Stort och allvarligt problem identifierat i svenska skogar: Dålig etnisk mångfald i orienteringsklubbar!

Ett enormt problem har precis upptäckts i de svenska skogarna, det är dåligt med den etniska mångfalden på de som ränner runt i dem! Man har undersökt orienteringsklubbarna och upptäckt detta groteska missförhållande!

Man har inget svar på hur man ska komma tillrätta med denna orättvisa

– Jag håller absolut med om att det är en homogen grupp. Det är en utmaning vi har framöver: att ännu mer rikta oss till, och komma dit, där deltagarna och möjligheterna finns, säger hon.

Ja hur ska man tackla denna utmaning? Kanske man ska tvinga vissa att orientera? Men vad menar hon egentligen med att komma dit där deltagarna och möjligheterna finns? 5 skotts Ortenorientering med sprint? Ortringen? Starta Rinkebyrännet? Langarloppet?

Se bara till att inte använda en genuskarta bara för den stämmer aldrig med verkligheten. Följer man den går man garanterat vilse!

Naturligtvis är det en helt objektiv reporter som bara råkar granska en sån här sak med det perspektivet. Finns absolut ingen agenda bakom eller aktivism långt ut på vänsterkanten inblandad…

Minns ni förra gången etnisk mångfald var viktigt i sportsammanhang?

Det var när förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, presenterade landslagsuttagningen inför VM förra året och en SR-reporter hade laddat i timmar för att få ställa den absolut viktigaste frågan han kunde tänka sig, och han fick chansen att vara först av alla också! Då frågade han om vad han tyckte var en ”bristande etnisk mångfald” i landslaget…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. Micke

   /  07/25/2019

  Damlandslaget i fotboll brister ju verkligen i mångfald! Nästan 100% blonda hästsvansar! Men 100% jämställt på planen….

  Svara
 2. Ragnar Björk

   /  07/25/2019

  Ännu en gång visar dessa antirasister, som de kallar sig, exempel på sitt dubbeltänk.
  Man säger att hudfärg inte spelar roll och att ras är en social konstruktion och att alla är likadana, det finns bara människor och blablabla.
  Om nu ovanstående var sant, varför lägger man märke till hur deltagarna i detta evenmang ser ut och att de är ”likadana”, dvs ingen ”mångfald”?
  En förklaring vore önskvärt.

  Svara
  • x

    /  07/25/2019

   Dubbeltänk?
   Nej, ingen tänk alls.

   Svara
   • Ragnar Björk

     /  07/25/2019

    Ja i bästa fall men tyvärr är det inte så för det stora flertalet av pk.
    De kör med ett utstuderat dubbeltänk som mycket väl platsat i Orwells 1984.
    De drivs själv av ett rastänk och högoktanigt hat.

    Svara
  • Senior

    /  07/26/2019

   Vad dessa s.k. ”antirasister” inte begriper är att deras ståndpunkt är den motsatta sidan av samma rasistiska mynt. ”Antirasism” torde snarare heta inverterad rasism, dubbelrasism eller kanske perverterad rasism.

   Vi andra (läs jag) skiter helt i om det är 0 eller 100% deltagande av alla tänkbara gruppindelningar så länge deltagandet är frivilligt, och i förekommande fall styrt via en genomlysning av de sökandes meriter.

   Svara
   • Ragnar Björk

     /  07/26/2019

    Jaha, men jag ser helst att bristen på den etniska och kulturella – hur det nu är möjligt med brist på kulturell mångfald med tanke på deltagare från ett 40-tal olika länder(???) – mångfalden i detta evenemang fortgår och helst att det avspeglade sig på hela vårt samhälle.

    Svara
 3. Hypocrita

   /  07/25/2019

  Är det någon som har hindrat t ex nyanlända att orientera? Nä dåså. Icke-fråga de luxe….

  Svara
 4. G

   /  07/25/2019

  Ikea släpper en ny kasse, en regnbågsfärgad aktivistpåse…..

  ”Ikea släpper ny bärkasse – kompletterar klassikern

  Shoppingbagen, tvättpåsen, flyttkassen, eller vad man nu brukar använda den till finns nu till försäljning i regnbågsfärger.

  – Hbtq+personer över hela världen utsätts dagligen för diskriminering, våld och hot; många har inget annat val än att fly. Vi är väldigt tacksamma och glada över att allt överskott från regnbågskassen går till UNHCR:s arbete för att skydda hbtq+flyktingar. Det här stödet är otroligt viktigt, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR i ett pressmeddelande.

  Allt överskottet som kassen genererar går till FN:s flyktingorgan UNHCR och deras arbete med att skydda hbtq+ flyktingar.

  – Alla som köper regnbågskassen ger ett litet bidrag till att UNHCR ser till att fler människor får skydd och förutsättningar att skapa en bättre framtid, säger Åsa Widell.

  – Att stå upp för allas rätt att vara sig själv tycker vi är en självklarhet, men tyvärr är det inte så överallt. Att vi på IKEA nu tar detta budskap till vår mest sålda produkt någonsin tror vi kan göra skillnad. Som en av de största svenska arbetsgivarna är det oerhört viktigt att vi står upp för jämlikhet, säger Cornelia Kaufmann, HR-chef på IKEA Sverige.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/ikea-slapper-ny-barkasse-kompletterar-klassikern/

  Detta ”Sverige för UNHCR” såg jag första gången i samband med årets Almedalen och ett seminarium som sändes i SVT Forums sändning den dagen. Det var självaste afghanledaren Fatemeh Khavari som representerade den organisationen. Moderator för det seminariet var ingen mindre än Alexandra Pascalidou. Men hennes gamla org ”Ung i Sverige” som hon var ”talesperson” för verkar i alla fall fortfarande rulla på, ser sökresultat som pekar till inlägg på deras facebook-sida gjorda för 6 dagar sedan, så är afghanledaren nu inblandad i två orgs ? Om man gör en sökning på deras site: https://sverigeforunhcr.se/om-oss på Fatemeh Khavari så får man iaf 0 träffar. Jag har inte undersökt saken vidare, detta var bara något jag lade märke till. Seminariet med afghanledaren går att se här för den som vill (jag såg själv inte hela när det sändes den 4 juli utan bara 5-10 minuter nånstans mitt i medans jag åt en smörgås):…

  ”Situationen för flyktingar i världen

  Nästan 70 miljoner. Aldrig tidigare har så många människor varit på flykt som nu, samtidigt hårdnar samtalsklimatet. Hur hittar vi fram till människorna bakom siffrorna igen?

  Medverkande: Henrik Nordentoft, UNHCR Norra Europa, Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent SR, Anna Lindblad, chefsjurist Rådgivningsbyrån, Arash Gilan, vd Viva Media och Fatemeh Khavari, Sverige för UNHCR.

  Moderator: Alexandra Pascalidou.
  Arrangör: Sverige för UNHCR. Från 4/7.”
  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/situationen-for-flyktingar-i-varlden

  Svara
 5. G

   /  07/25/2019

  ”O2 to launch 5G network in UK in October

  It intends to launch the next-generation service in Belfast, Cardiff, Edinburgh, London, Slough and Leeds and then expand to a total of 50 towns and cities by summer 2020.
  It will be the last of the UK’s network coverage providers to roll out 5G.

  However, it will be the only one to do so without using equipment from the embattled Chinese telecoms equipment-maker Huawei.

  ”But we were convinced that the best choices for us at this time are our current partners, which are Ericsson and Nokia.”
  https://www.bbc.co.uk/news/technology-49106416

  Svara
 6. G

   /  07/25/2019

  Tänk att den där mångfalden inte själv får söka sig till något intresse eller hobby, utan det ska hållas på med nån jävla uppsökarverksamhet för att ”få in” den så kallade ”mångfalden” där det är för lite av den varan så att nån jävla mångfaldsmupp kan stoltsera med ”stor mångfald” i statistik och siffror när media kommer och frågar. Men om alla aktiva själva håller med om att det är en brist som måste ”fixas till” eller att det är bra som det är är nog en annan femma. Herrejävlar så tröttsamt det är med sån här skit.

  Svara
  • Du tror väl inte att ”folkrörelser” är till för folket? 🙂

   Svara
   • Senior

     /  07/26/2019

    Socialistisk ordbok:

    Folkrörelse;
    Förening eller sammanslutning med syfte att få folk att röra sig vänsterut på den politiska skalan under sken att utöva andra verksamheter, tex. Nykterhetsrörelse, IOGT/NTO, ABF, fackliga sammanslutningar, hbtq-rörelser, hyresgästföreningar, etc.

    Det är även önskvärt att göra folkrörelser av alla klubbar och föreningar där folk (typiskt mer än tio i detta skede) möts och har utbyte med varann, såsom frimärksklubbar, fiskeföreningar, orienteringsklubbar, etc.

    S har genom tidigare arbete med villkorat föreningsbidrag tillsett att muta positivt särbehandlat de föreningar ekonomiskt som är villiga socialisera sina stadgar och inriktning.

    Vi behöver även intresserade medlemmar som går in i styrelser i de föreningar och klubbar som ännu inte anslutit sig för att styra upp och tillse att verksamheten följer sann socialistisk och kamratlig anda.
    Lämpligen genom att till en början verka för införandet av ovan nämnda föreningsbidrag samt att tillföra fler likasinnade i styrelsen. Därefter kan stadgarna ytterligare omskrivas i önskvärd riktning.

    -Glöm inte att det privata är politiskt!

    Se även:
    Politisk kommissarie
    Genusgeneral
    Mångfaldsstrateg

    Svara
  • Ivar L

    /  07/25/2019

   Jag kan slå vad om att de som är bekymrade över orienterarnas etnicitet själva är precis som orienterarna.

   Den dag de som propagerar för mångfald själva flyttar till mångafalden och börjar delta i arabiska och andra mellanösterntraditioner (vilka de nu kan vara) istället för: orientering, skidåkning, båtliv, orientering e.t.c. Den dagen skall jag börja tro dem.

   Svara
  • Senior

    /  07/26/2019

   De verkar inte förstå skillnaden mellan mångkultur, mångfald, och kulturellt utbyte.

   Som vanligt gillar man olika inom vänstern, under förutsättning att alla olika föses in i samma fålla och blir lika.

   -Lika som vänstern alltså, gällande åsikter.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/25/2019

   Tack för den, gick just och funderade på precis detta. Och oj vad man inte är ett dugg förvånad. Undrar om han behövde sitta häktat lika länge som A$AP i samband med sina klammerier med ”rättvisan”.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/26/2019

   Flyttade som 6-åring med familjen från Afghanistan till Iran. Påstod sig ha varit tvungen att fly på grund av hot mot sin person.

   Det finns mer som förbryllar:

   Målsägande planerade att åka till Iran den 20 juli för att delta vid sin systers bröllop

   Hotbilden verkar ha förändrats?

   Svara
 7. Ivar L

   /  07/25/2019

  ”Lyssna på vetenskapen” brukar väl reklamprojektet Thunberg och kompani säga. Javisst, det gör vi:
  ”Kyla dödar fler än värme. Det skriver The Lancet som har analyserat orsaken bakom 74 miljoner dödsfall på 384 platser i tretton länder /–/
  Måttlig kyla är /–/ betydligt farligare för hälsan än extrem värme.
  https://www.svenskamagasinet.nu/nyhet_10374_kyla-dodar-20-ganger-fler-an-varme-svenska-vadret-orsakar-tusentals-dodsfall

  Svara
 8. Rikard

   /  07/25/2019

  Hej.

  Men det är väl inget problem?

  Lägg O-ringen och annat sådant i Malmö. Varför måste de klampa runt i skogen – varför inte en runda i Malmö?

  Tänk vad läckra TV-reportage:

  -”Här ser vi ledaren Staffan Fettinen och tvåan M’Gulu M’Bongo djärvt ta sig fram på botten av Limhamns kalkbrott, medan klungan närmar sig från Hammars park. Ogdan Bogdan, bisittare och orienteringsveteran från både IKEA Kungens Kurva, Ullared, och KDW under dina internationella år, vad säger du?”

  -”Jadu Lisa-Laban Mohammedsson, det är svårt att sia om seger än. Kom ihåg att de både skall upp i Turning Torso, jobbigt värre, och sedan hitta kontrollen vid Kallis innan det blir den lång slutsträckan ut på Ramels väg – de som inte kommer fram dit förrän det börjat skymma kommer att få se upp för diverse naturliga hinder i området.”

  Till och med jag hade nog gluttat på eländet i så fall.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 9. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
  • Senior

    /  07/25/2019

   Non Europeans:
   Idi Amin
   Pol-Pot
   Kim il sung
   Mao
   Pinochet
   Stalin
   Etc. etc.

   I see a pattern….

   -J*vla bullshit.

   Svara
   • MiT

     /  07/25/2019

    Hehehe, fast Titania är ett satirkonto 😛

    Svara
    • Ragnar Björk

      /  07/25/2019

     Satir må så vara men argumentet om WHITE MEN skulle mycket väl kunna vara hämtat från verkligheten.

     Svara
    • Senior

      /  07/26/2019

     Det är problemet idag;
     Det finns navelskådare som på allvar sitter på detta vis och letar oväsentliga likheter, och försöker få det till väsentliga samband.

     Exempelvis att det är ”män” som våldtar, och att alla män skall hållas ansvariga som grupp.

     Svara
   • Ivar L

     /  07/25/2019

    Och ingen slår väl Djingis Khan? denne ickevite supermördare som skapade världens största sammanhängande imperium.

    Svara
    • hllviken

      /  07/25/2019

     < 12 minuter – värt varenda sekund!

     Svara
    • Olof

      /  07/26/2019

     … när vi ändå håller på med satiriska mönster och herr Khan, gissa varifrån hazarerna tros komma? Gjorde sig poppis dag 1 i afghanistan. Antar det var mycket batikhäxor som trånade i området…

     Svara
     • hllviken

       /  07/26/2019

      KHazarer är mycket illa sedda bland folken omkring ty KHazerna har genom hela historien attackerat dem. KHazarerna sägs vara mycket aggressiva och plågar gärna sina konkurrenter till döds. (Enligt grannfolken alltså.)

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Khazarer

  • Nils Hult

    /  07/25/2019

   Idi Amin
   Robert Mugabe
   Maduro i Venezuela
   Mao tse Tung
   Anonym burmesisk general
   Japanska militärledare 1939
   Somaliska pirater
   Alla är ju inte kanske inte personligen kända i västvärlden men dom har ju bedrivit terror mot delar av sitt folk och mot andra länder. Kanske inte kvinnor i främsta ledet men det har alltid funnits kvinnor bakom ovanstående män så könsskillnad saknas egentligen.
   En kvinna som Ilhan Omar kan hedra är ”fru Stalin” som faktiskt inte stod ut med sin makes beslut. Hon, som vad jag förstår kommer från ett land där befolkningen är pirater, ska inte komma och lära västvärlden om rättvisa. Det samma gäller somalier i Sverige. Personer från länder där folk är PIRATER bör ej få sprida sig utanför det landet och sen klaga på folken som betalar deras ny liv.

   Svara
 10. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
 11. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
 12. Nils Hult

   /  07/25/2019

  Alla föreningar som är med i RF ska bedriva ”öppen medlemsantagning” och sen ska föreningen följa stadgarna, som oftast är RFs normalstadgar.
  Det kan finnas inslag i stadgarna som invandrare inte vill följa eller så kanske de inte är intresserade av orientering?? Ska vi tvinga nysvenskarna bli intresserade av orientering?
  RF har ju också en genusfråga i att halva styrelsen i föreningar och förbund ska bestå av kvinnor, mer uttryckt det ska vara jämn könsfördelning, så det kanske ska vara tre kön jämt i styrelsen??
  Vissa sporter som speedway, tyngdlyftning och skateboard kan väl sägas vara mansdominerade även nom någon kvinna kan förekomma. Styrelsen består ju ofta av gamla aktiv som ”brinner” för sin sport och vill bevara driften av föreningen. Ibland finns inte kvinnor att få tag i! Kanske gymnastik och konstsim har tvärtom problem?? Att det inte finns män? So what? Det viktiga måste vara att alla är välkomna att jobba med föreningen.

  Svara
  • Wiki:
   ”Officiell olympisk gren blev konstsimsporten i samband med olympiaden i Los Angeles 1984, då som renodlad kvinnogren. Konstsimtävlingar i OS sker numera med par- respektive lagprogram. Män är förbjudna att delta i OS.”

   Svara
 13. Ivar L

   /  07/25/2019

  ”Flyktingen” som fick knåd av A$AP verkar inte ha några svårigheter i sitt hemland som han ”flytt” från:

  ”Målsägande planerade att åka till Iran den 20 juli för att delta vid sin systers bröllop, men det framgår inte hur det har gått med den resan.”
  https://nyheteridag.se/nya-detaljer-om-fallet-asap-rocky/

  Fem punkter i belastningsregistret och inte svensk medborgare. Vad, fan gör han här ens om han kan åka hem till Iran och gå på bröllop?

  Svensk immigrationspolitik är ett skämt.

  Svara
 14. Embro

   /  07/25/2019

  Uppmaning till totalstrejk och poserande i antifa-tisha…
  Tidigare har jag bara velat kritisera den helt verklighetsfrånvända Gretakulten och inte henne, men någon som uppmanar till samhällsomstörtande verksamhet och hyllar våldsextremistiska grupper kan dra åt helvete!

  Svara
  • Jans

    /  07/25/2019

   Rätt kul att han har en Motorola T-shirt. Undrar hur mycket konfliktmetaller de stoppat in i sin utrustning genom åren? Inte direkt miljövänlig utvinning det inte.

   Åker 1975 el-båt på sina världsturnéer eller hur tog de sig till Europa?

   Svara
  • Precis så. Det var bara irriterande förr, men nu blommar det ut i fullständigt vansinne.

   Bevare oss för folk som ”vet” att de har de rätta svaren. De är farliga.

   Svara
  • Rikard

    /  07/26/2019

   Hej.

   27:e september? Bra, då vet jag vilken dag jag skall elda sopor på.

   Nej, jag skojar – sopor som inte kan brännas hamnar på tippen, förlåt återvinningsstationen. Bara någon centerpartist (”Johan Karlsson” – hallå?) kan förklara hur jag skall frakta dit dem. Man får inte transportera miljöfarligt gods på offentliga färdmedel (kollektivtrafik) och det är sisådär en fyra mil till återvinningen för mig (containrar). Till den bemannade är det ännu längre och man kan måste bära soporna rätt långt från närmsta busshållplats, och den vanliga sopbilen tar bara hushållsavfall och matavfall.

   Hur, snälla rara miljöFiVcenterpartistliberal skall jag göra? Skall jag köra bil för att rädda miljön?

   Frågan är allvarligt menad: en del folk runt om i byarna dumpar på vändplaner på grusvägar som bara används vid avverkning och jakt för att de inte vill slänga ut bensinpengar på att köra sammanlagt tio mil för att lämna avfall. Multiplicera dessa tio mil med varje bil. Nog hade en kommunal bil som hämtar dylikt avfall en gång i kvartalet varit bättre? Men icke.

   Nästa Hektorerande diatrib lär väl handla om den kommunala sophämtningsmaffian. Valfrihet har vi minsann, som i frihet från val.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hmm. Man kan kanske i tysthet lämna (noggrant anonymiserade) soporna nattetid i ”strejkområdet” …

    Svara
   • Kronblom

     /  07/26/2019

    Brinnande bildäck ryker som fan, ännu mer med spillolja.

    Svara
    • Senior

      /  07/26/2019

     Man skall nog i grupper elda upp soporna på parkeringen samtidigt som man skanderar att man inte har en fritidsgård.

     Istället för straff kommer då polisen och bjuder er på fika, samtidigt som lokalpolitikerna slåss om att få kasta pengar på er.

     Svara
 15. Ivar L

   /  07/25/2019

  Är det inte rätt fascinerande att nästan alla brott som får stor publicitet numera hade kunnat undvikas om svensk efterlevandet av svenska immigrationslagar fungerat?

  Såhär är det ju nästan jämt numera:

  Svara
  • Olof

    /  07/25/2019

   Jag har lite svårt att lista ut motivationen för agerandet här, men lutar åt att det återigen handlar om att statuera exempel för att undvika att människor ännu mer börjar freda sig själva i avsaknad av fungerande polis.

   Jag undrar om något alls hade hänt om inte Rocky själv publicerat händelsen. I och med att han gjorde det steg plötsligt risken för rättsväsendet – skulle folk se att det går att banka skiten ur nerknarkade provokativa brottslingar utan att rättsväsendet ingriper så ökar risken för att högafflarna kommer fram.

   Man vill ha kvar samhället vi hade där (svensken tror att) staten skipar rättvisan. Även om det inte funkar längre. Men om staten bara kan lösa en procent av brotten är dess intresse att lösa den procent av brotten som tar över dess roll. Vilket Rocky råkade trampa rakt i.

   Tyvärr trampade även, vad som tycks, den mer än lovligt i politisk bubbelplast inpackade åklagaren i en rejäl skit här. För med Rocky’s kändiskompisar och hans position på intersektionalitetskartan så finns det ingen gruppering som kommer ställa sig på deras sida. Lägg till den välkända människorättskritiken mot svenskt rättsväsendes användande av häktning som tortyr och extrajudiciär straffmetod så tror jag det här kommer få ytterligare konsekvenser.

   Svara
   • Rikard

     /  07/26/2019

    Hej.

    Du har helt rätt. Det värsta brottet som finns enligt svensk rättspraxis är att framgångsrikt trotsa staten. Nu kanske man tänker ”Jamen är det inte det som diverse grupper gör?” Allt från MC-gäng till moské-gäng till illegala invandrare och de som hjälper dem.

    Njae, nej det är inte att bryta mot lagen per se som är grejen. Om du bryter mot lagarna enligt och inom den tolkningsram för mänskliga beteenden som ligger till grund för politik, policy och lag blir du kanske straffad, men endast på normalt vis. I det här fallet hade då artisten inte häktats, men möjligen åtalats för ringa misshandel/ övervåld i samband med nödvärn (vet inte exakt vad den juridiska termen blir) och klarat sig med böter. Nu anser dock artisten, hans vakter och troligen 99% av såväl svenskar som invandrare att artisten gjorde allt rätt, och artisten själv gick till motangrepp mot staten – och det är det som är det oförlåtliga.

    Att du inte fogar dig. Kom ihåg att Sverige kulturellt sett när det gäller statens roll och makt inte är uppbyggt å historiska spänningar mellan feodaladel, borgarklass, kyrka och kung – vi hade ingen feodal era. Vår historia består från en viss Vasa och framåt av att intressen kappas om att påverka centralmakten, men utan att trotsa eller utmana den. Ryssland är det land som liknar oss mest. eller tvärtom.

    Bybo som vill sköta sophantering själv och kan göra det rätt beslås med straffavgifter om den inte betalar kommunens sophämtningsavgift – även om tunnan alltid är tom. Ett milt exempel.

    Mannen i Bleking för sisådär en tio år sedan snart som fredade sig, sin familj och sina barn med vapen? Upprördheten gällde att han fredat sig, inte de mångåriga förföljelserna mot familjen.

    Mannen i Norrland som försvarade sig mot två personer som öppet deklarerat att de skulle mörda honom och gick till attack mot honom i hans hem? Också där var upprördheten i att han agerade i trots med statens avgränsning.

    Att öppet trotsa staten och säga emot, inte klaga och gnälla utan säga emot: ”Nej, du skall ge med dig!” är det värsta brott som finns, än värre om det sker framgångsrikt och utan ånger eller skuldkänslor. Svenskens och Sveriges hörnsten är att staten vet bäst och har rätt, att den aldrig gör fel och inte kan göra fel, och att eventuella fel är misstag och beror på brister i rutiner – inte att systemet självt är sitt eget fel.

    Tro mig, jag har träffat tillräckligt många barn, unga vuxna och föräldrar vars liv malts till stoft av myndigheter därför att man haft egen vilja, egna idéer och velat bestämma över sig själva – och värst: att man försökt använda vad lag som finns mot myndigheters agerande. Helt plötsligt har allt slutat fungera: inga vikariat eller jobberbjudanden, uppsägning, bokade möten tappas bort, ingen intern eller mellan myndigheter förekommande kommunikation fungerar utom i din nackdel, den du söker har alltid VAB eller semester, du har fått ny handläggare, bidrag dras in, återkrav, upprepade krav på nya intyg för kända förhållanden och så vidare.

    Så inte att bryta mot lagen, utan att trotsa staten. Däri ligger skillnaden. Erkänn glatt och villigt att staten är rätt och har rätt och var offer och undersåte på tilldelat vis när staten tittar på dig, så kan du bete dig hur du vill sedan.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Precis så.
     Återigen min favorit från Hayek (”Road to Serfdom”): Hur mycket kan din granne som är miljonär påverka ditt liv jämfört med någon småpåve till statlig byråkrat?

     (Homo Socialdemokraticus kommer inte att ha problem med nästa sorts underkastelse. Konverteringen av eliten kommer att gå snabbt.)

     Svara
    • J.G

      /  07/26/2019

     Kommer ihåg familjen som flydde till Åland för att de inte ville sätta sina barn i svensk skola. Där fortsatte myndigheterna att bråka fast de inte var i sverige längre.

     Svara
    • x

      /  07/26/2019

     @Rikard
     Bra skrivet, men du glömde det absolut värsta brottet någon kan göra mot staten.
     Vilket är att inte betala ”tillräckligt” med skatt trots att många av lagarna är så luddigt skrivna så att ingen begriper dem, skattemyndigheten på olika orter kan komma till helt olika slutsats.
     Ändå kommer de att jaga dig till dödagar för att ta in pengarna.

     Svara
    • Senior

      /  07/26/2019

     Lite som att vara katolik alltså.

     Synda hur mycket du vill, bara du biktar dig och ångrar dig efteråt.

     Ja, alla manliga feministsvin blir ju till och med hjälteförklarade och får beröm för sin omvändelse när de kan deklarera vilka svin de varit innan enär deras berättelse kan nyttjas i propagandan.

     Som alla andra vänsterblivna diktaturstater.

     Svara
     • Senior:
      ”Lite som att vara katolik alltså.”

      Japp.
      Det man inte kan bli förlåten för är ”brott mot den helige ande.” Dessa brott innebär att man innerst inne inte inte ”vill bli förlåten” dvs inte underkastar sig Gud och accepterar att man syndat. Luther ansåg skyldig till detta. (Se vidare ”flera hundra års religiösa krig.”)

    • Nu blir det genomgående svartsyn, du grabbar!
     (Dvs, ännu mindre konstruktivt än det brukar vara från underteknad. Varning utfärdad.)

     Hmm. Där satte du fingret på något. Om man petar lite till blir det antingen bättre på sikt, eller så blir det en dödlig infektion.

     Från 2016, en deltagare i Folkets Demonstration skriver
     *https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1729496033932424&id=100006161327235*
     ”I maj 2012 skrev jag min första artikel på Avpixlat. Den som då yttrade en åsikt utanför Åsiktskorridoren blev sjukdomsförklarad och beskylldes för att vara rasistfascistnazist.
     Människor som ställde upp för SD i de allmänna valen blev uteslutna ur fackföreningar. En del blev av med sina arbeten. PK-folket var hänsynslösa.”

     Förrädaren tyckte Sverigedemokrater gått kunde stå ut med det fick ta emot för sina åsikter. Bodström tyckte det var rätt att även barn drabbas. Nu har det spritt sig till Moderater och Kristdemokrater, dessa mellanmjölkens vindflöjlar.

     Vi har, som Ganman sagt, med fullblodspsykopater att göra, och de är inte begränsade till något enstaka parti, utan finns överallt. Det är som du säger, kollektivets vilja som inte på något sätt får ifrågasättas. SVT är inte sosse- eller stats- utan regimmedia.

     Det värsta är inte att jag allt mer håller med om beskrivningar som ”Nordens Nordkorea”.
     Det värsta är att jag inte längre vet om det finns något kvar värt att försvara.

     Svara
    • Olof

      /  07/26/2019

     @Rickard Ja, du sätter bra ord på det.

     Jag tror det är precis den biten som Tim Pool i sina videos kring det här uppfattar som ‘creepy’. Eftersom han inte har den insikten i det svenska samhället för att förstå det här blir det bara som osammanhängande kafkaliknande händelser och beteenden. Vilket det förvisso är även om man förstår dem, men själva ‘creepy’ känslan övergår till ett annat spann – från viljan att plocka fram högafflar även mot makten som man inser inte alls är intresserad av någon rättvisa – till den mörka depression som @Kristian ger uttryck för.

     Och det där funkade någorlunda så länge makten i normalfallet i alla fall kunde låtsas vara kapabel att åtminstone freda medborgarna från våld. Men så sker inte längre. Som det här fallet tydligt visar – den som är en fara för gemene man släpps genast ut och åtalas inte ens, medan den för medborgarna helt ofarlige människan som försvarade sig omedelbart låses in.

     Det lämnar ingen som helst tvekan om vems sida staten är på. Och det är inte medborgarnas.

     Och nu visar man stolt upp det även för världen, Sverige är landet där massförbrytare kan promenera omkring fritt och trakassera medborgare och besökare, medan den som försöker freda sig får lagens hela maskineri emot sig, kosta vad det kosta vill.

     För det är makten själv som då hotas.

     Jag tror den svenska statsapparaten är medveten om att den monterat ner sin kapacitet för våld så mycket att den inte bara är chanslös mot en yttre fiende, frågan är om den ens skulle klara ett bondeuppror, eller om den snabbt skulle hamna i situationen där enda möjligheten att överleva kräver sådan grad av våld att det leder till dess kollaps. För den måste inte bara hindra medborgare från att ses skydda sig själva effektivt och med allmänhetens stöd, den får absolut inte se ut att riskera förlora i en styrkemätning med populärt stöd.

     Svara
     • Rikard

       /  07/26/2019

      Hej.

      Det vara långa och bra svar, man tackar.

      En till sticka på stacken:

      Svenskar och japaner förstår ofta varandra snabbt och enkelt och kommer bra överens, det är väl inte lögnaktigt att påstå? Men varför? Det finns gott om likheter, men på vad vilar dessa likheter?

      Jag tror, som i har en hypotes, att vi här har en direkt motsvarighet till det stereotypt japanska ”att förlora ansiktet”; som jag förstår det betyder det varken att du visar skam öppet eller har gjort fel, utan att du har gjort fel och medveten om detta ljugit om det – därmed har du inte ens tjyvahedern i behåll.

      Men där det i japan sedan gammalt finns väletablerade ritualer kring detta (nej, jag menar inte självmord) och hur man gör avbön, bot och bättring, erkänner vi inte ens att det kulturella begreppet finns, än mindre att det finns hos folket men inte dess härskare.

      I Japan gäller det alla, men här gäller det endast att en av folket kan förlora ansiktet; en härskare har däremot alltid rätt. Vad makten säger, är sanningen.

      Om det stämmer förklarar det också varför svensk intelligentsia föll pladask med bene brett isär för Foucault: den innersta atomen i hans analys är just att sanning är vad den med makt säger.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

    • Senior

      /  07/26/2019

     Ja, detta syntes som exempel då man på Gotland skulle demonstrera mot våldtäkten på en rullstolsbunden (och ev. Downs syndrom, minns inte riktigt.) individ.

     -Då kunde minsann flera hundra poliser mobiliseras och flygas ut till Gotland i förebyggande syfte att stävja eventuella protester.

     -Folk ville demonstrera och frågasätta hur dylikt kan få ske om och om igen, i grund och botten mot statens förda politik.

     (Som ett brev på posten mobiliserade givetvis även vänstern, och skulle som vanligt hålla en demonstration ”mot rasism” för att blanda bort korten igen.)

     Svara
 16. hllviken

   /  07/25/2019

  Svara
 17. MiT

   /  07/25/2019

  Svara
  • Weasel

    /  07/26/2019

   ”Jag ska resa till Iran och vara borta 20 Juli till 31 Augusti”

   Men….då dör han ju ?
   🙄

   Svara
   • Sex veckor?
    Kan knappt minnas när jag sist hade tre veckors semester.

    Svara
    • Weasel

      /  07/26/2019

     Det kan kanske vara så att afghanen har en mer generös arbetsgivare än dig…? 2🤪

     Svara
 18. Ragnar Björk

   /  07/26/2019

  20 tecken på att domedagen nalkas säger man.
  Gissa vad som kommit med i MSN:s lilla lista!

  https://www.msn.com/sv-se/vader/vadernyheter/20-tecken-p%c3%a5-att-m%c3%a4nskligheten-%c3%a4r-d%c3%b6dsd%c3%b6md/ss-BBTXQIl?li=BBqxCu3

  Svara
  • x

    /  07/26/2019

   Jag kan garantera att ”domedagsklockan” https://thebulletin.org/doomsday-clock/past-statements/ kommer gå allt mer långsamt ju mer visaren närmar sig midnatt eftersom ”Det finns en domedag för allt liv på jorden. Vi behöver dock inte bekymra oss ännu. Dagen infaller först om 2,8 miljarder år”.
   https://natgeo.se/natur/evolution/domedag-for-allt-liv-pa-jorden

   Svara
   • Ragnar Björk

     /  07/26/2019

    Jo, men lägg märke till att man i länken talar om ”fascismens återkomst”, dvs att länder som bl.a Ungern vägrar att bli som Blandland i norr och därav stängt sin gräns för en mångfald likt Blandlands, och att detta innebär att jordens och mänsklighetens undergång närmar sig, huh!
    Så j-vla patetiskt!

    Svara
 19. Weasel

   /  07/26/2019

  Fy fan vilket osolidariskt beteende av de nyanlända att inte gå med i en orienteringsklubb.
  Hoppas verklighen att myndigheterna tar i med hårdhandskarna och tvingar dom att börja med orientering så att SVT blir nöjda.

  Svara
 20. hllviken

   /  07/26/2019

  Svara
 1. Golf och Gubbmat | WTF?
 2. Året som gick del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: