Rättegången mot ASAP Rocky över, alla åker hem

Så var då spektaklet rättegången mot rapparen ASAP Rocky över och både han och hans gäng släpptes. Det betyder dock inte att det blir en friande dom utan bara att det inte blir mer dagar i fängelse än de redan suttit häktade.

Men det går att resa frågor om hur häktning används i Sverige. Det går faktiskt att se det som ett straff i förskott och att det då ger incitament för domstol att döma till sånt som just passar häktningen i stället för att fria.

Men nu är de alltså ute ur häktet i alla fall

och drog direkt från Sverige. Varmt välkommen tillbaka nästa år! Och ta gärna med dina kollegor!

Men nu börjar ordningen återställas i alla fall, alla åker hem till sitt. ASAP Rocky åker hem till USA, åklagarens stjärnvittne, den andra livsstilskriminella ensamkommande afghanen, åker hem till häktet igen och Jafari, målsägaren och afghanen från Iran, åker väl hem till Iran igen för att fortsätta sin semester där för att snart återkomma till Sverige igen eftersom han ju sökt skydd här pga av att han var hotad i Iran. Han kände sig tydligen tryggare i Iran än i Sverige enligt hans målsägarbiträde.

Eftersom hela det här fallet har satt ljuset på hur bisarrt Sverige är så behövs en ordentlig genomlysning över hur asylsystemet funkar när livsstilskriminella pundare kan få stanna kvar i landet trots dom efter dom i rätterna. Och dessutom öppet kan åka på semester till landet man säger att man flytt från. Så därför kommer vi såklart inte att få en ordentlig genomlysning av det.

Det hävdas att han kommer från Afghanistan och att man prövar asyl mot det landet men det var inte från Afghanistan han kom utan från Iran. Han hade bott i Iran i MINST 8 år innan han dök upp i Sverige, han hade inte bott i Afghanistan. Jag vet inte hur man frågar vid asylansökan men det måste vara tjänstefel att bara fråga var man är medborgare och inte var man de närmaste åren innan asylansökan har bott så jag tror att man frågar nåt sånt också. Frågar man ”Var kommer du ifrån” så ska svaret från honom vara ”Från Iran men jag är afghansk medborgare, jag har bott i Iran de senaste 8 åren”. Har han inte sagt något liknande så har han ljugit eller medvetet undanhållit viktig info.

Sverige måste börja utvisa såna här typer, vi kan inte fortsätta vara paradiset för livsstilskriminella utlänningar! Man har liksom nämnt i förbigående att han har några domar på sig, som om det är petitesser. Men det är groteskt att ha 4-5 domar när man är 19 år och bara varit här i 4,5 år! Det är sinnessjukt mycket! Hans kompis, åklagarens stjärnvittne, fick de hämta från häktet för att vittna då han efter händelsen med rapparen knivrånat butiker…

Ingen av dem har någonsin haft en enda tanke på att ens försöka bli en del av Sverige och att sköta sig. De har från första stund skitit i det och vill hellre knarka, misshandla, stjäla, råna osv. Varför ska vi behålla såna i Sverige? Varför är de inte redan utvisade sen länge tillbaka?

Bengtsfors kommun ligger pyrt till. Så pyrt att man skrivit ett flera sidor långt brev till regeringen.

Den förklaring som Stig Bertilsson (M) själv lyfter fram som orsak till Bengtsfors dåliga ekonomi är att kommunen tagit emot många nya svenskar.

Man ligger pyrt till eftersom man tagit emot så många ”nya svenskar” (bisarrt språkbruk).

Märklig fråga från SVT, minst sagt. Men är det inte intressant, han är så orolig att han skriver ett flera sidor långt brev eftersom kommunen håller på att gå i konkurs och han har identifierat vad det beror på men ÄNDÅ så måste han fortsätta att försöka lura både sig själv och andra? Han VET ju att ”på sikt” aldrig kommer? Varför säger han att han hoppas och tror det? ”På sikt” har aldrig dykt upp någonstans tidigare så varför ska ”på sikt” komma i just Bengtsfors?

Tänk hur illa det är när man inte ens klarar av att vara ärlig när den egna kommunen håller på att kursa utan man fortsätter att försöka lura både sig själv och andra…

Undrar hur det ser ut i resten av Sverige…?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

110 kommentarer

 1. Trolletplit

   /  08/03/2019

  Knack knack på Sveriges dörr.
  – Vem är du?
  – Jag är krisen. Jag har länge vandrat vid din sida.
  – Vänta.
  – Jag ger inga uppskov. Jag är här nu.
  – Lalala. Om jag blundar ser jag inte dug. Haha. Smart va?
  – (djup suck och en lie som skär landet i tu)

  Svara
 2. Senior

   /  08/03/2019

  Likt en trissvinst kommer hastigt, så är andras pengar också plötsligt slut en dag.

  -Plötsligt händer det!

  Svara
 3. Reblogga detta på morganstankar och kommenterade:
  När kommer kommunstyrelser inte få ansvarsfrihet för årsredovisningen och vad innebär en kommunal konkurs för medborgarna, styrelsen har medvetet satt kommunen på obestånd och det är straffbart för de flesta företagare och förenings drivna människor. Ansvaret måste landa på regeringen och en rad rättsliga bataljer om statliga övergrepp av demokratin.

  Svara
 4. hllviken

   /  08/03/2019

  Svara
 5. hllviken

   /  08/03/2019

  Svara
 6. MiT

   /  08/03/2019

  Patrik är ett satirkonto (tror jag…)

  Vet inte vad det VÄLKÄNDA trollet Kent Flink menar med löst? Menar han läst?

  Kolla gärna vad en del av dem jobbar med.

  Vilken dryg och arrogant typ den där Carl Grape verkar vara…

  Svara
  • weasel

    /  08/03/2019

   Varför tycker Lisa Bjurwald att personens ålder och kön är intressant ?
   Det hade räckt bra med att skriva att en ”människa” stack ner handen i handväskan.

   Förresten, vid närmare eftertanke saknar det även betydelse att nämna att det var en ”människa” och att det var ”armen” som stacks ner i en ”handväska”
   Josephine borde ha nöjt sig med att skriva ”Hemma på en plats igen och där såg jag en händelse”

   Svara
  • Rikard

    /  08/03/2019

   Hej.

   En allmän tanke: varje gång du känner, tänker eller tror att det är bättre, friare, öppnare eller ärligare nu än 2014, eller 2010, eller 2004, eller 1994 eller för den delen 18984 – läs twittertråden ovan.

   Det är värre, mycket värre.

   Men med lite silverkant på svampmolnet: snart är ordens tid helt förbi. Då vinner den som vet, instinktivt och intuitivt, att seger förlåter allt och att ord endast är luft.

   Förloraren har att ge sig på segrarens nåd; rätt eller orätt avgörs av kampen.

   Det hade inte behövt vara så, och det är inte etiskt eller normativt mer rätt än andra värderingar, men det är ett konstaterande av faktum. Ett faktum på vilka normer sedan kan vila, och ett faktum man både med- och omedvetet kan arbeta sig bort ifrån. Men liksom marken under husets grund inte förändras av panel, spont, eller takpannor förändras heller inte det faktum att våld alltid besegrar ord, åsikter, och värderingar.

   Använd den sanningen och läs twittertråden igen: varför och hur förhindrades stölden (som borde varit trådens fokus)? Med (minsta nödvändiga) våld, och antytt hot. Dask på armen – misshandel enligt svensk lag beroende på de olika personernas hudfärg och huruvida det blir tillräckligt medialt/politiskt uppmärksammat.

   Därav min ilska i tidigare inlägg om självförsvar och brottsbekämpning: man kan inte bekämpa brott utan att bekämpa och nedkämpa brottslingen. Skillnaden på organiserad brottslighet och irreguljär krigföring är semantisk och retorisk, inte praktisk. Skillnaden på misshandel och nödvärn likaså. Skillnaden mellan afghanerna och svenskarna är att afghanerna lever i verkligheten sådan den är, och svenskarna lever i verkligheten sådan de anser den borde vara.

   (Det ser ju ut som Molly Bloom har skrivit det där ovan? Hoppas det har nåt värde.)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Wow wow wow. De är ju helt otroliga. Det där om att afghaner är ”fridlysta” i Sverige verkar ju vara en korrekt beskrivning. Fy fan så vissa håller på, speciellt vissa av hennes s.k ”journalist”kollegor.

   Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Kom ihåg denna tweet. Om vi vänder på steken så kan man ju även då fråga Mårten exempelvis: ”Hur vet du nationaliteten? Och är den viktig för dig?”

   Mårten är för den som missat alltså: ”Gruppledare för Liberalerna i Sala och Alliansförespråkare i regeringsfrågan, Sabuni-anhängare, leg. gymnasielärare i sv, re och latin, med bildningsideal.”

   Svara
   • weasel

     /  08/03/2019

    Ja.
    Nu väntar vi på att alla dom som blev skogstokiga för att josephine skrev ”Afghan” ska bli lika skogstokiga på Mårten Hemström.
    Väntar…väntar…väntar.-…

    Svara
  • Motkraft

    /  08/04/2019

   Anna Larssons totala brist på självinsikt tyckte jag var lite lustig

   Är så innerligt trött på att höra hur människor ogenerat vräker ur sig allt de har på tungan. Vad har det blivit av vackra, toleranta Sverige?

   Drevet i den tråden är ju också människor som ogenerat vräker ur sig allt de har på tungan, anklagar en människa för att vara rasist för att någon berättat vad den upplevt.

   Och till det så är Anna själv inte så tolerant att hon klarar att någon berättar om en händelse som var lite dråplig när längtat hem till Sverige och sin kära.

   Svara
  • Skeptisk

    /  08/04/2019

   De vill verkligen inte se samhällsproblemet med unga afghanska män som lever i yrkeskriminalitet i centrala Göteborg. Får inte nämnas. Lalalala
   Den danska sketchen med ”Gärningshen” som beskrivs som en människa är inte längre satir. Det är så de vill ha det. Blundar man för mönstret finns det inte.

   Undrar om de har samma problem att man skriver en dansk supporter sprang in på plan och klippte till domaren? Och det är ändå inte ett mönster.

   Svara
 7. hllviken

   /  08/03/2019

  Svara
 8. MiT

   /  08/03/2019

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Kraxet: ” ”Ett hjärta e alltid rött Ett hjärta har alltid rätt”. Hjärtat till vänster alltså.”

   Svara
   • weasel

     /  08/04/2019

    ”Hon bör fundera på hur hon uttrycker sig” , säger då frk Sundman som i en tidigare tweet likställde intimkirurgi med kvinnlig könsstympning och undrade varför folk bara protesterade mot det ena men inte mot det andra….

    ( En förklaring är väl kanske att intimkirurgi görs frivilligt av en myndig människa medan könsstympning sker på ett barn som inte har något val )

    Svara
 9. Guran

   /  08/03/2019

  Jag blev blockerad fran Facebook I 30 dagar for att jag skrev att jag kanner mej tryggare pa gatorna med Rocky dar an svinen fran Afghanistan.. Tydligen forbjudet att ha den asikten I swedistan nufortiden.

  Svara
  • x

    /  08/03/2019

   Jag har blockerat hela Facebook för evigt genom att vägra skaffa mig ett konto där…

   Svara
   • Guran

     /  08/03/2019

    Det ar som att vagra lasa nyheterna och tro att inget har hant..

    Svara
    • x

      /  08/04/2019

     @Guran
     Om man tror att ens liv hänger på om man har tillgång till Facebook eller inte så har man stora problem.
     För övrigt så ska man aldrig läsa nyheter enbart på ett ställe.

     Svara
 10. Efter att ha läst lite av hans texter ser jag ingen anledning att importera skiten, ej heller att ge uppmärksamhet till den..

  Svara
  • x

    /  08/03/2019

   @Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet
   Vems texter?
   Om du menar Karl Marx så håller jag med dig.

   Svara
   • Jag menar knarkaren/rapparens kvinnoförnedrande lyrik som beskriver den sekteristiska low-life-kriminalitetens hycklande tankemönster.

    Den moralfilosofiskt skolade Marx kan du förmodligen inte förstå. Det är inte ditt fel. Alla kan inre födas med samma höga mentala kapacitet som Karl Marx. (sic)

    Svara
    • Rikard

      /  08/03/2019

     Hej.

     Hur hög var den då? Friedrich Engels, är han bekant? Hur går det med namnlistan på superintelligenta förresten, blir det några fler namn än den flummige barnboksförfattaren du nämnde?

     Och (skall man egentligen inte börja meningar med) varför står det (sic) efter den sista meningen? ”Sic” är förkortning för ”sic erat scriptum”; ung. ”så (står det skrivet)”, med vilket menas att sakfel, stavfel och liknande hör till det som citerats. I det här fallet blir betydelsen sådan att du själv anser att den eller de meningar som föregår ”sic” är felaktiga.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Visst är han bekant.

      Kraften i sin superintelligens är svår att finna, men för den som vill och tar sig tid, så finns den.

      Tack. Alltid lär man sig något. Jag har tydligen misstolkat betydelsen av (sic) och använt det felaktigt.

      Jag använde det som ”Så är det faktiskt”, medan det typ betyder ”så står det faktiskt”.

      En del av superintelligens är att ta in sanningen som en välkommen vän.

    • weasel

      /  08/04/2019

     @ Martin ;

     Har afghanen lagt ut några rapplåtar , eller vad talar du om ?
     Det är liksom afghanen som Sverige har importerat.
     Amerikanen har vi inte importerat – och jag tror inte att han skulle ha någon större lust att flytta till Sverige även om vi försökte importera honom..

     Svara
     • Jag vill inte ha någon kriminell skitpratare i Sverige. Inreseförbud. Spärrvakt. Stoppad vid gränsen eller häktad direkt på flygterminalen med första bästa flyg tillbaka, eller avlämpning på Öresundsbron, eller var fan de kom in. Kunde man spärra skiten helt vore det en god gärning. Har du läst lyriken? Djävla smörja.

     • weasel

       /  08/04/2019

      Nej, jag har inte läst ”lyriken”, men jag litar på ditt ord om att ”lyriken” är en jävla smörja.
      Rapplyrik brukar vara det , om du frågar mig.

      Min personliga åsikt om artisters ( om man nu ska kalla rappare för ”artister” ) musik och texter anser jag dock inte ska ligga till grund för om artisten ifråga ska släppas in i landet.
      Om det nu är så att 30.000 människor vill betala pengar för att titta och lyssna på ASAP Rocky eller Spice Girls eller Red Hot Chili Peppers eller Tom Jones så tycker jag att dom kan få titta och lyssna på dessa. Trots att jag tycker att samtliga bara ägnar sig åt jävla smörja.
      Jag kan till och med vara så pass storsint att jag tillåter Lars Winnerbäck-konserter.

      Jag ser alltså inget större problem med att artister som ASAP Rocky kommer till Sverige.
      Om han inte hade blivit häktad hade han lämnat landet efter två dygn i sitt privatplan. De två kriminella afghanerna stannar dock här resten av sina liv och kommer att kosta 10 + miljoner. Så det är dom som är problemet – inte ASAP och hans jävla smörja-lyrik.

      ( Vid Ulf Lundell går dock min gräns, så när det gäller konserter av honom är jag öppen för ett förbud )

    • x

      /  08/04/2019

     @Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet
     ”Alla kan inre födas med samma höga mentala kapacitet som Karl Marx”.
     Där håller jag med dig, för de allra flesta föds med högre mental kapacitet än herr Marx.
     Han var enbart en enkel sagoboksförfattare var historier aldrig besannats trots att så många lurats av och försökt återskapa dem.

     Svara
 11. lensof

   /  08/03/2019

  Obs! Missa inte vad MickeP skriver om ASAP rättegången.

  Det är verkligen läsvärt men ligger tyvärr fel. Man få gå via Golf och Gubbmat där det finns en länk till kommentarerna som hamnat på Lamotteinlägget.

  Han blottlägger med sin juridiska kompetens vad vi andra mest kan ana och känna. Detta är värdefullt, mycket värdefullt.

  Man skulle nog kunna säga att rättegången blev ett avslöjande hologram över situationen i vårt land.

  Svara
  • Rikard

    /  08/03/2019

   Hej.

   Enig! Micke P är en stor tillgång för svensk debatt. Vilken annan av hans skår vågar alls kritisera eller debattera med öppet visir?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Direktlänk till den kommentaren av MickeP:
   https://toklandet.wordpress.com/2019/07/27/fran-lamottes-kommentarsfalt/#comment-184167

   @MiT
   Ovan MickeP:s kommentaren på länken ovan så har du en spam-kommentar av ”Maria” att radera.

   Svara
   • lensof

     /  08/03/2019

    Japp. Där satt den. Eller alla tre för det är tre intressanta kommentarer sist i Lamotteinlägget.

    Svara
  • MickeP

    /  08/04/2019

   Kära bloggkamrater.

   Jag har lite dåligt med tid just nu så jag vill bara som hastigast uttrycka mitt varma tack för era vänliga ord. Det är nästan så att jag blir lite generad, eftersom så märkvärdigt är nu inte det jag skrivit. Dessutom med en hel massa citat från andra skribenter som enligt min mening uttrycker sig klokt och kärnfullt.

   Men hur som helst, hemskt mkt tack för er support. Det uppmuntrar verkligen till nya kommentarer från min sida.

   Bästa hälsningar
   MickeP

   Svara
   • Skeptisk

     /  08/04/2019

    Detta måste ändå vara ett dussinfall. Gå till valfri nattklubb i valfri stad en vanlig helgnatt. En störig och full/påtänd jävel ger sig på och provocerar fel kille. Får ett par snytingar för mycket. Måste vara hundratals sådana mål om året i Sverige om de inte läggs ner innan.
    Kan du som privatperson med juridisk kompetens säga om min prognos bär sannolikhetens prägel?
    Den som slår ett par gånger för mycket får (om tidigare ostraffad) villkorlig dom och lite dagsböter. Förutsatt ej grovt våld. ”Offret” får ett minimalt skadestånd eftersom han bedöms satt igång händelsen. Domstolens sätt att säga ”skyll dig själv, pappskalle.”

    Svara
   • Olof

     /  08/04/2019

    Dina kommentarer uppskattas som vanligt och för min del stärker de förtroendet för åklagarväsendet som inte helt förstört.

    En sak jag funderar på – det som gör mig tveksam mot användande av häktning är just att det tycks användas på ett oproportionerligt sätt. Ibland har det framförts kritik att det verkar användas just för att ‘knäcka’ åtalade och få dem att erkänna. Eller som uttalandet från Marianne Ny där hon sa att det hade bra verkan även om inget åtal senare väktes, dvs, att häktandet i sig används som straff.

    Samtidigt tycks det ofta som att brottslingar med hög återfallsrisk (dvs, som sannolikt kommer återfalla inom timmar från att de släpps) med obehagligt hög frekvens slipper frihetsberövande.

    Det tycks inte som att det egentligen skulle vara så svårt att hitta adekvata substitut för risken för avvikande eller vissa former av påverkan på utredning. T.ex skulle man kunna tänka sig elektronisk fotboja, tillsammans med elektronisk övervakning av kommunikation, eller som sagt var borgen.

    Men finns det något som helst intresse från polis/åklagare/politiker att faktiskt åtgärda problemen? Med tanke på att vi till och med fått ganska tung människorättskritik för det utan några större effekter tycks det tämligen meningslöst att hoppas på några meningsfulla förbättringar, snarare känns det som något som är ingrott i vårt system och som systemets deltagare inte är speciellt intresserade av att reformera.

    Svara
 12. MiT

   /  08/03/2019

  Svara
 13. Gorby

   /  08/03/2019

  Svara
 14. G

   /  08/03/2019

  facebook.com/untnyheter/posts/fotbollstr%C3%A4naren-sebastian-sund-vill-bryta-machokulturen-inom-fotbollen-jag-%C3%A4r-t/10157603020028854/

  Svara
 15. G

   /  08/03/2019

  ”Fischers staty vandaliserad igen

  En månad. Så länge fick Nilla Fischers staty stå i fred den här gången. Nu har den återigen saboterats.

  -Det är en besvikelse att människor inte kan ha tillräckligt med respekt
  för att låta våra avbilder vara, säger Fischer till Corren.

  Det är andra gången Fischers staty vandaliseras och tidigare i veckan fick landslagskaptenen Caroline Seger sin staty saboterad.

  -Det känns väldigt tråkigt. Det visar bara att det är en lång väg att vandra. Det gör mig förbannad, säger Fischer.”
  https://web.archive.org/web/20190803170404/https://www.svt.se/svttext/web/pages/317.html

  Det beror väl på vad din destination är…

  Svara
  • Trolletplit

    /  08/03/2019

   Staty? Varför har du en staty ?
   Vad har de gjort för detta?
   Ska de stå staty så finns det 2435688 st som ska ha det också. Bland att jag.

   Svara
  • ”-Det är en besvikelse att människor inte kan ha tillräckligt med respekt
   för att låta våra avbilder vara, säger Fischer till Corren.”

   Ja, verkligen en stor besvikelse att människor inte har vett nog att låta bli att sabotera avgudabilder! Dumma människor!? Som vanligt vet politiker bäst. Hur svårt kan det vara att förstå?! Politiker bra omdöme. Människor dåligt omdöme. Politiker är alltså inte människor men alltid bättre. Och tvärtom.

   Svara
 16. G

   /  08/03/2019

  ”Kvinna dömer herrar i stormatch

  Fransyskan Stéphanie Frappart kommer att döma europeiska supercupen mellan Champions League-segraren Liverpool och Europa League-segraren Chelsea. Därmed blir hon första kvinna att döma en europeisk toppmatch på herrsidan.

  35-åriga Frappart dömde finalen i dam-VM mellan USA och Nederländerna och nu får hon alltså ett nytt stort uppdrag onsdagen den 14 augusti.

  -Förhoppningsvis kan Stephanies kvalitet och hängvienhet inspirera miljontals flickor och kvinnor i Europa, säger Uefa-presidenten Aleksander Ceferin till hemsidan.
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/317.html

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/04/2019

   Är hon en bra domare och orkar hänga med fram och tillbaka att hon står nära händelserna, varför inte?

   Svara
 17. G

   /  08/03/2019

  ”Fånge våldtog personal på fängelse

  En man i 50-årsåldern intagen på anstalten Hall utanför Södertälje döms efter att ha våldtagit en kvinna som arbetar på anstalten, skriver Länstidningen.

  Händelsen inträffade i december förra året och mannen döms nu till tre års fängelse och utvisning i tio år.

  Våldtäkten skedde i ett samtalsrum där fången var utan övervakning. Mannen lyckades låsa dörren och ställde en stol framför dörren för att blockera flyktvägen. Mannen är tidigare dömd för bland annat grov misshandel och grov narkotikabrottslighet.”
  https://web.archive.org/web/20190803171152/https://www.svt.se/svttext/web/pages/107.html

  ”Fängelse för våldtäkt på pizzeria

  En man i 20-årsåldern döms till tre års fängelse för våldtäkt på en kvinna inne på en pizzeria i Oxelösund i juni, skriver medier i Sörmland.

  Mannen arbetade på restaurangen när kvinnan strax före stängningsdags kom in för att beställa mat. Enligt hennes vittnesmål vräkte han omkull henne och våldtog henne.

  Mannen själv hävdar att de två hade frivilligt sex. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas i tio år. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor, enligt domen i Nyköpings tingsrätt.”
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/115.html

  Svara
 18. G

   /  08/03/2019

  ”Amazon says French digital tax will hit consumers, small firms

  Amazon said on Friday it would pass on the cost of a new French digital tax to consumers and business partners, warning that the measure could make it harder for some small businesses in France to compete against foreign rivals.

  “We are not in a position to absorb an additional tax based on revenue rather than profit,” Amazon said in a statement, citing tough competition in the “low-margin retail sector” and its significant investment in digital tools and services.​

  “We have no other option than to pass it on,” Amazon said. “We recognize that this could put small French companies at a competitive disadvantage to their competitors in other countries, as we have … warned the authorities.”
  https://www.reuters.com/article/us-amazon-com-france-digitaltax/amazon-says-french-digital-tax-will-hit-consumers-small-firms-idUSKCN1US241

  Svara
 19. G

   /  08/03/2019

  ”Am I the Asshole for choosing to wear a hijab even though I am not Muslim or religious?”

  https://old.reddit.com/r/AmItheAsshole/comments/ck1ahv/aita_for_choosing_to_wear_a_hijab_even_though_i/

  Svara
 20. G

   /  08/03/2019

  ”Shocking moment a gang of 14 teenage boys and girls brutally beat and kick a tourist outside a famed hotel in Washington, DC

  The attack occurred outside the Washington Hilton Hotel at about 1am on July 14.
  Disturbing surveillance footage shows the group of girls and boys believed to be around 13-14 years old attacking the man as he lies defenseless on the ground.
  Authorities have asked for the public’s help in identifying the assailants.
  The unidentified victim suffered head injuries and a left eye socket injury.”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7286969/Gang-14-teenage-boys-girls-brutally-beat-tourist-outside-famed-hotel-Washington-DC.html

  Svara
 21. G

   /  08/03/2019

  ”Iraq’s Yazidi women must abandon kids born in IS captivity
  ..[..]..
  She was only 13 when she was kidnapped. Tunisian militants bought and sold her, then forced her to convert to Islam and marry one of them.

  ”I told him that I don’t want children, just give me pills or anything like that,” she told The Associated Press. ”He said no, I will make babies.” ”.
  https://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-7317539/Iraqs-Yazidi-women-abandon-kids-born-IS-captivity.html

  Svara
 22. G

   /  08/03/2019

  ”Supporters of imprisoned far-right activist rally in London

  Police in London kept supporters of far-right activist Tommy Robinson away from counter-demonstrators Saturday, as shoppers and tourists in one of the capital’s main shopping districts gawked at the spectacle.

  Singing ”We want Tommy out” and waving flags, the pro-Robinson camp congregated outside the Oxford Circus subway station to demand his release from prison.

  Police imposed strict conditions on their demonstration, as well as on a counter-demonstration organized by an anti-fascist pressure group, Stand Up To Racism.”
  https://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-7317349/British-supporters-far-right-activist-gather-London.html

  Även 4 bilder i artikeln, på det AP beskriver som ”spektakel.”

  Svara
 23. Törnrosa

   /  08/03/2019

  Det som stör mig allra mest med MickeP:s situation är att han blivit fråntagen sin rätt att få agera anonymt. Och det ingår, kan jag tänka mig, i maktens behov att sätta upp varnande exempel för att göra omgivningen samarbetsvillig.

  Jag blev av med en läkare av samma anledning. När jag började nysta i hans historia hittade jag samma mönster. Andra läkare skulle hållas i schack annars…

  I hela mitt yrkesverksamma liv har jag blivit itutad att INGEN får ens ställa frågan vem som ligger bakom ett uttalande om den personen erbjudits eller krävt meddelarskydd. mvh

  Svara
 24. G

   /  08/03/2019

  Svara
 25. G

   /  08/03/2019

  Svara
  • Guran

    /  08/03/2019

   Det ar som att vagra lasa nyheterna och tro att inget har hant..

   Svara
   • x

     /  08/04/2019

    Om det inte hänt något, så finns det ju inga nyheter att läsa.
    Eller är det tvärtom?

    Svara
 26. G

   /  08/03/2019

  Mårten: ”Gruppledare för Liberalerna i Sala och Alliansförespråkare i regeringsfrågan, Sabuni-anhängare, leg. gymnasielärare i sv, re och latin, med bildningsideal.”

  Svara
  • weasel

    /  08/04/2019

   Åh fan, så Mårten Hemström är visst negativt inställd till papperslösa och anser att folk som kommer till landet måste kunna styrka sin identitet…?
   Eller…menar Mårten att det är helt ok att vistas i landet anonymt så länge som man bara inte skriver på internet ?

   Svara
 27. G

   /  08/03/2019

  Så en del av medias roll är numera att ”granska hur historia X spreds på sociala medier”

  Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Nobina alltså. Lika bra posta detta igen ang att Nobina fick pris för sin jättefina värdegrund…

   ”HBTQ-pris till Nobina för företagets värdegrund

   Det är fackförbundet Unionen som delar ut priset, som Nobina fick mottaga på onsdagskvällen på Östermalms IP i Stockholm, i samband med att Stockholm Pride invigdes.

   – Unionen vill lyfta fram goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där det är en självklarhet att alla får vara sig själva, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen.

   Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

   – Det väldigt glädjande att dela ut årets pris till Nobina Sverige, en arbetsplats som jobbar aktivt med hbtq-frågor, fortsätter Marina Åman. Man är inte rädd för att belysa och diskutera de fördomar som finns i organisationen, och samtliga chefer får gå en obligatorisk inkluderingsutbildning. Dessutom öppnar Nobinas klädpolicy upp för att du själv väljer om du vill ha kjol eller byxor på jobbet, vilket är ett exempel på hur Nobina omsätter policys i praktiken.”
   https://www.folkbladet.se/nyheter/hbtq-pris-till-nobina-om6229003.aspx

   Undrar om det även står något i klädpolicyn om hur resenärer ska vara klädda för att inte anses ha ”för lite kläder” på sig…..

   Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Mikael: ”Liberal – Lärare – Livsnjutare”

   Lite av en början på lösningen för tidningssajterna är ungefär IMO 1. Ta bort alla jävla trackers och alla animerade annonser på sina sajter, 2. Ha en garanti att ingen besökare blir infekterad pga en ”malicious ad” slank igenom er annonsleverantörs filter. 3. Skippa alla betalväggar för normala nyhetsartiklar likt detta, annat kan ni ha som premium om det är så jävla viktigt, som för Resor, vin, mat osv osv. Men ni får tidningsstöd PLUS har annonser på sajten, det borde normalt räcker mer än väl för att gå runt, dessutom drar en öppen artikel mer klicks = fler ser annonserna, än vad en artikel bakom betalvägg gör. Det betyder dock inte att alla läsare kommer se annonserna av olika anledningar, det går ju att fixa 😉 Men med dagens internetmodell skulle ett internet helt utan annonser vara en totalt nedstängd plats med betalväggar överallt, jag har hellre dagens relativt öppna internet med annonser än ett internet utan, som är väldigt begränsat i jämförelse. Problemet är att annonser osv tagit över sajterna helt, med gigantiska popup-fönster, autostart-videos och annan skit, fullständigt oacceptabelt, då tröttnar besökarna på kaossajterna och väljer (om man vet hur) att göra något åt det, nä, fixa problemet som ni själva skapat istället för å låsa in allt. Om ni nu vill att någon ska läsa skiten ni publicerar, för att betala alla gånger man får upp en betalvägg i ansiktet går inte, för i dessa dagar händer det alldeles för ofta.

   Svara
  • G

    /  08/03/2019

   Har skummat igenom artikeln (öppen för er också nu?), den enda dementi är från företaget själva, följande är så nära sydsvenskan kommer ”sanningen”….

   ”Under måndagen den 29 juli söker Sydsvenskans reporter Kenan Habul efter Nobina för att ta reda på mer om incidenten. Med tanke på helgens ryktesspridning på sociala medier är chaufförens motiv en brännhet fråga.

   Strax efter klockan 13 har Nobina talat med chauffören och ringer upp Habul:

   – Vi för inte statistik över våra medarbetares religiösa eller etniska bakgrund, det hoppas jag att ni i media respekterar, säger företagets presschef David Erixon över telefon.

   – Men jag kan dementera att han hade några religiösa eller andra politiska skäl.

   Klockan 13.57 publicerar Sydsvenskans artikel. Rubriken lyder Busschefen: Föraren hade inga religiösa motiv.

   Uppföljningen får väsentligt mycket mindre spridning än den första artikeln.
   Moderaternas Ann Heberlein delar den på Twitter klockan 14.30, med texten:

   ”Så var det med det. Alla som vrålade ‘islamisering’ och ‘sharialagar’ kan alltså andas ut.”
   Inlägget får 400 gillningar.
   ..[..]..
   Varför föraren gjorde som han gjorde är fortfarande inte känt. Medan Sydsvenskans reportrar gräver djupare i saken så snurrar de sociala medierna vidare.”

   That’s it. Så motivet till denna artikel av Sydsvenskan var alltså bara för att visa (misskreditera?) vem/vilka personer och sajter som skrev vad och undrade mest högljudd vad som pågår och fick bäst spridning för sina inlägg, knappast värt att öppna plånboken för!!! Men det betyder dock inte att någon egentligen hade fel, för som sydsvenskan konstaterar i slutet: ”Varför föraren gjorde som han gjorde är fortfarande inte känt.” Såvida man nu inte väljer att tro helhjärtat på företagets förklaring och dementi: ”Men jag kan dementera att han hade några religiösa eller andra politiska skäl.”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/03/2019

    Hela historien är någorlunda lätt att bedöma, man får i princip vara hur lättklädd som helst och åka buss, men man får inte vara naken, eftersom det är olagligt. För kvinnor betyder det att man behöver skyla både bröst och det som finns mellan benen, för män räcker det ofta med någon typ av kalsong/shorts.

    ”– Jag vet att liknande saker har hänt förut. Män måste sluta bestämma över kvinnor och berätta för dem hur de ska klä sig. Jag orkar inte skita i sådana här saker längre.
    Hon håller fast vid att det inte var något anmärkningsvärt med hennes klädsel.

    – Det var supervarmt. Jag hade shorts och ett kortare linne. Man ska så klart inte åka buss naken, men jag har sett flera som åker buss med shorts, bikini och en handduk runt halsen. Det är aldrig något som stör mig.”

    Jag har sett vuxet folk åka buss i bikini och bar överkropp många gånger. Det är kanske inte störande ur ett sedlighetsperspektiv, och antagligen inte olagligt, däremot högst bedrövligt att vuxna människor inte kan visa grundläggande prov på kultur, och att omgivningen (mig inkluderat) nästan aldrig påpekar sådan kulturlöshet. Jag står därför på busschaufförens sida, oberoende dennes bevekelsegrund. För kollektiva bussresor finns det självklart ett mellanting mellan parningsdräkt och burka, och det är inte bikini.

    Svara
  • x

    /  08/04/2019

   Svara
  • Olof

    /  08/04/2019

   Gäsp. Och vi andra har följt vänsterns narrativ och vet att när religion eller etnicitet inte skrivs ut så är det av en anledning.

   Så det är inget alls problem att med 100% säkerhet räkna ut vad det handlar om.

   Svara
 28. G

   /  08/03/2019

  Svara
 29. G

   /  08/03/2019

  Svara
 30. G

   /  08/03/2019

  ”Nyligen har vi kunnat läsa i media om hur Svea hovrätt sänkte straffen för en gruppvåldtäkt på en lekplats i centrala Stockholm. En av de tre dömda slapp dessutom utvisning eftersom han på grund av psykisk ohälsa ansågs sårbar i sitt hemland Somalia. Allvarligt? Alla har ju ett val. Undvik att våldta, så behöver du inte oroa dig för att straffas och bli utvisad. Det måste bli ett slut med daltandet med grovt kriminella i vårt land, inte minst våldtäktsmän.”

  Svara
 31. MiT

   /  08/04/2019

  Några kommentarer från Micke P som hamnat under ett några dagar gammalt inlägg, jag postar dem alla i den här kommentaren, originalen finns här (långt ner i kommentarsfältet):
  https://toklandet.wordpress.com/2019/07/27/fran-lamottes-kommentarsfalt/#comment-184167

  Första:
  ”ASAP Rocky och hans medmisstänkta är släppta ur häktet…och själv drar jag en lättnadens suck!

  Så åklagare jag är.

  Det är ofta en balansgång som åklagare, ska man gå in för att begära ngn häktad, eller ska man det inte. Jag kan mkt livligt föreställa mig hur det känns att sitta inläst i en cell på 2X3 kvm, att få komma ut i friska luften typ en timme om dagen (i.o.f.s. bättre än många i den s.k. äldrevården), och att inte kunna kommunicera med omvärlden (sina nära och kära t.ex.). Jag kan mkt väl föreställa mig denna inskränkning i den personliga friheten och det är sannerligen inget jag önskar ngn av mina bästa vänner.

  Men å andra sidan är häktning i vissa allvarliga och svårutredda fall det enda vapnet vi har inom rättsväsendet, att skydda våra utredningar. Häktningsinstitutet behövs, så länge vi inte har ngt liknande att ersätta det med (som t.ex. borgensinstitutet), för att vi inom rättsväsendet ska ha en rimlig chans ett komma till rätta med grov och allvarlig brottslighet.

  Därmed inte sagt att häktning i fallet ASAP Rocky var vare sig ändamålsenlig eller ens behövlig. Bl.a. har de tre åtalade suttit på risken för flyktfara. Detta tycker jag personligen känns extremt överdrivet. ASAP Rocky är en internationellt populär artist. Hur skulle han kunna fortsätta sina spelningar i olika länder om han blev häktad i utevaro och internationellt efterlyst? Han skulle inte kunna resa till ngt europeiskt land utan att ha blivit gripen. Sådana är reglerna.

  För Assange funkade detta. Eftersom han inte hade behov av att resa till och uppträda i olika länder. Han kunde gömma sig på Equadors ambassad i London. Men där satt han. Och höll intervjuer till alla och envar. Inga uppträdanden inför tusenfaldts publik som missades.

  Hur skulle ASAP Rocky kunna fortsätta sitt yrke genom att gömma sig i t.ex. USA? Skillnaderna Assange/ASAP Rocky är milsvida. Detta tycks varken åklagare eller häktingsdomstol ö.h.t. ha tänkt på.

  Kollusionsfaran är därutöver ett kapitel för sig. Frågeställningen blir: – Ska det verkligen få vara så, att ju sämre åklagarens bevisning från början är, desto viktigare betydelse tillmäts kollusionsfaran?

  Det finns många aspekter i detta, i mitt tycke, tragikomiska fall som behöver diskuteras, värderas och vädras ut i offentligheten. Jag känner som liten enskild person i detta rättssystem att jag nästan kvävs. Över oss alla med annorlunda värderingar och synpunkter rullar en enorm ångvält med PK-flaggan i topp. Den plattar till oss oliktänkande med floskler om värdegrunder, allas lika värde, klimathysteri och allt annat som blivit vänsterns adelsmärke.

  Låt mig avsluta med ngra hoppfulla citat från aktörer, eller kommentatorer, till dagens skamfläckade rättegång.

  ”Det ska inte vara möjligt att ostraffat trakassera och förfölja människor på stadens gator. I ett bra samhälle finns inga sådana människor, dom har fått hjälp, skickats hem eller plockats in. I ett mindre bra samhälle är det fler poliser och väktare ute på gatorna som kan ta hand om dessa problem. I vårt samhälle undviker vi istället platser eller överlämnar värdesaker och springer. Det förstår ju inte Rakim Mayers och hans sällskap som inte är svenskar drillad i den fega skolan att vika sig även om dom i antal är i överläge.”

  ”Advokaten ifrågasätter gärningsbeskrivningen, och då säger åklagaren att han funderar på att justera gärningsbeskrivningen. Så kan väl inte en åklagare bete sig? Han får väl stå för den gärningsbeskrivning han lagt fram, för det är ju den som hela åtalet vilar på.

  Men det är klart, en circus behöver en clown”

  ”Carla Pantzar är hårdast hittills i sitt slutanförande.
  – Han vill inte svara på om han brukar vara i slagsmål. Han vill inte svara på om han brukar bära kniv. Han vill inte tala om droger över huvud taget. Han vill inte svara på några frågor om egen brottslighet.
  – Jag kan inte se ett enda skäl för domstolen att inte dra öronen åt sig när man hanterar en målsägande som helt uppenbart vill ljuga.
  – Han ger inte sken av att vara en helylle-kille som sitter hemma och virkar om kvällarna. Men även en drogpåverkad bråkstake kan bli misshandlad.

  Skadorna är allt annat än grova, om de ens tillfogats av de åtalade. Det är en maktdemonstration, en försmak på vad han har att vänta om han eskalerar sina provokationer.”

  Får jag avsluta med att ge mitt beröm till Carla Pantzars slutanförande. Koncist, vasst och rakt på sak. Precis som det borde vara i en process som handlar om att sätta en enskild person i fängelse. Eller inte.

  Ur detta rättsfall ASAP Rocky, som är intressant ur ett stort antal aspekter, härleder jag två ordentliga (och relativt akuta) problem som vi har i vårt samhälle. Inte utmaningar. Utan rediga problem som är på god väg att sätta hela vårt rättssamhälle ur spel. Det handlar om PK-ismen och kollektivismen. Tyvärr är jag inte färdig att formulera mina tankegångar på ett rättvist sätt här och nu. Men jag återkommer. I en eller annan form.”

  MickeP

  Andra:
  ”Och nu börjar vänstern, naturligtvis, att tjafsa om att det är Trump som tvingat tingsrätten till att släppa ut ASAP Rocky med följe.

  Vilket bara bekräftar min här på denna blogg tidigare torgförda teori. Vänstern vill inget annat än att skapa destabilisation, destruction and revolution. Det är vad de vill.

  Glöm aldrig detta!”

  MickeP

  Tredje:
  Snälla M.I.T. Flytta dessa mina senaste kommentarer till din senaste tråd i stället. Det var där de var avsedda att hamna.

  Som tack får du detta citat:

  ”Fy satan vad bortgjord bananrepubliken Sverige är. Om och om igen. Jordklotets pajasland nummer ett alla kategorier.

  1. Nu vet alla: Massa påtänt, kriminellt drägg från Afghanistan driver runt mitt i huvudstaden och jävlas med såväl världsartister som kvinnor, barn, åldringar, vanligt hyggligt folk… alla. Vår värdelösa polis och ännu sämre politiker låter det bara fortgå. Handlingsförlamade.

  2. Ett rättsväsende som en hel värld hånskrattar åt. Tusentals våldtäkter, rån, misshandelsfall etc ligger på hög och kommer aldrig utredas. Samtidigt utmynnar denna fars i historiens största utredning för ett gatuslagsmål, åklagaren gör bort sig och resultatet blir vad alla normalbegåvade sade från början: Man har rätt att freda sig när Sveriges nya adel — de kriminella afghanbarnen — löper amok på gator och torg.

  3. Stollen Löfven, Sveriges rättsväsende, svensk idiotmedia som stenhårt backat åtalet samt massa genomkorkade jurister som gullat med de afghanska ligisterna står med dumstruten. ASAP Rocky och Trump framstår som de balanserade och vettiga i denna miserabla soppa.

  Sverige bör snarast ansöka om att bli tvångsförvaltade. Snart inte en siffra rätt nånstans. Gud hjälpe oss.”

  Håller i stort sett med.

  Jag heter Michael Pleym och jag jobbar som åklagare vid första ekobrottskammaren, Ekobrottsmyndigheten i Malmö.

  Och till min chef vill jag säga följande. Om du fortfarande orkar läsa allt jag skriver på nätet, om du fortfarande tycker dig ha ngn som helst rätt att kritisera vad jag tycker som privatperson, på min fritid, så har jag ett enkelt budskap åt dig: – Dra åt helvete!”

  MickeP

  Svara
 32. MiT

   /  08/04/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/04/2019

   Stackars tjej, hon är hyfsat ärlig i alla fall.

   ”Kali Andersson
   Leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner baserad i Stockholm. Hon är specialiserad på (att ha) klimatångest och miljökommunikation. Hösten 2018 håller Kali föreläsningar och workshops om (att sprida) klimatångest, hållbart beteende, hur stress hänger ihop med klimatfrågan, samt skriver på en bok om (sin) klimatångest.”

   Svara
  • Senior

    /  08/04/2019

   ”Hon cykelpendlade 3,4 mil om dagen, gjorde eget schampo på rågmjöl och ”dumstrade” kasserade livsmedel från containrar för att göra sina veganska matlådor.

   Det tog enormt mycket tid – och Kali Andersson höll på att bli bitter av att vara en sådan klimatperfektionist.

   – Jag är lika engagerad i dag, men numera poängterar jag att klimatfrågan inte bara kan lösas på individnivå. Vi måste också försöka påverka hela systemet, politikerna och företagen, säger den 37-åriga klimatpsykologen som är aktuell med boken ”Klimatpsykologi””

   -Jaha, där fick vi svaret:
   Det är alltså ett medvetet val alla kommunistregimer gör för klimatet!

   I tex. Venezuela har man ju lyckats påverka systemet och politikerna så till den grad att det enda transportmedel som folk har råd med fungerar för gemene man är att cykla, förutsatt att den inte blir stulen. Man kan ju faktiskt dra det ett varv till, skrota cykeln och gå.
   (Cykeln har ju kostat en massa co2 utsläpp att producera…)

   Tack vare de godhjärtade ekonomiska sanktionerna mot invånarna måste nu alla ta sitt ansvar för klimatet och rota efter mat i containrar.

   Man tvingas uppmuntras även där vara mycket konstruktiv gällande hygien och hälsa.

   Jag har helt enkelt varit naiv:

   Venezuela är alltså inte ett kommunistiskt misslyckande, det har hela tiden varit målet att få fram en klimatsmart befolkning!

   Svara
   • Senior

     /  08/04/2019

    Det är alltså därför vår godmodiga regering tagit hit alla dessa människor, tex. de 9000 ”gymnasieafghanerna”. -Det är inte för att de skall lära sig av oss, det är vi som skall lära oss av dem! De är informella lärare på dessa gymnasier där de lär oss hur de agerar klimatsmart.

    Det är inte rån de begår när de rånar oss tar våra begagnade ägodelar, det är återvinning! De stackarna är bara lite otåliga bara i sin miljöiver att återvinna våra prylar, att de inte låter dem hinna bli gamla innan de tar dem.

    Svara
 33. MiT

   /  08/04/2019

  Svara
 34. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 35. MiT

   /  08/04/2019

  Svara
  • Weasel

    /  08/04/2019

   En professor i välfärdsrätt borde faktiskt begripa att fri invandring är omöjligt att kombinera med välfärd. 🙄

   Svara
 36. x

   /  08/04/2019

  Svara
 37. x

   /  08/04/2019

  Svara
 38. Q-Ken

   /  08/04/2019

  Löfven om barbariska våldsdåd i USA: Vedervärdiga attacker.

  Löfven om barbariska våldsdåd i Sverige: –

  Svara
 39. weasel

   /  08/04/2019

  Herregud…nog för att man är van vid att SVT sysslar med propaganda och fake news, men ibland överträffar dom faktiskt sig själva…
  Jag såg nyss Rapport och där berättade dom att kriget i Syrien berodde på…klimatförändringarna.
  I inslaget passade dom även på att berätta att Boko Haram var en konsekvens av klimatförändringarna.

  Tydligen är det så, enligt SVT , att både kriget i Syrien och Boko Harams halshuggningar beror på ”vattenbrist” – och denna vattenbrist beror i sin tur på ”klimatförändringar”.

  Bra. Då vet vi att olja, Assad och islam inte har någonting med saken att göra och att Boko Haram kidnappar skolflickor och säljer dom som slavar eftersom det …råder vattenbrist.
  Boko Haram är helt enkelt bara törstiga.

  Och hade Breivik bara haft tillgång till kallt källvatten hade han ju aldrig gjort som han gjorde.

  Svara
 1. Rättegången mot ASAP Rocky över, alla åker hem – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: