Nästa steg blir…?

Morgan Johansson har kommit på det perfekta motmedlet mot splittringen, som bl a han själv varit med om att skapa, i Sverige.

Nämligen speciallagar för vissa personer. Blir säkert en jättesuccé. Inget är så bra för sammanhållningen i ett land som ett frälse som fixar fördelar åt sig själva.

Var fjärde förtroendevald utsattes under 2016 för trakasserier, hot eller våld, visar den senaste mätningen från Brottsförebyggande rådet. Det är en ökning, jämfört med tidigare.

Nu vill regeringen alltså ändra i brottsbalken – och införa en särskild straffskärpningsgrund för brott som begås mot politiker. I dag skickas ett färdigt förslag till juristerna i lagrådet, och tanken är att den nya lagen ska införas den första januari nästa år.

//

En rad tunga remissinstanser – som Brottsförebyggande rådet, Valmyndigheten, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten – säger ja till förslaget.

De säger ja till egna lagar för adeln.

Men några är faktiskt lite besvikna

Men Journalistförbundet vill att det straffrättsliga skyddet även för journalister ska ses över. Beskedet från Morgan Johansson är att justitiedepartementet just nu arbetar med lagförslag som rör andra yrkesgrupper.

Journalisterna. Inte för att det är groteskt att gå tillbaka till typ 1700-talet när det gäller lagar för vissa men inte för andra. Inte för att det är direkt korkat att folk inte ska vara lika inför lagen. Utan för att de inte får vara med i frälset. Därför är de sura.

– Många av oss som är politiker blir hatade och hotade, och det begås ganska hemska brott, bara för att man är förtroendevald. Det är en fara för demokratin om det är så att människor inte vill bli förtroendevalda, för att man är orolig och rädd att något ska hända en, säger Linda Westerlund Snecker.

Snecker säger att man utsätts bara för att man är förtroendevald. Nej, man blir högst troligtvis utsatt för att man från en upphöjd position pissat människor rakt i ansiktet väldigt länge. Som t ex Snecker gör i stort sett varje gång hon säger något. Eller som Strandhäll gör. Och för att de kommer med förslag som påverkar folk så in i helvete hårt, de ljuger och hittar på och sen pissar man de som säger till rakt i ansiktet med hånfulla kommentarer som dessutom baserar sig på fantasier. Osv. Därför är vissa politiker mer utsatta än andra, de är helt enkelt mer dumma i huvudet men fattar det inte. Eftersom de är mer dumma i huvudet.

Vet ni vad som händer om en i ett bostadsområde gör allt, genom lögner och hittepå, för att skapa problem för de andra som bor där och sen ovanpå det är hånfull och pissar de som säger till rakt i ansiktet? De åker på storstryk till slut! Eller borde göra det i alla fall Med rätta! Eftersom man inte kan ha idioter som bara vill göra livet surt för andra bland normala. Ska såna ha speciella lagar som skyddar dem extra så att de kan fortsätta vara dumma i huvudet och göra livet surt för andra? Hur ska de lära sig om folk inte får säga till dem att de faktiskt är dumma i huvudet?

Men vad är nästa steg efter speciallagar som skyddar frälset, adeln, från de jobbiga trashankarna? Nästa steg kanske är att de tycker det är obehagligt att behöva möta de där jobbiga trashankarna i butikerna när det börjar likna Venezuela? Vad blir det då? Speciella butiker såklart! Butiker bara för vissa. Butiker där det aldrig är brist på någonting och man slipper trängas med vanligt folk. Jag förstår att det lockar journalisterna m fl som under massor av år inte gjort sitt jobb och därför är en del av problemet, blir nog en rätt obehaglig upplevelse för t ex Wolodarski att behöva gå till ett ICA med tomma hyllor. Ska de, politiker och journalister, verkligen behöva trängas med trashankarna som står där med sina kuponger?

Förr fanns det ett skämt om hur man kände igen en sovjetisk hamburgare, det var en köttkupong mellan två brödkuponger. Snart kanske det är ett svenskt skämt.

Kanske Partiet (politikerna) ska ha egna vägar och gator att åka på? De vill ju inte behöva riskera att möta några arga bilister som offrar nästan hela lönen bara för att kunna åka till jobbet? Såna vill man ju inte se där man sitter i den vräkiga lyxbilen med chaufför, de kanske blir arga över att de betalar bensinen och chauffören för vrålåket. Eller förresten, det sköter sig själv, Miljöpartiet ingår ju. De ser till att ingen annan kommer att ha möjlighet att använda bil överhuvudtaget. De är redan på god väg. De säger att man kan åka kollektivt men med MP:s inflytande på den delen av politiken så slutar t o m bussar att gå eftersom det är för dyrt. Så det där med egna väger löser sig automatiskt. Volket får trängas med sina lådcyklar på cykelbanorna.

Osv. Sådär kommer det garanterat att rulla på.

Varför kommer det garanterat att rulla på så? För att vi har facit över hur det alltid går när politiker börjar se sig själva som lite finare och lite viktigare och börjar se till att de skyddas av specialregler osv för att inte drabbas av sin egna politik. Just det händer överallt där de börjar resonera som Morgan Johansson.

Om ni missade, kolla på Josefsson på SVT igår, handlade om bidragsfusket inom assistansen. Man fick en tillbakablick till 2005 då han var med och avslöjade att det var fritt fram att fuska. Och som det fuskades! Det fanns inte ens någon kontroll alls. Och det visade sig att det var precis lika illa nu. Man sa att Sverige var ett smörgåsbord för framföra allt utländska kriminella att bara blåsa naiva svenska politiker och myndigheter.

Sen kan ni faktiskt kolla på Opinion Live som också gick igår, om inte annat så för Stefan Sauks skull. Men också för att de pratade om utländska ligor som åker rakt in i Sverige och stjäl allt vad de kan och sen bara åker ut ur Sverige igen. T o m polisen (eller om det var tullaren) beskrev Sverige som ett smörgåsbord för utländska kriminella ligor eftersom polisen måste prioritera t ex mord och liknande. Ett smörgåsbord för de som skjuter folk liksom. Och att tullen var som en koma-patient.

Två ganska viktiga program att se såhär ett par dagar innan EU-valet. Annat än papegojorna som precis lärt sig prata som man annars får höra överallt. Även om det fanns en helt bisarr vänsterpartist i Opinion-studion i Helsingborg.

På tal om papegojor, såg Folkpartiets listetta i Aktuellt för några dagar sedan och slogs av att hon var just en papegoja som lärt sig prata, hon kunde bara säga de fraser hon lärt sig att säga, inget annat. Inget om egen politik utan bara attacker på andra med div epitet. Det var direkt pinsamt. Må Folkpartiet åka ur!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. MiT

   /  05/23/2019

  ”Vänsterpartiet står bakom skärpta straff – när de själva drabbas av brott”
  https://nyheteridag.se/vansterpartiet-star-bakom-skarpta-straff-nar-de-sjalva-drabbas-av-brott/

  Svara
 2. MiT

   /  05/23/2019

  Jag hade faktiskt missat där om att de inte visste var EU-domstolen låg

  *https://www.facebook.com/tidskriftenkvartal/videos/382528432363008/?__xts__%5B0%5D=68.ARCo1PoAdjzbwMq4M0QRgpPSqjJEV_-n0oon1PPchSkF525KxXrgO2wW_NlFX90_5A8tgi1DliB5eLLfBvN5LeQhE2ReIU8X9YXJu5yVpMGZFHvVCAsmWNo5FEoTwceEtviPF2_z6p0t3_7v77TqZjdkgLVlVM8w5_oMJwQJhAPZppujNXbDDkyDvE-gfF90VAeX1VEW2xISKMOEjw8f18W8nj4Sb7mzFzxDhqm_VAk8-jRpEF7qA7V9ACGqWtyhPBcBCcvKWddx_areEDBmZY2Qiul6RP19XT9ty1-v_i-2WMeAK3Zw4WOjW1nxWoCyAimniTWj0548TlH5KG-u0dV3KMNl-oXqs0Gd_RmACItCVSlW0OFFQLaV0Od0FGa4zaE9ckc&__tn__=-R*

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/24/2019

   Nästa kuggfråga är vad som är skillnad på EU-domstolen och Europadomstolen (under Europarådet). Samt vilka olika inriktningar de har

   Svara
 3. MiT

   /  05/23/2019


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156465106678231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
  • Kristian

    /  05/23/2019

   Det kanske tankningsbenägenheten som ökar?

   Svara
 4. Med den typ av representativ ”demokrati” vi har i Sverige är jag helt okej med att de folkvalda inte har samma likhet inför lagen som resten av medborgarna. Men inte på det här sättet- tvärtom borde de dömas HÅRDARE när de SJÄLVA begår brott- framförallt brott inom politiken, som exempelvis bedrägeri, när de inte följer sina löften utan bara ljuger för att bli valda.
  Där kan även journalisterna få följa med. Varför? För att det är politiker och media som har makten inom representativ ”demokrati”, och då är det fullt rättvist att de också döms hårdare. Det implementerar en vilja att göra rätt.

  Svara
  • Senior

    /  05/23/2019

   De folkvalda är ju sedan 1975 redan undantagna från att kunna utkrävas ansvar för sina gärningar i ämbetet.

   Skall de korrupta socialist-asen nu också bli helt oantastliga.

   Jaha, där fick senior ytterligare vatten på sin kvarn.

   Frågan är om inte landet kollapsar redan innan 2022.

   Svara
  • Rikard

    /  05/24/2019

   Hej.

   Frågan är varför desinformation, rena lögner, förtal, hyperbol, och kreativt utelämnande av fakta inte skall vara straffbart att sprida bara för att man ger sig själv epitetet ”journalist”? Det är ju inte en skyddad yrkestitel, eftersom det egentligen inte är ett yrke.

   Jag tror snarare att det är dit vi är på väg: att journalist, politiker och liknande sysselsättning utan krav på kunskap, förmåga, skicklighet eller prestation blir kvalificerade yrkes-/ämbetstitlar, med ett särskilt juridiskt skydd enkom för den som genomgått den statliga utbildningen.

   Titta på Journalisthögskolan, bibliotekarieutbildningen, och inte minst lärarutbildningarna.

   Men visst, jag håller helt med Bergersjo om att den som har ett offentligt ämbete med makt över andra skall hållas efter stramare måttstock än rent privata individer, åtminstone i sitt ämbetsutövande.

   Ett bra sätt att komma åt alla avarter när det gäller ekonomiskt motiverad brottslighet, särskilt där det blir mackel med att få tillbaka resurser som försnillats, är att skriva in en formulering om att straffet alltid skall vara sådant att den dömde inte förtjänar på det. Har en politiker t ex förskingrat en viss summa, omsatt den, och obfuskerat ägandet – så frys personens samtliga tillgångar, lägg till näringsförbud och ägande/förfogandeförbud, tills det saknade är ersatt. (För att kunna fungera som lag behövs en mycket mer utförlig skrivelse, förstås.)

   Då blir det inte lönt eller möjligt att mygla – väl dömd måste du betala eller vara paria.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 5. Ivar L

   /  05/23/2019

  Ett indirekt erkännande från politikerna att lagarna egentligen är för mesiga. Men det är ju emot värdegrunden för alla utom SD och möjligen M/KD att skärpa mesiga lagar så bättre då med frälselagar.

  Helt annan sak med eventuell skärpning blåljuslagstiftningen som ju handlar om brottslighet i anslutning till pågående arbete. Det är inte knutet till den enskilde personens yrkesroll på samma sätt och därmed fullt rimlig.

  Svara
 6. Senior

   /  05/23/2019

  Nästa steg?

  Du behöver inte undra, kolla bara hur alla andra socialiststater gått tillväga.

  Svara
  • Senior

    /  05/23/2019

   Fattar folk att vi bor i en socialiststat nu då?

   Hur mycket måste till innan de begriper?

   Svara
   • Kristian

     /  05/23/2019

    Du kan byta namn till Sovjet 2.0 och måla gatorna röda.
    Halva befolkningen kommer ändå inte att märka någonting. Andra halvan kommer att grumla om att de hellre vill ha whisky än den nu obligatoriska vodkan.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/24/2019

     Vi måste byta namn på Sverige till något som innehåller ordet ”demokrati”, t.ex. Demokratiska Monarkin Sverige. Det här är a och o för socialistiska diktaturer.

     Svara
 7. hllviken

   /  05/23/2019

  Adelsprivilegier till inkompetenta, korrupta politiker……. går det inte att stoppa samhällsförfallet?

  Svara
 8. hllviken

   /  05/23/2019

  Svara
 9. Kretin

   /  05/23/2019

  Läget i riket påminner allt mer om frihetstiden med hattar vs mössor ….

  Svara
  • Kristian

    /  05/23/2019

   Nåd! Jag 2600 sidor Theutenberg att läsa!

   Det är mycken svensk historia man bara nosat på.

   Svara
   • Senior

     /  05/24/2019

    Fortsätt sedan med Birgitta Almgrens böcker om du inte redan läst dem.

    Svara
    • Kristian

      /  05/24/2019

     Almgren är ett måste, ser jag – en av de få som läst Stasi-arkiven. De arkiven kunde SAP inte bränna.

     Och så funderar jag på Anders Edwardssons ”En annorlunda historia”.
     (Recension här: http://svansbo.se/2016/05/bokrecension-en-annorlunda-historia/)

     Man blir luttrad ju mer man lär sig. Det är genomgående historicism och whighistoria som lärs ut. Åter min aforism om svensk historicism:
     ”Vi har fått lära oss att Sverige välstånd beror på Socialdemokraterna. Verkligheten är att Sverige har haft välstånd, och därför har vi haft råd med Socialdemokrater.”

     Svara
    • Senior

      /  05/24/2019

     Lite gräv runt skotten i ådalen, och vad som ledde ledde fram till att militären var tvungen att öppna eld brukar också vara en ögonöppnare. -Den samtida oförfalskade varianten alltså.

     Svara
 10. hllviken

   /  05/23/2019

  Svara
 11. Kristian

   /  05/23/2019

  Där det finns bidrag finns det bidragsfusk.

  ”Anklagelserna mot Syre: En redaktion gör flera tidningar – som får presstöd”
  https://www.medievarlden.se/2019/05/anklagelserna-mot-syre-en-redaktion-gor-flera-tidningar-som-far-presstod/#cookies

  Svara
 12. MiT

   /  05/23/2019

  Svara
 13. Törnrosa

   /  05/23/2019

  Maktens arrogans når nya oanade höjder. Små människor tar stora beslut. Den strategiske justitieministern vill säkert bara lätta upp humöret på EU-röstarna nu till helgen. mvh

  Svara
 14. MiT

   /  05/23/2019

  Samtidigt som MSB anställer genusvetare och låter Sekretariatet styra MSB.s verksamhet…

  Svara
  • Törnrosa

    /  05/24/2019

   Humor?!?

   Svara
   • Senior

     /  05/24/2019

    Ofrivillig humor.

    Man skrattar inte med dem, man skrattar åt dem….

    Svara
    • Törnrosa

      /  05/24/2019

     Jag tror faktiskt att skattebetalarna sätter skräck i ”eliten”. Nu bussar den MSB och den rosenkindade lagvrängaren på oss.
     Vad säger det om ett lands regering när den fruktar sitt eget folk men släpper loss utländska våldtäktsmän som mer eller mindre ostraffat får spräcka bl a 13-åringar mvb

     Svara
     • Senior

       /  05/24/2019

      Det säger mig att deras försök att socialisera folk har misslyckats, och att de nu slår in på linjen att man istället skall stävja dem.

      -Precis som samtliga socialiststater i längden utvecklas till diktaturer.

      Sverige är inget undantag.

     • Törnrosa

       /  05/24/2019

      Ja, nu dras tumskruvarna åt. Men känner jag mig själv rätt så kommer de att få problem med den här gamla tanten i alla fall :-/
      mvh

     • Kristian

       /  05/24/2019

      ”den rosenkindade lagvrängaren” – elegant!
      Vi behöver fler stående epitet till vad som blir ett epos i vår historieskrivning.

  • Kristian

    /  05/24/2019

   … sade Epimenides.

   Svara
   • Törnrosa

     /  05/24/2019

    Inte min nertumme. Dröjde med svaret eftersom jag var tvungen att läsa på. Inte helt hemma med grekfilosoferna, men Epimenides blev en mycket intressant bekantskap som jag tackar för. mvh

    Svara
    • Kristian

      /  05/24/2019

     Vi nämner honom sällan vid namn på svenska, men talar väl ganska ofta om Lögnarparadoxen (även om exemplet är mer komplicerat). Olika sätt att benämna samma sak. Hade nog inte använt namnet utan a) flera år i engelsktalande land och b) läsning av ”Gödel, Escher, Bach” vid ung ålder.

     (Svensken går över ån efter vatten, Engelsmannen tar med sig kol till Newcastle, Tysken tar ugglor till Athen. Och så vidare.)

     Svara
     • Törnrosa

       /  05/24/2019

      Detta ska jag ta tag i. Tacksam för att du använde hans namn så att jag blev nyfiken. Var en hel del runt honom som passar in i mitt liv just.

      Och om ett par dagar kommer dessutom min väninna hem från Kreta laddad med foton. Så det kan kanske bli lite arkaiska vibbar också.

      Kollade ”Gödel, Escher, Bach”. Det blir till att använda hjärnan förstår jag. *S* inte helt okomplicerat alltså. mvh

     • Kristian

       /  05/24/2019

      Väl värd besväret. Hofstadter själv kan tydligen tillräckligt med svenska för att ha läst och godkänt dialogerna i den svenska översättningen.

 15. MiT

   /  05/23/2019

  Svara
 16. MiT

   /  05/23/2019

  Svara
  • Rikard

    /  05/24/2019

   Hej.

   Bra att det tas upp av utländska media – Bitte Assarmo på Det Goda Samhället skrev ett inlägg om det häromdan.

   Nu är det så här med Skollagen, att den innehåller en paragraf som kräver negativ bevisning avseende trakasserier och kränkande behandling samt repressalier för anmälan om sådana: huvudmannen för skolan måste kunna visa att trakasserier och kränkningar >inte< ägt rum.

   Skollagen hittar man på regeringens hemsida, vill minnas att det är 6:e kapitlet, §14.

   Jag hoppas att mamman orkar driva detta i mål. De flesta rektorer och skolledare är trots allt evertebrater.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 17. MiT

   /  05/24/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/24/2019

   ”Tillrättavisning”
   LOL

   Sossar vet verkligen hur straffa de egna riktigt, riktigt hårt.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/24/2019

   Vilken högerextremism? Det finns ju knappt ens höger och SD ligger mellan den och sossarna.

   Svara
   • Senior

     /  05/24/2019

    Ja, det är intressant hur de kan lura folk att en, som de till och med själva benämner, nationalsocialistisk ideologi som högerextrem???

    Hur j*vla långt till vänster står man inte själv i det läget?

    Egentligen är de ju samma skrot och korn allihop.

    En nationalsocialist är fortfarande en socialist.

    Svara
 18. MiT

   /  05/24/2019

  *https://www.facebook.com/FeministisktinitiativMalmo/videos/400166857497248/?__xts__%5B0%5D=68.ARCkFoaQqjL6C6NXWl57M0_3fBE74HZv_9sHTh6gmyFsFfdQoh5dLulDp1MuZLCoblxhsLNUF9VcsQ6RPGM73trK-kTcE3OsJVLYNiXRBs_RxpycdblKz8CBMp9qZmbQ9YR5nvm5VKjbDuTOnDT_08uu36FBQOhwmIJ-w6YyN-25Dx_1U-Ds6in1fNe4ZYd6LRphv_34RbmQ-49I6_zc8kADqXWXkL2m9lCXOG_KTBM93T-pHVEsbPjiD0B5VD2bsWleeTWUwqeCF2-7TA3w8vUPYT7n4EI1q70SdryHlGAaqAf6VoCVvfEh-axgDfRV34n4xS0cbwPbmvRhMjmfD95p3cBfICFgYxuoaYDF9VCiGHKO-PhqoNy_aWW_nNULqSUboBkOqTb_KjxJg1uVGgJt_WTxJICMIcTMH44c2V1QFVi2gBndr9tJnenQS13QIcRATy46qnibRQbH7wJLKgimFgI_ZHEtq6qhDd6dU_SsEnpv1_ra3otYG8tRMYMHJOV0dmpv4ZLawWojRrlA297K8CrR8MM&__tn__=H-R*

  Svara
 19. Ivar L

   /  05/24/2019

  Alltså, svenska domstolar…

  ”det saknas anledning att anta att Viktor Beko kommer fortsätta att begå brott”

  Det handlar om en riktig storbedragare som nu återigen hamnat inför skranket. Hela 2 år lyckas de skrapa ihop denna gång, ojojoj vilket hårt straff för en storbedragare:

  ”Så sent som 2014, året innan den senaste bedrägerisvängen drog igång, dömdes han för två fall av bedrägeri med samma tillvägagångssätt, men fick då endast villkorlig dom. I domen skrivs att ”det saknas anledning att anta att Viktor Beko kommer fortsätta att begå brott”, och tingsrätten hänvisar till att en tidigare dom för grovt bedrägeri från 2005 låg för långt tillbaka i tiden för att påverka straffet. Att han under tiden hunnit bli dömd för brott i både Norge, Danmark och Tyskland var de kanske inte medvetna om.”
  https://nyheteridag.se/plus/storbedragaren-till-sina-fans-jag-ar-den-rikaste-romska-mannen-av-alla/

  Svara
 20. x

   /  05/24/2019

  När Jonas Sjöstedt (v) tar ordet ”demokrati” i sin mun kan det vara bra att veta vad han menar med det:

  Svara
  • Senior

    /  05/24/2019

   Precis så.

   Jämför med dagens vänster och deras populära slagord.

   ”Det privata är politiskt.”

   -Men det är ju vad man kan förvänta sig av vänsterns Orwellianska nyspråk där de vänder på betydelserna.

   Svara
 21. x

   /  05/24/2019

  Så går det när otrogna hädar profeten:
  XXL-chef får lämna jobbet efter hån mot Thunberg
  ”XXL:s Sverige-vd Per Sigvardsson lämnar jobbet. Det framgår av ett pressmeddelande från sportkedjan. För några veckor sedan framkom att flera opassande inlägg skrivits på Sigvardssons Facebookkonto, bland annat om Greta Thunberg.”
  https://omni.se/xxl-chef-far-lamna-efter-han-mot-thunberg/a/awKnR5

  Svara
 22. Weasel

   /  05/24/2019

  ”Var fjärde förtroendevald utsattes under 2016 för trakasserier, hot eller våld, visar den senaste mätningen från Brottsförebyggande rådet. Det är en ökning, jämfört med tidigare.”

  Njaa…jag tror att det bara är anmälningsbenägenheten som har ökat ?
  Morgan borde tänka på att Sverige aldrig har varit tryggare och att det dödliga våldet faktiskt har minskat.

  Svara
 23. Regeringen ska ha en världskonferens om nazismen/förföljelsen av judar. Bra så men…
  Då antar jag att om 75 år ungefär börjar vi ha konferenser om islamisk terror.

  Svara
 24. Jonas

   /  05/24/2019

  Gissar att Miljöpartiet, och deras anhängare journalisterna, kommer att släppa henne som en använd kondom när EU-valet är över.

  Svara
 25. MiT

   /  05/24/2019

  Svara
  • Cain

    /  05/24/2019

   Såg lite av detta live för några timmar sen. Religion är på stark frammarsch i Sverige. Och vår nya 16-åriga autistiska profet vill att vi ska få panik över den stundande domedagen.

   Har alltid sagt att vi svenskar grovt överskattar vår upplysta, sekulära kultur. Det är uppenbart att stora delar av vårt folk är svältfödda på religiösa upplevelser.

   Svara
   • Senior

     /  05/24/2019

    Precis så.

    Jag baxnar över hur tunt det civiliserade lagret med sunt förnuft och logik är hos folk.

    Man behöver uppenbarligen inte skrapa så hårt på ytan innan den vidskepliga vilden kommer fram.

    Svara
 26. Kristian

   /  05/24/2019

  Alla läser väl redan invandringsdebatten.se, men de här två passar bra sida vid sida:

  1) https://www.facebook.com/754856823/posts/10156353650516824?s=100010281889145

  2) Lär av Filipstad – ta inte emot för många flyktingar
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/lar-av-filipstad-ta-inte-emot-manga-flyktingar-27688
  ”Det finns också andra negativa effekter med den stora asylmottagningen i en kommun, effekter som man inte kanske räknar med i första skedet, nämligen att den ursprungliga befolkningen flyttar från kommunen när omgivningen blir kraftigt förändrad av nyanlända människor. […] Kommunen håller på att utveckla sig till en kommun där fler och fler är bidragstagare och färre människor är skattebetalare.”

  (Det är säker bara de onda som flyttar. Är övertygad om att V, S, C, MP och L-väljare solidariskt bor kvar.)

  Svara
  • Kronblom

    /  05/24/2019

   Lever man på kapitalinkomst och senare på garantipension kan man lugnt bo kvar. Men då ska bostaden endast vara tillgänglig för terränggående fordon.

   Svara
 1. Nästa steg blir…? – Micael Lidéns Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: