Årets folkbildare

Man utser ju ”Årets …” i alla möjliga kategorier, t ex så har några tokreligiösa (Tro och Solidaritet…) utsett Greta Thunberg till profet och Svenska Europarörelsen har utsett henne till Årets Europé. Årets jurist blev ju en som inte ens är jurist utan lever på att ljuga och hitta på historier om hur utsatt hon är, hon lever kort sagt på sin offerkofta. Årets svensk brukar alltid bli en utlänning. Osv i oändlighet.

Sen finns det ju lite mer riktiga utmärkelser också. Som kanske betyder nåt. Årets folkbildare är en sådan.

Jag tycker Tino Sanandaji ska bli årets folkbildare. Han kämpar oförtröttligt på med att dra ner byxorna på media och politiker när de gör allt för att försöka lura folk i en obehaglig symbios. Den här gången är det upproret mot det höga drivmedelspriset som media i gemensam aktion med politiker försöker försvara med div ohederliga metoder och hittepå. Eller att man av lathet inte vill göra sitt jobb.

Det ovan är inte det enda utan han har tagit upp det här med drivmedelspriset flera gånger nu det senaste. Och när man stöter på något som man tycker verkar underligt från media eller politiker i en viktig fråga så kan man besöka Tinos fb och få reda på vad som EGENTLIGEN gäller. I stort sett varje gång alltså!

Så årets folkbildare borde bli Tino Sanandaji!

Lite annat

Ivar Arpi dök upp på twitter med en rant om EU, Ungern, Polen osv. Och som väntat blev den ranten rena magneten på The Usual Suspect, den är som kattmynta för katter, de bara måste dit och dregla.

I mina inlägg om gammalt som ligger och skräpar så har jag ju nämnt att vissa namn ALLTID dyker upp så fort de anar att det kanske högst eventuellt vankas minsta lilla kritik mot vänsterextremismen och samma namn dök upp i Arpis tråd. Såklart. Det är Marcus Jerräng, Ola Spännar, Bilaan Osman, Nathan Hamelberg, Anne Ramberg, Jonna Sima, Kolbjörn Guwallius osv i en strid ström. Alltid samma namn.

Vad de tog fasta på den här gången var att Arpi skrivit ”globalisterna” och sen tjattrade de loss om det. Det är tydligen antisemitiskt att använda det ordet. Nils från Malmö ansåg t o m att det tillhörde normal allmänbildning att veta det. Jag är ganska allmänbildad och jag har en hel del års levd erfarenhet, dvs jag är ingen 20-åring som hoppar på och tror på allt som en nyutsedd profet säger. Jag har ALDRIG hört att ordet ”globalist” ska vara antisemitiskt. Att en del längst ut på högerkanten OCKSÅ använt ordet betyder ju inte att det är oanvändbart? Då kan vi ju lägga ner hela svenska språket direkt. Och alla andra språk och gå tillbaka till att grymta. Man kan ju inte hålla på att uppfinna nya ord när det finns utmärkta enbart för att några andra använt samma ord. Då har man ju passerat korkat för länge sedan.

Vad ska man kalla någon som vill ha globalism (för ordet globalism är det tydligen inte alls nåt fel på nämligen…) och som jobbar FÖR globalism? Är inte ordet globalist alldeles utmärkt för det? The Usual Suspects är helt tokbisarra som vanligt. Skit samma vad Arpi menar (läs ranten för det är en bra rant!), de gapar om ETT ord, resten av vad Arpi tar upp låtsas de inte om.

Wolodarski ska såklart vara med. Men hur ser det ut på DN vad gäller ordet ”globalist”?

Nedan några Exempel från Ronny Hellström (det var han som TV4 gav sig på och kallade ryskt troll  😛  )

Viktig påminnelse från MiT, en av Sveriges ledande experter på att visa upp hyckleri, till Wolodarski och DN apropå att kasta sten omkring sig, se till att gå ut ur växthuset först.

Det här påminner mig om när Per Gudmundson twittrade, kommer ni ihåg?

De tunga sakliga argumenten regnade över Gudmundson den gången. Och för er som inte kan läsa in ironi när den är framför näsan på er finns ingen hjälp, då hjälper inte ens att läsa inlägget.

Guwallius dök upp 2015 också. Spelar ingen roll om det 2015 eller 2019, han står där i stram givakt om han anser att något ord är fel eller om någon ev skulle börja andas nån pytteliten kritik mot extremistvänstern..

Det andra inlägget om Pers twittrande. Vilket misstag gjorde Per Gudmundson för att dra på sig twitterrage från de som huserar låååångt ut till vänster? Han skrev ”nationens”. Thats it.

Just det, självklart dök Wolodarski från DN upp då också. De ovan är bara ett fåtal av alla tweetar om det! Finns mycket mer i inläggen som länkas!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

132 kommentarer

 1. Ivar L

   /  05/13/2019

  Ezra Levant i bra sammanfattning av fallet Greta Thunberg:

  Svara
 2. Ivar L

   /  05/13/2019

  Mycket relevant fråga faktiskt.

  Om nu inte ”globalist” duger som benämning på dem som är mot nationalism (L m.fl. går ju i princip till val på den frågan med precis den vinkeln) vad vill de då bli kallade? Det brukar ju heta ”global village” om den utpoi de vill ha, så vad det är för fel på globalist är oklart.

  Rätt naturligt motsatspar faktiskt; nationalist-globalist. Möjligen kan man säga ”internationalist” kanske? Längre och klumpigare, men får det godkänt av DN?

  Soros och ”globalist” är högst adekvata ord oavsett om antisemiter också använder dem. De orden är ungefär som när EU-entusiaster säger Orban och ”populist”.

  Rotschildbenämningen kan jag däremot hålla med om har en tydligare antijudisk klang. Den pekar inte ut en enskild opinionsildare/politiker (Soros är i allra högsta grad engagerad i att påverkar politiken i EU i en antinationalistisk riktning och satsar stora summor), utan GBA:ar en hel släkt. Visserligen rik och inflytelserik men ändå. Kan inte påstå att jag tycker det finns motsvarande släktbenämningar på andra inflytelserika ickejudiska släkter på samma sätt.

  Svara
 3. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Svara
 4. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2019

   ;-D

   Svara
   • Nils Hult

     /  05/15/2019

    Skitbra kommentar om liknelsen mellan genusstudier och luftgitarr. Men luftgitarren är kanske inte så skattefinansierad?

    Svara
  • G

    /  05/14/2019

   ”Haunted house”. Ja. Kanske är det svenska riksdagshuset ett av dessa. Såg lite kort i torsdags från debatter i riksdagen, det var ämnet forskning som diskuterades, en sosse fick svar från en av SD:s riksdagsmän som kritiserade genus”vetenskapen” och bl.a. refererade till Ivar Arpis skrivande om detta i sina ledare. Ja, svarade sossen, men Ivar fick också svar på tal till sina kritiska ledare, bl.a. från någon genusvetenskaplig man på Karlstad Universitet (vars namn jag inte kommer ihåg), dessutom sade sossen, så sitter hon faktiskt i styrelsen för ”Centrum för Genusforskning” på Karlstad Universitet, ”så jag har ganska bra koll på det här” förklarade sossen sen, och avslutade repliken med att hon undrade hur det kommer sig att man är emot genus”vetenskapen”, hon undrade om det kanske har att göra med att genus”vetenskapen” växte ur kvinnorörelsen och att det är det som stör.

   Hade jag varit lika duktig som MiT och andra på att göra korta klipp så hade jag letat upp detta replikskifte från riksdagsdebatterna i torsdags, men det är jag dessvärre inte.
   Det var Gunilla (S)vantorp och Robert Stenkvist som debatterade.

   Svara
   • MiT

     /  05/14/2019

    Har du länk så man kan titta på eländet?

    Svara
    • G

      /  05/14/2019

     Jao, länk kan jag ge. Men den går tyvärr inte direkt till det som jag beskriver ovan. Det var i SVT Forums sändning i SVT2 som jag såg det lite snabbt. Önskar jag kunde svara mer specifikt och exakt, för jag kan inte svara på exakt när/tidpunkt i videon som detta replikskifte sker, se video: https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/debatt-om-forslag/forskning_H601UbU14

     …jag misstänker att det är i denna om Forskning, och jag gissar att det även kan vara närmare slutet och inte i början eller första hälften. Mer exakt än så här kan jag inte hjälpa till med. Sorry 😦

     Svara
     • MiT

       /  05/14/2019

      Hittade inget om detta där? men läste bara snabbt vad var och en pratade om så kan ha missat men Svantorp pratade bara en gång i klippet.

     • G

       /  05/14/2019

      Ja, verkar så faktiskt. :/ Men.. va fan, protokollet stämmer ju inte med datumet. (din länk) Det står ”Allmänpolitisk debatt 18 oktober 2018 Utbildning och forskning” Detta var under tiden vi vi inte hade en regering, då var det allmänpolitisk debatt mer eller mindre varje dag i riksdagen. MEN, protokollet/texten verkar ju stämma ganska bra med det jag såg i torsdags på TV, men det var inte den 18 oktober 2018 då!!
      Protokollet till den länk jag gav är ju fel, Karlstad nämns exempelvis inte en enda gång i texten om man gör en sökning (CTRL+F). Allt jag hörde är ej med i protokollet av någon anledning, som det jag nämnde ovan, men mycket är det. Följande genusrant som jag inte hörde när jag tittade på tv:n var ju inte heller fy skam exempelvis, jeezus, jäkla insektsperspektiv….

      ”Vad gör egentligen en genusforskare? Jo, man betonar vikten av att utmana det som uppfattas som givet och ställer nya forskningsfrågor. Det är ett av akademins viktigaste uppdrag och avgörande för att ny kunskap ska växa fram. I dag arbetar många genusforskare utifrån vad som kallas intersektionella perspektiv. Styrande föreställningar i samhället behöver utmanas utifrån en komplex förståelse av hur olika principer om kön, könsidentitet, sexualisering med mera skapar ojämlikheter. Detta är särskilt viktigt i vår tid då ojämställdhet normaliseras, könsöverskridande ifrågasätts och rasismen är tydlig – exemplen kan göras många.

      Det är på tiden att vi tar vårt ansvar och sakligt diskuterar skillnader, likheter, möjligheter och hinder för en värdig diskussion kring kön, makt och sexualitet. Det gör vi bäst genom att fördomsfritt föra en diskussion som bygger på sakförhållanden, där vi diskuterar normer och värderingar och inte påståenden som inte har någon forskning bakom sig. Det finns nämligen excellent och mångårig forskning att luta sig mot.”

 5. hllviken

   /  05/13/2019

  Svara
 6. hllviken

   /  05/13/2019

  😄 😄 😄

  Svara
 7. hllviken

   /  05/13/2019

  Svara
 8. hllviken

   /  05/13/2019

  Svara
 9. MiT

   /  05/13/2019

  Vad var det jag sa häromdagen…?

  https://toklandet.wordpress.com/2019/05/08/snart-ar-skramos-barn-hemma/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2019

   Så morfadern har, med någon slags hjälp från ett filmteam, lyckats få ut Skråmobarnen ur det kurdiska lägret, något som nästan inga andra lyckats med.

   Sedan när det är fixat dyker mormodern upp, hon som så sent som 2016 uttryckte sitt stöd för IS och som med största sannolikhet ursprungligen rekryterade Skråmo fullt ut till IS, hon kommer nu med största sannolikhet bli den som slutligen kammar hem vårdnaden om barnen? Cirkeltn sluts, och någonstans kanske även en film om eländet lurar i kulisserna.

   Det kan ju bara hända i Sverige. Varför sitter inte denna kvinna i fängelse eller SÄPO-försvar? Skall det verkligen vara så svårt att visa att hon varit IS-rekryterare? Eller är det INGEN ansvarig i Sverige som bryr sig? Hon kommer väl bada i pengar och omsorger…

   Det är ju helt djävla sjukt.

   Svara
   • MiT

     /  05/13/2019

    Mormodern tycker man så synd om att man gett henne skyddade uppgifter…

    Svara
    • Ivar L

      /  05/13/2019

     Undrar om yezidier eller kristna som hennes dotter och svärson gladeligen skulle kokat i olja men som ändå lyckats överleva kommer få samma omsorger?

     Svara
 10. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2019

   Det här är så äckligt och vidrigt så man spyr. IS-rekryteraren kommer få vårdnaden, gissningsvis ta bidragen och dra till något arabland där barnen kan få en sann muslimsk uppfostran, Eller Vivalla i Örebro, sak samma ungefär.

   Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Fullständigt sinnessjukt hur puckade och ”toleranta” vissa s.k ”ansvariga” i detta land är som verkligen har noll koll på detta område. Som om ”klimat och miljö” stulit all deras IQ så det finns inget kvar till något annat.

   Så Patricio säger att ”han vet” att lilla mormor inte är ”i sådana miljöer längre”. Hur han nu vet det om de inte haft kontakt med varandra. Nä. Fasaden börjar spricka för den här ”familjen” skulle jag säga. Och han tycker att någon som går i heltäckande spökdräkt är en bra varelse att placera *sina* IS-barn hos? LOL. Han är ju ta mig fan lika blåst som vinden….

   ”Barnens morfar, kvinnans exmake Patricio Galvez, skilde sig från Umm Hamza redan 1993, och säger att han vet att många är oroliga för att barnen ska hamna hos mormodern. En dag innan barnens mormor landade i Irak sa Patricio Galvez till Expressens reporter på plats i Erbil:

   – Vi har inte kunnat diskutera denna fråga än. Som jag sa tidigare, att rädda barnen från lägret var det viktigaste för mig. När det gäller andra frågor runtomkring barnen tror jag att det är myndigheterna som tar de besluten. Det finns ingen anledning att vi ska diskutera sådana saker.

   Han fortsatte:

   – Jag tror att myndigheterna anser att i första hand är det anhöriga som är lämpade för att ta hand om barnen. Det är farmor, mormor och jag. Det finns gott om familjemedlemmar som kan ta hand om barnen. Det är ingen risk att barnen ska hamna i radikala miljöer längre.

   Men det finns många frågetecken kring barnens mormors agerande när hon själv åkte ner till Syrien. Många anser att det vore olämpligt att de skulle hamna hos henne?

   – Jag kan inte prata för henne, det är en sak som ni kanske kan diskutera med henne direkt. Men jag vet att hon inte är i sådana miljöer längre. Det är ingen risk på det sättet, tror jag. Det får hon själv svara på det.
   ..[..]..
   Barnens mormor Umm Hamza som i vanliga fall går i heltäckande slöja hade den här gången bara hijab på sig och visade sitt ansikte.”

   Svara
 11. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2019

   Det som skulle ”rädda en åldrande befolkning” från kattmatsdöden visade sig vara en sak med snabel i ett rum?

   Svara
 12. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
 13. Senior

   /  05/13/2019

  Typiskt j*vla vänsterpack!

  Kidnappa och förvränga alla initiativ de själva inte står bakom.

  [https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qowg9q/nu-kommer-nya-bensinupproret–vill-hoja-priset]

  Svara
 14. MiT

   /  05/13/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/13/2019

   Nej, när terroristbarn skall hem så vaknar plötsligt alla som har hjärtat i handen istället för i kroppen.

   Svara
 15. Rikard

   /  05/13/2019

  Hej.

  Den ursprungliga termen är kosmopolit, vilket inte betyder någon som är hemma överallt utan en person som ser sig utan fosterland, folk eller nation. I förlängningen en person som anser att lojalitet mot just fosterland, folk eller nation utan att varje människa endast skall vara lojal mot alla andra människor på samma sätt. Termen kan och har använts både som ett ideal och som ett pejorativ.

  Den antisemitiska anstrykningen gjordes under tjugotalet förra seklet då banker och de största internationella företagen sökte frigöra sig från nationalstatens begränsningar av kapitalet: då Rothschilds är/var en familj med betydande intressen, dessutom välkänd via press, var associationen lätt att göra.

  Globalist är den moderna termen för samma sak. Pikant i sammanhanget är att globalisering fram till ca 2010 ung. sågs som mycket negativt av socialdemokrater och kommunister i de flesta länder. Det är troligen därför Bachner gör kopplingen till antisemitism. Han är en av författarna till Forum för levande historias sammanställning av antisemitism i Sverige som utkom 2006.

  Ett citat från rapportens sammanfattning som Voodooslaski på DN knappast skulle välja att lyfta fram:

  ”RELIGIÖS BAKGRUND
  Resultaten tyder på att antisemitiska uppfattningar och ambivalenta attityder till judar är jämförelsevis mer utbredda bland muslimer än bland kristna och ickereligiösa. Bland vuxna hyser 39 procent av dem som betecknar sig som muslimer en systematisk antisemitisk inställning jämfört med 5 procent totalt.” Betänk att detta baserar sig på en enkät gjord 2005, med slumpvis utvalda respondenter. Hur det ser ut idag lär vi inte få veta ocensurerat.

  Rapporten och sammanfattningen kan hittas via Wayback Machine: sök efter ”Bachner”, ”Intolerans” och ”Antisemitiska attityder och föreställningar i Sverige”.

  Som vanligt rör det sig om en DN-sanning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 16. Senior

   /  05/13/2019

  Läs boken!
  Gratis pdf.

  http://falsktalarm.se/

  Svara
  • KlimatNisse

    /  05/13/2019

   Jag hittade minst ett faktafel i boken: ”Trädgränsen låg mer än hundra meter
   högre än nu i den svenska fjällvärlden”.

   Fakta: Trädgränsen var för ca 9500 år sedan upp till 600 m högre än idag.

   T.o.m. SVT erkänner detta:
   ”För omkring 9 500-9 600 år sedan inträffade en första våg av björk- och talletablering i isfria glaciärnischer. Båda arterna växte 400-600 m ovanför sina nuvarande trädgränser i ett klimat som kan ha varit 3,5°C varmare än idag. Därför kan det antas att med sommartemperaturer som är 3,5°C högre än idag, skulle trädgränserna lokalt kunna höjas med ungefär 600 m.”.
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/tradgransen-flyttas-upp

   Svara
   • Senior

     /  05/13/2019

    Dagens petimeter:
    Vari ligger faktafelet?
    ”Upp till 600m” är just mer än de försiktiga ”mer än” 100m som författaren uttrycker.

    600m är de facto mer än 100 och torde därmed heller inte vara ett faktafel i uttrycket.

    Svara
   • Senior

     /  05/14/2019

    Vad anser du mer vara (”minst ett”) faktafel förutom detta?

    Svara
 17. En annan

   /  05/13/2019

  Alltså, nu ska Assange hit, ögonaböj för sitt beteende för öh va va det nu 8 år sedan, alltså hörde just natzi-frits på p1, halledudingen,
  Alltså, Assange drog ner brallorna på Globalisterna, dömde sig själv till 8 års fängelse på en ambassad, som nu har slängt ut honom efter att ha mottagit ett fett lån från..Världsbanken, vem är förvånad? Vänstern? Hallå .
  Så, frågan återstår, vem betalade Anna Ardin och hennes kompis att lägra Julian?
  Säpo vet, men håller tyst…för vad ska dom annars göra, nu råder meetoo och fritzzi.
  URRK!

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Veckans viktigaste rekryteringar till Sverige:

   Julian Assange, slarvade med kondom för ett decennium sedan.
   Terroristers barn.

   Svara
 18. weasel

   /  05/13/2019

  Det finns faktiskt bara en slutsats som man kan dra :
  Socialdemokraterna är ett låginkomsttagarfientligt parti.
  Dom driver en politik som slår hårdast mot låginkomsttagare. Denna politik har stöd av V , MP , C och L.
  Det som dom fem partierna kämpar för är ett samhälle där endast höginkomsttagare / välbesuttna ska ha råd att äga en bil eller flyga utomlands på semestern.

  Höginkomsttagarna skiter naturligtvis fullständigt i om flygbiljetten till Thailand blir 800 kronor dyrare eller om det kostar 30 kronor mer varje gång man tankar bilen. För arbetslösa och/eller låginkomsttagare är det däremot närmast förödande.

  Men i socialdemokraternas drömsamhälle är det väl så att höginkomsttagarna ska köra bil och flyga till Thailand medan det fattiga patrasket får vänta på tåg och bussar som aldrig kommer.

  När det gäller det här med att Sverige ( 10 miljoner inv ) anser sig vara någon slags stormakt som vill och kan tvinga Polen (40 miljoner inv ) att driva samma migrationspolitik som Sverige :
  Jag ser inte några polska politiker som vill tvinga Sverige att driva samma abortpolitik som Polen ?
  Vad kan detta bero på ?
  Förmodligen beror det på att politikerna i Polen har tillräckligt med folkvett och hyfs för att begripa att dom inte har ett jävla skit att göra med Sveriges abortlagar. Detta eftersom dom , till skillnad från de svenska politikerna, inte har storhetsvansinne och Napoleonkomplex.
  Dessutom finns det en till skillnad :
  De polska politikerna förstår att deras ansvar och plikter är mot de polska medborgarna – och att deras ansvar och plikt alltså INTE är att tvinga Sverige att anpassa sina abortlagar efter polens.

  ”Nationalism” har blivit ett skällsord för Löfven,Lövin,Lööf & de andra imbecilla.
  Så…exakt hur många minuter hade det tagit för Adolf Hitler att ockupera Storbritannien om Storbritannien hade varit befolkat av ”världsmedborgare” och antinationalister som Jan Björklund istället för nationalister …?

  Jag kan se det framför mig ;
  Winston Churchill : – Välkommen, Adolf . Känn dig som hemma. Mitt land är ditt land. Vem är egentligen ”tysk” och vem är egentligen ”engelsk” ? Visste du förresten att den engelska flaggan bara är en tygbit och att den engelska frukosten innehåller korv och korv härstammar ju ursprungligen från Tyskland och alla människor har lika värde så du har ju lika stor rätt att vara här som jag .

  Svara
  • Rikard

    /  05/14/2019

   Hej.

   ”Ja Winston, und dann kann wir unsere städter und civilizten gemeinsam ‘gebombem’.”

   Med ursäkt till folk som kan tyska på riktigt – till mitt försvar har jag inte i någon egentlig mening använt tyska sedan det fanns två Tyskland.

   Eller ”Välkomna till Gaza, som tillhör Israel, eller Egypten, eller varför inte Barsoom eller Aquilonien!”

   Eller ”Vem är egentligen muslim? Vem kan säga att någon är muslim på rätt sätt, egentligen? Vi tror ju alla på något som vi alla tror är rätt, så vi är alla rättrogna egentligne, eller hur?”

   ”Nej” (pang).

   Vilket är det egentligen enda sättet att bemöta sådana som säger att ens folk, språk, land, kultur och historia inte finns. Han som rätt upp och ner säger: ”Vi tänker erövra er” är ärlig och visar dig respekt – han som likt en Björklund eller en Lööfven eller en Reinfield säger att du egentligen inte finns, jag vad är det han egentligen säger?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 19. MiT

   /  05/14/2019

  Svara
  • weasel

    /  05/14/2019

   Ursula 1 : ”Män ökar brottsligheten”
   Ursula 2 : ”Invandringen har minskat brottsligheten” .

   Med tanke på att majoriteten av invandrarna är män så kanske Ursula borde ta och googla ”logiskt tänkande” …

   Svara
 20. G

   /  05/14/2019

  Simon: ”Förtroendevald, 1:e ersättare KF-gruppen C-Sundbyberg.”

  Värderingar? Jeeezus. Snacka går ju…

  ”Våldsdömd riksdagskandidat (C) bakom attackerna mot Samhällsnytt

  För tre veckor sedan uppmärksammade Samhällsnytt att flera personer som ingår i ett trollnätverk angriper företag som genom Googles annonseringstjänst placerar sina annonser hos oss. Idag kan vi avslöja att en av personerna bakom attackerna är centerpartistiske politikern Simon Trbojevic. Mannen står på Centerpartiets riksdagslista tillsammans med Annie Lööf och är dömd för ett allvarligt våldsbrott.”
  https://samnytt.se/valdsdomd-riksdagskandidat-c-bakom-attackerna-mot-samhallsnytt/

  ”Centerpartiet duckar frågor om våldsdömd riksdagskandidat – och hånas på sociala medier”
  https://samnytt.se/centerpartiet-duckar-fragor-om-valdsdomd-riksdagskandidat-och-hanas-pa-sociala-medier/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Inga järnrörsrubriker i gammelmedia i sikte?
   Ingen uteslutning ur partiet?

   Den här personen genomförde sin misshandel fullt ut istället för att posera lite med järnrör när inte någon annan fanns runt omkring.

   Svara
 21. G

   /  05/14/2019

  Nej. Om man inte är globalist och vill rädda världen som ledare för ett (1) land och en befolkning så är man inte mycket värd i deras ögon, trots ”alla människors lika värde”.

  Centern: ”Italien, Österrike, Polen och Ungern har alla högertokar i regeringen. Det sker allvarliga saker med demokratin i deras spår. De kraftsamlar. Men i Sverige sopas det under offerkoftan.”
  https://nyheteridag.se/federley-c-i-blasvader-delade-haveristsajt/

  Tokcenterns anser att icke-globalister till ledare är högertokar och att det också händer allvarliga saker med demokratin i deras spår. Well, Salvini och hans partnerparti har styrt Italien i runt ett(!) år, vad exakt som är allvarligt har hänt med Italiens demokrati sedan han tillträdde? Som om han tog över ett perfekt land i perfekt balans utan korruption? Nej. Men istället för att snacka skit om andra länder vars befolkningar ”röstar fel”, så kan du väl göra en lång lista över alla dessa allvarliga demokratihot som föreslagits eller kanske tom genomförts, då kan alla dra sin egen slutsats om man håller med tokcentern eller om deras demokratihotsmätare visade sig vara trasig, då vet man i alla fall vad fan ni snackar om och slipper centergissa sig fram. Så med all respekt käre världsräddare, det är något tidigt att utvärdera om Salvini är en ”ond eller god” ledare för det italienska folket. Dessutom, vad som hänt med Sverige under de senaste 10 regeringarna som styrt landet under sina mandatperioder har vi ju svart på vitt, bara titta på verkligheten. Fy fan vad tryggt och säkert det har blivit överallt. Men iom att det knappast går att vara socialliberal centertok utan att vara världsräddare/globalist så är det inte svårt att räkna ut att tillståndet och utvecklingen bara varit god och välkommen i er värld, inga problem pga regeringarnas politik och ickeexisterande konsekvensanalyser att tala om, nej bara finfint.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Bilderberg som Annie sitter i är inte en demokratisk maktorganisation. Italien, Österrike, Polen och Ungern har alla demokratiskt valda regeringar däremot.

   Det ”allvarligaste” som hänt Italien är väl i så fall att de drastiskt lyckats minska dödsresorna på Medelhavet. Salvini har troligen indirekt räddad tusentals till livet (om än liv i fortsatt misär) genom att göra det omöjligt att försöka sig på den livsfarliga resan över Medelhavet. NOG:erna som understött denna lek med migrantliv är inte demokratiska organisationer, Salvini är demokratiskt vald.

   Svara
   • G

     /  05/14/2019

    1 Mars:……

    ”Migrant arrivals by sea down 95% in 2019

    Deputy Premier and Interior Minister Matteo Salvini said Friday that 262 migrants arrived in Italy via sea in the first two months of 2019, down 95% on the 5,247 that landed in the same period in 2018.

    The League leader said that 1,099 migrants were repatriated in January and February (1,013 were forced to leave while 86 went voluntarily) – four times the number that arrived.”
    http://www.ansa.it/english/news/2019/03/01/migrant-arrivals-by-sea-down-95-in-2019-salvini_eeb8a43a-829d-4a28-a08d-65b4d34f7a27.html

    17 April:……

    ‘I decide on migrant landings’
    Military said to be irked by interior ministry directive

    Deputy Premier and Interior Minister Matteo Salvini on Wednesday said he has the authority to decide on migrant landings.

    ”The interior minister has national authority over public security and must authorize landings”, Salvini, who is the League party’s leader, told State broadcaster Radio1’s program ‘Radio anch’io’.

    ”I have all the authority to decide.

    The port is assigned by the interior minister, whether you like it or not, Italians pay me to defend them and I am doing it”.

    Commenting amid reported tension with members of the military and the defense ministry after a directive issued by the interior ministry on Tuesday aimed at dealing with illegal immigration and terrorists possibly arriving from war-torn Libya, Salvini said he had ”no time to respond to controversies”.

    Salvini also said the risk of terrorists infiltrating migrant boats from North Africa is a ”certainty”.

    ”This is why I need to stress that no landings are allowed in Italy”, he said.
    ”There are no arrivals without a permit”.

    He added that ”this year we have cut down by 92% arrivals by sea and halved the number of dead and missing. ”Clearly, a serious and rigorous policy gives results”.
    http://www.ansa.it/english/news/politics/2019/04/17/i-decide-on-migrant-landings-salvini_c34938ed-a2bd-4c07-9363-7895bd04c7a6.html

    13 Maj:….

    ”We’ll block Sea Watch and others says Salvini

    Open ports policy has turned Med into mass grave

    Italy will block migrant rescue NGOs like Sea Watch from landing in Italian ports, Interior Minister Matteo Salvini reiterated Monday.

    ”The open ports policy has turned the Mediterranean into a mass grave with 15,000 deaths,” he said.

    ”Now, to take one example, if the Sea Watch ship were to collect immigrants in Libyan or Maltese waters and want to come to Italy, we would block it with all the legal measures we have at our disposal”.

    Salvini has clamped down on migrant NGO migrant rescue ships and turned several away over the last few months.”
    http://www.ansa.it/english/news/2019/05/13/well-block-sea-watch-and-others-says-salvini_a0d95cb6-0790-418a-80f2-8ab4104ab7b1.html

    Svara
   • Motkraft

     /  05/14/2019

    Det är rimligt att anta att sista vågen av båtar, med många döda till följd, är orsakat av att Italien, pressade av EU, lät någon eller några båtar lägga till i italienska hamnar. Med löfte från EU att migranterna skulle tas emot av andra EU-länder.

    Libyska smugglare triggades troligen av det rykte som skapades att nu är det fritt fram igen och återupptog smugglingen över Medelhavet. Med flera drunknade som följd. Vilket kunde förutses.

    Svara
 22. G

   /  05/14/2019

  Omar: ”Folkbildning eller skadlig vidskepelse?”
  https://samnytt.se/folkbildning-eller-skadlig-vidskepelse/

  Svara
 23. G

   /  05/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Sverige med anhang gör således sitt bästa just nu att splittra länderna i EU. Rakt på tvärs med fredstanken som ligger bakom Kol och stålunionen. Bra jobbat Sverige.

   Anledning till att göra EU:s stater fientligt inställda till varandra?
   Vår egen totalhavererade migrationspolitik samt EU:s oförmåga att kontrollera sin egen yttre gräns.

   Svara
   • Visst är det roligt att svenska politiker ojjar sig över att andra partier försöker splittra EU när det är svenska partier som arbetar hårdast för att göra det? Ingen vill ha svensk migrationspolitik, inte ens Sverige själv. Ändå så ska man påtvinga andra länder det – lycka till säger jag! Lägg sedan till svenska politikers tendens att skylla på EU när något går fel (vi kommer väl alla ihåg deras babblande om ”internationella konventioner/avtal”?).

    Det anmärkningsvärda är att så få ”EU-vänliga” skribenter faktiskt inte noterar hur svenska politiker faktiskt skadeskjuter EU-projektet konstant.

    Svara
    • Senior

      /  05/14/2019

     (S)venska politiker har alltid försökt göra inrikespolitiska poäng på en fiktiv utrikespolitik.

     Skillnaden idag är att det lätt genomskådas och sprids utanför landet med dagens snabba medier, och de tvingas nu ta konsekvenserna för deras (tilltänkta lögner) tal avsedda för svenska folket.

     Bara en idiot går tex. på Löfvens fint om att ”EU skall bestämma” i flyktingfrågor;

     Makten ligger idag hos honom, det är han som har mandat att ta beslut i frågan. Men istället för att ta sitt ansvar duckar han och försöker både äta kakan och ha den kvar genom att skylla sina brister på EU, och att ”han skall verka för att EU”…….

     Som alltid gällande vänsterblivna (s)ocialister är det alltid ”någon annan” som skall ta ansvar, både i det lilla och det stora.

     Svara
     • Senior

       /  05/14/2019

      Gällande ovanstående, Läs: (s)juklövern….

  • G

    /  05/14/2019

   ”Jonas Sjöstedt: Kasta ut odemokratiska länder ur EU

   Jonas Sjöstedt tycker att EU ska agera mot länder som bryter mot demokratiska principer, som Ungern och Polen, genom att dra in ekonomiskt stöd till länderna.

   I intervjun säger Jonas Sjöstedt att han vill se solidariskt ansvar för fördelningen av flyktingar inom unionen genom ett gemensamt kvotsystem.

   – Det vi ser nu är att det här saboteras av ett antal länder som vill sätta asylrätten ur spel – länder som Ungern och Polen. Vi tycker att man ska använda kraftiga ekonomiska påtryckningar mot dem som inte gör sin del av jobbet, säger han.

   Jonas Sjöstedt är också kritisk till det avtal som EU har tecknat med Turkiet, för att minska antalet flyktingar som tar sig från Turkiet in i EU. Han tycker att EU ska säga upp avtalet.

   – Det är så uppenbart att sedan avtalet slöts har förföljelsen mot vänstern, mot kurderna, mot alla som går emot Erdoğan, hårdnat ordentligt, säger han till SvD.”
   https://www.expressen.se/nyheter/eu-valet-2019/jonas-sjostedt-kasta-ut-odemokratiska-lander-ur-eu-/

   Svara
   • weasel

     /  05/15/2019

    Tja, Jonas Sjöstedt och hans parti har ju en historia av att vilja bestämma över de ungerska och polska folken så hans syn på det hela är ju inte direkt något nytt…

    Svara
 24. G

   /  05/14/2019

  Svara
 25. Splittrande populister, som alla bereder vägen för odjuret. Eftersom han äger världen, som ni känner den, just nu.

  Istället för gemenskap mellan människor, söker dårar splittring.
  Splittring mellan familjer, splittring mellan nationalstater, alarmism, etc.

  P.g.a. religiösa, etniska, politiska, statsrättsliga/medborgergliga skäl.
  Splittring av samhället, som ni känner det!

  Hur länge till ska mänskligheten låta styra sig av imbeciller som t.ex. ”fd lärare”, d.v.s. falska profeter, som gärna vill göra sina röster hörda, vitt och brett?

  På det att så många som möjligt ska kunna ta del av och följa deras irrläror.
  Det innebär att den här bloggen bidrar till splittring av människor, snarare än gemenskap.
  Varför och i vems intressen?

  Bara dårar vill splittra ett samhälle!
  Maktlystna dårar.

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Hej, Spöket! Du bär på negativa och oreflekterade fördomar om populism. Kanske Populismfobi 🙂

   ”Folkstyrelsen i det demokratiska triangeldramat kan också beskrivas som populism. (Jag vet att många bär på negativa och ofta oreflekterade fördomar om populism som något enbart negativt och moraliskt förkastligt. Det gör inte jag. Jag har stor respekt för demokratins behov av handlingskraft och av en effektiv rättsstat. I grunden är jag dock populist.)”
   https://www.folkbladet.se/opinion/i-grunden-populist-om5895740.aspx

   Svara
  • G

    /  05/14/2019

   ”Framöver gäller nog annars inte minst att hålla emot de som ivrar för expertstyren och mindre demokrati i till exempel klimatfrågan. Elitstyren som ska rusa före populasen är en styggelse både i form och sak och kan sluta riktigt illa. En annan viktig mission är att plädera för mer populism.”
   https://www.folkbladet.se/opinion/demokrati-gods-av-populism-om5845612.aspx

   May the good populist force be with you. Always 🙂

   Svara
  • Rikard

    /  05/14/2019

   Hej.

   Nämn en äkta profet.

   Du stör dig på att jag gör mig hörd; skall det tolkas som en vilja att förbjuda den som enligt dig tycker fel att framföra sina ord?

   Om du inte redan är det borde du bli medlem i Vetenskapliga Partiet: ditt sätt att argumentera kulle passa bra där.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Nej, jag stör mig inte på att du, högröstat, basunerar ut din röst! Varsågod! Du tillämpar ju därigenom din enskilda, grundlagsstadgade, yttrandefrihet.

    Jag stör mig bara, ibland, på att du är väl kategorisk, kollektivt generaliserande, nedsättande, omotiverat otrevlig, etc.

    Du efterfrågar en äkta profet?
    Räcker det med Jesus Kristus?
    Accepteras som profet av såväl islam som kristendom, två världseligioner.

    Hur ser du på Jesus Kristus då?
    Har noterat att ”Vetenskapliga Partiet” har kommenterat här ibland men vetenskap är väsensskilt från tro.

    Det ligger i sakens natur.
    Strävar du efter att finna ”Higgs boson” eller någonting annat, kanske högre? Vilket väljer du?

    Stalin kindly greetings

    Svara
 26. G

   /  05/14/2019

  ”Bortom den perfekta stormen
  Sverige går in i en lågkonjunktur som ingen idag kan se omfattningen av. Lågkonjunkturen har fått en snabbstart med den halvering av uppräkningen av statsbidragen till kommunerna för 2019. Av tio efterfrågade miljarder kronor i budgetförstärkning via statsbidragen fick kommunerna endast hälften i höstpropositionen och ingen tilldelning alls i tilläggspropositionen.

  Till sommaren införs mer generösa regler för anhöriginvandring som en del av fyrpartiuppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centeroartiet och Liberalerna. I framtiden vill de fyra partierna också att en ny så kallad humanitär skyddsgrund ska införas för dem som söker uppehållstillstånd i Sverige. Det skulle ge fler personer möjlighet att få stanna.

  Med knappa två veckor kvar till valet till EUP presenterar Yougov en opinionsundersökning om väljarnas viktigaste frågor. Drygt 8 000 personer i åtta länder har intervjuats på nätet mellan den 16 och 29 april. De åtta länderna är: Tyskland, Polen, Spanien, Ungern, Italien, Belgien, Frankrike och Sverige. Intervjuerna är gjorda för El País, Le Soir och ytterligare sex europeiska dagstidningar som publicerades under måndagen och återges av Europaportalen.

  En av frågorna i undersökningen var – Instämmer du i påståendet: “Mitt land bör inte ta emot fler flyktingar från konfliktområden”:

  Attityderna skiftar mellan länderna. Svenskarna hör till de mest kritiska till att ta emot fler flyktingar. Drygt hälften, 51 procent, av de tillfrågade svenskarna instämmer i påståendet ”mitt land bör inte ta emot fler flyktingar från konfliktområden”. Sverige hamnar bara efter Polen och Italien, som bägge landar på 53 procent, när det gäller motståndet mot att ta emot fler flyktingar.

  Svenskarna sticker också ut genom att ha störst andel EU-skeptiker. Var fjärde svensk i undersökningen instämmer inte alls eller bara lite i påståendet att det är bra för Sverige att vara med i EU. Samtidigt svarar 55 procent att det är ganska eller mycket bra för Sverige, men det är en lägre siffra än snittet bland alla intervjuade – 61 procent. Tidigare enkätundersökningar har dock visat på ett större svenskt EU-stöd. Detta stöd ser nu ut att sjunka.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2019/05/bortom-den-perfekta-stormen/
  https://www.europaportalen.se/2019/05/migration-och-klimat-viktigaste-valfragorna-europeerna

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Alltså…

   Förra veckan så påpekade SVT EU-korre att Sverige sticker ut (sticka ut på fel sätt är Sveriges mästare på) genom att ”klimat och miljö” hamnar i toppen av viktiga frågor i EU-valet enligt de vanliga mätningarna från Sifo, Novus, men i många andra EU-länder toppar ”migration” och klimatfrågan hamnar längre ner. Det är väl inte så konstigt, för media pushar ju verkligen klimatfrågan 24/7, och många svenska väljare litar ju verkligen helhjärtat på svensk media fortfarande och tänker inget själv, då blir det så här. Den som någon gång, någonstans i media, har hört eller fram till valet kommer höra en kritisk röst, en motpol till hur media, medias ”experter” och 7-partiet beskriver klimatfrågan, den kan ju posta om det här i kommentarsfältet, om någon dyker upp och rör om i klimatgrytan. För det är verkligen enformigt så det skriker om det. Förut var det bara ”migrationsexperter” som skulle beskriva allt det positiva ett land får och gigantiska miljardvinster *på sikt*, kritiker fick inte vara med och höras. Nu är det ”klimatexperter” som beskriver allt det dåliga och jordens undergång om inget görs NU NU NU, byt bil för fan, köp en lådcykel, kritiker får inte vara med och höras.

   Svara
   • G

     /  05/14/2019

    Forts. Dock känns det som om det är en än striktare ”klimatkorridor” nu än när migrationen var som hetast runt 2015 med folkvandringar osv osv, då hördes inte många motargument i början men nu så tillåts båda sidor i migrationsfrågan, även om det fortfarande inte är helt jämt. Men ännu i klimatfrågan är det knäpptyst, endast ena sidan som hörs, motargumenten lyser med sin frånvaro. Ett stort problem generellt i svensk media att det är såhär låst när en fråga hettas upp av media, och aktivistpolitiker i samklang, men media tillåter/intervjuar och frågar bara folk från klimatångest-sidan, som bara håller med om medias frågor och gråter ut (som 87 influensamänniskor), inte låter båda sidor få plats på scen från början.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/14/2019

     Dessutom är ju journalister om möjligt ännu mer okunniga när det gäller naturvetenskap än när det gäller statskunskap och demografi. De har ju inte förmågan att kritiskt utvärdera forskningen och fokusera på rätt saker. Korridoren beror inte bara på miljöpartism utan även på inkompetens.

     Svara
 27. Gorby

   /  05/14/2019

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Haha. Fi fan så roligt. *it’s okay when we do it*

   Svara
  • robbe

    /  05/14/2019

   det finns ett guldkorn i artikeln, fröken eu-pamp får 40.000 om året i kontorsbidrag

   Enligt SVT:s enkät har Malin Björk i stället använt kontorsersättningen till bland annat telefonräkningar, hyran av ett Stockholmskontor och kontorsmaterial. ”Jag har också köpt in hundra kaffekoppar och [b]ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på[/b]”.

   Varför köper kommunisten massor av plastklitorisar? Jo hon vill ge kommunistmännen en chans att hitta en :)))
   Ska tydligen ha varit en väldigt annorlunda easter egg hunt i vänsterpartiet i år:)))

   Svara
   • MiT

     /  05/14/2019

    Det är väl t o m 40 000 i månaden i kontorsbidrag…?

    Svara
    • G

      /  05/14/2019

     Klitorisbidrag

     Svara
     • Törnrosa

       /  05/15/2019

      Fruktansvärt smaklös politiker. Och hennes boss passar på att skylla hennes kolleger för att sno pengar. Jag kan inte tolka följande uttalande på annat sätt.

      Jonas Sjöstedt: Till skillnad från andra stoppar Malin Björk inte de pengarna -kontorsbidraget – i egen ficka

      Är det meningen att Malin Björk, med plastklitorisar, ska tillfredsställa kåtheten i EU-parlamentet? Eller vad är det frågan om.Jag förstår inte. mvh

   • weasel

     /  05/14/2019

    ”Enligt SVT:s enkät har Malin Björk i stället använt kontorsersättningen till bland annat telefonräkningar, hyran av ett Stockholmskontor och kontorsmaterial. ”Jag har också köpt in hundra kaffekoppar och [b]ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på[/b]”.

    Det här får mig av någon anledning att tänka på en riksdagsdebatt för två-tre veckor sedan.
    I den debatten stod Malins partiledare Jonas Sjöstedt och anklagade Jimmie Åkesson för att SD´s EU-parlamentariker hade fuskat med kontorsersättningen.
    Förmodligen var det nog sista gången som Jonas gjorde det… 🙂

    Svara
  • G

    /  05/14/2019

   ”Jonas Sjöstedts ord – försvarar EU-toppen”
   https://www.expressen.se/nyheter/eu-valet-2019/eu-politiker-tog-ut-en-miljon-i-reseersattning-/

   ”Malin Björk med 3D-klitoris.”…

   Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Bra att reagera och jag känner helhjärtat med henne och alla andra i samma eller liknande situation, men damens twitterprofil: ”Pensionerad leg specialistsjuksköterska med ❤ till vänster, som sig bör i en humanistkropp."

   Politiker i 7-partiet har ej "humanistkropp" gentemot svenska fattigpensionärer som dig, dags inse det och sluta tro på att våra pengar är till för att räcka och hjälpa alla i nöd inom som utom landet, när du själv är medveten om din egen situation och vägrar acceptera den, vad det iaf låter som. Dags göra konsekvensanalys och omvärdera. Varför har du det så knapert och vem kan göra något åt det. Humanistvänstern regerar Sverige nu med hjälp av C och L, har de någon plan på att du snart kommer få det avsevärt bättre? Nej. Så tänk om.

   Svara
   • Senior

     /  05/15/2019

    Scharlatanerna ”Humanistvänstern” har regerat landet i stort sett i 100 år…….

    Måste dock ge dem credd för att de liksom Sovjet har kunnat hålla ut så här länge. De flesta scharlataner socialister brukar köra landet i botten mycket snabbare än så.

    -Fast det kanske är den strävsamma och lättlurade befolkningens förtjänst i slutändan, att de står ut med tokigheterna utan nämnvärda protester….?

    -Detta öde får man tyvärr om man har hjärtat till vänster, problemet är att de fokuserar så hårt att hålla hjärtat på plats i kroppen att de ignorerar hjärnan och dess signaler helt och hållet…..

    Svara
 28. G

   /  05/14/2019

  ”De vill utlysa klimatnödläge

  Ett tiotal tappra själar trotsade i fredags regn och rusk för ännu en klimatdemonstration. ”Vi hoppas folk som går förbi får något att tänka på”, säger Stina Sköld i Naturskyddsföreningens klimatgrupp.

  Vi står här varje fredag för att vi vill påminna folk om att vi står inför en klimatkris, säger Stina Sköld.

  Storbritannien utlyste nyligen klimatnödläge, nu vill klimatdemonstranterna i Hörsalsparken att Norrköpings kommun gör samma sak och går i bräschen i Sverige.

  – Då erkänner man att vi är i ett nödläge och att klimatfrågan ska vara prioriterad vid alla politiska beslut. Att det ska stå över allt annat.
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/de-vill-utlysa-klimatnodlage-om6100083.aspx

  Svara
 29. G

   /  05/14/2019

  ”30 000 färre skolmåltider i Angered under ramadan

  Under ramadan fastar muslimer världen om. På skolorna i Angered minskar luncher med många tusentals portioner och svinnet ökat.

  – Det är väldigt tråkigt och ett slöseri, säger köksmästaren Jeanette

  Bland elever i Angered är det många som fastar vilket ger konsekvenser på skolköken.

  – Det är inget som anmäls så det kan variera från dag till dag så vi får ju gissa och chansa, säger Jeanette Möller som är köksmästare på centralköket i Hjällbo.

  Hon berättar att svinnet ökar under fastemånaden.

  – Det brukar bli mellan 10-15 kg svinn per dag, ibland uppåt 20. Och det är ju tråkigt att slänga maten, det är ett slöseri.

  I stadsdelen Angered tillagas cirka 5000 portioner mat till skolorna i området per dag, och under ramadan, som pågår under nästan en månad, är det 30 procent färre som äter. Under fastemånaden motsvarar det 30 000 måltider mat.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/30000-farre-skolmaltider-i-angered-under-ramadan

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Plockar man in Mellanöstern, får man Mellanöstern.

   Lösningen är enkel. Alla skolbarn konverterar till islam och man stänger skolköket under ramadan. Det lär väl inte vara många barn kvar som inte är muslimer i en del skolor numera i vilket fall som helst.

   Svara
  • Rikard

    /  05/14/2019

   Hej.

   Stäng skolköken, sänk kommunalskatten med motsvarande kostnad och låt föräldrarna ombesörja skaffning för sin yngel.

   Problem? Löst!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 30. G

   /  05/14/2019

  ”Motormännen byter namn: ”Vi behöver bli mer inkluderande”

  Intresseorganisationen Motormännens Riksförbund byter nu namn till Riksförbundet M Sverige. Anledningen är att man inte vill upplevas som exkluderande.
  https://nyheteridag.se/motormannen-byter-namn-vi-behover-bli-mer-inkluderande/

  ”– Vi lämnar vårt otidsenliga namn för att markera att vi är en mötesplats för alla Sveriges bilister, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på M Sverige.

  Diskussioner om ett namnbyte har pågått i flera år. Första gången frågan kom upp på en kongress var 2003. Kongressen 2016 gav i uppdrag åt förbundsstyrelsen att utreda frågan om att byta namn på organisationen. Frågan om namnbyte lyftes även i en motion till kongressen 2018.

  Under 2018 genomfördes en kvalitativ varumärkesundersökning bland medlemmar och potentiella medlemmar. Samtidigt deltog klubbar och avdelningar i workshops för att aktivt bidra i utvecklingen av den nya varumärkesplattformen. Undersökningen och resultatet av klubbarnas arbete samstämmer i bilden av Motormännen i dag och i vad som krävs av organisationen för att uppfattas som den optimala intresseorganisationen för bilister i framtiden. Slutsatsen är att vi behöver behålla de värden som gör oss starka, som att vi är trovärdiga, pålitliga och trygga. Samtidigt behöver vi tona ner och ta bort de värden som gör att många potentiella medlemmar inte känner att vårt erbjudande tilltalar dem.

  Något som klart framkom i detta arbete var att ett namnbyte var nödvändigt för att attrahera fler och yngre målgrupper. Namnet Motormännen i sig upplevs exkluderande för många potentiella medlemmar. Vi behöver bli mer inkluderande och ha större spridning i ålder, kön, geografisk hemvist och bakgrund.

  Samtidigt framhölls vikten av att behålla den gamla logotypen. M-märket står för alla de värden som gör organisationen tilltalande. Den röda färgen symboliserar passion, de tre kronorna visar på tradition och trovärdighet samt att vi är en svensk organisation. Utformningen av logotypen som smalnar uppåt och de vita kantlinjerna visar en väg som leder framåt. Själva bokstaven ”M” symboliserar inte bara Motor, utan också Mötesplats på vägen. Organisationen blir därmed en mötesplats för alla Sveriges bilister.

  Vi måste fortsätta utvecklas för att upplevas som en av Sveriges viktigaste intresseorganisationer även i framtiden. På så sätt kan vi göra skillnad för alla Sveriges trafikanter.”
  https://msverige.se/om-oss/organisation/nu-byter-vi-namn/

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Kommentarsfältet under videon är öppet, just nu är det 0 kommentarer, men jag undrar hur länge det förblir så LOL! Men om det tar fart misstänker jag att istället för att bemöta kritik och hålla det öppet så lär nog hela kommentarsfältet stängs direkt när det hettar till.

   Svara
  • MiT

    /  05/14/2019

   Svara
   • Senior

     /  05/15/2019

    Motormännen har alltså nu blivit motorhennen; ett gäng ryggradslösa fjantar.
    -Precis som byggnads med sina fittmössor.

    Jag säger som kommunisterna feministerna själva säger när de får kritik för att de är exkluderande: ”det står dem fritt att starta en egen klubb/förbund/nätverk, etc. Dvs. allt de gör som de just precis kritiserar män för att göra…

    Svara
  • ”Riksförbundet M Sverige” får mig bara att tänka på Moderaterna…

   Svara
   • G

     /  05/14/2019

    Ja. Fantasilöst så det stinker om det.

    Svara
   • x

     /  05/14/2019

    Hade de varit lite smarta, så hade de kunna göra tre flugor på smällen genom att kalla sig för ”Motormens Riksförbund” istället.
    1. De hade kunnat behålla alla gamla manliga medlemmar genom att påstå att ”mens” betyder mans/herr.
    2. De hade samtidigt varit ”inkluderande” mot kvinnor genom att påstå att ”mens” betyder ”röda faran”.
    3. De hade kunna locka fler ungdomar med den nya ”moderna” stavningen av ”männen” på engelska…

    Svara
    • Motkraft

      /  05/14/2019

     Jag röstar för ”Motorhenens Riksförbund” 😉

     Jag gissar att noll av nuvarande kvinnliga medlemmar bryr sig ett dugg om att råkar stå ”männens” i namnet, de vet vad organisationen handlar om ändå.

     Och min gissning är att vid utvärderingen om ett år eller så, så har det tillkommit noll nya kvinnliga medlemmar som tidigare sett sig som ”exkluderade”.

     Svara
  • Jans

    /  05/14/2019

   Att en organisation byter namn är kanske inte någon större märkvärdighet men vad i hela fridens namn plockar de bort ordet ”motor” för? ”Riksförbundet M” låter ju som en moderatorganisation.

   Det är tydligen inte bara könsbestämningen som är problemet här utan även associationen till motorer.

   Svara
   • G

     /  05/14/2019

    ”utan även associationen till motorer.”

    Ja, usch ja! Säkert gick sektanalysen till så att många män tenderar att ha en förkärlek till allt som har med motorer att göra, inte minst bilar.

    Svara
   • Sune

     /  05/14/2019

    ”Motor” ger obra associationer till förbränningsmotor och det kan vi ju inte ha givet den rådande klimatpaniken. Jag föreslår Framdrivningspersonerna, underförstått att framdrivning kan ske med pedalkraft eller segel.

    Svara
  • MiT

    /  05/14/2019

   Svara
 31. G

   /  05/14/2019

  ”Experten om psykiska ohälsan hos män: Vi gör skillnad redan på bebisar

  Varför vittnar så många killar och män om ensamhet, isolering och att de inte vågar prata om sina problem?

  Enligt författaren och experten Kajsa Wahlström handlar det om könsroller som cementeras tidigt.

  – Vi gör skillnad redan på bebisar, säger hon.

  Författaren Kajsa Wahlström, som kallar sig för jämställdhetspedagog, har arbetat med genusfrågor i flera decennier, bland annat i förskolor, skolor och i olika föräldragrupper. Hon anser att många av dagens samhällsproblem, som våld och psykisk ohälsa, kan lösas genom ett gediget jämställdhetsarbete.

  Kajsa Wahlström ger ett exempel på hur vi uppfostrar olika beroende på kön.

  – När en tjej lär sig cykla säger vi ”Lisa, akta dig, du kan ramla”. När en kille lär sig cykla säger vi ”Heja Thomas, vad snabbt det går”. Pojkarna lär sig att de ska vara tåliga, flickorna att bli försiktiga. Men både pojkar och flickor har rätt att lära sig att både akta sig och att utsätta sig för risker. Att behöva leva upp till en machobild är jobbigt, många orkar inte till slut, säger Kajsa Wahlström.

  Så vad ska man göra som förälder för att lära sina pojkar att våga prata?

  – Stanna upp. Läs på kvällen för din son, se till så att han har sällskap, att ni gör saker tillsammans. Skapa gemenskap – tidigt, säger Kajsa Wahlström.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRAy2o/experten-om-psykiska-ohalsan-hos-man-vi-gor-skillnad-redan-pa-bebisar

  Svara
 32. G

   /  05/14/2019

  ”Kvinna döms för att ha delat mordvideo

  En 29-årig kvinna har dömts för att ha delat en video som visar det brutala mordet på en dansk kvinna i Marocko. Kvinnan döms till tre månaders fängelse samt att betala 2 000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar.

  Fängelsestraffet blir dock villkorligt om 29-åringen utför samhällstjänst.

  – Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.

  En rad personer i Danmark har delgetts misstanke om att ha delat videon. Måndagens dom i Næstved tros vara den första som faller i ärendet. Brottet gäller spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.

  Det var den 17 december i fjol en dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet. De fyra män som misstänks för att ha genomfört morden är alla hemmahörande i den närliggande turiststaden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9v8b6E/kvinna-doms-for-att-ha-delat-mordvideo

  ”Kvinde straffes med samfundstjeneste for at dele drabsvideo”
  https://www.bt.dk/krimi/kvinde-straffes-med-samfundstjeneste-for-at-dele-drabsvideo

  Hade jag varit en av den mördade kvinnans föräldrar så hade jag givit tillbaka skadeståndet på 2000kr till den dömda 29-åriga kvinna. Inte fan ska jag ha pengar för att folk upplyser andra människor genom att dela sådant här. Tack men nej tack. Nån måtta får det ta mig fan vara.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/14/2019

   Hade inte föräldrarna velat känna till den där typen av våld innan de själva släppte iväg sina barn till ett livsfarligt område?

   Det är helt makalöst och mycket svenskt beteende av Danmark i det här fallet. Att berätta om det bestialistka våld som förekommer i arabvärlden (hej Ledarsidorna och det fantastiska Marocko) genom att dela bilder av det är alltså det som danskt rättsväsende tyckte man skulle ta i med hårdhandskarna mot?

   Jag förstår att videon väcker extremt obehag, inte minst hos anhöriga och jag har inte vågat titta på den själv men att börja jaga dem som visar hur världen ser ut är verkligen fel. Möjligen kan jag tycka straff är ok om man delar videon i ett totalt felaktigt sammanhang och utan att varna så att känsliga (som jag) eller barn råkar se den i ett sammanhang där den inte borde finnas, t.ex. en sajt för barn, en sajt för försäljning av garner o.s.v.

   Svara
 33. G

   /  05/14/2019

  ”Ungdomsgårdar i Stockholm infiltrerades av kriminella gäng

  Kriminella gäng har infiltrerat flera ungdomsgårdar i förorter till Stockholm, rapporterar Expressen. En ungdomsgård i Sollentuna stängdes ned i mars, och i Rinkeby har kommunen, efter diskussion med polis, beslutat att portförbjuda alla över 16 år från ungdomsgårdarnas verksamhet.

  I mars stängde Sollentuna kommun ungdomsgården Northside och upprättade en polisanmälan efter att det kommit uppgifter problem på ungdomsgården. Utredningen blev nyligen klar och visade att det förekommit grova missförhållanden, som sexuella trakasserier, systematiska kräkningar och våld som bestraffning, rapporterar Mitti.

  Utredningen visar också att kriminella haft hög status på Northside, att personal och ungdomar varit öppet HBTQ-fientliga och att verksamheten haft en islamistisk prägel som bejakat hederskultur. Kommunen ska också ha anställt personal som anses grovt kriminella av polisen, skriver Expressen.”
  https://nyheteridag.se/ungdomsgardar-i-stockholm-infiltrerades-av-kriminella-gang/
  https://www.expressen.se/nyheter/ungdomsgardar-tvingas-stanga-har-infiltrerats-av-kriminella-gang/
  https://mitti.se/nyheter/northside-trakasserier-krankningar/?omrade=sollentuna&view=app
  https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/fritidsgard-stangs-efter-misstankta-sexuella-trakasserier/repsei!DHS3MuICynwhOXMTHFYWSg/

  ”– Det är rent ut sagt för jävligt. Det är under all kritik. Vi vill ju skapa trygghet, vi jobbar väldigt intensivt med trygghetsskapande arbete i kommunen. När vi då ser en av våra fritidsgårdar där den här typen av händelser, situationer och oacceptabelt beteende tydligen förekommit under en längre tid, då måste vi stänga ner den, säger Henrik Thunes, (M), kommunstyrelsens ordförande till SVT Nyheter Stockholm.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/grova-missforhallanden-pa-fritidsgard-i-sollentuna

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Fi kom med följande ide 2016. Detta normkritiska värdegrundsarbete biter säkerligen på islamister i grovt kriminella gäng….

   ”Dags att lyssna på tjejerna i förorten

   På fritidsgårdarna är tjejerna i minoritet: sju av tio ungdomar på svenska fritidsgårdar är killar. Så här ser det ut i hela landet och i hela Stockholm, och så har det varit länge. Därför ska det till hösten starta en ny fritidsgård i Hjulsta, i nordvästra Stockholm. Den ska ha tjejprofil, med aktiviteter som tilltalar unga tjejer, och arbeta med att ge dem makt och inflytande över sina liv.

   Jämställdhetsarbete på vanliga fritidsgårdar står inte i motsättning till att skapa handlingsutrymme för tjejer genom fritidsgårdar med tjejprofil.

   Arbetet med jämställdhet och normkritik som pågår på flera fritidsgårdar måste fortsätta och prioriteras.

   En fritidsgård med tjejprofil som sätter tjejer i främsta rummet kan vara en väg att erövra även andra arenor. För när tjejer samlar sig, organiserar sig och hämtar styrka hos varandra, då skakar patriarkatet i grunden.”
   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/6nygMQ/dags-att-lyssna-pa-tjejerna-i-fororten

   Åh fy fan vad det skakar. Jag känner patriarkatbävningen hela vägen hit.

   Svara
 34. G

   /  05/14/2019

  HA! HA! HA! HA! Så jävla roooligt och befriande för en gångs skull! Jag är så jävla trött på medvetna missförstånd, smutskastningsattacker och allmän polarisering pga osakliga puckon till politiker, så något sådant här var välkommet, även om det nu var i kära grannlandet och inte i Sverige så smittar positiva av sig lite. HAHAHA! Toppen toppen toppen! . Ett skratt förlänger livet som min mormor sade 😛

  ”Liberal politiker letar väljare på porrsajt

  Folketingsledamoten Joachim B. Olsen har köpt annonsplats på porrsajten Pornhub inför det danska valet den 5 juni.

  Annonsen uppmanar väljarna att rösta på ”Jokke” så snart de slutat ”gokke”.

  Annonsens uppmaning är något rak och enkel.

  Så snart tittaren slutat ”gokke” ska denne i stället och gå och rösta på Jokke, eller Joachim B. Olsen, som han egentligen heter.

  Det politiska budskapet syns just nu på Pornhub, en av världens största porrsidor.

  – Jag tycker det är ett roligt inslag. Min kampanj är till 95 procent allvarlig, och då finns det plats med ett skämtsamt inslag. Jag tycker det ska vara så under en lång kampanj, säger Joachim B Olsen till det danska public service företaget DR.

  Joachim B. Olsen kandiderar till folketinget för Liberal Alliance och säger att hans något unika annonsering har fått en övervägande positiv respons från allmänheten.

  Samtidigt har det även framkommit kritiska röster.

  – Jag förstår att en del personer har blivit upprörda. Man kan inte säga någonting i dag utan att folk blir upprörda. Det bryr jag mig inte om. De som känner mig som politiker vet att jag är en seriös politiker. Men jag har också humor och det syns, säger han.
  ..[..]..
  Jag hoppas folk fick ett gott skratt. Jag har fått mycket positiva reaktioner. Det stormar in meddelanden under dagen. Folk tycker verkligen att detta är kul. Jag vet inte om jag vinner väljare på det. Men om jag kan få folk att skratta och inte alltid vara pretentiös, så är det bra, säger Joachim B. Olsen.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/liberal-politiker-letar-valjare-pa-porrsajt/

  Svara
 35. G

   /  05/14/2019

  ”Annika Strandhäll anklagas för lögn av topptjänstemän

  Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll anklagas för att ha ljugit och vilselett riksdagens konstitutionsutskott, KU, i ”affären” om sparkade Ann-Marie Begler från Försäkringskassan. Anklagelserna mot ministern riktas i ett brev från två tidigare topptjänstemän inom Försäkringskassan och är ställt direkt till KU:s ledamöter och skickat för kännedom till Socialdepartementet. Brevskrivarna slår ner på Annika Strandhälls påstående om att kritik har framförts vid flera tillfällen till Ann-Marie Begler innan hon petades.

  ”Statsrådets beskrivning av de aktuella samtalen är grovt missvisande”, anser de två.”
  https://www.expressen.se/dinapengar/forsakringar/annika-strandhall-anklagas-for-logn-av-topptjansteman/

  Svara
 36. G

   /  05/14/2019

  Det. Tar. Ta. Mig. Fan. Aldrig. Slut. Se videon i slutet ”Beatrice hjälper skråmos barn”

  ”Deras dotter blev IS-hustru i Syrien

  Kvinnan lämnade Västsverige och anslöt sig till Islamiska staten i Syrien.

  Där har hon, skriver GP, fått tre barn – varav ett dött – med IS-terrorister och mist tre makar.

  – Det är så fruktansvärt att det knappt går att ta in, säger pappan till Göteborgs-Posten om kvinnan som också uppges vara gudmor till döde IS-terroristen Michael Skråmos sju barn.

  Den nu 26-åriga kvinnan växte upp i ett välbeställt hem i Göteborg med två svenska föräldrar, skriver GP.

  Efter att ha konverterat till islam och gift sig med sin pojkvän reste hon i december 2013 till Turkiet där hennes man befann sig.

  Enligt hennes egen beskrivning skulle hon bara hälsa på.

  Men hon kom inte tillbaka. I stället tog de sig över gränsen och in i Syrien där de anslöt sig till IS.

  Under åren hos terrorsekten har hon fött tre barn. Samtidigt har hon gift om sig två gånger, sedan hennes makar dött.

  Den tredje maken dog innan han hann komma fram till Baghuz där IS till sist besegrades.

  Sommaren 2018 dog även ett av barnen efter en tids sjukdom.

  Efter att Baghuz slutligen befriats överlämnade sig den 26-åriga kvinnan till de kurdledda styrkorna SDF tillsammans med flera andra svenska familjer.

  Bland dem IS-terroristen Michael Skråmos barn, som kvinnan enligt GP blivit gudmor till.

  – Man bär på en skam. Det är så nära en, samtidigt som man inte kan göra någonting. Vi har inte vågat vara för hårda av rädsla för att helt förlora kontakten, säger pappan till den 26-åriga kvinnan till GP.

  Genom ett videosamtal från flyktinglägret al-Hol i norra Syrien, där hon befinner sig, fick föräldrarna se bilder på sin dotter. De berättar för GP att hon var kraftigt avmagrad.

  Kvinnans föräldrar begav sig kort därpå till Syrien för att hitta dottern.

  ”Det är ju ändå ens älskade barn”, menar de.

  Samtidigt är de medvetna om att hon tillhört en terrorgrupp som begått fasansfulla brott.

  – Det är så fruktansvärt att det knappt går att ta in. Vi tänker att hon dels har blivit hjärntvättad, dels att hon inte har kunnat ta sig därifrån. Kvinnor har ju inte fått röra sig själva. Samtidigt är man förbannad, säger pappan till GP.

  På frågan om de kan förstå att hon får skylla sig själv och att hon inte ska få komma tillbaka till Sverige svarar de:

  – Vad som ska hända får någon annan avgöra, men även om hon har gjort fel så borde hon få överleva. Sverige dömer inte folk till döden, säger de till GP.”
  https://www.expressen.se/gt/deras-dotter-blev-is-hustru-i-syrien-/

  Svara
 37. G

   /  05/14/2019

  ”Sara Skyttedal fick hård kritik när hon inte valde mellan Emmanuel Macron och Victor Orban.

  I ”P1 Morgons” utfrågning försvarar hon sitt uttalande.

  – Det jag sa var att valet inte handlar om Macron eller Orban. Jag tycker man ger en skev bild när man försöker måla upp debatten i EU så binärt. Att man antingen behöver välja Orban eller Macrons väg. Mitt parti går till val att vi vill stoppa båda de här krafterna, säger hon och fortsätter:

  – Om man lyssnar på hela intervjun i DN så tycker jag det framgår glasklart att jag hellre ser ett samarbete med Macron. Det är stora skillnader mellan de företrädarna. Men det är destruktivt för EU-debatten, att det handlar om gott mot ont.”
  https://www.expressen.se/nyheter/eu-valet-2019/sara-skyttedal-sverige-ska-ha-fullt-utrymme/

  Svara
 38. G

   /  05/14/2019

  Svara
 39. G

   /  05/14/2019

  Svara
 40. G

   /  05/14/2019

  Svara
 41. G

   /  05/14/2019

  Svara
 42. G

   /  05/14/2019

  Svara
 43. MiT

   /  05/14/2019

  Svara
 44. MiT

   /  05/14/2019

  Svara
 45. MiT

   /  05/14/2019

  Morfadern har kampanjat en del på fb också. Undrar hur alla som stöttat honom känner sig nu när det kommer fram att han högst troligt bara varit en marionett för för sin fd fru, jihadist-kärringen så hon ska kunna fortsätta förgifta barnen?

  *https://www.facebook.com/patho.galvez/videos/10157384481924874/*

  Svara
  • Ivar L

    /  05/15/2019

   Lite som en illustration över hur Sverige kommer utvecklas. Galvez är som de svenska partier som låter sig infiltreras av islamismen. Islamismen är starkare och vinner till slut. Tålamod är en vinnare i rävspel.

   Svara
 46. G

   /  05/14/2019

  ”Busch Thor kom på besök

  På måndagen gjorde Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor en blixtvisit i Norrköping med anledning av det stundande EU-valet. Det blev ett tal i Hörsalsparken och sedan fotografering och mingel med fans och anhängare.

  En av dem som finns på plats och uttrycker sitt stöd för KD:s partiledare är 18-åriga Esther Squire som går Bild & Form på De Geer-gymnasiet. Folkbladet frågar vad det är som är speciellt med Ebba Busch Thor?

  – Hon är en stark, ung mamma som lyckats i politiken och jag tycker hon är en så bra förebild. Man tänker: ”om hon klarar det så kan jag också”, säger Esther Squire.

  För mig som ung tjej till höger står hon också för en feminism som inte är vänster och socialistisk, det tror jag att många unga attraheras av.
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/busch-thor-kom-pa-besok-om6104961.aspx

  Svara
 47. G

   /  05/14/2019

  ”C ställer in antirasistisk konferens med ”extremistgäng”

  En antirasistisk konferens i riksdagen anordnad av Centerpartiets Abir Al-Sahlani har ställts in sedan det uppdagats att Muslimska mänskliga rättighetskommittén bjudits in – en organisation som beskrivs som extrem.

  På onsdag var det planerat att hållas en konferens om afrofobi och islamofobi i riksdagens förstakammarsal. Arrangörer var riksdagsledamöterna Momodou Malcolm Jallow (V) och Abir Al-Sahlani (C) i samarbete med bland annat Afrosvenskarnas Riksorganisation.

  Arrangemanget har dock ställts in. På Facebook skriver Afrosvenskarnas Riksorganisation att ”efter att den högerpopulistiska bloggaren Rebecka Weidmo-Uvell uppmärksammat konferensen på sin hemsida och kommit med olika afrofobiska och islamofobiska anklagelser mot konferensen och de tänkta talarna meddelade plötsligt Al-Sahlani att Centerpartiet stoppat att konferensen hålls i riksdagen med hänvisning till någon ny regel gällande bokningsrutiner” ”.
  https://nyheteridag.se/c-staller-in-antirasistisk-konferens-med-extremistgang/

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   facebook.com/665044967/posts/10158587607554968?sfns=mo

   ”För mig är det otänkbart att medverka i sammanhang där det finns personer eller organisationer som inte drar en knivskarp gräns mot all form av extremism”

   Så i hennes ögon är då inte Sabuni eller sånt ”arbete” som han håller på med extremt på något sätt. Att vara såhär extremt fixerad vid hudfärg är alltså inte alls extremt. Jösses.

   Och: ”i samverkan med V och en civilsamhällsorganisation som precis släppt en rapport åt länsstyrelsen.”

   Det är alltså Sabuni och c/o det handlar om, hudfärgshandboken. C, V och hudfärgsnisse i samverkan. Detta: http://katerinamagasin.se/arvet-efter-socialdemokraternas-rasbiologiska-overgrepp-nu-kommer-handboken-hudfarg/
   https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/tjanster/publikationer/2019/vit-svart-eller-brun—handbok-om-aktiva-atgarder-kopplat-till-hudfarg.html

   Svara
 48. G

   /  05/14/2019

  ”Försvara demokratin och yttrandefriheten”. Facebook: Ehhh varför?!……

  ”Facebook bans Italian populist pages ahead of EU elections

  The social media giant Facebook has banned 23 noteworthy Italian populist pages with 2.5 million followers just two weeks ahead of the highly anticipated European elections.

  The vast majority of the 23 pages that were banned supported Italy’s currently governing coalition made up right and left wing populist parties La Lega (The League) and the 5-Star Movement (MS5), Italy’s La Stampa reports.

  Facebooks cited ‘hate speech’ and ‘divisive content’ regarding vaccines, immigrants, and Jewish people as justification for the drastic move.

  Apparently, the tech giant’s decision to ban these pages was informed by a report which was created by a leftist NGO by the name of Avaaz, which claims to focus on environmental campaigns and what they regard as ‘human rights’.

  A spokesperson from Facebook commented, saying, “We thank Avaaz for sharing its research so we could investigate…We are committed to protecting the integrity of the EU elections and around the world. We have removed a series of false and duplicate accounts that violated our policies on the subject of authenticity, as well as several pages for violation of the policy on changing the name.”

  “We have also taken action against some pages that have repeatedly spread misinformation. We will take further measures if we find other violations,” the spokesperson added.
  ..[..]..
  On top of this, Facebook has also apparently ‘weakened’ pages that it has arbitrarily deemed to be spreading content containing ‘fake news’ – presumably limiting their visibility to Facebook users.

  Facebook asserts that its primary motivation for banning these pages was that the page creators had initially chosen page themes which didn’t cite any involvement with political parties or movements, but which had later switched the themes.

  Included among the banned pages are ‘Lega Salvini Premier Santa Teresa of Riva’, ‘We want the 5-Star Movement in government’, which had 129,000 followers and nearly 700,000 interactions in just three months, ‘Lega Salvini Sulmona’ — which had 307,000 followers – ‘We Are 5 Stars’, as well as ‘Beppe Grillo for President’.

  Facebook’s most recent efforts in Italy to influence this May’s European elections are only the tip of the iceberg, according to Italian media.

  Earlier this month, Facebook opened up a ‘war room’ in Dublin, Ireland with 40 teams of full-time engineers, researchers, threat specialists, scientists, and experts for each country who devote their efforts to the European electoral campaign, according to the Italian La Repubblica.

  Apparently, there are 500 individuals working on the elections, with the help of 21 so-called ‘fact checkers’, working in 14 different languages.”
  https://voiceofeurope.com/2019/05/facebook-bans-italian-populist-pages-ahead-of-eu-elections/

  Svara
  • G

    /  05/14/2019

   Val i demokratier världen över måste skyddas och endast Facebookcertifierade källor får höras och synas. Brasilien, Indien (pågående val) och Europa. Fy fan så de håller på!

   ”Facebook set up a war room to combat misinformation ahead of Europe’s Parliamentary elections

   Similar to the one set up in the US in October 2018

   The Times says that the room is similar to the room that Facebook set up back in October 2018 ahead of the 2018 midterm elections in the United States, and elections in Brazil, which the company closed at the end of November. Facebook also set up a similar center in Delhi, ahead of this year’s elections in India. The reports says that this new room, located at Facebook’s European headquarters in Ireland, will remain open through the duration of the upcoming elections, which will be held between May 23rd and May 26th.”
   https://www.theverge.com/2019/5/5/18530337/facebook-european-parlimentary-election-war-room-misinformation

   Svara
  • G

    /  05/14/2019

   “We are fundamentally dealing with a security challenge,” said Nathaniel Gleicher, Facebook’s head of cybersecurity policy. “There are a set of actors that want to manipulate public debate.”

   Och det är väl ganska solklart att Facebook själv är en av dessa aktörer.

   Svara
 49. Q-Ken

   /  05/14/2019

  Intressant att då man klickar på länken till polisens sida framgår betydligt mer av signalementen än att gärningsmännen burit kavaj…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLKrPG/polisen-soker-kontakt-med-aldre-par-och-sportcykelkille-efter-valdtakt

  Svara
 50. MiT

   /  05/15/2019

  Svara
 51. Ivar L

   /  05/15/2019

  Med ganska stor säkerhet tror jag vi kan dra slutsatsen att mordförsöket utfördes av en immigrant av något slag. Hade det varit en högerextremist så hade spekulationerna i media varit i full gång, men det är oerhört stilla och tyst:
  https://www.jpost.com/Diaspora/Jewish-woman-stabbed-in-Sweden-589669

  Om hon blev knivhuggen på grund av att hon är jude eller om det handlar om ”vanligt gatuvåld”, typ rån återstår att höra men eftersom det inte skrivs något om rån så återstår inte sådär jättemånga alternativ än att det är en islamist eftersom gärninsmannen var känd av polisen. Av vilka andra skäl än rasism eller rån sticker en av polisen känd man kniven i en gammal dam på öppen gata? Psykisk sjukdom?

  Svara
 52. MiT

   /  05/15/2019

  Svara
 53. Ivar L

   /  05/15/2019

  Inte bara MENA.
  https://nyheteridag.se/tre-man-haktade-for-barnvaldtakt/
  ”I onsdags förra veckan häktades de tre männen i Falu tingsrätt. De är på sannolika skäl misstänkta för inblandning i en våldtäkt mot barn som ägde rum i början av maj på en ort i Dalarna.
  En litauisk medborgare i 30-årsåldern är misstänkt för att ha begått våldtäkten. De andra två – en man i 50-årsåldern vars hemort ligger i Litauen, samt en man i 20-årsåldern som är svensk medborgare från Somalia – är misstänkta för medhjälp till brottet. Alla tre förnekar brott.”

  Det här är inte första gången vi ser litauer figurera i utredningar kring allvarliga brott.
  Vi minns Lisa Holm och det är välkänt att många stöld och smugglarligor kommer från Litauen. Även trafficking har ofta kopplingar till Litauen såsom t.ex. fallet Danguole (som är förlagan till filmen Lilja 4-ever).
  https://www.svtplay.se/video/21963326/josefsson/josefsson-sasong-1-avsnitt-1?start=auto&tab=2019

  Det är ett relativt litet land, visserligen hyfsat nära Sverige men ändå. Vadan denna överrepresentation? De andra baltiska länderna kanske inte är jättesuper de heller men Litauen står ut som klart värre.

  Svara
 54. Janne

   /  05/15/2019

  Helle Klein, Henry Ascher, Aron & Harry Flam och andra globalister måste bekämpas med det enda språk dom förstår. När dom öppnar sina lömska munnar och bräker om ”Baaaaarrrrnen!” svarar man med en hård käftsmäll, en serie örfilar eller rentav en tjära-med-fjädrar-behandling. Det enda språk dom förstår, den hebreiska vägen.

  Svara
 55. Nils Hult

   /  05/16/2019

  Debatten gled iväg från drivmedelspriser till Skråmobarn och annat men vad gäller DRIVMEDEL så har priserna skenat på grund av SKATT och inget annat. Vi fick ju superchocken på 1970-talet då araberna insåg värdet, sen har det riktiga priset varierat och periodvis sjunkit men politikerna har ju riggat skatterna så att priset alltid ska öka samtidigt som avdraget 18,50 kr per mil parkerats sedan 2007. Skamligt, men betänk att alla politiska partier är inblandade. (Åtminstone dom som suttit i regering någon gång sedan 1987.) Sen kan ju alla vänsterkrafter hacka i sig att invandringen sedan 1980 ökat Sveriges befolkning med 25% sedan ca 1980 och det ökar ju ”Sveriges” utsläpp men det är ju egentligen araber och afrikaner som ökat energikonsumtionen bara på grund av det enkla faktumet att mer folk i ett land gör att den ekonomiska aktiviteten ökar.
  Sen måste jag säga att bensinupproret 3.0 verkar vara ett tema på ”hot och hat” som miljökrafterna odlar. Vi tänker på veganer som bränner kötttransporter, veganer som hotar kosläpp, ”djurvänner” som släpper ut minkar som skadar det naturliga livet på marken. Här har vi praktiskt genomfört ”hot och hat” till skillnad från diverse skriverier på social medier som är att betrakta som ”blaha blaha” jämfört med veganernas hat.
  Ett dokument som sprids är https://alfguide.files.wordpress.com/2018/01/sk.pdf
  En hemsk manual om hur man begår brott och hur man kommer undan ansvar.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: