Hatomaten ska skydda det demokratiska samtalet

Nu ska det bli ordning på hattorpet! Nu ska det bli slut på kritiska tweetar med fakta, dvs hattweetar, till t ex Strandhäll när hon tanklöst? skriver ytterst provocerande skit där. Slutet för systemkritiska bloggar! Finito med kritiska fb-poster!

Nu ska äntligen det demokratiska samtalet räddas av roboten Hatomaten!

Ni tror jag skojar va? Det gör jag som vanligt inte.

Hatomaten är en del av ett forskningsprojekt vars huvudsyfte är att undersöka möjligheterna att med teknik känna igen hatfulla texter på svenska. Målet är att dessa tekniker ska kunna användas av exempelvis sociala medieplattformar och nyhetsredaktioner. Bakom den digitala roboten Hatomaten står FOI, Polismyndigheten och Uppsala universitet. Projektet är finansierat av Vinnova.

Det är FOI som tillsammans med Uppsala universitet och Polismyndigheten har tagit fram Hatomaten. Stolt sponsor av genusro… Hatomaten är Vinnova.

Någonting skaver i mig när staten ska in och pilla med algoritmer som med automatik ska definiera vad som är hat och inte.

Näthat är hot, kränkningar och trakasserier av grupper eller enskilda individer i digitala miljöer. Hatfulla kommentarer går att sprida snabbt i digitala miljöer, och intensiteten i hatet trappas även upp snabbare när kommunikationen sker på distans, och i många fall anonymt.

Speciellt när man beskriver det sådär. Det är lite för uppenbart att man är ute efter att tysta folk så de inte ska kritisera makten. Det här är NÄSTAN lika bisarrt som Sajtkoll. Minns ni den?

Hatomaten, demokratins räddning!

Apropå att skoja, har ni sett den här? Kan ni avgöra om Klara är allvarligt eller om hon skojar?

Det var SVT Nyheter som mycket motvilligt till slut skrev en artikel om skränmåsarna i SSU i Malmö som skanderade ”Leve Palestina! Krossa sionismen!” stolt anförda av Ilmar Reepalu på 1 maj. I artikeln så creddade de Nyheter Idag och skrev ”den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag”. Helt omotiverat som vanligt. Det var en som frågade om det och fick svaret ovan.

Vet inte Klara att hon själv skriver och jobbar för just en vänsterpopulistisk sajt? Kan man verkligen vara omedveten om det?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

137 kommentarer

 1. hllviken

   /  05/03/2019

  ”Skydda det demokratiska samtalet” skrev FOI att Hatomaten är till för. 🙂

  Svara
 2. Senior

   /  05/03/2019

  Joserrusåatte…….

  I expressen kan man läsa att SSU har skanderat antisemitiska slagord.

  Ilmar Reepalu ursäktar det hela med att det ”kan missförstås”.

  -Hur skall man tolka sossarnas erkännande av Palestina och deras bistånd till Hamas?

  Det är hög tid att börja hårdgranska vår socialistiska utrikespolitik.

  [https://www.expressen.se/kvallsposten/ssu-krossa-sionismen-kritiseras-efter-1-maj-tag-/]

  Svara
  • G

    /  05/04/2019

   Haha. Så SVT skriver ”högerpopulistiska” om NI. Alltid lika epitetsneutrala public service.

   Medan Expressen kör en egen variant:
   ”Nättidningen Nyheter idag, en nättidning som står Sverigedemokraterna nära, har publicerat en mobilfilm som visar hur SSU skanderar ”krossa sionismen”.”

   Står SD nära? Hur då? Via Changs förflutna då eller? Jösses.

   NI ägs ju för fan av Ilan och han är partiledare för Medborgerlig Samling och inte SD!

   ”Sedan oktober 2016 är Sadé partiledare för partiet Medborgerlig Samling, vars namn tillkom vid samma tillfälle.

   Ilan Sadé äger bolaget Publicism NITEK AB som sedan 2017 driver nättidningen Nyheter Idag, som i olika sammanhang betecknats som högerpopulistisk och/eller invandringskritisk.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Ilan_Sad%C3%A9

   Svara
 3. weasel

   /  05/03/2019

  Förmodligen är dom så jävla dumma i huvudet att dom inte ens förstår att jag kommer att hata dom även om dom och deras så kallade hatomat så stänger ner hela internet.

  Svara
 4. Motkraft

   /  05/03/2019

  ”Vi har tyvärr tekniska problem med Hatomaten.”

  De upptäckte väl att folk skrev in hattexter som de till vänster häver ur sig och att Hatomaten klassificerade det som hatfulla texter.

  Så de måste nu skyndsamt uppdatera programvaran till att bara klassificera texter från kvinnofientliga, rasister och de med högeråsikter som hatfulla texter 😉

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Precis, jag tänkte gå in och skriva: ”Dags för: klippa kuken” men som du skrev, tekniska problem.

   Svara
 5. tompas11

   /  05/03/2019

  Ja låt oss hata unisont. Låt oss bilda en hatförening, precis som SSU, där vi kan förena oss i ett samfällt hat. Låt oss samlas unisont i hatets mytologi, hatets upplyftande och hatets glädje. Finns det något härligare och självförverkligande än i det sanna hatet? Leve hatet.

  Svara
 6. Rikard

   /  05/03/2019

  Hej.

  Låter som något från den brittiska serietidningen 2000AD:s glada dagar på åttiotalet. ”Hate-o-mate, the robot who wont wait!” eller nåt åt det hållet.

  Hatomat låter bara fånigt. Varför inte AIHD: Artificiellt Intelligent Hat-Detektor. (Byter man ut initial-bokstävlarna hittar man ett dolt budskap…)

  Skulle gärna vara med och skriva något djupt, långrandigt och viktigt men jag har svårt att ta det på allvar. Det finns inget, säger inget, språkfilter vare sig i organisk eller syntetisk form som inte kan luras. Man gör som i Gulag:

  ”Kära kamrater föräldrar, här lever vi ett härdande liv där våra kamrater kommissarier fostrar oss i ord och gärning i att bli föredömliga sovjetmänniskor. Vi har gott om mat, särskilt potatis och inga sjukdomar, inte ens tyfus tack vare den friska luften och den myckna utomhusgymnastiken. Er kamrat avkomma, undertecknat.”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Censur är urbota korkat av ett annat skäl: hur skall du då som makthavare veta vad folk egentligen tänker och tycker? Och hur skall du hitta dissidenter vars goda förslag kan ko-opteras och vars dåliga kan bli propaganda? DS

  Svara
  • Senior

    /  05/04/2019

   Gällande AI liknande denna hatomat gjordes ett prov nyligen, kommer inte ihåg nu vem/vad/vilka, men den lades ner för att den blev diskriminerande mot kvinnor (troligtvis på grund av att algoritmerna baseras på fakta, inte känslor). Detta sagt med reservation för mitt minne. Har för mig att det handlade om en självlärande robot på sociala medier.

   Gällande censuren är de socialister, de är inte ett uns intresserade av vad folk tycker, de är bara intresserade av att Socialisera folk att tycka som dem.

   Då måste man istället undertrycka och motarbeta folk som tycker annorlunda. Ju mer protester, desto hårdare förtryck. Exemplen är otaliga, ta bara demonstrationen på Gotland, folkets demonstration etc. När svenskar protesterar mot den förda politiken saknas minsann inte resurser! Varken polisiärt eller i media.

   I övrigt gällande S (utrikes)politik:
   När skall folk inse att vi lever i en socialiststat?

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Det är jättefestligt med det här nya ”problemet” med att AI ”diskriminerar”. Snack om att det beror på att det är vita män som programmerar dem med mera…

    Orsaken är mycket mer sannolikt objektivitet.

    Svara
    • Senior

      /  05/04/2019

     Precis så.
     Se ursäkterna i länken nedan, hittade inte ”orginallänken”.

     Svara
   • Senior

     /  05/04/2019

    [http://www.statistikkonsult.com/maskininlarning/diskriminering-och-daliga-data-fallet-amazon/]

    Svara
  • Senior

    /  05/04/2019

   Ordet socialdemokrat är för övrigt ett typexempel på en oxymoron.

   Det är över huvud taget inget demokratiskt i att som socialist försöka socialisera folk istället för att i demokratisk anda följa majoritetens vilja.

   Den närmaste beskrivning av en sann socialdemokrat torde vara mensjevik.

   Slutmålet är dock detsamma som för vilken socialist som helst. -Något som med avskyvärd tydlighet börjar krypa fram mer och mer i landet varefter de vinner mark.

   Svara
 7. G

   /  05/04/2019

  Svara
  • G

    /  05/04/2019

   Att du inte har något emot att man behandlar kvinnor och män olika har du ju ju förklarat förut, som att du exempelvis inte har något emot om en man ”inte kan” ta dig som kvinna i hand. Som att det nu öht skulle ha med att bli eller inte bli kränkt att göra, bara att du tror det visar att du inte fattar vad det handlar om i botten.

   ”Varför skulle en handskakning vara det mest respektfulla en man kan visa en kvinna? Varför tolkar vi två händer som möts och kramar om varandra som ett sådant otroligt tecken på respekt plötsligt?
   ..[..]..
   Ja, jag blir galen av att många i det här landet tycker att vårt sätt, det ”svenska” sättet är det NORMALA. Det bästa. Det minst kränkande. FÖR ALLA. Tänker man så är man ute på hal is. Då är man inget annat en en klassisk översittare. En kolonisatör.

   Vår kultur är för människor från andra delar av världen verkligen en kultur som förtrycker kvinnor. Man måste kunna ta på sig andra glasögon än sina egna. Inte utgår i från att de andra är onda. Att de andra inte har förstått. Att de andra ligger utvecklingsmässigt efter. Vi måste kunna se att vi är en kultur bland många många andra. Och den ena är inte mer rätt eller fel än någon annan. Alla har vi våra skavanker. Vår ofullkomlighet. Vår orättvisa.”
   http://www.sannalundell.se/2016/04/21/nej-jag-blir-inte-krankt/
   http://web.archive.org/web/20160427105838/http://www.sannalundell.se:80/2016/04/21/nej-jag-blir-inte-krankt/

   Nej, att Islam ligger utvecklingsmässigt före allting annat i världen vet alla och är känt sedan länge. Häpp!

   Svara
  • G

    /  05/04/2019

   För att inte nämna när Sanna för typ 2 veckor tillbaka när hennes serie ”Flocken” skulle börja sändas gästade SVT:s Morgon Studion. Det var givetvis snack om hästar och vilka fantastiska djur det är på många sätt, människans relation till hästar osv osv. Men sedan kom diskussionen lite in på vilka det är som håller på med hästar i Sverige osv, om jag hörde rätt så sades det att runt 80-90% procent som håller på med hästar är tjejer, att det är väldigt kvinnodominerat slog alla i studion fast, då sade Sanna att ”det kanske är därför jag sökt mig till hästar, för att komma bort från männen”.
   Jaså, tänkte jag, då ska vi höra nu när någon av de två programledarna ställer den självklara följdfrågan: ”Så, vad kan man göra för att locka fler män, få fler män att hålla på med hästar, så att det blir mer jämställt?”. Jag väntade och väntade, men någon fråga av det slaget ställdes givetvis aldrig. *chocken!* Jag visste såklart att den frågan inte skulle ställas och bryta alla riktlinjer som finns på SVT. Men jag noterade att samma dag cirkulerade en nyhet att LHC Hockey ska försöka få fler tjejer att börja med hockey.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Jamen du vet tjejer vill ju hålla på med hockey men vågar inte på grund av grabbighet medan killar helt enkelt inte är hästintresserade…typ.

    Svara
  • weasel

    /  05/04/2019

   Förstår jag Sanna rätt så ogillar hon att man köns- separerar omklädningsrummen i badhusen så för att komma åt detta tycker hon att man även ska köns-separera bassängerna i badhusen…? :/

   Svara
 8. G

   /  05/04/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Nog för att det importeras många reaktionära åsikter via mellanösternimmigrationen men det är rätt komiskt att de som uppenbarligen inte fastnat i islamism och medeltidsmentalitet eller vuxit upp i ett välintegrerat hem är de som vänstertomtar angriper.

   Svara
   • weasel

     /  05/04/2019

    Det verkar som om Åsa Hirdmark inte gillar det mångkulturella samhället och de strukturerna/kulturen som importerats från mellanöstern ? 😦

    Svara
 9. G

   /  05/04/2019

  Jag håller väl också med. Men vad ska man ersätta det med? :/

  Svara
  • hllviken

    /  05/04/2019

   Anti-pati är korrekt term.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Såsom kristna förföljs i Mellanöstern, eller terrorn på Sri Lanka låter det för snällt.
    Men fobi-ordet är helt klart sämre. Det är helt värdelöst faktiskt.
    Dessutom, som i fallet islam så är ju rädslan inte ens ogrundad.

    Svara
    • hllviken

      /  05/04/2019

     Konsekvensen av antipati kan bli våldsamt.

     Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Från Sonessons artikel:
   ”Jag har arbetat som pressekreterare i regeringskansliet och var under alliansregeringen politiskt sakkunnig för insatser mot våldsbejakande extremism. En presskonferens väger tyngre än en uppdatering på Facebook. Min fråga berör att kristofobi inte är i närheten av samma politiska fokus som islamofobi. Det finns en stor okunskap i Sverige om förföljelsen av världens kristna.”

   Mitt minne av alliansregeringens engagemang för förföljda kristna är nog i princip obefintligt. Så jag tycker hon hycklar. Alliansregeringen var med och importerade islamster till vårt land som både förföljde kristna i våra flyktingförläggningar, nu gör det i våra förorter och som också åkte tillbaks och slaktade kristna i t.ex. Syrien. Alliansregeringens intresse för kristnas förföljelse och islamistiskt våld och hat är i princip lika obefintligt som nuvarande regerings.

   Hycklande äckliga allianspolitiker som försöker måla över hela den katastrofala Reinfeldtepoken.
   Glöm aldrig: ”Tack för att ni valde Sverige!”

   Svara
  • Pether

    /  05/04/2019

   Krista är den mest utsatta gruppen på jorden.
   https://www.bbc.com/news/uk-48146305

   Kristenheten i många västerländska länder har tagits över av vänstern, som inte har något annat intresse än att förgöra den. Vi ser det tydligt i sverige hur svenska kyrkan gick ut och dödsknarkarnazistmärkte alla kristna som visade sin kors i solidaritet med dödade präster i frankrike.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Boken om Mitt Kors kan verkligen rekommenderas:
    https://www.bokus.com/bok/9789188809063/konsten-att-overleva-svenska-kyrkan/

    Det är en helt sjuk organisation, intimt sammanflätad med sosseriet. Lite läskigt faktiskt hur det kunnat bli på det sättet.

    I absolut antal är kristna mest utsatta men troligen inte i relativa tal. Inte för att det gör det mindre viktigt men det kan delvis förklara varför Västerlandets kommunistintellektuella totalt missat det. Alla kristna är ju inte köttätande bilåkande vita män, så deras blindhet för detta kan inte enbart förklaras med oikofobi.

    Svara
   • Senior

     /  05/04/2019

    Lena Breitner har skrivit om det.

    [https://tankaromib.wordpress.com/?s=Kyrkan&submit=Sök]

    Svara
  • Senior

    /  05/04/2019

   …..och där vände det från att handla om förföljelse och mord av kristna till ett sidospår om hur man korrekt skall benämna företeelsen. -Som om det vore det viktigaste…..

   Svara
  • Visst finns det människor med helt naturlig fobi mot islam. Ett islamistiskt trauma kan ha drabbat dem. Fobikerna känner en så stor rädsla för islam att de ”flyr för sina liv” på riktigt, eller undviker platser med islamister. Fobin kan, vara så stark att de vill bo i ett land fritt från islam.

   De som kritiserar olika strofer och fenomen i islam, är INTE fobiker, särskilt inte apostater från islam, eftersom islam förskriver dödsdom för de som begår apostasi. Detta praktiseras i många islamistiska länder.

   Svara
 10. G

   /  05/04/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Sears tweet…
   Vi känner igen språkbruket från kommunistiska Sovjet, nazi-Tyskland, Kina och religiösa diktaturer i Mellanöstern. Hänga ut för offentligheten, avskeda från arbetet, förfölja i vardagen.

   Det är med sådana här människor vid rodret diktaturer föds. Måtte det inte hända igen i Europa.

   Svara
   • Pether

     /  05/04/2019

    Det är grunden i all vänsterideologi, all ideologi som bygger på kollektivism. Du kan inte vara en grupp ifall du tillåter någon att ha en annan åsikt, då faller hela korthuset. Alltså måste han håna, hata, hota, de som tycker olika för att förminska människovärdet, sedan kan man göra vad man vill med dem, det handlar ju endå bara om ‘de onda’.

    Svara
    • Rikard

      /  05/04/2019

     Hej.

     Vet inte om jag skulle kalla gamla tiders skamstraff för socialism, ej heller att man i pressen runt förrförra sekelskiftet inte anonymiserade något alls. Tvärtom rapporterade man med liv och lust om en persons skolresultat, eller vad prästen hade skrivit vid förhör, eller liknande. En minnesvärd notis i Snällposten (Sydsvenskan) handlade om en student (namngiven, inklusive föräldrar och hemort) som sprängt sitt huvud i bitar utanför Petrikyrkan i Malmö genom att stoppa en dynamitgubbe i munnen och tända på.

     Stupstock, skampåle, bära stentavlor med Mose bud, horklut, segregation inte bara i kyrkan utan också på kyrkogården, och så vidare. Gäldstuga, fattighus och statar-auktioner. Det är historiskt sett inte länge sedan dylikt avskaffades. Snarare kan man säga att det var tidiga socialister, humanister och nationalistiska liberaler som argumenterade mot dessa straff (och en och annan kristen, dock sällan inom kyrkan.)

     Det handlar snarare om monolitiska och totalitära ideal. Ett rätt sätt att vara på, och ju längre ifrån desto mer kan du straffas. Om det sedan är islam, kristendom, kommunism eller den odödlige guda-kejsaren över det galaktiska imperiet? Kvittar.

     Sundare är därför, anser jag, att inte sträva i riktning mot perfektion, utan ödmjukt nöja sig med att sträva bort från elände. Svält, kyla, sjukdom, hemlöshet, otrygghet, och orättvisa.

     (Det är också fråga om en i oss existerande och egentligen oundviklig medfödd mental mekanism: det lättaste sättet att hålla samman en grupp är att ha en gemensam fiende. Utan omega-individen slutar gruppen att fungera. Omegan är viktigare än alfan t o m.)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Ivar L

      /  05/04/2019

     Inte enbart vänsterideologi. Allt förtryck följer detta mönster.

     Men i Europa är definitivt vänstern i ohelig allians med islamister det stora hotet mot våra frihetsideal.

     Svara
   • The Perfect Man

     /  05/05/2019

    Det händer redan och vi sitter på första parkett…

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/04/2019

   The man has a point.

   Svara
 11. G

   /  05/04/2019

  S verkar inte tycka att deras smutskastningskampanj om att Europas hot kommer från ”högerextrema på frammarsch” har blivit ett hack i skivan ännu. Jag såg deras pressträff idag på förmiddagen i SVT Forums sändning, vill någon höra så finns väl fredagens sändning på SVT Play, den började vid kl 9. de är ju helt jävla otroliga, jag kommer nog faktiskt försöka undvika att direkt lyssna på detta parti om det inte finns någon motdebattör som är med och väger upp skitsnacket lite, för politikerföraktet bara växer och växer ju mer jag lyssnar på S-företrädare i denna s.k EU-valrörelse. Och givetvis med attacker mot både Ungern och Polen. Det är fan inte klokt hur detta sköts. Fritzson sade sig nu på nån vänster se en ”motrörelse” till det hon kallar högerextremismens framgångar, hon nämnde valet i Spanien där socialisterna gick framåt. Sedan, av någon högst oklar anledning, så nämnde hon även att Socialdemokraterna i Finland och Danmark går starkt. Asså, jag bara tappade hakan, hon kallade S i DK och FI för svenska S ”systerpartier”. Som om hon och svenska S likställer sig och tror att S i DK och FI öht dessa dagar går att jämföra med det totalt förlorade sossepartiet vi har i Sverige? Politiken som drivs på flertalet områden går ju för fan inte ens att jämföra, danska S vill för helvete inte att Danmark ska bli som Sverige har blivit, men systerparti är det? Hahaha, det är som S i DK och FI lever på en annan planet där sunt förnuft fortfarande gäller i större utsträckning än i Sverige.
  Men HUR fan hon tror att svenska S driver mer eller mindre samma politik som danska S är ju otroligt. Om inte något förändrats politiskt hos danska S drastiskt sedan sist jag kollade vad för politik de vill driva så skulle jag troligen ha lättare att lägga min röst på danska S än på något av de svenska ”borgerliga” partierna, och hon tror att svenska och danska S lever på samma planet. Hej kom och hjälp liksom.

  Jag förstår heller inte hur S tror sig vinna tillbaka dessa väljare med denna puckade attackretoriken. Alla som Fritzon och andra sossar hela tiden kallar ”högerextrema” har bytt parti pga politiken som partier likt S driver. Ingen har blivit ”extremist” för att ni envisas med att driva en skitpolitik som väljare inte ville ha och lämnade för att rösta på något klokare. Inte svårare än så, men att tro att ni vinner tillbaka förtroendet genom denna behandling av ex väljare är ju bara för sjukt. Man kan ju fan tro att det är herr Arnstad som föreslagit ”vinstplanen” för er. Men lycka till, jag gillar ”planen”, för jag hoppas fler kommer se och höra vad fan ni är för partier egentligen.

  Svara
  • weasel

    /  05/05/2019

   ”Jag förstår heller inte hur S tror sig vinna tillbaka dessa väljare med denna puckade attackretoriken”

   Du tror alltså inte att man vinner tillbaka väljare genom att ständigt hålla presskonferenser där man berättar hur vidriga dessa väljare är… ? 🙂

   Svara
 12. G

   /  05/04/2019

  Widar: ”Socialdemokraterna prövar nu om ett regeringsblock med små liberala – och vänsterpartier kan vara funktionellt. En effekt av detta är att de etablerade konflikterna från förr blir mer porösa och dimmiga. I det nya regeringsblocket finns emellertid ett gemensamt intresse av att etablera ”högerextremism” som huvudmotståndare. Risken för högerextremism – det vill säga SD -fungerar bra för C och L som ursäkt för att de inte vill vara med M och KD. Högerextremismen passar också S bra som ursäkt för att de vill vara med C, L och MP. Problemet är bara att utanför dessa partipolitiska intressen och vid sidan av den begränsade idévärld som torgförs av några Stockholmstidningar, så är högerextremismen inte så mycket att ha som vattendelande konfliktpunkt i svensk politik. Den finns nämligen knappt i det vanliga livet.

  I de verkligheter där människor av kött och blod rör sig finns det däremot viktiga samhällsproblem som samtliga är värda rejäla politiska konflikter (och vettiga lösningar) När väljarna själva får välja så brukar topp fem vara: Sjukvårdens effektivitet. Invandringens omfattning. Äldreomsorgens mänsklighet. Skolornas resultat. Kriminalitetens utveckling.

  Högerextremism är ett mycket undermåligt substitut för dessa realpolitiska samhällsproblem.”
  https://www.folkbladet.se/opinion/vad-ska-vi-braka-om-nu-da-om6071834.aspx

  Svara
 13. G

   /  05/04/2019

  Widar: ”Nazisterna finns knappt inte alls
  ..[..]..
  Ludvika är denna dag proppfullt av poliser, vänsteraktivister, präster, partiledare, (Annie Lööf) föreläsare, Greta Thunberg och mängder av nyfikna som vill se vad som händer.

  Jag klagar inte på media och jag klagar inte på de nyfikna. Media är och ska vara nyhetsspetsade. Undantaget är det som gör en nyhet. Att nazister demonstrerar i Sverige på första maj är dessbättre ett undantag. De nyfikna triggas dit av media.

  Det jag klagar på är politiker och politiska kommentatorer som av olika skäl blåser upp denna politiskt totalt oviktiga händelse till något stort och viktigt. Som om ett knappt hundratal förvirrade och polisiärt kända män skulle vara ett hot mot demokratin och statsskicket.”
  https://folkbladet.se/bloggar/widardirekt/nazisterna-finns-knappt-inte-alls/?blog=2518025&entry=9935566

  Svara
   • lensof

     /  05/04/2019

    Lilla Greta…

    Det här förstår jag inte. Vad det inte klimatet det handlade om? Är det då ett trovärdigt beslut att resa upp till Ludvika för att ta avstånd mot en demonstration som i stort sett ingen normalt funtad svensk över huvud taget bryr sig om. Varför skulle vi göra det? Mer än se det som ett utslag av vår yttrandefrihet. Ett högst lokalt utspel trots att media gör vad de kan för att blåsa upp det.

    Så vad har detta med klimatet att göra.? Är du inte ute och cyklar nu, driver bort från din ideologiska kamp? Eller är det det något annat som är din kamp under ytan? Något mycket mer politiskt? Eller makten i sig…

    Trovärdigheten min kära Greta, trovärdigheten kräver stringens.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/04/2019

     Greta är bara ett barn, vem fan är det som skickar henne runt hela Europa (i tåg får man förmoda) för att vara affischflicka åt alla möjliga och omöjliga välgörenhetsindustriella intressen? Det är obehagligt att se. Hon var väl i London nyligen och Italien och ….

     Svara
    • junior

      /  05/04/2019

     @lensof
     Du skriver: ”Det här förstår jag inte”.
     Svaret är enkelt: hon kunde helt enkelt inte låta bli att besöka sina polare i NMR på deras stora dag.
     Alla grenar inom nazismen känner samhörighet, femnazism, klimanazism etc.

     Svara
     • Senior

       /  05/04/2019

      Nej, det är snarare intern ”kannibalism” på vänstersidan, de har intern konkurrens om hur fåren på vänstersidan skall socialiseras och är allt annat än polare.

      (Tyvärr) är ju högersidan mer individualister som hellre lever efter devisen ”sköt dig själv och skit i andra”, de rycker bara på axlarna och går när dylika typer står/går och skränar.

      -Samma fenomen som gör att det inte finns en enad höger, det är svårt att få individualister att enas som kollektiv……

 14. G

   /  05/04/2019

  ”Högern angriper Greta Thunberg

  När en sextonårig tjej får stöd av hundratusentals anhängare över hela världen blir det svettigt för högerpolitiker.

  Göteborgs-Posten har skrivit: ”att knuffa barn framför sig i debatten är att idka utpressning mot meningsmotståndare”.

  Kristdemokraten Sara Skyttedal tycker så här: ”Det är lite problematiskt när man framställer henne som en expert, hon är fortfarande ett barn. Vi i vuxenvärlden har fortfarande ett ansvar att inte försöka utnyttja barns politiska engagemang för vår egen politiska eller ekonomiska vinning.”

  KD, SD och M är upprörda för Gretas genomslag. Det är genant för dessa partier då en tonåring med kunskap och tydliga argument visar på hur tom och innehållslös deras klimatpolitik är. Hon upplyser både unga och äldre att ”kejsaren inte har några kläder”. ”De utpressade motståndarna” på högerkanten kommer att fortsätta mobbningen av Greta Thunberg. Var så säkra!

  Under de årtionden då FN-konferenser har debatterat klimathotet har det för varje år förvärrats. Det beror på den grundläggande liberala ekonomi som styr världsutvecklingen. Den omfattas av våra medier och politiker som inte inser att det är just den liberala marknadens drivkrafter som har skapat klimatkrisen.

  Vi kan inte begära att Greta ska peka ut vilken politik som krävs för vår överlevnad men hon ska verkligen inte utsättas för högerns och reaktionens mobbning. Hon är trots allt ett barn och hon är värd allt stöd hon kan få.

  Hans Skagerlind”
  https://www.vf.se/2019/04/29/hogern-angriper-greta-thunberg/

  Svara
 15. G

   /  05/04/2019

  ”Greta Thunberg är ett föredöme för Socialdemokraterna skriver partiets EU-kandidat Kenneth Johannesson.

  Rösta bort högerstyret i EU
  ..[..]..
  Högerpartier har sedan länge bekämpat klimatomställningen både i Sverige och internationellt med argument om att det inte går och att det kostar för mycket. Samtidigt tar konservativa klimatförnekare plats i allt fler ledarpositioner runt om i världen. Den trenden måste brytas. Vi socialdemokrater är övertygade om att det går att genomföra en klimatomställning som leder till större och mer hållbar frihet, inte mindre. Där du kan köra bil – men till nollutsläpp. Där du kan resa – men med mindre koldioxid och mer höghastighetståg. Där du kan förbruka el – men den produceras hållbart, kanske till och med av dig själv.

  Med en S-ledd regering har Sverige nu den mest ambitiösa klimatpolitiken inom EU. Men det räcker inte, vi måste öka takten både hemma och internationellt. Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Vi går nu till val på att leda en rättvis klimatomställning där alla ska göra sitt, utifrån sina förutsättningar men där rika behöver göra absolut mest. Klimatomställningen behöver göras av folket, för folket, och med folket. Där det inte är ett ansvar du som enskild ska bära, utan en uppgift vi har ett genomföra tillsammans.

  Vi alla behöver ta ansvar för klimatet genom att rösta bort högerstyret i EU. Socialdemokraterna menar allvar och kommer likt hundratusentals unga ha modiga Greta Thunberg som föredöme. Det är dags att åter få upp klimatfrågan högst på dagordningen. Rösta på Socialdemokraterna 26 maj.”
  https://folkbladet.se/opinion/rosta-bort-hogerstyret-i-eu-om6036887.aspx

  Svara
 16. Nu får Gudrun smaka av det goda hatet när hon har varit med i Fredrik Virtanens podd:

  Svara
 17. hllviken

   /  05/04/2019

  🤝 ”Nazisterna” 👮🏻‍♀️ 👮🏻‍♀️ 😁


  Svara
 18. Dan

   /  05/04/2019

  Hatomaten funkar fortfarande inte och förhoppningsvis kommer den aldrig igång igen. Hoppas siten hamnar på Internets soptipp tillsamans med sitekollen och andra vänster sidor. Hur tänkte Foi när dom trodde att Hatomaten skulle funka¿

  Svara
 19. Skeptisk

   /  05/04/2019

  Man kan ju fylla den med ”det goda hatet”.

  Svara
 20. Ivar L

   /  05/04/2019

  Nytt jämställdhetsindex ställer hela idén om kvinnans underordning och missgynnande i helt ny dager:

  ”We found that low levels of human development are typically associated with disadvantages for girls and women, while medium and high levels of development are typically associated with disadvantages for boys and men. Countries with the highest levels of human development are closest to gender parity, albeit typically with a slight advantage for women. ”
  https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0205349

  Det här är alltså ett seriöst vetenskapligt arbete och det finns väl beskrivet i en mycket intressant artikel i Forskning & Framsteg som jag tänkte länka som även handlar om annan forskning kring mäns missgynnande som faktiskt finns. Men av någon outgrundlig anledning har FoF valt att inte publicera denna artikel online. Men artikeln ovan är alltså en av de intressantaste källorna i FoF-artikeln.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Kanske bra att lägga indexets namn på minnet:
   Basic Index of Gender Inequality (BIGI)

   Här är en annan artikel om BIGI med tabell som listar länders BIGI. Såhär skriver de om Sverige, vår topposition som jämställt land kommer på skam, till mäns nackdel:

   ”Gender inequality: In BIGI, Sweden is not one of the top nations in regard to gender equality, although their score is still good. The overlooked problem in Sweden is that the gender gap in healthy life expectancy is more than 3%. This is similar to that in Great Britain or The Netherlands.

   How to improve: As for many other highly developed Western nations, men’s health needs more attention. Sweden spends considerably more on women’s health than men’s health, even after taking into account reproductive health. Information campaigns to better engage men in preventative health care might help to address this issue.”

   Svara
 21. Skeptisk

   /  05/04/2019

  Expressen idag:
  Männen som hittade kärleken i Asien.
  Janne, 44, blev indisk husfar.
  Kenny, 24, fann kärleken i Kina.
  Roland, 27, föll för den thailändska popstjärnan Anong.
  Här är de svenska männen som tröttnade på tillvaron och bytte liv.

  Nääää, sånt skulle de aldrig skriva. De skrev:

  Kvinnorna som hittade kärleken i Afrika.
  Susanne, 44, blev massajfru.
  Nathalie, 24, fann kärleken i Tanzania.
  Carolina, 27, föll för den nigerianska popstjärnan May D.
  Här är de svenska kvinnorna som tröttnade på tillvaron och bytte liv.

  https://www.expressen.se/gt/svenska-kvinnorna-som-hittade-karleken-i-afrika/

  Bakom betalvägg. Med tanke på inledningen tror jag inte den handlar om ojämn maktfördelning, kolonialism, sexuellt utnyttjande pga olika ekonomiska förhållanden. Inga problem. Bara you go grrl.

  Svara
  • Nåja, nu verkar det precis inte vara som dom där 70-åriga finska systrarna som ständigt gifter sig med betydligt yngre män från Gambia som annars brukar figurera flitigt i medierna. :p

   Svara
  • hllviken

    /  05/04/2019

   Sevärt! Vänstern bär sig mycket illa åt, som vanligt. Det som berörde mig mest var hur svartklädda, maskerade ”motdemonstranter” kastade smällare och stenar mot de vackra hästarna. Det svider i hjärtat när man är djurvän.”

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    SvD nämnde våldet i en bisats i slutet av en stort uppslagen artikel om de fasansfulla nazisterna som snart tydligen skall ta över Europa.

    Svara
    • hllviken

      /  05/04/2019

     Propagandistisk vinkling som vanligt.

     Svara
     • michael.

       /  05/04/2019

      Nationalsocialisterna är både väl kartlagda och infiltrerade så att dessa numer utnyttjas,om man t,ex ser att demonstrationer mot för stor invandring håller på att växa fram,så kan infiltratörer föreslå att NMR ska bevista dessa och på så sätt snabbt ta död på demonstrationerna.
      Man kommer inte förbjuda nationalsocialism av omsorg om yttrandefriheten eller demokratin,utan eftersom dessa är nyttiga idioter till makten dvs ett effektivt verktyg för att sätta stopp för vad man anser vara misshagliga åsikter.

     • Senior

       /  05/04/2019

      Glöm aldrig en sak:

      Nationalsocialister är fortfarande socialister.

      Det finns inget höger i en socialistisk ideologi, vare sig den är nationalistisk socialism eller internationell socialism med världsherravälde som mål (internationalen, komintern, etc).

      Det är fortfarande totalitär vänster.

 22. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/04/2019

   För att vi vänsterkvinnor förstått att vårt värde inte hänger på vår knullbarhet och därför slutat bry oss om vad snubbar tycker om våra utseenden.

   Hon kan försöka bedra sig själv och andra med att det skulle varit ett val hur mycket hon vill.

   Hon var snygg som ung. Utseendet var med största sannolikhet allt hon någonsin haft att gå på. Nu är det passé. Till och med feminismen har kört ifrån henne i och med att den blev intersektionell och hon var för vit och heterosexuell.

   Hon skaffade dock två barn och hittade en stabil försörjare i tid. Så, bra jobbat av en stark och normkritisk feministisk förebild. #(Någonannanfår)KrossaPatriarkatet

   Svara
  • Pether

    /  05/04/2019

   Kvinnors värde ligger just i deras ‘knullbarhet’, kvinnors makt utgår ifrån deras reproductionsmakt, deras sexuella makt, hade de inte haft denna hade vi aldrig haft meningar så som ‘kvinnor och barn först’, och ingen man hade gjort vad som helst för att få en kvinna.
   Det feminister gör är att förminska kvinnors makt och värde. Kan en man få ligga med vem som helst utan att ‘betala’ något för det, minskar värdet för alla andra, därför kvinnor ser ner på de som ligger runt, prostituerade osv.

   Svara
 23. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
 24. Ivar L

   /  05/04/2019

  Ständigt denne Putilov, Chang Frick i intressant krönika:
  https://nyheteridag.se/putilovs-pressackreditering-satter-fingret-pa-ett-delikat-problem/

  ”Jag förstår att myndigheter drar öronen åt sig när det kommer till Egor Putilov, konstigt vore annat. Samtidigt kommer jag inte ifrån tanken att det kanske borde krävas något mer än en torr mening från en anonym tjänsteman på Säpo för att neka någon pressackreditering.”

  Min gissning är att han inte är spion. Då vore han väl världens sämsta spion? En spion skall gå under radarn men Egor står mitt i sökarljuset och vevar med armarna.

  Jag tror han dels är en thrillseaker med uppmärksamhetsbehov dels tror jag att han har ett skumt förflutet, minns den där fastighetsaffären med en ryss, med sannolikt småkriminella kopplingar i Ryssland. Att han skulle utgöra ett hot mot Riksdagen verkar osannolikt men det kanske är lika bra han hålls borta i dessa terrortider? Better safe than sorry.

  Han har bränt sina trovärdighetsbroar för länge sedan med smålögner, falska identiteter med mera men samtidigt levererar han ändå en och annan rätt intressant analys som kan vara läsvärd oavsett hans bakgrund. Fascinerande mediehistoriskt kapitel: Egor Putilov. Vore kul om någon på allvar följde spåren bakåt och tog reda på sanningen om honom.

  Svara
  • MiT

    /  05/04/2019

   Men man får ändå ge honom att han är väldigt bra på att rota fram grejer som är jobbiga för politiker och media.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Absolut, dock källkollar jag honom lite extra. Det finns ett problem med att han inte varit ärlig med vem han är och jag tror det finns starka skäl till det. Han har någon byk som ligger och luktar någonstans.

    Svara
    • tbh

      /  05/04/2019

     Ja, han är skum.

     Din beskrivning och analys av hans person ligger säkert nära sanningen. Bara det att han skriver närmast felfri svenska på en hög nivå. Det är inte brottsligt, men man kan undra var språkträningen kommer ifrån.

     Jo, men felet är att ingen källkollar honom.

     Media stigmatiserar honom som troll och rysk spion. Sveriges största dagstidning mörkar övergrepp på festivaler. De är knappast benägna att berätta hur korrupta myndigheter som Migrationsverket fungerar.

     Frågan är vem som gör mest samhällsskada.

     I egenskap av visselblåsare är han en nagel i ögat på Migrationsverket och Sveriges Radio. Det är inte omöjligt att han agerar påverkansagent i någon form, men det betyder det inte att han ljuger om sakernas tillstånd. Ibland räcker det med att bara peka på sanningen.

     Den politiskt inkorrekta sanningen som sällan särskilt populär i etablerad media.

     Han trollade Aftonbladet så det stänkte och skrek om det.

     Han blåste och satte dumstrut på hela redaktionen som hämnades med ett mediadrev. Frågan är hur tidningen lyckades avslöja hans identitet. Svenska medier har ovanan att använda vänsterradikala åsiktsregister för att ta reda på vem som är vem. Det vore därför intressant att veta om redaktionen använt sig av olagliga åsiktsregister även i detta fall.

     Följer etablerad media lagen.

     Svara
  • Senior

    /  05/04/2019

   Skulle snarare säga påverkansagent.

   KGB och framförallt dess kollegor i MfS är verkliga proffs gällande påverkan:

   Låt dina mullvadar påverka sittande regering du vill bli av med att missköta sig så folket tröttnar.

   Samtidigt som andra mullvadar du vill ha till makten beter sig klanderfritt och vinner folkets gunst.

   Antingen destabiliseras landet, och/eller så kommer din mullvad till makten. -Främmande makt vinner oavsett utfall och landet som ses som hot blir mer eller mindre oskadliggjort.

   Dags att avhemliga Stasi-registret och Rosenholtzkartoteken så vi kan röka ut alla gamla mullvadar, både inom politik och media. (Bara en sådan sak som att IB-spionen Guillou får fortsätta sitta som påverkansagent helt öppet trots bevisat samröre och avlöning från KGB. Vem beskyddar honom?)

   -De har fått förgifta klimatet i landet alldeles för länge.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/04/2019

    Jag vet att du tycker annorlunda men såsom jag ser det är Sverige mycket mer amerikaniserat och anglosaxiskt påverkat än det är Sovjet/ryss-påverkat. Om KGB vore så himla duktiga så skulle det ju inte se ut så eller hur?

    Soros sopar mattan med allt vad Putin kan uppbringa om vi pratar om reellt inflytande över landet. Greta Thunberg sopar mattan med KGB också. Det tog henne en reklambyrå och några månader för att uppnå mer än KGB någonsin lyckats med. Sedan om de kan sprida lite oro i kanterna, kollra bort några kommunister som vill leka agent, det är ungefär lika farligt som den svenska naziströrelsen. D.v.s. mest lite obehagligt och tragiskt men totalt ofarligt för nationens demokratiska system, opinionen och liknande.

    Som militär fiende är Ryssland däremot ett reellt hot. De har vapen så då behöver vi det med.

    Svara
    • Senior

      /  05/04/2019

     Vilka tror du i förlängningen ligger bakom de åsikter som alla dessa nyttiga idioter för?

     Du underskattar både storleken och effektiviteten i dessa organisationer. De arbetar långsiktigt, mycket långsiktigt.

     Och försöker få in inflytande, medvetet eller via nyttiga idioter. Därmed är media, skolor och andra institutioner med stora målgrupper prioriterade mål.

     Kan man påverka vilka läromedel man använder i skolan är mycket vunnet, vilket bevisligen gamla DDR gjort med hjälp av S och dess samarbete. Kan man påverka och vänstervrida elever på journalisthögskolan och lärarutbildningar får man många nyttiga idioter som går sina ärenden helt ovetandes.

     Det är dessa som i sin tur påverkar Greta som elever i skolan.

     Det är ingen slump att folk i allmänhet blir mer högerorienterade ju äldre de blir varefter indoktrineringen från skolan släpper.

     ”Är du inte vänster när du är 15 saknar du hjärta, är du fortfarande vänster när du är 30 saknar du hjärna”
     -Okänd

     Svara
     • Senior

       /  05/04/2019

      Ta exempelvis Svenska freds, grundat, finansierat av KGB.

      Dagens (och gårdagens) arbete för Sverige och östersjöregionen som ”kärnvapenfri zon” är ett direkt arbete mot ett Svenskt närmande mot NATO då detta då diskvalificerar dem. Under tiden kan Putin rusta i lugn och ro emedan vi blir av med det (NATO) kärnvapenparaply vi tidigare åkt snålskjuts på.

     • Ivar L

       /  05/05/2019

      Postmoderna åsikter finns i hela Västvärlden, Greta är poppis långt bortom Östersjöregionen. Dina teorier är besläktade med judeparanoia, där man stirrar sig blind på små detaljer i gobelängen istället för att se helheten.

      Är Sverige ryssifierat, nej.
      Finns det andra Västländer som påminner om Sverige, ja.
      Kan man förmoda att de är ryssifierade ”också”, nej.

      Klart som fan Putin och hans föregångare gör allt de kan för att påverka Sverige, precis som vi gör med dem som andra gör med oss o.s.v. Den avgörande skillnaderna är att länder som Ryssland i huvudsak måste göra det utifrån medan länder och organisationer som vi har närmare relation till kan göra det inifrån. Till och med en patetisk terrorstat som Palestina har förmodligen närmare band knutna till vår regering.

      Det militära hotet du nämner är dock reellt, och visst, utan att orka källkolla kan jag hålla med om att det säkert kan ligga ryska krafter bakom en del satsningar, men i slutändan är det inte KGB som styr dessa beslut. Lika lite som judarna styr dem som en del andra tror. Alla försöker gynna sina intressen såklart, men inte en chans att Putin och KGB har ledarpositionen i den kampen om Sverige.

     • Ivar L

       /  05/05/2019

      Sedan blir det naturligtvis extra komiskt om man adderar Egor Putilov till denna idé om rysk påverkan eftersom han för länge sedan är ”avslöjad” och ute i kylan. Och de saker du räknar upp är ju inget han propagerar för heller. Samnytt är möjligen negativa till NATO men det är ju inget de skriver mycket om så frågan verkar inte engagera dem särskilt.

      Men DN och SvD blir förstås glada över en massa folihattar som springer och letar efter farliga ryssar istället för att se att den usla politik vårt land för i huvudsak beror på ledare vi själva röstat på plats. En inrikespolitisk skenmanöver för att rikta bort strålkastarljuset från realpolitikens konsekvenser.

     • Senior

       /  05/05/2019

      Detta är konstaterat och bevisat, så det är inga konstigheter.

      ”och organisationer som vi har närmare relation till kan göra det inifrån. Till och med en patetisk terrorstat som Palestina har förmodligen närmare band knutna till vår regering.”

      Ja, svenska freds är ett typexempel, bland flera. -Finansierat av *KGB.

      Intressant att du nämnde just Palestina, Yassir Arafat och hans kamp som dök upp som en svamp ur marken var just finansierat och skapat av…. Wait for it….
      -*KGB!!!!

      Liksom dessa olika bokstavsgrupper som kapade flygplan och kidnappade människor på löpande band ett tag. PFLP, etc. -Finansierat av *KGB, förväntades bli självförsörjande via kapningar, rån och kidnappningar. Danska Blekingegadenligan har kopplingar dit, liksom grupperingar i Sverige.
      Dessa var tex. i Moskva för vapenträning.

      Detta är heller ingen hemlighet.

      Kolla bara på SIDA och deras bistånd, vilka länder går det till?
      Visste du att Sverige köper olja från Ryssland och Venezuela?

      Lägg till Svensk smuggling av Isostatpressar via DDR till öst.
      Vapensmuggling till Iran via DDR.

      Det kallas för Internationalen, och är ett långsiktigt projekt styrt av *KGB för att införa kommunism Putinism i hela världen.

      Dessutom: både Guillou och Putilov kan utan vidare fortsätta sitt arbete som påverkansagenter. Det är en enorm skillnad på spioner och agenter.
      Det är dessutom skillnad mellan olika agenter och deras agenda.

      P.S. Det är fortfarande hög tid att göra upp med vårt förflutna gällande DDR, STASI-registren och Rosenholtzkartoteken. -Inte minst om man sätter sig in i hur saker hanterats politiskt i landet, Bl.a. de ovan nämnda. D.S.

      *KGB har haft många namn innan det hette KGB, det heter heller inte längre KGB, men eftersom folk i allmänhet bäst känner dem som KGB har jag valt att konsekvent kalla dem detta namn.

 25. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/04/2019

   ”Okontroversiell” var det ja….

   Inom SSU är det uppenbarligen okontroversiellt, och det säger en hel del om (S)SU gällande deras inställning i frågan.

   Svara
 26. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/04/2019

   Det är riktigt äckligt att läsa om hur totalt skyddslösa vi är mot en massa utlänningar och deras barn som vi upplåtit plats till för att det sagt sig vara förföljda, krigsdrabbade e.t.c.

   Det finns nog inget misstag större än detta som Sverige någonsin gjort under sin 1000-åriga historia. Hur kunde vi vara så dumma och hur kommer det sig att vi lyckats göra oss själva paralyserade så att vi inte ens kan försöka upphäva och kasta ut de värsta avarterna?

   Rent tekniskt/metodiskt är jag säker på att polisen skulle kunna lösa detta med rätt resurser och strategi, vad skall vi annars ha de här kamerorna till? Att det inte sker beror på en grundläggande motvilja att ta i med hårdhandskarna. Den polischef som satsar på det kommer väl att avlägsnas av sittande regering…

   Svara
 27. weasel

   /  05/04/2019

  Twitterdiskussion 24 Jan 2017 :

  Annika Strandäll : Ett Sverige att skryta med utomlands.
  Peter Fransson : Tycker du att världens högsta skatter ger oss tillgång till sjukvård ?
  Annika Strandhäll : Ja, sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisistens .

  Och nu och här , ca 2 år senare , sitter jag och försöker trösta en bekant som nyss fick ringa sin bror , så att han kunde åka 10 mil och skjutsa in deras snudd på medvetslösa pappa till sjukhuset.
  Detta eftersom ambulansen ”inte hade tid att komma” .
  Och det är då alltså den socialdemokratiska och strandhällska ambulansen i världsklass som jag talar om.

  Landet med världens högsta skatter och en sjukvård i världsklass har alltså ambulanser som …INTE . HAR . TID . ATT . KOMMA .

  FOI kan ta sin jävla hatomat och stoppa upp i arslet.
  Jag skäms inte ett dugg över att säga att jag HATAR Annika Strandhäll.
  Eller….faktum är att ”hat” är ett alldeles för svagt ord för det jag känner för Annika Strandhäll – och för hela hennes vidriga jävla skitparti som ägnar sig åt att bekämpa ”Sverigebilden” istället för sjukvårdskollapsen.

  Så, jag ”hatar” inte Annika Strandhäll.
  Det finns inga ord starka nog att beskriva det som jag känner för den…varelsen. ( Man kan och ska inte kalla henne för ”människa” för det bidrar till humaniseringen )
  Och,
  det är varken olagligt eller fel att ”hata”.
  Tvärtom är det ett sundhetstecken.

  Jag tänker inte vare sig hota eller mörda Annika Strandhäll.
  Men hata henne har jag all rätt i världen att göra.
  Och om hon skulle få terminalcancer tänker jag för första gången i mitt liv gå till systemet och köpa en flaska Dom Perignon för 1465 kronor.

  Svara
  • hllviken

    /  05/04/2019

   😡 🥶 👹 👺 💩 👿 🤢 🤮

   Svara
   • hllviken

     /  05/04/2019

    Undrar om det bara är ord som olagliggörs eller om bilder kan leda till brännmärkning❓

    Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2019

   Vill minnas att jag nyligen läste att Sverige har Nordens i särklass sämsta sjukvård. Tack Strandhäll.

   Svara
 28. Herpderp

   /  05/04/2019

  Skiten är uppe igen, matat den med lite väl valda citat från V,. Fi, och övriga ”usual suspects”

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2019

   Men man kan ju skriva vad som helst. Jag fattar faktiskt inte poängen. Jag skrev snälla grejer och det blev ju ingen skillnad. Om det där skall fungera måste ju någon sitta och handjaga alla postningar mauellt och själv välja vad som är hat och inte och då blir det ju bias som bygger på ett fåtal individers åsikter. Det kan ju aldrig fungera.

   Dessutom sker ju en hatfull kommentar i en kontext och utan den kanske inte det hatfulla ens går att se i själva meningsbyggnaden. Totalt obegripligt projekt.

   Svara
   • Sune

     /  05/05/2019

    Det stod åtminstone tidigare på sidan att all input skall granskas av ”experter” innan den används. Man får väl anta att det innebär att #jagarhär eller motsvarande expertis först får gå igenom materialet och rensa bort ”det goda hatet” så inte vänstersidan står helt utan argument framöver.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/05/2019

     Precis, men då kan de ju likaväl sitta och mata in fraserna själva.

     Svara
    • Senior

      /  05/05/2019

     Låter ju precis som en inkanal för angiveri.

     Ser snart framför mig i tv reklamen:

     ”Har grannen sagt något dumt?
     Har dina barn fått höra något misstänkt i skolan?

     Ange citatet i hatomaten, så kommer vi snarast att bedöma och åtgärda med lämpliga repressalier.
     -Hatomaten, för DIN trygghet!”

     Svara
 29. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
  • weasel

    /  05/05/2019

   Lite ironiskt att Morgan ”Det krävs 1,5 miljoner råolja för att tanka full tank” Alling ger sig på en femtonårig tjej.
   Vet inte Morgan att det är strängt förbjudet och ett BIG no-no att ifrågasätta någonting som just 15 åriga tjejer säger?
   Morgan hatar tydligen barn eftersom han argumenterar emot det som barnet säger ?
   Men…. det resonemanget kanske bara gäller om femtonåringen heter Greta….
   : /

   Svara
   • Johan A

     /  05/05/2019

    Eller Zara. Glöm inte bort Zara Larsson. Det var väl hon som startade hela Jag-är-bara-barn-argumentet för att slippa ta ansvar för sina egna idiot-påhitt?

    Svara
 30. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
 31. MiT

   /  05/04/2019

  Svara
 32. MiT

   /  05/05/2019

  Svara
 33. Gorby

   /  05/05/2019

  Facebook fortsätter att plocka bort oliktänkande.
  De har bl.a tagit bor Paul Joseph, Watson, Infowars.

  Svara
 34. MiT

   /  05/05/2019

  Svara
 35. MiT

   /  05/05/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2019

   Lösningen för Emma och hennes hycklargelikar blir naturligtvis mer privatjettande, eller specialbolag för rika med mindre flygplan.

   Svara
  • weasel

    /  05/06/2019

   Det kan ju kanske ha varit så att Emma Thompson hade några stora stenar som hon var tvungen att flytta från London till New York… ? :/

   Svara
 36. MiT

   /  05/05/2019


  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156437447953251*

  Svara
 37. hllviken

   /  05/05/2019

  FOI är underordnat USA´s militärindustriella komplex…..

  Svara
 38. Nils Hult

   /  05/05/2019

  Hatomaten borde väl gå varm om man stoppar in alla veganer som hatar kosläpp och försöker begå våld på kosläppen? Hatomaten bör också gå varm när ;iljöpartiet i sitt fortsatta hat mot kärnkraft har accepterat högre koldioxidutsläpp? I Tyskland har deras miljöparti lyckats stoppa kärnkraften och därmed ökat landets koldioxidutsläpp mycket. I Tyskland ökar man produktionen av el med ursprung solkraft-vindkraft men lägger ner den likaledes koldioxidfria kärnkraften före man lägger ner koleldningen. Dessutom har Tyskland, pga motståndet mot kärnkraft, byggt ett samhälle som eldar fossilgas i alla hushåll till spisen, värmepannan och varmvattenberedaren. Miljöpartier alla länder har ökat koldioxidutsläppen genom sitt hat mot kärnkraft. I Sverige har ju MP misslyckats men man skadesköt kärnkraften på ett sådant sätt att 4 reaktorer försvann, möjligen i förtid.

  Svara
 39. Ivar L

   /  05/05/2019

  Med tanke på avstängningarna på Facebook…
  När stängs Joakim Lamotte av?

  Facebook blir ju gissningsvis dränkta i massanmälningar varje gång han sänder och jag har svårt att tro att svenskspråkiga moderatorer på Facebook tycker annat än illa om Lamotte. De väntar väl bara på klartecken från Zuckerberg och rätt tillfälle…?

  Svara
 40. Ivar L

   /  05/05/2019

  Intressant, Stockholms stad satsar alltså 22 miljoner på att understödja trafficking och slavhandel:
  https://nyheteridag.se/hej-hej-har-ar-konig-jerlmyrs-m-22-miljonerssatsning-for-utlandska-tiggare/

  >>
  Av de 22 miljonerna ska cirka fem miljoner kronor gå till hyror för 115 sovplatser åt tiggarna. Dusch, klädbyte och mat ska också tillhandahållas.

  Tiggarsatsningen sträcker sig mellan 1 maj 2019 och 30 april 2020.

  Dessutom kommer tiggarna gratis erbjudas:
  – Juridiskt stöd
  – ”Samhällsinformation”
  – Undervisning av lättare svenska och ”alfabetisering”
  – Hjälp med ”Arbetsrelaterade frågor”
  <<

  I de fall man kan visa att en del av tiggarna som bor eller får hjälp är inblandade i trafficking och att tvinga andra till tiggeri, kan man inte då polisanmäla Stockholms stad för att underlätta trafficking? Det är ju i praktiken vad de gör i varje fall. För att de på allvar skulle göra någon slags personkontroll på de här människorna är uteslutet. Då måste de ju köra hem merparten, eftersom de är långt mer än 3 månader i landet.

  Svara
 41. MiT

   /  05/06/2019

  Svara
  • MiT

    /  05/06/2019

   Svara
  • G

    /  05/06/2019

   Herregud alltså. Det är väl det man vågar säga högt 😀 Bra kämpat, MiT!

   Svara
  • Ivar L

    /  05/06/2019

   Ställer man hundra svenskar och hundra med båda föräldrarna födda i utlandet bredvid varandra så är 5 svenskar och 10 i den andra gruppen misstänkta för brott. Dubbelt så många. Rätt fet överrepresentation det.
   Undrar om illegala är med i beräkningen? Troligen inte, vilket gör siffrorna ännu värre troligen.

   Svara
 42. MiT

   /  05/06/2019

  Svara
 43. MiT

   /  05/06/2019

  Svara
 44. MiT

   /  05/06/2019

  Svara
 45. MiT

   /  05/06/2019

  Svara
  • G

    /  05/06/2019

   Nya Tider skriver:
   ”För ungefär en månad sedan införde Örebro universitetssjukhus ett stopp för fläskkött på de dagliga menyerna. Vid en närmare granskning från Nya Tider visar det sig att det inte särskilt mycket handlade om att främja en köttfri kost, utan att det handlade om att muslimska patienter samt deras anhöriga hade utövat påtryckningar mot kostchefen och förvaltningen för att införa ett stopp för fläskkött. Detta bekräftas motvilligt av ansvarig nämndordförande samt försörjningschef för Region Örebro län. Fläskstoppet har i vilket fall som helst upphört sedan två veckor, men i och med att regionledningen har valt att inte kommunicera om att fläskstoppet nu är hävt har det resulterat i en mycket arg insändare i Nerikes Allehanda.”

   Men bekräftelsen till NT syns ej då den är med längre ner i artikeln, men för att läsa den måste man vara prenumerant.

   Här är dock insändare i NA och även ett svar från Region Örebro. Men lite korkat att skicka in ett insändarsvar och välja att ljuga att det har med ”miljöbeslut” att göra om det ändå bekräftas till NT att detta berodde på påtryckningar från muslimer och inget annat, och att syltryggarna gav efter för deras fläskbojkott. Att fläskbojkotten upphört men inte kommunicerats ut från ansvariga är ju minst lika korkat, man kan ju tro att ansvariga är livrädda att komma på kant med ”den nya adeln”, vilket är märkligt då vi ju sägs ha med följare av fredens religion(!) att göra.

   ”Insändare: Slut med fläsk på Universitetssjukhuset i Örebro”
   https://web.archive.org/web/20190506040326/https://www.na.se/artikel/insandare/insandare-slut-med-flask-pa-universitetssjukhuset-i-orebro

   ”Allt mindre med kött i sjukhusmaten ett miljöbeslut

   Som offentlig verksamhet har vi ett stort ansvar och också stor möjlighet att påverka utvecklingen i samhället och det här finns reglerat i vårt hållbarhetsprogram vilket är beslutat av Regionfullmäktige. Vi vill göra vår del för att minska vår klimatpåverkan och ett sätt att göra det är att minska användandet av kött i våra menyer. Vi ser också en ökad efterfrågan på vegetariska rätter och en minskad efterfrågan på kött och då speciellt fläskkött. Som en följd har vi gradvis under en längre tid därför försökt att i första hand byta ut kött mot vegetariska alternativ och i andra hand byta fläsk- och nötkött mot fisk, viltkött och fågel som har mindre klimatpåverkan.

   Lokala producenter av såväl kött, som alla andra produkter och tjänster, är naturligtvis välkomna att lämna anbud vid våra upphandlingar som sker enligt LOU (lagen om offentlig upphandling).

   Martin Stang

   områdeschef försörjning,
   Regionservice Region Örebro län”
   https://web.archive.org/web/20190502145705/https://www.na.se/artikel/insandare/allt-mindre-med-kott-i-sjukhusmaten-ett-miljobeslut

   Svara
 46. G

   /  05/06/2019

  ”Räddningstjänsten ordnar prova-på-dag för kvinnor

  Tjejer och kvinnor från 16 år och uppåt är under lördagen välkomna att testa brandmannayrket hos Räddningstjänsten Östra Götaland. Att bära full utrustning, rökdyka och släcka bränder ingår i momenten.

  Det ges även möjlighet att testa sin kondition på ett rullband. Syftet med kursen är att informera om yrkets innebörd och hur utbildningen till brandman fungerar.

  – Vi vill få in fler tjejer inom räddningstjänsten, säger Linn Kampner, biträdande stationschef i Kallerstad i Linköping.

  – Vi jobbar på att öka mångfalden för att vi ska spegla samhället vi lever i och vi vill också bryta mansdominansen inom yrket, säger Linn Kampner.

  Linn Kampner bestämde redan som femåring att det var polis eller brandman hon ville bli. I sin tidiga yrkeskarriär var hon relativt ensam som kvinna i branschen och idag är de fortfarande få men börjar bli fler.

  – Till en början var jag ständigt ansiktet utåt. Det kändes lite som jag ofta skickades fram just för att jag var kvinna, säger Linn Kampner.

  Hon anser också att stämningen i personalgrupperna blir bättre med en mix av kvinnor och män. Idag jobbar sju kvinnor som heltidsbrandmän hos RTÖG.

  – Föreställningen att man behöver vara en machoman stämmer inte.

  Aktiviteterna hålls på utbildningscentret i Norrköping och till de 12 platserna på vårens prova-på hade 20 tjejer sökt.

  – När vi tidigare haft med båda könen har det ibland blivit så att tjejerna inte törs ta plats.

  Utbildningstillfället kommer att genomföras två gånger per år och intresset för att delta har varit stort.

  – Det tog endast sju dagar så var platserna slut, säger Linn Kampner.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/rokdykning-bara-for-tjejer

  ”Att göra en insats lockar

  Sex stycken tjejer i olika åldrar dök upp på Räddningstjänstens Prova-på-dag i Norrköping.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/att-gora-en-insats-lockar

  ”Nu kan vi rekrytera kvinnor”

  Under lördagen invigs Ulrikas nya brandstation. Den moderna anläggningen innebär plats för båda könen och nya räddningsfordon.

  Det tog över tio år från beslut till invigning. Men nu står den klar, den nya räddningsstationen i Ulrika, fyra mil söder om Linköping. Nu blir det fler ordentliga omklädningsrum som innebär att könsfördelningen kan bli bättre.

  – De gamla stationerna byggdes bara för ett kön, nu kan kvinnor och män jobba under samma förutsättningar så det innebär att vi kan börja rekrytera kvinnor till stationen, säger Sylvia Rydström, stabs- och kommunikationschef Räddningstjänsten Östra Götaland.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ny-brandstation-i-ulrika

  Svara
  • hen

    /  05/06/2019

   @G
   ”De gamla stationerna byggdes bara för ett kön, nu kan kvinnor och män jobba under samma förutsättningar så det innebär att vi kan börja rekrytera kvinnor till stationen”.

   Om alla ska ”jobba under samma förutsättningar” så behöver ju stationen bara byggas för ett kön och ha ett gemensamt omklädningsrum.
   Har jag missuppfattat något?

   Svara
 47. G

   /  05/06/2019

  ”Unga väljer bort byggbranschen på grund av machokulturen

  Byggbranschen kommer att självdö om den inte klarar av att bli mer inkluderande och spegla samhället. Det tror Maria Hernroth, som är chef på byggföretaget Peab.

  – Tyvärr är det fler än tjejerna som väljer bort branschen idag. Inte heller moderna män vill arbeta i en bransch som inte är sund, säger hon.

  Sexism, rasism och mobbing. Byggbranschen är fortfarande kraftigt könssegregerad och har i hundra år genomsyrats av hierarkier och machokultur.

  – Vi har ett enormt ansvar att se till att branschen blir inkluderande och att vi välkomnar mångfald. Det är en ren ödesfråga, säger Maria Hernroth som är hållbarhetschef på Peab.

  För några år sedan kontaktades Maria av ett antal gymnasielever som var ute på praktik i Peab. De berättade att jargongen på företagets arbetsplatser var så pass psykiskt påfrestande att de inte ville jobba kvar i branschen.

  – Det var en chock. Eleverna sa att om branschen inte skärper sig så kommer den stå utan medarbetare i framtiden.

  Maria tog ärendet till högsta ledningen som svarade med att omgående vidta åtgärder för att försöka råda bot på machokulturen.

  – Sedan dess håller vi nu på att utbilda samtliga av våra 15 000 medarbetare i jämställdhet- och likabehandlingsfrågor.

  Hittills har 8 000 medarbetare utbildats och både facket och arbetsgivaren tycker att kulturen på arbetsplatserna i företaget har blivit betydligt bättre de senaste åren.

  Samtidigt finns spår av machokulturen fortfarande kvar.

  Lukas Flogård går andra året på bygg och anläggningsprogrammet och har under sin praktik ibland märkt av vad han kallar för en ”väldigt gubbig stil”.

  – Det kan handla om olika skämt som jag inte tycker är okej, säger han och förklarar att skämten ofta är kopplade till exempelvis kön eller ursprung.

  – Men jag brukar alltid säga ifrån när jag hör sådant, säger Lukas.

  Hur brukar det tas emot bland dina äldre kollegor?

  – De brukar tycka att jag är lite löjlig, men vi blir aldrig osams. Och jag kommer fortsätta säga ifrån när jag tycker någon säger något olämpligt, säger han.

  Maria Hernroth är medveten om att strukturerna i viss mån fortfarande finns kvar i branschen, men vill framhålla att förändringsarbetet går i rasande takt.

  – Jag har en väldigt stark tilltro till våra ungdomar. De har både kunskapen och modet att våga säga ifrån. Ju fler som vågar ta ställning och driva den här bollen, desto snabbare kommer förändringen att ske, säger hon.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/unga-valjer-bort-byggbranschen-pa-grund-av-machokulturen

  Moderna män klarar inte av verkligheten, verkligheten är inte vad moderna män vill att den ska vara, alldeles för hård, alldeles för tuff, alldeles för …manlig. Byggbranschen är full av machokultur sexism, rasism sedan hundratals år… Soyboys från gymnasiet pallade inte med och sa att branschen kommer dö om inget görs… Maria tog ärendet till högsta ledning… Företaget vidtog åtgärder med kurser… Praktikanter klagar på skämt med fel värdegrund *som JAG JAG JAG inte tycker är okej*… Maria har stark tilltro till dagens feministpojkar, de har både kunskapen och modet att säga ifrån när någon bryter den strikta värdegrunden.

  ”Facket om machokulturen i byggbranschen: ”Vi ser en stor skillnad”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/facket-om-machokulturen-i-byggbranschen-vi-ser-en-stor-skillnad

  Svara
  • Ivar L

    /  05/06/2019

   Hur stor andel av byggbranschen utförs ens av svenskar. De flesta kommer från utlandet numera. Ibland Uzbekistan om byggherren heter Özz. Jämställdhetstramset är totalt meningslöst med tanke på detta och hur skulle branschen kunna ”självdö” av detta när den varit mansdominerad sedan tidernas begynnelse? Har dagisverksamheten ”självdött” på grund av killbrist?

   Svara
 48. x

   /  05/06/2019

  Bert Karlsson jämför Löfven och Hitler: Hetsar och sprider lögner
  ”Enligt Bert Karlsson är det Socialdemokraterna som skapar orättvisorna i dagens Sverige, och det borde Löfven ha pratat om på första maj.”.
  http://www.friatider.se/bert-karlsson-j-mf-r-l-fven-och-hitler-hetsar-och-sprider-l-gner

  Svara
 49. info

   /  05/06/2019

  Haha,snacka om Toklandet:
  ”Fetma hör samman med klimatförändringarna”
  ”Fetma, undernäring och klimatförändringarna är tre fenomen som hänger ihop, skriver fyra företrädare för ”Läkare för miljön” på DN Debatt.”
  https://omni.se/fetma-hor-samman-med-klimatforandringarna/a/70RvM3

  Svara
 50. G

   /  05/06/2019

  Högerextrema utmanar i Danmark

  Det danska partiet Stram kurs, som vill förbjuda islam och deportera tusentals muslimer från Danmark, kanta sig in i folketinget, enligt en ny opinionsmätning.

  Partiets grundare Rasmus Paludan har dragit uppmärksamheten till sig genom att publicera videor på Youtube, där han bland annat bränner koranen inlindad i bacon.

  Stram kurs har stoppats från att hålla flera demonstrationer i Danmark. Partiet har fått mellan 2,4 och 3,9 proc i mätningarna. Gränsen för att komma in i Folketinget är 2 procent.”
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/131.html

  Svara
 51. G

   /  05/06/2019

  ”Regeringen ger föreningar rätt att agera internet-polis med myndighets status. Utan insyn”
  https://ledarsidorna.se/2019/05/regeringen-ger-foreningar-ratt-att-agera-internet-polis-med-myndighets-status-utan-insyn/

  Fy faaan så förbannad och uppgiven man blir. Skandal att sådant här pågår bakom kulisserna, skärp er eller avgå!

  Svara
  • Ivar L

    /  05/06/2019

   Och där fick Mårten Schultz (SvD) kärlek till Näthatgranskaren sin förklaring. Vad fint att SvD upplåter artikelplats åt en person som aktivt motarbetar yttrandefrihet under false flag.

   Svara
 1. Veckan som gått - Frihetligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: