Fortfarande samma korkade debatt som enbart är till för att fördunkla

Apropå det där med slöja eller inte, oavsett barn eller vuxen, så är det samma stenkorkade debatt som det alltid varit. Det verkar vara en sorts lag på att det ALLTID ska dyka upp någon som säger ”Men bikini då!!11!!?”.

Den här gången är det Bilan Osman. Osman är inte vem som helst, hon är inte bara skribent på SvD utan UTBILDAR lärare i Sverige i bl a såna här frågor.

Hon föreläser bl a om ”radikalislamism”. Nog för att det finns grader av hur radikal även en islamist kan vara men visst är man radikal om man är islamist bara som det är? Är ju som att säga att en sommardag med gassande sol och 30 grader i skuggan är varmhet? Men rätt obegripligt att man sätter en extremist att föreläsa om islamism? För om man drar in t ex annan klädsel i debatten om slöja så är det enbart för att obfuskera och då är man extremist.

Vad säger Osman om slöja då?

Det pekas ut som särskilt misogynt för att den är särskilt misogyn helt enkelt. Eftersom det ENBART är flickor/kvinnor som tvingas bära den för att inte hetsa upp männen som tydligen får kåtslag om de ser hår. Det är inte raketforskning direkt att då anse att den är särskilt misogyn.

En som utbildar och föreläser för lärare sprider så mycket hittepå och nonsens på några få tweetar, det är rätt fantastiskt. Och ”icke-män” och ”kroppar”, vad fan är det för tramsspråk? Och bikiniöverdel finns med såklart. Att kvinnors bröst sexualiseras (när de är vuxna alltså…) och inte mäns beror på att bröst är ett kvinnligt attribut som inte bara har som syfte att innehålla käk för bebisar utan också att signalera att det är just en kvinna. Det är det oavsett om man vill eller gillar det eller inte. Det är inte håret som gör det. Det är bara löjligt trams att hålla på och jiddra om annat för att försöka låtsas att det inte är så.

Jag kan GARANTERA att om man även i muslimska länder visar en bild på bara hår så kan ingen säga om det är en kvinna eller en man men om man visar en bild bara på bröst så kan SAMTLIGA säga att det är en kvinna. Och nästan alla män blir märkbart intresserade…

Jag häpnar! Imamen som var med i Opinion Live pratade ju om ”behagen” när det handlade om slöja på barn?

Fast egentligen så ska man inte ens behöva hänvisa till vad imamer säger om slöja eftersom slöja och bikini (eller andra kläder) inte är samma sak på ett enda sätt utan det räcker med att tänka lite logiskt.

Hur många svenska småtjejer , t ex 3-10 år, får höra att de är horor utan heder om de inte tar på sig bikiniöverdelen? Att de kommer att brinna i helvetet (kan kanske finnas någon extremistförsamling nånstans i o f men då anser vi alla att de är just helgalna religiösa extremister, en sekt. Men det får vi inte anse om det handlar om islam av någon anledning…)? Hur många svenska småtjejer blir misshandlade om de inte tar på sig bikiniöverdelen? Kräver svenska föräldrar att få facetima med dagis för att kontrollera att deras dotter har bikinitoppen på sig när de leker i badpoolen? Blir unga svenska tjejer som badar utan bikiniöverdel utstötta ur familjen och släkten? Drar de vanära över familjen om de inte har överdelen på sig? Blir svenska tjejer mördade om de inte tar på sig överdelen?

Sen handlar det ju inte bara om att ta på slöjan utan minst lika mycket om att kunna ta av den. Vad händer om man tar av slöjan? Är det fritt fram? Om det INTE är fritt fram utan repressalier så är det inte frivilligt utan just tvång. Om man tar av slöjan kan man bli mördad, man kan bli utstött, man kan bli misshandlad, man kan få öva på balkongflygning. Osv. Händer samma sak svenska tjejer som vill ta av bikiniöverdelen? Kan de bli mördade pga det? Blir man utstött av hela släkten pga det? Kan man få öva på balkongflygning pga det?

Slöja ÄR inte som vilket klädesplagg som helst. Försöker man dra det kortet så är man själv en extremist!

Varför måste alltid den svenska debatten vara så jävla korkad? Vem har gett en som Osman den plattform hon har? Hon är ju uppenbart en religiös extremist hur man än definierar det? Hon kämpar ju hårt för att fördunkla sakfrågan i debatten så den drunknar i nonsens. Hon kommer med totalt irrelevanta ”argument” och jämförelser som inte ens marginellt har med samma sak att göra. Jag hoppas verkligen att inga skolor anlitar henne för att föreläsa! Eller att de åtminstone ställer relevanta frågor om sånt här.

För det är ganska enkelt, bara jämför logiskt och se var man hamnar. Hamnar man på att man själv anser att slöja och bikini är ungefär samma sak och att det är toppenargument så är man själv en extremist. Och då kanske man ska fundera på om skolan verkligen är rätt arbetsplats.

Lite mer från hennes tråd

Samma sak.

Det där med bröst och hår alltså…

Den där från Peter är en riktig burn!

När man inte förstått någonting.

Det mycket välkända nättrollet Flink dyker såklart upp. Det gör han alltid när det finns möjlighet att ställa sig på en extremists sida i såna här och liknande frågor.

Han dyker upp igen med ett svar till någon och länkar till en debattartikel i Metro. Vad kan man läsa där?

Bl a det ovan. Som man alltså med mycket enkel logik kan visa inte alls har det minsta med slöja att göra. Den länken tillför alltså absolut ingenting utan är bara till för att fördunkla själva sakfrågan med extremistnonsens.

Varenda jävla gång så ser det ut så här. Det hade varit så enkelt att slippa såna här problem, bara att från början säga att slöja hör inte hemma i Sverige pga av TYDLIG symbol för förtryck och de som tycker annorlunda, vilket man förstås får göra, är helt fria att flytta till ett annat land. Eller att man har den hemma hos sig själv. För vad folk gör hemma privat har ingen annan med att göra. Du har full religionsfrihet i ditt eget hem. Du kan ta på dig ett durkslag och klä dig i duschdraperier och dansa runt tv:n och ingen kommer att bry sig. Går du däremot ut med durkslaget på huvudet och klädd i duschdraperierna så får du finna dig i att folk tycker du är vrickad. Och om dina barn går ut med durkslag på huvudet och duschdraperier runt kroppen så anser de allra flesta normala att något är fel även om man bedyrar att det är helt frivilligt.

Men man kan sluta att ge extremister som Osman en plattform att missionera från. Det är en bra start om det någonsin ska börja bli normalt i det landet. Vi måste ju börja någonstans? Det spelar ingen roll om hon t ex säger att det är hennes egna åsikter och inte SVD:s och Expos, det funkar inte om hon jobbar där. Hade hon jobbat på Benkes Bageri och Svets i Bakvattnet hade hon kunnat säga så. Men inte om man jobbar på SvD och Expo eller andra likvärdiga arbetsplatser, då är det hon säger också vad SvD och Expo säger. Det är så det funkar.

Var en som skrev att Osman är Expos svar på Rashid Musa. Det ligger nog en del i det…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

161 kommentarer

 1. x

   /  04/05/2019

  Apropå mitt inlägg om de stigande havsnivåerna på grund av den globala uppvärmningen, så är situationen ännu mer alarmerande i vår kungliga hufvudstad:

  https://www.smhi.se/kunskapsbanken/oceanografi/arets-medelvattenstand-1.10047


  https://sv.wikipedia.org/wiki/Landh%C3%B6jningen_i_Stockholm

  Svara
  • Det är svårt att uppskatta effekten av vattenståndet går från dagens nivåer till så som det var på stenåldern för 6000 år sedan på bara 300 år men det ser aningens jobbigt ut.

   Svara
 2. Bamse

   /  04/05/2019

  Dags att damma av en gammal goding igen:

  Svara
 3. x

   /  04/05/2019

  Svara
 4. Skeptisk

   /  04/05/2019

  Just det som är den springande punkten. ”Ingen” svensk tjej växer upp med att om man inte har bikini är man en smutsig hora utan heder, och att hon har familjens heder och anseende på sina axlar. ”Ingen” svensk tjej riskerar psykiskt och fysiskt våld från familjemedlemmar om de inte har på sig bikini. Ingen blir mördad för att slänga bikinin eller BHn. Några undantag finns, men de är just undantag och de familjerna anses udda och galna.

  Att ens jämföra dessa är totalt galet. När någon gör det bör man fråga vad priset är för att kasta slöjan. Kan man göra det helt utan repressalier? Om inte är det förtryck.

  Svara
  • x

    /  04/05/2019

   @Skeptisk
   ”När någon gör det bör man fråga vad priset är för att kasta slöjan”.
   Bra fråga!
   Man borde ställa frågan till alla som propagerar för slöjan vad som händer om de vägrar bära den.
   Varför har ingen ställt den frågan?
   Om det inte blir några konsekvenser alls så är det OK, annars är det frågan om hedersförtryck och tvång.

   Svara
   • Jonas

     /  04/06/2019

    Funkar nog, tyvärr, inte för det kommer bara bli något av ett cirkelresonemang.
    -”Vad händer om hon tar av den?”
    -”Ingenting, men hon vill inte ta av den.”
    -”Kan hon ta av den nu för att visa att hon kan ta av den?”
    -”Ja, det kan hon men hon vill inte.”

    Svara
  • Senior

    /  04/06/2019

   Nej, men som Elina (tror jag) var inne på tidigare, så kritiseras Svenska föräldrar om de låter barn bära BH och högklackat i alltför tidig ålder då det sexualiserar barnen.

   -Även om jag förstår och håller med är det faktiskt lite motsägelsefullt på ett plan, vilket torde vara helt (kläd)kulturellt betingat:

   Avklädda, nakna svenska barn-ej sexualiserat, (fel) kläder på svenska barn-sexualiserat.
   Rätt klädda barn-ej sexualiserat.

   Heltäckta muslimbarn-sexualiserat

   Någon form av inverterad sexualisering..
   Antagligen tack vare det omvända ansvarsförhållandet barn/vuxen som råder mellan kulturerna.

   Min egna reflexion över detta fenomen är att det som vi i västvärlden helt riktigt klassar som pedofili är väldigt vanligt hos muslimska män, och att det där är helt naturligt för dem.

   Det perversa i det hela förutom att pedofili accepteras är den omvända ansvarsfrågan:

   För oss är de de vuxnas ansvar att hålla sig i skinnet, och skydda våra barn från pedofiler, som sig borde.

   Enligt islam är det barnens ansvar att (med hjälp av en jävla simpel slöja, vars skydd endast kan vara ren religös vidskepelse, såvida den inte är utformad som en rustning, vilket den bevisligen inte är.) se till att vuxna inte förgriper sig på barnen, vilket vem som helst med förnuft inser det orimliga i.

   Det stora problemet torde därmed vara kulturellt/religiöst betingat, såsom att begreppet om sexualitet är helt väsensskilt mellan kulturerna/religionerna, såsom att pedofili inte ens existerar i den kulturen/religionen enär avklädda ej beslöjade barn (eller för den delen vuxna också) är ”lovliga” för vem som helst, och att det är helt normalt att låta småbarn gifta sig och få sexuell debut i tidig ålder….

   Då har jag endast tagit upp sexualitet, lägg där till deras religiösa,lag enligt sharia som många vill införa, ”uppfostran” av barn och kvinnor med tortyr, balkonghopp, och annat skräp.

   -Jävla pervers obildad stenålderskultur religion om du frågar mig, som över huvud taget inte borde tolereras i något västerländskt samhälle.

   Varenda moské i landet borde jämnas med marken. -Och förbjuda islam, enligt den gamla lagen om religionsfrihet.

   Svara
 5. Leif

   /  04/05/2019

  När Tage Danielsson skrev sin bok om struntpratets fysiologi, Grallimatik, var han verkligen före sin tid:
  ”Denna bok är avsedd som en handledning för alla dem som i stället för att tänka själva, vilket är svårt, vill öva upp sin förmåga att prata strunt och därigenom vinna framgång i livet. De som verkligen tänker omger oss dagligen med en oändlig snårskog av ord. Där kan vi sen gå omkring och plocka lite på måfå och leva som parasiter i buskarna. Det är visserligen inte någon särskilt hederlig hantering, men risken för upptäckt är inte så stor, och för övrigt är det inte straffbart att prata smörja.”
  Numera har vi akademiska discipliner vars enda syfte verkar vara att verka i denna anda. Och så finns det förstås ”debattörer” som på ett halvsmält sätt tillägnat sig (som de tror) verksamma nyckelord för att driva sina teser.

  Svara
 6. Senior

   /  04/05/2019

  Ytterligare en besläktad debatt som pågår lite mer i det fördolda. -Tyvärr
  Gällande massövervakning av människor:

  ”Karlung anser att det nya förslaget bara är en kosmetisk upprepning av ett förslag som redan dömts ut. Det nya förslaget kommer inte tillrätta med de problem som uppdagades i EU-domen, tycker han. Han säger att Bahnhof är för riktade brottsbekämpande insatser men inte generell datalagring utan brottsmisstanke.
  Mikael Damberg tycker att resonemanget är ologiskt.
  – Hur ska man komma åt barnpornografibrott om man inte lagrar de här uppgifterna? Det går ju inte att på förhand veta vilka som ägnar sig åt barnpornografibrott. Det är ju själva poängen med lagringen att man kan komma åt och identifiera de här gärningsmännen, säger Damberg.”

  [https://www.sydsvenskan.se/2019-04-04/damberg-angriper-bahnhof-skyddar-kriminella]

  Svara
  • Senior

    /  04/05/2019

   Det är lustigt hur polisregister över konstaterade brottslingar kritiseras samtidigt som man är positiva till den form av massövervakning av samtliga människor som är förbehållet diktaturer.

   -Här sväljer man mygg och silar kameler.

   Svara
  • Olof

    /  04/05/2019

   ”– Hur ska man komma åt piratkopiering och näthat om man inte lagrar de här uppgifterna?”

   (Ja, bytte brottet mot vad det faktiskt handlar om i verkligheten, det är brott mot makten man vill åt, knappast något annat)

   Um, på samma sätt som alla andra övervakningsåtgärder? Man misstänker ett brott, man begär rätt av domstol för att få övervaka den misstänkte, operatören ger då tillgång till övervakningsmedel?

   Men jag föreslår att vi lägger hela det här på is tills Damberg kan visa att han kan sätta dit IS-våldtäktsmän som våldtagit barn i mellanöstern. Eller här. Eller resten av den grova brottsligheten vi numera dras med.

   Att överhuvudtaget slösa polisresurser på något annat borde vara straffbart i sig.

   Svara
   • Senior

     /  04/05/2019

    Helt klart som du skriver, (blivande) brott mot makten. Eller i förlängningen efter valet 2022, eller om vi har otur, redan innan:

    ”Hur skall vi komma åt dissidenter och politiska motståndare, Sverigedemokrater och andra sedermera förbjudna partier hatare om vi inte kan tråla nätet efter förbjudna åsikter efter näthat….”

    Detta vill de säkerligen bädda för redan inför valet 2022.

    -Heja Bahnhof!!!

    Svara
  • Senior

    /  04/05/2019

   Dessutom:
   Kommer man inte enkelt förbi detta med VPN?
   Eller skall all enskild trafik och data i min enskilda ledning in och ut ur huset loggas och lagras?

   Då lär väl snart hela Sveriges yta och elproduktion behöva byggas ut för att rymma alla dessa hårddiskar i sina serverhallar?

   Svara
   • Snart kommer frågan om huruvida metadata (trafik från-till-hur mycket-när) är tillräckligt. Varför skall polisen behöva lägga tid på att avkryptera det de behöver läsa?

    Förbjud VPN, förbjud TOR och liknande, förbjud HTTPS. Möjligen kan man få dispens om man är en stor bank eller myndighet.

    Att mitt företag inte tillåter mig att hålla på med egen VPN från företagsnätet är fullt logiskt: allt jag gör och skickar är företagets egendom.
    Att länder (som Ryssland) förbjuder det är mindre trevligt.

    Den som på allvar tror att ”den som inte har något att dölja behöver inte vara rädd” ser nog en hel del SVT. (För att använda dagens språk.)

    Svara
    • Senior

      /  04/06/2019

     Ja, och nästa fråga gäller väl att identifiera vilken användare det gäller i ditt lokala nätverk?

     Ett alternativ är väl lagstiftning om fasta IP adresser i ditt lokala nätverk, ett annat är väl att skicka hela familjen till Gulag som en kollektiv bestraffning, den vänstern brukar ju normalt vara för kollektiva lösningar….

     Svara
     • Intressant nog kan mobiler sedan flera år (vet inte hur många) som standard byta mellan ”falska” MAC-adresser (som en gång unikt identifierade hårdvaran).

      Men det finns ju en väldig massa sätt att identifiera folk.

      En polis jag hörde på en privat tillställning sade att om mobil A regelbundet befinner sig på platserna X, Y, Z, och mobil A sedan försvinner för att ersättas av mobil B, så tror de flesta jurymedlemmar att A och B ägs av samma person.

    • Kretin

      /  04/07/2019

     Det är en barnlek att stoppa VPN trafik, fråga bara t.ex kineserna. Vad Tor beträffar, nätverkets största finansiärer är Federala staten i USA samt Svenska staten. Den som finansierar något, kontrollerar också innehållet. Se Tor som en gigantisk honeypot.

     Svara
     • Ja, det är inte svårt att stoppa allt som är krypterat eller oläsligt.

      Håller inte med om Tor.
      Den som finansierar utveckling av bilar kontrollerar inte vad som transporteras.

  • Gorby

    /  04/05/2019

   Detta är orsaken till att jag är en mycket nöjd kund till Bahnhof.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/06/2019

    Synd bara att de har en positiv inställning till att använda hårdvara från världens mest maximala övervakarstat Kina. Ganska ologiskt av Bahnhof. De försöker dribbla bort frågan med att alla borde köra VPN, som om det räcker. Om Huawei (= Kinesiska regimen) får bygga våra 5G nät kommer de att komma över mängder med positionsdata med mera oavsett om det körs VPN eller ej.
    https://www.sweclockers.com/nyhet/26446-bahnhof-och-huawei-slapper-10-gbit-router-for-hemanvandare
    https://www.nyteknik.se/popularteknik/sverige-overvager-att-forbjuda-huawei-risker-med-kinesisk-5g-teknik-6946785
    ”Frågan om västländer ska köpa av Huawei är nog mest handelspolitisk, anser däremot Jon Karlung, vd för Bahnhof, internetoperatör med säkerhets- och integritetsprofil.

    Han vill vända på frågan och understryker att privatpersoner, myndigheter och företag bör utgå från att internet per definition är osäkert – om man inte skyddar sig. Det gäller att ha bra kryptering på trafiken, med bland annat så kallade VPN-program.”

    Svara
    • Senior

      /  04/06/2019

     Kinaesiska regimen gick ju helt nyligen ut med konstaterandet att alla, observera alla, kinesiska företag har skyldighet att bistå och samarbeta med Kinesisk militär.

     Jag utgår från att detta till största delen innebär underrättelsetjänst och spionage i fredstid. Bygger man då ett mobilnät baserat på Huawei med kravställning på funktioner ställda av underrättelseväsendet, ja då är ju verkligen bordet dukat för dem.

     Tala om att kunna tråla trafiken…

     Varför skall man betala dem för att de skall installera lyssningsutrustning som får echelon att framstå som amatörradio?

     Inte för att det egentligen spelar någon roll, med dagens billiga avlyssningsteknik kan man lugnt utgå från att det du gör kan avlyssnas Om någon fått upp ögonen för dig, men det är ju dumt att betala för att bli övervakad.

     Svara
    • Den som inte har magsår än kan läsa om Intel Management Engine. (Med rätt BIOS kan man kontrollera vissa saker ”utifrån” även utan operativsystem.)

     Källkod till programvara räcker inte.

     Svara
    • Kretin

      /  04/07/2019

     Den största orsaken till att USA ogillar Huawei är nog den att all Huaweis utrustning tillverkas i kinesiska fabriker där jänkarna har svårt att få in sina egna små överraskningar i apparturen medan det som finns kvar av USA ägda konkurenter till Huawei tillverkar sin utrustning i kinesiska fabriker där kineserna har lätt att få in sina egna små överraskningar i apparturen. Därtill har man insett i USA att man blivit rejält förbikörda i 5G teknologi …

     Svara
 7. elina

   /  04/05/2019

  Skillnaden är när affärer inför tokiga saker som klackskor till småbarn, BH för än bröstlösa barn mm så reagerar föräldrar och affären tar bort de opassande sakerna. Det har hänt flera gånger och de är väldigt snabba på att reagera, ibland även utan vettig orsak.
  När vi regerar på slöjor på små barn så får vi höra vi att vi är rasister och Gud dras också fram som stöttepelare för slöjor.
  Vi får vara glada så länge vi inte är förbjudna att visa oss utan utanför dörren utan slöja.

  Svara
  • Senior

    /  04/05/2019

   Precis så.
   Även här silar man mygg och sväljer kameler.

   Svara
 8. MiT

   /  04/05/2019

  *https://www.facebook.com/Politiskt.Inkorrekt/videos/477726282764905/?__xts__%5B0%5D=68.ARDakz0XPx9ylef5-WJJArSG7IZIXFYBkhM6H98BSIaIanBe9W4HMeXfNvKTKsj-TY-PkPqXeYuBVa-PCXHRrsCXFNCgOwPxeARh-_kMxhXToFQ0d2HIwPCCNJv42xPiFi2CNEM-Z3i2lpgvyPMgam_rOadL8P0WVsM97dY9AMXULaLyDB2Kif9Y9HlKISIET69pCszStb_hIONZ3H_aWJ3_pWh1ww7ylC9JgVH0f60w98sD8JzeSZob3qO7QOM5BNTJcx-4uYTiGf_lVjbjhTIyG-w7DNW5hbBzz9x_jm1nP6U85X4LSRTNj5TG4I6c1dKiahKJcSC5EPCgubCBzRBb9kw7sXSQ3fUoniLtHrnBWnIwTjwdFqb4bdaU&__tn__=-R*

  Svara
 9. Gorby

   /  04/05/2019
  Svara
 10. MiT

   /  04/05/2019

  Svara
 11. Gorby

   /  04/05/2019

  Henrik Vinge (SD) debatterar med Leila Ali-Elmi (MP) Integration

  Svara
 12. MiT

   /  04/05/2019

  Svara
 13. MiT

   /  04/05/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  04/06/2019

   ”Avviker från nordisk, kriminalpolitisk tradition sedan 60 år tillbaka”

   Ja, en ganska logisk konsekvens av att för immigrationspolitik gjort att Sverige i många områden avviker kraftigt från ”nordisk tradition” sedan ett par decennier. Varför skulle inte lagstiftningen hänga med för att försöka stävja de negativa konsekvenserna av samhällsförändringen?

   Att slå sönder polisbilar är ingen ”nordisk tradition” så att lagstiftningen blir därefter är den logiska konsevensen.

   Svara
   • Senior

     /  04/06/2019

    Vaddå?
    Vi har väl inga Svenska traditioner? 😉

    Svara
 14. elina

   /  04/05/2019

  En stor del av de extra 500 000 personer i sysselsättning som krävs för att hålla välfärdssystemen igång kan hämtas från människor mellan 65 och 74 alltså de som skulle pensionera sig. Det skriver företrädare för Delegationen för senior arbetskraft på DN Debatt. Har dock läst bara ett utdrag för jag varken kan eller vill läsa DN .
  Nu undrar jag vad hände med alla unga som kom över gränsen och skulle rädda välfärden? Räcker de aldrig? AF tycker också att vi måste ha in fler invandrare. Varför ska vi då arbeta in i graven? Till 74? Vid 73 är en tredjedel av män döda.

  Svara
 15. G

   /  04/05/2019

  Tidigare om samma ämne från Bilan efter debatt i Aktuellt 2017…

  Svara
 16. MiT

   /  04/05/2019

  *https://www.facebook.com/andreas.ekstrom.7505/posts/2232842893634400*

  Svara
  • Motkraft

    /  04/06/2019

   Vilken haltande logik. Att ”högern” skulle låta sig företrädas av emotionella huliganer?! Är ju Andreas Ekström som gör den kopplingen för ser alla med avvikande åsikt som ”höger”. Varför skulle en moderat politiker eller skribent uppleva sig dela ideologi med någon som uttalar hot, hatar oliktänkande och inte tror på det fria ordet?

   För att utkräva ansvar så måste det finnas en reell koppling. Om tex SSU förordade och deltog i icke-lagliga aktiviteter så kan man kanske kunna kräva att S ”städar upp”. Men att någon som är ”höger” och driver högerpolitik (typ större valfrihet för individen, låga skatter, enklare regler för företag och liknande) skulle ta ansvar för någon som hotar journalister är helt absurt.

   Och vem tror att tangentbordskrigare till ”höger” skulle känna samhörighet med tex Ulf Kristensson och sluta skriva otrevligheter för att han bad dem?!

   Sedan är det viktigt att skribenter/bloggare/twittrare både till höger och vänster som har en tillspetsad retorik påminner läsarna om att de inte på något sätt förespråkar trakasserier eller hot av de som har en annan åsikt. Men det betyder inte att de varken företräds eller har ansvar för de som trakasserar.

   Svara
   • Senior

     /  04/06/2019

    Nej, detta är endast en projicering där de vänsterblivna tror att andra är som de själva.

    Att vänstern låter sig företrädas av emotionella huliganer råder ju ingen tvekan om då de till och med röstar in dem i regering och riksdag.

    Svara
    • Ivar L

      /  04/06/2019

     Inte ens om han har rätt är det relevant utan att göra en jämförelse med hur det är att vara debattör på högersidan. De får också hot och råkar ut för trakasserier. Enbart om det finns en avgörande skillnad i kraft eller mängd hot har han ett politiskt case. Annars handlar det enbart om att det finns en massa idioter och otrevliga typer i samhället i största allmänhet.

     Svara
     • Senior

       /  04/06/2019

      ”Enbart om det finns en avgörande skillnad i kraft eller mängd hot har han ett politiskt case.”

      Mängd och volym borde väl heller inte göra skillnad, ett eller tio hot spelar juridiskt ingen roll, det påverkar bara sannolikheten att någon faktiskt genomför det.

      -Något som vänstern och dess aktivister historiskt varit mycket mer pigga på, att gå från ord till handling.

 17. MiT

   /  04/05/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/433479674119471/?__xts__%5B0%5D=68.ARBoqP0Km9BEFg2CZaN_uaTeIezLQjvUpq6sXLLxe5ShmePUMVyAkNiSWxzisk9AZkVCMBTzopfJw3222ufEtdQ2fHvj7IL2_PND29EMupx-4PApEHi-YsRziO3_zfpFhOFx-IjpnfLS73Hd2t9M7sRhI4mviR4BN96tG30W4o55vJUL6pMiVfjZhy8cW7WJUM2RbNoUiQ5EnkgXLUdeNZSvKKzNwYp9nvQlbZ3hl0YNk6O2HoyP-wfZMILlVc8JQ8yJ827EcTWfY5FJS-aJ8uHP4a2pH1wWthWuVGJNr473fxbAn5NtGD_B_KwGyedNMbwgmRjKLIuZx8Eft-mnLKN3HNE67nvX-J4j1UDJoexqZDgI8_DWq6uCg_Tyqk-Q3aWhVQ&__tn__=-R*

  Svara
 18. G

   /  04/06/2019

  ”Lotteri i Migrationsdomstolen

  För den som konverterat från islam till kristendom kan asylprocessen bli ett rent lotteri. Det handlar om att få rätt nämndemän i domstolen och att lyckas få bedömningen på rätt plats.

  Lyckan är att få nämndemän från Vänsterpartiet. De säger ja till asyl i 85 procent av fallen.

  Är det å andra sidan nämndemän från Sverigedemokraterna är det rätt kört. De säger nej i 93 procent av fallen.

  Det är också stor skillnad mellan bedömningen på Migrationsverkets kontor. I Jönköping avslås 44 procent av fallen, i Göteborg hela 80 procent.

  Det framgår av en nyligen publicerad undersökning som gjorts av fem av Sveriges frikyrkosamfund. Den så kallade Konvertitutredningen har kartlagt hanteringen av 619 afghanska medborgare som sökt asyl i Sverige och uppgett som ett av skälen att de konverterat från islam till kristendom.

  Samfunden kräver ett omedelbart stopp för alla asylprocesser vad gäller konvertiter tills dess att processen blir mer rättssäker.

  Vår tidning har berättat om Hadii Moradii (bilden), som bott i Kalmar och nu tvingats fly till Paris efter avslag i asylprocessen. Hans ärende hanterades av Migrationsdomstolen i Malmö, som normalt är en av de domstolar som oftare än andra säger ja till asyl.

  Men den här gången hade han maximal otur när nämndemännen i ärendet utsågs.

  Chefsrådmannen Fredrik Löndahl trodde på Hadiis berättelse om att han konverterat av egen övertygelse och att han riskerade livet om han skickades tillbaka till Afghanistan. Rådmannen ansåg att han borde beviljas uppehålls- och arbetstillstånd på tre år.

  De tre nämndemännen var emellertid av en annan uppfattning. Två av dem, en Sverigedemokrat och en Kristdemokrat har öppna Facebooksidor där man publicerat invandringskritiskt material. De fick med sig den socialdemokratiske nämndemannen och kunde därmed driva igenom ett nej, trots att domaren var av en annan uppfattning.
  ..[..]..
  Enligt den så kallade Konvertitutredningen finns det för närvarande 503 personer som explicit anför konversion som asylskäl. Det har lämnats besked om avslag i 62 procent av fallen, bifall i 29 procent och 9 procent väntar fortfarande på beslut.
  ..[..]..
  För Hadii Moradii står nu hoppet till en annan bedömning av hans fall i Frankrike. Behandlingen hos de franska myndigheterna pågår. Men det är mycket svårt att sia om utgången.

  – Jag önskar att man här i Frankrike lyssnar på mig och hör mig Just nu har jag mycket smärta i mitt hjärta. Livet är svårt. Jag vill bara börja leva ett riktigt liv och hoppas en dag kunna återvända till Sverige, säger han.”
  http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lotteri-i-migrationsdomstolen/
  https://web.archive.org/web/20190405215330/http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lotteri-i-migrationsdomstolen/

  ”Konvertitutredningen”:

  Klicka för att komma åt konvertitutredningen.pdf


  Klicka för att komma åt konvertitutredningen.pdf

  Svara
  • Ivar L

    /  04/06/2019

   De enda konvertiter jag accepterar är de som bevisligen konverterat i hemlandet och inte månaden innan de kom hit. Resten är garanterat lögnare precis som åldersbluffarna.

   Möjligen kan jag acceptera katolska konvertiter. Det tar mer än ett år att bli katolik, man måste besöka kyrkan regelbundet och klara kunskapstest på religionen ifråga.

   Svenska frikyrkor älskar pengar så deras ”engagemang” är nog mest en ekonomisk fråga. Ju fler medlemmar desto mer möjligheter att söka och få pengar.

   Svara
 19. G

   /  04/06/2019

  Svara
  • G

    /  04/06/2019

   1 april:
   ”Socialdemokraterna talar med kluven tunga när det gäller hedersförtryck. Stolta fraser från partiledningen stämmer inte med gräsrötternas agerande. Nu krävs en obligatorisk utbildning för partimedlemmarna, skriver Faw Azzat”
   https://www.dn.se/asikt/lofven-talar-med-kluven-tunga-om-hedersfortryck/

   Svara
   • Senior

     /  04/06/2019

    Det är inte bara gräsrötterna.
    De stolta fraserna stämmer inte på partiledningens agerande heller.

    Hela socialdemokratin är ju ett enda stort 1:a Aprilskämt.

    -Eller kanske ett ännu större skämt 1:a Maj, då de tågar man ur huse för att demonstrera mot sig själva och den politik de fört i de snart 100 år de styrt landet.

    Svara
 20. G

   /  04/06/2019

  ”Högsta domstolen kan rädda våldtäktsman från utvisning

  Våldtäktsmän ska utvisas – det är Socialdemokraterna och Moderaterna överens om.

  Nu kan Högsta domstolen ändra på det i ett fall med en våldtäktsdömd som dömts till utvisning i tingsrätt och hovrätt.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/hogsta-domstolen-kan-radda-valdtaktsman-fran-utvisning/

  Svara
 21. Själv känner jag medlidande när jag ser en religiös symbol och inser att den kan vara påtvingad/pålurad genom olika former av lögn. Samtidigt är det alltid individen själv som måste välja att vara kvar i sekterismen eller att befria sig henom att söka efter skillnaden på sanning och lögn.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

  När en sektmedlem försvarar sekt-beteende måste man förstå att det i regel handlar om dödshot, hedersvåld och olika sekteristiska villfarelser. De kan även få betalt för sitt PR-arbete för sekten, även ges ekonomiskt stöd för att de bör slöjan eller håller sektmedlemmar i underkastelse och lydnad genom sharia-poliser.

  Svara
  • Senior

    /  04/06/2019

   Jag vet inte direkt om en (eg. den, singularis) företrädare (sektledare) för ”vetenskapliga” partiet med en enväldig centralkommitté, en likaledes enväldig grindvakt och en närmast sektliknande uppbyggnad och stadga är den rätta att uttala sig om just sekterism…..

   Det blir inte bättre av att byta en sekt mot en annan, lika lite som ett tolvstegsprogram som endast byter ett mentalt beroende mot ett annat.

   Svara
   • Bäste Senior. Här har du en religionssociologisk minimidefinition av ”sekt” i sju punkter har gjorts av Roy Wallis med mina kommentarer:

    1. Frivillig organisation där medlemskapet förtjänas. – Osanning. Ingen behöver förtjäna sitt medlemskap, inte ens med avgift. Alla får bli medlemmar i Vetenskapliga partiet. Det är enbart i centralkommittén som medlemskapet har vissa krav på meditation och förmåga att tillföra konstruktivitet, kreativitet, kompetens, öppenhet och skepticism (d.v.s. vetenskaplighet).

    2. Medlemskapet är exklusivt och kan fråntas de medlemmar som inte följer gruppnormerna. – Sant. Vi har normer i stadgarna, men det gäller, mig veterligen, alla politiska partier som jag känner till. Orsaken är uppenbar för varje mentalt frisk människa, förmodligen också för varje individ med grav negativa rörelser i det mentala tillståndet?

    3. Medlemmarna ser sig som en elit som är i besittning av särskild kunskap. – Osanning. Vi är öppna för att vi saknar kunskap, har missförstått saker och att vi kan ha fel och vill veta detta och erkänna detta. Därför är kommentarsfälten alltid öppna för alla, även anonymt.

    4. Sekten är vanligen i konflikt med sin omgivning. – Osanning. Vetenskapliga partiet medverkar gärna med alla andra nya och små partier mot 4%-spärren. Vi länkar till dem på Valsamverkanspartiet och uppmuntrar dem till vänskaplig samverkan. Detta inkluderar precis ALLA partier, såväl extremvänster som extremhöger. Vi är dock inte konflikträdda och säger sanningen som vi ser den med de evidens vi finner trovärdiga.

    5. Inom sig är sekten vanligen egalitär, det vill säga alla troende är ett prästerskap. – Vi som är vetenskapliga är oftast öppna och skeptiska, inte ”troende” och ser oss inte som ”präster”.

    6. Sekten är etisk och asketisk, alltså att man har vissa levnadsregler och offrar tid och pengar på sin grupp. – Delvis sant. Vi har en uppmaning att meditera regelbundet, vilket kan leda till en bättre etik, även till ett mer sparsamt levnadssätt, likt en munk eller nunna. Vi vill även att medlemmar spenderar tid regelbundet med att tala med andra människor om sanning och att vårt parti existerar, men ingen bestraffas om de inte uppfylller dessa önskningar eller inte når den upplysthet som vi önskar oss.

    7. Slutligen är sekten totalitär, det vill säga kräver totalt engagemang och försöker styra individens liv. – Osanning. Vi är för demokrati mer än något annat parti jag känner till. Vi är öppna, svarar på alla människor frågor. Vi är för samtalet innan beslut, att dessa samtal inte skall vara käbblande men sanna (frånvaron av lögn, användning av ord med tydliga betydelser, samt hänvisning till evidens). Vi är för demokratiska val, fler folkomröstningar, att dessa skall vara beslutande, samt för sänkt 4%-spärr för att öka demokratin i Sverige.
    Att vi INTE låter partiet infiltreras, tas över och förstöras, såsom MP och S förstörts, ex. till att sälja ut Sverige till marknaden och till främmande makter, är heller inte ”totalitärt”. Tvärtom. Det är patriotiskt att skydda vårt land, vårt parti och vår demokrati.

    Svara
    • Senior

      /  04/06/2019

     ”Vetenskapliga partiet anser att det är humanism att förbättra människans ärftliga egenskaper”

     Hur då?
     Avla fram den perfekta medborgaren?
     Tvångssterilisera de som inte passar in?
     Skicka dem till Gulag?

     ””Demokrati är [den mentala] styrningen av folket, av folket [självt], för folket.”
     / Abraham Lincoln

     Kära Abraham Lincoln, När vi, folket, börjar bry oss om att förbättra vår egen mentala förmåga genom att läsa filosofi, psykologi och när vi känner oss motiverade att utföra någon typ av meditation och faktiskt finna motivationen att bry oss om oss själva och framtidens generationer på riktigt, på ett vetenskapligt sätt, då kommer direkt demokrati fungera helt fint, men då måste saker såsom religion, musik, sport och mode ta mindre av vår tid, så att vi finner tid att bry oss om, och det är därför vi behöver högre kvalitet på både vår förmåga och vår utbildning innan demokratin faktiskt kan fungera som den var menad att fungera.”

     Vad har du tänkt för metod att socialisera folk att bli mindre intresserade av religion, sport, musik och mode?

     Hur anser du det vara demokrati som det är tänkt att fungera om du först måste stöpa om, socialisera, folk till den rätta läran?
     -Genom avel dessutom???!!!

     ”De nya slavarna luras in i skuldsättning och låglönejobb som förhindrar deras egen frihet och de förstår inte hur man utövar sina demokratiska rättigheter.”

     Hur har du tänkt att folk skall leva utan jobb?

     Självhushållning och självförsörjande med egna djur och egna odlingar som i statarstugorna innan industrialiseringen?

     Hugga egen ved för värmen i stugan?

     Sjukvård, skall vi även sköta det själva med huskurer?

     ” Så botemedlet är att byta ut felaktiga politiker och felaktiga vetenskapsmän, vilka agerar med frusna agendor och politisk dogma, innan vi ens försöker att rusa i rätt riktning.”

     Vem bestämmer vilka vetenskapsmän som och politiker som är felaktiga?

     Folket?
     Det folk som du först vill socialisera från sitt felaktiga leverne innan du tillåter dem att rösta på de rätta politikerna?

     ” Lösningen på problemet med förvrängning av vetenskapen är karaktär och karaktär skapas i meditation. Meditation hjälper oss alla att förstå källan till rädsla och acceptera den och meditation hjälper oss dessutom att se sanningen. Att se sanningen med mod bygger karaktär och är kärnan till lyckad vetenskap.”

     Meditation är alltså grundpelaren i din definition av vetenskap?

     Detta var ett fåtal exempel av många på vetenskapliga partiets hemsida som ger mig vibbar av de absolut sämsta totalitära regimerna genom tiderna. Inte nog med det, vetenskapliga partiet verkar dessutom ha lyckats plocka fram de sämsta sidorna från de värsta ideologierna och kombinerat detta till det värsta jag sett på länge, illa dolt bland de floskler och rappakalja du själv varnar andra för att lyssna till.

     Ytterligare ett par varningsklockor gällande vetenskapliga partiets syn på demokrati och demokratisk ordning, det som närmast slår mig gällande nedanstående är totalitär personkult:

     ”Ekonomi

     Partiets ekonomi grundar sig på medvetna människors goda omdöme och gemensamma beslut i möjligaste mån. Vi har medvetet valt att inte registrera en förening. Anledningen till detta är flera. Dels att undvika utdragen administration, dels för att ha ett bra skydd för aktiva medlemmars integritet, men framför allt att vi litar mer på enskilda mentalt medvetna människor som har total kontroll än på politiska föreningar som annars riskerar att infiltreras av fel slags människor

     Donationer

     Vetenskapliga partiet tar INTE emot donationer eller testamenterade pengar. Vi rekommenderar istället att du ger donationer eller testamenterar direkt till de personer som är mest aktiva för framtidens generationer och som du känner verklig tillit till i partiet eller i din egen vänskapskrets.

     I det fall någon testamenterat till Vetenskapliga partiet helt odefinierat, kommer jag som permanent spärrvakt fördela pengarna jämnt mellan de personer som medverkar i förhållande till hur aktiva de är med sin tid för framtidens generationers väl genom partiet.”

     Sedan måste jag ge dig att det faktiskt ryms en hel del bra tankar och citat, men tyvärr drunknar det ganska snart i dina vidareutvecklingar som sedermera drar iväg åt det totalitära hållet:

     Precis som den totalitära feminismen på samma sätt som vetenskapliga partiet döljer sig med sin ideologiproduktion under skenet av ”genusvetenskap”

     Svara
     • Det är humanism att förbättra människans ärftliga egenskaper. Det sker redan helt naturligt och har skett sedan livets begynnelse.

      Kvinnor med intelligens väljer givetvis gener med goda ärftliga egenskaper i sin välvilja till de barn som de skall föda.

      Varje barn som fötts sjuk, depressiv eller mindre mentalt bemedlad hade hellre velat födas frisk, glad och intelligent.

      Dessa val uppmuntras redan genom resultatet i sig självt, men kan även uppmuntras politiskt ex. genom att ge fördelar till föräldrar som väljer rätt och det bästa för framtidens generationer, vilket är hög intelligens på många områden, så att barnen ser samband enkelt och engagerar sig för mänsklighetens och naturens bästa på olika vis.

      I indien erbjuds sterilisering mot olika former av belöningar. Det är en fullt frivillig och rimlig lösning som är känslomässigt korrekt. Man kan även införa ett-, två- eller tre-barns-policy. Antalet barn man får skaffa skulle kunna kopplas till föräldrars lämplighet.

      Med högre intelligens minskar intresset automatiskt för sekterism, meningslöst spel och dobbel, eller andra opium-lika distraktioner som flyttar fokuset bort från vår gemensamma och viktiga uppgift nämligen det bästa för framtidens generationer.

      Allteftersom automation och robotisering tar över människornas arbeten måste vi dela på de arbeten som finns kvar. Det är mer avancerade arbeten som kräver högre intelligens.

      Självhushållning och självförsörjande är absolut nyttigt för människor för att komma i kontakt med naturen ekologiskt och att älska den. Den kan även utföras i grupp för att öka glädjen och effektiviteten.

      För värme kommer vi sannolikt använda solen och isolering mer, tror jag, men visst har kanske vedhuggning och vedspisen en klar plats i framtiden iblamd, när det är riktigt kallt ute, om vi bara blir något färre människor på planeten. även om vi inte behöver överdriva och säkert kan simulera den härliga upplevelsen på olika vis?

      Sjukvård kommer bli en nyttigare blandning av skolmedicin och evidensbaserade alternativ, likt i Tyskland, samt bedrivas utan korruption av monopolkapitalets psykopatiska vinsintresse som tyvärr tagit oss tillbaka mot mörkret idag. Vetenskaplighet bedrivs i min mening väldigt bra i statlig regi, åtminsone vad gäller att verifiera eller falsifiera kapitalistiskt framdriven forskning som skapats i vinstintresse.

      Ledare över läkemedelsföretag och politiker som är psykopater är oftast olämpliga för uppgiften, om de inte tvingas anpassa sig till ett system som håller uppe kvaliteten och medför en noggrann uppsikt över dem, ett system som gör att de kan lyckas inom etiska och hållbara ramar som gynnar helheten. Man sätter s.a.s. inte vargen till att vakta hönsen.

      Människor har idag socialiserats av psykopater in i ett ett felaktigt leverne, således behöver människorna chansen att kunna få de verktyg som de behöver för att kunna skilja mellan lögn och sanning, samt mellan meningsfullt och onödigt.

      Meditation/introspektion är helt klart en av grundpelarna i sökandet efter sanning, även om det inte är definitionen av vetenskaplig metod. Lugnet och modet är viktigt för att finna medkänslan och utan den falerar tyvärr förnuftet.

      Du gillar alltså de seriella massmord, massmigration, miljöförstöring, och stöd för terrorism som vårt västliga system ansvarar för idag?

      Du tycker alltså att väst-systemet idag, med en fulmedia som ljuger dygnet runt, är mentalt friskt?

      Du tycker alltså inte att väst beter sig totalitärt i världen idag?

      I motsats till vad väst representerar idag, vad är ”totalitärt” med vad Vetenskapliga partiet representerar, d.v.s. sanningssökande och större inslag av beslutande folkomröstningar, vilka föregås av öppna vetenskapliga diskussioner?

     • Senior

       /  04/07/2019

      ”Dessa val uppmuntras redan genom resultatet i sig självt, men kan även uppmuntras politiskt ex. genom att ge fördelar till föräldrar som väljer rätt och det bästa för framtidens generationer,”

      Så bra att naturen sköter detta självt, då behöver ju inte socialister som du socialisera folk…..

      Gällande att uppmuntra och ge fördelar till folk som ”väljer rätt” är jag redan idag väldigt allergisk mot.

      I en demokrati finns det något som kallas likhet inför lagen, något som redan idag är åt skogen i Sverige, just gällande alla styrda bidrag och straffskatter, och annat för folk som ”väljer fel”

      (Lägg till afghanamnestier och annat godtycke.)

      Det är precis denna särbehandling som i förlängningen leder till de katastrofer och folkmord som hittills alltid varit facit i de länder som försökt socialisera sin befolkning.

      Det börjar med ekonomiska sanktioner precis som du skriver, men fortsätter med lagstiftning och böter för de som vägrar vika sig, därefter höjs straffskalan till fängelse, för att sedermera sluta i Gulag för minsta lilla skitbrott.

      Vi ser redan tendenser av det i Sverige då små (idag mest ekonomiska skattebrott) skitbrott mot staten straffas hårdare än grova förbrytelser mellan medborgarna.

      Vad tänker du göra med de ointelligenta människor som envisas med att avla av sig och trotsar alla dina frivilliga åtgärder?

      Du är just nu tre andetag från sossarnas tvångssteriliseringar och än värre alternativ.

      Du är precis samma skrot och korn alla andra diktatoriska despoter.

      Att kalla din marxistiska smörja för vetenskapligt och intelligent är ett hån mot äkta vetenskap och intelligens, något som alla länder som provat bevisat till 100%.

      -Det är varken intelligent eller vetenskapligt att göra samma samma sak om och om igen och förvänta sig andra resultat när denna empiri till 100% talar för samma resultat.

 22. hllviken

   /  04/06/2019

  Piloten SG´s kloka synpunkter:

  Svara
 23. MiT

   /  04/06/2019

  Artikel finns här fast bakom betalvägg
  https://www.svd.se/nina-rung-kan-inte-sakert-saga-att-valdtakterna-okat

  Svara
  • hllviken

    /  04/06/2019

   Vem är varelsen till vänster om Nina Rung?

   Svara
   • Nykteroklok

     /  04/06/2019

    Sannolikt Stina Oscarson.

    Svara
    • hllviken

      /  04/06/2019

     För vad är hon ”kändis”?

     Svara
     • Nykteroklok

       /  04/06/2019

      Inom kultursfären. Teater om jag minns rätt (googlar inte fram det just nu). Mer på tapeten för ett par år sedan. Då var hon bisarr att lyssna till – nu lyssnar vi till andra bisarra människor. Tydligen är det hon som skrivit artikeln ovan, vilket nog inte borgar för högsta kvalitet.

     • Ivar L

       /  04/06/2019

      Stadsteatern, Radioteatern med mera.
      Till hennes försvar får man dock säga att hon även intervjuat Chang Frick och Lars Wilks i samma intervjuserie. Ganska bra intervjuer faktiskt, för att komma från gammelmedia.

  • Jonas

    /  04/06/2019

   Är det en test, peka ut vilken som är man och vilken som är kvinna?

   Svara
  • Motkraft

    /  04/06/2019

   Nu är det självklart så att antalet våldtäkter har ökat lavinartat. Men låt oss säga att det inte är så så är det fortfarande ett faktum att en förödande majoritet av de som sker begås av någon som antingen själv är född utomlands eller där någon av föräldrarna är född utomlands.

   Om inte tror på det så är det bara att ladda ned hela paketet av domar som Patrik Jonasson samlat in och slumpvis öppna några av dem.

   Men givetvis skulle Nina Rung ha svar på det också, typ att är våran rasism som gör att våldtagna tjejer väljer att inte anmäla etnisk svenska förövare gå fria men anmäler de med utländsk härkomst. Eller att våra domstolar är rasistiska och bara dömer våldtäktsmän med utländsk härkomst Det är aldrig invandrares unkna kulturs fel enligt sådana som Nina Rung.

   Det är så ironiskt att i en tid där det hojtas om andras faktaresistens så är det de som hojtar om det som är faktaresistenta.

   Svara
 24. Skrev i bloggen om Uppdrag Gransknings dokumentär ”Tranståget och tonårsflickorna” och min egen reflektion på den:
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/04/06/nar-konet-bara-ar-en-social-konstruktion/

  Svara
  • Senior

    /  04/06/2019

   Precis så.

   Jag kan tillägga att jag aldrig kommer att förlåta dessa feminister för vad de utsätter våra barn och tonåringar för. Aldrig!

   Jag kommer att kämpa för att feminister i ledande och tongivande ställning kommer att ställas till svars för dessa brott mot mänskligheten de utsätter landets invånare för.

   Svara
   • junior

     /  04/06/2019

    @Senior
    Sedan ska vi inte glömma de makthavare som låtit/låter dessa feminister att hållas.

    Svara
    • Senior

      /  04/06/2019

     De räknar jag in i ”ledande ställning”.

     Svara
     • junior

       /  04/06/2019

      @Senior
      Du skrev ”feminister i ledande och tongivande ställning”, det finns andra makthavare som inte är eller ser sig som feminister men ändå låter feministerna hålla på.

     • Senior

       /  04/06/2019

      För mig är det deras handlingar som gör dem till feminister, vad de gör, inte vad de själva säger sig vara.
      (-Precis som de flesta vänsterblivna propagerar för högre skatter medan de själva gör allt för att slippa.)

      Ingår man tex. i en riksdag och röstar igenom dessa förslag agerar man som (en) feminist.

      Låter man som makthavare dem hålla bli att agera så är man som makthavare medskyldig.

      Som makthavare har du i ditt ämbete tagit på dig ett ansvar, är du tex. makthavare i ett företag och beslutar för 50/50 könsfördelning istället för meritokrati agerar du som en feminist, om än i vissa fall nyttig och lurad idiot, så har du ändock tagit på dig ett ansvar, som du nu drivit igenom med en feministisk agenda.

      Sedan är som vanligt allt inte svart eller vitt, och det finns givetvis gråzoner…..

  • Senior

    /  04/06/2019

   Filmen ”a class divided” borde alla föräldrar visa sina barn, jag brukar skriva att den borde vara obligatorisk i våra skolor, men eftersom detta inte kommer att ske i närtid lika lite som den norska dokumentären om feminism kommer att sändas på TV, uppmanar jag härmed att alla visar denna för sina barn eller bekanta om och när feminism/rasism kommer på tal som diskussionsämne. Liksom den norska dokumentären bör visas för tonåringarna.

   Denna samhällsfarliga indoktrinering måste motarbetas och brytas.

   Svara
   • Jonas

     /  04/06/2019

    Jag vet inte om ”a class divided” fungerar att visa för barn. Den tar upp problemet med motsättningar på grund av icke påverkande egenskaper men kan uppfattas att som att alla motsättning mellan grupper är av ondo.
    Påverkande egenskaper mellan grupper kommer att skapa konflikter och jag vill lära mina barn att motsätta sig dåliga egenskaper.

    Svara
   • Är det ”Hjernevask” du tänker på?

    Svara
    • Senior

      /  04/06/2019

     Japp, den är det!
     Hade glömt vad den hette, tack för det!

     Svara
     • Okej, ville inte vara besserwisser, bara kollar att min lista av ”saker jag borde ha sett” inte har blivit ännu längre!

     • Senior

       /  04/07/2019

      Jag tog det inte heller så, jag hade alltså på allvar glömt namnet.

 25. Gorby

   /  04/06/2019

  Svara
 26. humor

   /  04/06/2019

  HAHAHA!

  WTF.

  Svara
 27. Jonas

   /  04/06/2019

  En otroligt kraftfull, och bland det bästa jag läst av Malcolm Kyeyune.

  https://ledarsidorna.se/2019/04/civilkuragets-granser/

  Svara
  • Full Kastrull

    /  04/06/2019

   Tröttsam kommunist och wannabe-intellektuell som försöker vara frän och bryter tillgjort på engelska.

   Hörs av misstag om man trycker på fel podd, innan man stänger av den.

   Jo men visst serru, den knappen trycker man på frivilligt, när helvetet fryser till is.

   Svara
   • Jonas

     /  04/06/2019

    Trollar mycket?

    Svara
   • lensof

     /  04/06/2019

    Över din kompetensnivå?

    Full kastrull kanske inte kan ta emot mer… Åtminstone inget av värde.

    Svara
   • Trollat nyligen, Hans Majestät?

    Svara
   • Jonas

     /  04/06/2019

    Efter lite funderande så har jag ett par fråga till dig.
    Jag kan bara utgå ifrån mig själv och jag kan inte se att jag frivilligt skulle orka att sitta och gå igenom bloggar med vänsterpropaganda för att hitta någon enstaka kommentar jag kunde trolla.
    Slutsatsen blir därför att du får betalt för att göra det.

    Hur mycket betalar de för att du ska ”trolla”?
    Får du betalt per kommentar, eller är det timlön?

    Frågar år ”en kompis” som vill byta jobb.

    Svara
    • Full Fart

      /  04/06/2019

     Trollar Wikipedia när de skriver att vederbörande är kommunist?

     Tryckte på länken och skummade snabbt igenom texten för din skull och det var kanske inte det bästa sedan skivat bröd som det framställdes.

     Läser man texten som att det behövs en väckarklocka så kanske det funkar.

     Kognitiv dissonans som orsak till brist på civilkurage. Det låter som projektion från vänsterkanten. Det krävs i någon mening att man tror på eller försöker upprätthålla lögnen från början. Det är möjligt att mediaskiktet och människor med ambitionen att bli en del av detta (samt några godtrogna) består av sådana människor.

     Tribalism och etnicitet har mer bäring på avhumanisering (knappast någon nyhet för någon) men att skräckexemplen som nämns i texten skulle vara mer eller mindre sanktionerat i västvärlden låter väldigt långsökt. Tvärtom ser man ofta till de psykologiska effekterna hos soldater i krig och värdet av upprätthållandet av moral, då det finns både ett psykologiskt egenvärde och ett samhällsvärde i att göra så. Det är inte svart eller vitt.

     Etnicitet är inte hela sanningen. Det förklarar exempelvis inte varför svarta skjuter svarta i USA. Förövares motiv och metodik, hur de väljer ut sina offer varierar såklart, men ofta väljs lågrisk-mål ut som förövaren anser sig ha stört chans att övermanna.

     Ur en pragmatisk synvinkel är det lika meningslöst att filosofera om civilkurage som det är förenat med livsfara att förlita sig på det i händelse av en skarp situation. Att stå upp för medmänniskor och rättvisan, men att räkna inte med någon hjälp. Det skulle vara mitt råd om någon ställde frågan.

     Tja, vad gäller kompetensnivå är den väsentliga skillnaden att jag är en helt vanlig medborgare och knegare som inte gör anspråk på att besitta någon särskild kompetens, medan personen i fråga höjs till skyarna som en större tänkare i modern tid. Lackmustestet måste bli att placera vederbörande jämte valfri tänkare av rang och se om vågskålen väger jämnt.

     Kommentaren var sarkastisk till sin natur, då det råder mycket hype med C-mediapersonligheter överlag i etern. Inte sällan korslänkar de varandra i ren desperation för att få in en fot i värmen.

     Ja attans, du avslöjade mig i avseende på avlöning. Du har helt rätt, Putin betalar mig i ryska rubel, guldtackor och luder. Eller så höjde jag bara på ögonbrynet inför att man länkar till kommunister i den här bloggen.

     Inget ont i det i sak då blinda hönor och trasiga klockor inte alltid har fel, men när det övergår i vad som kan liknas vid idoldyrkan utan någon motivering så förtjänar det en sarkastisk anmärkning.

     Frågor på det.

     Svara
     • Jonas

       /  04/08/2019

      Idoldyrkan? Han må vara kommunist, även om kommunisterna är de som idag hatar honom mest, men i den här texten gör han en mycket bra analys av en gemensamt problem.

      Civilkurage kan man bara visa inom en grupp, när en gruppmedlem kliver utanför gruppens regler. Dagens rån och våldtäkter sker mellan olika grupper, med olika regler, så därför går det inte att ropa efter mer civilkurage.

     • Full Krull

       /  04/08/2019

      Civilkurage i folkmun eller ”på gatan” syftar oftast slarvigt på att ta samhällsansvar, att stå upp för det som är rätt och ingripa när någon blir utsatt och behöver hjälp.

      Den typen av ”civilkurage” behövs mer än någonsin, som samhället ser ut i dag. I synnerhet när det råder en etnisk konflikt. Om du ingriper vid en överfallsvåldtäkt och räddar livet på en svensk kvinna så skulle i alla fall jag påstå att du besitter civilkurage, även om det inte passar ordboksdefinitionen.

      Visst, kan hända jag hakar upp mig på detaljer i kommunistkrullets resonemang.

      Personen i fråga har säkert helt rätt angående trender på sociala medier, vad som får sägas där och inte, men i praktiken är det egalt om ballongen har brustit för den mest insnöade PK-människan om vilka grupper som är överrepresenterade i brottsstatistiken.

      Det förändrar inte våldtäktssommaren 2019.

  • Kyeyune var inte den som stack in dolken, men han har inget emot att vrida på den lite, så att vi vaknar!

   ”Sverige år 2019 diskuterar sådant som barnrån, heminvasioner, kidnappningar och brott med tortyrinslag. Vi öppnar tidningen och läser om rektorer som informerar föräldrarna att barnen inte bör gå ensamma från en skolbyggnad till en annan skolbyggnad under skoltid (!) på grund av den ökade risken för att de ska bli rånade på vägen.
   […]
   De flesta kulturer – även våra kulturer i väst, trots att vi sällan erkänner det – lyfter dock på dessa restriktioner på vad man får och inte får göra när det gäller människor utanför den egna gruppen, speciellt i krissituationer.
   […]
   Barnrån på öppen gata är precis den sortens situation där de moraliska restriktionerna för vad man får göra uppenbart har lyfts, och där förövarna och offren inte ser sig själva som tillhörande samma grupp.
   […]
   de konflikter vi konfronterar och ibland ombeds ”ta ansvar för” eller ”visa civilkurage i” tillåtits att utvecklas till konflikter mellan svenskar […] och de som har assimilerats in i eller vill assimileras in i Sverige på ena sidan, och människor som inte är svenskar i vid bemärkelse på andra sidan.”

   Skall vi prata om ”socioekonomiska faktorer” en valrörelse till? Två, kanske?

   Rikard har citerat The Untouchables (Connery-versionen):
   ”Here’s how you get him. He pulls a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue!”

   Föregås av detta, som visar att Ness inte riktigt förstod vad han hade att göra med
   Malone: ”What are you prepared to do?”
   Ness: ”Everything within the law.”
   Malone: ”And then what are you prepared to do?”

   Svara
 28. Ivar L

   /  04/06/2019

  Bikinöverdelen bärs ju dessutom inte med tvång hela tiden utan när de badar/solar. I princip handlar det om att leka vuxen. Visserligen tycker jag det är lite bisarrt på småtjejer, men som sagt, jämförelsen med det OBLIGATORISKA plagget slöja haltar betänkligt. Svenska tjejer (och killar) kan dessutom bära ”slöja” då och då om de vill, precis som med bikinin, t.ex. om de leker påskkärringar. Även då är det tillfälligt och frivilligt. Slöjan är INTE tillfällig och frivillig. Där är skillnaden. Småtjejer som bär slöja leker inte vuxna, de tvingas snarare vara vuxna i ett konservativt religiöst samhälle som inte är det svenska.

  Att Osman inte förstår den svenska debatten om slöja och det där med bikiniöverdel tyder på att hon kommit till fel land. Lika bra hon flyttar till ett land där hennes syn på saken stämmer överens bättre. Både hon och vi skulle må bättre av det.

  Svara
  • Precis.
   Det är skillnad på att barnen får klä ut sig i pappas och mammas kläder (eller smink) och att köpa ett ”poledancing kit” anpassat för barn.

   En del av problemet är att vi idag har vuxna som ägnar mer tid åt My Little Pony och Harry Potter än vad barnen gör.
   Engellau hade nog rätt, det är inte kris vi inte klarar av, utan överdrivet, långvarigt välstånd.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/07/2019

    Inte ens ett poledancing kit hade varit permanent tvång som slöjan dessutom. Det finns helt enkelt inget generellt klädkrav som går att jämföra i den västerländska kulturen mer än att bära kläder över könsorganen och för kvinnor över brösten utanför badstränder.

    Svara
    • Sant.
     Vad är den islamska världens motsvarighet till World Naked Bike Ride Day, Bay to Breakers, Roskilde, Mardi Gras, Carneval – för att inte tala om Pride (innan det blev ren vänsterpolitik)?

     Svara
 29. Kristersson’s aningslöshet skaver lite.
  ”Det är inte så att Sverige kommer att anpassa sig till er. Ni behöver anpassa er till Sverige.
  […]
  Samtidigt framhåller Kristersson att det inte handlar om assimilering.
  […]
  Man får väldigt gärna behålla sin egen ursprungsidentitet och tradera den vidare till nästa generation, men komma in i det svenska samhället.”

  Hmm, ”behålla sin identitet” låter ju bra. Hur används detta?

  ”Muslimska Brödraskapets strategi i Sverige klarnar – går bakvägen genom språket för att skapa enklaver”
  https://ledarsidorna.se/plus/muslimska-brodraskapets-strategi-i-sverige-klarnar-gar-bakvagen-genom-spraket-for-att-skapa-enklaver/
  ”Arabiskan är idag inte ett nationellt minoritetsspråk. Språklagen från 2009 reglerar tillgången på stöd, vilka språk som är officiella minoritetsspråk och statens viljeinriktning.
  […]
  Om arabiska upphöjs till officiellt minoritetsspråk följer även en rad rättigheter. Såsom att bakvägen kunna öka antalet muslimska friskolor med arabiskan som undervisningsspråk istället som svenska genom att nyttja kryphål skollagstiftningen.
  […]
  Sammantaget klarnar nu vilken väg Muslimska Brödraskapet tar i Sverige. Rashid Musa, ordförande för SUM och ett av de tre organisatoriska ben som Brödraskapet vilar på sade i en intervju i Antirasistakademin att
  ‘det bara är en tidsfråga innan vi ser en ny politisk rörelse som ställer sig upp och som börjar kräva sina rättigheter och inte ursäktar sig för vilka de är.’
  Genom att bakvägen skapa ett moment där arabiska på sikt blir ett de facto officiellt minoritetsspråk med de rättigheter som följer samtidigt som Ibn Rushd ökar pressen på att införa blasfemilagstiftning utgör det grunden för ett formellt parallellsamhälle.”

  Svara
  • Jonas

    /  04/06/2019

   Kristersson har fortfarande en lång väg att gå….

   ”Inför talet passade Kristersson på att hylla sina föregångare.
   – Hela Fredrik Reinfeldts fantastiska epok vill vi också ta med oss.”

   Svara
   • ”Reinfeldts fantastiska epok” – ytterligare en moderat som (liksom R själv!) inte begripit VARFÖR de gick framåt 2006: lyssna på vad folk vill, driv egen politik utan att nervöst snegla på motståndaren. (”Reinfeldteffekten” av Aron Etzler verkar vara det man skall läsa.)

    Och Kristersson skall leda förnyelsearbetet? Tillåt mig hånskratta.

    För att ta ett exempel utomlands ifrån, så hade jag mer respekt för sillmjölken Cameron när han avgick än någonsin tidigare: han hade lyssnat på folket och givit dem en röst. Han tyckte inte om resultatet, men accepterade det. Kristersson kan fortfarande ta Reinfeldts Pack med sig och lämna politiken. Det vore det bästa för landet.

    Svara
 30. Några år efter med den här, men ping Thunberg et consortes:

  Svara
 31. Jonas

   /  04/06/2019

  Patricio Galvez, morfar till Michael Skråmos sju barn för en kampanj med hjälp av MSM att få hem IS-barnen till Sverige.

  Konstigt nog inte ett ord om hur väl han lyckades uppfostra sin dotter så fint så att hon frivilligt åkte och gick med i IS. Han kanske hoppas på en andra chans och bättre lycka nästa gång.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-traffar-han-sitt-barnbarn-pa-plats-i-syrien

  Svara
  • junior

    /  04/06/2019

   Läste ”I Tjetjenien välkomnas barn till IS-anhängare” på SVT.
   Patricio Galvez kan väl flytta dit om barnbarnen är så viktiga.
   Eller är det den svenska välfärden som är lockar mer?

   Svara
  • Ivar L

    /  04/07/2019

   Tänk alla andra barn i världen som lider men just de som är barn till en terrorist skall vi måna lite extra om.

   Svara
 32. Finnen

   /  04/06/2019

  Kanske sätta dig och måla lite i helgen?

  Svara
 33. hllviken

   /  04/06/2019

  Svara
  • ”Begär resning och låter saken falla” som väl portvakten säger i nya översättningar av Macbeth.

   Svara
 34. hllviken

   /  04/06/2019

  MALMÖ
  (Killen längst till vänster ser ut som Simon Gärdenfors)

  Svara
  • junior

    /  04/06/2019

   ”IS-resenärer”!
   Nej men mördare.

   Svara
  • Weasel

    /  04/07/2019

   Är bilden ett skämt/ fake eller är den riktig? 😲😲

   Svara
   • Rikard

     /  04/07/2019

    Hej.

    Kopiera den och öppna i separat fönster: den svarta skärmen och bokstäverna ser fejkade ut. Titta även på händerna på kanten, särskilt den längst in i bilden. Var är killens överarm som borde vara synlig och i vinkel för att han skall nå hörnet?

    Dessutom: våren kommer visserligen tidigt till Malmö, och visst kan det vara t-shirt väder tidigt i april där, men SMHI säger ca 13 grader Celsius idag, och nere vid Centralen blåser det jämt.

    Tror också att O’Learys numera har restaurangen inne i Centralen och att det är Starbucks som har den uteplats som syns på bilden. Enligt Google Maps så ligger O’Learys bredvid Konsumbutiken, och den ligger inte vid det hörn som syns på bilden, så det är troligen en bild med några år på nacken: taket som syns i vänsterkant är Malmös gamla Börshus, och stämmer Goggle Maps så skulle O’Learys inte kunna synas i samma bild om det låg vid Konsumbutiken, även om man hade en uteservering.

    Så jag säger fejk.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 35. G

   /  04/06/2019

  ”Nu kände jag att det var dags för jag kan så mycket om Islam”

  Svara
  • G

    /  04/06/2019

   ”Andersson berättar att hon blev introducerad till religionen genom kärleken, 15 år gammal.

   – Det var då jag först började prata om och tänka på det här. Och när jag först fick höra allting så tänkte jag: ”vad är det här?”, säger Andersson.

   Men därefter började Andersson på egen hand att läsa på om religionen och kände då att hon såg islam i ett annat ljus.

   – Jag upptäckte att det fanns så mycket fina saker som tilltalade mig. Jag började då följa med på religiösa tillställningar. Jag gick till moskén, jag följde med på min pojkväns systers bröllop och var med under ramadan. Jag blev väldigt intresserad och kände att de fördomar mot islam jag hade i början var fel.

   Vad var det som fick dig att känna att du ville ta steget till att konvertera?

   – Jag vet inte, kan inte säga specifikt vad det var. Jag tyckte bara allt var så fint.

   Att ta steget och konvertera har dock inte gått helt smärtfritt för Andersson. Hon berättar att hon under sin resa fått möta mycket fördomar och dessutom fått ta emot mycket hat.

   – Först och främst sa folk att jag bara ville konvertera på grund av min pojkvän, men så är det absolut inte. Jag tog det här beslutet utan honom. Sen var det många som varnade mig för hedersvåld och tog upp de terrorattentat som utförts av muslimer. Men jag känner så här: om jag väljer att göra något dumt så har det ingenting med min religion att göra. Utan det handlar om vem jag är som person, säger hon och fortsätter:

   – Sen var det släkt och vänner som frågade hur jag ens skulle kunna spela fotboll. Men det är ju precis som innan, jag har ju bara en tro? Bara för att man har en tro blir man inte en annan människa, det är det folk inte förstår. Det finns så många som tror att jag har blivit en hemsk människa bara för att jag är muslim, men så är det inte. Jag är samma person som innan.

   Andersson har under sin resa för att konvertera upplevt svårigheter och vill därför, genom att vara öppen med sin berättelse, hjälpa till att motverka de fördomar som hon upplever finns mot islam.

   – Jag vill bevisa för människor att religionen inte är något dåligt, utan något fint. Det är mitt budskap.

   Andersson upplever också att det finns ett intresse bland svenskar att konvertera, men att de fördomar som finns håller folk tillbaka.

   – Jag har varit väldigt öppen med att jag har konverterat. Både på sociala medier och nu i UNT. Och det är många tjejer som har skrivit till mig och berättat att de är intresserade av att göra samma sak. Jag har då försökt hjälpa dem att komma i kontakt med rätt moské eller föreläsare eller så. Om det finns andra vill ta steget jag har gjort så vill jag att de ska våga det. För jag är sjukt stolt över att jag har gjort det.

   Har du stött på något som fått dig att vackla i din övertygelse om att det här är rätt för dig?

   – Jag gick igenom en tuff period med nära och kära, men jag vill inte gå in i detalj på det. Men det är så här jag känner. Jag kan inte göra så mycket om folk inte respekterar mitt val. Jag tror på det här och ingen kan ändra på det.”
   https://www.expressen.se/sport/fotboll/ronja-bytte-religion-blivit-valdig-hatad/

   ”Bara en tro”, mmm, visst. Du kan så mycket om Islam.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/07/2019

    Framöver kommer vi få se en hel del svenskar som konverterar tror jag. Det är samma slags människor som valde Livets Ord för några decennier sedan.

    Blir det mer opportunt att bli muslim (inte omöjligt med nuvarande regim) kan det bli ett helt annat segment som konverterar. Samma sort som de överklasssvenskar som förr valde att bli socialdemokrater (t.ex. Carl Lidbom och Olof Palme). Historien är sig lik.

    Svara
    • Motkraft

      /  04/07/2019

     Parallellen med Livets Ord tänker jag ofta på. Samma personer som nu välkomnar en religion där finns en unken syn på kvinnan, barnuppfostran, homosexuella, demokrati och annat skulle få totalt spel om Livets Ord fick luft under vingarna. Om Livets Ord spred sig som en löpeld i landet och de med stark koppling till Livets Ord hamnade på valbara platser i Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Om Livets Ord rådfrågades om samhällsfrågor av politiker och journalister.

     Alla undersökningar visar att en genomsnitts-Muslim i Europa har samma föråldrade och kompromisslösa åsikter som en medlem i Livets Ord. Den ena välkomnas och den andra ses som oönskad. Väldigt underligt.

     Svara
 36. G

   /  04/06/2019

  ”Grekisk polis i bråk med migranter

  För tredje dagen i rad drabbade migranter samman med grekisk polis vid ett flyktingläger i Diavata i norra Grekland på lördagen.

  Migranterna kastade sten mot polisen som svarade med tårgas och chockgranater, uppger nyhetsbyrån AP.

  Enligt polisen kräver migranterna att få korsa gränsen till Nordmakedonien.
  Orsaken är rykten om att de ska kunna resa till norra Europa och söka asyl.

  Ett rykte säger att bussar utsända av en organisation kallad Hoppets karavan väntar på andra sidan av gränsen.”

  -SVT text-tv

  ”Greece: Protesting migrants block Athens’ main train station

  Hashem Mojadam, a 36-year-old Iraqi asylum-seeker, spent the night in the field outside the refugee camp and said he hoped to join other migrants and walk to the border.

  “Everyone is tense and no one really slept,” he told The Associated Press. “We’re hoping to go to another country because there is nothing for us here … and we need a safe place.”

  Migration Minister Dimitris Vitsas issued a plea to migrants to return to camps that are officially known as hospitality centers.

  “I am issuing a plea right now to these people … that they should return to the centers. As refugees and as people they have rights but they also an obligation to respect and abide by the laws of the country that is providing them hospitality.”

  In Athens, police said about 300 protesters gathered Friday at Larissis Station near central Athens, with many sitting on the tracks in front of trains.

  Authorities didn’t immediately intervene to disperse the demonstrators, while officials from the United Nations refugee agency, UNHCR, were trying to persuade them to leave voluntarily.”
  https://www.apnews.com/c838f15590544c6eaa4256e0f94ae2a0

  Svara
  • G

    /  04/06/2019

   Svara
   • Motkraft

     /  04/08/2019

    Ser jag fel eller håller de en vaddtuss med något illaluktande mot näsan på barnet för att barnet ska gråta inför kameran?

    Och andra filmen föreställer väl grekiska aktivister och inte migranter? Är inga män i gruppen, bara kvinnor och barn, vilket är ovanligt om vore migranter.

    Svara
  • Senior

    /  04/06/2019

   Skicka hem lycksökarna.
   Vore de flyktingar hade de stannat i lägret i avvaktan på vidare placering enligt lag och rätt.

   Svara
 37. Gorby

   /  04/07/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  04/07/2019

   De kan inte stoppa en polsk sinnessjuk att gång på gång vandalisera ena offrets grav och nu detta. Vad är det för fel på mitt land?

   Svara
 38. Ivar L

   /  04/07/2019

  Lite ur Stina Oscarssons intervju med Nina Rung i SvD.

  Å ena sidan tycker Nina att man kan vara tvärsäker, t.ex. om att Arnault våldtagit 18 kvinnor:
  >>Stina:Finns det inte en risk att man förenklar för mycket, när hela den feministiska kampen riktas mot Akademien?
  Nina: Alltså jag har väldigt dåligt minne kring tider, men jag är ganska säker på att den här artikeln i DN med de arton kvinnorna hade kommit ut.Stina: Ja, det stämmer.
  Nina: Utifrån att jag har utrett sexuella övergrepp under många år så tyckte jag att deras berättelser var väldigt samstämmiga. Om de här arton kvinnorna hade kommit till mig och jag hade förhört dem hos polisen så hade det funnits en ganska stor tyngd i berättelserna. <>Stina: Först: vill du säga att det har skett en ökning av antalet våldtäkter?
  Nina: Det går inte att svara på den frågan.
  Stina: Det gör det inte?
  Nina: Nej, det gör faktiskt inte det och jag vet att varje gång jag säger det så får jag massa människor efter mig som säger att jag försöker mörka saker, att jag ljuger. Jag skulle däremot ljuga om jag sa att vi kan ha ett tvärsäkert svar på den frågan, för det har vi inte. Och då kan man ju välja: antingen tror man på den som är tvärsäker och som säger att ”jo, det har ökat och det är kopplat till invandringen”. Eller så söker man andra typer av svar som inte är lika tvärsäkra, och det är mycket tråkigare. <>Stina: Du menar alltså att den överrepresentation vi kan se i fällande domar beror på att vi inte är lika inför lagen?
  Nina: Ja, så är det. Sen finns det en överrepresentation och då måste vi dels titta på vad det innebär och om ett fåtal från ett visst land ska få representera alla landsmän eller en viss kultur. […]
  Stina: Att den överrepresentation av utlandsfödda som vi kan se i fällande domar skulle bero på att vi inte är lika inför lagen – det är en ganska allvarlig anklagelse mot hela rättssystemet.
  Nina: Ja, det är det ju. Forskning visar att människor av olika kön, bakgrund och etnicitet bedöms olika i rättsprocesser, och där ser bilden i Sverige likadan ut som i andra länder. Medvetenhet om fakta är ett första steg för rättsväsendet att se hur man kan förändra detta.<>Stina: Men hur ser du på den kritik som ändå har riktats mot delar av feminismen, att man blundar för frågan om hedersrelaterat våld och det könsförtryck som ändå finns kopplat till vissa kulturer? Att man inte vill tala om det av rädsla för att frågan ska kidnappas av rasistiska krafter.
  Nina: Alltså nu jobbar jag med hedersrelaterat våld och våld, så därför är det lite svårt för mig att säga det. Jag ser ju att vi jobbar ganska mycket med båda.
  Stina: Du säger att du jobbar med hedersrelaterat våld, men inte någonstans i dina kanaler, till exempel Instagram, lyfter du den frågan. Varför inte?
  Nina: Jag jobbar mot all form av våld mot närstående. Därför grundade vi ”Huskurage” – för att få grannar att agera vid oro för att någon utsätts för våld. Vid föreläsningar om och fortbildning kring våld mot närstående så är hedersrelaterat våld och förtryck en del av den fortbildningen.<<
  https://www.svd.se/nina-rung-kan-inte-sakert-saga-att-valdtakterna-okat

  Svara
  • Ivar L

    /  04/07/2019

   Admin. ta gärna bort denna det blev jättekonstigt med de citeringstecken jag använde.

   Svara
 39. Ivar L

   /  04/07/2019

  Ur Nina Rungintervjun i SvD:

  Å ena sidna tycker Nina att man kan vara tvärsäker, t.ex. om att Arnault våldtagit 18 kvinnor:

  ”Stina:Finns det inte en risk att man förenklar för mycket, när hela den feministiska kampen riktas mot Akademien?
  Nina: Alltså jag har väldigt dåligt minne kring tider, men jag är ganska säker på att den här artikeln i DN med de arton kvinnorna hade kommit ut.Stina: Ja, det stämmer.
  Nina: Utifrån att jag har utrett sexuella övergrepp under många år så tyckte jag att deras berättelser var väldigt samstämmiga. Om de här arton kvinnorna hade kommit till mig och jag hade förhört dem hos polisen så hade det funnits en ganska stor tyngd i berättelserna. ”


  Å andra sidan kan man inte vara tvärsäker alls alls:

  ”Stina: Först: vill du säga att det har skett en ökning av antalet våldtäkter?
  Nina: Det går inte att svara på den frågan.
  Stina: Det gör det inte?
  Nina: Nej, det gör faktiskt inte det och jag vet att varje gång jag säger det så får jag massa människor efter mig som säger att jag försöker mörka saker, att jag ljuger. Jag skulle däremot ljuga om jag sa att vi kan ha ett tvärsäkert svar på den frågan, för det har vi inte. Och då kan man ju välja: antingen tror man på den som är tvärsäker och som säger att ”jo, det har ökat och det är kopplat till invandringen”. Eller så söker man andra typer av svar som inte är lika tvärsäkra, och det är mycket tråkigare. ”


  Överrepresentationen beror enligt Rung på rasism, det verkar hon däremot tvärsäker på:

  ”Stina: Du menar alltså att den överrepresentation vi kan se i fällande domar beror på att vi inte är lika inför lagen?
  Nina: Ja, så är det. Sen finns det en överrepresentation och då måste vi dels titta på vad det innebär och om ett fåtal från ett visst land ska få representera alla landsmän eller en viss kultur. […]
  Stina: Att den överrepresentation av utlandsfödda som vi kan se i fällande domar skulle bero på att vi inte är lika inför lagen – det är en ganska allvarlig anklagelse mot hela rättssystemet.
  Nina: Ja, det är det ju. Forskning visar att människor av olika kön, bakgrund och etnicitet bedöms olika i rättsprocesser, och där ser bilden i Sverige likadan ut som i andra länder. Medvetenhet om fakta är ett första steg för rättsväsendet att se hur man kan förändra detta.”


  Nina får en kritisk fråga av Stina om varför hon inte tar upp hedersrelaterat våld, men det bluddrar Nina bort:

  ”Stina: Men hur ser du på den kritik som ändå har riktats mot delar av feminismen, att man blundar för frågan om hedersrelaterat våld och det könsförtryck som ändå finns kopplat till vissa kulturer? Att man inte vill tala om det av rädsla för att frågan ska kidnappas av rasistiska krafter.
  Nina: Alltså nu jobbar jag med hedersrelaterat våld och våld, så därför är det lite svårt för mig att säga det. Jag ser ju att vi jobbar ganska mycket med båda.
  Stina: Du säger att du jobbar med hedersrelaterat våld, men inte någonstans i dina kanaler, till exempel Instagram, lyfter du den frågan. Varför inte?
  Nina: Jag jobbar mot all form av våld mot närstående. Därför grundade vi ”Huskurage” – för att få grannar att agera vid oro för att någon utsätts för våld. Vid föreläsningar om och fortbildning kring våld mot närstående så är hedersrelaterat våld och förtryck en del av den fortbildningen.”


  https://www.svd.se/nina-rung-kan-inte-sakert-saga-att-valdtakterna-okat

  Svara
 40. Ivar L

   /  04/07/2019

  Produktinformation om M inför stundande EU-val:

  ”I EU-valet är Tomas Tobé Moderaternas toppkandidat och har gjort utspel om att dra in medborgarskap för IS-terrorister. Men Tobé har i det förflutna försvarat den moderate riksdagsledamoten Abdirisak Waberi som pekats ut som islamist innan denne petades från valbar plats. Tobé pekar ut kritiker av Waberi som ”främlingsfientliga krafter”.”

  https://nyheteridag.se/moderaternas-eu-toppnamn-tobe-forsvarade-utpekad-islamist-i-riksdagen-kanner-honom-som-en-seriost-arbetande-ledamot/

  Svara
  • Ombytliga Moderater.
   Ett slags lättversion av S: gör allt för att få makt, men inte lika effektivt eller skamlöst.

   Svara
 41. Senior

   /  04/07/2019

  Läsvärt:

  https://ledarsidorna.se/2019/04/ga-ut-och-gor-alla-folk-till-larjungar-del-2/

  Notera särskilt signaturen Jan Cederbergs kommentar under inlägget.

  Svara
  • Ja, 30% muslimer 2050 blir det nog inte. Tror på antingen noll eller 100%.
   Kriget pågår, och som Kyeyune sade är det bara en tidsfråga innan någon säger det rent ut.

   Svara
   • Senior

     /  04/07/2019

    Eller som sign. Jan var inne på:
    När muslimer på riksnivå når 15% är de redan i ensam majoritet i vissa städer.

    Svara
    • Rikard

      /  04/07/2019

     Hej.

     Nu har jag ingen referens att hala fram, då jag inte har tillgång till mitt referensbibliotek, men vad jag minns från studierna i statskunskap och politik som brukar aktivt stöd av ca 5% av den vuxna befolkningen och passivt stöd av ca 30% anges som brytpunkter för revolution, inbördeskrig, eller radikala och dramatiska samhällsomvälvningar. De som inte ingår i procentsatserna är helt enkelt de som inte är engagerade nog för att själva utgöra underlag för en egen revolutionär rörelse.

     För tydlighets skull: ingen normativ åtskillnad görs av begreppen: om en revolution är ett bloddrypande inbördeskrig under ett par år, med en tyrannisk regim som följd, eller en långsammare process är egalt – vad man fått den akademiska höftningen 5 respektive trettio från är verkliga exempel. Jämför ryska revolutionen med rösträttsrörelsen i Sverige – det var ingen majoritet ryssar som ivrade för revolt, ej heller en majoritet svenskar som kämpade för rösträtt, utan en liten grupp som drev en större vilket föranledde samhällets och statens styrande att söka förändring (i Sverige) respektive stoppa förändring (Ryssland).

     Sverige har sedan årtusendeskiftet den kritiska massa muslimer som krävs för att utgöra kärnan i en radikal rörelse mot en islamsk stat (Bilan Osman ovan t ex, eller Waberi, eller något av det mer än dussinet namn som är starkt pådrivande för islamisering – att de dessutom kan ha olika etniska och ideologiska lojaliteter förändrar inget då man dels har en gemensam identitet som muslim, dels har en gemensam fiende i svenskarna; de interna uppgörelserna kommer alltid efter man erövrat makten från motståndaren) och sedan 2008 den demografiska bas som skänker resurser och legitimitet för de radikalas krav.

     Vi har redan i dag allt på plats för att städer (Malmö, Borlänge, Uppsala, Landskrona t ex) och stadsdelar (Husby, Tensta, Angered, m fl) rent tekniskt skulle kunna etablera autonomi – vad som saknas är en tillräckligt samlande kraft för en snabb process. Repression och aktivt motstånd från det svenska samhället eller den svenska statsmakten är en sådan kraft. Bedömningen imam-råd och organisationer gör är dock att man bör skynda långsamt – annars riskerar man en onödig och dur konflikt vilken mycket lätt kan sluta med att svenskar enas i att vara just svenskar och med våld söker kväsa och kasta ut islam, och/eller massakrera muslimer. För en svensk låter det osannolikt, då vi använder vår svenska referensram, men för en arab från Irak eller Palestina, eller en afghan, så låter det fullt rimligt givet deras dito: varför skulle en svensk inte kunna agera för sitt folk och sitt land på samma sätt som de själva? Ett flertal imamer har fullt sjå med att hålla sin flock lagom radikal, utan att enskilda löper amok och börjar utföra öppen kamp i uniform eller under standar.

     Så frågan om det blir 2030 eller 2050 som vi de facto och de jure har muslimska enklaver under sharia på före detta svenskt territorium är egal och akademisk: eftersom islam och muslimer inte anpassar sig, inte integreras och inte låter sig assimileras (sök fram hur Kina gör, utan framgång – vad chans har vi när inte ens en rasistisk kommunistisk diktatur kan lyckas?) så är det alltid en fråga om när, inte om, då islam etablerar sig. Varför riskera ett kort och dyrt och farligt krig när man kan vinna desto grundligare på lång sikt?

     Det märks att inga svenskar i ledande ställning ägnar sig åt strategiska spel, spelteori, eller schack, Shogi och Go.

     Smått vulgärt kan man säga såhär om förekomsten av islam och muslimer i ett land: hur många procent kallbrand vill du ha? Den som förskräcks kan meditera över följande: en saudier hade sagt detsamma som jag gör ovan om kristen migration till, och mission i Saudi. Antingen har han rätt och jag fel, eller tvärtom, eller så har vi bägge fel, eller så har bägge rätt.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 42. weasel

   /  04/07/2019

  Jag sitter här och försöker googla fram en artikel om någon kvinna som har stämt sin arbetsgivare för att hon inte fick gå omkring på jobbet i bikini, eller någon artikel om en kvinna som känner sig kränkt eftersom hon inte fick jobbet bara för att hon kom till anställningsintervjun i bikini.
  Det går inte så bra…

  Och eftersom det inte går så bra så kanske Bilan Osman och de andra idioterna borde förstå skillnaden och sluta med sina infantila liknelser mellan typ äpplen och cyklar.

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   Du vet, i den situationen har de inga problem att berätta för dig att det beror på att slöjan är ett viktigt plagg för den muslimska identiteten och att det är löjligt att jämföra med bikini.

   Svara
 43. Ivar L

   /  04/08/2019

  Undrar vem som får högsta straffet pedofilvåldtäktsmannen eller föräldrarna till de utsatta flickorna som misshandlade kräket?
  http://www.friatider.se/flickornas-familjer-struntade-i-att-ringa-polisen-slog-ist-llet-v-ldt-ktsmannen-medvetsl-s

  Jag gissar på att någon av föräldrarna får högst straff. Men jag gissar också att de inte ångrar sig en sekund.

  Svara
  • ”De två män som uppges ha varit mest drivande i misshandeln har kopplingar till MC-gäng, enligt GT.”

   Svara
 44. hehe

   /  04/08/2019

  Svara
 45. MiT

   /  04/08/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  04/08/2019

   Väldigt enkelt. Fler män startar företag överhuvud taget. Det gör såklart att fler av de som går i konkurs också är män. Vidare är män mera av All in-typer. Man tar större risker när man verkligen tror på sin idé. Det innebär att de som har rätt kommer tjäna väldigt mycket mer pengar än kvinnor som spelar säkert. Men de män som har fel kommer att misslyckas stort och gå i konkurs. Istället för att den försiktige bara inser att detta inte är lönsamt och lägger ner sin idé, innan det går helt snett.
   Ergo fler manliga konkurser. Det säger inte så mycket om hur bra kvinnor och män generellt är på att driva företag. Det säger absolut inte hur bra en individ av ett visst kön är på att driva företag.

   Men hennes kommentar pekar på två viktiga saker.
   1. Om män drar det kortaste stråt är den klassiska feministiska förklaringen att det är fel på männen. De ska göra om sig. Om kvinnor drar det kortaste strået är förklaringen att de blir förtryckta av männen, helt utan ansvar för sin situation. Männen ska göra om sig.
   2. Ett sådant sexistiskt uttalande om kvinnor hade möts av betydligt högre protester. Tänk: Kvinnor får fler belastnings- och förslitningsskador i yrkeslivet. Jaha,. uppenbart är män bättre på att jobba rätt och träna sin kropp att hålla.

   Svara
 46. MiT

   /  04/08/2019

  Märklig människa SvD har som sköter deras sociala medier, eller i alla fall deras twitter

  Svara
  • Nykteroklok

    /  04/08/2019

   Varför tar hon inte helt enkelt bara bort de twitterinlägg hon inte gillar?

   Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   Så SvD:s journalister ägnar sin tid åt att anmäla kommentarer i en PR-tråd från en toppolitiker i regeringsunderlaget och tillika partiledare. Känns ju objektivt och bra. Jobbar hon med att anmäla kommentarer mot Jimmie Åkesson också?

   Svara
 47. MiT

   /  04/08/2019

  Svara
 48. MiT

   /  04/08/2019

  Svara
 49. MiT

   /  04/08/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155863885556097&set=a.10150402424586097&type=3*

  Svara
 50. Gorby

   /  04/08/2019

  Svara
 51. MiT

   /  04/08/2019

  Svara
  • Rikard

    /  04/08/2019

   Hej.

   Ja, det råder tvång på horklut i moskén, och du måste även ta av dig skorna. Islam gör inte undantag för otrogna på den heliga platsen. Islams regler gäller alla – du är antingen muslim nu, eller senare, frivilligt eller efter tvång, eller så är du död. Det är vad islam är.

   Det är inte ett dugg konstigt, och borde egentligen inte varit en nyhet, då den muslimska kolonisationen nu pågått i över tjugo år. Då jag jobbat i Malmö ha jag alltid påpekat inför studiebesök i kyrka, synagoga eller moské att jag skälv för det första inte kommer att efterleva sektens krav på klädsel eller ritual, dels att inga elever behöver göra det, varför skolledningar funnit för gott att byta ut mig mot kollega som gärna underkastar sig och ge mig andra uppgifter än sagda studiebesök. Allt för att inte tvingas ta den konflikt det innebär att hävda frihet, sekulära värden om självbestämmanderätt, och västerländsk humanism; allt för att undvika det farliga Ordet.

   Isla, och så även judendom, och hare Krishna och scientologi och jordstrålningstroende måste alla av oss enskilda och av staten tvingas till underkastelse under sekulära värderingar på det sätt den kristna kyrkan har – tänk själv hur du skulle reagera om du ville gå in i Storkyrkan i Ståkkhålm och hindrades av en präst som krävde bevis på dop?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • MiT

    /  04/08/2019

   Svara
  • MiT

    /  04/08/2019

   Och titta vem som var med i Debatt 2013 också i samband med den där handskakningsgrejen i Trollhättan…

   Svara
 52. Pether

   /  04/08/2019

  Tydligen är folk förvånade över att kvinnor väljer män efter social och ekonomisk status.

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/pengar-avg%C3%B6rande-f%C3%B6r-sex-i-japan-1.14428833

  Svara
 53. MiT

   /  04/08/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   Hon fick rätt många källor men inte fortsatte hon diskussionen för det.
   Big surprise 😀

   Svara
 54. MiT

   /  04/08/2019

  Kan man ens säga att det finns liberala muslimer? Räknas man ens som muslim då? Av islam alltså?

  Svara
  • Pether

    /  04/08/2019

   En moderat, liberal muslim är en ex-muslim. Det är allt eller inget, islam har inte haft någon reformation till ett sekulariserat, upplyst synsätt på religion.

   Svara
   • Rikard

     /  04/08/2019

    Hej.

    Exakt så, som man säger. Det finns ingen reformation, ingen sekularisering eller vulgarisering (i ordets ursprungliga betydelse, inte den vanliga), och för att jämföra med kristendom ingen bikt i den meningen. En kristen som bryter mot reglerna hejvilt med liv och lust är inte kristen – ”läpparnas bekännelse” och allt sådant, men en muslim som lever dj*vulen är endast en dålig muslim, och får stå till svars inför gud efter döden (vilket är bekvämt då det som är ett brott mot en rättrogen inte är det mot en otrogen).

    Man kan lika gärna prata om liberal nazist, eller demokratisk socialist, eller konsekvent libertarian, eller praktiserande anarkist.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   Ja, kulturella muslimer, t.ex. tidiga iranska flyktingar som verkligen inte gillade mullorna är exempel på liberala muslimer. Jag har själv träffat sådana. De är ungefär som latinamerikaner, d.v.s. något mer macho och med lite mer traditionell kvinnosyn än svenskar men långt långt från den typ av islam som börjat blomma ut i Sverige och politiken de senaste tio åren.

   Svara
   • Rikard

     /  04/08/2019

    Hej.

    Iranier är i regel perser och shia, eller zoroaster, och ättlingar till en högkultur som var gammal när Jesus gick i blöjor. De flesta muslimer i Sverige är palestinska araber eller araber från annan stat, eller afghaner och afrikaner: kulturer och folk som inte utvecklats en mikrometer på egen hand vare sig teknologiskt eller civilisatorisk.

    Det är det som utgör grunden för skillnaden du märker.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   För övrigt en oerhört märklig debatt i Maria Hind Alias tråd.
   Dels verkar hon förespråka slöjförbud eller i vart fall öppnar för kritik mot konservativ islam men hon är sosse, d.v.s. med i ett av de islaminfiltrerade partierna med Tro och Solidaritet som fanbärare för konservativ islam. Varför byter hon inte parti?

   Sedan halkar debatten direkt in på jämförelser med klädkoder i religiösa rum vilket knappast är relevant för slöjdebatten som handlar om att den religiösa dräkten alltid skall bäras. Rätt uppenbart att islamkritik via en sosse är totalt meningslöst. Hon klarar inte ens att styra debatten runt uppenbara halmgubbar. Sosseriet är totala pajaser, samhällsförstörande sådana sedan ett antal decennier.

   Svara
   • Hon sade i en tidigare tråd att hennes parti alltid har varit det som ”kämpat mot orättvisor” eller liknande.
    En ny sorts ”Sosse till döden” har tydligen uppstått.

    Svara
 55. MiT

   /  04/08/2019

  ”Vivallaskolans personal massjukskrev sig – problem med ”dåliga ord””
  https://samnytt.se/vivallaskolans-personal-massjukskrev-sig-problem-med-daliga-ord/

  Svara
 56. MiT

   /  04/08/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2272289362865642/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCXifJwzrx1Veq8kOhfMJcYeZy0rQH0Gm9xmBf1f6MPcpjLmlBTyhRuMLJf1994w_qw2s0-ouEg6kNekMBUygyQbiH2p07rPwbtaKzveJjFZDOxlJ9uEDwGnWbn3509xlWnCuW1TLzItn6P7478PvC7VzG01rCRnrNGi9P-no72Ku4nGYJRiUKGjNxoBn-dNCXpEXlaiURFj3jK8egTBqpJ5NUOu5g95uDLPqn9YoPH7JOih8mjk32JolrERq6TBGyh0ozIkrwbzWl6zUX7wAJD2rAZ57eul_cmRxWfFvNxvv-iX3u8oxXU2wTyKUKPS7Qf9iPWy41ndbUvmBRYQ3uHP0hhgTxmiiPWZh3a5UlkFFXtwlPZD5Q&__tn__=-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  04/08/2019

   Samtidigt som man dömer 80-åringar för att de gnäller lite på islam.
   Detta land är gravt sjukt.

   Svara
 57. Gorby

   /  04/08/2019

  Svara
 58. Gorby

   /  04/08/2019

  Svara
 59. x

   /  04/09/2019

  Det här kommer troligtvis bli allt vanligare i framtiden att de som drabbats av idioter kommer att ta lagen i egna händer.

  ”Leif GW Persson tror att det kommer bli vanligare att personer tar lagen i egna händer”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/leif-gw-fler-kommer-ta-lagen-i-egna-hander/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: