Är det kvoteringens oundvikliga baksida som tittar fram?

Hanif Bali sa för några dagar sedan att hans bil blivit vandaliserad och att man skurit sönder däcken lite sådär lagom så de skulle smälla när man fått upp farten. Det där med däcken innebär att man passerade gränsen för vandalisering och närmar sig mordförsök och folk reagerade naturligtvis på det inträffade. På lite olika sätt…

Jenny Sonesson upptäckte att en som heter Pernilla Ström lyckas vara synnerligen obehaglig. Hade inte en aning om vem Pernilla Ström var innan det här så får gå på vad föremålet för hennes nätkärlek säger om henne

Det var tydligen en några år gammal beef som mognat ordentligt i botten av detta enligt Hanif Bali., en beef som innehåller både Bali och Tino Sanandji.

Jaha, fd ledarskribent på DN, körde HQ Bank i botten så hårt att hon inte får vara styrelseledamot i fondbolag längre. Och sitter i styrelsen för Bonnier.

Det kanske bara är jag men luktar inte detta inkvoterad redan från början…? Inkvoterad eller svågerpolitik? Med tanke på hur hon uttrycker sig, vad hon åstadkommit osv alltså? Det kan inte vara vanligt att finansinspektionen anser att man absolut inte får bli styrelseledamot i fondbolag? Frågan är hur hon blev aktuell för HQ Bank från början…?

Någon Berglund har tydligen haft fräckheten att vara logisk om jag tolkar Ströms tirader rätt. Visst har hon en härlig debatton själv? Ett riktigt föredöme!

Vet inte vem det är riktat till men…

De ovan vet jag inte sanningshalten på men de är säkert rätt. Hon har ju tidigare inte visat prov på att det skulle ligga till på annat sätt.

Mmm, just det, ”fylltrattar och ömkansvärda”… Sen följer en lång del i hennes inlägg som handlar om en dovhjort som trasslat in sig i nåt nät som visade sig vara hennes egna nät. Slutade visst illa för hjorten.

Sen i slutet så fortsatte hon sin lilla klagan på de ”ömkansvärda”

Bali är tydligen ansvarig för allt i Sverige. Alla har tydligen arméer som man skickar ut, utom såna som Ström då förstås, och nu får även Tino Sanandaji en skopa. Så Bali hade tydligen rätt när han sa att det var en gammal beef där Sanandji också var inblandad.

Heidi Avellan på Sydsvenskan hejar på.

”orcher i hatsvansen”, ”inte vill debattera”, ”hatmobben”.

Jag vet alltså ingenting om Pernilla Ström men av det jag sett de senaste dagarna så skriker allt inkvoterad vänsterextremist. Typiskt för vänsterextremister är ju att de inte klarar av att bygga nåt själva utan endast kan rasera. Gärna från positioner som de anser sig ”förtjänat” men som i själva verket har kvoterats för dem.

Även hur hon uttrycker sig skriker vänsterextremist. ”brunslödder”, ”orcher”, ”ömkansvärda”, ”svinpäls”, ”avgrundshögern”, ”fylltrattar”, ”brunhögern”, nazzefilt”, ”patetiska individer”, ”Trumpifiering”, ”Steve Bannifiering”, ”högertroll”. Det är väl knappast ord och beskrivningar någon med borgerliga åsikter kallar andra borgerliga? Jag tycker det ser ut som om fasaden som borgerlig har rämnat totalt och vänsterextremisten tittar fram. Om man är bekymrad över tonläget och själv uttrycker sig som ovan så har man sparkat in bollen i eget mål.

Nä, så länge ingen kan övertyga mig om annat så kommer jag att tro att hon har varit ett typiskt kvoteringsfall från första början. Alternativt fått poster hon inte borde haft pga vänner/familj. Att det är den oundvikliga baksidan av kvotering som tittar fram. Kanske jag har fel men inget av det jag sett de senaste dagarna tyder på nåt annat i alla fall.

TILLÄGG:

Missade några som kommenterat hennes inlägg om dovhjortar och ”ömkansvärda”

Per Svensson på DN dyker såklart upp.

Liksom Fisaren Robsahm.

Liksom en Markus Lewintus, det är en moderat politiker från Hestra. Fast undrar om han är moderat på riktigt eller en sk ”Reinfeldtmoderat”, dvs en förklädd miljöpartist. Det baserar jag inte bara på detta utan har sett en del från honom innan…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

154 kommentarer

 1. Q-Ken

   /  07/22/2019

  ”Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb.”
  Margareta Winberg i Socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998.

  Svara
 2. lensof

   /  07/22/2019

  http://renewmag.se/2012/11/om-hq-affaren-och-pernilla-strom-ar-verkligen-all-kritik-fullstandigt-obefogad/

  Intressant text om Pernilla Strömstad förmåga till reflektion och eftertanke.

  Svara
  • lensof

    /  07/22/2019

   Pernilla Ström förstås.

   Svara
  • lensof

    /  07/22/2019

   Och tydligen hade Pernilla Ström en shitlist redan 2012…..😞

   Svara
 3. G

   /  07/22/2019

  Det är väl bara så att hon har samma typ av hjärnverksamhet som Masoud Kamalis påhejare som vi sett i kommentarsfälten, det låter ju precis likadant, ”samma skrot och korn” för att använda Pernillas egna ord. Och som alla vänsterhjärtan som vi såg i MiTs blogginlägg som försvarar när andra tar till kniven och där det kan sluta i en dödsolycka med Hanif i bilen, plus hans kära flickvän. Men om flickvännen strök med så skulle väl vänstergodingarna bara se det som en bonus. En högerflickvän mindre, no biggie.

  Att Sydsvenskans Heidi Avellan skriver ”strongt…i ord och handling” verkar ju vara lite av en motsägelse. För Pernilla skriver ju att Hanif, nästan ensamt, bidragit till och har ansvaret för förgiftningen, förråandet och brutaliseringen av det politiska samtalet, och sedan skriver Pernilla själv inlägg efter inlägg med invektiv, om inte om Hanif själv så om många väljare med annan politiskt hemvist än vänstersosseliberal. Så om Pernilla själv tror att hon bidrar till att motverka och förbättra allt som hon precis klagat på så är det nog dags att tänka om och börja läsa det hon själv skriver innan hon publicerar.

  ”Hanif Bali är inget våldtäktsoffer. Hanif Bali är ingen stackars politiker vem som helst”

  Nej, det är han inte, han är inte vem som helst, för vem som helst får inte bildäcken uppskurna, vem som helst får inte kommentarer efter något sådant fruktansvärt om att ”skyll dig själv”. Nej, han är inte vem som helst. Hanif Bali är Sveriges skarpaste politiker, som har både verkligheten och fakta på sin sida när han argumenterar. Och det är det som ni vänsterhjärtan har så jävla stora problem med att ni tydligen inte vet hur ni ska hantera det. Och ni verkar bara bli värre och värre.

  Svara
 4. G

   /  07/22/2019

  ”Klimathysterin har blivit en födkrok för en hel industri som livnär sig på bidrag från stater och EU, och detta utan att få sina domedagsteorier undersökta eller ens ifrågasatta!

  I Sverige finns en mängd framstående klimatexperter som engagerat och sakkunnigt avfärdar klimathotet, men dessa och övriga 10 000-tals vetenskapsmän runt om i världen hörs aldrig i debatten för dem delar inte en svensk 16-årig skolflickas klimatreligiösa sekts värderingar!”
  https://folkbladet.se/opinion/koldioxid-ar-ingen-giftgas-om6201958.aspx

  Svara
 5. G

   /  07/22/2019

  Svara
 6. G

   /  07/22/2019

  Svara
  • G

    /  07/22/2019

   Svara
 7. G

   /  07/22/2019

  ”Föräldrar misstänks ha gift bort dotter – nu åtalas pappan

  En 16-årig flicka från Göteborg har varit försvunnen i två år. Polisen misstänker att föräldrarna har gift bort henne med en person i Palestina. Nu åtalas pappan för grov egenmäktighet med barn.
  …..
  Flickan, som är svensk medborgare, var tidigare omhändertagen enligt LVU, lagen om vård av unga. Det efter att Socialtjänsten misstänkte att flickan utsattes för våld i hemmet, och för att de befarade att det fanns en risk för att hon skulle föras ut ur landet och giftas bort. Men efter samråd med föräldrarna fattades beslut om att hon kunde återvända till hemmet. Åklagaren menar att det var i samband med att flickan kom hem som hon fördes utomlands av föräldrarna, och sedan giftes bort.

  Mamman är inte påträffad ännu, därför är det bara pappan som ställs inför rätta.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/foraldrar-misstanks-ha-gift-bort-sin-14-ariga-dotter-nu-atalas-pappan

  Svara
 8. G

   /  07/22/2019

  ”Förundersökningen mot målsäganden i ASAP Rocky-fallet nedlagd”
  https://www.svt.se/kultur/forundersokningen-mot-malsaganden-i-asap-rocky-fallet-nedlagd

  Svara
 9. G

   /  07/22/2019

  MiT retweetade en bra tråd…

  Svara
 10. G

   /  07/22/2019

  https://web.archive.org/web/20190720044254/https://www.dn.se/ledare/lena-andersson-inte-statens-uppgift-att-bringa-reda-i-vara-ambivalenta-relationer/

  Svara
  • G

    /  07/22/2019

   ”..[..]..
   Förra veckan kom utlåtandet i ett våldtäktsmål som prövats av Högsta domstolen. Några saker blev då uppenbarade. Strävan i den nya lagen är att betrakta sexualiteten som varje annat fenomen, inte som särpräglat. Eftersom denna premiss är fel, sexualiteten liknar inte varje annat fenomen, blir resten också fel, vilket får följden att könssamvaro förutsätts vara något för kvinnan farligt och skrämmande.

   I övertygelsen att man stärker individens (kvinnans) autonomi försvagar man den i stället och återinför en syn på kvinnan som kysk, passiv, svag och gåtfull. Hon förväntas inte kunna handla adekvat för att freda sin integritet eller uttrycka sin önskan på ett rimligt sätt, utan behöver staten till hjälp för sådant hon borde klara själv.

   I det aktuella målet (B 1200-19) tillbringade kvinnan och mannen natten i samma säng hemma hos henne i trosa och kalsong utan att vara ett par. När han började smeka hennes kropp avläste han hennes frånvaro av reaktioner som att hon inte motsatte sig initiativet, och fortsatte i tangentens riktning. Ingen aktivitet inträffade från kvinnans sida förrän hon anmälde sängkamraten för polisen, då redo att bura in honom i ett par år hellre än att med ett ord eller en rörelse låta honom förstå vad hon ansåg medan det pågick. Det betraktas nu som normalt och vettigt att vända sig till myndigheterna i stället för att prata med personen man inviterat till sin säng.

   Beteendet vore förväntat och med rättsmedvetandet överensstämmande i fråga om mordförsök, rån och inbrott. I det personliga ansvaret ingår inte att förklara sig ovillig att delta i dessa förlopp. En mördare behöver inte upplysas av offret om att hon saknar lust att bli mördad för att han ska förstå att det är vad som gäller. Det finns heller ingen situation där det är aktuellt att testa lite först med vapnet för att väcka intresse eller se om sådant föreligger. Verksamheten saknar så att säga automatiskt lockelse för ena parten.

   Samma sak med rån. Att man självmant lämnar över plånboken och allt man har i väskan i utbyte mot att slippa bli skadad räknas inte gärningsmannen till godo, det inser var och en. Däremot börjar det bli ordentligt besynnerligt och kräver omtolkning ifall den drabbade följande dag går ut och äter middag med rånaren och då ger honom koden till kortet.

   ”Bedömningen av om deltagandet varit frivilligt eller inte ska grundas på situationen i dess helhet”, skriver HD. I helheten borde ingå att beakta fenomenens olika natur och handlingarna utifrån den kontexten. Men nej, att ligga tyst och orörlig vid smekningar är nu likställt med att stå passiv inför en mördare, rånare och inbrottstjuv.

   Skulle en främling objuden komma in genom min ytterdörr har han givetvis inget skäl att tro att jag vill ha honom där bara för att jag inte protesterar. Det är just därför som överfallsvåldtäkt av okänd man i park av dem som inte är ideologiskt drivna ses som riktig våldtäkt och den största fasan, och inte ska blandas ihop med och kallas vid samma namn som könshandlingar av helt annan karaktär. Men så sker nu, vilket betraktas som ett framsteg. (forts)”

   Svara
   • Olof

     /  07/22/2019

    Hmm. Jag håller inte riktigt med om just den kritiken. Jag tycker inte artikeln riktigt håller ihop – sex skiljer helt enkelt inte ut sig från rån eller mord på just det specifika sättet författaren försöker framhålla. Människor vill ibland delta i sex frivilligt, men bortsett från ett fåtal människor så vill inte de flesta ha sex med slumpmässig främling, ytligt bekanta eller en gammal vän heller.

    Likaså är det inte otänkbart att spendera en natt i samma säng utan att ha sex. Till och med i förhållanden är det normalsituationen.

    Det är alltså inte självklart fel att ha som utgångspunkt att sex alltid är oönskat, tills dess annat uttryckts. Snarare så är det, och har alltid varit, normaltillståndet.

    Jag får känslan av att artikelförfattaren förväxlar någon sorts universell lockelse att ha sex med ett implicit samtycke genom vissa handlingar som nu förändrats.

    ”I övertygelsen att man stärker individens (kvinnans) autonomi försvagar man den i stället och återinför en syn på kvinnan som kysk, passiv, svag och gåtfull. Hon förväntas inte kunna handla adekvat för att freda sin integritet eller uttrycka sin önskan på ett rimligt sätt,”

    Njae. Jag undrar hur författaren resonerat här. Det är ju just uttrycka sin önskan på ett rimligt sätt hon nu förväntas göra. Det räcker inte att vara passiv, eller att gåtfullt bjuda in någon på ‘te’. Både parter måste tydligt uttrycka att de vill ha sex.

    Men det handlar inte om att stärka någons autonomi, utan att helt enkelt säga att är du inte såpass här autonom så blir det inget sex för dig om du inte hittar någon som är villig att riskera att våldta dig. Fair enough. Var hade vi introverta på förtryckshierarkin?

    Sen är jag rätt kritisk mot lagförändringen av andra skäl. Främst för att den inte kommer ha den effekten dess förespråkare tror – hade den åtalade här hävt ur sig en lite het historia om hur partnern entusiastiskt dragit av honom underkläder etc, så hade hans berättelse matchat upp med att hon släppt in honom i lägenheten. Och då hade han, så länge han inte lyckas motsäga några tekniska bevis, sannolikt frikännts. I praktiken fälls han nu för han är lite korkad, ärlig och inte förstår lagen, snarare än för avsikt och handling. Vilket är attributen på de enda som kommer fällas för det här. Predatorer påverkas inte alls, eftersom de lätt kommer kunna återge en lämplig historia om hur entusiastisk partnern var.

    Svara
    • MiT

      /  07/22/2019

     ”Likaså är det inte otänkbart att spendera en natt i samma säng utan att ha sex. Till och med i förhållanden är det normalsituationen.”
     Fast är det inte just i förhållanden som det är normalsituationen och inte annars? Är väl inte normalt att lägga sig i samma säng som främlingar enbart för att sova? Måste ju vara ytterst ovanligt även om det absolut förekommer?

     Svara
     • Olof

       /  07/24/2019

      Jo, det har du helt rätt i. Vilket är en stor del av anledningen att jag tror det i princip kommer krävas att den åtalade beskriver ett olagligt förlopp, som i det här fallet. Annars så räcker det faktum att ‘offret’ bjöd in till lägenheten och sedan gick till sängs med den åtalade rätt långt för att göra en historia som inkluderar tydligt samtycke rätt trovärdig.

      För som du säger, det är nog ytterst ovanligt. Och än mer ovanligt att människan då inte klarar att säga nej.

      Så i slutändan handlar det om väldigt få fall som lagen gör någon som helst skillnad om den tillämpas som avsett, dvs, att vi inte får någon glidning åt omvänd bevisbörda, etc.

      Men de fallen jag läst om hittils har inte tydit på det, utan de åtalade tycks ha erkännt händelseförloppet och åtminstone i de fallen har de inte hävdat att de haft något uttryckligt samtycke, utan tolkat avsaknaden av protester som samtycke. Vilket nu är exakt det som inte är ok längre.

    • susp

      /  07/22/2019

     ”Hovrätten har i den överklagade domen prövat två tingsrättsdomar.
     Hovrätten har dömt S-EB för kränkande fotografering och grovt förtal till
     villkorlig dom och dagsböter (mål B 1040-18). Hovrättens dom i den delen
     har inte överklagats. ”

     Har ej läst 1040-18 ang. kränkande fotografering och grovt förtal.
     Vad handlar detta om?

     ”8. Genom målsägandens och S-EBs samstämmiga uppgifter är följande utrett. De hade haft kontakt med varandra på sociala medier under en ganska lång tid. De hade talat om allt möjligt, bl.a. hade S-EB föreslagit att de skulle ha sex. Målsäganden skrev till S-EB, som bodde på en annan ort än hon gjorde, att han kunde få träffa henne och sova över i hennes lägenhet. De hade inte träffats tidigare. Målsäganden skrev till honom att hon inte ville ha sex och han svarade ”ok” eller något liknande. Han kom dit ungefär klockan ett på natten. Hon hade strax innan skrivit att dörren var öppen och att det bara var att gå in i bostaden. Målsäganden låg i sängen under ett täcke när han kom dit. Hon hade trosor på sig. Han klädde av sig allt utom kalsongerna och la sig i sängen; de hade var sitt täcke. S-EB sov kvar hos målsäganden och de skildes
     åt nästa förmiddag.

     9. Målet gäller vad som hände under natten. Målsäganden och S-EB har berättat i huvudsak följande.

     10. Målsäganden har berättat att hon var väldigt trött och att hon kan ha slumrat till efter det att S-EB hade lagt sig i sängen. Hon reagerade när han började ta på hennes kropp. Han tog på brösten och på underlivet. Hon stelnade till och visste inte hur hon skulle bete sig. Han stoppade in sina fingrar i hennes underliv och hade sedan vaginalt samlag med henne. Hon låg stilla i samma position – på mage med ansiktet bortvänt från honom – under hela händelseförloppet. I något skede försökte han att vända på henne, men hon höll emot. Hon visade inte på något sätt att hon ville delta. S-EB fick utlösning. När han var klar la han sig bredvid henne. Hon pratade på telefon med en kompis och berättade vad som hade hänt. Klockan var då runt halv fyra på morgonen. Det var inte hon som tog av sig trosorna. Hon vet inte hur det gick till när de togs av. Hon lät S-EB sova över eftersom han var långt hemifrån. När S-EB hörde av sig någon dag efter händelsen och frågade vad hon tyckte om det som hade hänt så reagerade hon starkt och undrade om han inte hade förstått att hon inte var med på det. Hon har mått dåligt efter det inträffade.”

     Hur står det till med självbevarelsedriften i dag?

     Hon bjuder hem en person hon aldrig träffat. Hon ligger i sängen iförd endast trosor och väntar på honom. Hon har dörren öppen (eller olåst). Hon skriver och meddelar att det är bara för personen som hon aldrig har träffat att kliva på och krypa ner i hennes säng där hon ligger och väntar.

     Hon har ingen avsikt att gå upp och möta personen. Inte ens i bostaden. Ner i sängen (ingen alternativ sovplats) det ska han absolut. För att han är så långt hemifrån.

     Låter inte ett dugg suspekt detta.

     Våldtäksmän som begår grupp- och överfallsvåldtäkter går fria som vanligt. Det är okej för alla vet att de enda våldtäkter som räknas (av politiska och ideologiska skäl) begås i hemmet.

     Tur vi har samtyckeslagstiftning™ som löser alla oklarheter.

     Svara
     • Olof

       /  07/24/2019

      Ja, jag var på väg att göra en utläggning om hur det påverkar självbevarelsedriften men, den det var lite wall-of-text redan. För som sagt, lagstiftningen ger inte det minsta skydd mot predatorer som förstår den.

      Problemet för den åtalade här är ju att hans historia stämmer överrens med kvinnans. För bortsett från politiskt och ideologiskt föredragna våldtäkter så räknas även denna grupp – de som den åtalade faktiskt erkänner.

 11. Är det kvotering eller en adel?

  Som vi såg av Eliassons inlägg i invandringsdebatten (med utgångsdatum omkring 1985) så är ”får jobbet” aldrig en garanti för ”kan göra jobbet”.

  Sosseadeln har förhoppningsvis inte långt kvar, men globalisterna och identitetstänkarna får vi nog dras med några decennier.

  Svara
  • Vic

    /  07/22/2019

   Tror en del handlar om att man välkomnats in i en adel, som du säger (eller så är det ren svågerpolitik). Har man visat sig lojal i någon av brödraskapen (t.ex. ett parti eller någon näringslivskrets) så tenderar många att harva runt i samma krets långt längre än vad som är förtjänat. Inte konstigt att det bråkas om t.ex. Sverigedemokraterna när de i mängder, likt oäktingar på en släktträff, dundrar in i riksdagen och tar ifrån människor deras årslånga privilegier.

   Svara
 12. G

   /  07/22/2019

  ”Widar Andersson, chefredaktör på Folkbladet (obundet socialdemokratisk):

  Alice Teodorescu har gjort stora insatser för argumentens återkomst i svensk politisk debatt. Hon är ingen slaskskribent på någon identitetspolitisk ytterkant utan utmanar med skarpa argument. Hon är en konservativ och moralisk person med resning och självständighet. Vilket självfallet retar somliga liberaler och socialister. Låt oss också vara ärliga med att hennes härkomst, bakgrund, utbildning och knivskarphet utmanar ett gäng fördomar om hur en rumän i Sverige bör föra sig.”

  Svara
  • x

    /  07/22/2019

   Widar Andersson är en av få sossar vars åsikter man respekterar tack vare att han är ärlig.

   Svara
 13. G

   /  07/22/2019

  ”Mångmiljonhus för ensamkommande kan rivas

  För 12,4 miljoner kronor byggde Bollebygd kommun ett HVB-hem för 16 ensamkommande ungdomar.

  Men när huset nu står klart finns det inga som flyttar in.

  Nu är det inte uteslutet att huset kommer rivas, avslöjar Borås tidning.

  Vi har kollat olika möjligheter att använda huset. Studenthem. Men studenterna vill bo nära centrum i Göteborg eller Borås. Vi kollade om företag ville hyra som hotell för medarbetare. Inget napp, säger kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd Michael Plogell till Borås tidning och berättar att socialförvaltningen nu ska undersöka om de kan ha användning för huset.

  På en rak från tidningen om det är uteslutet att huset rivs, svarar Michael Plogell:

  – Nej, det är inte uteslutet.”
  https://www.expressen.se/gt/mangmiljonhus-for-ensamkommande-kan-rivas/

  Svara
  • G

    /  07/22/2019

   Plogell verkar inte företräda något av de större partierna utan ett lokalt parti som heter Folkets Röst (FR)

   Inför Valet 2018….

   ”Jag vill få ordning på kommunen och dess organisation”
   http://www.bt.se/bollebygd/jag-vill-fa-ordning-pa-kommunen/

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/22/2019

   Har de inga gamla i Bollebygd? Vi skulle ju med en äldre befolkning behöva en massa ålderdomshem, eller?

   Svara
   • G

     /  07/22/2019

    Och om det inte finns någon att ta hand om de äldre så har en ”klok” man lanserat en lösning för adidaskrigarna….

    ”Vi måste lagstifta om förbud mot den samhällsfarliga gängbildningen, och samtidigt införa samhällstjänst för frihetsberövade gängmedlemmar. Förvandla åtalseftergift till obligatorisk samhällstjänst.

    Destruktiv gängkriminalitet skulle kunna omvandlas till konstruktiv verksamhet.

    Vilken samhällsnytta om gängkriminella med utbildning får göra samhällstjänst inom exempelvis äldreomsorgen!”
    https://folkbladet.se/opinion/sverige-bor-ha-ett-forbud-om6202408.aspx

    Yippie!!! Så trevligt att bli gammal i detta land!!!!!!

    Svara
 14. G

   /  07/22/2019

  ”Populära varumärken krymper innehåll

  Massor av matförpackningar har krympt de senaste åren. Kritikerna menar att det är ett sätt att smyghöja priset. SvD listar kända produkter som fått svenska konsumenter att gå i taket.”
  https://www.svd.se/populara-varumarkena-som-krympt-innehallet

  Svara
  • Rikard

    /  07/22/2019

   Hej.

   Sån tur att det är frivilligt att välja vad, var och när man handlar. Snacka om ickefråga med idiotmarxistiskt perspektiv – en riktig röding hade bara sagt som jag – ”Sådan är kapitalismen; tag lärdom och var smart”.

   Vore mer välgörande om artikelförfattarna gett sig in diskussionen om varför verktyg, även större, numera är kinestillverkat skräp som inte håller för normal användning och som inte är lönt att laga.

   Men då måste ju SvD, med svenskt rekord i bidrag trots sin stora ägare, granska den så kallade fria handeln…

   Fruns kinesiska symaskin höll ett halvår; mormors Husqvarna går än.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Det är ”marknaden,” alternativt ”man får vad man betalar för.”
    Ser man (på aggregatnivå, inte som individ) på pris och ingenting annat får man skräp som går sönder, allt mindre benutrymme på flyget, saker som inte är värda att laga, och kött som är 10% tillsatt vatten.

    Det var en del av sanningen.

    Ett annat perspektiv är när Tesco (20% av brittiska matvaruhandeln och diverse annat) för några år sedan sade … nej, kungjorde att de från och med nu skulle köpa in varor och sedan sälja något dyrare. Folk blev förbryllade – är det inte det alla gör?
    Nej!. Man har direkta mutor för att placera rätt vara på rätt sätt, överraskande mängd pengar går från tillverkare till försäljare, och upp till en sjättedel av inkomsten för dagligvaruhandeln kan vara olika avgifter de tar ut av grossister och producenter. Vanligt med straffavgifter och tillbakahållna betalningar om någon levererar fel.

    Familjen har ett kylskåp som gått sedan 60-talet. Något med Aceton. Slutar det fungera får man försiktigt vända det uppochned en stund, sedan skall det fungera igen. Tror inte det har gjorts på tjugo år. Skulle gissa att ”elektroniken” är en enda motor som kan lagas av en lekman.

    Svara
   • x

     /  07/22/2019

    Att tillverka allt med bästa kvalitet är inte det optimala varken för ekonomin eller miljön.
    Det ska vara ”rätt” kvalitet i förhållande till hur och hur ofta prylen ska användas.

    Svara
    • Rikard

      /  07/22/2019

     Hej.

     Det här ”Det ska vara ”rätt” kvalitet i förhållande till hur och hur ofta prylen ska användas.” menar jag tillhör begreppet kvalité.

     (Hmmm, en chans att lägga ut texten? Jag sväljer hela långreven!)

     En symaskin man har i hemmet för lagning av kläder eller att sy gardiner på är bäst om den är enkel och mekanisk som därför kan lagas med enkla delar och med begränsade förkunskaper. Jämför en dator med en äldre bil: de flesta över fyrtio (eller som bor på landet och är uppvuxna med EPA) kan laga eller byta ut det mesta i en bil tillverkad före låt säga -95. Vad kan du själv laga i din dator, annat än byta komponenter? (Nu är jämförelsen riggad i min fördel – en dators delar är av annan beskaffenhet men det tjänar som exempel på att principerna ovan är bruks- och produktspecifika i sina avgränsningar.)

     Att hålla sig informerad som kund kräver inte bara tillgång till informationen, utan också kunskap: var man hittar den, hur man värderar och prövar den, och hur man vet vad mans skall fråga om. Annars kanske man köper gamla träslipers upphuggna till ved… mindre bra att elda med, om man säger så.

     Vilket gör att det är i kapitalismens bästa intresse att begränsa kundens förmåga och möjlighet till ovanstående; inte som en ond konspiration utan som en instinktiv automatisk reflex – likt hur socialisters lösning på allt alltid är förbud, repression och högre skatter; inte endast dumhet eller ondska utan en konsekvens av det ensidiga perspektivet.

     Testa att applicera marknadslogik på åsikter, ideal, och värderingar och marxismens principer på (rå)varor, tjänster och ägande. Komiskt nog blir det gnäll från libertarianer, kapitalister och objektivister när t ex socialdemokrater lyckas sälja budskapet bättre (folk är dumma, lurade, korkade, onda bla bla bla endast den utvalda eliten som läst de rätta böckerna vet minsann hur det borde vara; låter inte det som marxisters kritik av kapitalet?). Likadant som det låter från det röda hållet när arbetaren inte vill ha proletariatets diktatur, mångkultur eller avskaffat kungahus, försvar och kyrka: lurade av kapitalet, reaktionära kälkborgare, yadda yadda yadda.

     Det är svårt att utgå från vad som är istället för den egna idén om vad som borde vara.

     På tal om produkter: järnspett. Vad mer kan man göra med den produkten? Våra mest grundläggande och enkla äldsta redskap är svåra att förbättra.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • x

       /  07/23/2019

      @Rikard
      ”Våra mest grundläggande och enkla äldsta redskap är svåra att förbättra.”.
      Kanske det, men de finns järnspett och t.ex. kofötter i många olika kvalitéer, de billigaste (ofta kinesiska) är gjorda av stål av låg kvalitet och är därför tjocka och tunga och ger dåligt grepp, de dyrare är av stål av bättre kvalitet vilket ger dem lägre vikt och enklare att använda men ändå hållbarare.
      De billiga duger om de ska användas någon enstaka gång.

      Jag har ett konkret exempel, för några år sedan skulle jag borra hål i 6 st sten och då letade jag på nätet efter lämplig diamantborr.
      Jag hittade ett antal olika, de dyraste kostade ca 1000 kr som kunde köras ”torrt” och de billigaste runt 200 kr som krävde vattenkylning.
      Eftersom jag skulle borra endast 6 st hål så köpte jag en borr (troligtvis tillverkad i Kina) för ca 200 kr och den fungerade över förväntan.
      Den dagen jag behöver borra fler hål köper jag kanske en dyrare borr men borren jag köpte matchade mitt behov och har enligt mig därför ”rätt” kvalitet i förhållande till priset, jag hade helt enkelt ingen lust att betala mycket mer för något jag troligtvis inte behöver någonsin mer.

     • Intressant diskussion. Vad är ”efterfrågan” och ”marknad”? Och ”kund”.

      Vårt hus är byggt 1931, med en helt annan sorts tegel än idag. (Allt som inte är billigt skräp eller lyx är byggt med tegel i England).
      Två olika hantverkare har i princip smält varsitt borr i dessa tegelstenar.
      Dagens tegel är dels porösare, och dels konstruerade med stora hål för att bli lättare.

      Det är svårt att hitta ”normala” cyklar här, eftersom bara övre medelklass i elastan cyklar. I Nederländerna hade jag kunna köpa något för ett par hundra euro, här finns visseligen den modellen, men de tittar konstigt på en om man inte vill betala minst tusen pund (och då är den inte elektrisk).

      En av mina favoritaffärer jag aldrig kommer att kunna köpa något från heter Lehmans. (Har inget med beryktade Lehman Brothers att göra.) Jay Lehman började 1955 och sålde lokalt till Amish-befolkningen i trakten. Då skall det dels inte kräva elektricitet, och dels hålla länge.

     • Kronblom

       /  07/23/2019

      På gammalt engelskt tegel utan hål brukar det stå Durex. Vet inte om det finns nån koppling till kondomer. 🙂 Vid tillverkning av hålat tegel blandar man in sågspån i leran som brinner upp vid bränningen och gör teglet poröst och lättare. Gamla tegelstenar är hårdare och tyngre. De går ofta att rengöra och återanvända.

      Brittisk tegelhistoria
      http://www.reginaldstanley.com/stanley-bros-brick-and-tile-works.php

     • @Kronblom
      Riktigt intressant länk, stort tack!

   • x

     /  07/22/2019

    @Rikard
    Det känns mer som marxism när företagen inte är ärliga mot sina kunder.
    Det är först när kunden känner till de olika varorna och deras egenskaper som de kan göra ett fritt val.
    Vem skulle bli nöjd om de finge mindre i lön men att sedlarna är snyggare än tidigare?

    Svara
    • Rikard

      /  07/23/2019

     Hej.

     Så den dagen du behöver borra fler hål har du utgiften både för den dyrare (och bättre antar jag eftersom du kan bedöma kvalitén) och den billigare, plus miljöpåverkan av bägge, istället för endast den dyrare.

     Avgränsar vi mätserien som du gör ovan, fullt korrekt då framtiden är sannolik och inte säker, har du rätt. Drar vi ut en hypotetisk sannolik framtid (som jag gör med mina inköp) har jag rätt. Har jag felbedömt mitt behov har jag betalat för mycket – å andra sidan har jag då en (för ekonomer) svårmätt nytta av att kunna låna ut redskapet.

     Fast det första jag tänkte när jag såg ”borra hål i stenar” var: ”Va? Är han/hon miljöpartist?!” :))

     Idag skall jag ner på samhället och handla kaffe och ägg – eget hönshus står på femårsplanen, men eget kaffe på ekollon och cikoria vete tusan om jag vill ge mig in på…

     Perverst nog beror äggens pris på om jag har ett plastkort med mig eller inte. Mina hypotetiska sannolika höns kräver förhoppningsvis inte sådant.

     En vän brukar om verktyg och doningar säga: ”Köp billigt – ångra dig länge”, men som han också påpekar skall man försöka ta reda på vem som är tillverkare av delarna i t ex en tigersåg. Den billiga sågen från Shen Luong kan mycket väl innehålla samma komponenter som den med rätt märke försedda dyrare. Gungor och karuseller, känns det som.

     Om man skulle göra handelspolitik och miljölagstiftning och policy av diskussionen, hur skulle det ta sig ut tro?

     Kamratlig hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 15. G

   /  07/22/2019

  Svara
  • G

    /  07/22/2019

   Lägg märke till att debattartikeln är…

   ”Publicerad 22 jul 2019 kl 06.15 Uppdaterad 22 jul 2019 kl 11.19”

   Så man kan ju undra vad som ändrats.

   Svara
 16. G

   /  07/22/2019

  Läs.

  ”Från Frankrikes förorter till IS”
  https://timbro.se/smedjan/fran-frankrikes-fororter-till-is/

  Eller: Från Sveriges (någonstans) till IS.

  Svara
 17. G

   /  07/22/2019

  Svara
 18. G

   /  07/22/2019

  Svara
 19. G

   /  07/22/2019

  Bra replik av Mattias till advokaten!

  Svara
 20. G

   /  07/22/2019

  ”Socialsekreteraren Menekse Mermer verkar ha missuppfattat hur politik fungerar. Mitt jobb är att tillvarata väljarnas intressen utifrån vad jag lovat inför valet, och med hänsyn taget till vad mitt parti står för. Mermer har i tidigare debattartiklar försvarat könsseparerade badtider på kommunala badhus och burkini för barn. Hon har även i en artikel på nationaldagen klargjort att hon som kom till Sverige från Turkiet som 10-åring inte vill identifiera sig som svensk. Det är i den kontexten Mermers replik bör läsas.

  Jag är sverigedemokrat, men även innan jag klev in i partiet så var jag emot könsseparerade badtider och burkini på barn i Sverige. Emot religiös klädsel i skattefinansierad verksamhet, emot att offentlig verksamhet skall anpassas till religiösa seder, emot böneutrop från minareter. Jag förespråkar en sekulär stat men även religionsfrihet – där rätten till frihet från religion i det offentliga ingår.”

  Svara
 21. G

   /  07/22/2019

  3 Juli….

  *Sarah Delshad Retweetade* Fi stockholm som tweetar om hennes debattartikel ang Svd och barnslöjor…..

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2019

   Fast poängen med slöja är ju att inte synas som den man är utan att dölja sig så…
   ”Att synas” som muslimsk tjej i slöja – är att dölja sig.

   Svara
 22. G

   /  07/22/2019

  Kent kan inte ens hålla sig under en tweet som denna som länkar till Marias debattartikel, och Maria har fått syra kastat i ansiktet, helt sanslöst skåda det han kämpar för och inte emot…

  Svara
  • ”Slöjan har en lång historia i Sverige”
   Svarar som biologen när någon hävdade att ett viss beteende var ”naturligt”: ”Det är naturligt att ha löss också, men jag slipper helst.”

   Svara
   • Inkvisitionen har en plats i kyrkan… Pedofilin har en plats i vatikanen… Nazismen har en plats i Europa… Islam har en plats i fri demokrati … Slöjan har en plats på flickebarnen… Idioti har en plats i huvudet på idioter.

    Svara
    • Fast den sista är svår att argumentera mot!

     Frågan är väl var vi skall placera idioterna.

     Svara
     • George Carlin har en idé. Kollektivt konstant självmord. En intressant idé. ”Dumb americans” eller ”American dream” tror jag den/de heter. Kan appliceras på svenska medborgare till ca 99,999%

     • Önskar ibland att jag som Carlin sade kunde fjärma mig från vad som sker och bara se på. Circling the drain …

  • Weasel

    /  07/22/2019

   ”Föräldrar har rätt att klä sina barn i slöja”

   Javisst , men den föräldern som klär sin son i blått och sin dotter i rosa får veta att han lever när vänstern skriker sig hesa om ”strukturer” som måste krossas.
   Det verkar som om slöjstrukturen är undantaget som bekräftar regeln…

   Svara
  • Bamse

    /  07/23/2019

   Alltså, nivån på ”den goda sidans” diskussioner on hijab, ”mångkultur” och dylikt:

   Svara
  • Det hela påminner mig om hur någon skanderade att ”hederskultur” minsann har en lång historia i Sverige och letade upp ett fall från slutet av 1700-talet för att bevisa sin tes. Att det bara visar att vi kanske har lämnat sådan skit bakom oss sedan ett par 100 år tillbaka och kanske inte visar andra i så bra dager är inget som slår dessa människor.

   Men visst, en gång i tiden så var även kvinnor och män tvungna att sitta åtskilda, var inte tillåtna att ta vilket arbete som helst etc etc.

   Svara
 23. G

   /  07/22/2019

  Svara
  • Eftersom riksdagen inte har hunnit stifta någon lag mot den bokstavsdiagnosen? Fast innan någon har hunnit säga ”ASAP”, så ligger den på en politikers bord och medtagen i DSM-6, likt ”ASAP” i en madrasserad cell.

   Svara
 24. G

   /  07/22/2019

  Svara
 25. G

   /  07/22/2019

  Svara
 26. MiT

   /  07/22/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2019

   For the purposes of this study the definition and operationalization of disinformation that will
   be used is: news articles with content that is verifiably and intentionally false or manipulated
   and could mislead the reader and benefit the creator

   .

   Fabrication
   News with no factual basis published in a style that makes it seem legitimate. The news often use pre-existing narratives and come from platforms that are either legitimate or have the appearance to be legitimate.

   Manipulation
   Visual information that aims at deceiving the audience or supporting a false narrative. Manipulation can range from photoshopped pictures to grossly manipulated audio- and video material.

   Misappropriation
   The usage of factually correct information on an unrelated matter to frame an issue, event or person in a deceptive way. This can be referencing sources that do not contain the alleged information, putting real information in a false context, using headlines, images or pictures
   that in fact have no connection to the described phenomena.

   Propaganda
   Information aimed at influencing the public perception or public opinion to benefit a public figure, organization or a government. Propaganda often has unconcealed purposes and focuses on grand strategic narratives.

   Satire
   Presenting information that ridicules, exposes or critiques individuals, narratives or opinions by using humor and exaggeration to deceive.

   Parody
   Using the absurdity of issues and highlighting them through making up false stories with vague feasibility. Parody often play with the fine line between what is possible and what is absurd making it hard to distinguish it from real information.

   Och hon hittar inget hos mainstream media?
   Anders Lindberg, Lars Lindström, America Vera-Zavala…?

   Svara
 27. MiT

   /  07/22/2019

  Uvell postade ett inlägg idag om IRM
  https://uvell.se/2019/07/22/los-ungdomsklubb-inte-rasist-men-far-svar-pa-tal/
  Och genast dyker de upp

  Svara
  • Hehe. Follow the money.

   Hörde via en bekant om någon kemist som jobbade på en kommun någonstans.
   Han jämförde vad vissa företag sade sig köpa, vad de sade sig sälja, och vilka obehagliga restprodukter de sade sig skicka till förvaring eller bearbetning.
   Det var tydligen ganska lätt att konstatera att en hel del inte fanns med i redovisningen.

   ”Ursäkta, vad har ni gjort med X ton av substansen Y?”

   Svara
   • Kronblom

     /  07/23/2019

    Jag har sett var många elbilsbatterier hamnar när bilen har gjort sitt. Ingen återvinning, bara ”tillsvidare” deponi.

    Svara
    • Heh.
     Den nya elbilen som skall byggas hos ”Saab” i Trollhättan skall tydligen kosta €24000 för bilen och €8000 för batteriet. Man får hoppas att återvinningsavgift ingår.

     Svara
     • Kronblom

       /  07/23/2019

      €8000 är nog hyresavtalet för batteriet. Batterierna kommer att på sikt bli ett större problem än kärnavfall p.g.a. den enorma mängden. Skulle alla bilar vara batteridrivna så skulle det lågt räknat behöva produceras 21 miljarder kilo batterier per år.

 28. MiT

   /  07/22/2019

  Svara
 29. …allt medan miljoner människor ska dö i Iran alldeles strax…

  …men den bankmaffia som ligger bakom är minsann inte ”orcher” ”nazister” etc.

  Svara
  • Liten

    /  07/23/2019

   Jag har fan ingen aning vad du menar med din kommenter.

   Svara
   • Detta illusionistiska käbbel mellan olika agenter, som är mutade av monopolkapitalet så att du ska rösta på monopolkapitalets 8-parti, är enbart en en konfliktskapande distraktion, där du ska välja sida, en distraktion bort från de massmord som har begåtts och de massmord som planeras av monopolkapitalet.

    Dessa två sidor som spelas upp framför dig är inte antipoder. De är tvillingar.

    De skript-kontrollerade individerna rektalpenetreras med detta på monopolkapitalets alla skript-pestsmittade plattforma, ex. Facebook, Instagram, Twitter etc. etc. , genom vilka riktiga nyheter mörkas och fejkade nyheter får stor spridning, och där du om du ställer relevanta frågor och granskar makten, stängs av, censureras öppet eller shadowbannas, beroende på vad monopolkapitalet tror gynnar deras oligarkiska globalistagenda, i vilken du blir fattigare och de blir rikare.

    De som betraktar eller t.o.m. deltar i detta illusionistiska elände är givetvis de stora förlorarna.

    De superintelligenta talar med varandra på WordPress-bloggar och phpBB-forum som är GNU Public Licence och rekommenderas av Free Software Foundation.

    De superintelligenta talar om viktiga saker, talar sanning, hänvisar till hållbara evidens och käbblar inte.

    Svara
    • Rikard

      /  07/23/2019

     Hej.

     Och vad heter dessa superintelligenta personer?

     Du vet väl att ju intelligentare någon är, desto mer lättlurad är personen, och även desto mer benägen att komma på korkade, ej verklighetsförankrade lösningar?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Då får jag gratulera till en intelligent kommentar och fråga efter din egen lösning. 🙂

     • Tror Gustavsson möjligen menar ”rationell” snarare än ”intelligent”.
      Det är sällan man träffar de förra.

      ”korkade, ej verklighetsförankrade lösningar” låter precis som Rationalismen, som gav oss Marxism, EU och liknande. Fungerar perfekt i teorin.

      (Som vanligt har någon redan skrivit om rationalismen
      https://fnordspotting.blogspot.com/2016/07/rationalismen-och-valjarupproret.html)

     • …och superintelligens är tyvärr mycket ovanligt. Innan man kan få den bör man läsa ”The Power of Your Superintelligence” av Vernon Howard, samt meditera rikligt. 😉

     • Rikard

       /  07/23/2019

      Hej.

      Lösning på vad?

      Har du propp i avloppet så använd kaustiksoda. Behöver du göra stora stenar mindre så använd Semtex eller motsvarande. Saft spädes lämpligen med vatten eller alkohol.

      Är det Niklas Boströms argumentation du avser?

      Du bör kolla in Boström, som sysslar med det hela med vetenskaplig infallsvinkel, istället för en barnboksförfattares hopkok på Jungiansk psykologi, Jiddu Krishnamurtis skriverier, en nypa Gurdjieff och ett skålpund transcendentalism.

      På Vernon Howards litteraturlista hittar man ju godbitar som ”Secrets of Mental Magic, How to Use Your Full Power of Mind” och ”The Power of Psycho-Pictography: How to Change and Enrich Your Life with the Aid of Creative Visualisation”.

      Eller är det en annan Vernon Howard du menar?

      @Liten: Martin tror på Den Stora Konspirationen, den där som bara han och eventuellt de som tycker likadant som han kan förstå existerar. Konspirationen som förklarar allt, och som får en mer långsamt och Nalle Puh-liknande tänkare att fråga sig: om den där jättemäktiga allomfattande superstora globala konspirationen finns och påverkar allt överallt och har gjort det i flera hundra år minst – varför behövs den, och varför måste den vara hemlig så att bara de särskilt smarta begriper att den finns, och varför låter den dessa verkligt smarta predika om den?

      Det roligaste svaren brukar gå ut på fraktionsstrider inom konspirationen, olika konspirationer, med mera.

      Vad det egentligen rör sig om är människor som tror sig se samband i händelser och skeenden och tillskriver dessa samband en bakomliggande agens, och går alldeles för långt i detta. Allt och alla hör till konspirationen blir förklaringen. Det betydligt mer förnuftigare, att människor med vissa avgränsade gemensamma mål samarbetar ibland och konkurrerar ibland, är skrämmande för den troende. Man är vilsen utan sin konspiration, och finner trygghet i en förklaringsmodell man själv helt och hållet kontrollerar: psykologiskt sett blir teorin ett slags fetisch via vilken personen kan påverka världen enligt klassisk magisk princip – som därnere, så däruppe. Jämför med hur gamla tiders präster kunde hänvisa allt till gud: fataburen brinner ned? Guds straff. Fataburen brinner inte ned? Guds nåd.

      Det blir extra ironiskt med Martins enmansparti Vetenskapliga partiet, då den typ av universalförklaringar – en sak förklarar allt – som han ägnar sig åt ovan är ett kännetecken för ovetenskap.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • @Rikard
      ”Den nedbrunna fataburen”?
      Sinkadus nummer 8.

  • x

    /  07/23/2019

   @Liten
   Det gör jag!
   Martin brukar ofta hävda att bankmaffian står bakom de flesta onda händelser och eftersom han nu kopplar ihop händelserna i Iran med bankmaffian så är den logiska slutsatsen att ”banmaffian” helt enkelt för honom är de styrande mullorna i Iran.
   Det är en gåta för mig varför han inte kallar en spade för spade.

   Svara
 30. Gorby

   /  07/22/2019

  Svara
 31. MiT

   /  07/22/2019

  Svara
  • Maria Hind Alias har dessutom dristat sig att tala om hedersförtryck.

   Det är en religiös sekt vi har att göra med, glöm aldrig det. Det går att hitta progressivismens idéer ända tillbaka till puritanerna som flydde England för kolonierna i Nordamerika. De åkte just för att de inte fick vara tillräckligt strikta på hemmaplan.

   Svara
 32. Gorby

   /  07/22/2019

  Svara
  • Kronblom

    /  07/23/2019

   Ett lite ”annorlunda” sätt för att få Putin att hålla sig borta från Gotland? 😛

   Svara
   • Kvotflyktingar är för all del ”bättre” än papperslösa, identitetslösa människor från ”långtbortistan”. Men … pengarna kommer ju tyvärr från samma redan övertrasserade konto.

    Fem kvotflyktingar är fler än fyra Spetsnaz?

    Svara
    • Ivar L

      /  07/24/2019

     Fast är det inte lite konstigt med kvotflyktingar när vi för längesedan fyllt alla kvoter till brädden? Poängen är ju att det är dessa och enbart dessa vi skall ta emot. Det är ju de det som är kvoten.

     Svara
     • Jo, det är det som är poängen!

      Kvotflyktingarna har blivit Mr Creosotes lilla mintkex.

 33. info

   /  07/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  07/23/2019

   Precis så.

   Svara
  • Släkten är värst!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2019

   26:e punkten på nazisternas 25-punkts principprogram hade varit ”Inga vinster i välfärden!”, men vänstern fortsätter med en dåres envishet kalla dem för extremhöger.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2019

   Älsklingsämne här på Toklandet.
   Det är en meningslös diskussion om semantik, som om ord är någon slags matematiska formler. Som om inte folk egentligen begriper skillnaden mellan nazism och kommunism.

   Men man kan vända på problemet. Låt oss placera nazismen på vänsterextremismens planhalva.

   Vad är då högerextremism?
   Den som kan ge något som påminner om en seriös beskrivning har i vart fall gjort sig besväret att tänka efter lite. Så hur ser högerextremism ut som inte på något sätt liknar nazismen? Finns det något i nazismen som får vara med?

   Svara
   • Ivar L

     /  07/24/2019

    Fascism (och även på många sätt nazism) och korporativism hänger intimt samman. Och därifrån är kopplingen inte svår till konservativa (tradition, familj) och rasistiska idéer. Jag tror felet många gör inklusive Sandberg ovan är att inte begripa att det är extremismen och antidemokratin som förenar ideologierna och gör dem lika. En diktatorstat kräver alltid någon form av folkrörelse, något att samlas kring med ledaren som uttolkare. Där finns likheten mellan nazism och kommunism i form av socialism. Men korporativismen utgår från helt andra värden än kommunismen (familjen, folket, nationen, rasen och traditionerna) så därför är kommunism och nazism ändå väsensskilda.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Korporativism

    Svara
   • Den stora skillnaden mellan ”staten äger allt” och ”företag äger staten” är kanske att företag vill gå med vinst? Den som styr från en ”stat” vill bara fortsätta ha makt.

    Hmm, det kommer att sluta på samma sätt om man inte är övertygad anarko-kapitalist (eller vad det heter den här veckan.)

    Svara
   • Nej då, ord är bara svärd och ingenting annat. Likt förbannat, deras egg kan vara vass eller slö. Den kan avgöra frågan om leva eller dö. Havre eller hö. Frågan om hur mycket du är värd. I denna värld. Allt annat vore högfärd. Om du inte råkar vara särskilt lärd. Och har begåvats med en knippa fläkt och flärd. Där du kokar en ensidig men angenäm gröt vid din enkla härd. Där du aldrig behöver vara alltför tärd.

    Svara
 34. info

   /  07/23/2019

  Svara
 35. info

   /  07/23/2019

  Svara
 36. Bamse

   /  07/23/2019

  Den attityd och argumentation som exempelvis Pernilla Ström uppvisar blir speciellt oroväckande med tanke på det allt mer florerande tankegodset om att ”ord är våld”. Vet inte exakt varifrån det här kommer men antar att det är någon form av postmodern snömos?

  I vilket fall som helst verkar anhängare av det tankesättet tycka att eftersom ord=våld så är det alltså självförsvar att använda fysiskt våld mot den som är på väg att säga någonting som du inte vill höra. Enligt mig ett helt vanvettigt och moraliskt bankrutt tankesätt!

  (Nu påstår jag inte att Ström nödvändigtvis står för ovanstående men tankesättet vinner definitivt mark för tillfället, inte minst i universitetsvärlden och organisationer som antifa).

  Svara
  • Rikard

    /  07/23/2019

   Hej.

   Det kommer från nittonhundratalets början, och är en naturlig följd av artonhundratalets olika regimers försök att med censur, fängelse och idiotförklaring samt allmän nedsabling av kritikers karaktär (processen mot Bonniers och Strindberg t ex) tysta opposition. Regimerna ansåg att uppmaningar om arbetsnedläggelse och senare strejker var att betrakta som uppvigling syftande till uppror; alltså ord som skulle leda till våld, och bemötte detta med repression istället för reformer. Se på hur landshövding Curry Treffenberg hanterade strejken vid Heffners såg i Sundsvall t ex.

   Vrid fram soluret en femtio år, och vi har via språkvetare, litteratörer och litteraturvetare fått en teoriskola om det hela, vilken anammas av bl a Lenin (och många fler i hans kretsar): språket och det som kan sägas är helt enkelt verkligheten. Detta destilleras ytterligare av (post)strukturalisterna och sedermera postmodernismen till nutidens idiotier om ‘hatspråk’ med mera.

   Historien är mycket riktigt revolutionär i det att den går runt i cirkel – att få oss plebejer att tro på den progressiva illusionen om att nu är allt nytt är ett effektivt sätt att snöra av idétillförseln till diskursen.

   Dagens regimer bemöter kritik på samma sätt som man gjorde under Karl XV:s regeringstid.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Precis, allt går ut på att moraliskt kunna försvara ”förebyggande självförsvar”.

   Svara
 37. elfyma+

   /  07/23/2019

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  En inkvoterad ”stjärnas” uppgång och fall ?
  https://www.expressen.se/dinapengar/hq-toppens-miljonkrav-nobbas-av-staten/

  Svara
 38. weasel

   /  07/23/2019

  ” tydligen har nu också Tino Sanandaji satt igång sina trollarmeér”

  Herregud vad less jag är på det där infantila jävla tramset.
  Minst 10.000 gånger har jag hört liknande ”argument” från den efterblivna vänstern.
  Visst, vänstern har förvisso en syn på människor som ett stort osjälvständigt kollektiv och vägrar att begripa att människor faktiskt är individer. Men…så jävla svårt ska det väl ändå inte vara att begripa att Tino Sanandaji eller Hanif Bali eller Jimmie Åkesson inte ”sätter igång” några ”trollarmeér” ?
  Även den mest vänsterblivna fullblodsidioten borde väl kunna begripa att det finns 10 miljoner i n d i v i d e r som har internetuppkoppling i det här landet och att dessa i n d i v i d e r faktiskt agerar självständigt och inte på order av Bali/Åkesson/Putin ?

  Mordhoten och näthatet mot exempelvis Jimmie Åkesson är skrivna av enskilda individer . Dessa individer agerar inte på order av Stefan Löfven. Det är inte Pernilla Ström som har ”satt igång sina trollarmeér” när någon skär sönder Hanif Balis bildäck.

  Precis som mordhoten och näthatet mot exempelvis Anders Lindberg inte utförs av några ”armeér” som agerar på order från ….den personen som den paranoida idiotvänstern för tillfället tror styr över individers åsikter.

  Jag är alltså en självständigt tänkande individ och när jag skriver att Pernilla Ström bevisligen är en efterbliven paranoid jävla idiot så vill jag inte att hon ska förringa mig , mina åsikter och min identitet genom att påstå att jag agerar på order av någon annan.

  Nu ska jag ta och mejla till Bonniers och fråga dom om det verkligen överensstämmer med deras värdegrund att deras styrelsemedlemmar anser att demokratiskt valda politiker som blir utsatta för mordhot i princip får skylla sig själva.
  Och det mejlet skriver jag helt av egen fri vilja och inte eftersom Bali/Sanandaji/Putin/ har uppmanat mig att skriva det mejlet, Pernilla.

  Svara
  • Senior

    /  07/23/2019

   Det är nog det som är den fundamentala skillnaden mellan vänster(blivna) och höger.

   De agerar som en enhet, de pingar varann och mobiliserar hela gruppen med sina trollarméer.

   Genom sig själv känner man andra, de tror därmed att det inte finns några individualister.

   Att höger (självständiga individer) kan sitta ensamma på kammaren och kommentera var för sig existerar inte i deras värd, eftersom alla dessa kommentarer syns samlat i kommentarsfälten.

   Det är nog också därför som de själva anser att andra kollektivistiska ideologier är ”högerextrema”, enär riktigt högerextrema människor är sådana individualister och håller sig för sig själva i dessa sammanhang så att de helt enkelt inte syns.

   Som en kuriosa:
   Alla Hollywoodfilmer handlar i förlängningen om detta, de individuella hjältarna som vinner kampen genom att slå ut hjärnan bakom alla svärmande fiender som i det ögonblicket faller handlöst i marken, helt immobiliserade när hjärnan bakom dör. Oavsett om det är insekter, nanomiter, robotar eller vad som symboliserar kommunisterna kollektivet.

   Svara
   • weasel

     /  07/23/2019

    Precis.
    Vänstern agerar förvisso mer kollektivt än normalt utvecklade människor. Där ger jag dig rätt. Så det var kanske aningen fel av mig att skriva att näthatet mot exempelvis Åkesson är skrivna av ”enskilda individer” .
    Eftersom det rör sig om vänsterblivna så borde jag ha skrivit någonting i stil med ”enskilda individer med ett kollektivt tänkande” .
    Men…även om vänstern förvisso är en sekt vill jag med bestämdhet hävda att de personerna som skär sönder Hanif Balis bildäck agerar på egen hand och bär det fulla ansvaret för sina handlingar. De är således inte någon slags ”trollarmé” som är ”startad” av Pernilla Ström.
    Hon kallar Bali för ”svinpäls” . Det får hon göra utan att hon för den sakens skull bär något ansvar för att ….hennes hatsvans….skär sönder Balis bildäck.
    Det håller säkert Pernilla Ström med om. Men däremot är hon helt övertygad om att Bali bär något slags ansvar för vad hans….hatsvans…gör.

    Hmm… Och på ett sätt är det ju faktiskt logiskt att Pernilla inte begriper att Bali inte bär mer ansvar för sin hatsvans än vad Pernilla gör för sin hatsvans. För Pernilla är vänster. Och på något sätt är det ju faktiskt logiskt att vänstern saknar självinsikt och förmåga till logiskt och konsekvent tänkande- för om dom hade den förmågan skulle dom ju faktiskt inte vara vänster. . 😦

    Svara
    • Senior

      /  07/24/2019

     Bra komplement.
     Särskilt det sista stycket. 😉

     Svara
    • Senior

      /  07/24/2019

     ”Så det var kanske aningen fel av mig att skriva att näthatet mot exempelvis Åkesson är skrivna av ”enskilda individer””

     -Nejdå, det är ju faktiskt enskilda individer.

     Till skillnad mot dig och mig skriver de dock inget på eget bevåg, de får sina instruktioner från deras ledare för stunden.

     Om Lady Dahmer pingade in en hashtag i ett kommentarsfält var det startordern för alla inom den taggade gruppen att börja bomba.

     Nu är ju förvisso hon liksom många andra förtärda och kannibaliserade via de interna motsättningarna som göder vänsterblivna, men för varje mobbare, nej ledare tongivande kommunist, feminist, vänsterbliven ledarfigur finns det alltid nya parasiter med en ny twist som stiger upp i dess plats, vanligen densamma som såg till att föregående hamnade i bad standing.

     Svara
 39. x

   /  07/23/2019

  Pernilla Ström och Breivik verkar tänka likadant…

  Svara
  • x

    /  07/23/2019

   … d.v.s. att det är OK göra sig av med sina politiska motståndare som får skylla sig själv,

   Svara
 40. Weasel

   /  07/23/2019

  Hej.
  Jag tänkte bara berätta att imorgon är det många socialdemokrater som mördar kattungar och nästa vecka firar socialdemokraterna att gruppvåldtäkterna i sverige har ökat.

  (Om det är någon socialdemokrat som tar illa upp så vill jag poängtera att det här är ett privat inlägg som inte är avsett för offentligheten )

  https://nyheteridag.se/socialdemokratisk-diakon-sverigedemokrater-firar-breiviks-terrordad/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/23/2019

   Nu skulle jag vilja be Weasel radera sitt inlägg, så att jag kan få förmånen att ”sprider grova överdrifter av inlägget som är raderat”.

   Anna Ardin är utan underdrifter en väldigt speciell person, väldigt mycket speciell. Julian Assange, med alla sina IQ:n, kan inte komma runt att hans omdömesförmåga var/är begränsad i vissa sammanhang.

   Svara
   • Weasel

     /  07/23/2019

    Jag vet tyvärr inte hur man raderar mina privata inlägg , men om MiT raderar det så ska jag oxå sprida grova överdrifter om det 🙂

    Svara
 41. Frida Gustavlin

   /  07/23/2019

  Sverige!

  https://www.expressen.se/nyheter/krim/hovratten-sanker-straffen-for-gruppvaldtakt-pa-lekplats-i-centrala-stockholm/

  ”Stockholms tingsrätt dömde i maj de tre männen för grov våldtäkt. Två till fängelsestraff, den tredje till rättspsykiatrisk vård. Och alla tre till utvisning – efter avtjänat straff skulle de inte få återvända till Sverige före 2034.

  Männen dömdes enligt den nya sexualbrottslagen, enligt vilken en person i ”speciellt utsatt situation” aldrig anses delta frivilligt i en sexuell handling. En av dem hade filmat förloppet med sin mobil.

  Men nu sänker Svea hovrätt deras straff. Hovrätten upphäver utvisningsbeslutet för den man som dömts till rättspsykiatrisk vård, en 19-årig medborgare i Somalia.”

  ”– Min klient är väldigt förtvivlad över beslutet om utvisningen. Han går mot en oviss framtid. Han hade gärna bytt ut utvisningen mot några fler år i fängelse, säger advokat Hanna Lindblom, som företräder mannen som dömts till fyra år.”

  Den där klienten borde fundera mer på vad han inte skulle ha gjort än att fundera på påföljden av vad han ställt till med.

  Svara
  • Weasel

    /  07/23/2019

   Så bra att dom upphäver utvisningsbeslutet för den psykiskt sjuka våldtäktsmannen.
   Det är väl förmodligen det som den feministiska statsministern Löfven menar med ”ordning och reda i migrationspolitiken”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/24/2019

    Det är lite svårt att förstå att en inte skulle kunna vara tokig i bollen i Somalia, har de som bor där någon särskilt sträng syn på psykiskt sjuka? Efter lite googling så begriper en snarare att andelen psyksjuka i Somalia är betydligt högre än i andra länder, så hög är andelen att det inte ens är normkritik att vara knäpp där.

    Svara
 42. Grodan Boll

   /  07/23/2019

  Men, m-men… Sverigebilden!

  Svara
  • Tänk vad jag önskar att jag inte höll med om så mycket … 😦

   Svara
   • Törnrosa

     /  07/24/2019

    Vilken skada Annie Lööf har ställt till med när det gäller hennes små omhuldade afghangossar.

    Och fantastiskt hur Löfven och rättsväsendet förstärker Sverigebilden. Så glad att Trump tyckte att vår statsminister är begåvad (?).

    Och i vassen lurar Morgan med nya restriktioner. Stackars oss som en gång hade anledning att vara stolta över det här landet. mvh

    Svara
    • Senior

      /  07/24/2019

     ”Stackars oss som en gång hade anledning att vara stolta över det här landet.”

     -Det hade du egentligen inte, såvida du inte var född på medeltiden under Birger Jarl ungefär.

     Sverige var ett fattigt U-land med stor immigration till USA på slutet 1800- början 1900- talet.

     Rasbiologiska institutet, mätning av skallar, etc.
     var det inte mycket att vara stolt över.

     Tvångssteriliseringar ända fram till 1976.

     VK2 med den svenska undfallenheten lämnar heller inte mycket att önska.

     Samarbetet med DDR efter VK2 är inte direkt en fjäder i hatten heller.

     Kolla bara vilka Sverige samarbetar med internationellt.
     (Ledtråd: komintern, internationalen.)

     Bistånd till Hamas, terrorrstämplade i västvärlden, och ett erkännande av Palestina.
     Palestina är ett nytt påfund som Yassir Arafat införde, dokumenterat att dåvarande KGB låg bakom. Judeen däremot, omtalas redan för 2000 år sedan.

     (Att erkänna Palestina är ungefär som att erkänna ett bälte tvärs över hela norden där samer rör sig som Sameland.)

     Listan kan göras lång…..

     Svara
     • Törnrosa

       /  07/24/2019

      Men när jag var stolt över mitt land visste jag bara lite eller inget om allt det du räknar upp. Det är kunskap som tillkommit efter hand.

      Det märkliga är eftersom kriget pågick när jag föddes, så fick jag aldrig läsa om det i skolan. Blev alltid sommarlov lagom till att vi hann fram till det kapitlet.

      Men framför allt min farfar var mycket noga med att ge mig min historia. Han berättade om båtarna som på natten kom över Sundet med danska judar. En vissling och svenskarna kom fram och tog hand om flyktingarna.

      Farfar visade mig stadens katakomber dit en del flyktingar fördes. Jo jag har anledning att vara stolt över ett svunnet Sverige och mina släktingar. mvh

     • Senior

       /  07/24/2019

      Precis, glömde bort; jag tänkte skriva på slutet att du helt enkelt blivit undanhållen den informationen. Dock har den funnits utomlands hela tiden, där Sverige fortfarande betraktas som vämjeligt i vissa kretsar.

      Visste du tex. att Sverige fick betala krigsskadestånd efter VK2?

      De ansågs därmed av omvärlden att vara inblandade i den förlorande sidan (nazityskland) av kriget.

      Den del du är stolt över finns dock kvar:
      Dina strävsamma hederliga släktingar och familjer.
      De har dock väldigt lite med staten Sverige att göra, så fortsätt du att vara stolt över dina släktingar, och var glad för vad de gjorde.

      Svenska staten gjorde dock samtidigt andra saker, såsom baltutlämningen, där de skickade tillbaka flyktingar som din familj och deras likasinnade hade räddat österifrån.

      Svenska staten krävde samtidigt att Tyska myndigheter skulle märka ut i tyska pass om personen var jude…..

      P.S. detta är inte jämförbart med de ”flyktingar” som ”flyr” genom hela Europa för att komma till Sverige. Kvotflyktingarna däremot, kan nog inräknas till verkligt behövande. D.S

     • Senior

       /  07/24/2019

      Staten Sverige satte upp gränsposteringar mot Norge samtidigt som de lät Tyska trupper åka tåg genom Sverige till Norge. Knappast troligt att de Svenska gränsposteringarna var till för att hindra Tyskarna att åka tillbaka till Sverige igen. Det var nog snarare för att stoppa Norska motståndsmän.

      Misstänker att Svenska nazistjävlar politiker snarare såg de Norska motståndsmännen som terrorister med tanke på var deras sympatier låg.

     • Törnrosa

       /  07/24/2019

      Jo krigsskadeståndet, baltutlämningen med mera är ju kunskaper som tillkommit och det är inget hedrande. Jag har verkligen blivit informerad eftersom jag befunnit mig mitt i nyhetsflödet i hela mitt yrkesverksamma liv.

      Sedan fanns det en industriell period med många framgångsrika företag som ändå invaggade oss i tron att vi försökte fixa till vårt rykte. Det var väl ungefär i samband med detta som vi utvecklade en märklig hybris, som ledde till att våra politiker typ Strandhäll nu tar sig rätten att läxa upp Erdogan.

      Nä stolt är man inte längre, man skäms när de öppnar munnen. De saknar klädsam ödmjukhet kan man tycka.

      Tillägg: Den svenska motståndsrörelsen fanns säkert utmed hela gränsen även om det nog var lättast att smyga över där Sundet var som smalast.
      mvh

     • Törnrosa

       /  07/24/2019

      Min pappa berättade hur han såg ett sådant permittenttåg som stod och väntade på att föras över Sundet. Massor av tyska soldater och norska fångar som skulle ner till lägren på kontinenten. Han sa att det var hemskt att se och höra hur de viftade med sina armar genom fönstergluggarna och skrek på hjälp. mvh

     • Som vanligt: Vadå ”Sverige”? Landskapet, folket, landet, staten eller SAP?
      Tycker det finns en del bra i början av listan men blir glesare allteftersom. (I riksdagen har vi åtta mer eller mindre kopior av samma parti.)

      ”My country right or wrong. When right to be kept that way, when wrong to be put right.”

  • Ragnar Björk

    /  07/24/2019

   Jag tycker om det Tim Pool gör och Sverige har det rykte man förtjänar.
   Man får hoppas det blir konsekvenser, återverkningar och det riktigt kännbara sådana. 🙂
   Sverige styrs av sådana där som Anna Ardin så allt som sker är med råge välförtjänt.

   Förövrigt så anser jag att samtliga bråkstakar reportaget till stor del handlar om inte har i Sverige att göra överhuvudtaget och skulle aldrig tillåtas korsa vår gräns.

   Svara
  • Törnrosa

    /  07/24/2019

   Hahaha. Din lista. Jag började tänka Alf Robertsson och Mitt Land. Avbröt lyssnandet när Alf kom till Aftonbladet, Expressen och Aktuellt.

   För mig är Sverige friheten med mina hundar i naturen, allemansrätten, människorna, kulturen, språket, mina vänner – alla sorter även muslimer. Min lista kan nog bli längre om jag får tänka efter. mvh

   Svara
   • Törnrosa

     /  07/24/2019

    Kristian: Nu har det blivit så många inlägg att jag blandar bort mig som vanligt 🙂 mvh

    Svara
    • Jag brukar också göra det efter ett tag … 🙂

     Jo, envar har sin egen lista. Men det torde vara få som är stolta och glada över ”staten”.

     Svara
 43. MiT

   /  07/23/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/24/2019

   ”Tyvärr räckte inte alla verktygslådor i världen för att stoppa att kompetenta kvinnor, som inte ber om ursäkt för att de är just kompetenta kvinnor, även denna gången inte anses tillräckliga i relation till mediokra män”

   ”-Bara för att jag älskar SSU betyder det inte att man får behandla mig hursomhelst. Jag vill inte göra jobb åt andra om jag inte får erkännande för det.”

   Synd att hon slutar, SSU behöver fler av Alva Dahns ödmjuka typ.

   Svara
 44. MiT

   /  07/24/2019

  Svara
  • Senior

    /  07/24/2019

   SMHI hade tills helt nyligen statistik på sin hemsida som tydligt påvisade stadigt höjda grundvattennivåer ända sedan 60-talet….. -Nu kan jag dock inte hitta den längre, den verkar bortplockad.

   Min slutsats av de undersökningar jag gjorde för ett par år sedan (där jag för övrigt hittade den intressanta informationen om byggandet av bolmentunneln.), blev i slutänden att den största anledningen till vattenbristen inte är brist på vatten i sig utan att vattenförsörjningen inte har byggts ut i samma takt som befolkningen ökat.

   Dvs som vanligt: man har inte tagit höjd för vattenförsörjningen när man utökat populationen med ett par miljoner nya invånare, likväl som all annan infrastruktur så som el, avlopp, bostäder, etc.

   -Det är alltså inte vatten det är brist på, utan infrastrukturen som försörjer städerna.

   Svara
 45. Hur kommer det sig att du hänger åt att oförblommerat hänga ut en relativt god, men av dig kallad ”obehaglig”, medborgare och därmed bidrar till att släpa hennes, kanske välrenommerade, namn i smutsen? Hon är väl minst lika mycket demokrat/antidemokrat, hycklare/icke-hycklare, journalist/icke-journalist som du själv?

  Det är därtill långtifrån första gången, som du hänger dig åt sådana tveksamma nöjen, för egen njutnings skull.

  En annan fråga, som naturligt uppstår:
  du råkar inte ha en personlig ”beef” med henne?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/24/2019

   Svaret på din första fråga måste vara ”Putin, Judarna och Bilderberggruppen”. Goes without saying.

   Jag undrar dock precis som du över beefen. MiT, spillde hon champagne över dig på senaste societetsfesten, eller vad gäller saken?

   Svara
   • Varför inte Trilaterala Kommissionen, Council on foreign Relations, World Economic Forum eller Aspen Institute? Det vore åtminstone inte hets mot folkgrupp.

    Din teori om spilld champagne kan mycket väl visa sig stämma. Men journalisterna var nog inte inbjudna till festen för att dokumentera den, utan för att lämna kamerorna hemma. Ibland blir det bäst så. I societeten. Fel societet. I fel sällskap blir snart den bäste fördärvad.

    Svara
  • hänger dig åt att oförblommerat

   Svara
 46. x

   /  07/24/2019

  Det socialistiska paradiset:

  Svara
  • Senior

    /  07/24/2019

   Vad säger ni om detta kommunistj*vlar?!

   Ytterligare ett lyckat socialistland, precis som Pol-Pot och Kambodja hyllades av vänstern på den tiden det begav sig. Chaves Venezuela har inte heller lyckats bryta det 100%-iga utfallet av socialism.

   Precis där alla socialistländer förr eller senare hamnar när pengarna, och därmed även godhetspoängen tar slut.

   -Diktatorns godhet sinar i samma takt som pengarna.

   Svara
   • Och så klappar vi takten till bortförklaringarna:
    * Oljepriset
    * Sanktionerna
    * Det finns faktiskt fattiga i marknadsekonomier också
    * Inte riktig socialism
    * Det fungerar i Sverige, Norge, Skandinavien …

    Svara
 47. x

   /  07/24/2019

  Undra om det är OK skriva ”Åsa Romson”?

  Svara
  • Hmm, efter vad jag läser i tråden skulle en perfekt mening vara ungefär ”Tommy Robinson åt negerboll med blatte, klimathotet avvärjt.”

   Svara
  • Kronblom

    /  07/24/2019

   Kan han sjunga som Willie Nelson eller är det en wannabe?

   Svara
 48. https://nyheteridag.se/blodbrist-efter-knivdaden-i-goteborg/
  Två personer mördade. Blodbrist.

  Tidigare hade vi några skjutna i Stockholm, vilket tydligen påverkade akutvården i hela staden.

  Det verkar inte finnas mycket marginal.

  Svara
 49. Är ni lika trötta som jag på att SVT, SR, TV4, DN, Expressen, Aftonbladet och Svenska Dagbladet ständigt basunerar ut den här rapporten?

  ”Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet”
  https://www.friatider.se/finska-forskare-m-nniskan-p-verkar-inte-klimatet

  Svara
 1. Är det kvoteringens oundvikliga baksida som tittar fram? – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: