Självinsikt eller syftningsfel?

En del ledarskribenter har ju gått upp i falsett över Folkpartiets partiledarval och konspirationsteorierna har haglat.

Men vad tror ni om Jonna Sima? Har hon drabbats av självinsikt eller är det bara det gamla vanliga syftningsfelet som spökar? Tweetarna hittar ni här.

Sen var det ju div konspirationsteorier om Sabuni också.

Eskilstuna Kuriren skrev en ledare som var en enda bisarr konspirationsteori där de undrade vem som köpt partiledarposten åt Sabuni och hur mycket de betalade. Ungefär. Massor av folk som inte är folkpartister engagerade sig i konspirationsteorin. Vad det handlade om var en intern opinionsundersökning. Helle Klein, S, gapade stort över betet såklart. Hon tyckte det var ett ”häpnadsväckande avslöjande” att någon betalat en opinionsundersökning som skulle användas internt i L. Borde de inte undra varför ingen tydligen ville stå bakom Ullenhag och satsa nån liten krona på honom…?

Andreas Pettersson, riksdagskandidat för Fi, tyckte det var mycket allvarligt att SD köpt partiledarskapet i L. Vem Jakobsson är har jag ingen aning om och Uvell är väl rätt så mycket moderat vad jag vet.

Pettersson var han som blev förnärmad och kränkt när Fi visade sig vara… Fi.

Perlenberg på Expressen/GT högg direkt på konspirationsteoribetet. Inget nafsande där inte! I vilket parti man hittar Perlenberg vet jag faktiskt inte men man kanske kan kalla honom Wolodarskist efter sommarjobbet på DN för några år sedan. Efter nån månad på DN kom han ut rejält marinerad och klar. Hade inte en aning om att det kunde gå så fort.

Men vem var det som köpte den där undersökningen och genom den införde nazism, stöveltramp och 30-talet i Folkpartiet? Det var flera stycken och en av dem är Carl B Hamilton.

Konspirationsteoriernas mästare.

Men Sabuni blev vald idag trots alla konspirationsteorier och indignerade röster från folk som inte ens är folkpartister. Så kan det gå. Ungefär som när Trump blev vald 2016 trots alla massiva kampanjer mot honom här i Sverige från folk som inte ens fick rösta. Alla blev jätteförvånade över att kampanjerna i Sverige inte hjälpte.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

138 kommentarer

 1. Gigas

   /  06/28/2019

  Det var säkert Trump som låg bakom att Sabuni blev vald, eller möjligen Putin. Det kan förstås ha varit Kim Jong-un, eller Erdogan… Att hon skulle bli vald på grun av sina egna förtjänster är ju för långsökt för att man ska kunna tro på det. 😁

  Man tycker att de skulle vara glada när en rasifierad kvinna blir vald till partiledare, men en del bli aldrig nöjda.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/28/2019

   Sedan kan man å andra sidan fundera på varför hon ens är med i L för. Hennes åsikter passar extremt dåligt i partiets framtoning. Den som är så in i helvete dum att gå och rösta på L för att de tror att det kommer att leda till rimligare immigrationspolitik är inte lite dum i huvudet. Jag vill påstå att det i stort sett är helt ointressant vem som leder det där lilla mikropartiet. Hoppas de åker ut ur Riksdagen nästa val.

   Svara
 2. Lustigt att tokvänstern tror att SD vill att Sabuni ska fixa ihop folkpartiet. SD är naturligtvis mer än nöjda över att folkpartiet ligger under strecket. Det är betydligt bättre för dem om folkpartiet ryker än om det skulle bli en ny borgarallians.

  Svara
 3. G

   /  06/28/2019

  Jag hoppas att följande som Sabuni sade i sitt allra första tal efter att hon blev vald är något som en identitetspolitisk talskrivare har klämt in, och inte att hon börjat gilla det där med id.pol…

  Sabuni: ”Liberalerna är det första parti som väljer en partiledare med afrosvensk bakgrund” *applåder!*

  Och i SVT:s studio kort där efter när detta diskuterades så tyckte politikkommentator Love att det var ett smart drag att nämna detta.

  Svara
  • Rikard

    /  06/28/2019

   Hej.

   Sabuni har alltid varit id-pol som du skriver. Den enda skillnaden mellan henne och resten av Libbstickorna är att hon har ett fränare språk och en stöddigare stil (inte så svårt med tanke på vilket parti och vilket land det rör sig om…), inget annat.

   Hon är för fortsatt massinvandring, hon är för islam, hon är för könsstympning (men det skall ske i vuxen ålder – att vi västerlänningar skulle kalla en kvinna som vill ha gynoplastik där stora delar av hennes underliv skall skäras bort/sys ihop enbart som en kulturell/religiös renhetsmarkör för psykiskt störd, ja det diskuteras inte med Sabuni), hon är för religiösa skolor (ser det som en rättighet) och så vidare.

   Postade tidigare en länk till en gammal intervju med henne; av den framgår att hon är precis lika id-pol som resten av partiledningen – inga klara ställningstaganden eller raka besked, utan bara hummanden om att jo det är ju hemskt och så men man måste också visa respekt för främmande kulturers och religioners rättigheter och bla bla bla.

   Så med henne blir det bara mer av samma: enda syftet med att välja henne är att man hoppas det skall räcka för att få röster som håller en över spärren – eftersom hennes bror är en av landets mer hårdföra muslimer lär hon kunna säkra röster från en del moskéer.

   Det är en häst, sade Bull.
   Ja, av trä, sade Bill.
   Tro ja det, sade Måns.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Kyeyune: Rollen som ”rasifierad” kommer med krav
   https://www.dagenssamhalle.se/kronika/rollen-som-rasifierad-kommer-med-krav-28423
   ”Jag skulle gissa att Sabuni, likt många andra inklusive undertecknad, har ganska bra koll på att rollen som ”rasifierad” i Sverige inte är absolut, utan en roll som i slutändan är avhängig en outtalad lista krav på vad man ska tycka och hur man ska bete sig”

   Svara
  • Dessutom är det ju en ren lögn. Både Moderaterna och Feministiskt Initiativ var före Folkpartiet i den frågan. Glöm inte Reinfeldts farfars far John Hood som var cirkusdirektör och på grund av sin hudfärg visade upp sig som kannibal, och glöm heller inte Victoria Kawesa…

   Svara
 4. G

   /  06/28/2019

  Och vad gäller Ullenhags tal så lät det mer som ett väl förberett och ganska gapigt och peppande segertal än något annat. Han säger i ena sekunden att vi måste stå upp och vara snälla, toleranta… för att i andra sekunden benämna åsiktsmotståndare som främlingsfientliga, nationalister etc. Nationalister har jag inget problem med, men främlingsfientliga är knappast ur en ”snäll och tolerant” utgångspunkt, och väldigt långt från saklighet.

  Han sa också att vi måste ”stå upp mot rasismen som muslimska tjejer möter i tunnelbanan” (eller om det var spårvagnen). Det låter som att han står bakom bärandet av hijab osv, är du muslim så bär du per automatik slöja om du är kvinna, som om alternativ inte existerar, för faktum är att det är ganska svårt att se om en tjej med e.g MENA-utseende är muslim eller inte om det inte vore för just ”klädseln”. Rasism står ingen bakom, men hur ser du att en muslim är muslim om det inte vore för just klädseln, det gör man inte. Man ser e.g inte att Nalin Pekgul är muslim, man vet det endast för att hon berättat och sagt det själv. Och han glömmer alla som inte bär slöja och istället gör sitt yttersta för att smälta in i sitt nya sekulära land. Sen skulle en MENA-tjej som klär sig som majoritetsbefolkningen lika gärna kunna vare en kristen som flytt från muslimskt förtryck i något MENA-land. Men det ska vi ju inte tala om i det här landet….

  Dessutom gav han en liten känga till journalisterna, han tyckte rapporteringen om partiledarstriden varit lite för hårdvriden i medierna. Så man får går tydligen klaga på medierapporteringen, så länge du inte heter Trump, eller Bali, då kommer DN och tar dig i örat och påminner om hot mot demokratin.

  Han klankar också ner på vad han kallar ”den hårda tonen”, han tror att den skrämmer iväg folk som kanske är lite intresserade av politik och möjligen funderar på att ta klivet in helt, men när denna tonen syns i sociala medier så backar nog många och vågar inte. Speciellt på twitter. Vi måste vara mer snälla, toleranta, öppna och ta hand om varandra. Det var typ hans liberala budskap.

  Svara
  • Törnrosa

    /  06/28/2019

   Exempel på hård ton: Ullenhag = skämt. Skämt = något löjligt eller något som luktar illa. Ungefär. mvh

   Svara
 5. Ivar L

   /  06/28/2019

  Någon slags tävling i arabiska med prisutdelning i Dubai presenteras som om det vore någon slags integrationsgynnande åtgärd i Sverige genom att associera modersmålsundervisning med integration:

  ”23 arabiska kulturföreningar från runt 20 städer i Sverige deltar i läsutmaningen. Under nuvarande säsong, 2018–2019, har antalet deltagare elever växt till 500 jämfört från 120 förra gången. (…)
  – Läsning vidgar allas syn på världen. Att vara rik på språk hjälper alla att bli flexibel i tänkande. Jag tror toleransen ökar för andra människor om det är lättare att kommunicera på deras modersmål.”

  Arabiska talas av nästan 300 miljoner människor runt om i världen, jag ställer mig extremt tvekande till att kunskaper i detta världsspråk på något sätt gynnar integrationen i ett litet nordiskt land med ca 10 miljoner svensktalande. Det här handlar snarare om att öka den arabiska dominansen i Europa genom att odla arabernas egen särart utanför arabvärlden. Integrationshämmande således.

  https://www.svd.se/eleverna-vinner-miljoner–pa-att-lasa-arabiska

  Tanter i slöja på bilden naturligtvis. Dubai (vars diktator tydligen ligger bakom tävlingen) är en del av Förenade Arabemiraten som består av i varierande grad religiösa diktaturer.

  Svara
 6. G

   /  06/28/2019

  Svara
 7. G

   /  06/28/2019

  Svara
 8. MiT

   /  06/28/2019

  Svara
  • Törnrosa

    /  06/28/2019

   Precis som Jack Werner så är jag fascinerad av spökhistorier. Har t o m pratat med ett spöke på nätet.

   Andra mer tänkvärda saker på nätet är t ex en intervju med Dan Roodt som polsk TV gjort. Roodt berättar om vad som händer i Sydafrika NU och menar att en liknande process inletts i bl a Europa.

   Ryser – kalla kårar även om hopp finns. mvh

   Svara
   • Chockerande om Sveriges roll i uppbyggandet av ANC:

    ”Utan Sveriges stöd hade aldrig ANC kommit till makten”.

    Svara
    • Senior

      /  06/28/2019

     Precis så.

     Jag kan tillägga Om det inte framgår i videon att anledningen till att Nelson Mandela fängslades var att han (och ANC) var revolutionär terrorrist.

     ”Although initially committed to non-violent protest, in association with the SACP he co-founded the militant Umkhonto we Sizwe in 1961 and led a sabotage campaign against the government. He was arrested and imprisoned in 1962, and subsequently sentenced to life imprisonment for conspiring to overthrow the state following the Rivonia Trial.”

     Sverige med UD i spetsen har mycket på sitt samvete i sitt stöd till varande och blivande diktaturer.

     Mer om ANC:

     [https://sv.wikipedia.org/wiki/African_National_Congress]

     Svara
     • Senior

       /  06/28/2019

      ”ANC:s ledare Albert Lutuli tilldelades Nobels fredspris för sin icke-våldskamp 1960. Kort därefter beslöt emellertid ANC att gå in för väpnad kamp. En väpnad gren, Umkhonto we Sizwe (Nationens spjut) upprättades 1961 av bland andra Nelson Mandela. Året därpå arresterades Nelson Mandela, Walter Sisulu med flera ANC-ledare och dömdes 1964 för terrorism till livstids fängelse på Robben Island.

      Till en början inriktade man sig på attacker och sabotage mot myndigheter och strävade efter att minimera blodsutgjutelse på civila. Så småningom övergick man dock från gerillastrid till terrorism. I juni 1985 sade ANC-ledaren Oliver Tambo att gränsen mellan mjuka (civila) och hårda (militära och industriella) mål kommer att försvinna när konflikten trappas upp.[6] Mjuka mål hade då redan länge attackerats, med attentat mot varuhus, nöjescentra, restauranger med mera.[7][8][9] Man mördade också strejkbrytare och andra som betraktades som kollaboratörer, vanligen genom den så kallade halsbandsmetoden. Hundratals svarta dödades på detta sätt.[10][11] I väst hade man vid denna tid en annan bild av ANC och Winnie Mandela chockerade många när hon sade att ”med våra tändsticksaskar och halsband skall vi befria detta land.”[12] Nelson Mandela har senare medgett att man bröt mot mänskliga rättigheter.[13] ANC klassificerades som en terroristorganisation, inte bara av Sydafrikas regering utan av de flesta västeuropeiska länder.

      ANC hade baser i grannländerna Botswana, Moçambique och Swaziland. Ett utbildningsläger fanns i Tanzania där sedan 1977 sydafrikaner fick utbildning i stadskrigföring av experter från IRA, med KGB som organisatör.[14] Antalet gerillasoldater uppgick i mitten av 80-talet till mellan 8 000 och 10 000, men endast ett hundratal befann sig samtidigt i Sydafrika. Vapen fick man från Östtyskland och Sovjetunionen.[6]”

      -Glöm heller inte Winnie Mandela och hennes ”Mandela United Football Club” som mördade folk till höger och vänster.

     • ”… Nelson Mandela and his mad wife.”
      – Dougal, Father Ted

     • Senior

       /  06/30/2019

      ……och folk fattar fortfarande inte vilken planhalva Sverige spelar på……

  • Ivar L

    /  06/28/2019

   I och för sig rolig men ”couldn’t do it” är väl inte riktigt korrekt?
   ”didn’t do it” är närmare sanningen.

   Svara
   • Kronblom

     /  06/29/2019

    ”I didn’t do it, I wasn’t there
    I didn’t want it, I wouldn’t dare”

    Svara
 9. G

   /  06/28/2019

  Svara
 10. G

   /  06/28/2019

  Scrolla neråt. ”Har bott i Sverige i 8 år och pluggat/jobbat alla åren”

  Fantastiskt med invandrare som henne som verkar förstå att skattepolitiken inte direkt gynnar den som sliter i detta läge, oavsett hur hårt man sliter.

  Svara
 11. MiT

   /  06/28/2019

  Svara
  • elina

    /  06/28/2019

   Samma här. På ytterdörren står en lapp :släpp inte in okända mm och uppmaning att ringa Polisen om någon försöker ta sig in.
   Har inte alla det?

   Svara
  • Ni får gärna tumma ned, de förtjänar jag för den här plumpa kommentaren, men några kommatecken kunde skribenten ha råd att förlora.

   (Situationen som sådan är naturligtvis förj-lig.)

   Svara
  • Jag förstår inte. Är det en sjungande rånare som bilden ska symbolisera?

   LOL, ”ungdomar” dock.

   Svara
 12. G

   /  06/28/2019

  En radda gott och blandat tweets från Tawhidi…

  Svara
 13. G

   /  06/28/2019

  Svara
 14. G

   /  06/28/2019

  Så börjas det…

  Svara
 15. G

   /  06/28/2019

  Svara
  • Kan de inte bara vara ärliga med att säga att de stödjer SVaMP-regeringen och helt enkelt är oroliga för att Sabuni kommer knäcka det och januariavtalet? Mer ärligt än vad de håller på med nu med att låtsas som de bryr sig om Liberalernas framtid då alla fattar att Ullenhag skulle få det att försvinna (därav mitt stöd för Ullenhag).

   Svara
   • Rikard

     /  06/29/2019

    Hej.

    Jag synar och höjer med följande:

    Socialdemokraterna kommer att knäcka samarbetet med Liberalerna, med Sabuni som ursäkt, om de (S) lyckas kohandla med SD och m.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2019

   Hehe…
   DN: ”Trovärdighet om invandring.”

   Det betyder väl ungefär: ”Vill ha massimmigration & slapphänt lagstiftning.” och om det är det det betyder så har DN naturligtvis rätt.

   Svara
 16. Helt OT!!!

   /  06/28/2019

  Kära bloggkamrater!

  Jag lovade er i en kommentar till denna bloggpost

  https://toklandet.wordpress.com/2018/06/01/intervjun-i-aktuellt/#comment-152603,

  att ni skulle bli de första att få veta om jag blev utsatt för trakasserier eller repressalier för det jag skrev i en annan kommentar till bloggposten. Jag trodde då i min enfald, att idioterna inte skulle vara SÅ j-a dumma i huvudet att de skulle ta sig för att börja trampa på mina grundlagsskyddade rättigheter enligt Regeringsformen och Yttrandefrihetsgrundlagarna. Ngn j-a ordning får det väl ändå vara även i ett PK-samhälle.

  Men se där vad fel jag hade. Efter den kommentaren fick jag en ny chef. Och den f-n visade sig vara en riktig nobelpristagare som i samråd med vår nya HR-chef (tydligen ett utslungat utkast från personalavdelningen på Finansdepartementet; boendes i allas vårt upphöjda SAAALTSJÖ BO; dvs. den s.k. Solsidan), helt sonika bestämde sig för att hålla ett regelrätt förhör med mig ang. mina förehavanden på nätet under min fritid. Förhöret protokollfördes av min vice chef, tillika blivande verksamhetschef över hela myndigheten (svarandes endast under GD). De kallade i.o.f.s. förhöret för ett ”samtal”, men det blev tydligt att det var fråga om ett förhör, inte minst när chefen uttryckte att det var hon som ställde frågorna, inte jag (som ju naturligen hade många frågor att ställa).

  Inledningsvis ville de inte ens att jag skulle få ha mitt fackliga ombud vid min sida när de påstådda oegentligheterna (som de f.ö. kallade ”missbruk av tjänsteställning”) delgavs mig, de ville inte heller tala om för mig var och i vilken process jag befann mig eller mot vilken eller vilka regler jag brutit och därmed framkallat deras missnöje. Teoretiskt kan man nämligen tänka sig flera olika processer, en brottmålsprocess, en process ang. disciplinåtgärder eller ngt annat som framkallat arbetsgivarens missnöje (fast då brukar man inte hålla regelrätta förhör med blivande verksamhetschefen närvarande). En ren och skär Kafkaprocess med andra ord.

  Det de ville veta var om det var jag som hade skrivit kommentaren ifråga. Jag svarade naturligtvis att jag inte kommenterade detta. Varför skulle jag ha ngt annat svar i en synnerligen oschysst behandling från arbetsgivarens sida (Ekobrottsmyndigheten är det alltså fråga om).

  Det hela avlutades med att chefen delgav mig arbetsgivarens syn på det hela. Slutsatsen blev ”att samtalet (dvs. förhöret, min notering) inte ger arbetsgivaren anledning och således inte heller kommer (s.i.c.) att vidta några ytterligare åtgärder i anledning av de uppmärksammade skrivningarna”.

  Nå, jag ska inte trötta er med alla detaljer. En fråga till er bloggkommentatorer dock. Tycker ni att jag ska kräva upprättelse? Som jag tidigare skrev har jag mina försänkningar, jag är duglig jurist, är erfaren tolkare av rättsfall samt JO/JK-utlåtanden och gör bedömningen att jag har all rätt att få upprättelse. Det är emellertid en sak att ha rätt, en helt annan sak att få rätt, som min gamle processprofessor i Lund alltid tjatade om.

  Arbetsklimatet på min arbetsplats kommer naturligtvis att gå ner i avloppet, men där är det redan för min del. Inte minst sedan det nu avslöjats för alla och envar att jag kandiderade för SD vid förra valet. Ni kan inte ana vilka fega ynkryggar och PK-nissar inom rättsväsendet det existerar.

  Viktigast av allt. Jag är numera skitsur och besviken på det rättssamhälle jag en gång i tiden trodde på och gjorde allt för att stötta.

  Hälsningar
  The real Michael Pleym, åklagare hos EBM i Malmö

  Svara
  • Senior

    /  06/28/2019

   Välkommen i gänget, du är långt ifrån ensam.

   Ärlighet är en dygd heter det ju, min ärlighet har hittills kostat mig ett par anställningar, och då är jag inte ens Sverigedemokrat.

   Det enda jag yttrat är att jag är positiv till tanken att alla svenska medborgare skall ha samma rättigheter och samma skyldigheter, utan undantag.

   Samt att icke svenska medborgare är skyldiga att följa svensk lag så länge de befinner sig i landet, även om de inte har samma eller ens några rättigheter.

   Att icke medborgare har mer och utökade rättigheter än skattebetalande medborgare, tex. gratis tandvård, är en styggelse enligt mig, som endast främjar illegala syften.

   Inalles är jag därmed i f.d. Kollegors värld ett hjärtlöst privilegierat högersvin som inte förtjänar att få göra rätt för mig och betala skatt, utan skall motarbetas med alla medel så att även jag får leva på bidrag och uppleva socialismens fördelar tills jag veknar.

   -Tyvärr har jag hittills fått nytt arbete varje gång så jag med gott samvete kan fortsätta vara en borgarbracka och ett högersvin.

   Svara
  • G

    /  06/28/2019

   Tack för uppföljning! Även om det var mindre trevlig läsning. Helt sjukt. Herregud så det blivit i detta land.

   ”Det är emellertid en sak att ha rätt, en helt annan sak att få rätt…”

   Det är nog det som är det största kruxet här. :/
   Hoppas hur som helst att ingen mer skit drabbar dig oavsett om du kommer fram till att sitta still i båten eller gå vidare och försöka få upprättelse.

   Svara
  • MiT

    /  06/28/2019

   Trist läge :-/
   Speciellt som dina kommentarer inte ens varit nära någon anständighetsgräns på något vis.
   Ett tredje alternativ är väl att ev vänta tills ett BRA läge dyker upp och hugga då? I o f samma som att kräva upprättelse men…

   Svara
  • Tack för svar!

    /  06/28/2019

   Missförstå mig inte dock. Jag är inte uppgiven. Snarare revanschsugen. Hur går jag bäst vidare. Många vägar öppnar sig. Anmälan om brott (det borde jag ju själv veta bäst i.o.f.s. – tjänstefel ligger väl närmast till hands, ev. även brott mot det s.k. repressalieförbudet; se vidare i JO:s resp. JK:s ämbetsberättelser), anmälan/stämning till AD, anmälan till s.k. Arbetsmiljöombud, anmälan till JO, JK, eller annat?

   Ngn som har erfarenhet eller tips om hur bäst att gå vidare?

   Michael

   Svara
   • Senior

     /  06/28/2019

    Min ytterst begränsade erfarenhet (mestadels via hörsägen och andrahandsinformation) är att allt som anmäls via ombudsmän och annat är rena skräpet.
    -Det enda du gör är att du via dessa ”dina ombud” endast ger motståndaren tillgång till alla dina argument och bevis så han kan mörka/bemöta och förbereda sig inför en eventuell anmälan.

    -De få gånger jag haft konflikter av liknande karaktär har jag direkt hotat med civilrättslig rättegång istället, vilket alltid haft avsedd effekt då utgången inte längre är given..

    Svara
    • Tack för svar!

      /  06/28/2019

     Tack Senior.

     Jag tar dina ord till mig och utgår från att mina fiender också sitter här och läser.

     Frågan är dock vem som lurar vem. 🙂

     Michael

     Svara
    • Tack för svar!

      /  06/29/2019

     Senior,

     Jag ångrade just vad jag skrev. Det kan uppfattas som att jag hittar på. För att få till en bra story eller ngt. Så är det inte. Det jag skriver är sanning, Vartenda ord.

     Jag tror mig också veta vem jag kan lita på. För det mesta. Dig litar jag på Senior. Av ngn anledning.

     Det jag menar är att sanningen kan presenteras på olika sätt. När jag sitter i rätten försöker jag alltid beskriva saker och ting så sanningsenligt som möjligt. Det hör till min yrkesroll. När jag sitter i goda vänners lag runt ett middagsbord kan det förekomma att jag både skarvar och överdriver. Men inget osant i det. Bara ett sätt att umgås.

     Men när jag skriver så här på nätet har jag vanligtvis ett syfte, en retorik eller en röd tråd som jag vill följa. Inget osant för det. Bara framlagt på ett sätt som förhoppningsvis ska tydliggöra. Eller osäkerhetsgöra. Vem vet?

     Inget osant dock. I vart fall inte medvetet. I vart fall inte jämt och ständigt. 🙂

     Nog nu om mitt.

     Trevlig helg!
     Michael

     Svara
     • Törnrosa

       /  06/29/2019

      Tycker inte du ska ångra att du skrev. Jag är själv sanningssägare. Inte populärt men praktiskt. Behöver därmed inte belasta minnet med onödiga ränker – ”lyckades” ändå ha chefsställning under några decennier. Men det var en annan tid.

      I dag hade jag med största sannolikhet hamnat bland dissidenterna om jag varit yrkesverksam. Jag skulle definitivt inte kalla mig journalist. I mina ögon gör de inte sitt jobb.

      Kör helst anonymt eftersom jag har ett dödshot riktat mot mig.
      mvh

     • Senior

       /  06/29/2019

      ”Det jag menar är att sanningen kan presenteras på olika sätt.”

      -Det är också det jag avser, och via denna förhandsinformation som fås via dessa ”ombudsmän” kan skolan/myndigheten/whatever anpassa sitt försvar och sin beskrivning av händelseutvecklingen efter dina argument utan att för den delen ljuga rakt ut.

      Det är ju därför vi har en civilrättslig domstol för att lösa tvister. -När ord står mot ord är det precis som du skriver den mest trovärdiga argumenteringen som får bifall även om den andra egentligen har ”rätt” i sak -Vet man då redan på förhand vad/hur motståndaren lägger upp sin argumentering får man en (ganska rejäl) taktisk fördel.

      Du behöver absolut inte ångra det du skrev, dock är min personliga erfarenhet och via hörsägen att de värsta och mest samvetslösa i dylika sammanhang just är de som man inbillar sig skulle vara de första att leva upp till de lagar de stiftar; stat och kommun.

     • Senior

       /  06/30/2019

      Sent tillägg:
      Det värmer att läsa att jag inger förtroende, tack för den komplimangen!

      Och till dig och övriga som äger eller kommenterar på denna blogg, även om jag inte alltid håller med i sakfrågor, så har jag förtroende för de flesta av er (förvisso några mer än andra kanske, ingen nämnd ingen glömd), och respekterar era olika åsikter.

      Ni kan mestadels argumentera sakligt och relevant för era ståndpunkter även om vi är oense vilket ger mig en stor behållning.

      Ni likväl som jag brister ibland i vår mänskliga frustration, men i det stora hela är ni ”vettigt folk” allihop.

      Stort kudos till er alla, som någon här brukar uttrycka saken.

      -Detta är helt klart den bästa platsen på hela internet.

   • lensof

     /  06/29/2019

    I mitt fall handlade problemet om att jag var för kompetent och kanske lite för seriös för en del andra. (Läs gärna Anders Leions inlägg om stultokrati i Det Goda Samhället) och stämningen blev inte god om man så säger. Framför allt kom angreppen och motarbetningen från närmaste cheferna, stöd fick jag däremot från både högre chefer och annat håll men de kunde/ville/vågade inte ingripa.

    Detta har hänt vid två tillfällen och resultatet blev att jag gick. Utsatthet en blev för stor och jag som tror på sanning och utveckling fann att min självkänsla började svikta. Det kostade mig mycket ekonomiskt men det som störde mig mest var att de som jag trodde var vänner visade sina mest fega och låga sidor. Människor som idag har försökt förklara sitt avståndstagande och få kontakt med mig, för mig är dessa dock helt passé.

    Det märkliga var att dessa illasinnade och egoistiska småpåvar fick hålla på som de gjorde skyddade av systemet. Trots att deras agerande blev alltmer känt och en belastning för enheterna. När jag gick blev det lite av skandal för de behövde egentligen både min kompetens och min person på de uppgifter jag hade. Dessutom blev det ju svårare att ljuga bort det hela med ett så öppet val som jag gjorde.

    Jag följde mitt inre och jag har aldrig ångrat mig trots allt mina val kostat mig. Lojaliteten mot sig själv är nog det värdefullaste vi kan ge oss i situationer som dessa.

    PS. Du skriver ofta intressant och givande. Med all din erfarenhet så skulle detta kanske kunna vara ett sidospår…

    Svara
  • Allison

    /  06/28/2019

   Tack för informationen! Något förbryllar mig: letade alltså arbetsgivaren upp din kommentar på toklandet för att anmärka på den, eller fanns det fler kommentarer på andra ställen? Alltså, läser någon på åklagarmyndigheten toklandet regelbundet för att hitta dissidenter, eller hur hittades kommentarerna? (Antar att du inte fick något svar på den frågan, men hade varit intressant att veta) Vänligen, Alias.

   Svara
   • Tack för svar!

     /  06/28/2019

    Enligt min chef, som höll i förhöret, lämnades informationen av en ”enskild anonym privatperson” (hur man nu kan veta att personen ifråga var både enskild och privat, men likväl anonym). Därefter gjorde man, återigen enligt min chef, en ”kontroll” som visade på två skrivningar som ansågs ”problematiska” och som, som det uttrycks i protokollet från det s.k. samtalet, var sådant hon inte ville se på nätet. I sammanhanget nämndes ”missbruk av tjänsteställning”).

    Vem som gjorde denna kontroll, på vems initiativ, av vem/vilka samt hur den gick till i detalj håller f.n. mitt ombud på att undersöka (= kostar pengar).

    Jag har dock hört ryktas om att man åtminstone från EBM regelbundet skannar av vad vi i personalen skriver på nätet. Ett rykte som jag dock ännu inte kan bekräfta.

    Eljest kan jag tänka mig att ”enskild anonym privatperson” är synonym till den s.k. Näthatsgranskaren som nämndes i inlägget på den andra bloggen (ej här på Toklandet).

    Det ska därvid noteras att det s.k. meddelarskyddet inte omfattar personer som falskeligen tillvitar andra brott.

    Forts följer.

    Michael

    Svara
  • Rikard

    /  06/29/2019

   Hej.

   Trist men nog var det väl väntat? Spikar som sticker upp hamras ju ner, som bekant.

   Nu har ju du garanterat bättre koll på det juridiska än jag, men kanske Centrum för Rättvisa skulle vara intresserade? Regimtrogna media kommer ju garanterat inte vara det, så vida de inte kan få till en rubrik och ingress i stil med ”Rasistisk åklagare avskedas – Löfvens kommentar: ‘Vi måste titta noga på det här, vi kan inte ha åklagare som agerar utifrån politisk tillhörighet, det är oacceptabelt.'”

   Jag tror såhär: nu är du i siktet, och din chef väntar nu bara efter rätt ursäkt för att torpedera dig – du är ju värd mycket dels som statuerat avskräckande exempel, dels som trofé för vidare karriär som partigängare. Det är som med mobbare: de slutar aldrig självmant. Bättre förekomma än förekommas.

   Som jag ser det kan följande ske:

   -Du blir utköpt, och svartlistad via djungeltrumman.
   -Du blir uppsagd på vaga grunder, och tvingas ge dig eller ta strid via de olika politiska domstolar för dylikt som finns – Arbetsdomstolen är väl det troligaste.
   -Du blir omplacerad till glesbygd, med uppsägning som alternativ.
   -Du erbjuds annan tjänst där du är ur vägen fram till pensionen (beror på ålder och på hur man bedömer risken för motangrepp och skandal).

   Att du skulle bli lämnad ifred att utöva ditt yrke och dina medborgerliga friheter, rättigheter och privilegier är helt enkelt, i min erfarenhet, inte ett alternativ. Din chef, som är kvinna gissar jag, skulle helt förlora ansiktet om hon släppte dig eller backade. Dessutom är det för din chef garanterat inte en professionell bedömning utan en rent personlig. Utifrån din beskrivning ser hon i dig en fiende, detta då du gick till motangrepp (du ifrågasatte din chef och argumenterade för din sak; detta är trots och det tål dylika personer inte).

   Så mitt råd är att förbereda dig inför nästa attack: troligen har din chef eller någon på hennes uppdrag sökt och sammanställt andra bloggkommentarer du gjort för att hitta valda meningar som kan lyftas fram som tecken på fel värdegrund, så var beredd på det. Att be bloggägare radera dina kommentarer kommer att ses som tecken på att än värre skuld föreligger: tänk på det som ett rättsfall där nämndemän, domare, och bägge ombuden alla samarbetar för att få den åtalade fälld trots att inga bevis existerar. Du vet att den systemet vill sätta dit blir ditsatt, så var beredd, och planera egna motangrepp – kom ihåg att det är mobbare vi talar om, och sådana vet du hur man hanterar. Håll planerna så hemliga du kan, och släpp alla tankar på rent spel, god ton, eller rättvisa och rättvis prövning. Du har ställts i samma läge som många andra: systemet ser dig som fiende, och då gäller inte de normala reglerna, rättigheterna eller något annat.

   Har för fem år sedan – tiden går fort – suttit i snarlikt samtal, men det var då inget som sagts på nätet utan i levande livet. Fackligt ombud kunde jag glömma – fackombudet satt tillsammans med arbetsgivaren på andra sidan bordet. Så är det inom skola och kommun sedan gammalt nämligen: arbetsgivare och fack håller ihop mot personalen. Det rörde sig om att en elev som störde undervisningen med en plåtbit som eleven bankade och skrapade i bänken med av mig blivit fråntagen denna och att eleven och även klassen vid samma tillfälle fått sig en verbal uppsträckning med kaserngårdsröst enär de gladde sig åt att ha ‘knäckt en vikarie’ – igen.

   Eleverna (läs en eller två) ”upplevde sig kränkta och hotade” för att ”jag skapat en otrygg miljö”. Med mera kärringdravel – av de äldre kvinnorna och samtliga män fick jag enbart stöd, men av kärringarna mellan tjugofem och femtio sågs jag som galt i moskén. Inga invandrarelever klagade: bara svenska små snorungar med borgararschlen till föräldrar. Lilla gullefjutt har en eller annan diagnos och då får man inte ställa krav på normalt beteende och aevle baevle sludder og vrövl.

   Så omplacering och sedermera uppsägning: ”Vi känner att du inte riktigt trivs med din nya befattning, så vi har kommit fram till att det är bäst för alla om du slutar.” Äkta kärringsnack.

   Tack & hej, svenska skolan, och hej igen lager, logistik, skog, truckar, städjobb, kassabiträde eller vad man nu hittar denna månaden. Det kan vara din framtid, Michael – de kommer att försöka knäcka dig psykiskt. Var beredd på det, för kan de driva dig till depression, ångest och PTSD orsakad av konstant stress (inte jobbstress, utan psykologisk sådan) så har de vunnit: alla dina kollegor i landet kommer att få höra snacket, och sagan kommer att bli en fabel om att ”så går det för såna typer, det var ju bra att vi blev av med honom innan han bröt ihop på jobbet och ställde till med något” och annat i samma stil.

   Kom ihåg: det är mobbare du har mot dig. Tänk skolgård.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Tack för svar!

     /  06/29/2019

    Tack Rikard!

    Tack för ditt väldigt personliga svar. Hade jag haft dig framför mig hade jag f-n ta mig kramat om dig, trots den bögofob jag är (i andras ögon).

    Ja, det är mobbare. Ja, jag tänker skolgård. Faktum är att jag blev väldigt mobbad i 11-års åldern när min mamma och jag flyttade ner till Malmö från Stockholm. I Stockholm var jag etablerad och en i gänget. När jag kom till Malmö blev jag en hackkyckling, endast omtyckt av tjejerna som tyckte jag var söt och hade en gullig dialekt. Men mot sjätte-klassarna fick jag slåss varje rast. För att jag pratade stockholmska, för att mina ögon ansågs som japanska (blåa är de dock men det gjorde ingen skillnad för mobbarynkryggarna). Jag tvingades leva med att vara i slagsmål varje rast. Ända tills de fattade att de inte kunde slå ner mig, utan själva fick stryk då och då. Då började de lämna mig ifred.

    Detta lärde mig ngt. Det satte djupa spår i min själ och lärde mig att aldrig lita på ngn annan. Det skaffade mig också ett rättspatos som jag som jurist levt på ända fram till nu. Nu anses jag som en äldre, vit man som inget har att tillföra utan bara är obekväm och helst ska bort.

    Nåväl säger jag. Jag vill också bort för detta skitsamhälle ger jag fullständigt tusan i. Men då får det f-n ta mig bli på mina villkor. Annars kan det va.

    Hälsningar

    Michael

    Svara
   • Tack för svar!

     /  06/29/2019

    ”Så mitt råd är att förbereda dig inför nästa attack: troligen har din chef eller någon på hennes uppdrag sökt och sammanställt andra bloggkommentarer du gjort för att hitta valda meningar som kan lyftas fram som tecken på fel värdegrund, så var beredd på det.”

    Yepp. Så är det.

    Jag är beredd. Men samtidigt extremt komfortabel med att hon inte kommer att kunna hitta ngt.

    Jag har redan nu misstankar om att hon låtit undersöka min jobbardator. Hon hoppades väl att hon skulle hitta barnpornografi på den. Men det sket sig! 🙂

    Om hon nu inte ska försöka förfalska bevis förstås. Men då är hon extremt illa ute.

    Fast nu börjar vi närma oss detaljer som jag inte bör ge henne tillkänna förrän jag vet att jag kan dra nytta av dem. Jag måste därför vara lite hemlighetsfull med just denna sak ett tag framåt.

    Hälsningar
    Michael

    Svara
    • Rikard

      /  06/29/2019

     Hej.

     ”Hindra aldrig din motståndare när han är på väg att begå misstag”. Den gamle kinesen Sun Tzu (eller hur det nu transkriberas) visste vad han talade om.

     Håll det hemligt. Jag vet själv att när man är där du är nu, brinner en rättfärdighetens vårdkase i bröstet vars eld man vill svedja bort dessa ondskans blommor som förkväver allt – vakta denna eld som man vaktar en mila. Den skall hållas pyrande, snikeldad, utan att den slocknar eller flammar opp – då blir det bra kol som håller värmen oppe och räcker länge.

     Anledningen till det poetiska språket är för att jag (förr) jobbar med just idéer och ”hur man tänker på hur man tänker när man tänker på hur man tänker” (liggande åtta på den).

     Idéer är inte brottsliga än, men konkreta råd och uppmaningar kan tas som intäkt för det mesta. Alltså: poesi och blomsterspråk mot vilket censorer stått sig slätt sedan Aeneas dagar. Din skråbroder av ålder, Cicero, använde just ord och inspiration då det på hans tid sällan var bevisning som fällde avgörandet utan karaktär, virtus (en oöversättbar romersk personlighetsegenskap) och andras vittnesmål om detta. Där finns troligen inspiration.

     En annan sak: för en normal människa blir sagda saker sannare ju fler som säger sammalunda; få om några går till källan (av flera skäl). Med den kunskapen kan man planera om man söker påverka.

     En tredje: ingen armé anfaller ett skott i taget. Sök inspiration i begrepp som ”kombinerade vapenslag och taktiker”, ”den brända jorden”, och ”låt mina motståndare slåss sinsemellan”.

     Håll ut – de räknar med att du skall ge upp frivilligt.

     Länkar en amerikansk artikel med råd, plus ett citat som lockvara:

     ”This survival guide is intended for the use of the individual who finds himself under attack by Social Justice Warriors for standing up against them and their ever-mutating Narrative. It may be freely distributed so long as it is correctly credited to by Vox Day.

     The eight stages of the SJW attack sequence are as follows:
     1. Locate or Create a Violation of the Narrative.
     2. Point and Shriek.
     3. Isolate and Swarm.
     4. Reject and Transform.
     5. Press for Surrender.
     6. Appeal to Amenable Authority.
     7. Show Trial.
     8. Victory Parade.”

     Inte-en-länk-utan-en-postmodern dikt-i-länkformat (av skatteskäl):

     [https://www.lewrockwell.com/2016/08/vox-day/sjw-attack-survival-guide/]

     Vet inte om journalisten och författaren Dag Öhrlund skulle vara intresserad – han är en imponerande integritetsstark man, så det här kan vara i hans smak, men det är ren spekulation. Bloggar på [ohrlund.se].

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Ofrivillig svenska

      /  06/29/2019

     Hej, nedanstående avsett som kommentar till Michaels flera inlägg:
     Först och främst: kämpa emot ! Samt att det är alltid intressant att läsa dina kommentarer, roligt att du är tillbaka trots omständigheterna ! I ett försök att följa oefterhärmeliga ”Rikard” vill jag även varna om att du bör förbereda dig på inblandning av den s.k. företagshälsovården (eller vad dess motsvarighet inom myndigheter kallas). De skyr inga medel och när mer eller mindre ohederliga / karriärsugna / etc. läkare väl kopplats in står sig juridiken – för att inte tala om sanningen (!) – slätt enligt min erfarenhet. Jag önskar dig lycka till !

     Svara
   • Senior

     /  06/29/2019

    Klockrent!

    Precis allt stämmer in på de tillfällen jag bytt arbete.

    Det är en lättnad att se att jag inte är ensam. -Ibland kan jag få för mig att det är jag som varit problemet, så att säga, även om jag tidigare rannsakat mig och mitt eget beteende och kommit fram till att mitt samvete är rent.

    Svara
    • Kronblom

      /  06/29/2019

     Tja, ”välkommen till klubben” kan man kanske säga. Jag har kört ”egen låda” i mer än halva livet så man har blivit härdad av allt skit. Värst är aktivister i offentlig tjänst.

     Svara
  • Tack alla för er support!

    /  06/29/2019

   Vill bara med denna kommentar uttrycka min tacksamhet till alla er som med era vänliga kommentarer ger mig ert stöd. Mkt uppskattat. Jag tänker nu ligga lågt en stund med fortsatta kommentarer, på uppmaning av mitt juridiska ombud (som synes dela Seniors och Rikards rekommendationer), tills jag börjar känna fastare mark under fötterna. Men eftersom det var på denna blogg ärendet påbörjades, känns det naturligt att det också är på denna blogg det avslutas.

   Så M.I.T. (tack också för ditt stöd naturligtvis) för allt smör i Småland, fortsätt med ditt bloggande är du bussig och snäll!

   🙂

   Ha det bra så länge alla ni som dagligen läser här p.g.a. er oro för den nuvarande samhällsutvecklingen.

   Hälsningar
   Michael

   Svara
  • betterwisser

    /  06/29/2019

   @Michael
   Hej!
   Om jag råkat ut för liknande förhör så hade nog jag först frågat varför de tror att det är jag som skrivit kommentarerna och vilka bevis de har för att det verkligen är så.
   Vem som helst kan skriva kommentarer i vilket namn som helst och utge sig för att ha viket yrke som helst.
   Innan de kan kan lägga fram bevisen, så finns det ingen anledning att diskutera innehållet i kommentarerna.
   Inte ens en IP-adress bevisar att det är du som suttit bakom tangentbordet, det kan vara någon närstående till dig som använt din dator eller din internetuppkoppling.
   Kan de verkligen lägga fram bevis för att det är du som skrivit kommentarerna, så är det de som är brottslingarna för vem som helst kan inte begära fram din IP-adress.
   Bevisbördan ligger hos dem.

   Svara
 17. G

   /  06/28/2019

  Svara
 18. G

   /  06/28/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2019

   ”Men jag har ofta saknat ett socialliberalt parti i svensk politik, i stil med danska Radikale Venstre, som nyligen vann storseger i Folketingsvalet tack vare sin humana invandringspolitik.”

   Som om Radikale Venstre skulle vara mer immigrationspositiva än vad L med Nyamko kan tänkas bli. Garhon är inte direkt en stor tänkare. Om L skulle bli som danskarna när det gäller immigrationspolitiken så skulle de i princip kallas för nazister här i landet som tror sig vara lagom.

   Svara
   • Det som också hände i Folketingsvalet var att Dansk Folkeparti splittrades genom interna stridigheter. 2015 fick de 21%, nu sist var de nere under 9%.

    Stram Kurs och Nye Borgerlige fick tillsammans 4.2%. (Skulle gissa att dessa väljare var DF förra gången?)
    Radikale Venstres gick from 4.6% 2015 till 8.6% i år.
    Så det var lika stor framgång sammanlagt för synnerligen invandringskritiska partier som för de ”goda”.

    Konservative blev också fördubblat.
    Venstre – ungefär våra moderater? – gick upp med 4% de med. (Läser i Wikipedia att partiet när det skapades 1870 verkligen låg långt till vänster i Folktinget! Vänstervridningen fortsätter och är konstant med rösträttens utökande.)
    Socialdemokratiet fick färre röster procentuellt sett, men vann ändå ett mandat till.

    Så jag vet inte om man summa summarum kan tala om odelad framgång för de immigrationspositiva.

    Svara
 19. G

   /  06/28/2019

  Svara
  • G

    /  06/28/2019

   Svara
   • Ivar L

     /  06/29/2019

    Inte för jag stödjer L men naturligtvis kommer en del väljare byta från L till ett annat parti men samtidigt kommer väljare från andra partier byta till L. M & inte minst KD måste passa sig.

    Svara
    • Viktigt att komma ihåg att många som valde L i valet 2018 hade M som andrahandsalternativ – rimligtvis så lämnade en hel del av dessa L för M (och KD) under JÖK-röran. Med tanke på att de med nöd och näppe klarade sig i EU-valet, vilket i högsta grad är ett mobiliseringsval, så var det ett tydligt tecken på att många som röstat L antagligen dunstat och hade det varit riksdagsval så var risken överhängande att de skulle åkt ut.

     Hippa livsstilsliberaler kommer liksom rösta på C, så där har de inte mycket att hämta. Att tillsätta en partiledare som låter som Bamse hade sannolikt gjort att de rykt. Sabuni, även om jag tvivlar på hennes egentliga åsikter, är åtminstone en frisk fläkt för dom och antagligen den som av valet de presenterades med är mest lämpad att dra L från att hamna under 4%.

     Men som sagt, jag HOPPADES på Ullenhag personligen!

     Svara
 20. G

   /  06/28/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2019

   Fast poängen var ju att vänstern tycker ”ekobrott” i form av giriga friskolekoncerner och vårdföretag är riktigt hemskt men är tysta när det handlar om en immigrant som är girig. Samma sak med slöja, blir någon kallad påskärring blir det stor utryckning, blir flickor tvingade att bära slöja eller sitta separat i bussen håller man tyst.

   Sedan kan man ju alltid fundera på om ”påskkärring” är värre än ”gubbslem” och liknande, men men…

   Svara
 21. G

   /  06/28/2019

  Svara
  • Senior

    /  06/28/2019

   Jorå, oavsett Ullenhag eller Sabuni får man fortsatt sjuklöver. Några procent hit eller dit spelar inte så stor roll så länge man håller sig över 4% spärren.

   -Sedan kan man både DÖ, LJUG och en massa andra innovativa påfund för att underminera de demokratiska principerna och garantera fortsatt sjuklöver-demokratur.

   Svara
 22. G

   /  06/28/2019

  Svara
 23. MiT

   /  06/28/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156551384173231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
 24. G

   /  06/28/2019

  Nilsson: ”Östersund/Piteå – Politisk redaktör på Piteå-Tidningen – Socialdemokratins Lady Gaga”

  Tror inte det är fler än socialdemokrater som tror på socialdemokratin….

  Svara
 25. G

   /  06/28/2019

  ”Hur mycket asylvåld tål Sverige?

  Enligt uppgift lät mannen samlad och lugn när han ringde 112. Han sa, “Jag har dödat min lärare”. Offret är en 69-årig dam i värmländska Kil, som enagagerat sig för de ensamkommande bland annat genom föreningen Integration Värmland (som tidigare hette Yalla, Värmland), där hon var en av ledamöterna. För en tid sedan var hon aktiv för att “stoppa en deportation” till Afghanistan. Damen hade den ensamkommande mannen, nu misstänkt mördare, boende hos sig i sitt radhus. Han hade nyligen fått avslag på sin asylansökan. Det är svårt att hålla ifrån sig tankarna om asylvåld och asylmord som de senaste åren skakat Sverige. Ansvaret ligger givetvis hos politikerna, som genom tanklösa beslut låter potentiella mördare, narkotikamissbrukare och våldsmän härja fritt i det svenska samhället, samtidigt som man slösar enorma summor av våra skattemedel på dessa individer, något som nu leder till att ett stort antal kommuner går med miljonförluster. Hur mycket asylslöseri, asylvåld, sexuella övergrepp, droginförsel och annat lidande tål det tidigare välfungerande landet Sverige?”
  http://katerinamagasin.se/hur-mycket-asylvald-tal-sverige/

  Svara
  • Gorby

    /  06/28/2019

   Intressant analys av Katerina gällande Nyamko Sabunis bakgrund mm…

   ”Det finns anledning att fråga sig vem Nyamko Sabuni, eventuellt blivande partiledare för Liberalerna, egentligen är. Nu avslöjas att hon har bolag tillsammans med sin bror Kitimbwa Sabuni (brodern står dock registrerad under annat namn), samtidigt som syskonen Sabuni påstås stå långt från varandra ideologiskt. Ändå låtsas Nyamko Sabuni som om hon ingenting vet om Muslimska människorättskommittén (MMRK), en organisation som haft (och kanske fortfarande har) samröre med terrorister. Som eventuell partiledare för L måste dock Sabuni ta avstånd från den politiska extremism hennes bror stöttar.”

   ”Kitimbwa/Etembwa Sabunis hustru Fatima Doubakil är aktiv i MMRK, och är en av dem som stämt den socialdemokratiska politikern Ann-Sofie “Soffan” Hermansson på skadestånd för att de hävdar att Hermansson “kränkt dem på grund av deras tro”. (Att en åklagare ens väckt åtal är häpnadsväckande och reser frågan huruvida Sverige redan fått hädelselagar, då det borde vara självklart att vem som helst ska kunna “kränka” vilken tro som helst utan att detta blir en rättssak). Upptakten är Hermanssons kamp mot våldsbejakande extremism, vilket inte är så ologiskt med tanke på att Doubakil tidigare de facto har haft samröre med terrorister. Doubakil och hennes gelikar menar att svenska terrorlagar är islamofobiska och rasistiska.”

   http://katerinamagasin.se/nyamko-sabuni-svavande-installning-till-islamism-rimmar-illa-med-ambitionerna-att-bli-partiledare/

   Svara
   • Ivar L

     /  06/29/2019

    Mycket intressant, nu kan ju förvisso syskon ha oerhört olika politiska och religiösa åsikter, men har de bolag ihop blir ju frågan en annan.

    I Burundi är man väl normalt kristna så det är ju intressant att brodern är gift med en muslimsk extremist. Såvida inte Sabunis kommer från den minoritet om 2,5% som finns i landet.

    En hel del frgetecken här. Med tanke på MSM:s olust inför Nyamko kanske de för en gångs skull nystar i detta?

    Svara
 26. G

   /  06/28/2019

  ”Löfven ”ser fram emot” samarbete med danska invandringskritiker

  Vad menas då med restriktiv politik? Som exempel kan tas antalet beviljade uppehållstillstånd för asyl under januari-maj 2018. Danmark beviljade 581 stycken. Sverige beviljade 20 gånger fler, över 10.000.”
  https://www.friatider.se/l-fven-ser-fram-emot-samarbete-med-danska-invandringskritiker

  facebook.com/stefanlofven/photos/a.649223008451930/3090750187632521/

  Svara
 27. No globohomo

   /  06/28/2019

  Urrk! Helle Klein. Om hon ändå slutade lajva kristen, präst & svensk och istället åkte hem till sitt vidriga hemland (Madagaskar). Då vore lite av den naturliga ordningen tillbaka.
  No globohomo madame Klein!

  Svara
 28. G

   /  06/28/2019

  ”Syrian man accused of gang raping teenager outside a German nightclub with 10 friends claims the victim, 18, ‘demanded’ sex

  Eleven men, most from Syria, are accused of gang raping a teenager in Freiburg.
  The 18-year-old was allegedly attacked after her drink was spiked at techno rave.
  She was allegedly repeatedly assaulted outside after being dragged into bushes.
  Lawyers for group’s ‘ringleader’ Majd H claim she ‘demanded’ sex with the men.”
  https://www.jihadwatch.org/2019/06/germany-muslim-migrant-who-raped-teen-girl-with-10-friends-claims-she-demanded-sex
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7188103/Syrian-man-accused-gang-raping-teenager-outside-German-nightclub-claims-demanded-sex.html

  Svara
 29. G

   /  06/28/2019

  Svara
 30. MiT

   /  06/28/2019

  Svara
 31. G

   /  06/28/2019

  I Magnus egen tråd så svarar, försvarar och förklarar han till så gott som varenda jäkel som ställer en fråga eller undrar. Mycket bra. Heh, det är något som Malin Lernfeldt borde ta fatt på med tanke på hennes ”sound of silence” efter att hon undrat varför twittrare delar Tinos FB-inlägg hela tiden.

  Svara
 32. MiT

   /  06/28/2019

  Svara
  • Som sagt var, vi känner till
   * Spermie
   * Äggcell
   Hur många ”mellanformer” existerar mellan dessa ”extrempunkter”?

   Svara
   • Ivar L

     /  06/29/2019

    Det fascinerande är ju att det även gäller växtriket. Det är väl egentligen bara bakterier och arkéer som är könlösa på riktigt (vissa svampar också kanske?) vilket betyder att en bedövande majoritet av det synliga växt och djurlivet på jorden är tvåkönat.

    Mellanformer i betydelsen både och, varken eller finns naturligtvis (de flesta växter är både och, könen är istället separerade inom den enskilda plantan) men allt är variationer på grundmönstret ”hane” ”hona” och i djurriket är det i de flesta fall separerat på individ på ett biologiskt otvetydigt sätt. Att låtsas som att människor kan ha mer än två kön är ovetenskapligt nonsens.

    Svara
 33. MiT

   /  06/28/2019

  *https://www.facebook.com/marlene.stenman/posts/10216616836671442*

  Svara
 34. MiT

   /  06/29/2019

  fb…

  *https://www.facebook.com/chriss.gustavsson/posts/2400380663571555*

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2019

   Är det någon som fattar detta. Att betala för att göra en undersökning är väl inte att muta till sig röster?

   Svara
   • Senior

     /  06/29/2019

    *Det torde vara den förhatliga populismen!

    Att undersöka vad folk vill ha och rätta sig därefter, hu så hemskt.

    -Rena rama mutor!

    *standard vänsterretorik.
    Dylika undersökningar lämpar sig endast i demokratier där folket styr politiken, inte i Sverige där politikerna styr folket.

    Svara
  • Kyeyune för ett år sedan om konspirationsteorier.

   Konspirationsteorierna – Sverige befinner sig i en ideologisk kris
   https://ledarsidorna.se/2018/08/konspirationsteorierna-sverige-befinner-sig-i-en-ideologisk-kris/
   ”[…] det har alltid funnits en politisk marginal bestående av kufar, nördar, och politisk hyperaktiva där hemsnickrande av olika stora teorier om varför saker ”egentligen” händer varit populärt.
   […]
   När ett system för att förstå eller förklara världen krockar med händelser som systemet inte har plats för eller kan anpassas till blir resultatet det som vi i folkmun kallar för en ideologisk kris.
   […]
   Det andra alternativet man kan välja i en ideologisk krissituation, ett läge där verkligheten inte spelar med, är att frånsäga sig verkligheten.”

   Svara
 35. MiT

   /  06/29/2019

  *https://www.facebook.com/aftonbladet/posts/2715983731745145*

  Svara
  • Ivar L

    /  06/29/2019

   Det är väl precis av detta skäl det inte är tillåtet att ta sig över gränser utan tillstånd.

   Svara
 36. Kloka ord från KOA

   /  06/29/2019

  Eftersom jag nu ändå är igång på denna blogg igen vill jag uppmärksamma er på följande, enligt mitt tycke, väldigt kloka ord från bloggen Invandring och Mörkläggning.

  ”I sin ambition att ta hand om och vara förstående – en god ambition! – har svenska politiker skapat en särskild sorts varelse: den mer eller mindre oförmögne nykomlingen. Fortfarande kan man höra folk tala om ”våra invandrare” som om de vore husdjur eller fåglar man matade i parken. Godhetsperspektivet genomsyrar integrationspolitiken och skänker tillfredsställelse till dem som hjälper och vill vara goda medmänniskor. Efter solidaritetens död har vi fått en inflatorisk godhet, med fäste i en medelklass, som aldrig riktigt behöver ta konsekvenserna av sin moraliserande syn på dem med mindre goda erfarenheter och därmed mindre goda åsikter. Den strukturella välviljan dominerar.”

  https://morklaggning.wordpress.com/2019/06/28/jonas-widgren-mangkulturens-sverige-ii/#more-18751

  Hälsningar

  Michael

  Svara
 37. Frida Gustavlin

   /  06/29/2019

  Det där hemska mordet i Kil, där det verkar som att en ung Afghan/Iran tagit ihjäl sin matmor verkar inte ha varit någo riktig nyhet.

  Att en kvinna som varit extra profilerad i biståndsgruppen ”jag är här” blir ihjälslagen av den hjälpsökande migrant som hon tagit under sina vingar på en pytteliten småort som redan präglats av flera nationellt uppmärksammade etniskt profilerade våldsdåd är ju faktiskt inte någon nyhet.

  Skönt, jag trodde nämligen det. Men eftersom DN ännu inte rapporterat om saken (jag lovar att jag försökt hitta men misslyckats), så drar jag slutsatsen att denna nyhet är allt för trivial för att köra upp i ansiktet på oss upplysta storstadssmåborgare.

  Rymdkram / Frida

  Ps. Hoppas ändå att DN snart skriver en artikel om att mordet, som inte är något att rapportera om, blivit ett hemskt verktyg för rasisterna.

  Sök själv om ni är nyfikna: site:dn.se mord kil

  Svara
  • En sak som jag har noterat är hur många nu verkar använda ordet dödad istället för mördad. Visst, det kan vara så att de inte vill spekulera men å andra sidan så skulle det inte vara ett exempel på Orwellskt nyspråk – mord/mördad låter så trist trots allt…

   Svara
   • Jans

     /  06/29/2019

    Undrar om hon dog av ”skador på halsen”? Eller om hon fick ”ett sår i kroppspulsådern” eller någon annan eufemism.

    Svara
 38. Ramberg om att SD är demokratiskt valda: ”Det var ju Hitler också”
  https://nyheteridag.se/ramberg-om-att-sd-ar-demokratiskt-valda-det-var-ju-hitler-ocksa/
  ”Man kan inte gömma sig bakom att de är demokratiskt valda, javisst, men det var ju Hitler också i någon mening. Det vi måste göra är att värna om alla säkerhetsskydd som finns för att upprätthålla en demokratisk rättsstat, säger Ramberg.”

  Hmm. Vi tar det bit för bit. Referens till Moldbug som vanligt.
  1)
  Först ”Hitler var demokratiskt vald.”

  https://www.unqualified-reservations.org/2008/05/ol3-jacobite-history-of-world/
  ”Nazism, and fascism in general, was a reactionary movement. It was also the product of a very unusual set of circumstances in history. The fascisms emerged in countries in which the top level of the political system had been turned over to liberals, but many remnants of the ancien régime still existed—notably in the security forces and judiciary system
  […]
  But the system still had a crude mechanism by which it could be brutally yanked back: street violence. Hitler and Mussolini came to power partly by good old democratic politics, and partly by using their thugs to intimidate their political opponents. This would not have been possible without a security system which tolerated this sort of behavior. When the SA had street fights with the Communists, the SA men tended to get off and the Communists get long jail sentences.”

  2)
  Ramberg:
  ”Det vi måste göra är att värna om alla säkerhetsskydd som finns för att upprätthålla en demokratisk rättsstat”

  Moldbug, fortsatt från ovanstående:
  ”Note how much effort post-1945 governments invest in making sure this particular horse does not escape from this particular barn. There is zero official tolerance for right-wing political violence in any Western country today. (There is a good bit of tolerance for left-wing violence, notably the European antifas, who are the real heirs of Ernst Röhm.) Classical fascism simply does not work without a hefty supply of judges who are willing to “let boys be boys.”

  The Western judicial systems today cannot be described as reactionary in any way, shape or form. Thus, if you are a progressive, you can cross fascism—at least, good old 1930s-style fascism—off your list of worries. And if you are a reactionary, you can cross it off your list of tricks to try. Considering the results of the 1930s, I have to regard this as a good thing.”

  Summering:
  1) 1933 var den tyska staten fortfarande mycket konservativ på de lägre nivåer som gjorde rättstatens ”grovjobb” – arrest och lagförande. (Man kan läsa annorstädes om hur Preussiskt militaristiskt det var fram till första världskriget – det spelade inte så mycket roll om man var professor, minister eller stenrik, hade man inte en militär titel fick man inte gå på de finaste festerna.)
  2) Efter 1945 – när Östtyskland blev sovjetiskt och Västtyskland bröts ned och återskapades från grunden – har man i väst varit mycket noga med att inte acceptera fascistisk våld. Våld från vänster går bra.

  Man kan med fog säga att ”det ser inte ut som 1930-talet”. Det vore faktiskt bra om vi hade ” alla säkerhetsskydd […] för att upprätthålla en demokratisk rättsstat”, men det har vi inte.

  Det är alltså ordföranden för Advokatsamfundet som inte förstått detta.

  Svara
  • Exempel på godkänt vänstervåld (USA) via Ganmans senaste. Rekommenderar absolut ingen att se filmerna! Trevligare för oss blödiga att läsa det istället.

   ”Rob Shimshock: Antifa Bike Lock Prof Not Going To Prison”
   *https://www.youtube.com/watch?v=bmSjIOHvdlY*

   Handlar om professor Eric Clanton som 2017 slog flera personer i huvudet med ett tungt cykellås. Villkorlig dom.

   https://everipedia.org/wiki/lang_en/eric-clanton/

   Svara
 39. Nils Hult

   /  06/29/2019

  I närtid har de sk Stonewall-kravallerna i New York uppmärksammats. (50 år sedan). Det gick ett ganska bra reportage på SR för en tid sedan. Kontentan av det var att upprorsmakarna troligen hade Stockholms studentkår i tankarna i sina aktioner. Det framkom nämligen att i kravallernas höjdpunkt försökte HBTQIA-kommunityn bränna ner sin egen klubb. Förvisso var det för att röka ut polisen som som blivit kvar inne på klubben. Det är ju svenskt snällare att ockupera sitt eget hus än att på amerikanskt maner bränna ner sin egen klubb (och det hus som förstås ligger ovanför klubben.)
  Men det här med mordbrand får inte så mycket plats i de reportage som uppmärksammar Stonewallkravallerna.
  Det mesta som händer har nog egentligen hänt förr…..

  Svara
 40. Gorby

   /  06/29/2019

  Svara
  • Hehe.
   Senast jag flög någonstans köpte jag en baconsmörgås på Schiphol: drygt 5 euro för en – säger en! – baconskiva, finhackad, ett mycket litet ägg, skivat, majonnäs, riklig, svartpeppar, oherrans massa.

   Inom gångavstånd från där jag bor till vardags kan jag köpa en Full English Breakfast för fyra pund.

   Svara
   • Hypocrita

     /  06/29/2019

    Flygplatser är väl den ultimata spelplanen för marknadsekonomi: Tillgång och efterfrågan…. Att flygplatser dock har en tendens att passera rimlighetens gräns för prissättning är en annan sak….. Hårfin skillnad mellan prissätta och ocker.

    Svara
   • Jag har motsatt erfarenhet från en affär i Schiphol; jag hade en en påse mynt som blivit över från min vistelse i England år 1970. När jag skulle betala, sorterade det mycket vänliga, tålmodiga biträdet upp alla mina mynt i obsoleta och de som kunde växlas in i sedlar. Hon jobbade gratis åt mig en lång stund.

    Svara
    • Rikard

      /  06/30/2019

     Hej.

     Man kan inte sätta en prislapp på god service.

     Jämför med Statens Järnvägar, som ville förbjuda medhavd mat och dryck ombord.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Goda gärningar ger ofta goda följdverkningar; när jag berättade för engelska vänner om denna händelse blev de glada för att jag hade god erfarenhet av det engelska folket osv osv.

 41. Progressivitetskulten i egna ord, via Hakelius.

  https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/motet-med-obama-greta-och-nyandliga-biljonarszombies/
  ”Årets tema för konferensen är ”The Fluxability Quotient”, FQ.
  […]
  Fortfarande oklart? Kan ni för mycket Darwin för att studsa på det där med ”medveten evolution”. Inga problem, här kommer mer:
  ”FQ mäter hållbarhet i konsten att ständigt förvandlas. Hög FQ innefattar att gå emot ’sättet som saker alltid gjorts på’ och brassa på längs din egen väg, om och om igen, i evighet. […]”

  Svara
 42. Gorby

   /  06/29/2019

  Svara
 43. MiT

   /  06/29/2019

  Svara
 44. MiT

   /  06/29/2019

  Svara
  • Viktigt att påminna om detta. Säg ”nej, det var inte alltid så.”

   Gür: Nya brott i Sverige
   https://www.gp.se/ledare/g%C3%BCr-nya-brott-i-sverige-1.4233102
   ”Fem specifika typer av brott som inte funnits i Sverige på väldigt länge eller tidigare inte existerat alls är:
   – Hedersförtryck, hedersvåld och hedersmord
   – Organiserat och planlagt våld mot räddningspersonal
   – Klanbaserad eller släktbandsbaserad kriminalitet och rättsskipning
   – Gruppbaserat sexuellt våld på offentlig plats mot flickor och kvinnor
   – Gruppvåldtäkter av pojkar eller unga män”

   Kyeyune: Civilkuragets gränser
   https://ledarsidorna.se/plus/civilkuragets-granser/
   ”Vi öppnar tidningen och läser om rektorer som informerar föräldrarna att barnen inte bör gå ensamma från en skolbyggnad till en annan skolbyggnad under skoltid (!) på grund av den ökade risken för att de ska bli rånade på vägen.”

   Svara
 45. MiT

   /  06/29/2019

  Svara
 46. MiT

   /  06/29/2019

  Nima Dervish om klippet:
  ”»Ni kanske tror att detta är Iran, Afghanistan eller Irak, men icke. Det är Sverige. Iranier och afghaner som p.g.a. islam fått undfly sina egna länder och söka skydd i ’otrognas’ länder, gör här reklam för samma religion som lett till deras flykt. Enfald är ändlös.«”

  *https://www.facebook.com/ARpersian/videos/342670536385387/?__xts__%5B0%5D=68.ARBoYJ2Se43-vUsxPLcVxE4l4nXSTHxeZON6SCvS9heI-qsJUvOlu1M0OZR8eXkf8R2tMsOhINwqm8gdhxDrSkJJZLDgrJ-hYf2ZotiUd6Ix5LdYPbdUUfAD2io0V0Qz6XWdLrKDY6H3g1jXMd97xa41eI3B0oZ80nKRMMWi9GORUehzjw_5vao0zqguIimJjKRsvrpBoTqfT7ZAxUzP-Re8wG587R6nLi7ykIHroEYIgKUZOoxklDm3Pv98f0mG4L5-HnvuLi0C5FGMGM9KfpvQpgoJOzeZo3EvWvArfI-RE0UIiK-fwsom_mvLWksEIMsVD0GvzIaaKEPP4rY0zToNX-mnx_hk5e-c7g7hqbOW4jaNbY7fEcGtGInrE_u7PPuIQErlNMMvtAeZc7mJ-E7dAkUVFFlO_zcCQwlpM8xt4orea7d00Y9W9pwknUJrqGZMbOU8-hjb_o9YLwYRpk57oEib6Ve4iAutz_Obwg45H-O_Xcx5BAkSrA_5blWuVfRTJD0Y0QiqR-PqiK-6bL2ArXNtEJw2kmpJ&__tn__=H-R*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/30/2019

   Påminner om svenska ringlekar, men jag antar att deras sångtext har en annan prägel?

   Svara
  • Ivar L

    /  06/30/2019

   Lite svårt att ta ställning när man inte vet vad de sjunger om även om jag gissar att det inte är ”Små grodorna”.

   Var är brudarna förresten?

   Svara
 47. MiT

   /  06/29/2019

  Svara
 48. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/30/2019

   Hon kan inte vara så okunnig, alltså är hon ond.

   ”Närmsta hamn:”

   Som av okänd anledning alltid ligger på andra sidan medelhavet, trotts att de skeppsbrutna ligger och guppar i brytningarna till Libyens stränder:

   Svara
 49. InnoPerp

   /  06/30/2019

  Tidigare YoutTubern numera BitChutern Sophie (14-15 år) har gjort en liten video om Klimat-Greta som är väl värt att titta på: https://www.bitchute.com/video/aoS3FfY2ADHL/

  Detta är samma 14-åring som WaPo och annan MSM i USA försökte deplatforma och mobba till tystnad pga hennes ‘hatfyllda retorik’.

  Svara
 50. Jonas

   /  06/30/2019

  Den här hade jag missat

  Svara
  • Alla våra myndigheter finns för att vara stödvävnad åt makteliten – vad de än får för sig att genomföra.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: