Hur skapar man så mycket motsättningar och hat som det bara går i ett land? Gör som Kungsbacka!

Det absolut bästa och mest effektiva sättet att skapa hat och motsättningar mellan folk är att behandla dem olika. Att olika regler ska gälla beroende på vem du är.

Detta har man tagit fasta på i Kungsbacka

Där har man byggt 52 sprillans nya lägenheter. Men de är inte till för de som betalat för dem utan till helt andra. Nämligen de som aldrig betalat en enda krona i skatt i Sverige. Vad som sker här är alltså att i bostadskrisens Sverige så bygger man lägenheter för skattebetalarnas pengar men låter inte de som betalat kalaset få ens en chans på lägenheterna. Utan de skattebetalarna ska även betala hyran och allt annat för dem som får flytta in i lägenheterna. Samtidigt som man kanske sitter där som vuxen, jobbar, betalar skatt osv men inte kan flytta hemifrån pga bostadsbrist så ska man betala för detta.

Det är olika spelregler för olika människor det handlar om. En privatperson kan aldrig mäta sig med en kommun om kommunen säger att de står för hyran. Det är det säkraste som finns. Det blir en vansinnigt orättvis spelplan. En skattebetalare ska alltså konkurrera mot kommunen. och sina egna pengar, i ett spel man aldrig kan vinna. Man tvingas konkurrera mot sina egna pengar och redan på förhand vet man att man inte har en chans. Om man ens får möjligheten att konkurrera vilket man inte ens fick i Anneberg, Kungsbacka.

Jag förstår att han säger ”Tack så mycket Sverige”. Jag förstår att han skiter i kritiken så totalt att han närmast (säkert omedvetet) hånar de som tvingats betala kalaset men inte ens får en chans på lägenheterna. Alla människor är lika säger han. Det är ju exakt det som kommunen bevisat att de inte är. Vissa är mer lika än andra enligt Kungsbacka.

En på twitter skrev så här om detta

Vår äldsta grabb är 21 år och bor kvar hemma. Han har jobb men han är inte i närheten av att få en lägenhet. Men han får betala skatt för att folk från andra länder ska få lägenheter med allting betalt med hjälp av hans skattepengar.

Vill man verkligen skapa så mycket motsättningar och hat man kan på effektivast möjliga sätt så tror jag det är en mycket svårslagen metod som Kungsbacka använder.

Och de som drabbas av motsättningarna och hatet kommer att vara de invandrare som flyttar in, inte de vansinnigt korkade politikerna som förtjänar det. För vad har man för möjlighet att ställa de ansvariga politikerna till svars? Noll. För de gömmer sig bakom flera låsta dörrar och säkerhetsvakter för att slippa möta folk som drabbas av deras inkompetens. Och är det någon som lyckas skriva ett mail eller tweet till någon av dem så kommer de att yla om näthat och hur utsatta de är.

Grejen är att någon kommer att få skit för sånt här och när politikerna fegt gömmer sig så drabbar det dem som lägenheterna öronmärkts för. Garanterat. Oavsett om det är rätt eller fel. Man kan inte bara spotta folk i ansiktet på det här viset och sen tro att om man bara gömmer sig så händer ingenting. Motsättningarna och hatet kommer att öka. Garanterat!

De som arbetat och betalat skatt i flera år och behöver en lägenhet får stå i kö i många år innan de KANSKE får någon. Sen kommer det några som varit här i sex månader och aldrig betalat en krona i skatt och går bubblande glada rakt in i nybyggda lägenheter och de som står i kön blir dragna vid näsan och tvingas dessutom snopet betala hela kalaset. Alla människor är lika säger den bubblande glada lägenhetsinnehavaren.

Förstår man verkligen inte vad sånt här skapar?

Ligor åker in och stjäl och ut ur Sverige igen helt riskfritt.

Polisen bryr sig inte ens om att åka ut. Men nåde den som tar tag i det själv när polisen skiter i att komma! Polisen vill ju inte se andra göra jobbet som de själva skiter i att göra! Vill man inte se folk ordna saker själva så får man för fan masa röven ur vagnen och göra sitt jobb som de drabbade tvingats betala dem för att göra!

Allvarligt, hur kan man med att säga som Nyberg gör? Först säga att ”vi kan inte komma pga att vi prioriterar bort er lantisar”, nä han säger inte exakt så men det är vad han menar, för att sen direkt säga att han inte vill att någon gör jobbet som de själva inte bryr sig om att göra? Det är ju uppenbarligen och bevisligen inte polisens jobb om polisen inte gör det?

Och folk VET att polisen inte kommer pga massa grova brott. Som man också VET är en direkt konsekvens av migrationspolitiken de senaste 20+åren. Vet inte hur siffran ser ut men gissar att MINST 75%-80% av alla grova brott begås av någon med utländsk bakgrund. Och man VET att det är utländska ligor som stjäl. Att polisen inte kan komma när ligor stjäl ens egendom är en enda enorm konsekvens av migrationspolitik de senaste 20+ åren!

Polisens råd är alltså att man ska låta ligorna flinande och riskfritt ta vad de vill ha samtidigt som man själv dräneras på både pengar och trygghet. För även om det finns försäkringar så finns det också självrisker. Och man måste ersätta det som försvunnit. Till kanske högre pris än vad man får ut på försäkringen. Osv. Och premien blir inte billigare ju mer som stjäls utan tvärtom. Men polisen tycker att man ska lämna dem ifred att stjäla vad de vill ha.

Hur jävla sinnessjukt är inte Sverige?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
  • Vilken djävla BULLSHIT… ”Vi har precis kommit till Sverige”, men hon pratar bättre svenska än en viss drottning som kom hit på fucking 70-talet…
   ”Jag är 10 år”, men hon ser iallafall äldre ut än Greta Thunberg (säger kanske inte så mycket).
   Nä fy fan, om de två sakerna som inte ens BEHÖVER vara lögner är det så är ju självklart resten av käbblet också det…

   Svara
   • Motkraft

     /  07/10/2019

    Litet missförstånd. Hon pratar om dåtid, då hon var 10 år och kom hit. Och att sedan dess över åren tagit beslutet flera gånger att bära slöja.

    Men visst är det propaganda. En svensk kvinna i en kristen sekt som säger sig ”frivilligt” bära speciella kläder och följer sektens regler är självklart ”förtryckt” enligt PK-människorna.

    Men en muslimsk kvinna som säger sig frivilligt bära speciella kläder och följa muslimska regler är så klart inte förtryckt alls enligt PK-människorna. Hon är en stark kvinna som går sin egenvalda väg.

    Svara
 2. MiT

   /  07/09/2019

  ”Rapport från en lärare: “Afghanerna blir hotfulla, slår i väggar, skakar av ilska för att de inte får de betyg de vill ha””
  http://katerinamagasin.se/rapport-fran-en-larare-afghanerna-blir-hotfulla-slar-vaggar-skakar-av-ilska-att-de-inte-far-de-betyg-de-vill-ha/

  Svara
  • Slopa betyg, särskilt om de sätts av de som undervisar.
   Inträdesprov till allt. Centralt rättat.

   Snällbetyg och snällanställningar. Det går bra det här. Bara några år till nu, så blir det någon form av ändring:
   ”Kommunal bankrutt inom fem år förutspås”
   *https://www.facebook.com/426915127739331/posts/704368016660706?s=100010281889145&sfns=mo*
   ”Resultatet är nämligen att med en anhöriginvandring på 3:1 så kommer de kommunala flyktingkostnaderna om fem år utgöra mer än en tredjedel av hela kommunbudgeten. Redan idag är kostnaderna så stora att de trängt undan annan välfärd – trots den stora skattehöjningen och trots försäljning av kommunalägd mark.”

   Svara
  • elina

    /  07/09/2019

   En bekant lärare slutade när föräldrar till vissa barn började komma hem till henne och kräva toppbetyg för sina barn som inte klarade skolan och inte ens hade tillräcklig närvaro för betyg.. .
   Så brukade vi väl alltid göra även om jag inte drabbades av det i 70 talets slut – 80 talets början då jag arbetade som lärare.

   Svara
 3. Leisha Camden

   /  07/09/2019

  Sådana som denna Nihad, som är i hans situation, ska ju bo i tält. Alltså det är ju det rätta. Dom ska bo i tält. Sverige är så sjukt att jag har inte ord.

  Svara
 4. Grodan Boll

   /  07/09/2019

  Två invändningar:

  1. Rör det sig om de temporära boendena som temporärt ska ta emot temporära hyresgäster? För det var ursäkten till varför man kunde stoppa upp bostadsköerna i röven för en stund. För om det är de bostäderna bör man ha koll på kommunen om ett par år när den under inga omständigheter kommer förhandla om reglerna med sig själv och komma fram till att låta kåken stå som den gör och låta befintliga hyresgäster fortsätta sina förstahandskontrakt som om inget hänt.

  För ingen kommun skulle någonsin göra något så nesligt.

  2.

  Det är olika spelregler för olika människor det handlar om. En privatperson kan aldrig mäta sig med en kommun om kommunen säger att de står för hyran. Det är det säkraste som finns. Det blir en vansinnigt orättvis spelplan.

  INGEN privat hyresvärd vill ha kommunen som gäst. De personer de går i god för kostar mycket mer än de smakar. Det här är generellt människor som är väldigt dåliga på att bebo en lägenhet på ett hållbart sätt. Om något så tvingas de till att viga bostäder till kommunen.

  Svara
  • Rikard

    /  07/09/2019

   Hej.

   *Visslar försynt*

   Jo, du har fel – helt fel. Det finns gott om privata hyresvärdar som gärna har kommunen som hyresgäst. Små värdar, som kanske äger en eller två mindre fastigheter, även fristående hus. Den sortens värdar som ständigt och jämnt dyker upp i hyresnämnder, länsrätter (eller förvaltningsdomstolar som det heter nu), och hos kronofogden för obetalda el- och vattenräkningar för fastigheterna.

   Det rör sig om fastigheter med kraftigt eftersatt underhåll därför att det blekfeta aset som äger den inte vill spendera en örtug på ”såna där” som den har som hyresgäst. Men den tar gärna kommunens pengar via hyran. Jag pratar om fastigheter med vattenläckor, med balkonger som sviktar, med sneda och gistna gamla trägolv, otäta fönster, ingen ventilation därför att kanalerna är igensatta, ingen sophämtning (trots att du betalar för det via hyran), ingen snöröjning – särskilt inte av tak, där värden/vaktmästaren ränner som de vill i folks lägenheter, med dj*vligt mycket mera.

   Landet kryllar av såna små äckel: de har ärvt eller kunnat köpa en kåk billigt ör att den är så sliten att skulle den renoveras skulle det ta trettio år innan du fick igen pengarna – så då sk*ter man i underhållet och låter kåken ruttna.

   Sen brinner den antingen mystiskt upp (eller ned…) när väl tillräckligt många domar och myndigheter börjar hopa sig, eller så sätter ägaren bolaget som äger fastigheten i konken – och då får kommun ändå gå in för att de boende inte skall bli uteliggare.

   Jotack, det finns gått om små Jan Emmanuel i detta land, feta dj*vla äckel som kör dyr bil, bor på gräddhyllan, röstar m, och ser ner på de människor som är så fattiga att de saknar annat val än gatan eller hus där man kan smula betongen mellan fingrarna.

   Det är inte så att det finns sk*tjobbiga hyresgäster och bara schyssta värdar, eller bara slemmiga småhandlare och oskyldiga keruber som önskar hyra – det finns bägge och allt däremellan. F*n, jag har bott i kåkar där alla hade strömmen hobby-inkopplad på huvudledningen i källaren – värden gav blanka S*tan i det bara Soc pyntade hyran i tid. Brandrisk? ”Äh, kåken är försäkrad så jag går plus vilket som”. Jag har haft grannar som tyckte det var helt normalt att gå bärsärk med yxa mot någons dörr för att ”deras” parkeringsplats var upptagen.

   Nej, det är inte dig jag är arg på – jag blir arg när jag minns och tänker på alla som lider därför att de system som skall skydda värdens ägande och hyresgästens trygghet alla är riggade för att göra motsatsen – för att ingen dj*vel som kan ändra utformningen av dessa system och tillika implementeringen av dem bor i sådana områden, sådana hus eller med sådana grannar.

   Som ett äldre par jag haft som grannar – bägge skröpliga, dåliga höfter, en i rullstol – så hyreskvarten de bott i, i drygt fyrtio år behöver handikappa-anpassas. Efter sex år (!) hade varken ägare eller förvaltare gjort ett enda dj*vla skapandes grand, och nu talar jag om ett av landets större privata bolag. Attityden var att gamlingarna kunde hålla käft och lida, eller flytta. Eventuella böter och liknande är så låga att bolaget sparar mer på att obstruera och vägra år efter år, och skulle en hyresnämnd till slut döma mot bolaget, så kan de överklaga och sedan förhala det i det oändliga.

   En personlig grej: något som verkligen får fart på binjurarna är när smalnästa ekonomyngel från Handels eller Timbro likt en fagott i falsett kvirrar om hur ”fri marknad” löser sådant som ovanstående – det är kraftedeme meg lika mycket dårskap som mångkultur och integrationssnacket.

   Nej, jag håller för sant att fastighetsägare, förvaltare och även kommunala sådana skall tvingas bo i sina mest sletna fastigheter; då blir det nog dj*vlar i min lilla låda fart på reparationerna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Undertecknad har statare och dylika bak i släkten, och de har när de ännu levde kunnat berätta om tiden med ‘fri marknad’ för bostäder. DS

   Svara
   • ”While it was regarded as pretty good evidence of criminality to be living in a slum, for some reason owning a whole street of them merely got you invited to the very best social occasions.”
    -Terry Pratchet, ”Feet of Clay”

    Svara
    • Rikard

      /  07/09/2019

     Hej.

     Det är inte för inte som han i sitt hemland ses som en författare i Jonathan Swifts tradition.

     I Sverige är han ”barnboks & fantasyförfattare”, då recensenterna inte ser de glasklara likheterna med Swift och andra samtida samhällskritiker.

     Men så tror de flesta kulturmuppar att ‘Gullivers resor’ är en saga om en man som lider skeppsbrott, strandar bland Lilliputtarna, kissar på ett brinnande slott, bogserar en flotta och reser hem. Resten av boken? Vadå resten? Finns det uppföljare?

     Tristan och Isolde, Den inbillade sjuke, Fettpärlan, Gargantua och Pantagruel, med flera är för den svenska kultursideseliten troligen namn de gissar hör hemma i ‘Tronernas schackrande’ eller ‘En sång om is och eld’.

     Gissa om man inte vill se vad dvärgarna i Ankh-Morpork skall föreställa för folk… Egna präster, egna matbutiker, egna stadsdelar, egna lagar, och hot om våld och embargon om de inte får leva på sitt vis fast i främmande land. ‘Thud’ borde ställt det bortom varje rimligt tvivel vad han syftade på.

     Inte helt olikt hur ‘Jingo’ kritiserad socialmoderaternas älskling Blair och dennes politik för Klatch, jag menar Irak.

     De enda böckerna som inte innehåller rätt frän samhällskritik i bästa brittiska berättartradition är ‘The Colour of Magic’ och ‘The Light Fantastic’, eftersom dessa mer parodier genren som sådan. (Pratchett fick 1984 erbjudande från Games Workshop att skriva för dem, men tackade nej – för usla villkor.)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Jo, han började med enkla parodier och utvecklade sin egen stil. Vill man bara ha det bästa kan man hålla sig till ”Watch”-böckerna, ”Guards! Guards!” och vidare.

      ”Thud” var riktigt skarp, även om den var en del av det slutliga förfallet. ”Night Watch” är ett värdigt slut på serien (även om han lockats lite väl långt in i ”Darker and Edgier” – samma sak som förstörde Harry Potter mot slutet).

      ”Making Money,” ”Unseen Academicals” och ”Snuff” kändes spökskrivna, ”I Shall Wear Midnight” har jag inte och tänker jag inte läsa – var aldrig särskilt förtjust i häxorna, särskilt Weatherwax.

      (Fast det är inte lika sorgligt som att läsa ”Postern of Fate,” Agatha Christies sista. Uppenbarligen en svagt dement person som upprepar sig, och som inte har någon som kan styra upp det.)

      Vi behöver en ”Hatt mot mössa”-version av Gulliver. Fast det är väl även det för komplicerat …

   • Grodan Boll

     /  07/10/2019

    Jag hade fel.

    Jag får korrigera: de ickekriminella och prickfria privata värdarna är inte förtjusta när kommunen knackar på, just för att de sköter alla de punkter du slog ner på och därmed betalar mer än de får in.

    Svara
 5. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
 6. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
  • Vilken naiv batikhäxa. Den som FÖRTJÄNAR kärlek ska mötas med kärlek, den som förtjänar något annat ska mötas med något annat. Ungdjävlar som slåss med påkar, hotar med våldtäkter och spottar människor i ansiktet ska INTE ha någon kärlek. Först och främst ska de plockas från sina föräldrar, som uppenbarligen inte kunnat ta hand om sina barn. Därefter ska de knäckas. Alla människor kan knäckas och som barn knäcks de mycket lättare än som vuxna. De ska knäckas för att därefter byggas upp igen.

   Om man vill lägga ner så mycket jobb och omtanke och pengar och energi på dem. En annan variant är såklart att bara skicka ut hela familjerna varifrån de kom.

   Svara
  • G

    /  07/09/2019

   Svara
   • Weasel

     /  07/10/2019

    Såå….grannar , skolan , kommunen, hyresgästsföreningen , polisen och socialen står handfallna och har ingen aning om hur dom ska komma till rätta med de här tioåringarna i Grums som beter sig aningen asocialt.
    Men däremot är visst samma instanser och de svenska myndigheterna fullständigt övertygade om att dom är fullt kapabla att klara av några hundra återvändande IS-barn…? 🙄

    Svara
    • elina

      /  07/10/2019

     Vi är helt förberedda för IS barnen, ropar min Kommun. Hur kan de dock inte ange.
     Varför är jag något misstänksam?

     Svara
     • weasel

       /  07/10/2019

      Så bra att din kommun är förberedda för IS-barnen, Elina.
      Då är det ju bara att hoppas att din kommun kontaktar Grums kommun och förklarar för dom hur dom ska göra med dom här barnen. Det borde ju vara en enkel grej att fixa med tanke på att dom här barnen i Grums inte ens är IS-barn… 🙂

  • G

    /  07/09/2019

   ”Man ska vara snäll mot dem som är stygga, för de behöver det mest, och då blir de kanske snällare”.

   ”Citatet är från Bamse och hans vänner ibland verkar det som om de senaste regeringarna i Sverige följt Bamses uppmaning till punkt och pricka. Problemet är bara att snällheten resulterat i att de stygga fått breda ut sig mer och mer och att delar av Sverige tidvis börjar likna stridszoner.”
   https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/realism-i-stallet-for-snallism-om6191686.aspx

   Svara
   • Bläddrade i en Bamse-tidning någon gång på tidigt 2000-tal. Bamse hade just knockat en stor bläckfisk. Vill minnas att han sedan sade
    ”ibland måste man slåss för att få det man vill ha.”

    Det var lite som om man kombinerat Princess Leia i guldbikini och Yodas ljussvärd-slagsmål: på sitt sätt var det bra, men det var samtidigt något helt annat än allt som kommit tidigare.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2019

   Detta är en stor utmaning och en viktig fråga.

   Tja. Han svarar och diskuterar åtminstone.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2019

   Informativ (och upplyftande) läsning på temat.
   http://www.duochjobbet.se/chef/rektorn-som-vande-skolkaos-till-lugn/

   Jag noterar mindre kärlek som lika gärna kan tas för svaghet, och mer omtanke som kommer med krav och fostrande konsekvenser. Jag gissar att Isak Skogstad, som också slåss mot lerjätten till svenskt utbildningsväsende, applåderade när han läste den.

   Rikard? 🙂

   Svara
   • Bravo!
    Inte ”Vad skulle du vilja göra? Det skall vi nu diskutera i tre år.” utan ”Så här gör vi. Punkt.”

    Slutklämmen kan utgöra en bra sammanfattning:
    ”Tidigare rektorer hade gått med på att konsten på väggarna skulle bestå av graffitti. Bedrövligt, anser jag och därför fick vaktmästaren i uppdrag under höstlovet att måla över graffittin.”
    Värt att läsa hela bara för att få höra detta.

    Svara
 7. Besökte Sydafrika för några år sedan och såg där vad Sverige närmar sig om det fortsätter såhär, vilket det ju gör: Vanliga människor ”medelsvensson” gick hela tiden pistolbeväpnade, grannsamverkan bestod i att grannarna i villaområden drog omkring i beväpnade grupper om nätterna för att hålla koll efter inbrottstjuvar och det jobb som polisen inte orkade med sköttes istället av vaktföretag.
  Ditåt rör sig Sverige i rasande takt och kanske är det därför polisen och vänstern vill förbjuda skjutvapen för vanliga hederliga människor. Vi ska inte överhuvudtaget ha möjlighet att beskydda oss mot buset, för de känner precis som den där Norberg att det ”trots allt” är polisens jobb även om polisen skiter i jobbet.

  Vad gäller kriminella ligor från Östeuropa undrar jag om ”den fria rörligheten inom EU” verkligen ÄR så djävla viktig och smidig? Själv halar jag hellre upp mitt pass, ja varför inte står i kö vid tullen och rentav går med på att tullpersonalen kollar igenom mina väskor när jag åker till andra länder inom EU än att kriminella ligor drar runt i Sverige och fritt drar med sig stöldgods härifrån. Och varför vill globalisterna förresten att ”den fria rörligheten” ska vara friare inom EU än om vi lämnar unionen?
  Nä fy fan, den där fria rörligheten har mer negativt än positivt.

  Svara
  • Sune

    /  07/09/2019

   Långtradarlass med inbrottsbyte, båtmotorer, bildelar och vitvaror från byggen tycks ha fri lejd ut ur landet och ligor av yrkeskriminella, automatvapen och handgranater kommer in i landet utan kontroll, men om någon beställer mobiltelefonskal för 1.70 USD från Kina, då jävlar har vi tid att kontrollera ALLT så momsen säkert kommer in! Men det är klart, det är väl moms på de flesta varor som ska ersätta allt det stulna som försvinner utomlands förstås, så för Magda & co är nog stölderna rena vinsten. Det gäller att prioritera skatteintäkterna!

   Svara
   • Säkrast att inte bo på landsbygden heller:

    Svara
 8. MiT

   /  07/09/2019

  Svara
  • De kommer (slöddret alltså) därtill att få ersättning. Utan tvekan.

   ”Ett välförtjänt kok stryk”
   https://timbro.se/smedjan/ett-valfortjant-kok-stryk/
   ”Dessutom är det nog få svenskar, förutom de som levt sina liv i en skyddad medelklasskuvös, eller fått sina moraliska reflexer avlägsnade genom juristutbildningen, som kan se filmerna från händelseförloppet och inte tycka att angriparna fick ett välförtjänt kok stryk. När någon som envetet söker slagsmål, och får ett stort antal möjligheter att dra sig ur, till slut får det den bett om, är det per definition välförtjänt.”

   Svara
 9. MiT

   /  07/09/2019

  En del ser hat överallt, det finns inte minsta lilla i tråden hon hänvisar till. Läs gärna tråden, både den hon länkar och hennes egna

  Svara
 10. Svensk pojke misshandlas & förnedras av invandrargäng:

  Svara
 11. Sverige idag går bäst i att beskriva som den sjuka patienten ,med 41.9 i feber.

  Svara
 12. Att sila mygg och svälja kameler

  Svara
 13. elina

   /  07/09/2019

  Är ni säkra på att de svenska unga köar till hyresbostäder?

  När det blir en sällsynt ledig lägenhet i husgruppen där jag bor i en hyreslägenhet (skälet är då dödsfall) är det aldrig någon som ser svensk ut och pratar svenska som flyttar in.
  Senast var det 10 år sedan en svensk flyttade in, fast då var det bostadsbyte så det räknas inte.
  Det är dock ett än så länge populärt och ganska lugnt område med bra kommunikationer så jag tror inte någon tackar nej. Märkligt är det.

  Svara
 14. G

   /  07/09/2019

  Svara
  • Egoistiskt tacksam för att saker inte spelas utan att jag klickar på dem. Det räcker med stillbilden. Fy fan. Stackars kille.

   När jag var 14 var den största frågan om var OS var och något om gruvstrejker i England.

   Svara
 15. G

   /  07/09/2019

  Svara
  • Weasel

    /  07/10/2019

   Jag noterar att Schulman i krönikan skriver att han inte känner sig som en ”svensk” eftersom det inte finns någonting som är svenskt eller särskiljer Sverige.
   Några rader senare skriver han att han snarare känner sig som en ”europe”.
   Detta är ju aningen märkligt.
   Jag menar , vad är egentligen ”europeiskt” ?
   Varför känner sig Schulman som en europe och inte som en asiat ?
   Vilka kulturella drag menar Sculman utmärker en europe från exempelvis en asiat eller en nordamerikan ?
   Jag har mejlat Alex och ställt dessa frågor, men det verkar som att han tyvärr inte har tid att svara…

   Svara
   • Hur länge har Schulman bott i .. tja, vilket annat land som helst?
    Har han något att invända mot, eller ens någon synpunkt på om Sverige blir mer som USA, Sydamerika, Indien … ?
    Vore det bra eller dåligt om Söder blev mer som Rosengård?

    Endast den som är inlåst i en vit medelklassbubbla kan vara så inskränkt.

    (Schulman ser förövrigt ut precis som de där som mest sysslade med fotboll på högstadiet. De brukade sedermera gå Ekonomisk linje på gymnasiet.)

    (https://fnordspotting.blogspot.com/2018/09/om-det-forljugna-kosmopolitiska.html
    ”Det är City of Westminster, Greenwich Village, Orlando och Hollywood – samt en och annan glorifierad lekplats i Asien – som utgör sinnebilden av det kosmopolitiska, inte Biskopsgården, Rosengård och Husby. Det är där, och inte i Araby, Vivalla eller Tjärna Ängar, som man på den skolengelska man intalar sig knappt går att skilja från den inföddes, vill beställa en IPA eller Cosmopolitan utan att säga ”please”.”)

    (https://fnordspotting.blogspot.com/2018/11/the-stockholm-mindset.html
    ”Egentligen vet man att man befinner sig i en tämligen betydelselös stad i norra Europas utkanter, men man vill också så hemskt gärna känna sig som de framgångsrika amerikaner man ser på TV. Därför beskriver man sig i tämligen krampaktiga ordalag inte bara som någonting mycket viktigare än vad man är. Man gör dessutom detta på engelska, så att man kan intala sig själva att man har världens blickar på sig.”)

    Svara
 16. G

   /  07/09/2019

  Den länkade tråden…

  Svara
  • Patrick

    /  07/10/2019

   Den där bilden även om budskapet går fram är otroligt felaktig på alla sätt och vis. T.ex Thailand benämns där som ”south asian” men tillhör dock south east asia, däremot härstammar riktiga thailändare som är ”tai” från södra Kina. Thailand borde även benämnas om buddhistiskt, therevadda grenen dvs. Malaysia som även om det är muslimskt land i majoritet har inget alls att göra med Afrika.

   Svara
   • Rikard

     /  07/10/2019

    Hej.

    Du kan läsa här om vad diagrammet föreställer, hur det är framtaget och annat matnyttigt:

    [http://www.worldvaluessurvey.org/wvs.jsp]

    Det jag tror du misstolkat är ”African-Islamic”; det skall läsas som och/eller ”African-Islamic”. Det är därför t ex Kazakhstan är med i samma fält: ett muslimskt land, dock inte Afrikanskt. Så även Malaysia.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Ja, grupperingarna är tillagda som efterhandskonstruktion och för att göra det enklare att diskutera, det som är intressant är var respektive land hamnar. (Och med ”länder” som USA och Indien blir även det en förenkling.)

     Jämför man olika versioner av ”kartan” över tid, kan man se hur tidigare grupperingar flyter ihop och i kors.

     Svara
  • Weasel

    /  07/10/2019

   ”Kineserna har hävdat att Marco Polo tog med sig pasta till Italien från Kina, men perserna hävdar att den sassanidiske kungen Khosrau I uppfann pasta under en viltjakt.[1]

   Det finns även tecken på att kineserna skulle ha hunnit uppfinna pasta kring år 2 000 f.Kr. Arkeologen Lu Houyan från den kinesiska vetenskapsakademin i Peking har i nordvästra Kina funnit en skål med krusig spaghetti som fastslagits vara 4 000 år gammal ”

   Hon den där Helena är ju inte klok som påstår att Spaghetti är från Italien.
   Spaghetti har ju ingenting med Italien att göra !
   Förmodligen är Helena en sån där trångsynt nationalistisk Mussolini- fascist 🙁

   Mvh
   Weasel
   Världmedborgare och kulturrelativist

   Svara
 17. G

   /  07/09/2019

  ”Ronie Berggren: Silbersteins tragiska attack på Busch Thor

  Margit Silbersteins attack på Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna i Dagens Nyheter är en ledsam historia. Det är inte bara intellektuellt ohederligt. Utan absurt i att det riktas mot ett parti som har de längsta traditionerna av vänskap med Israel och det judiska folket. Det skriver Ronie Berggren, tidigare medlem i Kristdemokraterna, i sin första krönika för Nyheter Idag.”
  https://nyheteridag.se/ronie-berggren-silbersteins-tragiska-attack-pa-busch-thor/

  Svara
 18. G

   /  07/09/2019

  Svara
 19. G

   /  07/09/2019

  Svara
 20. elina

   /  07/09/2019

  Jag undrar lite på barnen i Grums. Unga och väldigt våldsamma. Ganska nyinkomna familjer.
  Varifrån? Vart är det naturligt att uppföra sig så? Vad har de varit med om?
  Men nu blir det ju aktiviteter, så…

  Svara
 21. Se filmen på regeringens hemsida.
  Omkring 05:30 säger han alltså att blyspetskulor är bra för att skjuta genom plåt …

  Jag som bara läst lite militärhistoria och spelat rollspel kan vapen bättre.

  Svara
  • Åtgärderna handlar delvis om postförsändelser och skärpta regler för tillstånd.
   Vet inte hur många grova brottslingar som köper vapen från blocket?

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/10/2019

   Inte precis förtroendeingivande. Han framstår knappast påläst och har ingen struktur. Kul att ett dåligt vapen ska ses som försvårande omständighet eftersom man riskerar skada oskyldiga.

   Svara
 22. ” “many” current asylum-seekers often have “suspiciously similar stories” and employ “identical phrases.””

  Svara
  • Motkraft

    /  07/10/2019

   Hmm… han säger att USA är i riktig kris med 162 tusen asylansökningar 2018. Ett land med 327 miljoner invånare.

   Sverige tog rekordåret 2015 emot 162 tusen asylansökningar och vi är 10 miljoner invånare. Och om räknar in anhöriginvandringen så gav Sverige uppehållstillstånd till 90 tusen asylsökare och deras familjemedlemmar 2018. Vi rör oss i samma storleksordning som USA i absoluta tal.

   Nu har väl i rättvisans namn USA långt fler illegala invandrare än vad vi har.

   Svara
   • Man säger väl omkring 11 miljoner av 300 miljoner.
    I Sverige skulle detta motsvara 300-400 tusen. I Sverige utförs inte avvisningar, och man får jobb hos kommunen istället. Hackat som malet.

    Svara
 23. MiT

   /  07/09/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/701627406973887/?__xts__%5B0%5D=68.ARCsNejEP2w0wwLDl8oMglPAMlTXR0cTxUrtYpLqGDUOFsEO3FqRBYcYjFRm8OVgbu_1ksNfyXgIKpDJQNQd1hSaDPu17zKxfsEWC8B-a-_9L1W0IrtGypdc2qMpfVSZ0VDsgyvEOexv1Q7QD_5BXKt5gKZsBj5XRmg35J6n2lXicnhFf_dpD04LthsM31LgvykQEX4yCwWi4wlxRXmgyfnUU-jD7Ca4kfgKt0Ivk821ryldRSo7FhwaFH7AbC7vx8rBoNpXyKhIuWiFkQGY-JQsQ9zgkhA2TY0z1iGOQ87El9HmV-znzVAQeu727PqKT8r8KAoNINopWVasgIjlBlmQ_Ezkqq1Sj9JEe61quFAvJqYQvcWnA9NrcwkNhLglKPiWvN0&__tn__=-R*

  Svara
 24. Etablissemanget lever på att folket befinner sig i konflikt. Så kan de kanalisera folket att till 99% rösta på 8 EU-vurmande partier, lura dem till att röstskolka, eller kasta bort sin röster på icke-valsamverkande småpartier. Människor är djävligt korkade jubelidioter.

  Svara
  • hehe

    /  07/09/2019

   @Martin Gustavsson
   Visst, alla som inte röstar på ditt ”Vetenskapliga parti” är såå ”korkade”.
   Surt sa räven.

   Svara
 25. abc

   /  07/10/2019

  Svara
 26. abc

   /  07/10/2019

  Svara
 1. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: