Svensk media, alltid på fel sida av verkligheten och sanningen

Minns ni de apatiska barnen som var i ropet för 15-20 år sedan? Det var barn till asylsökande som på nåt magiskt sätt plötsligt blev helt apatiska när familjerna fick avslag på sin asylansökan, de åt inte, de pratade inte, de tittade inte osv. Och detta var något som bara fanns i Sverige.

Svensk media gick loss med snyftare om de där barnen, det var prat om nya helt okända diagnoser osv.  ALLA normala fattade vad det handlade om då barnen på nåt magiskt vis alltid blev friska när man separerade dem från sina föräldrar, dvs det var bluff och bedrägeri från föräldrarna, inget annat. De som sa det uppenbara kallades rasist, högerextremist, nazist osv. Svensk media var i högform.

Igår så släpptes ett reportage i Magasinet Filter om de apatiska barnen där de faktiskt hade pratat med just några av barnen som var apatiska, det hade ingen tidigare gjort. Och de sa som det var, att det var fejkat, att de tvingades till det av föräldrarna. Det skedde med ren fysisk misshandel, hot och svält. Om de ens var föräldrar, man fick nämligen inte ta DNA-test för att kontrollera, det ansågs vara kränkande. Barnen vara bara ett medel för att få uppehållstillstånd. Till vilket pris som helst.

Det hindrade inte att svenska journalister slog mynt av påhitten, främst i ledet stod Gellert Tamas som med reportage i UG och en bok tjänade sig en ordentlig hacka på skojeriet och misshandeln. Inför reportaget så har han försökt att slå sönder kritiken med GBA. I en låst artikel i DN (såklart…) så försöker han få bort fokuset från sakfrågan, som ju är att allt var ett skojeri som alla visste om, även Tamas förstod ju detta om han inte är efterbliven, genom att försöka smutskasta Sandstig (som har skrivit om detta i Filter) med div guilt by association. Inget annat, bara GBA. Som DN tjänstvilligt ställer upp på. Här kan ni läsa sprattlet om ni vill (hela artikeln via archive.is).

Ren barnmisshandel kunde fortgå tack vare svenska journalister som helt iskallt struntade i sin yrkesheder utan lät sin egen agenda gå före!

Och det blev klart varför den där bisarra artikeln i New York Times skrevs, det var för att folk som Tamas skulle kunna hänvisa till den. Gäller även den där tankesmedjan osv i England där de klassar sajter som ”junk news”, syftet var enbart för att folk som Tamas ska kunna hänvisa till deras hittepå som om det vore värt någonting, eller den där unga snärtan Chloe Colliver som låtsades vara expert på Sverige och det som händer här trots att hon aldrig satt sin fot i Sverige. Men MSB tyckte det var JETEBRA och betalade miljoner.

Vad består ”kopplingen till högerextremismen” av då? Chang Frick. Thats it. Sandstig skriver en bok med Frick. Det är ”kopplingen”.

Men nu har alltså det ALLA normala fattade då kommit upp på bordet och Tamas framstår som den skojare han är.

Det här med Tamas och hur svensk media hanterade frågan då känns obehagligt bekant, vi har sett samma sak vad gäller t ex de ensamkommande, det sades att det inte fanns en chans att de ljög om sin ålder, det vara bara en råtta i pizzan. Rädda barnens generalsekreterare gick all in och trodde man använde kol14 för att åldersbestämma så det ville hon inte alls se. Osv i oändlighet. Media ställde villigt upp som skådespelare på teatern, man kunde se massor av 16-åringar med gråsprängda skägg, åldersrynkor och högt hårfäste som de försökte dölja med en Elvis-frisyr. Men inte en enda kritisk fråga någonsin! ALLA normala förstod vad det handlade om men media blåste på, journalister lekte aktivister, man skrev böcker, man gjorde reportage, den ena aktivisten efter den andra promenerade in till morgonsofforna osv. Men aldrig en enda kritisk fråga. Inte ens när det blev uppenbart att det fanns hela HVB-hem som var fyllda med vuxna barnmän reagerade svenska journalister och media på det (inlägget längst ner).

Samma sak med hela asylhaveriet, media sjöng halleluja tillsammans med aktivisterna, det var kompetensregn, de var välutbildade, de var färdiga ingenjörer och läkare, det var en framtida superekonomi, det var en liten ansträngning just då, det var aktivister som ville dela ut andras pengar i parti och minut i varenda nyhetssändning osv osv osv, det var massor. Men aldrig en enda kritisk fråga.

Det har varit, och är, massiva mörkläggningskampanjer om brottslighet i svensk media. Man verkar anse att det är journalistik att dölja allvarliga samhällsproblem.

Ibland råkar det t o m vara samma personer för se vem som dök upp i relativiseringsindustrins och mörkandets tjänst förra året med ensidig agenda-journalistik om brottsstatistik…

Vilka var mer involverade i de apatiska barnen och VÄGRADE se vad som pågick framför deras egna ögon? Jo, barnläkarföreningen. Samma barnläkarförening som var inblandad i de ensamkommande barnmännen och Barnläkarföreningen kämpade med näbbar och klor för att vuxna män som man inte visste något alls om skulle få bo tillsammans med riktiga barn på HVB-hem. Det UG-programmet var nog bland det första överhuvudtaget från svensk media som vågade vara lite kritiska och undrade över självklara saker som lyst med sin frånvaro i media.

Det kryllade av vuxna barnmän runtom i Sverige men INGEN inom svensk media ville peka på det uppenbara. De hade t o m en egen servilt nigande hovreporter som ägnade ett helt år åt att försöka misstänkliggöra åldersbedömningarna. Hon dansade på twitter inför sina aktivistföljare som kände hoppets låga tändas just för DERAS lilla ägodel, att just den här gången skulle minsann DERAS lilla prins få stanna. Men hovreportern hade minsann ingen agenda. Trots över 50!! artiklar med samma vinkel om ämnet under ca 1 år. Hon är inte ensam utan får väl sägas vara en god representant för Sveriges journalister i den här frågan.

Så det vi såg med de apatiska barnen har vi sett upprepas igen och igen efter det, svenska journalister som i första hand är agendadrivna aktivister.

Nu har de svenska journalisterna hoppat på klimattåget där man aviserar jordens undergång om några år. Återigen är barn inblandade. En utsänd från Dagens Industri berättade på twitter (borttaget inlägg nu) att hon fick gåshud i pressrummet under Gretas tal. Vi andra mer normala människor såg nåt riktigt läskigt, ett barn som känner att hon bär hela världen och mänskligheten på sina axlar, som på riktigt tror att jorden kommer att gå under i en klimatkatastrof om några år. Det såg ut som om hon var i totalt upplösningstillstånd! Allt tack vare att vuxna runt henne inte tagit sitt ansvar.

Allt medan svensk media applåderar och skrämmer skiten ur barn genom att vara någon slags domedagsprofeter, som om media går med skyltar där det står ”UNDERGÅNGEN ÄR NÄRA” och där man SÄRSKILT riktat in sig på barnen för att skrämma upp dem så mycket det går. Det är ju gubevars från Greta svenska journalister får sin klimatkunskap som de pumpar ut varje dag. Inte en tanke på vad fan de håller på med.

Aktuellt plockade in några barnklimatextremister på 14 resp 19 år för att kommentera. Utan några som helst kritiska frågor. Jovisst, sen när har tonåriga tjejer haft något viktigt att komma med när det gäller en komplexa samhällsfrågor? Hela deras värld går ju under i eld, rök och damm om killen de gillar inte är intresserad. De gråter och skriker utanför hotellet där pojkbandet bor. De är saliga i månader om medlemmarna i bandet kommit ut på balkongen och vinkat eftersom de vinkade till just dem personligen, ingen annan.

Det är ju också syftet med att låta barn vara fronten för en politik och där de vuxna gömmer sig bakom barnen, det är ju för att slippa kritiska frågor. För vem vill liksom vara den som offentligt sätter en 14-åring på pottkanten med några enkla frågor…? Finns väl ingen som vill göra bort en 14-åring på det viset?

Det är väl ingen tillfällighet att det kryllar av unga tjejer inom det här med klimatrörelsen eftersom just unga tjejer är extremt lättmanipulerade, lättlurade, naiva osv. Vill de verkligen göra nåt för miljön och klimatet så kan de ge upp sin mobiltelefon, datorn, tv:n, gå i stoppade strumpor, lagade tröjor, duscha en gång snabbt varannan vecka och sen ett rejält bad till jul och midsommar, flytta ut på landet och odla egen mat, slakta den egna grisen till jul, slå fälten med lie, göra egen korv, plocka bär och svamp och lägga in (kylskåp och frys finns såklart inte!), inte färga håret, ha en eller kanske två uppsättningar kläder till vardags och en för finare tillfällen, ha två par skor där ett par är för finare tillfällen, värma tvättvattnet på spisen, skita och pinka på ett utedass (där har ni även gödsel…), gå och cykla vart man än ska oavsett hur långt det är osv. Undrar om 14- och 19-åringen är beredda på ett sånt liv? För klimatets och miljöns skull?

Återigen är det barn och unga tjejer svensk media går upp i falsett över, minns hur det var för 5-6 år sedan, då var det Fi som lockade de lättmanipulerade unga tjejerna, de var köer med unika unga tjejer med likadan rak lugg, likadan ring i näsan och likadant mångfärgat hår in till Aktuellt, Rapport, TV4, morgonsoffor osv där de skulle berätta om sina djupgående samhällsanalyser som alltid resulterade i patriarkatet och vita svenska män var skyldiga till allt från mord till skoskav överallt i världen. De bara upprepade vad de andra råkommunisterna i Fi, Ung Vänster och Grön Ungdom tutat i dem, oavsett tokigheter. Det var deras ”samhällsanalys”, alla sa samma sak och såg likadana ut. Och svensk media nästan grät glädjetårar över deras djupa kunskaper och politiska insikter. Det är samma sak nu med klimatet, samma typ av människor och svensk media gråter glädjetårar igen.

Förr sa barnen att mamma gjorde mjölken sur och flög på kvasten till Blåkulla. Man lyssnade på barnen då också.

Svensk media lyckas ALLTID stå på helt fel sida i alla frågor där de driver sin agenda. Ensamkommande, asylhaveriet och de apatiska barnen. Minns ni när satanister påstods äta spädbarn som de skar ut ur magarna på höggravida kvinnor i skogarna runt Södertälje? Japp, media hoppade på. Eva Lundgren och hennes material används fortfarande i undervisning och utbildning och hon ses av vissa som en auktoritet.

Konstant så lyckas svenska journalister och svensk media alltid stå på fel sida av verkligheten och sanningen. Det finns ett enkelt sätt att inte behöva göra det, nämligen att börja rapportera så objektivt om händelser som det bara går. Man måste sluta driva egna agendor, den enda agenda som ska gälla är objektiv och neutral rapportering om saker och ting. Ställa kritiska frågor till aktivister, inte få rysningar och glädjekänslor. Granska vad som ligger bakom saker och ting, även sånt som man själv kanske gillar och inte bara det man ogillar. Inte okritiskt hylla allt som känns bra. Ifrågasätta. Osv. Allt det som svenska journalister inte har gjort under årtionden.

Nu ska asylfesten de senaste decennierna betalas. Då rycker Aftonbladet ut med nåt de kallar ”När Sverige sviker” när det borde heta ”När svensk media sviker”. För det man ser är inget konstigt, det är ett resultat av t ex Aftonbladets ovilja att bedriva relevant journalistik under årtionden. Man har vägrat att rapportera om hur det varit utan istället sjungit halleluja med aktivisterna och kallat alla andra för rasister. Man har förvägrat folk rätt information om allvarliga samhällsproblem och rasist-bilan har hängt över huvudena på de som velat göra annorlunda. Och så är det än idag.

Någon måste betala och det blir de äldre, de sjuka, de som redan lever på marginalen osv. Det har alltid varit så. Men det är inte Sverige som sviker utan det man ser är resultatet av svensk medias svek under decennier där man ljugit för, och bedragit, svenskarna! Och nu gör man det igen.

Nu har media satsat på klimatet, man har mobiliserat hela sin agenda-armé. Nu sjunger man med i klimathallejujakören medan asylhaveriet, där man tidigare sjöng högst och vackrast i kören, betalas av de gamla och sjuka. Gissa vilka som får betala detta…

Och apropå de där barnklimatextremisterna i Aktuellt, 14-åringen hade under förra sommaren varit väldigt frustrerad, att det var riktigt illa med klimatkrisen med tanke på värmeböljan och hon hade några dagar innan pratat med en ”klimatförnekare”. Hon säger att ”om vi kollar på vad forskningen säger …”. Som om en 14-åring har koll på forskning inom ett område som klimat och väder som ju är kaos. 19-åringen sa att vi befinner oss i en stor kris. Det var mycket vad man känner och att man känner igen känslorna osv. Ja allt var faktiskt deras känslor. Som man kan förvänta sig av tonåriga tjejer.

Men som sagt, inga kritiska frågor om någonting. Som vanligt. Alltid på fel sida verkligheten och sanningen i stora och viktiga samhällsfrågor. Som vanligt.

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

141 kommentarer

 1. hllviken

   /  09/24/2019

  Så behandlas smärtpatient på Södertälje Sjukhus:

  Svara
 2. hllviken

   /  09/24/2019

  Dr Thomas Jackson bör få upprättelse!

  Svara
 3. Bayreuth

   /  09/24/2019

  Detta med att hålla barn framför sig för att slippa kritik, det får mig på något konstigt sätt att associera till hur ”palestinier” beter sig vid gränsen till Israel: fram med ungen, så skjuter de inte.
  Är det kanske därför vänstern älskar ”palestinier”, kaka söker maka?

  Svara
  • info

    /  09/24/2019

   Bayreuth,
   precis så är det!

   Svara
  • Kronblom

    /  09/24/2019

   Saddam Hussein gjorde det i det första Irakkriget. ”Om ni bombar mitt palats kommer era barn att dö”

   Svara
  • G

    /  09/25/2019

   Svara
 4. Kristian

   /  09/24/2019

  Mer Trump åt folket!

  (Tror jag undviker att se hennes senaste tal:
  https://www.redstate.com/bonchie/2019/09/24/greta-thunberg-absolutely-loses-giving-un-speech/)

  Svara
 5. info

   /  09/24/2019

  Svara
 6. info

   /  09/24/2019

  Svara
 7. hllviken

   /  09/24/2019

  Svara
 8. info

   /  09/24/2019

  Svara
 9. info

   /  09/24/2019

  Svara
  • Senior

    /  09/24/2019

   Ja, det torde stå väldigt klart och tydligt vid detta laget vilken planhalva (S)veriges politiker spelar på, vilka de stöder.

   Bistånd till Hamas, etc. Listan kan göras lång, ändå stoppar folk huvudet i sanden…

   Svara
 10. info

   /  09/24/2019

  Svara
 11. info

   /  09/24/2019

  Svara
 12. info

   /  09/24/2019

  Svara
 13. Om du är orolig över att Thunberg på allvar tror att hon bär hela världen på sina axlar så kan du nog ta det lugnt. Hon har ”the time of her life” som domedagssektens profet och flaggskepp och trivs utmärkt. Känns det osannolikt är det ju bara att titta på gårdagens tal: Men det tillgjorda, teatraliska och högtravande skådespelet får Thunberg inte precis någon Oscar… 🙂

  Svara
  • Kristian

    /  09/24/2019

   ”Never go full religious zealot” får det väl bli.

   Svara
  • Argumentet att Thunbergs tal byggde på rädsla och äkta känslor kräver dessutom en viktig sak, nämligen att hon skrivit sitt tal själv. Det har hon UPPENBARLIGEN inte.

   Svara
  • elina

    /  09/24/2019

   Som jag sa förut, inte Oscar men Nobels fredspris.

   Svara
  • Törnrosa

    /  09/24/2019

   Bergersjö: Trist att en omogen 16-åring med diagnoser, bristande utbildning och en som det verkar dysfunktionell familj redan kan ha haft the time of her life. Hon har sådant genomslag nu att man måste kunna diskutera henne – även negativt.

   Hon ger väldigt obehagliga domedagsvibbar. Grymt otäcka blickar. Men hon predikar ju panik inte människokärlek. Förfärligt att hon ens diskuteras i Nobelpris-sammanhang.

   Minns ett par andra betydligt yngre underbarn på sin tid som knappast blivit så populära som vuxna. Jag förstod aldrig deras storhet som små heller.

   Peter Wolodarski som stavade fel på namnet på sin första tidning. Kuiren – då gulligt, tyckte folk. Nu för han obehaglig agenda-journalistik Och Miljö-Fridolin som med sitt lillgamla stuk skulle fixa skolan på 100 dagar. mvh

   Svara
   • Z

     /  09/24/2019

    Vad spelar det för roll?

    Hon är bara en symbol.

    Klimargreta kan gå spindelgång nedför trappen i ett pepparkakshus.

    Hon kan hämta Hasse & Häxan.

    Det otäcka är hur folk påverkas av propagandan.

    Rena zombiefilmen.

    Svara
    • Törnrosa

      /  09/25/2019

     Greta är mer än en ”försumbar” symbol. Hon påverkar människor så att de mår dåligt. Att hon själv mår dåligt är ingen hemlighet men att inte myndigheterna ingripit för länge sedan är en fullständig gåta för mig.

     Om du är den jag tror så blir jag i alla fall glad. mvh

     Svara
     • Z

       /  09/25/2019

      Jag vill inte göra dig besviken, vem du än är.

      Din glädje betyder mer än Greta & Co.

   • Absolut, jag håller med dig. Min poäng är bara att det inte är synd om henne, hon lever ett härligt liv som majoriteten bara kan drömma om. Det känns för mig lika absurt med alla inlägg om hur synd det är om henne som inläggen om vilken hjältinna hon är. Det är två helt sjuka åsikter som båda är extremt långt bort från verkligheten.

    Svara
  • Rikard

    /  09/24/2019

   Hej.

   Tänker opponera mig här, baserat på hennes autismspektrumdiagnos.

   Thunberg tror 100% på vad hon säger och känslorna du ser är äkta; det är hon som håller på att tappa kontrollen (hon kan mycket väl vara prepsykotisk) och därför ser det teatraliskt ut.

   Jag har själv sett det hos andra med samma diagnos som väl när de släpper fram känslorna fullständigt tappar kontrollen, trots att själva den utlösande incidenten framstår som alldeles för trivial för att motsvara utbrottet. Det finns två skäl till varför autister har det beteendet:

   De har lägre förmåga att agera på känsla och på känslor, och har svårare att förstå och hantera sina känslor, och behöver mer övning och erfarenhet innan en mental automatisk ruinprocess är skapad (för neurotypa sker detta snabbare, automatiskt och framför allt genom observation av andras känslospel, vilket autister har mycket svårt att läsa av och därför lära sig av). Detta är helt omedvetet.

   Man kan också beskriva det såhär: en autistisk person som ser att du gråter förstår mycket väl att du är ledsen, kan tycka synd om dig och kan fråga varför du är ledsen. Den kommer sedan att försöka hjälpa lösa den situation som gör dig ledsen istället för att hålla dig i handen och trösta dig.

   Det andra skälet är kräver en bildlig jämförelse för att förklaras, och för att spara ord. Om ditt känsloregister och dess intensitet är som en dimmer till en lampa, är autistens som en strömbrytare. En tidigare elev beskrev skillnaden eleven observerat som att där en neurotyp går från 0 till 10 och passerar varje steg, var elevens skala 0-1-10 istället.

   Kombinerat med ovanstående svårigheter gör det att autister av Gretas undergrupp (Asperger, normal kognitiv nivå) ofta ger ett robotaktigt intryck (känslorna saknas/är under kontroll) som plötsligt exploderar utan anledning (förmågan att hantera känslorna fallerar/mängden känslomässig stress blir för stor). Jämför gärna med barn i två till fyraårsåldern, vilket också är den ålder då de första symtomen på autism (särskilt Kannersk/klassisk) brukar visa sig (regression i tal, undviker ögon/kroppskontakt, mag & tarmproblem, fixeringar vid viss mat/ätstörningar, och irrationell hypersensitivt; oftast taktil).

   Så det är inte en sextonåring som lever de glada livet du ser, och som cyniskt spelar över som den värste Pacino eller De Niro, utan en tonårsflicka som är på väg mot ett totalt sammanbrott.

   Det är fullt möjligt att hon skrivit talet själv, men med hjälp. Hon har garanterat fått öva på det, och fått råd av proffs. Tänk dig hur nervös du själv varit för att stå och tala vid sexton års ålder inför den publiken, och lägg på hennes utvecklingsstörning och av hennes mor exponerade/exploaterade övriga psykologiska besvär på det: det är inte helt ovanligt att folk kräks, har panikattacker, och sitter och gråter på toaletten före föredrag även på universitet (och nu talar jag om de anställda, inte studenterna). Tala inför grupp är något som ofta nämns som en av de mest plågsamma sakerna att göra, av tonårselever.

   Det finns också en faktor med Thunbergs diagnos som hjälper henne här: autister av hennes sort är så gott som alltid starkt egocentriska. Detta skall inte blandas samman med egoistiska eller narcissistiska personlighetsdrag (i det här sammanhanget menar jag i psykologisk kontext då termen avser att dragen är så starka att de har en menlig påverkan på individens liv), utan betyder att det i princip endast kan förstå världen och andra människor utifrån hur de själva är och hur det påverkar dem. Detta ger dem en ofta magnetisk eller hypnotisk karisma då deras starka ego gör dem väldigt övertygande, både för andra och för dem själva.

   Så om någon Greta Thunberg litar på förklarar för henne på ett trovärdigt och logiskt sätt att det är rika människors girighet som föröder miljön så kommer hon att tolka detta utifrån hur det påverkar henne, och hon kommer att vara ytterst passionerad i att försöka övertyga och övertala om att det hon blivit lärd är sant.

   Till skillnad från sådana som Löfven eller Lööf som kan både ljuga och tro på sin lögn samtidigt, utan att uppleva någon konflikt.

   Jag hoppas flickan inte blir suicidal. Köerna till BUP blir bara längre och längre, och på institution/boende finns risken att barnet placeras med grova tonåriga brottslingar, isoleras, utsätts för ECT eller läggs i spännbädd. Personalen bokför åtgärder, så det finns ju ingen möjlighet att åtgärderna missbrukas av personalen… men nu slirar jag iväg.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Törnrosa

     /  09/24/2019

    Jag delar inte ditt resonemang. Jag har inte förnekat att hon tror på det hon gör. Har tagit del av mycket resonemang kring diagnoserna, men det är inte rätt att en hel värld ska falla i trans över denna 16-årings lidande utan att få ifrågasätta henne. Det intränade teatraliska skuldbeläggandet beträffande hennes stulna ungdom ter sig löjligt.

    Hon är vilket jag skrev för ganska länge sedan på DGS byxmyndig – alltså juridiskt mogen att få barn. Menar DU att jag ska jamsa med henne så att hon inte ska ta livet av sig eller använda sig av det som ett hot mot omgivningen?

    Hon säger i FN-talet att hon hellre skulle sitta i skolan på andra sidan klotet. Visst men hon blev världskändis just på att skolka från skolan. Hon är inte dum i huvudet det vet vi. Hon är 16 år och medveten om vad hon gör.

    Du har säkert tagit del av samma filmer på nätet som jag som visar att det här är ett jippo och inget annat. Jag är övertygad om att Gretas engagemang definitivt hjälper till att förlänga köerna till BUP. Hon får andra barn att må dåligt. mvh

    Svara
    • Rikard

      /  09/25/2019

     Hej.

     Jag begriper inte hur du kommer fram till något av dina påståenden utifrån vad jag skrev; inget av det du skriver har stöd eller belägg i min text. Jag försöker förklara hur en person med hennes diagnos fungerar, och på vilket sätt det är relevant för tolkningar och spekulationer av/om hennes egen roll i sammanhanget.

     I min mening är hon att betrakta som utnyttjad, inget annat.

     Läs om vad jag skrev och betänk att det är ett svar på Bergersjos inlägg, inte ditt. Jag anser Bergersjos påståenden felaktiga utifrån mina kunskaper och erfarenheter av autister, särskilt ‘aspisar’.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Törnrosa

       /  09/25/2019

      Nja, det är nog så att jag spann vidare på mina funderingar i förhållande till din, som jag betraktar det, yrkesuppfattning. Det är ett område som är infekterat att tala om.

      Så även om du ser henne som utnyttjad så menar jag att man ska kunna ställa krav på henne när hon nu används på det sätt som hon gör – och jag anser att hon vet vad hon gör när hon är ute och ställer världsledarna till svars.

      Jag måste säga att jag gillade Trumps sätt att negligera henne. mvh.

   • Nej, vi tolkar detta helt olika. Jag tror inte heller att hon ljuger utan jag tror också att hon är övertygad om att det hon fått att säga är sant. Men jag tror till skillnad från dig att det snarare givit henne en mening. Tidigare var hon deprimerad och DÅ kanske hon kunde varit suicidal. Nu kan hon känna sig viktig istället.
    Simma lugnt, Sven

    Svara
    • Rikard

      /  09/25/2019

     Hej.

     Fullt rimlig tolkning, och en jag inte tänkt på om jag skall vara ärlig. Det är dock på intet vis mindre farligt. Förhoppningsvis har hon någon i sin närhet som kan fånga henne om och när hon kraschar, alternativt har spelat ut sin roll och skall kastas bort/offras för saken (bildligt talat, givetvis, inte bokstavligt!).

     Men som Nils Hult skriver nedan: tolkandet av Greta har tyvärr fått tränga ut en annan mycket viktig fråga, så jag tackar för mig och önskar god natt.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 14. Jan

   /  09/24/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/25/2019

   Bidrar den rike mindre än om 1000 fattiga hade köpt var sin blodpudding för 52kr?

   Nu ska jag erkänna att jag inte är den bäste på plakat och banderollekonomi, men om han driver någon annan poäng än att ”ingen ska få äta hummer förrän alla har råd”, så har han tappat mig.

   Svara
   • Minns ett avsnitt av ”Laban” från 70-talet.
    Huvudpersonen gick till posten med en påse korv och annat, skrev ”Till barnen i Afrika” på den, och lade upp den på disken.
    Ingen märkte något. Vill minnas att slutscenen var att en hund hittade påsen och började äta. Schäfer, tror jag.

    Svara
    • Rikard

      /  09/25/2019

     Hej.

     Schäfer? Alltså ”German Shepard”? Aha! Nazikopplingen är solkorsklar! Tänd Arnstad-signalen! Ring i kyrkklockorna! skrik från minareterna! Rid i natt!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  09/26/2019

      Till elbrädan!
      Nana-nana-nana-nana- Arnstad!

   • elina

     /  09/25/2019

    Läs på Cornucopia om den nu så brunsmetade hummern.Allt är inte som det ser ut – som vanligt.

    Svara
    • Kristian

      /  09/25/2019

     Brunsmetad?
     Är det ett engelskt recept med Marmite? 🙂

     Svara
   • G

     /  09/25/2019

    Länkar till Elinas tips….

    ”Vänsterpartiet upprörda över att arbetsgivare med 17 anställda köpte en hummer till förmån Barncancerfonden

    Vänsterpartiets manlige pressekreterare Jonas Wikström är upprörd över att Nordsjöfisk åt anläggningen Dömle Herrgård med sina 17 anställda och kollektivavtalanslutna köpt årets första hummer till priset av 52 000:- SEK. Hummern ska bli en del av en middag där inkomsterna går till Barncancerfonden. Stöder man detta kallas man rent av för brunhöger av Vänsterpartiet.(forts)”
    https://cornucopia.cornubot.se/2019/09/vansterpartiet-upprorda-over-att.html

    Svara
    • Den här säger allt om hur VPK-are tänker (Ja, K-et får sitta kvar tills de blir vuxna):

     ”samma samhälle, samma resurser”
     Allt tillhör staten … jag menar Staten, tills motsatsen bevisats.

     Svara
     • G

       /  09/25/2019

      Fy fan jävla *****

     • G

       /  09/25/2019

     • weasel

       /  09/25/2019

      I Värmland fakturerar ett asylboende 20.000 kronor / dygn för att ta hand om 10 nyanlända.
      I Motala sänker de värmen på äldreboenden för att spara pengar.
      Det är samma samhälle, samma resurser.
      Eller är det nu plötsligt så att man inte ska ställa grupp mot grupp och att det är helt olika budgetar, Jonas ?

     • Kristian

       /  09/26/2019

      Bra att det blev klargjort, då kallar vi Jonas ”Kommunist”.

 15. MiT

   /  09/24/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2589083887852853/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBqQCJQ3ZezQvXYHqjbci6MKFwiEtHBBu81JUZ3E0goy_T2iCuaSzY3LUi06f-2lGKUUyhgZVkWjimRrDvo5P-8fmKhS2gciIcSA0dIqF_-Mcog23-CLya_18gzlzLEDXgHPp46rOGKlW5zyirsOFcIpHnvIHCik0UcgtryDgzi5qu0bdvnLq_6o_P6_wIj_IRD51rlKwUt7YFCGUXQHRcMUO29ys-0PtXPXoHySeDj_fmVRr59GWLvvlqxjbue7fYSJoHsdEouW6IFMuli6cV8vJ4n3KSkvbN26Ojox5ix1sYLcLIPve03M-wkTgfTD33g2yrvoIh7rk7nAIO_W94XUTNg9eDbd9-obfdSzhmC1TdYZClu9GequHQdZ6snFrzl6D9JXAXl8yfDf5sFuSpIB_KYWZUDALaUxl41y1Trw1oRIcEAjLOPpPuPmKKrQSK2M5z8m7C3800KlfkKHMNMoci8cVGWeRbaV2caiHD61STE_EsbRRHg6M6E-5a3qklytLFhKdlqsyIXZlflJA&__tn__=-y.g*

  Svara
  • tompas11

    /  09/24/2019

   Magnus Betnér är en de första som kommer att huvudet skilt från kroppen när verkligheten knackar på dörren och jag kommer att applådera!

   Svara
   • Nja, det är väl att ta i.

    Men OM det sker kommer han att kunna fortsätta lika kloka saker!

    Svara
 16. Det tragikomiska med Aftonbladets ”När Sverige Sviker” är väl att de skuldbelagt och fulat ut människor som just varnat för detta. Nu när det händer så står de och spelar chockade.

  Svara
 17. Nils Hult

   /  09/24/2019

  Inledande sammanfattning av MiT idag var lysande. Sen spårade kommentarerna in på Greta men istället borde följande utredas:
  Gick det åt helvete för dom apatiska barnen som kanske blev hemsända?
  Blev de barn som fick stanna i Sverige forska omgående? Har det blivit goda medborgare av dem eller är det dom som nu skjuter sönder sig själva och sin omgivning?
  Har barnäkarföreningen gjort någon internrevision på sitt uppenbart ointelligenta ställningstagande att ”simulering kan aldrig ske”?

  Svara
  • info

    /  09/25/2019

   Nils Hult,
   det är ju inte så konstigt att apatiska barn ”spårade” in på Greta.
   Den gemensamma nämnaren är att deras föräldrar använder barnen för sina egoistiska syften och struntar totalt i hur de mår och deras framtid.

   Svara
 18. MiT

   /  09/24/2019

  Svara
 19. Weasel

   /  09/24/2019

  Sandstig kan vara nynazist , massmördare och pedofil, samt äta levande kattungar till frukost varje dag.
  Det ändrar inte det faktumet att barnen ljög. Och det ändrar inte heller det faktumet att Gellert Tamas ljög.

  Och de enda som har ”stulit Gretas barndom” är de vidriga människorna som har lurat i stackaren att hela mänskligheten går under om folk åker flygplan.

  Svara
 20. MiT

   /  09/24/2019

  Svara
 21. MiT

   /  09/24/2019

  Svara
 22. MiT

   /  09/25/2019

  Svara
  • Ja!

   Föreställningen att folk i väst och särskilt Sverige är välinformerade, logiska, rationella och sekulära är något jag borde ha gjort mig av med tio år tidigare än vad jag gjorde. Men det kändes bra att tro på det.

   Bevisen är överallt: vad man köper, vad man lyssnar och tittar på, vad man prioriterar, och framförallt hur man röstar. Gång på gång.

   Svara
   • Steerpike

     /  09/26/2019

    Jag vill minnas att jag kallades ogudaktig av Inger Davidsson (Kds) i småskolan. Inger använde iofs termen ’ogudaaktig’, en liten men i mitt tycke inte oviktig skillnad.
    Sverige är ett fanatikernas paradis, vare sig de heter Inger eller är BZ och ultrahusmänniskor (Rikard kanske kan berätta om dessa varelsers mörka och ruttna motivationer). Anständiga människor emigrerar förr eller senare men efter massemigrationen i slutet av 18 början av 1900-talet och rännilen som följde börjar nog ansamlingen anständiga ta slut.
    Vore jag Kristian så skulle mitt största intresse för Sverige vara att GB införde visumtvång för svenskar efter brexit.
    Anständiga vandrar självmant iväg från Egirevs, de oanständiga kommer när det brakar.

    Svara
    • Rikard

      /  09/26/2019

     Hej.

     Hehehe, BZ-liegen, Gegen Nazis, Ultrahuset, Rudan, Gula Villan och Hunddagis – jo, det väcker minnen.

     Stenkastning mot snuten, demos, blockerade gator, vandalisering och stölder ur krossade skyltfönster i skydd av demonstrationer, och ett evigt dj*vla tjat om att ”väcka folket” som var sövda och lurade av statens borgerligamedia. (Vilket var exakt vad VAM:arna sade också…)

     Fast mest av fylla, droger, och funderingar om varför det bara finns två sorters skinnskalleflickor/punkbrudar: antingen brottarfysik (med eller utan muskler) eller små taniga spetor.

     Och fanns det någon egentlig ideologi i hur man levde och gjorde till skillnad från etiketter och ramsor, så var det någon slags kombination av anarkistisk libertarianism (allt jag tjänar på är bra, och f*ck konsekvenserna på sikt – ‘No Future!’) och socialdarwinism; stå på dig när nån tjafsar och bit ifrån, annars blir du strykpojke/madrass. Djungelns lag och gatans parlament.

     De politiska hittade man dock oftast mest på 44:an. Det var ju inte ovanligt att folk från Plattan och Oxtorget kunde parta ihop med bängbulor, bara inte rödingarna var där.

     Snygg referens till Le Guins novell ”The ones who walks away from Omelas” förresten. Det är inte många svenskar som läst eller känner till den; Le Guin brukar folk om de alls läst henne förknippa med Ged och Övärlden.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Steerpike

       /  09/26/2019

      Molto obrigado! Omskrivet till film eller litteratur skulle det där kunna bli något så ovanligt som intressant svensk kulturproduktion, jag hoppas en roman eller iallafall en youtube-film planeras.
      Kafé 44 kommer jag ihåg då jag en gång i forntiden hade en flickvän som var kommunist. Att vara man innebär inte bara att man är född skyldig, man är även i riskzonen för dåligt omdöme i fråga om kvinnor. I alla fall som ung.
      Tack för komplimangen. Har även jag försökt mig på läraryrket, kanske därför (i verkligheten stack min ömma moder den i mina späda thunberghänder).

     • Kristian

       /  09/26/2019

      Den känns som om den borde ha filmats lika ofta som ”The Most Dangerous Game.”

      Det enda jag kommer på i det audiovisuella är väl ett Dr Who-avsnitt, ”The Beast Below”.

     • Kristian

       /  09/26/2019

      Finns en hel del versioner på tvtropes, den äldsta verkar vara en fråga i Bröderna Karamazov.

    • Kristian

      /  09/26/2019

     Tack för omtanken!
     ”Settled status” med Home Office. Får stanna så länge jag vill, studera, arbeta, NHS.

     Svara
     • Steerpike

       /  09/26/2019

      Nja, så länge de är ok med det. Skaffa medborgarskap om du inte vill hamna på en båt till sverige.

     • Kristian

       /  09/26/2019

      Halvtomt glas? 🙂

     • Rikard

       /  09/26/2019

      Hej.

      Trodde det var lag på att inte nämna ”Tvtropes” utan en varning om att det är en starkt beroendeframkallande substans, jag menar sida.

      Litteraturhistoria, språkvetenskap kommunikationsdito och annat relaterat ersätter den inte, men den är väldigt, väldigt bra om man vill hitta diverse noveller, romaner, filmer och andra media med titlar man aldrig hört eller vet var man kan hitta dem.

      Projekt Runeberg och Project Gutenberg är två andra bra ställen för verk där upphovsrätt, skydd osv löpt ut.

      @Steerpike: jo visst skulle en film eller serie om Stockholms/Sveriges minst fotogeniska subkulturer mellan 1980-1990 kunna vara en riktigt bra historia – som ”The Warriors” och ”The Panic In Needle Park”, eller ”Suburbia” och ”Bad Boys” från -83. Dock utan de mer teatraliska elementen. Man skulle vara tvungen att ha regissör och annan personal som fattar varför ”Mannen på taket” och liknande är så bra, annars blir det superduperMegaPyton-kalkon av det, som ‘G’, eller ‘Stockholmsnatt’, eller ‘Älska mig’ (Kay Pollacks från -86), eller… PK skulle det inte kunna vara, inte ens om man gjorde den PK enligt dåtidens PK.

      Ingen särskild huvudperson, ingen hjälte eller skurk, ingen linjär övergripande handling, utan en serie tematiskt och miljö/stämningsmässigt sammanhängande scener, likt en rad tittskåp om fredag eftermiddag till måndag gryning i och kring dåtida Stockholm City. Känslan av avlutad historia eller att någon enskild person spelar någon roll skall inte finnas, istället skall känslan vid slutet av filmen vara att jaha, det var det och snart börjar det om igen.

      Just den känslan av meningslöshet, nihilism utan mål eller tanke eller avsikt, skulle enligt mig väl fånga både tidsandan i Sverige då i allmänhet såväl som hos dessa grupper i synnerhet. Hopplöshet inför en framtid som kunde försvinna i atomkrig, en skola som lärt ut att allt vatten försvinner, att all skog försvinner, att alla djur dö ut – allt skola och stat och samhälle lärt ut upp-hausat på det hyperboliska sätt som bara fanatiker och tonåringar förmår. I kontrats till detta skinheads som fokuserar samma hopplöshet till vrede och trots, och de politiska som väljer att bli troende (SSU, Röd Ungdom, SKP, Offensiv, BZ, med flera) för att tillvaron skall ha mening och just deras liv spela roll.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS Göteborgare och andra får ursäkta, men man kan mycket väl låta nåt sådant utspela sig på annan plats; det är bara det att Stockholm är naveln för alla kultur’arbetare’. DS

 23. MiT

   /  09/25/2019

  Svara
 24. Grodan Boll

   /  09/25/2019

  Det är väl ingen tillfällighet att det kryllar av unga tjejer inom det här med klimatrörelsen eftersom just unga tjejer är extremt lättmanipulerade, lättlurade, naiva osv.

  Och lojala mot auktoriteten. De vill ha sin guldstjärna för uppförande. De perfekta lägervakterna. Pojkar är bångstyriga och det är alltid någon som går mot strömmen (om än bara för att djävlas).

  De här genusaspekterna är garanterat under analys och Södertörn kommer alldeles strax presentera sina kritiska femininitetsstudier. Vilken sekund som helst. Jag håller andan tills dess!

  Svara
 25. MiT

   /  09/25/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2591044797656762/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBTI7pZJKWQZt9c8mJ8jic_p4ivTFKhLJtt696fNdarYvg_2dcx07cvILnrI22Nk-zZkLlQN1wDMcalRbVTaq4xCKqHfR7G3XWH6GmuuaLedG2sIG1-xNP9fqmfs3myXSi_Djc73_VE3kxmTsbw1PmZj8PrvHI8qNZUFdBTemPRWuwAMvVn4lcDzX-Fh50BqKmChnNoXNEbatSJpKuTyv9wMRfeEDNZ0iKU84q6c-2Se7AxS7z1I0jWiWzocFJ8B5LrZOt86Cjd_rCnA_QHk46y66UnMsCUB4lAmA3TRaQ_rKbR6huWr6LkMTU9c3ECgUQz1tUiPgaGcwF721OwqZb5STmU0NH4YVgiwZVh1csXIjAY7Gma1bA&__tn__=-R*

  Svara
 26. info

   /  09/25/2019

  Bodströms attack mot Kawesas misshandelsoffer: ”Faktiskt en form av medborgargarde”
  ”Var det nödvärn när Victoria Kawesa hindrades att planka på tunnelbanan och tog till våld mot mannen som inte ville låta henne åka på hans kort? Enligt hennes advokat Thomas Bodström är det ett brott att hindra någon från att planka. – Det är polis, väktare och andra som har den uppgiften, säger han i hovrätten.”
  https://nyheteridag.se/plus/bodstroms-attack-mot-kawesas-misshandelsoffer-faktiskt-en-form-av-medborgargarde/ (låst)

  http://projektsanning.com/2019/09/25/apropa-f/

  Svara
  • Därmed diskvalificerar sig Bodström från att någonsin i hela sitt liv använda ordet ”civilkurage”.

   Ingen som inte får betalt för det får säga ifrån, gripa in, ställa sig i vägen, etc.

   Svara
   • weasel

     /  09/25/2019

    Oavsett om Bodström nu anser att det är ett brott att stanna i automatspärren tills grindarna har slagit igen så är det ett värre brott att sparka på en människa.
    Men varför är jag inte en millimeter förvånad över att sossen Bodström väljer att ta lögnaren, plankaren och misshandlaren Kawesa i försvar ?

    Svara
 27. Ofrivillig svenska

   /  09/25/2019

  Hej. Några till som konsekvent är fel ute är DIK och Lärarförbundet (tror jag det heter, det finns visst två olika lärarfack?). Båda förbunden har de senaste dagarna gnällt om hot och våld på respektive medlemmars arbetsplatser trots att de i åratal motsatt sig alla former av åtgärder som skulle kunna ha effekt. I själva verket har de arbetat stenhårt på att vara med i sådant som ”jag är här”, försökt censurera faktaböcker, vägrat stänga av elever / besökare, smutskastat hej vilt etc. DIK framhärdar fortfarande i att arbetsmiljön skulle bli ÄNNU sämre om de portade folk samt yrar om att det skulle strida mot ”demokratiuppdraget” vad de nu ska betyda (läs bl.a. Nyheter idag m.fl.). Överhuvudtaget fattar jag inte alla dessa människor som inte verkar inse att INGA rättigheter är ABSOLUTA; ex.vis att rätten till frihet ryker om du begår brott (nyadeln undantagen så länge som möjligt) etc. I själva verket kan du buras in på psyket om du anses vara en fara för dig själv (och ingen annan) osv i oändlighet, alla rättigheter är mer eller mindre villkorade och så även rätten att vistas i det offentliga rummet. Lika lite som man får hjula naken i kollektivtrafiken eller simma i kostym, ytterrock och hatt får man skräna och slåss på bibliotek men dylika självklarheter går bara inte in i huvudet på vettvillingarna !

  Svara
  • info

    /  09/25/2019

   Ofrivillig svenska,
   lärarförbunden har nog aldrig hört ordspråket ”som man bäddar får man ligga” eller så förstår de inte vad det betyder.

   Svara
 28. info

   /  09/25/2019

  Svara
 29. Ofrivillig svenska

   /  09/25/2019

  Ett annat fenomen inom ALL svensk helt eller delvis skattefinansierad media är att införandet liksom ev. förändring av ett nyord bokstavligt talat över en natt får ett totalt genomslag hos samtliga ! Visst att de läser och lyssnar på varandras (undermåliga) alster, utöver att umgås inom skrået men ändå…INGEN avviker från senaste nyordet / senaste varianten, det framstår som helt synkroniserat. Ändå hävdar de att de är ”fria, oberoende media” och det utan att sjunka ihop av skam !

  Svara
  • weasel

    /  09/25/2019

   Utmärkt. Helt fantastiskt.
   Den som i ena sekunden är lämpad att styra hela världen är i nästa sekund ”bara ett barn som man inte får ifrågasätta eller kritisera”.

   Det spelar ingen roll om man tar scientologerna eller Hare Krishna eller Folkets tempel eller Aum Shinrikyo – Det finns INGEN sekt som är mer sinnessjuk och mer hjärntvättad än Gretasekten.

   Svara
 30. MiT

   /  09/25/2019

  ”Dråpslag för publicister efter Upphovsrättsdirektivet – Google vägrar betala ”länklicens””
  https://emanuelkarlsten.se/09/drapslag-for-publicister-efter-upphovsrattsdirektivet-google-vagrar-betala-lanklicens/

  Svara
  • Haha! Så förutsägbart!

   (Ni stödjer väl Karlsten och andra via patreon? Motsvarande en kopp köpkaffe i månaden har ni väl råd med, som inte köper pizza och Netflix?)

   Svara
   • Melmac

     /  09/26/2019

    Karlsten var en av dem som förfasade sig över att Tim Pool gjorde dessa reportage om Sverige och kallade honom för fallskärmsjournalist eller nått liknande. Det var rätt uppenbart att Karlström var avundsjuk och bara allmänt gnällig eftersom han själv, som frilansare, inte vågade göra samma sak. Han kunde ju bli kallad rasist!

    Svara
    • Kristian

      /  09/26/2019

     Jovisst, det finns frågor som man ännu inte vågar röra.
     Men i Sverige vet jag ingen som bevakat internet/EU-karusellen bättre än Karlsten.

     Myrsteg, inte vara som vänstern, inte kräva renlärighet, osv.

     Svara
  • Bamse

    /  09/26/2019

   Ha ha! Ja det är verkligen fullständig ”D’oh!” à la Homer Simpson -varning på detta. Ytterligare ett praktexempel på hur dumdryga politiker och stora delar av medievärlden blivit.

   Inte för att jag har mycket till övers för företag som google heller, men trodde de verkligen de skulle säga ”snyft, bara att betala er era rättmätiga pengar då…”? I verkligheten kan google helt eliminera ett domän ur sina system med några knapptryckningar om de vill – och det är sannolikt inte google som förlorar några pengar på det.

   Svara
 31. G

   /  09/25/2019

  Svara
 32. G

   /  09/25/2019

  Svara
 33. G

   /  09/25/2019

  ”Greta Thunbergs tal i FN har rönt stor uppmärksamhet i svensk media. Ett tal som i sin utformning tål att kritiseras för att polarisera det politiska debattläget i Sverige ytterligare. Ett debattklimat där den goda engagerade vänstern ställs mot en kallhamrad cynisk höger. Talets politiska dimension manade till splittring, inte samling.

  Greta Thunberg, men framför allt hennes anhängare har krävt att hon blir lyssnad på och respekterad som en vuxen och det finns inga sakskäl at inte lyssna på vad hon har att framföra. Desto svårare är det att kritisera Thunberg och rörelsen då hon av bland annat Anna Ardin, Equmeniakyrkan, åsatts profetiska egenskaper. Detta förstärks av att en del av rörelsens anhängare menar att det inte går att kritisera ett barn som dessutom har diagnosen Aspberger, eller högfungerande autism. I sitt tal inför FN kritiserade Greta Thunberg kapitalismen, det ekonomiska system och bortsåg från att de länder som utvinner den största delen av fossila bränslen utgörs av diktaturer av olika slag.

  Greta Thunberg, och Greta-rörelsens påståenden, skall i enlighet med hennes egen önskan bemötas som om hon vore vuxen.

  De delar av rörelsen som hävdar att Thunberg skall särbehandlas på grund av låg ålder och neuropsykiatrisk diagnos uppvisar tendenser till ett djupt problematiskt synsätt på Greta Thunberg. En maskot som kan tas fram vid väl valda tillfällen för att driva en politisk linje och som därmed inte skall kunna kritiseras vare sig i sak eller hur rörelsen utvecklas. Ett elitistiskt synsätt på människovärdet.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2019/09/how-dare-you-listen-to-greta-rorelsen/

  Svara
 34. MiT

   /  09/25/2019

  Utan manus…

  Svara
  • info

    /  09/25/2019

   Eller så var det Morgan Alling som skrev detta tal åt henne…

   Svara
 35. G

   /  09/25/2019

  Svara
 36. G

   /  09/25/2019

  Svara
 37. G

   /  09/25/2019

  Svara
  • Kristian

    /  09/26/2019

   Hmm. Tänker långsamt idag.
   Tänker helt sonika referera till Rikards och Steerpikes diskussion om ”Those who walk away from Omelas”, och bara säga ”Greta Thunberg och klimatrörelsen.”

   Sällan det är så bokstavligt.

   Svara
 38. G

   /  09/25/2019

  Svara
  • G

    /  09/25/2019

   ”Så tycker eleverna om att fläskfritt försvinner

   Mohammad Arabzada äter vegetariskt ibland, men tycker inte att han orkar lika mycket när han inte äter kött på skollunchen.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/sa-tycker-eleverna-om-att-flaskfritt-forsvinner

   Svara
   • Kristian

     /  09/26/2019

    Har man en potentiellt farlig hund – pitbull, rottweiler – som sällskap och inte vakt, så bör man ge den proteinfattig kost. Då håller den sig enligt vissa studier lugnare särskilt vad gäller territorium.

    (Nu hoppas jag verkligen att alla tolkade det som ”tonårspojkar i gemen” och inte ”invandrare.”)

    Svara
 39. G

   /  09/25/2019

  Svara
 40. G

   /  09/25/2019

  Svara
 41. G

   /  09/25/2019

  ”M vill förbjuda tiggeri i Kungsbacka”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/m-vill-forbjuda-tiggeri-i-kungsbacka

  ”Rösterna på stan: Tiggeri inget stort problem i Kungsbacka

  Moderaterna tänker göra ett nytt försök att stoppa tiggeriet i Kungsbacka och kommer i höst lägga fram förslag om förbud. Men de personer som SVT träffar på stan i Kungsbacka tycker inte att det behövs.

  – Vad är tiggeri är min motfråga. Är en insamlingsbössa tiggeri, säger Kungsbackabon Emma Isaksen.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/roster-pa-stan-inget-behov-av-tiggeriforbud

  Det är inte bara ett klipp med ”röster på stan” i andra länken, det finns även en fråga ang tiggeri, när man svarat på den så dyker ännu flera frågor upp: ”Bör vi för klimatets skull äta mindre kött?” ”Skulle mer feminism vara bra för Sverige?” ”Ska Sverige ta emot färre flyktingar?” osv osv.

  En del av SVT:s jippo ”Sverige möts”.

  Svara
 42. G

   /  09/25/2019

  Givetvis har vänsterkommunisten som blev arg på hummerköparen retweetat den här, men hur det blev så här förstår han väl inte…

  Svara
 43. G

   /  09/25/2019

  ”Ledarskribent på @Flamman_”

  Svara
 44. info

   /  09/25/2019

  Haha!

  Svara
  • info

    /  09/26/2019

   Tips: klicka på ”@big_ben_clock” för att kolla på alla Big Ben:s Tweets.
   Väldigt variationsrika och intressanta Tweets…

   Svara
 45. info

   /  09/25/2019

  Svara
 46. info

   /  09/26/2019

  Svara
 47. info

   /  09/26/2019

  Svara
 48. MiT

   /  09/26/2019

  Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Svara
 49. *https://www.facebook.com/100000246885347/posts/2743341082350761?sfns=mo*

  Svara
 50. MiT

   /  09/26/2019

  ”Flicka grovt misshandlad av gäng på skolgården – rektor ska ha vilselett föräldrarna om polisanmälan”
  https://samnytt.se/flicka-grovt-misshandlad-av-gang-pa-skolgarden-rektor-ska-ha-vilselett-foraldrarna-om-polisanmalan/

  Svara
  • G

    /  09/26/2019

   #detnyalandet skapar ett helvete ännu en gång. Resten är nog bäst att inte uttrycka i ord.

   Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Fin ”värdegrund” som dessa 14-åringar i misshandlargänget har fått hittills under sin uppväxt.

   Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Som ett brev på posten från landets ”godaste” twitterhyenor som gärna lägger tweets likt hans första i kategorin ”saker som inte har hänt” och sedan givetvis rasistdrevar för att de känner sig så överlägset goda…

   Svara
   • G

     /  09/26/2019

    Kanske tänker kräk som rasistdrevar om när de läst artikeln, men iofs, detta är ju en av alla deras s.k ”hatsajter”, så de klickar ju inte ens på någon länk dit, glömde att det skadar deras godhet att öht klicka sig vidare.

    Men det är folk som jag som påstås ”leva i en filterbubbla”, pfft.

    Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Nej, det kom ingen källa från Anna.

   Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Svara
  • G

    /  09/26/2019

   Svara
   • G

     /  09/26/2019

    Ser att Olas tweet ovan har *gillats* av bl.a.

    ”@SofiaDahls7 – #mermänsklighet”

    Och…

    ”@kickitraff
    70-talist & Hälsing i exil söder om Dalälven sedan 1992. Ämneslärare i engelska och sociologi (via kulturantropologi). Frenetisk släktforskare. Besserwisser.”

    …båda är också vistårinteut/afghanaktivister och vill exempelvis stoppa alla utvisningar till Afghanistan. Så inte så långsökt tänka att om detta varit några av deras ”lånesöner” så hade de tagit sina barnmän i försvar.

    Svara
 51. MiT

   /  09/26/2019

  Svara
 52. G

   /  09/26/2019

  ”Österrike utropar klimatnödläge

  Det österrikiska parlamentet beslöt på onsdagen att utropa ”klimatnödläge” i landet.

  Beslutet, som kommer fyra dagar före valet, innebär att kampen mot klimatförändringar blir en prioritet.

  Miljön är den viktigaste frågan för österrikiska väljare, enligt en enkät utförd i söndags.

  Ledamöter från alla partier utom <b<högerextrema Österrikes frihetliga
  parti (FPÖ) har uttryckt stöd för beslutet.”
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/135.html

  SVT:s tröttsamma epitetsjournalistik strikes again.

  Svara
 53. G

   /  09/26/2019

  ???????????????????????????????????????????

  Svara
  • Nightrunner

    /  09/26/2019

   Fruktansvärt klipp. Stängde av när han släppte barnet i backen.

   Svara
   • Senior

     /  09/26/2019

    Samma här.

    Dock fortsätter ju tanken på vad detta barn växer upp i för kultur, och hur nyttigt det är för vår civilisation att få hit personer fostrade att detta är rätt och riktigt förfarande enligt sin kultur.

    Vi hyfsat normalt funtade vet redan svaret, vi ser Och läser resultatet av dessa kulturkrockar i brottsstatistiken.

    Vänsterblivna:
    ”-Nejdå, kunde lika gärna vara en Svensk”

    Svara
    • Kristian

      /  09/26/2019

     Det tar högst fem minuter innan någon kommer på ”husaga”. Sedan blir det fram och tillbaka om huruvida det är samma sak. Så är den riktiga diskussionen slut.

     Svara
  • Kalle

    /  09/26/2019

   Fy hellvete! Jag blev illamående av att se det där

   Svara
 54. info

   /  09/26/2019

  Svara
 55. info

   /  09/26/2019

  Svara
  • Kristian

    /  09/26/2019

   Prövade det en enda gång. Smakade som vatten med matolja.

   Känns lite som ständiga försök att få fram ätligt låtsaskött av soja.
   ”Ät. Eller ät inte. Det finns inget ‘substitut'”

   Det var väl ganska få svenskar som efter andra världskrigets slut, när kaffe åter fanns att tillgå, fortsatte med rostade maskrosrötter?

   Svara
   • Kalle

     /  09/26/2019

    ”Det var väl ganska få svenskar som efter andra världskrigets slut, när kaffe åter fanns att tillgå, fortsatte med rostade maskrosrötter?”

    Det kanske borde bli deras nya slogan, ”Oatly, duger i krig!”

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: