Hur många chanser är rimligt?

Ingen har väl missat UG i förrgår om unga kriminella. Där var ”Hassan” som varit misstänkt för 221 brott. Tvåhundratjugoen st brott alltså. Han är 19 år. Han framstod som en ren psykopat i TV. Totalt empatilös. Han tyckte att i o m att han suttit 2 år nu så hade han sonat vad han gjort, som om han undrade vad folk gnällde om, att då blir det ogjort så att säga. Inte minsta lilla reflektion över brottsoffer. Ingen ånger. Osv.

Överhuvudtaget så saknar svensk kriminalpolitik fokus på brottsoffer, allt handlar om brottslingen. Hur han mår, vad han ska göra, hur han drabbas, hur han ska kunna gå vidare, vilken hjälp han ska kunna få osv (jag skrev han eftersom det är vanligast). Linda Snecker från V var med i Aktuellt och debatterade straffrabatter och det blev så tydligt att Vänsterpartiet totalt skiter i brottsoffren. Totalt. De är helt iskalla inför dem. De är dock inte ensamma utan så ser det väl ut i nästan alla partier.

Sverige är så sinnessjukt att ju fler brott du begår desto lägre straff får du. Jo, så illa är det. Det finns en uppsjö med rabatter på straff som kickar in nästan oavsett vad du gjort. Hassan hade dömts för något som skulle ge 31 månader i fängelse. Det slutade efter alla rabatter med två månader i nåt familjehem eller vad det var.

Sverige har många rabatter som rätterna verkligen kämpar för att hitta. Ingen av rabatterna verkar vara knuten till någon sorts motprestation av någon underlig anledning. Har du begått ett mord så kan du fortsätta begå massa grova brott när du ändå håller på eftersom om du grips och fälls så fälls du bara för det grövsta brottet, dvs mordet, resten skiter man i. Det blir inget pålägg på straffet i alla fall. Och ingen upprättelse för brottsoffer. Eftersom man i Sverige skiter i brottsoffren.

Alla ska ju ha rätt till en andra chans, frågan är hur många chanser man ska få? Hassan har fått 221 chanser, är det rimligt? Om straffvärdet är 31 månader och han får 2 månader, borde inte de resterande 29 månaderna i så fall vara knutet till att han måste sköta sig, kanske i ett antal år efter domen? Fortsätter han så lägger man bara på de 29 på straffet direkt och omedelbart? Dvs döms han till en månad nästa gång för någonting så får han 30 månader utan chans till tidigare frigivning?

Vad är det för jävla idioter som kommit på att man ska ha straffrabatter utan motprestationer och villkor? Eller är det så att man faktiskt kan, om man vill, döma till straff utan rabatter eller rabatt med villkor men att man inte gör det? Står det i lagen att rabatter ska tillämpas utan minsta lilla villkor eller motprestation?

Klart man ska få en andra chans men bara om man verkligen visar att man vill förändra sig. Inte bara att man säger det utan att man även med handling visar det. Straffrabatter eller tidigare frigivning ska ju vara en morot, något som ska vara en belöning man har förtjänat och inte nåt som slentrianmässigt delas ut som smågodis på ett barnkalas?

Åker någon in på 3 år så ska man säga ”Du har chansen att slippa det här stället efter 2 år, villkoret är att du sköter dig exemplariskt, både här inne under de två åren och sen ytterligare i 3 år när du släppts och verkligen visar att du vill ändra dig. Detta är en engångschans som inte kommer fler gånger utan endast första gången, om du inte sköter dig när du släppts ut så blir det alltid maximala tiden i fortsättningen utan chans att komma ut tidigare”. Borde det inte räcka så vad gäller rabatter? Och om man återigen döms för brott så lägger man förstås på den tredjedelen som man slapp första gången. Oavsett om det bara är en månad man döms till.

Man blir dock inte så förvånad över hur det kan se ut som det gör med tanke på hur de som UG intervjuade i programmet, de från soc och nån domare, resonerade. Faktum är att ingen verkar ha gjort sitt jobb de senaste decennierna, varken soc, domstolar, poliser eller politiker. För i deras jobb så ingår att aktivt lyfta och påtala problem till steget ovanför så att säga och se till att det går vidare. Det är så det funkar i ett land som Sverige. Men man har tydligen inte gjort det tillräckligt kraftfullt. Eller så har man skitit i det…

Det är kusliga paralleller med hur migrationspolitiken skötts de senaste 25-30 åren. Kommuner som NU gapar om problem trots att de vetat om detta sen massor av år tillbaka. Men DÅ sa man inget. Man sa inget för 4 år sedan när massorna i Danmark skrek ”We want Sweden” när de flydde från det krigshärjade länderna Tyskland och Danmark.

Paradigmskiften. Översätt ”vetenskap” till ”samhället”, Sverige befinner sig kanske mellan punkt två och tre på nästan alla områden som är extremt ansträngda.

Jag tror man måste rensa ut alla gamla naiva typer och idéer och ersätta dem med nya icke-naiva på så otroligt många positioner inom otroligt många områden. T ex ut med alla Sarnecki-typer ur krimideologin så det kan bli kriminologi igen. De är inte ens intresserade av att åstadkomma någonting mer än hittepå och mörkande och säger ju själva att de inte vet någonting och att de inte är intresserade av att veta någonting. Sparka ut dem bara. Låt dem gå till arbetsförmedlingen eller vad det nu ska bli av det framöver. Finns bara fortsatta enorma förluster med att låta dem sitta kvar.

Jag tror det är omöjligt att låta samma politiker som orsakat det vi ser nu inom så många områden försöka lösa dem. Det kommer inte att gå. Dessa har ju öppet ljugit och fört svenskarna bakom ljuset så problemen kunnat växa sig gigantiska! Gäller de flesta politiker. Ex, jag tror inte Moderaterna har en chans så länge samma typer som frenetiskt applåderade Reinfeldt klamrar sig kvar på köttgrytan. Slå dem på fingrarna med sleven tills de släpper taget om kanten bara. Detta gäller alla politiker som inte öppet och högljutt protesterat.

Gör man inte ordentliga utrensningar överallt i samhället så finns inte en chans att åstadkomma någonting heller. Då kan det bara fortsätta i samma riktning som det gör nu. Gäller inte bara politiker utan myndigheter, media, högskola/universitet, kommuner, landsting osv i oändlighet. Man måste rensa ut! Och man måste utkräva ansvar!

Vad gör t ex en charlatan som Masoud Kamali som professor på ett svenskt universitet? Vem har sett till så han hamnade på en sån position? Den personen borde sitta i fängelse!

Man ska bygga nytt islamistcenter i Uppsala och en av de som står med sitt namn på ansökan jobbar på högskolan i Gävle som professor. Vid profetens skägg! Vad i hela helvetet gör en hardcore-islamist som professor på en svensk högskola?

Ni fattar väl att de oduglingar som sett till att en IS-terrorist kan komma ”hem”, få skjuts av Säpo från flygplatsen till sjukhuset för vård och sen återvända till terrorverksamheten inte är rätt personer att åtgärda problemen va?

Nä, rensa ut! Börja för 10 år sedan! Man slipper inte undan rensningen, det har gått för långt med alldeles för mycket alldeles för länge för att man ska kunna slippa. Vi måste byta ut alla oduglingar som endast kan förstöra till nya som kan bygga upp igen. Man måste byta ut tvärt, det går inte att det sker långsamt eller successivt för då kommer de gamla oduglingarna att kunna påverka de nya alldeles för mycket. Det måste ske tvärt. kan säkert uppstå en del problem pga av det men det får man ta. Det är värt det!

De människor som är en del av problemen kan omöjligen samtidigt vara en del av lösningen utan de måste rensas ut!

Lamotte får massor av hot men polisen lägger ner allt trots att det finns namn på personen.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
  • Weasel

    /  09/21/2019

   Hmm.
   Ja , Darko har ju flytt från både Kroatien och Sverige så han är ju verkligen rätt person att sitta och spy galla över folk som inte gör motstånd och försvarar sitt land…

   Svara
   • hllviken

     /  09/21/2019

    Du har en poäng där. Han är inte själv ett föredöme.

    Svara
    • weasel

      /  09/21/2019

     Ja.
     Dont get me wrong – jag gillar Darko och i regel håller jag med om sisådär 99 % av det han skriver.
     Men…jag har svårt för sånt där klagande på att ”folk sitter bara bakom sina skärmar och postar inlägg” istället för att ”göra någonting” .
     Vad exakt menar Darko att jag ska göra ?
     Visst, jag kan ta på mig en gul väst och ställa mig på Sergels Torg. Och det kan ju Darko också göra. Men det har han inte gjort.
     Och jag tror dessutom att jag når fler människor genom att dela Darkos twittrande än vad jag gör om jag ställer mig på Sergels Torg.

     ( Lite ”kränkt” känner jag mig även av att Desertören Darko spyr galla över mig och tycker att jag förtjänar allt elände som drabbar mig – det är faktiskt inte mitt fel att 2 miljoner galningar röstar på Stefan Löfven…. )

     Svara
     • Rikard

       /  09/21/2019

      Hej.

      Känner inte Darko, men hans egentliga poäng (tror jag):

      Sitt inte BARA och skriv saker i öppna forum. Nyckelordet är bara.

      En annan poäng jag påpekat här och annorstädes: den här sortens bloggar är övervakade. Diskutera inte aktiviteter av normbrytande karaktär här. Välj metoder som inte kan övervakas lika kostnadseffektivt.

      För den som nu tänker Nordfront eller NMR – gissningsvis är där så pass mycket SÄPO-aktivitet att det är enklare att direkt diskutera med just SÄPO; det är klokare att engagera sig lokalt, i valfritt parti, och försöka driva sina teser den vägen samt försöka driva sitt partis lokalavdelning i rätt riktning. Det hela hänger på språket.

      Säg inte: ”Vi måste sänka kostnaderna för invandring” eller ”kostnaderna för invandring äter upp resurserna för åldringsboendena”. Säg: ”Vi måste investera i ekologisk och klimatsmart resursanvändande inom åldringsvården” (konkret att du vill flytta budget från invandrares gräddfiler och bidrag till svenska pensionärer).

      Den rådville rekommenderas att leta rätt på Göran Häggs bok Praktisk Retorik. Exemplen är något föråldrade men boken är skriven för att lekmän skall kunna använda den, och den saknar det floskelspråk sådana som Eksvärd använder; dessutom saknar det akademiska dilettanteri som präglar böcker i själva ämnet retorik.

      Det är inte vad du säger – utan hur du säger det. Lär dig agitera subtilt och att använda dubbeltänk i språket:

      -”Det är fördj*vligt hur det skjuts hela tiden!”
      Svara då: -”Ja, verkligen. Tänk om det alltid varit så men de har inte sagt något om det?”

      Låt den andre göra din poäng åt dig genom att lura dem att förklara för dig. Rätt vad det är har de sagt något de aldrig skulle gjort annars – och väl de sagt det, och du låtit dem övertyga dig om det du ledde dem fram till, så kommer de att övertyga sig själva om att de alltid tyckt så, och de kommer att fortsätta övertyga sig själva på samma vis i andra frågor – det är här man diskret kan fråga om de har tips på andra nyhetskällor/diskussionsforum än de ‘godkända’ (DN, SVT, SR – ja, yrkeslögnarna helt enkelt) och nämna att man hört talas om några men inte är riktigt säker (och det är där man nämner två-tre dissidentbloggar/nyhetskanaler).

      Lycka till; man har inte förlorat förrän man ger upp och glöm inte att allt är ett vapen om man vill det.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

  • Sent skall syndarna vakna, men positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet.

   Visst finns det saker som sannolikt inte leder framåt, men jag tror att svensk vänster kan vara på väg att vakna. Det ser man på slitningarna i vänserpartierna. Situationen börjar bli ohållbar för dem.

   För det finns vänsterfolk som är intelligenta också:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/08/30/intervju-ulf-johansson-och-cristian-olave-fran-kommunistiska-partiet-i-kristianstad/

   Jag har även skrivit om Amineh Kakabaveh, Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson och Robert Mathiasson. De är sannolikt bara toppen på isberget av människor inom vänstern som sitter på potentialen att vara med och läka Sverige, tror jag.

   En fraktionerad vänster, som valsamverkar mot 4%-spärren, med en samling viktiga gemensamma frågor, mot globalisterna i den EU-vurmande och islamist-smekande kaviarvänstern, är förmodligen den bästa lösningen, tror jag.

   Även i högern finns slitningarna, även om högern har ett sionist-vurmande SD, förmodligen för att SD vill rensa bort muslimerna etniskt ur Sverige, ungefär såsom Israel gör mot Palestinierna, när de stjäl deras land, i strid med FN:s uppmaningar, men det kan även vara ren taktik för att få synas i Sionist-lojal Bonnier-media, som nästan har mediamonopol.

   Svara
   • weasel

     /  09/22/2019

    @Martin ;

    Nej, det finns inga som helst tecken på att ”vänstern” håller på att vakna.
    Kommunistiska partiet fick väl typ 100 röster och om man genom valsamverkan klumpar ihop dom med Vetenskapliga partiet så fick dom väl typ 103 röster ?
    Detta betyder att fortfarande är ungefär , lågt räknat, 99,5 % av ”vänstern” upptagna med att förespråka ”allas lika värde” – vilket då i själva verket betyder globalism och massinvandring alá Annie Lööf.

    När det gäller Kakabaveh så har det ju inte skett något uppvaknande nu. Hon har varit vaken länge. När det gäller hedersförtryck. Det finns bara två problem med Kakabaveh och hennes/ vänsterns vakenhet :
    1. Om du frågar Kakabaveh om Sverige varje år bör ta emot några hundratusen män från hederskulturer så svarar hon ”Ja ”
    2. Kakabaveh blev utslängd från V eftersom hon kritiserade hedersförtrycket och det är i sig ett ganska så bra bevis på att något uppvaknande inte har skett inom vänstern.

    Svara
    • Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) fick 702 i valet 2018, men förmodligen röstade många kommunister och socialister på både V och SD i brist på andra partier som valsamverkade.

     Jag vet åtminstone en vänsternationell kommunist som röstade på SD i protest, men naturligtvis är det inget som kommunister skryter om i allmänhet. Den siffran är förmodligen väldigt hög bland kommunister tror jag, men även hos folket i övrigt.

     Vänsterfolk vill protestera mot politiken så att det syns och får effekt. SKP och KP får nästan aldrig synas i media och då främst medelst lögner, ex. att de inte skulle vara demokratiska, vilket vem som helst förstår är felaktigt, när de ställer upp i demokratiska val. De som möter dem kommer träffa de fredligaste människorna man kan tänka sig, ofta fredsaktivister.

     Vetenskapliga partiet lider givetvis av samma problematik p.g.a. 4%-spärren och det är därför vi medverkar i Valsamverkanspartiet, vilket förmodligen kan tilltala alla de som blivit petade i sina f.d. partier, eller vill se nya vänsterpartier som kommer över 4%, även om barnens väl, framtidens generationers väl eller vetenskaplighet inte skulle vara av intresse.

     Det finns säkert många folkliga frågor som folket gynnas av, men de besyuttna undvijker att genomföra, ex. fred och Swexit, som säkert 90% kan enas om i Sverige efter diskussion, eftersom 90% har missgynnats av EU och nästan alla svenskar är för fred, medans regeringarna i tre decennier har gjort raka motsatsen, d.v.s. medverkat till krig och rektalpenetrerat 90% av svenska folket med sin katastrofala politik.

     Visst är kommunister mer än några andra för ”allas lika värde” eftersom de är för jämlikhet och lika löner för alla människor, vilket givetvis folk ofta uppfattar som orättvist mot de som kämpar och är intelligenta.

     Men att vänsterns folk skulle vara för det monopolkapitalistiska EU och globalismen som gör deras väljare allt fattigare, stämmer inte. Du kan inte ha pratat med dem om detta.

     Massinvandring alá Annie Rööf och Reinsvält är högerns sätt att splittra arbetarklassen, trycka ned deras löner och skapa den överbelåning och konflikt som girigbukarna på Bilderberggruppen vill skapa. Massinvandring är högerpolitik, inte vänsterpolitik. Högerpolitik är också att stödja terrorsekter mot koallitionen Nationella Fronten som styr Syrien med demokratiskt mandat.

     1. Uppvaknande sker i steg, ungefär som när man skalar en lök. Kakabaveh är inte emot kurdiska män som kurdisk vänsternationell person, men hon vill naturligtvis inte att flickor och kvinnor ska vara hedersförtryckta heller. Några hundra bra PKK-kurder per år, som bekämpat extrem islamism, d.v.s. riktiga hjältar i Kakabavehs kaliber, som kommer till Sverige, ser nog ingen mentalt frisk person som någon massinvandring eller något problem alls, men givetvis ska vi välja ut dessa kurder som har mer svenska fria värderingar och har en mycket god anledning att komma till Sverige och mota ut de andra.

     2. Kakabaveh blev utslängd från V där hon fått massvis med kryss i valen. DET är ett bra evidens på att ett uppvaknande har börjat ske inom vänstern.

     Svara
     • Weasel

       /  09/22/2019

      Huruvida KP , SKP och VP får 103 röster eller 874 röster är faktiskt endast av akademiskt intresse , Martin.
      Åtminstone så länge som det globalistiska 7K- partiet får 5 miljoner röster.

      Jag ser – tyvärr – inga som helst tecken på något uppvaknande.
      Och återigen ,
      Visst , det är ju bra att Kakadavah är emot hedersförtryck. Men du kan knappast se uteslutandet av dom vakna som ett bevis på att V har vaknat ? 🙄

      Sedan , om jag ska uttrycka mig tydligare än i mitt förra inlägg :
      Kakabaveh är emot hedersförtryck.
      Men om någon journalist frågar henne ;
      – Tycker du att sverige ska ta emot 500.000 män från hedersförtryckskulturer?
      Ja , då kan jag sätta båda mina armar och mitt ena ben på att Kakadaveh svarar
      – Ja , sverige måste vara ett öppet samhälle human stormakt hjälpa folk som flyr från krig det här handlar om barn internationella konventioner stå upp mot rasism och högerextremism mörka krafter bruna 30 talet asylrätten blahablabla.

      Summan av det hela blir alltså att Kakadaveh vill bekämpa hedersförtryck genom att varje år dela ut uppehållstillstånd till tusentals män som har hedersförtryck som sin kultur och/eller religion.
      Och det fungerar inte oavsett hur många miljarder man satsar på ”åtgärder”.

      Massinvandring är ingen högerpolitik. Det är BÅDE höger och vänsterpolitik.
      Att sedan Lööf och Sjöstedt har helt olika mål och syften med massinvabdringspolitiken är en helt annan diskussion.

     • Visst är väl antalet röster endast av akademiskt intresse. Kommunisterna får lika många mandat som Katten Filips parti ändå. Det är förvånande, märkligt, ja, bisarrt att små partier inte fattar det här. (utom Vetenskapliga partiet förstås)

      När t.o.m. KD och centerns pundhuvuden en gång fattade att valsamverkan var nödvändig för att få in KD, då tänker jag att svenskarna måste ha drabbats av mental retardation som liksom påminner mig om Robert Gustavssons förvandling till Roland, när de inte fattar en så enkel sak.

      Detta mentala tillstånd är nästan overkligt för mig, men har helt tydligt drabbat även AfS. Förklaringen tycks finnas i en intervju som jag gjort med dem. https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2019/01/05/granskning-sverige-intervju-med-en-anonym-medlem-i-afs-om-svaghet-styrka-valanalys-och-valsamverkan/

      Jo. Människorna är ofta likt kossor. De lägger stor vikt vid att tillhöra flocken, även om det är tydligt att den ska till slakt.
      Det är förmodligen svårt för sådana sekteristiska kossor att vakna, eftersom de är just kossor i mental kapacitet, men detta har skapats medvetet genom en skola som inte lär elever att tänka rätt, vilket gör dem till lätta offer. man kan således inte lägga hela skulden på dem.

      Visst. Majoriteten i V har helt tydligt inte vaknat. Har jag påstått det?

      Jag tror personligen inte att Kakabaveh vill att Sverige, utan granskning av skäl, ej heller enbart män från hedersförtryckskulturer. Det skulle motverka den frihet som hon vill att flickor och kvinnor ska ha. Så nu har du nog sålt båda dina armar och ditt ena ben och du får väl hoppas på att tasken inte försvinner samtidigt i bara farten. 🙂

      Visst handlar det om ett öppet samhälle, humanism, att hjälpa folk som flyr från krig, om barn, om internationella konventioner, motverka rasistiska känslor i samhället, asylrätten etc. Frågan är hur man sammanför dessa typiskt kvinnliga känsloargument med mer manlig långsiktig logik, anser jag. Förnuft utan känsla haltar. Känsla utan förnuft haltar. Förnuft och känsla ska agera i harmoni.
      I min mening går många människor omkring och haltar på varsin krycka och skulle behöva hålla om varann lite mer.

      Kvinnor vill ofta hjälpa. Det ligger i deras natur. Det är inget fel på detta. Kvinnor är fantastiska. Vi män måste ebart övertyga kvinnorna om att vi ska hjälpa effektivt och långsiktigt, med en överrenskommen del av budgeten, utan att stjälpa oss själva och våra egna barn i proccessen.

     • Weasel

       /  09/22/2019

      Du kan liksom inte jämföra KD med KP eller med ditt parti, martin.
      Ingen valsamverkan i världen kan hjälpa VP och KP att klara fyraprocentsspärren.

      Du påstod att det höll på att ske ett uppvaknande inom vänstern. Jag ser inga belägg från din sida på att detta uppvaknande pågår? Däremot ser jag vissa tecken på att sömnen fortsätter.
      Uteslutandet av Kakabaveh är ett av dessa tecken.
      Kanske missförstår vi varandra. När jag tänker på ”vänstern” så syftar jag mest på de rödgröna partierna.
      Det är fullt möjligt att det pågår ett uppvaknande i VP eller i katten findus parti.
      Men eftersom dessa partier har typ 2 medlemmar så är det eventuella uppvaknandet värt noll och ingenting.

      Kakabaveh ställer sig bakom Vs migrationspolitik. Och Vs migrationspolitik går ut på att det ska komma tiotusentals migranter från Afghanistan och Somalia. Och den stora majoriteten av dessa migranter är män.
      Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att effekten av detta blir MER av det hedersförtrycket som Kakabaveh säger sig vilja bekämpa.
      Så därför behåller jag nog både armar , ben och task 🙂

     • Du har rätt i att enbart Vetenskapliga partiet och KP inte skulle klara 4% 2022, men likt små bäckar som rinner från ett berg så kan fler bäckar ansluta och plötsligt talar vi om en å, och vem vet, kanske en flod, men någonstans måste det givetvis börja för att kunna inspirera fler att hänga på. Så är det med allting.

      Jo. Det är alltid så att en majoritet alltid vill fortsätta sova i sin gruppolariserade sekterism. Visst. Sömnen fortsätter hos många, i alla fall till en viss gräns då alltför många har vaknat och börjar skaka om resten från alla håll och kanter.

      Jo. Uteslutandet av Kakabaveh är ett av dessa tecken på sömn, men det är också ett bevis på att människor börjar vakna, d.v.s. de som blir uteslutna och deras följare.

      Wagenknecht är en fjärde ledande och otroligt skärpt vänsterprofil som vaknat och som petats.

      Du har inte missförstått mig. Den traditionella betydelsen av ”vänstern” är väl de rödgröna partierna, i alla fall den delen av dem som är för ökad jämlikhet i samhället, d.v.s. socialisterna i dem, inte den kanslihushöger som styr dem idag till EU-vurm och slopad värnskatt.

      Antalet som har vaknat är ett ”ad populum”-argumentationsfel som man inte bör nedlåta sig till att använda, eftersom det är ovetenskapligt.

      Varje människa som vaknar har potentialen att väcka tusentals andra. Varje uppvaknad människa är därför otroligt värdefull, även om uppvaknandet är partiellt. Värdet kan öka exponentiellt. Många saker sker exponentiellt, även i naturen. Ett frö kan ligga länge innan det slår rot, men sedan när det börjar växa så kan fördubblingarna gå snabbt. https://www.youtube.com/watch?v=bqz3R1NpXzM

      Kakabaveh skulle kanske kunna gå med på att ställa sig emot monopolkapitalets planer på massmigration, i utbyte mot effektivare hjälp i flyktingläger eller bojkott mot de länder som skapar elände för folk som kurderna? Jag finner det ytterst plausibelt.

      Migrationspolitisk och identitetspolitisk dårpippi kommer från fulmedia och V:s medlemmar hjärnförsmutsar sig ofta med den, men den dårpippin kommer från monopolkapitalisterna, som vill slå sönder harmoni och välfärd, inte från V. De är enbart grundlurade av dem, tror jag.

      Jag tror att Kakabaveh skulle lyssna på det sista argumentet och kanske tänka efter. Men det är klart att när hon tillhörde V och gruppolariseringen så var det givetvis svårt att lyssna lika bra.

      Nu finns chansen, innan V byter styrelse på nästa kongress. Värrldens läge för Kakabaveh och hennes följare att sätta press på V nu således, ex. med ett nytt parti som ansluter sig till Valsamverkanspartiet och med en fraktion från KP och vänsternationella socialister ur sossarna skulle vi bli fyra partier och säkerligen massvis med kandidater. En fin lista med reell chans att komma över 4%.

      Det skulle ge uppmärksamhet i medierna och kunna bli en riktig ketchupeffekt. Själv skulle jag inte bli förvånad om det sker.

      Hon är varken hora eller kuvad, så se upp med tasken! 😉

     • weasel

       /  09/22/2019

      Men alltså, Martin….det känns faktiskt aningen bisarrt att du pratar om 4 % 2022.
      Du skrev att KP fick 702 röster. Och ditt parti fick vadå ? En röst ?

      Visst, det är bra att ha drömmar och visioner, men det är mindre bra när drömmarna och visionerna inte har någonting med verkligheten att göra.
      Även om du genomförde valsamverkan med ALLA existerande partier förutom de 8 riksdagspartierna så skulle du ju inte komma i närheten av 4 % .
      Och jag tror att varken du eller Kasselstrand eller Schyman vill valsamverka med varandra ?

      Den svenska vänstern är för evigt förlorad. Detta skedde för över 20 år sedan då dom förvandlade sin tidigare kärngrupp till privilegierade förtryckare och istället började kämpa för HBTQ , genus och islam.
      Nu för tiden är vänstern antingen bidragstagare eller akademiker – även om det fortfarande finns en och annan arbetare som lever kvar i illusionen att V bryr sig om arbetarna.

      Jag tror att kakabaveh är helt ointresserad av min task och jag är både förlovad och monogam så hon skulle inte få den ens om hon ville 🙂

     • Jo. 4% 2022 kräver som sagt en riktig ketchupeffekt, kanske påhejad av den enorma kris som säkert kommer, när folk vill byta ut alla de politiker som skapat den. Verkligheten är att MP kom in enbart p.g.a. ett litet virus som orsakade säldöd. Verkligheten överträffar fiktionen. Mirakler sker ständigt. Det är därför realistiskt att förvänta sig ett mirakel. Även idioter kan komma på att de måste fraktionera sina partier och sedan valsamverka, istället för att käbbla och ljuga, kräver visserligen ett mirakel, tycks det mig.

      Man ska inte stirra sig blind på antalet röster i ett system med 4%-spärr. Vi har dessutom en media som tutar i folket att valet handlar om att stoppa SD, samt att röster på småpartier är bortkastade, fastän det lika väl kan ses precis tvärtom. Får man till en bra valsamverkan som motbevisar negativiteten så kan denna mentala spärr släppa hos folket.

      Jo. Jag inser att Kasselstrand och Schyman kanske inte vill valsamverka med varann, likväl kan de ogilla 4%-spärren båda två. Den pedagogiska uppgiften att förklara en sådan samverkan kanske vore problematisk, även om Kasselstrand vill skyda kvinnorna. Likväl deltar de i samma val för att ständigt sluta på 0 mandat. Vad är egentligen värst?

      Men visst. Jag har talat med kommunisterna och de föreslår 10-15 folkliga frågor som kan ena 80-90% av folket på vänsterkanten. Jag är öppen och pragmatisk. Migrationen skulle kanske kunna ordnas upp samtidigt på något vis ex som en del av 12 frågor:

      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/08/30/intervju-ulf-johansson-och-cristian-olave-fran-kommunistiska-partiet-i-kristianstad/

  • Visst är svenskar godtrogna, men det finns en lösning:

   ”Ett av de främsta hindren för intelligens är godtrogenhet, och godtrogenhet kan minskas enormt genom instruktioner i de vanligaste formerna av osanning. Godtrogenhet är ett större ont i nutid än det var tidigare, eftersom, tack vare tillväxten av utbildning, är det mycket lättare än vad det brukade vara att sprida felaktig information, och tack vare demokratin, är spridningen av desinformation viktigare än förr för de som håller i makten.”
   / Bertrand Russell (Källa: Demokraticitat Vetenskapliga partiet)

   …så tag del av de vanligaste formerna av osanning, så att ni kan avslöja osanning och bli mer sanna! Då förlorar lögnarna sannolikt strax makten. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

   Svara
 2. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
  • Senior

    /  09/21/2019

   Självklart inte; det är ju deras väljare det handlar om.

   Svara
  • G

    /  09/22/2019

   Jag tycker dagens s.k ”straff” för våldtäkt är omoderna, i majoritet av fallen är straffet ett stort skämt och ett slag i offrens ansikte. Därför föreslår jag att vi går tillbaka till det straff för våldtäkt som gällde år 1734:

   ”Enligt 22 kap 1 § i Missgärningsbalken i 1734 års lag bestraffades förövaren av en våldtäkt i allmänhet med döden. Tager man qwinno med wåld, och emot hennes vilja främjar sin onda lusta, och warder lagliga thertil wunnen; miste lifwet, och qwinnan ware saklös. ”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ldt%C3%A4kt

   Svara
 3. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
 4. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
 5. Gorby

   /  09/20/2019

  Men jäklar om du som svensk är misstänkt för att ha skjutit en varg.
  Då sätts insatsstyrka in med tungt beväpnade och maskerade poliser och stormar småbarnsfamiljens hem.

  Svara
  • Gorby,
   nu har du inte läst på igen!
   Eftersom det står i Aftonbladet att Stefan Löfven sagt att ”Alla lika inför lagen” så är det så.
   Du måste lita på Steffe som är så smart (enligt Trump) och kan det här och vet hur det funkar at home.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/21/2019

   Helt bisarrt och samtidigt en påminnelse om hur nära under ytan det reella våldsförtrycket mot avvikande ligger. Jag menar, det är ju inte vargens väl och ve detta handlar om utan agerandet är utan tvekan ett resultat av Sosse-Miljöpartistiskt akutoritetsstyre. Den svenska tjänstemannakårens politiska hemvist visar sitt fula tryne och det liknar andra fula trynen vi sett i historien. Det behövs inte mycket för att vi skall få mer av den här varan i dessa Greta-tider. Se upp!

   Svara
 6. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  09/21/2019

   Källa?

   Svara
   • Rikard

     /  09/21/2019

    Hej.

    Ja, instämmer med Ivar: källa.

    UNDP:s rapport för 2018 har Sverige på plats 7 i HDI. Eftersom tabellen ovan säger ”2010 forecast” måste den vara äldre än så.

    Källor:
    [http://hdr.undp.org/en/2018-update]
    [http://hdr.undp.org/en/countries/profiles/SWE]

    Då kanske man tänker att vi har det bra, och det har vi, men:

    Det blir snabbt allt värre, och med tanke på hur bra vi har det jämfört med de länder från vilka importerar hundratusentals människor – vill vi verkligen likna dessa länder mer och mer? Ett land är dess folk, trots allt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Rikard

      /  09/21/2019

     Hej.

     Den angivna källan innehåller inte de data du har i inlägget ovan. Wikipediasidan listar data för skillnaden 2014 och 2015, men inga prognoser för 2025 eller 2030. Nånstans på nätet måste du hittat tabellerna, men det är inte via den länken du angett som källa.

     Hade detta varit opposition på avhandling eller uppsats så hade ett sådant fel räckt för underkänt, i alla fall förr.

     Det är helt okej att ha en osäker källa, bara man anger att den är det. T ex såhär: ”Den här [källan] påstår att prognosen för HDI ser ut såhär – om det stämmer ser det illa ut, men verkar det rimligt?”

     Inte konstigare att ange Betnér som källa: ”Betnér hävdar att vi i Sverige aldrig varit tryggare.” Fullt korrekt återgivet (egentligen skall man ju ange var och när han sade det) och eventuella fel är Betnérs ansvar; allt jag behöver stå till svars för är validiteten i att åberopa honom och hans påståenden.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • tompas11

       /  09/22/2019

      Citat: ”Nu finns bara information från 2015 och där ligger Sverige på 14:e plats, men den förväntade utvecklingen 2030 har plockats bort från nätet. Ni ser den nedan. Kritikerna skakade på huvudet då. Gör de det idag?” Slut citat.
      Här är källan där bilden finns och det ovanstående citerade: https://petterssonsblogg.se/page/6/

     • G

       /  09/22/2019

      Bara för att göra det ännu lättare att hitta källan. Direktlänk till just det inlägget: https://petterssonsblogg.se/2019/09/18/skrattar-ni-nu/comment-page-1/

     • Rikard

       /  09/22/2019

      Hej.

      @tompass11 och G: bra, då har vi en källa.

      Det är bara det att den källan är en andrahandskälla, så det bevisar tyvärr inte att bilden är äkta, bara att den är använd på och hämtad från en viss plats.

      Det är den första källan man behöver, alltså den sida eller rapport tabellen sägs komma ifrån. Allt annat är andrahandsinformation, och därmed sjunker trovärdigheten.

      NB: nu ifrågasätter jag inte att det ursprungligen är äkta. Det är fullt möjligt att det tidigare refererades en senare tillbakadragen eller redigerad prognos på Wikipediasidan. Vill man verkligen (be)visa något om det skulle man vara tvungen att få fram regigeringsloggen och om möjligt den ursprungliga sidan. Det är i det här fallet inte påkallat, men om ni någon gång skriver uppsatser eller arbeten på C-nivå eller högre är det ett standardkrav att kunna visa förstahandskälla.

      Exempel: att skriva om Fröding, och referera någon som i en biografi hävdar att Fröding i ett brev skrivit en viss sak kräver för att vara korrekt att själva brevet refereras så att en granskare kan läsa brevets text. Biografins text är en andrahandskälla.

      Kommentarsfältet under den länkade posten innehåller däremot en länk till var texten, som är från 2010, kan laddas ner. Det är en källhänvisning till källan, inte till andrahandsuppgifter.

      Ytterligare en sak att notera är att Sveriges rankning 2030 i bilden ovan motsvarar Portugals idag, och att många länder som idag har lägre HDI helt enkelt utvecklats ikapp eller förbi.

      Så, nu har jag varit petig nog för idag.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 7. hllviken

   /  09/20/2019

  Svara
 8. Q-Ken

   /  09/21/2019

  Nu vill ju faktiskt Linda Snecker ha strängare straff.
  Fast detta givetvis bara när hon själv är offer…

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7226366

  Svara
 9. Q-Ken

   /  09/21/2019

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGXQgq/cykelman-i-eskilstuna-haktas-for-misshandel

  ”Cykelman”… är det något nytt kodord för somalisk man?

  Svara
 10. MiT

   /  09/21/2019

  Svara
  • Skeptisk

    /  09/21/2019

   Vad hon och de missar är att våldet förändras. Från att det mest var en fråga mellan pundare och alkoholister har det nu kommit närmare vanligt folk. Vilket ökar otryggheten. Det spelar ingen roll om fyllebråken minskar med 10 om det istället kommer till ett fall av en allvarligt skadad kvinna som bara råkade gå förbi där kriminella spränger en restaurang. Folk blir mer otrygga och faktiskt mer utsatta för våld eftersom det är något man knappt kan värja sig emot.

   Hennes mantra att det dödliga våldet gått ner (det har det. Pundare och alkisar blir färre) blir galet när hon inte har med att det dödliga våldet förändrats till ett våld som kommer oss andra närmre. Skjutningar med automateld på gatan där vi går slår högre än ett pundarmord i en nedsliten kvart. Dessutom har vi en uppåtgående trend de senaste åren. Den blundar hon för, eftersom fler pundare stacks ner på 80-talet.

   Hon är ett stående bevis för Dunner-Krüger-effekten. Hon tror att hon kommit på något bra, men hennes analys är grund och sträcker sig bara till totalsiffror. Missar vad som ligger bakom siffrorna om man bryter ned dem. En intellektuell lättviktare!

   Svara
   • weasel

     /  09/21/2019

    Så här ;

    Antal sprängningar i Sverige 1972 : ca 0
    Antal sprängningar i Sverige 2018 : ca 150
    Antal sprängningar i Sverige 2018 som gav avtryck i kolumnen för ”Dödligt våld” : 0

    Kan man då dra slutsatsen att våldet och otryggheten inte har ökat mellan 1972 och 2018 eftersom det ”dödliga våldet” inte har ökat ?
    Ja, det kan man , Om man är propagandist och/eller imbecill.

    Svara
   • hllviken

     /  09/21/2019

    En till aspekt:

    Sjukvårdens insatser för de skjutna har räddat deras liv. Antar att de snabba livräddande insatserna fungerar bättre nu än för 30-40 år sedan?

    Svara
    • Weasel

      /  09/21/2019

     Ja.
     Och jag antar att mobiltelefonerna fungerar bättre nu än för 30-40 år sen så att folk kan ringa 112 aningen snabbare nu för tiden…

     Svara
    • Jans

      /  09/21/2019

     Extremt mycket bättre. Kirurgin har utvecklats enormt på senare år.

     Svara
    • Rikard

      /  09/21/2019

     Hej.

     Och ytterligare en infallsvinkel eller två:

     Var och vad är mörkertalet?

     Ni vet, det där talet som visar att det inte sker fler våldtäkter per capita nu än 1976, utom när det visar att det alltid varit som det är, beroende på vilken politisk poäng som skall göras.

     Och hur mycket förvirrad statistik ligger bakom känslan av att varken polis, Brå, SCB eller ens Kriminalvården och domstolarna har koll på hur många som anmälts, åtalats, dömts respektive avtjänat dom. Använder man verkligen en och samma defintionsmatris inom hela systemet, eller varierar det?

     Sätts ett rån med tre gärningsmän, där en av dem knivar och hotar offret, upp som ett eller tre rån? Räknas knivdådet in i rånet? Hur räknas hotet?

     Jag tror, på ren känsla, att det sedan man för ca trettio år sedan började trixa med definitioner och sammanräkning, är så många felkällor inbyggda (och jag har gärna fel!) att vi inte längre egentligen vet hur det ser ut.

     Och paradoxen att ju fler brottslingar som stoppas undan på kåken, desto fler hinner man sätta dit, så ju bättre polisen jobbar desto värre ser det ut att vara: den sortens data kan man lätt få till att betyda att satsningar på polis och lång tids fängelse ger dålig avkastning och saknar preventiv effekt.

     Varför halar inte Robsahm och vad-nu-Sarneckis-kvinna-heter och Rung och alla de andra fram mörkertalet för vapenvåld? Applicerar vi feministisk #metoo-logik på vapenvåldet måste det ju i princip pågå ett inbördeskrig i Sverige.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 11. MiT

   /  09/21/2019

  Svara
  • hehe

    /  09/21/2019

   @MiT
   Jag kommer tänka på den där historien som anspelade på mordet på Catrine da Costa med ”allmänläkaren” och ”obducenten”.i huvudrollerna:

   Obducent 1: – Idag obducerade jag 97-åriga fru Svensson, hon hade en klitoris som en saltgurka.
   Obducent 2: – Oj, var den så stor?
   Obducent 1: – Nej, men lika salt…

   Svara
   • robb

     /  09/21/2019

    får ni chansen läs ”Döden är en man” om styckmordet och vilken jäkla skandal det var.
    det kan till och med ha varit ground zero för tokfeministerna som genom mediakampanjer fick domstol att agera.

    lite kuriosa: huvudvittnet var en 2åring som började prata om händelsen nått år efteråt dock endast för mamman så det är bara mammans ord som används i rättegången.

    ett annat vittne är en fotohandlare i solna c som ändrar sin historia 4 ggr och går ut med berättelsen i slaskpressen, försöker sedan kräva skadestånd pga medial uppmärksamhet.

    dom blev frikända i tingsrätten för mord men det skrevs in i domen att det var ställt utom rimligt tvivel att dom styckat kvinnan men pga preskibition så döms dom inte för det. dom kunde ej heller överklaga en friande dom så dom fick aldrig texten ändrad och förlorade pga sina läkarlegitimationer

    Svara
    • Senior

      /  09/21/2019

     Japp.
     En, om inte den största, av de Svenska rättsskandalerna genom tiderna.

     Svara
   • Kronblom

     /  09/22/2019

    En annan historia.
    2 kvinnor plockar morötter och för ett samtal. Den ena av dem drar upp en jättestor och säger:
    -Den här på minner om min make.
    -Har han en så stor?
    -Nej men lika smutsig.

    Svara
 12. MiT

   /  09/21/2019

  Svara
 13. hllviken

   /  09/21/2019

  🌟🌟🌟🌟🌟 LOUISE ERIXON

  Svara
 14. Frida Gustavlin

   /  09/21/2019

  Nått säger mig att den före detta stureplansnarcissisten först och främst är avis på att han som landets förnämaste salongskatt inte fick inbjudan till Bindans fräsiga femdagars födelsedagskalas i Tel Aviv.

  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/rekord-i-idioti-alla-dumheters-mamma/

  Svara
  • weasel

    /  09/21/2019

   Schulman är tydligen orolig över att partiledarna åker på fest ”mitt i brinnande budgetarbete och samtal om gängkriminaliteten” .
   Jag tror inte att han behöver vara så orolig ;
   Magdalena Andersson klarade ju av att presentera höstbudgeten trots att Ebba Bush Thor är i Israel och de kriminella gängen klarar nog av att fortsätta skjuta oavsett om Kristersson är i Israel eller om han samtalar med Löfven.

   Jag tror din analys är korrekt. Schulman är bitter över att han inte fick någon inbjudan.

   Det enda jag finner märkligt är att varken Schulman eller någon annan har tagit upp faktumet att Bindefeldt & kändisarna har åkt FLYGPLAN istället för segelbåt till kalaset. : /

   Svara
 15. fete

   /  09/21/2019

  Det är psykopater som styr landet

  Svara
 16. weasel

   /  09/21/2019

  ”När du är i en förort /…../ jag menar vad ska du göra? ,säger Hassan till UG ”

  Suck.
  Detta ständiga prat om ”förort”.
  Hassan och andra kriminella skitmänniskor använder alltid ”förorten” som något slags alibi för sin kriminalitet och sina livsval.
  Nu är det så att jag själv är uppväxt i diverse förorter ( bland annat under en period exakt samma förort som Hassan ) och det gick hur bra som helst att växa upp och bo i dessa förorter utan att jag för den sakens skull var tvungen att råna och misshandla folk.

  Vad är det som är så hemskt med att bo i en ”förort” ?
  Skillnaden mellan att bo i en förort och att bo innanför stockholms tullar är att det tar någonstans mellan 2-20 minuter längre för den som bor i ”förorten” att komma till Sergels Torg än vad det gör för den som inte bor i en förort utan i exempelvis Skanstull.

  Visst, några dussin av stockholms förorter är skitställen som är totalt obeboeliga. Men det beror inte på att dessa områden är ”förorter”. Det beror på att det bor alldeles för många skitmänniskor där. Alltså sådana som Hassan.

  Är det någon som tror att Hassan inte hade blivit multikriminell om han hade växt upp i en lägenhet i Gamla Stan istället för i en ”förort” ?
  Jag har svårt att tänka mig att ens en vänsterpartist kan vara så dum i huvudet att hen ( jag är motståndare till hen -pronomet och brukar aldrig använda det , men det fungerar ju faktiskt ganska så bra just när man talar om vänsterpartister… ) inbillar sig det.

  Över 90 % av Hassans grannar i ”förorten” är människor som aldrig har rånat eller misshandlat någon. Och Hassan ska inte skylla sina val på ”förorten”. Valen är Hassans. Och han ska inte smutskasta ”förorten”. Den stora majoriteten av Hassans grannar är inte kriminella. Och det beror på att dom inte är skitmänniskor.

  Jo,
  när jag ändå är inne på Vänsterpartister.
  Jag finner vänsterpartiets ständiga ursäktande och vurmande och ofta till och med glorifierande av sådana som kriminella Hassan oerhört bisarrt.
  Vänsterpartiet är s j u k t så det kanske inte i sig är så konstigt att dom alltid ( förutom om brottslingens brott är ”HMF” eller skattebrott ) värnar mer om brottsligen än om brottsoffret.
  Men…om man tänker på vad sådana som kriminella Hassan faktiskt är så borde det strida mot Vänsterpartiets ideologi att värna om kriminella Hassan.
  Hassan är nämligen ultrakapitalist.
  Dessutom den absolut värsta sortens ultrakapitalist.
  Hassan misshandlar människor för att komma åt deras pengar och berika sig själv.
  Om Hassan vore arbetsgivare och gav sina anställda 2 kronor mindre i timlön än vad som stod i kollektivavtalet , så skulle Vänsterpartiet avsky Hassan.
  ( Åtminstone om Hassan hette Ingvar istället för Hassan )

  Men nu är inte Hassan en arbetsgivare. Hassan är en kapitalist som misshandlar folk för att Hassan vill ha pengar.
  Och enligt V och deras nätsoldater är då Hassan…ett offer som det är synd om!?!?!?.

  Gällande frågan i TS :
  3 chanser är rimligt.
  Och efter det bör Hassan låsas in i en isoleringscell för resten av sitt liv så att han inte längre kan förstöra förorten.

  Svara
  • hllviken

    /  09/21/2019

   Saltsjöbaden kan man väl också kalla en förort till Stockholm?

   Mycket attraktivt!

   Svara
   • Weasel

     /  09/21/2019

    Jepp. Saltsjöbaden är definitivt en förort. Och det är inget som helst fel på den förorten , men sätt in 100 stycken Hassan i förorten Saltsjöbaden så kommer det vara ett skithål inom några veckor.
    Det är inte ”förorten” som skapar människor – det är människor som skapar förorten.

    Svara
    • Ivar L

      /  09/21/2019

     Det är Hassan och alla hans derivat som gör ”Orten” till just det den är. Flytta alla Hassan och problemet följer med. Så vind, skörda storm.

     Sverige har decennier av misslyckad socialpolitik att luta sig mot som bevis. Det går inte att bygga en nation genom att tillämpa social ingenjörskonst på fel material från andra kulturer.

     Svara
    • G

      /  09/22/2019

     Precis. Det är de boende/människorna i ett område som gör det till vad det är.

     Svara
 17. Q-Ken

   /  09/21/2019

  – Man brukar ha en arbetskraftsinvandring för att det ska bli en win-win-situation. Här har vi snarare en win för individen, och kanske för företaget, men en förlust för samhället, säger Henrik Emilsson.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OpPeEO/fler-anhoriga-an-arbetare-fran-vissa-lander

  Svara
 18. Jans

   /  09/21/2019

  SvD skriver f.n. mycket (3 artikelar) om arbetskraftsinvandringen. Den som tror att ”kompetensutvisningar” är det som präglar Svensk arbetskraftsimmigration behöver tänka om. Framförallt är arbetskraftsimmigrationen bara ytterligare en variant på import av bidragstagare och fiffel. Alliansidioterna och svansen som viftar på hundenpartiet MP ligger bakom det fullständigt idiotiska regelverket:

  >>>>>
  Sverige anses ha de mest generösa reglerna för arbetskraftsinvandring i hela OECD. Systemet infördes 2008 av den dåvarande Alliansregeringen tillsammans med Miljöpartiet – och syftet var uttalat att underlätta rekryteringen av utländsk arbetskraft. Tidigare beviljades arbetstillstånd bara för yrken där det rådde brist, och det var myndigheterna som avgjorde om arbetskraften behövdes. Efter reformen kan arbetsgivarna själva bestämma hur många och vilka utländska arbetare de vill anställa.

  enligt Henrik Emilsson, forskare vid Malmö universitet, sker en relativt stor del av den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen till yrken där det inte finns någon arbetskraftsbrist.
  – Det är klart att det inte finns någon brist på städare eller snabbmatspersonal i Sverige. När det gäller arbetskraft till lågkvalificerade yrken handlar det framför allt om etniska nätverk som anställer vänner, familj, släktingar och bekanta från sina hemländer som ett sätt att få uppehållstillstånd i Europa, säger han.
  <<<<>>>>
  Den som får ett arbetstillstånd i Sverige har rätt att ta med sig sin närmaste familj. Förra året beviljades 15 400 familjemedlemmar till arbetskraftsinvandrare uppehållstillstånd, enligt statistik från Migrationsverket. Det kan jämföras med knappt 9 700 år 2014, och bara 3 600 år 2009.

  Sverige anses i dag ha de mest generösa reglerna inom hela OECD för arbetskraftsinvandring. Det är företagen själva som bestämmer om personal behöver rekryteras från utlandet. Tidigare avgjordes det av myndigheterna som först undersökte om det fanns brist på arbetskraft inom yrket.
  Vissa länder sticker ut med fler anhöriga än arbetskraftsinvandrare. Irak är ett exempel. Sedan 2014 fram till och med augusti i år har 2 200 personer från Irak beviljats arbetstillstånd. Med dem har nästan 5 500 anhöriga följt med. Samma sak gäller för Syrien, varifrån knappt 1 500 personer beviljats arbetstillstånd under samma period – och över 3 900 anhöriga följt med.

  Det finns i dagsläget inget försörjningskrav för familjemedlemmar. Det som slås fast är att personen som får arbetstillstånd måste arbeta i en omfattning som gör att lönen kommer upp till minst 13 000 kronor i månaden före skatt. Men enligt forskaren Henrik Emilsson vid Malmö universitet arbetar många lågkvalificerade för ännu lägre löner.

  Om lönen inte räcker kan de anhöriga vara berättigade till socialbidrag. Och det innebär att delar av den lågkvalificerade arbetskraften kan bli en belastning för samhället, anser Emilsson.

  – Man brukar ha en arbetskraftsinvandring för att det ska bli en win-win-situation. Här har vi snarare en win för individen, och kanske för företaget, men en förlust för samhället, säger Henrik Emilsson.
  Enligt välfärdsforskare Andreas Bergh finns ”en potentiell kostnadsrisk” när arbetskraftsinvandrare tar med sig stora familjer.
  <<<<>>>>
  Produktionsvärdet är en sak. Men till skillnad från högkvalificerade arbetskraftsinvandrare, som ofta lämnar Sverige efter några år, tenderar lågkvalificerade att stanna och ta hit sin familj.
  <<<<<
  https://www.svd.se/arbetslinjen-maste-pragla-arbetskraftsinvandringen

  Svara
 19. Ivar L

   /  09/21/2019

  ”En av dem som reagerat på beslutet om att sluta hissa prideflaggan är 42-åriga Leonora Vilhelmsson. Hon är en lokalkändis, bland annat efter att ha medverkat i tv-serien ”Bonde söker fru” två gånger. Hon skriver också en uppmärksammad blogg om sitt liv som ensamstående homosexuell kvinna.”
  https://www.svd.se/ett-svek-mot-alla-m-valjare–sd-forstor-var-stad

  SvD har åkt till Sölvesborg för att checka läget. De hittade en lesbisk moderat, en konstnär med feministtröja och en biblotikarie. Alla var ytterst kritiska till SD:s styre. Pliktskyldigt fick en sD-politiker också säga några ord. Men folket i Sölvesborg i gemen, de som alltså röstat fram SD fick naturligtvis inte säga om de tyckte SD politiken verkade bra eller dålig.

  Svara
 20. Ivar L

   /  09/21/2019

  Vad säger Oksanen om detta då?

  DN upplåter annonsutrymme till den Kinesiska förtryckarregimenregimen!

  Snacka om påverkanskampanj från främmande makt:
  https://nyheteridag.se/blodspengar-dn-tar-betalt-av-frammande-makt-for-att-sprida-regimens-propaganda/

  Svara
  • Ivar L

    /  09/21/2019

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dn-svarar-darfor-publicerade-vi

   Wolodarski alltså…
   jieeeh

   Killen står och smajlar självbelåtet efter att ha fått goa pengar från förtryckarregimen numero uno i världen för att de skall få publicera kontrapropaganda i hans, enligt honom själv, journalistiskt högstående publikation. You can’t make this shit up!

   Svara
  • Jans

    /  09/21/2019

   Detta handlar troligen inte enbart om annonspengarna utan om att mediekoncernen Bonnier har företagsmässiga kontakter med företag i Kina (= Kinesiska staten) som de måste vårda som inte är direkt relaterade till DN utan till annan verksamhet.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/21/2019

   Jisses, jag trodde naturligtvis Oksanen skulle gå och gömma sig men istället försvarar han publiceringen! Vi lever i en totalt uppochnervänd värld. Hur kan Patrik ”Påverkansoperationer” Oksanen försvara detta? Han är ju helt oseriös den mannen.

   Svara
  • G

    /  09/22/2019

   ”Oksanens DN-försvar motsägs av professor vid Försvarshögskolan”
   https://nyheteridag.se/oksanens-dn-forsvar-motsags-av-professor-vid-forsvarshogskolan/

   Svara
 21. Jans

   /  09/21/2019

  Våra egna rättsvårdande myndigheter kan ibland vara ett hot ot demokratin. Hur kan detta passera ostraffat?

  https://samnytt.se/islamistkopplad-s-politiker-valsaboterade-for-sd-frias-av-tingsratten/
  ”En socialdemokratisk kommunpolitiker från norra Stockholm stod åtalad för att ha vandaliserat Sverigedemokraternas valaffischer genom att med hjälp av stege, tändare och sax riva ned dessa. Trots vittnesmål, tydliga bilder och kvinnans gedigna bakgrund av SD-hat anser tingsrätten att det råder brist på bevis och friar.”

  Svara
  • x

    /  09/21/2019

   @Jans
   Då är det alltså fritt fram att sabotera även andra partiers valaffischer.
   Jag ser fram emot att kunna riva ner bl.a. sossarnas, vänsterpartiets, MP:s och Fi:s affischer.
   Om någon protesterar, så kommer jag hänvisa till den här domen.

   Svara
   • Jans

     /  09/21/2019

    Vad jag förstår blev hon friad i brist på bevis trots vittnen och fotografier så det räcker väl med att du har på en keps som du slänger sedan. Sedan verkar ju rätten mena att sabotage inte kan bevisas eftersom inte de nedrivna affischerna bevisligen hade vandaliserats, så bara du typ gömmer eller tar väl hand om det du river ner så…

    Uppenbarligen extrema beviskrav som ställs för fällning trots att den som utförde dåden är engagerad politiskt i ett motståndar parti. Inte lagstiftning som syftar till att förbättra det skyddet av de demokratiska grundförutsättningarna direkt. Skrämmande.

    Men värst av allt är att jag tror att om SD gjort detta mot MP eller V-affischer hade dom fallit. Jag tror detta är en politisk dom. Sverige har inget att komma med när de kritiserar polskt rättsväsende. Vi har minst lika allvarliga problem egentligen, i praktiken.

    Svara
    • Senior

      /  09/21/2019

     Jag är helt övertygad om att det sista stycket är helt korrekt.

     Svara
  • G

    /  09/22/2019

   Detta land är verkligen sjukt, hur mycket bevis ska behövas egentligen. Att riva ner var ju illa nog, men allt som fanns i hennes ”garderob” bakåt i tiden var ju minst lika illa, hur fan vill S ha sådant här ”folk” i sitt parti fattar jag inte. För vem är det positivt. Givetvis lär inte denna excellenta sammanfattning få någon som helst konsekvens för henne, S vill tydligen ha sånt folk aktiva i partiet, för det som fanns i hennes garderob var mer än tillräckligt för att kasta ut henne för länge sedan. Hade detta varit SD och media gjort liknande artikel så hade personen åkt ut med huvudet före ASAP. Men detta är ju S så inget lär hända öht.

   Svara
 22. weasel

   /  09/21/2019

  En av vänsterns favoritfloskler är ”Hårda straff minskar inte brottsligheten” .

  Nåväl, Hassan har varit misstänkt för 221 brott. Vilket då betyder att han säkerligen har utfört minst det femdubbla antalet brott. Såvida han nu inte är världens sämsta brottsling som har åkt fast eller blivit misstänkt för 100 % av brotten som han har begått.
  Är det någon som tror att Hassan hade varit misstänkt för 221 brott om han hade fått livstids fängelse för det första brottet ?
  Summa summarum : 220 brottsoffer hade sluppit bli brottsoffer om Hassan hade fått ett hårt straff- för då hade brottsligheten minskat.

  ( Nu har jag inte sett UG och jag föreslår inte att man ska få livstids fängelse för snatteri. Jag påpekar bara att hårda straff bevisligen minskar brottsligheten. )

  Svara
  • Ivar L

    /  09/21/2019

   Hela resonemanget bygger väl dessutom på observationen att samhällen med hög brottslighet ofta har höga straff. Vilket leder till konklusionen att det inte finns ett samband där land med höga straff har låg brottslighet. Men det är vanskligt att jämföra olika länder eftersom det är så mycket annat som skiljer. Det man bör jämföra är istället vad som händer med brottsligheten i ett och samma land i samband med större förändringar i straffvärderingen av en brottskategori.

   Som du skriver, det är ju fullständigt orimligt att anta att lika stort antal brott skulle utföras av de typiska ungdomsbrottslingarna om de låstes in längre tid redan tidigt. Det skulle i så fall kräva en närmast oändlig mängd potentiella unga kriminella som s.a.s. ”står på kö” för att ta över så fort någon hamnar i fängelse. Och OM det är så, jag då är ju på sätt och vis situationen ännu värre, då har samhället en inbyggd brottspotential som man verkligen måste ta tag i och bevisligen fungerar inte låga straff så då krävs definitvt inlåsning till dess man ”betat av” kön med potentiella brottslingar eller ännu hellre slängt ut så många som möjligt.

   Svara
  • info

    /  09/21/2019

   weasel,
   ”En av vänsterns favoritfloskler är ”Hårda straff minskar inte brottsligheten””.

   Som min gamle kloke chef brukade säga ”man måste överdriva för att förstå vad som är rätt”.
   Gör tankeexperimentet att alla brott skulle ge noll i straff, skulle brottsligheten öka eller minska?
   Och om varje brott skulle ge livstid, skulle brottsligheten öka eller minska?
   Ja, då är det ju inte så svårt förstå för de normalt funtade vilket håll man borde gå åt för att minska brottsligheten.

   Svara
 23. MiT

   /  09/22/2019

  Gissar att Fria Tider har ungefär rätt…

  Svara
  • Jans

    /  09/22/2019

   Svensk version.

   Hemrustningslån kan av uppenbara skäl inte sökas av svenskar så Fria Tiders beskrivning stämmer, detta gäller enbart immigranter:
   ”HEMRUSTNINGSLÅN: Du som kommit till Sverige som flykting kan i vissa fall få låna pengar av CSN för att köpa möbler och utrustning till hemmet.”
   https://www.csn.se/bidrag-och-lan/hemutrustningslan.html

   För övrigt en förklaring till varför många företag gillar flyktingindustrin. Dina pengar hamnar i slutändan i Ikeas, Elgigantens och Lagerhaus fickor när alla ”nya svenskar” spenderar för brinnande livet.

   Svara
  • Jans

    /  09/22/2019

   Ledarsidorna uppmärksamma detta dolda bidrag redan 2017:

   ”Centrala Studiestödsnämnden, CSN har behandlat 175 500 ansökningar och betalat ut totalt 3,6 miljarder kronor sedan hemutrustningslånet infördes 1991. Staten har sedan lånet infördes har efterskänkt 700 miljoner kronor. Den 31 december 2016 fanns det 86 300 låntagare med en total skuld på 1,5 miljarder kronor. Av detta belopp bedöms 600 miljoner kronor vara osäkra fordringar utöver de 700 miljoner som redan skrivits av som kreditförluster. Lånet, med den utveckling som skett, bör dock mer ses som ett bidrag dolt i andra begrepp med tanke på regelverk och återbetalningshistorik.”
   https://ledarsidorna.se/2017/10/csn-utbetalaren-av-dolda-bidrag/

   Svara
 24. Bindefeld (Eng. Epstein)

   /  09/22/2019

  Här försöker Samhällsnytts Kent Ekeroth blanda korten, skapa distraktion, för motståndet mot massinvandringen. Hen argumenterar för symtom men inte bakomliggande sjuka. Analogt här med att påvisa hur den så kallade antisemitism härrör från den muslimska diasporan i Sverige.
  https://samnytt.se/studio-samnytt-kent-ekeroth-sagar-tv4s-morkning-av-antisemitismens-orsaker/

  Men det finns egentligen ingen större orsak till oro för antisemitism! Här förklarar hans stamfrände och tillika Israelfanatiker Aron Schuster på hatorganisationen Central Welfare Board of Jews att fortsatt skoningslös massöverföring av apor till Europa måste fortgå. Ty då antisemitism ändå finns överallt så är det förre överordnat att inte ”vara åskådare till en humanitär kris”. Således ljuger alla irländare om sin antisemtitiska oro – istället är det som alltid Talmudiska verser och Tikkun olam som är deras ledord! Medan miljontals gorillor landsätts i Europa med direktexpress från tredje världens svett- och -vitlöksstinkande grotthål så finslipar irländarna sina genetiska tester och inspekterar de trådförsedda murarna till arabvärlden. Kosmopolitism och folkutbyte åt de vita, etnostat och stränga förädlingsprogram hos irländarna. Motorn till det sataniska hatet mot alla icke-irländare, särskilt vita och kristna, tycks ligga i deras DNA (m.a.p. DNA som ordnade i ärftliga enheter med stor påverkan på beteende och mentala sjukdomar). Konklusion: Israel kan inte tillåtas existera i vårt världssamfund. Landet MÅSTE utplånas med kärnvapen! För världsfredens skull är det prioriterat före allt annat.
  https://www.friatider.se/israelisk-media-s-ska-judiska-pengar-f-illegala-invandringen-till-europa-att-forts-tta

  (Vad gäller Hassan så är han enbart en `golem´ (en antivit våldtäktsmaskin). Med ”hjärnan” (Israel) i ruiner kommer omedelbar ”malfunction” att ske hos `golem´. Därför, fokus på att förstöra Aaron och Shlomo i första hand och Muhummus, Bongo & Hassan i andra hand).

  Svara
 25. Ivar L

   /  09/22/2019

  Några kommenterade klimatcirkusobservationer från mötet i NY:

  FN:s generalsekreterare:
  ”För första gången ser vi en riktig konflikt mellan naturen och människan. Det handlar inte enbart om glaciärer utan om människors lidande.”
  Riktigt konflikt? Vad yrar han om, vad är annorlunda nu mot för 5 år sedan?

  ”I publiken satt statsminister Stefan Löfven (S) samt vice statsminister och miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP). Löfven var full av allvar efteråt:
  – Till er som tvekar kring klimatkrisen – vågar du se dina barn i ögon och säga att du chansar?”
  Så Stefan och Isabella kan inte längre se sina barn i ögonen eftersom de flög till NY och tillbaka? För inte paddlade ministrarna? Eller påverkar bara vanligt folk klimatet?

  ”På plats fanns också storföretag som Google, Microsoft och Nike.”
  Som nu skall arbeta med att minska sin försäljning? Google skall verka för mindre nätanvändning så de kan avveckla sina serverhallar? Jag läste att Microsoft skulle arbeta på en lösning att öka återvinningen av plast vid 3D-printning. VIktigt arbete. 3D-printning är en av de riktigt stora CO2-bovarna.

  Det är som en komedi men journalisterna rapporterar pliktskyldigt som om det vore på riktigt.

  https://www.svd.se/vuxna-med-makt-talar-i-floskler-om-gretas-kamp/om/greta-thunberg-och-klimatet

  Samma tidning har samma dag en stort uppslagen artikel, bildsatt med bränder och flyktinbåtar (!) om en bok från en amerikansk domedagsprofet, David Wallace-Wells, som menar att jorden snart kommer gå under. Eller i vart fall mänskligheten:
  >>Hans budskap är som taget ur en katastroffilm. ”Armageddon”. ”Day after tomorrow”. Välj själv. Vi står inför en framtid med smältande permafrost, döda korallrev, extrem hetta som gör det omöjligt att vistas utomhus, där naturkatastrofer blir så vanliga att de helt enkelt kommer att kallas ”väder”. Miami och Dhaka under vatten. Hongkong och Shanghai likaså. Permanent matbrist. Alper som är snöfria året om. Tiotals nya krig som bryter ut i den desperata kampen för överlevnad.<<

  Hur har han då kommit fram till detta? Inte vet jag men han tjänar pengar på att vara domedagsprofet genom sin bok ”Den obeboeliga planeten”. Det räcker som förklaring för mig. Osmakligt och äckligt är bara förnamnet till vad män (och kvinnor) som han gör för att tjäna sina pengar.
  https://www.svd.se/klimatforskningen-inte-beskriven-pa-ett-arligt-satt

  Svara
 26. info

   /  09/22/2019

  Svara
 27. Ivar L

   /  09/22/2019

  Tripp: 1 mån
  Trapp: 1 år
  Trull: 10 år

  Det är en rimlig upptrappning vid upprepad mängd-brottslighet.

  Svara
 28. info

   /  09/22/2019

  Svara
  • Jans

    /  09/22/2019

   Fast kortet är troligen en bluff och taget efter ett annat event. Läs och följ länkarna längre ner i tråden. Svårt att veta exakt vad som är sant och inte men den som vill övertyga får nog göra sig besväret att ta ett kort där man ser några klimataktivister också för att vara trovärdiga.

   Svara
 29. Ivar L

   /  09/22/2019

  Vad tror ni, det blir stjärnadvokater, flera veckors häktning och stort polispådrag som i ASAP-fallet?
  https://nyheteridag.se/misshandeln-filmas-nar-han-sparkas-i-huvudet/

  ””Var är dina grabbar” frågar en ung man samtidigt han sparkar en skolelev i huvudet när denne ligger ner och försöker skydda sig. De dramatiska videobilderna har fått stor spridning i sociala medier. – Vi ska åka dit för en kontroll och undersöka, säger Magnus Frejman, polisens stationsbefäl i Skövde.”

  Svara
  • Sune

    /  09/22/2019

   I fall som detta skulle man gärna se mer av ”heders”kultur, men uppenbart gäller den bara döttrar.

   Svara
  • G

    /  09/22/2019

   Måste vara samma som nedan, alltså från augusti och redan hanterat av polisen. Men nej, polisen gillar inte att filmen fått spridning så att fler ser filmen, för då kan ju fler få upp ögonen, det vore ju inte bra. Att ärendet ”sedan tidigare överlämnat till socialtjänsten” som polisen säger, gör ju inte det hela mindre viktigt för fler att se. Fy fan.

   Svara
 30. Leif

   /  09/22/2019

  Sverige i dag:
  Regeringen skaffar fram pengar till försvaret (5 miljarder årligen från 2022): bankskatt
  Regeringen skaffar fram pengar till FN:s gröna klimatfond (4 miljarder årligen): ordinarie budget?

  Sverige i ett nötskal.

  Svara
 31. G

   /  09/22/2019

  ”Pojke misshandlad – film sprids på sociala medier

  I augusti ägde en misshandel rum på en skolgård i Skövde, där en ung kille fick motta flera sparkar och slag.

  Nu har klippet på händelsen fått stor spridning i sociala medier.

  – Det är ett visst bekymmer som vi har i dag, och som måste stävjas, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

  Ärendet är sedan tidigare utrett av polisen – men under lördagskvällen fick klippet stor spridning i sociala medier.

  – Jag har sett videon och inslaget, och det ser för jäkligt ut. Det är inte alls bra, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:

  – Det är lite konstigt att det fått sådan spridning nu. Ärendet är sedan tidigare överlämnat till socialtjänsten i och med att de inblandade är under en viss ålder.

  Ser ni det som ett stort problem i dag – att det kan ta sådan fart?

  – Ja, allting går ju betydligt snabbare nu. Det går väldigt fort i och med att alla nås samtidigt. Det är ett visst bekymmer som vi har i dag och som måste stävjas, säger han.

  Hur stävjar man det?

  – Det gäller att man hänger med. Och det farliga är att det kan ta en ny vända i ärenden som redan är avslutade, och det känns inte bra.”
  https://www.expressen.se/gt/pojke-misshandlad-film-sprids-pa-sociala-medier/

  Svara
 1. Hur många chanser är rimligt? — WTF? – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: