1 april varje dag del 46: Forskning om inkluderande turism

Stötte på något som kallas ”inkluderande turism” igår. Är något som man tydligen forskar på vid Malmö högskola.

Vad är det där för nåt? Marknadsföring av platser ska bli ”mindre stereotyp och mer inkluderande”? Turism som ska spela roll för integrationen i samhällen? På riktigt…?

Enligt en kritik inom forskning om turism är de bilder som kommuniceras av till exempel turismnäringen och myndigheter, allt för endimensionella och stereotypa.

”Enligt en kritik”… Tokiga aktivister längst ut på vänsterkanten har alltså gnällt med andra ord.

Hur ska man råda bot på det?

– Vi vill studera hur marknadsföring och multietnisk reklam påverkar oss och se vilken betydelse den egna etniciteten, klass men också attityder, sociala avstånd och fördomar har, säger Sayaka Osanami Törngren, doktor i internationell migration och etniska relationer (Imer), vid Malmö universitets forskningscentrum Malmö Institute of Migration, Diversity and Welfare (MIM).

Det där ska man alltså ”studera” för att råda bot på ”problemet”. Och vad i helvete är ”internationell migration och etniska relationer” för nåt? Vad lite mer exakt sysslar man med där? Förutom ren vänsteraktivism alltså med tanke på att man VET att just Malmö högskola är ett riktigt aktivistnäste i första hand? Inom vad används såna studier? Och varför? ”Etniska relationer” liksom…?

Projektet Turismens roll i multikulturella samhällen, Tims, finansieras av Formas. Forskarna vill undersöka turismens roll i multikulturella samhällen men också påverka turismutvecklingen och platsvarumärkesarbete att bli mer inkluderande.

Men det man i alla fall vet är att det såklart är finansierat med skattepengar.

Projektet består av tre delar. I den första undersöks hur pluralitet och mångfald kommuniceras av turism- och besöksnäringen genom att titta på olika städers, regioners och länders kommunikation. Även hur turister tar emot och upplever materialet och destinationer kommer att studeras.

Man ska undersöka hur ”pluralitet och mångfald kommuniceras av turism och besöksnäringen”. Varför? Förutom aktivism alltså?

Och där kom det ännu mer som bara visar att det är ren vänsteraktivism de håller på med och inget annat, ”stereotyper”, ”fördomar”, hudfärgens betydelse”.

I andra delen av projektet undersöks inkludering och representation av mångfald i deltagandeprocesser inom platsmarknadsföring och turismutveckling. Specifikt kommer forskarna undersöka guidade turer i utsatta områden, multikulturella events, till exempel matfestivaler, samt hur multikulturalism hanteras i korsningen mellan stadsplanering och turism vid utformandet av fysisk miljö såsom parker.

Ska de visa upp bilbränder, skjutningar, sprängningar, knivrån, hot, knarkhandel osv på sina guidade turer? Jag kan lova att man inte behöver eye-tracking för att konstatera vad som är intressant att titta på då…

– Med ett inkluderande förhållningssätt finns möjlighet att få med fler aktörer i turismnäringen. Vi ska bland annat titta på vad som kallas ”visiting friends and relatives tourism” (VFR). Det avser att personer som bosatt sig i ett nytt land genererar turism genom släkt och vänner som kommer på besök. En utveckling av den här sektorn kan skapa jobb och vara ett verktyg för integration. Den här typen av turism står för många besökare varje år, men är fortfarande relativt outforskad, säger Emma Björner.

Jag skulle gissa att den i Sverige mest står för en hel del extra asylansökningar och inget annat, ungefär som för den engelska medborgaren Ardalan Shekarabi vars mamma tydligen sökte politisk asyl från England för sig själv och Ardalan efter att ha varit på besök hos släktingar i Sverige i flera månader först.

Minns ni Helena du Rees, en kriminolog som arbetar i mörkningsindustrin?

Hon var igång när Peter Springare ruttnat på hur allt funkar.

Hon har varit igång igen i en artikel i Sydsvenskan. Tino Sanandaji upptäckte detta givetvis och tog fram sågen som vanligt. Vilket ledde fram till div tweetar och fb-inlägg.

Tino på fb, Morgan Johansson hade givetvis twittrat om du Rees smörja. Klicka på ”See More” eller på tidsstämpeln för att läsa hela inlägget och kommentarerna där Sanandaji också skriver mer om detta.

du Rees säger att hon aldrig haft med honom att göra

och Sanandaji bevisar att det är lögn. Hon har skrivit om honom flera gånger sen 2013.

Men vilka dök upp under du Rees tweet ovan? Länkar till allt finns i kommentarsfältet till gårdagens inlägg.

Spännar dyker såklart upp och gillar. Det kanske han brukar göra med såna som enbart försöker förvanska och förvilla för att mörka, vad vet jag.

Perlenberg som blev så marinerad under ett par månaders sommarjobb på DN att det aldrig kommer gå ur honom vad som än händer.

Ett bevis så gott som något kan jag tycka.

Ännu ett.

Btw, undrar om Ohly känner kolletivtrafikskam där han sitter ensam i kollektivtrafiken?

Han är inte alls otrevlig generellt, han är noga med att saker och ting är korrekta, dvs såna som tycker att man kan handskas med fakta på ett lättvindigt sätt är han väldigt tydlig och rak mot på ett sätt som tydligt visar vad han tycker om det. Så jag kan förstå att vissa tycker han är otrevlig. Men sån är han mot alla som behandlar fakta på dåligt sätt. Att Hadley-Kamptz tycker han är otrevlig visar bara att hon inte är så noga med fakta helt enkelt.

Vet inte vad för tomte Al Necal är.

En medlem i Gem-stammen anser att Sanandaji har ”syfilistypiska symptom”

Tror inte Maria någonsin har betalat en enda nettoskattekrona i hela sitt liv.

Skräp, lowlifes, bottenskrap.

Fredrik Sjödin ja, det var han som var så uppe i ett twitterdrev och pingande vilt hit och dit tillsammans med andra genier trodde Sollentuna låg i Västerbotten.

Säger väl också något att en Fisare dyker upp antar jag.

Sanandaji är tydligen bara en ”hobbysnickrad pseudo ”national”ekonom”. Undrar vad @Koffeiholics då är för nåt?

Han stavar dåligt när han skriver snabbt tydligen vilket gör honom till ett högertroll. Ibland undrar jag om inte Sanandaji stavar lite dåligt bara för att locka fram såna som Thilander. Att han liksom lägger ut ett bete som de bara måste hugga på.

Den näthatande centerpartisten (som också gjort div annat som han är dömd för…) dyker såklart upp.

Enligt ”Åke Jansson” är Sanandaji en ”monumental obegåvning” i alla sammanhang.

De ovan är bara ett litet axplock från de svar du Rees fått under tweeten en bit upp. Hon kanske har skrivit andra tweetar också om det här och i så fall gissar jag att det ser ungefär likadant ut under dem.

Givetvis var du Rees med i gruppen som Mårten Schultz hade skapat på facebook för att försöka driva med Peter Springare och han bjöd in välkända vänsterextremister i en rasande fart till gruppen. Det säger något om Schultz också.

I samband med gruppen så gav man sig på Sanandaji också. Det visade sig att det var samma gamla vanliga twitterhatsgäng som nu hängde i hans grupp också.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

169 kommentarer

 1. MiT

   /  06/25/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/462502150973603/?__xts__%5B0%5D=68.ARDWAlU7F0nX23n289V6rTPYgIbgqG7blRjicVYsxP4tf4F1Kq_0edcjrRxy8DtbwjRhK6wcLoSVQxuUuG5Nukpu-581DncOGzpt2zFRstvUCB3o2r9of-Wr7hAh34fJaW3W1o3GFsVBV4T_27l76DUbmGm8U2e8ZgquOEDOpCndqci08MeXyhRdAnV8LJUH7mdaDue2uIAAQen9r-sUtFd1N2JYlhLJddxsPWFchE2ItG1LBq7jAVaanR9sVVSY-ZCYtVAdp0IABv9gDIu_jCbvH4_as_uasbrOHCkTzQLIlhRe_8x6YuzZeVoDXYxKt9Zg2HN4f_Cx0C3Tzdz-BjjjISz_b4OUCx-Hn68p763vWnNI4qMmtrjTgCqc7iPJBN0XKq8&__tn__=-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  06/25/2019

   Men va fan, folk är ju helt rättslösa och oskyddade. Både polisen och skolan struntar fullständigt i att göra något.

   Så misshandel och dödshot leder inte till någon reaktion från rättssamhället samtidigt som någon djävla kommentar på Facebook prioriteras istället?
   https://www.svd.se/fallande-dom-mot-sta-upp-for-sverige-grupp

   För övrigt känner vi igen upptrappningen. Såhär började det i immigrationsförorterna på 80/90-talen. Nu är alla dessa områden no-gozoner.

   Svara
  • MiT

    /  06/25/2019

   På youtube:

   Svara
  • Gorby

    /  06/25/2019

   Verkar väldigt svårt för föräldrarna att säga vad de verkligen tycker om detta. Och då gäller det deras egna barn…

   Enligt valmyndigheten så slutade valet 2018 enligt följande:
   M: 14,8%
   C: 20,1%
   L: 4,7%
   KD: 1,4
   S: 33,3%
   V: 5,5%
   MP: 4,3%
   SD: 15,7%
   Fi: 0,1%
   Övr: 0,1

   https://data.val.se/val/val2018/valnatt/K/kommun/17/15/

   Svara
   • Det här var en överraskning för mig, jag trodde Ekeroth flyttade till Ungern efter förra mandatperioden och så har han istället blivit alternativjournalist?
    Måste säga också att jag blev imponerad av den här filmen, den är professionellt gjord, det hade kunnat vara Uppdrag Granskning.

    Svara
  • Gorby

    /  06/26/2019

   Svara
  • Gorby

    /  06/26/2019
   Svara
   • Gorby

     /  06/26/2019

    Joakim Lamotte ger sig av till Kil på torsdag.

    *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/2460018277361816/?permPage=1*

    Svara
   • Gorby

     /  06/26/2019

    Äh,
    Texten kom ju inte med denna gång heller.

    Men här kommer den:
    LIVEREPORTAGE OM VÅLDET I KIL
    (VARNING FÖR STARKA BILDER. Jag publicerar filmen med anledning av nyhetsvärdet och varken offer eller gärningsmannens ansikte går att identifiera i filmen.)
    Nu har jag tagit del av ännu en film där en ungdom misshandlas svårt i värmländska Kil för ett par veckor sedan.
    Förra gången blev en kille i EPA-traktor förnedrad och misshandlad. Den här gången blir en kille slagen medvetslös och kastad i marken.
    Jag vill veta vad som händer i Kil. Därför kommer jag åka dit nu på torsdag för att prata med invånarna.
    Möt mig 19:00 nu på torsdag 27 juni vid järnvägsstationen. Ju fler som kommer desto bättre. Ta chansen att säga din åsikt och berätta om dina upplevelser.
    Dessutom vill jag ha in tips angående de brott som syns på videon i det här inlägget. Kontakta mig om du har information.
    Dela så att det når ut till så många som möjligt och tagga in personer du tycker borde närvara vid livereportaget.
    Det är dags att vi tillsammans står upp mot våldet. Vi ses på torsdag. Alla är välkomna!
    (Sedan kan man undra varför inga andra medier rapporterat om detta trots att de fått mägder av tips.)

    Svara
    • Kritiken mot Lamotte känns lite som kritiken mot Trump: träffar en massa vanliga människor utanför de vänsterstyrda tillhållen. Släpper fram fel röster helt ofiltrerat.

     Svara
 2. MiT

   /  06/25/2019

  *https://www.facebook.com/markus.allard.9/posts/10156654477157872*

  Svara
 3. Ivar L

   /  06/25/2019

  Du skriver: ”Vad är det där för nåt? Marknadsföring av platser ska bli ‘mindre stereotyp och mer inkluderande’? Turism som ska spela roll för integrationen i samhällen?”

  Jag kan svara på frågan. Det handlar om att inte marknadsföra Sverige som ett land bebott av svenskar och med svenska traditioner utan att ha med ”people of colour” så mycket det bara går. Inte, naturligtvis, i första hand av ekonomiska skäl utan som en del av immigrationspropagandan. Jag tror ambitionen främst är ritktad mot svenskar.

  ”påverka turismutvecklingen och platsvarumärkesarbete att bli mer inkluderande”

  Som turist brukar man normalt inte känna sig exkluderad för att en lokalbefolkning, och PR med den på bild, inte ser ut som en själv. Det hör ju liksom till turismens väsen att man kommer till främmande platser och träffar främmande folk. Så naturligtvis handlar detta om inkludering om att våra immigranter från MENA också skall få vara med på turistbroschyrernas bilder. Så att vi svenskar skall känna att vi vill ha mer immigration.

  Rent varudeklarationsmässigt är det ju helt rätt. Stora delar av Sverige befolkas inte längre av svenskar men som sagt, ekonomiskt tror jag inte det är någon superbra idé att ha moskéer, hijabtanter, stränder fulla med araber och Rinkeby torg på tursitbroschyren.

  Svara
  • Och glöm heller inte HBTQ, det kommer att ingå också, som det gjorde i politiska propagandafilmer inför EU-valet.
   https://www.expressen.se/nyheter/eu-valet-2019/partiernas-valfilmer-stoppas-av-facebook/

   Svara
  • ”ekonomiskt tror jag inte det är någon superbra idé att ha moskéer, hijabtanter, stränder fulla med araber och Rinkeby torg”

   Undrar om det drar turister någonstans?
   De få som vill ha det så har det väl så hemmavid, och med trevligare väder.

   Svara
   • Kronblom

     /  06/25/2019

    Shithole country experience! Finns det någon som frivilligt betalar för sådant?

    Svara
    • Ivar L

      /  06/27/2019

     Många som bor i de länderna verkar ju göra allt för att komma därifrån. Det är svårt att begripa varför de sedan väljer att reporducera beteenden som de gjort allt för att undkomma?

     Svara
 4. Ansiktsinkänning och registrera ögonrörelser ––> Total kontroll över undersåtarna!

  Svara
 5. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
 6. fakta

   /  06/25/2019

  Svara
 7. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
  • Vill minnas att Tino har nämnt 80% eller 85% som den nivå en svensk välfärd kräver, och då var det inte ”sysselsättning.”

   Svara
   • robbe

     /  06/26/2019

    tror vi behöver 72% sysselsättning för att få välfärden att gå runt. den mest lyckade invandrargruppen, ex-yugoslaver når upp till 65%. vi svenskar täcker upp för invandrarna genom att ha 83% sysselsättning. fritt ur minnet från intervju med tino i samband med boken massutmaningen

    Svara
    • Tack! Så var det.
     Har boken i en hylla i ett annat rum, för lat för att gå dit.

     Vi når alltså 65% med slaviskt-sovjetisk strikt utbildning utan flum, med ordentlig matte och naturvetenskap. Ser inte bra ut för de som lärt sig en enda bok utantill …

     Svara
  • Motkraft

    /  06/27/2019

   Observera att ”sysselsättningsgrad” är hur stor andel som av befolkningen som arbetat minst en timma under en mätvecka. Och arbetsmarknadsåtgärder ingår, arbetsförmedlingen betalar tex 70% av lönen för många.

   Om skulle exkludera arbetsmarknadsåtgärder och kräva minst 60% av heltid så skulle siffran sjunka.

   Dock inte så mycket som man tror. Jag tittade på den mer exakta statistiken tidigare och är lite smått löjligt att de använder en timma i veckan och inkluderar arbetsmarknadsåtgärder. Minns inte exakt nu, men sjönk från 68% till typ 64% om räknade ”på riktigt”.

   Men PK-Sverige måste ju fila till siffrorna så mycket de kan för att vilseleda, så….

   Svara
  • Melmac

    /  06/28/2019

   Kan det vara så att idioten inte vet skillnaden på sysselsättning och arbete?

   Svara
 8. MiT

   /  06/25/2019

  Svara
  • Ur den andra tråden:

   Som någon sade i UK för några år sedan: kan vi få ett rättsväsende som passar datoråldern?

   Svara
  • G

    /  06/26/2019

   Svara
 9. Ivar L

   /  06/25/2019

  Han har gjort stor skada som politiker men just detta gjorde han i alla fall bra herr Frigolit:
  https://nyheteridag.se/fridolin-tar-jobb-som-larare-och-avstar-avgangsvederlag-hyllas-fran-hoger-och-vanster/
  ”Gustav Fridolin, före detta utbildningsminister och språkrör för MP, avstår avgångsvederlag och börjar arbeta som lärare. Att gå ned i lön utan ersättning är unikt för svenska ministrar enligt statsvetare, och Fridolin hyllas nu av röster från både höger och vänster.”

  Svara
  • Ja, han är lite som Cameron: jag respekterar honom mest för sättet han avgår.

   Svara
  • Rikard

    /  06/25/2019

   Hej.

   Och om några år återkommer han till politiken, tvaget i lammets blod Halleluja eftersom han gjorde en självklar gärning, vilken i det smutsgula skenet från hans skrås vanliga parasitism framstår som ett tecken på en rakryggad och hederlig karl.

   Fridolin har nog läst sin Machiavelli, han. Detta är verkligen direkt ur ”Fursten”. En (med betoning på en) storsint gärning, som egentligen saknar betydelse för utföraren. Som när Gyllenhammar ca 1991 stoltserade med att han minsann skänkte ett par hundralappar till välgörenhet varje månad, eller som för några år sedan när mångmiljonären Jonas Gardell arrangerade tiggargala för att få vanligt folk att donera pengar (och om jag inte missminner mig drog galan in mindre än vad Gardells egen förmögenhet, fastigheter och annat oräknat, uppgår till).

   Jodå. Bra gjort, Fridolin. Kul att du lärt dig något.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Om inte han vill ha stålarna kanske en annan kan få dem? Jag har garanterat gjort mindre skada på den svenska skolan… DS

   Svara
 10. Det fattar man ju omedelbart vad de vill ha för ”inkluderande” och ”mindre stereotypt” i all svensk turism:
  Överallt där det finns svenska flaggor, ska flaggorna bytas ut mot pride-flaggor.
  Överallt där det står något ur historien, ska texterna bytas ut och handla om ”kvinnorna historien glömde”.
  I alla reklamfilmer ska karaktärerna ha på sig stereotypa extremislamistiska plagg och vara ”rasifierade” och män ska kyssa varandra och hålla varandra i händerna.

  Där är det nya Sverige i vänsteraktivisternas ögon: En märklig blandning av feminism, HBTQ, islam samt andra hudfärger än de där hemska ”vita”. Som om alla dessa grupperna älskade varandra lika mycket allihop…

  Svara
  • Vita kvinnor får ses med mörkhyade män. Vita män får endast ses med andra män.

   Tag alltså genast bort familjeporträtt med svenska politiker!

   Svara
   • Inte helt sant! Vita män får också ses med transpersoner!
    Men lättast blir förstås att de inte ses överhuvudtaget.

    Svara
    • michael.

      /  06/26/2019

     Helt rätt vita heterosexuella män måste exkluderas för inkluderingens skull.

     Svara
  • Fy fan vad han är bra!

   ”… det här är en mångkultur, och jag tycker inte att mitt unika perspektiv som ateistisk- muslimsk-vit-blatte-vänster-libertarian har förvaltats tillräckligt väl i det här landet, hittills …”

   Svara
   • MiT

     /  06/26/2019

    Har bara ett problem med hans klipp och det är klippningen, det saknas normala pauser i ”pratet” när man klipper ihop, meningarna kommer som om det inte finns nån punkt eller kommatecken. Jag tycker det är skitjobbigt att lyssna på när de bara matas på en ström utan normal paus då och då.

    Svara
    • Ja, vi som är lite äldre irriteras nog av ADHD-formatet, kan hålla med om det.

     (Slutade se Terry Jones ”Barbarerna” när det blev tydligt att de gjorde konstiga ryckzoomningar var tionde sekund för att hålla folk vakna. Första gången jag sett detta.)

     Svara
 11. Oj då, du har ”EU-migranterna” (som vi kallar dom denna vecka) slagit sig in på en ny bana:

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/eu-migranter-greps-p%C3%A5-drottningtorget-misst%C3%A4nks-ha-s%C3%A5lt-droger-1.15802393

  Hur länge tills de krockar med dom kriminella gängen? Woohoo! Detta är spännande.

  Svara
  • Popcorn!
   Väntar därtill med spänning på besked från Aftonblaskan om huruvida detta är ”organiserat”. Ny råtta i pizzan, Anders?

   Svara
 12. Den här filmen visar också klyftan mellan svenskar och invandrare; ”det är svenskarnas fel att det är kriminellt i invandrarområden” tyckte ett par tillfrågade invandrare.

  Svara
 13. Rikard

   /  06/25/2019

  Hej.

  OT, men det här är rätt viktigt: Wilderäng (bloggen Cornucopia) skriver om hur Europarådet för mänskliga rättigheter lättar på sanktionerna mot Ryssland – den socialdemokratiske representanten röstade för lättande av sanktioner, m, SD och V mot.

  Wilderäng har sina sidor, men när han skriver om säkerhetspolitik är han mycket läsvärd, och han har en bra länklista till andra bloggar på just det området.

  Varför vill regeringspartiet detta?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Hmm, så är SD köpta av Putin eller inte? Jag hänger inte med längre …

   Deprimerande karta:

   Svara
  • Senior

    /  06/26/2019

   Är frågan retorisk?
   -Om inte, läs Theutenberg.

   Svara
   • Snart klar med del 1!
    Förstår varför en person med moralisk ryggrad tills sist säger upp sig i den miljön.

    Svara
    • Senior

      /  06/27/2019

     Blev lite missvisande, min fråga var avsedd till Rikard,
     ”Varför vill regeringspartiet detta?”

     Mitt intryck är att UD sedan länge i det fördolda styr landet, och att (S)tatsministern i det stora hela bara är en marionett där avlönade kommunistagenter andra marionetter på UD drar i trådarna, Sverker Åström, Pierre Schorri, etc.

     -Dessa tjänstemän på UD sitter ju till råga på eländet kvar även vid regeringsbyte.

     Svara
 14. Hypocrita

   /  06/25/2019

  Inkluderande turism? Jag anar att den gamla idén om ”kamelcenter” ska dammas av igen. Nu i hela landet…..

  Svara
  • michael.

    /  06/26/2019

   Ja istället för att ledas runt på kameler vid pyramiderna(gammalt,förlegat tönteri)ska Sverige vara progressivt nydanande och konkurrera med att turister leds runt på kameler i t,ex Rosengård.

   Svara
   • Kan vi inte få Sahlin att säga något om att ”I Sverige har vi bara töntiga saker som kamelsafari”?

    Då har vi verkligen gått hela varvet runt.

    Kameler klarar väl för övrigt även kyla rätt bra …

    Svara
 15. Robban

   /  06/25/2019

  Svara
 16. Robban

   /  06/25/2019

  Svara
 17. Weasel

   /  06/26/2019

  ”Vad är det där för nåt? Marknadsföring av platser ska bli ”mindre stereotyp och mer inkluderande”? ”

  Jag vet inte , men jag tolkar det som att han menar att Egypten ska marknadsföra sig som ett mer mångkulturell land istället för att försöka locka till sig turister med de där exkluderande pyramiderna.

  För övrigt tycker jag att det är oerhört fascinerande att de som förespråkar en hög invandring spyr galla över en invandrare som använder ”de” istället för ”dem”.
  Om Helena du ruus stör sig så mycket på invandrare som inte talar/skriver perfekt svenska så bör hon undvika att sätta sin fot i Rinkeby eller Biskopsgården eller Vivalla eller….

  Svara
  • MiT

    /  06/26/2019

   Du behöver nog inte bekymra dig om de Ruus, obefintlig risk/chans att hon ens sätter lilltån i de områdena…

   Svara
 18. MiT

   /  06/26/2019

  *https://www.facebook.com/1407269292619109/photos/a.1407753732570665/2462763467069681/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDnKeALVcJryKYeO4CNXLQCsyvJLNAeU8m23ZUSaqk6fUbKlIvxyqS0zVbaKJWfVNFbDUhSVjkVqs45ljHX8XHkmy10aHxNrmzglLtq5qIFPLPL-amsn7vVZT-orggY03vL1lIJxjWPp_pKkGMOtip06sRKvOVjm-ofIXIl2xwblggOqAYzOOT-h3Z9j_5UIWvEE6cBmDydd5RrURfT77R7TTx6HkD0Nq0IprkUzXjYjvUx2KxZV2k43cEQLjUJ6o4W8i6lSo6rTxLf-Tj0wT6dOwYhptNkDc1GDn_7E4BqPW4COqQhwSyH2dS8ZTTszXJMOccaS9pLd6VYJq4LTFDlbEMVcDbLlNWvmGof4mPMoXUVrOZB584rkA4&__tn__=-R*

  Svara
 19. Mike E

   /  06/26/2019

  Problemet är inte att det finns knäppskallar och vänsterfascister i Sverige. Dessa finns i alla länder. Problemet är att i Sverige tillhör de den styrande makten tillsammans med Sveriges lågutbildade och skattefinansierade journalistkår.

  Svara
 20. Grodan Boll

   /  06/26/2019

  Hyfsat svart på vitt.

  Vetenskap:

  Forskarna vill undersöka turismens roll i multikulturella samhällen

  Aktivism:

  men också påverka

  Svara
 21. robbe

   /  06/26/2019

  Vafan gjorde Sverige med ansökan? Ljuger och sjunger falskt abba, vi är en jävla banandiktatur

  Svara
  • Rikard

    /  06/26/2019

   Hej.

   Petmoj Besserwisser-dags.

   Varför står det ‘sauna’ i texten? Det heter ‘bastu’. Femtio ord för snö? Det här måste ju vara en parodi – det kan för tusan inte vara en riktig ansökan, det ser ju ut som något en fjortisgrupp slängt ihop under protest!

   Åka skidor eller skridskor till skolan? Är det OS 1826 man söker? Åka skidor eller skridskor i skolan gjorde man väl av och till beroende på ort och säsong in på nittiotalet, men då som idrottsdag eller liknande.

   ”Stunning alpine conditions”?! Hahaha-skratt som övergår i snyftningar; nej lilla korkade hen som skrivit det där tramset, det har vi inte! Vi har inga alper – vi har fjäll. (Stavas med ‘e’ på engelska, för övrigt.)

   Nejdu, lilla tjänstehen, du får en etta i betyg om du inte tar hem den där och rättar den: då kanske det räcker till en trea.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • elina

    /  06/26/2019

   Det finns ca 50 samiska ord som beskriver snö. (Läs: Yngve Ryd: Snö) När det passar tar man ju samerna till hjälp.
   Men alperna blev jag väldigt nyfiken åt. Hur har jag kunnat missa de med mina otaliga vandringar i norr.
   Oja, det händer att elever åker skidor till skolan på en idrottsdag, så det är så sant.

   Svara
  • hehe

    /  06/26/2019

   Åsa Tallroth (MED) har helt fel.
   Sen de införde den ”feministiska snöröjningen” i Stockholm tvingas de som förr åkte bil och buss numera åka skidor till jobbet.
   Och att det inte skulle finnas 50 ord för snö är också helt fel, nedan kommer en uppräkning på 50 ord för ”snö”:
   snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö, snö och snö.
   Det står ingenstans i ansökan att det finns 50 olika ord för snö.

   Svara
   • elina

     /  06/26/2019

    Ahtselit, ajddo, bärggå, dablak, dehkot, jålås, riebmo, sekkas …orkar inte skriva alla 50 ord för snö. Är inte så bra på samiska..
    Dock har vi knappt snö i Stockholm så vinterolympiad var för optimistisk.

    Svara
  • Jösses. Är det en datorgenererad text? Man blir datorgenerad.

   Minns någon GP-förstasida från 80-talen med skidåkning kring Poseidon på Götaplatsen. Eller, ja, det hittade en person som gjorde det. Kanske hade han följt med fotografen ut? Det är å andra sida nedförsbacke från universitetet (Humanisten) dit.

   (https://en.wikipedia.org/wiki/Snowclone
   https://en.wikipedia.org/wiki/Eskimo_words_for_snow)

   Svara
 22. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 23. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 24. MiT

   /  06/26/2019

  *https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/2343771258979555?__xts__%5B0%5D=68.ARANJdXgauRO4cYsMygiGqOVeP5nvtrrkUKaEi8Bem1bFl6Uj4m0DqcYAv73ypK3ShYRcHgzJ6cyYByxZGHlFtiOrijMICtp227NHko8qUzx5Rvft_xILdYZf6VzD3kYdk50MrBy7ufyL4IcQKgJqv5dz2WCh4JI8iFAxoX3eRfHyK6gd8YubIHVutMYaFjakn6t7qYskMD9Woldu4b9ELglaSR4ZqpRWj7HJNaPdCXHoTFWlw1AS-_WvzikTGUAuO3A22q9Y-V1zqfWKN1LMcDKl5mJvTfvh3oKLmPfezcAbkPt0a12mrDSQ-_w9PlrgPKmfjNpPll2P9Jr7OwcAOKKcg&__tn__=-R*

  Svara
 25.  /  06/26/2019

  Svara
 26. ★★★

   /  06/26/2019

  Svara
 27. MiT

   /  06/26/2019

  Läs tråden

  Svara
 28. MiT

   /  06/26/2019

  Handlar om det här

  Svara
  • Bra!
   Sabuni är klok och sansad, och skulle med hårt arbete kunna få L på fötter igen.
   Det bästa för landet är att partiet försvinner.

   Ju mer internt käbbel desto bättre.

   Svara
 29. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 30. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 31. Ping @miljopartiet

  Svara
 32. MiT

   /  06/26/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2418547538239823/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDVqcDfHyx3tkOcUZQKi0MWJqufzn4Z84KPLM0lPM1zxpA0XVutnoj4x6DxzCaOoOYvMMgvIKZwbYJRRccUnev7q25YA0sP-yd8aM2zDtGxvGx8ErOeXuNc-QAqT9_KqkZFv308H6r98X0oYePB1b4YT2XxFn5B2YTLauno7hLZ1AlM2xTys2ewzVwHjLKq4TIW2dKHazVqGtFjIaM4OSw83U6S8sUzwIUCV5VFw482pOgoWKF_33DyWsZEbckDGXY3JSvUdIB–Jzc8pGC2hng0KOWiBsZmrPYX5d9n5XPCfbxcJhx0xrZgKgFZSK7bzlS8fN5YYP4M77UBA592c18on_-wGJn1y4LccVlCIggF9YvRXRDig-X&__tn__=-R*

  Svara
  • Ivar L

    /  06/27/2019

   Medan resten av pressen sover. Måste vara duracellbatterier.

   Svara
 33. MiT

   /  06/26/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156559803253251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 34. alias

   /  06/26/2019

  https://samnytt.se/google-chef-erkanner-infor-dold-kamera-ska-forhindra-att-trump-vinner-igen/

  ”Google-chef erkänner inför dold kamera – ska förhindra att Trump vinner igen

  Inför Project Veritas dolda kamera talar Jen Gennai öppet om hur man var oförberedd 2016 men försäkrar att man nu medelst artificiell intelligens, AI, och algoritmer inte ska låta samma sak hända igen nästa år.”

  Svara
  • Det blir riktigt intressant det här.
   Warren – oavsett hur stelt hon ”spontant tar en öl” – är en av de klokaste demokraterna. Om hon vill göra något åt Google kan väl republikanerna skaka fram någon så att det blir en lösning hela kongressen kan ställa sig bakom.

   Svara
 35. alias

   /  06/26/2019

  https://samnytt.se/elev-konstaterade-att-det-bara-finns-tva-kon-stangdes-av-fran-skolan/

  ”Elev konstaterade att det bara finns två kön – stängdes av från skolan

  Då den 17-årige eleven sa emot läraren blev han först tagen åt sidan och tillrättavisad och sedan avstängd i tre veckor för att ha filmat läraren i smyg då för att kunna dela med sig av vad som pågår i Skottlands skolor.”

  Svara
 36. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 37. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 38. urk

   /  06/26/2019

  Svara
 39. Partigängare

   /  06/26/2019

  Svara
 40. MiT

   /  06/26/2019

  Svara
 41. MiT

   /  06/26/2019

  Lisa J Andersson, har nämnt henne tidigare, bl a när hon ville höra sig stöddig mot Niklas Svensson, finns att finna här på bloggen om man orkar söka 😛

  Svara
  • G

    /  06/26/2019

   Svara
   • G

     /  06/26/2019

    ”sluta va så kränkt, man up”

    *Näthatsgranskaren antecknar*

    Svara
    • Johan A

      /  06/27/2019

     Kvinnlig feminist och journalist spyr ur sig manshat – Stark kvinna som ger känga åt patriarkatet ™.
     Samma kvinnliga feminist och journalist blir kritiserad för sitt manshat och tvingas ta konsekvenserna av sitt eget handlande – Svag kvinna som förtrycks av patriarkatet ™ och som måste räddas till varje pris.

     Ja, det var ju logiskt…

     Svara
     • michael.

       /  06/27/2019

      Ja det är intressant att det som är fel är rätt och det som är rätt är fel dvs.
      Att hata manliga individer = rätt,att hata alla män för vad individer till män gör = fel.

  • Rikard

    /  06/27/2019

   Hej.

   Det upphör aldrig at förvåna att människor som anser att det är ett brott att använda ord som ‘neger’ eller ‘zigenare’ ens rent beskrivande anser att ‘mentalt efterbliven’ eller andra liknande uttryck anspelande på utvecklingsstörning är legitima förolämpningar.

   Den som är förståndshandikappad eller på annat sätt skadad, i brist på bättre neutral term, borde känna viss oro, och borde enskilt och som grupp ständigt skriva till arbetsgivare och chef för den som uttrycker sig som denna journalist. Frågan bör lyda ungefär: ”Är det enligt er värdegrund som X använder [relevant term] som skällsord och nedsättande uttryck? Är det så ni ser på sådana som jag? Kommer ni att se till att X offentligt ber oförblommerat om ursäkt? Kommer X att utsättas för disciplinåtgärd; i så fall vilken?”

   En myndighet eller ett företag som varje gång ett stolpskott som journalistflickan ovan får ett par hundra (e)brev med sådana frågor lär snabbt se till att få stopp på det – ingen vill stoltsera med att vara den som anser det legitimt att använda diagnoser som förolämpningar.

   Detta är inte fel: detta är att vrida kränkthetsvapnet ur händerna på de vänsterblivna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Dessutom kan man förolämpa på så många snyggare sätt och vis. ”Syskonbarn” är en personlig favorit då det brukar ta ett tag för polletten att trilla ner. DS

   Svara
 42. Det är ju helt hopplöst. Varför har vi ingen Matteo?

  Svara
  • Hmm. I Sverige sållas de flesta nog bort redan i skolan. Institutioner och byråkratier selekterar ganska noga för konformism. Jante och ”lagom” ser till att de som är för färgstarka inte får så mycket inflytande.

   Kanske finns det enstaka ”entreprenörer” eller underhållare som kunde ha rätt personlighet.
   Det närmsta vi kan komma är kanske en blandning av Bert Karlsson och Hanif Bali?

   (Finns mycket att fundera på där, bra fråga!)

   Svara
  • Hmm igen.
   Kanske ser vi en proto-Matteo i Staffanstorps Sonesson?

   Svara
   • Sonesson (M) är karl för sin hatt. Men (M) på riksplanet arbetar i motsatt riktning som han.

    Svara
 43. robbe

   /  06/27/2019

  Svara
  • Senior

    /  06/27/2019

   ”Minskad anmälningsbenägenhet”……
   Ja, detta kan ju också vara ett sätt att frisera siffrorna för anmälda brott.

   Plötsligt är inte ”mörkertalet” så relevant längre, när man kan påvisa att antalet anmälningar minskar…..

   Svara
  • Personnummer? Vad i hela … ?

   Kan man inte säga på rinkebysvenska att man inte fått det än?

   Svara
 44. info

   /  06/27/2019

  Svara
  • Jonas

    /  06/27/2019

   ”Mitt Europa bygger inga murar” 😀

   Svara
   • Tack och lov att det var lögn!

    Om man skall vara krass låter det som om den byggs på fel sida om Turkiet …

    Svara
    • info

      /  06/27/2019

     Nej det är inte lögn, muren finns inte ännu som det står i texten ”500 mile wall that’ll be built this year on the Turkish-Syrian border”, bilden visar hur muren kan se ut när den är klar.

     https://www.omvarlden.se/Branschnytt/nyheter-2018/turkiet-stoppar-syriska-flyktingar-med-eu-pengar/
     ”Turkiet stoppar syriska flyktingar med EU-pengar
     Hundratals EU-kontrakt visar att EU finansierat köp av militär utrustning för att stoppa flyktingar som försöker fly från Syrien till Turkiet. Det visar en stor granskning som danska DanWatch gjort i samarbete med tidningen Politikken och European Investigative Collaboration.”.

     Svara
     • Jonas

       /  06/28/2019

      ”500 mile wall that’ll be built this year”

      Och den artikeln var från förra året.

  • elina

    /  06/27/2019

   Saudi Arabiens mur, det är kvalitativt bäst. Men ingen klagar på det.

   Svara
  • ”Nej, nej, det är ingen mur! Det är världens största dominobrickor! Fast någon klåpare har vridit dem nittio grader.”

   Svara
 45. MiT

   /  06/27/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/28/2019

   Inga svar från henne på två dagar, trotts att hon bjöd in sig själv i tråden och är intaggad när det berör henne?

   Svara
   • MiT

     /  06/28/2019

    Inte en reaktion. De nedlåter sig väl inte att ens reagera på nåt en ur pöbeln säger eller frågar.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  06/28/2019

     Det borde tillhört hyfs att göra så.

     Nära besläktat med idioter (ej troll) som blir uppläxade och får svar på tal, bara för att senare forsätta samma skit trotts att de bevisligen vet bättre.

     Otroligt irriterande.

     De har också en enastående förmåga att magiskt försvinna så fort de blir påkomna med att de blivit erforderligt informerade innan.

     Svara
 46. Och så hoppas vi att Kyeyune har rätt.

  ”Arketypen i Staffanstorp”
  https://axess.se/magasin/default.aspx?article=4166#.XRMSPGOeyf1
  ”De representerar om något en normalitet, en politisk vardag som nu börjar att strömma tillbaka. Den transnationella, idealdrivna och ansvarsbefriade sortens politiker som Christopher Lasch angrep på 1990-talet representerar mer än något annat ett historiskt interregnum.

  Det politiska initiativet idag tillhör med all önskvärd tydlighet de politiker som hämtar sin legitimitet nedifrån snarare än från ovan; från sin egen kommun, stad eller nation, från önskemålen hos de egna väljarna snarare än från sköna ideal, humanistiska FN-konventioner och helgade värdegrunder.”

  Svara
 47. MiT

   /  06/27/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2419961544765089/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBcbS09PuEOhzxqjsRrV0pZ0GHG2ergoMGfdCdoreJCvGAEysEWLTrDOgWa-VVk_uRQGXL6Z53ZlAV9kIHye9iNEFEzjDayo62-cF9sL_Lv_n7jo6UcSHLNTwYHkW0_7UUjAmu3USQo3JvnDSijJYD2ht74ZCUssbMf86joClOdcINxEGLTTgD5im5ThAPk-CH8GD87zYLZZ7aBfXqFdlZGtwjS_7JrmV5g7dZslOkfeHNlj7YVHTW5sYZn1CRTelQ42EYpnFxqggaZY_VQJd7FzAnf8Z7QFFuFoC4fDEeT3BK4HxhYwEJGtjWl2ZfI9JzwscT8Opf7_Qn6pvqFLS_0NknF-JHxKczQRwr5qgeGdxzsLBPbW2k&__tn__=-R*

  Svara
 48. Nu börjar det igen i USA:

  Svara
 49. MiT

   /  06/27/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/2062051944103030/?__xts__%5B0%5D=68.ARAZZQ8XK1yE7l78HdBe_-mFMkxmrZKmdqe2B27btLMQiILVEiCWQ3T43rA3inV3cJeCMhH20zljnfgtVw3BEbF5sTiFcU6u5tqQjRHwTqU2vaW7cf7iI0BevieS9hes_qvSLDuz5C6lHUx8k79oZ8B5-JxrY7xHFnLbYFzzOQBcgaKF6JeIi9K_OtycELqWpxhJZfs_h_soAe9LhdbR1UssRdtj379vJdKa5PIPlEQnylSphU1DPoGjgnY-XM–chHdB3fc-0booh_fATvZar4PDdO1-d4AeDvbkuqMMq4IOHZQ3UEbX0ZKCZS1AAMuIeNf4wip2pZ-fA4h-T9D9BO1pUb3JNLIa7QIdw&__tn__=-R*

  Svara
 50. MiT

   /  06/27/2019

  Svara
 51. Porta

   /  06/28/2019

  Det slog mig nått konstigt…. ni vet alla Porta är röd som räven!?? … i håre i alla fall å min katt rödare än så (vi kallar honom kärvänligt Stalin) och när världen går åt helvete kan ni vända er till Porta för kaffe, fläsk och ibland även toapapper och har du inte gjort något dumt står du inte i Portas svarta bok! Det som slog mig var…. vill inte båda sidor i en viss fråga samma sak men slåss desperat om ”rösterna” och makten (S är VÄRST) i övrigt så de står på samma sida men låter extremisterna som står emellan (makten) få avgörandet i ALLT! Avslutar med en sång som så ofta förr… https://www.youtube.com/watch?v=24fGUsuQ50M

  Svara
 52. Gorby

   /  06/28/2019

  Svara
  • G

    /  06/28/2019

   Hur i hela världen kan någon ens komma på tanken till något så… jag vet inte vad! Förlåt på förhand Ukraina! Och jag hoppas det är direkt ur egen ficka på våra jättemedmänskliga dyngspridare AKA feministpolitiker!?

   Svara
   • hehe

     /  06/28/2019

    @g
    Nu ska du du inte vara så negativ.
    Du får se det positiva med det hela, när Ukraina infört feministisk snöröjning så tvingas folk lära sig åka skidor för att ta sig till jobbet och vips så kan de ansöka om att få hålla ett vinter-OS.

    Svara
  • Lägg ned SIDA snarast! 👺

   Varför reagerar inte det svenska folket? 🔔

   Svara
 53. G

   /  06/28/2019

  Svara
 54. MiT

   /  06/28/2019

  Svara
  • G

    /  06/28/2019

   Kolso, 14år = ”Ung kvinna”, inte ett barn.

   – Mvh, Oberoende Public Service

   Svara
   • hehe

     /  06/28/2019

    Samma Public Service:
    Manlig migrant 45 år = ensamkommande flyktingbarn

    Svara
  • G

    /  06/28/2019

   Vänstergoda kör på som de alltid gör…

   P.S
   Loan syns även i Christers tråd, där blir hon upprörd. Tillsammans med (C) politikern Simon som är med i blogginlägget ovan ang Tino.

   Svara
   • G

     /  06/28/2019

    ”En flicka är ett mänskligt barn av kvinnligt kön. Åldern då en flicka övergår till att räknas som kvinna varierar i olika samhällen, men ligger vanligen vid artonårsåldern, vanligtvis i slutet av adolescensen.”
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Flicka

    Svara
 55. hehe

   /  06/28/2019

  Stefan Löfven kommer garanterat hålla en presskonferens idag med anledning av detta:

  Svara
 56. G

   /  06/28/2019

  ”Därför retar Nyamko Sabuni gallfeber på vänstern”
  http://katerinamagasin.se/darfor-retar-nyamko-sabuni-gallfeber-pa-vanstern/

  Svara
 57. G

   /  06/28/2019

  ”Uppgifter: Misstänkt mördad i Kil var engagerad för ensamkommande

  En äldre dam har påträffats död i en bostad i Kil och en 19-årig man misstänks ha bragt henne om livet. Enligt olika uppgifter har brottsoffret varit engagerad för så kallade ensamkommande asylinvandrare.

  På onsdagskvällen fann polisen kvinnan i 70-årsåldern död i en bostad i värmländska Kil. Inte långt från brottsplatsen påträffar polisen en man i 20-årsåldern som man frihetsberövar, och efter ett kort förhör blir han anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

  Enligt polisen kände mannen och kvinnan varandra sedan tidigare. Nya Wermlands-Tidningen rapporterar att det rör sig om en pensionerad lärarinna som ”tyckte om att brodera och var engagerad i integrationsfrågor”. Tidningen uppger även att den misstänkte är 19 år.

  Enligt Aftonbladets källor var det kvinnans elev som ringde in till polisen och sade att han hade dödat sin lärare.

  Utifrån uppgifter tillgängliga på internet framgår det att den kvinna som tros vara brottsoffret har varit politiskt aktiv i Miljöpartiet och kandiderade för partiet i ett tidigare val till kommunfullmäktige.

  Kvinnan nämns i en nyhetsartikel från i höstas om en afghan som får möjlighet att stanna i Sverige tack vare den så kallade gymnasielagen. Där framgår det att afghanen har fått bo hos kvinnan sedan ett knappt år tillbaka. Hon är glad att han och de andra ”killarna” får en ny chans att stanna i Sverige.”
  https://nyheteridag.se/uppgifter-misstankt-mordad-i-kil-var-engagerad-for-ensamkommande/

  ”Jag har dödat min lärare, sa han i larmsamtalet”, enligt Aftonbladets källor.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70xy5K/mannens-larmsamtal-till-polisen-jag-har-dodat-min-larare

  Svara
  • G

    /  06/28/2019

   ”Grannen efter misstänkta mordet i Värmland: ”Träffade henne i går”

   Offret och den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, kände varandra.

   – Men jag kan inte kommentera vilken sorts relation de hade, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

   Dödsbeskedet har tagits emot med stor sorg och förfäran bland grannarna.

   – Det är fruktansvärt. Jag träffade henne igår eftermiddag, hälsade och allt var som vanligt, säger grannen Elisabeth.

   Hon har bott granne med offret i nästan tio år, och menar att det annars är ett lugnt område.

   – Jag vaknade vid 04.30 i morse och såg att det var polis och avspärrningar här, och fick reda på vad som hänt, säger Elisabeth.

   – Då jag på förmiddagen satte mig i bilen för att åka ett ärende började jag frysa – allt kom över mig då. Det är fruktansvärt.

   Grannen Andreas Skogmo ansluter. Hans två små hundar leker i trädgården, bara några meter från polisens avspärrningsband.

   – I morse då jag vaknade såg jag polisbilar och läste på Aftonbladet vad som hade hänt. Min sambo träffade henne så sent som i går. Det här är jättetråkigt, berättar han.”
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/0ngrd2/grannen-efter-misstankta-mordet-i-varmland-traffade-henne-i-gar

   Svara
   • Kronblom

     /  06/28/2019

    Det lät som ”tolkbehov på dari” när Kling & Klang pratade om detta.

    Svara
 58. G

   /  06/28/2019

  Förtydligande: jämnårig flicka = jämnårig ung kvinna, och inget annat!

  ”15-åring våldtog flicka i lägenhet

  Han var bara 15 år när han våldtog en jämnårig flicka i en lägenhet förra hösten. Nu döms han till ungdomsvård och till att betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.”
  https://www.sydsvenskan.se/2019-06-27/15-aring-valdtog-flicka-i-lagenhet

  Låst artikel.

  Svara
 59. G

   /  06/28/2019

  Flicka Ung kvinna drogs in i bil av maskerad man – skolan varnar

  En flicka ung kvinna i 10-årsåldern på väg hem från en idrottsskola i Ekerö kommun drogs in i en bil av en maskerad man.

  Flickan Unga kvinnan lyckades dock ta sig ut.

  Det var vid 15-tiden på tisdagen som en barn ung kvinna i Ekerö kommun var på väg hem från en idrottsskola.

  I ett mejl från skolan uppmanas nu barnens föräldrar att hålla extra koll och inte låta sina barn gå ensam till och från idrottsaktiviteterna.

  – Många är förstås väldigt oroliga men samtidigt tacksamma för att de har fått tydlig information, säger ordföranden.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/70xj2o/flicka-drogs-in-i-bil-av-maskerad-man–skolan-varnar

  När man gör så här så blir det ännu mer underligt varför puckovänstern envisas med att försvara relativiseringar och förvrängningar av ords betydelse. Ang…
  https://toklandet.wordpress.com/2019/06/25/1-april-varje-dag-del-46-forskning-om-inkluderande-turism/#comment-181624

  *gå inte ensam, skulle ju vara tråkigt om något hände med din…*
  Feministlandet levererar igen.

  Svara
  • Jonas

    /  06/28/2019

   STOPP STOPP STOPP

   Jag ser tre grova fel i din fetmarkerade text.

   sina, vadå ”sina”, man kan inte äga en annan människa, PUNKT och STJÄRNSTOPP.

   barn, var vi inte överens om att de inte är barn?

   unga, hur vet du vilken ålder de här människorna definierar sig som?

   😀

   Svara
  • 1) ”Så har det alltid varit. Alla minns väl hur hemska finnar och raggare var, hö, hö.”
   2) ”Det är fortfarande mycket tryggare i Sverige än … få se nu … vid Somme, sommaren 1916!”
   Och så den nya Fichtelius-metoden:
   3) ”Hur väl belagt menar du att det här är?”

   Svara
 60. G

   /  06/28/2019

  ”Sanders: Trump är en lögnare och rasist

  – Det amerikanska folket fattar att Trump är en bluff, att Trump är en patologisk lögnare och rasist och att han ljög för det amerikanska folket under sin kampanj. Det är så vi slår Trump, vi avslöjar honom som den bedragare han är.

  Även den förre vicepresidenten gick hårt åt Trump.

  – Donald Trump har satt oss i en hemsk sits. Donald Trump tror att Wall Street byggde USA, men det var vanliga medelklassamerikaner som byggde USA, sa Joe Biden.”

  Svara
  • Det där med ”fakta” och att kalla honom ”rasist” fungerade ju rätt bra förra gången …

   Kör hårt! Feel the bern!

   (Sedan vill jag se så mycket Biden som möjligt. ”Creepy Uncle Joe” är det kusligaste jag sett från den sidan sedan Bill Clinton.)

   Svara
 1. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: