Akta er för sojaprodukter

Detta är en varning, konsumera inte för mycket sojaprodukter! I alla fall inte om du är en man

för då är risken att du till slut ser ut som en slokande Pippi Långstrump! Och då är enda räddningen att låtsas att det är det nya heta. Vilket alla förstår att det inte är.

**********

I förrgår var det 22 juli, numera dagen då en del socialdemokrater tävlar om vem som är mest obehaglig som människa. Det var debattartiklar både i Aftonbladet och Expressen men ohotad segrare var Anna Ardin

Hon började med den där.

Sen fortsatte hon med det där som ju egentligen bara är en fortsättning på det första. Det är tydligen väldigt synd om Ardin, först bajsa 1,2 miljoner svenskar i ansiktet för att sen lipa när de kastar skit tillbaka.

Och slutade med den ovan. Tänk att det hon säger att hon inte sagt var precis vad hon sa. Men det var ju en privat post så då betyder det kanske inte vad det betyder? Eller? Var det någon som såg att hon bad om ursäkt i sin fortsättning? Och OM det fanns en ursäkt inbäddad i all ”tyck synd om mig”, betyder det då att hon bad om ursäkt för något hon inte har påstått? Mycket förvirrande.

Speciellt som hon håller med galningen ovan.

Och det där. För vad Irving säger att hon sagt är ju inte vad hon faktiskt sade utan han försöker få det till att hon sa att det bland alla SD:are fanns de som firade. Men det var inte vad hon sa. Och det var såklart ingen misstag utan fullt medvetet. Av båda.

F ö så undrar jag om det finns ens tvåsiffrigt antal människor i Sverige som firar terrordådet på Utöya. Totalt alltså. Kan det verkligen finnas tio människor som är så dumma i huvudet?

Ett par stycken mycket obehagliga socialdemokrater. Jag ryser när jag ser vad de håller på med.

Ni noterade vad jag gjorde i början va? Jag skrev ”numera dagen då en del socialdemokrater tävlar om vem som är mest obehaglig som människa”. En del skrev jag. Jag skrev inte socialdemokrater. Eller Socialdemokraterna. Sen i slutet så skrev jag ”Ett par stycken mycket obehagliga socialdemokrater”. Jag skrev inte att socialdemokrater är obehagliga. Eller att Socialdemokraterna är obehagliga.

Det är f ö så här ”drev” startas, någon skriver nåt vansinnigt korkat, elakt, påhopp på folk osv eller som i fallet ovan, bajsar massor med vanliga svenskar i ansiktet. Om en person kastar skit på många så kommer många att kasta skit tillbaka på den personen. Det är enskilda personer som kastar tillbaka men de är en andel av de ”många” som den första kastade skit på. Då får den personen massor tillbaka vilket upplevs som ett drev. Men drev är ofta skapade av den som ”drabbas” av dem. Som i fallet Ardin, hon har själv skapat varje del av det.

Och så är det nästan alltid vid den här typen av ”drev”, de är oftast skapade av personen som drabbas av dem. Någon gång ibland kan det vara ett missförstånd, att personen inte alls menade vad som skrevs/sades/påstods utan att det var slarvigt bara.

Men det finns också  de som verkligen vill skapa drev bara för de ogillar någon, någons åsikter och liknande. Eller bara vill starta drev mot någon som är högst normal, som twitterhyenan och hans lilla entourage ville, genierna var så igång i sina intensiva försök att starta ett drev att att de var övertygade om att Sollentuna låg i Västerbotten.

Sen finns ju det där med att medvetet missförstå också, som Inte rasist men gjorde när de ville starta drev mot Marcus Birro.

Pissa på en människa och en människa ger dig stryk, pissa på många och du får kompanistryk. Det sista är vad drev oftast handlar om.

**********

Lite om genus också kanske?

Det kan man läsa om i Universitetsläraren som tydligen haft nåt tema om genus och kritik mot fältet.

Det är flera artiklar om detta från april som Claes Anderssons debattartikel handlar om.

Speciellt i en av artiklarna (alla finns under en länk i Anderssons artikel ovan) är lite intressant tycker jag

Ovan ser ni rubrik och ingress.

Först ut i den artikeln är en Staffan Bergwik. Det namnet är bekant, det var han som i SR P1 för 5-6 år sedan skulle förklara vad genusvetenskap var för nåt. Gick väl sådär…

I SR P1 presenterades han då som forskare vid Centrum för genusvetenskap i Uppsala. Inslaget kommer från Nordegren och är från 2013-2014 nånting tror jag. Även Harald Eia är med, han som gjorde Hjernevask, och Roland Poirier Martinsson som är inte nådig mot fältet…

Sen var ännu en genusprofessor med (hur många finns det egentligen?)

Professor i genus och docent i teknik- och vetenskapsstudier. När man googlar teknik- och vetenskapsstudier så kommer något som heter STS fram. Och sociologi. Massor av sociologi. Och massor med genus. För i STS hittar man Feministisk teknovetenskap.

Och vad Feministisk teknovetenskap är kan man läsa här…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

60 kommentarer

 1. MiT

   /  07/24/2019


  *https://www.facebook.com/Faktafabriken/posts/470293570469816*

  Svara
 2. Enaannan

   /  07/24/2019

  Ojdå, men här infinner sig genast Finn Fem Fel samt naturligtvis att texten inte var översatt till Arabiska.Sex fel av fem, rekord där Feministiska idioter.

  Svara
 3. Som man ropar, får man svar …

  Svara
 4. Q-Ken

   /  07/24/2019

  Läser på flashback om den uppkörning i Uppsala som slutade med olaga frihetsberövande (om det blir den brottsrubriceringen tycks just nu oklart, men hur som helst). Där finns länk till denna:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/mutade-inspektoren-efter-17-kuggade-uppkorningar/

  Svara
 5. Jans

   /  07/24/2019

  Kan inte garantera äktheten men gissar att det är korrekt:

  Svara
 6. MiT

   /  07/24/2019

  Svara
  • Rikard

    /  07/24/2019

   Hej.

   ”Sara föddes in i islam men har själv valt att bryta med moskén. Nu reagerar hon starkt mot de predikningar som används för…”

   Och sedan vaknade jag och kom ihåg vad SVT/UR är för något.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ja det var djävligt intressant att se SVT:s ursprungliga nyhetsklipp för några dagar sedan när de spelade upp en bit ur en film där det hävdades att Jehova inte skulle släppa in homosexuella i Paradiset.
    Just det ja, då fattar man varför Jehovas Vittnen inte får köra sin grej, HBTQ-rörelsen är lika stark som genusforskningen i Sverige och det är ett BIG no-no att på minsta sätt vara emot den.
    Eller? Borde man inte bara kunna hävda att Jehovas Vittnen är en del av MÅNGKULTUREN? De kör ju faktiskt bara samma sak som Islam, och mig veteligen har de aldrig bett om att få pyssla med böneutrop…

    Svara
 7. hllviken

   /  07/24/2019

  Paul Watson har gjort en ny video omSverige:

  Svara
 8. Rikard

   /  07/24/2019

  Hej.

  Det Ericka Johnson säger i det inklippta stycket är alltså varken kontroversiellt eller fel, det är tvärtom en självklarhet av nivån ”pissa inte på elskenan”.

  Att ompröva sina utgångspunkter, välja andra, och att resonera i termer av sanningsanspråk är det normala; det är när man i enlighet med postmodern diskursteori omtolkar sanningsanspråk till att vara det som konstruerar den materiella verkligheten som sådan (inte bara begreppsmässigt) och dessutom gör det till en epistemologisk eller ontologisk position som det spårar ur rejält, för allt som då kvarstår av forskning, vetenskap och just sanningsanspråk (”Detta är sant utifrån vad vi vet just nu; tack vare det kommer vi att kunna skapa mer kunskap ända tills det som är sant nu slutar vara det” – föga kontroversiellt) är auktoritetstro och ideologisk/religiös renhetsiver: ”X är sant, eftersom Y som är bärare av identitet Z och med den vidhängande status säger det”. Alltså exakt så som dogmatiska monolitiska och monoteistiska religioner (dvs judendom, kristendom och islam) gjort i alla år tills de med våld tvingats sluta.

  (Genusvetarna och feministerna har helt enkelt återuppfunnit Gamla Testamentets sätt att avgöra sanning: prästen säger det, så då är det sant. Den som gör fel måste utplånas ur folket, eller om felet är mindre frambära synda-offer till prästerna. Den som förnekar eller ifrågasätter läran och prästernas sanningsanspråk skall förgöras.)

  Ett exempel på vad jag menar följer: läs en bok, skönlitterär sådan, som förslagsvis ”Bombi Bitt & jag”. Analysera den ur ett marxistiskt perspektiv, och sedan ur ett klassiskt liberalt (bägge med hänsyn till tidsperioden så det blir att läsa en del historia också, särskilt Skånes, för att inte tala om de hundratals sidor text du måste plöja igenom för att begripa de ideologiska perspektiven…). Du kommer inte att se samma saker, eller se dem på samma sätt. Ingetdera perspektivet har fel, ingetdera har heller rätt; de är helt enkelt olika och konstruerar sin värderingsmässiga sanning olika. Särskolt scenerna på marknaden är lämpliga. Man kan göra det med genusperspektiv också, eller ur utvecklingspsykologiskt – precis som när man målar avgör valet av perspektiv hur motivet tar sig ut.

  Det kvittar egentligen om det är genusvetare, statsvetare, sociologer eller nationalekonomer: de har alla ett epistemologiskt och ontologiskt förhållningssätt som påverkar val av objekt, metod, analys, resultat – ja även valet mellan deduktion och induktion påverkar en hel del. Vitsen med studier i vetenskapsteori är att lära sig byta för att se vad som händer: en Keynsiansk ekonom kommer att se något annat än en Hayekiansk, och bägge kan ha fel samtidigt.

  Det vart lite långt och rörigt men släng inte ut barnet med badvattnet: vetenskapsteori likt idéhistoria är synnerligen viktigt (Vadå? Skulle jag vara partisk..?) – utan dessa har man allt från genustomtar som tror gravitation finns via gemensam överenskommelse till ekonomer och dylika som förordar eugenetik och avskaffade offentliga program som vaccination. Det mesta vi funderar över har hänt förr, om än i andra kläder – därav ‘historia’ i idéhistoria.

  Rekommenderar Thuréns ”Vetenskapsteori för nybörjare” för den som är nyfiken. Av samma författare finns även ”Källkritik”; där vill jag dock hissa varningsflagg då delar av boken är skriven av en bekant för Toklandets läsare: Jack Werner, vilken har skrivit kapitlet om källkritik och sociala medier. (Varningen är ju som en bonus just ett exempel på källkritik i sociala medier, och som ett exempel på hur auktoritetstron ovan lätt förvänds i sin motsats: allt förkastas i förväg på grund av avsändarens namn och renommé. Hur man än gör så har man ändan bak.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 9. Jans

   /  07/24/2019

  Sångaren i Foo Fighters körde med flätor ett tag:

  Är man tillräckligt manlig tål man att feminiseras, typ.
  Jag kan inte påstå att jag själv tycker det är provocerande eller något i den stilen. En kul grej mer. Går nog att kombinera med vanlig mjölk också, tror jag.

  Svara
 10. hllviken

   /  07/24/2019

  ASAP Rocky och ”Rättvisan” i Sverige

  Svara
 11. MiT

   /  07/24/2019

  Svara
  • Allison

    /  07/25/2019

   Eller, som vi säger i Stockholm, the fly over bygd.

   Svara
 12. MiT

   /  07/24/2019

  Svara
 13. hllviken

   /  07/24/2019

  Sojapojke…?

  Svara
 14. MiT

   /  07/24/2019

  Svara
 15. info

   /  07/25/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  07/25/2019

   Undrar om den personen får sitta i häkte tillsammans med A$AP?

   Svara
 16. Den där frisyren säger inte så mycket ”Pippi Långstrump” som ”Greta Thunberg”. Och med tanke på att Thunberg ju faktiskt ÄR ”det nya heta” enligt den stora dumma majoriteten, så kanske frisyren är det också? 🙂

  Angående hur många som firar terrordådet på Utöya i Sverige, så tror jag inte det är tvåsiffrigt, men tresiffrigt. Det finns ju ändå 2-3 hundra nazister och varför skulle inte dessa vilja fira en sådan sak?
  Däremot tror jag absolut inte att några SD-sympatisörer firar det. Vad många inom tomtevänstern inte fattat och antagligen aldrig kommer att fatta, är att nazisterna HATAR SD mer än de själva gör. Nazister känner sig inte som allierade med SD. De betraktar dem som landsförrädare.

  Svara
  • hehe

    /  07/25/2019

   Jag skulle tro att det är betydligt fler socialister/kommunister som dricker gravöl varje år på dagen då Berlinmuren ”föll” än SD:are som firar Utöya.
   Dessutom SMS:ar alla kommunister varandra den dagen för att fira att Ohly fick världens första SMS…

   Svara
 17. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
  • Rikard

    /  07/25/2019

   Hej.

   Lätt löst.

   Vården i Göteborgsområdet kan sammanställa data över tid för mängden donerat blod från 1970 till idag, och mängden våldsdåd utförda av kriminella vilka krävt blod för samma tidsperiod.

   Fördomar och förutfattade meningar bekämpas med öppna, lättillgängliga data.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  07/25/2019

    Om man som blodgivare kunde neka gängkriminella & andra våldsbrottslingar att få mitt blod så skulle jag kunna tänka mig skänka. Men att skänka blod för att de där människorna skall överleva för att fortsätta mörda känns rätt kontraproduktivt,

    Svara
    • Senior

      /  07/25/2019

     Enig.

     Här exemplifierar du för övrigt skillnaden mellan fultolkningen allas rätt till lika värde, i förhållande till allas rätt att behandlas med värdighet.

     Man kan neka dem blod på ett för alla parter värdigt sätt.
     -Misstänker dock att svaret från buset kommer att vara ganska ovärdigt.

     Svara
    • Rikard

      /  07/25/2019

     Hej.

     Här tänker jag säga emot dig och Senior: en läkare skall inte göra den värderingen. En läkare skall behandla alla patienter utifrån vem som har mest akut och störst behov. Varför det vore fel och dumt att ha läkare som fullt legitimt enligt sin egen moral vägrar hjälpa en skadad eller sjuk människa för att denne skadats då förbröt sig enligt läkarens moral borde inte ens behöva förklaras.

     Låt säga: kvinna kommer in akut med inre blödning och blödning från underlivet, efter en misslyckad abort. Läkaren anser att abort är ett brott och vägrar behandla henne. Kvinnan dör. Om abort är lagligt enligt skriven lag eller ej är egalt; läkaren skall läka, bota och arbeta för att inte vålla skada och lidande. Inte ens vid triage skall läkare egentligen värdera annat än skadans omfattning och natur.

     Låt säga: jag har ansvar på en plats efter ett attentat. Jag ger då order om att sortera offer och förövare på olika platser. Jag ser till att ordonnansen visar läkarna till offren först; detta är fullt legitimt då jag inte är läkare. Jag kan och får fatta ett sådant beslut, och gör så för att läkarna skall kunna prioritera offren utan att göra våld på sin tjänste-etik.

     Ni och jag kan däremot fullt legitimt välja att inte donera blod för att det kanske kommer kriminella till del, så länge vi kan motivera att det är legitimt att det vi kunnat donera inte kommer ej kriminella till del alls. Vi skadar oskyldiga genom vår vägran – vilket man kan göra, men man skall då säga det rakt ut: ”Jag låter hellre bli att hjälpa behövande än riskerar att kriminella får blod jag donerat”.

     Att resonera om att man efter man donerat något skulle få disponera eller besluta om det är att inte förstå vad ordet donera betyder; detsamma att villkora donation med hur den skall användas. Att donera är att ge bort. Det du gett bort är inte längre ditt; du har därmed ingen förfogande- eller beslutsrätt över det. Du har heller inte rätt att få tillbaka det – du kan kräva att så sker, men du har ingen rätt.

     Situationen blir inte bättre av att inte donera blod

     @Kristian: Sverige är nog det enda landet där hotell, restauranger och liknande stänger under sommaren.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Senior

       /  07/25/2019

      Bra där.
      Jag gillar när jag får svar på tal, härmed får jag chansen att omvärdera min lite hastiga ståndpunkt med fakta jag förbisåg.

      Du har givetvis rätt (även) i detta fall.

      Nu inställer sig ju istället frågan och det moraliska dilemmat om det är värt att ge blod.

      Så länge det är fler oskyldiga som räddas än busar finns ju en poäng med det, så länge det inte är busarna som är orsaken till de oskyldiga offren.

      -Då hade de oskyldiga inte ens behövt blod till att börja med efter att de skyldiga filtrerats bort, så att säga.

      Svårt för mig att förklara på ett bra sätt, men lite som frågan ”vad fan får jag för mina skattepengar?”

      -Vad fan får jag för mitt blod? Är det värt det?

      Jag misstänker, hoppas och tror att blodet ännu så länge till största delen går till verkligen behövande

     • Senior

       /  07/25/2019

      P.s. Villkorade donationer är väl inte direkt ovanliga, dock överstiger administrationen troligtvis värdet i detta fall, samt öppnar upp för oöverstigliga problem när folk kan villkora till höger och vänster. ”Endast till svenskar, endast till rödhåriga, alla utom kriminella”, etc. etc.

      Det kommer att sluta som allt annat i så fall, precis som vänstersidan vill ha ”positiv” diskriminering via kvotering.

      Hemska tanke, mitt tidigare resonemang var ju för f*n åt det vänsterblivna hållet, tack för att du räddade mig in på rätt spår igen Rikard!
      D.S.

  • ”Semester” är en giltig ursäkt endast i lata, tramsiga Sverige.

   Vi har diverse datorsystem som vi underhåller över hela världen, bland annat i Finland och Sverige. Det i Sverige skall nu bytas ut. På senaste telefonmötet nämnde man att ”vi skall skicka någon dit att se på det, men det får nog bli i September, för Sverige är stängt i en månad. Det brukar vara så på sommaren.”
   Har aldrig hört detta om Finland.
   Visst finns det ”manana”-inställning omkring medelhavet, och har man med statliga myndigheter att göra med (var som helst) kan inget beslut fattas på mindre än en månad.
   Men jag tror inget annat land stänger helt.

   Nu skall jag sluta innan jag börja klaga på fika också.

   Svara
 18. MiT

   /  07/25/2019


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2471716206256289/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARArqZ7xAseMo9Kb55C9Q_YLC09sU1kebelN8xMsWiGPIisCaN8khELRHo40ZbbjrdSLAhVWeQxpHkzRM__RfFz7MKQrDID-uNXgJO4JynBf_yPZQSc7BsppiEA_r4ygZsjAZfF1F_1ciUaC3ql-XHHP3_pIje9OxOxzDt4snE_Rm4gWFXp6ou_6VfuRi3Wo8HlsR6oilwrX9jzcj70QJNSRsUWl7OB9wJFyXY3gB3rrRWBuWkpr5wHRXUY6os4FUFdpoGvFy2RS436RKvo97u7pBNylkylvJyU7xiUBRS-2q8GmBoWy5bbU0LcbPYHXDU_x_QH3_hDT2Uc5TaO5heEEWKDPCIpZlKMXILbaJfPrHVjMWW6XgsoI&__tn__=-R*

  Svara
 19. MiT

   /  07/25/2019


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10161933590180034&set=a.10150436192875034&type=3*

  Svara
  • Jonas

    /  07/25/2019

   Helt klart brunt att förespråka ”hjälp på plats”.

   Svara
  • hehe

    /  07/25/2019

   Det syns ju tydligt på bilden vad det var för färg på tidningen som hyllade honom då.

   Svara
 20. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
 21. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
 22. hllviken

   /  07/25/2019

  Svara
 23. G

   /  07/25/2019

  ”Utöyas offer hedrades

  Åtta år har gått sedan terrorattacken på Utöya. Under måndagskvällen anordnades en manifestation för att hedra offren och för att belysa högerextremismen i samhället.

  – Vi tycker att det är jätteviktigt att hålla i den här manifestationen. Det handlar om personer som tyckte likadant som oss och som slogs för samma saker. Vi måste fortsätta den antirasistiska och feministiska kampen, det är vad de skulle ha velat, säger Patrick Bannon, ordförande i SSU i Norrköping.

  – Med manifestationen vill vi visa att vi finns där för varandra och att vi fortsätter markera mot de här högerextremistiska tankarna och visar vad det kan innebära om de fortsätter växa.

  – Folk känner av det här fortfarande, medlemmar i SSU och andra med anknytning till det som hänt. Det går aldrig riktigt att släppa, säger Patrick Bannon.

  Under kvällen pratade bland annat SSU i Norrköpings tidigare ordförande Alexander Winge om regeringens föreslagna förbud mot rasistiska och nazistiska organisationer. Enligt Patrick Bannon är det viktigt att belysa extremismens utbrednad i samhället och vad den kan leda till.

  – Förbudet är ett steg i rätt riktning. Högerextremismen visar sig tydligt på olika plan i samhället. Ibland visar det sig genom flaggor och loggor på gatorna, ibland sitter de som politiker i riksdagen och har kostym på sig. Det är läskigt att man även i politiken pratar om att få bort vissa människor från samhället, säger Patrick Bannon.

  Bannon menar också att högerextremismen är tydlig just i Norrköping.

  – För bara ett år sedan såg jag NMR (Nordiska motståndsrörelsen, redaktionens anmärkning) marschera på gatorna utanför mitt jobb och vi får ofta mail och telefonsamtal från människor som försöker motarbeta det vi gör. Det är viktigt att vi finns här i dag och markerar mot extremismen, säger Patrick Bannon.”
  https://www.folkbladet.se/nyheter/manifestation-mot-hogerextremism-om6217846.aspx

  Svara
  • Ragnar Björk

    /  07/25/2019

   Läskigt? Vad är det som är så himla läskigt med det?
   Att utvisa, skicka hem folk där de hör hemma, vad är problemet?
   Och i synnerhet att överhuvudtaget inte släppa in dem från början, vad är så fruktansvärt med det?

   Jag högaktar Ungern som stängt sina gränser och som tydligen inte vill bli som ”Blandland”.
   Vad är problemet med det?
   Man släpper inte in och man utvisar folk, vari ligger problemet?
   Man slänger faktiskt inte in någon i vare sig koncentrationsläger eller gaskammare så varför gnälla?

   Svara
 24. G

   /  07/25/2019

  ”Greta Thunberg: Sveriges alla vuxna – strejka 27 september
  …..
  Nästa år, 2020, måste vi ha sänkt utsläppskurvan drastiskt för att ha en chans att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. Om detta inte sker riskerar vi fullständig samhällskollaps.

  Därför uppmanar vi vuxna att gå ut i strejk med oss den 27 september.

  Skolan och jobben utgör tillsammans samhällets grund och om båda strejkar stannar samhället av. Ungdomarna har redan begärt förändring, nu kräver klimatkrisen att de vuxna gör detsamma.

  Vi uppmanar alla fackföreningar och förbund att utlysa strejk den 27 september.

  Det är fackens uppgift att säkerställa arbetarnas rättigheter och trygghet och en kris som denna kommer medfölja stora ekonomiska förändringar, och problem, om vi inte ställer om. Därför bör fackföreningar gå med oss och uppmana politikerna att genast agera i klimatkrisen.”
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/GGeOrx/sveriges-alla-vuxna–strejka-27-september

  Svara
 25. G

   /  07/25/2019

  ”Kliv ut i verkligheten, Stefan Löfven

  Sverige är inne på en farlig väg med ökat politikerförakt och stor folklig frustration.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/kliv-ut-i-verkligheten-stefan-lofven/

  Svara
 26. G

   /  07/25/2019

  ”Polis dödades i trafikolycka – nu hånas han på Facebook

  Natten till tisdag omkom en polisman efter en trafikolycka i centrala Köpenhamn.

  35-åringen lämnar efter sig en gravid fru och ett barn på två år. Utanför danska polisstationer har det flaggats på halv stång under veckan.

  Men på Facebook hånas nu den 35-årige polismannen. I den offentliga gruppen ”TFP – Taberna Fra Politiet” med 10 500 medlemmar rasslar det in kommentarer. Många jublar över polismannens död.

  ”Nu är det mindre ohyra”, skriver en person och lägger till en smiley.

  Andra skriver ”Karma is a bitch” och ”One down, more to go”.

  Ekstrabladet har varit i kontakt med mannen som kallar den döda polisen för ohyra. Han visar ingen ånger.

  – Det är min åsikt, säger han.
  – Det kan vara så att det kanske inte är passande att skriva så, men om jag har en åsikt så skriver jag det.

  Kommentarerna väcker avsky och förundran hos polisförbundets ordförande Claus Oxfeldt.

  – Det handlar om en vanlig människa som dör under olyckliga omständigheter, säger han
  – De måste ju på ett eller annat sätt vara sjuka människor som är fullständigt blottade på empati och förståelse för andra människor.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/polis-dodades-i-trafikolycka-nu-hanas-han-pa-facebook/
  https://ekstrabladet.dk/112/afdoed-betjent-haanes-paa-facebook/7724835

  Svara
  • G

    /  07/25/2019

   Intressant skillnad mellan svenska Expressen och danska Ekstrabladet. Danskarna censurerar varken namn eller avatar i sin artikel och skärmdump, men expressen gör det i sin artikel, i svenska expressen får Ahmad och Ulf vara anonyma polishatare.

   ”En af gruppens administratorer, Ulf Vemmer, siger til Ekstra Bladet, at han ikke vil kommentere på de enkelte opslag, men at gruppen vil moderere opslag med upassende indhold.

   Kommentaren ’Karma is a bitch,’ som er blevet skrevet af flere af gruppens medlemmer, kommer dog blandt andet også fra Ulf Vemmer egen Facebook-profil.

   Han nægter at stå bag kommentaren, uden dog at ville uddybe det yderligere.

   Ahmad M. Qubtan, som står bag kommentaren ’En pestilens mindre,’ siger, at han ikke fortryder sit ordvalg, da Ekstra Bladet konfronterer ham.

   Hvorfor har du valgt at skrive den her kommentar?

   – Det er bare min mening.

   Synes du, at det er passende at skrive den slags om en afdød person?

   – Det kan godt være, at det ikke er passende, men jeg har bare min mening, og så skriver jeg den. De har været efter mig i noget tid.

   Hvis nu du forestiller dig, at betjentes pårørende læser det her, er der så noget omkring kommentaren, som du fortryder?

   – Nej

   Så du står ved, at du mener, at det er en ‘pestilens,’ der døde?

   – Ja, jeg vil gerne stå ved mine ord.”

   Ekstrabladet…

   https://ekstrabladet.dk/incoming/4d3ed1/7724709/IMAGE_ALTERNATES/p730/dcx-76800036-20190724164204

   Expressen…

   Svara
   • ”Danskarna censurerar varken namn eller avatar i sin artikel och skärmdump, men expressen gör det i sin artikel, i svenska expressen får Ahmad och Ulf vara anonyma polishatare.”

    ”Nyhetsvärde” betyder väl ofta ”vi såg möjligheten att sätta dit en meningsmotståndare”.
    I det här fallet har expressen kanske inte bestämt sig för vilken sida man står på.

    Svara
 27. Ragnar Björk

   /  07/25/2019

  Aha, en form av pudlande, varför?
  Sen undrar man varför de är så rabiata dessa svenska hjon, de har ju fått och får Sverige dit de ville?
  Det pågår ingen ”Trumpifiering” här inte, tyvärr inte vill jag tillägga, så länge SD inte har 51% kan de ju inget göra. Ni sitter säkert i sadeln, ni i sjukklövern och era väljare, ni kryper in i häcken på varandra och sluter leden.
  Ni har tack vare SD:s framgångar visat oss en gång för alla vad er högsta prioritet är.

  Sen att händelsen i Norge skulle vara SD:s världsbild omsatt i praktiken, hur då?
  En rimlig och grundlig förklaring vore på sin plats tycker jag.
  Om man så ska säga är ju en hel del i sossarnas historia, de var väl för all del inte ensamma om saken men likväl vid makten, värt att beakta ifall det är deras ideologi, världsbild omsatt i praktiken, eller hur?
  Tvångssteriliseringar, och det argumentet har man sett användas mot svenska nationalister i nutid, att vi borde inte få fortplanta oss och att vi borde steriliseras. Sverigedemokraters barn har blivit benämnda som nazistungar.

  Assanges avlagda ragg är ett tydligt bevis på hur illa ställt det är med Sverige idag.
  Undrar vad han tänkte på karlen?
  Han borde nog lyssnat på sin intuition istället för att tänka med penisen, att det är något som inte stämmer med den kvinna som bjuder in honom. Filmen med Michael Douglas och Glenn Close i huvudrollerna: Farlig förbindelse…

  Men hon behöver inte känna sig rädd, det är bara nys, hon är inte hotad om än hon vill ge sken av det.
  Hanif Bali påstods ligga bakom sabotaget av sin egen bil, det kan ju vara något för henne för att ge trovärdighet åt sitt påstående.
  Hennes polare verkar lite eljest förresten, tja.

  Svara
 28. G

   /  07/25/2019

  Ikea släpper en ny kasse, en regnbågsfärgad aktivistpåse…..

  ”Ikea släpper ny bärkasse – kompletterar klassikern

  Shoppingbagen, tvättpåsen, flyttkassen, eller vad man nu brukar använda den till finns nu till försäljning i regnbågsfärger.

  – Hbtq+personer över hela världen utsätts dagligen för diskriminering, våld och hot; många har inget annat val än att fly. Vi är väldigt tacksamma och glada över att allt överskott från regnbågskassen går till UNHCR:s arbete för att skydda hbtq+flyktingar. Det här stödet är otroligt viktigt, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR i ett pressmeddelande.

  Allt överskottet som kassen genererar går till FN:s flyktingorgan UNHCR och deras arbete med att skydda hbtq+ flyktingar.

  – Alla som köper regnbågskassen ger ett litet bidrag till att UNHCR ser till att fler människor får skydd och förutsättningar att skapa en bättre framtid, säger Åsa Widell.

  – Att stå upp för allas rätt att vara sig själv tycker vi är en självklarhet, men tyvärr är det inte så överallt. Att vi på IKEA nu tar detta budskap till vår mest sålda produkt någonsin tror vi kan göra skillnad. Som en av de största svenska arbetsgivarna är det oerhört viktigt att vi står upp för jämlikhet, säger Cornelia Kaufmann, HR-chef på IKEA Sverige.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/ikea-slapper-ny-barkasse-kompletterar-klassikern/

  Detta ”Sverige för UNHCR” såg jag första gången i samband med årets Almedalen och ett seminarium som sändes i SVT Forums sändning den dagen. Det var självaste afghanledaren Fatemeh Khavari som representerade den organisationen. Moderator för det seminariet var ingen mindre än Alexandra Pascalidou. Men hennes gamla org ”Ung i Sverige” som hon var ”talesperson” för verkar i alla fall fortfarande rulla på, ser sökresultat som pekar till inlägg på deras facebook-sida gjorda för 6 dagar sedan, så är afghanledaren nu inblandad i två orgs ? Om man gör en sökning på deras site: https://sverigeforunhcr.se/om-oss på Fatemeh Khavari så får man iaf 0 träffar. Jag har inte undersökt saken vidare, detta var bara något jag lade märke till. Seminariet med afghanledaren går att se här för den som vill (jag såg själv inte hela när det sändes den 4 juli utan bara 5-10 minuter nånstans mitt i medans jag åt en smörgås):…

  ”Situationen för flyktingar i världen

  Nästan 70 miljoner. Aldrig tidigare har så många människor varit på flykt som nu, samtidigt hårdnar samtalsklimatet. Hur hittar vi fram till människorna bakom siffrorna igen?

  Medverkande: Henrik Nordentoft, UNHCR Norra Europa, Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent SR, Anna Lindblad, chefsjurist Rådgivningsbyrån, Arash Gilan, vd Viva Media och Fatemeh Khavari, Sverige för UNHCR.

  Moderator: Alexandra Pascalidou.
  Arrangör: Sverige för UNHCR. Från 4/7.”
  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/situationen-for-flyktingar-i-varlden

  Svara
  • Jonas

    /  07/25/2019

   Fatemeh har tydligen lite svårt med stavningen men jag kan hjälpa

   www sverigesorcher se

   Seså, bara klippa och klistra, ingen att tacka för.

   Svara
 29. Ragnar Björk

   /  07/25/2019

  Mig veterligt förekom flätor både i håret och skägget hos de gamla nordborna men det är ju skillnad på materialet nuförtiden om man säger så.

  Svara
 1. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: