Årets pedagog utsedd!

Man utser ju ”Årets …” inom allt möjligt och eftersom vi är i Sverige så blir det ju alltid med en politisk underton, den som blir utsedd blir det ju ALLTID tack vare nåt vänsteraktivistiskt. Årets jurist var ju inte jurist, årets kvinna ville en del att ett barn skulle få, årets svensk är alltid en utlänning osv.

Så i den andan så borde Årets Pedagog

bli VD:n på skolan med det passande namnet Vetenskapsskolan! Det finns säker massor av vetenskap på en muslimsk friskola där man studera koranen fast man inte ska det!

Motivering:

För att i en anda av tolerans främja återanpassning till samhället av IS-mördare genom att låta dem arbeta på skolan som lärare. Ett integrationsfrämjande projekt som visat sig vara mycket framgångsrikt i tider då kalla vindar blåser över Europa. Att Säpo har tagit honom i förvar som en risk mot rikets säkerhet visar bara ännu mer att Vetenskapsskolan och dess VD var på rätt spår och verkligen förtjänar priset som en uppmuntran för vidare integrationsprojekt i samma anda.

Jag lovar, om inte Säpo vaknat upp lite yrvaket det senaste så hade VD:n eller skolan garanterat fått ett pris av något slag. Av typ Utbildningsministern eller nåt. Eller så hade rektorn blivit utsedd till Årets Svensk.

Iden kommer från ett twitterkonto som heter @MXCartons.

Årets Nimby blir ju självklart

Fredrik Reinfeldt. Behövs inte ens nån motivering. Han har garanterat fått ett sk #jimmiemoment. ”Massor med asylsökande får plats i Sverige. Bara de inte bor nära mig!” är jag tämligen säker på att han muttrade för sig själv.

Priset till staden med Årets Positiva Utveckling går till

Malmö såklart. Staden har ständigt sina egna #jimmiemoments. Ja i princip 24/7. Men de står som Bagdad Bob och säger att allt är lugnt, finns inget att se, allt är som vanligt. Samtidigt som bomberna exploderar i bakgrunden. Bokstavligt.

Priset för Årets Arbetsmiljö

måste ju tillfalla Myndigheten för arbetsmiljökunskap!

Allvarligt, hur många såna här tomtar som har blivit utsedda till professorer finns det egentligen i Sverige? Kamali, Gardell och nu den här Ahmadi osv? Det är ju en aldrig sinande ström! RENSA I TRÄSKET FÖR FAN! Även i myndighetsträsket! Vi behöver fan inte inte 300-400 myndigheter i Sverige!

Ja gör det, lyssna på inslaget! Helt ofattbart! Och det Ganman säger i slutet, att de BORDE gå in och avbryta och helt enkelt säga att det Kallifatides påstår inte är sant, det är sånt journalister är SKYLDIGA att göra. Varje gång aktivister kommer med sitt vanliga hittepå och trams så ska journalister avbryta och säga ”Men det där är ju inte sant, varför påstår du såna saker?”. Varje gång ska man göra så! Men vi är ju i Sverige så därför så sker det aldrig istället…

Länk till inslaget finns i Ganmans post.

Jag önskar alla en fin Midsommarafton i morgon med gott käk och god dricka tillsammans med familj och vänner!

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

107 kommentarer

 1. Rikard

   /  06/20/2019

  Hej.

  Glad Midsommar!

  Här har det under dagen växlat mellan åska, slagregn, soligt och varmt och hagel. Äkta Midsommarväder, med andra ord.

  Ursprungligen var en pedagog en slav som ledde sin ägares barn till och från skolan, tillsåg viss fostran och bestraffning, och i övrigt skötte barnpassningen. Lite granna känns det som om man i den svenska skolan gått varvet runt, och kommit tillbaka till ursprungsdefinitionen…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. Nu tycker jag inte vi genast ska tro det värsta om vår hygglige fd. statsminister. Kanske är det så, att han snarare länge och väl funderade över varför alla nysvenskar vill bo i städerna istället för i de där utmarkerna som han sett från flygplanet en gång i tiden, och vad HAN kan göra för att utmarkerna ska bli bebodda? Och så insåg han, att om berget inte vill komma till Muhammed så får Muhammed ta sig till berget. Med andra ord: Han flyttade själv ut till nåt litet skruttigt hur utan varesig el eller vatten långt ut från Hufwudstadten. Dels för att göra utmarken bebodd, och dels av vänlighet mot nysvenskarna: Han tänkte, att de säkert skulle trivas bättre i Hufwudstadten utan en medelålders vit heterosexuell cis-man som honom.

  Svara
  • Jans

    /  06/20/2019

   Jag räknar kallt med att han öppnar upp de omgivande markerna och ägorna för nybyggare. Allt annat är naturligtvis ren rasism. Jag har sett markerna från mitt flygplan!

   Svara
 3. Sunt Förnuft: ”Ja, jag tycker faktiskt att det är befogat att kalla somliga politiker för folkförrädare.”
  *https://www.facebook.com/426915127739331/posts/692953014468873?s=100010281889145&sfns=mo*

  Polis, försvar, snällanställningar som vanligt. Det som sticker ut är den här formuleringen som jag tyckte var bra:
  ”MEN – nu blir världens generösaste anhöriginvandring ännu mer generös. Trots bevisad noll integration, dvs vi kan inte göra folk av dem som redan kommit hit.”

  Svara
 4. Jonas

   /  06/20/2019

  Vad är det med greker och fakta?

  Svara
 5. MiT

   /  06/20/2019

  Svara
  • Apres moi, la deluge.
   L’etat, c’est moi.
   Qu’ils mangeant de brioche.

   Det är de jag kan utantill, finns många fler som passar (och den som vill kan rätta till accenterna!).

   Detta betyder inte att jag inte vill se Ullenhag som (L)edare! Det vill jag absolut!
   Sveriges kombination av Blair, Trudeau, och en söt lite vovve!
   Stora grytan popcorn!

   Svara
  • Ivar L

    /  06/20/2019

   Han har rätt. Vi står inför ett vägval.
   Jag väljer inte Ullenhags väg.

   Svara
  • G

    /  06/21/2019

   Svara
  • G

    /  06/21/2019

   Svara
 6. MiT

   /  06/20/2019

  Svara
  • Vem fan håller på och fryser in hundbajs? 😕
   Typiskt Miljöpartiet.

   Svara
  • Hypocrita

    /  06/20/2019

   Man behöver inga påsar alls i MP:s värld. Bara lasta matvarorna direkt på flaket till lådcykeln som ändå alla ska tvingas använda……

   Svara
  • Ivar L

    /  06/20/2019

   Miljöpartiet at work. Svansen viftar på regeringshunden.
   Dessutom har det ju visat sig att ”miljövänliga” tygpåsar inte alls är något vidare miljövänliga och värst är de ekologiska!
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=5411414

   Miljöpartiet (och för all del resten av regeringen och deras kompisar C, L) är inte bara inkonskeventa (handeln har redan ställt om mot mer miljövänlig plast) de är dessutom ovetenskapliga och fattar beslut som i värsta fall är kontraproduktiva visavi deras egna mål.

   Men vi vet ju vad det handlar om egentligen. Extra gratis skattepengar att satsa på immigration.

   Svara
  • Motkraft

    /  06/21/2019

   Nu är jag generellt för att använda ekonomiska medel för att ändra beteenden som är skadliga för samhället i stort. Det var denna TED Talk som fick mig att inse att vi är mer påverkbara än vi själva tror vad gäller ekonomiska medel

   Men jag undrar hur deras analys såg ut i detta fallet med plastpåsarna? I Sverige är vi så bra på att sortera sopor så att vi har problem få upp temperaturen när bränner hushållssopor, något som krävs för att förbränna soporna helt. Så brännbart material måste tillsättas. Av den anledningen importerar plastsopor från utlandet.

   Jag betvivlar inte att om plastkassen i mataffären kostar det dubbla så kommer fler att använda en flergångsbärkasse (det finns sådana som inte är bomull) eller fler komma ihåg att ta med sig plastpåsen från förra matinköpet. Men effekten borde bli att vi får importera ännu mer plastsopor från utlandet.

   Lite diskussion för och emot i denna artikeln

   https://www.svd.se/sopimporten-kritiseras–plast-ska-inte-eldas

   Svara
 7. Ivar L

   /  06/20/2019

  Uvell summerar vad den feministiska regeringen uppnått i feministisk väg hittills.
  Det är ren lyteskomik, det är minus på i princip allting och eftersom det är Uvell så är det redovisat med utförlig grafik.
  Läs:
  https://uvell.se/2019/06/20/den-antifeministiska-regeringen/

  Svara
 8. Tiderna förändras. Jag var 12 till16 år när jag bar ut tidningar på natten mellan 4 och 6.30. Det hände aldrig något utom att jag blev bjuden en kopp varm choklad på några hem när vintern var som värst.
  Malmö hemtjänst/Lss hör till riskarbete.. Märkligt att någon arbetar kvar. Vad säger facket? Bra information? Nu är alla trygga?

  Ha en superbra Midsommar med alla svenska/nordiska ingredienser!

  Svara
 9. MiT

   /  06/20/2019

  Läs alla svaren han får. Jag förstår bara inte vad Libanon har med Sverige att höra? Finns ju absolut inga likheter överhuvudtaget? Vad är vitsen med att räkna upp hur många de har och jämför med Sverige om man inte samtidigt också då accepterar tältläger, mat, vatten osv bekostade av FN? Ja allt bekostat av FN och inget av Libanons skattebetalare. Inga medborgarskap, inga PUT osv. Bara bo i läger och inget annat. Varför räknar man upp och jämför siffror om man inte samtidigt också önskar att Sverige också hade det så?

  Svara
  • Skeptisk

    /  06/21/2019

   Så istället för att lägga stora pengar på 180 000 som haft råd att smuggla sig över Medelhavet, hade vi kunnat hjälpa Libanon att ta hand om 2 000 000 som inte har råd. För mindre pengar.
   Bilden visar på det som Ullenhag vill ska berika vår kultur. Flertalet småflickor på bilden är täckta i slöja.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/21/2019

    Alla tjejer utom de allra minsta bär slöja. Många flyktingar från Syrien är islamister även om de ogillar IS.

    Svara
  • Vi har knappt några flyktingar för det är inte krig/hot i närområdet. Du ska ju fly till närmaste säkra området. Några tusen kvotflyktingar per år. Några övriga valda skyddsbehövande. Resten är vanliga invandrare men behandlas som flyktingar.
   Det är så lätt att blanda ihop begreppen.
   Har skrivit om jimmiemoment på min blogg. Berätta gärna era!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/21/2019

   Ola: *galenskaper*
   Pontus: *argument*
   Ola: Du är otrevlig.
   Pontus: Förhåll dig till argumenten.
   Ola: Du är otrevlig.

   Man blir så trött…

   Svara
  • Motkraft

    /  06/21/2019

   De flesta som tar sig till ett annat land för drabbats av krig vill återvända hem. Och vill behålla sin kultur, det är naturligt att bosätta sig i närområdet om tillvaron där är tillräckligt dräglig. I väntan på att få komma hem. Eller i värsta fall, bygga sig ett liv där som i någon mån liknar det liv de hade.

   Om vi hade satsat de pengar vi nu satsat på 186 000 här i Sverige på att bygga upp infrastruktur, skolor, sjukhus och annat i närområdet så hade vi gett 2 186 000 en dräglig tillvaro istället för 186 000.

   Dessutom så kommer Sveriges ekonomi rasa och vi kommer inte längre ha råd att vara generösa, varken mot de som lyckas ta sig hit eller de där 2 000 000 som inte lyckats ta sig hit.

   Svara
  • qwerty

    /  06/22/2019

   Svara
  • Nils Hult

    /  06/23/2019

   Det är väl snarare så att jämförelserna med Libanon visar hur hårt belastat Sverige är genom våra politikers historiska oförsiktighet och avsaknad av riskanalyser vad gäller fenomenet anhöriginvandring. Det är ju egentligen där problemet skapas för Sverige, att familjeåterförening ALLTID ska ske i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad, och noll ansvarstagande mot Sverige från de flesta politiker.
   Libanon sades förut ha 1 miljon flyktingar på 4 miljoner invånare. Sverige har ca 2 miljoner helt utländska sena invandrare med barn födda i Sverige av invandrare. Dessutom kanske 1 miljon till äldre invandrare som kom före 1990.
   Men om vi säger att Sverige har 2 miljoner invandrare efter 1990 och Libanon 1 miljon är ju relationen lika. Libanon har dessutom inga större integrationsproblem eftersom majoriteten i Libanon redan är muslimer och som konstateras lägger ju Libanons stat inga pengar på integration utan man behandlar flyktingarna korrekt, således ger dem SKYDD.
   Det är ju här Sverige gått så brutalt snett, att politikerna i en snällistisk anda övertolkat Genevekonventionen och givit oss en svindyr flyktingnota. Samtidigt kan vi ju inte ha det som i Libanon, att palestinierna isolerar sig i sina läger för att nära drömmen om ett återvändande till Israel för evig tid.
   Men Sverige måste få igenom att vi bär en proportionerlig del av flyktingmottagandet inom EU! Vi är 2% av EUs folk nu. Efter Brexit 3%. Då ska inte mer än 3% av flyktingarna hamna här! Och Eu måste få Japan, Sydkorea, gulfstaterna, Australien och andra länder med god ekonomi att ta emot flyktingar. Varför ska ALLA till Europa?

   Svara
 10. MiT

   /  06/20/2019

  Svara
  • weasel

    /  06/22/2019

   Spännar glömmer inte bara att berätta att det är UNHCR som finansierar flyktingarna i Libanon. Han glömmer även att berätta att kostnaden för de 2 000 000 flyktingarna i Libanon är mindre än kostnaden för de 186.000 flyktingarna i Sverige.
   Frågan är om så pass glömska människor verkligen ska vara politiker ?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/22/2019

   Gäller även Uganda, som på samma sätt framställs som ett duktigt mottagarland.

   Svara
 11. MiT

   /  06/20/2019

  Svara
  • Sune

    /  06/21/2019

   Världens högsta skatt skall resultera i världens bästa välfärd, förutsatt att vi har politiker som är medelmåttiga eller bättre på att hantera pengar. Desvärre har vi uppenbart inte det.

   Svara
   • Hårklyveri från eder besserwisser:
    Den summan pengar kunde nog resultera i världens bästa välfärd, däremot är det långt ifrån troligt att den mängden skatt gör det.

    Svara
    • Sune

      /  06/21/2019

     100% skatt resulterar förvisso inte nödvändigtvis i mer pengar än 20% skatt, men eftersom vi har politiker som envist argumenterar för att lösa resursproblemen i välfärden med ytterligare höjda skatter så tycker jag att hög skattenivå vs sviktande välfärd är ett utmärkt argument att bemöta dem med.

     Svara
 12. MiT

   /  06/20/2019

  Svara
 13. Kretin

   /  06/20/2019

  Det skall bli intressant att se ifall de av säpo i förvar tagna imamerna mfl verkligen kommer att utvisas. Ifall utvisning verkligen genomförs är regeringen garanterat utsatt för tung påtryckning utifrån, troligtvis från det stora riket i väster. Ifall inga utvisningar verkställs, då har säpo ”hoppat över skranket” och regeringen kommer i såfall att näpsa säpo grundligt ….

  Svara
  • MiT

    /  06/21/2019

   Äh, ingen kommer att bli utvisad, det handlar om låtsasutvisningar som det alltid gör i Sverige. De kommer att få gå runt lika fria som vanligt när man konstaterat att man inte ”kan” utvisa dem…

   Svara
  • Vakterna ”glömmer” låsa dörren om natten som så många gånger förr?!?!

   Svara
 14. MiT

   /  06/21/2019

  Läs tråden

  Svara
  • Här ser vi återigen galenskapen i full dager:

   Han är alltså doktorand i matematik.

   Svara
   • weasel

     /  06/22/2019

    ”Jag köper inte att människor från andra länder är radikalt annorlunda än de som bor i Sverige” .

    Helvete också !
    Förbannade jävla skit.
    Då kan ju Sverige ALDRIG bli mångkulturellt 😦

    Svara
 15. Ivar L

   /  06/21/2019

  Idag har pappers-SvD en hyllningsartikel till islamisten Abdel Baset Sarout, (signerad Saeed Alnahhal *) även kallad den ”sjungande målvakten” som nyligen dödades i Syrien. Även andra medier beskriver honom mer som ”rebell” och ”fighter” än islamist. Det är märkligt med denna ständigt återkommande revolutionsromantik. Det verkar lite som att Abdel Baset Sarout nu kommer att bli någon slags Che Guevara-ikon för islamistiska syrier. Finns till och med någon slags hyllningsfilm om honom. Västeuropeisk dummedia hoppar naturligtvis på och viftar med hejavimplar, han är ju r-e-v-o-l-u-t-i-o-n-ä-r! Manegen är krattad.
  https://middle-east-online.com/en/goalkeeper-turned-rebel-fighter-dies-northwest-syria

  En bättre bild av vad denne man står för går att läsa på den vänsterorienterade sajten Global politics:
  https://www.globalpolitics.se/mer-om-den-sjungande-malvakten-och-affischnamnet-i-syrien/

  (*) Saeed Alnahal har även skrivit andra tveksamma artiklar i SvD och även hans egen bakgrund är höljd i dunkel. Jag misstänker att han är en light-islamist av något slag.

  Svara
  • Motkraft

    /  06/21/2019

   Såg att Patrik Paulov, som skrev den andra artikeln länkad ovan, är utrikesredaktör på Proletären. Tycker mig på denna blogg sett andra referenser till artiklar av ”riktiga kommunister” som är mer klarsynta än PK-vänstern så gick till Proletärens hemsida och kikade lite snabbt.

   Det säger säger väl lite om vår tids galenskap att ”den riktiga vänstern” också förfasas över tex public service. Måhända med en annan infallsvinkel men ändå slutsatsen

   Men SVT och SR fungerar allt mindre som en service åt folket och allt mer som den rådande ordningens megafoner.

   http://proletaren.se/artikel/vem-tjanar-public-service

   Svara
   • Om något kan kritiserar både från höger och vänster, borde de ansvariga lyssna lite mer.

    Håller med om detta är en intressant fråga:
    ”Vad skulle hända om representation i SVT och SR inte bara handlade om etnicitet och kön, utan också om klass och bostadsort?”
    … men det är väl rasiststämpel direkt, gissar jag?

    Svara
    • Senior

      /  06/22/2019

     Nejdå, då skulle vänstern bara få fler ursäkter att cherrypicka från när de väljer in likasinnade så det skulle inte anses rasistiskt.
     Däremot skulle deras verkliga agenda bli alldeles för genomskinlig:

     -Det handlar inte om ras, kön, etc. det är i slutänden bara ursäkter för att tillsätta fler kommunister vänsterorienterade.

     Svara
     • Senior

       /  06/22/2019

      ……..kolla bara på deras förslag på ”mångfald” i de personer de själva nominerar, de har alla en sak gemensam: politisk tillhörighet.

 16. MIDSOMMAR

  Svara
 17. Se där, vi hade fel, kommunernas skuld är inte lika med halva statsbudgeten. Den är lika med HELA statsbudgeten!

  Stenlund: ”Dags att tala klartext: kommunernas snällanställningar är vår i särklass största flyktingkostnad.”
  *https://www.facebook.com/426915127739331/posts/693618374402337?s=100010281889145&sfns=mo*
  ”Danderyd gjorde som alla andra. Snällanställde människor som inte behövs. Man sålde fastigheter för att fixa det. Andra lånar. Eller gör som Malmö: utnyttjar det socialistiska omfördelningssystemet för att stjäla från välskötta kommuner.
  […]
  Merparten av landets 290 kommunledningar ligger i praktiken lika illa till som Danderyd, slutar man låna så skulle stora skattehöjningar krävas.
  […]
  De senaste sju åren har sektorn d u b b l a t sina skulder. Tino Sanandaji talar om snart 1000 miljarder för sektorn som helhet.
  […]
  En kommun har alltså begränsade möjligheter att vara effektiv och skötsam. Istället uppmuntrar KUS en enda sak: skattehöjningar. För dessa får kommunen nämligen behålla själv.”

  Läs hela och förfasas än en gång över att vi har ett kommunalt utjämninssystem som gör det meningslöst att ta ansvar för sin ekonomi.

  Minns från en ”starta eget”-kurs en liten, liten varning om lönekostnader. En av de största anledningarna till att annars välskötta småföretag går i konkurs är att man inte, när det går lite sämre, börjar avskeda folk i tid.

  Stenlund länkar till denna garanterade blodtryckshöjare med avsändare Jensevik:

  Svara
  • Nils Hult

    /  06/23/2019

   Observera att Malmö på många sätt har samma förutsättningar som Stockholmsområdet. Liten yta, massor av folk tätt packade. Alla förutsättningar bedriva effektiv drift. Men dom har ju sin enorma flyktingmottagning som länge dragit ner moralen men dom har ju fått utjämningsbidragen.
   En glesbygdskommun behöver inte vara misskött för att dom har hög skatt. Kommunenrna har KRAV på sig som riksdagen beslutat. Och dessa ska levereras, Och då kostar det. Sen kan man alltid få fram en rad idiotbeslut som finns på många ställen och dessa är ju förstås en misskötsel som ska kritiseras. Men glesbygdskommuner har problem med de beslut som riksdagen beslutat och det är svårt göra något åt detta.

   Svara
 18. Pressstödet och en gammal bekant.

  ”Leif Holmkvist: Så slösas presstödet bort”
  https://www.medievarlden.se/2019/06/leif-holmkvist-sa-slosas-presstodet-bort/#cookies
  ”Så här mycket får partinära tidningar i år: […] Dagen (KD) 17 miljoner[…] GP (L) 40 miljoner, (trots 735 miljoner i statsstöd för två år sedan)[…] Svenska Dagbladet (M) 45,5 miljoner, Skånska Dagbladet (C) 20,6 miljoner.
  […]
  För att klara statens krav är uppfinningsrikedomen stor: bäbisbilder på 3 spalt för att klara kravet på unikt lokalt material, köpta prenumerationer eftersom stödet är högre än prenpriset
  […]
  Rekordåret 2017 fick [Johan Ehrenberg] ut 48 miljoner (mer än Svenska Dagbladet) och sedan var det åter dags för en konkurs sedan han ertappats med att fiffla med siffrorna. Nu ber han sina läsare samla in pengar till återbetalningen.”

  Svara
  • Ivar L

    /  06/21/2019

   Fallet Johan Ehrenberg är verkligen skrämmande. Han verkar vara en riktig bedragare med hög moralisk svansföring. Värsta sortens bedragare. Symptomatiskt att inte en enda journalist i gammelmedia på allvar synat hans fula bluffverksamhet.

   Det är bara alternativmedia och bloggare som Uvell som synat honom.

   Svara
  • G

    /  06/21/2019

   Mycket bra!.

   Men ärligt talat tror jag ej att partier vill kopplas till något, i detta fall tidningar som sägs stå nära parti X, om det verkligen inte är fakta och sant att så är fallet. I texten kopplas Nya Tider till SD, men NT är INTE en SD-tidning. SD:s ”egen” är samtiden och inget annat: https://samtiden.nu/

   Annars i MSM i texter där Nyheter Idag nämns så ska det alltid skrivas något i stil med ”en tidning som står SD nära”, när det även i det fallet inte alls är så.

   Svara
 19. MiT

   /  06/21/2019

  Svara
  • Senior

    /  06/21/2019

   Definitionen av faktaresistens….

   Svara
  • ”I don’t agjee” som Lööfskan sade till Peterson (om saker som är allmänt vedertagna utanför svensk genus”forskning.”)

   Hehe. ”Glass Roofs”.
   Annie, you so crazy!

   Svara
 20. G

   /  06/22/2019

  ”Horns are growing on young people’s skulls. Phone use is to blame, research suggests.

  New research in biomechanics suggests that young people are developing hornlike spikes at the back of their skulls — bone spurs caused by the forward tilt of the head, which shifts weight from the spine to the muscles at the back of the head, causing bone growth in the connecting tendons and ligaments. The weight transfer that causes the buildup can be compared to the way the skin thickens into a callus as a response to pressure or abrasion.

  The result is a hook or hornlike feature jutting out from the skull, just above the neck…

  In academic papers, a pair of researchers at the University of the Sunshine Coast in Queensland, Australia, argues that the prevalence of the bone growth in younger adults points to shifting body posture brought about by the use of modern technology. They say smartphones and other handheld devices are contorting the human form, requiring users to bend their heads forward to make sense of what’s happening on the miniature screens.

  The researchers said their discovery marks the first documentation of a physiological or skeletal adaptation to the penetration of advanced technology into everyday life…”
  https://www.washingtonpost.com/nation/2019/06/20/horns-are-growing-young-peoples-skulls-phone-use-is-blame-research-suggests/

  Svara
 21. MiT

   /  06/22/2019

  Svara
  • weasel

    /  06/22/2019

   Det socialdemokratiska stödpartiet Liberalernas val av partiledare är intressant på många sätt.
   Det mest intressanta med det tycker jag ändå är det faktumet att de goda mångkultursälskande feministiska antirasisterna föredrar den vita heterosexuella medelålders vita mannen Ullenhag, medan de onda kvinnohatande rasisterna föredrar den svarta kvinnan Sabuni.
   : /

   Svara
  • Jag ber till alla gudar att Ullenhag väljs. Jag menar det, verkligen.

   Svara
   • ”Oh Lordy Lou, HELP! Buddha, Zeus, God! One of you guys do something! Help! Satan, you owe me!”
    -Prof. Farnsworth, Futurama, ”The Farnsworth Parabox”

    Svara
   • Weasel

     /  06/22/2019

    Jag tänkte precis likadant, Polyester.
    Ändå tills det slog mig att om 8 % av folket kan rösta på Lööf så kan definitivt 4 % av folket rösta på Ullenhag.

    Jag är inte precis någon filantrop… 🙄

    Svara
 22. G

   /  06/22/2019

  ”Ensamkommande misstänks för våldtäkt på familjehemmets dotter

  En 17-årig ensamkommande pojke misstänks ha våldtagit dottern i det familjehem där han bodde. I förhör säger han att händelsen hade varit laglig i hans hemland och att ingen berättat att det är ett brott i Sverige.
  ..[..]..
  ”[NN] har medgett händelsen till viss del men uppgett att han inte känner till vad som gäller i landet vad gäller sex och samlevnad. Rektorer på skolorna är skyldiga att informera varje ensamkommande om vad som gäller beträffande sex och samlevnad i Sverige”, förklarade han i förvaltningsrätten.

  Där framkommer också att han i de boenden han har haft i Sverige har fått det tydligt förklarat för sig vilka regler som gäller för sexuella relationer i Sverige.

  Pojken har enligt domen i förvaltningsrätten ingen förståelse för att han skulle behöva vara tvångsomhändertagen. Hans gode man pekar på att det går mycket bra för 17-åringen i skolan och att de framstegen riskerar att förstöras om pojken tvångsomhändertas. Den gode mannen hävdar att händelsen måste ha varit en engångsföreteelse och att det inte finns något behov av att tvångsomhänderta 17-åringen.
  ..[..]..
  I utredningen har också framkommit misstankar om att 17-åringen i själva verket är över 20, och då kommer straffet att bli längre. Omhändertagandet gäller i upp till sex månader.”
  https://nyheteridag.se/ensamkommande-misstanks-ha-valdtagit-dotter-pa-familjehem-trodde-det-var-lagligt/
  http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2019-06-20/-Ensamkommande-misstänks-för-våldtäkt-på-familjehemmets-dotter-5227501.html

  En del av mig säger: *undrar om den EXTREMT gode mannen som tar ”pojken” i försvar och säger inte så allvarligt pga trolig engångshändelse, som om det nu öht skulle spela någon som helst jävla roll!, är en kvinna eller man. En annan del av mig säger: *dum fråga, du vet mycket väl vem som brukar ta sådana här ”pojkar” i försvar!*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/22/2019

   Flashback har som vanligt full koll:

   Förvaltningsrätten finner således att utredningen i målet med tillräcklig
   styrka talar för att NN på grund av socialt nedbrytande beteende utsätter
   sin hälsa och utveckling för en påtaglig risk att skadas. NN har därmed ett
   sådant vårdbehov som avses i LVU.

   Sin hälsa?
   Han våldtog en 12-åring.

   Väldigt flexibelt barnperspektiv som togs i beaktande.

   Svara
 23. Ivar L

   /  06/22/2019

  Sådär jag, då var det fixat. En prejudicerande dom gör det OK att resa utomlands att könsstympa sina barn:
  https://nyheteridag.se/konsstympade-sina-barn-far-flyktingstatus-i-sverige/

  ”En somalisk kvinna som medverkar till att könsstympa tre av sina barn utomlands får flyktingstatus i Sverige, rapporterar Sveriges Radio. Detta efter ett avgörande i Migrationsöverdomstolen.”

  Det feministiska landet Sverige går från klarhet till klarhet.

  Svara
  • Weasel

    /  06/22/2019

   Jomen…det där hände ju innan Löfven på järvaveckan lovade att ta i med hårdhandskarna mot könsstympningar.
   Minns jag rätt så sa han till och med att det var ”oacceptabelt” .
   Så nu kommer nog allt ordna sig ! 🤪🤪

   Svara
   • ”Oacceptabelt”?
    Är det vad man säger när ”inte okej” inte är starkt nog?

    Svara
 24. qwerty

   /  06/22/2019

  Svara
  • G

    /  06/22/2019

   Helga: ”Þingmaður Samfylkingar – Member of Parliament for the Social Democratic Alliance”

   Svara
 25. Ivar L

   /  06/22/2019

  Rätt intressant på ett sätt, för en gångs skull tror jag inte en artikel om stök och oordning i Sverige i första hand handlar om immigrationsrelaterade händelser:
  https://www.svd.se/brak-och-fylla-pa-midsommarafton

  ”Där spriten går in går vettet ut, brukar man säga, och sällan stämmer det så bra som på midsommar. Polisen i våra polisregioner har haft att stå i under natten.
  – Vi har haft att göra under natten och de flesta ärenden har varit relaterade till alkohol, säger Liv Fahlén, presskontakt vid polisregion Nord.
  Misshandel till följd av bråk har varit återkommande händelser, likaså vårdslöshet i trafik och rattfylla.”

  Fast en del ärenden lär nog ändå vara det:
  ”Även i Skåne har man haft att göra. Natten har varit särskilt stökig kring krogarna och uteställena på Möllevångstorget i Malmö, även om det inte varit värre än en vanlig lönehelg.”

  Svara
 26. info

   /  06/22/2019

  Svara
  • money

    /  06/22/2019

   Svara
 27. MiT

   /  06/22/2019

  Svara
 28. MiT

   /  06/22/2019

  Svara
  • En händelse som ser ut som en tanke är att jag just sitter och ser den här:
   Axxess TV: ”Tino Sanandaji – Vems skuld är det ”

   Lite kort, och med min begränsade intellektuella förmåga kan man sammanfatta det jag sett hittills så här:
   Sedan 2005 har statsskulden minskat med 400 miljarder till 1,2 tusen miljarder.
   Stor skuldsättning av hushåll (4,5 tusen miljarder SEK) och företag (minst 6,5). En fördubbling.
   Kommunernas skulder har fyradubblats till 850 miljarder, plus 450 miljarder i kommande pensionsskulder.
   BNP-tillväxt de senaste tio åren har varit 0.8%, borde vara 2.0%. Med andra ord går det lika dåligt för Sverige som för de krisdrabbade Euro-länderna. (I många länder klarade sig staten bra till privata företag började kantra. Då blev skulden plötsligt statlig.)
   Höger, vänster, och media vill bara tala om statsskulden.
   Man låtsas att befolkningsökning är detsamma som BNP-tillväxt.

   TL;DR: För ekonomin som helhet är statsskulden i sig en kuliss. Ointressant.

   Svara
  • Nils Hult

    /  06/23/2019

   Vad är Kent Eklund för en dåre??? Att staten har överskott handlar ju om all skatt som staten drar in från folk som jobbar och skapar värden.
   Nu är det det väl en etablerad sanning att Sverige, om politikerna skött invandringspolitiken bra, hade behövt en LITEN invandring vissa år och över tid för att bemanna alla jobb i en växande ekonomi.
   Men den massinvandring vi fått driver ju en egen BNP med utgifter för socialbidrag, fängslade invandrade brottslingar, tolkkostnader, språkutbildning, Migrationsverket och en massa andra invandrarkostnader som FORMELLT är en ekonomi men som ju inte tillför Sverige ett j-a skit utan bara skapar friktion. Dessutom flyr folk FRÅN mångkulturella länder som enligt deras utsago inte går att leva i till tidigare enhetliga kulturer. Men då blir våra gamla kulturer också mångkulturella och till sist blir det obeboeligt här också. Kanske bättre att ”tagga ner” ambitionen med ekonomisk tillväxt och göra det med hjälp av minskad invandring?
   Kent Eklund ser bara på pengar som siffror, inte på verkliga värden! Invandring över en viss liten nivå skapar inga värden. Det är ingen investering.

   Svara
 29. MiT

   /  06/22/2019

  Svara
  • Det är OK om motståndarna är ONDA!

   ”Sabunister”.

   Svara
 30. Svara
  • Jans

    /  06/22/2019

   Jädrar, vilka fegisar. Tyder på att han medvetet ljög säger jag. Vi har sett detta tidigare, go all in med en medvetet felaktig vinkel och sedan plocka bort utan kommentar. Alltid når lögnen fram till några, rena propaganda metoder.

   Svara
  • Jans

    /  06/22/2019

   Internet glömmer aldrig. Tanka ner innan censuren slå till igen!

   Svara
   • Tackar! Gjort.
    Det får bli en torrent någon gång: ”censurerat från SVT.”

    Svara
   • Skriv till repris@svt.se och önska den i repris!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  06/23/2019

     För extra tydlighet kan de lägga det avsnittet hand i hand med ”intervjun” han gjorde med Tino Sanandaji. Enda skillnaden är att Tino inte gav efter för härskarteknikerna och avbrotten utan talade högre och påtalade att han blev avbruten hela tiden.

     Svara
 31. money

   /  06/22/2019

  Svara
  • Rikard

    /  06/22/2019

   Hej.

   Sedärja, en till sak att beskatta. FB:s ”Libra coin” bör kunna beskattas både som inkomst av tjänst och förmånsbeskattas, vilket som nu är högst.

   Jag ser faktiskt, på allvar, inga skäl att inte beskatta i riktiga pengar diverse företags egna valutor: om jag och andra boende här i byarna skulle hitta på ett virtuellt myntslag som vi byter sinsemellan (kanske tom att vi låter en icke vinstdrivande förening sköta det hela) avseende varor, tjänster och annat, så hade du inte ens hunnit säga ”Politikerpartiet” innan skattefogden skicka lappen där de gissat hur mycket du tjänat och därmed är skyldig.

   Men att tro att världens i sanning mest feministiska regering skulle våga knysta mot sina korporativa censorer?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/23/2019

   Var gjorde jag av länken till Kinas social credit system igen….

   Svara
 32. Jans

   /  06/22/2019

  ”USA: Över 20 000 kristna har skrivit på en namninsamling för att få Netflix att stoppa tv-serien ”Good Omens”, som driver med den kristna världsbilden. Problemet är att serien inte produceras av Netflix utan den konkurrerande streamingtjänsten Amazon Prime.”

  ”Efter att flera medier uppmärksammat att namninsamlingen vänder sig till fel bolag har organisatören, den kristna organisationen ”Return to order”, insett sitt misstag och uppdaterat namninsamlingen som man nu ska skicka in till Amazon Prime istället.
  Utsikten att man får gehör för sitt krav är emellertid liten, då Amazon Prime redan drivit med den felriktade namninsamlingen på Twitter.”
  https://nyheteridag.se/kristna-forsoker-stoppa-satirisk-tv-serie-protesterade-till-fel-bolag/

  Som förespråkare för yttrandefrihet har jag inte några som helst problem med Amazons TV-serie eller att de skojar med kristna. Men hur hade det sett ut om serien drivit med den muslimska världsbilden kan tänka?

  Det får vi nog aldrig veta, för det kommer aldrig att hända.
  Men man kan ju alltid spekulera…

  Svara
 33. MiT

   /  06/22/2019

  *https://www.facebook.com/1544331802517750/videos/490769301691771/?__xts__%5B0%5D=68.ARBCVVbFxZVEoGNLCcVMtI0pqLP9G_dXyhK0cbPpTHrEv1hphagiwDpZgqJYvMCkL6Nioi3iIjdKQVkozw7HOgJKHOOnW9mp8sMM93RfxsSmDzr9zG0HBuebU0ia7EaENOgK9K-weo2rg9uowULBjuYcR6bEXFr2mYWcQpwWHHdTiyk84ZMcj_5tidyCHsiuHg1heoVSIy_8KNt0M0l08YA44NXWROH4X7xSRkG8xOhxDCDlJ1H5nPwvuRXac2URgssFVNjXfD8EeC2GT3n190Ju4TmSEIX42VO9FDBaS4CVMZ_bboQ03mB2NQ0b7RHYh72cnHYA-pbQfVBy6S1E3nDfiAFZQPW9MpLNHNLA&__tn__=-R*

  Svara
  • fubbik

    /  06/23/2019

   Hoppas att nästa bok som ska nagelfaras av Fliktelius är Malena Ernmans bok om Greta…

   Svara
 34. Jonas

   /  06/23/2019

  Sitter och läser Westerholms senaste om Muslimska Brödraskapet och ser att
  ”Bah Kuhnke utvecklade Sektor 3 i fel riktning. Efter att Bah Kuhnke slutat för att gå vidare till Ångpanneföreningen”
  Hon gjorde Sektor 3 till en plattform för Muslimska Brödraskapet.

  https://www.afconsult.com/sv/investor-relations/pressmeddelanden/press/2009/22485-af-rekryterar-alice-bah-kuhnke-som-chef-for-miljo/

  Jag kommer ihåg att ÅF också anställde Nyamko Sabuni när hon hamnat på obestånd.

  https://www.afconsult.com/sv/nyhetsrum/pressreleaser/all/2019/nyamko-sabuni-utsedd-till-arets-mangfaldschef/

  Sensorerna på foliehatten exploderade just….

  Svara
  • Bra spaning👍

   Svara
  • Senior

    /  06/23/2019

   Det är värre än så. Mycket värre.

   Svara
  • ”A system of payoffs was set up and soon the Corleone organization had a sizable “sheet,” the list of officials entitled to a monthly sum. When the lawyer tried to keep this list down, apologizing for the expense, Vito Corleone reassured him. “No, no,” he said. “Get everyone on it even if they can’t help us right now. I believe in friendship and I am willing to show my friendship first.””
   – The Godfather

   Ordet ”Friendship” återkommer ständigt genom hela boken. Det betyder i allmänhet ”skuld”, eller ett gammaldags ord som passar bättre: ”gäld.”

   Saudi hade eller, gissar jag, har, ett system för amerikanska politiker. När de går i pension finns det alltid någon som ”tar hand om dem.” Något jobb, ett par välbetalda föredrag om året.
   De som fortfarande jobbar inom politiken är mycket väl medvetna om att det går bra för de som är ”vänner” till Saudi.

   Svara
 35. asdfg

   /  06/23/2019

  Svara
 36. *https://www.facebook.com/groups/1171593203022193/permalink/1237186856462827?sfns=mo*
  ”Resultatet efter den sittande regeringens ca 4,5 år. Under den tiden har:
  • Kronan fallit med -33,1% mot dollarn (31 mars-2019) !!
  • Kronan fallit med -13,5% mot Euron (31 mars-2019) !!
  • Invandringsrekord slagits 2015-2018 med […] totalt 574.336 vilket är den största invandringen på 4 år i Sveriges historia!!
  […]
  Skattehöjningarna som S+Mpregeringen genomfört resulterar bl a i att Sverige 2019 nu
  har:
  • Världens högsta marginalskatt (60,4%)
  • De högsta kommunalskatterna någonsin (g-snitt 32,19%)
  […]
  • Ett totalt skattetryck om 43,8% av BNP (=högre än 1976 under Pomperipossa-debatten
  med Olof Palme då den var 43,2% av BNP och 107% av intäkterna för företagare)!
  […]
  Om man räknar in ALLA skatter (kommunalskatt, marginalskatt, moms, sociala avgifter,
  vägtrafikskatt, bensin-/dieselskatt, elskatt, alkoholskatt, tobaksskatt, osv) så betalade
  varje sysselsatt person i genomsnitt 76,0% i skatt under 2018.”

  Svara
 37. Sanandaji: Nationalekonomiprofessor Mats Hammarstedt punkterar myten att invandring räddar landsbygden, när det i själva verket är en börda som förvärrar deras existerande problem.
  *https://www.facebook.com/560498230/posts/10156539071343231?s=100010281889145&sfns=mo*

  En av Tinos kommentarer, som kan appliceras på nästan allt som har med bidragsinvandring till Sverige att göra:
  ”Sveriges migrationsminister Morgan Johansson hävdade nyligen att Sverige inte skulle klara sig utan invandring eftersom ca en femtedel av de som arbetar i vården är invandrare.
  Han bortser från att ca en femtedel eller något mer av patienterna är också invandrare.”

  Dessutom betalar denna grupp mindre skatt än de andra fyra femtedelarna, och är därmed en kostnad.

  Svara
 38. Har inte on tänker inte betala för SvD. Tänker dock fortsätta referera till den första av artiklarna här tills hon gör offentlig avbön.

  Lifvendahl 2013:
  https://www.svd.se/malmo-ar-ett-oforlost-new-york
  ”Malmö är ett oförlöst New York”

  Lifvendahl 2019:
  https://www.svd.se/mangfald-igen
  ”Tanken att invånarna (oavsett ursprung) i Sverige skulle vara okänsliga för identitetsmässiga dimensioner av befolkningens utseende är nästan rörande aningslös.”

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: