undergrupper undersöks, som elever på friskolor eller elever som har gått på en grundskola med en högre andel elever med utländsk bakgrund eller högre andel kvinnliga lärare.”

  Till skillnad från den påstådda lönediskrimineringen har vi här alltså en säkerställd skillnad i mattebetyg som ensidigt gynnar tjejer trots att de får sämre resultat på provet.

  Svara
 3. MiT

   /  03/10/2019

  Svara
 4. MiT

   /  03/10/2019

  Svara
 5. MiT

   /  03/10/2019

  Svara
 6. Nisse Hult

   /  03/10/2019

  Tyvärr är det väl sant att många pojkar är lite slackers i grundskolan men ute på jobb efter gymnasium är det jämlikt å de flesta arbetsplatser. Det finns vissa system som kanske gynnar män med ett faktum är också att män startar fler aktiebolag och då blir dom männen VD och detta går upp i hela kedjan. På 8e mars brukar det alltid dyka upp någon kvinnoorganisation som får massor av mediatid som klagar på att svenska börsbolag har för få kvinnor som VD. Men detta har ju med kompetens att göra. Ingenjörer är fortfarande flest män medan ekonomer numer kanske ofta är lika många kvinnor som män. Och där kan ju kvinnorna kriga med männen om VD-poster. Men om man rekryterar VD ur en ingenjörskår är fortfarande männens numerär och kvalitet större och detta måste betraktas som rimligt. Det är inte som med politiker och journalister där man kan kompromissa med kvalitetskraven för att uppnå politiska mål. Där är ju måluppfyllelsen viktigare än ett samlat resultat.

  Svara
 7. Noger

   /  03/11/2019

  Någon som har Fb borde fråga Vittraskolan: ”Betalar ni kvinnor mindre för samma jobb?”

  Därefter är det bara att poppa popkorn och se hur frågan imploderar av sig själv.

  Svara
 8. Noger

   /  03/11/2019

  ”Man lät kvinnor gå hem tidigare”

  Precis som 7 mars, och 9 mars och alla andra dagar alltså? Kvinnor jobbar nämligen i snitt 25 procent kortare arbetstid.

  För att skildra ORSAKEN till lönegapet borde man ju låta männen gå hem tidigare för en gångs skull!?

  ”Så är det ju på jobbet för kvinnor varje dag” –
  Albin Lindblad i klass fem inser nog inte hur rätt han har!

  Svara
 9. Bigbrodaddy

   /  03/11/2019

  Är du i dum i huvudet eller? I statistikens så är det ju tydligt att män som jobbar lika mycket som kvinnor ändå får mer

  Svara
  • John Cleese har gått in på det där i ett Youtube-klipp. ”Stupidity”. Det är svårt att inse att man är dum i huvudet om man är riktigt dum i huvudet. Man måste vara relativt intelligent för att förstå att man är dum i huvudet. Mänskligheten är oftast inkompetent. Jag föreslår tålmodighet och hövlighet.

   Svara
 1. Normkreativ sagostund med dragqueens | WTF?
 2. Så folkpart… Liberalt | WTF?
 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: