Lite gammalt som ligger och skräpar del 2

Håller ju på att gå igenom gammalt material på datorn och hittar sånt som jag inte ens själv kommer ihåg att jag sparat.

Bl a så hittade jag fb-tråden där Nya Moderaterna meddelar att DÖ är det nya fantastiska sparad som pdf-filer.

Kan vara bra att titta på den då och då när M ska försöka förklara varför det går lite knackigt.

Nya Moderaterna berättar om DÖ på fb 1

Nya Moderaterna berättar om DÖ på fb 2

Nya Moderaterna berättar om DÖ på fb 3

Nya Moderaterna berättar om DÖ på fb 4

Svaret finns liksom där. Och det spekulerades rätt ordentligt om att DÖ var Reinfeldts lilla skapelse, att det var han som smög i kulisserna och sydde ihop det hela.

I etc kunde man i feb 2014 läsa det där. Några exempel

Han som var ordförande för Män för jämställdhet, numera MÄN, han anser att feminism är vetenskap. Och det är inget konstigt i den organisationen, de tycker verkligen det. Även idag.

Lukas Romson ansåg 2014 att män och kvinnor i Sverige inte hade samma rättigheter. Det är häpnadsväckande okunnigt av en som jobbar som jämställdhetskonsult.

Kakan Hermansson ansåg att kvinnor i Sverige 2014 levde i slaveri. Jag antar att hon menar kvinnor för män har hon inte mycket till övers för, de är ju bara som efterblivna barn enligt henne själv.

Patriarkatet finns överallt i samhället enligt tokroliga Bianca Kronlöf. För henne är givetvis det privata politiskt.

Inget speciellt så egentligen. Men här kom liksom förklaringen till att Linus är varmt välkommen i morgonsoffan på SVT, han befinner sig långt ut på vänsterkanten. Nu pratar han inte så mycket politik rakt ut eftersom han recenserar tv-serier men nog är det en hel del av de som han väljer ut som väljs just för att det har ett för honom passande politiskt budskap…?

Har för mig att han ovan är en Fisare från Kalmar.

Där syns han igen. Tror dock inte att han ansikte mot ansikte med Paolo Roberto skulle våga kalla honom för gris.

Genusmatematik är nåt som är på riktigt.

Vulvagruppen höll studiecirklar med parollen ”Fittan i fokus”.

Någon som tyckte att Alexander Bard skulle kastreras. Äcklig var han visst också. Svårt att veta om kontot är på riktigt eller bara för att driva med radikalfeminismen eftersom det kunde se ut så där, det ansågs som helt normalt i de kretsarna.

Så här är det fortfarande, man tar in extremister som låtsas ”jobba” mot/för någonting, att de alltså har någon slags lösning, när de i själva verket alltid är en del av det ev problem som ska diskuteras. Som ikväll på Opinion Live t ex. Ideologer som man låtsas har lösning eller del av lösning på riktiga problem. Även just nu på Gokväll.

Tecknen på att C gått vilse i identitetsträsket dök liksom inte plötsligt upp 2019.

Jomen, samma fantasi då som nu.

Får man pris av Ung Vänster så befinner man sig extremt långt ut på vänsterkanten…

Antimilitaristisk feministisk barnlitteratur. Det finns alltså militaristisk barnlitteratur…?

Grön Ungdom har ”utvecklat” sin princip om att man ska ha både kvinnligt och en manligt provrör.

Radikalfeminist försökte koppla ihop Paolo Roberto med en knivskärning i Malmö.

Var ju bl a kaos i Malmö och en knivskärning i kaoset för 5 år sedan. Researchgruppen frågade sina polare, som alltså var en del av kaoset, om vad som hände och tweetade om det. Een ren partsinlaga alltså. Daniel Wiklander tyckte partsinlagan var så fantastiskt att han samlade ihop Sanningen Om Malmö i en storify. Wiklander är inte vem som helst, han vikarierande som chefredaktör för Expo under halva 2017. Wiklander dyker ALLTID upp och ska på underliga sätt försvara vänsterextremism när det kommer kritik mot den. RG fick också en artikel om kaoset i Malmö publicerad i Aftonbladet med rubriken ”Sanningen om …”.

I diskussioner med Ivar Arpi om en artikel om våldet från vänster dök han såklart också upp med underliga saker om att de bara ”försvarar sig”, UG granskade på fel sätt, Arpi granskade på fel sätt, andra granskar på fel sätt, det är fel personer, det är hang up osv. Det enda som inte var fel var tydligen vänstervåldet som Arpi tog upp. Ett ständigt försök till förminskande och bagatelliserande från Wiklander var det.

Arpi/Wiklander som pdf-fil

Och jo, jag har det sparat såklart…

Har för mig att det Wiklander diskuterar med bl a Arpi handlar om det ovan. Men det dök ju upp andra också, bl a en journalist på DN som också alltid dyker upp i såna här sammanhang.

Hon vill att Ametists tweetar, som jag antar att Arpi nämner i artikeln, ska sättas i kontext och att hon fick skit och hot för dem. Hon ville alltså att Arpi skulle nämnt det. Eller nåt. Att Ametist kanske borde lära sig att hålla sina twitterfingrar och truten i styr är såklart inte ett alternativ. Att hon ev fått mordhot (vänsterextremister får alltid sådana i massor verkar det som) är såklart helt fel. Men att helt substanslöst kalla andra för nazister och liknande har varit otroligt billigt i Sverige de senaste 10 åren. Otroligt billigt alltså för en sådan enorm ärekränkning. Det är inte ett litet misstag att göra det utan ett gigantiskt övertramp som MINST borde vara tillräckligt för att banna henne från jobb inom media för all framtid. I ett normalt land alltså. Men i Sverige så har jag sett henne i morgonsoffan på SVT.

2014 sökte man städare till asylboende. Kolla vad som var viktigt och varför…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

82 kommentarer

 1. SCANDINAVIAN4EVER

   /  03/28/2019

  – Tack, WTF👍🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

  Svara
 2. MiT

   /  03/28/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/312673982777240/?__xts__%5B0%5D=68.ARDiWOwr0IEve-TVBBHSajmYoNsb4EbQa3-BxhcLiS9EmH1k_Nxk0_3u57Rzu9E3ELB5X4xZYKO5XrbSpMtJXiuHn15ESf6vVvZhTRo3cqUdAuPNfmcUCyM7gYX5TVUbIQ-v-u4JkvFd0cgNeOvbA7XtbDYIxuPpIVMHDfhAdBy7bLF9vk2qB6BmdGZrzidcFKEYJZgu-LbZAa6ilRcl64XyIClksEUlgCg1zteDyyF0Bxy2E3WRr8aRnUTTe85Jc9o1UGNVdko8rJMNYow_u97BAdaFIvzha1ouSArgfpO7PcpyeRrtyLN7mQhBgTypKCm18h6A5FQkx4vvJDNHSoMle4TbaaGjzoXnosFsu6pyNUPBvacT20N4HaWnSAGB2GeVRCw&__tn__=-R*

  Svara
 3. MiT

   /  03/28/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/29/2019

   Egentligen skall kanske kritiken främst riktas mot SvD som naturligtvis publicerar positiva artiklar i ämnet eftersom de tror att de nya lagarna kommer gynna dem. Att utelämna en intervjuad persons tillhörigheter i en sådan artikel är naturligtvis under alla kritik på nyhetsplats.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/29/2019

    Aha… det står att hon jobbar med immaterialrätt på en advokatbyrå men det som brister är att det inte nämns något om byråns inriktning. Knappast ett misstag utan naturligtvis ett medvetet utelämnande.

    Svara
 4. MiT

   /  03/28/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/29/2019

   ”– Vi dokumenterar de uppgifter vi har fått in om det här, men i nuläget är det inte aktuellt för oss att skicka en patrull.”

   Märkliga poliser vi har i landet. De ”dokumenterar” oroligheter istället för att åka till platsen och återställa lag och ordning. Påminner om fyrverkerikravallerna i t.ex. Malmö där polisen står och filmar istället för att ingripa.

   Svara
   • Gissar att det är så jobbet är upplagt idag: allt måste dokumenteras, annars har man gjort fel. Att inte ingripa är nog mindre farligt.

    Svara
    • Jans

      /  03/30/2019

     ”dokumentationspoliser”

     Svara
     • Kronblom

       /  03/30/2019

      För 25-30 år sedan var det nån videopolis. ”Upp med händerna och ner med byxorna” Behöver nog inte förklara varför det blev skriverier och rättegång :/

 5. MiT

   /  03/28/2019

  Svara
 6. MiT

   /  03/29/2019

  Ni minns det där gapandet om Söder och samer och allt vad det var? 😛

  *https://www.facebook.com/sdsoder/videos/2237312409918080/?__xts__%5B0%5D=68.ARBoT1rNjVzi7SX4Rkuj36sQWSu8I3FdlNnOJh4-H2mZVv24dItJWSE8Kqo-LcYH7gmmEoeGFXYhWLXCirGvp8pBupBeDbn-Dndbo_LH6d9Uu5-wWAZlyZyvWvTetZ-4rlqg0KyfS5JAy8WuwcoSKK5PNlxb5-96Gin1jNDPBYGHfA_ZIX6PinndTs-pAx5x8JgjkckETupyCt8HgmDDaOKSnQijKoY_bIzbbhASL7JQ-auGgvKdSbSogNHfz-uAhDpCqkGpNjlZ01UIw-su1s67RROLIHjNJogFKotATsWCJ6Yfca4sXj0BTDUiYCRQf4hku0-G_SoBI-8GSnVEDIMIUmHmKO9wyO2HZ3RirPdZ_1QaqbsBjNQ&__tn__=H-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  03/29/2019

   Oerhört intressant och tankeväckande. Men samtidigt lite lustigt för samen i klippet framstår på nästan alla sätt som oerhört svensk. Hans ”etnicitetstillhörighet” som han kallar det är i princip osynlig för en utomstående betraktare.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/29/2019

   *suck*
   De är fortfarande ingen ursprungsbefolkning. De vandrade över till framtida Sverige efter gänget som kom söderifrån.

   Med det här resonemanget är alla kulturer/etniciteter friskrivna från att tvingas anpassa sig till den allmänsvenska. Romer är dessutom ett erkänt minoritetsfolk de med. Känns väldigt lite SD.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/30/2019

    Nej, problemet med FN:s definition är att många (inte minst i västvärlden såsom amerikaner) tror att samerna har samma slags status och historia som indianerna och aboriginerna.

    Däremot tycker jag att det är viktigt att en minoritet med lång historia i landet får bevara sin särart under rimliga former. T.ex. hjälp att bevara språk och historia med mera. Renägandet är mer problematiskt eftersom det bygger på en slags språkexkluderande monopol. Det vore ju en helt annan sak om samer faktiskt bodde i kåtor och levde traditionellt på riktigt, men så är det ju inte och har väl inte varit de senaste 100 åren. På gott och ont, mest gott gissar jag.

    Svara
 7. MiT

   /  03/29/2019

  Svara
  • elina

    /  03/29/2019

   Minns ni den där gruppvåldtäkten i en trappuppgång i Fittja? Alla friades. Polisen gjorde uselt jobb, de säkrade spår i fel trappa mm. Nu får männen saftigt skadestånd i 200 000 kr klass..
   Är det någon som ens kan inbilla sig att en kvinna går med på våldsamt sex i ett trappuppgång med en skara helt främmande män? Har folk sådana sexvanor nu mera?
   Lukrativt var det i alla fall för männen.
   Hon är under isen.

   Svara
   • Rikard

     /  03/29/2019

    Hej.

    Jämför med det skadestånd ett våldtäktsoffer får från ‘det allmänna’. Några 200 000 är det inte frågan om. Lööfven är tydligen värd en summa inte långt därifrån varje månad – inte för att ställa grupper mot varandra, men summan är ju ett slags värdemätare.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard

    Svara
    • elina

      /  03/29/2019

     Visst är summorna värdemätare.
     Ebbas far fick till sist 100000 efter terrorattacken. Att vara gravt kriminell är mer ”lönsamt” än att förlora ett barn i terrorattack. Obs Akilov skulle inte ens vara i landet.

     Svara
   • hllviken

     /  03/29/2019

    Vad är det för fel på Dumstolarna?

    Svara
    • Senior

      /  03/30/2019

     De är socialiserade, det är felet.
     Socialister har med hjälp av Ruben och Hilda infiltrerat och socialiserat våra domstolar.

     Eftersom Micke P läser här på bloggen kanske han kan göra ett undantag och beskriva situationen lite mer utförligt om vi ber snällt?

     Svara
     • hllviken

       /  03/30/2019

      Snälle, snälle Micke P…. 😉

     • MickeP

       /  03/30/2019

      Tjena.

      Tack för vänligheten. En sådan förfrågan kan jag ju inte motstå, självupptagen som jag är. 🙂

      Eftersom jag också har ett ganska hetsigt temperament försöker jag skära ner på mitt kommenterande som lite väl ofta har fört mig ut i träskmarkerna där jag börjar kalla folk för idioter och liknande. Så länge jag jobbar kvar inom åklagarväsendet bör jag undvika sådant.

      Nåväl, till frågan. Fittja-fallet kan jag alldeles för lite om för att uttala mig, men generellt talat, efter mer än trettio år i branschen, är detta mina synpunkter.
      1. Våra lagar är föråldrade, särskilt Rättegångsbalken och därtill hörande författningar. De är skrivna i en tid då folk respekterade rättsväsendet. Idag skiter en allt större del av buset i oss och vi har inte så mkt att sätta emot.
      2. Ngn sa häromveckan, jag minns nu inte riktigt vem, att domstolarna drabbats av bevisinflation. Jag tycker att detta är en mkt träffande beskrivning. Det som igår räckte med bevisningen A+B för att få hem, kräver idag bevisningen A+B+C+D för fällande dom. Jag har inga undersökningar att stödja mig, det är dock en övertygelse jag har. Dessutom verkar domstolarna numer ha svårt att skilja på kedjebevisning, som ju aldrig kan bli starkare än sin svagaste länk, och samverkande bevisning, som när den är oberoende av varandra men talar i samma riktning, istället höjer bevisvärdet.
      3. Den på denna, och andra bloggar jag följer, ständigt återkommande PK-ismen. Den har lagt sig som en våt filt över hela samhället, så klart även över rättsväsendet. I PK-ismen hittar vi alla de idiotier som diskuteras på denna blogg, och som eroderar samhället inifrån. Var Hilda & Ruben kommer in i den diskussionen vet jag inte, eftersom jag inte är (och aldrig skulle få för mig) att söka medlemskap i en klubb för inbördes beundran. En sak kan man väl dock konstatera, Hilda kom en gång i världen till för att främja kvinnors karriärer inom rättsväsendet. De har lyckats synnerligen väl.

      Det finns fler saker att ta upp, men jag stannar där.

      Hälsningar
      MickeP

     • Kristian

       /  03/30/2019

      Någon skrev (för minst tio år sedan) att dagens domstolar (främst där man har en lekmannajury) dras med ett ”CSI-problem”. Det vill säga, alla förväntar sig DNA-spår, tjusiga datoranimationer, otvetydig bevisning.

      I USA hade man ett liknande ”Perry Mason-problem” på 60-talet. Juryn förväntade sig att någon annan än den åtalade skulle ställa sig upp och erkänna.

 8. Ivar L

   /  03/29/2019

  Apropå den där jobbannonsen för att städa bajs på asylboenden…

  Hur kommer det sig att inte de boende själva städar efter sig? Jag måste städa mitt boende, varför i helvete skall inte en som påstått sig fly från krig och elände anses behöva städa sitt eget boende? Om inte annat vore det väl ett utmärkt första steg i integrationsarbetet och att lära sig göra rätt för sig? Om de nu tvunget skall bo i Sverige alltså.

  De som sköter sitt städschema får fördelar och de som inte sköter det får bo i de sämsta rummen e.t.c. Hur svårt kan det vara?

  Svara
  • Japanska skolor har ofta inga städerskor – barnen städar själva.

   Svara
  • elina

    /  03/29/2019

   Jag tror inte du förstår Ivar . De är så sköra efter att ha rest (flytt, förlåt) halva världen hit att de omöjligen kan städa, laga mat .. utan måste ha större personalstyrka än våra dementa, sjuka gamlingar.
   Var jag spydig? Inte alls. I hemmet min sambo bodde kort tid före svältdöden fanns 3 per 24 boende medan asylboendet bredvid hade 1 person per ung man.

   Svara
   • ”Squeaky wheel gets the oil” säger man på engelska.
    Den som kan ställa till med besvär får mer uppmärksamhet, resurser, tid … mer, helt enkelt.
    Inget kommer till den som väntar. Svensk sjuk- och åldringsvård är ”i världsklass” för två grupper:
    1) de som behöver akutvård
    2) de som har ork, kunskap, tid och anhöriga som ständigt kan kämpa mot byråkratin.

    (Bekanta här i förskingringen – inte bortskämda eller ”helt privat” – skakar på huvudet när jag berättar om släktingar i Sverige som får vänta månader och år på att komma in för ett återbesök eller ny provtagning.)

    Svara
 9. Ivar L

   /  03/29/2019

  Förslag på årets affärsbragd i SvD. En tolkförmedling startad av två bröder och som tydligen går som tåget. Inte för att jag vill missunna just dessa två att de lyckats skapa ett framgångsrikt företag men man blir lite lätt illamående när man inser att enda orsaken till framgången är Sveriges omfattande och misslyckade immigrationspolitik och effekter som dessutom spiller över i kriminalvården:

  ”Dessförinnan jobbade Hamid på ett HVB-hem i Härnösand och Mohammad läste juridik, samtidigt som han jobbade inom kriminalvården.
  – Det var här jag upptäckte att det fanns ett stort behov av tolkar, men att det var både krångligt och svårt att få tag på personer som kunde tolka. Jag tänkte att det måste kunna gå lättare, berättar han.”

  ”– 2011 vann vi en upphandling för Sandvikens kommun, berättar Mohammad, — Avtalet var värt 1 miljon kronor per år och löpte på fyra år. — Nu hade de garanterade intäkter för fyra år och kunde planera för expansion. — Året därpå tecknade de avtal med Migrationsverket och flyttade företaget till Sundsvall.”

  Hela deras framgång är något som jag tvingats vara med att betala via skatten och dessutom för ändamål som skadar mitt land. Det känns lite svårt att göra vågen liksom. De tjänar pengar på en slags planekonomisk idioti som dessutom inbegriper ett långsamt befolkningsutbyte.

  https://www.svd.se/borjade-med-persiska-pa-krim–tolkar-nu-158-sprak

  Svara
  • Olof

    /  03/29/2019

   Ja, tolkning, så väl som hemspråk borde avvecklas helt. Det finns google translate och den funkar bra nog om man inte orkar lära sig.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/30/2019

    Som jag ser det, eftersom vi nu har en betydande grupp människor från utlandet, så bör folk som aspirerar på PUT och medborgarskap få en slags dalande tolkpenning för obligatoriska eller akuta kontakter med samhället, t.ex. akutsjukvård, polisiära och juridiska ärenden. Första året kanske 100% sedan sjunker den för att framåt år tre eller så närma sig noll. Har man inte lärt sig svenska får man betala tolk själv vid det laget eller söka hjälp i bekantskapskretsen.

    Svara
  • weasel

    /  03/29/2019

   ””– 2011 vann vi en upphandling för Sandvikens kommun, berättar Mohammad, — Avtalet var värt 1 miljon kronor per år och löpte på fyra år. — Nu hade de garanterade intäkter för fyra år och kunde planera för expansion. — Året därpå tecknade de avtal med Migrationsverket och flyttade företaget till Sundsvall.”

   Och trots detta finns det vissa som påstår att invandringen inte är lönsam….

   Svara
 10. hllviken

   /  03/29/2019

  Prof. Arnsberg om muslimsk kontra kristen kultur. Varför vi förlorar mark hela tiden:

  Svara
 11. Post-truth på svenska stavas ”Arbetsförmedlingen”:
  ”Ni har fel, sa forskarna. Kul med debatt, svarade AF”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ni-har-fel-sa-forskarna-kul-med-debatt-svarade-af-26819
  ”I april 2015 släppte Arbetsförmedlingen en rapport om ”utmaningarna för morgondagens arbetsmarknad”. Överst på listan stod befolkningsökning genom stor invandring. Men inte som utmaning, utan som en önskan. Annars skulle det kunna slå mot den ekonomiska tillväxten, menade Arbetsförmedlingen.”

  Svara
  • Skeptisk

    /  03/29/2019

   Det hela är ganska enkelt. Om en invandrargrupp ska gå jämnt upp krävs det direkt att den innehåller all den kompetens och arbetskraft för sin egen välfärd. På det måste den producera nästa generation välfärdsarbetare till gruppen när de blir gamla, dvs deras barn ska lyckas i skolan.
   Ska de dessutom rädda välfärden för oss andra ska de ytterligare ha kompetens och arbetskraft att sätta in för vår välfärd. Eller inom kort tid få det.
   Det utesluter i princip all annan invandring än västeuropa eller minst medelklass från mellanekonomier.
   Den invandring vi haft har inte kompetens nog för sin egen välfärd och kommer inte få det på många år. Deras barn klarar sig så mycket sämre i skolan att underskottet kommer gå i arv minst en generation. Ergo de kostar välfärd inom överskådlig tid. Att det skulle bli ett överskott till våra egna gamla och sjuka finns inte på kartan.
   Det är så enkelt att ett barn förstår det.

   Svara
   • ”A child of five could understand this. Send someone to fetch a child of five.”
    -Groucho Marx

    Svara
    • Kronblom

      /  03/29/2019

     ”Say the magic word and the duck will come down and give you fifty dollars”

     -Groucho Marx

     Svara
  • Senior

    /  03/30/2019

   Jag fastnar mer för denna, den beskriver hela samhället som det ser ut idag:

   ”Arbetsförmedlingen svarar vidare att de ”välkomnar en debatt” i frågan, och det var ju bra. Fast, vänta lite? Hur var det nu med diskussioner där man i den ena vågskålen lägger den ena sidans orubbliga uppfattningar och i den andra vågskålen lägger relevant, väletablerad forskning? Som om dessa vore jämförbara storheter mellan vilka det behövs en öppen och fri ”debatt”.”

   Svara
  • Ivar L

    /  03/30/2019

   Det säger sig ju självt att om immigrationen vore lönsam för Sverige – om immigranterna direkt blev produktiva- så skulle inte Arbetsförmedlingen propagera för den. Det är ju just det faktum att immigranter till stor del är arbetslösa som förklarar varför Arbetsförmedlingen vill ha mer. Deras ”uppgift” är ju inte att förmedla jobb, för de gör de väl i princip inte längre, utan att förmedla och administrera diverse skattefinansierade verksamheter kring arbetslöshet som syftar till att dölja haveriet. Utan immigration minskar den goa kakan för ”förmedlingen”.

   Svara
 12. Senior

   /  03/29/2019

  OT
  Läste något intressant på kylrören till frysdiskarna i affären idag:
  Koldioxid R744.

  Den farliga och hemska koldioxiden kan alltså utan risk användas i stor skala inom kylteknik, med risk för läckor och utsläpp.
  Men att låta den göra sitt jobb i det naturliga och livsviktiga kretsloppet för allt liv är uteslutet…..

  Svara
  • Sune

    /  03/29/2019

   Det är värre än så. Alla bubbeldrycker innehåller också koldioxid som börjar släppas ut så snart man öppnar korken och den koldioxid som råkar inmundigas kommer snart ut igen genom olika kroppsöppningar och ut i atmosfären! Hoppas ingen MP-företrädare läser detta, för då blir det väl straffskatt och/eller förbud per omgående. Man får vara glad så länge det är gratis att andas!

   Svara
   • Hmm, har vi en enkel lösning på ”problemet,” tro?
    Tillverka en sjuhelsikes massa kolsyrad dryck! Den kan förvaras i de där valven vi inte använder till kärnavfall!

    Svara
   • Ivar L

     /  03/30/2019

    Koldioxid kommer ut ur allas kroppsöppning munnen hela tiden oavsett vad man druckit. Lösningen är att sluta andas.
    ;-/

    Svara
    • Sune

      /  03/30/2019

     Jo det var det jag försiktigt försökte ironisera över genom att visa tacksamhet över att MP ännu inte föreslagit att beskatta andning.

     Svara
 13. Leif

   /  03/29/2019

  I den kyrkliga husförhörslängden från forna tider kan man stöta på några sidor med rubriken:
  ”Förteckning öfver Idioter, som från barndomen varit mindre vetande och aldrig egt fullt förstånd”
  Och där noterade kyrkans man utan betänkligheter de stackare som hörde hemma där. Utan synbara betänkligheter!
  Numera är vi hänvisade till andra yttringar för att notera detta fenomen. Gudskelov! Man kan säga att den moderna motsvarigheten noterar sig själv i stället.

  Svara
 14. MiT

   /  03/29/2019

  Svara
  • 4 och 5 ger vissa möjligheter för män och icke troende kvinnor att trolla (i ny betydelse, ”filura” eller vad det hette på vår tid.)

   Svara
  • Skeptisk

    /  03/29/2019

   Men kom ihåg att det är heeelt skillt från islam.

   Svara
   • weasel

     /  03/29/2019

    Ja, de här muslimerna har ingenting med islam att göra.

    Svara
  • elina

    /  03/29/2019

   Och de får statsbidrag för detta. Helt demokratiskt.

   Svara
 15. Tjohoo!!Godhetssignalering!!

  ”Ica-butiken skippar momsen på mensskydd”
  https://unv.is/expressen.se/nyheter/ica-butiken-hyllas-sanker-priserna-pa-mensskydd

  Svara
  • Kalle

    /  03/30/2019

   Kränkande mot ”ej snippbärande henkvinnor”, då är det bättre att ge rabatt på toalettpapper…jag menar alla måste ju skita.

   Svara
 16. MiT

   /  03/29/2019

  Sverige nämns…

  Svara
  • Ivar L

    /  03/30/2019

   Så skall det låta!
   Det man verkligen skulle vilja höra är vad de svenska hycklande hucklebärande feministministrarna svarar på kritiken. Lär ju inte hända.

   Svara
 17. MiT

   /  03/30/2019

  Svara
  • Kalle

    /  03/30/2019

   Stackars Leffe, han är verkligen inte särskilt smart den mannen.

   Svara
 18. MiT

   /  03/30/2019

  Svara
 19. MiT

   /  03/30/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/30/2019

   Det krävs tydligen att man skär i pojkars snoppar för att vara ”autentisk”:

   Vad fan är autentiskt judiskt och muslimskt liv? Det låter bara som en omskrivning av ”medeltida traditioner”. Vad som förvånar mig mest är att judar, som på alla andra sätt är moderna (bortsett från de ortodoxa som är mycket få) vill fortsätta med den här bisarra traditionen.

   Svara
  • Olof

    /  03/30/2019

   Bullshit. Även om man bara pratar om de fysiska effekterna är det många ‘enskilda’ som det får kraftigt negativa effekter för. Den nedsatta känseln i penisen kan tyckas vara bra för sexlivet för en del, men för de som har en lägre känsel redan från början eller de som måste äta läkemedel som antidepressiva som ofta sänker känseln kan det innebära att de förlorar förmåga till sexuell njutning. Det är lätt att reducera känseln, men väldigt svårt att höja den.

   Svara
 20. Gorby

   /  03/30/2019

  https://www.facebook.com/joakim.lamotte/?hc_ref=ARQ6CDeEDHVCwSy3ZdxIiaTtYjDon8R3EDWSXgfulGr6UyS_LkRktiqguu6vFibJNUs&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARBcpjvYhvqbG8fG9ULx6CSHWItjpUCUoTVUUCd0p7u_AbSd1aYkwLpWLQORpB7s_bBiB16co85y2yR06TdNJaAjqp52lcKd2fHRcSZHV0fwfCBx0MYF2R8EEmyDbTiLioMMUIGmNdwocnRdptmDX3RXeoEfw9ir1FeDyLQ57ai8DaTGiuDaaSx-ehqGa87NK9FWOf-Y23KNMkSlcGhjxkI_FtpowjG03XqAMwNRvShfRlZo751nrDlj8DNSW28qAF8MufOtPvtDaDw_XYRL1-tizhj12KAI7NjH8SRrtxB_gpUUifKgeVBb5NSEU2Y75_lH9vHi3Q2jdgXifQkD1UazAg&__tn__=kC-R

  ”https://www.facebook.com/joakim.lamotte/?hc_ref=ARQ6CDeEDHVCwSy3ZdxIiaTtYjDon8R3EDWSXgfulGr6UyS_LkRktiqguu6vFibJNUs&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBcpjvYhvqbG8fG9ULx6CSHWItjpUCUoTVUUCd0p7u_AbSd1aYkwLpWLQORpB7s_bBiB16co85y2yR06TdNJaAjqp52lcKd2fHRcSZHV0fwfCBx0MYF2R8EEmyDbTiLioMMUIGmNdwocnRdptmDX3RXeoEfw9ir1FeDyLQ57ai8DaTGiuDaaSx-ehqGa87NK9FWOf-Y23KNMkSlcGhjxkI_FtpowjG03XqAMwNRvShfRlZo751nrDlj8DNSW28qAF8MufOtPvtDaDw_XYRL1-tizhj12KAI7NjH8SRrtxB_gpUUifKgeVBb5NSEU2Y75_lH9vHi3Q2jdgXifQkD1UazAg&__tn__=kC-R”

  Svara
  • Gorby

    /  03/30/2019

   ”https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2255808151180430/?type=3&theater”

   Svara
 21. Gorby

   /  03/30/2019

  Svara
  • Senior

    /  03/30/2019

   Dunning-Kruger-effekten är jätteintressant:

   Om en extremt intelligent person har en dialog med en väldigt ointelligent/dum person om något lite mer avancerat, säg strängteorin, så kommer bägge att uppfatta den andras prat som ren rappakalja. Är den intelligente då helt omgiven av mindre intelligenta uppfattas han plötsligt som varandes byfånen……

   Jag ser tyvärr hur detta fenomen sprids mer och mer i det feministiska Sverige idag, i takt med att pisa-resultatet faller och religiös fanatism av olika slag såsom islam, feminism och socialism sprider sig i samhället och tränger undan faktabaserade resonemang.

   Svara
   • Rikard

     /  03/30/2019

    Hej.

    Inte personligt mot dig, utan ett allmänt råd: läs själva studien av Dunning-Kruger. Begrepp som Dunning-Kruger, eller IQ, eller liknanden får alltid en populär vulgär definition som alltid skiljer sig från vad den egentliga källan sagt eller påvisat (jag kallar det ‘Aftonbladet-effekten’ därför att om Aftonbladets skribent skall kunna skriva om något måste den förstå det, och därför måste den förenkla och fördumma materialet tills det kan förstås, på samma sätt som Senior beskriver om strängteorin [det är den med både livrem och hängslen, eller?]) och denna definition blir sedan sanningen. Ju mer komplicerat och komplext (och ju mer ord som utsöndrats om det) desto värre förenkling – tänk på svensk kärnkraftsdebatt eller postmodernism.

    [https://www.avaresearch.com/files/UnskilledAndUnawareOfIt.pdf] OBS! Inte en länk! Studien heter ”Unskilled and unaware of it”.

    Även ”The Peter Principle” rekommenderas.

    Ang. Dunning-Kruger och Seniors inlägg: därav vikten av att den som fattar beslut dels själv har avancerat den långa vägen till beslutsfattande ställning: generalen bör ha gått vägen från vanlig basse, inte direkt från en officershögskola och vidare till staben. Vidare vikten av att den som fattar beslut alltid skall drabbas av dessas konsekvenser. Kryphål och undantag får inte finnas. (I samma ådra kan man säga att ingen lag kan i anden, ordet och tillämpningen vara mer komplicerad och komplex än att den lagen skall tillämpas på kan förstå den; detsamma gäller t ex skatteregler.)

    ”A man’s gotta know his limitations”, Harry Callahan i ‘Magnum Force’.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  03/30/2019

     Till mitt försvar kan jag säga att jag först tänkte skriva mitt exempel som besläktat, snarare effekten av det. -Med risk för att detta upplevs som rappakalja….. 😀

     Svara
 22. Såg nyss att Larsson är på tapeten igen! 🙂
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/03/30/manshat-och-spionage/

  Svara
 23. Inte islamist (eller feminist), men...

   /  05/06/2019

  Reblogga detta på Inte islamist (eller feminist), men… och kommenterade:
  Kul läsning 2! Tack till Toklandet!

  Svara
 1. Lite gammalt som ligger och skräpar del 3 | WTF?
 2. Lite gammalt som ligger och skräpar del 4 | WTF?
 3. Lite gammalt som ligger och skräpar del 5 | WTF?
 4. Lite gammalt som ligger och skräpar del 6 | WTF?
 5. Lite gammalt som ligger och skräpar del 7 | WTF?
 6. Lite gammalt som ligger och skräpar del 9 | WTF?
 7. Lite gammalt som ligger och skräpar del 10 | WTF?
 8. Lite gammalt som ligger och skräpar del 11 | WTF?
 9. Lite gammalt som ligger och skräpar del 12 | WTF?
 10. Lite gammalt som ligger och skräpar del 13 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: