Stötta Steget Efter-Boken!

En av det roligaste och mest träffande satirikerna nu är Steget Efter på twitter. Han publicerar nästan dagligen sina satirbilder om samtiden.

Han ska nu ge ut en bok med alla sina bilder och då Steget Efter är anonym så är det Fredrik Antonsson som skapat kickstarterprojektet för Steget Efter. Just nu saknas det ca 55 000 kr för att målet på 150 000 ska nås och det är 26 dagar kvar. Borde inte vara några problem tycker jag!

Så vill ni  se en bok med alla fantastiska bilder så kan ni backa projektet med en liten slant tycker jag!

Ett litet urval ur hans produktion

En bild som väl speglar Opinion Live i SVT.

Om konsten i tunnelbanan.

Det sk ”ensamkommande flyktingbarnet” som knivhögg en polis visade sig vara 25 eller nåt och varit på besök hos tjocka släkten i Iran.

Om vilka man kan lita på.

Grön Ungdoms provrör åker kors och tvärs med flyget men anser att det är patriarkatet som tvingar henne.

Träffande om SVT.

Apropå den den centerpartisten i Solna som ville döma efter sharia osv.

Om Brå. Mycket träffande!

DN kände sig hotade av Skurt ett tag.

Aktuellt när Ruist var på besök för ett år sedan.

Prioriteringar i Sverige.

DN:s genusrobot. Jo, de har faktiskt en genusrobot, kanske inte en sån som på bilden men en som scannar igenom artiklarna för att kontrollera att det är lika många kvinnor som män som nämns i dem…

Snart är Sverige det enda normala landet!

Och till sist, en av mina favoriter!

Det ovan är bara ett litet urval alltså, finns massor av fler! Och tycker ni inte att de passar i bokform? Klart ni gör!

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

115 kommentarer

 1. hllviken

   /  06/14/2019

  ”Steget efter är genial!”

  Svara
 2. En given julklapp!

  Synd att de inte begripit att Kickstarter alltmer ses som en affär. Nivåerna borde vara
  * Skänk en slant
  * En bok
  * Två böcker
  * En signerad bok
  * Signerad bok och releaseparty

  Svara
  • Peter

    /  06/14/2019

   Ja, en av valen bör ju innehålla boken.
   Vill gärna vara med på denna kick-starter men vill ha boken då.
   Mingelparty klarar jag mig utan 🙂

   Lägg till boken som ett val med ett pris och jag är med.

   Svara
   • Den ingår i 500-kr-nivån:
    ”OBS – BOK ingår i ”Reward” för stöd på 500 kr eller mer. Detta efter önskemål och konstruktiv kritik från våra stöttepelare. TACK!”

    Svara
   • hehe

     /  06/14/2019

    Peter, menar du Moby Dick?

    Svara
 3. Min tidsmaskin fungerar! Det är 2014 igen! Ett åk till på berg-och-dalbanan!

  *https://www.facebook.com/619721096/posts/10155999561386097?s=100010281889145&sfns=mo*
  ”KD röstade och argumenterade alltså aktivt FÖR ökad massinvandring. […] En majoritet av partikadern inom KD står fortfarande i grunden för internationalism och mångkulturalism. De vill fortfarande ha massinvandring och de tror att alla problem som massinvandringen skapar kan lösas genom en striktare integrations-politik.
  […]
  KD är högst medvetna om att de inte längre går i takt med sina väljare i invandringsfrågan och skriver öppet om det i sin valanalys. De tänker dock inte ändra sig. ”

  —-
  Dörren på vid gavel igen
  https://uvell.se/2019/06/13/dorren-pa-vid-gavel-igen/
  ”Tack Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna.”

  —-
  Prognosen för den svenska välfärden mörkare än befarat
  https://ledarsidorna.se/2019/06/prognosen-for-den-svenska-valfarden-morkare-an-befarat/
  ”Ett rimligare begrepp för att kalkylera inför framtiden är begreppet ”Försörjningsbörda”. Hur många i befolkningen, oavsett ålder, som försörjer de övriga. Då landar vi redan idag på drygt 2,2. Det vill säga, varje person som uppbär en anställning försörjer sig själv och 1,2 personer till.”

  Svara
  • G

    /  06/14/2019

   *Ebba, jag fattar inte, jag gillar dig skarpt men detta är fan inte klokt. Du får ta alla dina naivgodingar i KD i örat och tala om vad som gäller eller uppmana att dessa hoppar över till godhetspartierna C eller L. Detta är motsatsen till den raka linje du visat tidigare och som mest troligt gjorde att ni i KD gick upp i opinionen. Katastrof.*

   Svara
  • G

    /  06/14/2019

   ”Klart för utredning om ny asylpolitik

   En parlamentarisk utredning får nu ett drygt år på sig att ta fram en ny asylpolitik.

   Den ska bland annat ta ställning till om asylsökande i regel ska få permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd och om en ny humanitär skyddsgrund för ömmande fall ska införas.

   – Utgångspunkten är att migrationspolitiken ska vara långsiktigt hållbar, human, rättssäker och effektiv, säger migrationsminister Morgan Johansson (S) på en pressträff.

   Direktiven har förhandlats fram mellan regeringspartierna och Centerpartiet och Liberalerna.

   Kommittén ska bland annat ta ställning till om skyddsbehövande ska få tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd och hur långa de tillfälliga tillstånden i så fall ska vara.

   Tidigare var permanenta uppehållstillstånd huvudregeln i Sverige, men efter flyktingkrisen 2015, då 163 000 sökte asyl här, skärptes asyllagstiftningen till EU:s miniminivå och tillfälliga uppehållstillstånd blev regel.

   En omdebatterad fråga är om man ska återinföra en humanitär skyddsgrund för ömmande fall som annars inte skulle kunna få asyl. Det är något som MP, C och L drivit på för och fått igenom i 73-punktsprogrammet med S. Även den frågan ska kommittén diskutera.

   Det finns en del fall där människor är väldigt sköra och utsatta. Det kan till exempel handla om väldigt svårt sjuka, säger Morgan Johansson.

   TT: Innebär inte det, tillsammans med anhöriginvandring, att det kan komma många fler asylsökande?

   – Nej, det är inte min bedömning. När den möjligheten fanns tidigare var den väldigt smal, och jag ser framför mig att den kommer att utformas på det sättet även nu, säger Johansson.

   Kommittén kommer också att titta på vad som ska gälla för anhöriginvandring, inklusive vilka försörjningskrav som ska gälla om någon som har beviljats uppehållstillstånd vill ta hit sin familj.

   Alla riksdagspartier kommer att bjudas in till att delta i utredningen. Men Moderaterna har inte bestämt sig för om de kommer att delta.

   – Vi kommer att sätta oss ned och analysera direktiven och se om vi kommer kunna vara med eller inte, säger partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard (M).

   Moderaterna är kritiska dels till att frågorna om hur ett nej ska vara ett nej och hur återvändande ska bli effektivare inte finns med i direktiven, dels till man öppnar för ytterligare skyddsskäl och anhöriginvandring.

   – Det vi menar är att med den omfattande integrationskris som Sverige befinner sig i, så är det fel väg att gå att öppna upp för en större invandring, säger Malmer Stenergard.

   Kommittén ska lämna sina förslag senast den 15 augusti 2020.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OplGkV/klart-for-utredning-om-ny-asylpolitik

   Svara
   • Då skall vi se om jag klarar html-taggarna:
    ”Klart för utredning om försening av ny asylpolitik”

    Svara
 4. MiT

   /  06/14/2019

  Svara
 5. G

   /  06/14/2019

  Svara
 6. G

   /  06/14/2019

  ”Maskerade män tilltvingade sig moped vid gångtunnel

  – Det är tre svartklädda män och maskerade män som har tilltvingat sid den med våld, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

  Klockan 00.28, natten mot fredag, larmades polisen till en adress nära Frölunda torg där en ung man blivit utsatt för ett rån.

  – Det är en kille i 18-årsåldern som blivit rånad på sin moped, vid en gångtunnel nära torget, säger Peter Adlersson.

  På fredagsmorgonen var gärningsmännen alltjämt på fri fot.”
  https://www.expressen.se/gt/maskerade-man-tilltvingade-sig-moped-med-vald/

  Svara
 7. G

   /  06/14/2019

  Svara
 8. G

   /  06/14/2019

  Svara
 9. G

   /  06/14/2019

  ”Nej, södermalmsbor ska inte behöva flytta till Rinkeby – det är invandrarnas uppgift att integrera sig i Sverige

  Igår var det Södermalmsbon Emma Stenström, innehavare av en bostadsrätt à tre rum på Hornsgatan, samt docent på Handelshögskolan, som vädrar förslaget om något slags befolkningsutbyte, där tusentals Södermalmsbor bör flytta till Rinkeby för att svenskar är så dåliga på att integrera in sig i den mångkultur de infört. Tidigare i veckan avslöjades att Trollhättans kommun vill utnyttja skolbarn som verktyg för att minska den segregation som politikerna själva skapat.”
  http://katerinamagasin.se/nej-sodermalmsbor-ska-inte-behova-flytta-till-rinkeby-det-ar-invandrarnas-uppgift-att-integrera-sig-sverige/

  Svara
 10. Rikard

   /  06/14/2019

  Hej.

  Jag trodde det var så att (s)taten via kulturstöd i olika former garanterade mångfald för konst, litteratur, serier, film och liknande?

  Det där att en produkt skall bära sin egen kostnad på frivilliga investeringar och inköp för egna pengar, är inte det lita väl suspekt? Då blir det ju likriktning, utarmning, och politiskt partisk kultur som kommer att produceras och konsumeras.

  Det är bara (s)taten som kan garantera kulturell mångfald och valfrihet. Utan den är ju folk utlämnade åt marknadskrafter som lurar av dem pengar på skräpkultur.

  Och att tigga pengar såhär, det är ju rena trettiotalspopulismen! Tänk på att Hitler började som kulturarbetare!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 11. G

   /  06/14/2019

  Tar med den igen ifall någon missade att han alltså tillhör (M)…

  ”Mörkblå miljö o jämställdhetsmoderat. Fixar vi inte klimat och integration så blir resten irrelevant. Dialog kräver minst 2 som lyssnar.”

  Svara
  • G

    /  06/14/2019

   Svara
  • G

    /  06/14/2019

   Svara
 12. G

   /  06/14/2019

  ”Schweiziska kvinnor strejkar för likalön

  I Lausanne blockerade 500 kvinnor på fredagsmorgonen en av stadens största broar. I Neuchatel draperades statyer i feministrörelsens lila färg. Och i Basel projicerades en knuten kvinnokampsnäve på en skyskrapa.

  Över hela Schweiz har kvinnor gått ut i strejk för likalön. Den landsomfattande protesten genomförs på dagen 28 år efter en liknande strejk 1991, som samlade en halv miljon kvinnor. Även den gången var kravet likalön, men fortfarande tjänar schweiziska kvinnor i genomsnitt 20 procent mindre än män.

  – Vi har inte uppnått jämställda löner. Det är en god anledning att strejka, säger Ruth Dreyfuss, som 1998 blev landets första kvinnliga president, till etermediebolaget RTS.

  De kvinnor som inte har möjlighet att strejka hela dagen uppmanas att lämna sina arbeten exakt klockan 15.24.

  – Efter det arbetar kvinnor gratis, säger organisatören Anne Fritz från den fackliga paraplyorganisationen USS.

  Under fredagskvällen planeras flera större demonstrationer runt om i landet”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e8kbRK/schweiziska-kvinnor-strejkar-for-likalon

  Tänker på något som börjar på batik… när jag ser bilden lol.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  06/15/2019

   @ G,

   Ja, samma elände som har hänt i Sverige händer även i Schweiz, det är bara en fördröjning som ungefär motsvarar hur mycket senare kvinnorna fick rösträtt här.

   Svara
 13. G

   /  06/14/2019

  ”Åkesson ställer in tal under Järvaveckan av familjeskäl

  Det stämmer att Jimmie Åkessons medverkan under dagens järvatal är inställd”, skriver stabschefen Mikael Eriksson i en kommentar till Aftonbladet och fortsätter:

  ”Det är helt odramatiskt och beror på familjeskäl. Det har kört ihop sig lite där hemma han behöver helt enkelt prioritera familjen.”

  Åkesson kommer att ersättas av vice partiledaren Julia Kronlid.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1nr1yq/akesson-staller-in-tal-under-jarvaveckan-av-familjeskal

  Hmmm. Inget ont om Julia, men jag kan av det jag sett och hört hittills dessvärre inte säga att hon ligger på partiets topplista när det kommer till *bästa talare*. Borde valt en annan ersättare. Aja, hoppas det går vägen.

  Svara
 14. G

   /  06/14/2019

  ”Ytterligare två förvarstagna imamer utvisas

  Ytterligare två personer med koppling till islamistiska miljöer i Sverige ska utvisas, bekräftar Migrationsverket för TT.

  Sammantaget har nu fem män fått besked om utvisning.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70jEm4/ytterligare-tva-forvarstagna-imamer-utvisas

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2019

   0,1 ‰ avklarat.
   Bara något hundratusental extremistiska muslimer kvar att skicka ut.

   Svara
 15. Varför är det så viktigt för vissa att förre förrädaren får upprättelse? Jag trodde Linder var bättre än så.

  Chefredaktören: Historieskrivningen om Reinfeldt måste nyanseras
  https://www.di.se/debatt/historieskrivningen-om-reinfeldt-maste-nyanseras/
  ”Tillsammans med Anders Borg och Mikael Odenberg lägger han om partiets ekonomiska politik och skattepolitik så att plus och minus hänger bättre ihop och fördelningsprofilen blir rimligare”

  Detta stämmer kanske inte helt.
  https://ledarsidorna.se/2017/03/moderaternas-kris-de-blindas-rop-pa-hjalp/
  ”Fletcher, lika lite som Kinberg Batra eller Fredrik Reinfeldt var någonsin en del av det som formade basen för moderaternas valframgång 2006.
  […]
  I Etzlers bok”Reinfeldteffekten”, och genom samtal med bland annat Sven Otto Littorin, blir framgångssagan tydlig. Det var partisekreteraren Littorin, partiledaren Bo Lundgren, gruppledaren i Riksdagen Mikael Odenberg samt Ulrika Schenström som skapade valframgången 2006 genom att utan politiskt raster analysera samhället och väljarnas syn på bland annat välfärden för att först därefter lägga en ideologiskt formad politik ovanpå. [..] Fredrik Reinfeldt var aldrig en del av denna process och resultatet av att han inte riktigt förstod kom i valet 2010 samt mest dramatiskt 2014.”

  Svara
 16. G

   /  06/14/2019

  ”Jag är den kokta grodan, marinerad i hemsk mångkultur”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9O1wz/jag-ar-den-kokta-grodan-marinerad-i-hemsk-mangkultur

  Så vad landar hon i för slutsats egentligen, hon gillar det inte och skulle ljuga om hon påstod att det ej påverkar henne, samtidigt har hon ena ögat stängt för vilka det är som skapat utvecklingen och ligger bakom och inte vill tala om det, och det finns ju fortfarande lugna platser och tider när det inte händer något och man kan rasta hunden i lugn och ro. Ett lite NIMBY-tänk eller nåt åt det hållet, eller kanske att det är inte tillräckligt illa än.

  Svara
 17. G

   /  06/14/2019

  Svara
 18. G

   /  06/14/2019

  HAHA!

  Svara
 19. G

   /  06/14/2019

  ”Milkshakes, Eggs, and Other Throwable Protest Foods, Ranked

  After a series of incidents in which anti-fascist protesters have hurled milkshakes at right-leaning British political figures, from prominent Brexiter Nigel Farage to far-right U.K. Independence Party candidate for European Parliament Carl Benjamin to anti-Muslim activist Tommy Robinson, the ice cream drink has become a symbol of the resistance. To throw one is nonviolent, but the results are humiliating; press charges against the thrower (which many have), and you look like a fragile and bratty fool. And in bad news for conservative politicians, milkshaking — as it’s known — has made it stateside. Two Saturdays ago, Republican Congressman Matt Gaetz was milkshaked in Florida, making it a global phenomenon.”
  https://www.eater.com/2019/6/10/18652472/milkshakes-eggs-throwable-protest-foods-ranked

  Du är på krogen och någon snuddar vid en privat kroppsdel av misstag och ber hemskt mycket om ursäkt = sexual harassment! press charges!

  Du är högerorienterad politiker eller samhällsdebattör, någon ”bjuder” dig ofrivilligt på en milkshake genom att kasta den på dig med flit = press charges! WHAT?! Oops, sorry! Don’t press charges, I forgot, that’s nonviolent!, you don’t wanna look like a fragile and bratty fool, do you?

  Svara
 20. G

   /  06/14/2019

  Svara
 21. G

   /  06/14/2019

  ”Ungdomsgäng kastade molotovcocktails mot skola – började brinna

  En lekställning i trä började brinna när ”ungdomar” kastade molotovcocktails mot Vallåsskolan i Halmstad sent på torsdagen. När polisen kom till platsen, där det fanns ett stort antal ungdomar, blev de utsatta för äggkastning.

  – Det är mycket ungdomar på plats. De försvinner snabbt från platsen, antingen springandes eller på moped, säger Peter Adlersson vid polisen till Hallandsposten.”
  https://www.friatider.se/ungdomsg-ng-kastade-molotovcocktails-mot-skola-b-rjade-brinna

  ”Gäng ”löpte amok” i Borås – satte eld på pizzeria och frisörsalong

  Ett gäng ”löpte amok” i utanförskapsområdet Hässleholmen i Borås under natten. De satte bland annat eld på en pizzeria och en frisörsalong. Hela torget fick spärras av och även andra butiker och lokaler har skadats av branden.

  Enligt Aftonbladet fick ett kafé, en butik, ett bibliotek, en frisörsalong och en ungdomsgård stora skador av branden.

  – Vi får till oss att räddningstjänsten störs av ungdomar på plats. Då var branden fullt utvecklad och spred sig snabbt, detta blev till viss del svårt att släcka på grund av störningarna, säger polisen till BT.

  Händelsen rubriceras som mordbrand men polisen påpekar att fler rubriceringar kan tillkomma. Ingen är i nuläget gripen.

  Hässleholmen i Borås är ett av Sveriges värsta ”utanförskapsområden”.”
  https://www.friatider.se/ungdomsg-ng-l-pte-amok-i-bor-s-satte-eld-p-pizzeria-och-fris-rsalong

  Svara
 22. G

   /  06/14/2019

  ”Kalifornien ger illegala migranter fri sjukvård för 98 miljoner dollar om året

  Omkring 90 000 illegala migranter kommer få sjukvård på skattebetalarnas bekostnad enligt en överenskommelse som kommer gälla från januari nästa år om den godkänns av Kaliforniens lagstiftare.

  Överenskommelsen får kritik från bland annat den före detta NFL-spelaren och MMA-utövaren Herschel Walker som i ett inlägg på Twitter frågar ”varför ger ni gratis sjukvård till illegala invandrare när era gator är fulla av hemlösa, lagliga medborgare.”
  https://nyheteridag.se/kalifornien-ger-illegala-migranter-fri-sjukvard-for-98-miljoner-dollar-om-aret/

  Svara
 23. G

   /  06/14/2019

  Svara
 24. G

   /  06/14/2019

  ”TheResistance”….

  Well, är man en av dessa s.k *Brilliant Minds* så får man tydligen den respekten av ”oberoende” media.

  Svara
 25. G

   /  06/14/2019

  Svara
 26. G

   /  06/14/2019

  Svara
 27. MiT

   /  06/14/2019

  *https://www.facebook.com/ivar.arpi/posts/10156317689361218*

  Svara
 28. G

   /  06/14/2019

  Svara
  • G

    /  06/15/2019

   ”Arpi förhör sig inte personligen med tiggarna och flyktingarna på gatan – det förblir oklart hur man kan slå fast att någon är nyanländ och inte, säg, andra generations invandrare – och det är inte heller hans ärende. Poängen är att de som syns på stan är bruna och därmed en del i den förändrade stadsbilden.

   Arpi skyggar inte för uttryck direkt inlånade från den högerextrema miljön. Det talas bland annat om västvärldens ”tysta majoriteter” – en majoritet så tyst i Sverige att den uppgick till endast 17,5% i senaste riksdagsvalet – och andra populära vanföreställningar av typen som får marginella partier som Alternativ för Sverige att trycka upp nio miljoner valsedlar till riksdagsvalet.

   Att man har Folket i ryggen är en vanlig hallucination hos internetradikaliserade rasister. Det är däremot traditionellt sett inte bevekelsegrunderna för Svenska Dagbladets politiska pluton, men tiderna förändras antar jag, titta bara på den svenska stadsbilden.
   ..[..]..
   Motståndet mot invandring bestäms också av andra faktorer än de rent geografiska, kön är en viktig komponent här, liksom, i viss utsträckning, socioekonomisk ställning. Men generellt är främlingsfientlighet mer utbredd i de EU-länder där migrationen är liten eller obefintlig och betydligt mindre förekommande i storstadsområdena, där invånarna är vana vid att ha grannar och kollegor med utomeuropeiskt ursprung. Möten med muslimer i vardagen är det bästa vaccinet mot den ensidiga bilden av terrorism och social misär, som inte minst medierna bär ett ansvar för.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/Jopj5m/naturligt-att-folk-fran-andra-kulturer-slar-dank-i-centrum

   Bruna. främlingsfientlighet, så vuxna sakargument. Det är fler som säger sig ”vilja ha” SD.s politik men som av olika anledningar inte ”vågar/mäktar med” att faktiskt rösta på partiet, pga diverse partiföreträdare, pga partihistoria, pga hoppas ”de anständiga” partierna möjligen ska ändra sig osv osv. Men det är sådana väljare som inte öht skulle bry sig om att ”de anständiga” efter kursändring i mig.pol skulle vara stora hycklare och dubbelmoralister pga har kallat SD för rasister/nasizter/fascister under flera år, men helt plötsligt börjar man snegla på deras politik, men sånt skiter tydligen vissa väljare i. Det är hur som helst fler än 17,5% som vill ha annan mig.pol. Men men, det är såklart bara en internetradikaliserad rasists hallucination.

   Svara
 29. G

   /  06/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2019

   Arpis ”okulära besiktning” är ju i princip samma metod som används för att definiera s.k. ”rasifierade”, d.v.s. det man ser som avvikande från majoritetskulturens (nåja, ett tag till) utövares genomsnittsliga utseende och uppförande.

   Vänstern borde jubla över Arpis metod.

   Svara
 30. G

   /  06/14/2019

  Svara
 31. G

   /  06/14/2019

  Svara
  • ”Integration är, vilket förtjänstfullt klargjordes när Moderaterna nyligen presenterade sin integrationskommission, inte en ”dubbelriktad process” på det sätt som ibland påstås. De som invandrat till Sverige behöver anpassa sig till det svenska samhället, inte tvärtom.
   […]
   I andra änden Sverigedemokraterna, som förordar assimilation i stället för integration och som nästan uteslutande talar om kulturell anpassning.”

   Jag förstår fortfarande inte skillnaden. Här har han väl omdefinierat integration till vad vi vanligen menar med assimilering?

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  06/14/2019

    ”Här har han väl omdefinierat integration till vad vi vanligen menar med assimilering?”

    Ja!

    Detta rent förbannade trams….Jag blir helt utmattad….

    Att integrera är att blanda, att assimilera är att göra lika. Men ständigt, och ofta avsiktligt, rör man ihop dessa termer på ett sätt som passar avsändarens syfte just för tillfället.

    Vidare använder man båda termerna som om de vore en målsättning i sig själva. Om vi bara kunde ”integrera” eller ”assimilera” grupp X eller Y, så har vi löst alla problem. Men aldrig någonsin tas den verkliga elefanten i rummet upp, nämligen att det helt beror på vilken grupp vi pratar om.

    Vissa grupper kan man helt assimilera kulturellt utan att det på något sätt löser några problem, t.ex de svarta i USA. Andra grupper är praktiskt omöjliga att verkligen förändra kulturellt och att ”integrera” dessa skapar bara elände, t.ex muslimer. Sen finns det grupper som inte skapar problem, oavsett graden av integration eller assimilering, t.ex engelskspråkiga expats i Tyskland eller Sverige. Osv, osv

    Det viktiga är vilka människor man tar in, inte vad man gör sen.

    Svara
    • Ytterligare käpphäst (eller annat sätt att uttrycka samma sak):
     Länders förmåga (eller incitament) att assimilera invandrare varierar från låg (USA) till noll (ni vet vilket avlångt land jag tänker på).
     Den som inte vill anpassa sig kommer inte att göra det.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/14/2019

      ”Den som inte vill anpassa sig kommer inte att göra det.”

      Det är inte enbart fråga om vad de vill eller inte vill, utan även vilken förmåga de har att verkligen fungera som produktiva och fredliga medborgare. Vissa grupper har väldigt låg sådan förmåga och de kommer att bli en permanent belastning, oavsett graden av assimilering. Andra grupper har en väldigt hög sådan förmåga och blir en ekonomisk tillgång även om de inte alls är assimilerade eller integrerade. Sen finns det självklart många grupper som ligger mitt i mellan.

      Vidare går det teoretiskt att göra urval även ur de mest hopplösa grupper. T.ex kan man ta endast de som har absolut högst IQ. Men är det verkligen moraliskt försvarbart att ta de väldigt få individerna med högt IQ från de fattigaste och mest hopplösa länderna?

    • Rikard

      /  06/15/2019

     Hej.

     Ytterligare en viktig aspekt som belyser det motsägelsefulla och hycklande förhållningssätt invandringsförespråkare har är följande:

     Man anser att envar som invandrar skall leva efter sin kulturella praktik, inklusive tro, om den så önskar.
     Man anser att människor av annan kultur (läs: ras, för det är det man menar egentligen) inte får kritisera eller förbjuda invandrares kulturella eller religiösa praktik.
     Man anser att integration skall vara ömsesidig anpassning.
     Man anser att alla människor har lika värde, något de flesta kulturer och religioner inte anser.
     Man anser att vissa religiösa och kulturella sedvänjor inte får utföras, och att den som anser det måste utbildas rätt så att den sedan väljer bort dessa: alltså att personen och kulturen utifrån utomstående och utifrån kommande värderingar berövas viss kulturell och religiös praktik.
     Man anser att könsroller skall utplånas – kön/genus skall inte spela roll på något sätt någonstans.
     Man anser att det existerar en underförstådd hierarki mellan olika folk och kulturer (läs: raser) vilket gör att gärningar och handlingar måste värderas olika utifrån detta förhållande.
     Man anser att lagar och förordningar skall gälla alla lika.
     Man anser att formell eller informell diskriminering inte får existera.
     Man anser att den hierarkiska mallen skall användas för att mäta var diskriminering föreligger, och att denna korrigeras med tvingande ingrepp av staten.

     Listan är inte komplett, men flera av dessa principer är ömsesidigt exkluderande. För att de skall fungera krävs i praktiken klassisk rasism där din grupptillhörighet utifrån identitetskaraktäristika avgör hur du skall bemötas, behandlas och hur dina gärningar skall värderas. Dessutom innebär det motsägelsefulla åsikts/värderingskomplexet implicit att det är den (post)moderne sekuläre kosmopolitiske västerlänningens plikt att visa andra folk vilken slags upphöjd tolerans de skall aspirera till och söka utvecklas i riktning mot för att göra rätt.

     Och det är inget annat än den vite mannens börda i ny tappning.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  06/15/2019

      ”För att de skall fungera krävs i praktiken klassisk rasism där din grupptillhörighet utifrån identitetskaraktäristika avgör hur du skall bemötas, behandlas och hur dina gärningar skall värderas.”

      Ja, det är klart. Det är också där man hamnar efter ett tag. USA, som ligger 40-50 år före oss, är där sen länge. Din grupptillhörighet har väldigt stor betydelse i nästan alla viktiga sammanhang, t.ex vad gäller att söka jobb eller komma in på bra skolor. Systemet är öppet och klassiskt rasistiskt.

      En anti-rasistisk ideologi fodrar rasistiska metoder för att förhindra rasistiska utfall. Om grupp X har IQ medel = 70 och grupp Y har 100, så måste man tillämpa systematiska och rasistiska metoder om man vill få något annat utfall än att grupp Y helt dominerar all högre utbildning.

      Vissa grupper skapar slum i de områden de bor. Detta är ett rasistiskt utfall. Således måste man skapa rasistisk kvotering till andra bostäder i andra områden för att stävja detta. I USA kallas detta system ”section 8” och i Sverige motsvaras det av att man ska ”sprida ut” eller ”integrera” MENA figurer.

      Osv, osv

      Det är självklart en helt meningslös kamp mot väderkvarnarna, men det finns knappast något alternativ så länge vi är anti-rasister.

     • Utlandssvensk

       /  06/15/2019

      Vad gäller din långa lista av motsägelsefulla ståndpunkter, ser jag det som en konsekvens av att man försöker att balansera ett system som vilar på helt felaktiga grundantaganden.

      Grupp X har IQ 70 och grupp Y har 100, men vi har bestämt att de har samma IQ. Således är 70 = 100.

      Det kommer att gå sämre för grupp X i skolan. Detta indikerar då att 70 är mindre än 100, vilket strider mot vårt axiom. Således måste något ändras. Eftersom vi vet att 70 = 100 så kan vi vara säkra på att det är någon yttre faktor som gör att det går dåligt för grupp X. De är missgynnade och/eller grupp Y är gynnad.

      Så det är bara att börja bygga om hela samhället. Staten måste se till att det blir slut på de orättvisor som trycker ner grupp X. Mer pengar, bättre skolor, bättre bostäder, osv är vad de behöver.

      När allt detta misslyckas så återstår i princip bara en förklaring, nämligen att grupp Y är stygg mot grupp X. Man måste då tukta och uppfostra grupp Y. Detta kan man sen hålla på med i evighet, för varje nytt misslyckande för grupp X är ett nytt bevis på att man inte har lyckats att verkligen bota Yisterna från deras inneboende ondska.

     • Därtill anser man att västerländsk ”sekulär” liberal (fyll på med värdegrundsord) demokrati är så självklart är mycket bättre än allt annat, att folk frivilligt kommer att anamma det tänkesättet när de får se det.

      Ryssland, MENA och Kina har sett det och tackat nej. Afrika får fortfarande tillräckligt med bidrag för att låtsas att de inte riktigt bestämt sig.

   • Utlandssvensk

     /  06/14/2019

    I Schweiz finns det en väldigt stor grupp engelskspråkiga invandrare som inte alls är ”integrerade” eller ”assimilerade”. De lever ofta nära varandra och deras barn går i skolor där man pratar engelska. Denna grupp har också de överlägset högsta inkomsterna i Schweiz och de bidrar med massor i skatt samtidigt som de betalar för allt de behöver själva, inklusive skolor och sjukvård.

    Vi har assimilerat våra barn, men detta är ovanligt. Den stora majoriteten av expats gör inte detta, även om de bor här väldigt länge. Men innebär detta att de är ett problem? Självklart inte! Tvärtom lyfter denna grupp väldigt påtagligt upp lönerna för resten av befolkningen.

    Sen har vi även en del afrikaner och muslimer här, som har kommit via asylsystemet. Deras barn går självklart i lokala skolor och lär sig språket, etc. Men innebär detta att de blir en tillgång? Självklart inte! De uppvisar samma mönster som folk från de grupperna gör i alla andra västländer.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  06/14/2019

     För att sammanfatta:

     Om man ska syssla med immigration, är det endast en sak som verkligen är viktig, nämligen selektion. Väljer man ut rätt människor får man bra resultat och man behöver inga åtgärder för integration eller assimilering.

     Väljer man inte rätt människor, kommer man att få dåliga resultat, helt oberoende av om man sysslar med integration eller assimilering.

     Alla västländer som har lyckats med storskalig immigration har utgått från detta.

     Svara
     • Rikard och Utlandssvensk:
      Jag vill höra er som sommarpratare, eller i samtal i någon lämplig podd.

     • Utlandssvensk

       /  06/15/2019

      @ Kristian,

      ”Rikard och Utlandssvensk:
      Jag vill höra er som sommarpratare, eller i samtal i någon lämplig podd.”

      I mitt fall är du alldeles för vänlig, men tack ändå.

     • Rikard

       /  06/15/2019

      Hej.

      @Kristian: tack skall du ha – jag pratar ungefär som jag skriver fast med yvigt kroppsspråk.

      Sen vete katten vem som skulle orka med att lyssna – om man inte pratar till närmast sörjande som redan är insatta i frågeställningar så blir det ju först en slags föreläsning, komplett med definitioner av terminologi och begrepp. Nu är jag kanske fördomsfull men om det är SR:s sommarprat man jämför med verkar fokus där ligga på att göra politiska poänger via personliga anekdoter. Lättförtjänta pengar, med andra ord, väl man är inom skranket.

      Det är så mycket ”mig, jag själv och jag” att jag (ha ha) inte kan lyssna på sådant. Tacka vet jag Pengar & Rätt eller Trädgårdsdags förr, eller Plattityder.

      Å andra sidan hade jag gärna snackat en timme eller två i riksradion som just Sommarpratare: inte så mycket för vad jag har att säga, utan för att låtlistan hade sett till att det tagit hus i H*lvete.

      Det hade fått snöpingarna på Söder och hanrejerna på Kungsholmen att tappa sina ekologiska linser i surdegssoppan gjord på hemodlad jästkultur.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • ”Tacka vet jag Pengar & Rätt eller Trädgårdsdags förr, eller Plattityder.”
      En och annan O’Månsson, kanske, när det begav sig? Inbillningsradion?

      ”… utan för att låtlistan hade sett till att det tagit hus i H*lvete.”
      Har lekt med liknande tanke!

      Nej, det är nog bäst att jag håller mig till text. Då kan man tänka efter och redigera lite. Säkrast för alla.

 32. G

   /  06/14/2019

  För att *vi* tillåter det. *Vi* är ju toleranta osv osv…

  Svara
 33. G

   /  06/14/2019

  Svara
 34. G

   /  06/14/2019

  Svara
 35. G

   /  06/14/2019

  *Lycka till Sverige!*

  Svara
 36. G

   /  06/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2019

   Och mot vem skall man visa den tacksamheten? Immigranter som tar med sig sin destruktiva kultur eller de som byggde detta land?

   Svara
  • weasel

    /  06/14/2019

   Okeeej….Banke menar alltså att man ska vara tacksam om man föds i Sverige, men inte om man får asyl i Sverige…?

   Nåväl, då kan ju i alla fall andra generationens invandrare vara tacksamma…

   Svara
 37. G

   /  06/14/2019

  Svara
  • Om vi bara är snälla? De har ingen Lokal?

   ”If you want to avoid upsetting these people (Muslim fundamentalists) you have to let Indonesia commit genocide in East Timor, otherwise they’ll be upset with you. You’ll have made an enemy. If you tell them they can’t throw acid in the faces of unveiled women in Karachi they will be annoyed with you. If you say we insist, we think that cartoonists in Copenhagen can print satire on the Prophet Muhammed you’ve just made an enemy. You’ve brought it on. You’re encouraging it to happen. So unless you’re willing to commit suicide for yourself and for this culture, get used to the compromises you’ll have to make and the eventual capitulation that will come to you, but bloody well don’t do that in my name.”
   -Hitchens, Freedom From Religion Foundation on 12 October 2007.

   Skatter? Ja, tänk vad det sprängs i Danderyd. Och Schweiz.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/14/2019

   Han är öppen med sin politiska läggning:

   Svara
   • Ivar L

     /  06/15/2019

    Är det inte bra lustigt hur nästan alla s.k. ”liberala” tidningar upplåter huvuddelen av sitt spaltutrymme till olika former av socialister? Det är ju enbart på ledarplats som borgerligt liberala åsikter i bästa fall går att återfinna hos många av dem, och knappt ens där. Inte sällan då ytliga champagneliberaler som Susanna Popova och liknande.

    Svara
    • Bengt Ohlsson skrev 2012 en artikel om kulturvänstern, ”När ska det röda rinna av kulturens fana?”, som ställde frågan, ”Går det att vara kulturutövare i Sverige och samtidigt ifrågasätta vänstern?”

     (https://anybodys-place.blogspot.com/2012/02/halvfullt-halvtomt-mojlig-eller.html)

     Att vara ”vänster” är fortfarande att vara ”god”. Den som är borgerlig eller liberal längtar efter att få vara god.

     PS. Läser Theutenbergs dagböcker om UD. Han nämner vid ett tillfälle, om jag minns rätt, hur Fälldin, som var till höger om dagens samtliga riksdagspartier, inte ville kallas ”borgerlig”.

     Svara
   • Jans

     /  06/15/2019

    Han är ANTIFA-extremist enligt Flashbacktråd:

    Svara
 38. Porta

   /  06/14/2019

  Ingen koppling till blogginlägg eller kommentarer… ville bara lägga in den här här låten då jag älskar fria människor som lever sitt liv och visar på alternativ. Allt är inte domedag, fake news, skolstrejk och panik… eller…!?? är det… ”best I can tell the World is going to hell…” =)

  Svara
  • Heh!
   Hittar inte ”Prescription Beer” från Howling: New Moon Rising någonstans.

   Svara
   • Porta

     /  06/14/2019

    Har jag aldrig hört talas om men hittar du den så skicka en länk, jag är nyfiken!
    På tal om öl…

    Svara
    • Det brukade finnas ett klipp på youtube, men det verkar vara borta.

     Sången spelas i varulvsfilmen ”Howling: New Moon Rising”, vilken är nummer sju i serien, och inte rekommenderas av någon. Om man inte räknar klipp från tidigare filmer är det under en halv minut varulv i filmen. Däremot flera sånger.

     Svara
 39. Ivar L

   /  06/15/2019

  Äntligen?
  https://www.friatider.se/peterson-lanserar-censurfri-plattform
  ”Den populäre psykologiprofessorn Jordan Peterson kommer snart lansera en censurfri sociala medier-plattform på nätet. Den ska bara stänga av användare utifrån juridiska krav från domstolar, uppger Newsbusters.”

  Jordan känns ju helt klart som en person som faktiskt har kapaciteten att lyckas med detta. Jag kan inte se annat än att han, om han lyckas sjösätta det hela rent tekniskt, kommer att skapa en succé. Han borde rimligen bli fett rik på detta och i princip kan det gå mycket långt. Många är troligen djävligt trötta på PK och bristen på alternativ. Vill minnas att det bara är 10% av USA:s befolkning som är positiv till politisk korrekthet egentligen. Siffran är antagligen likartad i hela Västvärlden.

  Svara
 40. Och så blir det en applåd till MIT som använder ”stötta” istället för anglicismen ”backa!”
  (I varje fall i rubriken.)

  Svara
 41. G

   /  06/15/2019

  ”Gang rapist set to be kicked out of UK after having deportation blocked

  A man prevented from leaving the UK by passengers who staged a protest until he was taken off their flight is set to be deported.

  The passengers were unaware the man they were defending had been sentenced to nine years in jail for his part in the gang rape of a teenage girl at a flat in North London.”
  https://metro.co.uk/2019/06/09/gang-rapist-set-kicked-uk-deportation-blocked-9875924/

  Finns visst Elin Ersson-typer lite var stans som är beredd att ”stå upp för det goda”. Så sjukt.

  Svara
  • Jans

    /  06/15/2019

   Rätt talande att de lyckas pricka fint folk som våldtäktsmän och hustrumisshandlare i båda fallen.
   Sportfrågan ”Hur känns det?” passar rätt bra. Hur fan känns det att go all in för att försvara en gängvåldtäktsman så att han kan stanna och skända några kvinnor till i landet?

   Svara
 42. Gorby

   /  06/15/2019

  Fy fan…

  Svara
 43. Ivar L

   /  06/15/2019

  Om PK-humor. Roligt när PK-ministrarna själva inte ser motsägelsen:

  Å ENA SIDAN:
  ”När ett gäng unga vuxna i en Youtubeserie tittar på 90-talsserien Seinfeld med syftet att se om den fortfarande håller, pekar många tummar nedåt. Flera skämt ansågs rasistiska, sexistiska och homofoba. Själv är Jerry Seinfeld en av de komiker som redan för några år sedan tyckte att PK-kulturen förstör humorn – och att det är orimligt att publiken inte längre skrattar åt hans skämt om att folk scrollar bögigt på sina telefoner.

  Det finns däremot många som inte ger mycket för de röster som ropar ”ingenting får vara roligt längre”. En av dem är komikern Fredrik ”Fritte” Fritzson, som med Marcus Johansson driver standupklubbar i tre städer och arrangerar den årliga Standupgalan.

  – Det är främst gamla vita män som driver frågan, de känner sig hotade. Egentligen handlar det om att vissa skämt bara inte är fräscha längre, och då faller de bort, säger Fritte Fritzson.”

  Å vilken originell tanke, ”gamla vita män” är problemet…

  Å ANDRA SIDAN:
  ”Kollegan Marcus Johansson drog exempelvis en gång ett skämt om att han var så rädd för att få adhd att han hade börjat självmedicinera med amfetamin, i förebyggande syfte. Kul tyckte större delen av publiken, men en person sa ”det där får man inte skämta om, min son har adhd”. Att skämtet var riktat mot komikern själv spelade ingen roll när ordet ”adhd” väl hade nämnts.

  – Jag tycker att alla i publiken har ett ansvar att tänka ett varv extra och fundera på vad intentionen med skämtet var. Komiker vill ju oftast inte vara elaka, de vill att folk ska skratta åt deras skämt, säger Fritte Fritzson.”

  Dagens standupkomier kan således inte skämta om särskilt mycket.
  VSB

  https://www.svd.se/politisk-korrekthet-hotar-humorn–och-komikerna

  Svara
  • Det svåraste som finns är att skämta om ”Vi”. Endast ett fåtal komiker klarar att få publiken att skratta åt detta.
   ”Jag” är lite lättare, men det allra enklaste har alltid varit vitsar om ”dom.”

   En gång var ”dom” oftast ”utlänningar” eller ”smålänningar.”
   Sedan blev det ”fruntimmer som kör bil.”
   Nu är det ”kränkta vita män.”

   Svara
  • Sune

    /  06/15/2019

   Kan inte vara lätt att vara ståuppare i dag. Bara att försöka bygga en hel föreställning på skämt om Trump, SD och medelålders vita män torde vara en utmaning.

   Sen tror jag att det gnager en del att vara arvtagare till Lenny Bruce samtidigt som man i mångt och mycket är raka motsatsen till Bruce i det att han ett flertal gånger blev arresterad för att ha sagt saker man inte fick säga, medan dagens ståuppare är så fega att de sitter och försvarar sin självcensur. De verkar dock ändå se sig själva som rebeller trots att de i likhet med msm-journalistkåren slickar uppåt och sparkar nedåt i de flesta frågor.

   Svara
 44. Kyeyune (2019-06-12): Lyxfällans käftar har redan slagit igen
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/lyxfallans-kaftar-har-redan-slagit-igen-28111
  ”En sak som alltid fascinerat mig är hur vanligt det verkar vara med folk som vinner lotteriet bara för att ett par år senare sluta som fattigare än de var innan den stora lottovinsten.
  […]
  Tyvärr börjar det bli tydligt att en hel del svenska politiker verka dela denna farliga blindhet inför tyngden av långsamma, dolda kostnader.
  […]
  Ersättningstakten på det svenska VA-nätet ligger sist jag kollade någonstans runt tvåhundrafemtio år(!). Eftersom äldre generationer svenskar i regel inte var framsynta nog att bygga vattenledningar tänkta att ha en livslängd på en kvarts millennium (möjligen var de naiva nog att tro att framtida generationer skulle sköta det här med underhåll!) är resultatet att större och större delar av vårt VA-nät långsamt håller på att säcka ihop.”

  Engellau: VI KLARAR INTE RIKEDOM
  https://detgodasamhallet.com/2018/10/12/vi-klarar-inte-rikedom/
  ”Fram till andra världskrigets slut levde alla människor, även i de så kallade i-länderna, med fattigdomens värderingar. Fattigdomens värderingar är sådana uppfattningar och synsätt som människor anammar när livets allmänna avoghet och osäkerhet tvingar dem att på egen hand parera tillvarons tjyvnyp eftersom det inte finns något socialkontor eller ens en rik faster att lita på.
  […]
  Underligt nog gällde fattigdomens värderingar även för rika människor, framför allt om de var företagare snarare personer av börd.
  […]
  Men efter andra världskriget inträffade den enligt mig största förändringen i människans situation sedan uppkomsten av homo sapiens eller åtminstone sedan jordbruket uppfanns: hela samhällen blev rika, visserligen bara i västerlandet, men i alla fall.
  Den nya mentalitet som nu slagit igenom är motsatsen till fattigdomens värderingar, nämligen rikedomens. Men rikedomens värderingar är inte så väldefinierade och verklighetsstyrda som fattigdomens. Rika människor kan göra lite som de vill. Vilka idéer – hur stolliga som helst – de än anammar har de mat, kläder, husrum och ett bekvämt liv.
  […]
  När snälla människor får ett ekonomiskt överskott att disponera vill de hjälpa andra människor som det är synd om. Plötsligt öppnar sig därför möjligheten till ett storslaget omhändertagandeprojekt som de snälla människorna gärna finansierar exempelvis genom att betala höga skatter.”

  Svara
 45. MiT

   /  06/15/2019

  Svara
 46. MiT

   /  06/15/2019

  Svara
 47. Jan

   /  06/15/2019

  Svara
 48. Då har de gått i mål!
  https://www.kickstarter.com/projects/stegetefter/steget-efter-boken

  Med 25 dagar kvar! Tog det två dagar? Tre?
  Fast det var väl ett väldigt modest mål. Tror inte han-hon-de förstår hur uppskattade de är.

  Svara
 49. Gorby

   /  06/15/2019

  Svara
 50. Gorby

   /  06/15/2019
  Svara
 51. hllviken

   /  06/15/2019

  Ingrid & Maria anser att ÖB M. Bydén är en betahanne!

  Svara
 52. MiT

   /  06/16/2019

  *https://www.facebook.com/LaughWar/videos/10156662097723386/?__xts__%5B0%5D=68.ARDaLXMUgl1GZeVvKywUji_OQepcf5mH_sCZm0ssrF-7o7NDXnHeUY5E4AUqBqD8CDs-zesZD1Uo8FQ0kzvHE9c88TRbD2YBE_MWzG-faBTD8ZZ18qC8KjY_WZ3CkiQoeDSJlxB8lSsGLfwcWCInEl-KmOh5YIZoQdaK9c170XDNwRUvPSn3DfEl7qgogXxLfo4SUAjxa8YEnQ2PbVsGM00BeECn6B6LRPe-XtdBDVDnekvRMR7chYvFY8RnyEY7ngojLGZeexx3BhmNojKP5Rhoj_Hkr4KrN5sQR8kdtzZsAs4jx9f6bHWo8PqeKKqDq8h1AjwLhjCcLiLlbgQxDQMFRG0yEdIayNXz3bvixJjk4lGTphmHt9ApVV8ZTd9GRrY2RGoBri_amqUf1YrpcQbQlI6wdhIBj7xEdmyC-WyvYDEm5inAfNlcajJMmtxkF9MPuCD4krwebjmvWZCr0zBMJZFCAFxyKxR1eSLRgP6OzFW7vo6Mn9fGt9cwrzdAVOdBJdj5LR93ydukKmWxsj3EtZp8w2k&__tn__=H-R*

  Svara
 53. Q-Ken

   /  06/16/2019

  Hur ska krimideologerna bortförklara detta…
  Varmt väder?
  Ökad anmälningsbenägenhet?
  Medelålders vita män?

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70j9d9/sprangningarna-pa-rekordniva-i-ar

  Svara
 54. Ivar L

   /  06/16/2019

  Nästan lite första april över denna, en ”mediekonsult” som har kommit på en briljant lösningen på gängkriminaliteten. Att kalla dem för ”snorunge”.

  ”Det vore bättre att använda ett diminutivt språk och säga: ”Snorungar som av ungdomligt oförstånd skadat människor och materiella värden.””
  https://www.svd.se/ordens-makt-over-tanken

  Typ:
  ”Ett gäng på fem snorungar slog ner en 60-årig kvinna med basebollträn.”
  ”En snorunge beväpnad med pistol skjöt ihjäl två andra snorungar i en bil i Kista igår.”

  Det fattar man ju att med det språkbruket i media kommer de kriminella omedelbart att sluta begå brott och lära sig knyppling istället.

  Tänk att det går att tjäna pengar på att konsulta i att åka runt och rapa upp sådan där smörja.

  Svara
 55. Ivar L

   /  06/16/2019

  Mer om humor.
  När kvinnliga personer misslyckas med sin humor i TV är det naturligtvis männens (eller kanske patriarkatets) fel:

  ”Humor är ett maktmedel, menar forskaren Hanna Söderlund. Att inte skratta är att exkludera. Både i ”Vinterstudion” och ”Parlamentet” har hon hittat flera exempel där ingen skrattar åt kvinnas skämt, medan någon alltid bekräftar männens roligheter.”
  https://www.svd.se/studie-kvinnors-skamt-far-noll-skratt-i-vinterstudion

  Svara
  • Ivar L

    /  06/16/2019

   Det är så fascinerande att det sitter statligt betalda politiska kommissarier (”forskare”) och fyller i tabeller över hur det skrattas könsmässigt i TV och sedan skriver errata (”avhandlingar”) som återrapporteras i Pravda (”SvD”):

   ”Hanna Söderlunds avhandling från 2016 undersökte just hur makt förhandlas genom humor, i TV4:s humorprogram ”Parlamentet”. Just nu driver hon ett forskningsprojekt, som bland annat handlar om humor och genus, i SVT:s studioprogram ”Vinterstudion”. ”

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/17/2019

    Jag släpper den här här och smyger iväg:

    Svara
 56. info

   /  06/16/2019

  Fantasin spelar ett spratt:

  http://toopanda.com/innocent-photos-ruined-dirty-mind/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: