Bästa reaktionerna på Åkessons tal

Åkesson höll sitt tal i Almedalen idag och de på vänsterkanten ställde sig i givakt och väntade på önskemålen om utrotningsläger, blitzkrieg och V2 i talet. Så kom då deras chans! De hörde att han sa att han ville gasa 3,5 miljoner svenskar och kastade sig ut på twitter!

Twitterfingrarna glödde och ledarsidorna fylldes med analyser av hans utrotningstal! Äntligen tänkte de! Nu minsann, nu kommer SD inte undan! Sex och en kvarts miljoner svenskar bara, var är resten?!!?????111!!?

Den ena efter den andra paraderade och visade att de lyssnat väldigt noga och och inte alls lät reptilreflexerna styra deras twitterfingrar

Olle Wästberg reagerade såklart.

Krimideologen du Rees också.

Talet ger kalla kårar på Helle Klein.

Statsvetaren Jonas Hinnfors reagerar, tycker att det är lätt att associera till ”blut und boden”! Ann Ighe, universitetslektor på Göteborgs Universitet, tror den delen av Åkessons tal var Ultima Thule-texter utan musik.

Martin Klepke tänkte på Zlatan.

Lina Stenberg på Arbetet var blixtsnabb med en analys av Åkessons nazisttal! Hon hörde nog det olycksbådande stöveltrampet komma närmare samtidigt som fingrarna fladdrade över twitterappen i telefonen.

En befälhavares order till sina trupper att marschera, om man så vill.

anser Stenberg att Åkessons tal var, finns att läsa i hennes bisarra ledare.

Lina Stenberg visade att hon verkligen är ett proffs på att lyssna på vad folk säger och analysera det efteråt!

Ursula Berge, som man ofta ser i t ex SVT osv, anser att det skriker tidigt tyskt 30-tal om Åkessons tal när han pratar om sex och en kvarts miljoner svenskar. Och det är klart, om 30-talet kommer igen så är det obehagligt!

Vad var det Åkesson sa som var så fruktansvärt att man hörde marscherande  stöveltramp från 30-talet?

Han citerade Vilhelm Moberg. Det var Moberg som en universitetslektor ansåg var Ultima Thule-texter utan musik. Det var Moberg som skrek tidigt tyskt 30-tal enligt Berge. Det var Moberg som fick Stenberg på Arbetet att bli så upprörd att hon pratade om ”befälhavares order om marsch”. Det var Moberg som fick Klepke att prata om Zlatan. Det var Moberg som fick Hinnfors att associera till ”blut und boden”. Det var Moberg som gav Helle Klein kalla kårar. Det var Moberg som fick Wästberg att prata om att 3,75 miljoner inte var svenskar och vad som väntar om SD fick inflytande. Osv.

Jag vet inte om den som skrev talet hade som syfte att locka fram de som man kan misstänka aldrig lyssnar, aldrig vill veta och aldrig frågar om det de inte förstår utan bara vräker på med vad de tror de hört och vad de tror det betyder och innebär. Alltså de som alltid måste tolka allt från t ex SD men även t ex KD och M så negativt som det bara går eller ännu hellre fantisera ihop något. Som vi kunde se ovan. Om det var tanken så förtjänar den talskrivaren en rejäl bonus. För jädrar vad talet rökte ut dem ur grottan! Allt från Wästberg till Klepke liksom!

Jag hörde inte talet (har inte hört ett enda…) men enligt uppgift så ska Åkesson t o m ha sagt att det var från Vilhelm Moberg? Jag ska ärligt säga att jag inte har koll på Moberg. Men om man inte har koll på något så betyder det inte att 30-talet automatiskt väntar runt hörnet utan om det är något som jag undrar över så frågar jag. Eller så kan man då vänta nån minut tills personen själv säger vad det handlade om…

Och jag är inte särskilt högutbildad, är vare sig lektor eller statsvetare.

Allt visar ju att de som lät twitterfingrarna blöda om 30-talet osv inte är ett dugg intresserade av vad som sägs alls. De letar och bänder med kofot och trycker in vaselin för att försöka klämma fram något som ska vara dåligt. Bara för att det är SD. Samma människor gör alltid på det här viset. Så himla tydligt! De lyssnade inte ens färdigt innan de gick loss. Eller så lyssnade de färdigt och medvetet valde bort att han sa att det var Moberg bara för en chans att försöka nedgöra. Vilket är värst? Pick one.

Jag tycker faktiskt det är enormt roande mitt i alltihopa, de trodde, och hoppades av hela sina hjärtan, att de hörde ett rent Hitlertal och att SD nu minsann visade att de planerar blitzkrieg och så är det Moberg liksom. Vilken antiklimax det måste vara för gänget ovan.

De hörde vad de ville höra och avslöjade sig på ett närmast brutalt sätt.

Vi har liksom inte tid med såna idioter i Sverige om man ens ska kunna tänka på att lösa de problem Sverige står inför.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

100 kommentarer

 1. MiT

   /  07/07/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156574411993231&set=a.10150320256993231&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCw9NXdgBHWn-0QXgTIqSf_4SQsP_Qw_BSBxCJQC7cy6_DRrAn0LLbMHSvrcbk2AE8j6k5OJd7LwBpQbUqp_sp9JPo0HOQKidX5pnJ0Xf-aaIAXKWTrCSBPKeUCU_2Vi3BCzvoPz5DS0l9zsqG9Xas_G2g7pyw966l4nBgjj70t-CKKUOtFyPx03r464NjzvZdoRaviRQJ4uGGpp8rY6fMJzP3lXeBF8yGWgbuKQCpmLpC9UE1U_Jf5ew1KYGJXHo3ZToi1vcdZZHJeE6HbbE3lh023jNBQf8stfAYVowiyDZAo769iWe0Dmy4rfvc5HF8QNF_MfgmF7Yt6HvIW7AIPVqNIlwXmiDIJMfyqDvZkzo4rQHZuGw&__tn__=H-R*

  Svara
  • Herpderp

    /  07/08/2019

   Sen är det ju intressant också att Du Rées säger att siffrn ”sammanfaller med utländska” i Sverige. Siffran jag har hört (utlandsfödda, födda i landet men med utländska föräldrar) är c:a 2miljoner.

   Är Du Rées oinsatt i antalet, eller blåljuger honför att göra en poäng? Oavseet vilket är det rätt beklämmande för en forskare (förvisso i Krimonologi men ändå)…

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/08/2019

    Tino berör samtliga dina punkter i kommentarsfältet 🙂

    Svara
 2. Gorby

   /  07/07/2019

  Jens Liljestrand hoppar också på tåget…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/08/2019

   Ännu en som bajsar ur sig något på internet och lämnar det vind för våg. Stor vits med ett socialt medium om man bara kommunicerar åt ett håll 😦

   Svara
 3. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

   /  07/08/2019

  Hela citatet (som var ganska långt, och som han börjar med, efter ungefär en halv minuts kommentarer om vädret, alltihop kommer under första 4 minuterna av sändningen, så är väl värt att ta en titt på det även om man skiter i resten av talet):
  »Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.
  Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelse och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk. Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.
  Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan — på frihetens grund.»
  Åkesson säger sedan efter detta, ordagrant: »Sverigevänner och Almedalsbesökare: Vilhelm Moberg – Svensk strävan.»

  Jag vet inte om det är avsiktligt trollat eller inte, men lutar nog åt att det är en avsiktlig fälla. Han säger inte uttryckligen att han har citerat Moberg, det kan lätt uppfattas som att han kommer att ta upp något med anknytning till Moberg. Hur som helst, helt underbart hur det vänsterblivna etablissemanget travar som ett lämmeltåg över kanten på stupet.

  Svara
  • Staffan Anderstig

    /  07/08/2019

   De kan icke mer värja sitt verk!Men den nuvarande regeringen och tidigare regeringar,har glömt,de anser att den som kom igår har lika stor rätt till verket som de ursprungliga, Agenterna kan dra åt helvete!

   Svara
  • Klart det är en avsiktlig fälla – samma sak som att de nu vill ta bort biståndet till länder där homosexualitet är förbjudet. Det handlar inte så mycket om att de tror att de kommer få det igenom utan att de petar på en öppen varböld för SVaMP-CL. De kan inte trovärdigt argumentera mot varför de ska stödja dessa länder samtidigt som de pratar sig varma om HBT-rättigheter; SD vet om detta.

   Där handlar det om att försöka tvinga dom att välja sida, här handlar det väl mer om att de vet att dessa människor kommer öppet visa sin okunskap och få bära clownhatten.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/08/2019

    Politik i arbete, på lång sikt kan mycket väl SD:s homoutspel vinna gehör. Särskilt om USA går i bräschen. Rätt pinsamt i så fall för alla ”feministiska” partier som hellre kämpar för hijab och separata badtider.

    Svara
  • Hur tolkar de nästa bit så att det blir nazistisk Blud und Boden?

   ”Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är något som skall förtjänas och som skall förvärvas av varje folk.
   […]
   Sverige är idag vårt genom svensk strävan.”

   Hela talet.
   *https://www.youtube.com/watch?v=MfLnHXi53lk*
   Det var ingen som orkade lyssna i tre minuter fram till det här:
   ”Sverigevänner och Almedalsbesökare! Wilhelm Moberg, ‘Svensk Strävan'”

   Svara
 4. Hypocrita

   /  07/08/2019

  Du Rées, Klein och alla dom andra följer bara den enkla mallen:
  1/ Åkesson är skyldig till något
  2/ I händelse av att det inte stämmer, se punkt 1…..

  Svara
 5. Embryo

   /  07/08/2019

  Armand Duplantis svensk?
  Han har en mamma som är född i Sverige och han har därmed svenskt medborgarskap och har valt att tävla för Sverige eftersom våra uttagningsregler för mästerskap passar honom bättre.
  Fast han är inte född här, han har inte vuxit upp här och han bor inte här.
  Oavsett vilket land han tävlar för skulle jag definitivt kalla honom amerikan.

  Svara
  • Ulf Wiger

    /  07/08/2019

   Duplantis kam mycket väl känna sig svensk nog att tävla för Sverige och svara stolt över sina svenska rötter, även om han levt hela sitt liv i USA och inte talar särskilt bra svenska. Jag har inga problem med att han tävlar för sin mammas hemland, och ser honom gärna representera mitt land. I synnerhet när han är så bra att han faktiskt platsar även i Team USA. Jag skulle inte misstycka om han senare tävlar för USA, även om jag på ett chauvinistiskt plan förstås skulle bli besviken.

   Det som främst skapar konfliktytor kring nationell identitet är när den ena kulturens grundvärderingar krockar totalt med den andras, och man tvingas välja sida. Klankultur är väl ett av de tydligaste exemplen på sådana konfliktytor, samt obligatorisk könsåtskillnad. Men i gränslandet mellan kulturer som USA och Sverige finns få, om ens några, sådana landminor.

   Svara
   • Embryo

     /  07/08/2019

    Jag förstår hur du menar, men han har själv uttryckt att anledningen till att han valt att tävla för Sverige är inte p.g.a. starka känslor för Sverige utan därför att uttagningen till mästerskap görs genom att den svenska ledningen ser till vilka som har bäst chans att nå bra resultat (och har klarat minimikraven) jämfört med de amerikanska reglerna där de har en uttagningstävling och idrottarna därigenom måste formtoppa två gånger på en säsong.

    Det är absolut inget fel med att han väljer att representera det land som passar honom bäst och jag tycker definitivt att det är roligt att den som har det amerikanska rekordet i stavhopp tävlar för Sverige, men det blir märkligt att se honom som något annat än amerikan.

    Svara
 6. Jag plöjde igenom alla partiledartalen och jag blev aningen besviken på Åkessons tal på grund av att det var så segt och tråkigt. Det kändes inte som om det låg särskilt mycket inspiration bakom det utan mest bara en massa brödtext. Ebba Busch Thors tal var annorlunda, hon högg vilt åt alla håll, framförallt mot sossarna och centern, och det var en fröjd att lyssna på. De övriga talen var surrealistiska och fyllda av lögner och hyckleri. Sjöstedt påstod att hans parti stod bakom individens rätt, det var nog det galnaste under hela veckan. Finansministern ropade ”mot rofferiet!” som om hon ville bekämpa sitt eget jobb.
  Vad som skiljde Åkessons tal från de övriga på ett positivt sätt var att han åtminstone var ärlig.
  Vad gäller tal som retoriskt påminde om gamla nazital tycker jag Finansministerns låg i framkant, och sossarna fraterniserade ju mycket med Nazityskland under den tiden.
  Vad gäller tal som var ”rasistiska” låg absolut Kristerssons i topp. Om Åkesson hade dragit på med ens en tiondel av den retoriken hade alla vänstertomtar skitit på sig av glädje.

  Svara
  • Jans

    /  07/08/2019

   Alltså den där Wilhelm Moberg måste de väl ändå snart börja rensa ut från biblioteken? Han är ju för tusan värre än Tintin.

   Svara
   • Hans verk är nog gömda i arkiven?

    Svara
   • Kretin

     /  07/08/2019

    Beträffande bokhandlar och vad som finns till salu:

    Besökte nyligen på semestern Akademiska Bokhandeln i Helsingfors, fordom den finaste bokhandeln norr om Berlin på den tiden då varuhuset Stockmann var ägare, nuvarande ägaren är Bonniers, vilket ger en viss fingervisning om vad som hänt med utbudet, vilket utarmats och blivit lika slätstruket PK som bokhandlarna i Fjollträsk och övriga Sverige …

    Kunde inte låt bli att fråga efter Tintin i Kongo 🙂 Bonniers arm är lång ….

    Svara
 7. Gigas

   /  07/08/2019

  Det tar ett tag men drygt 7 minuter in i talet så säger Jimmie, ”Laila avslutar sitt brev med att citera just den här texten av Moberg”.
  Det gammelmodiga språket borde ha fått de flesta att inse att det handlade om en gammal text.

  Svara
 8. MiT

   /  07/08/2019

  Centern är ute och gör sig korkade igen. För egentligen, alternativet är ju det som man ser i Grums

  Svara
  • Rikard

    /  07/08/2019

   Hej.

   Svenska judar brukar mig veterligen fira jul, just därför att de är svenskar. Eftersom de är judar firar de också judiska högtider – inget i judendomen förbjuder dig att fira jul, midsommar eller annat om du inte antingen är idiot-ortodox (vilket svenska judar inte är) eller ägnar dig åt avgudadyrkan, förnekar judarnas gud och liknande.

   Kristna får med samma SVT-resonemang inte heller fira jul, midsommar, med flera högtider: midsommar är det förkristna nyåret till att börja med, jul är direkt hednisk och okristen, med mera.

   Men det är ju egentligen islam det handlar om – och där blir det till fundera. Å ena sidan får du inte avfalla från läran, å andra sidan får den muslim som lever med hedningar om den vill delta i deras liv och fester enligt deras traditioner, så länge den också följer profetens och koranens bud. Det hänger, precis som med bibel, talmud & torah & tanakh, på var i texten man väljer att titta eftersom de är skirvna så att det finns förbud och tillåtelse för princip allt.

   EBT verkar synnerligen lämpad för dylika fällor som hon utsätts för – debaclet med div. författare (där de flesta inte hade lyckats bättre än hon, NB) tex. Hon har inte de mentala fakulteterna att kontrollera situationen och vända den till sin fördel: ”Sverige är fortfarande svenskarnas land, och vill man leva med och som svensk hör det till att respektera och visa aktning för det svenska folkets traditioner; att som alltför många invandrade grupper, särskilt muslimer, då enbart visa förakt, hat och hån och kräva att svenskar och Sverige skall underkasta sig islams regler är för mig liktydigt med att då skall man inte leva i Sverige.”

   Nåt sånt. Värt att notera är hur politiker som lyder SVT och de övriga inte utsätts för dylika bakhåll, men så är ju SVT etiskt försvarbart bruk av skattemedel enligt de flesta, även här för något år sedan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 9. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 10. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 11. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Hypocrita

    /  07/08/2019

   Visst hatar man sig själv, när man inser att man har rätt…….

   Svara
 12. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/08/2019

   Faw kanske har större poäng än hon anar här. Vad är det som säger att inte alla dessa hijabtäckta barn faktiskt är ett utryck för fundamentalism hos immigrantföräldrar i Sverige?

   Svara
 13. MiT

   /  07/08/2019

  Undrar om hon pratar för Akademikerförbundets medlemmar?

  Svara
 14. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Vafan, får man inte vara mot könsstympning, tvångsgifte, religion före lag, inga rättigheter för kvinnor och homosexuella … etc … osv … ad nauseam … (andas in) i det här jävla landet?

   Det är många som inte förstår allt som kommer med det där ordet ”kultur.”
   Det får bli ett venndiagram, tror jag.

   Svara
 15. MiT

   /  07/08/2019

  ”Förläggare på Bokförlaget Ester Bonnier. Sekreterare i Svenska PEN.”

  Svara
  • När ska dessa förstå att kultur är betydligt mer än pizza, Zlatan och rolig afrikansk dans?

   Vårat rättssystem är ett exempel på kultur som i mångt och mycket grundat i ett konsensus – ett konsensus över vad som är rätt (lagligt) och fel (olagligt) och vilka bestraffningar detta ska leda till. Hederskultur är i sig ett exempel på ett rättssystem som går strikt mot vårat rättssystem och sätter det på många sätt ur spel. Vårat rättssystem är inte förenligt med att innehålla flera kulturer (dvs ”mångkultur”) såvida man inte börjar faktiskt förespråka att vi ska ha olika lagar beroende på människors ursprung.

   Där har du ett prima exempel på hur mångkultur INTE fungerar, men visst, fortsätt yra om kebab.

   Svara
   • Olof

     /  07/08/2019

    Det är ju det här som multikulturalismförespråkarna inte förstår. Rättssystemet är i slutändan ett uttryck för kulturen – multikulturalism innebär därför oundvikligen multirättssystem. Ett sådant samhälle är omöjligt att integrera eftersom varje interaktion mellan kulturerna då innebär en krock mellan rättssystemen.

    Ett sådant system blir instabilt och går inte att upprätthålla i längden – de enda sådana system som ens har varit i närheten av att fungera har varit löst federerade stater eller imperier. Och att döma av den utveckling vi ser i USA och EU numera så tycks det väldigt sannolikt att inte de heller kommer att överleva – viljan från makten att centralisera styret och kontrollera allt fler detaljer i de enskilda enheternas regler blir för stor vilket leder till att lagen inte längre accepteras av kulturerna och så faller enheten sönder.

    Svara
  • Bamse

    /  07/08/2019

   Problemet är att den variant på ”mångkultur” som västvärlden försökt tillämpa de senaste decennierna snarast verkar leda till ökad segregation och allt svårare motsatsförhållanden. Faktiskt mycket effektivare än vad ”vanlig rasism” någonsin varit kapabelt till, konstaterar Kenan Mali i denna artikel från 2001(!):

   https://www.spiked-online.com/2001/12/18/the-trouble-with-multiculturalism/

   ”The real failure of multiculturalism is its failure to understand what is valuable about cultural diversity. There is nothing good in itself about diversity. It is important because it allows us to compare and contrast different values, beliefs and lifestyles, make judgements upon them, and decide which are better and which worse. It is important, in other words, because it allows us to engage in political dialogue and debate that can help create more universal values and beliefs. But it is precisely such dialogue and debate, and the making of such judgements, that multiculturalism attempts to suppress in the name of ‘tolerance’ and ‘respect’… ”

   ”Multiculturalism, on the other hand, has not simply entrenched the divisions created by racism, but made cross-cultural interaction more difficult by encouraging people to assert their cultural differences.”

   Svara
 16. MiT

   /  07/08/2019

  Grums har spridit sig till Aftonbladet, de skriver faktiskt att det handlar om nyanlända. Man ska åtgärda problemet med en aktivitetsdag. Nu ska de minsann lära sig en läxa!
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jVaK3/barngang-trakasserar-boende-och-hotar-att-valdta

  Svara
 17. MiT

   /  07/08/2019

  Eller hur, hon förstod ju inte ens att det var Moberg överhuvudtaget? 😛

  Svara
  • Klein = liten (tyska)

   tysk = nazist? Blut und Boden = Blod och Mark, Jord

   Lilla Helle vill förbjuda all släktgemenskap och patriotism?
   Hur är det med hennes egen släkt och dess materiella tillgångar?
   Lever hon som hon lär?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/08/2019

   ”Budord och budord… De är mer riktlinjer.”

   Svara
   • Låter som prima ståupp-material! Vem söker i arkiven?
    ”Du kan ju typ försöka att icke dräpa.”

    Svara
 18. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/08/2019

   Haha…
   Så djävla komiskt med alla dessa EU-entusiaster som försöker låtsas att det inte är skillnad mellan européer som delar ett gemensamt område och till stora delar likartat kulturellt uttryck och mena-folk som totalt transformerar Sveriges och Europas kultur.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/08/2019

   Way to not adress the point:

   När man har en värdegrund/kultur som bryter mot värdlandets lagar skulle jag påstå att det finns så in i helvete med potential friktionsyta.

   Svara
  • Tja, hur många pubar försökte hon få stängda?

   Var hon ”gäst” eller del av samhället? Hur många kände hon som inte var liberal, sekulär, intellektuell medelklass – den som är mest ”ingenstans”?

   Väldigt många som inte vill förstå.

   Svara
  • Vänstern: med skammen som enda vapen
   http://www.blt.se/ledare/vanstern-med-skammen-som-enda-vapen/
   ”Vänsterns skamretorik är ett sätt att tysta meningsmotståndare och stänga ner diskussioner. Och hur skulle vänstern kunna hålla kvar i, och dra till sig nya medlemmar, om inte genom flygskam, barnskam och kolonial skam?”

   Precis vad jag sagt länge: vad har vänstern att erbjuda, annat än skam och därefter syndernas förlåtelse (tillfälligt) för den som späker sig på rätt sätt (och betalar).

   Svara
 19. Ivar L

   /  07/08/2019

  Två reflexioner:

  Olle Wästberg sitter i New York och tycker en massa om svensk politik. Jag tycker han bara kan hålla käften, han vill ju inte ens bo i landet. Dessutom bor han själv, helt inkonskevent, i landet som styrs av vad han närmast kallat för diktator och vars tillträde enligt Olle sent på presidentvalnatten skulle leda till att Sverige blev invaderat av Putin på grund av Trumps påstådda Nato-inkompetens. Önskar jag kunde hitta den sekvensen på Youtube. Det var sannerligen helt bisarrt och borde ligga honom till last idag.

  Uttrycket ”blut und boden” har förvisso en koppling till nazismen men om man glömmer det och enbart betraktar dess betydelse: blod och jord, d.v.s. släktskap och ägande så är det exakt samma tänkande som ligger som grund till vår arvslagstiftning. Den som är släkt får överta ägandet. Så att påstå att den som resonerar i sådana termer automatiskt är nazist betyder i så fall att man villl avskaffa arvsrätten, d.v.s. införa kommunism. Kan vara bra att ha i åtanke när man hör.

  Svara
 20. 👍 👍 👍 👍 👍

  Svara
 21. Grodan Boll

   /  07/08/2019

  På repeat i svenska vänsterns lurar sedan decennier tillbaka:

  Svara
 22. Grodan Boll

   /  07/08/2019

  Hahah! Istället för att co-opta allt och göra det till en genusfråga kan man göra det till en invandringsfråga.

  https://www.svd.se/kapa-bistandet-till-homofientliga-stater

  Vänstern:

  Vissa ska få knacka bögar mer än andra!

  SD:

  Om inte vi får knacka bögar ska inte de satans muslimerna få det heller!

  Bara en av dem är konsekvent 😉

  Svara
 23. Chrille

   /  07/08/2019

  Löfvén: Öhh..god morgon!
  Vänstern: Vilken statsman han är.
  Åkesson (eller Busch Thor eller Kristersson): God morgon!
  Vänstern (inkluderar folkpartiet och bondeförbundet): RASISMFASCISMNAZISM! Gasa honom!

  (Om någon trodde att avsändaren inte spelade roll). Moberg var fö antinazist.

  Svara
  • Det är diskriminerande att hälsa God Morgon! för alla har ju verkligen inte en God Morgon!
   😁 😀

   Svara
 24. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Chrille

    /  07/08/2019

   Brukade lyssna på God Morgon Världen, när den var lite mindre politisk. Gelotte var ibland med som borgerlig/liberal. Med sådana borgare/liberaler så är det inte förvånande att socialdemokraterna styr.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/08/2019

    Gert och hans fru (som fortfarande skriver debattartiklar i GP) är främst stolpskottskatoliker och inget annat. Så ja, hycklande godhetssignalering och att låta andra pröjsa för den kommer ganska naturligt.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/08/2019

   Bah! Han och Grelsson var ju halva anledningen till att man läste blaskan. Nu är det bara gästinläggen av America Vera Ocasio-Cortez som får upp blodtrycket till samma höjder.

   Svara
 25. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 26. Peter Andersson

   /  07/08/2019

  Hade ju varit ännu roligare om han citerat delar ur något av Palmes tal till stöd för Vietcong.

  Svara
  • Rikard

    /  07/08/2019

   Hej.

   Känner du någon vänsterbliven? Testa Mobergs text på dem, men byt ut alla referenser till ‘svensk’ och ‘Sverige’ till palestinier eller tibetan.

   Ta med hörselkåpor.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • ”Vem är det egentligen som äger [land]? De som bott där i generationer eller de som kommer nu?”

    Applicera på Gaza, c:a 1967.
    Eller varför inte Sydafrika? Boerna har varit där sedan sent 1600-tal.
    Svårt att veta hur man skall göra för att vara god.

    (Har inte läst så långt i ”Dagbok från UD” men Theutenberg verkar ställa sig helt på palestiniernas sida, med hänvisning till folkrätten. Blir intressant att läsa när jag kommer dit.)

    Svara
 27. info

   /  07/08/2019

  Svara
 28. ”Medelklassens uppvaknande är lika smärtsamt som motvilligt”
  http://katerinamagasin.se/medelklassens-uppvaknande-ar-lika-smartsamt-som-motvilligt/

  En person berättar om hur hustrun blir tafsad på och trakasserad. Men det viktigaste, som han inleder med, är att han inte tycker om SD!

  Den där tänkta utomjordingen, som ser vad som händer här på jorden (och till skillnad från vänsterfolk inte kan läsa tankar), blir lite konfunderad:
  ”Hmm, han ser att släktingar far illa. Men det viktigaste är fortfarande att ta avstånd från någon som vill stoppa det.”

  Svara
  • Rikard

    /  07/08/2019

   Hej.

   ”Säkraste beviset för intelligent liv i rymden är ingen av dem har kontaktat oss” (ur minnet, tror det var Bill Waterson via Kalle och Hobbe [och snacka om att översättaren av titeln antingen gjorde så gott den kunde, eller missade poängen med ”Calvin and Hobbes”]).

   Eller Monty Python’s ”Galaxy song”:s sista rader:

   ”And pray that there’s intelligent life somewhere up in space,
   ‘Cause there’s bugger all down here on Earth.”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jag ringde och klagade på dålig översättning av en C&H en gång. En bekant som var ännu värre däran skrev ett brev.
    Just den ”strippen” som det väl heter var fullt möjlig att översätta, det var ingen ordvits (som ”Wanna see an antelope?”) eller något specifik amerikanskt, men galningen hade gått full Ohlmarks och skrivit en helt egen text till samtliga rutor utom första. Tyvärr gjorde jag ingen fotostatkopia på den.

    Nåja, nu har vi inte den dagstidningen (sedan tjugo år) och i hyllan står ”The Complete Calvin and Hobbes.” De kan inte göra någon skada längre. All heder till Watterson som slutade när han var på topp. (Kommer bara på Seinfeld som gjort samma sak.)

    Norskans ”Tommy och Tigern” är i alla fall ärligt med att det är en tecknad serie och att man inte tänker bekymra sig så noga. Lite allitteration, någon vi kan sälja till ungarna, så var det klart.

    Svara
 29. MiT

   /  07/08/2019

  Svenska kriminologers närmast incestuösa förhållanden med varandra och media
  ”Den politiska hjärntvättens oumbärliga aktörer: Statlig kriminologmaffia med rätt att desinformera”
  http://katerinamagasin.se/den-politiska-hjarntvattens-oumbarliga-aktorer-statlig-kriminologmaffia-med-ratt-att-desinformera/

  Svara
  • En del av vad Moldbug kallar ”Katedralen”: en kombination av (gammel-) media och (stora) universitet som bestämmer vilka åsikter som är tillåtna, och som är de som egentligen styr politiken.

   Svara
 30. MiT

   /  07/08/2019

  Läs tråden nedan, det bara smäller till så är massor av avlönade från S och LO:s trollarmé där och ska backa upp 😛

  Svara
 31. MiT

   /  07/08/2019

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156591156578251*

  Svara
 32. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 33. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/09/2019

   Margit kommer i vart fall inte kunna klä sig traditionellt judiskt mycket längre till med S/MP/C-politik. Hon tänker ju bakvänt. Det är det Sverige som varit som KD vill bevara, det Sverige som Margit kunnat leva i som jude.

   Svara
 34. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 35. MiT

   /  07/08/2019

  Svara
 36. MiT

   /  07/08/2019

  *https://www.facebook.com/URHejhejSverige/videos/2103263273124254/?__xts__%5B0%5D=68.ARDZxWsfXmu1hQWE9XGfd7Ssnz065KYWMuutAAlDY6JOtyHTlBPGjj04_KLWclsEZIYmR-yXPi0stYCAxMiM-hhzizRaMZBrXBWAfrIhvcBVIV4cYCQBjRJULLwEuj_Yipfk8-A7s-euo8q0vn1xGzoe3enRoxCMLJrZ4DfOzqGEK6FtTSNrerTqVJcghtl2BkUMh9WSLiQa5R8xJnG4Bzfquu5tEgvg8oWxB_kgg0KR3f6gEQvbSvvrWZUGxXFQwcQ7cwJzcjgRwAjstOkS4QSB-94EXEGTSUeKmiuwU3Mc7oyu7_5tlkhGWZBO1bv6svkcfdpfDGqlMq4YP03vKP3POzHkllUmnTey6nsyP5O7zn7rR-W85vJwmV86&__tn__=H-R*

  Svara
  • Vi behöver diverse versioner av Holmströms berömda reportage från Ambassadsprängningen, fast om olika delar av ”public service”:
   – Lägg ned! Lägg ned! Lägg ned! Lägg ned! Lägg ned!

   Svara
  • Ivar L

    /  07/09/2019

   Det intressanta här är att detta är uppenbart regisserat, som ett brandtal. Undrar vem som stod för regin? Detta är ren och skär propaganda. Vad har det med ”utbildning” att göra?

   Svara
 37. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
 38. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
  • Johan A

    /  07/09/2019

   Jag ser olika hudfärger, ja, och kanske någon av barnen har buddhistiska föräldrar, kanske, men jag ser ingen slöja. Jag tvivlar nämligen starkt på att om någon av tjejerna hade muslimska föräldrar så skulle de tillåta henne spela fotboll utan slöja om de skulle låta henne spela alls. Då måste vi fråga oss (och främst Birgitta Ohlsson) vilka kulturer som representeras av barnen på bilden, varför islam inte är representerad i detta fotbollslag och om den muslimska kulturen verkligen är en kultur som är kompatibel med andra om föräldrarna inte tillåter sina döttrar spela fotboll med andra barn som representerar andra kulturer.

   Svara
   • Det är det som är det komiska – de tror på allvar att olika hudfärger = multikulturalism, trots att dessa människor antagligen är närmaste graden assimilerade. Jag menar inte det sistnämnda som negativt, men det är inte multikulturalism, lika lite som när SVT anställer någon F!-sympatisör med brun hudfärg leder till någon åsiktsbredd…

    Svara
    • Många indier och -ättlingar i här UK är mer sekulariserad medelklass än jag är. Det kan bli Diwali istället för diverse kristna högtider, men vad gäller arbetsliv, skola, uppförande offentligt, klädsel, heminredning (i de fall jag sett det), är det ingen skillnad. Möjligen är man mer som västerländsk medelklass var på 50-talet: lite mer propert klädd, inte tatueringar och ringar överallt, inte så bohemisk, ingen låtsas vara arbetarklass eller skryter om det.

     (Hörde för bara några dagar sedan vår nya ledningsgrupp presentera sig. En av dem bar turban, blå. Han var den ende som nämnde sitt fotbollslag, ingen av de vita engelska personerna gjorde det.)

     Skillnaden mot hur pakistanier uppträder och uppfattas är milsvid.

     Svara
  • Ivar L

    /  07/09/2019

   Så det passar inte att coacha fotbollslag i Rinkeby eller Rosengård utan man måste åka hela vägen till elitstaden Oxford för att bevisa att mångkultur funkar?

   Svara
  • ”Här i Oxford”. Explainabrag much?
   Bland ”ingenstansare” i över medelklassen, eller arbetarklass?

   Lika multikulturellt som Hogwarts, skulle jag gissa: några namn som är ”färgade”, indiska och judiska, men alla firar jul.

   Deras ”blanda” är lika modigt och nyskapande som olika sorter pizza: Bröd, tomatsås, ost, och så eventuell olika saker på toppen.

   Svara
   • Det som dessa människor gillar är inte mångkultur – det är att plocka russinen ur kakan och sedan stoppa in dom i sina egna kakrecept. Lite som hur svensk kinamat inte smakar speciellt mycket som riktig kinamat – dvs ”kulturell appropriering” i dess renaste form.

    Svara
 39. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
  • Rikard

    /  07/09/2019

   Hej.

   Språkkunskaperna håller sedvanlig journalistnivå ser jag.

   På svensk svenska:

   I Anneberg har 52 nya lägenheter öronmärkta för till Kungsbacka nyanlända byggts; tidigare har kritik för att detta skapar segregation förekommit. Nihad Kassans från Syrien är dock bubblande glad över att familjen fått lägenhet.

   Notera att det inte tar mer plats, så den ursäkten går, som man säger, fetbort.

   Originaltexten är nämligen egentligen på engelska, om man tittar på meningens konstruktion:

   The construction of 52 new appartments in Anneberg, earmarked for newly arrived in Kungsbacka, has previously been critised for segregation, but Nihad Kassans from Syria is bubbling with joy over his family’s appartment.

   (Skulle inte förvåna mig om jag stavat som en kratta nånstans ovan; man gör nämligen alltid det när man anmärker på andra…)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • ”bubblande glad”?

    ”It is very good to can English,” som Danielsson skrev.

    Svara
 40. x

   /  07/09/2019

  Morgan Johansson levererar!

  Svara
 41. info

   /  07/09/2019

  Svara
 42. info

   /  07/09/2019

  Svara
 43. info

   /  07/09/2019

  Svara
  • Ping Wallström: Där har du ”utomrättsliga avrättningar” och inte självförsvar mot terrorister.

   Svara
 1. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: