Typiskt statsmedia

Bensinupproret 2.0 har samlat ihop över en halv miljon medlemmar på fb. Det är fan inte dåligt alltså. Även om det är väldigt lätt att gå med i fb-grupp, det är ju en helt annan sak än att göra nåt irl så att säga, så är det anmärkningsvärt många som är med i gruppen.

Det är alltså väldigt många som är med. Vad gör då svensk statsmedia?

Så där. 500 000 medlemmar och en demo idag men de tyckte inte att de skulle prata med en enda av dem utan givetvis ska man prata med en… sociolog… Kan det bli mer statsmedia än sådär?

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, föraktfullt kanske? Eller von oben? Är de ovetande om vad bilen betyder när man bor en bit ut på landet? Vet de inte att på många ställen kanske det i bästa fall går två bussar per dag? Tror de att man bara kan kliva ut på gatan och gå ner i tunnelbanan i Sveg?

Grejen är ju att bensinpriset påverkar massor av folk hårt, framför allt på landsbygden. Folk som inte har något alternativ till bilen. Som måste ha bilen till jobb, handla osv eftersom det inte finns nåt annat. Folk är oroliga, förbannade, trötta på det osv. Då tar SR in en sociolog? WHY? Är det för att visa hur mycket man faktiskt skiter i dem? Tänker de som Miljöpartiets Bolån, eller Bolund som han väl heter, att ”de kan ju köpa en Tesla” om det är för dyrt att tanka bilen?

Samma miljöparti som vill ta bort allt vad stabil elproduktion heter. Om alla i Sverige bytte till elbil imorgon, skulle man ens kunna ladda dem då? Hur ska det gå till när den stabila elen är borta till förmån för sol och vind? Ska man ringa till jobbet och säga ”Ledsen, kan inte komma idag, det blåste inget igår”?

Är ”de kan väl köpa en Tesla om det är för dyrt att tanka bilen” det nya ”de kan väl äta bakelser om de inte har bröd”?

Och de där idioterna som jämför med glasspriset är förmodligen så korkade att de inte ens förstår att folk inte är tvungna att köpa kanske 10 glassar varje dag bara för att ta sig till och från jobbet.

De, politiker, säger ju att priset inte alls beror på skatter (trots att ca 60% är skatt…) utan på vad som händer i omvärlden och media sjunger med i kören. Just nu säger man att priset stiger pga av högt oljepris. Samma höga oljepris som helt magiskt är lågt när samma politiker och media ska förklara varför Venezuela svälter.

Det måste vara magi!

MVH

MiT

 

Annonser
Lämna en kommentar

145 kommentarer

 1. MiT

   /  05/18/2019


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156467939368251&set=a.454058298250&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARB8_oFVaFYFGwrnOZz31uQGzAJGCmmNhZyywlyLNIiT2UtwS_6OCi18i2URB4MG6VBXVJIaymwGAT5LGL1SQVsWPfJ0c18CUh88MMyTuX0p2G4cEgt6UBeFVrX-VXADqiTw-VLgmlMVglkIsLRuzH6oZubFWGIvf5UTe3dWdB08_k4TtF9a97hdLLFO2hN5EqEcNzvD2_O7gHy4svhSiDESSqdrnWK7wVA5pf-mGiMRRGf5U4p7xMs6pN5Yf4RwFbpmucLQFNHWgRnyWNxBV8iVOw4s8grdXWuv1w9nyKgQeKYbi3XAQsoGF8NRh8ZF-Mi8UQvl6Fw_3su_h7kJjEYyZnyo_-a6rt9RPWP_euFlPq4BZT0sXGK0c3w&__tn__=H-R*

  Svara
  • Rikard

    /  05/18/2019

   Hej.

   Politiker är inte bättre än sina väljare.

   Och däri ligger både skuldbördan och förklaringen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 2. Weasel

   /  05/18/2019

  ”De ,politiker, säger ju att priset inte alls beror på skatter (trots att ca 60% är skatt…) utan på vad som händer i omvärlden..”

  Hmm..att bensinpriset är högre i Sverige än i Finland, Tyskland och Belgien måste väl bero på att det endast är sverige som påverkas av vad som händer i omvärlden…? 🙄

  Svara
  • Sune

    /  05/18/2019

   Sossarna skyller bensinpriset på situationen i Venezuela. Snacka om att skjuta sig själv i foten då Venezuelas prekära läge beror på socialism!

   Svara
   • Senior

     /  05/19/2019

    För att sossarna valt att köpa sin olja från sina kommunistkollegor i Venezuela.
    Internationalen…… Socialisterna stöttar varann tills alla är lika fattiga. Globalt.

    Svara
    • Kronblom

      /  05/19/2019

     Råoljan kommer till stor del från Ryssland och raffineras i Lysekil.

     Svara
     • Senior

       /  05/20/2019

      -Och Venezuela.
      Jag säger ju det; internationalen.

      Det fanns officiella siffror på detta för några år sedan, men jag hittar dem inte längre.

      Angående oljan är ju det ganska intressant ur ett annat perspektiv:

      I stort sett all olja Sverige importerar förädlas precis som du skriver till bränsle, som i sin tur till nästan hälften exporteras vidare.
      (Gamla siffror förvisso, för ett antal år sedan runt 40% om jag inte minns fel.)

      Vad säger vår ”gröna, feministiska, etc” regering om detta? Inte ett ord om det i media heller.

      Jag har dock en reservation i totalen;

      Det kan vara så att Sverige kör dubbelspel as usual och köper olja av elakingarna och säljer till de goda…

      Jag har ingen koll på exporten.

     • Kristian

       /  05/21/2019

      Nyaste jag hittar:
      https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2016/Rysk-olja-viktig-for-Sverige/
      44% Ryssland
      26% Norge
      13% Danmark
      10% Nigeria
      7% Venezuela
      Gissar att Venezuela är lägre nu …

      2014 kom en del av ökningen från ”sekretessbelagd”.

      Sverige exporterar en hel del, som Wilderäng påpekade för några år sedan: Ryssland är beroende av svenska raffinaderier.

     • Senior

       /  05/21/2019

      Se där, det var importen från Ryssland som låg på 40%.

      *Intressant notering som jag var ute efter:

      ”Det raffineras så mycket att Sverige faktiskt exporterar mer bensin och diesel än vi importerar.”

      Denna export korrumperar siffrorna de senare presenterar som om Sverige vore storförbrukare:

      ”Med hjälp av statistik från Joint Oil Database Initiative (JODI) kan internationella jämförelser göras som visar att Sverige är världens 22:a största importör av råolja. Detta kan ställas i relation till Sveriges folkmängd, där vi i en jämförelse baserat på FN:s skattning av alla länders population hamnar på plats 89.”

      Tittar vi på svensk förbrukning lär vi inte ligga i något extremt läge, eftersom mer än hälften raffineras och skeppas vidare, dvs någon annan förbrukar det….

      Hur som helst, vad säger vår feministiska, gröna regering om Sveriges inblandning i denna smutsiga hantering av fossilt bränsle, orsakande världens i närtid förestående död.

      -Där Sverige gör grova pengar på att förädla och exportera detta ämne som påverkar klimatet så negativt att jorden riskerar dö……..

      Den sekretessbelagda delen kan mest troligt härröra från avveckling eller rotation av beredskapslager.

      Dessutom, en intressant notering i förbigående efter 68/Palmevänsterns intåg i politiken. den stora omläggningen av Sveriges oljeaffärer under täckmanteln oljekrisen:

      ”Före oljekriserna på 1970-talet var det vanligast att oljan som importerades till Sverige kom från Mellanöstern.”

      Blev det några oljekriser alls i resten av världen?

      Sverige måste vara världens mest effektiva land:
      Vi räddade uppenbarligen resten av världen från att gå under av den då för mänskligheten livsviktiga oljan genom att införa bensinransonering under några få dagar i Sverige. -Resten av världen tutade på som vanligt.

      Jag minns mycket väl hur nyheterna då dominerades av inslag om OPEC, oljepriser och annat som, precis som dagens miljöpropaganda, skulle vända opinionen till politikernas agenda.

      Hela denna oljekris var bara en täckmantel för Sveriges 180 graders sväng gällande samarbetspartners på den politiska arenan.

      Vi socialiserades av politikerna

      Läs Theutenbergs ”dagböcker från UD”!

      *Denna kommentar kan innehålla spår av ironi i vissa lägen.

     • Senior

       /  05/21/2019

      Gällande media och socialisering kan nämnas i förbigående att ekonominyheterna, då kallad A-ekonomi, infördes ett par år innan den stora pensionsomläggningen.

      Från vårt gamla pensionssystem till ett nytt, kopplat till aktiemarknaden.
      -Vilken slump att vår ”oberoende” media börjar mjuka upp folk inför detta systemskifte innan det ens är officiellt…. Det finns otaliga fler exempel på denna indoktrinering socialisering via media.

  • killeri

    /  05/19/2019

   Bensinen kostar exakt lika mycket i Finland. Dieseln är billigare för en svensk som tankar i Torneå men vi som bor i Finland får årligen betala en extraskatt på dieseln så det jämnar ut sig.

   Svara
 3. Havre flarnstad

   /  05/18/2019

  Typiskt exempel på varför din blogg förtjänar sitt namn.

  P. S testa att köra duckduck.go istället för goggle (de spårar inte din surfning o ger helt andra sökresultat) sen säker du på Sweden och se vad omvärlden ser oss som.

  Sjklart är invandringen eller politikernas fel och oförmåga att sköta inv från början.

  Svara
 4. elina

   /  05/18/2019

  OT men så aktuellt. Har ni sett valaffischerna? Vilken reklambyrå har de använt? Gretas? Har sällan sett så erbarmligt, uselt, osammanhängande och meningslösa plakat utan innehåll.
  Har ni röstat?

  Svara
  • tompas11

    /  05/18/2019

   Nej röstar den 26:e. På vad då? AfS.

   Svara
  • Törnrosa

    /  05/18/2019

   Jag har röstat. På vad då? Alternativ för Sverige.

   Svara
 5. tompas11

   /  05/18/2019

  Med en skattesats på drygt 60 procent så finns det såklart marginal för att sänka skatten. Om viljan finns…

  Svara
  • Anderssonskans

    /  05/20/2019

   Om 60% är skatt, är skattesatsen 150%.

   Svara
 6. uffenordholm

   /  05/18/2019

  Nu går det fler än två bussar om dagen där jag bor, men det räcker inte för mig. Då jag inte själv kan påverka mina arbetstider så har jag ett val att göra: när jag slutar klockan 2200 kan jag antingen ta bilen hem, eller vänta i sisådär 100 minuter (dvs över 1,5 timmar!!) på nästa buss, så jag är hemma några minuter efter midnatt.

  Riktigt roligt har jag på lördagar: då börjar jag klockan 0900 på morgonen (och har alltså tagit busen ovan hem från jobbet på kvällen innan…). Den senaste buss jag kan ta, och ändå hinna till jobbet i tid, går klockan 0655.

  Extra roligt blir det dock på söndagen… Först har jag då kommit hem strax efter midnatt och kastat mig i säng innan jag ens har fått av mig skorna, och sedan måste jag ta bussen som går 0655, om jag vill hinna till jobbet i tid. Sedan går bussen hem 2335.

  Är det någon som undrar varför jag envisas med att ta bilen när jag skall till jobbet? Låt mig nu bara påpeka att orten jag bor i har strax under 10K invånare, och ligger ~1,5 mil ifrån huvudorten i kommunen (med 80+K invånare). Det finns alltså långt ”värre” platser där jag kunde bott! Och MP vill säkert att jag skall ta pendeltåg/tunnelbana till jobbet….

  Svara
  • Weasel

    /  05/18/2019

   MP skulle nog rekommendera dig att ta lådcykeln…

   Svara
  • elina

    /  05/18/2019

   Nej, du ska cykla förstås, eller ta häst och vagn. Nej, hästar är säkert miljösabotörer. Så cykel.

   Svara
  • Rikard

    /  05/18/2019

   Hej.

   Miljöpartisterna kan gärna förklara för mig hur jag skall transportera avfall och skrot de fyra milen till återvinningscentralen, utan bil. Man får nämligen inte transportera sopor på offentliga färdmedel.

   De kan också förklara hur jag skall transportera en kamin ca tjugo mil via offentliga färdmedel, med en trasig disk i ryggen så att jag inte kan lyfta ordentligt.

   Jag vill också gärna höra från Miljöpartister hur jag skall få hem material till underhåll av fastigheten. Ska jag åka i skytteltrafik med takpannor, tjärpapp, färg och så vidare på bussen?

   Och om jag skall länge opp i skogen och fiska, eller plocka bär vad det lider, eller jaga framöver – skall jag bära alltsammans på ryggen sisådär en femtio kilometer?

   Nä, Miljöpartister är en alldeles särskild sorts idioter. Det finns just inget annat ord för dem än idiot, både i modern och i klassisk betydelse.

   Miljöpartister skall dra åt H*lvete på generell princip.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • weasel

     /  05/19/2019

    Hej, Rikard.
    Jag vet inte hur det är med avfall och skrot, men om du transporterar ”stora stenar” så är det , enligt MP´s språkrör helt ok att köra med en riktig jävla miljöbov till bil, så kanske gäller det även när man transporterar skrot och avfall ?

    Svara
   • Senior

     /  05/20/2019

    Ni tänker fel.

    Ni förutsätter att politikerna menar vad de säger….

    Tänk: skatteintäkter.

    Hade politiker menat vad de säger hade de sänkt skatten på etanol då det var världens frälsning istället för att sätta skatteuttaget så att det gick på ett ut ekonomiskt.

    Hade de menat allvar hade biogas när det var svaret på all världens elände sänkt skatterna på det så att det lönade sig för folk..

    Etc. etc.

    Svara
    • weasel

      /  05/20/2019

     Jag förutsätter att politikerna INTE menar vad dom säger, Senior.
     För att ta ett exempel ;
     Om nu Fridolin & co på allvar trodde att flygresande resulterar i hela mänsklighetens död (vilket dom åtminstone indirekt hävdar) så skulle dom väl förbjuda flygplan istället för att införa några hundringars flygskatt .

     Svara
     • Senior

       /  05/20/2019

      Precis så.

     • Rikard

       /  05/20/2019

      Hej.

      Jo, det blir ju pinsamt uppenbart att det ingenstans handlar om miljö och natur för Miljöpartiet, eller miljörörelsen. Har det gjort det sedan Björn Gillberg tvättade sin skjorta i mjölsurrogat från en kaffeautomat?

      Men okej, en utmaning till miljöpartister (utmaning på riktig svenska, inte Löfvens Junker-aktiga sluddrande). Här kommer några totalt onödiga produkter man kan totalförbjuda för miljöns skull:

      1) P-piller; finns kondom, vilket även stoppar sjukdomar
      2) Bindor, tamponger o.d. av engångskaraktär
      3) Engångständare
      4) Bläckpennor; finns reservoarpennor och blyerts
      5) Principbeslut att plast endast får användas där det måste vara plastmaterial
      6) Ej standardiserade livsmedelsförpackningar

      med mera.

      Man bör om det verkligen är miljö och natur man tänker på också driva på för förslitnings- och konsumtionsskatter, istället för skatter på inkomster, tillgångar och ägodelar. Det är ju vid bruk och konsumtion miljöpåverkan ökas då delar eller föremål måste ersättas. Så en Husqvarna symaskin från för sjuttio år sedan blir skattefri, medan en ‘Made in China’-maskin blir rejält straffskattad: Husqvarnan håller nämligen än – min mor använder mormors maskin, men den kinsesiska håller kanske ett par år.

      Detsamma med mobiler, datorer och liknande: ju oftare du byter utan ett intyg från din handlare att produkten är ur funktion, desto högre moms (ja – jag ser kryphålet, men jag försöker tänka som en politiker…).

      Kilometerskatt på importerade varor? Med multipel om varan kan produceras i Sverige.

      Se där, I äspingen Fridolins avkommor – några konkreta förslag som faktiskt skulle göra rätt rejäl skillnad. (Exakt hur mycket et cetera är ovidkommande – detta är för at visa att miljöpartister/-aktivister gör som djuren i naturen: sk*ter i den.)

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Törnrosa

       /  05/20/2019

      Svaret riktar sig till Rikard som har lösningar på alla problem. Ge f-n i tamponger och liknande. Det känns minst sagt tramsigt med dina funderingar på dessa globala utmaningar

      Hur anser du att vi ska tvätta bort allt månatligt blod utan tvättmedelsförstöring av naturen?

      Tamponger ger mängder av kvinnor en frihet, som du vill ta bort. Personligen anser jag det betydligt klyftigare med produktutveckling av tamponger. mvh

     • Senior

       /  05/21/2019

      Jag tror du missar poängen som Rikard försöker föra fram, att det inte handlar om miljön, jag tror inte Rikard är intresserad av att förbjuda tamponger.

      För att ta ett annat exempel som inte du behöver gå igång på:

      Eftersom vi har så mycket plast i haven, och nyheterna med lagom mellanrum rapporterar om döda valar med plast i magen, har McDonalds beslutat att inte längre tillhandahålla sugrör på sina restauranger.

      -Tror du att det är sugrör från svenska McDonalds de hittar i magarna på valarna?
      -Är det ens plasten som är dödsorsak?

      Nu försöker bara McDonalds snåla in på sugrör under skenet att de värnar miljön. Svensk plast, framförallt sugrör från McDonalds, lär (liksom Svenska Co2 utsläpp) vara helt försumbart i världshaven. Det är helt andra åtgärder som behövs.

      Menade man allvar med detta skulle skatter och sanktioner hamna på helt andra ställen än de gör idag.

      -Och vore det McDonalds sugrör som var boven i dramat borde väl sugrör totalförbjudas? Eller kanske straffbeskattas av politikerna?

      Liksom tamponger, p-piller, engångständare, och annat som påverkar miljön.

      -Nej Politikerna (och andra charlataner) försöker bara göra pengar på befolkningens oro för miljön, en oro som de själva inducerat hos dem.

      Allt ovanstående är bara de politiska ursäkterna till en redan bestämd agenda: Agenda 2030.

     • Noger

       /  05/21/2019

      Som redan påpekats är Rikards poäng inte att han vill förbjuda tamponger, utan en konsekvensanalys av miljöpartiet.

      Om:
      1. Miljön är miljöpartiets viktigaste, överordnade fråga.
      2. De konstaterar att en produkt är dålig för miljön.
      så följer att borde de driva en politik som får bort den produkten omedelbart. Att det leder till negativa konsekvenser inom andra områden borde vara underordnat – för MILJÖpartiet.
      I stället tycks man ägna all tid åt att tänka ut nya skatter och pålagor (och identitetspolitik), samtidigt som miljöförstöringen tillåts fortgå -vilket kan ses som hyckleri.

      Jag såg en graf över sovjetunionens CO2-avtryck nånstans och utsläppen syntes vara som minst när brödköerna var som längst; så Miljöpartiet kanske är något på spåren ändå?!
      Tyvärr korrelerade det även med arbetslägrens storlek, så ”be careful what you wish for”.

     • Törnrosa

       /  05/21/2019

      ”-Nej Politikerna (och andra charlataner) försöker bara göra pengar på befolkningens oro för miljön, en oro som de själva inducerat hos dem.”

      Det var ett tag sedan jag framförde just dessa synpunkter på bl a DGS. Jag är väl insatt i miljöproblematiken, så du behöver inte oroa dig för att sätta igång mig.

      Det var Rikards kategoriska formuleringar som gjorde mig förbannad – dom var ingalunda gjorda för att missförstås – inte i mina ögon.

      Gulligt av dig att vilja Rädda Rikard”. Jag tänker inte äta upp honom.
      mvh

     • Törnrosa

       /  05/21/2019

      Kristian: Var tvungen att göra tummen ner. Det var väl sånt som 68:orna höll på med. Hörde aldrig någon som på allvar använde sådana koppar. mvh

     • Senior

       /  05/21/2019

      Det var fortfarande bara ett exempel, kategoriska formuleringar avsett att travestera på/håna miljöpartisternas dubbelmoral. -Han riktar sig särskilt till miljöpartister med sin utmaning.

      Du gick igång på alla cylindrar och besvarade hans travesti som om han menade allvar….

      Är du miljöpartist? Eller har du fortfarande inte förstått poängen?

      Nåväl, Rikard är bättre på att formulera sig än mig, jag verkar uppenbarligen inte kunnat förmedla hur jag uppfattade inlägget…..

     • Senior

       /  05/21/2019

      P.S. Angående sidospåret om tamponger, hur gjorde kvinnor innan 1936 då tampongen uppfanns? D.S

      [https://sv.wikipedia.org/wiki/Tampong]

     • Kristian

       /  05/21/2019

      @Törnrosa
      Med andra ord gör de flesta en ekonomisk och nyttobaserad analys, och väljer inte nödvändigtvis det som är mest ideologiskt renlärigt.

      Vilket var Rikards poäng. De lever inte som de lär.

    • Törnrosa

      /  05/21/2019

     Senior: Jodå jag förstod dig och hur du förklarade poängen. Däremot anser jag inte att Rikard var lika solklar med sina kategoriska formuleringar.

     Naturligtvis fanns det en tid före tampongen – och ännu bättre en tid efter tampongen kom till. mvh

     Svara
     • Rikard

       /  05/21/2019

      Hej.

      Poängen var just att det inte är natur, miljö, resursförbrukning eller energianvändande som är Miljöpartiets fokus.

      Hygien- och sanitetsprodukter och många andra förbrukningsvaror kan göras återanvändingsbara. Bindor, tamponger, blöjor, förpackningar – särskilt förpackningar: det skulle vara en stor miljövinst om man införde tvingande lag med standardiserade återvinnings/återanvändningsbara förpackningar för alla varor som inte måste ha engångsförpackningar (den sterila påsen kring en kanyl t ex).

      Snusdosor i plast går, som man säger, fetbort med miljön som första prioritet. Näver, silver, koppar, tennplåt, trä – sedär, vad det finns möjligheter. Engångsbestick, plastmuggar, och liknande? Bort, utom där det måste vara sådant. Cigarettaskar av papp? Glöm det. Drickabackar av plast? Hela skogen är full av trä. Brevlådor av plast? Och så vidare.

      Om säger om, det är miljön som räknas i första hand, men det är makt det är frågan om. Gärna miljötänk – men rör inte min livsstil, min bekvämlighet eller mina prylar. Låt oss istället rädda miljön genom det avlatsbrev som kallas miljöskatter.

      Vilket den gamla proggiga Gröna Vågen-rörelsen hånskrattat åt. I miljörörelsernas barndom ingick nämligen den idén (vilken är sann för ett givet värde av sann) att det bästa sättet att vara miljövänlig var genom att frivilligt minimera sin konsumtion till det nödvändiga. Inte askes, ej heller epikureisk flärd. Vilket Gahrton m fl insåg var rätt kört, om man ville ha röster. Förorternas fisliberaler med dåligt samvete däremot, hälsokostare, och vad som nu kallas lattemorsor var det som tog partiet in i riksdagen. Bara de slapp ändra livsstil.

      Själv sätter jag en ära i att vara kreativ med återanvänding: gamla kartonger och spånskivor från överflödiga mellanväggar har blivit markduk för att döda ogräs, t ex. När det är klart blir kartongerna papperssmet som skall fodra gropar för odling, som ett slags utomhuskruka nedsänkt i marken. ”Make do” som är ett fint valspråk västeröver.

      Det är miljötänk.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Törnrosa

       /  05/21/2019

      Hej själv.
      Ja jag surnade till riktigt rejält. Egentligen delar jag din inställning till miljöproblemet och MP:s förhållningssätt för att serva Magdalena Anderssons omättliga skattebehov.

      MEN när du som exempel kallade tamponger, bindor och jag förmodar du även menar engångsmaterial inom sjukvården för onödiga produkter så stegrar jag mig.

      Sådant som ska komma i kontakt med människokroppens känsliga slemhinnor är inte onödigt och ska heller inte återanvändas i vården. Det ska gå direkt till uppvärmning av hus.

      Livsstilsmässigt sympatiserade jag med den proggiga gröna rörelsen en gång i tiden, men känner ingen som helst samhörighet med dagens miljöpartister.

      Jag sorterar soporna och köper tandborstar av trä, finns tydligen olika sorter – de jag använder är genuint trä utan klister.

      Texten du skrev nu är föredömligt ren och klar och mycket sympatisk. Ser fram mot att få läsa fler sådana av dig. mvh

 7. MiT

   /  05/18/2019


  *https://www.facebook.com/tidskriftenkvartal/photos/a.1605035572872727/2254967141212897/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAEDDfioL6ffIynhEaAl8NIi52iKVwN8yu4-NqyGMGGfKySjBa8Q7KD0dkFJ20P2XoG8pEfNOP_rQXn5jYeag5-iepSBUgv8ooMmDcM8CdKLk1UHGxWlQ_i011DjWQ5Enmkqqo5WMbonnCwu15V66Xf_eoL9CPC0X8RgO9Lh1yTYwJ6qUjTQQzOQzAwgZkc-52stYoSUMVxWlt_ySQQiDRKg59wWLwGFyfXJjt5IR7xuQLhnxrsVaFDa3o25or9vi3TcVIhXdRgIbW_XDPYaUuBseqhKO18mqxjUsGgrElvA2kJ69bfTLU5LKhOaULtjnaWSXzHq6_-nF6e1NaHyD2L4PQQkp2x8OX53VV7KaUpUKBuwjbXiZ0lxg&__tn__=-R*

  Svara
 8. Weasel

   /  05/18/2019

  Jag funderade ett tag på om dom hade varit ”klimatsmarta” och återanvänt affischerna från förra årets riksdagsval och bara bytt ut något ord mot ”EU”.
  Det framstår i mina ögon som om det är exakt samma floskler och precis samma dynga. Med den enda skillnaden att dom verkar ha fått in ”EU” på affischerna.

  Jag har röstat på SD eftersom Annie och Jan och Stefan och SVT och DN vill att jag inte ska rösta på dom.

  Svara
  • Weasel

    /  05/18/2019

   Och det där var då ett svar till Ellina , men eftersom jag gillar Guinness hamnade det visst lite fel 🙂

   Svara
   • elina

     /  05/18/2019

    Tack. Håll igen nu.

    Svara
   • Kristian

     /  05/19/2019

    Citat från en släkting som vet: ”Guinness är jättegott, men efter ett glas känns det som om man svalt en kamel.”

    Svara
 9. MiT

   /  05/18/2019

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/19/2019

   Seriöst?? Den nyheten måste nån ha en länk på sol inte går till the onion Eller liknande nyhetssatir.

   Det ligger sådana enorma summor pengar från investerare/studion för att dom ska försvaga DC comics starkaste varumärke samt en av de mest framgångsrika film sviter då filmerna sen Tim Burtons till de senaste tre dragit in enorma mängder både pengar och publicitet för DC och mängder kunder I hela branschen från leksaker till filmer.

   Ungefär som att marvel studios skulle annonsera ut att Hugh Jackman inte längre ska spela wolverine utan ersättas av Greta Thunberg.

   Nä detta måste ja googla är det sant kommer ja dra fram foliehatten för det måste vara riktiga real-life skurkar bakom sånt här om det stämmer.

   Svara
   • Det är inte en film det rör sig om, utan en lågbudgettv-serie baserad på Batwoman-serierna under 00-talet, gjort av samma kanal som visar Arrow, The Flash, Supergirl etc.

    Svara
    • Rikard

      /  05/20/2019

     Hej.

     Om DC vill göra film om sina spandexbrigader så borde ju ”Villains United” och ”Secret Six” (särskilt de episoder som är skrivna av Gail Simone) vara idealiska.

     Gott om karaktärer med diverse läggningar, polyamori, osäker eller ingen könsidentitet, ‘bromance’, alternativfunktionella karaktärer, och annat som ger poäng hos recensenter.

     En del av titlarnas episoder är dessutom rätt välskrivna – som när en grupp aparta skurkar (för ett givet värde av skurk) försöker flyga under radarn genom att leva lyckligt familjeliv i Gothams suburbia.

     Alternativet hade man kunnat filma ”Agent: Orange” om den orangea lyktan (det finns en hel regnbåge lyktor, inte bara gröna).

     Eller varför inte klassikern ”Superman: Whatever happened to the man of tomorrow?”.

     Eller ännu hellre: Jack Kirbys karaktär ”The Demon” när Ennis/Esquerra gjorde serien. Eller ”Hitman” från desamma.

     Batwoman, den nuvarande från 2006 (till skillnad från originalet som skrevs in i serien för att motverka anklagelser om att Batman och Robin hade något fuffens för sig) skrevs ursprungligen som en ex-flickvän till en annan seriefigur (The Question/René Montoya, polis i Gotham).

     Ja, jag läser serier. Hurså?

     Så länge man skippar tramset med att berätta om varför karaktären har diverse övernaturliga krafter – det är bara relevant att veta om det har bäring på själva handlingen. Vi behöver inte se Stålmannens ursprung varenda gång.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Grodan Boll

       /  05/20/2019

      Kikar du på Diversity & Comics eller Ethan Van Sciver händelsevis? 🙂

     • Rikard

       /  05/20/2019

      Hej.

      @Grodan Boll: sedan något år, ja, absolut. Även That Star Wars Girl, Geeks & Gamers, Jessie Milestone (Mindless entertainment), StyxHexenhammer (han har bra inslag om trädgårdsodling mitt i all politik och popkultur) m fl.

      Har varit intresserad och road av historieberättande sedan barndomen, och vad är väl serier och film om inte just historieberättande?

      Man blir insnöad om man bara sitter och tragglar Platon och Plutarchos, eller Hayek och Nozick dagarna i ända…

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Kristian

       /  05/20/2019

      ”Superman: Whatever happened to the man of tomorrow?” är inte dum.

      I mensnormativa Sverige borde en serie om hjältinnan ”Heavy Flo” kunna slå. (Det var fem år sedan jag nämnde den. Räcker med två gånger per decennium.)

 10. MiT

   /  05/18/2019

  Svara
 11. lensof

   /  05/18/2019

  Vi ska hjälpa människor att göra rätt…

  Detta är svetsarens svar till de protesterande, de oroliga , de som kämpar med sin vardag och försöker få den att fungera praktiskt och ekonomiskt.

  Vi ska hjälpa människor att göra rätt…

  Så han vet vad som är rätt. Rätt i vilket perspektiv då? Rätt i vilket sammanhang och utifrån vems intresse? Rätt med hänsyn taget till vilka faktorer och vilken tidsperiod?

  Fel, fel, fel av mig. Sådana frågor kan jag inte ställa. Inte till någon som antagligen inte kan se längre än till middagens utbud och vidare än sin egen vällevnad.

  Ändock. Sällan har jag blivit så förb. över denne mans (?) yttranden som just detta. För det avslöjar ett översitteri och hybris som får mig att må illa.

  De människor han tror sig kunna hjälpa är av mångfalt större värde och kompetens än han.

  Det han kallar hjälp är hans vilja till styrning inget annat.

  Svara
  • Senior

    /  05/19/2019

   Han är socialist!
   Hans arbete går ut på att socialisera folk.
   De som röstar S vill uppenbarligen ha det så.

   Att socialistisk politik går ut på att socialisera folk borde inte vara okänt för folk idag.
   Att folk som vägrar låta sig socialiseras straffas ut med allt frånskatter ekonomiska sanktioner till Gulag borde heller inte vara någon hemlighet längre.

   Det är bara en tidsfråga, facit finns från samtliga länder som försökt.

   Svara
 12. MiT

   /  05/18/2019

  Svara
 13. MiT

   /  05/18/2019

  Svara
 14. Det fascinerande med bensinuppropet är ju politikers totala tondövhet och allmänna ”låt dom äta kaka”-kommentarer. Och det är en bedrift då stackars Marie Antoinette mest sannolikt aldrig yttrade den kommentaren. Anledningen till att Gula Västarna fick fart i Frankrike var till stor del Macrons helt tondöva kommentarer och svenska politiker verkar gå åt samma håll…

  Svara
 15. Nils Hult

   /  05/19/2019

  Det är ju vansinne att flera år i förväg bestämma att skatten ska öka på det sätt den gjort hittills, MP-idé. För då får inte resenärerna del av en naturlig prissänkning, som ju faktiskt inträffar ibland. Utan priset ökar naturligt och sen med skatt de år priset inte ökar av sig självt. Och sen har bilavdraget parkeras på nivå 2007, det är ju formidabelt tondövt men det har ju i princip alla partier accepterat.

  Svara
 16. G

   /  05/19/2019

  ”Det var under en stämma i helgen för Moderaterna i Stockholms län som det Moderata ungdomsförbundet (Muf) lade fram förslaget att avveckla public service (Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion). Man fick igenom tilläggsförslaget att partiet ”på sikt ska verka för att public service ska läggas ned”. 109 röstade för, medan 77 röstade emot.

  Det här har fått flera att agera, bland andra utrikesminister Margot Wallström (S), som kallade förslaget ”illavarslande ur en demokratisk synvinkel” i Expressen:

  – Jag, som tillhör en regering som har sagt att värnandet av demokratin är vår viktigaste fråga, känner mig oroad av det här – och bekymrad över utvecklingen inom Moderaterna, om de verkligen har gått på det här, säger hon bland annat i tidningen och kräver att Moderaterna på nationell nivå tar avstånd från förslaget.

  Till Dagens Nyheter säger Moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp att det inte finns något sådant nationellt förslag i dag och att detta är något som får diskuteras på partistämman i höst.

  Ester Pollack är docent i journalistik vid Stockholms universitet. Hon kallar förslaget för ett ”antidemokratiskt förslag i Donald Trumps och Steve Bannons anda” i Dagens Nyheter. Jesper Strömbäck, professor i journalistik vid Göteborgs universitet, fortsätter i en intervju med Dagens Nyheter

  – Forskning visar både att public service har ett större och bredare utbud av program som handlar om politik och samhälle än vad kommersiella kanaler har, och att public service har tydligare och starkare effekter på människors politiska intresse och deras kunskaper om aktuella samhällsfrågor än vad kommersiella kanaler har.”
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/inget-forslag-vi-har-har-om6111316.aspx

  Svara
 17. MiT

   /  05/19/2019

  Svara
 18. G

   /  05/19/2019

  Well. Det är inte president Donald Trump eller Steve Bannon som pushar hårdare och hårdare för anti-yttrandefrihet och anti-åsiktsfrihet. Så jag misstänker att sånt här inte anses vara ”illavarslande ur en demokratisk synvinkel” för någon av ovanstående *******.

  ”Regeringens repressiva mediepolitik går på export

  Sveriges regering och framför allt biståndsmyndigheten Sida låter hela detta repressiva tankegods som utvecklats av regeringarna Löfven I och II gå på export. Med Sverige och Sida som värd för Stockholm Internet Forum finns det gott om nära tillhands liggande exempel för de 500 deltagarna att analysera.

  Sida´s generaldirektör Carin Jämtin, utrikesminister Margot Wallström och biståndsminister Peter Eriksson skriver på Expressen debatt att Sverige, och omvärlden, måste ställa tydliga krav på de stora företag som dominerar sociala medier globalt. Det är i allas intresse att vi inte lämnar över ansvaret för vår offentliga debatt och mötesplats till företag menar trion Jämtin, Wallström och Eriksson.

  Utspelet sammanfaller med att Stockholm Internet Forum inleds med 500 personer från omkring 100 ländersom samlas på inbjudan av Sida för att diskutera internets roll och framtida utmaningar. Fokus är det krympande demokratiska utrymmet online samt tillgång till internet.

  Jämtin, Wallström och Eriksson menar att världen befinner sig mitt inne i en negativ trend med en allvarlig utveckling:

  ”Auktoritära stater använder avancerade verktyg för att rekrytera nya anhängare, polarisera och undergräva den demokratiska debatten och attackera och tysta motståndare. Alltmer automatiserade informationsflöden, ökad datainsamling, desinformationskampanjer och möjligheterna och utmaningarna kring artificiell intelligens har gått från periferin till att utgöra centrala samhällsfrågor.”

  Ett av de länder som borde vara i blickpunkten för konferensens analys och kritik med denna beskrivning är dessvärre värdlandet Sverige.”
  https://ledarsidorna.se/2019/05/regeringens-repressiva-mediepolitik-gar-pa-export/
  https://www.expressen.se/debatt/desinformationen-okar-och-hotar-var-demokrati/

  Att kalla demokrater för antidemokrater och utan belägg påstå att vissa direkt är ”ett hot mot demokratin” endast pga åsiktsmotståndare och ni inte håller med, det har ni inga problem med. Men det är inte så ni ska bete er om man är i er position, ni skall komma med sakliga motargument och inget annat! Vad ni gör är just att ”polarisera och undergräva den demokratiska debatten och attackera och tysta motståndare”. Men ni är väl för ideologiskt blinda så ni ser inte er egen dubbelmoral och gigantiska hyckleri! Nä, fy fan för maktgalna och antidemokratiska idioter som er. Ni använder makten på helt fel sätt!

  Svara
  • Törnrosa

    /  05/19/2019

   Det är dags att Jämtin, Wallström och Eriksson ihop med övriga likasinnade politiker får känna på motstånd.

   En alldeles utmärkt idé att om inte lägga ner, så åtminstone drastiskt minska public service. Det räcker om SVT och SR har hand om viktig samhällsinformation till medborgarna i samband med kriser.

   Underhållning och annan information kan skötas av andra mediebolag. Tänk så många miljarder vi kan spara på det sättet. mvh

   Svara
   • Kristian

     /  05/19/2019

    Som Ganman har sagt: det sista de skall få hålla på med är nyheter.

    Svara
  • G

    /  05/19/2019

   ”Utrikesminister Margot Wallström skall hållas långt borta från medias syltburk

   Utrikesminister Margot Wallström kliver, av outgrundlig och grumlig anledning, in i mediedebatten. Wallström menar att Socialdemokraterna är garanten för att högerextrema krafter inte ska få detta avgörande inflytande över medierna. Wallströms utspel har sin grund i att Moderaterna i Stockholm nu vill lägga ner Public Service. Wallström och regeringen är dock inte en del av lösningen på Public Service låga kvalitet och förtroendetapp. Wallström själv visar sig vara ett av de större problemen.

   I en tid när förekomsten av falska nyheter ökar och högerextrema krafter attackerar de fria mediernas roll är det viktigt att säga ifrån skriver Wallström och markerar att Socialdemokraterna kommer alltid att försvara ett fritt och oberoende public service.

   Wallström skriver på Aftonbladet Debatt:

   ”Men genom att begränsa public service, begränsar man också demokratin. I en utvecklad demokrati är public service en omistlig del, eftersom den ska spegla den politiska debatten men också granska oss makthavare.”

   Initialt är det just det sistnämnda som Public Service inte klarar av. Samtliga redaktionschefer, och i praktiken hela Sveriges Radios och Sveriges Televisions lednigar är semipolitiska tjänstemän med regeringskommunikation som huvuduppgift.”
   https://ledarsidorna.se/2019/05/utrikesminister-margot-wallstrom-skall-hallas-langt-borta-fran-medias-syltburk/
   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/qLQX90/moderater–vi-star-upp-for-public-service

   Svara
 19. G

   /  05/19/2019

  ”Något är ruttet med bilden av staten Danmark

  I svenska medier skiftar Danmark stadigt till mörkare nyanser av brunt. I verkligheten backar främlingsfientliga partier, klimatet är den heta nya frågan och Socialdemokraterna ser ut att vinna valet efter att ha gått över till vad de kallar en ”realistisk” invandringspolitik. Kvartals Ola Wong undrar om det är något ruttet med bilden av staten Danmark.

  I korthet

  / I Danmark väntas socialdemokraterna vinna valet, välfärd och klimat är heta frågor och högerpopulisterna tappar inflytande. Men den svenska bilden av Danmark är den om ett land som stadigt blir mer “oanständigt”.

  / I svenska medier används Danmark som ett varnande exempel för vad som kan hända med Sverige. Norska NRK fokuserar i sitt reportage om valet istället på att klimatet och välfärd dominerar valkampanjen efter att Socialdemokraterna svängt om till en stram invandringspolitik.

  / Danmark har fina siffror på jobb och utbildning för invandrare och kriminaliteten minskar. Förra året kom rekordfå asylsökande och 1600 beviljades asyl.”
  https://kvartal.se/artiklar/nagot-ar-ruttet-med-bilden-av-staten-danmark/

  Svara
 20. Gorby

   /  05/19/2019

  Svara
 21. MiT

   /  05/19/2019

  Svara
  • Kristian

    /  05/19/2019

   Dåligt påläst? Arrogant? Svarar aldrig med argument?
   Du kan vara sosse!

   Svara
 22. Janne

   /  05/19/2019

  Klart det finns andra motiv som bubblar under ytan på Bensinupproret 2.0. Ett normalt Sverige skulle ha rustat för krig mot Levanten för länge sedan. Det är där problemets biosubstrat finns. Det är där som veckolånga bränder måste uppstå, det renande regnet falla dag som natt och Jerusalems befrielse ske.

  Svara
 23. fakta

   /  05/19/2019

  Svara
 24. Hej å hå

   /  05/19/2019

  Det här kan inte vara sant för grabben ser ut att vara såå snäll.

  Svara
 25. Kristian

   /  05/19/2019

  En valkompass till, för den som inte tröttnat ännu:
  https://ai-valet.se

  (Lyckades berätta för mig vad jag redan utlandsröstat på.)

  Svara
 26. G

   /  05/19/2019

  ”SD stryker Kristina Winberg inför EU-valet

  Enligt partiet ska det nyligen ha framkommit bevis som visar att Kristina Winberg inte längre har någon lojalitet för Sverigedemokraterna. Hon ska ha uttryckt sig ”hotfullt” och ”agerat i det dolda” för att skada partiets anseende.

  Hon ska också ha ”konspirerat för att smutskasta partikamrater med hjälp av medierna”, skriver man i pressmeddelandet.

  Sverigedemokraterna uppger att orsaken bakom beteendet ska ha varit ett missnöje med fjärdeplatsen på EU-kandidatslistan.

  Med det meddelar partiets verkställande utskott att Kristina Winberg ska avstängas från sitt medlemskap i partiet. En begäran om att stryka henne från EU-kandidatslistan ska också skickas in till valmyndigheten.

  Senast i onsdags skrev Kristina Winberg på sin Facebook att hon var ute och kampanjade för partiet.”
  https://www.expressen.se/nyheter/sd-stryker-kristina-winberg-infor-eu-valet/

  Bra. Och det är inte bra för jag vet inte vad hon har gjort eller inte gjort. Men det är bra pga hon är dessvärre en riktigt usel debattör av det jag sett genom åren, finns troligen flera andra som bättre kan förvalta denna plats. Måste vara snabbtänkt och komma med bra motargument och få fram sitt budskap så att folk som lyssnar eller tittar förstår, det klarar hon inte av på ett tillfredsställande. Inte den skarpaste kniven i lådan.

  Svara
 27. G

   /  05/19/2019

  ”En tioårig pojke blev under söndagskvällen nedslagen och rånad på sin mobil, enligt polisen.

  Gärningsmännen, två yngre män i 15-årsåldern, stack från platsen.”
  https://www.expressen.se/gt/tioarig-pojke-nedslagen-och-ranad/

  Svara
  • Kristian

    /  05/20/2019

   ”yngre män i 15-årsåldern”
   Om några år kommer de att vara ”pojkar”! Tänk så snabbt de krymper!

   Svara
 28. G

   /  05/19/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/20/2019

   Ja, att i stort sett alla ”folkrörelser” kontrolleras av S är inget nytt.

   Svara
 29. G

   /  05/19/2019

  Svara
 30. G

   /  05/19/2019

  Svara
  • Kristian

    /  05/20/2019

   Enda smolket i glädjebägaren är väl C. Annars går det åt rätt håll!

   Svara
 31. G

   /  05/19/2019

  Svara
 32. G

   /  05/19/2019

  Svara
 33. Bob

   /  05/20/2019

  Svara
 34. MiT

   /  05/20/2019

  Svara
  • Kristian

    /  05/20/2019

   Samma sak överallt, bara lite olika hastighet och utbredning.

   Svara
 35. Kristian

   /  05/20/2019

  Hehe, tidningsdöden fortsätter:
  https://www.medievarlden.se/2019/05/nya-skracksiffror-for-pressen-annonsraset-tilltar/#cookies/

  Lång, lång tråd (sju år!) på flashback, börja här:
  https://www.flashback.org/sp67607835

  Svara
  • x

    /  05/20/2019

   @Kristian
   Det var väntat.
   Det skulle vara intressant veta hur mycket det betalväggarna som är skuld till denna ”kris”.
   Ju färre besökare, desto mindre annonsintäkter….

   Svara
   • uffenordholm

     /  05/20/2019

    Jag skulle inte ha något principiellt emot att betala för nyheter, men då har jag några krav:
    – nyheterna jag får skall inte vara vinklade åt något håll. Om det i efterhand skulle visa sig vara så att tidningen inte fått tillräckligt med information för att åstadkomma detta skall en dementi/komplettering införas och vara väl synlig.
    – tidningens analys, om sådana förekommer, skall vara vettigt utförd
    – samtliga partier skall behandlas så lika som de själva låter sig behandlas
    – i nyheter som rör konflikter mellan två eller fler parter skall alla inblandade parter få komma till tals

    Ett på fel sätt underhållande inslag på SR för 1-3 år sedan var när rapporteringen runt en av *host* EU-migranter *host* ockuperad tomt i Malmö diskuterades. Bland dem som pratade var någon chef på SRs nyheter, som inför programmet hade undersökt vilka de intervjuat för nyhetsinslagen, och kommit fram till en lång rad personer som blivit intervjuade. MEN DE HADE ALDRIG PRATAT MED ÄGAREN TILL DEN OCKUPERADE TOMTEN!!! På nästan 30 inslag om nyheten hade de pratat med massor med människor, bland annat ockupanterna själva, men aldrig han som ägde tomten och ville använda den till något annat än soptipp/utedass…. Sådana nyheter vill jag inte betala för.

    Svara
    • Rikard

      /  05/21/2019

     Hej.

     Om just den tomten finns det en bakgrund man helt struntade i, även hos lokaltidningen Sydsvenskan.

     2007 var tomten bebodd, där var ett antal tält, skjul och kojor byggda samt en skateboardramp (byggd av åkarna själva). Tomten var också kraftigt övervuxen, så man såg i regel inte in från Nobelvägen eller de mindre tvärgatorna. (Nobelvägen är i princip en genomfartsled inne i stan; mycket trafik dygnet runt.)

     Malmö Stad röjde då av tomten efter klagomål från kringliggande fastighetsägare och dessas hyresgäster, däribland kommunala funktioner. Detta gick till så att ett arbetslag från kommunens gatu- och parkservice skickades dit, försedd med en Bobcat och en mindre hjullastare samt lastbil. Tomten schaktades helt enkelt av efter att de kommunala anställda utrymt den.

     Nu till poängen: det var då inte illegalt invandrade zigenare som uppehöll sig där. Det var hemlösa svenskar, de flesta med psykisk sjukdom och/eller utvecklingsstörning.

     Det var inga problem för socialdemokratiska Malmö att använda schaktmaskiner mot hemlösa svenskar.

     Sydsvenskan gjorde ett kort reportage, som låg på hemsidan ända tills zigenaretomten för några år sedan dök upp i media igen – väl folk (jag, bl a) började påpeka att kommunen tidigare hade röjt av tomten utan pardon eller hänsyn till lagar och regler togs artikeln ned.

     Tomten i sig är dessutom värdefull: den låg ursprungligen i kanten av Malmö, men stan har vuxit runt den och industriområdet den tillhör har stegvis omvandlats till bostäder. Kommunen vill därför åt marken. Ägaren vill sälja. Men. Kommunen anser sig ha förköpsrätt, och ägaren vill sälja till marknadsmässigt pris: högstbjudande. Kommunen blockerar därför varje försök till försäljning. Marken är även svårt förgiftad och skulle kräva en sanering för tvåsiffrigt miljonbelopp.

     Det hela är oerhört äckligt, hur man svassat och svansat för detta kriminella banditgäng, som inte ens får vistas i Sverige, men skoningslöst jagat hemlösa psykiskt sjuka svenskar – varenda bro, park, överbliven grönyta (Malmö har gott om sådant), öde hus, eller liknande har kommunen använt väktare och polis för att jaga ut hemlösa på gatan.

     Men när zigenare dyker upp… då, minsann kommer det fina folket och bockar och bugar och passar upp. Då kommer aktivisterna. Då dj*vlar skall hela cirkusen igång.

     Men när en annan själv var uteliggare en gång i tiden (kortvarigt tack och lov!) – då gällde bara konstapel Batong.

     Fy fan – måtte de själva hamna på gatan!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 36. x

   /  05/20/2019

  De får nog också förbjuda stort L samtidigt…

  Svara
  • Kristian

    /  05/20/2019

   Som sagt var: diskuterade vi inte svenska flaggan tillräckligt på 90-talet? Skall vi göra detta med precis allt som är äldre än miljöpartiet?

   Svara
 37. x

   /  05/20/2019

  Va fan får jag för pengarna?

  Svara
 38. robbe

   /  05/20/2019

  https://www.medievarlden.se/2019/05/facebook-stoppar-dns-valfilmer-foljer-inte-reglerna/#nyhetsbrev

  Denna artikel fick mig att dra på smilbanden.

  DNs facebook annonser stoppades med motiveringen [b]låg kvalite[/b], wolodarski grinar och hans egen privata sida är tydligen avstängd. Säger själv att DN har granskat(skitkastat mot konkurrent) facebook hårt och är förvånad över dålig kundservice.

  Sunt förnuft att man inte springer/jobbar ihjäl sig för dom största asen till kunder man har, gäller alla brancher i alla tidsåldrar

  Svara
 39. x

   /  05/21/2019

  Svara
 40. Kristian

   /  05/21/2019

  Frick: Jag hade valt Ebba framför Greta på omslaget till Time magazine
  https://nyheteridag.se/jag-hade-valt-ebba-framfor-greta-pa-omslaget-till-time-magazine/
  ”Islamisterna är inte här på grund av en osynlig naturkraft, de är här som en konsekvens av en lång rad beslut fattade av politiker på olika nivåer under en lång tid. Det är inte ett litet feltänk i en nämnd någonstans, utan en aktiv och ihärdig bred politik. Inte sällan med starkt understöd från de stora medieredaktionerna.”

  Svara
 41. Kristian

   /  05/21/2019

  Bara jag som får mello-röst-vibbar?
  https://www.medievarlden.se/diskussion/2019/05/jan-helin-darfor-och-sa-gor-vi-om-opinion-live/

  Känns även lite som Macrons desperata försök att tala folket tillrätta.

  Svara
  • Jonas

    /  05/21/2019

   Undrar varför SVT valt att pixla kvinnan i en video som hon själv valt att medverka i och som SD lagt ut?

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverigedemokraternas-krishantering-film-med-peter-lundgren-och-sd-kvinnan

   Svara
   • lensof

     /  05/21/2019

    Antagligen för att hon ser lugn och sansad ut när hon anser att händelsen är bearbetad och avslutad sedan länge.

    Det finns inget som kan förminska henne, inget som kan göra henne till ett dumt offer, menlös eller bimbo. Vilket de helst skulle vilja ha henne till när hon anser att det är hon och inget annan som ska fatta beslutet om detta är värt att anmäla eller inte och inget för media.

    Hon är en helt vanlig kvinna men kanske mer självständig är de flesta. Inget för media att ha som SD representant. Hellre pixlas hon.

    Svara
   • x

     /  05/21/2019

    Sedan kan man också undra varför de inte pixlar honom trots att han inte är dömd, jag undrar eftersom de brukar pixla dömda våldtäktsmän och andra grova brottslingar.
    Min gissning är att det har något med hudfärgen att göra.

    Svara
   • Motkraft

     /  05/21/2019

    Politikreporter Elisabeth Marmorstein vill inskränka på kvinnors rättigheter, en kvinna får inte välja att låta bli att anmäla och hantera situation på det sätt hon själv vill.

    För poängen är att kvinnan har all rätt att anmäla om hon vill. Visst kan några tycka att det vore en överreaktion men det är hennes rätt. En rätt hon ska ha.

    Men det måste också vara hennes rätt att välja att avstå att anmäla för hon tycker det är det bästa valet i den situation som uppstod. Främst för henne själv men hon har också rätt att väga in andra anledningar att avstå.

    Svara
    • Kristian

      /  05/21/2019

     Det där med att ”polisen kan välja att undersöka detta även om ingen anmäler” är intressant, när våldtäkter och skjutningar ligger på hög.

     Känns som under första Assange-turen, om ni minns, när någon högt uppsatt sade att man måste vara jurist för att veta om man blivit våldtagen.

     Svara
    • Sune

      /  05/21/2019

     Men det förstår du väl att det är ”patriarkatet” som tvingat kvinnan att avstå från anmälan fast hon inte ens själv inser det! Nu måste vi goda gå in och göra en ställföreträdande anmälan så inte anmälningsbenägenheten sjunker!

     Svara
  • x

    /  05/21/2019

   Den här typen av händelser förekommer troligtvis i alla partier men tystas ner.
   ”Oberoende” SVT försöker haussa upp händelsen för att skada SD – om inte det är valpåverkan, så vad är det?
   Klokt av SD att publicera filmen för att få slut på alla spekulationer.

   Svara
  • Kristian

    /  05/21/2019

   Vuxna människor som tar ansvar för sina handlingar. Var kom de ifrån?

   Svara
 42. Senior

   /  05/21/2019

  60 bränder på en dag i Stockholmstrakten, normalt?

  Eller är det bara ”mörkertalet”?

  Verkar enligt snaskpressen vara helt naturligt.

  [https://www.expressen.se/nyheter/ett-60-tal-markbrander-i-stockholm-torrt-och-varmt/]

  Svara
 43. Kristian

   /  05/21/2019

  OT: Har inte följt Game of Thrones. Gav upp halvvägs genom bokserien när man ännu i del två av bok tre av sju fortfarande lade till nya personer …

  Läste dock lite om slutet för att se om man klarade av att ge oss vad Martin lovade: en kyrkogård med damm som blåser omkring. Tycker det verkar som om man fegade ur och ville ha ett lyckligt slut. (Allt utom ”även Aria och Tyrion dör” tycker jag är mesigt.)

  Den mest talade kommentaren var ungefär ”men kvinnorna, då, vi ville ha en drottning, kommer det patriarkala samhället i GoT att förändras?”

  Svara
 44. lensof

   /  05/21/2019

  Vem får vad i Sverige numera och vad går våra skatter till?

  Lästips uvell.se

  Svara
  • lensof

    /  05/21/2019

   Och så hoppas jag att mitt inlägg snabbt får en tummen ner som vanligt. Annars blir jag besviken😄😄😄

   Svara
   • Senior

     /  05/21/2019

    Jag tar min nertumme som en indikator, nästan som en komplimang. 😁

    Svara
 45. lensof

   /  05/21/2019

  Ang. Dagens drev

  Frågan är om inte SD motståndarna har motarbetat sig själva med angreppen på Lundgren. Han behöver vila och nu ska Charlie Weimers ersätta honom i ett antal debatter och framträdanden framöver.

  Charlie Weimers är en Bryssel människa.

  Antagligen ganska okänd för många svenskar så detta blir till en enorm möjlighet för honom. Och kanske för SD också vilket inte är otroligt med hans tjugo år inom politiken på ledande nivå i Sverige samt flera år i Bryssel tillsammans med Adaktusson. Många års samlad kunskap alltså. Att han bytte från KD till SD förra året är dock inget svensk media velat kännas vid och det har varit ganska tyst om detta.

  Nu har jag inte TV men att få se och höra honom möta Fi-romen eller vaginatanten skulle kunna varit en upplevelse.

  Svara
 46. Jonas

   /  05/21/2019

  Svara
 47. leifstockholm

   /  05/21/2019

  Dagens nyhetsflöde i telefonen.
  – När vissa män tafsar så ska det tolereras
  – Horace Engdahl skriver som en sockerkonditor
  – Lägst antal bidragstagare sen 1990
  – USA större hot mot EU än Ryssland.
  Dessa fyra rubriker ligger alltså uppe samtidigt.
  Aftonbladet, SVT, Metro & SvD.

  Övrig kommentar överflödig.

  Svara
  • Kristian

    /  05/21/2019

   Vad gäller bidrag:

   ”Invandrarna går inte på soc – de snällanställs”

   Svara
   • Senior

     /  05/21/2019

    Precis så.
    Venezuela, get ready for some Company.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/21/2019

   Den här klassikern borde loopa tills befolkningen får två grå att jobba i tandem:

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/21/2019

   Det här är på inget sätt unikt. Detta är modus operandi.

   For good meassure:

   Lyssna på vad hon säger, igen.
   Och folk lyssnar till de här människorna….

   Svara
   • Kristian

     /  05/21/2019

    Den var fantastisk!
    Nästan Sverige-nivå på att plocka in en akademisk expert på skämt för att avgöra om något var ett skämt.

    Svara
 48. Kristian

   /  05/21/2019

  ”Regeringen Bildt ignorerade varningar från OECD om friskolereformen”
  https://nyheteridag.se/regeringen-bildt-ignorerade-varningar-fran-oecd-om-friskolereformen/
  ”OECD:s experter föreslår en testperiod och pekar på annan forskning att ta hänsyn till. Man anser också att det saknas beredskap för att möta problem som kan uppstå, uttrycker förvåning över den svaga förankringen för reformen som främst framstår som ideologiskt motiverad, och skriver på flera ställen i rapporten att regeringen ”valt att vara okunniga om problemen”.”

  Tänk vad bekant det låter: ingen läser på, ingen har läst forskning, man chansar allt på att det fungerar perfekt, ideologiskt drivna förändringar, okunnighet om eventuella problem.

  Om jag kunde sätta fingret på vilken annan fråga det påminner mig om …
  Javisst, ja ! Alla storskaliga experiment svenska regeringar har gjort sedan 90-talets början!
  Migration, visst, men även Postnord, nedmontering av försvar och polis, nedmontering av civil beredskap, AMS-experiment, fördröjning av terrorlagar, bidrag till terrorister…
  (Fyll gärna på, jag var inte så politiskt engagerad under Bildt-Persson-tiden.)

  Svara
  • Vic

    /  05/21/2019

   Sveriges energi- och miljöpolitik måste ändå vara bland de sämst planerade och mest ovetenskapliga företagandena under de senaste decennierna. Undrar hur många som ens läst IPCC’s rapporter som man prisar så högt?

   Svara
   • Kristian

     /  05/21/2019

    Sant.
    Henrik Jönsson – som beskrev Thunberg som en kombination av Ior och Pippi Långstrump – nämnde liksom i förbigående att om Sverige exporterade lite ”ren” el till Polen så kunde Polen bli mindre beroende av Sovjettidens kolkraftverk.
    Mycket ideologi, lite verklighet.

    Svara
 49. Vic

   /  05/21/2019

  Så kul när man ser random storstads-journalist/tyckonom/frisinnig twittrare (bla.från Aftonbladet, otippat!) drar fram argumentet ”Det är ingen rättighet att bo på landet” vilket gav mig den utmärkta idén att producera mjölk, spannmål och tamboskap på taken i Stockholm City. Det är som att vissa tror att maten kommer till på små fabriker i Järfälla och körs in till stan i pendeltågens bakre vagnar. Sen kan man ju inte säga att det direkt vimlar av tomma bostäder i storstäderna till lantisarna.

  Så. otroligt. korkat. 😀

  Fast kor som betar NK-husets tak vore en syn! Eller varför inte på Aftonbladets tak?

  Svara
  • Kristian

    /  05/21/2019

   Hade satsat några tusen på Plantagon, som nyss gick i konkurs. De hade planer om att odla grönsaker i DN-skrapan. Vi får se hur många ”stadsbönder” det blir nu …

   Svara
   • Vic

     /  05/21/2019

    Ja, jävlar. Det var väl ingen dum idé i sig, men kanske inte den mest lönsamma.

    Det ironiska och tragiska är, som Lars Bern påtalat ett flertal gånger, att ett av de största hoten mot miljön är miljörörelsens projekt med monokulturella odlingar och alternativa kraftanläggningar som förstör ekosystemen något enormt. Se bara på Tyskland. Eller ta till exempel Vindkraftparken i Kattegatt. Hur många marina fåglar har fått sätta livet till när de går i full fläkt? Samtidigt som vi med smarta investeringar istället kunnat ägna tid åt att bli klara med fjärde generationens kärnkraft och förbränna allt gammalt kärnavfall som slutförvarats… suck.

    Svara
 50. x

   /  05/21/2019

  Det sägs att det är viktigt att eleverna i skolan lär sig kritiskt tänkande…

  Svara
  • Kristian

    /  05/21/2019

   Som det sägs i kommentarerna, detta är Nordkorea.

   Svara
 51. Kristian

   /  05/21/2019

  Debattartikel signerad av 182 psykologer.
  ”Ungas klimatkamp lindrar hopplösheten”
  https://www.expressen.se/debatt/ungas-klimatkamp-lindrar-hopplosheten/

  Räknade och gissade på mans- och kvinnonamn. Tog bort alla jag var tveksam på.
  Jag gissar att det är mest kvinnor som blir psykologer, men 152 av 182 är en viss övervikt.

  Gemensam ”handling” mot påhittade faror? Påhejat av psykologer?
  Var det inte enklare när alla gick i kyrkan en gång i veckan?

  Svara
 52. Regeringen vill nog att folk på landsbygden ska ha sådana här: http://www.katanga.eu/waw/

  Fy fan vad skatteintäkter de skulle förlora och den metabola hälsan skulle nog öka markant.

  Svara
  • uffenordholm

    /  05/22/2019

   Personligen skulle jag absolut kunna använda en sådan för att pendla med, om det inte vore för att jag bor så långt norrut att den skulle vara användbar max sju månader om året. Lägg till ett ganska saftigt pris så tycker jag att det inte är värt det, det blir billigare med en bil (som jag behöver ändå…) och ett gymkort. Men hade jag bott i Stockholm eller längre söderut så hade jag absolut haft en, eller liknande.

   Svara
    • uffenordholm

      /  05/22/2019

     Den ser himla häftig ut, men jag håller mig hellre till en som är mer strömlinjeformad. Och det stora problemet för mig är inte att jag inte skulle orka trampa en heltäckt liggcykel vintertid, utan att cykelvägarna plogas för dåligt för att jag skall vilja cykla där: jag bor 15 km från stora orten i kommunen, och ”cykelvägen” dit är vägrenen på stora vägen, och den plogas inte alls. Inne i tätorten blir det bättre, men långt ifrån bra tycker jag.

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: