1 april varje dag del 47: ”Klimatfördröjare”

På SR Studio 1 kunde man igår lyssna på en pensionerad professor i dynamisk meteorologi som var aktuell med en ny bok

Han svor i kyrkan! För att säga att klimatfrågan är onödigt alarmistisk gör man inte ostraffat i Sverige. Sektmedlemmarna radade upp sig i givakt i twittertråden för att ifrågasätta vad han gjorde där. Notera, han säger att global uppvärmning är ett faktum så det är inte som att han skulle vifta bort det som en irriterande fluga. Utan det han säger är att klimatfrågan är onödigt alarmistisk. Ni vet, det där tugget om att vi har 10 år kvar tills apokalypsen osv.

Nu kanske han sa mer i inslaget, jag har inte lyssnat på det alls, utan det jag tycker är helt otroligt är reaktionerna. En gång har man med en gäst som inte omedelbart sjunger bekräftelsehalleluja och folk blir tokiga. EN gång alltså.

Då dyker de upp, de som ALDRIG sagt samma sak när agronomen Rockström eller Greta varit inbjudna för att diskutera klimat utan någon motdebattör.

Gissar på goda grunder att Moa inte tycker det är ett dugg problematiskt att t ex agronom Rockström framställs som världens bästa klimatexpert och ständigt får breda ut sig utan kritiska frågor? Jag har inte kollat alltså utan tar det för givet, har jag fel så ber jag om ursäkt såklart!

Hur akut är läget? Är det verkligen fakta att jorden kommer att gå under om några år? Och här kom nyordet som flera börjat använda, ”klimatfördröjare”. Hur fördröjer man klimatet…?

”Förnekare och försenade”, gissar att hon menar ”försenare” även om det inte är ett ord? Så man ska bara ge utrymme åt domedagsprofeter?

Klart att Lorentz Tvåwatt (förlåt Lorentz, jag kunde inte låta bli…) dyker upp. Jag gissar att Lorentz också tycker det är enormt problematiskt när agronom Rockström lyfts fram som den bästa klimatexperten i världen och oemotsagd får framföra sina budskap? No…?

Undrar om Magnus funderar över varför andra perspektiv sällan hörs…? Maria som också har 88 med i namnet tycker det är desinformation. Hur såg perspektivet ut för över 40 år sedan?

Jo, perspektivet för 47 år sedan var att vi hade 10 år på oss innan apokalypsen. Dvs EXAKT samma perspektiv man har idag. Fast idag är det 2 år. Eller 5 år. Det är alltså detta perspektiv som gällt de senaste 50 åren. Kanske dags att prova nåt nytt nu…?

Vinqvist använder också det bisarra nyordet ”klimatfördröjare”. Han är enligt Vinqvist t o m ”den svårartade klimatfördröjaren”. Och så Trump och förintelsen som vi ju alla vet är argument av stål som verkligen hör hemma alla tänkbara frågor.

Ingen bisarr tråd är komplett utan Kent Flink förstås!

Varför låter man inte någon annan klimatexpert debattera mot agronomen Rockström istället? Journalisterna kan ju inte veta om det han säger är osant eller inte?

EN gång alltså, de klarar inte av att EN ENDA gång höra nåt annat än hallelujakören. Sverige är ett märkligt land.

Och apropå märkligt

Finns det nåt annat land i hela världen där man kallar klotter för ”klassisk muralmålning”? Och där man efter att ha sanerat klottret ska försöka restaurera det?

På morgon-tv idag så nämnde man t o m klottret i samma mening som 1800-talsmålningen som blev förstörd, som om det är ungefär samma sak….

MVH

MiT

Lämna en kommentar

128 kommentarer

 1. Jag hörde inslaget. Han sa bl.a. att små symboliska åtgärder i Sverige, som sugrörsförbud, veganism och flygskatt, kanske är bra för det egna samvetet men har noll effekt globalt. För att nå resultat måste man få med sig hela världen på mer radikala förändringar.

  Svara
  • Leisha Camden

    /  08/15/2019

   BRÄNN HÄXAN … !!!1!

   Svara
  • hllviken

    /  08/15/2019

   …och då kan man inte pålägga det svenska folket ytterligare klimatskatter…

   Svara
  • MiT

    /  08/15/2019

   Så han var högst…normal då alltså?

   Svara
 2. M.E

   /  08/15/2019

  @MaraiB_88 – du får Twitre henne og gjøre henne oppmerksom på at iflg en database for hatsymboler:

  General Hate Symbols > Neo-Nazi Symbols > Numeric Hate Symbols

  ”88 is a white supremacist numerical code for ”Heil Hitler.” H is the eighth letter of the alphabet, so 88 = HH = Heil Hitler. One of the most common white supremacist symbols, 88 is used throughout the entire white supremacist movement, not just neo-Nazis. One can find it as a tattoo or graphic symbol; as part of the name of a group, publication or website; or as part of a screenname or e-mail address. It is even sometimes used as a greeting or sign-off (particularly in messages on social networking websites).”

  Svara
  • Det var det första jag tänkte på.
   Om hon någonsin har använt exakt fjorton ord i ett tweet osar det trettiotal.

   Svara
 3. Rikard

   /  08/15/2019

  Hej.

  Lennart Bengtsson har debatterat sådant här ett bra tag, men det är han inte ensam om. Sedan är det tyvärr så att det egentligen är öppet mål för regimmedia om man vill utmåla kritiker och skeptiker som tokstollar – många som ifrågasätter narrativet om klimatet (skrönan om de 97 procenten exempelvis) är också benägna att lalla iväg om vacciners farlighet, att livsmedelsföretag och läkemedelsindustri skapar onaturliga livsmedel som skall ge livsstilssjukdomar, och så vidare.

  Tyvärr. Å andra sidan är ämnet så pass tekniskt avancerat att de flesta av oss saknar kunskap och insikt i det, och kan därför inte bedöma några argument. Inte unikt för klimat, fysik och kemi, för den delen. Följden blir dock tyvärr att vi omedvetet väljer att tro på auktoriteter vi är vana att tro på, sådana som passar vår kognitiva partiskhet – om du brukar titta på Malou, och brukar gilla Malou och hennes gäster, och Malou och någon av hennes gäster oroar sig för klimatet, så kommer du också att börja göra det.

  Rak och direkt påverkan i imperativform gör vi alltid motstånd mot – droppen som urholkar stenen märker vi inte. Det tar tid att etablera ett narrativt paradigm; går man för fort fram (Putinhysterin t ex) blir man genomskådad oavsett fakta i målet, eller ens trovärdigheten i det påstådda. Man måste röja och bereda marken innan man kan så och skörda. Vad hade svenskarna sagt 1975 om man från samtliga riksdagspartier gått till val på att man fyrtio år senare skulle ha hundratusentals muslimer boende i Sverige, med egna stadsdelar och försörjda av svenskarna? Ett rätt hårt nej, tror jag. Men om man säger att vi skall hjälpa flyktingar vi får via FN? Och några till. Och ytterligare några till. Och att vi måste anpassa oss till varandra. Och att vårt perspektiv är exkluderande. Och att vi har ”vit blick”. Och…

  Samma modell kan användas för och emot Putin, klimatet, skatter, MBL, löntagarfonder med mera. Det kallas påverkansoperation om det är en fuling som gör det, och information om det inte är det.

  Vill man hitta bra sammanställningar innehållande kritisk analys av klimatkatastrofnarrativet rekommenderas bloggen ”Frihetsportalen”. Jangdal som driver den har en stor länksamling och är snabb att svara med tips och råd.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Olof

    /  08/15/2019

   Ja, det är ju inte bara att det är för tekniskt avancerat för gemene man, det är ju för tekniskt avancerat för att man skall ha någon större framgång med att bygga speciellt bra modeller vilket ju hela tiden skapar problem för trovärdigheten.

   Samtidigt visar människorna här ovan på just ett annat trovärdighetsproblem. När jag första gången tittade på IPCC dokumenten i mitten av nittitalet stod det tydligt att uppgiften var att hitta bevis för antropogen global uppvärmning. Och som man frågar får man förstås svar när man pratar såpass här komplexa system. När samma tryck ligger på ett skrå i 30-40 år, med en väldigt tydlig bild för vad som är rätt svar, och en rekrytering som premierar religiöst övertygade, ja, då är det inte speciellt konstigt vare sig att man hittar samma tro i majoritet inom skrået, och att det är svårt att få kättare att uttala sig.

   Med den här typen av reaktioner på ens mildare avvikelser från det önskade narrativet, skulle någon ens våga ställa upp om de hade svart på vitt att hoppsan…

   Det säger inte speciellt mycket vare sig till eller från när det gäller själva sakfrågan. Däremot sänker det i mina ögon trovärdigheten för narrativet till nära noll.

   Men som jag sagt tidigare, jag har gått över till att basera mina bedömningar av faronivån på vad miljörörelsen faktiskt gör, inte vad de säger. När de tar saken på allvar och börjar kräva en tiodubbling av den globala kärnkraftsproduktionen, stopp av utvinning av fossil energi och man inte hittar dieselbåtar och flygsemestrar under varenda miljöpartist man vänder på skall jag bry mig.

   Svara
   • Rikard

     /  08/15/2019

    Hej.

    Jo, man är ju en smula luttrad om man minns när det var istid på gång, Amazonas skulle vara borta inom tio år, dricksvattnet skulle ta slut, oljan är slut före 1990/2000/2010/20XX, och så vidare.

    Det som gjorde och gör mig misstänksam är tyvärr inte någon djup insikt i den kaosteori och de statistiska modeller som klimatlära grundar sig på, utan enkom det faktum att politiker, journalister, och andra mediala profeter som på ett givet kommande helt plötsligt samtlig var klimatexperter, tvärsäkra, tyckte lika och hade färdiga åtgärder: mer överstatlighet bortom den lilla kontroll allmänna val är, högre och fler skatter, mer förbud, mer kontroll, skam och skuld och synd, och så vidare.

    Tio år tidigare var de alla helt plötsligt feminister (utom Alf Svensson). Helt plötsligt var alla obetingat för abort. Helt plötsligt var alla för HBTQ+ queer-nånting.

    Helt plötsligt var alla nyliberaler och den gränslösa världen skulle uppstå via västerländsk korporativ kapitalistisk demokrati.

    Helt plötsligt var alla marxister och proletariatets diktaturs lyckorike skulle när som helst stå färdigt; bara en revolutionär anstormning till, Kamrater, så når vi fram!

    Det är det mönstret, att när den numerärt lilla grupp (som egentligen är tämligen heterogen utom just det att den är en närmast hermetisk [i dubbel bemärkelse] hegemoni) som innehar ledande ställning i det offentliga livet helt plötsligt tycker lika och tävlar i att tycka mest lika, som gör mig misstänksam – inte själva åsikten som så, utan just denna masshysteri; det är rena tulpansvindeln.

    Och näringslivet är inte ett spår bättre. Alla skall ha JIT-system, alla visste som en sanning att du alltid kan säga upp (oh, pardon – ställa till arbetsmarknadens förfogande) 10% av de anställda i botten, alla vet att lagerhållning är pengar i sjön, alla vet att man skall investera, ta hem vinsten och byta investeringsobjekt – att det är företag med anställda vars liv slås i spillror för att yuppies leker Nya Finans med riktiga pengar? ”Pffft, eru kommenist, eller? Satsa på dig själv ere såm geller nu, jö.” Jomenvisst – men varför lät det alltid som om ungmoderaterna på åttiotalet pratade om självbefläckelse när de sade ”satsa på dig själv”?

    Alla skall ha badtunna, bastuflotte, murad grill, thermidor, äta ‘pulled pork’ (är det nåt slags petting med dött fläsk?), vejpa, och så vidare. Myrorna som äter upp den gamla huggkubben är f*n mer individer… fast kanske är jag orättvis.

    Vi är ju sådana till vår skapelse, att det vi gör tillsammans är rätt för att vi gör det tillsammans, och ju fler desto rättare blir det.

    Ursäkta, hur var frågan?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Hittade en knippa Ehrenmark i välgörenhetsbutiken, och hans stil smittar – plus att man blir hungrig på riktig mat. Därav språket och stilen. DS

    Svara
    • ”Helt plötsligt” låter som en dålig manusförfattare som inte kan motivera varför rollfigurerna gör något. ”Det står i manus” är det lataste man kan komma på.

     Alla skall ha öppen planlösning, allt skall målas vitt, det enda intressanta är lite krom.
     Inom IT har ”agile” varit helt nytt och spännande sedan 90-talet. ”Molnet” är det nya sättet att sälja centrala servrar.

     Läste nästan alla Ehrenmark när jag var omkring tio. Han dog strax därefter.
     Faktum är att de flesta som var något att ha dog eller pensionerade sig senast på 80-talet.

     Svara
 4. G

   /  08/15/2019

  ”Världens mammor knöt ihop sommaren

  En hektisk sommar fylld med kunskapsutflykter och lägeraktiviteter går mot sitt slut. Under fredagseftermiddagen samlades Världens mammor i Folkparken för ett knytkalas.

  Ett långbord dignande av olika maträtter står uppdukat i parken. Det är KISAM, Konsten i samhället, och Världens mammor som avrundar för sommaren.

  – Efter sommarens alla aktiviteter kände vi att vi måste ha en fest, säger Sira Jokinen Lisse, projektledare för KISAM-Världens mammor.

  Sira Jokinen Lisse startade initiativet Världens mammor år 2016 efter att barnavårdscentralen i Motala slog larm om att många mammor och barn satt isolerade i sina hem. Världens mammor syftar till att skapa kunskap om samhället och förbättra integrationen genom konsten och upplevelser. Under sommaren har över 2000 deltagande mammor och barn från Östergötland följt med på utflykter till olika museer och hembygdsgårdar och fått uppleva naturen.

  – Som ny i Sverige är det svårt att veta var man ska gå, vad som finns att uppleva och vilka regler som gäller. Vi har till exempel många tysta regler i Sverige som är svåra att veta om, säger Sira Jokinen Lisse.

  Projektet Världens mammor pågår året runt. Två gånger i veckan anordnas skapandeträffar där mammorna och deras barn till exempel målar och ritar.

  – Projektet har kulturen som bas. Konsten är dels ett gemensamt språk men också ett sätt att lära sig ett nytt språk. Det ges även utrymme att prata om och fråga om allt. Till exempel om hur man skaffar jobb och hur man går till väga genom arbetsförmedlingen. Vi förlorar många personer i ett fyrkantigt system, istället för att fråga de här kvinnorna vad de har jobbat med borde man fråga vilka erfarenheter de har. Många tröttnar tillslut och ger upp, säger Sira Jokinen Lisse.

  Under sommaren har deltagarna i Världens mammor bland annat åkt på läger till St: Annas skärgård.

  – Bada i havet var det roligaste, det var saltvatten, säger 9-åriga Riaan Filiwaa som har deltagit på flera aktiviteter under sommaren.

  30-åriga trebarnsmamman Hamdi Ige har varit med sedan början av projektet Väldens mammor. Hon menar att projektet har hjälp henne att komma ut och aktivera sig.

  – Förut trivdes jag bra i soffan. Nu känns det bra att aktivera mig och att träna på språket. Förut hade jag dessutom bara varit i Norrköping, nu har vi varit runt omkring i Östergötland och sett flera olika städer. Det är jättekul.

  Det har varit ett högt tryck på sommarens aktiviteter. Flera tusen fler mammor och barn skulle önskat att få följa med men har inte fått plats. Sia Jokinen Lisse menar att behovet för dessa aktiviteter är enormt och vill gärna inspirera fler till liknande initiativ.

  – Starka trygga mammor ger starka trygga barn. Det är alla överens om, oavsett kultur eller bakgrund, säger Sira Jokinen Lisse.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/varldens-mammor-knot-ihop-sommaren-om6240840.aspx
  https://web.archive.org/web/20190812174733/http://www.folkbladet.se/nyheter/varldens-mammor-knot-ihop-sommaren-om6240840.aspx

  Svara
  • G

    /  08/15/2019

   Svara
  • G

    /  08/15/2019

   Men Marcus, du vet väl att bära slöja är frivilligt och att den lilla 9-åriga flickan ovan givetvis inte påverkats av någon i hennes närhet och att hon säkert redan vet och kan allt om religion, så det är ett högst frivilligt val…av den 9-åriga *unga kvinnan*.

   Svara
   • Melmac

     /  08/15/2019

    Han glömde den viktigaste punkten:
    Förbjud religiösa friskolor!

    Svara
    • Punkt tre.
     De återstående katolska och judiska skolorna har väl varit ofarliga hittills.

     Svara
     • Barn ska inte tvingas in i föräldrars religiösa påfund. Det kan de själva få bestämma senare i livet.

     • För all del. Men ingen växer upp utan någon världsuppfattning. Lite katolicism och judendom är bra som motvikt mot den icke-teistiska lutheranism som styr västvärlden. Det går inte att vara ”neutral”.

      Vi har idag en tydlig indoktrinering till värdegrundskyrkan. Den som kommer igenom allt och får universitetsexamen har varit i den miljön i minst femton år. Väldigt få kan tänka själva vid det laget.

      Kan vi få till en skrivelse om att skolan skall vara ”neutral” vad gäller politik också så är jag med.

      Däri ingår att ifrågasätta vad som menas med ”demokrati,” varför just vår version av ”demokrati” är det bästa man kan tänka sig, hur franska revolutionen, första världskriget och arabiska våren startades och utföll, varför pengar blir ädlare när de passerat via en ”stat” och så vidare.
      Vad gäller ”allas lika värde” kan man antingen erkänna att det är meningslöst, eller ägna flera år åt att bena ut det.

   • Nummer tio är intressant. Douglas Murray talade med Gad Saad för några år sedan, och sade att en amerikansk jurist han talat med sade att det är en tidsfråga innan delar av Islam måste hanteras som omstörtande verksamhet.

    Svara
 5. G

   /  08/15/2019

  Kritik mot invandring – sparken
  Kritik mot feminism – sparken
  Kritik mot genustrams – sparken
  Kritik mot barnlajvare – sparken
  Kritik mot Pride…

  ”Lärare delade Pride-kritisk artikel på Facebook – fick sparken

  Prästen och läraren Franciskus Urban Sylvan fick sparken från sitt jobb som lärare på Litorina folkhögskola i Karlskrona för att han delat en artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.

  I två år har prästen och läraren Franciskus Urban Sylvan undervisat i filosofi på Litorina folkhögskola i Karlskrona.

  Men i början av augusti kallades han in till ett samtal med skolans ledning som slutade med att han fick sparken.

  Anledningen var att han delat en artikel från den kristna tidningen Världen Idag på Facebook. Artikeln handlade om om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.

  – Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Det ledde till ett uttalande från rektorn att de inte ser någon möjlighet för mig att vara kvar. Jag tvingades att lämna min tjänst, berättar Sylvan för Världen Idag.

  Enligt Sylvan har han som lärare varit noga med att skilja på sina privata åsikter och sin yrkesroll som lärare, och påpekar att han har en grundlagsskyddad rättighet att uttrycka sig.

  – De reagerar på något jag gjort i det privata och menar att det då skulle smitta min professionella gärning som lärare, som ju fungerat bra i flera år utan några konstigheter eller reaktioner, säger Sylvan.

  Skolans rektor Agrita Martinsone säger också till Blekinge Läns Tidning att man ”inte haft vetskap om alla hans värderingar förrän nu”.
  https://nyheteridag.se/larare-delade-pride-kritisk-artikel-pa-facebook-fick-sparken/

  Så om inte ”alla hans värderingar” stämmer överens med era/dina värderingar så är det ett no no. Fy helvete så sjukt detta land har blivit pga dessa sjuka värdegrundsmänniskor som sitter på höga positioner här och där.

  Svara
  • G

    /  08/15/2019

   ”Prästen och munken Franciskus Urban Sylvan har tvingats sluta som lärare på Litorina folkhögskola då hans värderingar inte bedömts gå ihop med skolans värdegrund.”

   Så när någon använder sin grundlagsskyddad rättighet att uttrycka sig, och det visar sig inte vara brottsligt utan endast ett ”värdegrundsbrott”, så blir man av med jobbet. Hur har skolan tänkt göra med alla andra anställda, som skolan ännu inte vet om, som har ”fel värdegrund” men som medvetet kniper käft då de vet vad som väntar om man öppnar käften och säger vad man tycker men det visar sig vara ”fel” åsikter enligt skolan. Dessa personer är ju fortfarande anställa, måste ju kännas helt förskräckligt för skolan att det finns folk som går runt på skolan med sådana åsikter. Usch usch usch.

   Svara
  • Det är naturligtvis bara präster som gör sådant, aldrig HTBQXYZ-personer eller icke-kristna religiösa ledare.

   Svara
   • … och då menar jag ”håller på” med barn.
    Satir.

    (Det där var nog rekord i otydlighet även för undertecknad.)

    Svara
  • Senior

    /  08/15/2019

   I ett normalt fungerande land vore det rektorn som blev åtalad och sparkad för detta tilltag.

   I Sverige så omplaceras du, blir fråntagen uppgifter och blir utfryst om de inte lagligt kan sparka dig, allt för att du självmant skall sluta.

   Svara
  • G

    /  08/15/2019

   Detta var intressant, på tal om dessa s.k ”värderingar/värdegrunder”. I detta fall tar media strid och ställer sig på yttrandefrihetens sida!, inte så värst konsekvent :/

   ”SD-kritisk kommunikatör lämnar jobb på Trelleborgs kommun – får 18 månadslöner

   Kommunikatören Johan Adolfsson skrev att den som röstar på Sverigedemokraterna sannolikt är dum i huvudet. Nu lämnar han sitt nya jobb på Trelleborgs kommun innan han ens börjat.”
   https://nyheteridag.se/sd-kritisk-kommunikator-lamnar-jobb-pa-trelleborgs-kommun-far-18-manadsloner/

   ”Johan Adolfsson som kallat SD-väljare ”dumma i huvudet” väljer att sluta som kommunikationschef på Trelleborgs kommun innan han börjat.

   Trots att Johan Adolfsson själv inledde samtalen om att sluta får han cirka 1,6 miljoner kronor i avgångsvederlag samt kostnader för sin nyligen inköpta sjurumsvilla betald, avslöjar Trelleborgs Allehanda.

   I Trelleborgs kommun är SD en maktfaktor och största partiet. När anställningen av Adolfsson blev offentlig i juni reagerade bland annat SD:s oppositionsråd Helmuth Petersén

   Han gjorde dessa uttalande privat – men du menar att den yttrandefriheten kan han inte ha som kommunikationschef i Trelleborgs kommun?

   – Han får tycka vad han vill. Absolut. Har man en tjänst som chef så ska man vara väldigt balanserad när man sitter framför datorn. Man kan inte skriva vad som helst. Det anser jag, säger Helmut Petersén.

   Johan Adolfsson anställdes den 23 maj och skulle ha börjat som kommunikationschef i den 2 september. Nu får han i stället 69 000 kronor i 18 månader utan att behöva arbeta till och med den 28 februari 2021.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/sd-kritisk-chef-slutar-innan-han-borjar-jobbet/

   P.S

   Så här lät det när idioten var på Gävle kommun…

   ”I Gävle är inkluderande kommunikation det nya normala

   – Vi ska inte skildra världen som den är idag, utan som vi vill att den ska se ut, säger Johan Adolfsson. Adolfsson som är kommunikationschef i Gävle kommun är en av upphovsmännen till succéboken ”Bilder som förändrar världen”, en bildhandbok i genusmedvetet och inkluderande foto. Den 13 september medverkar Adolfsson i programmet på Kommunmarknaden.

   Johan Adolfsson hade inte jobbat många månader som kommunikationschef i Gävle då han fick ett samtal av en kvinna som var upprörd över hur icke-genusmedvetna och icke-inkluderande bilderna från Gävle kommun var. Lite kaxigt lovade han då att lösa problemet på 2–3 månader.

   – Det kommer du inte att klara sade kvinnan, du är ju man, berättar Adolfsson, men han lovade ändå fixa saken.
   ..[..]..
   – Om vi kan hitta personer som bär religiösa tecken eller symboler, fotograferar vi dem. Vi gör likadant med personer med annan sexuell läggning än den heterosexuella och personer med funktionsnedsättning. Sist på listan ligger den vita mannen. Honom fotograferar vi bara om vi inte kan hitta någon annan, säger Adolfsson.”
   https://web.archive.org/web/20190406032551/https://kommuntorget.fi/politik-och-demokrati/i-gavle-ar-inkluderande-kommunikation-det-nya-normala/

   Svara
   • G

     /  08/15/2019

    ”En kommunal tjänsteman ska respektera ALLA medborgare

    Kommunikationschefen Johan Adolfsson rekryterades för att ge kommunen bättre image – men ger nu Trelleborg den sämsta publiciteten i mannaminne.
    Nu får han mer än 1,6 miljoner kronor av skattebetalarna.
    Utan att ha jobbat en enda dag.
    ..[..]..
    Det är naturligtvis häpnadsväckande att kommunen betalar ut en fallskärm på långt över en miljon kronor till en tjänsteman som inte bidragit med något till kommunen – mer än dålig publicitet. Att det dessutom handlar om den tilltänkta kommunikationschefen är ett slags ödets ironi.

    Kommunikationschefens roll är att stärka den positiva bilden av kommunen – och hantera plötsligt uppkomna kriser som ska kommuniceras.

    Som privatperson får han givetvis tycka vad han vill. Yttrandefriheten stadgas i en av Sverige fem grundlagar och den gäller även kommunala tjänstemän.

    Då infinner sig frågan: Om nu Johan Adolfsson tycker illa om Sverigedemokraternas väljare – får han inte uttrycka den åsikten?

    Privat, ja. Om Johan Adolfsson hade uttryckt sina åsikter på en privat fest är det en sak.

    Men arenan som Facebook erbjuder är publik – så länge den inte är begränsad för de närmaste vännerna – och i rollen som högt avlönad tjänsteman måste Johan Adolfsson respektera alla medborgare. Speciellt i en kommun där 30,7 procent av befolkningen röstade på Sverigedemokraterna som därmed blev största parti. (forts)”
    https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/magnus-ringman/en-kommunal-tjansteman-ska-respektera-alla-medborgare/

    Vem fan är det som är dum i huvudet egentligen. Varför sökte idioten sig bort från ”inkluderande genuskommunen Gävle” till denna sunt förnuft-kommun där SD är största parti. Det är som om jag skulle klaga på grupp X och därefter söka jobb och hoppas på anställning i ett område där många ur grupp X bor, och samtidigt tycka att många som bor där är dumma i huvudet. WTF.

    Svara
   • ”Inkluderande” betyder alltså ”exkluderande”. Uppfattat.

    Svara
   • Johannes

     /  08/17/2019

    ”Sist på listan ligger den vite mannen”. Det tror jag inte på. Behöver man en bild av en alkoholist , sophämtare (och där kan det vara motiverat), våldtäktsman, pedofil eller hustrumisshandlare så tror jag bestämt att han ligger först.

    Svara
 6. G

   /  08/15/2019

  Bekant som jobbar på ett kommunalt boende (han ska snart sluta för han är så trött på skiten) berättade att det nyligen börjat en man som knappt kan ett ord svenska, och som inte ville e.g torka bajs och liknande då det är ”kvinnogöra”. Då förklarade han för honom att i Sverige är detta inte kvinnogöra utan att det ingår i dina arbetssysslor som anställd här, så nu börjar du här och sen gör du rent i duschen efteråt, förklarade han. Då sade han igen att ”i mitt land” så gör kvinnor det här. Ja, men alltså, om du inte har märkt det själv tidigare så kan jag tala om för dig här och nu att du inte är i ditt land längre utan i Sverige, och här fungerar det så som jag nyss förklarade.

  Vad jag vet blev det inget ”värdegrundsbrott” för honom utan han jobbar fortfarande kvar.

  Svara
 7. G

   /  08/15/2019

  ”Icas vd: Därför måste matpriserna höjas

  Priserna på livsmedel är på väg upp.
  Orsaken är den svaga svenska valutan.
  Importerade matvaror som fisk och grönsaker kommer att bli ännu dyrare framöver, varnar Icas vd.”
  https://www.expressen.se/dinapengar/icas-vd-darfor-maste-matpriserna-hojas-/

  …och skatterna sänkas så man får mer pengar över att handla för. Jaså inte det.

  Svara
  • Konsumtionen av vissa varor kommer att sjunka.
   Skatteintäkterna på dessa varor kommer att minska.
   Skatten på dessa varor måste höjas.

   Du läste det inte här först om du någonsin har sett hur sossar resonerar kring skatt.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/15/2019

   Nej. Skatten höjs så att varorna kan subventioneras!

   Svara
   • Elcyklar åt gröna storstadsväljare!
    Högre matpriser åt SD-pöbeln på vischan!

    Svara
 8. Ofrivillig svenska

   /  08/15/2019

  A propos nioåringen i hijab kommer jag att tänka på alla vänsterblivna som vid minsta lilla ifrågasättande av hijab o.dyl. på småflickor börjar skrika att ”det är normalt att småflickor vill klä sig som sin mamma” och att ”jag älskade att som barn klä ut (obs ordvalet) mig i mammas kläder och högklackade skor” omedelbart vrålar om sexualisering av barn när västerländska flickor har bikini på stranden. Det räcker med att en affär över huvud taget saluför bikini under strl motsvarande kanske 36 leder till rabiata upprop och krav på bojkott, oaktat ifall de sett några flickor använda dem eller inte. Med det sagt tycker jag det förvisso är löjligt med bikinis för småbarn men bara för att något existerar betyder det inte att föräldrarna måste köpa varan ifråga. Vad jag vänder mig emot är skrikvänsterns enorma hyckleri (i denna som i alla andra frågor). De fattar inte ens, eller vill inte fatta, skillnaden mellan att just ”klä ut sig” och ”bli klädd i”. Jag klädde också ut mig i mammas kläder som liten, inom hemmets väggar; jag gick inte till stranden eller skolan utklädd. PS vadå ”världens mammor” ? På bilden såg jag bara hucklen dvs muslimska mammor. DS

  Svara
 9. Cain

   /  08/15/2019

  Strategin är klassisk. Radikalvänstern kidnappar vad de allra flesta anser vara en bra och hedervärd strävan. Som feminism, anti-rasism, miljövård etc. Sen förvränger de och klistrar fast sina egna ideologiska politiska värderingar på begreppet, hanterar frågan med religiös fanatism och smutskastar allt och alla som inte kuvar sig.

  Jag rekommenderar starkt Peter Boghossian och hans kollegors experiment där de avslöjar ideologin på ett smått fantastiskt sätt:

  Det finns flera klipp och intervjuer med vederbörande på Youtube. Det råder numera inga tvivel om att västvärldens humanistiska akademiska säten är helt dominerade av en ny religion. Förlorade i princip. Och detta vansinne ser vi nu effekten av i våra liv genom indoktrinerade journalister och politiker.

  Jag har personliga erfarenheter av denna s.k. woke-religion från så långt bakåt som 90-talet. Bl.a. vitt självhat och ”kulturell appropriering”. Men då var jag dum (jag använder inte ordet ”naiv”) nog att tro att företeelsen skulle självdö p.g.a. hur sjuka värderingar den uttryckte.

  Svara
  • Katedralen, som Moldbug kallar det.
   https://www.unqualified-reservations.org/

   Svara
  • michael.

    /  08/16/2019

   Gramsci skrattar och ler från sin kommunistiska himmel när han ser hur långt Sverige och västvärlden kommit i hans tänk.

   Svara
   • https://www.unqualified-reservations.org/2013/09/technology-communism-and-brown-scare/
    ”In the terminology of the father of modern political science, Gaetano Mosca, communism is a political formula—a pattern of thinking that helps a subject support the organized minority that governs him. Typically a modern political formula allows the subject to feel a sense of political power that convinces him that he is, in a sense, part of the ruling minority, whether he is or not (usually not).”

    (https://sv.wikipedia.org/wiki/Gaetano_Mosca
    ”Moscas varaktiga bidrag till vetenskapen är observationen att alla samhällen utom de mest primitiva, strys av en minoritet, hur styret än i teorin är tänkt att fungera. Denna minoritet kallar han ”den politiska klassen”.
    […]
    ”Elit” definierar Mosca som en överlägsen organisatorisk förmåga. Sådan organisatorisk förmåga var särskilt användbar för att nå politisk makt i moderna, byråkratiska samhällen.”

    Svara
 10. G

   /  08/15/2019

  ”Här grips misstänkte terroristen vid Stortorget i Östersund – Akilovkopplingar ska utredas”
  https://nyheteridag.se/har-grips-misstankte-terroristen-vid-stortorget-i-ostersund-akilovkopplingar-ska-utredas/

  Svara
 11. G

   /  08/15/2019

  ”Varför skriker inte feministerna sig hesa?

  Skånetrafiken utreder en händelse där en ung kvinna ska ha nekats att åka buss på grund av sin klädsel. ”Busschauffören har rätt att debattera att toppar bör förbjudas i diverse debattforum, men inte agera utifrån åsikt genom fysiskt påhopp. Det är ett hot mot demokratiska värden, oavsett motiv”, skriver Jenny Ekenlie.

  Det finns människor i Sverige som undviker att säga vad de tycker. De offrar åsikter hellre än att ogillas, exkluderas eller hotas. Andra följer yttrandefriheten till ytterlighet, vräker ur sig vad många med mig förfäras över, går till personangrepp mot individer, skadar.

  Jag får ofta höra: vad modigt att du skriver vad många tänker eller tar avstånd ifrån. Andra säger: Var försiktig. Människor provoceras.

  Det påvisar vikten av att våga prata om det svåra, att stävja tystnadskulturen och främja diskussioner som särskiljer sak- och personfrågor.

  Lösryckta beskyllningar sprungna ur människors subjektiva tolkningar hotar däremot demokratin. De högljudda som låter magkänslan väga tyngre än fakta och statistik, som i sin antirasistiska iver stämplar andra som rasister, islamofober och SD-are så fort samhällsfrågorna rör sig utanför gruppens normer bör rannsaka sig själva.

  Huvudet i sanden mentaliteter skapar friktioner på flera fronter. (forts)”
  https://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/varfor-skriker-inte-feministerna-sig-hesa-om6244003.aspx

  Svara
 12. G

   /  08/15/2019

  ”Darth Widar: Till förnekare och fanatiker!

  Det här är en måstebok för alla som undrar och oroas över vad som händer med klimatet och som funderar på vad människor kan göra för att förbättra läget. Den här boken är viktig också för alla förnekare och fanatiker av alla slags skolor och läggningar. Här bjuds motstånd mot alla former av förenklingar, skrönor, myter och ångestattacker.

  Lennart Bengtsson är professor i dynamisk meteorologi. Han har mer än 60 års erfarenhet av sitt breda och sammansatta verksamhetsfält. Lennart Bengtsson är väl integrerad i den globala klimatforskningen och har haft och har en mängd framstående uppdrag på flera håll i världen. Redan på 1970-talet uppmärksammade han den uppvärmning som kan relateras till den ökande koldioxidhalten i atmosfären. Han har tidigare publicerat långt över 200 så kallade akademiska ”papers” i ämnena meteorologi och klimatologi. Med boken ”Vad händer med klimatet?” begår han dock sin premiär som populärförfattare. En premiär som jag har sett fram emot med stora förväntningar i vart fall sedan 2015 då jag läste en intervju med Lennart Bengtsson i Dagens Industri.

  Där framkom det att Bengtsson ”förvånas över att klimatdebatten i Sverige i så hög grad domineras av icke-klimatforskare och anser att den till delar har spårat ur på grund av stark politisering och mediala överdrifter utan vetenskaplig grund.” Det har nu blivit dags för Lennart Bengtsson att dra sitt strå till stacken. Undertiteln på hans bok är ”En klimatforskares syn på jordens klimat.”

  Jag ska inte överdriva. Men Lennart Bengtssons bok har sådana kvaliteter att den borde kunna flytta den politiska klimatdebatten till en ny nivå. En nivå där erkända fakta, erkända osäkerheter och erkända rimlighetsanalyser ligger till grund för insatser och åtgärder.(forts)”
  https://folkbladet.se/kultur-noje/till-fornekare-och-fanatiker-om6237583.aspx

  Svara
  • ”Det finns ”ingen anledning till framtidsdystopi”, skriver Lennart Bengtsson.”

   Hädare! Sankta Greta vill att vi skall gripas av den heliga paniken!

   Svara
 13. MiT

   /  08/15/2019

  Svara
 14. MiT

   /  08/15/2019

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156677423553251*

  Svara
  • https://www.unqualified-reservations.org/2013/09/technology-communism-and-brown-scare/
   ”The logic of the witch hunter is simple. It has hardly changed since Matthew Hopkins’ day. The first requirement is to invert the reality of power. Power at its most basic level is the power to harm or destroy other human beings. The obvious reality is that witch hunters gang up and destroy witches. Whereas witches are never, ever seen to gang up and destroy witch hunters. By this test alone, we can see that the conspiracy is imaginary (Brown Scare) rather than real (Red Scare).

   Think about it. Obviously, if the witches had any power whatsoever, they wouldn’t waste their time gallivanting around on broomsticks, fellating Satan and cursing cows with sour milk. They’re getting burned right and left, for Christ’s sake!”

   (https://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_Hopkins
   ”Hopkins’ witch-finding career began in March 1644 and lasted until his retirement in 1647. He and his associates were responsible for more people being hanged for witchcraft than in the previous 100 years […]”)

   Svara
 15. Rikard

   /  08/15/2019

  Hej.

  Hmm, den där stackars prästen. Spekulation:

  -”Vi är har sett att du delar uppgifter från en kristen tidning, där HBTQ-personer utpekas som pedofiler, stämmer det?”
  -”Ja, det är välkända och väldokumenterade händelser..?”
  -”Jo, men du måste förstå att det kan ses som att du bryter mot skolans värdegrund, och du kan få HBTQ-elever att känna sig otrygga, så vi vill att du tar avstånd från det här och ber om ursäkt.”
  -”Varför då? Jag skrev som privatperson. Jag har inget att be om ursäkt för?”
  -”Mhm, jo men det kan ju inte uteslutas att du låter dina privata åsikter påverka din undervisning, och eleverna har rätt till…”

  Och så vidare mot den på förhand uppgjorda avslutningen: ”Vi har kommit fram till att det är bäst för alla att du slutar frivilligt, och vi skulle vilja att du lovar att inte diskutera detta.”

  Detta är alltså inte ovanligt, eller ett avsteg från rutiner. Detta är det normala. Det kanske inte gått till exakt så som jag spekulerar i ovan, men andemeningen är densamma.

  Källa? Egen erfarenhet, och andras, från Socialdemokratins skyltfönster Malmö.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 16. G

   /  08/15/2019

  ”Bloomberg-reporter blir presschef för Centerpartiet

  Det är Amanda Billner som får jobbet. Hon är ekonomi- och politikreporter på bland annat TT och senast Bloomberg. Bland annat var hon med på alla presskonferenser kring regeringsbildningen.

  Hon berättar om värvningen.

  – Jag blev kontaktad av Centerpartiet och sedan träffad jag dem ett antal gånger och så småningom blev jag erbjuden ett jobb.

  Har du varit centerpartist?
  – Jag har jobbat som riksdagsreporter i ungefär fem år och täckt politik, makro och riksbanken. Jag har varit involverad i politiken och känt mer och mer att Centerpartiet är ett parti för mig och att jag gärna ville jobba där.

  Så Centerpartiet kände på sig att du var spelbar?
  – Ja, jag hade kanske skickat signaler.

  Du har ju sett hur det funkar när partierna möter pressen och kanske redan nu kan säga var det finns en förbättringspotential?
  – Jag kan inte säga att jag har sett några direkta fel. Jag väljer det parti som tycker redan gör ett bra jobb och har en bra partiledare.

  Vad får du för lön?
  – Jag föredrar att inte säga det.”
  http://dagensopinion.se/artikel/bloomberg-reporter-blir-presschef-for-centerpartiet/

  Svara
 17. G

   /  08/15/2019

  ”Gender: Male. Age:18. Country: United Kingdom

  I’m half Arab half Pakistani. Mainly into Desis and Middle Easterns. I love brown skin and dark skin Asians, especially from Bangladesh, India, Pakistan and Mauritius. Feel free to exchange messages. Snapchat: zxxk-7 I also love hoejabis

  NSFW: https://www.pornhub.com/users/txl-12/videos

  Hoejabis? Stor oxymoron om man lyssnar till alla olika anledningar varför hijaben måste sitta på skallen till att börja med.

  Svara
  • Snacka om att snöa in på texten istället för andemeningen.

   Svara
   • G

     /  08/15/2019

    Snöa in? Pratar du med mig eller om mig? FYI, jag vet mycket väl vad det är om. Suck, inte därför jag postade. Det är liksom inte direkt första gången jag ser sådana här profiler.

    Svara
    • Kronblom

      /  08/15/2019

     -Ett paket kondomer, tack.
     -Vill du ha en påse?
     -Nej, hon ser rätt bra ut.

     Svara
    • Nej.
     Jag har skrivit alldeles för kort på sistone, beklagar. Halva sammanhangen faller bort. Skall jobba på det.

     Menade andemeningen med hijab, att kvinnan skall dölja sig för männens blickar, inte att hon skall använda den för att tydligare framhäva vissa saker.

     Svara
 18. G

   /  08/15/2019

  ”Tech firms face fines for harmful videos from regulator Ofcom

  The government is considering giving powers to fine video-sharing apps and websites to the UK’s media regulator

  The proposal would see Ofcom able to impose multi-million pound fines if it judges the platforms have failed to prevent youngsters seeing pornography, violence and other harmful material.

  The regulator would take charge of the matter from 19 September 2020.
  The Telegraph newspaper was first to report the scheme. It said that the crackdown was ”quietly” agreed before Parliament’s summer break.

  ”These new rules are an important first step in regulating video-sharing online, and we’ll work closely with the government to implement them,” a spokeswoman told the BBC.
  ”We also support plans to go further and legislate for a wider set of protections, including a duty of care for online companies towards their users.”​

  ”The immediacy of livestreaming can make children more vulnerable to being coerced by abusers, who may capture the footage, share it and use it as blackmail,” commented Andy Burrows, head of the organisation’s child safety online policy.”
  https://www.bbc.co.uk/news/technology-49317390
  https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/08/11/instagram-facebook-youtube-could-fined-millions-pounds-showing/

  Svara
  • ”video-sharing apps”
   Quid? Skall man bygga in censuren direkt i appar?

   Ser fram emot nästa löpsedel: Företag flyr landet.

   Svara
 19. G

   /  08/15/2019

  ”Chinese Propaganda Goes Tech-savvy to Reach a New Generation

  Earlier this year, a new app was launched in China to put the patriotism of Chinese citizens to the test.

  Named “Study Xi to Strengthen the Nation”, the app quizzes users on all things related to President Xi Jinping – his policies, activities, achievements, theories and thoughts. Users can earn points and win prizes for correct answers and compete with colleagues and friends to see who knows the most about China’s leader.”
  https://www.nextgov.com/it-modernization/2019/08/chinese-propaganda-goes-tech-savvy-reach-new-generation/159111/

  Svara
 20. G

   /  08/15/2019

  ”Verizon is selling Tumblr to WordPress parent, Automattic

  Six years after Yahoo purchased Tumblr for north of $1 billion, its parent corporation is selling the once dominant blogging platform. WordPress owner Automattic Inc. has agreed to take the service off of Verizon’s hands. Terms of the deal are undisclosed, but the number is “nominal,” compared to its original asking price, per an article in The Wall Street Journal.
  Axios is reporting that the asking price for the platform is “well below $20 million,” a fraction of a fraction of its 2013 price tag.”
  https://techcrunch.com/2019/08/12/verizon-is-selling-tumblr-to-wordpress-parent-automattic/

  ”How Yahoo’s prudish policies pushed Tumblr into obscurity

  The social network, which was bought by Yahoo for $1.1 billion in 2013, just sold for £3 million. What happened?
  ..[..]..
  Is there any hope for its continuation, even under different ownership? “Truthfully, I think that the best PR move they could do would be to reverse the adult content ban,” says Gerrard. ”That would be a game changer.” In the absence of this, they better be preparing something savvy to attract new users or beckon deserters back to the platform.”
  https://www.wired.co.uk/article/tumblr-sold-to-wordpress

  (S)-Kvinnor: Jävla kåtbockar! Ni skulle bara våga tänka tanken!!!

  Svara
  • Hmm, är det inte Yahoo som äger klassiska fotodelningssajten flickr också? Vad är det för konstig strategi?

   Svara
 21. Skeptisk

   /  08/15/2019

  Observera att katastrofen man varnade för på 70-talet var en annalkande liten istid som skulle sänka den globala temperaturen med 3,5 grader. Vilket skulle leda till en global matbrist då utbytet i jordbruket skulle minska.
  Nu har vi gått upp en halv grad och matproduktionen kommer minska eftersom vi ska få total torka. Vi skulle alltså med den temperaturen vi hade på 1800-talet före industrialismen ha det optimala läget för maximal matproduktion. Tillåt mig tvivla.
  Vi människor tror gärna att jorden och förhållanden är statiska i ett perfekt läge och minsta lilla förändring från detta är en katastrof. Men jorden och klimatet är dynamiskt. Det ändrar sig hela tiden. Bara under människans historia har vi haft både varmare och kallare. Den snabbare förändringen kan innebära att en del arter inte hinner anpassa sig evolutionsmässigt och utdör, men då brukar andra arter ta deras plats och breder ut sig istället. Det kan leda till att vissa grödor inte funkar, men kan även gynna andra. Vi vet faktiskt inte vilka ekologiska effekter en temperaturförändring har på jorden. Livet på jorden kommer inte gå under. Antagligen kommer framtidens människor hitta nya sätt att livnära sig. Människan är en extrem generalist som lyckats klara sig i princip samtliga klimatzoner. Vi är grymt anpassningsbara med vår kunskap och teknologi.
  Jamen om havet stiger och de flesta lever vid kusten? De flesta hus är inte äldre än 100 år. En höjning av vattennivån kommer inte bli en meter över en natt, utan en gradvis ökning som kommer innebära en gradvis flyttning av städerna. Det kommer knappt märkas när husen närmast vattnet rivs och nya byggs på landsidan staden..

  Svara
  • Ivar L

    /  08/15/2019

   Jag läste nyligen att Sahara blivit grönare på senare år.
   Om det stämmer så faller mycket av idén om att det blir katastrof för Afrika.

   Svara
    • Ivar L

      /  08/17/2019

     Mycket intressant. Om jag förstår rätt så ger ökad CO2 möjligheter för växter att producera fler blad med samma mängd vatten vilket gynnar ökenväxter. Snacka om positiva nyheter för varma ökenregioner!

     ”If elevated CO2 causes the water use of individual leaves to drop, plants in arid environments will respond by increasing their total numbers of leaves. These changes in leaf cover can be detected by satellite, particularly in deserts and savannas where the cover is less complete than in wet locations, according to Dr Donohue.”

     Lyssna till vetenskapen säger Greta!

     Svara
 22. weasel

   /  08/15/2019

  Fruktansvärt oansvarigt av P1 att låta en forskare som inte tror att mänskligheten dör inom 10 år få uttala sig.
  Man förstår att Moa, Maria, Lorentz och de andra är upprörda.

  Som svar på Moas och Marias undran om varför det inte fanns någon motdebattör på plats så….är det nog så att varken Rockström eller någon av de andra ”experterna” på Moas och Marias sida hade någon större lust att debattera mot en kunnig person…

  Svara
 23. Gorby

   /  08/15/2019

  Ny visselblåsare från Google träder fram och lägger fram många nya interna dokument från Google.

  Svara
 24. G

   /  08/15/2019

  ”Huawei disputes new political hacking allegations

  Huawei employees have been accused of hacking the phones of political opponents in Uganda and Zambia. The firm’s employees reportedly used a piece of software known as Pegasus to decrypt encrypted messages tapped from the devices of political opponents.
  According to the Wall Street Journal who broke the story, Huawei’s Chinese head office was unaware of the spying, nor have they engaged in any similar spying for the Chinese government.

  Huawei completely disputes the reporting in the article. The firm issued the following statement to CNBC in response to the WSJ report:

  ”[…] Our internal investigation shows clearly that Huawei and its employees have not been engaged in any of the activities alleged. We have neither the contracts, nor the capabilities, to do so.”​ ”.
  https://mspoweruser.com/huawei-disputes-new-political-hacking-allegations/

  Om anklagelserna är sanna elelr ej spelar ingen roll för min del, jag säger: HuaNej!
  Väntar fortfarande på att bl.a. Bahnhof med VD Karlung i spetsen ska omvärdera sin inställning till HuaNej, alldeles för många frågetecken och alldeles för djupa band till regimen som inte ska finnas i ett ”vanligt” företag av denna sort för att jag skulle vilja använda deras mjukvara eller hårdvara. Jäkla tur man inte behöver använda sig av routers från ISP:erna utan man välja egen efter smak och tycke. Mycket bra att det finns alternativ till ”Made in China”, som ”Made in Taiwan”, som blir mer och mer intressant som alternativ till China. Och då inte konsumentmodeller utan mer Enterprise eller PROsumer, koster lite mer men man får också en längre livslängd på routern, största fördelen är att routern kan få firmwareuppdateringar kanske 4-10 år efter lansering, och inte ses som en ”slit och släng produkt” som får uppdateringar i 2 eller 3 år max och sedan bara sitta på hyllan för tillverkaren släpper ingen ny mjukvara med möjliga säkerhetspatchar och annat viktigt, och troligen har släppt en ny modell med ”senaste” ditten och datten för att du ska ”uppgradera” och köpa, trots att det inte är något fel på den gamla router, men tillverkaren övergav dig och din modell när en ny modell släpptes, men sådant är inte prio 1 för någon som värderar sin integritet, och stabil router med stabilt OS högre än att routern har senaste ”wifi-standarden”.

  Fan min näst senaste router (Draytek) köptes 2009 och fick en firmware säkerhetsuppdatering så sent som 2018 (eller om det var 2017), den funkade 100% prickfritt fram tills jag var tvungen ta den ur drift pga funkade dessvärre inte med fiber utan endast ADSL, så det fanns inget val än att packa ner trotjänaren i lådan, och nu sitter den i sin låda men är inget fel på den öht, lika bra som dagen den köptes, troligen den mest stabila produkt jag någonsin köpt och använt alla kategorier. Så ska produkter funka och produktlivslängden vara. Och av ett företag som jag har stor tillit till pga alla felfria åren med den, och inte EOL efter några år likt konsumentroutrar. Och inte ett företag vars routermjukvara blir påkommet med säkerhetshål stup i kvarten som några av de stora bjässarnas produkter, exempelvis Cisco. Och i Mars 2019 så köptes den senaste routern, annan modell, nyare hårdvara och den jag använder nu. Samma stabilitet och samma kvalitet. Jag hoppas verkligen att Draytek förblir som det är och håller fast vid sina principer, och definitivt inte äts upp av någon av de större jättarna, för ofta är det enda de gör att köpa konkurrerande företag för att sedan lägga ner. Horribelt. Men business är business, som det heter.

  Svara
  • Huaweiligen! Nej tack!

   Som Yuri N skrev utmärkt här för ett tag sedan:
   ”Det bästa vore ju om man kunde jämföra en nation med sig själv utan och under socialismens påverkan. Lyckligtvis har historian gett oss ett par sådana exempel: Nordkorea – Sydkorea, Folkrepubliken Kina – Republiken Kina (Taiwan), Östtyskland – Västtyskland och Nordvietnam – Sydvietnam.”

   Svara
  • G

    /  08/15/2019

   På tal om Routrar. Denna sida är mycket, mycket nyttig. Oavsett vilken router man använder: https://routersecurity.org/

   Och glöm ej att sidan är till för: ”This site focuses on the security of routers. Period. If you are interested in faster WiFi, look elsewhere.”

   Besök gärna ”changelog”-sidan återkommande för uppdateringar:
   https://routersecurity.org/changelog.php

   Michael själv använder och gillar sin Pepwave Surf SOHO väldigt mycket. Och det verkar IMO vara en trevlig produkt, den är dock något dyr och daterad för det man får kan jag tycka, dessutom svår att få tag på i Sverige som privatperson. Men i min research fann jag att routern är även ”Made in China”. Själva företaget, Peplink, är baserat i USA och har sitt HQ där. Peplink borde kanske fundera över att ta hem produktionen till USA, även om priset troligen blir något högre då, gillar patriotiska amerikaner produkter som det står Made In The U.S.A. på. Så även här ”vinner” Draytek för mig då de är baserade i Taiwan och producerar sina produkter i sitt HQ. Ibland ser jag vissa påpeka i diskussioner: ”men var tror du hårdvaran i din dator är tillverkad”. Då säger jag: har jag något val? Nej. Säg till när man kan köpa hårdvara som är e.g ”made in taiwan” eller ”made in europe”. Som man kan köpa, lär säkert kosta mer den dagen det blir möjligt, men då har man ett val, idag är det i stort omöjligt. Men när det kommer till andra produkter, som en router, då finns det några få alternativ och ett val du aktivt kan göra för att undvika ”made in china” _om du vill_. Men många produkter att välja bland är det troligtvis inte i dagsläget, så det blir ofta ”made in china” pga inga alternativ. Men bara för att datorns hårdvara är ”made in china” så betyder inte det att också min router måste vara det, routern är trots allt din ”ytterdörr” mot Internet. Men skulle jag inte använda Draytek, skulle företaget försvinna, gå i konkurs eller nåt, så skulle Peplink troligen vara mitt första alternativ pga produktlivslängden och att de värderar sånt som jag själv uppskattar högt.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/15/2019

   Fast en av anledningarna till att ingen hittar säkerhetshål i en liten tillverkares router kan ju vara just att de är små, inte så många som testar sådant då.

   Men hur som helst håller jag verkligen med dig. Oavsett om Kina spionerar nu så måste man ju se långsiktigt på det. Att bygga in sig i så viktig och grundläggande teknik som 5G och göra sig beroende av en av världens starkaste och extremaste diktaturer är ju säkerhetspolitiskt totalhaveri. Det jag funderat på, men inte fått bekräftat av någon kunnig, är om kombinationen ”vanligt” spioneri och kontroll över 5G-system betyder att en fiende skulle kunna få fram positionsdata på känslig utrustning/fordon e.t.c. Borde gå tänker jag.

   Och även om vi rigoröst kontrollerar allt som köps idag så kan man ändå inte vara säker, det kommer bli uppdateringar och reparationer…

   Svara
   • G

     /  08/18/2019

    ”Fast en av anledningarna till att ingen hittar säkerhetshål i en liten tillverkares router kan ju vara just att de är små, inte så många som testar sådant då.”

    Ja, så är det. Samtidigt för man förutsätta att seriösa tillverkare också har in-house testning för att själva upptäcka hål och täppa till via uppdateringar innan någon annan gör det och släpper infon offentligt. Men Cisco har haft så många problem att det tyder nästan på inkompetens inom vissa departement, det är som ett skämt nästan.

    Men så liten tillverkare är det inte ändå, om jag skulle säga själv. Ja, liten om man jämför med jättarna, e.g Cisco som jag nämnde, fast de levererar mest till företagskunder, förutom Linksys som är deras konsumentmärke, men annars beror det ju på vad man jämför med i segmenten under jättarna, där finns det några spelare som är i Drayteks storlek eller något mindre.Om jag inte minns fel så har de levererat routrar till en brittisk ISP, eller i vart fall sett till att en av deras routermodeller är ”certifierad” att fungerar prickfritt med den ISP:n.

    Annars finns det ju folk som gärna köper en begagnad router och sen installerar tomato, openwrt etc etc i routrn, som de vet funkar på just den routermodellen. Själv är jag inte så mycket för det utan gillar att tillverkaren kan sin router både utan och innan, och jag tycker DrayOS är trevligt och inte minst stabilt.

    Svara
 25. MiT

   /  08/15/2019

  Svara
  • G

    /  08/15/2019

   Min son? Vilken formulering. Så lille sonen är nu Kabul och när någon frågar: ”var har du lilla mamma då?” så säger han ”min mamma är i Sverige”. Mmm troooligt.

   Svara
  • G

    /  08/15/2019

   ”Speciallärare, vice ordf Lärarförbundet Vingåker”

   Svara
  • hehe

    /  08/15/2019

   Hehe, undra varför han inte har en telefon?

   Svara
   • weasel

     /  08/15/2019

    Men varför gav inte mamma Runesson lite pengar och en mobil till sin son när han skulle till Afghanistan ?
    Jäkla dålig mamma det där.
    Nåja, sonen hade väl säkert inte alltför mycket pengar när han kom till Sverige, så han klarar sig nog.
    Och med lite tur kan han ju hitta sin riktiga mamma i Kabul.

    Svara
    • hehe

      /  08/16/2019

     @weasel
     Varför?
     Observera att det är hon som klagar, inte ”sonen”.
     Självklart så måste ”sonen” tjäna ihop till mobilen och fickpengarna genom att göra vissa gentjänster först.
     Hon är helt enkelt avundsjuk på sina medsystrar vars ”söner” velat ha mobil & fickpengar.

     Svara
 26. ”Fördröjare”, är det sådana som hamnar i tredje eller fjärde kretsen i stället för nionde?

  Svara
 27. Det där med länkskatt kanske inte drabbar Google och andra stora – de vill helst att folk stannar i den egna sandlådan.
  https://sparktoro.com/blog/less-than-half-of-google-searches-now-result-in-a-click/

  (Hör gärna avvikande åsikt om någon förstår bättre än jag.)

  Svara
  • Olof

    /  08/15/2019

   Tror att just den variabeln är lite svår att dra några slutsatser från just nu i alla fall eftersom de senaste åren har lite blandat ihop funktionen av addressfältet och sökfältet i browsers. Det kan mycket väl vara så att det skett en stor ökning av användningen av just ”sökningar” för vad som egentligen är addressuppslag.

   Men jag tror inte det drabbar google nej… Jag ser inte vad vare sig de eller jag som konsument skulle förlora på om de helt enkelt skippar ingresser på länkar till media.

   Jag menar, den funktion jag själv skulle vilja ha mest idag är snarare möjligheter att t.ex kunna blockera siter med paywalls från mina sökningar. Skulle gärna blocka sådana som kräver länkskatt med. Och kunna ha en lista av siter jag inte vill ha resultat ifrån.

   Svara
 28. Jans

   /  08/15/2019

  Den klassiska muralmålningen ser dessutom ut att ha varit klottrad på redan innan, enligt bilden. Så respekten inom det svenska muralmålarkollegiet verkar aningen bristande redan den.

  Svara
  • elina

    /  08/15/2019

   Åkte förbi ett par månader sedan. Målningen var inte i bra skick, kladd och smuts.

   Svara
 29. Ivar L

   /  08/15/2019

  Så djävla typiskt. Nu har vita medelålders manliga amerikanska nykolonialister gått och fixat bättre mediciner mot ebola. Nu skall de säkert åka dit och vara cis-normativa och mansplaina hur de skall användas.

  Det måste till intersektionell genuscertifierad ebolaforskning. Vit manligt kodad nykolonial sjukvård måste bekämpas!

  ”Forskare knutna till WHO har kommit ett steg närmare att hitta de första effektiva behandlingsmetoderna mot ebola.
  Två mediciner som har testats på ebolasmittade patienter minskade dödligheten i sjukdomen radikalt. /–/
  – Nyheterna i dag är fantastiska. Det ger oss ett nytt verktyg i kampen mot ebola, men stoppar inte epidemin, säger Mike Ryan, chef för Världshälsoorganisationen WHO:s nödprogram. /–/
  – Det här betyder att vi nu ser ut att ha två behandlingsmetoder mot en sjukdom som vi för inte så länge sedan inte hade någon hjälp mot alls, säger Anthony Fauci, chef för amerikanska forskningsinstitutet NIAID, som lett försöket.”
  https://www.svd.se/positiva-forsok-med-ebolamedicin

  Svara
 30. klimathäxan

   /  08/15/2019

  Typiskt!

  När Greta är borta dansar klimatförnekarna på bordet.

  Undergången är nära, men frukta icke.

  Ty legenden säger att Greta en vacker dag kommer återvända till Sverige för att rädda oss.

  Åkandes i en BMW.

  &

  Sprider aska från en fet cigarr.

  Suckers.

  Svara
 31. Ivar L

   /  08/15/2019

  ”nu ska det även införas kontroller för resande från Sverige till Danmark”
  https://nyheteridag.se/danmark-starker-gransen-mot-sverige-efter-sprangdad/

  Danska gränspolisen är antagligen dubbelt så bra (minst) på att identifiera och stoppa folk med falska identiteter eller andra skumraskproblem. Konsekvens: bus som illegalt tagit sig förbi vår slappa gräns från Danmark kan inte åka samma väg tillbaks utan blir kvar i Sverige. Enda hoppet är att Danmark även bevakar gränsen mot Tyskland.

  Svara
 32. Ivar L

   /  08/15/2019

  Undrar hur lång tid det tar innan politiken – om den lyckas långsiktigt – slår igenom på villa och bostadsrättspriser i Sölvesborg?
  https://nyheteridag.se/solvesborg-vill-placera-nyanlanda-i-s-styrda-kommuner/

  ”SÖLVESBORG Samstyret i Sölvesborg har presenterat en handlingsplan på 220 punkter med åtgärder som man vill genomföra under nuvarande mandatperiod. Bland annat vill man att nyanlända som anvisas till kommunen av Migrationsverket i första hand ska placeras i andra kommuner.”

  Bodde jag nära skulle jag definitivt överväga en flytt. Det är risk för prisstegring om de lyckas och alla vill flytta dit för att slippa kaoz.

  Svara
 33. Senior

   /  08/15/2019

  Detta förutsåg/förstod jag redan från början, skrev en kommentar på denna blogg; ”varför anses det så viktigt att skriva under om man ändå inte förbinder sig till något?”

  -Räddningen kan vara att Löfvens interimsregering möjligen inte hade befogenhet att ingå nya avtal.

  [http://katerinamagasin.se/breaking-lackta-eu-dokument-visar-att-fns-kontroversiella-migrationspakt-global-compact-ar-bindande/]

  Svara
  • Olof

    /  08/16/2019

   Men som gäller med den typen av fördrag… bindande, enligt vems arme?

   Om man faktiskt inte vill följa den typen av avtal är det bara att hoppa av. Så ta inte ögonen från bollen, politiker kan skylla på avtalen för att slippa ansvaret, men mellanstatliga avtal är aldrig mer bindande än de negativa konsekvenserna med att hoppa av dem är. Och vad jag vet finns, till skillnad från t.ex handelsavtal, inga direkta fördelar för oss som då skulle gå förlorade. Så det handlar helt om att politikerna i Sverige vill ha vad som står i avtalet och avtalet är bara ett fikonlöv.

   Sen kan man ju dessutom ifrågasätta konflikten i att ha enskilda EU länder som skriver på GCM när EU i sig inte gör det. Att vissa länder vill ha öppna gränser står i slutändan rent praktiskt i direkt konflikt med Schengen. Vilket vi nu börjar se konkreta effekter av – om Sverige tänker bli en fristad för illegala migranter så kommer en del av priset bli att grannländerna inför gränskontroller mot oss. Avtal eller inte.

   I det stora hela är den viktigaste delen fortfarande den biten som blir allt bättre. Att EUs gränsländer aktivt sköter gränserna på fortet.

   Svara
 34. Gorby

   /  08/16/2019

  Svara
  • Gorby

    /  08/16/2019

   Svara
   • full rulle

     /  08/16/2019

    Bra.

    Hoppas de bygger en fet jävla ramp.

    Sen kan de skicka ner alla feminister, genusvetare, klimatmuppar, twitterkärringar och hen-figurer som inte vet vilken toalett de ska gå på.

    Förhoppningsvis landar de långt ut i havet.

    Svara
   • Weasel

     /  08/16/2019

    -Vad fan får jag för pengarna ?
    – En skateboardsamordnare.
    🙄

    Svara
  • Gorby

    /  08/16/2019

   Svara
 35. Gorby

   /  08/16/2019

  https://unv.is/dn.se/ledare/mattias-svensson-talet-om-oppna-hjartan-var-alldeles-ratt

  Svara
 36. Gorby

   /  08/16/2019
  Svara
 37. hllviken

   /  08/16/2019

  Svara
  • Ahem.

   https://ledarsidorna.se/2019/08/svansen-viftar-pa-hunden/
   ”För att blidka väljarna lanserar nu regeringen Löfven II tesen att det är de narkotikaberoende ungdomarna i Danderyd som utgör huvudorsaken till Sveriges problem. Media och opinionsbildare går på det. Twitter och sociala medier exploderar i reaktioner kring statsministerns och regeringens utspel. För eller emot. Reaktionerna dränker all annan problematiserande debatt och kunskapsutbyte för att Sverige ska finna en väg framåt.”

   (https://www.scottadamssays.com/2015/08/13/clown-genius/)

   Svara
   • Olof

     /  08/16/2019

    Finns det någon mening att ha någon debatt innan man accepterar förutsättningarna för att alls lösa några problem? Det innebär att man först måste göra integration möjlig, vilket innebär att man måste acceptera vissa vetenskapliga grundförutsättningar som att t.ex taket på när integration ens kan ske ligger runt 5% utomeuropeiska invandrare.

    Jag ser inga förutsättningar för att positionerna skulle förändras så mycket inom närliggande framtid.

    Det innebär att kontrollen helt lämnat politiska händer och nu kommer att styras av den ekonomiska utvecklingen. Eftersom vi redan ligger på toppen av lafferkurvan finns inga möjligheter att kontra minskade skatteintäkter i en konjunkturnedgång (man kan förstås höja skatter, om man vill sänka intäkterna ännu mer).

    Det innebär att vi kommer behöva kraftiga kostnadsminskningar i stat och kommun. Kanske vi kommer få se saker som att t.ex socialbidragsnormen ändras till t.ex återinförande av fattighus istället, åtminstone vad gäller människor utan medborgarskap. Den typ av utveckling kommer i slutändan vara mycket mer styrande för migrationsflödena än politiska önskemål.

    Svara
    • Sune

      /  08/16/2019

     Förvisso är inkomtskatten svår att höja ytterligare utan att ännu fler väljer bidrag framför arbete, men vi lär få se en oanad kreativitet på beskattningsområdet de kommande åren. Bidragsnormerna går inte att röra, dels skulle det strida mot ”värdegrunden”, dels leda till kravaller och lägre valdeltagande i ”utsatta områden”.

     Höjda miljöskatter är en lågoddsare. Arvsskatt, gåvoskatt och fastighetsskatt lär återinföras i god tid före nästa val, man börjar ju redan nu pegga upp med ”det är Danderyds fel”. Vi kommer att få se nya och höjda avgifter på redan skattefinansierade tjänster som sjukvård och hemtjänst. Lövin avvisade visst köttskatt, men mellan raderna gick det att utläsa att man skulle ta ut den på momsen i stället, så momshöjning på animaliska produkter och raffinerat socker är nog inte långt borta, ”för miljöns och hälsans skull”. Höjda taxor på VA, el och sophämtning kan motiveras både med miljöargument och kapacitetsbrist p g a ökande befolkning.

     Svara
     • Senior

       /  08/16/2019

      Precis så.
      -Som alltid genom åren.

     • Olof

       /  08/16/2019

      Jag tror säkert vi kommer få se kreativitet men frågan är om någon av den leder till högre intäkter. Punktskatter som köttskatt har en tendens att leda till nedsättningar i konsumtionen och däreigenom till att totalintänkten inte stiger. Arvs och gåvoskatter har alltid varit notoriska för att vara delvis frivilliga. Varors och människors rörlighet inom EU, och i kombination med nya finansiella instrument som kryptovalutor har delvis förenklat just möjligheterna att gå runt de typerna av skatter.

      Fastighetsskatt är onekligen en möjlighet… men får man samtidigt prisfall på fastigheter riskerar även den att urholkas.

      Och i slutändan kommer vi till det politiska problemet – medborgarnas solidaritet med systemet kräver att de själva känner att de kan få behov av det. När saker som socialbidrag blir nära nog helt etnifierade sjunker viljan att betala för det kraftigt, och försöker man tvinga det så förlorar man makten till någon som inte gör det.

      Så visst, det dröjer säkert till nästa val, men får man en lågkonjunktur och jökpartierna försöker lägga kostnaden på medborgarna kommer de åka ut med huvudet först i nästa val. Och då kommer stålbadet att ske då istället.

    • Senior

      /  08/16/2019

     ”återinförande av fattighus istället, åtminstone vad gäller människor utan medborgarskap.”

     Som utvecklingen ser ut är det väl snarare medborgarna som kommer att hamna där, jämför bara vad en ”papperslös”, dvs. en person utan medborgarskap betalar för tandvård i förhållande till en skattebetalande svensk.

     -Skamligt är bara förnamnet.

     Svara
 38. Ska man ens bry sig om skript-skadade flöden från idioter utan forskarkompetens i filterbubblor på det snuttifierade Twitter? Varför?

  De vet inget om vetenslapsteori eller argumentationsfel. Att samtala med dem är som att försöka övertyga en sekterist om att lämna sekten mitt inuti sekten. Lönlöst.

  Svara
  • idioten

    /  08/17/2019

   Vad betyder ”skript-skadade flöden”?

   Svara
   • Skripts är oftast okänd programvara som körs på din dator. Dessa program är ofta malware, d.v.s. gör saker som du inte känner till och inte har godkänt, ex. spionerar på dig.

    Twitter m.fl. kör sådan okänd och ofri programvara på folks datorer.

    ”Flödet” är det urval av händelser som du ser när du loggar in på Twitter. Detta ”flöde” kan vara censurerat i hemlighet, s.k. shadowbanning, eller promotat, eftersom Twitters algoritmer kan kontrollera vad som visas för varje användare.

    Justin Hall intervjuar Richard Stallman om sådan malware på Internet Archive.

    På Internet Archive kan man ladda ned videoklipp utan att köra okända ofria malware-skripts. Det kan man ex. inte på Youtube, utan att använda ex. Firefox+NoScript+ConvertinMP4.

    Svara
 39. Samtidigt:

  ”Spännande att läsa Migrationsverkets förteckning på bristyrken: Städare, Pizzabagare, Servitörer, Saneringsarbetare.
  Samtidigt är 200 000 utrikesfödda arbetslösa eller i diverse ”program”.
  Sverige lyckas inte ens få folk att ta ett städjobb.
  […]
  Varför jobba och tjäna någon tusenlapp när man kan ha permanent semester och ibland låtsassöka jobb för priset av en tusenlapp?”

  Som någon sade, i ”hemländerna” är basnivån lika med ”barn tigger på gatan för att familjen skall ha råd med mat.” Till vi hamnar där kommer det att finnas de som helst inte arbetar. Att åka spårvagn har tydligen inte haft önskad effekt.

  Besökte ett före detta ”Poor House,” nu museum i UK tidigare i år. Inte bara män och kvinnor separat, utan strikt indelning i åldersgrupper. All mat vägs noga. Allt man har med sig ”utifrån” desinfekteras och beslagtas tills man kommer ut. Det var ett enkelt val att svälta utanför eller lyda order dygnet runt.

  Svara
 40. MickeP

   /  08/16/2019

  Hej kära bloggkamrater.

  Nu är det fredag igen och man kan ta sig ett järn och koppla av lite. En stor del av min avkoppling består i av att läsa vad i allt väsentligt vettiga människor, såna som ni här på denna blogg, uttrycker i tankar och skrift. Detta är yttrandefrihet i dess prydno i mina ögon. Ibland slänger jag själv in ett eller annat vettigt eller ovettigt inlägg, allt i egenskap av privatperson förstås. I annat fall hade jag garanterat gjort det under arbetstid, och från min arbetsdator. Vill bara klargöra detta på en gång, utifall min chef får ngra ovettiga idéer för sig.

  Nåväl, jag har ju skrivit lite på denna blogg om fallet ASAP Rocky och somliga kanske undrar varför jag inte tidigare kommenterat domen som gavs i veckan. Det enkla svaret är att jag inte har läst domen. Nu kanske somliga tror att jag skojar, men det gör jag inte. Det ärendehanteringssystem jag jobbar i (som jag f.ö. själv varit med om att utveckla), tillåter inte datoriserad åtkomst till dokument i en annan myndighets system hur som helst. Jag kan därför inte (och ska inte heller) kunna läsa ASAP Rocky-domen utan att ha behov av den i min egen tjänstgöring. Sådant är system och lagstiftning uppbyggda och det måste åtminstone jag respektera (inte minst som jag själv varit i högsta grad delaktig i hur det är uppbyggt).

  Tidigare kommenterade jag förundersökningsprotokollet såsom det kom till uttryck i Merit Wagers blogg, inget annat.

  Efter dessa reservationer kan jag dock konstatera att såvitt jag har läst i media, så har ingenstans, som jag tidigare kommenterat, ifrågasatts huruvida afghanen kunde ha åsamkat sig skadorna på framför allt vänster underarm genom eget förvållande. Som jag skrivit tidigare är det mkt som tyder på detta.

  Jag kan under pistolhot och med formgjutet skohorn, till nöds köpa domstolens resonemang kring nödvärn och misshandel, även om jag inte alls delar det.

  Men vad jag inte kan köpa är att skadestånd ö.h.t. utdöms till ett brottsoffer, som med övertygande sannolikhet ljuger och överdriver sina skador. Man synes ö.h.t. inte prövat hypotesen att skadorna, åtminstone delvis, är självförvållade. I tvistemål (dvs. i skadeståndsdelen) gäller till skillnad från i brottmål (dvs. i ansvarsdelen) som beviskrav, att det ska vara mer sannolikt att ASAP Rocky åsamkat skadan än att han inte gjort det. Vad gäller skadorna på afghanens vänstra underarm anser jag att så inte är fallet. Snarare tvärtom, det är mer sannolikt att han själv åsamkat sig sina skador än att ngn annan har gjort det.

  Med denna bevisvärdering borde afghanen inte ha fått ngt skadestånd ö.h.t. Har han ljugit om en skada, eller två, kan han inte anses trovärdig beträffande övriga skador heller.

  Så ser jag det i detta nu. Men som sagt, jag har inte läst domen.

  MickeP

  Svara
 41. MiT

   /  08/17/2019

  Svara
 42. info

   /  08/17/2019

  Svara
  • Vi förväntar oss naturligtvis en fullständig redogörelse för hur allt skräp hanterats. Det finns ingen toalett eller dusch, så jag gissar att man samlar allt i två veckor och inte kastar något överbord. Våtservetter? I Sydamerika har man särskild skräpkorg för använt toalettpapper – det får inte spolas ned.

   Svara
  • https://detgodasamhallet.com/2019/08/15/lars-hassler-svenska-tonaringen-greta-seglar-over-atlanten-for-att-minimera-miljoavtrycket/
   ”Det ingår upp till 15 heltidsanställda i teamet som alla skall ha lön; pressteam, teknikteam, assistenter, hälsoteam, transportbesättning, etc. De som inte seglar flyger mellan hamnarna och med containers transporteras all utrustning; segel, verktyg, instrument och reservdelar. I hamnar skall alla bo på hotell, äta på restauranger, och bilar hyras etc.”

   Svara
 43. info

   /  08/17/2019

  Svara
 44. info

   /  08/17/2019

  Svara
 45. info

   /  08/17/2019

  Problemlösninf à la Sossarna – när ideologin skymmer sikten:

  Svara
 46. Ivar L

   /  08/17/2019

  Stort uppslagen artikel om svensk högerextremism i SvD. I papperstidningen har den en stor bild på Trump, trots att han naturligtvis inte har något att göra med Sveriges högerextremism, men han sade ju ”last night in Sweden” så då måste man ha en jättebild på honom.
  https://www.svd.se/sverigebilden-under-attack–nazistiskt-vald-vantas-oka

  Nåväl, artikeln som sådan kommer i princip bara fram till en intressant sak. Att svenska nazister är tongivande i Norden men saknar internationella kopplingar och att högerextrema dåd i Norden inte har någon koppling till de nazistiska organisationerna. D.v.s. bilden av ett högerextremt stort latent hot mot demokratin som försöker utmålas är en anka. Fast man låtsas som motsatsen.

  ”En mer löslig nazistisk miljö kommer att leda till att vi får mer spontanvåld utanför de mer organiserade delarna, men det handlar inte om våld som kan terrorklassas enligt svensk lagstiftning. Högerextrema terrordåd utförs i huvudsak av personer utanför organisationerna, som kanske har blivit inspirerade av miljön på nätet, säger Christer Mattsson.”
  https://www.svd.se/sverigebilden-under-attack–nazistiskt-vald-vantas-oka

  Vad som däremot är talande är att i de andra två extremistfallen så finns i samma tidning två besvärande, konkreta och aktuella fall beskrivna:

  Vänsterextremims finansieras med skattemiljoner – inga krigsrubriker:
  ”Vänsterns internationella forum (VIF) har enligt slutrapporter inlämnade till Sida under närmare ett decenium (2009–2017) kanaliserat 6,89 miljoner kronor från statens biståndsbudget till samarbetsprojekt med icke-reformerade kommunistpartier och extremistorganisationer världen över. Verksamheten pågår än i dag.”
  https://www.svd.se/bryt-tystnaden-om-vansterpartiets-skattemiljoner-till-extremister

  Aktuellt och sannolikt jihadistiskt terrorfall i Östersund med immigrant som nekats uppehållstillstånd flera gånger men ändå lyckats bita sig kvar – inga krigsrubriker:
  ”32-åringen planerade terroristbrott i Östersund, enligt åklagaren. Mannen häktades på fredagen misstänkt för stämpling till terroristbrott. Säpo letar nu efter andra som kan vara inblandade.”
  https://www.svd.se/terrormisstankt-man-begars-haktad
  Och till skillnad från nazism har svensk jihadism som bekant många internationella kopplingar.

  Tre extrema terrorideologisker, den som inte har internationella kopplingar och inte får skattepengar och inte har utförd några aktuella fall i Sverige får krigsrubriker och de andra mer aktuella får notiser.

  Svara
 47. PATRIK ENGELLAU: SVERIGE SKAPAR BROTTSLIGHET
  https://detgodasamhallet.com/2019/08/16/patrik-engellau-sverige-skapar-brottslighet/
  ”Till Sverige kommer alltså folk med i genomsnitt förhöjd brottsbenägenhet jämfört med svenskarna men i stället för att deras barn ska bli mindre kriminella och mer lika svenskarna så går det åt andra hållet. Barnen blir mer kriminella än någon grupp utlandsfödda.

  Ännu mer sensationellt är att dessa barns överrepresentativitet i brott ökar med tiden, från 2,6 under period 3 till 3,1 under period 4.

  Jag har svårt att dra någon annan slutsats än att Sverige, trots all vår godhet och alla våra ädla avsikter, skapar brottslighet.”

  Svara
 48. x

   /  08/17/2019

  Strandhäll är lika duktig på att twittra som Bosse Ringholm var med telefonen.

  Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: