Mörkret som förlamar Sverige

Ibland kan man titta in på fb och kolla några särskilda personer, vad de skriver, vilka som kommenterar dem osv. En sån är Masoud Kamali, professor i sociologi, tidigare vid Mittuniversitetet men numera utköpt då det var ohållbart att ha kvar honom. Becuse charlatan och skriker rasist åt allt och alla. Och en del annat…

Masoud Kamali är den person som Mona Sahlin (som då var jämställdhetsminister har jag för mig…) ville ha som särskild utredare för att bevisa att Sverige var genomdränkt i systematisk rasism och diskriminering. Och hon ville ha just Kamali av en anledning för först var det en annan person som höll i det men han var ärlig och ville inte leverera vad Mona Sahlin beställde eftersom det hon önskade inte var sant. Då sparkade Sahlin honom och tillsatte Kamali istället. Och han levererade precis vad Mona Sahlin hade beställt såklart, att Sverige var dränkt i systematisk rasism och diskriminering. Att det inte var sant spelade ingen roll för Kamali. Eller för Sahlin.

Så att det legat en äcklig våt stinkande filt över hela debatten sen 12-13 år tillbaka kan vi tacka Mona Sahlin för. Och Kamali har såklart stenhårt utnyttjat att han var särskild utredare, han nämner det då och då på sin fb i syfte att framstå som en auktoritet inom området. För rapporten finns ju där än och puttrar i botten av sörjan.

Kamali har även varit en förkämpe när det gäller att hävda att hederskultur och våldet där inte existerar. Eller i alla fall att det är så litet fenomen att det inte är något problem alls. Och att om det finns så är det lika vanligt i Sverige som överallt och har alltid varit det. Ungefär så tycker han. Ett annat ord för Kamali är hedersvåldsförnekare.

masoud kamali hedersmaffian.jpg

De som inte tycker som han kallar han för ”hedersmaffian”. Det ovan skrev han igår. Och allt är såklart rasism…

masoud kamali är bisarr som vanligt.JPG

Det där om Sabuni. Ni ser mönstret va…?

Men den ovan är lite intressant för det dök upp folk i kommentarsfältet

kommentarer under kamalis inlägg om sabuni.JPG

En kommentar i Kamalis anda!

masoud kamali är bisarr som vanligt3.JPG

En Runa Baianstovu dök upp. Hon är inte vem som helst utan är ansvarig för att utreda hedersrelaterat våld i våra tre största städer. Låt det sjunka in. Hon hänger alltså med Masoud Kamali som med näbbar och klor kämpar för att förneka att sånt ens existerar. Boken hon hänvisar till ska tydligen i stort bygga på Kamalis ”utredningar” (dvs man kan inte lita på dem ett enda dugg, minns att Sahlin ville ha en som var tillräckligt intellektuellt ohederlig att leverera vad Sahlin önskade höra oavsett om det var sant eller inte och Kamali ställde upp…). Hon kallar att Sabuni blivit vald för ”en förtätning av mörkret som tyvärr rullat in”. Det är tydligen ett ”rasismmonster” som gjorde att Sabuni blev vald pga att Juno Blom, som är utredare om hedersrelaterat våld, också stod bakom Sabuni.

masoud kamali är bisarr som vanligt4

Hon och en annan börjar planera nåt ”kontextuellt, intersektionellt antirasistiskt verktyg”. Runas bok används tydligen som kurslitteratur sa någon i det här kommentarsfältet. Och folk undrar varför inget händer på det här området och att åren bara går? Svaret finns ju i vilka man medvetet släppt in på positioner där de kan påverka. Det är såna som inte vill att det ska hända något som getts ansvar och makt att utreda vad som behövs göras. De tycker det är bra med hedersrelaterat våld osv. De tycker det systemet är skitbra. Såna är det som utreder och har inflytande över området.

Jag tror sällan jag sett så tydliga bevis på att detta är en som måste skiljas från sitt uppdrag omedelbart och att man helt avpolletterar henne från allt vad inflytande över utbildning innebär. Totalt alltså. Sparka ut. Man kan inte ha en som ska utreda hedersrelaterat våld i våra tre största städer som frotterar sig med hedersvåldsförnekare och t o m anses relativisera hedersvåld i sin egen bok. En sådan ska ju självklart inte heller få ha någon position där hon kan påverka utbildning. Detta är ju sinnessjukt!

masoud kamali är bisarr som vanligt5.JPG

Där dök Kamali själv upp i sin tråd. Med ”hedersmaffian” och ”rasism” såklart.

masoud kamali är bisarr som vanligt6

Det dyker upp andra också såklart. Den där Gunilla Wenngren är en flitig kommentator både här och under Rashid Musas inlägg på fb. Eller ”Rash” som en del kallar honom.

masoud kamali säger det är massor av rasism inom svensk akademi.JPG

Allt är rasism och rasister. Inget kan bero på honom själv av någon anledning…

masoud kamali ser rasism överallt.JPG

Där ser man honom hänvisa till sin rapport. Kanske lite svårt att urskilja mellan alla ”rasism”, ”rasister” osv men det finns där.

masoud kamali ser rasism överallt1.JPG

Konspirationsteorierna frodas i hans kommentarsfält.

masoud kamali rasismen förstärks med brända kort rojas och sabuni.JPG

Rasism, rasism, rasism. Osv. Nämnde jag rasism förresten?

masoud kamali rasismen förstärks med brända kort rojas och sabuni2.JPG

”skrika ut folkpartistisk rasism”  😀

masoud kamali rasismen förstärks med brända kort rojas och sabuni3.JPG

Lite mer från hans kommentarsfält.

masoud kamali säger att det saknas kritiskt tänkande i akademin

Var ska man ens börja i detta? Nöjer mig med slutet där det påstås att det finns massor av forskning som ska visa bla bla bla. Nej det finns det inte alls, det saknas riktig forskning nästan helt och hållet. Det finns dock alldeles för mycket ”forskning” som är influerad av skojare som Masoud Kamali och hans likar som översvämmat svenska universitet och högskolor.

masoud kamali säger att det saknas kritiskt tänkande i akademin1.JPG

Översvämmar som sagt. Vem i hela friden vill sprida Kamalis smörja frivilligt på en högskola/universitet?

bisarra masoud kamali.JPG

”terrosristfuskaren Magbnus Ranstorp” och Hanif Bali bedriver kampanj mot hjältar som Masoud Kamali som ju bara kämpar mot den tilltagande rasismen i Sverige. Anser Masoud Kamali. De har ”vind i de blåbruna seglen” och ”rider på den rasistiska vågen”. Dessa ”småfigurer” använder en ”kolonial diskurs” om hjälten Masoud Kamali.

Nu ser det ut som om jag verkligen letat efter grejer på hans fb, med tanke på datumen alltså, det är hyfsat lång tid mellan inläggen man ser ovan. Men jag har faktiskt inte alls bläddrat förbi särskilt många ”normala” inlägg eftersom det knappt finns några. Det är så det ser ut på hans fb…

Vem i helvete har godkänt att den där skojaren fått en professorstitel? Någon måste ju vara ansvarig? Är det inte dags att rensa ut ordentligt inom akademin? Bort med alla skojare och alla som stöttar skojarna genom att ge dem auktoritet, positioner och inflytande!

Här diskuterar Masoud Kamali och Hanif Bali i spåren av Miljöpartiets islamistcirkus våren 2016. Kamali var helt bisarr och hävdade t ex att på 80-talet så hälsade inte svenskarna genom att ta varandra i hand.

MVH

MiT

 

Lämna en kommentar

140 kommentarer

 1. MiT

   /  06/30/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2425480684213175/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBfb-eTRqcLAzoMSCKVb3B_TQUm84h7WWBikSDSYLR5PT51xpgD_Ga-sgE2AWUeXQLd-2MVC17gzK_HZR-jgNmKQaxp-DaTqA5EtE8Mw4UzoGgNzA3NtBtFkoypmnONhn2xTtlP1OjUYuI7ydsy5FnVlu-WPhzzLHs4EI_KBizQdo-lSCbu0vwcrwyubzX8anq65IJ2aOyDfajENwV7BuKth2zT2GjW5VeMFNIhOfaAu2Hak6DNGDmkg_K6dJhmufgcqAZTpyaKoGsAmJazBgJuAUrD4PM52WAQDnl2ZiulYCihEicTLnSWOIdOxMtVceXxK8MbJIwmz7iAz8sLlsdOe4qsGkt_jSi-QDd5dbIdvr0nsAfLBPg&__tn__=-R*

  Svara
 2. Stor del av mörkret är den skugga som faller från (S)veket Barcelonaavtalet;

  http://corneliadahlberg.wordpress.com/2019/06/30/pia-hellerz-om-barcelonaavtalet/

  Svara
 3. info

   /  06/30/2019

  Svara
  • Inte ”Hjälte” som Ferm skriver utan ”Mördare.”
   Medverkar till att fler söker sig den farliga vägen över Medelhavet.

   Svara
 4. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • lensof

    /  06/30/2019

   Det kommer snart ut en bok Klimatkarusellen av Elsa Widding. Antagligen värd att vänta på. Widding kan mycket om de galenskaper vår s.k. politiska elit har presterat. Och det är inte vad den vill att vi ska tro.

   Svara
  • Senior

    /  06/30/2019

   Ja, det har legat en hund begraven i fenomenet Greta Thunberg ända från dag 1.

   Är människorna bakom detta så j*vla dumma att de tror att vi är så j*vla dumma?

   De lurar ingen förutom det gamla vanliga klientelet som köper allt som sägs från Kommunister/feminister/vänster ”rätt” håll.

   Hoppas bara den ointresserade stora massan vaknar innan röstimporten ökat och (våra barn och barnbarn) skolan rasat ihop så pass att folk blir så fördummade att de köper skräpet.

   Svara
   • Greta som koncept är återbruk från Rio Summit 1992:

    Svara
    • Ivar L

      /  06/30/2019

     Ja, jag såg den. Rätt intressant ändå hur historien upprepar sig. Och jordens undergång har ännu inte inträtt trots förutsägelsen från 1992.

     Svara
     • 16 år sedan…

     • 26 år sedan.

     • Rikard

       /  06/30/2019

      Hej.

      Nihil sub sole, eller hur det nu skall översättas.

      [https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dates_predicted_for_apocalyptic_events]

      Tror att Flammarion (1910) platsar på min personliga topp-tre lista över falska profeter.

      Eller David Powell. Om 7 590 000 000 år kommer solen att ha svullnat upp så pass att den dänger ihop Jorden och månen… jaha, och?

      Klimathysteriker är dock inte med på listan – än.

      Psykologin i domedagstron är spännande: min personliga hypotes är att de Abrahamitiska lärorna bär skulden då de inte är cykliska, likt de keltiska eller germanska mytologierna (för att inte tala om de indianska eller asiatiska…). När då drygt halva planetens befolkning är kulturellt sett tämligen väl idémässigt marinerad i dessa apokalyptiska läror (judendom, kristendom, islam) är det föga konstigt om idén om att nu! Den här gången! Då Dj*vlar tar gud fram stora suddisen! Vänta bara!

      Mhm, vi väntar. Jag läser Havamal och Valuspa medan jag väntar…

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Senior

       /  06/30/2019

      ”Inom 10 år!”

      Eller det senaste:
      ”Klimatnödläge.”

      Gamla ”hederliga” domedagsprofeter i modern tappning.

      Intet nytt under solen…..

   • Nils Hult

     /  06/30/2019

    Det är väl OK att Greta demonstrerar men klimatrörelsen måste också anvisa vissa handlingsvägar som är vettiga och rimliga och Greta måste kommunicera med sina målgrupper och dem hon säger sig företräda, ungdomarna. Dom måste också göra något! Tex kunde Greta föreslå ungdomarna följande åtgärder i klimat/miljöbesparande syfte, dessa processer rår ungdomarna över själva:
    1 Inse att även om Pappa Betalar så är även barnets konsumtion CO2 skapande.
    2 Ät inte grönsaker som inte är i säsong. Transporter av grönsaker ger mycket CO2 utsläpp.
    3 Sluta med studentflak och att dra konfettibomber! Det ena är onödigt CO2-skapande, det andra är ett oreflekterat utsläpp av små plastbitar rakt ut i naturen utan verklig nytta.
    4 Kräv inte att föräldrarna ska betala flygresor. Har du egna pengar, flyg inte ändå.
    5 Avstå delta i massevenmang som genererar reor till en plats och oerhörd konsumtion av engångsmaterial. Exempel är musikfestivaler där övernattning erbjuds i tält och ungdomarna ofta lämnar ett sopberg av plast efter sig. (Den miljövänligaste, skräpfriaste festivalen anses ju vara Sweden Rock som mest besöks av äldre och medelålders. Medan greenwashande festivalen way-out-west skräpar mest nu, men kanske nerlagda Bråvalla var värre?)
    6 Rök inte om du vill vara med i våran CO2-rörelse! Rökning är en process som släpper ut mängder med CO2 i olika delar av processen, orsakar transportbehov och släpper ut mängder med plastskräp i naturen. (Filterresten/fimpen.)
    7 Kräv inte nytvättat varje dag. Duscha korta tider och gärna bara varannan dag. Även om föräldrarna juridiskt köper den energin som går åt är det ungdomens konsumtion.
    8 Kräv inte att villaägande föräldrar skaffar pool. Onödig energi och vattenförbrukning.
    Greta har ju tid att tänka ut fler onödiga saker som hennes följare ska undvika göra och tala om det.
    Sen har vi vuxna ett ansvar för våran onödiga konsumtion. Punkterna 2, 4, 5 och 6 är väl många av oss vuxna också delägare i tillsammans med onödig bilkörning och kanske en överkonsumtion i villaägandet.
    Sverige som land har en i stort sett koldioxidfri elsektor och uppvärmning. Det är på transportsidan som det måste göras samt på industrisidan. MEN vi får ju inte tvinga svensk industri utomlands utan vi måste medge att vissa utsläpp sker i Sverige ifall utsläppen bara skulle flytta utomlands om vi stoppar allt.
    Men, Greta, kom igen med lite internrevison och eget ansvar. Om någon följare av Greta läst detta kan hen ju ombe greta börja vara lite obekväm och predika även för sina egna.

    Svara
    • Senior

      /  06/30/2019

     Och då har du ändå köpt snakeoil säljarnas prat resonemanget att CO2 skulle vara skadligt för klimatet……

     -En livsnödvändig del i kretsloppet för allt liv på planeten.

     Svara
    • * Tio år gammal mobil utan internet duger gott för nödsituationer.
     * Har man kortare hår blir det lättare att tvätta!
     * Ärv och byt kläder – det är säker någon klasskamrat som har ett äldre syskon. (Jeans är ganska svåra att slita ut.)

     (Som vanligt ser jag att detta är Alinsky nummber fyra: få dem att leva upp till sina egna regler.)

     Svara
  • Väldigt bra sagt av Mikael Willgert; är de några här som lyssnar på ”Ring P1” och vet hur reaktionerna blev?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/01/2019

    Paniken 🙂

    Ett potpurri av ”So what you are saying is”, ”vi börjar få ont om tid så”, ”tack för dina åsikter

    Svara
  • G

    /  07/02/2019

   Svara
 5. Sjunneson: ”Lustration”
  https://morklaggning.wordpress.com/2018/05/19/lustration/
  ”Det allt överskuggande exemplet är givetvis avnazifieringen av Tyskland. Nya demokratiska makthavare försökte göra sig kvitt banden till diktaturen. Närmare vår egen tid handlar lustrationen om det kommunistiska Östeuropa åren kring 1990.
  […]
  Vi svenskar som är missnöjda med det inkompetenta styret kommer säkert inte att ta till snaran för våra avsatta ledare. Förhoppningsvis avsätter vi dem på ett så sakligt och rättvist sätt som möjligt, likt östeuropéerna gjorde när deras korrupta regimer föll för knappt 30 år sedan. Hur som helst, det finns skäl att redan nu börja fundera på hur effektiv och icke-vålds-inriktad svensk lustration bör se ut.”

  Svara
 6. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
 7. Rikard

   /  06/30/2019

  Hej.

  Det finns ett väldigt enkelt test för att avgöra om en utlänning skall få befinna sig i Sverige, och det kräver en väldigt liten ändring av lag och praxis:

  Har personen flyktingskäl? Om ja, placeras i läger tills den kan återvända; personen får endast söka inresetillstånd och uppehållstillstånd från efter att ha återvänt till hemlandet, och får då endast invandra på normalt vis (bostad, anställning och god ekonomi skall redan finnas). Om nej utvisas personen omedelbart.

  Är personen välanpassad och till gagna för landet? Om så får personen villkorat uppehållstillstånd á fem år i stöten och efter tjugo år villkorat medborgarskap (ej brottslig, och andra självklarheter). Personens barn kan få medborgarskap om de föds efter de tjugo åren förflutit, annars inte.

  Turister vistas i landet på turistvisum, beroende på ursprungsland och vilket land man reser ifrån.

  Den genomfalske Kamali kan alltså utvisas omedelbart, då han genom sina akademiska bedrägerier och sitt rasistiska hat mot svenskar är landet till skada.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 8. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • ”För att få arbetstillstånd kan det räcka med en månadslön på 13 000 kronor. Summan av de välfärdstjänster jobbinvandrare med låga inkomster mottar riskerar då att bli högre än skatteinbetalningarna, speciellt då de får ta med familjen och sysselsättningen bland medföljande vuxna är låg.
   […]
   samtidigt har regeländringarna gjort det än mindre attraktivt för högutbildad arbetskraft att söka sig till Sverige.”

   Ganman: Folk å fä
   *https://www.facebook.com/644748250/posts/10156567558033251?s=100010281889145&sfns=mo*
   ”[…] om du kan förklara varför Sverige som enda, och första, land i världshistorien måste importera hundratusentals outbildade människor från andra sidan jordklotet för att ‘klara demografin’ .
   […]
   …en ekvation som – möjligen – skulle fungera om vi bara importerade färdighögutbildade kvinnor i åldrarna 18 till 35. Och struntade i deras multisjuka mor- och farmödrar, mostrar, fastrar, bryllingar, sysslingar och kriminella kusiner. Annars är jag rädd att nettovinsten uteblir. Det kan t.o.m slå över på minus….”

   Svara
 9. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  06/30/2019

   Variation på temat: ”De har ingen lokal.”

   Svara
  • Intressant i det hela (du kanske var medveten om det) är att Kolfjord använder sig av Kamalis uttryck för att beskriva bilbränderna. Att felet är att de blir sedda som ”de andra” är en av hans grundteser.

   Vet inte om han i sig hämtat det någonstans ifrån, men jag vet, tyvärr, att han själv gjort det och blivit citerad för det i böcker som jag läst.

   Svara
 10. Q-Ken

   /  06/30/2019

  Nu inför regeringen en extra skatt på textilier. Rasistiskt och antifeministiskt då det drabbar kvinnor i vissa kulturer och låtsaskompisgrupper hårdast!

  Svara
  • Yra höns!

   https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/JoLM77/regeringen-ska-infora-skatt-pa-klader
   ”FN har nyligen i en rapport slagit fast att produktionen av kläder har större påverkan på klimatet än flyget.”

   Men våra tygkassar då, som skall rädda haven från plast? Hur blir det med tygkassarna?!

   Svara
   • Rikard

     /  06/30/2019

    Hej.

    Då borde ju den här snubben få Stora Greta-korset med eklöv och svärd:

    [https://www.expressen.se/kvallsposten/har-plockar-polisen-naken-man-400-meter-ut-i-vattnet/]

    Tack till Mats Jangdal på Frihetsportalen som uppmärksammade idiotien. Nästa gång jag hör en polis klaga över resurser så kom ihåg att detta har de tid till. Få stopp på bilbränderna i Lund däremot…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  07/01/2019

     Dags att propagera för miljöeffekterna av dessa bilbränder istället, klimat verkar vara det enda som får uppmärksamhet.

     Samt gällande gängkrigen:
     krutgaser och kulornas tungmetaller effekter på miljön, så kanske de äntligen tar tag i problemet med skottlossningen som pågår konstant, för själva våldet och kulornas effekt på de som träffas verkar inte vara något problem för dem.

     Man får helt enkelt belysa de ökade utsläppen av tungmetaller i naturen som dessa kulor utgör, och påvisa att drivkrutet är detsamma som i de nyårsraketer som de vill förbjuda av miljöskäl…

     Svara
     • Rikard

       /  07/01/2019

      Hej.

      Jag ser framför mig en marknad för kolsyrevapen med curarepilar…

      …eller att ”bondens vän” gör återkomst.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

    • Senior

      /  07/01/2019

     Bilbränderna är säkert också ”de rikas” fel liksom morden dödsskjutningarna.

     Vänsterretoriken är med andra ord som vanligt, man har inget personligt ansvar för sina handlingar och allt är alltid ”någon annans” fel och ansvar.

     Diagnos: vänsterbliven.

     [https://www.expressen.se/nyheter/kokainkopare-i-rika-fororter-bidrar-till-dodsskjutningar-/]

     Svara
 11. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/30/2019

   Samma plats som Snickesnacki har ”sin” kriminologutbildning?

   Svara
  • G

    /  07/02/2019

   ”Den nyligen publicerade Mångfaldsbarometern för 2018 visar att den utveckling som blottlades 2016 har fortsatt. Svenskarnas attityder till mångfald har förändrats kraftigt, och Mångfaldsbarometern visar att svenskar är mer negativa till mångfald än i någon tidigare undersökning. Och återigen är det kvinnornas attityder som kraftigt har förändrats. Forskningsledaren Fereshte Ahmadi, professor i sociologi, tvår sina händer. Hon kan inte svara på varför svenskarnas attityd till mångfald blivit mer negativ (det kunde hon f ö inte 2016 heller), men hon tror att det kan ha med medias rapportering att göra. Ahmadai menar att medias ensidiga rapportering om män från Mellanöstern som sexualförbrytare påverkat kvinnors attityder i en mer negativ riktning.

   Kanske, tänker jag, kan kvinnornas förändrade attityder handla om faktiska och konkreta erfarenheter snarare än om ”mediabilden”? De postmodernt marinerade forskarnas blinda tilltro till språkets makt och deras totala förkastande av det konkreta, av människors faktiska erfarenheter är rent parodiskt. Varför frågar inte Ahmadi och hennes kollegor på Högskolan i Gävle människor varför deras uppfattning förändrats? Kanske för att de inte är så väldigt intresserade av svaret?”
   https://web.archive.org/web/20181205111616/https://ledarsidorna.se/2018/12/sverige-och-det-stora-mangkulturfiaskot/

   Svara
 12. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Luthers katekes: ”Arbete befordrar hälsa och välstånd samt förhindrar tillfällen till synd”.

   Det är skillnad mellan kristna och muslimska länder?!?

   Om man har arbetat en hel dag är man trött på kvällen och längtar efter nattvilan. Buset på nätterna begås av…?

   Svara
   • Den som sover syndar icke!

    (Och som Danielsson invände: ”Motsatsen gäller ju också: den som syndar sover icke? Hur gör man?”
    Tror det är ur ”Bok”:)

    Svara
 13. Ivar L

   /  06/30/2019

  När en professor väl är tillsatt är det svårt att ”rensa bort” honom utan att det ser illa ut. Det finns trots allt en poäng med att ha extremt högt till tak inom forskningen. Däremot kan man ju fundera på hur mycket skattepengar man skall strössla på den här typen av låtsasforskning som mest går ut på att genom ord och självrefererande (inte statistik) bevisa att Europa är världens rasistiska centrum och att Adolf Hitler står och väntar bakom hörnet.

  Jag tänker att, låt dem hållas, de har tappat oerhört i auktoritet de senaste åren. De har inte tolkningsföreträdet såsom de hade runt 2005. Rätt kul ändå att de förefaller tycka att till och med SVT nästan är rasister.

  Svara
  • MiT

    /  06/30/2019

   Tänker mer på varför man ska betala för folk som inte vill bidra med något som för samhället framåt utan tvärtom vill förstöra? Ska man verkligen ha högt i tak för såna? Hur många såna ska man ha? Nästan varenda en är ju sådan? Varför ska skojare som utsetts till professorer få behålla sina titlar? Vilka andra jobb kan skojare få ha och sitta säkert?

   Svara
   • MiT

     /  06/30/2019

    Hmmm, ser lite ut som något konfrontativt när jag skriver så, var inte alls syftet utan det var mer mina tankegångar bara 😛

    Svara
   • Ivar L

     /  07/01/2019

    Jag tänker att när Jordan Peterson blev hotad med avsked så tycker i vart fall jag att det är fel. Däremot så är det ju inte något som säger att deras forskning måste skattefinansieras, de får söka anslag i verkligheten istället.

    Svara
 14. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Farliga åsikter? Som att ”Sverige har råd med X”?

   Sedan vill jag naturligtvis ha så lite att göra med NMR som möjligt. Men kom ihåg att de är Nordiska Motståndsrörelsen – det fanns för få svenskar med dessa åsikter för att skapa någon ”helsvenskt!”
   Därtill är partiprogrammet som nämnt ganska likt VPKs.

   Svara
   • Kronblom

     /  07/01/2019

    Huvudorsak. Vänstern vill inte ha konkurrens.

    Svara
 15. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
  • Den här moderna klassikern nämns längre ned i tråden:

   ”Vem hör nödropet från Filipstad?”
   https://unv.is/expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vem-hor-nodropet-fran-filipstad-
   ”Hultgren menar att det även finns kulturella skillnader som försvårar etableringen. Nyanlända från extremt fattiga delar av världen kan vara nöjda med att ha mat för dagen, varmt och kallt vatten i kranen och tak över huvudet.
   – Det är en enorm resa mellan olika världar. När man redan har rätt till försörjningsstöd och bostadsbidrag finns inte alltid incitamenten att arbeta.”

   Ja, är vi redo att sänka bidrag till barn svälter på gatan? Inte?
   Då är det här med ”landets gräns” något vi måste börja fundera på.

   Svara
 16. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
 17. MiT

   /  06/30/2019

  *https://www.facebook.com/anosh.ghasri/posts/10158719293729251*

  Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Rätt intressant ändå vad som döljer sig bakom fasaden hos sådana där typer som svänger sig med koloniala vinklar och den vita mannens rasism om allt och alla.

   Bakom fasaden döljer sig den riktiga och äkta rasisten. Parasiter på den europeiska välfärdsstatens välvilja.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/01/2019

   Helt orelaterat till Hermanssons avgång i Göteborg? Mhm. Jag behåller nog min foliehatt på.

   Svara
  • lensof

    /  07/01/2019

   Detta kan förklara min starka känsla av ohälsa när jag läser om Kamali.

   Fast min tanke om ohälsa är kanske kommen ifrån att jag är född och uppvuxen i ett västerländskt, demokratiskt samhälle. Det jag känner och tolkar som ohälsa kan då mer vara utslag av kulturella skillnader än en defekt i den värld jag levt i och velat se som normal. Kanske är det helt normalt i Kamalis värld att hota, smutskasta, förnedra och ta till direkt fysiskt våld. Kanske är det också därför andra invandrare har lättare att se sådana som Kamali för vad de är för de har ofta verkligen flytt från just den kultur Kamali har tagit med sig hit och vill sprida här.

   Ohälsa eller kulturella skillnader?

   Svara
   • Rikard

     /  07/01/2019

    Hej.

    Kulturella skillnader.

    Normalitet är kvantitativt: om det vi kallar narcissistisk störning börjar uppträda hos ca 30% av befolkningen är det inte längre en psykisk störning av normalfunktionen utan endast en variant.

    Det Kamali gör är rationellt utifrån hans referensram. Som en väldigt omodern svensk är jag akut medveten om att mina värderingar och gärningar för min sociala grupp (lärare) och min ålder är avvikande: svenskar av alla klasser som är uppemot åttiostrecket ser däremot mina åsikter som om än grova så fullt normala.

    Psykisk ohälsa av det man kan tro Kamali lider av, är det bara fråga om vid beteenden onormala för den egna gruppens rationalitet – och personen själv måste agera irrationellt.

    Jämför med ”Thomas Quick” – för honom där han befann sig i sitt liv var det ett rationellt val att erkänna brott han inte begått: han fick bo kvar på Säter med obegränsad tillgång till gratis droger, ett paradis för en livslång narkoman som han. Allt han behövde göra var att fabulera.

    Men han var inte psykiskt sjuk, även om hans agerande enligt dig eller mig framstår som det.

    Så är fallet med Kamali: han är fullt frisk, men kraftigt avvikande för sin sociala grupp, men inte sin kulturella; därav kontrasten som väcker frågor likt din.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 18. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
 19. MiT

   /  06/30/2019

  Svara
 20. Ivar L

   /  07/01/2019

  Det har uppstått en diskussion om att Rebecca Uvell ljuger om Greta T:s arvode som talare. Talarsajten med annonsen loggades 10 april så Rebecca ljuger inte:
  https://web.archive.org/web/*/https://www.allamericanspeakers.com/speakers/436519/Greta-Thunberg

  Svara
  • Senior

    /  07/01/2019

   Det fanns en artikel i expressen om det igår, idag hittade jag inte länken.

   Jag misstänker att de tog bort den när det visade sig att hon hade rätt.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/01/2019

    Diskussionen har fortsatt på twitter, jag har bara följt den sporadiskt men tydligen fanns exempel på att talaragenturer gör såhär. Uvell har ju därmed inte fel i sak, men det kan ju vara så att Gretas anhang inte lagt upp annonsen. Omöjligt att någonsin få veta. Enda sättet hade varit om Rebecca testbokat men det är försent nu.

    Men det berättar ju en historia om vilka pengar det rör sig om i de här sammanhangen i vilket fall som helst. Jag har svårt att tro att Greta och hennes lakejer betalar resor och uppehälle själva för turnéerna. Pengar byter ägare i någon form.

    Svara
 21. Jonas

   /  07/01/2019

  Vad vänstern drömmer om

  Vad ”dödsknarkarnazisterna varnade för

  Vad vi fick

  Svara
  • Fast visst är det lockande att klappa koalabjörnar med Harry Belafonte?

   Svara
   • Jonas

     /  07/01/2019

    Jo, koalabjörnar är söta.
    Lite kul att de fick med tanten i Kil när hon klappar tigern 🙂

    Svara
    • Kronblom

      /  07/01/2019

     ”You cannot reason with a tiger when your head is in its mouth”

     Svara
 22. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • Senior

    /  07/01/2019

   Värderingar?

   Kursen borde gälla den svenska lagen, den enda ”värdering” som är obligatorisk för alla att följa.

   Svara
   • Lättare att få till det på ett Orwellskt nyspråk om man använder värderingar: ”De skiter i våra stadgade lagar” blir då ”De har lite svårigheter att greppa svenska värderingar”.

    Svara
    • Nej, nej.
     Vi har inte varit tillräckligt tydliga. På deras hemspråk. Vid en tid och plats som passar dem. Av en person de kan antas kunna lita på, till exempel en nära släkting – helst inte någon ”svenne” och absolut inte en kvinna.

     Det får aldrig vara ”deras fel” på något sätt. Däremot är det tillåtet att insinuera att de är gravt förståndshandikappade.

     (”In Sweden it is forbidden to rape ‘svennehora'”, som Westerholm skrev.)

     Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   I och för sig tror jag sådana där kurser är meningslösa, lika meningslösa som obligatoriska genuskurser på universitet och statliga verk.

   Problemet är att vi tar in folk som inte är intresserade av att bli en produktiv och välfungerande del i vårt samhällsbygge utan som vill bygga stt eget samhälle i Sverige, t.ex. det arabiska.
   https://www.svd.se/eleverna-vinner-miljoner–pa-att-lasa-arabiska

   De som inte vill förlänga den arabiska kulturen utan bli en del av den svenska lär nog lära sig svenska i vilket fall som helst.

   Svara
   • Senior

     /  07/01/2019

    Precis så.

    Svara
   • Fast det finns en bra poäng där: vilka pris kan man som icke-kändis och icke-medelklass vinna på att tala svenska?

    Talarpris, karamellodikt och allt vad det heter är väl vår motsvarighet till britternas olika nivåer av ordnar för diverse förnämligt arbete. Det utdelas till ”en av grabbarna/tjejerna” eller ”efter lång och trogen tjänst.” (Claes Eriksson blev hedersdoktor i år, förresten.)

    I andra länder – tänker naturligtvis främst på USA – finns en väldig massa tävlingar inom många områden, både fysiska och intellektuella. Den som är bra på något kan redan i ungdomen verkligen få synas, få stipendier, få träffa kändisar eller vadhelst den vill. Då lönar det sig att arbeta lite till, även om man har högsta betyg. ”A+” delas inte ut gratis.

    I Sverige är det fortfarande fult att lyckas med annat än sport, lotto, och via Rörelsen. Det är sossarnas klassamhälle.

    Svara
 23. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • Skickligt!
   Var det verkligen ingen som upptäckte att de olika identiteterna hade samma adress eller bankkonto? Det känns som en ganska grundläggande sak att kontrollera.

   Svara
   • Senior

     /  07/01/2019

    De behöver inte ha samma.

    Du kan lika gärna behålla de 93 bankkontona du får i dina 93 olika namn, bara göra en månatlig automatisk överföring till det du använder från 92 av dem.

    Du kan vara skriven med dina 93 identiteter på de 93 olika adresserna, och hyra ut 92 i andra hand, eftersända all post och den svarta hyran i dina 92 falska identiteter till den adress du verkligen bor på.

    Svara
    • Intressant.
     Det låter trots allt som om man skulle kunna lösa detta genom en à två databassökningar, någon gång per kvartal.

     Svara
     • Senior

       /  07/01/2019

      PUL min gode man, PUL.

      Samkörning av register är inte tillåtet.

      En ännu enklare lösning vore biometriska data i identifieringsprocessen, då skulle systemet larma om redan existerande biometriska data i en identitet dyker upp när en annan identitet nyregistreras.

      ”Ojdå, du finns redan under namnet nn!

      Snyggt försök men nu tappar du alla rättigheter och din befintliga identitet, du blir även utvisad för bedrägeri och förbjuds återvända innan pengarna återbetalats.

     • Nu: Rasism.
      Precis innan nästa val: Biometri viktig valfråga för S.
      Efter nästa val: Biometri? Det bidde en enmansutredning, klar till 2026.

     • Senior

       /  07/01/2019

      Precis så.

      Stoppa huvudet i sanden och sopa undan problemen till nästa mandatperiod, förhoppningsvis (för dem) så sitter alliansen och/eller SD och får därmed skulden när tuffa åtgärder behöver införas efter att utredningen briserat.

  • Senior

    /  07/01/2019

   Inte alls förvånad.

   Svara
 24. hehe

   /  07/01/2019

  Hehe, snyggt sätt försöka dölja att mamman inte sett efter frun till terroristen som sitter i fängelse…


  Terrormamma manar fängslade terrorister smuggla ut sperma och avla barn till palestinsk jihad
  ”Sonen, 43-årige Nasr Abu Hmeid, avtjänar flera livstidsstraff för sin inblandning i mordet på fyra israeler men har nu blivit pappa till en son. Detta efter att ha fått sin sperma utsmugglad från fängelset.”
  https://samnytt.se/terrormamma-manar-fangslade-terrorister-smuggla-ut-sperma-och-avla-barn-till-palestinsk-jihad/

  Svara
 25. Jans

   /  07/01/2019

  Tror redan den länkas men UG om våldtäkter bör verkligen ses:
  https://www.svtplay.se/video/22680578/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sommar-sasong-20-avsnitt-1

  Inte minst den del som handlar om en hotellvåldtäkt (ca 28 min in) nedlagd av samma åklagare som fällde Arnault är extremt upprörande. Kärringdjäveln ville i detta fall inte ens förhöra gärningsmännen….

  Svara
 26. No globohomo

   /  07/01/2019

  Patrik Engellau skriver i en ny krönika att han är ”prosemit”.

  https://detgodasamhallet.com/2019/07/01/patrik-engellau-kanske-bor-vi-hada-mera/

  Jo efter att Engellau entusiastiskt större delen av sitt liv har verkat i den nyliberala och EU-vänliga klassens tjänst är inget mindre att förvänta, prosemitism är snarare en förutsättning. Nu försöker han med konservativ och Israelvänlig hemsida, ”Det Goda Samhället”, två sina händer från samhällsutvecklingens värsta excesser. Liksom sin generationslike, den något mindre osofistikerade Bert Karlsson, som med en förment folklig YouTube-kanal försöker slå sig fram som kristdemokratisk invandringskritiker efter att först ha tjänat flera ljuvliga skattefinansierade miljoner på asylboenden för muslimer och afrikaner (Jokarbo AB), bedyrar han högt och brett sin oro för Sverige.
  Dessa ”boomers” är så patetiska och vedervärdiga att man nästan saknar ord. Prosemiter, folkförrädare & banditer kommer att bli deras epitet i historien! Karlssons och Enggellaus arv till svenska folket är ett stort långfinger: ett prosemitiskt Sverige fylkat med moslems, våld, transvetiter, fattigdom & nyliberalism.
  De autentiska Engellau och Karlsson ser och har sett Sverige som en sparbössa som funnits till för dom och deras svagsinta familjemedlemmar. Gå inte på deras prosemitiska konservatism och överdrivna antisocialistiska hets! Den är falsk och leder enbart till fortsatt massinvandring av tredje världen till Sverige och Europa.

  Svara
  • Har en och annan släkting av den sorten – karriär och gott ställt, sedan samvete efter pension. När fan blir gammal …

   (Sedan håller jag nog i stort med Engellau – den nuvarande, inte den som jobbade inom bidragsindustrin.)

   Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Fast Bert Karlsson drev faktiskt det första immigrationskritiska parti som kom in i Riksdagen långt innan han blev asylbaron, Ny Demokrati.

   Inte för att jag personligen tyckte partiet var särskilt lyckat. Jädrar vilka psykfall de hade, Bouvin hette väl ett? Men det är svårt att inte ge dem en hel del rätt i deras analys av immigrationspolitiken. Hade deras immigrationspolitik fått gehör redan då hade Sverige sett helt annorlunda ut idag. Danskarna hade varit avundsjuka.

   Jag har alltid haft en känsla av att Bert gick in i aslylbranschen delvis för att elda på det hela som ren hämnd för att han hade blivit utmålad som rasist under lång tid. Det pågick långt efter att Ny Demokrati gick i graven.

   Svara
 27. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • Observera att Luai Ahmed har fått fly landet på grund av mordhot, men ändå fortsätter debatten!

   Svara
  • G

    /  07/02/2019

   Se också…

   Svara
 28. ”Guillou begriper inte syftet med hårda straff”
  https://fridebatt.se/guillou-begriper-inte-syftet-med-harda-straff/
  ”Poängen är att man med avrättningar eller långa fängelsestraff tar väck asociala element från genpoolen vilket över tid leder till ett fredligare och stabilare samhälle. Europa blev till en fredlig plats eftersom vi i generation efter generation under århundradena delade ut dödsstraffet till ca 1% av männen. Denna upprensning sammanföll med en dramatisk reduktion i våldsbrott [2] och en genomgående förändring av vår kultur.”

  ([2] är en länk till https://www.researchgate.net/publication/273324891_Western_Europe_State_Formation_and_Genetic_Pacification)

  Svara
 29. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
 30. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • ”… nu har han ställt undan pappersmuggen …”

   Är detta satir/parodi, eller bara ”SR som vanligt”? 🙂

   Lite känsla av att ”vi porträtterar ett döende hantverk.”

   Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Inget om att han kommer svälta ihjäl eller så?
   Bara att han åker hem? Som att semestern är slut, typ?
   Hmm….

   Svara
 31. MiT

   /  07/01/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2428079430619967/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARArwoS3ToSP3DUhiPzIuazn35FTSPiqEcPAlkTZi0TwxHv9ryeWbfXx-bQw-WIRkHNTdBU5BDl0FyPyuPy_cjxacONk8m3yme_zRG-EMFXp0MM5SO5rNKkFsg1fkDmz3b698zZ_e-Jy-ybiicCvG7XWdXzDqnKG6HRf_5dca8EF-S6oFl3JAYzAUBdEvXm7ug8DtmqN4-w7i4YkrEWmNTEfxsRwr_wPbELybwXU0IxDUPwOUAOwADUqRSCnBwpLEQH59L11r8EVn1AjWHLv_-uw72h5cwEOmis_LC8dqvs4qSGtu7zUwbpT312T8LKZf4TclWAPWDUkRy0gOk2sgBRbEJz8z-xxKJxPuJ8E-fCwC6U0tIi4I8Gy&__tn__=-R*

  Svara
 32. Ivar L

   /  07/01/2019

  Hmm… alltså, det nya Sverige.
  Smaka på och stanna upp en sekund vid denna till synes ”normala” ingress till artikel:

  ”Sedan början av juni har polisen märkt att antalet bilbränder i Lund ökar. ”
  https://nyheteridag.se/forskarens-losning-pa-bilbranderna-praktikplats-och-gratis-busskort-till-alla/

  För det första: ”Polisen har märkt…”, det är inte som att folk går man ur huse och larmar att bilar brinner utan det är liksom något som händer i marginalen och polisen märker det.

  För det andra: ”antalet bilbränder … ökar”, det är inte det att någon idiot tänt på en bil, det görs hela tiden, utan att det ökat. Nyheten är att det ökat.

  Sverige idag. När jag var barn var bilbränder något man såg i amerikanska deckare eller något som hände om någon fick ett allvarligt fel på motorn.

  Svara
 33. Gorby

   /  07/01/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Summan av dödsoffer relaterade till icke verkställda utvisningar är rätt beklämmande. Vi har minst tre uppmärksammade fall:
   – Akilov
   – Ikea: Västerås
   – Kil
   Finns säkert fler, inte minst om man tar med andra våldsbrottskategorier.

   Det är skamligt med ett land som prioriterar obehöriga så till den grad att den egna befolkningen offras till livet. En sanningskommision skulle behövas.

   Svara
 34. Gorby

   /  07/01/2019

  Haha 🙂

  Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   I Sverige har muslimer i praktiken redan en del egna stränder. I Stockholmstrakten finns ett antal i anslutning till ”utsatta områden” som domineras av dem. Fast hucklena badar ju inte så ofta, sitter mest på en filt och nickar till barnen. Men det är definitivt inte någon svensk badkultur som gör att ”invandrare känner sig ovälkomna” om man säger som så.

   Svara
 35. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/02/2019

   ”Stötande innehåll. Klicka för att se.”

   Även känt som politisk satir som går emot Värdegrunden™.

   Svara
 36. Ser att ”Löfven lovar ”knäcka” kriminella gängen.”

  Med nya skatter, förmodar jag?

  Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Han knäcker dem på 100 dagar.
   Lätt. Fridolin har tipsat.

   Svara
  • Sune

    /  07/01/2019

   Höjd skatt är en bra början, men jag tror även det behövs en ny nationell samordnare som får befogenhet att säga gängkriminalitet är ”helt oacceptabelt” eller åtminstone ”inte OK”!

   Svara
   • Senior

     /  07/01/2019

    Jag kommer direkt att tänka på en annan samordnare, Mona Sahlin.

    ”Vad har vi för traditioner i vårt land egentligen? -Midsommar och sådant skräp.”

    Grattis Mona, du har hjälpt till att införa några helt nya traditioner:
    Bilbrand året runt som komplement till majbrasa, balkonghopp, gängkrig. -Ja listan kan göras lång….

    Svara
  • info

    /  07/02/2019

   Varje skott kommer att beskattas med 100 kr, därför har de kriminella (som till 99,9 % saknar jobb) i fortsättningen inte råd att skjuta ihjäl varandra.
   Socialdemokratisk skattepolitik löser alla problem samtidigt som statskassan får ett välbehövligt tillskott (Win-Win).
   Om ett år är skjutningarna ett minne blott.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/02/2019

    Chris Rock, som vanligt före sin tid 🙂

    Svara
  • info

    /  07/02/2019

   Svara
  • Senior

    /  07/02/2019

   På befolkningen ja, de kriminella gängen får väl som vanligt ”värstingresor”, lägenheter, och allt vad det brukar vara…..

   Svara
 37. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
 38. Gorby

   /  07/01/2019

  Svara
 39. MiT

   /  07/01/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/01/2019

   Undrar om DE känner till att många nordbor togs som slavar i bl.a. Osmanska imperiet.
   Slaveri har varit normalitet ända fram till 1800-talet i hela världen. Vilka var det som valde att avskaffa det och när?

   Träldom i Sverige avskaffades väl redan tidig Medeltid? I Ryssland i praktiken inte förrän efter murens fall, i Afrika/Västasien finns det väl fortfarande kvar?

   Svara
  • Rikard

    /  07/02/2019

   Hej.

   Då ser vi fram emot en dokumentär om den svenska bosättningen vid Delaware-floden på sextonhundratalet.

   Där indianerna behandlades som fullvärdiga jämlikar, och som en hedrad och hyllad handelspartner och viktig allierad i kampen med och mot holländare och britter.

   Nähä, inte det?

   Kan vi då få en dokumentär om de svenskar som de facto, om inte de jure, var att betrakta som livegna in på nittonhundratalet?

   Inte det heller, nä.

   Trälar här hade lagstadgade rättigheter, och att misshandla eller vansköta trälar var omanligt. Slaveri har funnits i olika former: så gott som samtliga slavar som skeppades till Amerika (bägge) såldes till vita av svarta. Det är en månghundraårig, om inte tusenårig tradition bland de svarta folken att oönskade individer och fångade fiender såldes som slavar.

   Gutalagen är en av våra äldsta urkunder om gamla tider – och den tar upp träldom. Artikel med länkar till själva lagtexten:

   [http://www.guteinfo.com/?id=3372]

   Man kunde skriva hela avhandlingar om detta – nejmenvisst, det är redan gjort. Men för (S)VT: s agenda räcker det med gammal god censur, revisionism och rasism.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 40. MiT

   /  07/02/2019

  Svara
  • G

    /  07/02/2019

   Svara
 41. info

   /  07/02/2019

  Svara
 42. villervalle03v

   /  07/02/2019

  Kontentan av Kamals och de övriga sk. icke rasister, är att vi genuina svenskar är rasister och allt som de gör eller inte, är vårat fel. Så hur vi än vänder har vi ändan bak. Såna människor finns det ingen anledning att diskutera med. Som författaren Sven Stolpe sa, om man möter människor som är enfaldiga, inskränkta och om dom därtill är elaka, är det bara att lämna dom ifred och gå sin väg. Om man inleder sig i diskussioner med sådana, så måste man gå ner till deras nivå, och då förlorar man alltid. För dom har en livslång erfarenhet av att vara enfaldigt inskränkta.

  Svara
 43. info

   /  07/02/2019

  Svara
 44. info

   /  07/02/2019

  Svara
 1. Vad ska man göra om inte håna och raljera? | WTF?
 2. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: