Kloka saker vi minns del 2

Det har ju regnat kloka saker från politiker, media, journalister, tyckare osv om speciellt migrationsområdet i massor av år. Alla har hela tiden haft syftet att sprida en falsk bild av verkligheten, alltså ren propaganda, eftersom det varit känt i decennier hur det ligger till. Men det har de struntat i, högst medvetet dessutom.

Alla som förekommer i de här inläggen har alltså medvetet spridit rena hittepå-nyheter i syfte att lura människor.

Kloka saker vi minns del 1

Dags för del 2:

Malena Ernman som nu har sadlat om till klimatalarmist sa att det var en löjlig myt att tro att islamister kom med migrantströmmarna. Hon sticker fram näsan där det för tillfället ger uppmärksamhet.

Kompetensregnet som SVT rapporterade om var ren propaganda endast till för att lura människor, högst medvetet från SVT dessutom.

Cecilia Wikström ljög också helt medvetet för att lura andra människor. För om syftet inte är att luras, varför ljuger man då…?

Åsa Petersen skrev om Åsa Romson som en stor politisk strateg efter hennes Almedalstal där hon sa att män inte ens är människor. Vita svenska heterosexuella köttätande bilåkande män orsakade svält i Sudan dessutom.

Venezuelas framsteg…

Fredrik Reinfeldt tyckte vi hade valt rätt väg i asylpolitiken. Finns en lång rad med kommuner som kanske inte håller med honom.

Peter Weiderud, Broderskaparna som nu heter Tro och solidaritet, tyckte 2011 att muslimer var lite bakom och inte klarade av att ha samma förståelse för HBT-personer…

Ålderstester var ovetenskapligt trams enligt Anders Lindberg. Är ju betydligt mer vetenskapligt att bara tro på vad folk säger. Och kolla bildsättningen.

Mikael Sjöberg, generaldirektör för Arbetsförmedlingen, ansåg att 100 000 asylsökare per år var absolut nödvändigt. För att klara välfärden sa han.

Invandring skapar inte arbetslöshet.

”mosaik”… Och så sprider den där myten om välfärden som mosats så ofantligt många gånger. Obs datumet, det var häromdagen.

Birgitta Ohlsson, Folkpartiet, applåderade Sandviken-rapporten. Hon applåderar medvetet rena lögner och hittepå Om det inte är för att lura andra människor, varför gör hon annars det? För hon VET ju att det är lögner och hittepå!

Fridolin skulle rädda skolan på 100 dagar.

Lindberg tyckte 2013 att vi skulle ta emot fler sk ”ensamkommande”, alltså vuxna män från andra sidan jorden som ljuger om sin ålder.

SVT spred 2013 medvetet myten att invandringen är lönsam.

Rapporten man hänvisade till sa att ”många kan ha haft fel”.

LO punkterade 2014 några myter…

DN och Sandviken… Man måste vara bra blåst om man tror att migranter ger en halv miljard i överskott i en kommun med drygt 20 000 invånare. Per år.

Man har försökt med det ena hittepå´t efter det andra. Allt har man gjort medvetet för att lura i andra människor att allt var finfint. Den ena efter den andra har villigt ställt upp för att föra svenska folket bakom ljuset.

ALEXANDRA PASCALIDOU påstod att det är bevisat att all invandring alltid är lönsam.

Förutom den som kommer till Grekland då.

Det var allt för den här gången.

Jag lägger in länken till det här inlägget på sidan som länkas i menyn längst upp så allt finns samlat på ett ställe.

Posta gärna mer!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

69 kommentarer

 1. hllviken

   /  09/06/2019

  😂😂🤣😂🥴

  Om det här stämmer om Trump, är det en genial strategi för att täppa till truten på alla förment välvilliga invandringsfantaster:

  Svara
 2. Lev Barkland

   /  09/06/2019

  Varför är det ingen som bara säger det rakt ut. Det som alla dessa människor säger mellan raderna.

  ”Ni svenskar är så j-a värdelösa, så ni ska bara finna er i att bytas ut”

  Ni kommer inte ens klara av att ta hand om era gamla. Så till och med om vi byter ut er mot obildbara arbetsvägrande analfabeter från MENA så har vi gjort en vinst. Era gamlingar behöver i alla fall inte utstå förnedringen att dö i er tafatta vanvård, det är betydligt värdigare att de får tyna bort misskötta av dessa stolta muslimska ökenfolk. Just så värdelösa är ni!
  Tro inte att ni har en chans att klara framtida utmaningar, ge upp och ge bort – det är det bästa ni kan göra.

  Ja, och detta budskap sväljer de stackars vikingaättlingarna med hull och hår. Tänk så det kan gå.

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  09/06/2019

   Lev Barkland: ja, det vore mkt ärligare om de erkände sitt självhat och internaliserade skam och sitt hat mot västvärlden, vad som är hönan resp. ägget är jag osäker på (troligtvis följer Väst-hatet på självhatet) MEN det är inte bara ”vikingaättlingarna” som är drabbade, det är likadant i Frankrike, Storbritannien & Tyskland (varav de två förstnämnda tillhör segrarna i WWII och den sistnämnda förlorarna, ergo kan man inte skylla på WWII-skam i vare sig Sveriges eller ens Tysklands fall, även fast dessa två länder sticker ut i immigrationsextremism). Även i USA är utvecklingen densamma eller kanske snarare att Europa följer efter USA:s ut- eller avveckling. Utan att anse att WWII är det enda som fortfarande styr allt (trots decenniers gap från vänsterhåll om Tredje rikets återkomst som de dessutom gör allt för att kratta manegen för) finner jag det oerhört paradoxalt, att länder på helt olika sidor följer samma självmordsdoktrin ang. massinvandring av oidentifierade människor från dysfunktionella kulturer. Japan som likt Tyskland var på förlorarsidan uppvisar diametralt motsatt tendens i inv.frågan. Kanske ligger skillnaden i kristendom kontra shintoism ? Avkristianiseringen av ffa Sverige är inte tillräcklig som förklaring då övriga av ovanstående nationer är mkt mindre avkristianiserade än Sverige, så kanske är det kristendomen (vikingarna var ju Asatroende, det är lite mer ruter i Tor och Oden än i Jesus) som ligger oss i fatet ? Det går ju inte heller att bortse från den extrema hegemoni socialisterna infört i Sverige, det saknar motstycke jmf med ovan nämnda länder, men i både Tyskland och än mer i Frankrike är vänstern väldigt stark så det är snarare en grad- än en artskillnad. Jag önskar jag visste vad som är grundfelet så det funnes en chans att åtgärda det i stället för inbördeskrig och / eller kalifat men det ser minst sagt mörkt ut.

   Svara
   • vilket inbördeskrig

     /  09/06/2019

    Eller så är det avsaknad av religion i egenskap av en sammanhållande kraft och gemenskap.

    De kristna tempelriddarna kunde säkert svinga svärd så att huvuden flög både kors och tvärs.

    Idag tillber människor sina egon på Instagram och Twitter där sammanhållningen består av en gemensam kniv i ryggen.

    Feminism och kulturmarxism är religion.

    Varje statsminister särar på skinkorna och svär Gudrun Schyman eden att HEN minsann är feminist.

    Det är en jävla soppa av genusteorier och intersektionella maktanalyser som runnit över akademia och myndigheter rakt in i företagsvärlden.

    Nu sitter varenda byggjobbsföreträdare med fittmössa.

    Diskrimineringslagen säger att en fittmössa om dagen leder inte till några böter.

    Genusrappakalja ämnad att plundra statskassan, skapa motsättningar, södra och härska. Precis som med massmigration.

    Tror inte på något inbördeskrig.

    Är inte synsk, men tror det på sin höjd kommer uppstå lokala medborgargarden och motsvarande.

    På sikt kanske den muslimska massan blir kritisk och skapar revolution genom att kuppa sig till makten.

    Annars är det ett långsamt kontinuerligt nedbrytande av samhället bit för bit. Folk flyr utomlands och in i gated communities.

    Det är möjligt att min spåkula är helt felkalibrerad, men var är tendenserna till uppror?

    Finns det något utöver en avdankad författare som skapar hype och kränger en ny bok (hur bra boken än må vara) eller en självutnämnd opinionsbildande tangentbordskrigare på Twitter.

    Det finns ingen tendens.

    Inte ens från pappor som fått sina döttrar gruppvåldtagna.

    Några huliganer springer och skränar på väg till ett fotbollsderby, men sen blir det tyst. Bara en skramlade ölburk i vinden.

    I skogen putsar Bosse bössan men det kommer aldrig någon dit. Affe afghan ska till stan. Bosse och jaktlaget vaknar upp bakfulla på hembränt tre dagar senare och vardagen börjar om.

    Nej det blir som vanligt folk springer till valurnorna och vargarna slickar sig runt munnen.

    Fler kvinnor förföljs på väg hem från busstationen. Andra följer självmant med gamle Svarten hem. Kvinnorna saknar patriotism och männen saknar vilja.

    Det behövs en jävla gnista för att det ska ske något. En djupt ekonomisk kris som tvingar folk att lyfta på arslet för att det svider. Eller något annat oförutsett som uppenbarligen inte finns idag.

    Folk har det för bra än så länge. Det är rysk roulette vems fru som blir våldtagen idag. Det går att rationalisera bort.

    Svara
 3. info

   /  09/06/2019

  Stefan Löfven: Wallström står upp för vad hon tror på
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/statsministern-wallstrom-star-upp-for-vad-hon-tror-pa

  Samma sak med Hitler, han stod också upp för vad han trodde på.
  Det finns fler som gjorde det: Stalin. Mugabe etc.

  Svara
 4. Någon kommer att referera till den snart nog.

  Svara
 5. Ofrivillig svenska

   /  09/06/2019

  Angående kloka saker så läste jag just i Samhällsnytt att K-P Thorwaldsson, LO, nu motsätter sig utökad (anhörig-)migration då väljarna / medlemmarna (vilka är lite diffust) samt att han är emot arbetskraftsinvandring av lågkvalificerade och detta trots att han slog på stora trumman i minst en debattartikel om att ”flyktingar” skulle ”ge Sverige superekonomi” ! Det svänger snabbt inom LO får man säga (de har i och för sig alltid varit emot kompetent arbetskraftsinvandring – minns Laval och ”go home”) men som jag minns det välkomnade han i debattartikeln ifråga alla från tredje världen till Sverige, allt för superekonomins skull.

  Svara
  • Vic

    /  09/06/2019

   Tja, LO’s medlemsbas består ju inte bara av sossar längre, så han gör nog det han är tvungen till. LO är dessutom redigt förbannade på sossarna, uppenbarligen, så den tiden de båda kunde leva i perfekt symbios är nog förbi.

   Svara
  • weasel

    /  09/06/2019

   Om nu flyktingar resulterar i en superekonomi så borde väl Karl-Fetto tycka att flyktingarna borde få ta hit sina anhöriga för då blir det ju en riktig dundersupermegaekonomi ? 😦

   Svara
 6. Rikard

   /  09/06/2019

  Hej.

  Advokat skjuten på Kungsholmen. Måste varit en jägare, älgjakten har ju börjat så smått. Det är ju så viktigt med att reglera tillgången på vapen. Hade det bara varit förbjudet med vapen hade det inte hänt. Kanske beror det på patriarkatet att han sköts, eller på socioekonomiska faktorer och utsatthet.

  Wallström petas. Visst, hon säger att hon avgår för att spendera mer tid med familjen. Det är en fras direkt lyft ur managementböcker om vad man skall instruera kontroversiella medarbetare att säga när de petas, så att det inte skall märkas att det är en petning. Man tackar för lång och trogen tjänst, gott samarbete och kamratskap, och önskar lycka till med att hitta en ny plats där du kan fortsätta utveckla dina unika talanger och förmågor. På vanligt knegarsnack: du får kicken för att du är lat, inkompetent, allmänt dryg, eller ett rejält knastahue.

  Vem efterträdaren blir, och vem det är som framgångsrikt legat på att hon skall väck lär gå att utläsa inom kort. Hon gjorde sig ju inga vänner med sitt klavertrampande re: Saudi, diktatur, med mera. Blir intressant att se vilken grupp inom Partiet som stärker greppet. Jag satsar på LO-falangen, och att man väljer att försöka fösa tillbaka förrymda röster genom att genomföra SD:s politik, samt V:s protektionism. Feministfjollorna och islamofilerna är helt enkelt för opålitliga och har inte backning av industrin och ägarfamiljerna. (Kanske har någon strateg inom Partiet studerat demografin hos de röstande i USA. Den del av demografin som hyser mest sympatisörer med Demokraterna är också den del som knappt röstar alls. Finns ingen anledning att tro att det ser annorlunda ut här.)

  Sker det, så kommer retoriken stegvis men snabbt att skärpas inför eventuellt extra val, eller eventuellt ordinarie. Mycket plikt, mycket fokus på ”dåliga invandrare” (och man kommer noga att börja skilja på flyktingar och invandrare), och mycket fokus på ”moderna svenska värderingar”, ”stå upp för individens frihet att göra egna val” och annat sådant. Den tydligaste signalen på det är troligen att Lindberg et al skärper tonen och ”alltid har varit i krig med Eurasien” så att säga – det betyder att en ukas utgått med instruktioner om den strategiska planen. Dyker det istället upp nya röster från Partiet som förordar detta förestår ‘hela havet stormar istället’.

  Där jag sitter har älgflugorna vaknat. En flygande lus som landar, sliter av sina vingar och övervintrar i pälsen på intet ont anande djur. Varför älgflugor och Partiet och Wallström hör ihop, tja det får stå för var och en.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  09/06/2019

   Rikard, nåt skumt är det med Maggot Wallströms plötsliga sorti ! Hade jag haft champagne hemma hade jag korkat upp en pava direkt – man måste passa på att glädjas innan efterträdaren utses ! – även om det är svårt att föreställa sig att det skulle vara möjligt att vara sämre än Maggot. Min teori är att hon antingen anar att hon riskerar att förlora alt. faktiskt har förlorat maktkampen som just nu verkar pågå inom UD (enligt vad Ledarsidorna.se rapporterat) och därför antingen själv drar sig ur (hon har ju ändå livslånga guldkantade pensionsvillkor m.m. så ekonomiskt förlorar hon inget på det) eller har blivit petad. Vad gäller UD har det alltid varit en av de allra värst infekterade härdarna av svågerpolitik, nepotism, fuffens och båg, jag har familjemedlemmar som varit diplomater så jag har även personligen fått viss insyn i hur UD arbetar och det är inte vackert. I stenhård konkurrens vete fan vem som skulle vinna ett Korruptions-VM av UD resp. SIDA. Med full insikt om de gängse fraserna som Rikard tar upp undrar jag ändå vem man tror man lurar när man i hennes ålder skriver att man skall ägna mer tid åt BARNEN !? Barnbarn togs i och för sig också upp men med tanke på Maggots ålder lär väl även barnbarnen ha lämnat stadiet då de behöver barnvakt av far-/morföräldrar? I Maggots avgång ligger inte bara en hund utan en hel kennel begraven och som det sades förr i såpor ”fortsättning följer”…

   Svara
   • Melmac

     /  09/06/2019

    Lyssna på intervjun i Studio 1, hon låter som hon fått gå för att sopa nått under mattan, nästan så att hon inte vågar vara så kaxig och dryg som hon brukar vara. Familjeskäl är en efterkonstruktion, här är nått annat som skaver. Kan det vara UD och försvarsbetedningen som nu satt ner foten, ”nu ska kärringen ut!”?
    Om Löfven presenterar en ersättare på Tisdag har detta varit planerat ett tag och efter debaclet med Iranska ministern blev det tvärstopp.

    Svara
  • Kronblom

    /  09/06/2019

   Följer man logiken i S så blir det Strandhäll som ersätter Wallström.

   Svara
   • info

     /  09/06/2019

    Kronblom,
    Veronica Palm är i behov av jobb och matchar Wallström kompetensmässigt. så det blir nog hon.

    Svara
   • Melmac

     /  09/06/2019

    Muuuaaahahahsh! ”Stirret” som utr.minister! Bara hennes uppsyn kommer reta gallfeber på arabvärlden!
    ”Stop staring! You! Stop it! I’ll kill you!”

    Se Jeff Dunham Achmed – the dead terrorist

    Svara
    • ”He’s a Woozle and his name is Peanut.”

     Svara
     • Kronblom

       /  09/07/2019

      ”Simon Hankey is one of Mr. Hankey’s children. He is very dumb due to him being born with a peanut in his head.”

  • Vic

    /  09/06/2019

   Rikard,

   Det slog mig idag att… jag tror bannemig att skutan vänder nu. Med de senaste kvinnomorden, en skjutning på Kungsholmen, gängvåldet så kan samhällskontraktet med rätt ifrågasättas. Invandringspolitiken är ovanligt hårt angripen och Morgan syns ständigt med byxorna nere. Utöver detta har vi starka grupper av medborgare som mobiliserar mot den försämrade välfärden och mot bränsleskatterna. Inom den sistnämnda gruppen finns dessutom en stor skepsis mot regeringens klimatpolitik och nästa år slår det nya bonus-malus-systemet med full kraft mot de som ska köpa ny bil (för ärligt talat: Vem vågar köpa en elbil?). Kronan försvagas och svensken får mindre frihet. Jag är övertygad om att dammluckorna kan brista när som helst nu. Vill de etablerade partierna fortsätta ha makt får de anpassa sig efter läget för deras åsikter är inte i majoritet längre.

   Sen blir nog saker och ting värre ändå innan de blir bättre i och med att vi har väldigt dåligt med resurser för att genomföra stora förändringar även om någon så ville.

   Svara
   • Rikard

     /  09/06/2019

    Hej.

    Jag anser ju att skutan har vänt; hon ligger med kölen i vädret. Det är väl dock inte den vändningen du menar 🙂

    På Flashbacks forum om aktuella brott finns en tråd om skottlossningen på Kungsholmen, och en hel del om kvinnan som är intressant för utredningen. Hon är bl a hovrättsassessor och har en trasslig bakgrund, högst personliga besvär men också yrkesrelaterade. Utifrån vad som finns i den tråden verkar det vara ett relationsdrama, komplett med vårdnadstvist och processande om egendom med rejäl surdeg (bildligt så).

    Sen håller jag fast vid att så länge Sverige dels inte stoppar invandring från MENA och Asien helt och hållet, dels inte börjar internera (för deportation) alla med minsta oklarhet, brott eller dylikt så har ingen verklig vändning skett men det blir ju gärna lite paprika/papprika över en diskussion om exakt var brytpunkten ligger.

    @Kaphorn57: Har gjort samma reflektion. Där är ett kort klipp med flickstackarn i nån av M_i_T:s trådar från för ett par dagar sedan där Greta Thunberg står och pratar i USA. Hon uppvisar mycket kraftiga diskrepanser i tal, mimik och kroppsspråk, hon har (för omständigheterna) kraftiga tics och hon är osammanhängande i talet – allt pekar på ett psykos-sammanbrott eller annan form av skov. Jag hoppas verkligen jag har fel, men jag har lång (20+ år; informell) erfarenhet av människor med psykisk sjukdom och/eller trauman och det jag ser i klippet formligen skriker ”Kollaps!”. Särskilt som personer som hon kämpar hårt för att dölja och undertrycka allt det hon visar i klippet, så under ytan är det sju resor värre. (Rejäl lapp från biskop Brask: man kan inte ställa diagnos från ett par minuters filmklipp.)

    Ang. vem som blir utrikesminister: skulle man egentligen bli förvånad om det blev Bildt igen? Det finns ju inget som säger att ministern måste tillhöra regeringspartiet. Apropå att UD är en korrupt kennel och närmast ett familjeföretag: det var ju så det började. Axel Oxenstierna skickade sin son att förhandla så att trettioåriga kriget kunde ta slut, inte på meriter utan för att patron/klient-system var normen då. Oxenstiernas samtida hade ansett det mycket klandervärt om han inte gynnat sin son. Det är med nät av tjänster och gentjänster inte bara UD utan all internationell diplomati bygger, och det var därför Wallström var ett så sällsynt dåligt val. Det är fullt möjligt att hon kostat Sverige mer i kronor och ören (affärer och investeringar) tack vare vad hon är, än vad de senaste årens invandring kostat (för att inte tala om förtroende, anseende, och på vems sida vi är – att alla sidor ser en som opålitlig, som en säkerhetsrisk meningslös är inte en merit i det här sammanhanget).

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Ofrivillig svenska

      /  09/06/2019

     Rikard, ang. diplomati anser jag att det i vissa fall, beroende på omständigheterna mellan länderna i fråga, finns rationella skäl att utse en person inte enbart på meriter, släkt- och eller umgängeskrets kan vara väl så viktigt för att nå resultat. Problemet i Sverige är dock att när man följer det senare så är det INTE med sikte på resultat på den internationella arenan till fromma för Sverige, i stället är siktet inställt på sosse-adeln och dess möjligheter till makt, titlar & feta arvoden (mina diplomat-släktingar är undantagen som bekräftar regeln då de aldrig varit involverade med sossarna men djävlar vad de utsattes för påtryckningar just därför !). Skutan Sverige ligger uppochned och driver i extremt strömt vatten som leder mot något som liknar Niagarafallen, rädde sig den som kan !

     Svara
     • Jo, det var väl i princip bara kungen som dög till att prata med diverse arabiska dignitärer när en och annan utrikesminister gjort bort sig igen.

      Glupafallet nästa!

    • @Rikard:
     ”det blir ju gärna lite paprika/papprika”

     ”Lappricka pappricka puddingpastej,
     när jag blir stor ska jag spela för dej:
     Trumma på min trumma, gnida min fiol,
     skjuta ner små plommon med korkpistol.”

     Vissa av Hellsings texter är mer logiska än mycken av vår politik.

     Svara
 7. hllviken

   /  09/06/2019

  Svara
 8. Hej

  Det har blivit märkligt tyst om ”alla vårs Greta”?
  Undra varför?
  Även om hon kom fram så gick hon med seglatsen ändå rejält på grund?

  Skepp åhoj!

  Svara
  • info

    /  09/06/2019

   kaphorn57,
   det ska bli intressant se om hon väljer en ”Carbon-Free” resa hem som tar ca 14 dagar eller flyget på 8 timmar.

   Svara
 9. MiT

   /  09/06/2019

  Svara
  • Melmac

    /  09/06/2019

   O vilket land går bäst?

   Jo Sveriges hatobjekt nr ett

   Svara
  • info

    /  09/06/2019

   MiT,
   hallå Sveriges ekonomi går som tåget enligt vår finansminister Maggan., det måste vara något fel på diagrammet.
   Menar du att länder som Polen och Ungern ligger i topp trots att de inte kan ha någon superekonomi då de inte tagit emot så många migranter?
   Helt omöjligt!

   Svara
   • Sune

     /  09/06/2019

    Har du kollat hur bra tågen egentligen gått på sistone? Ungefär som brev på posten!

    Svara
 10. MiT

   /  09/06/2019

  Svara
 11. Törnrosa

   /  09/06/2019

  Omgruperingar på gång – verkar ske på båda sidor. Vi får väl se vad den mindre begåvade delen av den s k regeringen nu ska koka ihop – bra i alla fall att Margot åker ut. Hoppas resten av den samlade inkompetensen tar sitt förnuft till fånga och rent av följer efter och bjuder på ett nyval.

  Man kan väl få hoppas? mvh

  Svara
  • weasel

    /  09/06/2019

   ”bra i alla fall att Margot åker ut.”

   Vänta med den slutsatsen tills du ser Margots efterträdare.
   Man kanske tror att ingenting kan vara värre än Margot, men med regeringen Löfven kan det ALLTID bli värre… : (

   Svara
   • Törnrosa

     /  09/06/2019

    Skrev så här: ”Vi får väl se vad den mindre begåvade delen av den s k regeringen nu ska koka ihop.” En slags gardering alltså.

    Jag har aldrig gillat Margot så det är bra att hon åker ut. Kommer de med något ännu värre vaknar fler svenskar. Kommer de med något bra – fan tro´t – då kanske uppvaknandet går lite långsammare.

    Som jag också skrev verkar motsatta sidan hålla på med omgruppering. Kan inte tolka det som annat än att sossarna känner sig både osäkra och skakade när de fortsätter att måla in sig i sin Damberg-hörna.

    De vill inte prata med sd. Hm den enda människa som jag med bestämdhet vet har bruna rötter – det är Stefan Löfven. Det är väl därför s nu skyller på att frågan är för värdegrundskomplex för sd. Sossarna har tvingats skippa brunkletandet. mvh

    Svara
    • Weasel

      /  09/07/2019

     Jag vet , Törnrosa.
     Tolka absolut inte mitt inlägg som kritik mot dig.
     Kritiken riktas helt och hållet mot ”den feministiska regeringen” 🙁

     Svara
 12. MickeP

   /  09/06/2019

  @ M.I.T.

  Du gör ett hästjobb med att klä av idioterna deras påfågelsdräkter inpå deras bara och knottriga hensskinn. Du gör ett idogt arbete och är värd all respekt för detta, ngt som allt för sällan påpekas av oss kommentatorer på denna blogg.

  Respekt till dig M.I.T.!!!

  MickeP

  Svara
 13. Annie Lööf kanske ställer upp som den nya utrikesministern? Det skulle ju stämma in rätt bra som genuin och äkta globalist som fraterniserat med Bilderberggruppen och som väldigt många var övertygade om skulle bli nästa statsminister…

  Se den här tributsången om Greta Thunberg förresten! 😀 Det är inte helt lätt att beskriva den, och det bör man nog heller inte göra.

  Svara
  • Annie Lööf vill väl spara sig till statsministerposten? Varför skulle hon nöja sig med något mindre än det?

   Svara
   • Törnrosa

     /  09/07/2019

    Funderar på Jan Eliasson?

    Svara
   • Jag tror att hon fattar att hon inte kommer bli statsminister- NÅGONSIN. Som minister får hon mer pengar och mer att säga till om. Det vore smart av henne att vara utrikesminister. Men visst, jag tror inte heller det blir hon.

    Svara
 14. MiT

   /  09/07/2019

  Svara
 15. MiT

   /  09/07/2019

  Svara
 16. MiT

   /  09/07/2019

  Svara
  • hllviken

    /  09/07/2019

   🙂 🙂 🙂 Kommentarerna under Özzz tweet… 🙂

   Svara
  • weasel

    /  09/07/2019

   I sin uppräkning glömde visst Özz ”De rika blir rikare genom att anlita svart arbetskraft” .

   Kul förresten att någon som tjänar sisådär 5 miljoner om året identifierar sig som någon slags underklass och ogillar ”dom rika” .

   Svara
 17. Eric

   /  09/07/2019

  Många inom politik och media som bränt sina broar med uppenbara lögner, och aldrig mer kommer att kunna visa sitt nylle i rutan, när den nya regimen tar plats. Jag ska nog köpa aktier i tjära- och fjäderbranschen tror jag.

  Svara
 18. Det här var ett skämt (1):
  ”We think anybody considering writing a fantasy novel should be required to take this exam first. Answering ”yes” to any one question results in failure and means that the prospective novel should be abandoned at once.
  […]
  Is the king of your world a kindly king duped by an evil magician?”

  Det här är tydligen på allvar (2):
  ”Till dem som beklagar diktatorns bortgång hör även Pierre Schori (S), tidigare biträdande utrikesminister.
  […]
  Han hade också oturen att omge sig med dåliga rådgivare

  1) Fantasy Novelists Exam
  http://rinkworks.com/fnovel/

  2) Schori talar om Mugabe
  https://nyheteridag.se/diktatorn-mugabe-dod-hyllas-av-schori-s-hade-ocksa-oturen-att-omge-sig-med-daliga-radgivare/

  Svara
 19. Efter ”invandring” verkar det som många förutspått ”klimat” som får bli religionen utan sans och vett.

  ”Liberalerna får igenom klimatkravet om elvägar”
  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/liberalerna-far-igenom-klimatkravet-om-elvagar-/
  ”lastbilar likt tåg förses med el från luftledningar
  […]
  Trots optimism återstår flera utmaningar
  […]
  Vi behöver också expertis som kan berätta om utvecklingen inom EU. Om vi elektrifierar våra vägar utgår jag från att våra grannländer tänker likadant.”

  Galenskaper, blind tro, och klassisk svensk hybris!
  Fast det blir lite kul när all svensk transport går med ”radiobilar” …

  PS.
  Sambuni ser fram emot att vara en blandning av utopiker och nyttig idiot, ser jag.

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/sabuni-man-ska-inte-skramma-folk-till-forandring/

  ”Först och främst tycker jag att vi ska fira det faktum att hedersproblem nu är accepterat av alla som ett stort problem som måste hanteras. […] Men det mest akuta hotet i dag ligger i det som högerextrema krafter utsätter hbtq-personer för.”

  Svara
  • Rikard

    /  09/07/2019

   Hej.

   Det snöar i det här landet på vintern. Blöt, tung snö. Is. Vatten som sipprar in överallt. Träd som faller över ledningar, eller som är ännu vanligare: böjer sig tyngda av blötsnö och lägger sig på ledningen. Har man sedan riktig tur fryser det till innan man hinner fram, så att trädet är fastfryst mot ledningen. Logistiken kring att kunna hålla vad som i princip är luftburna kraftledningar i skick, med utryckning för att flytta strömlösa fordon från vägen så att servicepersonal kan ta sig fram – Hoola Bandoola vad med stålars det lär kosta!

   Det lär se kul ut när en plogbil med rejäl diesel under huven måste röja väg så att elstolparna kan fixas.

   Vi har för tusan gått om vägen norr/nordväst om Dalälven som ännu är grus och makadam! För att inte tala om tjälskott och annat i Norrland. Bygg bättre vägar, rusta upp godsbanor så att det som nu går på lastbil kan åka tåg (vad är det för dj*vla stolpskott till politikerfläns som prioriterar gratis ström till FB:s serverstationer istället för till järnvägen?) – vanlig infrastruktur.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • info

     /  09/07/2019

    Rikard,
    Ja, det finns anledning till att elbolagen gått från luftledningar till nergrävda kablar.
    Vägar med luftledningar blir väldigt sårbara, t.ex. en kortslutning innebär att hela vägsträckan blir utan el och därmed stannar trafiken.
    Det som inte ens fungerar i teorin kommer inte fungera bättre i praktiken.

    Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  09/07/2019

    Men Rikard ! Nu använder du dig av patriarkalt konsekvenstänkande och sådant vill inte feminazisterna i regeringen veta av ! Fy så obehagligt när man kan gå helt på skrikgråtande känsla i stället, nej det krävs nog mer än utökade Värdegrundssamtal för dig; en vistelse på ett certifierat Värdegrundsläger…nej ”kursgård” är den korrekta termen… Behöver jag lägga till ”OBS IRONI”, det är ju som sagt svåra tider för både ironi och satir ! 😉🙀

    Svara
 20. Reblogga detta på Varjager's Weblog.

  Svara
 21. info

   /  09/07/2019

  Svara
 22. Ofrivillig svenska

   /  09/07/2019

  Angående saker man minns kom jag att tänka på en artikel i SvD härom året (åren ? Tiden går fort…) där skribenten var i det närmaste eld och lågor över att en del somalier hade börjat ersätta ”klassisk” könsstympning med något som kallades ”prickning”. Det senare verkade innebära att man körde en glödgad nål i flickans klitoris med avsikten att döda nerverna och därigenom känsligheten i klitoris men utan att leda till svårigheter under mens och att alls rent fysiskt genomföra / uthärda samlag (eller för den delen ta sig framåt gåendes, men ang. svårigheterna de uppvisar i skritt vet jag ju inte om det beror på könsstympningen, tygsjoken eller den ofta rent ofattbara övervikten många av dessa kvinnor – det kan ju också bero på kombinationen). Denna nyare ”prickning”-sedvänja sågs alltså som superpositiv av SvD:s skribent som säkerligen kallar sig feminist och därigenom håller med om sådant som ”orgasmglappet”, ”allas lika rätt” och allt annat feminazerna öser ur sig. Jag kan tyvärr inte länka till artikeln i fråga då jag avslutat min SvD-prenumeration sedan många år, läste artikeln vid besök hos min mor. Just ang. Somalia hade jag på nittiotalet (ung. 93-94) en kollega vars ”bästis” kom därifrån så även jag träffade kvinnan flera ggr och då berättade hon om sina täta resor till Somalia, som MSM-matad tjugoåring utbrast jag då: ”va, åker du dit, är inte det farligt ?” varefter hon förklarade att det var helt säkert för alla som ”KÄNNER SOMALIA” dvs lokalbefolkningen. Hon sade dock att Mogadishu kunde vara något osäkert, men då främst för ”de som inte känner staden”. Vid denna tid vällde hennes landsmän in här i riket och fick genast flyktingstatus och inget har förändrats sedan dess, oavsett vilket land som för tillfället är mest i ropet hos immigrationisterna. Jag vill tillägga att kvinnan från Somalia klädde sig västerländskt, talade helt utan brytning samt arbetade MOT könsstympning av kvinnor (huruvida hon själv eller hennes föräldrar var asylanter vet jag inte men troligtvis var ingen av dem det med tanke på tidsperspektivet) det jag kritiserar och vill belysa med detta inlägg är svenska statens idiotier om att alla ”flyr för sina liv” (enligt Löfven gäller det även de döda), ”kompetensregn” m.m. i all oändlighet. Tack Toklandet för att du tillhandahåller en terapeutisk oas i PK-öknen !

  Svara
 23. Nils Hult

   /  09/08/2019

  Det finns väl en sanning i att Sverige inte skulle ha klarat sig utan viss invandring.
  Men det rättfärdigar ju inte att politikerna beredvilligt accepterat alldeles för tror invandring! Nu har ju moderaterna kommit igång positivt med förslag på begränsat flyktingmottagande och också att sluta slösa bort pengar på för stor U-hjälp.
  Sverige ”måste” ta emot flyktingar fortsatt men låt oss begränsa detta detta ett minimum, givet att Sverige under lång tid tagit emot långt mer än rättvist jämfört andra länder.
  Sverige ”bör” ge 0,7% i U-hjälp för att vi stod bakom FN-beslutet men allt över 0,7% är ju ett rent egenbeslutat slöseri med skattemedel. (Under många år LÅNADE staten pengar för att ge i U-hjälp trots att staten hade underskott på pengar.)
  Och sen måste alla ta upp de felspekulationer och lögner som förekommit. Tack för detta inläggs inledning där uppenbart FALSKA påståenden från ”flyktingvänner” radas upp och avslöjas. Mer av sånt till allmänheten. (Flyktingar har INTE bra utbildning, ganska många flyktingar HAR visat sig vara IS-terrorister antingen genom terror inom EU eller åkte hem igen som terrorister, om man kan åka på SEMESTER till sitt hemland behöver man ju inte vara flykting här, osv)
  Permanetena uppehållstillstånd är nästa fråga där staten bör bli mer återhållsamma.

  Svara
 1. Kloka saker vi minns del 2 – Suzie Weathers
 2. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: