Golf och Gubbmat

Ett inslag på SVT Sport tar upp allvarliga problem inom golfen, nämligen att det är fler män än kvinnor och att man serverar ”traditionell gubbmat” i golfrestaurangen. Jo, man sa faktiskt så.

Fast det värsta var nog att det var en övervikt av medelålders och äldre män och att det mestadels är etniskt svenska enligt Jenny Svender på Riksidrottsförbundet. ”Alltså, golfen har ett problem” sa speakerrösten som jag tror är reportern själv, Niklas Hyland.

”Många är också ganska gynnade av den här ordningen som finns” säger Jenny Svender och pratar om ”motstånd”, ”sexism i styrelserum” osv. Maktordningar alltså. Samma meningslösa tugg som vi hört till leda inom allt eftersom det SKA mynna ut i nån sorts ”intersektionalitetstänk” som magisk ”lösning”. Jo, det är så det är tänkt, det hör man redan nu när de pratar om det, hur de pratar om männen och maten som männen äter osv. Man t o m Man blandar in sk ”socioekonomi” i den intersektionella ekvationen också! De tycker illa om vita svenska heterosexuella köttätande män helt enkelt och anser sig ha rätt att göra det eftersom de också anser att de vita svenska heterosexuella männen sitter på översta pinnen på intersektionalitetsstegen.

Man tror att man kan bli ”mer inkluderande” genom att försöka bli av med de svenska vita heterosexuella männen. Men visst, vill golfen göra narr av sig själv så kan man fortsätta den här linjen. Till slut, när man bara har marxister kvar som ändå inte är intresserade av sporten, så inträder man i lyckoriket. I fall de som jobbar aktivt som sk ”jämställdhetsexperter” och som vi hör i klippet tror nog det på riktigt.

Men det bisarra är inget nytt för Riksidrottsförbundet

Redan för 2 år sedan så slog man fast att heterosexualitet egentligen inte var nåt att ha utan skulle motarbetas. Eftersom Riksidrottsförbundet anser att heterosexualitet är något maskulint och sånt vill man inte veta av! Heterosexualitet var en ”maskulinitetens högborg” som skulle rivas. Lösningarna för att få bort den icke önskvärda heterosexualiteten kunde vara styrda bidrag, kvotering eller värdegrundsarbete.

Gissar att det är vad man nu ser i golfen, nu ska maskulinitetens högborg bort! Genom värdegrundsarbete och kvotering, som att rätt värdegrund är att få bort ”gubbmat” (som man på goda grunder kan anta är vanlig svensk husmanskost…) och ”medelålders svenska män” eftersom det i vänsterextrema kretsar alltid är nåt dåligt som alltid ska bort. Visas TYDLIGT i inslaget att de inblandade ”jämställdhetsexperterna” och reportern tycker exakt så. De är alla marinerade i nåt genustänk eftersom det är så genustänk ser ut.

De inledde också samarbeten med organisationer som vilar på radikalfeministisk och genusteoretisk grund, alltså extremt långt åt vänster, för att ”förändra manligheten”. Man tror, liksom alla i det träsket, att man kan skapa Den Nya Människan.

Det här måste vara nån sorts genuspropagandakampanj från SVT:s sida, för några dagar sedan så hade de ju upptäckt ett enormt allvarligt problem i svenska skogar, nämligen dålig etnisk mångfald i orienteringsklubbar!

Och nu så är golfen under luppen med samma bisarra identitetspolitiska idéer som underlag, idéer och tankar som kommer från genusfältet. För även om de inte säger det lika rakt ut som man gjorde om orienteringen, att de anser att det är ett sk ”mångfaldsproblem”, så är det vad de menar. Rakt av.

Vilken sport är det nästa gång? Håll ögonen öppna för det kommer garanterat mer likadant!

Spelar jag själv golf? Nepp, har testat någon gång och nåt mer meningslöst kan jag inte tänka mig. Enligt mig är det ingen idrott heller för den delen för i en idrott ska inte en halvfet kedjerökande och drickande medelålders man kunna piska skiten ur alla andra på elitnivå som John Daly gjorde. Då är det ingen idrott utan en sport. Men det är bara min åsikt, gissar att det finns en och annan som inte håller med…  😛

Samhällsnytt skrev om detta tidigare idag.

NVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

108 kommentarer

 1. Q-Ken

   /  07/31/2019

  Är det så att Aftonbladet värnar om den personliga integriteten när man utelämnar information på detta sättet?
  Eller är det någon slags omtanke om offret?

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2Gy0Vr/nya-uppgifterna-om-piteavaldtakten-drogs-in-i-garage

  ”Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade”
  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/juli/uppdatering-gallande-misstankt-valdtakt-i-pitea/

  Svara
 2. MiT

   /  07/31/2019

  Jag tänkte också på det när jag läste att han blev extra kränkt när så många såg det ske. Och det var tydligen samma sak vid det där knivmisshandelsfallet han var inblandad i…
  https://annheberlein.com/2019/07/31/gastinlagg-asap-och-afghanen-its-the-culture-stupid

  Svara
 3. MiT

   /  07/31/2019

  Hör inget ljud så kan inte säga vad hon blir så ledsen över men gissningsvis så har Micke rätt m t p vad som syns i klippet?

  EDIT: Helt plötsligt så funkade ljudet för mig också och ja Micke har rätt 😛

  Svara
  • Rikard

    /  07/31/2019

   Hej.

   Tänk om Ulf Ekman vetta detta på åttiotalet, att han skulle kopplat hysteriska barn, apokalyptiska hot och tungomålstalande till klimatet!

   Ang. golfen: är måttligt road av moderatbandy själv och kan irritera mig på om åkermark eller natursköna områden görs om till banor, men det du skriver om är ju sedvanligt gnäll från värdelösa människor.

   Såg det beteendet redan som barn: grabbarna och en och annan tjej bygger koja, gör slangbellor av cykelslang eller ärtskjutare av kondom och hushållsrulle och har allmänt skoj. Då dyker helt plötsligt piplisa och hennes hov upp – en överhäxa i vardande som i rättvisans namn kräver att få vara med trots att varken hon eller hennes kotteri bidragit ett skapandes grand.

   ”Fröken! Fröööken! Dom seje att vi ente få vame! Du måste tvinga dom före e orettvist annas!” Och fröken som kan sin Ellen Key och Ottar säger raskt ifrån att alla som vill minsann får vara med och leka.

   Varpå vi rev kojan, och gick och gjorde något annat tills det var dags igen för piplisa att förstöra.

   Tillbaka till golfen: snabbsökte via den duckande ankan på ett par klubbars menyer. Idel normal mat. Ingen soja, ingen gyros, falafel eller kebab utan normal, helt vanlig mat. Mycket humana priser dessutom.

   Feminister är värdelösa människor. Var är krigsrubrikerna om ojämlikheten inom bärplockningen? (Jo, det beror på att de thailändskor som plockar mer än en svensk karl inte är feminister, utan riktiga kvinnor som kan tala i egen sak om det behövs. Samma med polackerna – man hinner f*n inte säga ”hjortron” ens, så är det så rent som om nån dammsugit myren. Duktigt folk, är det.)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • ”förbleknar blott mot Polens kvinnOR” enligt Tiggarstudenten. Dock i singular i hans fall.
    Och lille jag.
    Kom en till nyligen.
    Var och hur säger jag ej…
    D. v .s 1/4 polska.
    Duger gott det med
    Stolt morfar!

    Svara
    • Rikard

      /  08/01/2019

     Hej.

     Ja, vad har vi i Sverige som kan jämföra sig med Anders armé som deltog i den brittisk-sovjetiska invasionen av Iran -41, eller soldaten Wojtek, den syriske björnen som blev enrollerad som soldat för att kringgå förbudet mot maskotar och djur i fält, och som deltog som bärare av ammunition i några av de hårdaste striderna (Monte Cassino)?

     Det är mycket vi borde ta efter vårt gamla broderland Polen.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • G

    /  07/31/2019

   I morgon Tors på bästa sändningstid i Sveriges neutralaste tv-kanal…

   ”SVT1 – David Attenborough: Klimatkrisen – 20:00 – 21:00

   Brittisk vetenskapsdokumentär från 2018. Vi är bara två grader från en klimatkatastrof. Om den globala uppvärmningen fortsätter går vi över tröskeln som kommer att leda till permanent skada. Men vi har möjlighet att stoppa den utvecklingen. Av världsledande experter får vi all fakta om klimatkrisen och den globala uppvärmningens effekter. Detta är den största utmaning människan har stått inför. Möt Greta Thunberg och David Attenborough, som jämte experter världen över söker lösningen på problemen.”

   Och på SVT Play…

   David Attenborough: Klimatkrisen
   https://www.svtplay.se/video/22954438/david-attenborough-klimatkrisen

   Finns också…..

   Klimatkrisen Avsnitt 1: Bevisen

   Klimatförändringarna och hur vi lärde oss att förstå dem. Vad är det som gör att forskare är överens om att klimatet förändras och att det är mänsklig aktivitet som orsakar det? I filmen går vi till botten med frågan med hjälp av vetenskapens starkaste argument. Lär dig om skogens andning, Antarktis kalla hav och Keelingkurvan. Del 1 av 2: Bevisen.
   https://www.svtplay.se/video/23018818/klimatkrisen/klimatkrisen-bevisen-1

   Klimatkrisen Avsnitt 2: Lösningarna

   Kan forskarna hjälpa världen ut ur klimatkrisen? Genom att både ställa om energisystemen och anpassa oss till ett nytt klimat kan vi begränsa skadorna. Men hur mycket? Lär dig mer om kalvande isbergs betydelse för klimatet, koraller, vattennivån och jakten på den perfekta klimatmodellen. Del 2 av 2: Lösningarna.
   https://www.svtplay.se/video/23018842/klimatkrisen/klimatkrisen-losningarna-1

   Svara
   • x

     /  08/01/2019

    ”Vi är bara två grader från en klimatkatastrof. Om den globala uppvärmningen fortsätter går vi över tröskeln som kommer att leda till permanent skada. Men vi har möjlighet att stoppa den utvecklingen. Av världsledande experter får vi all fakta om klimatkrisen och den globala uppvärmningens effekter”.

    Hur kommer det sig att vi inte ser några ”permanent skador” trots att klimatet efter den senaste istiden tidvis varit 3-4 grader varmare än idag (trädgränsen låg ca 600 m högre än idag).
    https://www.fsgk.se/Vesiparlamentti-2013/Fjaellandskapets-utveckling-i-ett-foeraenderligt-klimat_Kullman_06112013.pdf

    Förra mellanistiden (Eem) var det i flera tusen år ca 8 grader varmare än idag.
    ”Niels Bohr Institute at the University of Copenhagen show that the climate in Greenland was around 8 degrees C warmer than today during the last interglacial period, the Eemian period, 130,000 to 115,000 thousand years ago”.

    Trots den flertusenåriga värmen försvann endast 25 % av Grönlands is.
    ”But despite the warm temperatures, the ice sheet did not disappear and the research team estimates that the volume of the ice sheet was not reduced by more than 25 percent during the warmest 6,000 years of the Eemian”.

    https://www.nbi.ku.dk/english/news/news13/greenland-ice-cores-reveal-warm-climate-of-the-past/

    Svara
    • Fast den värmen var ju inte skapad av människor, haha, fick du så du teg!
     Det är bara värme skapad av människor som är farlig.

     MVH,
     Huvudet under Armen.

     Svara
     • x

       /  08/01/2019

      @Kristian
      Hur vet du att den värmen inte var ”skapad av människor”?
      Har du aldrig hört talas om stenåldersmänniskor som steker flintastek över öppen låga?

      Haha, nu fick du så du teg!

  • G

    /  07/31/2019

   Svara
  • G

    /  07/31/2019

   Gretas FridaysForFuture har t.o.m bemödat sig att göra en lista med alla klimatrelaterade program som SVT ska sända…

   ”Från torsdag 18 juli och en månad framöver fokuserar SVT på världens klimat och miljö med en serie program.”
   https://www.fridaysforfuture.org/static/files/svt-klimat-doku.pdf
   https://web.archive.org/web/20190731172948/https://www.fridaysforfuture.org/static/files/svt-klimat-doku.pdf

   Svara
 4. MiT

   /  07/31/2019

  Svara
 5. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 6. hllviken

   /  07/31/2019

  Om Jenny Svender tycker så illa om svenskar kan hon flytta till ett annat land.

  Svara
 7. MiT

   /  07/31/2019

  Svara
  • x

    /  08/01/2019

   Undra hur ungarna vet att det är glassbilen och inte fiskbilen som låter så, trots att de aldrig köpt någon glass från den?

   Svara
 8. hllviken

   /  07/31/2019

  Anti-svenska invandringsdyrkare tycker det är fel med svenska områden. För lite pang-pang och kasta knivsport!

  Svara
 9. Såg att herrfotboll var under attack i både public service och Aftonbladet, för att ”Det var fler homosexuella i damernas VM-final, än i herrarnas hela Premier League”. (Jag felciterar möjligen där pga ointresse för fotboll, men principen är korrekt återgiven).

  I båda medierna tillämpas tabula rasa, som om fotbollsintresset skulle vara jämnt fördelat över populationen – män, kvinnor, hetero och homo. Men intresset är till stor del medfött. Biologiforskaren ”Yeyoza” på Twitter brukar posta empiriska studier om sånt.

  Svara
  • G

    /  07/31/2019

   ”Fischer: ”Han är ett stort barn – väx upp”

   Medan världens största herrfotbollsspelare pratar om reklamsamarbeten, övergångar eller försvarar sig mot brottsanklagelser domineras damfotbollen av politiskt engagemang.

   En av Sveriges mest högljudda idrottare, Nilla Fischer, undrar varför männen är så tysta.

   – Det är omöjligt att ingen tycker någonting om det som händer runtomkring dem, säger hon.

   Nilla vidrör något som även slagit mig under sommaren.

   Vi befinner oss inte bara i kölvattnet av ett världsmästerskap, utan i ett ögonblick då alltifrån Trump, brexit, rasism, angrepp på liberala demokratier, HBTQ-rättigheter, aborträtten, MeToo och ökande ekonomiska klyftor till klimatkris går att etikettera som vår tids stora samhällsfrågor.

   Megan Rapinoe har tre halsband, kritstrecksrandig kavaj och en lila frisyr som tränger genom tid och rum. Hon snurrar lite försiktigt på stolen bakom podiet i CNN:s studio, smackar en gång med tungan innan hon viskar en upprepning av frågan hon just fått till sig själv.

   – Vilket är mitt budskap?

   Sedan vänder hon blicken mot kameran. Ögonen ser lite sökande ut för en sekund innan ett lugn sprider sig över hennes ansikte.

   – Mitt budskap är det här: Ditt budskap exkluderar människor, säger hon till kameralinsen, men hon riktar sig till USA:s president Donald Trump, som hon vägrar besöka i Vita huset och har haft ett ordkrig med under VM i Frankrike.

   – Det exkluderar mig, människor med annan hudfärg och amerikaner som kanske stöder dig, fortsätter hon.
   ..[..]..
   Utspelen och Rapinoes kaxiga framtoning skar tidstypiskt genom den amerikanska samhällsdebatten och framkallade häftiga reaktioner i såväl etablerade som sociala medier. Vissa av de som blev ilskna på henne – däribland den amerikanska tv-profilen Piers Morgan och den brittiska tv-profilen Jake Humphrey – blev arga så till den grad att de sedan även kritiserade ett videoklipp där Rapinoe signerar en fotboll åt en ung pojke i samband med en gala utan att titta på honom.

   Även den före detta Premier League-spelaren David Dunn riktade kritik.

   – Ju mer jag ser av henne, desto mer ogillar jag henne, konstaterade han.

   Att amerikanska idrottare använder sin plattform till att framföra politiska budskap är inget ovanligt. Kaepernick är ett av många exempel utöver Rapinoe.

   Men det finns en annan skillnad, och sällan har den framträtt så tydligt som under och efter VM i Frankrike: Sättet de stora nationernas mest framträdande herr respektive damspelare pratar på – och vad de pratar om.

   Rapinoe är långt ifrån den enda damfotbollsspelaren som har gjort sitt engagemang i politiska frågor till en del av sitt varumärke. Tvärtom. Strider pågår hela tiden överallt, och det gäller olika ämnen.

   Italiens och Juventus stora stjärna Sara Gama – som både är mörkhyad och homosexuell – har envist pratat om HBTQ-frågor, rasism och jämlikhet. Australiens Sam Kerr tog tydlig ställning när Australien röstade om homosexuellas rätt att gifta sig 2017 och har fortsatt propagera i både HBTQ-frågor och jämställdhet. Argentinas Macarena Sanchez har stämt sin före detta klubb UAI Urquiza för att resurserna inte fördelades tillräckligt jämt. USA:s Alex Morgan, världens kanske mest berömda damspelare tillsammans med Rapinoe, har gått hårt åt Donald Trump i flera intervjuer. När CNN intervjuade Chiles och PSG:s stjärnmålvakt Christiane Endler inför turneringen poängterade hon att fotbollsspelares roll var att öppna dörrar för flickor och kvinnor i samhällets alla delar.

   Norges Ada Hegerberg vägrar spela i landslaget, bland annat för att hon anser att förutsättningarna är undermåliga i relation till männens. Listan kan göras mycket längre.
   ..[..]..
   I Sverige är Nilla Fischer ett motsvarande exempel. Hon har under karriärens senare år varit ihärdig i att belysa olikheter och mana till bättre villkor och förutsättningar för kvinnliga fotbollsspelare, men även engagerat sig i HBTQ-frågor.

   – Ett: Jag tror att det börjar med att man har ett genuint intresse i en samhällsfråga och vill hjälpa den frågan. Två: Vi kvinnliga idrottare behöver göra så här. När det gäller mig så förstår jag att det handlar om framtiden för HBTQIA-personer. Sedan, när det gäller Rapinoe, som tagit i andra frågor också, ja, hon är väl en bra människa? Hon har en plattform där hon kan förändra saker. Hon märker väl sin kraft, säger hon.

   – Men som kvinnlig idrottare behöver man bredda sig för att höras.

   Det gäller väl alla idrottare ? Och man har ju ganska stora möjligheter att göra det med tanke på alla plattformar och kanaler man styr över själv nu.

   – Ja, men man ska vara försiktig som ung spelare. Jag är så pass gammal, men är ändå känslig när det står skit. Jag vill inte läsa alla kommentarer och försöker hålla mig borta, men samtidigt vill man svara när någon är positiv. Sociala medier betyder så extremt mycket, i alla fall för ens popularitet och för att få kontrakt.
   ..[..]..
   Jag nämner ett par stora herrspelare och frågar vilka intryck Nilla Fischer har av dem.

   – När det gäller Neymar känns det bara som att han vill byta klubb hela tiden. Barcelona och sedan PSG. Och nu vill han inte vara där. Han verkar aldrig nöjd med någonting, utan vill bara ha saker. Ett stort barn. Eller det kanske är att ta i, men väx upp. För att kunna vara förebild behöver man det. Det är inte så mycket positivt förknippat med Neymar, säger hon.”
   https://www.expressen.se/sport/fotboll/fischer-neymar-ar-som-ett-stort-barn/

   Svara
   • Bamse

     /  08/01/2019

    ”En av Sveriges mest högljudda idrottare, Nilla Fischer, undrar varför männen är så tysta.”

    Kanske de tycker ungefär som jag: bara för att någon kan tänka sig att titta på när du spelar fotboll betyder inte att den vill höra vilka politiska åsikter du har. Definitivt inte om du tänker sätta i gång med att läxa upp folk till höger och vänster.

    Samma sak tycker jag om filmskådisar, popstjärnor och andra sorts kändisar.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/01/2019

    1.
    https://www.sydsvenskan.se/2018-10-10/darfor-stodjer-brasilianska-stjarnor-en-hogerextrem

    Är det inte trevligt när sportstjärnor engagerar sig, så säg! Vad? Bara när de håller med vänstertokarna? Imagine my shock!

    2.

    Jag vill inte läsa alla kommentarer och försöker hålla mig borta, men samtidigt vill man svara när någon är positiv.

    Det hade varit bättre om hon svarade sina kritiker, istället för att täta till bubblan…

    Svara
    • Bamse

      /  08/02/2019

     Punkt nummer ett var faktiskt min andra tanke också, är du säker på att du vill höra vad männen egentligen tycker och tänker Nilla? Det är inte sagt att du gillar allt det du får höra…

     I praktiken är förstås inte feminister genuint intresserade av manliga synpunkter när de efterlyser ”män i debatten” – vad de egentligen vill är att folk ska komma ut och knäböja offentligt inför deras privata åsikter.

     Svara
   • Jocke

     /  08/01/2019

    ”verkar aldrig nöjd med någonting, utan vill bara ha saker. Ett stort barn”

    Tycker den beskrivningen passar fantastiskt bra in på Nilla Fischer själv.

    Svara
  • G

    /  07/31/2019

   ”Albin Ekdal: Vi har mycket att lära av damfotbollen

   Det fanns fler öppet homosexuella spelare på planen i damernas VM-final än i hela den manliga fotbollshistorien.
   Där är vi.
   Där kan vi inte stanna kvar.

   – Det är inte den enskilde killens ansvar att våga. Det är min, din och alla andras uppgift att se till att det inte krävs mod. Utan att det ska vara enkelt och roligt att berätta att man är kär, säger Albin Ekdal.”
   https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/OpmoXq/ekdal-vi-har-mycket-att-lara-av-damfotbollen

   ”USA:s damlandslag slår tillbaka mot förbundet

   Ordkriget om löneskillnaderna mellan dam- och herrspelare i USA:s landslag fortsätter. Efter att förbundet gått ut med att damlandslaget fått mer pengar än herrarna de senaste åren slår nu världsmästarna tillbaka.

   Det var i måndags som Carlos Cordeiro, ordförande USA:s fotbollsförbund, publicerade ett öppet brev där det stod att damerna faktiskt fått mer pengar än sina manliga kollegor de tio senaste åren.

   I ett uttalande tillbakavisar nu damlandslaget uppgifterna och kallar de för ”helt falska”.

   – Det här är ett ledsamt försök av förbundet att minska det oerhörda stöd som damlandslaget fått från både fans, supportrar och USA:s kongress, säger talespersonen Molly Levinson.

   – Amerikanska fotbollsförbundet har återkommande visat att de inte betalar damspelare lika mycket och att de heller inte förtjänar samma lön som herrarna, säger Levinson.

   I mars i år skickade 28 kvinnliga landslagsspelare in en stämningsansökan mot det egna förbundet för diskriminering. I stämningsansökan skriver spelarna att de under flera år haft sämre lön och sämre förutsättningar än herrspelarna.

   Under tisdagen gav herrarnas spelarfack sitt stöd för damernas jakt på lika lön. I ett uttalande skriver de att damerna gör rätt som lämnat in sin stämningsansökan och kritiserar även Carlos Cordeiro uttalanden.”
   https://www.svt.se/sport/fotboll/usa-s-damlandslag-slar-tillbaka-mot-forbundet

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/01/2019

    Det fanns fler öppet homosexuella spelare på planen i damernas VM-final än i hela den manliga fotbollshistorien.

    Ah, ”fördomar”.
    Var det inte något om ett unket skämt där både herr och damlandslaget hade fruar?

    Svara
  • Olof

    /  07/31/2019

   Har de filmbevis?

   Med tanke på trycket att komma ut som om det är någon sorts tävling ställer jag mig aningen tveksam till att de verkligen är homosexuella, eller om det är en karriär/PR move.

   Så jag får nog be om lite tillgängliga sovrumskameror så vi kan bekräfta det hela. Dessutom måste vi ju bevaka så de inte ändrar sig framöver och räknas in i den homosexuella kvoten när de i sjäva verket kanske är bisexuella. Eller pansexuella. Den där binära attraktionen är så passe.

   Eller så kan vi säga att vi skiter fullständigt i vad vuxna människor gör eller inte gör i sängen med andra vuxna människor.

   Svara
  • Bamse

    /  08/01/2019

   Hahaha! Om någon man tidigare konstaterat att väldigt många damfotbollsspelare tycks vara lesbianer (var det t.ex. inte någon fotbollsgubbe i Italien relativt nyligen) har de oftast blivit jättearga. Hur ska de ha det – är det fint eller inte?

   Svara
  • Hmm. Kan det inte vara så enkelt att för kvinnliga homosexuella går hormonerna åt ”rätt” håll för att man samtidigt skall bli bättre på sport, medan det för män är tvärtom?

   Svara
   • Senior

     /  08/01/2019

    Nu tänker du så där patriarkalt logiskt igen!

    -Skäms på dig!

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/02/2019

    Se vidare: bögar i konst och kultur.

    Svara
 10. G

   /  07/31/2019

  Kopierar det jag skrev ang för mycket svenskar och för lite mångfaldsorienterare…

  Tänk att den där mångfalden inte själv får söka sig till något intresse eller hobby, utan det ska hållas på med nån jävla uppsökarverksamhet för att ”få in” den så kallade ”mångfalden” där det är för lite av den varan så att nån jävla mångfaldsmupp kan stoltsera med ”stor mångfald” i statistik och siffror när media kommer och frågar. Men om alla aktiva själva håller med om att det är en brist som måste ”fixas till” eller att det är bra som det är är nog en annan femma. Herrejävlar så tröttsamt det är med sån här skit.

  Svara
 11. Skeptisk

   /  07/31/2019

  Ja det är ju fruktansvärt att det finns saker som vita medelålders män gillar mer än andra att göra. Och de använder såklart golfklubbens restaurang för att hålla kvinnor borta med sin gubbiga meny.

  Eller?

  Alltså marknadskrafterna gäller även i golfens värld. Ingen hindrar vem som helst med tid och råd att börja med primitivt jordbruk eller moderatbandy. Så dyrt är det inte, så i princip vilken knegare som helst kan spela golf. Inte dyrare än så många andra intressen arbetarklassen har. Bara att köra. Men det råkar vara mest män som sysslar med det och män som passerat småbarnsåren och nu med stora eller utflugna barn gillar att promenera och putta boll. Kul för dem. Fler kvinnor knypplar, målarporslin och drejar lera. Kul för dem med. Och den man som vill dreja behöver bara gå med.
  Att restaurangen säljer mat som kunderna gillar är själva grejen med att ha en restaurang. Kunderna kommer när man serverar raggmunk med fläsk (gubbig mat) men färre efterfrågar caesarsallad. Ja då blir det gubbig mat. Det är åt det hållet det funkar. Man anpassar sig efter de kunder som kommer. Man kan ha ett par sällanrätter om man vill utöka kundkretsen, men i det stora hela är det efterfrågan som styr.

  Uppenbart vet inte dessa aktivister hur marknadsekonomi fungerar och vad som krävs för att ett företag ska gå runt.

  Svara
  • Från ”Brainsex” som jag läste för tjugo år sedan vill jag minnas att man hade samma diskussion i Brittiska underhuset när det började bli fler kvinnor och de ville ändra på allt.
   ”Gubbarna” tyckte helt enkelt inte att två salladsblad och en matsked tonfisk räknades som ”lunch.”

   Svara
 12. G

   /  07/31/2019

  ”Six-year-old South Korean YouTube star with 30 million subscribers has purchased a multimillion dollar, five-story property in Seoul.

  Boram bought the 9.5 billion Korean won ($8 million) building in the trendy Seoul suburb of Gangnam earlier this year, through the Boram Family company, which was set up by the YouTuber’s parents, according to a public real estate registration document.

  Boram has two popular YouTube accounts on which she posts content: a toy review channel with 13.6 million subscribers and a video blog account with 17.6 million subscribers.

  In one of her most popular clips, which attracted over 376 million views, Boram makes instant noodles using a plastic toy kitchen and then enthusiastically slurps them down on camera…”
  https://www.cnn.com/2019/07/26/asia/boram-youtube-korea-intl-hnk/index.html

  Svara
 13. G

   /  07/31/2019

  ”Esports: Fortnite World Cup — $30 Mil. Prize Money

  A total of $30m in prize money was up for grabs in the the Fortnite World Cup in New York on Saturday — the biggest ever at an esports event.

  The duos winners, Emil Bergquist Pedersen from Norway and his Austrian partner, David W, who play as Nyhrox and Aqua, took home a total of $3 mil. prize money.

  A British teenager won $1.25 mil. by finishing in second place.

  https://www.theguardian.com/games/2019/jul/28/british-boy-jaden-ashman-wolfiez-becomes-fortnite-millionaire-in-world-cup-tournament

  ”Fifteen-year-old Jaden Ashman has won half of $2.25 mil. after coming second with his teammate in the Fortnite World Cup finals.

  He started playing the game on the day it came out and spent as many as eight hours daily practicing in his room.

  Forty million players attempted to qualify over 10 weeks of online competition.

  The singles final takes place on Sunday.”
  https://www.bbc.com/news/av/technology-49143447/fortnite-world-cup-15-year-old-brit-jaden-ashman-is-gaming-millionaire

  First place singles prize is $3 mil.
  https://www.dw.com/en/first-fortnite-world-cup-millions-up-for-grabs-in-new-york-finals/a-49772226

  Svara
 14. G

   /  07/31/2019

  ”What Huawei didn’t say in its ‘robust’ half-year results

  The media has largely bought into Huawei’s ‘strong’ half-year results today, but there’s a major catch in the report: the company’s quarter-by-quarter smartphone growth was zero.

  The telecom equipment and smartphone giant announced on Tuesday that its revenue grew 23.2% to reach 401.3 billion yuan ($58.31 million) in the first half of 2019 despite all the trade restrictions the U.S. slapped on it. Huawei’s smartphone shipments recorded 118 million units in H1, up 24% year-over-year.”
  https://techcrunch.com/2019/07/30/huawei-hides-quarterly-halt/

  Svara
 15. G

   /  07/31/2019

  ‘Five Eyes’ alliance calls for backdoor access to WhatsApp and other encrypted communications

  ‘Five Eyes’ member countries have called for technology firms to help intelligence agencies by providing them with special, backdoor access to WhatsApp and other encrypted communications.

  The group has also warned that failing to do so would put lives of thousands of people at risk.”
  https://www.computing.co.uk/ctg/news/3079820/encryption-back-doors
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7300373/British-spies-want-backdoor-access-encrypted-Facebook-WhatsApp-messages.html

  Svara
 16. Gorby

   /  07/31/2019

  Svara
  • hllviken

    /  07/31/2019

   Emmy Rasper var inte svarslös! Hon avbröt och babblade emot liksom alla andra grindvakter i Ring P1. Inga viktiga sanningar får komma fram!

   Svara
 17. weasel

   /  07/31/2019

  Det här är ju fullständigt bedrövligt och helt jävla vidrigt.
  Jag föreslår att regeringen Löfven omedelbart lagstadgar att kvinnor måste spela golf.
  Kanske inte nödvändigtvis alla kvinnor, men åtminstone för invandrarkvinnor bör det bli obligatoriskt.
  Migrationsverket och polisen skulle kunna ge dom ett alternativ ;
  ”Vill du ha asyl så måste du bli medlem i en golfförening” .
  Och svenskt medborgarskap kan bli aktuellt först vid hole in one.
  Det viktiga är i alla fall att vi tvingar kvinnor att spela golf. Eller , för den delen, förbjuder män att spela golf. Först när alla – eller ingen – spelar golf blir det ju riktigt jämställt , så att SVT och Jenny Svender kan bli nöjda.

  Björn.
  Lena
  Stefan
  Anita
  Tomas
  Susanne
  Anna
  Lotta
  Toralf
  Tommy
  Erik
  Stefan

  Nej, detta är inte namnen från skolkatalogen årskurs 7B 1972. Inte heller är det närvarolistan från NMR:s årsmöte.
  Det är styrelsen i det där Riksidrottsförbundet som klagar på att det saknas mångfald inom golfen…

  Svara
 18. MiT

   /  07/31/2019

  Svara
  • G

    /  08/01/2019

   Svara
   • Motkraft

     /  08/01/2019

    Hej! Jag har en uppgift som programledare för @SRRingP1 och det är att komma med motfrågor, motargument och tydliggöra inringarens åsikter. Jag tycker att samtalet blev bra och att lyssnaren fick framför sina åsikter.

    Håller med, klart hon måste ställa motfrågor. Hon förlöjligade inte, förminskade inte, hävdade inte att hon hade rätt, utan argumenterade med rätt vanliga PK-argument. Samtidigt så lät hon inringaren få prata till punkt utan att avbryta. Faktum är att PK-motfrågorna gjorde att inringaren fick avliva några myter och fick förklara mer ingående. Emmy Rasper sa till och med något på slutet om ”du är ju väldigt påläst” vilket är att visa inringaren respekt även om Emmy ser sig tillhöra ”den goda sidan” och valt en annan uppfattning.

    Svara
    • Hmm, lyssnar aldrig, men blir det några ”motfrågor” om någon säger ”vi har tjänat på invandringen”?

     Svara
     • MiT

       /  08/01/2019

   • MiT

     /  08/01/2019

    Svara
    • weasel

      /  08/01/2019

     ”Jag får vässa mina argument FÖR invandring” , twittrar Emmy.
     Hmm…jag tror jag ska ta och ringa Ring P1 och berätta för Emmy att Sverige borde ta in minst 200.000 asylsökande /år och tredubbla anhöriginvandringen, eftersom detta är så enormt lönsamt för Sverige.
     Det ska bli väldigt intressant att höra om den objektiva journalisten Emmy har hunnit vässa sina argument MOT invandring, så att hon kan argumentera emot mig….

     Svara
 19. hllviken

   /  07/31/2019

  Svara
 20. MiT

   /  08/01/2019

  Svara
 21. MiT

   /  08/01/2019


  *https://www.facebook.com/Spesam/posts/10156618920557965*

  Svara
 22. Bamse

   /  08/01/2019

  Angående SVT sportens inslag… orsaker till att vanligt folk inte kallar sig för feminister #3: tanken om att lika utfall (såvida det antalet kvinnor inte redan är större vill säga) måste råda överallt. Enda tänkbara förklaringen till andra utfall är diskriminering.

  Och sedan är det fult att säga ”kioskpumor och kärringslag” men helt okej att slentrianmässigt prata om ”gubbig mat”?

  Svara
 23. x

   /  08/01/2019

  Svara
 24. x

   /  08/01/2019

  Svara
  • x

    /  08/01/2019

   Läs hela tråden!

   Svara
 25. x

   /  08/01/2019

  Svara
  • Senior

    /  08/01/2019

   Precis, som om den vore mindre sponsrad om man döljer det en liten stund…

   Svara
   • Senior

     /  08/02/2019

    …….och dessutom lär miljöavtrycket från denna båt bli ofattbart mycket högre i förhållande till nyttolasten i jämförelse med de flesta (läs alla) reguljära färdmedlen. T.om. en Concorde framstår som miljövänlig vid en jämförelse.

    Svara
 26. MiT

   /  08/01/2019

  Twittertråd om ASAP-rättegången, klicka på tweeten för att se resten

  Svara
  • MiT

    /  08/01/2019

   Fortsättning (hade fel tweet innan, nu ska det vara rätt hoppas jag…)

   Svara
   • MiT

     /  08/01/2019

    Och ännu en fortsättning (twitter verkar konstigt, allt hamnar inte i samma tråd för mig, därför jag gör så här)

    Svara
 27. MiT

   /  08/01/2019

  Svara
 28. MiT

   /  08/01/2019

  Svara
  • weasel

    /  08/01/2019

   Synd att den som dom gjorde inbrott hos inte var en kriminell pundare som ljugit sig in i landet för då hade de svenska myndigheterna säkert fått tag i tjuvarna.

   Svara
 29. MiT

   /  08/01/2019

  Svara
 30. Gorby

   /  08/01/2019

  Svara
 31. MiT

   /  08/01/2019

  För er som vill lyssna på den sköna (Sveriges i särklass fulaste dialekt…) dialekten i Jönköping så finns ett klipp i artikeln. Men läs texten först för klippet är bara en uppläsning av den texten, det handlar om en ny arena för J-Södra i fotboll, de var ju upp i allsvenskan för nåt år sen 😛
  https://www.jp.se/article/insandare-fosslag-te-ny-arena

  Svara
 32. MiT

   /  08/01/2019

  Svara
  • MickeP

    /  08/02/2019

   Domarens ställningstagande är häpnadsväckande enligt min mening.

   Försvaret hävdar ju nödvärn, närmare bestämt att de tilltalade trodde att afghanen var beväpnad med kniv.

   Då måste ju försvaret få ställa frågor som är relevanta för den invändningen.

   MickeP

   Svara
   • hllviken

     /  08/02/2019

    Flera har skrivit i sociala medier att domaren tog parti för afghanen när han avbröt förhöret om knivinnehavet.

    Svara
 33. MiT

   /  08/02/2019

  Svara
 34. MiT

   /  08/02/2019


  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156645771018251*

  Svara
  • x

    /  08/02/2019

   Jag utgår från mig själv och tror att de flesta följer rättegången för att se var gränsen för att försvara sig går.
   För några år sedan kanske jag inte brytt mig men idag är det extra viktigt veta eftersom man inte alltid kan förvänta sig hjälp från polisen.

   Svara
   • Senior

     /  08/02/2019

    Jag följer den mest för att bekräfta eller förkasta mina åsikter om rättsväsendet.

    Domaren bekräftade mina farhågor, liksom en 500-sidig förundersökning gällande ett brott de inte ens är villiga att ta emot en anmälan om i vanliga fall. -Som tex den motanmälan som lades ner.

    Det skall bli intressant att läsa domslutet och strafföreläggande.

    Svara
 35. MiT

   /  08/02/2019

  Svara
  • Ärligt talat så tycker jag mest synd om henne – det är uppenbart inte en människa som mår speciellt bra i knoppen.

   Svara
  • x

    /  08/02/2019

   Jag visste inte att patienterna hade tillgång till datorer på Säters fasta paviljong.

   Svara
 36. x

   /  08/02/2019

  Svara
 37. MiT

   /  08/02/2019

  Dagens rapport ASAP från Dagens Juridik

  Svara
 38. Gorby

   /  08/02/2019

  Svara
  • G

    /  08/02/2019

   Svara
 39. x

   /  08/02/2019

  Va fan får jag för pengarna?
  kvalitétsjournalistik?

  22 ÅR GAMMALT AVTAL LÖPER UT
  ”Tidigare i år meddelade både USA och Ryssland att de lämnar kärnvapenavtalet INF, som slöts 1987. I dag löper avtalet ut.”

  Svara
 40. Gorby

   /  08/02/2019

  Inte lätt det där med moderna gräsklippare 🙂

  Svara
 41. Gorby

   /  08/02/2019

  Swebbtv har blivit nedsläckt från Youtube.

  Svara
  • En annan

    /  08/02/2019

   Fast kanske bra att det händer, det är dags att omgruppera, YT gäller inte längre, något annat måste till. Ser redan nu att folk garderar med alternativ till twitter.
   YT startades av några som såg potentialen av yngre människors kreativitet ( cia ) goebel hängde på ock köpte ut gossarna, förvandlade hela skiten till en reklamsörja som förtar den ursprungliga iden, att vem som helst kan använda mjukvara som finns både i telefonerna och i datorerna. vem som helst nästan kan med en smartphone och ett enkelt redigeringsprogram göra en videofilm, i broadcast-kvalitet.
   Så klart ni vill ha oss dit, Goebels, först ge oss hårdvaran och låta oss utveckla mjukvaran…Nu vet ni precis var ni har oss…trodde ni .Nya tider kommer, plötsligt!
   En serverhall drar massor av ström, kanske dags att utlokalisera dom till något annat land, arbetstillfällen skapar dom inte, tvärtom, dom dränerar landet på industriutveckling.
   Men genom denna manöver, att stänga ner swebb-tv, ser fler vem som är på folket/ skattebetalarnas sida.
   .

   Svara
 42. En annan

   /  08/02/2019

  Så här globalism ut i sin renast form;
  https://www.swebbtv.se/
  Ingen att ringa, ingen att ens prata med, ingen presstalesman. INGEN, Tystnad råder, tyst det är i riksdagshuset.
  Men tänker jag då, vi åker upp och förstör deras serverhallar, bara trashar och bränner efter värsta ortenkytym, bara sådär bilbrandiskt, nysvenskt så kanske dom vaknar
  Får man ens tänka så, eller är detta ett hatbrott mot.Peter Ericsons miljökompisar, att yttrandefriheten är hotad om man inte gör som dom säger……

  Svara
 43. MiT

   /  08/02/2019

  Putilov har kört ett enmanskorståg till förmån för afghanen och det fortsätter

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Svara
 44. MiT

   /  08/03/2019


  *https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/2584377544947089*

  Svara
 45. G

   /  08/03/2019

  ”HBTQ-pris till Nobina för företagets värdegrund

  Det är fackförbundet Unionen som delar ut priset, som Nobina fick mottaga på onsdagskvällen på Östermalms IP i Stockholm, i samband med att Stockholm Pride invigdes.

  – Unionen vill lyfta fram goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där det är en självklarhet att alla får vara sig själva, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen.

  Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

  – Det väldigt glädjande att dela ut årets pris till Nobina Sverige, en arbetsplats som jobbar aktivt med hbtq-frågor, fortsätter Marina Åman. Man är inte rädd för att belysa och diskutera de fördomar som finns i organisationen, och samtliga chefer får gå en obligatorisk inkluderingsutbildning. Dessutom öppnar Nobinas klädpolicy upp för att du själv väljer om du vill ha kjol eller byxor på jobbet, vilket är ett exempel på hur Nobina omsätter policys i praktiken.”
  https://www.folkbladet.se/nyheter/hbtq-pris-till-nobina-om6229003.aspx

  Undrar om det även står något i klädpolicyn om hur resenärer ska vara klädda för att inte anses ha ”för lite kläder” på sig…..

  Svara
 46. G

   /  08/03/2019

  ”Han vill förändra machokulturen inom Försvarsmakten

  Han är mediekillen som sadlade om och blev yrkesmilitär. För Dagens ETC berättar Mikael Wallentin Åström om att ha behövt axla rollen som ”regementsbögen”, om vilka fördomar han möter i jobbet idag och vad som egentligen är problemet med den svenska gayrörelsen.”
  https://www.etc.se/inrikes/han-vill-forandra-machokulturen-inom-forsvarsmakten

  Svara
 47. G

   /  08/03/2019

  ”Greta Thunberg: ”Jag har blivit en symbol som man poserar bredvid”

  Idag tar Greta Thunberg farväl av klimatstrejken i Stockholm, där hon suttit på fredagarna i ett års tid. Snart väntar segling över Atlanten och ett halvår i Amerika.
  ..[..]..
  Du har ju fått otroligt mycket uppmärksamhet och det har blivit väldigt mycket fokus på dig som person. Hur ser du på det?

  – Det är såklart väldigt dåligt att det fokuseras på mig istället för själva frågan. Men om det är ett sätt att få media att skriva om klimatkrisen så är det okej för mig, säger Greta Thunberg och fortsätter:

  – Men jag tycker att istället för att prata med mig så borde man prata med forskare. Istället för att fråga oss om lösningar borde man fråga experter och politiker om lösningar. Det har blivit väldigt individfokuserat.
  ..[..]..
  Nu åker du till Amerika. Vad kommer hända med Fridays for future här i Stockholm under det halvår som du planerar vara borta?

  – Jag tror inte att det kommer ändras så mycket bara för att en person åker bort. Det här är inte min rörelse. Det hänger inte på mig, utan det är alla som är med i rörelsen. Vi får se vad de gör här.

  Vad ser du mest fram emot med din Amerika-resa? Vad är det viktigaste du ska göra där?

  – Jag tror det viktigaste just nu är att vara med på FN-mötet, UN Climate Action Summit, och Cop25 i Santiago de Chile. Det är väl de två sakerna som jag har spikat nu. Men sen ska jag också göra massa andra saker på vägen. Jag ska åka till väldigt många olika länder. Jag ska delta i protester och manifestationer. Jag ska träffa människor, aktivister. Det ska hända så mycket! Men det ska också bli intressant att se en annan del av världen, som jag för ett tag sen trodde att jag aldrig skulle kunna besöka för att det var på andra sidan Atlanten.”
  https://www.etc.se/klimat/greta-thunberg-jag-har-blivit-en-symbol-som-man-poserar-bredvid

  Svara
 48. Gorby

   /  08/03/2019

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Vet inte längre om man ska skratta eller gråta. :/

   Svara
 49. MickeP

   /  08/03/2019

  Nå, det här var ju det sista jag skrev.

  https://toklandet.wordpress.com/2019/07/27/fran-lamottes-kommentarsfalt/#comment-184167

  Satte det under fel ämnesrubrik. Börjar väl bli lite vimsig.

  Men vill gärna att ni på denna blogg ska läsa. Ingen vill väl vara ett rop i öknen?

  MickeP

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   ”Börjar väl bli lite vimsig.”

   Inte då!!

   ”Men vill gärna att ni på denna blogg ska läsa. Ingen vill väl vara ett rop i öknen?”

   Nej, precis. Tack för att du postade här också! Uppskattar din och många andras närvaro här i kommentarsfältet. Har ibland själv gjort misstaget att posta något under ett äldre blogginlägg (eller postar något under senaste inlägget, men typ 5min innan MiT publicerar ett nytt fräscht blogginlägg ;)). Men då är det bara å ta med det man nu postade till det allra senaste inlägget och fortsätta där.

   Svara
  • lensof

    /  08/03/2019

   Tack för dessa nya inlägg som vanligt intressanta utöver det vanliga.

   Och snälla låt dem vara de senaste inte de sista som du skrev! Din röst behövs.

   Svara
 50. G

   /  08/03/2019

  Det öppnade tydligen en växtbutik nyligen som säljer växter fick jag höra, alltid intressant. Så jag tänkte att jag kollar online vad som finns, hittar deras sociala medier, tycks vara ganska inriktade på ”gröna växter”-inomhusväxter av den lite mer ovanliga sorten om man går efter bilderna, så jag klickar på en bild för att förstora, då så upptäckte jag en hashtagg som används till den bilden som jag aldrig sett förut: #växtgäris. Hm, jaha, tänkte jag. Det låter lite suspekt och misstänkt likt #streetgäris och något jag borde undersöka, så en sökning senare och man finner följande ang den hashtaggen…

  ”Växtgäris – grönt är skönt

  När Agnes Stuber flyttade till sitt första egna hem, en lägenhet några trappor upp i Stockholmsförorten Råg­sved, upptäckte hon hur mycket hon saknade naturen.

  – Jag började köpa hem växter, men de blev bara fula och dog. Jag saknade kunskap om hur jag skulle sköta dem, säger hon.

  Hon började söka efter växtgrupper på facebook, men hittade ingen som passade.

  – Jag vågade aldrig ställa mina frågor eftersom det kändes som att man redan måste kunna allt.

  Så hon startade facebookgruppen Växt­gäris, en separatiskt grupp öppen för kvinnor och icke-binära, inspirerad av föreningen Streetgäris vars facebookgrupp hon är med i.

  – Man kan tycka att det är konstigt med en separatistisk grupp när det gäller ett område som växter, men min erfarenhet är att det skapar en annan stämning och trygghet. I ett patriarkalt samhälle behöver vi fler rum där vi bara kan vara oss själva, säger Agnes Stuber och tillägger att hon tror att det är en förklaring till gruppens explosionsartade tillväxt.

  I mars har Växtgäris funnits i tre år. Idag har gruppen 20 000 medlemmar och det är kö för att bli insläppt.

  – När vi några veckor efter starten var fyrtio medlemmar tänkte jag att ”Oj, vad många det finns som är intresserade av växter.” Att vi skulle bli tjugotusen hade jag inte förväntat mig. Men vi kommer antagligen fortsätta att växa och kan nog bli hur stora som helst.
  ..[..]..
  I höstas gavs Agnes Stubers bok Krukväxter för alla ut av förlaget Natur & kultur.

  – Förlaget kontaktade mig och frågade om jag ville göra en bok. Vi träffades och kom fram till att det behövdes en bok om lättskötta krukväxter för alla, inte bara för dem som redan kan.

  Förutom fakta, odlingsråd, och vackra bilder, ryms också ett kapitel där människor öppnat sina hem och delat med sig av hur de inrett med växter.”
  http://www.accentmagasin.se/politik/vaxtgaris-gront-ar-skont/

  Så just nu är det lite oklart om några växtinköp kommer göras från detta nyöppnade ställe eller inte, vänsterfolk som öppnar butik och lajvar företagare och kapitalist, så jäkla avtändande, oavsett hur sugen man än blir av att se det som erbjuds.

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Förtydligande bara för att: Agnes ovan har alltså inget (vad jag vet iaf) med den nyöppnade butiken i fråga att göra.

   Och tog med det sista ang boken bara för att jag tyckte det var lite intressant att förlaget kontaktade henne och inte tvärtom, den är säkert trevlig och bra så länge vänstertokeriet utelämnades, det klarar alla normala sig utan.

   Svara
   • Det är inte så konstigt att förlaget kontaktade henne – hon driver en populär Facebookgrupp med 40 000 potentiella kunder, vilket är mycket för lilla Sverige. Lägg sedan till att det är en målgrupp de normalt sett inte når, så ptjae, ur ett affärsperspektiv så är det nog rätt vettigt.

    Svara
 51. MiT

   /  08/03/2019

  Svara
 52. Jonna

   /  08/04/2019

  Vaddå idag på Svt Text stod om att kvinnliga chefer är bättre än manliga diton i 17 av 19 egenskaper, bla är kvinnliga chefer bättre på initiativ och resultatinriktat arbete! Att feministerna bara orkar veva på med sin smörja!

  Svara
 1. Golf och Gubbmat – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: