Impotenshen

Såg Rapport häromdagen och ett inslag som handlade om ”porrimpotens”, dvs impotens pga av för mycket prrtittande. Det var en kille där, Harry Skärlund som påstod att han drabbats av det.

Han berättade om hur det var första gången han skulle ha sex. Det mest troliga om man har svårt då är väl nervositet vilket han även säger i slutet. Men ändå så är det porrens fel enligt Harry.

Man frågar en överläkare på Karolinska sjukhuset om det är möjligt med sk ”porrimpotens”. Nej är det korta svaret enligt överläkaren.

Och där borde tramset tagit slut. Men så lätt släpper inte SVT en aktivistvinkel man bestämt sig för att köra i kaklet så man har ett längre inslag i Aktuellt där man nästan försöker få överläkaren, som då är i studion, att ändå hålla med om att man kan visst drabbas av ”porrimpotens” trots att han flera gånger säger nej. Däremot säger han att de som har problem med detta och söker hjälp för det har andra underliggande problem som ligger bakom. Tänk, det tror jag med…

Så vem ska man tro på, Harry som säger att man visst kan drabbas av porrimpotens och backar upp det med sina studier i kultur- och samhällsanalys eller en överläkare inom andrologi och chef för sexualmedicin på Karolinska? Svårt val…

Nå, så fort jag såg honom i Rapport så tänkte jag direkt ”Extremist en bra bit ut på vänsterkanten” och googlade. Och mycket riktigt

Föreläser om machokultur, håller till hos den vansinnigt extremistiska organisationen MÄN, fd Män för jämställdhet, och ungefär lika extremistiska Make equal, en stiftelse som är till för att mjölka skatte- och arvspengar genom bidrag.

Och se där, någon sorts rådgivare i Porrfri barndom. Kanske t o m rådgivare om vilken porr man ska titta på…? Och så ledamot i FATTA givetvis, ungefär lika extrema som MÄN. Inte så konstigt kanske eftersom FATTA startades av Make equal. Där Maria Arnholm, partisekreterare i Liberalerna, är med i styrelsen. Om man undrar varför bidragsmiljonerna så lätt trillar in…

Harry är en fullblodsaktivist långt ut på vänsterkanten alltså. Precis som man direkt fattade när man såg inslaget. Men inte ett ord om det nämndes i Rapport.

I alla fall jag undrar hur det kommer sig att SVT överhuvudtaget tyckte det här var en bra idé på inslag? Vem kom med idén? Kanske det var så att det var aktivisten som tog kontakt och kom med förslaget? Varför blev det ens ett inslag efter att överläkaren sagt ”Nej.”? När han sagt ”Nej” så finns ju liksom inget att prata om längre…? Varför körde man på med detta aktivisttrams i ÄNNU en sändning och dubblade dessutom tiden? När man får idén och säger ”Fan, vi måste ju kolla med någon som faktiskt kan det här på riktigt också” och den personen säger ”Nej”, borde man inte bara lagt ner det då?

Man har bl a annat kunna se Harry på UR Samtiden, ni vet det där haveriet från UR som sänds varje dag på SVT 2 på dagarna. På UR Samtiden är det ALLTID vänsteraktivistvinkel på allt som går att ha det på som gäller. För det mesta är det ren propaganda och plakatpolitik. Eller det gäller nog nästan allt från UR.

Inget signalerar manlighet så mycket som bruna och dassgröna koftor! Speciellt när man levererar trams samtidigt!

Man undrar ju också lite hur man får ihop det med logiken hos dessa organisationer, de säger att porrtittande ökar antalet sexualbrott och våldtäkter samtidigt som de säger att porrtittande orsakar impotens? Någonstans hänger inte kedjan ihop riktigt…

Men impotenshen fick ett ansikte i alla fall.

Var försiktig när ni campar så ni inte kliver in i fel tält!

Såg den här apropå Gilette som efter att de körde en anti män-kampanj tappade några miljarder. Gissar att det ser ut ungefär sådär på varenda svensk tidning och redaktion.

Apropå Gardet som förra inlägget handlade om, på Flashback så spekulerade man i varför Wallins alla projekt med sina vänner verkar leva i tre månader och sen dö efter käbbel och konflikter

så är nog den där det mest elaka jag sett tror jag…

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

209 kommentarer

 1. hllviken

   /  08/11/2019

  Mitt estetiska sinne stör sig på Harry Skärlunds smak.

  Det fulaste från 1970-talet: frisyren, kläderna, kuddarna och gardinerna.

  Svara
  • Bayreuth

    /  08/11/2019

   Socialism är en fulhetsdyrkande ideologi; förutom koftorna har vi t ex all offentlig miljö i gamla DDR, menskonst i tunnelbanan, betongbrutalismen i svensk arkitektur. Och förstås också alla feministers ansikten och frisyrer.

   Svara
   • Jans

     /  08/11/2019

    Inte för jag är kommunist men har du varit i f.d. Östberlin? Allt är inte fint men jäklar en del byggnader alltså… Jag tycker det är as-snyggt!

    Men så gillar jag ju bruna tröjor också.

    Svara
 2. info

   /  08/11/2019

  SVT-journalisten Önnevalls insmugglade syrier ”Abed” dömd för knivbrott
  https://samnytt.se/svt-journalisten-onnevalls-insmugglade-syrier-abed-domd-for-knivbrott/

  Svara
  • weasel

    /  08/11/2019

   Rättelse ;
   ”SVT-aktivisten Önnevall” , ska det nog vara.

   Värt att notera är även att flyktingen Abed från…eehh…Grekland….hade tolk på rättegången, trots att han, enligt Expressen, redan för 2 år sedan talade flytande svenska.
   Så,
   antingen är det så att folk som talar flytande svenska ändå får tolkhjälp eller också är det så att Expressen är en fake news-tidning som ljuger folk rakt upp i ansiktet. Några andra alternativ finns inte.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/11/2019

    Visar med all önskvärd tydlighet hur mycket det ljugs om nyimmigrerades framgångar och anpassning i Sverige. Precis vad man alltid misstänker.

    Svara
  • G

    /  08/12/2019

   facebook.com/photo.php?fbid=10153170338267689&set=a.10151688950212689&type=3

   Svara
 3. info

   /  08/11/2019

  Bahnhof-reklam fälldes för objektifiering av kvinna – frias vid omvända könsroller
  https://samnytt.se/bahnhof-reklam-falldes-for-objektifiering-av-kvinna-frias-vid-omvanda-konsroller/

  Svara
 4. Skeptisk

   /  08/11/2019

  Dessa män som står i en ful kofta och pratar om machokultur och aggressivitet är helt enkelt väldigt osäkra på sin manlighet och väldigt dåliga på att vara män.

  Att vara macho på riktigt handlar inte om att vara överspänd och gå runt och vara hotfull. Men det är det de tror eftersom de inte kan vara manliga på riktigt. De som verkligen går runt överspända och aggressiva är lika osäkra, men överkompenserar där dessa mesar underpresterar. Riktiga män kan visst prata känslor, men man gör det inte offentligt, utan över en öl i bastun med några man känner. Manlighet handlar om att ha en självklarhet i sitt agerande, ha en autonomi och en gå på-anda. Göra jobbet när jobbet ska göras utan att gnälla om det. Till det en självdistans och ett så manligt överskott att man kan skoja om sig själv och sin manlighet. Ja, det ska finnas ett visst mått av aggressivitet, men den ska vara tyglad och endast komma fram när den behövs. I t ex sport eller när någon är hotad. Det är vår roll att skydda de som har svårare att skydda sig själv. Men man går inte runt aggressiv och provocerande, utan det är en attityd av självklar agens och säkerhet som visar att den där är det nog inte lönt att bråka med. Mesar och aggro-killar kommer aldrig förstå det. I det läget är det bättre med mesar eftersom aggro-killar inte kan läsa av detta och ofta lyckas hoppa på fel kille. Då åker de på stryk. Vilket vi såg i den berömda rättegången nyligen.

  Och innan någon feminist får spader, manlighet och kvinnlighet behöver inte ha alla egenskaper tvärt om. Bara för att en egenskap räknas som manlig, betyder det inte att kvinnlighet är tvärt om eller att kvinnor som har egenskapen blir okvinnliga. Allt handlar inte om er som jämförelsepunkt. Vi pratar om manlighet som ett självständigt begrepp.

  Svara
  • Kretin

    /  08/11/2019

   @Skeptisk:

   Du beskriver något som verkar vara i utdöende i de flesta stora befolkningscentra (de områden som förr benämndes städer, nu kommuner ),vissa icke nämnda förstäder undantaget .

   Det Sverige behöver är en längre period utav dåliga tider, det som en av världens främsta trendforecasters säger att vi redan ser inledningen utav, dvs Den Största Depressionen, 1929 var bara den stora depressionen. Detta om något skulle lära de överlevande bland dessa Goda Människor ett och annat viktigt (samt nyttigt) om mänskligheten samt manlighet.

   Svara
   • Skeptisk

     /  08/11/2019

    Ett samhälle kan bli fredsskadat. Man kan ha det så bra under lång tid att man glömmer bort att onda tider kan komma och vad man gör då. Vi har helt klart en stor del av befolkningen som inte skulle klara en kris. En kris kommer att komma. Därför kan det vara en bra idé att besöka de lägre stegen på behovstrappan ibland. Att leva lite primitivt med få resurser och kraven att anpassa sig, gilla läget och hitta en lösning.

    Ett annat tecken är att vissa tror allt bara blir bättre. Att de framgångar vi gjort om sekularisering, individers självständighet från kollektivet, jämställdhet, barnfostran, hbt-frågor inte kan försvinna. Får man en tillräckligt stor del av befolkningen med helt andra värderingar, kan ett öppet samhälle förvandlas till en teokrati förrän man anar. Vi måste värna vårt sätt att leva och vår välfärd genom att tala om för nytillkomna hur vi jobbar här. Alla som kommer hit vill inte leva med våra värderingar och sätt att vara. Då kan man gott fråga vad de gör här.

    Svara
    • ”Ett annat tecken är att vissa tror allt bara blir bättre.”

     Det är dessutom whighistoria att tro att allt har blivit bättre bara för att det har blivit som dagens elit vill ha det.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Whig_history

     1900-talet var en katastrof, om man bortser från teknologiska framsteg. Varje ”framsteg” kan ha negativa aspekter. Ingenting är gratis.

     Svara
  • Senior

    /  08/11/2019

   Vad dessa feminister inte verkar inse är att manlighet och kvinnlighet kompletterar varann med samarbete, samförstånd och förståelse för de olika egenskaperna.

   Dagens feministiska ideologi går istället ut på att manlighet och kvinnlighet är motpoler som konkurrerar mot varann.

   I sann kommunistanda skall nu alla socialiseras till en kvinnlig mönstermedborgare, precis som alla andra socialiststater försökt med varierande metoder men alltid med samma katastrofala resultat.

   Svara
   • Kretin

     /  08/11/2019

    Homo Sovieticus benämdes visst dessa missfoster en gång i tiden …

    Svara
    • Senior

      /  08/11/2019

     Vi har fått homo feministus i Sverige, vilket vederbörande är exempel på: pojkar som inte törs ta för sig i rädsla av att begå en ”våldtäkt”, att sex i porrfilmer skulle vara någon form av styggelse, och att missionären är det enda rätta. Han tror han är något översexuellt monster som vill prova något annat.

     En osäkerhet och nervositet som ger denna impotens, ”blir jag anmäld för våldtäkt om jag gör si eller så utan att fråga först?” (Det tar ju död på vilket sexliv som helst.)

     Samtidigt ligger tjejen och undrar vad som är fel på henne eftersom han verkar helt ointresserad, hon tror hon själv är så avtändande att han inte ens får upp den….

     Utöver det ligger hon med dissonans och tror att hon själv är någon j*vla nymfoman eftersom hon är itutad att tjejer inte har någon sexualitet att tala om, att de normalt bara ligger passivt som döda fiskar, att det bara är pojkarna som vill ha lite mer ”action” i sexlivet, vilket även hindrar henne att ta för sig…

     Jag kommer aldrig att förlåta dessa feminister för den skadliga propaganda de utsätter våra ungdomar för som får dem att må dåligt, som får dem att knapra psykofarmaka när de istället borde njuta av livet och uppskatta sina kompletterande olikheter, aldrig!

     Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  08/11/2019

   Tack för den absolut klockrena beskrivning !! Tio av tio !

   Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  08/11/2019

    PS min ovanstående kommentar var svar till ”skeptisk” men efter att ha läst längre ned i kommentarsfältet utsträcker jag den även till ”senior” DS

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/12/2019

   Jag tror man ska akta sig noga för att utmåla sådana som Harry som sköra offer, trots att han nu inget annat vill. Jag tror helt enkelt att han i grunden är en väldigt självupptagen person, som i brist på uppskattning, eftersom han är för lat och bekväm, aldrig gjort sig duktig på fotboll eller något som har med intellektet att göra, han har valt den enkla vägen.

   Radikalfeminismen erbjuder ju all den uppmärksamhet som han suktar efter, och han skiter, på grund av sin gränslösa kärlek till sig själv så klart i att den får honom att framstå som en pappskalle.

   Svara
 5. Apropå den där vindkraften som skall ersätta allt fossilt:
  ”Kapitalförstörande Vindkraft!”
  https://fridebatt.se/kapitalforstorande-vindkraft/
  ”Riksdagen hade klart för sig att elen från vindkraftverk skulle bli alldeles för dyr och därmed inte kunna konkurrera med landets CO2-fria el från vatten- och kärnkraft på den fria elmarknaden. […] Eftersom elmarknaden skulle vara fri och därmed bara den billigaste elen kunna säljas, beslöt riksdagen att åter rucka på lagligheten, lag (2011:1200), och tvinga privata bolag som ville sälja el till medborgarna att först köpa 25% dyr vindel och först därefter den billiga elen.
  […]
  Avgiften tillfaller enskilda och bolag utanför skatteredovisningen vilket innebär att dess storlek är medvetet dold för allmänheten. […]
  Det är en aldrig tidigare genomförd förmögenhetsomflyttning från allmänheten till enskilda.”

  Svara
  • Senior

    /  08/11/2019

   Precis så.

   Du kan dessutom ”backtracka” hur mycket co2 som åtgår för att producera dessa snurror, och vilket utbyte man får i förhållande till insatsen.

   Lägg därtill underhållet för att de skall fortsätta snurra, speciellt om de står till havs.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/11/2019

   Jag har inget emot vindkraft men det är väl ett oomtvistat faktum att både vindkraft och solkraft behöver backas upp av ett kraftslag som kan kompensera för fel väder? Vattenkraften och eventuell smart batteriteknik räcker till viss del men därutöver krävs antagligen kärnkraft (eller fossilt).

   Svara
   • Senior

     /  08/12/2019

    Smart batteriteknik?

    Kom igen när den existerar, den finns inte, inte ens ”eventuellt”.
    -Inte på många många år.

    Kolla bara på en elbil, dels vilka mängder batterier som åtgår bara för att köra bilen en kort sträcka, batterierna behöver också laddas. Skall ett batteri innehålla 1kw måste det laddas med en 1kw när snurran snurrar, vilken samtidigt skall leverera 1 kw el till konsument, alltså måste snurran ha minst den dubbla kapaciteten för att både försörja med el och leverera el.
    -Förutsatt att stilleståndet är lika långt som den produktiva delen.

    Om stilleståndet varar en längre tid kommer även dessa batterier att bli urladdade i alla fall.

    De ”smarta” batterierna innehåller dessutom idag en massa jordartsmetaller vars utvinning är både dyr och koldioxidkrävande för att utvinna. (Och tillverka batterier av.)

    Alternativet är att använda vanligare och billigare ämnen, dock är möjligheten till att lagra de mängder energi i dessa batterier väldigt begränsad (jämför äldre mobilbatterier med nyare), vilket skulle medföra att batteribackupen skulle vara enormt stor, det skulle det gå åt t o n v i s med batterier för att kunna försörja med den energi som behövs bara för att ersätta en enda snurra vid stiltje. En liten detalj till, moderna högpresterande (mobil)batterier måste ha en temperatur på minst 5 plusgrader för att ta emot laddning, hur många kw skulle det gå åt bara för att temperera dessa enorma batteribackuper till snurrorna?

    Ta en helt vanlig eltruck med blybatterier, när den stora batteripacken är slut blir det billigare att köpa en helt ny truck än att köpa nya batterier. -Då slipper man dessutom byta slitdelar på trucken, typ kedjor, hjul, gafflar. -Personligen skulle jag aldrig köpa en begagnad Tesla när livslängden på batterierna börjar ta slut och det är dags att byta….

    Hur mycket skulle det kosta, både i pengar och utsläpp att underhålla och byta backupbatterierna till ett vindkraftverk?

    Det är energiinnehållet som gör petroleumbaserade drivmedel samt Uran till de i särklass bästa alternativen ur energisynpunkt, det har en enorm energi lagrad i en liten volym, tänk att en halv liter diesel kan förflytta en småbil med last, ca ett ton, en mil. Detta trots den låga verkningsgraden av en ottomotor. -Det skall till något in i hästväg till batteri för att kunna ersätta det. Bara massan av batterierna gör ju att du måste förbruka en massa extra energi bara för att förflytta batteriet tillsammans med nyttolasten i bilen.

    -Skall folk dessutom ladda sina elbilar kommer dagens elproduktion inte att räcka långt, framförallt inte om kärnkraften skall läggas ned. -Då får du mångdubbla snurrorna och dess batteribackuper.

    Infrastrukturen för el behöver också uppgraderas för att kunna leverera el om alla skulle ha en egen laddstolpe på garageuppfarten, och de flesta skulle behöva utöka sin huvudsäkring i huset.

    Dessutom är en vindsnurra idag och på sikt en förlustaffär, enda anledningen till att de existerar idag i den omfattning som görs är att vindkraft är kraftigt subventionerat av oss skattebetalare.

    Svara
    • Ivar L

      /  08/12/2019

     Smart batteriteknik syftade på idén att använda bilar som står på laddning som buffert. De flesta bilar står på laddning mesta tiden så idén är god men det är definitivt inget som elsystemet är redo för på långa tider.

     Det kommer helt klart bli svårt med produktionen (särskilt miljövänlig) av vissa metaller om batteriutbyggnaden skall utökas i den omfattning som krävs.

     Svara
     • Senior

       /  08/13/2019

      Jättebra idé, verkligen.

      Kul att komma ut till sin förment laddade bil för att ta sig till jobbet på morgonen bara för att finna att den är tom på energi då den använts som buffert vid nattens strömavbrott……

     • Senior

       /  08/13/2019

      Fråga:
      Är tanken att min laddade bil, en laddning jag bekostat med egna medel, skall hjälpa till att försörja fler hushåll?

     • Ivar L

       /  08/13/2019

      Du får betalt för det du bidrar med om jag fattat systemet, högre pris vid hög belastning. Det är ju ingen idé att lägga ut texten här och jag förstår inte alla detaljer men det funkar inte som du tror och bygger på att många göra samma sak. Bara för att MP är idioter behöver ju inte alla idéer som handlar om alternativ energi vara dumma.

 6. hllviken

   /  08/11/2019

  (Vet ej från vilken skola denna bild är tagen)

  Skolbarn tvingas se på detta under lektionstid:

  Svara
 7. hllviken

   /  08/11/2019

  Svara
 8. MickeP

   /  08/11/2019

  Tittar in för att ge tips om ett nypublicerat klipp av Henrik Jönsson på Youtube.

  På 13 minuter gör han en i mitt tycke strålande sammanfattning av vad som gick fel i vårt kära fosterland. Sammanfattningen förklarar i stora drag, och på ett utomordentligt pedagogiskt vis, varför det idag finns bloggar att läsa som denna, som har fått namnet Toklandet.

  Mkt sevärt.

  MickeP

  Svara
 9. Kronblom

   /  08/11/2019

  Porrimpotens, är det samma som tennisarm?

  Svara
  • Du tänker på musarm.

   (Ber om ursäkt.)

   Svara
   • Kronblom

     /  08/12/2019

    Varför är trosorna förstärkta i grenen?
    Musen är en gnagare. 😛

    Svara
    • Rikard

      /  08/12/2019

     Hej.

     Så… strumpbyxor av bävernylon?

     -”Hade du sagt att du var oskuld hade jag tagit det långsammare” sa mannen.
     -”Hade jag vetat hur bråttom du hade, hade jag tagit av strumpbyxorna” sa kvinnan.

     Tack & God Natt!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 10. weasel

   /  08/11/2019

  På SVTs propagandaprogram Rapport sa Harry Skärlund någonting i stil med att han hade tittat på porr varje dag från 12- 18 års ålder.
  Visst,
  jag kan tänka mig att detta närmast maniska porrtittande ( vi talar alltså här om en person som tittar på porr varje dag i över 2000 dagar…) kan resultera i en viss ”avtrubbning” när det gäller sexualiteten.
  Kanske ( det vet jag inte, för jag har inte tittat på porr 2000 dagar på rad ) kan det även resultera i en viss oförmåga att uppskatta ”vanliga” tjejer istället för ”porrfilms-tjejer” .
  Jag menar, om det är så att Harry har sett 2000 filmer med pinnsmala silikonbrudar så kanske han får lite erektionsproblem när han ska göra sin sex-debut och det visar sig att ämnet för Harrys sexdebut inte har silikontuttar ?
  Detta är nog teoretiskt fullt möjligt.
  Men det har ju absolut ingenting med medicinsk impotens att göra , så varför SVT och Harry drar in det i diskussionen måste man nog vara vänsteraktivist för att förstå.

  Vidare så förstår jag inte riktigt vad Harry vill ?
  Om Harry nu tycker att det är ett problem att han blir ”impotent” av att titta på porr så är det väl bara för Harry att sluta titta på dom där ”kvinnofientliga sexistiska kvinnoförnedrande filmerna” ( som Harrys vänsterfeministiska vänner oftast brukar kalla dom ) ?
  Det är möjligt att det här är ett problem för Harry, men det är definitivt inget problem för 99,99 % av de andra porrtittarna .
  Folk som inte heter Harry Skärlund brukar nämligen drabbas av precis raka motsatsen till impotens när dom tittar på porr.

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/11/2019

   Det finns ju numera kategorier för en var smak och böjelser. Han kan säkert hitta något som kan vända tillbaka hans tankar från trådsmala plastmodeller. Han får gå i porrterapi med endast BBW amatörporr.

   Svara
   • Weasel

     /  08/11/2019

    Jo det finns ju en hel del kategorier nu för tiden.
    Men jag är faktiskt tveksam om det verkligen finns någon ”genuscertifierad , könsneutral , jämställd icke-objektifierande porr med icke binära hbtq-hen ”
    Jag får i alla fall inga träffar på pornhub.. 🙂

    Svara
    • Jans

      /  08/11/2019

     För liten marknad?
     De får fixa sin egen porr kanske?

     Svara
    • Rikard

      /  08/11/2019

     Hej.

     Lyssnar av djungeltrumman:

     AORTA Films (de har FB-sida); neoavantgarde-experimentellt-inkluderande-queer-gender fluid-HBTQ+ wah wah wah, komplett med annons för någons sorts annons för en hacker, porr och feminist/massinvandrings-festival. ”No Genders No Borders”.

     Eller gå på museum. Mängder med nakna damer och herrar i olja…

     Inte är de silikonsybariter, gymgolems eller hormonhetärer heller, utan ser rätt normala ut på tavlorna.

     Det var ju inte förrän avbildningar av könsumgänge blev allmängods som det blev farligt. Själv anser jag det vara som att läsa kokboken för att bli mätt, men en var blir salig på sin fason.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • The Perfect Man

      /  08/12/2019

     ”Hairy body positive trans women” borde funka att söka på…

     Svara
  • Sune

    /  08/11/2019

   Är väl precis som med allt annat för en sann vänsteraktivist; Om inte hen själv klarar av att hantera något så måste det förbjudas för alla andra också!

   Svara
   • Senior

     /  08/11/2019

    Precis så.

    Exemplen är otaliga.

    Så som skribenten i Aftonslaskan som ville bli tvångsförflyttad till ett ”utanförskapsområde” enär hon aldrig frivilligt skulle flytta dit och inkludera sig de som bor där….

    Svara
   • sanningen

     /  08/11/2019

    ”Är väl precis som med allt annat för en sann vänsteraktivist; Om inte hen själv klarar av att hantera något så måste det förbjudas för alla andra också!”

    Detta svar borde ramas in och sättas upp överallt som en påminnelse.

    Svara
  • hehe

    /  08/11/2019

   @weasel
   Hehe, menar du på fullt allvar att de feminister Harry får till det med, de med rosa hår, ring i näsan och piercad clitoris skiljer sig från tjejerna i filmerna?
   Om det är så, så kan man ju förstå att Harrys Willy blir lite vilsen.

   Min lösning på problemet är att han ska titta på MER porr och framför allt under tiden han är med dessa feminister.

   Svara
   • weasel

     /  08/11/2019

    Jag blir impotent om du postar såna där bilder…. 😦

    Svara
   • Ivar L

     /  08/11/2019

    Haha… just det!
    Jag har inte ens tänkt på att det faktiskt kanske delvis handlar om tjejerna i det här fallet och inte då deras kroppar utan att en del har en attityd som helt enkelt inte skapar tillräcklig sexlust. Dessutom, henkillar som hänger med feministtjejer måste ju leva under ett kontinuerligt hot om våldtäktsanmälan. Det lär ju inte öka sexlusten att veta att minsta lilla vink som misstolkas kan sluta vid skranket.

    Svara
    • Olof

      /  08/12/2019

     Vad menar du, är bortskämda gnälliga barnrumpor som vräker ur sig galla om ditt kön och hotar med statligt deltagande i er relation inte sexuellt upphetsande?

     Det låter som han borde satsa mer på cuckolding genren, den skulle kunna passa honom…

     Svara
 11. MiT

   /  08/11/2019

  Svara
  • Senior

    /  08/11/2019

   F*n vad jag gillar hans vassa sätt att ge svar på tal med deras egna medel.

   Han låter dem minsann inte få något ”tolkningsföreträde” och gå i deras ledband som andra sillmjölkar.

   Svara
  • weasel

    /  08/11/2019

   Hmm…intressant att Strandhäll anser att riksdagsledamoter inte ska ägna sig åt påhopp på författare.
   Räknas Strandhälls chef ”statsministern” som en ”riksdagsledamot” eller är det ok när han gör påhopp på författaren Janouch…?

   Svara
  • Törnrosa

    /  08/11/2019

   Strandhäll (damen med ögonen på skaft borde kunna skåda sanningen). I stället är hon en skam som ingår i den feministiska sammansvärjningen mot annie lööfs gruppvåldtäktsoffer.

   Jag beundrar Hanif Bali som står upp för de minderåriga och vuxna kvinnor som medvetet offras av såväl politiker som s k journalister.

   Undrar fortfarande när Annie Lööf ska fatta vad hon har åsamkat svenska kvinnor med sin afghanimport av män som inte har flyktingstatus? mvh

   Svara
   • real

     /  08/11/2019

    Trodde Annie Lööf var en robot.

    Byggd av bandspelare, kugghjul och en stålvajer som drar upp smilbanden med jämna mellanrum.

    Kan ha fel.

    Svara
 12. MiT

   /  08/11/2019

  Svara
  • Senior

    /  08/11/2019

   De kommer att sluta garva när bensinnotan kommer…..

   Svara
 13. Gigas

   /  08/11/2019

  Synd att de inte passade på i Akuellt och ställa någon annan fråga till överläkaren när han ändå var där, typ om det är sant att man får håriga handflator av att onanera mycket.

  Jag var på föreläsning i våras och de pratade också om porrimpotens. Undrar hur många förläsare det är som åker runt och sprider sådana här felaktigheter.

  Svara
 14. Senior

   /  08/11/2019

  [https://kkrva.se/varfor-svenska-media-borde-vara-intresserade-av-begreppet-reflexiv-kontroll/]

  Problemet är att hela UD samt media är nedlusade med ”ryssvänliga” kommunist-as, påverkansagenter vänsterorienrerade som snarare ägnar sig åt detta än att motverka det….

  Svara
  • Senior

    /  08/12/2019

   Ett dagsfärskt exempel på Ryssvänner:

   [https://www.expressen.se/nyheter/teorin-om-explosionen-putins-hemliga-supervapen/]

   1. Varför skriver de inte att avtalet går ut och att bägge länderna i och med detta ”lämnar avtalet” -Nu hängs USA ut som

   2. Att ryssarna har utvecklat en atomdriven robot under tiden detta avtal gäller ursäktas med att det ”inte gäller denna typ av robot” eftersom det inte är en medeldistansrobot, utan med global räckvidd, än värre. -Inte ett kritiskt ord om denna Ryska utveckling av kärnvapen.

   3. Var är kritiken mot Putin gällande ”östersjöområdet/Europa – en kärnvapenfri zon?”
   -Man kan ju med fog misstänka att detta snack om ”kärnvapenfri zon” endast är ett sätt att utesluta NATO från denna zon…

   Svara
 15. Ivar L

   /  08/11/2019

  Om jag får komma med en liten teori om porrimpotens så tror jag att det i en del fall snarare handlar om ”onaniimpotens”. Jag har själv gjort misstaget att ägna mig åt lite för intensiv tillfredsställelse alltför nära ett mer ”levande” möte och då har det blivit avsevärt längre startsträcka och jag har i tysthet klandrat min klantighet.

  Ibland är det ju faktiskt värt att lägga lite band på sig själv. Desserten är inte lika god om man redan ätit tårta.

  ;-D

  Svara
  • Olof

    /  08/12/2019

   Ja, det var det första som slog mig med. Det är klart att man kan få ‘porrimpotens’ om man onanerar tre gånger om dagen, men då är det ju knappast själva porren som är orsaken. Testa att skippa några dagar innan prestationen är aktuell…

   Eller gå till en läkare och fixa kemisk hjälp. Det är inget konstigt att få problem med potensen av alla möjliga skäl, stress, nervositet, depressioner, ångest, genetik, soja, feminism, etc etc. Men det är faktiskt inte så svårt att fixa numera. Så gör det om det är jobbigt.

   Svara
 16. Dirty Harry

   /  08/11/2019

  Vänta. Finns det inget piller Skär-¦-Harry kan knapra som löser hens problem.

  Jag får massor av mail om såna piller. Jag klickar aldrig på dem. Men det borde vara en medicinsk non issue att hitta om hen använder mail.

  Harry kanske spelar på andra planhalvan.

  En annan lösning kan vara att, om Harry är kvinnan i förhållandet, att mannen i sällskapet, alltså kvinnan i det här fallet, stimulerar Harrys prostata med valfritt spetsigt föremål. Det är kanske det Harry egentligen vill.

  Harry slipper både använda moderniteter som mail och medicinska biverkningar.

  Svara
 17. Johannes

   /  08/11/2019

  Jag hade för mig att porrimpotens drabbar killar som inte får nån annan sexuell stimuli än visuell. Då blir det säkert skrämmande om de plötsligt är i en situation där nån annan tar på dem och det blir kroppskontakt, det blir ovant helt enkelt om sex är nåt man mest har själv. Kan tänka mig att det lätt blir så helt naturligt om man är en snubbe som ofta skyller ifrån sig och gnäller mycket.

  Jag har svårt att ta till mig hur manlighet skulle vara skadligt av nån som uppenbarligen aldrig varit ens lite manlig själv och dessutom helt har missförstått vad det innebär.

  Svara
 18. info

   /  08/12/2019

  Svara
  • Törnrosa

    /  08/12/2019

   Tänk att ha en regeringschef som struntar i sitt eget folk och skämmer ut sig på ovan nämnda sätt. Vad är det egentligen för Sverigebild han vill visa upp?

   Jag tror att Jämtin glömde att tala om för honom vad det innebär att vara regeringschef för ETT helt folk och därmed visa respekt och förståelse för människorna som fortfarande ser till att det dras in pengar till bl a hans överlön. mvh

   Svara
  • Weasel

    /  08/12/2019

   Varför erbjöd inte Löfven krisstöd åt Tyskland när en 8 åring knuffades ner på tågspåret förra veckan ?
   För att 8 åringen inte tillhörde någon ”utsatt grupp”.

   Och det är den bittra sanningen.

   Svara
   • hllviken

     /  08/12/2019

    Pojken som mördades av en afrikan som fått enormt mycket hjälp i Schweiz:

    Svara
  • x

    /  08/12/2019

   Löfven är ett hot mot Sveriges säkerhet, genom sitt agerande splittrar hen befolkningen i två, ungefär lika stora delar vilket inte är bra då vi i ett kris-/krigsläge behöver stå enade bakom våra ledare.
   Så agerar inte en statsminister som bryr sig om landet och ska representera hela folket.
   Mitt förtroende för Löfven sjunker för varje ny populistisk röstfiske.

   Svara
 19. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 20. MiT

   /  08/12/2019

  Vet inte om det är nån ”must read”, tycker nog det mest är samma gamla trötta som man ser 13 per dussin av här också. Men nåt jag stör mig på är att de refererar till den där tankesmedjan i England som MSB beställde rapport av, den som frontade den med massa underliga förslag om att spionera på svenskar utomlands osv, Chloe Coliver, framställs som någon sort enormt erfaren superexpert på hur länder fungerar osv. I alla fall jag tycker att ska man lägga sig i hur andra länder sköts, vad man kan kalla olika media, politiker osv så krävs det inte bara akademisk kunskap utan också en enorm livserfarenhet. Coliver är en snärta på ca 30 år som aldrig ens satt sin fot i Sverige. Men hon vet minsann exakt hur det är här. Sånt stör jag mig på…

  Svara
  • Rikard

    /  08/12/2019

   Hej.

   Tja, en och annan här har ju påpekat en del självklarheter om påverkansoperationer, hur ryskt tänkande kring dessa ser ut, med mera, så detta borde varken vara överraskande eller kontroversiellt.

   Men att förlöjliga just rysk spaning, påverkan, och hur långsiktig man faktisk är från rysk horisont, samt hur självklart det vi nedlåtande kallar dubbeltänk är för just ryssar inom underrättelseverksamhet (vilket påverkansoperationer är) är en god konsekvens, liksom att skrika ”Vargen kommer!” är det: den kloke använder sig av motståndarens kraft mot honom, och en viss KGB-överste med specialistkunskaper och erfarenhet inom kommunikation och språk är både rysk diktator och judokunnig – och judons principer funkar utmärkt inom politik.

   Om svenska politiker använder rapporter som den här för att stödja en viss lagstiftning, mer repressiv, är det ett medel för att här, på hemmaplan och internationellt visa att ”Titta! De säger en sak om oss och till oss, men vad gör de själva så fort de ifrågasätts?!”; om svenska politiker istället intar en friare attityd är det mer fritt fram att angripa och utnyttja sagda frihet för kritik, och då särskilt sådan som syftar till att stärka lojaliteten mot anti-patriotiska värderingar.

   Nationalism splittrar EU. Det splittrar även provinserna i EU. Internationalism och mångkultur splittrar också, på ett annat sätt. Oavsett vilken som vinner (i politisk och demografisk) mening är det bra för Ryssland, då man från rysk sida kommer att ha identifierat hur man kan använda respektive läge i eget syfte.

   Ranstorp är inget pullhuvud; han kan sådant här, och det kan folket på KKRVA och relaterade ställen också – det är inga nyheter för dem. Däremot måste de arbeta via svenska media, (S)ÄPO, och riksdagspartierna och dessas kompetens.

   Och reaktionen från regeringen är hittills panik inför den ryska björnen, samt det som alltid sker när okunniga får panik: de försöker ta rodret ifrån den som vet vad den sysslar med. Vi kan från Löfven et al vänta oss hårdare ord och krav på enighet, tystande av kritik, och krav på visad tro på Sverige – mer fantasi och insikt än så i problemet har man inte.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jans

     /  08/12/2019

    Problemet är att även Ukraina nämns och påstås vara del av samma näringskedja och de samarbetar knappast med Putins Ryssland. Det spelar ingen roll att man beskriver Ranstorp som auktoritet när denna ologiska pusselbit hackar mellan kugghjulen.

    Detta är helt enkelt fullständigt otillräckligt som bevis på specifikt rysk påverkan.

    Svara
    • Rikard

      /  08/12/2019

     Hej.

     För att förtydliga: ryssarna behöver varken ljuga eller skapa information. De behöver ett fåtal personer som kan nå ut i olika media med existerande information.

     Jämför med terrängen du har tillgänglig för öppen konflikt: du kan inte förändra den. Däremot kan du välja hur du använder den. Ryssarna tillämpar samma princip om information.

     Så om någon källa i Ukraina impliceras på ett eller annat sätt påverkar inget: den existerande och tillgängliga informationen kommer av de som är till den ryska diktaturen vänligt stämda (oavsett om de är agenter på samma sätt Guillou var det åt KGB, eller rena spioner, eller bara på ”Putilovs” nivå, eller som Greider som gör sig till nyttig idiot åt Ryssland tack vare sina gamla antiamerikanska kommunistreflexer) att användas på så vis att man hoppas det skall gynna det man uppfattar som uppdragsgivarens önskan och vilja.

     Om det sedan är i form av stöd till NBTQ+ grupper i Sverige, stöd i form av splittrande kritik mot svensk samhällsordning, eller stöd till militanta muslimska grupper i form av antirasism, eller stöd till hakkorsprydda milistrupper i Ukraina är helt irrelevant. Det som gynnar mina syften och mål är bra, och vad det är i sig självt är helt ointressant – så är det ryska sättet att tänka på underrättelsemanér beskaffat.

     Jag beskriver inte Ranstorp som auktoritet; han är det. Kolla hans meritlista om du vill. Han vet mycket väl att man ständigt eftersträvar att skapa ”klave jag vinner – krona du förlorar”-situationer, att man ständigt eftersträvar att få motståndare att bryta mot sina egna moraliska principer, och att man ständigt söker provocera motståndaren via myggsvärmsmetoden; en geting viftar du lätt bort, men tio mygg, eller hundra knott? Till slut åker DDT-sprejen fram och då har du ihjäl även alla de insekter du har glädje av – om liknelsen är begriplig?

     Förr var schack obligatoriskt för alla inom KGB; jag vet inte om det är det nu men troligen är det så. Det finns en vits med det – lär dig se din motståndares drag och pjäser som resurser istället som enbart hot. Tydligare än så kan jag inte beskriva den ryska mentaliteten kring detta.

     Prova att spela några dussin partier mot en människa med den inställningen. Schack borde vara skolämne; bättre det än allt värdegrundsfjoms.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Jans

       /  08/12/2019

      Lång räcka påståenden om vad du tror utan någon närmare precisering. Inte särskilt övertygande. Samma resonemang kan lika bra tillämpas omvänt om Ukraina i detta fallet eftersom hela resonemanget bygger på din beskrivning av en världsbild, inte på något substantiellt. Precis som DN jobbar i de här sammanhangen.

      Det går inte att säga att du har fel men det finns inget som bevisar att du har rätt heller. Min personliga bedömning är att rysshotet för närvarande, precis som miljöhotet, används för att plocka fokus från andra frågor och är grovt överdrivet. Talande för det hela är att det dök upp samtidigt som MSN förlorade tolkningsföreträdet i immigrationsdebatten.

      Dyker det upp reella och substantiella fakta i frågan kan jag ändra åsikt, din post saknar den verkshöjden. Det roliga är att du resonerar relativt nyktert i alla andra sammanhang. Alla har sin akilleshäl.

   • Senior

     /  08/12/2019

    Ja, och för de som vågar dra upp huvudet ur sanden så finns det hur mycket fakta som helst gällande olika turer kring detta. Britta Steneberg, Bo Theutenberg, etc.

    Svara
    • Jans

      /  08/12/2019

     Jo jag vet att några här är övertygade om Rysslands nära förestående erövringståg och Jan Guillous allvarliga hot mot nationen. Det är lite MÖP-varning på det hela.

     Svara
     • Senior

       /  08/12/2019

      Vad dillar du om?

      Kan han destabilisera landet är det oskadliggjort i hans ögon, då kommer det aldrig något erövringståg.

      -Som jag tidigare skrivit; det finns hur mycket fakta som helst, både från Svenskar, från de öppnade STASI, och Rosenholtzkartoteken, från KGB själva, etc. etc.

      Jag Guillou är konstaterat KGB-agent, och han har de facto avslöjat Svensk underrättelsetjänst, han har haft samarbete med kommunistgerilla i mellanöstern, betald och sponsrad av KGB, utbildad i Ryssland.
      Även om detta finns obestridlig fakta.

      Om man bara vågar, eller vill, dra upp huvudet ur sanden.

     • Jans

       /  08/12/2019

      Ja och kan Trump destabilsera landet (som en del andra yrar om) så kan han också ta det utan ett erövringståg. Det är ju rena fantasier alltihop. Ingenting är omöjligt men man kan ju inte sitta och oroa sig för allt man kan fantisera ihop när det uppenbart finns konkreta problem innanför gränserna som inte har ett dugg med Ryssland att göra och som är mycket mer akuta och påtagliga.

      Inte mig emot att utöka försvaret, Ryssland är vår närmsta militära supermakt så försvar behöver vi men vad vi inte behöver är folk som fokuserar på MSN-fabricerade hotbilder avsedda att flytta fokus från islamisering, dåligt polisväsende och tilltagande finansieringsproblem i kommunerna.

      Jan Guillou livade KGB-agent för över 40 år sedan. Hur man tycka det är viktigt 2019? Dessutom finns inte den kommuniststat han fick stånd av kvar ens en gång.

     • Senior

       /  08/12/2019

      Ja, även Trump, Obama, Clinton och Bush kan göra detsamma, och det gör de, fast mer öppet. -De intervenerar oftast militärt med mer eller mindre fabricerade casus belli, och avsätter styret. Korea, Vietnam, etc. Det finns många exempel på det också. Sedan kommer som ett brev på posten ett ”inbördes” proxykrig mellan öst och väst i landet gällande kampen om makten.

      Dessa proxykrig har pågått mer eller mindre löpande i mellanöstern åtminstone sedan 70-talet, dessa två motpoler försöker givetvis få dit sina nyckelspelare i ledningen av det destabiliserade landet med inbördeskrig, det lär väl inte vara någon hemlighet för någon. -Men nu var det inte Amerikansk taktik det gällde utan Ryssarnas.

      Just de inrikesproblemen du beskriver är en direkt följd av den långsiktiga destabilisering som pågått i Sverige och andra länder….. Hade du läst på om hur STASI arbetade och KGB fortfarande arbetar, nu under annat namn hade du inte kallat det fantasier, jag har gett dig mängder med förslag på faktaläsning om detta, men du väljer att stoppa huvudet i sanden och fortsätta strutsbeteenedet.

      Gällande Guillou, eller snarare Sovjet:
      Nej, den kommuniststat han fick stånd av finns inte kvar, men det gör den organisation han fick stånd av, den lever och frodas i all välmåga under annat namn idag, och dessutom var deras aktivitet högre än någonsin under och efter Sojvetunionens fall.

      Nu sitter en av denna organisation tillhörande toppskikt på presidentposten i det nya omdanade landet som uppstod när kommunismen föll. -Deras taktik och fortlevnad har inte förändrats bara för att det civila samhället runt dem krashade, tvärtom verksamheten skärptes ytterligare.

      Det finns ett uttryck; en gång KGB, alltid KGB, vilket några polloniumförgiftade avhoppare kan verifiera postumt.
      -Ännu fler med andra typer av gift.

      Tror du Guillou är av kroken?
      Han sitter nu som mer eller mindre officiell rysk påverkansagent och sprider sitt gift i Socialistiska Aftonbladet.

      -Vilket inte torde undgått någon som inte har huvudet uppkört i röven eller själv tillhör likasinnade.

     • Rikard

       /  08/13/2019

      Hej.

      Tror du missförstår mig, Jans.

      Jag ser ingenstans att jag uttalar mig om en nära förestående rysk invasion?

      Däremot resonerar jag utifrån vad som gängse metodik för påverkan; även Sverige har använt sig av sådan förr, via biståndsprojekt – syftet var inte bara u-hjälp, inrikes utrikespolitik eller välvilja utan också att köpa inflytande. Det är inte det minsta konstigt eller kontroversiellt, utan normalt förfarande. Sittande regim skall stämmas vänligt om det alls är möjligt och önskvärt. Kan man inte det struntar man i det hela eller så agerar man så att man stöttar utmanare. ANC och PLO t ex.

      Jag försöker, precis som tidigare, beskriva det tankesätt som ligger bakom dylika operationer, oavsett avsändare eller måltavla. Det är en metod, och som sådan värdeneutral; värderingar kommer i spel genom hur ”ond” eller ”god” vi själva uppfattar endera parten. Titta på hur man från svensk kulturvänster beskrev amerikanska underhållningsmedia långt in på åttiotalet – ”kulturimperialism” är bar en av termerna. Man anförde på allvar i dessa kretsar at filmer som ”Dirty Harry” var politisk propaganda i den amerikanska kapitalismens kamp mot de arbetande folken, och så vidare i samma spår.

      Det är helt egalt om vi talar om när ”Die Spinne” och andra gamla SS-män tränade araber i Egypten i gerillakrigföring och propagandavapnets natur, eller när tsarens hemliga polis blev Lenins hemliga polis, eller MUST och SÄPO, eller OSS och CIA – metoderna är inte avhängiga användarens moral, tro, hudfärg eller något annat – de är just bara metoder (och ens eget synsätt och hur man kontrollerar det medvetet är en del av metodiken; man måste förstå den andre så som den andre förstår sig själv).

      Vilken fråga är det du vill ha fakta i? Och vilka påståenden är det som är lösa? Specificera utgående från vad jag faktiskt skrivit, inte din känsla, om du vill att jag skall kunna bemöta något.

      En gång till: jag resonerar ovan om metoder och principer för informationskrigföring, inget annat. Jag står inte på någon annan sida än att försöka förklara utifrån vad jag vet om kommunikation, språk, utbildning, reklam och propaganda (vilka strikt talat är funktionellt identiska för vår hjärna; skillnaderna mellan de uppräknade orden är semantiska då vi tillskriver begreppen och dessas användning en triptyk av moral, avsikt och syfte).

      Till och med gamle Vasa behärskade detta, så gammalt är det. De brev han lät sprida under Dackeupproret försvagade upprorssidan avsevärt. Är det nog med fakta för att du skall gå med på att vad jag är ute efter att beskriva är just metoden?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jans

       /  08/13/2019

      @Senior: Återkom när vi har något som tillnärmelsevis liknar Vietnam tack. Dessutom säger du emot dig själv för USA-exmpelen handlade om invasioner vilket du menade inte behövdes. Nu pratar du plötsligt om fabricerade ursäkter att invadera. Sitter du verkligen och oroar dig för att något sådant är på gång från Rysk sida? Synd om dig i så fall. Konstigt också att du tillskriver Putin och hans föregångare ansvaret för den immigrationsrelaterade destabilisering som pågår i landet Sverige. Samma problem som Putin själv har med islamism i Ryssland. Om han vill invadera Sverige så vill han väl inte installera samma problem här i förväg? Totalt ologiskt resonemang.

     • Jans

       /  08/13/2019

      @Rickard: Ämnet var att NYT menar att Putin destabiliserar Sverige med Nyheter Idag, Samnytt, Fria Tider och Nya Tider som bulvaner. Narrativet känns igen från DN. Om du delar den uppfattningen så är det exempel på lite mer konkreta hotbilder jag efterfrågar. Annars vet jag inte riktigt vad du vill ha sagt i det aktuella ämnet. Jag har aldrig sagt att jag var intresserad av generella resonemang om informationskrigsföring om det inte konkret har relevans i frågan.

  • Olof

    /  08/12/2019

   Recept:
   Begränsa all kritik av narrativet inom msm.
   Vänta på att tomrummet i marknaden fylls.
   Kritisera de nya aktörerna.
   Angrip all msm annonsering som sker på de siter som fyllt tomrummet.
   Peka på att alla intresserade av tomrummet länkar till de nya aktörerna.
   Peka på att annonserna där är mindre nogräknade.

   Oj vad konstigt.

   Visst skrattar säkert ryssarna åt det, men ärligt talat så serverar man det på ett silverfat, och occams rakblad säger att det behövs inte ens någon konspiration med ryssar inblandade för att orsaka upplägget, det sker naturligt av marknadskrafterna här.

   Vill de slippa problemet föreslår jag att man uppmuntrar positiva artiklar om alt-media, annonsering på alt-media siter, och försöker täcka in alt-medias marknadsutrymme i msm.

   Frick har helt rätt. För det är inte alt-media som skapar den här splittringen, den är en helt naturlig konsekvens av åsiktkorridoren.

   Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Se tråd…

   Se tråd (och/eller läs hans superba blogginlägg ovan)…

   Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Svara
  • Ivar L

    /  08/12/2019

   Problemet i hela resonemanget är väl dessutom att alt/far-rightmedia även länkar till stora MSN-medier också. Så vad är skillnaden om en sajt länkar till Nyheter idag eller till DN? Om det ena bevisar en konspiration vad bevisar då det endra?

   Detta är enbart traditionell GBA och att Magnus Ranstorp högg på detta billiga trick sänkte honom rejält i mina ögon. Trist. SvD återgav NYT artikel och på samma sätt som de själva resonerar kan man därmed bygga upp en konspiratorisk världsbild kring MSN-media. Det blir som en skrattspegel.

   Svara
   • Noger

     /  08/12/2019

    Jag tycker det är dags att på allvar utmana det rådande ”våga vägra debatt” -idealet.

    Ex. Vem har en bättre grund för en balanserad omvärldsanalys:
    -En person som följer både traditionell- OCH alternativ media.
    eller,
    -En person som följer ENBART traditionell media?

    Svara
    • Olof

      /  08/12/2019

     … eller en person som enbart följer alternativmedia fast med olika bias?

     Själv har jag i princip lagt ner att överhuvudtaget läsa något i MSM eftersom det dels är så nerdummat att det är ointressant och det alltid slutar med att jag måste faktakolla skiten ändå. Har de kommentarsfält är det lite bättre, då kan ju åtminstone någon annan ha faktakollat så man slipper slösa tid på det.

     Men typexempel är ju just sånt här kring t.ex Fricks (totala avsaknad av) relation till RT. Det är gammal info som Frick förklarat på tillfredsställande sätt sedan länge, så varför skall jag ens ödsla tid på skit jag till och med själv vet är skit? När expressen säger att A$AP Rocky har en ‘fängelsedom för knarkhandel’ och en rad med våldsamma saker kring sig och en snabbkoll på wikipedia visar att det handlar om två veckor i finkan och en hög skithändelser som örfilar och möjliga småbråk av tveksam kaliber. När hela sveriges media säger att Löfven inte kan ingripa i rättsväsendet och lite kollande på twitter, wikipedia och lagboken visar att det visst var bullshit, enligt lagen kan regeringen när som helst ingripa till en misstänkts fördel och avbryta en rättsprocess (vilket ju hade varit lämpligt att kanske ta en debatt om att ändra i lagen i så fall). När aftonbladet rapporterar om Epstein och nämner Trump men inte Clinton som hade betydligt mer att göra med honom? När SVT säger att Trump fortfarande tar hundratals barn från sina föräldrar och googlar man på vad det handlar om så visar det sig att mycket tycks vara barn som misssköts eller där DNA inte matchar dem som föräldrar, etc. Vilket SVT inte nämner alls.

     Var man än skrapar på MSM idag poppar det fram en jävla clown och ropar april april. Jag vet inte om det alltid varit så här, men numera är nivån sån att jag nästan aldrig hittar artiklar utan antingen stenhårda vinklingar eller direkta sakfel. Och tydliga saker jag hittar på en snabb googling. Axplocket ovan var bara sånt jag kommer ihåg från de senaste veckorna.

     Så jag skippar för det mesta MSM numera. Speciellt svensk MSM som ändå mest verkar köra CNN eller NYT (a former newspaper ( https://www.youtube.com/watch?v=PrNDrntBZu8 )) genom google translate för att få sina nyheter och helt verkar missat att det var några år sedan dessa var något annat än åsiktsbloggar.

     De tillför helt enkelt inget. Man blir inte informerad av dem längre, man blir bara desinformerad. Då är tiden bättre spenderad med alt media eller några av det fåtal publikationer med lite högre kvalitet, och några sällsynta journalister med integritet som finns kvar.

     Svara
     • Sant.
      Samtidigt kan det vara bra att veta vad ”mannen på gatan” indoktrineras till just då.

     • Rikard

       /  08/12/2019

      Hej.

      ”Jag vet inte om det alltid varit så här…”

      Det har det.

      Internet har bara gjort det möjligt och lätt för dig att kontrollera och korskorrelera det du exponeras för.

      Tänk dig Stockholm 1985. Om du vill veta huruvida taxi kör i strid ström mellan suppleanthuset och Malmskillnadsgatan så måste antingen en journalist skapa data för detta; tidskrävande och dyrt, eller så måste du själv köra taxi, jobba som vakt eller polis (eller gatflicka) för att veta hur vanligt det var. Om du inte på något vis hade egen insyn i en rapporterad händelse var du helt utlämnad åt media. Tänk dig Palmemordet idag. Eller Anna Lindh. Eller härvan kring Doris Hopp. Eller Kejne. Eller silikosarna: vad visste man i Stockholm om farorna med gruvarbete om man inte hade släkt i berget, eller själv jobbade där?

      Om du 1985 ville ha fram handlingar, som en SOU, fick du vackert bege dig till riksdagen, eller sitta i telefon och beställa den, eller knata in på Statsvetenskapen på ett universitet och gräva i arkiven, eller snoka via ett bibliotek och mikrofiche. Tidskrävande, minst sagt, och även om journalister från allehanda små publikationer gjorde sådant – tja, PRESAM/PREDAB (Bonniers och socialdemokraterna m a o) styrde över distributionen. För låg förväntad försäljning enligt PRESAM/PREDAB? Då kunde din tidning kanske bara hittas i Stockholm, Göteborg och Malmö och då hos press-specialist. Och hur många gick till en sådan 1985 på väg från jobbet till affären och hemmet? De ‘närmats sörjande’ som man säger. Alternativ till den officiella linjen var inget gemene man exponerades för, och förläggare och så vidare kunde lätt och snabbt pekas ut som kufar eller knepiga särlingar – se på hur Horst Schröder jagades av regimtrogna media på den tiden. Hans ledarartiklar i hans olika tidningar var frän samhällskritik av bästa sort: nerifrån och upp, istället för parti/plånbokslojal.

      Gissa varför gammelmedia och dess hejdukar skiter knäck över internet, bloggar, och div. forum? Vill du veta hur det är att jobba på en mångkulturell skola kan du hitta en lärare som berättar. Vill du veta hur det är att vara åklagare likaså.

      1985 hade du endast kunnat få reda på det genom att vara en i samma krets. Samma Rotary- eller fackstyrelse. Samma jaktlag. Barsubba på nattöppet taxifik. Vakt/väktare på rätt plats. Eller som en annan när man nåt år senare kammade sig och skaffade ett kneg: städare. Tjänstefolk är ju bevars för korkade för att begripa vad herrskapet talar om över deras huvuden medan de tömmer papperskorgar och skurar golv. Den attityden var legio i samtliga dåtida partier, liksom attityden att politiker har en plikt, rätt och ett ansvar att se till att du nås av information som är lämplig för dig.

      Och om blodet inte isar sig av den sista meningen? Tja, då är man troligen troende i politikerpartiets värdegrundskyrka.

      För första gången sedan statskyrkans införande för ett halvt årtusende sedan är det folket självt som sprider information – högt som lågt, skvaller, kunskap, ja allt mellan himmel och jord. Det är ren poesi, skönhet och sång i denna glimt av tankens, andens och ordens frihet vi undfått.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Olof

       /  08/12/2019

      @Rickard Ja, jag har lutat åt den slutsatsen med. Tim Pool har ju tagit upp den där effekten när man läser artiklar i media inom ämnen man vet något om och konstaterar att det är bullshit men man sedan läser nästa artikel om ett område där man inte är insatt och då tror att det är bättre. Men inom områden där jag varit rätt insatt har det varit mer eller mindre bullshit så länge jag minns. Och det är nog bara att inse att resten nog varit det med.

      På något plan var det ändå mer förlåtligt förr. Som sagt, det var faktiskt rätt mycket jobb att kolla saker då, så att saker kunde slinka igenom på grund av tidsbrist eller helt enkelt dåligt jobb så fanns det ju ändå en rimlig om än inte speciellt imponerande (och inte så trovärdig) förklaring.

      Men idag… när tio minuters googlande gör det uppenbart att ”journalisten” antingen inte själv spenderat tio minuter googlande eller medvetet vinklar artikeln, så undrar man ju om det verkligen är så korkade eller arroganta att de inte förstår hur det påverkar deras eget existensberättigande i läsarnas ögon. Allt eftersom kommer det ju att leda till att de enda läsarna de kan behålla är de som inte klarar att själva söka information. Vilket förstås kan förklara varför artiklarna dessutom tycks fördummas…

      Det var länge sedan det där med Horst Schröder men jag kommer faktiskt ihåg en del av det. Lite kul att du nämner honom i just den här artikeln, tittade snabbt på wikipedia och kom ihåg det där med folkaktionen mot pornografi och dess anmälan av Pox. Helt plötsligt drar man sig till minnes att sexhatande puritanfeminister inte är något nytt i Sverige.

     • Senior

       /  08/12/2019

      ”Men inom områden där jag varit rätt insatt har det varit mer eller mindre bullshit så länge jag minns. Och det är nog bara att inse att resten nog varit det med.”

      Ja, det har det.
      Hade du känt någon insatt i de områden du själv inte varit insatt i hade du även därifrån fått veta att det var bullshit.

      Det verkar vara en mänsklig brist vi har;
      Trots att vi vet (via empiri) att media ljuger i de områden vi är insatta i köper vi för det mesta det som skrivs inom andra områden, trots att vi borde vara källkritiska även mot det med tanke på hur de skriver om det vi har kännedom om…..

      Enda trösten är att deras eget tjat om ”källkritik” hela tiden ploppar upp och biter de själva i svansen.

      Svensk media har liksom Pravda och Bagdad-Bob nu blivit avslöjade som de propagandaorgan de är.

      Wolodarski har ju till och med gått ut officiellt och tagit avstånd från opartisk rapportering till förmån för ”agendajournalistik”.

      -Sug på det ordet; agendajournalistik.

      Han vill alltså sätta en agenda för nyhetsrapportering och därmed styra nyhetsflödet och därmed opinionen istället för att opartiskt bara rapportera vad som händer.

     • För trettio år sedan var den produkt media sålde ”fakta” eller ”information”.
      Idag är det ”rätt åsikt om fakta.”

     • Senior

       /  08/12/2019

      Håller inte riktigt med dig Kristian.

      Idag, precis som förr undanhåller de helt fakta som talar emot deras narrativ.

      Om det inte var för att det skulle röja min identitet skulle du kunna få ett par exempel jag själv varit inblandad i, redan på åttiotalet.

      Det jag kan säga är precis som Rikard ovan, nu kan du själv dubbelkolla med alternativa medier, vilket avslöjar dem nu, till skillnad mot förr.

      Dessutom har även media drabbats av ”skolans fördummning” som Tanja Bergkvist kallar det; det är mer genomskinligt och klumpigt utfört nu, inte lika subtilt som tidigare. Vilket också underlättar avslöjandet.

      Tänkte avsluta med citatet från S kvinnoförbund gällande förbud mot alternativa medier satellitmottagning i början på 80-talet, men den visar sig inte när jag söker på duck-duck-go.

     • @Senior:
      ”Idag, precis som förr undanhåller de helt fakta som talar emot deras narrativ.”

      Jo, det är förstås sant. Se hur USAs liberala medier har ljugit om vad Trump sade om nazister och andra i Charlottesville.
      https://www.scottadamssays.com/2019/08/09/the-biden-campaign-admits-its-central-theme-is-a-lie/

      (Två års fängelse skulle det bli, tydligen, om Theorin fått som hon ville.
      http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?t=37301

      Det här var också kul för den som vill förlora tre minuter av sitt liv.
      ”Socialdemokrater försöker att släta över sin sekts försök att fängsla svenskar som köpte paraboler”
      *https://www.youtube.com/watch?v=iRq_XqfsRJo*)

    • Senior

      /  08/12/2019

     -Fel av mig, det var i slutet på 80-talet:

     ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”

     Maj Britt Theorin på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

     Svara
  • G

    /  08/12/2019

   ”Jo Becker inleder med att hävda att Donald Trump hade fel i sitt tal 2017 när han förfasade sig över situationen i Sverige. Becker bekräftar det genom att hänvisa till en boende i Rinkeby från Peru som säger att den stenkastning som utfördes mot polis i Rinkeby bara två dagar efter Trumps tal i själva verket hade berott på att ryska journalister mutat dem, för att vara stökiga så att det ryska teamet kunde bekräfta bilden av Sverige som ett land i förfall på grund av massinvandringen.”

   Svara
  • Jans

    /  08/12/2019

   ”financial backing through advertising revenue from a Russian- and Ukrainian-owned auto-parts business”

   Och MSN får inte ”financial backing” från annonsörer?
   Det kanske kan vara värt att minnas att etablissemanget på ett flertal sätt jagat bort annonsörer från sajterna i fråga genom public shaming med mera? Det kanske inte är en slump att annonsörerna delvis är ryska/ukrainska (observera att dessa två länder nästan är i krig mot varandra och därmed knappast del av samma konspiration) men det betyder inte per automatik att Putin betalat (särskilt inte de ukrainska) så här fattas grundläggande bevislänkar i kedjan.

   Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Vistårinteut:are vill #Städa….

   *Verkligheten orkar jag inte med.*

   Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Jaha, hon också…

   ”verkar för att negativt påverka bilden av Sverige” = Rädda Sverigebilden!!!

   Svara
   • Sverigebilden är alltid viktigare än Sverigeverkligheten.

    Svara
   • weasel

     /  08/12/2019

    Dumma, dumma Putin som gruppvåldtar kvinnor och bränner bilar och skjuter på avenyn och detonerar 100 bomber om året i Sverige.
    Nu har han även sett till så att 100 kommuner håller på att gå i konkurs också.
    Fortsätter han så här kommer han ju snart att få mig att bli negativt inställd till europas högsta invandring .
    Dumma Putin.

    MSM är verkligen sinnessjuka.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/14/2019

    Correction: Aug. 11, 2019
    An earlier version of this article included an inaccurate detail about the Sweden Democrats. The party has not hosted the American white nationalist Richard Spencer.

    Säkert det enda felet i artikeln.

    Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Svara
 21. G

   /  08/12/2019

  MIT postade tweeten under förra blogginlägget, det hänger även ihop med tråden längre upp med Pascan och Strandhäll. Men det hände lite i den andra tråden för Morgan dök upp och spelar? lite trög…..

  Svara
  • MiT

    /  08/12/2019

   Men herregud, spelar Morgan så där dum eller är det på riktigt? Trollar han på nåt konstigt sätt? För han måste väl ändå förstå…?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/12/2019

    Min bedömning av att ha läst twittrande från honom en tid är att han inte är den vassaste kniven i lådan, eller vintwittrar.

    Svara
   • Märkligt.
    Det känns mest som att det är viktigt att Morgan syns överallt.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/14/2019

     Precis.
     En regel som gäller i stort sätt alla som twittrar i eget namn och bjuder in sig själv i andras trådar. ”Och förresten, har ni läst min senaste bok?”

     Svara
 22. G

   /  08/12/2019

  ”Expressen portade från SSU-kongress efter granskning

  När ungdomsförbundet SSU höll kongress i helgen var Expressen inte välkomna när Philip Botström valdes om som ordförande. Detta efter att tidningen publicerat en granskning av finansieringen bakom Botströms personvalskampanj inför förra årets riksdagsval.”
  https://nyheteridag.se/expressen-portade-fran-ssu-kongress-efter-granskning/
  https://www.expressen.se/nyheter/expressen-stoppades-fran-ssus-kongress/

  Svara
  • Jans

    /  08/12/2019

   SSU gjorde en SD såldes.
   Kommer MSN gå bananas och beskriva detta som ett hot mot demokratin även denna gång?

   Svara
   • Greta et consortes kastade ut samtliga journalister för ett tag sedan. Intern diskussion. Sedan fick de komma tillbaka.

    Svara
 23. G

   /  08/12/2019

  ”Terrrorattentatet i Bærum – Extremismen kliver fram i ljuset
  ..[..]..
  Reaktionerna efter attentatsförsöket i Bærum, Norge, utgör inget undantag.

  För den politiska nivån, och media, kan det vara värt att veta vem de lyssnar på nu. Fatima Doubakil, som framträdde i TV4 Nyheterna under gårdagen är inte okänd som en av de aktivister som försvarat terrordömde Munir Awad ihärdigast som företrädare för Rättighetskommittén, MMRK. Att klassa MMRK som en extrem organisation, och de personer som aktivt torgför dess åsikter som extremister, är inte fel. Det finns flera fakta som stödjer detta.

  Ett av dessa är försvaret av Ali Berzengi som enligt Doubakil och MMRK dömdes för terrorbrott av ”raslagar” specifikt riktade mot muslimer (forts)”
  https://ledarsidorna.se/2019/08/terrrorattentatet-i-baerum-extremismen-kliver-fram-i-ljuset/

  Svara
  • ”Muslimska Brödraskapet är en minoritetsrörelse bland muslimer generellt men har genom sin organisatoriska förmåga skapat ett moment där de kan agera som en majoritetsrörelse […]”

   Låter obehagligt likt en Rörelse vi har i Sverige.

   Svara
 24. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2019

   Ouch!

   Svara
 25. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
  • Lägstanivå! En sann sosse har ingen lägstanivå!

   Svara
  • Det blev givetvis lite Victor Jara också!

   Svara
 26. G

   /  08/12/2019

  Halit: ”IT Security, Energy, Innovative Solution but most freedom fighter”

  Svara
  • MiT

    /  08/12/2019

   Så Halit Kosmaz har tagit bort den enda tweeten han skrivit på svenska på flera år… 😛

   Svara
 27. G

   /  08/12/2019

  Svara
 28. G

   /  08/12/2019

  ”Ta bort möjligheten för regeringen att agera sanningsministerium!
  ..[..]..
  Du kanske har märkt att det händer lite märkliga saker på Facebook, Youtube, Google eller andra ställen ibland, och numera allt oftare? Användare stängs av och inlägg och kanaler tas bort. Regeringen har “hotlines” in till Facebook, men också andra sociala medier, och har möjlighet att få borttaget saker de inte tycker om.

  Den 8 augusti 2018 sändes ett inslag i SR:s Studio Ett. Där redovisade infrastrukturminister Peter Eriksson (MP) regeringens tillvägagångssätt för deras påtryckningar på Facebook, Google och andra liknande sociala medier – om de inte anpassar sig till det regeringen anser är rätt, är påtryckningsmetoden hot om lagreglering.

  I inslaget svarar Peter Eriksson programledaren att han inte använt hotlinen själv.

  – Jag har inte haft, utan det är mera till partisekreterarna och det gänget som jobbar kring dem som gör det, men det är verkställt. Det finns en sådan direkt kontakt idag, och det verkar fungera, sa Eriksson.

  Därefter frågar programledaren Peter Eriksson:

  – Är det någon som har ringt som du vet och vad handlat det om i sådant fall då?

  Peter Eriksson svarar:

  – Ja, jag vet att det har ringts, och det har varit kontakter. Det handlar om till exempel när det kommer upp kampanjer som är uppenbart problematiska och inte sanna riktigt och så.

  Vidare frågar programledaren Peter Eriksson:

  – Är samarbetet lätt när man kommer som politiker och vill få bukt med sådana problem?

  Peter Erikssons svar borde ge demokratiföreträdare kalla kårar:

  – Jag har träffat företrädare för Facebook ganska många gånger och, det har varit olika, ibland har det varit ganska spänt och lite nervöst och vi har diskuterat saker som har varit känsliga och så, men, jag tycker, att under denna tiden, som jag har försökt att ha denna dialog, inte bara Facebook utan också Google och en del andra, så har det blivit succesivt bättre och jag tycker att jag mött en ökad förståelse, av att det finns ett legitimt intresse från staten och politiken, att ha en dialog med de här, och att det finns också en rimlig syn kring att man ska reglera kring i viss utsträckning, men att om de här stora företagen sköter sig, och hanterar de här frågorna på ett rimligt och bra sätt, som ökar transparensen och tar bort saker som är orimliga, då minskar också behovet för en reglering, säger Peter Eriksson.

  Lyssna på programmet: (intervjun börjar 24:29 min in i programmet)
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1121789?programid=1637

  (forts)”
  http://katerinamagasin.se/ta-bort-mojligheten-regeringen-att-agera-sanningsministerium/

  Svara
  • Berätta igen att det inte är censur om privata företag gör som de vill på sin egen platform.
   Företag som kan stoppas från vissa geografiska områden av politiker, och som då skulle förlora en massa pengar.

   Svara
   • Sune

     /  08/12/2019

    Om Goggle/FB/U2be filtrerar sökresultat eller tar bort innehåll på eget bevåg och i enlighet med användaravtal så är det inte censur. Om Goggle/FB/U2be verkställer filtrering eller avstängning eller anpassar sina användaravtal på uppmaning från Sveriges nomenklatura så är det censur.

    Svara
 29. G

   /  08/12/2019

  ”Biancas hårda svar på IKEA-manualen till Trump: Det svenska rättssystemet är ruttet

  En “IKEA”-manual till Donald Trump. Två duktiga reklamkillar, Hampus Elfström och Oscar Gierup, ville reda ut det svenska rättssystemet så enkelt som möjligt. Hysset uppmärksammades givetvis i Aftonbladet, där grabbarna fick vika ut sin idé som de hoppas ska göra dem kända och berömda. Bianca Muratagic är inte lika imponerad som mainstreammedierna. “Det vore ett nöje om ni kunde ta er tid för att kika kort på min in your face-manual som sammanfattar ett korrumperat rättsystem som allt oftare hånar brottsoffer och står på förövarens sida”, skriver hon i ett Facebookinlägg som redan fått flera tusen likes.

  Hej Hampus och Oscar, mainstreammedias hjältar! Jag såg er så kallade IKEA-manual som ni har skapat för USA:s president Donald Trump och där ni steg för steg ger instruktioner och förklarar hur det svenska rättsystemet fungerar. Jag kan tänka mig att det förljugna etablissemanget liksom många andra hatare och mobbare kommer att jubla åt ert fritidsprojekt som inte bara hånar Trump, utan även brottsoffer.(forts, flera bra exempel)”
  http://katerinamagasin.se/biancas-harda-svar-pa-ikea-manualen-till-trump-det-svenska-rattssystemet-ar-ruttet/
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jo3zrj/svenskarnas-ikea-han-mot-donald-trump

  Svara
  • hllviken

    /  08/12/2019

   Bianca är en av mina favoritinvandrare!

   Svara
   • Hon talar av bitter erfarenhet.
    *https://www.facebook.com/100011248654126/posts/853362125048735*
    ”Det är folket. Folket som röstar om och om igen på samma politiker och samma partier. Folket som lurar sig själva och andra. Folket som låtsas.
    […]
    Tror ni på riktigt att ni slipper den dag ni tvingas lämna era hem?
    Det trodde min familj 1992, nät kriget utbröt i Bosnien och vi fick lämna vårt hem över en natt för att aldrig mer återvända till vårt hemland.
    […]
    När folket sjöng låtar om kärlek och fred på demonstrationen, belägrades Sarajevo och ett av Europas blodigaste och vidrigaste krig utbröt inom några dagar. Vi flydde och forfarande inbillade oss att situationen kommer att ”lugna ner sig.” Situationen ”lugnade ner sig” med etnisk rensning.
    […]
    Jag ser samma historia upprepas i Sverige som i mitt hemland för 27 år sedan.
    Ändå så blir jag utskrattad. Hånad. Hotad. Jag får höra att jag borde skämmas!
    […]”

    Svara
  • Olof

    /  08/12/2019

   … och bortsett från de saker hon påpekar så har de dessutom fel i sak. Regeringen kan helt enligt lagen när de vill ingripa till en misstänkts fördel och helt sonika avsluta en juridisk process. Det har inte gjorts på länge, men möjligheten finns enligt regeringsformen och den är helt diskretionär för regeringen.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Abolition

   Svara
 30. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 31. G

   /  08/12/2019

  ”Youtube’s Moderators Say It’s Not Your Imagination: Popular Creators Do Get Away With More

  Content creators have a lot of complaints about Youtube, but one you’ll hear most often is how the platform seems to give its high-profile accounts more leniency when it comes to content moderation.

  But there’s a simple explanation for this: That’s because it does, according to nearly a dozen Youtube moderators interviewed in a Washington Post report released Friday.

  These moderators, who spoke on the condition of anonymity, described a tumultuous workplace where superiors often overruled their attempts to flag inappropriate content when videos involved prominent Youtube stars. […] Logan Paul, Felix “PewDiePie” Kjellberg, and Steven Crowder. Arguably the people at least partially responsible for bringing in Youtube’s nearly 2 billion viewers per month.

  “Our responsibility was never to the creators or to the users — it was to the advertisers,” a former moderator told the Post.​

  Which might explain how a creator like Paul, who currently has just shy of 20 million subscribers, can upload a video of himself tazing a rat and get off with a two-week suspension for ads on his content.”
  https://gizmodo.com/youtubes-moderators-say-its-not-your-imagination-popul-1837114318
  https://www.washingtonpost.com/technology/2019/08/09/youtubes-arbitrary-standards-stars-keep-making-money-even-after-breaking-rules/
  https://arstechnica.com/tech-policy/2019/08/youtube-lets-biggest-stars-off-the-hook-for-breaking-rules-moderators-say/

  Svara
 32. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  08/12/2019

   Skärmmande, det verkar ju vara vita medelålders män som hittat på det där.
   Om vi skall rädda fiskbestånden måste det till genuint intersektionellt genustänk.

   Svara
 33. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Det är häftigt att betala skatt!
   Du betalar rent bokstavligen för att få folk mördade. Kanske betalar du för en attack nära dig. Vilken kick!

   Svara
 34. G

   /  08/12/2019

  Hugo: ”Physicist. #scientists4future”

  Svara
  • Ivar L

    /  08/12/2019

   Finns ju förvisso något som kallas köttfärs för den som vill ha riktigt protein men har svårt att tugga.

   Svara
  • Ersta diakoni har alltså en ”hatsvans”.
   Jobbade jag med satir skulle jag byta till något mer uppbyggligt, som att informera folk som har en obotlig sjukdom.

   Svara
  • MiT

    /  08/12/2019

   Svara
 35. G

   /  08/12/2019

  ”A$AP Rocky: ”Jag har ingenting emot svenskar”
  ..[..]..
  – Jag har ingenting emot svenskar, sade A$AP Rocky, som sade att han på natten i sin cell hade hört människor utanför ropa ut sitt stöd till honom.”
  https://nyheteridag.se/aap-rocky-jag-har-ingenting-emot-svenskar/
  https://www.iheart.com/content/2019-08-11-asap-rockys-first-performance-following-sweden-arrest-at-real-street-fest/

  Svara
  • En rappare är mer statsmannamässig än de flesta inblandade jurister och politiker.

   (Hoppar över min sedvanliga harang om folk som lever på skattemedel och därmed inte behöver bjuda till.)

   Svara
 36. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 37. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 38. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 39. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
  • Micke

    /  08/12/2019

   Tänkte just på det när jag läste krönikan, vad vet vi om romska terrorister? Romer har troligen en helt annan agenda när dom är på resa…

   Svara
  • Olof

    /  08/12/2019

   … är inte alla norrmän miljonärer? Trodde deras antigreta fond fixade det för dem.

   Men Biden har ju gått ut med att fattiga barn är lika smarta och talangfulla som vita barn nu så jag tror det är någon form av förändring på gång i narrativet.

   Svara
 40. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 41. Hahaha! Han har blivit helt galen!

  ”Metros nya inriktning: ska ta betalt för att publicera debattartiklar”
  https://nyheteridag.se/metros-nya-inriktning-ska-ta-betalt-for-att-publicera-debattartiklar/
  ”Företag och intresseorganisationer är intresserade av att betala för att bli publicerade.
  […]
  Vi är ett medium medium med stor räckvidd som tillhandahåller en mångfald genom att vi låter alla politiska partier, alla intresseorganisationer, privatpersoner och pensionärer att uttala sig.
  […]
  Det kommer kosta 5 000 kronor för en privatperson att publicera sig i nya Metro. För företag kommer priset ligga på 30 – 50 000, medan pensionärer får rabatt och bara kommer behöva betala 1 000 kronor.”

  Och folk vill betala för att synas just i Metro … varför? Kan inte tänka mig en enda anledning.
  Stor räckvidd? Större än Facebook och Twitter, där det är gratis? Större än … internet? Större än etablerade medier?

  Är det ett försök att trolla sig till uppmärksamhet, som Ryan Air? Försöker han sälja ”tidningen”?

  Svara
  • Olof

    /  08/12/2019

   ”Vi är ett medium medium…”

   … typ som medium.com fast inte gratis? Eller vilken blogg som helst?

   ”Vi har anställda journalister i andra Custos-bolag, där har vi inte fack och kollektivavtal och sådant skräp, säger Christen Ager-Hanssen.”

   Låter onekligen som trollande.

   Svara
  • Törnrosa

    /  08/12/2019

   Enda anledningen till att Metro och andra gratistidningar finns är att de ville sno åt sig annonsmarknaden – vilket också naturligtvis bidragit till att tidigarelägga den oundvikliga tidningsdöden.

   Ska han locka med inköpt snuttifiering och få pensionärer till att betala 1 000 kr för att framföra sina åsikter. Han måste skämta aprilo.

   Hos mig går alla gratistidningar olästa i soporna. mvh

   Svara
  • MiT

    /  08/12/2019

   Svara
   • Senior

     /  08/12/2019

    ”Slutar med journalistik.”

    -Har de någonsin ägnat sig åt det?

    Svara
  • x

    /  08/12/2019

   Varför skulle företag betala 50′ när de kan skicka fram en pensionär som säger samma sak för en tusenlapp?
   Verkar inte helt genomtänkt, jag är inte förvånad att Metro fick läggas ner med så briljanta hjärnor…

   Svara
 42. MiT

   /  08/12/2019

  Hahaha, man har nog lyckats få in varenda förklenande uttryck som finns 😛

  *https://www.facebook.com/sistabossenblogg/posts/368776840453848?__xts__%5B0%5D=68.ARDki2fP6GxOu3AsVG5zxSS50oR9AqkYYTstjKOUQlvKqpw-mktMVMxov4_rsVfOzFNtFEK2-wH70DW6Lqf6p-xUxpRg_o0CuYAjGRN5zsUoEJyyq4AB3ccg0pkKE45uQ0aUy98NB3GHk8oP3Le6cRKWX-2CKZUi3m41P72K53BCljPJDNOPnYYjwsLV9Z8BbU-jDN48Jmroh2FjFiX38PQlIL6SoVXm5kKeXhpUryNQDjzvYh5VRPRZwwza6rtMrZ9BkXozT01VotaMXNut7M1-2yW894aOUltTRYgs2Moc-Cm-ByR8cV5dMYy6dDJgtoUkvz6HwsRAXK7iGsw&__tn__=-R*

  Svara
 43. MiT

   /  08/12/2019

  *https://www.facebook.com/bbcearth/videos/482114099280355/?__xts__%5B0%5D=68.ARAKMBSKvj6pC7LIzNooAaGsSU4EJtXe3n9KUV1vOueZm0DlOFijWWCf5KR5npAbuOQEJ7tVAfXRX_pHuvP7OKuUVfpP9bu0Wwk654ujHQCQnn9OX7zm3PBJEOGlS9ft3mqCbyZ25L19wMIn80MWdIzhwATauGZMvxnG0dbtJOG_RmKpYLdAwzuInE2Adxz6OZ1dAzvMt5WJqVdjtLLWRrb_pTpgvgD977kPhAhkx8QUhvXmGJrDolU1kebtmtELFkX682BAxkAT4eFLffeR5c4KbwF0SU4aTW4vwr8j84kHywKnVhjSgyJin6g3dyoHQWiy3dHGKyFhGmo023PzoTbYLtxt5Bc4NsSaQWuuD6Jp7HBF6cd7Tc5ITEzC&__tn__=-y.g*

  Svara
 44. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 45. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 46. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 47. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
  • Olof

    /  08/12/2019

   … till skillnad från S, med old-style nazi roots, C med hard-line nazi roots, etc etc.

   Det är ett svenskt parti. Det är därför överflödigt att nämna dess nazistiska rötter.

   Svara
  • G

    /  08/12/2019

   Ruby: ”Ny här. Feminist. Jurist. Följer på nära håll politik, både svensk och amerikansk. Ogillar starkt ytterkanter åt båda håll. Sverige mot republik. Nu!”

   Svara
   • G

     /  08/12/2019

    Ogillar starkt ytterkanterna påstår Ruby – så pingar Ruby in juristkollegan AdvokatEmma som själv stoltserat med att hon är (V). Svårt att bli mer ytterkant än så åt vänsterhållet.

    Svara
  • Det får väl vara en ganska kort artikel i vissa tidningar om man inte nämner nynazistiskt ursprung.
   På twitter brukar det räcka med ”brunt ursprung” eller vad det heter just idag.

   Svara
 48. G

   /  08/12/2019

  ”Backar om värmerekord på Grönland

  Tidigare i augusti rapporterade Danmarks meteorologiska institut (DMI) att värmerekordet på Grönland skulle ha slagits i början av månaden. Men nu backar institutet, rapporterar Danmarks Radio.

  Temperaturen på den grönländska inlandsisen var hög, men det var inte tal om något rekord. De 4,7 grader som noterades var missvisande, uppger DMI.

  -Vi har tittat på flera observationer i området och kommit fram till att temperaturen inte har varit över noll grader i området. Vår misstanke om 4,7 grader stämmer inte, säger meteorologen Herdis Damberg.

  Temperaturen ska i stället ha legat på runt minus två grader. Felmätningen uppges bero på att det på grund av snö inte varit korrekta avstånd mellan mätarna och isytan.”
  http://www.kristianstadsbladet.se/nyheter/dmi-backar-om-varmerekord-pa-gronland/

  Svara
  • Ivar L

    /  08/12/2019

   ”felmätning”
   Jag är inte lagd åt konspirationshållet men nog blir man lite misstänksam? Låt oss säga såhär, hade felmätningen gått åt andra hållet hade de troligen gjort noggranna extrakontroller innan de släppte siffrorna. Nu blev de helt prilliga av lycka och tänkte att det där med extrakoll tar vi senare, efter strålkastarljusen och TV-intervjuerna.

   Svara
 49. G

   /  08/12/2019

  Misshandel: En man i 25-årsåldern har gripits efter en misshandel på ett asylboende utanför Halmstad i dag. Han misstänks för grov misshandel och mordförsök. Två personer fördes till sjukhus och en är allvarligt skadad. Mycket tyder på att de är knivskurna.

  Svara
  • x

    /  08/12/2019

   Det dröjer inte länge förrän Stefan Löfven fördömer attacken och erbjuder sin hjälp…

   Svara
 50. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Jans

    /  08/12/2019

   150 st eller?
   Går undan verkligen.

   Svara
   • Sune

     /  08/13/2019

    Var det 201 st första halvåret i år? Med den takten tar det nästan 200 år innan vi når Ygeman(s) 80.000, fast vi spar förstås in på flygets klimatpåverkan om några hinner dö innan det är dags.

    Svara
    • Vi kanske kan göra som med Palestinier, där flyktingstatus går i arv?

     ”I den här villan bor Muhammed al-Åkesson, tredje generationens ensamkommande och riksdagsledamot för S.”

     Svara
  • Melmac

    /  08/13/2019

   Det borde stå ”repatriera”.

   Svara
 51. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Jans

    /  08/12/2019

   Vapnet för att komma åt islamiseringen är alltså att hitta jihadistisk verksamhet som inte är miljöcertifierad och peka på den efersom MSN nappar på allt Gretarelaterat?

   Svara
 52. MiT

   /  08/12/2019

  Svara
 53. G

   /  08/12/2019

  Svara
 54. G

   /  08/12/2019

  Bali: ”Fler politiker borde vägra att kröka rygg

  Tänk om ultrakonservativ islam världen över nöjde sig med att använda Facebook-uppdateringar och verbala avståndstaganden i stället för våld, hot och tvång. Det finns orsaker till att vi inte får låta detta fenomen att få fotfäste i samhället, skriver Hanif Bali.”
  https://www.expressen.se/debatt/fler-politiker-borde-vagra-kroka-rygg/

  Svara
  • Jans

    /  08/12/2019

   Det där var en riktigt bra text av Bali. Bland det bästa jag läst av honom.

   Svara
 55. G

   /  08/12/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/13/2019

   Eftersom genusaspekten saknas i SVT:s rapport så tog jag mig en titt i utredningen.

   ”Majoriteten av de hemlösa var män: 62 procent var män och 38 procent var kvinnor.”

   Typiskt patriarkatet, får skylla sig själva så klart.

   Klicka för att komma åt 2017-11-15.pdf

   ”Majoriteten är män men antalet kvinnor har ökat”

   Konstigt att SVT missar att beskriva det fasansfulla att andelen kvinnor ökat, målet måste väl ändå vara en helt jämställd hemlöshet som till 100% utgörs av vita medelålders män?

   Rätt slö rapport att endast redovisa siffror för 2012 och 2017, men men, kanske inte finns data för mer?

   Svara
  • weasel

    /  08/13/2019

   ”Allt fler äldre hemlösa i Sverige” .

   Jag tycker att det är oerhört allvarligt att SVT sprider en falsk bild av Sverige. Det är ju bättre än någonsin i Sverige, så SVT borde låta bli att sprida sådana här lögner för att svartmåla landet.
   Fruktansvärt att SVT gör sig till megafon för Putins lögnaktiga propaganda.
   Hoppas verkligen att Annie Lööf och Stefan Löfven nu tar avstånd från detta på twitter och fördömer SVT .

   Svara
 56. G

   /  08/12/2019

  ”Äldreboenden anställer personal som inte kan svenska

  – Det är ju så att vi anställer personer med olika ursprung. Att kunna kommunicera på svenska med våra äldre är ju ett utav våra kriterier, men visst, vi anställer personer som kanske inte har svenska språket fullt ut, säger kommunens äldreomsorgschef Camilla Johansson till P4.

  Luzia Hanell jobbar som undersköterska på ett lokalt demensboende och menar att en viktig del av jobbet är att just kunna kommunicera.

  – Det är ju många som har tappat språket redan i sin sjukdom, och det gör det ju inte lättare om det är någon som kommer som pratar väldigt dålig svenska, säger hon till P4.”
  https://nyheteridag.se/aldreboenden-anstaller-personal-som-inte-kan-svenska/

  Svara
 57. gorby

   /  08/12/2019

  Svara
 58. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
 59. MiT

   /  08/13/2019

  Såg ni på SVT Morgonstudion idag om den kvinnliga vikingakrigaren som de kallade det? Det är väl samma som var i ropet för några år sedan?
  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/framsta-vikingakrigaren-var-kvinna

  Det har nu blivit ett program som ska sändas om någon dag men finns på SVT Play nu
  https://www.svtplay.se/video/23227350/den-kvinnliga-vikingakrigaren

  Man kallar det för dokumentär fast hon som berättade om det tydligt sa att det inte var en dokumentär idag på morgonen.

  Att man råkar släppa den på SVT nu ha ett samband med det där på wikipedia…? Att det så att säga ingår i kampanjen?

  https://www.va.se/nyheter/2019/08/12/wikipedia—the-equal-edit/

  Svara
  • Rikard

    /  08/13/2019

   Hej.

   Eftersom ett fynd i isolering, utan indikation på att kvinnan fört vapen i livet (skador på skelettet), anses bevisa att kvinnor var jämställda kämpar på den tiden, så vill jag hälsa att kinas härar utgjordes till stor del av kvinnor, eftersom en kvinna vid ett tillfälle klädde ut sig till man och ledde arméer. Finns en sedvanligt ohistorisk Disneyfilm om det hela, och den har ungefär samma grad av vetenskaplighet som ovanstående trams.

   Vidare har Sverige alltid styrts av drottningar som konverterat och flyttat söderöver, så varken konvertering eller migration är något nytt.

   Tobak är ofarligt för jag vet minsann en som blev gammal som en georgier och som rökte som Ruhr hela livet.

   Alla svarta amerikaner med kenyanska föräldrar är presidenter.

   Alla påvar heter Borgia.

   Alla muslimer är upplysta resenärer (Hajji Abu Abdullah Muhammad Ibn Abdullah Al Lawati Al Tanji Ibn Battuta, kallad Ibn Battuta till vardags – tänk dig att ha ett sådant långt namn när någon behöver skrika ”Ducka!”…).

   Alla fransmän har randiga tröja, pratar i näsan, och äter ostron, baguette och pimplar vin.

   Alla ryssar är kosacker.

   Alla samer har renar.

   Alla människor är lika värda.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 60. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
  • x

    /  08/13/2019

   De som verkligen gynnar Putin, är de som splittrar landet genom falska nyheter och att folk demoniseras bara för att de är oroliga över samhällsutvecklingen.
   Vid ett krisläge är det helt livsnödvändigt att vi är eniga och litar på våra ledare och att vi litar på den information och de nyheter vi får, men eftersom halva befolkningen utmålats som ”onda” så tar det lång tid att återställa förtroendet, vilket vi inte har tid med då.
   Skulle inte förvåna mig om flera av de som sysslar med att splittra landet för egen politisk vinning får ekonomiskt stöd på ett eller annat sätt från Kreml.

   Svara
 61. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 1. Impotenshen – Suzie Weathers
 2. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: