Vad ska ni rösta på?

I morgon är det dags att rösta i EU-valet, är lite nyfiken på vad ni kommer att rösta på? Alltså parti, inte kandidat för det blir för bökigt i en omröstning  😛

Själv har jag bestämt mig för att för första gången i mitt liv rösta på något borgerligt! Jag kommer att kryssa nr 25 på Moderaternas lista Henrik Sundström. Jag kan dock fortfarande ändra mig om det kommer fram att han t ex inte öppet och transparent kommer att redovisa vart alla sinnessjuka ersättningar som finns inom EU går till. Den som vägrar redovisa sånt öppet förutsätter jag ser t ex ”kontorsbidraget” på 45 papp i månaden som en extra skattebefriad lön som går rakt in på kontot. Utöver de ca 90 000 eller vad det är man redan har i månaden. Om man inte gör åt dem varje månad, vilket torde vara totalt omöjligt hur man än gör, så duger det för mig att man skänker överskottet till nåt gott ändamål. Det är nämligen INGEN LÖN som ska få hamna på sparkontot!

Federley och många av de andra ser det som just extra men dold lön som trillar rakt in på deras konton varje månad. Det är ÄCKLIGT!

Sundström har kämpat hårt för att upplysa om vad som händer med yttrandefriheten som EU har attackerat osv.

Han skriver på Ledarsidorna idag

Det är inte ett val om olämpligt beteende under en intern partifest med för mycket alkohol, inte heller om en avgående parlamentarikers röstningar i förfluten tid. Det är ett val om framtiden. Om den väg Sverige och övriga EU-länder ska gå för att göra EU bättre och den europeiska framtiden ljusare. Och vår svenska framtid.

Under min kampanj har jag fokuserat på de tre frågor jag anser vara ödesfrågor för det demokratiska EU-samarbetets framtid: yttrandefrihet, migration och EU:s makt.

Gå in och läs mer om hans tre punkter i artikeln på Ledarsidorna.

Kommer han att kunna stå upp för allt när Reinfeldts ande låter partipiskan vina? Vem vet, man kan ju bara hoppas? Det gäller ju alla?

Det där är nog det enda man kan vara säker på oavsett tror jag. På ett eller annat sätt.

Sen får man inte glömma att man ska utse EU:s mäktigaste person snart igen och där får medborgarna inte vara med och välja utan då väljer de som vet bäst ett raglande fyllo. Eller som den officiella versionen säger, att han har ischias. Vem vet, kanske de lyckas välja någon som klarar av att ta på sig skor av samma färg den här gången? För det lyckas inte nuvarande med ibland nämligen. Men eftersom han bara har ischias så antar jag att det också beror på den.

Det är säkert ischias som får honom att bete sig vedervärdigt mot andra länders ledare också, ge dem örfilar osv. De skulle gett honom en stenhård tillbaka. Hans beteende var endast till för att offentligt förnedra och förtjänade en redig lavett tillbaka.

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  05/25/2019

  Jag har aldrig röstat ”höger” heller tidigare, men nu är det dags.
  Precis som för dig MiT, så blir det nr 25 Henrik Sundström som får min röst imorgon.
  Blir någon form av taktikval, då min ”ordinarie” kandidat kommer in, utan personkryss.

  Svara
 2. Vän av Frihet

   /  05/25/2019

  Det blir en röst på Alternativ för Sverige av väldigt många anledningar men det största är att jag tycker att det verkligen behövs verkligt EU-motstånd i Sverige och jag tror på Gustav Kasselstrand

  Svara
 3. Ivar L

   /  05/25/2019

  Varför sker detta gång på gång?

  ”I det ursprungliga åtalet yrkade åklagaren på tio års utvisning för Abdullatif som är medborgare i Eritrea, varifrån han kom till Sverige 2015. Han har permanent uppehållstillstånd trots att han enligt migrationsverket saknar skyddsskäl

  Vid rättegången justerade åklagaren emellertid åtalet och drog tillbaka utvisningsyrkandet. Abdullatif döms till två års fängelse, minimistraffet för våldtäkt. Han skall även betala ett skadestånd om 115 000 kronor till flickan.”

  Varför dra tillbaka ett yrkande istället för att låta rätten pröva saken?
  Det låter ju nästan som att åklagaren mutats eller övertalats på något sätt.

  https://nyheteridag.se/plus/doms-for-valdtakt-pa-gratande-15-aring-utvisas-inte/

  Svara
 4. Rikard

   /  05/25/2019

  Hej.

  Har röstat.

  Eftersom jag inte längre bor i Malmö kunde jag denna gången ta valsedel utan att bli övervakad eller filmad av aggressiva vänsterkvinnor och invandrare. Inte heller hade socialdemokrater stulit valsedlar, och ingen imam eller annan skäggig man från icke skidåkande folk stod och dirigerade vilken valsedel som skulle väljas.

  Det där med att ‘välja’ en gubbe med ‘ischias’ (ungefär som Andy Warhols och andra kändisars ‘levercancer’, ‘lunginflammation’ od. – säg inte det alla redan vet…) är inte så konstigt.

  Ledare gör man sig till av egen kraft, eller blir utsedd till av andra som en kompromiss för de grå eminenserna att styra.

  Gamle Claudius misstänks ha kombinerat detta under sin regeringstid: spela idiot för att inte bli mördad, och styr så att alla olika fraktioner tror att när dina beslut går dem emot så är det deras motståndare som lyckats påverka dig.

  Sen tror jag hästskiten jag stått och skyfflat halva dan har mer fiber i sig än vad eurokraterna har.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  05/26/2019

   Skall sätta mig ned och se hela ”I, Claudius” någon gång. Det lilla jag minns var minst i klass med Game of Thrones vad gäller intriger, falskspel, horeri och gränslös ondska.

   ”Rör aldrig våt hästskit” är en replik jag minns från Albert och Herbert. Sades till någon sänghandlare som är lite brydd över sina oborstade kunder. Man skall vänta tills den har torkat, då är det bara att borsta bort.
   Det finns någon liknelse att göra med de folkvalda där.

   Svara
   • Rikard

     /  05/26/2019

    Hej.

    ”Minst i klass med GoT”?! Pistoler i gryningen!

    Skämt åsido, den roman TV-serien bygger på är också den läsvärd, och serien har ett underbart tempo som gör att även bifigurer kan ges full karaktärisering. Personligen gillar jag också att man filmat som om det vore en teateruppsättning man spelat in.

    GoT, böcker som TV-serie, fick mig att somna av uttråkning tyvärr. Varken bra, eller dålig, utan helt enkelt intetsägande och tråkig, vilket för mig är en värre synd än någon annan vad gäller böcker, TV-serier eller filmer och spel.

    Jag skulle nog sätta Xena över GoT som serie betraktad, och Wheel of Time över bokserien.

    Tycke och smak, och allt det där.

    En TV-serie baserad på ”Thieves’ World” (utgiven under namnet ”Den Vulgära Enhörningen” i Sverige), utan censur, uppsnyggning, eller PK-ismer – det hade varit mums för Måns däremot!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  05/27/2019

     Orkade halvvägs igenom GoT, och har inte sett serien.
     Gav upp bokserien när man ännu halvvägs igenom fortsatte lägga till nya personer, samt återuppliva de gamla. Det var tydligt att ”konsekvent” inte var något man kunde förvänta sig från Martin. (Därtill att han plockade in ”statister” här och var när han inte uppfyllt kvoten för förnedring och snusk för det kapitlet. Billigt.)

     Svara
 5. MiT

   /  05/25/2019

  Svara
 6. MiT

   /  05/25/2019

  Svara
 7. Senior

   /  05/25/2019

  Funderar på att inte rösta alls:
  En röst på någon gör hela spektaklet legitimt.
  Röstar man inte, godtar man heller inte resultatet.

  Om jag röstar, så kommer det att bli på klassiskt liberala partiet eller med.

  Svara
  • Rikard

    /  05/25/2019

   Hej.

   Fast om du inte röstar, blir de röster som faller på sådant som Fi, L eller V mer värda.

   Valets legitimitet, moraliskt som juridiskt, är kanske relevant men egentligen endast om det finns en auktoritet med makt att se till att det görs om eller att resultatet respekteras. Saknas sådan, kan man absolut ändå anse (eller upptäcka) att det är illegitimt, men där finns ingenstans att överklaga till.

   Så tänk som att du röstar mot Soraya Post, t ex.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  05/25/2019

    Jo, förvisso är det så.

    Inrikes har jag tidigare hävdat att en röst på allt annat än sjuklövern är bra.

    Sjuklöverns tjafs och inbördes konkurrens, DÖ (decemberöverenskommelsen), LJUG (Lööfs Januari UppGörelse), etc, etc. är bara skådespel för att försäkra (S)ig om fortsatt maktinnehav.
    -Och att alla röster räknas, utom de oavlagda.

    Men gällande EU är jag lite osäker; med tanke på att tex. Migrationen inte är ett EU ärende idag, utan upp till varje land.

    Sak samma med det mesta, även om det finns EU direktiv både till höger och vänster är medlemsländernas tolkning och genomförande av dessa direktiv fruktansvärt divergerande.

    Kolla bara på Sveriges ”tolkning” av datalagringsdirektivet…… ”Vi implementerar detta fullt ut med reservationen att våra befintliga lagar överrider detta i samtliga fall det finns motsägelser däremellan”….

    EU verkar vara en sandlåda syndabock för våra (s)venska politiker att skylla sina misstag och obekväma beslut på, och en organisation att utnyttja och suga ut så mycket som möjligt av för alla andra.

    Kan man rösta för Swexit i EU-valet?

    Vilken EU-kandidat går till val på att minska inflytandet från EU maximalt?

    ….Fast å andra sidan behöver ju Sverige tvångsförvaltas i nuläget, kanske läge att rösta för mer högerinriktad ”överstatlighet”,
    -Europas förenta stater.

    Vem röstar man då på?

    Svåra frågor detta…..

    Lycka till i helgen, oavsett era val.

    Svara
    • Gorby

      /  05/25/2019

     AFS – Alternativ för Sverige med Gustav Kasselstrand driver frågan att gå ut ut EU.
     https://utur.eu
     Sen tror jag det finns ett kommunistiskt parti som vill gå ur.

     Svara
     • Korrekt. KP vill att vi ska ut ur EU. De bojkottar EU-valet och uppmanar oss att ha sex på valdagen istället. Tveksamt om det har önskvärd effekt. Det stärker enbart alla andra icke-kommunistiska partier.

    • Jonas

      /  05/26/2019

     Landsbygdspartiet vill gå ut ur EU.

     https://landsbygdspartiet.org/

     Svara
     • Korrekt, men det är nog en bortkastad röst eftersom inte heller de valsamverkar….än.
      Vetenskapliga partiet är för ett Swexit och är öppet för valsamverkan med precis alla partier och går till val genom Valsamverkanspartiet.

    • Pether

      /  05/26/2019

     Klassiskt Liberala Partiet är det enda sunda partiet i Sverige. Ut ur eu, mer självbestämmande för regioner och kommuner, individuell frihet. Staten ska minskas något så ordentligt att den endast ska kunna utföra de grundläggande funktionerna.

     Svara
  • junior

    /  05/26/2019

   @Senior
   Jag kommer att rösta på ett av de partier du nämner för att uppmuntra dem som arbetar med partiet att orka fortsätta med det viktiga arbetet att ta sig in i riksdagen.

   Svara
  • Kristian

    /  05/26/2019

   Förstår hur du känner, men jag tro du är minst lika gammal som jag, och därmed minns hur ett nytt parti skapades och kom in i riksdagen – MP.
   Att just dessa har gått från ”ofarliga miljömuppar” till ”fullständigt bindgalna” förändrar inte saken: alla partier kommer från noll, och – som Westerholm brukar säga om S – återvänder förr eller senare dit.

   Svara
 8. Melmac

   /  05/25/2019

  Det blir Sundström för mig med

  Svara
 9. Ivar L

   /  05/25/2019

  Vad spelar det för roll om det är EU eller Sverige? Röstar man på M får man en Reinfledt som står någonstans i kulisserna. Partiet är ju bara en kuliss.
  Och KD:s märkliga tvehågsenhet är bara obegripligt. Å enda sidan går de ut så hårt så det bli kalla de nazister men så plötsligt blir de mjuka som tanter på kyrkkaffe och tycker att vinnarna i den obegripliga afghanamnestin skall få plocka hit tjocka släkten också för gratis försörjning.
  Visst MED och AFS har sina poänger men precis som i riksdagsvalet så kommer de inte få några mandat och läget är på tok för allvarligt för att ”lyxrösta” helt ideologiskt.
  Det enda hållbara är att rösta på det enda parti som är trovärdigt i immigrationsfrågan och som inte är mikroskopiskt: d.v.s. SD.
  Idén att inte rösta på ett parti utan på en kandidat är att lura sig själv. Det blir partiet man röstar på hur gärna man än önskar att en rimlig person bland dussintals blådårar kan göra skillnad. M = Reinfeldt. Glöm aldrig det.

  Svara
  • Jag förstår logiken i ditt tänkande. Verkligen, men personligen tror jag vi behöver ett smörgåsbord av Sverigevänliga partier för att komma över 51%, d.v.s. inte enbart högerpartier såsom SD, MED och AfS. De slåss enbart inbördes om högerns/nögerns röster. Vi måste ha alternativ som utmanar de andra partierna på riktigt och dessutom valsamverkar sig över 4%

   Svara
   • Ivar L

     /  05/27/2019

    Ja, men det finns ju ingen sådan samverkan.

    Jag väljer att rösta på saker som finns.
    Och som vi ser av resultatet var röster på MED, AfS med mera detsamma som att indirekt stödja de etablerade lika mycket, d.v.s. ge samma stöd till C, MP och S som till SD. Bortkastat och dumt med tanke på de krisartade tider vi lever i.

    Svara
    • Låt oss tala sanning! Krisen har skapats och förstärkts i tre decennier. Den måste lösas långsiktigt och med nya partier, INTE med de partier och politiker som faktiskt har skapat problemen.

     Det finns en valsamverkan, men visst är det ENDAST Vetenskapliga partiet utnyttjar den. jag tror inte att det är vårt fel, men påvisa det gärna!

     De andra känner till lösningen. Jag har bjudit in dem och tydliggjort våra gemensamma fiender, våra gemensamma utmaningar och våra hållbara argument för bred valsamverkan:
     https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/10/20/hallbara-argument-for-och-emot-valsamverkan/

     Alla som medverkat i, samt röstat på de andras småpartierna, har helt evident förspillt sin tid och röstat emot sina egna intressen. Jag tycker MYCKET synd om dem alla och deras väljare. De kan nu besluta att ändra taktik om de vill det.

     Människor som var nöjda med riksdagspartierna röstade på partier som hamnade tryggt över 4%, samt på Valsamverkanspartiet. De gjorde i min mening rätt, eftersom 4%-spärren existerar.

     Valsamverkanspartiet har visserligen inte kommit över 4%, MEN vi har presenterat lösningen, röstat på lösningen och uppmuntrat alla småpartier att ta sig ur den prekära situationen som förlamar dem.

     Vad mer skulle vi kunna göra? Upplys mig gärna!

     Svara
 10. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/26/2019

   Det är dessa imbeciller ni röstar på, framförallt ni som röstar på ett parti på den röda sidan….

   En sak till bara, i förbigående:

   Man avsäger sig inte rösträtten bara för att man inte väljer att utnyttja den.

   Man avsäger sig inte heller rätten att köpa läsk bara för att man inte gillar dagens utbud på marknaden. -Det är läskfabrikens problem om de inte kan få fram något som folk gillar, inte mitt.

   Man avsäger sig faktiskt inga rättigheter alls bara för att man väljer att inte spela med i ett riggat spel.

   Nu har jag röstat ändå, och hoppas att alla avvikande röster i förlängningen leder till att spelet inte längre blir riggat, men makt korrumperar, och jag har ytterst lite hopp om förändring på den punkten.

   Ser mer fram mot den dagen jag kan leva som någon tidigare uttryckte det.
   ”Ekonomiskt oberoende av andra på en gård där det krävs terrängfordon för att nå.”

   Svara
   • x

     /  05/26/2019

    Hehe, en nedåt-tumme visar att budskapet i kommentaren man just skrivit nått fram till rätt mottagare.
    Sedan kan man ju undra hur kul det är att klicka på nedåt-tummar hela dagarna istället för att kunna skriva egna kommentarer…

    Svara
    • Senior

      /  05/26/2019

     Jag tar inte så hårt på dessa tummar:

     Konstigt nog säger jag i princip samma sak som renderade 7 nertummar tidigare, nu är det plötsligt 7 upptummar trots att meddelandet i grunden är detsamma, lite omformulerat bara och kompletterat med en bild.

     Svara
   • Kristian

     /  05/26/2019

    ”Man avsäger sig inte heller rätten att köpa läsk bara för att man inte gillar dagens utbud på marknaden. -Det är läskfabrikens problem om de inte kan få fram något som folk gillar, inte mitt. ”

    Mja. Veganer påverkar inte köttutbudet så mycket. Den som däremot konsekvent köper dyrt, billigt, svenskt, irländskt, halal, fläsk, ser till att det finns en marknad för just detta.
    Fast det kan man säga om Amerikanska kristna missionärer som friköper slavar i Afrika – de ser till att det finns en marknad …

    (Jag respekterar naturligtvis din rätt att inte rösta om du inte ser några bra alternativ. Och det var inte en ”Dead Poet’s Society”-referens! Maken till skräp …!)

    PS.
    Om Vira Blåtira kunde komma tillbaka, dö, och komma tillbaka fler gånger än Jason Vorhees, varför kan vi inte få Halla Ballou, Kiviga Kruse, Hicka Persika och Halka Banalka?

    Svara
    • Senior

      /  05/27/2019

     Det är heller ingen som tvingar veganer att äta kött.

     Om bara veganer med sitt leverne kan föregå med gott exempel och påvisa fördelarna kommer fler att följa efter på frivillig basis.
     Onekligen är det så idag att en stor majoritet folk vill ha kött. Då finns det en marknad för det. Då skall inte en minoritet veganer bestämma vad majoriteten skall äta.

     Läskfabriken är fri att ösa ut hur mycket läsk de vill på marknaden, jag är fri att köpa eller inte köpa den. Köper jag den inte har inte läskfabriken rätt att tvinga den på mig, vare sig genom ekonomiska eller andra sanktioner. Då är det läskfabriken som måste göra något som tilltalar mig istället.

     -Att sitta i minoritet och påtvinga en massa skatter och elände på påhittade saker som folk inte står för är inte demokrati.

     Svara
   • Kronblom

     /  05/26/2019

    ”Ekonomiskt oberoende av andra på en gård där det krävs terrängfordon för att nå.”
    Häpp-häpp!!!

    Svara
  • Senior

    /  05/26/2019

   Svara
   • Citat av krigsförbrytare som arbetar åt eliter och kungahus….

    Svara
    • Kristian

      /  05/26/2019

     För all del. Men man kan lika gärna säga ”citat av någon som varit statschef i ett inte betydelselöst land i minst en vecka.”

     Svara
     • Rikard

       /  05/26/2019

      Hej.

      Nu ska vi vara generösa mot ”vänsternationalisten” (som han kallar sig). Ge honom chansen att visa vilken krigslag som brutits mot och på vilket sätt, och var och när, av Thatcher.

      Alltså inte ”vänsternationalisten” Martins privata definition, utan den allmänna om termen ”krigsförbrytare”.

      Encyclopedia Britannica kan vara en god startpunkt för att förstå ”war crime” utan att behöva läsa Haag-konventionerna, Genevé-konventionerna och FN:s dokument om detta. Det är rätt mycket text på byråkratiska.

      Men så deltar ju ”vänsternationalisten” inte i en faktabaserad debatt, utan använder endast egenskapade definitioner av ord.

      [https://www.britannica.com/topic/war-crime]

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

    • Britt-Abdullah

      /  05/27/2019

     Och dessutom en förebild till Annie Lööf, Say No More..

     Svara
     • Kronblom

       /  05/27/2019

      Hon har inget gemensamt med Thatcher, mer med en viss Magda G.

     • Visserligen är det inte Thatchers fel att hon dyrkas av diverse korttänkta tokliberaler och bombliberaler i Sverige, som har sannolikt har extrem otur i schack jämt, men det är givetvis en god indikator på att något kan vara väldigt fel även med Thatcher.

      Och i min mening är Thatcher inget som bör dyrkas, såvida man inte är psykopat med ledarställning i ett riksdagsparti, genom vilket man vill gynna sig själv och Bilderberggrruppens bankirer och mediemoguler kortsiktigt, ex. genom platt skatt och avskaffad skatt för de rikaste i samhället, medan man massimporterar barnavlande kulturer, skuldsätter folket och skövlar naturtillgångar i en accelererande takt.

      Jag skriver ”kortsiktigt”, eftersom givetvis ingen gynnas av kaos, ökad mordfrekvens och civilisationens undergång i längden, inte ens de rikaste. Jag baserar det på, vetenskapliga metastudier om ökad mordfrekvens i ojämlika samhällen, arkeologiska analyser av Påskön, biologi om olika arters tillväxt och nedväxt och matematiska bevis om exponentialfunktionens effekt:

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/02/15/nedvaxt-inte-tillvaxt-partiets-och-varldens-viktigaste-fraga/

 11. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
 12. Jonas

   /  05/26/2019

  Den här bilden visar vika grupper som är för EU, och emot.
  Tyvärr är en röst på Henrik Sundström en röst på ett EU-kramarparti.

  Lista över vilka grupper de svenska partierna tillhör
  https://www.europaportalen.se/tema/partigrupper-i-eu-parlamentet

  Svara
  • Kristian

    /  05/26/2019

   Mycket intressant utveckling!

   De där partigrupperna i EU-parlamentet? Är de till för något annat än att förvilla och flytta makten längre bort från väljarna?

   Svara
  • Kristian

    /  05/26/2019

   val.se kallar ENF-EAPN för ”Högerextrema EU-kritiker”. Hurra för opartiska myndigheter!

   https://www.europaportalen.se/teman/eu-valet-2019

   Svara
   • Ivar L

     /  05/27/2019

    Det är ingen myndighet utan en ”tidning” som ägs av arbetsmarknadsorganisationer:

    ”Nyhetssajten Europaportalen är specialiserad på EU och Europa med opartisk bevakning från egna redaktioner i Stockholm och Bryssel. Tidningen startade 12 april 2000. Europaportalen ägs av föreningen Europaportalen.se vars medlemsorganisationer representerar arbetsgivare eller löntagare på den svenska arbetsmarknaden.”

    Svara
 13. Motkraft

   /  05/26/2019

  Vittnesmål att Ungern av vissa upplevs som ett tryggare land än Sverige

  https://www.expressen.se/nyheter/som-kvinna-kanner-jag-mig-tryggare-i-ungern/ .

  Expressen får mycket kritik på Flashback, Toklandet och andra alternativa forum för att vara PK. Och det är de. Men detta reportaget, och några tidigare, visar att Expressen ändå delvis släpper fram avvikande åsikter. Expressen har också tidigare skickat ned reportrar till Iran och Afghanistan och slagit hål på vissa PK-argument

  https://www.expressen.se/nyheter/qs/de-9-000-afghanerna–vilka-ar-de-egentligen/
  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration–invandring/kvinnorna-som-blev-kvar-nu-berattar-de/

  Om svensk press inte dominerats av aktivister eller medlöpare så hade vi inte suttit i den sits vi sitter i idag.

  Svara
 14. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
  • Senior

    /  05/26/2019

   Det är för att genusvetare är kodord för ”politisk kommissarie”.
   -Den kategorin existerar nämligen bara på vänstersidan.

   Svara
 15. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
  • Nils Hult

    /  05/26/2019

   Men vad hade nu Greta med detta att göra?
   Men när man ändå ser Greta kan man fråga vad hon gör med sina anhängare. Ser hon till att anhängarna INTE röker (röka är en väldigt koldioxidskapande process), har anhängarna miljövänliga kläder? Är verkligen alla anhängarna veganer som aldrig flyger eller aldrig åker bil? (Det är troligen koldioxidvänligare att äta kycklingkött som kokats än grönsaker som grillats över koleld.) Finns det någon miljöpartist, som motarbetat den i princip koldioxidfria kärnkraften till förmån för CO2 utsläpp genom åren??
   Det viktigaste Greta måste göra är att hålla rent bland anhängarna för om dom inte själva föregår med goda exempel så tappar hon ju all trovärdighet när hon kräver ”alla uppoffringar av alla andra”. (Även om hon möjligen har rätt i sak.)

   Svara
   • Greta har inget med saken att göra. Poängen är däremot att F!:s grundväljare sannolikt ingår i Gretasekten och att de troligen hellre följer Greta än röstar på F!. Således, Greta tycker inte man ska flyga, F! tycker vi ska flyga hit flyktingar. App app app…

    Svara
   • Ivar L

     /  05/27/2019

    Nu är det snart sommar och slut på skolstrejkerna. Dags att flyga på solsemester med mamma och pappa, kanske hyra vattenskoter, ellershoppingresa till New York e.t.c.
    Ja, kanske inte just Greta men merparten av de mer välbemedlade inerstadsungar som ägnat sig åt detta jippo de senaste månaderna.

    Svara
  • Gud, jag kommer ihåg Pascan från förra valvakan (”Tycker du att det är roligt eller?!”) – nu tror jag dock att förra valet och dom två senaste riksdagsvalen har tagit ned dom rejält på jorden, vilket är trist. Förra gången var det faktiskt väldigt mycket omedveten humor!

   Svara
 16. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
  • Har? De har varit det ett tag nu.

   Svara
  • Svenne

    /  05/26/2019

   Försöker Ernman-familjen bli en svensk variant på Kardashian-klanen:)

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2019

   Det gäller att smida mens järnet är varmt.
   There’s no business like showbusiness.

   Svara
  • Senior

    /  05/27/2019

   Börjar snarare likna någon form av Munchausen by proxy då dessa barn låter sig övertalas om att de lider av alla dessa diagnoser.

   Svara
 17. Kristian

   /  05/26/2019

  Har utlandsröstat på KLP.

  Kom ihåg att varje röst på ett ”chanslöst” parti hjälper till att trycka ned L under 4%. Eller nåt. Läste det på twitter.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2019

   Om du röstar på partier som saknar möjlighet att få mandat så ”hjälper” du samtliga etablerade mandatmässiga partierna lika mycket. Du trycker inte specifikt ner L, snarare tvärt om mot om du röstat på något annat parti än L.

   Svara
 18. Kristian

   /  05/26/2019

  OT: Är på semester i, låt säga, ett europeiskt land.

  På en flygplats halvvägs fick jag höra några av eliten tala sinsemellan. Vet inte om de var extra frispråkiga som svenskar i ett annat land. Tror det var läkare på väg hem från konferens, det var en del om hur många föreläsningar det hade varit och hur många ”delningar” olika saker fått.

  De visste precis hur rasistisk ”Svensson” var. ”Hö, hö, heter han Jimmie, det låter ju som en blatte, skall det inte vara Örjan eller Rutger?” ”Alla invandrare som våldtar och slåss? Ja, hö hö, det vet man ju hur finnarna är, eller hur?”
  De hade faktiskt haft en Tunisier på jobbet som städat, och han hade faktiskt svensk tjej (de var över åldern som säger ”flickvän”) på Chalmers, och de skulle åka hem till Marocko där ha faktiskt jobbade på franska universitetet och tjänade mer än samtliga han städade åt tillsammans.

  Det var, som O’Neill uttryckte det om Corbin’s Labour, bokstavligen staten jag hörde tala. De styr, kontrollerar budgeten, och har hela sin inkomst tack vare denna parasit. Om de sedan är KPML(R) eller Högerpartiet högerpartiet (Reaktionär) spelar inte så stor roll.

  Tänk vilken tur att dessa människor finns, och att de ständigt kan tala om för folk vilka rasister de är! Annars hade SD aldrigt åkt ur riksdagen … som de väl gjorde efter bara ett val? Vill jag minnas?

  (Allvarligt talat: Fy för den lede. Detta är alltså gräddan?)

  Svara
 19. MiT

   /  05/26/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2019

   Hela mediabranschen har satsat stenhårt på miljön på senare tid som en slags skenmanöver för att lura folk att tänka lite mindre på ett mycket mer nära förestående hot än en eventuell och synnerligen oklar klimatkollaps.
   Miljötjatet har ju främst handlat om immigrationen egentligen, att den skall få fortsätta som vanligt vilket den väl gör. Typ 100 000 per år i vanlig ordning. Även i resten av väst-EU har man arbetat likartat vilket gett Tysklands miljöparti stora framgångar.
   Återstår att se vad Tyskland skall få energin att tanka sina elbilar från när de stänger sin kolkraft och sina kärnkraftverk…
   Och fyller på med ännu mer människor från tredje världen.

   Svara
 20. Ivar L

   /  05/27/2019

  Hur var det nu?
  Länder som Polen och Ungern är ett hot mot yttrandefriheten…
  Eller…
  https://samnytt.se/polen-bestrider-eus-nya-upphovsrattslag-tar-fallet-till-domstol/
  ”I veckan meddelade den polske premiärministern Mateusz Morawieckis kansli att man avser bestrida EU:s omdebatterade nya upphovsrättslag som nyligen klubbades igenom. Fallet kommer tas till Europeiska unionens domstol.”

  Eller var det precis tvärt om?
  För det är ju yttrandefrihet som den där lagen handlar om egentligen.

  Svara
 21. MiT

   /  05/27/2019

  Svara
 22. Miljönisse

   /  05/27/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2019

   En fråga jag själv ställde mig för många många år sedan då jag noterade att min ekologiska tygkasse ganska snabbt blev, kass. Skall jag tvätta den? Skall jag slänga den? Är detta verkligen bättre än en plastkasse egentligen?

   Nu kom svaret äntligen och det lutade nog åt det som min magkänsla sade mig.
   Det finns ju många sådana här exempel och man behöver vare sig vara s.k. klimatförnekare eller miljöhatare för att tycka att det är rätt intressant att ta reda på hur det egentligen är. En hel del blir lite obekväma när man tar upp sådana här frågor. För det finns ju inget roligare än att shoppa sig fram till ett bättre miljösamvete eller göra det som förefaller vara ”rätt”:
   – Behålla bensinbilen som fungerar bra eller köpa ny elbil?
   – Ta en pappmugg eller stå och handdiska sin eko-kopp under rinnande varmvatten vareviga dag?
   o.s.v.

   Svaren är sällan helt triviala.

   Svara
 23. Shlomo Searcher

   /  05/27/2019

  Valfusk igen. Och vi vet vem som ligger bakom: Shlomo med vänner. Men, payback snart Shlomo. Då kommer politikerna att hänga i Finspång och Israel stå i brand. Själv hoppas jag få klubba en överklass-Shlomo med trubbig käpp. Sälklubbning a la Norwegian style. Inte det minsta tjusigt. Can´t wait Shlomo!

  /Shlomo Searcher

  Svara
  • MiT

    /  05/27/2019

   Vad är det här för jävla trams!

   Svara
   • Rikard

     /  05/27/2019

    Hej.

    Låt oss hypotisera:

    A) Vänsterpartist, socialdemokrat eller annan marxist – judehatet är ju endemiskt hos dessa
    B) Arab, palestinier eller annan muslim
    C) Både A) och B)
    D) Vänstertroll som vill diskreditera bloggen
    E) Troll
    F) Idiot

    De gånger tönten dykt upp är det alltid samma trötta visa. Han kanske är med i Vetenskapliga Partiet? Åsikterna stämmer ju överens.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • The Perfect Man

     /  05/27/2019

    Jag tänkte osökt på att någon från SSU var här och ”debatterade”…

    Svara
  • pyskologen

    /  05/27/2019

   @Shlomo Searcher
   Du har stavat fel till Skråmo.
   Endera är du förståndshandikappad eller så är du utomlands och saknar ett tangentbord med ett ”å”.

   Svara
 24. L nere vid 4,096%! Utlandsrösterna och den sista rösträkningen blir intressant minst sagt.

  Svara
 25. Jonas

   /  05/27/2019

  Jaha, nu har vi fått samma situation i EU som här i Sverige.
  Det gamla blocket som har styrt EU i ”alla” år har förlorat makten och kommer att göra en ”överenskommelse” med de gröna och de ”liberala”.
  Grattis Europa, ni kommer att bli styrda av miljötalibaner och de öppna gränsernas folk.

  Svara
  • Jonas

    /  05/27/2019

   Och av en oförklarlig anledning så har SVT’s reporter ett leende som riskerar att klyva hela huvudet.
   https://www.svt.se/nyheter/eu-valet-har-ar-resultatet

   Svara
  • Ivar L

    /  05/27/2019

   Ja, men det har kniven på strupen. EU-forin och ansvarslösheten kan nog ändå ha fått sig en törn. Sedan är det ju inte parlamentet som ”styr” i egentlig mening.

   Svara
   • Jonas

     /  05/27/2019

    ”har kniven på strupen”
    Och hur har den ”kniven” funkat här i Sverige?

    Svara
    • Ivar L

      /  05/27/2019

     Inte särskilt bra men hur tror du det sett ut om VSMPCL fått rumstera om utan att SD haft ca. en femtedel av rösterna?

     Det är verkligen deprimerande att inte fler européer förstår att det är hög tid att massrösta mot massimmigration men de som trots allt gör det utgör ett motstånd som i vart fall gör någon slags nytta. Jag tror inte immigrationspolitiken i EU kommer bli mer generös den kommande mandatperioden. Särskilt med tanke på att utsikterna att dumpa av hundratusentals på östblocket i stort sett är lika med noll.

     Motsvarigheten till Romsons tårar kommer nog få gråtas även i EU-parlamentet bildligt talat. Men för länder som Sverige är det kanske redan försent på grund av demografi.

     Svara
  • Grodan Boll

    /  05/27/2019

   By design.
   Det här är vad de odemokratiskt självutnämnda styrande har jobbat mot öppet och länge nu. Grattis väljarna! Ni får precis vad ni förtjänar (, men det var då fan att ni behövde dra med oss andra i fallet)!

   Svara
 26. Ivar L

   /  05/27/2019

  SvD gör stor artikel om att det förekommit mängder med fake news under EU-valskampanjen.

  ”Enligt det politiska gräsrotsnätverket Avaaz spreds desinformation från ett stort antal Facebook-sidor som uppskattningsvis nådde flera hundra miljoner väljare i bland andra Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien.”
  https://www.svd.se/experter-miljoner-valjare-utsatta-for-falska-nyheter/av/erik-bergin

  Har det det? Jag är inte mycket för Facebook och Twitter men jag vet inte vad för fejknews det skulle vara som dominerat. Praktiskt nog skriver inte heller SvD ett endaste ord om vad det handlar om för fake news.

  En kanske viktigare fråga med anledning av artikeln är vilka Avaaz, som kommer med påståendet, är: https://secure.avaaz.org/page/en/about/

  De citerar själva The Guardian:
  ”Avaaz is only five years old, but has exploded to become the globe’s largest and most powerful online activist network. — The Guardian”

  Ett aktivistnätverk således. Känns lite sådär som källa eller?
  Läser man vidare så blir det ännu mer förvånande: De har växt till över 50 miljoner medlemmar på endast fem år! Jag orkar inte gräva vidare men en ”gräsrotsrörelse” som går från noll till 50 miljoner på fem år låter inte trovärdigt i mina öron. Den är nog något annat, men som sagt, jag orkar inte gräva i detta just nu.

  Beklämmande av SvD att återrapportera ”nyheter” från aktivistnätverk utan reservation.

  Svara
  • Pether

    /  05/27/2019

   Fake news är allt som går emot den tillrättalagda ‘sanningen’ som vänstern och globalister propagerar för. Genom att skapa en vålnad i folks sinnen att det finns folk som försöker att påverka DeMoKrAtIn skapar man sig en grund bland folket att censurera oliktänkande, vilket vi redan sätt oerhörda bevis på där folk bannas från plattformar för att sedan jagas ifrån nästa och nästa.

   Svara
  • Motkraft

    /  05/27/2019

   Avaaz var rätt bra för några år sedan. Var inte politisk utan allmänmänsklig och gjorde digitala namninsamlingar för att skydda djur och miljö, för att stå upp mot förtryck och orättvisor.

   De använder order ”Trumpifierade” i vart och vartannat utskick även om namninsamlingen inte har med Trump att göra. De skriker sig hesa av hat hat hat mot alla som inte tycker att Islam och okontrollerad invandring är bra. Ylar över fake news men bara fake news från höger. Och givetvis så är de dödstysta om vad gäller förtryck i länder som domineras av Islam.

   De har en del bra insamlingar fortfarande men i huvudsak är de numera rabiata aktivister som alla andra.

   Svara
   • Ivar L

     /  05/27/2019

    Aha, så det är en sådan där petitionssajt?

    I så fall ännu mer obegripligt hur SvD kan tycka att en sådan sajt är lämplig att använda som faktakälla. Förefaller ju mer eller mindre totalstolligt.

    Svara
 27. Ivar L

   /  05/27/2019

  Pappers-SvD skriver idag om sommarens annalkande vattenbrist.

  ”Ordet vattenbrit leder fel […det är oftast…] kapacitetsbrist i vattenverken. […] I storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö tas dricksvattnet från vattendrag, och en sjö som Mälaren torkar inte ut,”

  Och varför har vi då kapacitetsbrist?
  Ja, vad kan orsaken vara?
  Det glömde visst SvD att skriva om.

  100 000 nya vattendrickare, tvättare, duschare och konsumenter per år kanske?

  Svara
  • Senior

    /  05/27/2019

   Precis så.

   Gällande Skåne har det varit problem redan tidigare.
   Flera skånska kommuner gick ihop och byggde Bolmentunneln, där man nu förser Skåne med vatten från sjön Bolmen i Småland.

   [https://sv.wikipedia.org/wiki/Bolmentunneln]

   Svara
  • Pether

    /  05/27/2019

   Eller så är det på grund av planekonomi.

   https://timbro.se/smedjan/privatisera-vattnet-innan-det-ar-for-sent/

   Svara
   • Jonas

     /  05/27/2019

    Ja, varför inte. Det gick ju så bra med både elen och apoteket.
    vissa spår av ironi kan finnas i texten

    Svara
    • Senior

      /  05/27/2019

     Problemet är att både el och apotek fortfarande är hårt reglerat.

     Är det inte lustigt att det fungerar i alla andra länder utom Sverige och övriga socialiststater?

     I Thailand säljs mediciner i stort sett överallt.

     Gällande elen är den så kallade privatiseringen bara en halvmesyr.
     (Många var privata även innan ”privatiseringen”)
     Den är också så sönderreglerad att den inte kan kallas privat.
     Den ingår också i den misslyckade planekonomin.

     Det är helt rätt som Ivar uttryckte det.

     2 miljoner nya medborgare på denna korta tid kräver massiv utbyggnad av all infrastruktur, vägar, hus, vatten, avlopp, elnät, etc. etc. Det du ser idag är bara toppen på isberget.

     I mina hemtrakter grävs det som bara den nu, man bygger ut både vatten och avlopp i snabb takt för att kunna hantera det ökade behovet.

     -Dock skyller man på att de befintliga rören börjar bli gamla och dåliga, och att man i förebyggande syfte även utökar kapaciteten när man ändå håller på och gräver.

     Precis som om folk inte kan se alla nya hyreshus som skjuter upp som svampar ur marken och lägga ihop ett plus ett.

     Det skall bli kul att se hur de tänkt lösa elförsörjningen utan att bygga ut de lösningar som verkligen fungerar.

     De har ju redan börjat prata så smått om elransonering…..

     Svara
    • x

      /  05/27/2019

     @Jonas
     Efter avregleringen av apoteken har det blivit riktigt bra.
     Nu finns apoteken där man handlar andra varor och är öppna mycket längre, tidigare var det nästan omöjligt kunna köpa mediciner på helger och ”obekväma” tider.
     Dessutom finns nu möjligheten att köpa sin medicin på nätet och få det hemkört utan extra kostnad.
     På vilket sätt har det blivit sämre enligt dig?
     Varför vill du ha tillbaka apoteksmonopolet?

     Svara
     • Jonas

       /  05/27/2019

      Berätta först hur privatiseringen av vattnet skulle gynna någon privatperson.

     • Pether

       /  05/28/2019

      Eftersom priset skulle sättas efter tillgång och efterfrågan skulle tillgången på vatten bli högre, risken och effekterna av riktig vattenbrist blir mindre, medans konstgjorda sådana skapad av slöseri då priset är satt genom planering. Förbud att vattna? Historia då vatten kostar pengar och blir dyrare ju varmare och torrare det är, vilket leder till att vatten avänds endast för det mest nödvändiga, tömma och fylla polen var tredje dag?

      Basic economics.

    • Ivar L

      /  05/27/2019

     Precis.

     Många privatiseringar av gemensamma (och gemensamt betalda) resurser är inget annat än förtäckta priskarteller. Mycket lättare att urskuldra prishöjningar i en ”konkurrensutsatt” s.k. ”marknad” än när det allmänna kontrollerar det hela. Vatten är per definition en planekonomisk resurs, precis som t.ex. elnätet och i princip även fast bredband.

     Det går visserligen att ha vissa marknadsekonomiska mekanismer i hanteringen men de leder uppenbarligen nästan aldrig till lägre priser. Samma sak hände även med myndighetsutövningen som hette Bilprovningen. Den gick väl upp cirka 25% efter privatiseringen? Visserligen smajlar provgubbarna (och gummorna) mer nuförtiden och köerna är något effektivare men i princip har vi blivit lurade.

     Svara
 28. Ivar L

   /  05/27/2019

  En av de intressantaste frågorna när det gäller Sverige är hur det kommer sig att ökningen för SD, precis som vid riksdagsvalet, inte visar sig så stor som prognoser pekat på. Detta är ju det omvända mot tidigare år då SD underskattades.

  ”I flera opinionsmätningar inför EU-valet har SD varit det näst största partiet, och rentav sett ut att hota S om platsen som största parti. När rösterna var räknade under valnatten visade det sig att SD – precis som i riksdagsvalet i höstas – får nöja sig med en tredjeplats, med 15,4 procent mot Moderaternas 16,8 procent.”
  https://www.svd.se/10-saker-du-behover-veta-om-resultatet-i-eu-valet

  När det vid tidigare val funnits väljare som inte vågat ange SD i opinionsundersökningar verkar det på senare tid istället vara en del som säger SD men sedan ”fegar ur” vid valurnan.

  Beror det på den intensiva skrämselpropagandan eller beror det på att många trots allt underskattar immigrationsfrågan och faller för tryggheten i att rösta på traditionella politiska auktoriteter som S och M?

  Svara
  • E

    /  05/27/2019

   Jag tror att både SD och Kd tappar stort pga sin inställning i abortfrågan.

   Svara
   • Pether

     /  05/27/2019

    Detta på grund av fake news av media, också kallad valpåverkan.
    Finns inget konstigt i deras inställning, utan har utmålats så av media och andra politiska partier.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/27/2019

     I vilket fall står de för det.
     Det finns bara så mycket utrymme för partier som inte är S eller M att backa från principer och värderingar innan väljarna blir griniga och tittar efter något annat.

     Svara
     • E

       /  05/27/2019

      Sant, SD står för sin inställning och säkrar de invandrarkritiska röster som delar den. Nackdelen är att de tappar röster som inte delar deras syn på abortfrågan och att det kan hindra dem att växa ännu mer.
      KD däremot upplever jag som mer svajjigt i just den frågan.

     • Pether

       /  05/27/2019

      Vad menar du är så kontroversiellt att stå för den svenska abortlagstiftningen, eller att vilja anpassa den till majoriteten i eu?

     • Ivar L

       /  05/27/2019

      @E
      Det kan mycket väl ligga något i din teori där. I och för sig bestämmer inte EU över våra abortlagar men folk tänker inte logiskt när de röstar. Frågan är ändå om det förklarar hela tappet de två senaste valen?

   • x

     /  05/27/2019

    @E
    Nej, jag tror inte folk i allmänhet bryr sig så mycket om abortfrågan eftersom de flesta inte behöver eller inte vill göra abort.
    Frågan är endast viktig för vänsterextremisterna inom MSM.

    Svara
    • E

      /  05/27/2019

     @ X : Frågan är endast oviktig för den som inte riskerar att bli våldtagen eller få sina anhöriga våldtagna.

     Svara
     • x

       /  05/27/2019

      @E
      Trams, för vilket parti menar du är emot abort på våldtagna kvinnor?
      Ingen så vitt jag vet.

  • Senior

    /  05/27/2019

   Det kan lika gärna vara valfusk.

   Svara
   • Jans

     /  05/27/2019

    Så länge inga tecken på valfusk rapporterats så finns det ingen anledning att ha en sådan utgångspunkt.

    Svara
 29. Jonas

   /  05/27/2019

  Vem kan hitta det mest Socialdemokratiskt utsatta området?

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/27/2019

   Men observera att SD ökar till 6%. Nästa stora grupp att börja rösta SD är skötsamma etablerade invandrare.

   Svara
   • b29XCkQt

     /  05/27/2019

    De är 6%

    Svara
    • Skeptisk

      /  05/27/2019

     Ja, de ökar tre gånger. Att börja se trender är att se de små stegen i början. Förändringarna de flesta missar. Att 6% i ett av Sveriges utanförskapsområden med nästan bara invandrare röstar på ett parti som alla andra säger är invandrarfientligt och rasistiskt, är ett tecken att fånga upp. Det betyder att den allmänna analysen inte stämmer. Att verkligheten förändras.

     Svara
   • Motkraft

     /  05/28/2019

    Skulle också vara intressant att veta varför V rasat i det distriktet. Vilket misstag har V gjort som fått mer än häften av V:s väljare att gå till S?

    Svara
 30. MiT

   /  05/27/2019

  Svara
 31. MiT

   /  05/27/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/403654126900912/?__xts__%5B0%5D=68.ARAhJd0CG2E17yNkoLkAAuco4jMCJOLN1pOFQB6iXKMHYGQU3YrmmYf8tdoW-NFqFUouDpxkCvavi__dZ-zJ40nb5YQjTsm7aqD5V4T65M12WDyr_hEjmGa6KAVMaiUXr18vxY5f1L0csa4wHuNYCPs8Y-rU8g3gp0PdlwB1NPoMmTAbTEqW2yrOlswy641Lu0uUN_Y1Ov9-R-7bnTkvsEMu_tQxHo-d0QAuPe-KMPPqPyX8Dx3dT8oUCHF4xw349DUve_uCBkq0proQcewNBzFWQFs28Mf5squI8T8fEivhydi5MQcaVZ1ELCQTZ3EHgGg-uhIxMW1Zr3aXap6Dy-ItK33TtyOBOGKuI1xVlzTuTnz89aM92WrERYojk2uExx0&__tn__=-R*

  Svara
 32. x

   /  05/27/2019

  Svara
 33. Gorby

   /  05/27/2019

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: