Lite gammalt som ligger och skräpar del 5

Dags för lite gammal som ligger och skräpar igen

Tidigare för den som med starkt hjärta:

Lite gammalt som ligger och skräpar del 1

Lite gammalt som ligger och skräpar del 2

Lite gammalt som ligger och skräpar del 3

Lite gammalt som ligger och skräpar del 4

Del 5 alltså:

Förskolan Ugglan.

Kommer inte ihåg vad det ovan handlade om men det spelar ingen roll, för 5-6 år sedan behövde det inte handla om någonting utan det var fritt fram att spy ur sig vilken skit som helst om det riktades åt det hållet. Man kunde t o m kokettera med sin okunskap om hur relationer funkar och hur samspelet går till osv. Hon förstår inte ens att den som äger den som äger världen äger mer än världen…

Undrar när normen att vara hetero har försvunnit så förrförra regeringens mansexpert blir nöjd?

Dagen då Sverige stod stilla, Åsa Romson hyllade vita heterosexuella medelålders köttätande bilåkande svenska män! De som inte ens var människor enligt Åsa bara en månad tidigare!

Sverige 2014. Om ni undrar hur det kan vara så sinnessjukt galet idag alltså så har det varit så under lång tid.

Hmmm, just det ja…

Vet ni vem det ovan handlade om? Om mig såklart, jag är som Stalin, Hitler, Franco och Åkesson. Samtidigt. Men inte bara det utan även Avpixlat och Fria Tider. Varför då kan man undra? Jag postade en twitterrant från en annan person på bloggen och om någon tyckte ranten var bra och länkade till inlägget så betydde det att den personen hyllade min blogg. Låter det ologiskt? Så var det för några år sedan, då resonerade en hel del människor som små barn nämligen. Samma personer gör det säkert fortfarande men de syns och hörs inte lika mycket bara. Som tur är.

FNISS! (handlar om samma sak)

Det har alltid funnits skattepengar till de mest bisarra grejerna. Att använda skattepengar till trams som ändå bara är till för att kunna vridas till vänsterextremistisk könspropaganda. Varje gång.

Efterspelet till SvP 1 maj i Jönköping. Nej, de åtalades inte för att ha sjungit en psalm utan för att ha vägrat flytta sig när polisen sa till dem.

Att män styr i kommuner hotar demokratin tyckte S-kvinnor.

Det ovan var en sluten grupp på facebook med 2000+ medlemmar. Alltså som en svensk större by, nästan en kommun. Där kunde de hata de loss i hemlighet, trodde de i alla fall.

Men se det kunde de inte. De upptäckte att de inte kunde gå loss i sina hatranter mot vanliga hyggliga svenska män i ifred. Det blev resultatet av att ett miljöpartistiskt lokalt provrör ville rida runt och skjuta pilar i huvudet på folk och rasistanklagade folk hit och dit. Och det kom såklart ut och jag var en av de som visade upp galenskapen i sin fulla prakt.

Är inte bara i Sverige den makalösa dumheten frodas, vad Richard Dawkins skrev som lockade fram idioterna kan ni se här. Mycket underhållande!

I aug 2014 levde man fortfarande i låtsasvärlden där Sverige var en humanitär stormakt. För vad gjorde vi? Ju vi exporterade massor av nya terrorister till ISIL Det var vad vi gjorde. Vi kunde göra det tack vare Alliansen och MP. Mest i alla fall. Vilken humanitär stormakt liksom…

Så agerar riksdagskandidater för att skämtparti. I det inlägget finns även en annan synnerligen bisarr grej från twitter

Nämligen det där. Och det i sin tur mynnade ut i ännu mer bisarra saker.

Lite mer som också hör till.

Engström igen, jämställdhet på riktigt minsann…

Om Limhamn. Och ett av de där namnen som alltid dyker upp så fort vänsterextremism antingen ska försvaras eller hyllas. Han har alltså varit ansvarig utgivare för Expo.

Vänsterextremister tar med sig sina barn på extremistdemonstration.

Ja att Fi inte kan lyssna på vita män grep de säkert ur luften bara…

Avokadon var igång redan 2014 med sin underliga smörja. Finns massor i inlägget!

Hmmm, vad kan leda fram till att just Arnstad säger så där? Eller ja, vi vet ju att det kan vara en apelsin eller en flaska ketchup eller nåt godis osv. Men vad ledde fram till ”Der Stürmer” och hetsa mot judar just den HÄR gången? In och kolla själva…

Men vad är det där då? Avokadon och Tidholm? Det är tydligen en ”skitvåg från högertroll”. Som ni jan gissa så var det mest fria fantasier

Kakan var såklart igång 2014,

Soraya post. Det var tydligen av valvinnare 2014. Man skulle kunna tro att det är ett satirmontage men så är icke fallet, tweeten är postad av Soraya Post Fi. Nej jag skojar inte

Virtanen hade inte en aning om vad överrepresentation betyder och innebär.

Virtanen anmälde ett program till Granskningsnämnden och låtsades att det var någon annan som anmälde.

Ekström är så underdånig han bara kan vara utan att åla sig fram och hon bara piskar ännu mer och Ekström hukar sig ännu djupare. Tragiskt.

Kakan var igång med div bisarra grejer. Hon belönades med det ena prestigeuppdraget efter det andra inom Public Service.

Massor med Kakan-tweetar i det här inlägget.

Men varför kan Kakan fortsätta få det ena prestigeuppdraget efter det andra?

Därför. Hon jobbar i organisation där alla tycker som Kakan.

Fi ville införa ett ”observatorium” som skulle granska medier som begår genusövertramp. Med det skulle man även komma åt ”det genusbaserade mediala våldet”.

Om vill förstå vad läkaren säger så är man rasist enligt Vänsterpartiet.

Rasistiskt godis? Det var så det började på 30-talet! Undrar var godiset hamnar på hans egna fascist-index?

De är sådär härligt sympatiska…

Den där härliga feministen Ehsan Fadakar, det kom ju fram metoo-hösten 2017 hur starkt engagerad feminist han var…

Han informerade att det var skönt att inte SD blev större och att det också var skönt att inte Fi kom in i riksdagen.

Fi igen.

Varje gång man ser Werner skriva surt om Lamotte så ska man komma ihåg att han har ett personligt agg mot honom som går långt tillbaka. Han drar sig inte ens för att föra sin personliga vendetta på t ex DN.

Det med Werner handlar om Lamottes lilla twitetrbeef med Röstlund. Lamotte är jävligt bra på att peta på andra journalisters ömma punkt.

Så tyckte Fi. Tillsammans med allt annat extremt galet…

Arnstad besökte Norge hösten 2014 och blev så chockad att han hamnade i ett vegetativt tillstånd på hallgolvet. Initierade källor berättar att han nu i vinter kunnat börja träna för ett normalt liv igen.

Har för mig att han var anställd på PS.

Apropå Arnstads alldeles egna fascistindex så befann sig Sverige på nivå 6.

Ja det var allt för den här gången.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

172 kommentarer

 1. Nils Hult

   /  04/29/2019

  Gamla Viborg godiset var ju roligt. Finns det ännu på ICA eller till salu i Sverige? Det enda problemet med det godiset är väl att det påminner om den ca 700-åriga historien hade innan Sovjet tog över efter VK2?
  Och vari ligger rasismen i den avbildade påsen??

  Svara
  • Bamse

    /  04/30/2019

   Måhända syftar Arnstad på lakritsbiten med ansikte och armar längst ner på påsen? Ser han något problem med den är det nog snarast han själv som är rasisten tycker jag…

   Godiset i fråga tillverkas i Finland av Kouvolan lakritsi, med anor som går tillbaka till 1906 och Viborg.

   Svara
   • Kretin

     /  04/30/2019

    När det är Arnstad som är i farten så är det nog det faktum att finska flaggan syns på tornet till Viborgs slott som är avbildat på påsen …..

    För övrigt mycket god lakrits.

    Svara
 2. MiT

   /  04/30/2019

  Svara
 3. Weasel

   /  04/30/2019

  Sverige låg alltså på nivå 6 i Arnstads fascistindex hösten 2014.
  Är det någon som vet hur det har gått sedan dess ?
  Har vi kommit upp till nivå 5 eller rasat ner till nivå 7 ?
  Och framför allt : åt vilket håll går indexet ? Ligger Adolf på nivå 1 eller nivå 10 ?
  🤣🤣🤣😂😂😂

  Svara
  • Jag tänker alltid på följande när jag hör om Arnstads ”fascistindex”:

   Svara
   • Kronblom

     /  04/30/2019

    American dad är roligast av de animerade komedierna. Bisarr komik…

    Svara
  • Rikard

    /  04/30/2019

   Hej.

   Arnstad verkar ha plockat bort indexet från sin blogg/hemsida (det är han som står bakom ”Polimasaren” väl?).

   För goda skratt och hur sådana som Arnstad faktiskt är och beter sig:
   [https://nyheteridag.se/har-ar-arga-blattens-nya-lista-best-of-henrik-arnstad/]

   Bifogat klipp finns även direkt på Youtube, men då måste man logg in och bekräfta ålder, tydligen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 4. hllviken

   /  04/30/2019

  Svara
  • Kretin

    /  05/01/2019

   Förklaringen är enkel, Zohreh är en dålig migrant ur PK-folkets synvinkel, arbetsam, försörjer sig och är inte beroende av De Goda Människornas ”godhet” medan den andre uppfyller alla kriterier för en god migrant enligt PK-folket.

   Svara
 5. hllviken

   /  04/30/2019

  Svara
 6. hllviken

   /  04/30/2019

  Svara
 7. MiT

   /  04/30/2019

  Svara
  • Rikard

    /  04/30/2019

   Hej.

   En fördel med att vara lärare på Malmöskolor, och att bort mitt i Lilla Mogadishu (Seved) i Malmö, var att de flesta av buset visste vem man och ens familj var. Man hörde dit och var respekterad, och lämnades därför ifred.

   Att växa upp i Malmö, och då avses de födda från cirka 1990 och framåt, innebär bland annat att det är en naturlig del av vardagen att kunna bli rånad, överfallen, spottad på eller få saker kastade mot sig, eller bli sexuellt trakasserad och hotad med våldtäkt (de senare två gäller bara svenskor).

   Runt Möllan som gärna lyfts fram som integrations-Mecka råder närmast total segregation: man lever parallellt, inte integrerat. I hus med hyresrätter bor diverse utlänningar, i hus med bostadsrätter så gott som bara svenskar (75% + vilket är högt för Malmö). På uteserveringar sitter svenskar i grupp och utlänningar i grupp, men nästan aldrig samma. Ibland kan där vara en assimilerad invandrare i den svenska gruppen, och ibland kan där vara en eller två svenska kvinnor i utlänningsgruppen, men annars sker ingen blandning. (En pikant observation: består gruppen utlänningar av folk från Balkan, eller av araber, är de svenska kvinnorna oftast mellan tjugo och tjugofem i ålder. Rör det sig om svarta afrikaner, dvs negrer, så är kvinnorna nästan alltid över fyrtio, överviktiga till feta, och klädda i vad de tror är ”afrikansk folkdräkt” eller klädsel inspirerad av denna vanföreställning. Varför? Ingen aning, och jag har ändå kunnat observera detta i över tjugofem år.)

   En av de käraste minnena jag har från Malmö är när jag och två bekanta passerar butiken Indo-Pak på Ystadvägen i Malmö, alldeles vid Dalaplan (i praktiken nästan en motorledskorsning inbyggd i stan) och får bevittna hur de indisk/pakistanska ägarna till butiken hanterar negrer som försöker sälja droger från butikens baksida. Fem eller sex män i fotsida dräkter går loss på negrerna med slagträn ,lastkrokar, spännband med lås, nävar och sparkar och fortsätter helt sonika prygla dem sönder och samman tills negrerna springer sin väg – enligt uppgift kom dessa knarkförsäljare aldrig tillbaka. Detsamma gäller tiggande zigenare i Malmö: de sitter aldrig utanför invandrares butiker. Varför? Därför att det händer otrevliga saker då. De lyfts in i en bil och släpps nån mil utanför stan, eller lir av med sina penar och sina mobiler, eller så råkar någon dra igång ett dieselaggregat alldeles bredvid dem – och zigenarna vet bättre än att mucka tillbaka mot araber, juggar, eller albaner.

   Ni som inte bor i Malmö måste förstå att ni inte kan tänka på Malmö som en svensk stad – det är inte det, och har inte varit det sedan sent nittiotal om ens då. Malmö hör inte till Sverige, det är inte svenskar som styr där och där gäller inte svensk lag eller svenska värderingar. Det är en stad där alla de invandrade folkens negativa egenskaper förstärkts och förädlats av att ha Sverige och svenskarna att definiera sig mot. De lilla fåtal som värdesätter ett ordnat Sverige – de vi skulle vilja vore de typiska och dominanta – flyttar så fort de har råd eller finansierar barnens flytt från Malmö.

   Besök gärna Malmö nu under sommaren: bär inga värdesaker synliga. Visa inte att du har pengar. Lämna aldrig bagage utan uppsikt. Parkera inte på gatan, utan använd bevakat parkeringshus. Gå inte till fots genom stadskärnan utan infödd guide, särskilt inte på kvällar och nätter.

   ”Haur du sitt Malmö, haur du sitt varlden” som det stod på skyltar vid infarten vid den gamla ödetomten vid Värnhem (numera fiasko-gallerian Entré: ett svart hål för korkade investeringar).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  04/30/2019

    ”Runt Möllan som gärna lyfts fram som integrations-Mecka råder närmast total segregation: man lever parallellt, inte integrerat.”

    -Det kallas mångkultur min gode man, och är sedan 1975 inskrivet i Svensk grundlag.

    Om folk integrerades med varann skulle ju resultatet bli en homogen kultur.

    Det du ser idag i Malmö är den grundlagsstadgade mångkulturen, med påföljande kulturkrockar.

    -Sydafrika försökte komma åt detta problem med alla olika stammar som bekämpade varann med sin apartheid, att hålla de olika kulturerna ifrån varann för att de inte skulle kriga skulle sluta kriga inbördes.

    Svara
    • Rikard

      /  04/30/2019

     Hej.

     Efter tjugofem år i Malmö med omnejd har jag inga som helst illusioner om vad mångkultur är i verkligheten. Inte heller om hur negrer, araber, afghaner, zigenare eller kolonisatörer och nybyggare av andra folk är i realiteten. Inte heller är jag påverkad av ”Sagan om den Duktige Invandraren”: jag vet att dessa utgör blott ett par procent av majoriteten.

     Apartheid och segregation, vare sig den är formell eller ej, besegras alltid av nativitet, särskilt i en demokrati. Den folkgrupp som förökar sig snabbaste, inte anpassar sig efter andra, och har störst vilja till våld vinner. Det är faktum av samma slag som att du får myror i skafferiet om du inte håller rent och använder täta kärl. Detta faktum vi sedan kan ha åsikter om hur man bör hantera, men accepteras inte detta faktum kan man inget vettigt göra oavsett åsikt eller metod.

     Som sagt – tjugofem år i Malmö. Jag känner mig ibland som en wannabe-Solsjenitsyn: han lär ha chockats när han insåg att västerländska vänsterintellektuella (alltså kommunister som kan använda flerstaviga ord…) mycket väl kände till Gulag och utrensningar, men låtsades som om det inte var så farligt.

     Malmö är Sveriges framtid.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Senior

       /  04/30/2019

      Ja, vi delar nog samma optimistiska syn på läget.

      Som jag ser det finns en tidigare prövad lösning som visat sig fungera ganska bra:

      Likhet inför lagen, ett inre försvar med polismakt och rättsväsende som strikt håller på detta. Påföljd för medborgare och utvisning för icke medborgare.

      Samt en försvarsmakt som skyddar denna konstitution från yttre hot.

     • Ivar L

       /  05/01/2019

      @Senior:
      Nej, ”lösningen” är ju att om man har en välfungerande nation, inte öppna gränserna och släppa in folk utan någon genomtänkt plan. Till skillnad från Sydafrika som ju koloniserades från två håll av två folkgrupper (Zulu och Boer, på bushfolkens bekostnad) ungefär samtidigt så hade ju Sverige inget inbyggt problem med konkurrerande kulturer fram till ca 2000. Nu har vi det och som du säger, lösningar är svåra att hitta.

     • Senior

       /  05/01/2019

      Det finns 28 officiella språk i Sydafrika…..

      Lösningen både för skapandet och vidmakthållandet för en välfungerande nation är de kriterier jag radar upp ovan.

    • Ivar L

      /  05/01/2019

     @Senior:
     Den beskrivningen av apartheid tycker jag nog var lite förenklad och underskattar det vita förtrycket som upplägget innebar.

     Svara
     • Senior

       /  05/01/2019

      Som för alla totalitära förtryckarstater var avsikterna från början goda, men kom som för alla andra förtryckarstater att utvecklas till den avart som blev.

      Om hells angels och Bandidos behöver hållas åtskilda med våld och förtryck för att inte förgöra varann och andra, via en polismakt i Sverige, är den av exakt samma slag som det ”vita förtryck” du beskriver.

      Förtrycket har ingen färg. I Zimbabwe var det mugabe som förtryckte folket, var det ”svart förtryck” då?

      Det finns en militär term som kan användas generellt: när man pratar om att ”suppress the enemy”. Dvs. Trycka ner, dämpa. -Vilket är vad ordningsmakten måste göra med fenomen som IS, Bandidos, etc.

      Tyvärr har konstitutionellt svaga stater en förmåga att med ett sluttande plan anse fler och fler vara fiender mot staten varefter hoten oskadliggörs, inre såväl som yttre hot.
      -När den starkaste fienden är borta blir ju den näst starkaste plötsligt starkast.
      Till slut blir hela befolkningen ”suppressed”.

     • Rikard

       /  05/01/2019

      Hej.

      @Ivar: det du beskriver är apartheid och segregation. Det är bara det att du drar den vid en nationsgräns istället för inom en nation. Funktionellt och konkret är det ringa till ingen skillnad. Det är vi som är konditionerade att tänka ”apartheid = rasism = ondska”.

      Sydafrika är ett utmärkt exempel. Både de olika svarta folken och boerna hade det konkret bättre under apartheid – visst var svarta diskriminerade på allehanda sätt, men landet som sådant fungerade enormt mycket bättre, korruptionen var lägre, och tryggheten större – särskilt för vita.

      Låt säga att man istället för den lösning som kom till stånd istället delat Sydafrika i två stater. En för de vita och en för de svarta, och gjort ett ärligt försök att dela nationella tillgångar och resurser lika: vilket land hade du velat leva i? Vilka hade fungerat bäst? Det är fortfarande apartheid, det är fortfarande segregering, men det är vid en nationsgräns. Jag vet i vilken del jag velat bo i, och det skäms jag inte det minsta för.

      Om du levde i en vit, välmående enklav enligt ovan: hade du avskaffat inreseförbudet och etableringsförbudet för dina svarta grannar? Det är Sverige förr – alternativet är att avskaffa apartheid och sluta segregera, och då har du Sverige idag.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Senior

       /  05/01/2019

      P.s. Vad har de nu? Är det svart förtryck nu när ANC försöker avväpna zulu-krigarna sina traditionella svärd, och vita farmare mördas på löpande band?

   • Kristian

     /  05/01/2019

    Klassikern av Lifvendahl från 2013:
    https://www.svd.se/malmo-ar-ett-oforlost-new-york
    (Betalvägg.)

    Svara
    • Rikard

      /  05/01/2019

     Hej.

     Ahahahaha- åherregudiLondon, den minns jag! Hon sätter som få sig själv som det yttersta beviset på att ”bättre att tiga och framstå som dum, än att öppna truten och undanröja vart tvivel”.

     Om Malmö kan hon inget, och om New York? Bwahahaha! Tänk, att hon kunde blivit partiledare istället för landsförrädaren Renfield… jag, menar: Reinfeldt.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  05/02/2019

      Kanske menade hon New York omkring 1900? Med gäng som behärskar olika delar av staden? Eller 1970? Vi skulle behöva tre gånger så många poliser, oavsett.

      ”Förrädaren Reinfeldt” tycker jag man kan ha som modernt alternativ till ”Den Rosenfingrade Eos” när man lär ut om stående epitet.

      New York? Ja, vad vet hon egentligen?
      En klassiker från The Onion: ”Woman Who ‘Loves Brazil’ Has Only Seen Four Square Miles Of It”

     • Steerpike

       /  05/03/2019

      Jag tror som Kristian att hon var ute efter 70-talet, det tidiga 80-talet var kanske inte så mycket bättre. Det var väl vad Grandmaster Flash dängan New York New York handlade om.

  • hllviken

    /  04/30/2019

   Svara
   • Ivar L

     /  05/01/2019

    Polisanmälda?
    Vad hjälper det?
    Kommer ju inte hända något väsentligt.

    Svara
  • hllviken

    /  04/30/2019

   Svara
  • G

    /  05/01/2019

   Svara
 8. MiT

   /  04/30/2019

  Svara
  • Melmac

    /  04/30/2019

   Får kväljningar när den här lipsillen syns i rutan! Feg, fisförnäm och fubbick!

   Svara
   • Leif

     /  05/01/2019

    Han sittande tillsammans med Marit Paulsen vid hennes (?) köksbord blev bara för mycket.

    Svara
  • Weasel

    /  04/30/2019

   Dyrare mat ?
   Wow , det var verkligen ett bra vallöfte från Federley!
   Om han nu bara även lovar ”längre operationsköer” så vinner C min röst ! 🙄

   Svara
   • x

     /  05/02/2019

    @Weasel
    Valvinnare, alla fattigpensionärer kommer rösta på Centern efter detta utmärkta förslag.

    Svara
  • Senior

    /  04/30/2019

   ”Vi?”
   Vilka vi?
   Tala för dig själv karlj*vel!
   Hos mig slänger vi inte bort mat.

   Som vanligt dömer de med socialistisk diagnos andra efter sig själva och kräver regleringar och tvång för att kunna bättra sköta sig.

   Svara
   • Jag känner förvisso människor som kastar bort mat minuten då det har gått över bäst före-datumet, inklusive torrvaror som kryddor. Hur man löser en sådan nojja är nog inte via höjda priser, utan att lära människor att använda sitt sunda förnuft (men jag gissar att politiker inte gillar den lösningen).

    Svara
    • Rikard

      /  05/01/2019

     Hej.

     Hemkunskap var ett underskattat ämne, vågar jag påstå. Lägg till det reklambranschen och hur man alltid säljer med ”nyare, fräschare, sexigare =bättre!1!”.

     Å ena sidan frihet att spendera sina slantar hur man vill – det finns torrfoder som kostar i runda slängar 550:- för fem kilo (någon slags turbo-foder för jakt), och det finns torrfoder för 95:- á 10 kilo. Å ena sidan kosttillskottet GeroVital som utlovar att det motverkar åldrande, å andra sidan är det inte farligt.

     Man kan ju göra sig en parti-ideologisk matris för hur frågan skall lösas. Marxister skulle förorda ransonering, libertarianer skulle göra datummärkning och innehållsförteckning frivilligt, miljöpartister skulle göra bägge dessa, folkpartister och centerpartister skulle höja skatterna för de fattigaste, och sossarna skulle göra det som ger flest röster…

     Som du säger: förnuft är vägen, men det får man via kombinationen fostran och erfarenhet, och det är länge sedan barn fostrades att vara förnuftiga. Man tog bort retorik och logik ur skolan, man tog bort barnkunskap och hemkunskap och socialkunskap och konsumentkunskap (några av fördelarna med det röda sjuttiotalet var just träning i att vara en kritisk konsument) – men värdegrunden den har man kvar.

     ”En dåre och hans pengar går snart skilda vägar” heter det ju. Här rör det sig tyvärr om en dåre (Federley) och våra pengar. Vi får väl lita till att ödet tar hand om honom?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • hllviken

       /  05/02/2019

      Mycket värdefull kunskap för livet fick jag i Hemkunskapen!

    • Senior

      /  05/01/2019

     Nej, då skulle ju politikerna åka ut istället för maten. 😉

     Man gör sig av med dålig mat, oavsett vad det står på förpackningen, så borde även politiker behandlas.

     Svara
 9. hllviken

   /  04/30/2019

  Svara
 10. Weasel

   /  04/30/2019

  Beträffande den pågående pilotstrejken på SAS.
  Jag förstår ingenting ;
  Om man går in på expressen och aftonbladets sidor ser man krigsrubriker av typen ”Strejken kostar XX miljoner per dygn” och ”tiotusentals svenskar drabbade” .
  Drabbade ?
  Vadå ”drabbade” ?
  Är det inte POSITIVT att flygplanen inte lyfter ?
  Om aftonbladets och expressens stora idol – st. Greta – skulle få som hon vill så skulle ju ALLA pilotet ALLTID strejka…? 🙄

  Svara
  • tompas11

    /  04/30/2019

   Piloterna på SAS räddar klimatet! Greta ska, enligt säkra uppgifter, i morgon 1:a Maj hålla ett hyllningstal på Arlanda ställt till piloterna för deras behjärtansvärda insats för klimatet. Piloterna ska, återigen enligt säkra källor, blivit inspirerade av självaste Gretas strejkande.

   Breaking news! Alla förstamajdemonstrationer är i år inställda. De som tänkt sig att demonstrera uppmanas nu att klimatstrejka framför Riksdagshuset. Greta väntas dit efter att hon hållit sitt hyllningstal på Arlanda. För att inte fastna i trafikstockningar och bli försenad så sker transporten med hjälp av en helikopter, som försvaret förtjänstfullt ställt till Gretas förfogande.

   Svara
 11. MiT

   /  04/30/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/02/2019

   Ganska säker på att religiösa har kört med Pascal’s Wager bra djävla länge nu. Den blir inte bättre per iteration.

   Bevisa att du inte är med i en religiös kult Morgan. Du går som en anka och kvackar som en anka…

   Svara
 12. MiT

   /  04/30/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  04/30/2019

   Jo och det är då folk fryser ihjäl. Ett industriland som Sverige ska inte ha elbrist någonsin. Fattiga länder får elbrist, men Sverige håller kanske på att bli fattigt. Elransonering och matkuponger är framtidens melodi.

   Svara
   • Senior

     /  04/30/2019

    Ja, plötsligt är andras pengar slut, och det går inte att mjölka ur mer när även ”de rika” blivit fattiga.

    Svara
   • Nils Hult

     /  05/01/2019

    Miljöpartiet har ju ställt upp på sina tyska vänner som agerat för att höja europas/Tysklands koldioxidutsläpp genom att aggresivt motarbeta kärnkraften och därmed gynna koleldning och fossilgaseldning. Bakslaget i Sverige, att svenskarna valde kärnkraft istället för kolkraft 1980, var ju grunden för bildandet av miljöpartiet.
    Jag tror att miljöpartiets konkreta tillbakgång beror på två saker och det är att VÄLJARNA insett att kärnkraft är bra mot koldioxidutsläpp samt att vi i flyktingkrisen 2015 fick ett praktiskt exempel på följderna av MP invandringspolitik.
    Visst tappade dom väl några väljare på sveket mot sin linje men det viktiga är VÄLJARNAS INSIKT om att det var (nästan) alla partiers följande av MP-politik som ledde till att Sverige drabbades 7 gånger hårdare av flyktingkrisen än vad vi skulle gjort med ett EU-snitt.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/01/2019

     Inte bara MP som översvämmade Sverige av immigranter. Reinfeldts pack är minst lika skyldigt.

     Svara
   • Ivar L

     /  05/01/2019

    Att ha med elbrist som en rimlig parameter tyder på att de är fullständigt galna. Men med tanke på vilken immigrationspolitik de vill ha så förstår man ju att detta är ett parti med ADHD och landsskadesyndrom.

    Svara
  • Sune

    /  04/30/2019

   Få se nu, kanske det kan hjälpa lite om vi ger tusan i att subventionera de, enligt en färsk tysk undersökning, miljövidriga elbilarna?

   Svara
  • x

    /  05/01/2019

   Svara
  • Kristian

    /  05/01/2019

   – Du Perikles, när kan du höra på ett miljöpartistiskt uttalande att den personen nått sin inkompetensnivå?
   – Hvergang!

   Svara
  • Kristian

    /  05/01/2019

   … eller: ”Risk för dumhet bara där viktiga beslut fattas.”

   Svara
 13. MiT

   /  04/30/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2310031579091420/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCB58KWrjCMRkmtBIyPpd0NFNh5OReqfLjT2Vac6dXEOkXsz6vKLsiiEPyhEquRvsq3j-2E0oPIn4_T3U3fjw36e6dLcYWNaHMYpUj-ziydST5dtL_89aLmhx7AJ9bHzt46rjsJoDCgmAeeMcz6NiI3P2WUAG0c4NvgvJIseyNaliRSSRLBSEJ6Xz-Lcx2ZIlQMYgEpHc6e8UN73K18IAi5zjrV5t92yjTWaV0SUWHyE3omgGYGeLP1kgbDKK1WaxI1LcMLvC1jYpyfccKmchpHhBH2IHdMqtDMq5f8MynFUC76c7-JBB7Th_Q01kSY899RtYvecx3eqD3nIttZ7gD5S0LgbZrSo-jTW3qhCqNJH530LwJEr21lgoSDmQtCHMLMEfcdTMhX2GGg5oi9NmlSFBHopkFdId0V_eQv4dUFOkKKORJ6wXPB7FfgxHz1ik92LKqLG79tyLC4jxFAf5DxqE75bJIUyMEseP_QeyGtvT1eCsjAXGjFzdkWtm-SNw8ys10W2o8&__tn__=H-R*

  Svara
  • Motkraft

    /  04/30/2019

   Jag har fortfarande inte hittat någon saklig skrift som berättar vad Lamotte gör för fel? ”Usch och fy, vad hemsk han är” finns det massor av men sakliga argument?

   Att åka ut i förorter och fråga vad de tycker, både rasister, ligister, vanliga invandrare, vanliga svenskar och andra som är villiga att säga sin mening kan väl inte vara ”fel”? Är det inte det som Sverige en gång såg som sin styrka? Det fria ordet och att det får finnas flera åsikter?

   Men det är klart att det svider för de med ”rätt åsikt” att höra vanliga människor beskriva sina bekymmer. Långt från politiker och journalisters vardag.

   Om de tycker att Lamotte vinklar frågorna så är det fritt för andra journalister att åka ut i förorten och göra samma sak, fråga vanligt folk. Jag betvivlar att de får de svar de vill ha och är väl därför de inte gör det.

   De är rädda för ”vanliga människor”. De ser ned på ”vanliga människor”. De ser vanliga människor som en skock korkat valboskap som ska vallas åt rätt håll. Och då får sådana som Lamotte inte komma och störa genom att fråga vad de tycker , känner och tänker. Och partier som SD inte sätta griller i huvudet på dem som inte är förmögna att tänka skälva.

   Svara
   • Rikard

     /  05/01/2019

    Hej.

    Det är samma som när folk 2010 tjafsade om att SD är ett ”rasistiskt parti”. Ok, sade man då: peka på vad i partiprogrammet som är rasistiskt.

    19 av 20 gav upp, dels för att de endast tror sig ha politiskt intresse och dito kunskap, och aldrig skulle ta sig tid att läsa just partiprogram – den tjugonde svarade typiskt med pseudo-akademiserad smörja om partiets ursprung, att idéen om folklandet (alltså den etnisk så gott som homogena nationalstaten) i sig var rasistisk eller med illa valda referenser till italienska fascister och tyska nationalsocialister.

    Varpå det faktisk var ganska lätt – och jag hade många gräl med vänstermuppar jag på den tiden ännu umgicks med – att fråga: ”Bör palestinierna ha en egen stat? Är inte det rasistiskt enligt vad du just sagt?”, eller så kunde man hala fram citat av Per Albin Hansson eller andra socialdemokrater, eller något ur ”Kris i befolkningsfrågan”, eller fråga såhär: ”Du stödjer alltså hellre partier som så sent som på sjuttiotalet bedrev rasbiologisk tvångssterilisering, än ett parti som aldrig haft politiskt inflytande eller kan göras ansvarigt för några beslut – hur går det ihop med värdegrunden?”.

    De lilla grupp som var påläst om strukturella teorier, postmoderna teser, och liknande, kunde också tas om hand: ”Du anser alltså att somaliska vuxna får skära sönder underlivet på sina barn, för att det sker av kultur-religiösa skäl, men om en svensk förälder gör det så är det sinnessjukdom?” Man kunde också dra fram följande: ”Jag är halvblind, hörselskadad och med dålig reaktionstid, men jag vill vara pilot. Det är min rätt att få vara pilot, så hur flyg fungerar måste anpassas så att även jag eller andra med funktionsvariation kan bli piloter!”. Det sista var ett mycket effektivt sätt att göra feminister både apoplektiska och dyspeptiska på samma gång.

    Alla dessa metoder fungerar utmärkt när någon sablar ned på Lamotte, eller Nyheter Idag, eller andra fria media. ”Du säger det, ja, men vad konkret kan du visa för mig som är som du säger? Om du är så tvärsäker, så borde det finnas något du direkt vet skulle bevisa vad du påstår, eller hur?” Vid motangrepp kan man t ex hänvisa till DN:s hyllningsreportage om Sandviken rapporten, eller Aftonbladets eviga visa om att organiserat tiggeri är lögn, eller hur SVT/SR alltid ‘glömmer’ partibeteckningar på diverse vänstermuppar de ‘råkar’ träffa på stan.

    Kör hårt!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/01/2019

     Första frågan bör fortfarande vara ”Finns det något som kan få dig att byta ståndpunkt?”.

     Så länge du får ett nej spelar det ingen roll vad du har för argument.

     Svara
     • Kristian

       /  05/01/2019

      Det viktiga är inte argumenten, utan att man genom att rabbla dem visar att man är stark i den sanna tron.
      Hare Greta, Hare Greta, Greta Greta, Hare Hare.

     • Rikard

       /  05/01/2019

      Hej.

      Helt rätt, Grodan Boll; visst är det så, men oftast är det ju utsiktslöst att få någon att krypa upp ur den värdegrundskorrekta skyttegraven och ge sig ut i retorikens ingenmansland, bland logikminering, kausalgaser och i allt detta dessutom stå blottad för fiendens statistikserviser.

      Det är publiken, sällskapet, jag syftar till att nå. Inte så att jag väntar mig himlaskriande bifall och att bli buren i gullstol, utan blott att så tvivlets frön. Bristen på logik, bristen på kunskap, bristen på fakta, och framförallt den dogmatiska tron skrämmer svenskar bort från de värdegrundstroende kommissarierna och över i sina revolutionära kamraters famn, eller åtminstone till sidlinjen (vilket i sig är en seger, det med).

      Eller på normal svenska: tala med din motståndare, men gör det för att nå publikens sinne.

      Man skall heller inte glömma att fråga sig själv vad som skulle krävas för att man skulle ändra uppfattning – det finns all anledning att öva anfall mot de egna försvaren.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Grodan Boll

       /  05/03/2019

      Självklart.

      Jag kan dock säga att det hittills aldrig behövt gå så långt i mitt fall. Det har hänt mer än en gång att jag fått mothugg med påståenden eller logiska kullerbyttor som väger tyngre än vad jag har att komma med. Mitt svar brukar då vanligtvis vara i stil med ”Hmm. Oj. Om det där stämmer verkar du ha rätt. Jag behöver kolla upp det.”.

      Det här är inget svårt att göra, så länge man inte laddat frågorna med politisk/religiös prestige eller sin egen identitet eller så.

      Här är en ”kul” video som exempel för den som har 24 min att slösa eller lågt blodtryck att bota:

    • Kristian

      /  05/01/2019

     Kurdernas ”land” hamnar väl i delar av minst tre länder, tror jag …

     Svara
  • Leif

    /  05/01/2019

   I det förhistoriska Sverige som jag faktiskt haft förmånen att leva i skulle det varit fullständigt otänkbart att tjänstemän saknade förmåga att inse att deras ställning som tjänstemän påverkades mycket negativt av alltför vidlyftiga piruetter i det privata.

   Svara
 14. skummis

   /  04/30/2019

  DE ENGAGERAR MÄN MOT MÄNS VÅLD MOT KVINNOR

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/de-vill-engagera-man-for-mans-vald-mot-kvinnor

  SVT gjorde i morse åter reklam för VÅLDTÄKTSMÄN FÖR JÄMSTÄLLDHET.

  Nej epitetet härstammar inte (som man skulle kunna tro) i att organisationen våldför sig på samhällskroppen med sin erigerade bidragssnabel. För att likt en hungrig mygga utsugande mygga mjölka miljonbidrag till flum och humbug (aka feminism) tills de spricker av självbelåtenhet.

  Förklaringen finns i en tidningsartikel någonstans, där organisationens grundare och förespråkare själva kryper till korset och erkänner att de begått någon övergrepp mot kvinnor.

  Det kan tyckas anmärkningsvärt att personer som enligt egen utsago begått övergrepp mot kvinnor får oändligt med statliga bidragsmedel och publicitet i public service. För att predika för andra människor har ett kollektivt ansvar för deras handlingar. Det räcker att rapa den rätta radikalfeministiska retoriken.

  Precis som med Kapten Klänning och skyldiga män i #metoo råder en stor diskrepans mellan feministmannens ord och handling. Det visar sig gång på gång att när det kommer till ideologi spelar handling ingen roll.

  Först när det fanns att tjäna på den mediala kampanjen blev hysterin total, minnet kom tillbaka och kvinnor dansade halvnakna i höstnatten för att inte bli sedda som objekt. Lobbyisterna lyckades slutligen införa samtyckeslagstiftning efter många års motgångar.

  Feministmannen är ett bisarrt fenomen. I den ena stunden hänger den likt ett djur i en slags gunga i någons vardagsrum över en direktsänd videolänk i SVT:s debattprogram och får en klapp på huvudet av självaste Belinda. För att i nästa sekund springa runt i skolor och berätta för oskyldiga pojkar om mäns kollektiva skuld. För övergrepp som feministmannen själv säger sig ha begått.

  Nyheten från i morse var även den bisarr.

  Rubriken är (som vanligt) ”mäns våld mot kvinnor” och även om den ovetenskapliga pyramiden exponeras både i början och slutet av reportaget för att visuellt påvisa ett ovetenskapligt orsakssamband som inte existerar, så utmynnade hela inslaget i hur mycket obetalt hemarbete män gör och att feministmannen nu måste lära sig att vattna blommorna hemma.

  Inte att ge fan i att spöa kärringen när de varit på spriten.

  Inte att bistå i den bistra verkligheten där våldtas kvinnor på löpande band.

  Nej. Nej. Nej.

  Nu ska den skenheliga feministmannen äntligen lära sig att vattna blommorna.

  Svara
  • MiT

    /  05/01/2019

   Mathias Edbäck Leo som intervjuas hittas såklart i Vänsterpartiet i Falun…

   Svara
  • Ivar L

    /  05/01/2019

   På ett sätt logiskt att f.d. våldtäktsmän gillar narrativet att alla män är förövare för att späda ut sin egen konkreta skuld.

   Svara
   • Kristian

     /  05/01/2019

    Passar också väldigt bra ihop med externt kontrollfokus och ”ske Guds vilja.”

    Svara
 15. x

   /  05/01/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/01/2019

   Precis så.
   Sverige spelar nu för tiden på helt fel planhalva.

   Svara
 16. x

   /  05/01/2019

  Svara
  • hehe

    /  05/01/2019

   Hehe, äntligen har vi den superekonomi Thorwaldsson lovade oss!

   LO-basen: Flyktingar kan ge Sverige superekonomi
   ”Om Sverige lyckas med integrationen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden kan Sverige om tre–fyra år ha en superekonomi med 4–5 procents tillväxt”. Det sade LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen
   https://www.svd.se/lo-basen-flyktingar-kan-ge-sverige-superekonomi

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/01/2019

    Var väl just detta OM. Om vi lyckas göra outbildade getfarmare från tredje världen kompetenta till en av världens mest utbildningsintensiva och tekniska arbetsmarknader.

    Svara
    • Kristian

      /  05/01/2019

     Om Sverige bara lyckas med det som inte fungerar på trettio år, oavsett regering, oavsett konjunktur.

     Svara
    • Precis, om vi lyckas utbilda dom till läkare, civilingenjörer och raketforskare på rekordtid så är dom en massiv vinst för Sverige! Men, har vi inte tillräckligt med erfarenhet från tidigare numera att sannolikheten att det händer ligger nära noll? Tror dom själv på detta vid det här laget, eller är de som mentalpatienten som sitter och gungar i ett hörn upprepande ett mantra? ”Om vi bara… om vi bara…”

     Svara
     • Kristian

       /  05/01/2019

      ”Harrison Ford is irradiating our testicles with microwave satellite transmissions!”
      *https://www.youtube.com/watch?v=HCMiWLPSB3g*

 17. x

   /  05/01/2019

  Svara
  • Jag undrar hur Damberg m. fl. kommer reagerar på att människor börjar reagera på att IS-terrorister i arbetsmarknaden? Ska vi gissa att folk är rasister, inte tror på allas lika värde och en massa snyftartiklar om hur svårt det är att folk dömer för att ha deltagit i folkmord i Expressen?

   Svara
   • Ivar L

     /  05/01/2019

    IS-mördare kommer vara mer välkomna på arbetsmarknaden än Jomshof i alla fall.

    Svara
   • Senior

     /  05/01/2019

    Det stora problemet är feltolkningen ”allas rätt till lika värde”, vilket innebär att en IS-terrorist är lika mycket värd som sina arbetskollegor i ditt exempel, även om han skulle råka spränga dem.

    Den korrekta termen ”allas rätt till lika värdighet” skulle direkt diskvalificera både IS-terrorrister, bokstavstrogna muslimer och socialdemokrater som vägrar acceptera att även oliktänkande som bögar, Trump och Jimmy Åkesson har rätten att behandlas med värdighet.

    Jag säger som Rikard; fråga alla vänstermuppar som yrar om allas ”lika värde” om detta även innefattar Trump och Jimmy Åkesson.

    Faktum är att just uttrycket ”allas rätt till värdighet” är en av grundbultarna till reell yttrandefrihet, och om vissa muppar respekterade det hade vi inte haft en åsiktskorridor.

    -Liksom språket: om både bögar och homosexuella, städerskor och hygientekniker, liksom negrer och rasifierade har samma rätt till värdighet behöver man inte hela tiden hitta på nya namn för det.

    För att inte tala om hur utvecklingen i de länder som har dessa åsiktskorridorer stagnerar när man inte kan diskutera olika lösningar på problem och utmaningar.
    -Tänk bara hur många liv som hade sparats om någon fått ifrågasätta Trofim Lysenko.

    En väldigt liten, men djävuskt formulerad ändring i den mest grundläggande mänskliga rättigheten.

    Svara
 18. Detta är ju något som kommer att bli alltmer intressant i framtiden då det krockar med hela tanken om att det inte finns något ”biologiskt kön” och allt är en ”social konstruktion” – transkvinna slår fyra världsrekord i powerlifting:

  https://www.cornwalllive.com/news/local-news/sharron-davies-dismay-trans-powerlifter-2809964

  Svara
  • Ivar L

    /  05/01/2019

   Damklasserna i idrott kommer sluta som transklasser och SVT kommer pliktskyldigt rapportera från tävlingar ingen längre bryr sig om.

   Svara
 19. Leif

   /  05/01/2019

  ”Socialdemokraterna kräver på första maj att EU trappar upp arbetet mot skatteflykt”
  Även om detta är en fråga som inte i första hand är ”svensk” bör man ha förståelse för det nu när folkhemmet är färdigbyggt och står där och skiner i all sin prakt. Någonting måste man ju ändå ha på sina plakat, eller hur?

  Svara
  • Senior

    /  05/01/2019

   Det är rent löjeväckande att höra finansministern stå och protestera mot de lagar och regler och den politik de själva suttit och beslutat och fört de senaste 100 åren…..

   Svara
 20. Ivar L

   /  05/01/2019

  https://nyheteridag.se/forsvarets-nya-kampanj-vara-olikheter-ar-var-styrka/
  ”SVERIGE Försvarsmakten har lanserat en ny kampanj för att locka till sig nya rekryter. Med sloganen ”Kom som du är” vill myndigheten ”utmana din bild av vem som passar i Försvarsmakten”.

  – Samhället består inte av 80 procent män. Därav ska inte myndigheten som skyddar Sverige göra det heller, säger hon och berättar sedan att hon är bisexuell.

  En annan som intervjuas är signalmatrosen Jens. Han dansar balett och hoppas att han kan inspirera andra som inte tror att de hör hemma i försvaret.”

  Vet inte om ni sett affsicherna med balettdansande och skejtboardåkande ”militärer” men de är rätt fjantigt. Så länge det är fred så… tja, ok? Men att tänka sig det här upplägget den dagen det blir krig, eller på uppdrag i Afghanistan? Försvarsmakten lurar ju en massa tanklösa ungdomar till att tro att krig är ett glidarjobb, alternativt skapar man en armé av clowner oförmögna till uppgiften.

  Tokland, helt klart.

  Svara
  • Senior

    /  05/01/2019

   Det finns en några år gammal rysk musikvideo där de driver med det Svenska försvaret som fjollor i trikå, tror inte ens de själva hade en aning om hur rätt de skulle få några år senare.

   [https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BJk48v/ryska-krigshanet-mot-svenska-forsvaret]

   Svara
  • right

    /  05/01/2019

   Försvarsmakten har blivit ett skämt.

   Bara det faktum att högsta hönset ÖB går i läderbögarnas parad sänder konstiga signaler.

   Fullt förståeligt att ÖB håller organisationen vid liv med alla medel. Han behöver ökade anslag och tvingas stå på god fot med korrupta politiker. Han måste vara anpassningsbar och göra det skitjobb som krävs.

   Han hade dock inte behövt ta det bokstavligt och förnedra sig och allt han representerar. Försvarsmakten säljer sig billigt och förlorar i respekt.

   https://www.expressen.se/dinapengar/fredriks-kritik-mot-icas-produktplacering/

   Frontlinjen går rakt genom ICA:s tvättmedelshylla.

   Någon (förmodligen fienden?) har placerat ut strumpbyxor i en attack mot det ”moderna” samhället. Tur att ”militärer” som Fredrik försvarar folket mot ondskefulla normer så att de kan sova tryggt på nätterna.

   Terrorister löper amok på gatorna och försvaret jagar strumpbyxor på ICA.

   Balett har däremot sina fördelar.

   Är ingen expert på ämnet men förstår att det är en disciplin som kräver åratal av tuff träning och god kroppskontroll. Det vill säga egenskaper som med lite omträning kan anpassas till närstrid och omsättas i försvarssyfte.

   I det här fallet används det felaktigt eftersom det enda man ser som positivt är en avvikande norm som ska användas för ideologisk och politisk propaganda.

   Försvaret ”ser över” sänker fyskraven för att uppnå jämställdhetspolitiska mål, mätt i könsrepresentation, baserat på ovetenskaplig feministisk analys. Det är förenat med livsfara och får människor dödade i slutändan.

   En tjej som är bisexuell är inget märkvärdigt i sig. Det är dock inte hennes sexualitet som stör utan de politiska symbolerna som lyfts fram i reklamfilmen. Det är regnbågsflaggor och stillbild på tjej i uniform där försvarets märken får stå undan för att fokusera på Gudrun-Schyman-sprinten i hennes öra.

   Ren politisk propaganda.

   Försvaret sett som en myndighet och byråkratisk koloss behöver inte bestå av 80 procent män, men soldater i stridande befattning är det bäst om de är det. Det är inget kort om vansinne att förmedla bilden av kvinnor som handgripligen försvarar en nation.

   Tiotusenkronorsfrågan:

   Vad händer när man skickar ner en 20-årig blond tjej till Afghanistan och hon blir tillfångatagen.

   Alla vet.

   Kvinnor blir överfallsvåldtagna på öppen gata i Sverige i dag. Tack vare att försvar av nationen och nationsgränsen inte prioriteras.

   Försvaret har fullt upp med läderbögar och strumpbyxor.

   Svara
   • Nightrunner

     /  05/02/2019

    Följer en del personer på instagram med miltär koppling. Senaste trenden man kan urskilja som startade i USA men som nu tagit sig hit är unga snygga tjejer som sökt sig till försvaret. De poserar uppsminkade med automatvapen på hälften av bilderna, resterande bilder skiljer de sig inte från valfri ”influencer” dvs det är halvnakna bilder, bilder på rumporna mm mm. Det har blivit trendigt att söka sig till försvaret som tjej. Vad det innebär för vårt försvars slagförmåga lämnar jag åt andra att avgöra. Tror ni mig inte så gå in på Instagram och kolla upp själva.

    Svara
   • The Perfect Man

     /  05/02/2019

    Jag hade hellre sett Rob Halford (käckt glidande på sin HD) som ÖB, än Micael Bydén…

    Svara
  • Rikard

    /  05/01/2019

   Hej.

   Ser fram emot pansarsoldater med cerebral pares, flygsoldater med Downs syndrom och autistisk signalisttjänst, och varför inte dyslektiker vid tolktjänsten eller blinda vid artilleriet?

   Det är ju bara att anpassa tjänsten och uppgiften efter soldatens förmåga.

   Eller så säger man artigt men bestämt: ”Tack för att du erbjuder dig. Tyvärr kräver den tjänsten du sökt så mycket att någon som du med de förhinder du har dels själv skulle fara illa av den, dels skulle försätta andra i fara. Däremot har vi följande tjänster och positioner inom olika underhållsfunktioner, som du gärna får försöka kvalificera för.”

   Jag som är nästan blind på ena ögat, hörselskadad, med trasig rygg och nedsatt reaktionstid – skall försvaret anpassa sig efter mig, eller skall placeringsofficeren hitta en tjänst där jag frigör någon som bättre kan tjänstgöra i stridande ställning?

   En normalbegåvad person som lever i verkligheten inser givetvis att det är jag som måste inse mina begränsningar.

   Det är ingen rätt att kunna arbeta som [valfritt yrke/tjänst]; det är endast en rätt att i tävlan med andra försöka kvalificera för [yrke/tjänst]. Att svenska barn under trettiofem tror det är en rättighet, det kan jag ha överseende med till en viss gräns – de är fostrade så, men att vuxna resonerar på det sättet?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  05/01/2019

    Ja, varför skall dessa grupper bara få sitta i riksdagen? *rim shot*

    (Du sade det jag tänkte om ”rättigheter,” fast bättre.)

    Svara
    • Rikard

      /  05/01/2019

     Hej.

     Tror inte du som jag, att dessa ”grupper” faktiskt gjort ett bättre jobb än dagens byk?

     (Läses med Skurts röst) ”Äjenklien, Ingamaj, va hade vare mer dämmokrarist änoman lottat ut platserna i riksdan? Då hadde de de ju blivi såndärn proportionell fördelning å reppesentation som du prata om?”

     Lustigt nog är det så gott som bara partipolitiker som tycker det är en odemokratisk och dålig idé – helt oavsett parti eller ideologi…

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  05/02/2019

      Hellre en vanlig dumbom som förväntar sig att få ta ansvar för sina handlingar än en slipad påläggskalv av valfri politisk färg.

      Med andra ord: hellre en av ”oss” än nyadeln.

 21. Ivar L

   /  05/01/2019

  Uvell i vass text om sambandet mellan miljörörelsen XR och Occupy Wall Street och deras kommunistiska agenda:
  ”För idén om att avskaffa kapitalismen, införa socialism, utplåna det ekonomiska systemet etc kommer aldrig dö. Det är förpackningen som ändras.

  Just nu är förpackningen klimatet.

  Nästa gång blir det något annat.”
  https://uvell.se/2019/04/29/xr-the-new-kid-on-the-block/

  Svara
 22. junior

   /  05/01/2019

  Svara
 23. junior

   /  05/01/2019

  Svara
 24. MiT

   /  05/01/2019

  Åh herregud… Läs tråden också!

  Svara
  • Weasel

    /  05/01/2019

   Jag läste tråden och…..jeeeesus 😲😲😲
   Är Morgan ett troll – för INGEN kan vata så dum 😫

   Svara
   • Kristian

     /  05/01/2019

    Måste bara komma med en kommentar till: detta är ett ”ankare” som det används i debatt eller förhandling.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anchoring
    Oavsett hur orimligt det är, har de som litar på Alling en känsla av att det är ”jättemycket.”

    Trump vann 2016. Läs ”Win Bigly” av Scott Adams om hur det gick till.

    Svara
  • En annan

    /  05/01/2019

   Ja där har du ett bra uppslag till ett kommande uppslag, vem åker bananskal och räkmacka på den svenska klimathysterin. För där vill många sola sig i glansen från ett barn med diagnos som utnyttjas hänsynslöst av scharlataner som bara vill berika sig på andras rädsla till en kostnad som kan bli gigantisk.
   För övrigt tycker jag SAP skulle publicerat en annons i förra veckan:
   All uppvaktning på vår bemärkelsedag undanbedes vänligt men bestämt, bortkollrad.

   Svara
  • Kristian

    /  05/01/2019

   Morgan: Ställ SUVen eller håll käften!

   Svara
  • Kristian

    /  05/01/2019

   Alternativt: Ja, det stämmer. Därför kostar också bensin över fyra miljoner kronor litern.

   Svara
  • Bamse

    /  05/02/2019

   Helt otroligt! Morgan måste tagit sig en hutt för mycket på första maj…

   Svara
 25. MiT

   /  05/01/2019

  Svara
  • G

    /  05/01/2019

   ”Varnar att ny judeförintelse väntar med KD och högern – minuter innan Löfven går upp på samma scen

   I ett videoklipp från Umeå strax innan statsminister Stefan Löfven ska hålla sitt första maj-tal syns och hörs Lina Farhat från S-kvinnor när hon håller tal på scenen. Inledningsvis beskriver hon en mörk bild av Sverige med rasister i riksdagen och nättroll i sociala medier. Invandrares situation i dagens Sverige har likheter med 30-talets Tyskland, menar hon.

   – Påminner inte detta om judars situation under Hitler-tiden? frågar hon retoriskt från scenen.

   Sedan går hon riktigt långt i sitt resonemang och varnar att en ny judeförintelse kan bli aktuell. Skulden för detta lägger hon på ”högern” i Europa och hon nämner specifikt Kristdemokraterna och KD-ledaren Ebba Busch Thor.

   – Kom ihåg kära medmänniskor, förintelsen började inte med gaskamrarna. Högern har aldrig varit så bra organiserade i Europa, men dom mobiliserar i detta nu för att ta makten. Samtidigt håller det på att bildas ett nytt högerblock i Sverige. Ingen har väl missat att KD, med Ebba Busch Thor i spetsen, kommer att samtala med Sverigedemokraterna.(forts)”
   https://nyheteridag.se/varnar-att-ny-judeforintelse-vantar-med-kd-och-hogern-minuter-innan-lofven-gar-upp-pa-samma-scen/

   ”Kändes som en sekt” – Pontus, 31, filmade sossarnas nazi-attacker mot KD och M”
   https://nyheteridag.se/kandes-som-en-sekt-pontus-31-filmade-sossarnas-nazi-attacker-mot-kd-och-m/

   Hahaha! Go Pontus! 😀

   Svara
   • weasel

     /  05/02/2019

    ”Påminner inte detta om judars situation under Hitler-tiden?”

    Nej .
    Det påminner inte det minsta om judarnas situation under Hitler-tiden.
    Lina Farhat (s ) är antingen groteskt obildad eller förintelseförnekare.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/02/2019

     Då skall man komma ihåg att det var vänstern i Umeå som vägrade judar (”Israelvänner”) att delta i förintelsemarschen som hölls för något år sedan.

     Om judarna i Europa får problem framöver kommer det garanterat komma från islamister delvis påhejade av kommunister och andra vänsteridioter som hatar Israel och kapitalism.

     Svara
     • Kristian

       /  05/02/2019

      ”Det är ju bara Israel vi kritiserar” är kilen.

     • weasel

       /  05/02/2019

      Hm…den är bra.
      Tror att jag ska börja köra med ”det är ju bara Somalia jag kritiserar” 🙂

  • G

    /  05/01/2019

   Rödingarna fortsätter att ge….

   ”Krossa sionismen” skanderar SSU:arna med Ilmar Reepalu i spetsen

   I ett videoklipp skanderar ett gäng SSU:are en ramsa om att ”krossa sionismen”. I samma gruppering går Ilmar Reepalu i spetsen, en socialdemokratisk veteran och tidigare ordförande i Malmös kommunstyrelse. – Det är obehagligt att det kan manifesteras såhär öppet i Socialdemokraterna och att ingen politiker i tåget reagerade på en så tydlig antisemitisk ton, säger mannen som fångade händelsen på film.

   När Stefan Löfven höll sitt första maj-tal i Umeå beskrev han Moderaterna och Kristdemokraterna som ”högerextremister”. Än hårdare var Lina Farhat från S-kvinnor som höll tal från samma scen bara några minuter innan Löfven. Hon varnade i princip för att judeförintelse väntar med KD och högern.

   Samtidigt marscherade Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU i Malmö och skanderade slagord. I spetsen för tåget går den socialdemokratiske veteranen och tidigare ordförande i Malmös kommunstyrelse Ilmar Reepalu. Han har själv tidigare fått kritik för uttalanden som uppfattas som förtäckt antisemitism.

   – Leve Palestina och krossa sionismen, sjöng grupperingen samtidigt som Reepalu går i spetsen med en vit och röd S-flagga.
   ..[..]..

   Nyheter Idag har även talat med Johan Ingerö, policychef i Kristdemokraterna. Han säger att slagord om att ”krossa sionismen” inte kan tolkas på annat sätt än som antisemitism.

   – Det innebär att man krossar den enda judiska statsbildningen i världen, det enda land där judar kan känna sig trygga. Det finns krafter i socialdemokratin som tänker bra i de här frågorna, exempelvis har Mona Sahlin öppet kritiserat Ilmar Reepalu för hans uttalanden om Israel och judar.

   Samtidigt pekar Ingerö på att många judar känner sig otrygga i just Malmö. Dagens händelser riskerar späda på den otryggheten, resonerar han. Han pekar även på vad han menar är ett extremt hyckleri, när Löfven å ena sidan anklagar M och KD för att vara högerextrema samtidigt som dessa scener utspelas i Malmö.

   – Det är ingen hemlighet att det finns stora problem i Malmö. Det finns en anledning till att judar flyttar därifrån. Det här är stämningar som Socialdemokraterna flörtar med samtidigt som de brunsmetar oss och Moderaterna, på samma dag.

   – Det visar att de är beredda att säga och göra vad som helst, å ena sidan antyds det att vi skulle vara högerextrema och å andra sidan har de inga problem att flörta med stämningar som utgör ett hot mot Sveriges judar.”
   https://nyheteridag.se/krossa-sionismen-skanderar-ssuarna-med-ilmar-reepalu-i-spetsen/

   Svara
   • G

     /  05/02/2019

    Vänstern när någon vänligt svarar på frågor när ”fel” journalister ringer.

    Svara
   • hllviken

     /  05/02/2019

    Svara
    • Ivar L

      /  05/02/2019

     Om Israel skulle kritiseras på samma premisser som andra stater så skulle jag hålla med om Noams tes men så är inte fallet. Israel, den enda demokratin i Mellanöstern kritiseras på ett oproportioneligt vis som inte motsvaras av hur landet agerar och den enda rimliga förklaringen till denna obalans är att landet är befolkat av judar. För det är det enda som tydligt skiljer landet från andra länder i regionen. Inte ens USA-vänligheten duger som förklaring med tanke på länder som Jordanien och Saudi-Arabien.

     Sedan kan man ju fundera på den andra saken SSU-arna i Malmö skanderar, nämligen ”Leve Palestina”? Varför? Varför vill ett demokratiskt parti i Norden hylla en totalt havererad odemokratisk statsbildning vars enda bidrag till omvärlden är terrorister? Enda rimliga förklaringen är att de är antisemiter för att de kopplar ihop judendom med kapitalism.

     Jag gillar Chomsky på många sätt men hans vänstertillhörighet gör att han inte alltid ser klart. I teorin är hans tes kanske korrekt (antisionism är helt klart ett begrepp med annan innebörd än antisemitism) men praktiken är det inte korrekt. Majoriteten av de som skanderar antisionism har en antisemitisk agenda.

     Israel är inte en terrorstat som han påstår. Totalt obegripligt påstående om man tänker lite på saken. Gav de upp sitt territoriella försvar skulle de invaderas omedelbart och miljoner judar skulle sannolikt slaktas.

     Svara
     • Kristian

       /  05/02/2019

      ”… att han inte alltid ser klart”
      Dagens underdrift.
      Ett geni inom lingvistik och filosofi. Politiskt extremt naiv.

     • IVar L

       /  05/02/2019

      @Kristian: Både och. Hans tes om hur nyhetsredaktioner verkar för att propagera för regeringsagendan/elitens agenda i demokratiska stater (Manufacturing consent) är oerhört skarpsinnig. Israelfrågan tror jag i grund och botten har med hans motvilja mot amerikansk imperalistisk utrikespolitik att göra. Han är inte helt fel ute där man landar rejält fel i en del slutsatser för att han inte tänker på att alternativen i en del fall (t.ex. ett Israel som inte försvarar sig och blir slaktat av Iran och arabvärlden) är ännu värre än USA-imperalism.

  • Gorby

    /  05/02/2019
   Svara
 26. MiT

   /  05/01/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/3229180830441353/?__xts__%5B0%5D=68.ARC34DBr1OGrYwj5s49I_aopKqXuOdlC1cYl11I_IU4TcMsEyI65Gy2poYPQ5mYJeSrAhhUt4-Oen0QBJy11Q9wS4qIOrHsyBd_EAf1_AW98Q6D2EGvk-cSdseN29U5PAA3wjKiDCHbfWGqGHb7VFaLcIrOIfKTW1YO28nZV7p8bvR2mk_eMuqe6HOs3_zvzopDh5DgBW97y7giC3tB7zZuZ-lPd4kCA3J__moaYoLbVpq8AqeT2–XhVgVJsU4q1Tonv8AQMA9JHrH8u9RCVpI9HrIHhc4awWkyi3W54C2263_a05DAmMNIyk0bJczfsKoDX5EbGIRSop6i-bQqRRGdgA6tciksHQX3IyPNGRagHa3wOwuJFK-waH_5XNHRGY4&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  05/01/2019

   Bra reportage från Upplands Väsby.

   Svara
  • g

    /  05/01/2019

   Toppen som vanligt! Hoppas han kommer göra mer och mer av denna vara runtom i landet, om inte annat för att det sticker som fan i ögat hos vänsteridioterna som vill tysta honom med sina hatattacker.

   Alltså, det finns INGET som stoppar vänsterpuckona från att göra hur många egna reportage som helst från var som helst i landet, om hur bra allting är, hur Sverige aldrig varit tryggare osv osv! Om det nu är det som de tycker borde göras, men ge fan i att försöka hindra och tysta andra!

   Svara
 27. MiT

   /  05/01/2019

  Svara
 28. MiT

   /  05/01/2019

  Svara
 29. MiT

   /  05/01/2019

  *https://www.facebook.com/andreas.magnusson.946/posts/10156499554481379*

  Svara
 30. klimatNisse

   /  05/01/2019

  Svara
 31. MiT

   /  05/02/2019

  Från SVT

  *https://www.facebook.com/svt/videos/1163916473793705/?__xts__%5B0%5D=68.ARCXgRmKlH2LneEFkVZ2KNY8qO7prXX7FGFLZea1fk_-h8J9ZWV1g26NHjGo1-S0U55NQVGTyAJ_HLrGH6RNFFq3aHXHXbVzHQJt8Ak3JNUdcfdDkM2nEsuz2FR9t7HDXTzvB9cVOWP253QTJstZweDqKOZri4XU5rXiK85gMalCp_ONkPUZ5mrJaDziRTrDKcIEB6JSsjs_OxzcOGXSTuK_t8t0h4a8eolK9cnULeCXFVFfydWYtCh0OWhGKCzWcauiSbFWTYfAd8JJ0e8BZhfwsEyP_m4LfXaBay9oxB1Woy9_QhiSesTJAyfVdDEmPRq15D3iD0DbtB4JJ4opZ5x4NQOfZyfAyxsqjXCq7EmLBcV0081OrPXgb9reObLTycc&__tn__=-R*

  Svara
 32. MiT

   /  05/02/2019

  Vilka sajter menar han sprider det? Har inte letat särskilt hårt men har liksom inte sett någon?

  Svara
  • x

    /  05/02/2019

   Undra hur Helmerson kan så bestämt veta att ”skogsbränderna är inte invandringens fel”?
   Har han mer information om vem som ligger bakom än myndigheterna?
   Polisen borde kanske ta ett samtal med honom.

   Svara
  • Ivar L

    /  05/02/2019

   Således Mestadels Fel av DN att skriva så.
   Oj, vad jag inte blev förvånad igen.

   Svara
  • Senior

    /  05/02/2019

   Jag har väl antytt något på denna sajt.

   Detta efter att MSB gick ut med att det var 40-50 gräsbränder plus 15 skogsbränder PER DAG för någon vecka sedan.

   Jag har för övrigt fortfarande svårt att tro på en naturlig orsak till 455 bränder per vecka.

   Svara
   • Senior

     /  05/02/2019

    ……jag tvivlar starkt på att det plötsligt börjar självantända oavsett hur varmt och torrt det är….

    Svara
 33. G

   /  05/02/2019

  Svara
 34. x

   /  05/02/2019

  ”IS-resenärernas” barn är så väluppfostrade, så varför inte ta hit dem och låta dem gå i en förskola med dina barn?

  Svara
  • Kristian

    /  05/02/2019

   Problemet för en svensk ”pedagog” är väl att det inte är en barnanpassad kniv.

   Svara
  • hehe

    /  05/02/2019

   Hehe, snart på ett daghem nära dig…

   Svara
 35. elina

   /  05/02/2019

  Läser lite utländs press och hittade det här:på Reuters:
  A 29-year-old Swedish woman, who had been living with her three children in prison, was acquitted of all terrorism charges during her trial in October, but sentenced to six months in prison for entering Iraq illegally.

  With the help of the Swedish government, she sent her children to live with relatives, afraid of their possible radicalization in prison while she served her time.

  Så svenska Regeringen fixar hem ”barnen” men inte har jag sett något regeringsbeslut om det. Precis som jag trodde.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/02/2019

   Framtida röstvirke. Rena rama guldet för sossarna. Tror de. Tills sossarna kapats av islamister om några decennier.

   Svara
 36. MiT

   /  05/02/2019

  https://twitter.com/J_Sjostrand/status/1123696047560298497

  https://twitter.com/J_Sjostrand/status/1123834415141085185

  Svara
  • Melmac

    /  05/03/2019

   Ha! Jag skrev till SVT och frågade om de tänkte att upp detta iom att de tog upp Löfvens brunmålning. Skickade med länken etc. De ha faktiskt tagit upp det.

   Svara
 37. x

   /  05/02/2019

  Sandviken nekade gipsad 84-åring korttidsboende – domstol river upp beslut
  ”En 84-årig kvinna i Sandviken ramlade och bröt handleden. Hon fick därför en plats på ett korttidsboende för att få hjälp i vardagen, men plötsligt hade kommunen beslutat att skicka hem henne, trots att gipset satt kvar.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/sandviken-nekade-gipsad-84-aring-korttidsboende-domstol-river-upp-beslut

  Visst är det märkligt att en kommun som ”Tjänar över en halv miljard på invandringen” årligen inte ens har råd att ta hand om sina gamla och sjuka?
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/

  Svara
 38. MiT

   /  05/02/2019

  Svara
 39. MiT

   /  05/02/2019

  Svara
  • Pether

    /  05/03/2019

   ”när det är tillämpligt”, det är aldrig tillämpligt.

   Svara
   • Rikard

     /  05/03/2019

    Hej.

    Ryggen fri för beslutande politiker: ”…när det är tillämpligt…” gör att feministerna tycker sig ha stöd för sina idéer, och att kritikerna tycker sig ha ett verktyg att stoppa dem med. Politikerna har således skyfflat ansvaret vidare till ledningarna för lärosäten.

    Bästa boten är att fråga: ”Kan du visa här och nu hur du gör slår i en spik feministiskt?” Fungerar även med andra religioner.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  05/03/2019

     Det är väl en sak med yrkesutbildningar, men om ”genusvetenskap” skall tillämpas på forskning och utveckling blir det inte lika lätt, och riskerar utvecklas till ren lysenkoism.

     Forskning och utveckling är ju okänd mark, som löper hög risk att misslyckas om detta tillåts påverkas av förutfattade feminister eller andra likvärdiga religiöst betingade läror.

     ….Copernicus och Lysenko borde vara avskräckande exempel…..

     Svara
 40. Gorby

   /  05/03/2019

  Svara
  • J

    /  05/03/2019

   Äsch då! Om pengarna tar slut trycker vi ju bara mer! 😉

   Svara
 41. Gorby

   /  05/03/2019

  Moderatförslag: Fimp-poliser.
  ”Stadens moderater ligger på historiens värsta justitieminister, som inte kriminaliserat IS men ville inskränka yttrandefriheten för vanligt folk, att stifta fler orimliga lagar?”

  https://uvell.se/2019/05/02/fimp-poliser-ett-moderat-forslag/

  Svara
  • Senior

    /  05/03/2019

   Det rimliga vore väl att anställa renhållningsarbetare, lämpligen ur det lågutbildade kompetensregn vi importerat.

   Svara
 42. hehe

   /  05/03/2019

  Svara
 43. x

   /  05/03/2019

  Ännu en kommun som fått socialdemokratisk ”superekonomi”:
  Falu kommun: Överskott på 70 miljoner har vänts till minus
  ”Ett planerat överskott på 70 miljoner kronor har vänts till ett minus på 6 miljoner. Läget för Falu kommuns ekonomi är allvarligt.

  Orsakerna till underskottet i årets prognos är de samma som tidigare – försörjningsstöd och kostnader för personlig assistans ,familjehem och HVB-hem.”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/falu-kommun-overskott-pa-70-miljoner-har-vants-till-minus

  Ingen kunde förutspå att det skulle bli så här? Eller…

  Svara
 44. Leif

   /  05/03/2019

  Gustav Fridolin på Miljöpariets kongress enligt Expressen:
  ”Som parti har vi tre stora läxor framför oss”
  Detta sagt av en representant för ett parti som drivit ”läxfri skola” hur länge som helst, t ex:
  https://www.mp.se/karlskoga/just-nu/laxfri-skola
  Vad ska man tro?

  Svara
 45. Inte islamist (eller feminist), men...

   /  05/06/2019

  Reblogga detta på Inte islamist (eller feminist), men… och kommenterade:
  Kul läsning 5! Tack till Toklandet!

  Svara
 1. Årets folkbildare | WTF?
 2. Lite gammalt som ligger och skräpar del 6 | WTF?
 3. Lite gammalt som ligger och skräpar del 7 | WTF?
 4. Lite gammalt som ligger och skräpar del 9 | WTF?
 5. Lite gammalt som ligger och skräpar del 10 | WTF?
 6. Lite gammalt som ligger och skräpar del 11 | WTF?
 7. Lite gammalt som ligger och skräpar del 12 | WTF?
 8. Lite gammalt som ligger och skräpar del 13 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: