Kompetensregnet som torkade bort och förvandlades till ett analfabetregn

Minns ni i juni 2015 när SVT pumpade på med propagandan att Sverige fick en riktigt rotblöta av kompetens?

Det ”strömmade in” färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Det var ”en massiv import” av kunskap. ”Många” med universitetsutbildning. ”Bristvara som förs rakt in i den svenska arbetsmarknaden”. ”Tilltagande kompetensregn”. ”Inga tecken på avmattning i det kompetensregn som just nu faller över Sverige”.

Så såg det alltså ut i juni 2015.

Man t o m hävdade att kompetensregnet HÖJDE kunskapsnivån i t ex hela Södermanland.

Min undran är om invånarna i Södermanland verkligen var så outbildade att analfabeter eller nästan analfabeter t o m lyckades HÖJA kunskapsnivån? Jo, det var känt redan då att vad SVT, och i det här fallet länsstyrelsen, påstod i bästa fall var rena lögner…

Det ”regnade kompetens”. Det var ”studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina”. Man undrade hur man ens skulle kunna handskas med all kunskap, ja rent av kunna handskas med största kompetensregnet som någonsin fallit över Sverige. Gissar att de där kunskapsmolnen som släppte sin nederbörd inte riktigt var i närheten av t ex Filipstad i alla fall…

Syftet med SVT:s rena lögner och propaganda är ju uppenbart, man skulle minsann trycka tillbaka de röster som började höras allt högre om tilltagande problem.

Sen låg ju SVT:s propagandanummer till grund för andra som gjorde en egen variant av den.

T ex Helsingborgs dagblad.

Som inte ville vara sämre än SVT. Man pratade om att en STOR ANDEL nästan uteslutande hade universitetsutbildning. Och av 1000 som i sig var ett urval!! så lyckades man skrapa ihop 15 i en ”portfolio” som skulle visa den enorma kunskapen som strömmat in. 15 promille alltså.

Även där påstod man att de som kom i högre grad hade en utbildning.

Cecilia Wikström, Folkpartiet, påstod att syriska flyktingar var MER välutbildade än svenskar. Ungefär som den där veteodlaren i Filipstad då kanske? Han besitter säkert mer kunskap om småskalig veteodling i ökenklimat än den genomsnittliga svensken men vad ska man ha den kunskapen till här i Sverige?

Redan 2012, alltså tre år innan SVT jublade över kompetensregnet, så varnade man för ökat antal analfabeter som kom till Sverige. De kunde inte ens förstå enkla symboler och att en sån sak som att lära sig klockan var jättesvårt.

Strandhäll matade givetvis på.

Två år efter SVT:s propagandakampanj så började man förtvivlat inse att t o m Komvux, som skulle ge grundskolekunskap, var alldeles för svårt för många.

De ska få längre tid på SFI tillsammans med förskolelärare. Eleverna ska genom detta få ”enorma möjligheter”. Men först måste man lära dem att hålla i en penna. Och att forma bokstäver är en oerhörd kraftansträngning.

Men vad säger SVT så här fyra år efter kompetensregnet?

Nu säger SVT att samma kompetensregn har förvandlats till ett analfabetregn istället. Nu regnar det analfabeter över landet. Gissar att om det skulle regna in lite såna på SVT:s redaktioner skulle de höja kunskapsnivån markant där.

Varför har vi lurat hit de här människorna? Hur ska de kunna finna sig tillrätta här? De kommer aldrig ha en enda liten pyttechans här och de har aldrig haft någon heller, så varför i hela helvete har vi lurat hit dem? Klippet ovan finns även på twitter.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

98 kommentarer

 1. uffenordholm

   /  09/04/2019

  Det blir mer och mer uppenbart att SVT är en del av PK-ministeriet. Kanske därför som de numera finansieras via skatt, istället för avgift på TV:n….

  Svara
 2. info

   /  09/04/2019

  Svara
  • Gorby

    /  09/04/2019

   Svara
   • lensof

     /  09/04/2019

    Vad den dumme f*n tydligen inte vet är att kannibalism ofta leder till riktigt otrevliga sjukdomar. Vi ska helt enkelt inte äta varandra precis som vi inte ska ska göra barn med närstående. Den naturliga äckelkänslan är befogad och en viktig faktor för god överlevnad och ett friskt människobestånd.

    Hur borta från verkligheten får man komma med klimatargumenten??? Kära Greta, det är inte klimatet som ger mig ångest utan dina följare. Framför allt dom som vill hävda att de är vetenskapsmän och vill göra pengar på din kamp.

    Svara
   • Lev Barkland

     /  09/04/2019

    Detta är så sjukt. PK-människorna har tappat alla normala begränsningar, att både reportern Tilde och professorn pratar om detta perversa ämne som vore det vad som helst, utmaningar för ”den som vill slå sig in i människoköttbranchen”. Om de nu är så avtrubbade själva och utgår från att deras vuxna tittare är det så borde de i alla fall tänka på att barn kan råka se detta, vilket kan vara oerhört traumatiskt och förvirrande. Sinnessjuka idioter.
    En liten teori som jag har är just detta, man kan se detta som en testballong för att kolla hur depraverade, ”liberala” och självhatande nyhetsmorgons tittare nu hjärntvättats att bli. För efter detta, vem kommer reagera då någon professor eller utredare föreslår att vi skall införa kalifat för att rädda klimatet. De islamiska ökenkalifaten genom tiderna har faktist haft lägre CO2 avtryck än det svenska samhället av idag.

    Svara
    • Ofrivillig svenska

      /  09/04/2019

     Lev Barkland: du har nog rätt ang. att det är en testballong. Redan för flera år sedan drog ju MSM (ffa tidningen Metro, om jag inte minns fel) en kampanj för att vi skulle börja äta insekter, det var bara uppvärmningen, liksom kampanjer för laboratorieproducerat ”kött”. Nu går de ”all in” med kannibalism och varför skulle de inte göra det ? Varken insekts- och labb-”kötts”kampanjerna mötte något motstånd att tala om, iaf inte så det sipprade ut i MSM och det är det enda som spelar roll i dylika sammanhang. Utöver testballong är det också en vidrig attack på den ursprungliga innebörden av ordet och även själva företeelsen ”civilisation”, för en civiliserad människa KAN MAN INTE sjunka lägre än kannibalism, det är arketypen av ociviliserade grottmänniskor som ägnar sig åt det. Ett oräkneligt antal människor har svultit ihjäl hellre än att äta sin nästa, det är vämjeligt bortom alla ord med denna sk professor men kanske, kanske kan det leda till att fler får upp ögonen för vad klimatsekten går för och därigenom sluta låta sig luras av dessa vidriga människor. Som sign. Elina (tror jag det var, blev osäker nu när man är upprörd över kannibalism-ivrarna) finns det mkt goda skäl till tabun mot såväl kannibalism som inavel men när det enda viktiga är att bryta alla normer får vi väl snart se en kampanj för incest också, snart sagt inget kan längre förvåna mig vad gäller alla rubbade typer.

     Svara
   • Rikard

     /  09/04/2019

    Hej.

    Men det är väl en sketch eller fejk?

    Det kan väl inte vara på riktigt?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • lensof

      /  09/04/2019

     Det värsta är att man vet inte det längre.

     Man tror det är fejk, ironi eller sketch bara för att sen förstå att personen ifråga är allvarlig och menar vad den säger.

     Tror det är därför vi inte längre har några verkliga komiker som dom vi hade förr. För hur ska man kunna skoja och driva med ett samhälle och dess ledande figurer när dessa hela tiden överträffar vad vi ”normala” i vår vildaste fantasi kan föreställa oss.

     Svara
    • Rikard

      /  09/04/2019

     Hej.

     Tittade på klippet igen.

     Han är professor i marknadsföring, så nu klarnar det för mig.

     Det är insekter – mjölmaskar och sådant – som vi skall dresseras att välja. Eftersom det är rätt bra uppförsbacke för en marknadsföringskampanj som går ut på ”välj mjölmask istället för grishals” så kanske han tänker att man vänder på det: ”ät mjölmask, det är bättre än likbiff”?

     Hans svammel om tabun och sånt… Herregud. Mannen ger i alla fall ”institutions-skadad” ett ansikte. Det är Tännsjö-nivå på idiotin.

     Varför inte kräva att veterinärer skall frysa avlivade djur och skicka in dem för omvandling till pulvermat? ”Köp köttpulver! Gjort på äkta kött från äkta djur!”

     Eller så kanske man skulle skriva till stolpskottet (nu förutsätter jag att det är professorn som är upphov till tramset och att han inte bara spelar med journalissan som misslyckas med att ställa en enda relevant fråga) och föreslå råttfarmer. Kan drivas i direkt anslutning till soptippar. Råttor går snabbt att avla upp till dryga kilot slaktvikt och förökar sig hialöst. Äter allt, så professorn kan ju mata råttorna med lik i så fall.

     Rena efter-undergången filmstuk på hans snack.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • icke-svensk

       /  09/05/2019

      Jo, det var fejk, det är den mekanismen som man visar när man vet att det hela går helt i skogen men ändå väljer leka optimisten. Det var i alla fall det jag tänkte på när jag läste dessa optimistiska meddelanden i 2015 och 2016.

      Om jag minss rätt var det i mitt land som så här: vi ska inte prata om flyktingarnas och migranternas kompetens, i alla fall så tyckte dem i medialandey. Vet ej vad som är värre.

   • Senior

     /  09/05/2019

    Detta måste vara en inledande manöver att försöka få folk att bli vegetarianer.

    Du blir helt naturligt äcklad av tanken på att äta människokött, snart kommer propagandan nyheterna med ett nytt reportage (i en kommande serie) där någon förr eller senare kommer att koppla ihop ”kött som kött” och sakta men säkert bygga upp en suggestion att folk skall förknippa denna avsky mot kannibalism med all form av köttkonsumtion.

    -Propagandan mot kött har redan pågått i flera år, och nu anses uppenbarligen tiden vara mogen att växla upp en nivå.

    Svara
    • Senior

      /  09/05/2019

     -Låt mig gissa:

     Det enda tillåtna kött, oavsett anledning till förbud såsom co2 utsläpp eller etiska överväganden, kommer inom en relativt snar framtid vara lamm och nöt, förutsatt att det är halal-slaktat.

     Svara
   • elina

     /  09/05/2019

    Frivilliga att låta sig slaktas och ätas upp? Någon?

    Svara
  • Senior

    /  09/04/2019

   Detta var på tapeten redan på 70-talet, den dysoptiska filmen ”solyent green” handlar om överbefolkning och matbrist.

   Svara
 3. Eddy Karlsson

   /  09/04/2019

  Men det du skriver kan väl inte stämma?! För jag läser på SVT:s sajt att de arbetar så här:

  ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet.”

  Svara
  • info

    /  09/04/2019

   Eddy Karlsson,
   Då måste det alltså vara sant, för annars hade ju SVT blivit av med sändningstillståndet.

   Svara
 4. elina

   /  09/04/2019

  Jag blev ofrivilligt arbetslös ett tag (avdelningen på sjukhuset där jag arbetade las tvärt ner) och fick en datautbildning omgående från AF. Jag var dock van datoranvändare men kanske kunde man lära sig mer så jag tackade ja medan jag sökte nytt jobb..
  Bland de 40 som deltog i kursen var tre svenska, några analfabeter i medelåldern, flera med låg/oklar utbildning och två högutbildade invandrare som dock inte hade lyckats få arbete, kanske för att de inte kunde svenska trots 3 – 4 år här. Det tog läraren ett tag att försöka bli av med analfabeter och skicka de tillbaka till AF.
  Men jag + en till tog det internationella datakortet som jag inte hade så stor nytta av.

  OBS det hände tio år sedan när vi än hade kompetensregn.

  Svara
 5. Ofrivillig svenska

   /  09/04/2019

  Några funderingar blandade huller om buller: Människor måste så att säga ”lära sig att lära” och det kan bara ske under barndomen, sedan är det för sent och det kan inga utbildningsinsatser i världen ändra på. Givetvis är den medfödda IQ-nivån avgörande för hur mkt en viss individ kan läras att lära sig, men det måste starta och pågå under hela barndomen när hjärnan är som mest formbar. Lägger man ihop kostnaderna för hela asylansökan (mig.verk, mig.domstolar, tolkkostnadet, boende, mat, mediciner, sjuk- och tandvård – de senare är i allmänhet helt extrema för vuxna utan tidigare hälso- och tandvård) och sedan SFI och validering av ev. befintlig kompetens samt givetvis detsamma för i genomsnitt minst tre anhöriga kommer vi upp i sådana astronomiska summor per person att det inte finns en chans för vederbörande att någonsin under livet hamna på plus gentemot de initiala kostnaderna, och det alltså i de fall det INTE blir livslångt soc.bidrag m. d:o tolkkostnader. Ändå tjatar de vänsterblivna om att en infödd minsann kostar i 20-25 år ! Den infödde har i de allra flesta fall föräldrar som betalat skatt för dennes skolgång och hälso-/tandvård så trots barnbidrag så ligger den mer eller mindre på plus/minus noll när den går ut i arbetslivet. Den infödde arbetar dessutom i c:a 40 år (inom många yrken längre, läkare, advokater m.fl. är ofta yrkesaktiva till 70+) medan de sk ”nyanlända” i allra, allra bästa fall arbetar max c:a 25 år (kommer hit vid knappt 30 år, min. 7 års inaktivitet, har sämre hälsa = tidigare pension vilket ger en ”karriär” från ung. 35 år till 60 års ålder) med andra ord en samhällsekonomisk minusaffär även för de som inte är analfabeter. Ang. just analfabeterna har jag för mig att det talades en del om sk ”funktionella analfabeter” för femton, tjugo år sedan. Uttrycket syftade på folk som förvisso klarade att läsa & skriva korta, enkla meningar (typ ”far ror”, ”mor är glad”) men inte klarade sådant som tidtabeller osv. men i vanlig ordning tystades det ned ju fler folk som var allt sämre. Uttrycket ”den svenska modellen” syftar kanske på just det fenomenet; att i mer eller mindre förtäckta ordalag tala lite om ett problem och ju värre problemet blir desto mer ihärdigt förnekas det att det någonsin funnits (tänk skoluniforms-debatten när hucklena började dyka upp i skolan eller den om att förbjuda elever att säga kränkande saker t. varandra dvs ”svennehora” var lite väl vanligt fastän det ju inte påstods rakt ut, listan på exempel på liknande kan göras hur lång som helst). Som avslutning gnäller jag lite om det extremt löjliga språkbruket MSM håller sig med, som ”kompetensregn”, ”nysvensk”, ”ensamkommande”, ”nyanlända” (vilket man tydligen kan klassas som efter 15+ år, då är vi nästan alla alltså nyanställda / nyinflyttade / nygifta etc. eller ?) och alla andra fåniga hittepåord. Härom veckan stod det på Aftonslaskens löpsedel ”nu kommer GALNA DÖDSHETTAN” med anledning av att det förutspåddes närmare 30 grader i slutet av Augusti och det har ju aldrig någonsin hänt tidigare att det varit varmt i slutet av augusti !!! Läser de inte själva vad de skriver ? Hur kan man INTE reagera när man fått ihop en mening som t.ex. ”nyanlända i arbete efter i genomsnitt 9 år” – ”ny” och ”nio år” går ju inte ihop ens för ett dagisbarn. Tack för en fantastisk blogg, man behöver en oas i ett vansinnigt samhälle !

  Svara
  • hllviken

    /  09/04/2019

   👍👍👍👍👍

   Svara
  • weasel

    /  09/04/2019

   ””nyanlända i arbete efter i genomsnitt 9 år”

   Och eftersom man måste jobba åtminstone 35 år för att bli någonting annat än fattigpensionär så går det nog väldigt bra för Sverige i framtiden… 🙂

   Svara
   • Senior

     /  09/04/2019

    9 år…….
    -Kan man verkligen räknas som nyanländ efter 9 år?

    Svara
    • uffenordholm

      /  09/04/2019

     Det beror på: om den du debatterar med ligger till vänster på politiska skalan så kommer du att upptäcka att ”nyanländ” varierar i betydelse beroende på vad som vid varje enskilt tillfälle gagnar din motdebattör mest.

     Svara
     • Kristian

       /  09/05/2019

      Som sagt var om ”ensamkommande,” i likhet med flyktingstatus i Palestina kanske ”nyanländ” kan gå i arv?

      ”Tredje generationen nyanlända behöver mer stöd från samhället.”

 6. Kronblom

   /  09/04/2019

  ”Varför i hela helvete har vi lurat hit dem?” När Killary Klinton sa att de skulle hoppa så frågade Fredde: hur högt? Då sa Steffe: jag kan hoppa ännu högre. Sen kom Annie och sa: jag kan hoppa högst av alla och jättelångt fjammåt. 😛

  Svara
 7. Ofrivillig svenska

   /  09/04/2019

  Lite ”tilläggsgnäll”: Nys såsom ”kompetensregn” är utöver löjligt också vilseledande på så vis att det förvrider all logik; det faktum att någon har utbildat sig till och arbetar som ex.vis läkare / ingenjör / matematiker osv gör inte den personen livegen gentemot det land den har utbildats i. Om en svenskutbildad läkare vill åka till Afrika och jobba för Läkare utan gränser är den helt fri att göra så, precis som en amerikansk läkare kan söka jobb i Sverige om vederbörande vill bo & arbeta här (försök sluta asgarva…det är ett exempel för principens skull 😉) men inget att detta har något som helst att göra med asylmigration ! På den tiden LO var emot massinvällningen använde de ofta uttryck som ”vi i väst ska inte stjäla tredje världens högutbildade” o.dyl. Det svänger snabbt i LO, jmf med ”superekonomi pga flyktingar”. Asyl var från början tänkt för ENSKILDA individer som förföljdes av politiska skäl (vi dissidenter i Sverige har alltså reella asylskäl !) och det utsträcktes utöver Europa på den tid då halva världen låg under det kommunistiska oket. I modern tid har det muterat så pass att pressen borde ägna sig åt att uppfinna ett nyord alt. börja använda termen folkutbyte. Vad beträffar utbildning skiljer sig innehållet åt kraftigt bara inom Europa, för att inte tala om resten av (3:e) världen. För svenskt vidkommande är det ju helt ointressant om någon varit jurist / advokat i Syrien eftersom lagarna skiljer sig åt; fackkunskap om lagen i Syrien är värdelös i Sverige precis som det omvända förhållandet, att vara expert på ex.vis svensk arvsrätt hjälper dig inte att arbeta som jurist i Storbritannien. Skrattretande att MSM använder just ordet ”advokat” dessutom, än löjligare blir det när de framhåller ”drivit egen advokatbyrå”. De måste väl ändå själva inse att det är skillnad på utbildning mellan olika länder – en agronom i Mena behöver inte lära sig samma saker som en här, i närheten av polcirkeln enär förhållandena inte är desamma – och om inte annat så saknar universitet & högskolor i andra världsdelar genus-rappakalja, men inte ens det tycks de vänsterblivna inse. Tack för terapi-sessionen Toklandet !!

  Svara
  • Kristian

    /  09/04/2019

   Just precis.

   Dessutom är reglerna och ”rättigheterna” till stor del utformade för situationen efter andra världskriget. ”Om ni vill och har jobb, så stanna där ni är.”
   (Utom de som var tyskar för tre-fyra generationer, förstås. De skulle skickas till Tyskland.)

   Ser fram emot att höra Advokatsamfundet – som är de som enväldigt bestämmer vem som får kalla sig advokat – välkomna samtliga flyktiga advokater. Fast det finns väl jobb även åt en och annan jur kand förstås.

   Svara
 8. Jag tycker det är för j…..t om vi snor andra länders kompetensregn. De behövs nog bäst i sina hemländer. Vi har ett av världens dyraste skola, nog borde vi kunna utbilda tillräckligt för vårt eget kompetensbehov.

  Svara
 9. Kompetensregnet håller mig vaken om nätterna ibland

   /  09/04/2019

  Kompetensregnet håller mig vaken om nätterna ibland.

  Ljudet av kompetensregn smattrar mot rutan på ett alldeles särskilt säreget sätt.

  En gång var det en sprängladdning som fick rutan att skallra och andra att krossas. En annan gång var det skottlossning som förstörde min skönhetssömn.

  Blev mest förvånad att polisen var på tårna just den natten och fyllde gatan med både bilar och blåljus.

  Kompetensregnet stormar min innergård ibland, uppemot femtio personer i stöten. Trots kompetensregnets inneboende superintelligens tar nävarna vid titt som tätt och lynchmobben samlas.

  Ibland springer kompetensregnet runt i ringar och yttrar närmast djuriska läten ”PO-PO!” ”PO-PO!” men det är antagligen en för mig främmande intellektuell akademisk ritual, som går ut på att låtsas gömma knark i rabatterna och springa handlöst omkring för att visa att man är smartare än snuten.

  Tja, en natt vaknade jag av att en droppe kompetensregn skrek och slog en tjej i magen så hon föll ihop som en säck potatis på asfalten, varefter afrikanen, Nej jag menar kompetensregnet, skrek och drog in henne i en bil. Det börjar med kvinnomisshandel på öppen gata och slutar med…

  Ja, gissa själv.

  Tro mig det är en upplevelse och väckarklocka att se med yrvakna ögon vilka ”utmaningar” det här landet står inför.

  Vem hade kunnat tro i slutet på sjuttiotalet exempelvis, att politiker skulle göra slarvsylta av Sverige.

  Kompetensregnet kommer snart till en plats nära dig.

  Ty jag ser mörka moln på horisonten.

  Svara
  • lensof

    /  09/05/2019

   En droppe kompetensregn…

   Njuter av formuleringen och kommer definitivt använda mig av den själv.Tack!

   Svara
 10. Skeptisk

   /  09/04/2019

  Det värsta med jublet om kpmpetensregn är att de faktiskt jublar åt ett kraftigt brain drain i de länder regnet kommer ifrån. Om det varit sant.
  Sverige är trots allt ett rikt land. Vi ska själva kunna utbilda ungdomar till det som behövs på arbetsmarknaden. Vi utbildar en massa som inte behövs. Stylister, genusvetare etc. Drar vi ner på de utbildningarna och ökar platserna på läkarprogrammet, har vi de läkare vi behöver. De som har betygen just under de som kommer in kan också klara utbildningen.
  Om vi hade tagit horder av läkare, lärare och ingenjörer hade det varit katastrof för deras hemländer. Inget att jubla över om man inte diggar kolonialism.
  Det bästa vore om invandrare var lagom utbildade att de inom några år kan komma i jobb. Minst gymnasieutbildning. Om vi sen ger dem lite mer utbildning och de så småningom åker hem, vore det ett plus för hemlandet.
  De som är emot att flyktingar bör åka hem när det är lugnt, vad vill de ska hända med det landet? Ska det inte byggas upp? Ska det inte komma tillbaka kompetens? Om inte så sker kommer det snart bli en ny konflikt, med ännu flera flyktingar.
  De länder som verkligen skulle behöva ett riktigt kompetensregn är tidigare konflikthärdar. Och de första bör såklart vara de som kan både språk och kultur. De som kommer därifrån.

  Svara
  • weasel

    /  09/05/2019

   ”Det värsta med jublet om kpmpetensregn är att de faktiskt jublar åt ett kraftigt brain drain i de länder regnet kommer ifrån. Om det varit sant.”

   Ja, det är mycket illa. Men jag tycker ändå att det värsta med jublet om kompetensregn är att de faktiskt jublar över att det är krig – som tvingar kompetensregnet att fly till Sverige. Om DET hade varit sant.

   Svara
 11. MiT

   /  09/04/2019

  ”Försvunnen 15-åring hittad – afghan gripen misstänkt för människorov och våldtäkt”
  https://petterssonsblogg.se/2019/09/04/forsvunnen-15-aring-hittad-afghan-gripen-misstankt-for-manniskorov-och-valdtakt/

  Svara
 12. Rikard

   /  09/04/2019

  Hej.

  Suttit i möten halva dagen.

  Statliga tjänstemän med ont i magen.

  Gråa ansikten med vilja god.

  Ryggraden slapp och saknar mod.

  Punkter betas av; beslut kan ej fattas.

  Allt måste upp en nivå; manegen ska krattas.

  Nån säger ordet, det blir tyst en stund.

  Nån sade ordet – värdegrund.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Tack för inspiration – ”Kompetensregnet håller mig vaken på nätterna” var ju poetisk och dramatisk och inte minst socialrealistisk, så Pegasen gick igång. DS

  Svara
 13. Reblogga detta på ulsansblogg.

  Svara
 14. Time of traitors

   /  09/04/2019

  Patrik Engellau talar om det ganska ofta på DGS. Att varje tid ska/bör namnges efter den dominerande samling härskarklass som skapat varje tids historia. Jag har tänkt en del på detta och försökt lista ut vad historiker i framtiden kan vilja kalla den tid vi nu lever i. Jag kan inte finna ut ngt bättre än ovan, det är det stora förräderiets tid vi lever i. Där vår sort, vår kultur, vår historia håller på att kastas över ända. Av förrädare, av folk som inte ger ett vitten för vår särart, för vårt unikum, för vår plats på jorden. Det är mkt sorgligt att följa.

  Inte bara här i Sverige, utan även i andra delar av Västeuropa. Se t.ex. på brittiska parlamentet där Boris Johnsson nu drabbats av ett tjugotal förrädare till hans parti som gör hand i slag med Labour i deras försök att kasta brittiska folkets en gång för alltid uttryckta vilja i en folkomröstning att lämna EU, i soptunnan, och verka för förhalning och förvanskning av deras en gång i tiden uttryckta vilja.

  Se även på USA där Deep State på alla sätt försöker sätta väljarnas uttryckta vilja att Trump ska vara deras president ur spel.

  Se på Italien där Salvini bortmanövrerades med hjälp av tidigare bundsförvanter.

  Ungern och Polens står ännu starka, men oj, oj, oj. Vad förrädarna till all västlig civilisation så gärna vill ha dem avsatta.

  Man ser det överallt, hur förrädare skyndar till hjälp för att hålla legitima företrädare för länders folkviljor bortom all makt.

  Time of traitors.

  MickeP

  Svara
  • Kristian

    /  09/04/2019

   Precis så.

   Visst är det bra att vi får rösta på vilken av dem vi vill?

   Svara
   • MickeP

     /  09/04/2019

    ”Visst är det bra att vi får rösta på vilken av dem vi vill?”

    Ungefär som att rösta på Annie Lööf och tro att vi ska få borgerlig regering, menar du?

    Yepp, så är det.

    Demokrati i detta land är endast fernissa. Och de som vågar säga att kejsaren är naken blir kastade i fängelse eller åtminstone inkallade till korrigeringssamtal hos chefen och uteslutna från alla vidare karriär- eller löneutvecklingsmöjligheter.

    Så är det.

    MickeP

    Svara
    • Kristian

      /  09/05/2019

     Det är det som ÄR demokrati!

     I längden blir det något slags spiral mellan väljare, röstköpare, tyckare, och prästerskap (media och universitet).

     Makt centraliseras och samlas, inte i en person eller organisation, utan i en åsikt.

     Svara
  • Senior

    /  09/04/2019

   Det finns en risk att det inte blir som du skriver: Det är ju vinnaren som skriver historien, och tyvärr vinner förrädarna mark väldigt fort idag.

   En lite mer dysoptisk variant torde vara något åt hållet ”det stora fosterlandsstiftelsen” eller ”Den långa marschen genom institutionerna.”

   Kanske rent av ”Institutionaliseringens tid.” -Nu när den långa marschen genom institutionerna nästan nått sitt mål.

   Eller kanske ”Den centraliserade demokratins tid.”

   Vilket minner mig om detta:

   ”Any organization not explicitly and constitutionally right-wing will sooner or later become left-wing.”
   -Robert Conquest

   Svara
  • info

    /  09/05/2019

   MickePm,
   ”Se på Italien där Salvini bortmanövrerades med hjälp av tidigare bundsförvanter.”.
   Nej, det var Salvini som satte allt på ett kort och förlorade.
   Salvinis mål var att få till ett nyval och fler gjorde samma bedömning ang. nyval som Salvini, d.v.s. att Lega skulle få fler röster på bekostnad av de andra partierna.
   Inte så konstigt då att de ”gick ihop” mot mot Salvinis parti för att slippa nyval.
   Utan att ta ställning för eller emot Salvinis politik så finns det (som oftast) ett bra svenskt ordspråk som beskriver händelsen: ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”.

   Svara
 15. Gorby

   /  09/04/2019

  Svara
  • Senior

    /  09/04/2019

   Ja, här ser vi ju vilken ”hjälp” vi kan förvänta oss av våra myndigheter för att få bort våldet från våra gator…….

   Enda räddningen för landet, eller snarare området man bor i, lär att vara för att använda mig av vänsterns nyspråk; ”förstärkt grannsamverkan”.

   Privata initiativ till rättsskipning traditionellt benämnda som Uppbåd, Vigilante etc. precis som sker i våra ”utanförskapsområden” enligt deras egna lagar och regler.

   -Visst är det härligt med apartheid mångkultur!

   Svara
   • info

     /  09/05/2019

    Senior,
    du behöver inte vara orolig, om någon ger sig på din bil så kommer det garanterat minst 4-5 poliser och griper gärningsmannen.
    Som du vet så är ”alla lika inför lagen”.

    Svara
  • MickeP

    /  09/04/2019

   Jag orkar inte ens kommentera. Jag blir bara ledsen när jag tänker på eländet.

   När jag fick mitt hjärtflimmer för typ fem år sedan, berättade för alla andra patienter som ville höra på avdelningen där jag låg, att vi är på väg mot laglöst land. Jag trodde då att det skulle ta typ 10, 15, 20 år innan vi hamnade där. Det gick fortare än så.

   Nu är vi där.

   MickeP

   Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  09/04/2019

    Till Micke P: Kul att läsa dig igen, känns trots allt betryggande att du inte är ”spårlöst försvunnen efter värdegrundssamtal” eller vad rubriceringen kan tänkas bli (eller redan kanske är ?).

    Svara
  • info

    /  09/05/2019

   Det troliga är att han fått en extratjänst på bilprovningen och tycker det är så roligt att äntligen få jobba igen, så att han beslutar sig helt spontant att jobba på fritiden och kolla om polisbilen har några rostskador eller inte.
   Polisen borde vara tacksam för att han bryr sig om polisernas säkerhet och dessutom gör det gratis.
   När de insåg sitt misstag släppte de honom.

   Svara
 16. Gorby

   /  09/04/2019

  Svara
  • info

    /  09/05/2019

   Ett hån mot alla de som vistas helt lagligt i landet och som får betala fullt pris.
   Meningen med ”för vård som inte kan vänta (inkl. prev. medel)” är intressant.
   Så asylsökande kan ta ut hur många kondomer som helst för 50 kr?

   Svara
  • Kristian

    /  09/05/2019

   Tja, ville man få bort den ”solidariska” modellen så verkar väl detta vara ett bra sätt. Frågan är hur länge det egentligen dröjer tills folk vaknar? M är som bekant uttryckligen för skatter över 50%, och det finns väl inget parti som lagt lägre bud.

   Svara
  • Senior

    /  09/05/2019

   Du, dina barn och dina föräldrar betalar!

   -Grattis ni som röstat sjuklöver!

   Svara
 17. MiT

   /  09/05/2019

  Klagar på andras 50% när hon själv får ihop 121%…
  Från 2013
  ”Så spred medierna myten om somaliers analfabetism”
  https://www.svt.se/opinion/sa-spred-medierna-myten-om-somaliers-analfabetism

  Svara
  • info

    /  09/05/2019

   Nu har du läst artikeln slarvigt.
   ”En stor del har låg utbildning, 36 procent. Samtidigt har 41 procent upp till gymnasieutbildning. 11 procent högskoleutbildning upp till tre år och 11 procent högskoleutbildning längre än tre år. 22 procent i vår undersökning har någon form av akademisk bakgrund.”.
   36 + 41 + 11 + 11 = 99 %
   De 22 procenten är en egen mening och är samma som de 11 + 11 procenten i föregående mening.
   Sedan kan man ju undra vad som menas med ”gymnasieutbildning”, motsvarar koranskola svensk gymnasieutbildning?
   Samma sak med ”låg utbildning” – vad är det?
   Ingen utbildning alls?

   Svara
   • MiT

     /  09/05/2019

    Då borde man väl ha skrivit ”22% har ALLTSÅ någon form av akademisk bakgrund”? Eller helt enkelt ha struntat i de två 11-procentarna helt och bara haft med 22%? Eller tvärtom, bara haft med de två 11-procentarna?

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/06/2019

    Mmm.

    En stor del har låg utbildning, 36 procent. Samtidigt har 41 procent upp till gymnasieutbildning

    Eller på annan svenska: 77% saknar gymnasieutbildning eller högre, men de kan faktiskt läsa, hjälpligt (på somaliska?).

    Svara
 18. info

   /  09/05/2019

  Svara
 19. Kristian

   /  09/05/2019

  Facebook förnekar sig inte. Man måste nu logga in på facebook för att läsa vissa skribenter. Plockar bara några länkar från invandringsdebatten.se

  ”Dold”
  ”Sverige behöver en sanningskommission först då kan rätt åtgärder vidtas” – 2019-09-04 – Mads Lundgaard (SD)
  *https://www.facebook.com/659012880/posts/10157383751342881?sfns=mo*

  ”Dold”
  Folkbytet är ofrånkomligt – 2019-09-01 – Magnus Stenlund
  *https://www.facebook.com/426915127739331/posts/736369193460588?sfns=mo*

  ”Synlig”
  Ännu ett parti (KD) tar ett steg i rätt riktning. Och lägger sig närmare SD i en för samhället fundamentalt viktig fråga (anhöringinvandring). – 2019-09-03 – Tomas Brandberg (SD)
  *https://www.facebook.com/100006725260395/posts/2576648222569328?sfns=mo*

  ”Synlig”
  Det är perverst att jubla över att Sverige utvecklas sämre och har en överdödlighet där fler mister livet i än om man skulle haft samma utveckling som jämförbara länder. – 2019-08-27 – Tino Sanandaji
  *https://www.facebook.com/560498230/posts/10156693525068231?sfns=mo*

  Man tycker sig se ett mönster …

  Svara
 20. MiT

   /  09/05/2019

  Svara
 21. info

   /  09/05/2019

  EU:s lägsta arbetslöshet?

  Löftet Löfven vill tala tyst om
  https://www.fokus.se/2018/01/loftet-lofven-vill-tala-tyst-om/

  Svara
 22. MiT

   /  09/05/2019

  Svara
  • uffenordholm

    /  09/05/2019

   Hade de som protesterar mot detta också protesterat om NRK valt att försöka få ungdomarna att rösta på ”rätt” parti?

   Ur ett vetenskapligt perspektiv (säger jag som inte ens är akademiker) borde NRK ha haft flera samtida kampanjer, med likartade mål, att få ungdomarna att rösta på diverse partier, men där målet för varje enskild skola är ett annat parti. Utan detta borde det vara svårt att säga att kampanjen lyckats/misslyckats.

   Svara
   • Rikard

     /  09/05/2019

    Hej.

    Att vara akademiker är inte ett bevis på något på annat vis än att ett fullgjort maratonlopp är det.

    Grattis, du håll distansen ut. Men om loppet var nödvändigt, eller värt något, eller tillför något, eller visar att du är en duglig löpare, eller något annat är inte mätbart i det vakuum som begreppet ”akademiker” innebär.

    Du kan i Sverige studera engelsk sjuttonhundratalslitteratur på universitetsnivå (vilket jag gjort), vilket gör dig till akademiker. Man kan väl säga att tillämpbarheten är ytterst situationsavhängig, om man skall vara snäll.

    Det här landet kryllar av akademiker. Jag kan närmast sätta pengar på att köper du kaffe eller tankar bilen, så är oddsen goda att du betjänas av just en akademiker med humaniora eller samhällsvetarbakgrund.

    Det viktigaste med akademiska studier och meriter utanför teknik eller naturvetenskap (och tyvärr kära nationalekonomer, ni hör som kår till samhällsvetarna, inte naturvetarna) är att kunna sälja sig via sin svada, och att odla de kontakter man knöt under studenttiden. Naturarna och teknikerna har ju den styrkan/svagheten att det kan mätas och vägas, det de pysslar med.

    Så. I med den retoriska metaforiska handbromsen nu. Gå ut och hugg ved, gubbe. Du kan kalla vedklabbarna för olika examina om det hjälper (detta till mig själv alltså).

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • ”Before enlightenment, chop wood, carry water.
     After enlightenment, chop wood, carry water.”

     Genusräkenskapen har doktorer och professurer. Humaniora vill uppenbarligen ta död på sig självt.

     Svara
  • ”Det är OK när vi gör det”

   Svara
 23. MiT

   /  09/05/2019

  ”Varför åtalas inte Läckberg och Skäringer för förtal?”
  https://www.expressen.se/debatt/varfor-atalas-inte-lackberg-och-skaringer-for-fortal-/

  Svara
  • I kommentarerna:
   Rebecca Weidmo Uvell ”Det är nog ingen överhängande risk att M och KD vill att frågan försvinner innan valet 2022. Varför skulle de?”

   Hon är som vanligt lojal mot M framför landet.

   Svara
 24. Gorby

   /  09/05/2019

  Svara
  • – Du, jag har tänkt på en sak!
   – Jaha?
   – Du vet, ibland kommer det gäster från den stora världen, utanför Sundbyberg där jag bor.
   […]
   – Men blir det inte väldigt många gäster efter ett tag?
   – Många gäster blir det … Jag har räknat ur hur många!
   […]
   – Tänkte inte på det … Hej då!
   – Hej då!

   Svara
 25. MiT

   /  09/05/2019

  Toktantens Robsahms man

  *https://www.facebook.com/peter.robsahm/posts/2709480482418435*

  Svara
  • Oj, Oj, Oj. Det finns så mycket här, svårt att begränsa sig.

   ”ett land som byggts upp av humanism och solidaritet. Vårt signum i världen.”
   Nej, du! Vissas självbild helt utan verklighetsförankring. Vårt signum i världen är snarare ‘egoistiska jävlar som satt och såg på under två världskrig och inte ens hjälpte grannarna.’

   ”vår kommunala välfärd är beroende av att vi inte avfolkas utan får fler skattebetalare och fler”
   Jajemen, befolkningen måste öka i evighet tills planeten är full! Och vidare?

   ”Skulle det stå still, blir snart vattnet brunt och otjänligt. I sådant vatten kan få organismer leva.”
   Är det inte just ‘organismer’ som gör vattnet brunt? Helt klart vatten är väl heldött? Sterilt?

   Svara
   • Olof

     /  09/06/2019

    Om välfärden är beroende av fler skattebetalare är det inte välfärd utan ett pyramidspel. Kanske dags att fixa det, om det börjar bli ett problem? För rent etiskt är det med väldigt knapp marginal bättre att lura människor att jobba för något de inte kommer att få än att hålla dem i slaveri.

    Svara
  • ”Sverige byggdes upp av invandrare.”

   Japp. Svedjefinnarna uppfann fikapausen. De gjorde knappt annat! Många svedjefinnar gick SFI i tio år innan de började jobba i skogen.

   Vallonerna bildade stora föreningar som fick statsbidrag, där man talade om för varandra att alla svenskar var rasister.

   Precis samma sak!

   Svara
  • weasel

    /  09/05/2019

   ”Vallonien”

   Ständigt dessa förbannade jävla valloner.
   Okej, så för 500 år sedan kom det 1000 gästarbetare till Sverige under en femtioårsperiod .
   Och eftersom detta skedde bör då Sverige idag ta emot minst 163.000 ekonomiska migranter per år.

   Människan är ju för fan mer imbecill än sin fru. Och det säger inte så lite.

   Svara
   • uffenordholm

     /  09/05/2019

    Lika barn leka bäst, heter uttrycket….

    Svara
  • Skeptisk

    /  09/06/2019

   Som vanligt pratar han om invandrare som en enhetlig grupp. Om invandrare ska vara positivt för landet måste de ha en kompetens och kultur som bygger landet. Just det är problemet. Allt för många på senare tid har inte kompetensen och berätta vad från kulturerna i MENA som skulle tillföra något positivt för oss. Folk som fortfarande bor i medeltiden ska tillföra ett av världens mest teknologiska och utbildningsintensiva samhällen?
   Vi har ett välfärdssamhälle. En invandrargrupp måste, om den ska bygga, själva stå för all den kompetens som krävs för sin egen välfärd. Den måste dessutom ha kompetensen att bli skattebetalare som finansierar det och även kompetensen att bygga en hel del av den infrastruktur de behöver i det nya landet.

   Det har de inte. Och de verkar inte kunna fixa det på sikt. När övre medelklass kom från Iran och Chile gick det bra, men nu är det uppenbart att det inte ens kommer bli ”på sikt” något som bygger Sverige.

   Svara
 26. MiT

   /  09/05/2019

  Svara
 27. MiT

   /  09/06/2019

  Nu är man igång igen
  ”Ny forskning: Den svenska litteraturhistorien måste skrivas om”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=7293859

  Svara
 28. Lyxmigranternas välfärdsproblem

   /  09/06/2019

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7293962

  Lyxmigranterna får problem när de ska ut och resa.

  De ljuger om sin ålder och säger att de är födda den förste januari allihopa, så svenska personnummer som delas ut som godis till obehöriga räcker inte till.

  Det skapar problem när lyxmigranterna ska ut och resa för bidragspengarna då det finns länder som, hör och häpna, har en fungerande gränskontroll som faktiskt tittar på handlingarna!

  Det här är ett mycket större problem än att Sverige härbärgar terrorister.

  Jag vet inte hur vi ska komma med rätta med lyxmigranternas resproblem, men ser allvarligt på det här. Det måste lösas snabbt. Det är trots alltså kompetensregnet alltså nationens framtid vi talar om.

  Ett sätt skulle kunna vara att Löfven och Lööf lobbar för att alla andra länder också släpper på sina gränskontroll er så att lyxmigranter kan röra sig fritt.

  Gränser är väl ändå så 1950. Folk måste komma in i matchen och bli lite mer öppna.

  Sverige är ett föregångsland.

  Svara
 29. Melmac

   /  09/06/2019

  Helt Off Topic:

  Kommer ni ihåg detta?
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=6909926

  Dags igen?

  Svara
  • info

    /  09/06/2019

   Melmac,
   Ja men va fan, är de så svårt å fatta? Som årets jurist har hon rätt att kopiera alla texter rakt av.
   Hur idiotiskt skulle det inte vara om jurister vore tvungna skriva egna lagar varje gång istället för att planka en färdig lagtext?
   Hon har helt enkel anammat de juridiska arbetssättet.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/06/2019

   Tog purhetsspiralen just ett kvävande varv till?
   Linnéa, nu inte god nog. Jag undrar vem i twittertråden det blir härnäst?

   Svara
 30. Kostnaderna för ekonomiskt bistånd ökar i Östersund
  https://nyheteridag.se/kostnaderna-for-ekonomiskt-bistand-okar-i-ostersund/
  ”Det vi vet är att det behövs kompetens i vår kommun och att vi får hit massor av kompetens. Men vi behöver kartlägga den. Vi måste bli bättre på att inventera vilken kompetens vi får hit och sedan validera det genom att ha dem i arbete ett tag där de får visa vad de kan”

  Hur är det möjligt att ”veta” att man ”har kompetens” utan att veta vilken kompetens det är och vilka personer det är?

  Har sossar något kompetenradar som vi vanliga dödliga inte känner till?

  Svara
  • uffenordholm

    /  09/06/2019

   Lite roligt i sammanhanget, tycker jag i alla fall, är att om de som flyttar till Östersund verkligen har någon kompetens att tala om så kommer de själva att se till att den kommer till användning i något jobb!

   Och… om det nu kommer så mycket kompetens till Östersund (eller någon annan svensk kommun), varför gör kommunen något först NU? Det måste ju ha kommit kompetens till kommunen i flera decennier, till och med flera århundraden! För ingen kan få mig att tro att inga svenskar någonsin har flyttat inom landet…

   Svara
 1. Kompetensregnet som torkade bort och förvandlades till ett analfabetregn — WTF? – Life, Death and all between
 2. Kompetensregnet som torkade bort och förvandlades till ett analfabetregn – Suzie Weathers
 3. Hyckleriet och daltet känner inga gränser! | Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen
 4. Kloka saker vi minns del 2 | WTF?
 5. Kloka saker vi minns del 2 – Suzie Weathers
 6. Året som gick del 3 | WTF?
 7. Är svenskarnas framtid att färdas i EPA-traktor dragen av en åsna? – mickecarlssonsblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: