Underliga jämförelser från CP

Såg CP:s, alltså Centerpartiets, förra kommunikationschef komma med minst sagt underliga jämförelser innan midsommar. Det handlar om flyktingmottagning av syrier här i Sverige jämfört med Libanon. Det var nån bisarr debattartikel i Sydsvenskan som tog upp detta.

Där är CP:s förra kommunikationschef. Varför gör man en sådan underlig jämförelse? Vad är syftet? Jag begriper ju att han på något sätt vill sätta saker i något sorts perspektiv osv men vilket perspektiv då? Nåt användbart perspektiv är det ju liksom inte? Är ju som att jämföra min gran och att den har släppt 5 grankottar medan Ivans tall i Ryssland har släppt 145 tallkottar i en diskussion om lärkträd. Jaha, vad ska man med den informationen till? Vilket perspektiv sätts saker och ting i där? Vad finns att jämföra med?

Hade Syrien varit Sveriges grannland också och siffrorna varit likadana då hade man kunnat jämföra. Om Sverige, liksom Libanon, bara upplåtit mark för tält bekostade av FN. Och låter FN bekosta all mat, vatten osv. Och stänger in dem i läger som de inte får lämna. Och att knappt en enda krona av kostnaden totalt betalas av medborgarna. Osv. DÅ hade man kunnat jämföra som Spännar gör. Men han jämför ju t ex inte mellan Libanon och Saudiarabien vilket faktiskt hade kunnat vara relevant. Men det gjorde han ju inte av någon anledning.

Men mer relevant hade varit att föreställa sig hur det sett ut om t ex Norge varit i krig eller drabbats av nån enorm naturkatastrof och då fundera på hur många norskar som skulle söka sig till Sverige resp Libanon? Om Sverige då tog emot 2 miljoner norskar, skulle man då också återfinna 186 000 i Libanon? Hur många skulle söka sig till Somalia? Afghanistan? Irak? Osv? jag tror vi alla inser att den siffran skulle vara nära noll…

Folk undrar ju vad han menar med sin jämförelse, om han verkligen vill ha tältläger osv och han säger att det vill han absolut inte. Men menar han att det inte är nån kris så länge det inte är läger bekostade av FN?

Han säger att man kan förbättra mottagandet här på olika sätt så det blir effektivare. Så är det säkert. Men så himla mycket att skruva på finns ju inte så länge man anser att alla som sätter en fot på svensk mark ska ha tillgång till hela välfärdssystemet från dag 1? Få pension fast de inte jobbat en enda minut, tolk, tandvård, sjukvård, socialbidrag, lägenhet osv? Vad finns att skruva på?

Etableringslån tydligen. Och hur ska de betala tillbaka det? Och när? Och vad händer när de inte kan/vill/skiter i att betala tillbaka? Är det automatisk utvisning efter tre missade amorteringar? Allt det här ju bara en lek med med namn för att kunna ge bort skattepengar? Varför kalla det lån när man ändå vet att det inte kommer att betalas tillbaka i någon märkbar utsträckning?

Vill man skruva på det ordentligt? Vill man verkligen effektivisera på riktigt och inte bara tramsa med hittepålån osv? Man kan skruva åt kranen tills det tar stopp och hjälpa t ex Libanon mycket mer än vad som görs idag. EU skulle kunna gå in och avlasta t ex Libanon nåt enormt. För det trista är ju att Sveriges 186 000 förmodligen har kostat ofantligt mycket mer än Libanons 2 000 000. Och ovanpå det har vi betalat en del av Libanons 2 000 000 också, kanske t o m 186 000 av dem…? Till på köpet så har man lockat folk över halva jorden till ett land som är fundamentalt olikt det egna på alla tänkbara sätt. Till ett land där de knappast haft någon realistisk chans någonsin. Så det finns att skruva på om man verkligen ville göra det på riktigt.

Spännar, och nissen som skrev debattartikeln, verkar bekvämt bortse från det lilla men ack så viktiga faktumet att Sverige inte är grannland med t ex Syrien utan snarare motsatsen. Syftet verkar vara att Sverige ska upprätthålla en totalt vansinnig asylpolitik. Vansinnig på alla tänkbara sätt.

Undrar om Ranelid haft några sådana där #jimmiemoments de senaste 30 åren…?

Apropå plastpåseskatten i Sverige som ska rädda världens hav.

Himla tur att på sikt äntligen kommit till Strömsund! Nu har de har gott om imamer och andra islamister som räddar välfärden!

Och i dagens Aftonbladet så jämför Anders Lindberg vänstern i Sverige med Asterix, Obelix och gallerna. Häpp!

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

116 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  06/23/2019

  Hur många finska barn åkte till Syrien eller Iran/Afganistan under 1940-talet? Bara för jämförelsens skull? Hur många ”barn” kommer ända hit?

  Svara
 2. Dagligen framförs lögner och halvkvädna visor i MSM. Ofta i intervjuform med tvivelaktiga påståenden av någon omyndighetsperson.

  Jag misstänker att det är rökridåer för att vilseleda det svenska folket. Makteliten hoppas att vi inte ska märka hur de nedmonterar f.d. välmående Sverige.

  Det finns många exempel:

  Svara
  • Vådan av att se allt som omfördelning!

   Var det inte någon på twitter nyligen som sade att om inte invandrare funnits här så hade svenskar begått de brotten istället? Lite rosa elefantvarning på den …

   Svara
  • Motkraft

    /  06/23/2019

   Han har också i en intervju sagt att om vi antar att alla invandrare får jobb så är det en bra affär för Sverige.

   Eh?! Ja, det är väl självklart! Men är det är knappast relevant för den situation vi har nu eller inom överskådlig framtid.

   Scocco är en guru för PK-människorna. För han säger exakt det de vill höra hur ologiskt det än är.

   Svara
 3. Motsägelser:

  Svara
 4. Guran

   /  06/23/2019

  Fake news verkstaden jobbar for hogtryck med att fabbrisera logn och fejk nyheter for att halla den sovande massan i sleep mode..

  Svara
 5. Asterix? Ils sont fous, ces Romains!

  ”De är tokiga, de där på Aftonbladet!”
  Hmm. Passar hyfsat åt det hållet.

  Svara
  • Motkraft

    /  06/23/2019

   Vad jag förstått så får asylsökare redan denna samhällsorientering.

   Vad godhetsknarkarna inte förstår är att de flyktingar som begår sexualbrott fullständigt skiter i vad som sägs på den samhällsorienteringen och fullständigt skiter i sitt offer.

   När han slänger sig över en kvinna som skriker nej nej nej och våldtar henne, skulle han då låtit bli om blivit mer informerad?!

   Hårdare straff, även för unga, skulle hjälpa något. Men inte så mycket då du inte kan lära en tonåring eller vuxen människa empati. Det är för sent. Och många av förövarna har också noll konsekvenstänk så de kommer inte att låta bli ens för sin egen skull.

   Svara
 6. MiT

   /  06/23/2019

  Svara
 7. Tanken på billig arbetskraft kåtar upp Lööf & co. men de fattar inte att det inte är någon arbetskraft de drar hit…

  Svara
  • Precis. Lööf ser invandringen som ett sätt att dumpa lönerna och krascha välfärden. Problemet är att de invandrare som kommit hit inte har kommit för att skrubba deras toaletter till en skitlön – de har kommit hit för att de har blivit lovade guld och gröna skogar.

   Vad som händer när välfärden faktiskt sänks och kraschar även för dessa grupper vet jag inte, men det kan nog bli smått obehagligt.

   Svara
   • LÄS INTE DET HÄR (2017-08-14 – Jens Ganman):
    *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154982063948251*
    ”1) Förr eller senare kommer Sverige att få en regering som pga av yttre betingelser måste stirra sanningen i vitögat.
    2) Den regeringen kommer på kort tid att behöva strypa en mängd bidrag och subventioner.
    […]
    4) De som stannar kommer att ha samma behov och önskemål som innan ICA-kortet sinade.
    5) Många av dessa människor är – sorgligt nog – vana vid våld och kaos.
    […]
    12) När stadskärnorna plundrats/kollapsat kommer hundratusentals desperata människor att studsa tillbaka ut genom förorterna och vidare mot landsbygden.
    […]
    14) Folk på landsbygden kommer att möta det nya hotet med våld och agera efter devisen: ”skjut, gräv, tig”
    […]
    16) Sverige kommer att drabbas av en balkanisering som få trodde möjligt.
    17) Etablissemangets sista, desperata kväkande kommer att vara ett kollektivt ”Vi har varit naiva! Förlåt!””

    Svara
    • Det blir svårt med ”skjut gräv tig” för folk på landsbygden när nuvarande politiker sett till att plocka undan alla licensägda vapen från sportskyttar och jägare och det bara finns brottslingar från ”Orten” samt polisen och militären kvar som är beväpnade…

     Svara
 8. weasel

   /  06/23/2019

  Jamen, det är ju jättebra att CP- Spännar tycker att alla svenska medborgare ska få etableringslån !
  För det kan väl inte vara så att han menar att en grupp ska få det, medan en annan grupp inte får det ?
  Det är ju nämligen RASISM att ställa grupp mot grupp genom att ge den ena gruppen förmåner som man förvägrar den andra gruppen.
  Det var faktiskt precis så som det började i Tyskland på trettiotalet, som professor Heinrich Arnstad skulle ha uttryckt saken.

  Svara
 9. MiT

   /  06/23/2019

  ”BUSS 294 FRÅN BRUNNSVIK”
  http://iotakt.se/buss-294-fran-brunnsvik/

  Svara
  • Ivar L

    /  06/24/2019

   Intressant, stora somaliska gäng uppe i Bergslagen, men så har det ju alltid varit i Bergslagen.

   En tanke dock: om den där syriern flytt krig och elände (”flytt för sitt liv” som det brukar heta), snarare än betalat dyrt för att köpa sig ett lite bättre liv, så skulle han kanske vara lite mer stoisk. Han är ju trots allt bara gäst i Bergslagen han också till skillnad från skribenten.

   Vet inte vad jag tycker mest illa om egentligen; stora somaliska gäng som inte kan uppföra sig och tar över det offentliga rummet eller syriska välfärdsimmigranter som ljugit sig hit och nu har en massa synpunkter på att svensk välfärd inte serveras på rätt sätt.

   Svara
 10. Senior

   /  06/23/2019

  Någon tipsade nyligen om boken ”En annorlunda historia” av Anders Edwardsson.

  Jag tackar allra ödmjukast för tipset, och råder i min tur alla som ännu inte läst den att göra det.

  -Liksom Theutenbergs ”Dagböcker från UD” och ”Inte bara STASI” från Birgitta Almgren.

  Svara
 11. MiT

   /  06/23/2019

  Svara
  • G

    /  06/24/2019

   AL = Anders Lindberg

   Svara
 12. Olof

   /  06/23/2019

  Tja, jag är rätt positiv till etableringslån som ide i sig. Åtminstone om man konstruerar dem på ett sätt så de finansieras helt av kollektivet som tar dem.

  Man skulle kunna tänka sig en liknande konstruktion som CSN, där man helt enkelt får betala en del av framtida lön tills de är avbetalda (plus ränta för att täcka upp lånens risk och kapitalkostnad).

  Sen skulle det förstås innebära att defacto skattesatsen för invandrare som behöver etableringslån skulle hamna någon stans runt sisådär 50% lägsta nivå och uppåt 95% för de som når en högre lön.

  Men jag är säker på att de gärna är solidariska?

  Svara
 13.  /  06/23/2019

  Svara
  • ”AN OPEN LETTER TO OPEN-MINDED PROGRESSIVES
   CHAPTER 8: A RESET IS NOT A REVOLUTION”
   https://www.unqualified-reservations.org/2008/06/ol8-reset-is-not-revolution/
   ”This is the terrible contradiction in the political formula of the modern regime. Public opinion is always right, except when it’s not. It is infallible, but responsible educators must guide it toward the truth. Otherwise, it might fall prey to Nazism, racism, or other bad thoughts.
   […]
   Hence the Cathedral. The basic assumption of the Cathedral is that when popular opinion and the Cathedral agree, their collective judgment is infallible. When the peasant mind stubbornly resists, as in the cases of colonization or the racial spoils system, more education is necessary. The result might be called guided popular sovereignty. It wins both coming and going.”

   (The Cathedral: media och universitet
   Colonization: massinvandring
   Spoils system: att använda statsmedel för att köpa röster
   Racial spoils system: Affirmative action)

   Svara
 14. G

   /  06/24/2019

  Svara
  • G

    /  06/24/2019

   @MiT
   Jag vill be dig om en liten tjänst, och det är om du möjligen kan radera/editera bort ena ”/” i andra länken/tweeten ovan efter twitter.com/ så att även den tweeten bäddas in i kommentarsfältet korrekt, det vore toppen. Tack på förhand. 🙂

   Svara
   • G

     /  06/24/2019

    @MiT Tack så mycket för hjälpen! 😉 Ska försöka korrläsa länkar bättre innan i fortsättningen.

    Svara
  • Rikard

    /  06/24/2019

   Hej.

   Den som har Twitter kan väl fråga Pierre Eklund om han anser invandrare och kolonisatör är synonymer?

   För i så fall får han dj*vligt svårt att argumentera mot européers tidigare kolonisation av Sydamerika, Afrika och delar av Asien.

   Fråga också om vad han tror Nordamerikas indianfolk anser om det goda med européernas kolonisation av landet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Precis så.

    Var det fel av Rom att skicka hem Helvetierna? (Se de Galliska Krigen, Julius Caesar.)
    Var det fel av Rom att slåss mot Hunnerna?

    Moldbug i sin ”Open Letter to Open-minded Progressives” har någon definition av så kallade ”konservativa” i väst:
    de tycker att allt progressivismen gjort hittills naturligtvis varit bra, vi skall absolut inte ändra någonting där, men just nu idag är allt lagom, så vi stannar där.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  06/24/2019

     @ Kristian & Rikard,

     För mig förefaller det som att två grundkrav för överlevnad på gruppnivå är rasism och sexism, dvs. att man erkänner att det finns fundamentala skillnader mellan dels män och kvinnor dels mellan olika grupper av människor. Grupper som inte har dessa egenskaper kan inte existera i konkurrens med andra grupper, oavsett övriga faktorer (grad av välstånd, teknologisk nivå, etc).

     Ett annat sätt att säga samma sak, är att en grupp som saknar ingruppspreferens (dvs. som inte prioriterar den egna gruppen) inte kan konkurrera mot andra grupper som har denna preferens. Kvinnor har genomgående, pga. rimliga evolutionära skäl, mycket svagare ingruppsprefens än män så bestämmande kvinnligt inflytande kommer över tiden att försvaga viljan att upprätthålla den egna gruppen. Anti-rasism och kulturrelativism är synliga symptom på att ingruppspreferensen har blivit förlorad.

     Att vi nu snabbt blir koloniserade av MENA folk har uppenbarligen inget alls att göra med den gruppens offensiva förmåga, men allt att göra med vår egen avsaknad av defensiv förmåga.

     Svara
     • ”Ett annat sätt att säga samma sak, är att en grupp som saknar ingruppspreferens (dvs. som inte prioriterar den egna gruppen) inte kan konkurrera mot andra grupper som har denna preferens.”

      Ja. Det låter självklart för mig med den formuleringen.
      Jag skulle tro att soyahennar hänger upp sig på semantiken (som vanligt). Glöm den vanliga diskusionen om ”grupp”, nu skall det diskuteras varför man måste ”konkurrera”!

      Men, men. Antingen faller polletten ned när bag in box tagit slut, det brunnit i julgranen, etc. etc. tillräckligt många gånger, eller så kommer den grupp som saknar den preferensen att utrotas (bokstavligen).

      PS.
      SVERIGES KLASSER… OCH DERAS FÖRHÅLLANDE TILL MÅNGKULTUR.
      (2016-07-24 – Jens Ganman)
      *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10153861750128251*
      ”NEDRE ÖVERKLASS
      Vem: Journalister, idrottsstjärnor, skådespelare, tv-personligheter.
      Bor: Innanför tullarna alt. Värmdö, Järkholmen, Österlen.
      Arbetar med: Projekt, varumärkesutveckling (sitt eget), branding, story telling.
      Förhållande till mångkultur: Jätteför. Fast mer på ett teoretiskt plan.
      Varför: Breivik, allas lika värde etc. Smusslar dock undan sina barn till ”friskolor” så att de ska slippa störas av araber med PTS-syndrom och 14 språk i klassrummet.
      Aktivism: Skriver gärna krönikor och Facebookinlägg om att andra ska ”skärpa till sig” i tiggarfrågan. Ringer i smyg till polisen och ber dem att – diskret – avhysa tiggarna som slagit läger i deras eget område eftersom just det området är ”dåligt för tiggarna”.
      Typisk representant: Henrik Schyffert, Filip & Fredrik, Frida Boisen.”

     • utlandssvensk

       /  06/24/2019

      @ Kristian,

      ”Antingen faller polletten ned när bag in box tagit slut, det brunnit i julgranen, etc. etc. tillräckligt många gånger, eller så kommer den grupp som saknar den preferensen att utrotas (bokstavligen).”

      Ja, så är det. Som det ser ut nu, förefaller det senare alternativet klart mest troligt.

 15. Ivar L

   /  06/24/2019

  SR:s Konflikt hade redan för flera år sedan Libanonvinkeln på samma sätt.

  Ja, vad vill de ha sagt? Att vi har ”kapacitet att ta emot fler flyktingar” är naturligtvis sant. På ett banalt ytligt sätt.

  Förmodligen har Sverige ”kapacitet” att ta emot 50 miljoner under en kortare tid, men det är ju inte ett kortvarigt flyktingmottagande som det handlar om, vore det skulle diskussionen vara en helt annan.

  Det handlar om ett livslångt åtagande från Sveriges sida som alla arbetande svenskar tvingas vara med och dela på bördan för, för all framtid, inklusive en enorm demografisk förändring. Att låtsas som att den kapaciteten är som Libanons rudimentära mottagande är bara löjligt.

  Svara
 16. G

   /  06/24/2019

  Svara
 17. G

   /  06/24/2019

  ”Mångkultur eller rik mångfald?

  Politikers inkonsekvens beträffande legitimering och finansiering av religiösa särintressen uppmuntrar parallellsamhällen, utanförskap och missnöje. Deras naivitet är ett hot mot fred och demokrati i framtiden. De måste förstå att prideflaggan aldrig kommer vaja bredvid en islamistisk.

  Det är således milsvid skillnad att värna kulturell mångfald, genom mat, kläder, musik, traditioner och att tillåta inflation av mångkulturalism som strider mot demokratin.

  Självklart bör Sverige influeras och plocka det bästa, det positiva och kompatibla med den levande svenska kulturen som är rik på inspirationer från världens alla hörn.

  Hedersförtryck hör inte till det som kan accepteras.

  Jag hatar ordet heder i sammanhanget. Det är rätt och slätt religiöst- och kulturellt förtryck. Det finns inget hedersamt med att döda, hota, skada och förfölja människor. Punkt. Rasism är lika vidrigt även om rasisten anser sig handla under religiös flagga.
  ..[..]..
  Hur kan Sverige urholka sin 100 åriga demokratiska plattform för främjandet av trosuppfattningar som direkt motarbetar det svenskarna är stolta över?

  Ska inte de som bidrar till mångkultur också vara mottagliga för mångfald?

  Att samhällsinvånare, oavsett kulturell– och religiös bakgrund, förstår och accepterar allas likhet inför lagen är ett minimum. Personligen anser jag att svenska samhället inte bör förändras genom till exempel separation mellan kön hos skolbarn, etablering av böneutrop, täckandet av ansiktet på allmän plats, för att nyinflyttade ska uppleva likhet med det de lämnat.

  De politiker och kommuner som sätter ner foten och separerar trosuppfattningar och politiskt beslutsfattande bör uppmärksammas som modiga i kampen mot ett fortsatt demokratiskt samhälle. Hatten av för de som på allvar förstår att kämpa för de verkligt utsatta, de förtryckta. Politikerna måste skapa skottsäkra förhållningssätt som motverkar diskrimineringar oavsett om några gömmer den bakom religiösa slöjor.(forts)”
  https://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/mangkultur-eller-rik-mangfald-om6167583.aspx

  Svara
  • Ivar L

    /  06/24/2019

   ”Rubriker om att städer i Sverige knappt kan skiljas från Mellanöstern ses som multikulti–trendiga hos många.”

   Fast här är hon för snäll. Det är ju egentligen inga hipsters, journalister eller PK-politiker som gillar stadsdelar som har MENA-prägel, de är ju i princip aldrig där. Det är enbart något som de påstår, men alla (nåja 90%) vet att de ljuger.

   Svara
  • Vi har rätt att fortsätta leva som vi gjort i generationer och sekler. Punkt.

   INGEN FÖRVÄNTAS BEHÖVA ARGUMENTERA FÖR SIN EGEN EXISTENS
   https://detgodasamhallet.com/2019/06/17/richard-sorman-ingen-forvantas-behova-argumentera-for-sin-egen-existens/
   ”Vi diskuterar alltså om Sverige ska vara svenskt, om svenskarna äger sitt eget land, om vårt land ska domineras av vår egen kultur eller om vi istället ska ha något som heter ”mångkultur”. Hur sjukt kan det bli?

   Om vi skulle ha motsvarande debatt på individnivå skulle vi se hur djupt osunt allt detta är. Tänk att man som enskild individ plötsligt skulle behöva argumentera för rätten att vara sig själv. Om någon dåre skulle börja ställa krav på att vi ska ge upp vår identitet, vårt hem, vårt sätt att leva, och om denna person dessutom skulle börja håna oss när vi protesterar mot övergreppen och kalla oss för rasister och fascister och nazister bara för att vi reagerar proportionerligt på det vi utsätts för, skulle vi då ställa oss och försöka tala en sådan person till rätta? Ja kanske till en början, men om det fortsatte skulle vi nog efter ett tag be dem dra åt h… och sedan fortsätta leva som vi alltid har gjort.”

   Svara
 18. Jans

   /  06/24/2019

  Ytterligare exempel på Sveriges obegripliga slapphänta rättsapparat:
  https://unv.is/kristianstad.lokaltidningen.se/nyheter/2019-06-21/-H%C3%A4ktet-sl%C3%A4ppte-ut-intagen-av-misstag-5232520.html

  ”I början av juni beslöt åklagaren att en person inte längre behövde vara häktad, eftersom denne inte kunde störa utredningen eller begå brott. **Orsaken till beslutet var delvis att mannen skulle få fortsätta vara inspärrad.** Parallellt med häktningstiden avtjänade han nämligen ett fängelsestraff. Det innebär att han skulle fortsätta att sitta i cellen trots att han formellt inte var häktad –förändringen skedde bara på pappret.”

  Kan någon tänkande människa begripa varför man bestämmer sig för att häva häktningen med hänvisning till att mannen ändå sitter inspärrad. Han kan ju inte vara inspärrad mer än en gång samtidigt, så det är ju inte som att den adderade häktningen skadar brottslingen. Naturligtvis bör han fortsätta vara häktad om ambitionen är att han skall vara inlåst oavsett andra frihetsberövanden.

  Påminner lite om det här med straffrabatt där man struntar i det ena brottet eftersom det andra är grövre istället för addera brotten och straffa hårdare.

  Svara
 19. Ivar L

   /  06/24/2019

  Mona Sahlin sätter sina spår även i vår samtid:

  ”VD:n i det kommunala bolaget Lidingö stads fastighets AB skiljs omedelbart från sitt uppdag.
  Anledningen: Han anlitade Mona Sahlins före detta livvakt med en skräddarsydd annons.
  Utredningen visar att livvakten saknade kompetens för uppdraget.”

  ”Fakturerade två miljoner kronor
  Utredningen visar att VD:n och livvakten hade kontakt flera gånger innan VD:n lade ut annonsen om konsulttjänsten. Själva annonsen låg sedan ute bara ett dygn. Enbart den före ex-livvakten svarade.
  Han var sedan kontrakterad av bolaget mellan april 2018 och april 2019. Han fakturerade drygt två miljoner kronor.”
  https://mitti.se/nyheter/livvakt-konsult-felaktig/?omrade=lidingo

  Rätt bra vaktmästarlön, två mille på ett år.
  Man undrar vilka personliga lojaliteter som ligger bakom när en borgerlig kommun som Lidingö svassar för Mona Sahlins gunstlingar?

  Svara
 20. ormet kryper

   /  06/24/2019

  Svara
 21. Greta

   /  06/24/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/24/2019

   Liten varningsflagga dock för tidvattensskillnader. Jag vill minnas att det är en del tidvatten i Sydney så det går verkligen inte bara att jämföra rakt av på bilder om man inte vet att korten är tagna i exkat samma tidvattensfas.

   Svara
 22. Ivar L

   /  06/24/2019

  Rätt intressant citat från Metro 2005 som citeras här på Flashback.
  Apropå det här med demografi:

  >>>
  Så här sa han i en intervju i Metro (2005-09-29 – sidan 6):

  Citat:
  År 2050 kommer mer än halva Sveriges befolkning att vara invandrare eller andra generationens invandrare. Det tror Thomas Lindh, forskningsledare på Institutet för framtidsstudier i Stockholm.
  – Det Sverige som vi känner i dag kommer inte längre att finnas. För att klara att försörja alla våra gamlingar måste vi få in mer folk. Det kommer att bli en omfattande arbetskraftsinvandring, säger han.

  Blir vi inte lika blonda längre?
  – Inslaget av blonda, blåögda minskar något.
  Invandringen kommer i huvudsak från Mellanöstern och Nordafrika.

  Blir Sverige muslimskt?
  – Ja, det kommer att bli ett mycket kraftigare muslimskt inslag.
  <<<<
  https://www.flashback.org/sp28800299

  Har man tid och lust kan man kanske försöka hitta numret på ett större bibliotek för att bekräfta att citatet är korrekt. Personen i fråga (lever inte längre) har i vart fall arbetat på det nämnda institutet, det kan man se på deras hemsida.

  Svara
  • G

    /  06/24/2019

   Väldigt intressanta citat, minst sagt. Allt verkar stämma, scrolla neråt i följande PDF.

   ”Fattighjons-Sverige hotar”

   Klicka för att komma åt SEMMA_20050929_A_Metro.pdf

   Ovan arkiverad:

   Klicka för att komma åt SEMMA_20050929_A_Metro.pdf

   Svara
   • G

     /  06/24/2019

    Alternativ går det även läsa hela intervjun här…
    http://dansk-svensk.blogspot.com/2005/09/det-kendte-sverige-vil-vre-forsvundet.html

    Ser att de också lagt en länk till PDF:en i slutet som referens, bra det.

    Svara
   • Spännande att se hur det var bara 14 år sedan:
    – Saab fanns!
    – ”Byt till bättre 3G” med en ganska kortväxt person i boxarmundering. Skulle nog inte accepteras idag.

    Vissa saker var precis likadana:
    – ”DET LÄR TA lång tid att förverkliga regeringens och samarbetspartiernas uppgörelse om avvisningshotade familjer. Uppgörelsen säger att de som gömmer sig ska få en ny chans, genom att Migrationsverket gör nya prövningar. ”
    – ”Hushållens lån till bostadsköp slår alla rekord”

    Svara
    • G

      /  06/24/2019

     ”Vissa saker var precis likadana…:”

     Haha. Ja jäklar, det är otroligt hur mig.pol-drömmarnas politik finns där jämt och ständigt närvarande, dessa satans utopister kommer nog aldrig ge upp innan det går riktigt jävla illa för riktigt jävla många, DET SKA FUNGERA…PÅ SIKT OM INTE ANNAT! Nä. Hade ”regeringen” (regeringarna) varit ett företag som Saab så hade nog samma öde kommit deras väg för länge, länge sedan, men nu är ju tyvärr(!) inte fallet så. De kan missköta sig i sitt politiska uppdrag och missköta landet de framröstades att styra hur jävla illa som helst utan att någon konkurs kommer hotande.

     Svara
    • G

      /  06/24/2019

     På tal om Saab….

     Underhållande tråd att scrolla i haha!

     Svara
     • En återuppstånden Glenning är en av få saker som skulle få mig att se på TV igen!

 23. Q-Ken

   /  06/24/2019

  Vissa åldras fort. Fast det beror väl kanske bara på det varma vädret…

  ”…pojken greps vid 13-tiden”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/naVGqB/tonaring-gripen-for-ofredande-av-barn

  ”Polisen i Uppsala har gripit en man…”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BRzGaE/man-gripen-misstankt-for-att-ha-ofredat-barn

  Svara
 24. masen

   /  06/24/2019

  Svara
 25. Gorby

   /  06/24/2019

  Svara
  • G

    /  06/24/2019

   Haha, ja. Nåväl, jag säger grattis Italien och hoppas det blir ett trevligt OS och lyckad tillställning för italienarna på alla sätt och vis.

   Svara
 26. G

   /  06/24/2019

  ”The initiative, which in the long run is focused on mixed relationships and finding a dialogue between “melting pot” cultures, is nothing new to Europe. Belgium, for instance, issued guidelines back in 2016 teaching migrants the best possible ways of developing relationships with European women, given differences in their culture and life style.

  According to statistical data provided by Inera, the company that runs Swedish social educational platform youmo.se, most visits to the website providing, among other things, anatomic facts and tips on sex and marriage, come from countries other than Sweden.

  One of the tables posted on the website also suggest that the website’s traffic peaked between December 2017-January 2018.

  Over 2018, most visits to the website came from IP addresses registered in Iran, while the next most common countries of visitors (apart from Sweden) were the USA, Egypt, Saudi Arabia, Afghanistan, Germany, the UK, Iraq and Algeria.”
  https://sputniknews.com/society/201906221076022950-swedish-website-teaching-migrants-how-have-sex-native-women-visited-mainly-abroad/

  Svara
  • Väst tillhandahåller kvinnor.
   MENA konsumerar kvinnor.

   Svara
   • Motkraft

     /  06/25/2019

    Skulle vilja se reaktionen, mordhoten, förstörelsen, om de illustrerat detta med att en blond man som kysser en kvinna som bar hijab.

    Vem kom på tanken att vi ska vara toleranta mot de intoleranta?

    Svara
 27. G

   /  06/24/2019

  Svara
 28. G

   /  06/24/2019

  Svara
  • G

    /  06/24/2019

   Svara
 29. G

   /  06/24/2019

  Svara
 30. G

   /  06/24/2019

  Svara
 31. G

   /  06/24/2019

  Svara
 32. MiT

   /  06/24/2019

  Sarneckis sambo är igång
  ”Saknas stöd för påståendet att överfallsvåldtäkterna har ökat det senaste decenniet.”
  https://archive.is/GhSzA
  Jag tror inte hon är riktigt ärlig med hur hon framställer det…

  Svara
  • Arrogant wo man!!!
   Det falska narrativet kommer från henne själv.

   Svara
  • G

    /  06/24/2019

   ”Åtminstone två teman för ett förebyggande arbete tycks kunna utkristalliseras i befintliga datakällor: Alkohol och andra droger samt internetdejting.

   Helena du Rées är kriminolog och doktor i juridik.”

   Herregud. Måste de hålla på så här, ger upp snart.

   Svara
  • MiT

    /  06/25/2019


   *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156542067598231&set=a.10150320256993231&type=3&theater*

   Svara
  • MiT

    /  06/25/2019

   Svara
 33. Gorby

   /  06/24/2019

  https://nyheteridag.se/ganman-publicerade-satir-om-greider-utestangs-fran-facebook/

  Svara
  • Ho

    /  06/24/2019

   Ganmans kommentar 🙂 :
   ”– Skulle de framhärda är jag säker på att Morgan Johansson personligen kommer att ringa Facebook Sverige och beordra dem att häva blockeringen, om de nu inte agerar självmant. Censur är inget en socialdemokratisk regering nånsin skulle stötta. Det vore värre om SD eller VPK satt i regeringsställning. Då skulle jag bli verkligt orolig, säger satirikern till Nyheter Idag.”

   Svara
 34. Frisörn

   /  06/24/2019

  Snygg frisyr:

  Svara
 35. G

   /  06/24/2019

  Svara
 36. G

   /  06/24/2019

  Svara
 37. G

   /  06/24/2019

  Svara
  • ”I’m very open to saying that, and I will do whatever I can, in whatever position I am in, to continue to push for higher refugee numbers every single year.”

   Aaaaaaaaaah!

   Svara
 38. MiT

   /  06/24/2019

  Svara
  • G

    /  06/25/2019

   Kommentar överflödig. Hahaha!

   Svara
  • michael.

    /  06/25/2019

   Bra att Sverige inte fick OS eftersom 2026 kommer svensk polis inte ens nödtorftigt klara av sina uppgifter att skydda idrottare och skyddsobjekt som ett OS kräver.

   Svara
   • elina

     /  06/25/2019

    Det var en lättnad. Stockholm har inte ens snö för att inte tala om nog med poliser. Tack så slapp vi den skattehöjningen, det kommer säkert nya hål att fylla.

    Svara
 39. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
 40. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/25/2019

   Och helt tyst från hycklaren när det påtalas vad hon hade skrivit om Sabuni hade varit hennes favorit 🙂

   Svara
  • Sune

    /  06/25/2019

   Jonna S propsar säkert på svenskt kött och svenska jordgubbar också och bidrar därmed till fördomarna om att det som kommer från andra länder skulle vara sämre än det svenska.

   Svara
 41. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
 42. Motkraft

   /  06/25/2019

  Hur ska vi kunna kräva tillbaka pengar för etableringslån för de som har flera identiteter i Sverige och uppehållstillstånd i andra europeiska länder med ännu fler identiteter?

  Det skulle krävas biometriska pass och ID-handlingar där den biometriska informationen lagras i ett centralt EU-register. Det skulle krävas lagar och ett EU-samarbete som gjorde att ingen kan undgå att betala tillbaka genom att flytta till ett annat land i EU.

  Men det skulle inte räcka. De som sparat ihop tillräckligt mycket pengar genom bidragen kan dra hem till sitt födelseland och leva som kungar där.

  Svara
 43. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
  • 2000: ”Don’t be evil.”
   2015: ”You can make money without doing evil.”
   2018: ”Do the right thing.”

   Svara
 44. michael.

   /  06/25/2019

  Från det ena till det andra.
  Är det dags att bojkotta det svenska damlandslaget i fotboll.
  Mig veterligen är det enda landslaget i Sverige som ägnar sig åt att ständigt generalisera nedlåtande om en grupp människor pga kön dvs sexism,där detta beteende även ses som något meriterande.
  Vad anser ni,behövs en bojkott för att belysa den utbredda sexismen inom svensk damfotboll vilket förövrigt går på tvärs mot SFFs stadgar och att vi på så sätt blev av med detta ofog,och skulle denna bojkott och nolltolerans kunna vara början på resan för att göra att damlandslaget i fotboll till sist blev folkliga,istället för som nu där ett påbud från överhögheten att gilla ANNARS råder för medborgarna.

  Svara
 45. michael.

   /  06/25/2019

  Från det ena till det andra.
  Är det dags att bojkotta det svenska damlandslaget i fotboll,för deras eget bästa.
  Mig veterligen är det enda landslaget i Sverige som ägnar sig åt att ständigt generalisera nedlåtande om en grupp människor pga kön dvs sexism,där detta beteende även ses som något meriterande.
  Vad anser ni,behövs en bojkott för att belysa den utbredda sexismen inom svensk damfotboll vilket förövrigt går på tvärs mot SFFs stadgar och att vi på så sätt blev av med detta ofog,och skulle denna bojkott och nolltolerans kunna vara början på resan för att göra att damlandslaget i fotboll till sist blev folkliga,istället för som nu där ett påbud från överhögheten att gilla ANNARS råder för medborgarna.

  Svara
  • Micke

    /  06/25/2019

   Väldigt många blonda hästsvansar i damlandslaget! Var är mångfalden!?

   Svara
 46. Veritas film togs bort direkt från Youtube!

  Svara
 47. elina

   /  06/25/2019

  Strömsund var tidigt ute . De kastade ut gamla ”intagna” från skogsarbetsplatser och fyllde de med invandrare (flyktingar?). Inga arbetsföra stannade, de drog till storstäder. Sedan har de stängt byskolorna, gatlyktorna i byarna, halverat biblioteken med bokbränning mm och ändå räcker inte pengarna.
  Styrt av S så länge de har funnits. Ibland i kombination med C.

  Svara
 48. Ett stort problem är att idioterna som röstat fram idiotin inte läser alternativa nätmedier som denna.

  Således kan de inte tänka de logiska tankar som ev. skulle kunna befria oss från en hel del av den katastrofala politik vi alla klagar på.

  Samtidigt är de som tror att de vaknat, i min mening, endast halvvakna, således är de halvsmarta halvidioter.

  Varför? Jo, eftersom det är just EU som är ett högerprojekt som förvärrar problemet ytterligare. SD är också för detta helvetes-projekt idag.

  Vetenskapliga metastudier visar med övertydlighet att mer jämlika samhällen har lägre mordfrekvens och högerpolitiken som bedrivits de senaste 30 åren, under frihandels-EU-flagg, är givetvis elefanten i vardagsrumssoffan, förutom importen av redan kriminella element, naturligtvis.

  Idag är 8-partiet för EU och driver inte på folkomröstning för ett Swexit. Därmed är de ALLA högerpartier.

  AfS går inte att lita på heller. Kasselstrand är en ljugande högermanipulatör som påstår att ,ENDAST AfS är för ett Swexit, samt en bortkastad röst eftersom AfS inte valsamverkar mot 4%.

  Att AfS kommer sälja sig till bankmaffian, när det väl gäller likt SD, är helt uppenbart. Sådan är girigbukshögern. Har alltid varit så.

  De vill sälja ut folkets kassakor till samma högstbjudande monopolkapitalister, som stått för deras indoktrinering på handels och andra marknadsliberala grupperingar, så att de kan sänka skatten för de kriminella monopolkapitalister och politiker som bestulit folket.

  Svara
 49. Porta

   /  06/28/2019

  Vad ska vi säga!? Folket som gjort vad varken Napoleon eller Hitler gjort… vi har stått på Moskvas gator…vi har haft ryssen campande i skärgården vår… vi har förlorat en rikshalva med ett knivhugg i ryggen för att bli ett ryskt lydrike och sen ställt upp för att göra den halvan fri när de slåss mot ryssen ihop med tysken för att vända sig om om att skjuta på båda…..å vi fortsätter vara ”naivt snälla” Åh vad jag saknar våra lågsniffande spjutspetsar som höll vårt land fritt, så coolt, när Sverige ännu hade ett spår av stake eller förlåt nu mera fitta, slida, vagina rövhål, transop penis eller vad fan det numera heter….) https://www.youtube.com/watch?v=hWrsP3hq5M8

  Svara
  • Porta

    /  06/28/2019

   Vet ni vilket flygvapen vi hade på 50- 60- 70- 80- 90- tal innan tramset tog över? Massor av plan, flyga hårt och krascher med döda piloter varje månad! När Sverige tog i och tyckte det var ett land att försvara! https://www.youtube.com/watch?v=fmqXa0oetUA

   Svara
 1. 1 april varje dag del 46: Forskning om inkluderande turism | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: