Lite gammalt som ligger och skräpar del 10

Har ju som sagt en hel del material sparat, en del har jag använt tidigare och en del inte. Men när man ser omfattningen av alla bisarra saker så förstår man bättre hur det ständigt kan haverera i Sverige. Det man ser är nämligen inte enskilda unika tokerier utan samma tankar och idéer har varit, och är, det som förekommer hos media, politiker, tyckare osv. Nu senast när det där om de apatiska barnen kom fram, det kunde ske för att svenska journalister inte vill göra sitt jobb. Beror på att de är drabbade av samma sorts röta som håller på att sänka Sverige.

Folk med de här idéerna jobbar på våra myndigheter, på redaktioner, som politiker osv. De jobbar 24/7 med att sprida sina irrläror. Vi såg det när man funderar på att plocka bort antiken ur historieämnet i skolan och särskilt trycka på migration, genus, värdegrund osv. Om det är i stället för antiken vet jag inte men det ligger nära till hands…

Tidigare

Lite gammalt som ligger och skräpar del 1

Lite gammalt som ligger och skräpar del 2

Lite gammalt som ligger och skräpar del 3

Lite gammalt som ligger och skräpar del 4

Lite gammalt som ligger och skräpar del 5

Lite gammalt som ligger och skräpar del 6

Lite gammalt som ligger och skräpar del 7

Lite gammalt som ligger och skräpar del 8

Lite gammalt som ligger och skräpar del 9

Kolla den bisarra mängden av rubbade grejer hittills!

Dags för del 10:

Rektorn för Södertörns lekskola och också professor i pedagogik, Moira von Wright, var utredare för någonting och förslog att man skulle ta bort kunskapsinnehåll i fysiken till förmån för känslor. Är inte helt säker men gissar att Skolverket var ansvarig för utredningen, samma skolverk som vill slopa antiken till förmån för genus, migration, värdegrund osv. Som av en händelse var det Anna Ekström som var generaldirektör för Skolverket då, hon är numera utbildningsminister, och hon försvarade rapportens innehåll benhårt när det begav sig. Om man undrar varför det ser ut som det gör alltså.

Arnstad är Arnstad helt enkelt.

Minns ni han som trodde han kunde fjäska in sig hos radikalfeministerna? Gick inget vidare för honom, de förväntade ryggdunkarna uteblev, ja de t o m byttes ut mot arga kommentarer från de han fjäskade så hårt för och den förväntade hjälteglorian ramlade ner över öronen.

Det där var (är?) mainstream 2015. Alla redaktioner spottade ut sån smörja flera gånger om dagen.

Man flyttade polisutbildningen till Södertörn av alla ställen…

Att vara inkonsekvent sågs, och ses fortfarande, som nåt positivt i de kretsarna. Och det där om de vita heterosexuella männen, det är fortfarande de dominerande tankarna och idéerna hos den typen av människor som också av en slump befolkar våra myndigheter, media, politikerskrået osv…

En svensk författare.

Bästa ordet för kvinnans resp mannens könsorgan är vagina och penis. Men utan att köna dem…

”progressiv könskvotering”.

Feministiska lärarstudenter ville ha en genusmedveten lärarutbildning. Tror ni de bisarra tankarna är borta ur deras huvuden nu efter fyra år eller finns de kvar…?

Vetenskapsrådet.

När en miljöpartist försöker säga som det är blir det panik i hönsgråden. Och det Solberg säger om assimilationspolitik, vi kan ju se hur bra det funkade när man inte har nån sådan.

Vad genusfolk anser om åsiktsfrihet osv. Den typen av människor lämnar sina ”utbildningar” i massor och promenerar in på myndigheter, kommuner, landsting, medieredaktioner osv. Om man undrar varför det ser ut som det gör alltså. Den här typen av människor ska ”utbilda” myndigheter i ”jämställdhet”.

Om man undrade varför det nästan alltid hamnade haverier från ytterkantsvänstern bakom spakarna på Swedenkontot så kan man se svaret ovan, myndigheten är själva ytterkantsvänster nämligen.

Sverigebilden från Visit Sweden (ligger under Svenska Institutet) för några år sedan.

SVT Edit. Samma folk i samma sammanhang hela tiden.

Bra fråga!

Den frågan förvandlades på nåt magiskt sätt till det där i hennes värld.

Apropå SVT Edit, jag tror det där är en träffande beskrivning av det!

När försvaret inte var inbjudna till nåt firande pga att man hävdade att invandrare skulle bli rädda. Och han har nog helt rätt om vem som trodde det. En oerhört träffande beskrivning av vem som tror på sånt!

Karin Pettersson på Aftonbladet tyckte dock inte det.

Betala eller flytta.

Miljöpartiet.

Genus på Södertörn.

Visste ni att vi haft (har?) en feministisk Cyberdelegation?

Så Sverige.

Två moderater samtalar?

Ni vet väl om att vi har Genusjuridik?

Nykastrerad hund.

Gäller svenska val i synnerhet.

En som enligt sin bio säger sig jobba inom socialtjänsten.

Journalisten är med i Nyhetsmorgon. Som sagt, det är helt normala tankar och idéer inom svensk media…

Henrik Schyffert visade varför han är en auktoritet som man ska lyssna på i viktiga samhällsfrågor.

Minns ni tiggarproblemen för några år sedan med att de ockuperade tomter, bröt sig in i sommarstugor och bosatte sig osv? Sådär resonerade en del om det då. Såna tomtetankar är det som dränkt svenska myndigheter, medieredaktioner partier osv.

En berömd svensk polischef som kvinnoorganisationer utsåg till Årets Man och liknande.

En som numera jobbar på SR fotade skrevet på män i smyg. Såna saker tycker SR är meriterande.

ICA Maxi i Växjö skojade lite. Det får man ABSOLUT INTE göra i Sverige för då är man ett ”sexistiskt svin”. Vad ICA skrev i ett reklaminlägg? ”Tjejerna på fruktavdelningen har schyssta meloner” och så en bild på… meloner. Det mest fantastiska är ju att Paula inte ens bor i Växjö och förmodligen inte ens kan peka ut staden på karta utan hon bor i Stockholm.

Sverige…

Bara för att.

Den tweeten åldrades inte väl mellan maj och september 2014.

Fd partiledare.

För att läsa till lärare i Jönköping krävdes 0,1 på högskoleprovet för några år sedan, man tyckte det var lite för lågt så man skulle försöka höja kravet till hisnande 0,5. En schimpans får ungefär 0,3.

Genusperspektiv på barnteckningar.

IS-flaggan avkodad.

Twitterhyenorna var igång med drev som vanligt. Guwallius har skrivit en bok som släppts nyss, ”Kloaksajterna” heter den. Nepp, jag skojar inte, den heter så.

Om man undrade varför Swedenkontot så ofta havererade med ytterkantsvänster.

Twowatt tycker att Åke Ortmark verkligen inte är smart.

Män för jämställdhet, numera MÄN, tycker att Scum är bra grejer.

Sånt som Public Service anser är meriterande.

Genusgeografi.

Norrköpings Tidningar beskriver vad som händer i samhället. Då är stenkastande asfaltsläggare bara campare från Storbritannien/Irland.

Bryta bajsnormen, så Sverige.

Näsviseförmedlingen, tänk att flera av dem från Näsvise numera jobbar på SVT.

”Vita händer”. Forskning på vithetsnormen. Lena Sawyer är genusforskare, inget annat.

Där kan ni se vad skattepengar går till, genusfolk som sprider sitt gift.

På Miljöpartiets kongress kan man se såna där förslag. Det är inte alla indianer i den kanoten som paddlar.

Vad skattepengar inom genusfältet går till.

I Sverige har man en Värdegrundsdelegation. Fylld med politiska galningar såklart.

Undrar om hon börsnoterat sitt företag än? Borde väl lätt platsa på topp 10-listan över de största bolagen va?

Allt för den här gången!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

165 kommentarer

 1. hllviken

   /  09/28/2019

  Otäckt att en liten grupp kan indoktrinera en stor grupp att förstöra ett rikt, välfungerande samhälle.

  Svara
 2. Även Lamotte trodde ju att han skulle kunna fjäska in sig bland feministerna, och han har fortfarande inte fattat varför det inte går.

  Vad gäller batikhäxor, så har ju Hanif Bali börjat kalla dem för ”batikmagiker” nu. För att göra dem könsneutrala. 😉

  Svara
 3. Ofrivillig svenska

   /  09/28/2019

  Tack Toklandet för ännu fler sömnlösa nätter 🙀😼😉 (hoppas jag använder e-mojisarna hyfsat rätt, har lite svårigheter att tolka dem…) ! Liksom jag har gnällt om tidigare så är det enligt mig något i grunden sjukt med Sverige och det på alla plan. Väldigt många framhäver nostalgiskt hur det var på årtionde X (beroende på person) och att problemen startade någon gång mellan 1968 och framåt men jag anser tvärtom att det ”goda Sverige” som det dröms om i själva verket lade grunden till vad vi har idag. Jag tror att det är samma mekanismer (i brist på bättre ord) som ligger bakom ex.vis den totalextrema karantänslagstiftningen vi hade tidigare – trots att vi ej är en ö-nation utan i verkligheten delar i princip oavbruten landmassa ända till Vladivostok – som nuvarande vägran att sjukdomstesta immigranter. Exakt vad denna / dessa mekanismer är har jag svårare för att precisera, utöver den konstanta hjärntvätten från dagis till graven via alla myndigheter, det avlivade anti-civilsamhället, etc. i oändlighet men varför detta har tagit sig extremare former här än någon annanstans i västvärlden är det som sagt tji att lista ut. Mängder med delförklaringar finns, såsom fredsskadade, naiva osv men det förklarar inte varför svensken i gemen älskar förbud och skyr frihet som pesten (när Moderaterna (?) gick ut med förslag om söndagsöppet på Systembolaget läste jag mängder med kommentarer som ondgjorde sig över det. Visst är det rimligt att pika dem för detta förslag givet situationen i riket men ALLA förslag i någon slags frihetligare riktning bör givetvis hjälpas i stället för att göras ned. Jag har kommit fram till att majoriteten av svenska folket helt enkelt är kommunister i hjärtat – att som svenskfödd återflyttas hit från ett västeuropeiskt land i slutet av åttiotalet var som att flyttas till fel sida om järnridån och kulturkrocken var enorm !! Vad gäller kulturkrock mellan Sverige och folk från Mena och västra Asien sitter vi ju alla med facit i hand, tyvärr.

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  09/28/2019

   PS Missade visst att ta bort ett parentestecken när jag ändrade lite i texten. DS

   Svara
  • Törnrosa

    /  09/28/2019

   Nu gick mina minnen igång: Jag kommer ihåg första gången jag fick dessa märkliga obehagsvibbar som jag inte kunde ta på – och faktiskt sköt åt sidan på grund av privata sjukdomstragedier. Det var 1975 när Palme deklarerade att vårt land skulle betraktas som mångkulturellt.

   Jag kände att det här kommer inte att gå väl – men kunde aldrig i livet föreställa mig det här utfallet. mvh

   Svara
 4. G

   /  09/28/2019

  Ja, det är DEN Amir.

  Svara
 5. G

   /  09/28/2019

  Svara
  • Senior

    /  09/29/2019

   En muslim tillber islam, muslin=islamist.
   Att det sedan finns mer eller mindre extrema muslimer är en annan fråga.

   Detta jävla nyspråk är endast till för att förvirra och blanda bort korten i en pseudodebatt.

   Svara
   • Egentligen inte. En islamist står för islam inom politiken. En muslim kan däremot stå för sekularism. Rent teoretiskt sett, alltså.

    Svara
    • Senior

      /  10/01/2019

     Håller inte med.

     En muslim tillber islam, det innebär per definition att han är islamist. Att det sedan finns både extrema samt sekulära muslimer likväl som det finns extrema och sekulära kristna är en annan fråga.

     En som tillber vår heliga treenighet är kristen, inte enighetist.

     Han blir heller inte mer enighetist ju mer extrem han blir i sin tro.

     -Men det är klart, med din definition kan vi ju stryka ordet islamofobi ur ordlistan då islam i så fall är en extrem som bör hållas tillbaka.

     Då borde det väl snarare heta muslimfobi?

     Hur definierar du KD?
     De är kristna som (påstår sig) aktivt arbeta politiskt för mer kristna värden, är de inte kristna längre, utan ”treenigister”?

     Svara
     • Nej, du har fel. En sekulärt kristen kan mycket väl vara extrem- bara inte teokrat. Att vara islamist innebär per definition INTE att ”tillbe islam” (eller rättare sagt, tillbe Allah) utan att vara muslim OCH teokrat, dvs. vilja att landets styresskick ska utgå från islam. Då är man islamist. Teokratisk muslim alltså. DET är vad islamist betyder.
      Hur jag definierar KD? Ja vill de att landets styresskick ska vara kristet så är de teokrater. Om de vill det eller ej vet jag faktiskt inte för jag har inte läst deras partiprogram.

 6. G

   /  09/28/2019

  Svara
 7. G

   /  09/28/2019

  Svara
 8. G

   /  09/28/2019

  ”Konservativa debattörers krav på tysta bibliotek är ofta kryddade med en god portion främlingsfientlighet eller en väl tilltagen dos klassförakt,

  Det menar Roger Mogert, kultur- och stadsbyggnadsborgarråd (S) i Stockholm. Mogert säger i en senare kommentar att han redan från början, när han skrev artikeln, visste att den skulle missförstås från vad han försökte säga. Det är fortfarande oklart vad han försöker säga då han inte lyckats formulerat det.”
  https://ledarsidorna.se/2017/10/perspektiv-socialdemokraterna-ar-inte-en-sjalvklar-hemvist-for-socialdemokrati/

  Mogert rök från politiken i samband med Metoo….

  ”Roger Mogert (S), Stockholms stadsbyggnads- och kulturborgarråd, lämnar politiken. Det efter vittnesmål om trakasserier som framkommit i samband med #metoo.

  ”Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok” säger han i en skriftlig kommentar.”
  https://www.expressen.se/nyheter/borgarradet-roger-mogert-s-lamnar-politiken/

  Svara
  • Gorby

    /  09/28/2019

   Roger Mogert gällande uppförande av utanförskapsområde för flyktingar mitt i villakvarteren.
   Saknar kalkyler, det går inte att räkna på, vi kommer att tjäna på det lite senare etc…
   Såå 2017…

   Svara
 9. G

   /  09/28/2019

  ”Jenny Madestam: Centerns beslut är kontroversiellt

  Centerpartiet har beslutat att verka för att omskärelse av pojkar som inte sker av medicinska skäl ska förbjudas i Sverige.
  Partiledningen står inte bakom beslutet, som mött hård kritik.
  Här kommenterar Expressens expert Jenny Madestam beskedet från C-stämman i Karlstad.

  Hur omstritt är det här beslutet?

  Det visar sig redan på stämman att det här är ganska omstritt eftersom partiledningen är emot beslutet – det visar att det inte är en självklarhet heller i partiet. Det har kommit väldigt kritiska röster från judiska och islamska föreningen och närliggande organisationer. Det här är något som blir uppmärksammat. Det är hyfsat kontroversiellt skulle jag vilja säga. Men det som också är intressant är att det just kommer från Centerpartiet. De har profilerat sig som det liberala partiet i Sverige, och som motkraften till SD. Att just det partiet fattar ett sådant här beslut, som en del uppfattar som en inskränkning av religionsfriheten, är uppseendeväckande utifrån hur partiet uppfattas.”
  https://www.expressen.se/nyheter/jenny-madestam-kontroversiellt-beslut-/

  Svara
  • G

    /  09/29/2019

   Svara
   • Weasel

     /  09/29/2019

    Nu när vi ändå är inne på liknelser…;
    Jag tänkte ta och tatuera in en dödskalle på min 3 åriga sons överarm.
    De som försvarar föräldrars rätt att omskära sina omyndiga barn har antingen ingenting emot att jag tatuerar mitt barn eller också är dom inkonsekventa hycklare.

    Svara
    • Olof

      /  09/29/2019

     Tatueringar är dock möjliga att ta bort. Manlig omskärelse är i allmänhet avsiktligt gjord för att förhuden inte skall gå att återställa, enligt åtminstone en del källor eftersom allt för många gjorde detta under perioder. Man kan dock notera att de ursprungliga religiösa texterna, åtminstone i det judiska fallet, inte nämner några specifika krav på hur mycket skärande som måste göras, utan det så kallade ‘förbundet’ skulle mycket väl kunna tolkas som ingånget med ett ytterst begränsat utförande.

     Men jag misstänker att det hela handlar om att göra föräldrarna till delaktiga i att vanställa sitt barn, vilket ger en rätt rejäl psykologisk hållhake för de religiösa ledarna. Svårt att ifrågasätta religionens ställning när man väl gjort sig till skyldig till något av den digniteten.

     Personligen är jag egentligen emot även att dop utförs på barn som inte givit sitt samtycke och tycker alla sådana ritualer strider mot barnets religionsfrihet.

     Men som sagt, det är en rätt rejäl skillnad på en skvätt vatten och något som har livslånga konsekvenser.

     Svara
     • g

       /  09/30/2019

      Skär öronen av dem. ”Det är ju bara en skinnflärp ändå?” ”Lättare med hygienen.” (etc. etc.).

      Som sagt, låt ungarna själva välja när de är stora nog och kan försvara sig.

  • G

    /  09/29/2019

   För mer reaktioner på centerns förnuftiga beslut så finns lång radda under förra blogginlägget
   https://toklandet.wordpress.com/2019/09/26/vad-som-ar-viktigt/#comment-187960

   Svara
   • G

     /  09/29/2019

    Har postat ännu mer under min kommentar på länken ovan, som vanligt blir man endast förbannad av att se vissa försvara, speciellt folk man normalt håller med i andra frågor, som Ranstorp och andra. Men samtidigt glatt överraskad då andra som man aldrig håller med i andra politiska frågor visar att de håller med om C beslutet. Nu tänker jag själv inte läsa mer för man blir bara trött av att se det dumma efter dumma försvar av detta sjuka påhitt, men för den som vill se mer reaktioner finns mycket under: https://twitter.com/search?q=Omsk%C3%A4relse&src=tren

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/30/2019

    Mycket blodtryckshöjande.

    De kan inte försvara sin barbariska religion, och då kommer undvikandet, whataboutismen, rasismanklagelserna och lögnerna. Det här inte platsen att tippa på tå. Här är det stenhård konfrontation och fokus på målet som gäller.

    Det är rituell stympning av försvarslösa småbarn för blidka en blodsgud.

    Är det acceptabelt i Sverige 2019?

    ( Och var är feministerna? Pojkar och flickor olika inför lagen pga kön! )

    Svara
  • Stort tack, G, för att du fortsätter bevakningen!

   Särskilt intressant var att se att det har sjunkit så mycket i USA. Hispanics är väl katoliker, så där kan man väl stöta på motstånd.

   Säg förövrigt tydligt ”NEJ!” till varje försök att göra det till en fråga om medicin eller folkhälsa:
   ”Does Female Genital Mutilation Have Health Benefits? The Problem with Medicalizing Morality”
   https://quillette.com/2017/08/15/female-genital-mutilation-health-benefits-problem-medicalizing-morality/
   ”At least one female Muslim gynecologist—from Khartoum University in the Sudan—has been reported as saying: “if the benefits [of female circumcision] are not apparent now, they will become known in the future, as has happened with regard to male circumcision.”
   […]
   But if anti-FGM campaigners and organizations such as the WHO continue to play the “no health benefits” card as a way of deflecting comparisons to male circumcision, it will not be long before medically-trained supporters of the practice in other countries begin to do the necessary research.”

   Earp är oerhört påläst, har diskuterar det länge och nämner både pojkar och flickor. Han vill inte ha förbud.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/30/2019

    Fast det finns inga fördelar.
    Att det skyddar mot könssjukdomar är total bullshit. Så även hygienproblemen. Ibland försöker de saluföra orgasmproblem som något positivt. Det här är klart mer svartvitt än vad politiker och lobbyister försöker få det till: hacka i barns genitalier är en dålig idé (vem hade kunnat tro det?).

    Svara
    • Kristian

      /  09/30/2019

     Förvisso, du och jag vet det, men folk i allmänhet antingen
     a) vet inte bättre – de tror på ”Vetenskapen”
     eller
     b) försöker hitta en ursäkt att inte ha någon ärlig uppfattning.

     Då kan man slå ihop manligt och kvinnligt genom att säga ”Inom tio år kommer det att finnas vetenskapliga studier – lika ”vetenskapliga” som de som finns idag – som bevisar att det är nyttigt för flickor. Kommer du att använda samma undanflykter då?”

     Men de flesta kommer fortfarande att undvika det helt. Precis som med invandringen.

     Svara
   • Grodan Boll

     /  09/30/2019

    Finally, we attribute evil motives to the parents who circumcise their daughters, when the same parents almost invariably also circumcise their sons, sometimes more invasively, and often for identical reasons.

    Man glömmer gärna att även ”prickning” är förbjudet av flickor, just för att felaktigt hävda att könsstympning av flickor inte är jämförbar med pojkar. Det är den. Alla som ursäktar sig med ”men visst är kvinnlig omskärelse värre” för att slippa den värsta kritiken i det här infekterade ämnet missar målet.

    Svara
    • Kristian

      /  09/30/2019

     Ja, de har helt enkelt inte läst på. Allt.
     Man får ställa om frågan flera gånger: ”Nej. Lyssna nu är du snäll. Accepterar du att man tar bort motsvarande del av kroppen på flickor? Om inte, varför inte?”

     Det brukar inte hjälpa, de har låst in sig på ”men det är värre.”

     Svara
     • Olof

       /  09/30/2019

      Jag tror att det delvis handlar om samma sak som anledningen att det förekommer alls – själva försvarandet av traditionen skapar en låsning hos den som försvarat det eftersom de annars måste acceptera sin delaktighet i könsstympning av barn.

      Man kan förstå att det är något mångas hjärnor kan slå ganska ordentliga krumbukter för att undvika.

  • Det här beslutet kommer uppenbarligen hamna på is eftersom Annie Lööf och resten av partiledningen står emot det. De kommer inte att ”verka för” något förbud. Det kommer maximalt att bli någon liten text som får ligga och samla damm på en hylla.
   https://bergersjo.wordpress.com/2019/10/01/annie-loof-backar-upp-konsstympning-av-barn/

   Svara
 10. G

   /  09/28/2019

  ”Hans Blix hyllning till Greta: ”Trump ska stå i skamvrån”
  ..[…]..
  Hans Blix passar även på att dela med sig av en möjlig utveckling på klimatstrejkerna –nämligen barnskammen.

  Diplomaten menar att det är fullt möjligt att nästa steg i klimatetstrejken är den unga generationen meddelar att ”vi tänker inte ha mer än två barn”.”
  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/hans-blix-hyllning-till-greta-trump-ska-sta-skamvran/

  Svara
  • G

    /  09/28/2019

   ”Ärkebiskop Antje Jackelén: ”Greta Thunberg är profetisk”

   Svenska kyrkans biskopar kräver att makthavarna steppar upp klimatarbetet.
   Och ärkebiskopen hyllar Greta Thunbergs engagemang.

   – Det är enastående vad hon har åstadkommit globalt. Jag tänker att hon faktiskt är profetisk på samma sätt som de gammaltestamentliga profeterna var ihärdiga med sitt budskap, säger Antje Jackelén.
   ..[..]..
   Vad är innebörden av det reviderade ”Ett biskopsbrev för klimatet” som ni släpper nu?

   – Klimatkrisen har de senaste fem åren blivit mycket mer konkret, inte minst genom Parisavtalet 2015. 2014 talade vi om ”klimatutmaningar” och ”klimatfrågor”. Nu är det tydligt att det faktiskt handlar om en klimatkris, för vi ser redan nu att den till exempel leder till ökad migration. Alla fakta vi får på bordet tyder på att vi inte kommer att nå de mål som slagits fast, om vi inte ökar ansträngningarna.

   – Vi uppmanar i biskopsbrevet bland annat svenska beslutsfattare och myndigheter att av rättviseskäl försöka genomföra en tidigare målgång av att Sverige uppnår klimatneutralitet senast 2045. Men det handlar förstås också om att sopa framför kyrkans egen dörr.

   Ja, Svenska kyrkan har enligt den senaste årsredovisningen tillgångar på 49 miljarder kronor. Hur använder ni dem i klimatkampen?

   – 8,3 miljarder är finansiella tillgångar på nationell nivå, resten är exempelvis kyrkobyggnader, församlingsgårdar och begravningsplatser. De finansiella tillgångarna använder vi på ett genomtänkt sätt. Vi tittar på vad investeringar och placeringar ska vara till för och hur det påverkar andra. Lever bolag inte upp till hållbarhetsstandarden tar vi bort våra pengar därifrån eller kommunicerar till företagen att förändringar behövs. Det händer också att företag söker upp oss och frågar vad de kan göra för att vi ska vilja ha aktier där igen.

   Ni uppmanar alla att ta konkreta steg i den egna vardagen. Hur jobbar du själv med att få ner ditt eget klimatavtryck?

   – Jag äter vegetariskt minst fem gånger i veckan, har inte flugit privat på nästan två år och på fritiden ägnar jag mig åt vandring som ju är miljövänligt. Men i tjänsten behöver jag flyga ibland för att kunna vara en del av det internationella kyrkliga arbetet för fred, rättvisa och försoning.

   – För mig har det de senaste åren också blivit tydligt hur viktigt det är även ur klimatperspektiv med jämställdhet mellan kvinnor och män och internationell solidaritet, säger Antje Jackelén.”
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/arkebiskop-antje-jackelen-greta-ar-profetisk/

   ”Han öppnar stödlinje för Greta Thunbergs hatare

   Satirikern Mark Humphries har nu öppnat en stödlinje för de som blir upprörda över Greta Thunbergs framfart världen över.
   I alla fall om man ska tro hans skämtsamma reklamfilm som snabbt blev viral.
   ”För vuxna som är arga på ett barn”, skriver han om filmen på Twitter.

   ”Hej, jag är en medelålders man med ett pinsamt problem. Jag blir irrationellt arg på en svensk flicka som vill rädda planeten. Lyckligtvis finns det nu ett nummer jag kan ringa”, säger en man i den humoristiska filmen.”
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/han-oppnar-stodlinje-for-greta-thunbergs-hatare/

   ”Robyns klimatbudskap: ”Det är inte kört!”

   Robyn uppträdde på den stora klimatdemonstrationen i centrala Stockholm under fredagen.

   Innan hon sjöng sin monsterhit Ever Again från senaste albumet Honey, berättade hon för publiken att hon träffat klimatforskaren Johan Rockström.

   Robyn sa att de två hade pratat om klimatkrisen och jordens framtid, och att det finns en chans till ljus i slutet av tunneln.

   – Han tror att vi har en stor möjlighet att möta temperaturnivån för att klara den här krisen. Det är inte kört!, sa Robyn från scenen.

   – Det han sa var också att för att kunna göra det så måste vi böja den här berömda utsläppskurvan nästa år. Så 2020 är året!”
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/robyns-klimatbudskap-det-ar-inte-kort/

   Svara
   • Kristian

     /  09/30/2019

    Har vår ärkebiskop hört Första Guds bud? Och Andra?
    Vilken religion tillhör hon egentligen?

    Svara
    • Törnrosa

      /  09/30/2019

     Hon är inte min ärkebiskop. mvh

     Svara
    • Senior

      /  10/01/2019

     Hon tillhör socialismen.
     Det är väl dokumenterat hur socialdemokraterna infiltrerade kyrkan.

     Fråga:
     När nu stat och kyrka gick skilda vägar 1:à januari 2000, hur kommer det sig att kyrkovalet handlar om vilka politiska partier som skall styra kyrkan?

     Fråga 2:
     Hur kommer det sig att kyrkan ännu har rätten att inhämta sina medlemsavgifter genom beskattning?

     Fråga 3: Varför har nu efter denna delning Svenska kyrkan fortfarande monopol på begravningsverksamheten?

     Svara
   • Olof

     /  09/30/2019

    Det är klart att det inte är kört. Det är skönt.

    Men visst, inför de lite fler skatter får jag öka på mina utsläpp i Kina istället genom att köpa mer energiintensiva saker därifrån.

    Men jag är inte orolig. Vi skall nog få upp temperaturen till drägliga nivåer även här i Sverige. Personligen siktar jag på en uppvärmning på någonstans runt 5-7C.

    Svara
   • senior

     /  09/29/2019

    Det har alltid handlat om socialism.
    Liksom feminismen.
    Liksom Svenska freds.
    Liksom greenpeace.

    Svara
  • G

    /  09/29/2019

   Svara
   • Bamse

     /  09/29/2019

    Nej, inte ”word”. Halmdocka (som vanligt).

    Svara
  • TVÅ barn är på tok för många. Ett enda barn är betydligt sämre för miljön än att flyga nån gång ibland. Varje barn kan själv senare i livet sätta ytterligare barn till världen. Nej, inga seriösa klimataktivister skaffar barn. Det gör bara hycklare!

   Svara
 11. G

   /  09/28/2019

  Svara
 12. G

   /  09/28/2019

  Svara
  • ”Men hela den pedagogiska inriktningen som har genomsyrat och genomsyrar skolan har skapat en ny typ av massmänniska: den som inte kan någonting. Vi har ingenting att vara kritiska emot, vi har ingenting att analysera, eftersom vi knappt fått lära oss något annat än att ”skriva med egna ord”.”

   Som min tyskalärare sade när någon inte kunde glosorna: även med dålig grammatik kan ni säkert fuska er igenom en text eller ett samtal, men utan ord har ni ingen chans!

   ”Så, här är vi: obildade, självupptagna, rotlösa, lättmanipulerade. Det var inte det Myrdal ville. Men det var så det blev.”

   Jag tror faktiskt det var precis det Myrdal ville!

   Svara
   • elina

     /  09/30/2019

    Jag tror det med. Utan historia, utan rötter, utan förmåga att analysera vad politiker säger och ständig otrygghet i miljön man lever i formas massan som säger inte ens ja utan bara flyter med.

    Var det Frank Zappa som sa att ”smarta människor är snart så sällsynta att vi borde inrätta ett zoo för dem”.

    Svara
    • Kristian

      /  09/30/2019

     ”Kris i befolkningsfrågan folkupplaga”
     https://sv.wikisource.org/wiki/Kris_i_befolkningsfr%C3%A5gan_folkupplaga

     ”Kapitel sex, Socialpolitiken och det ekonomiska produktions- och fördelningsproblemet.”
     ”Det kommer i framtiden icke att framstå socialt likgiltigt vad människor göra av sina pengar: vilken bostadsstandard de hålla, vad slags föda och kläder de köpa och framför allt i vad mån barnens konsumtion blir tillgodosedd. Tendensen kommer i alla fall att gå emot en socialpolitisk organisation och kontroll, ej blott av inkomsternas fördelning i samhället utan även av konsumtionens inriktning inom familjerna.”

     ”Kapitel sju: Socialpolitiken och folkets kvalitet”
     ”Skolan måste vara den levande kraft, genom vilken varje ny generation danas för att ta sin plats i ett samhälle statt i oavbruten förändring.
     […]
     Det första kravet är därvid, att grupparbete, arbetsfördelning, ömsevis ledning och underordning, gemensam planläggning, hjälpsamhet och hänsynstagande till de andra inom gruppen måste komma till utveckling redan i skolan. Den tävlan, som fortfarande skall ha en plats som sporre i skolarbetet, måste mer och mer bli en tävlan om gruppens, klassens, skolans resultat, ej om de individuella betygen.”

     (Har hoppat över all rasbiologi …)

     Har inte läst noggrant, det finns en del som verkar bra också – eller åtminstone låter positivt. Men kurvans tangent går tydligt i en riktning: en god medlem av Rörelsen. Inte för bra på någonting, inte för individualistisk. Alla i samma båt.

     Det som är mest skrämmande är kanske inte ideologin utan budskapet att här har vi ett verktyg och det tänker vi använda.

     Svara
     • Senior

       /  09/30/2019

      Läs hela!
      Du kommer att känna igen hur mycket av detta som än idag genomsyrar (s)ocialisternas politik.

 13. G

   /  09/28/2019

  Inte bara med Heberlein som sossen Irving försökte sälja in att det pågår ”massiv smutskastningskampanj av extremhögern runtom i världen” mot Sverige, utan PJ också….

  Svara
  • Rikard

    /  09/29/2019

   Hej.

   Kanske skall påminna om att PJ Anders Linder, andra förtjänster till trots (mannen är mycket trevlig att debattera med, kan jag intyga) men han är mer rabiat mångkultursförespråkare och massinvandringsivrare är t o m Tove Lifvendahl.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 14. Casey Jones

   /  09/28/2019

  ”Jag skulle nog använda vagina och penis utan att köna dom”
  – Svenska feminister på 2000-talet.

  Fantastiskt 🙂 Jag brukar sällan skratta rakt ut för mig själv men nu blev det svårt att stå emot.

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2019

   Hehe. Är det en reträtt eller en ny attack?
   ”Biologiskt sett finns de kanske två – vad kallade du det? – jaha, ”kön,” men genus är något annat. Och mycket viktigare.”

   (Faktum är genusreligionen börjar låta som en mindre genomtänkt gnosticism.)

   Svara
 15. G

   /  09/28/2019

  Svara
  • senior

    /  09/29/2019

   Nej, jag kan nog ge dem lite rätt faktiskt.

   Klimatfrågan är masshysteri.

   Svara
 16. G

   /  09/28/2019

  Svara
 17. Ofrivillig svenska

   /  09/28/2019

  Lite OT gnäll från mig igen…Jag läste någonstans att Sverige har den största somaliska diasporan av alla västländer och kom då att tänka på en episod som utspelade sig för c:a femton år sedan då jag via en kompis blev ytligt bekant med en man från Ghana vars far var en högt uppsatt diplomat varför han hade växt upp i olika västländer. Hur som helst promenerar han och jag en tidig kväll Drottninggatan i Sthlm fram när en somalier dyker upp och vill tigga cigg; jag säger artigt bara nej, mannen från Ghana utgjuter sig ordentligt med uttryck som ”fucking somali bastard, go away you’re filth” osv och lik förbannat vill vänstern lura i folk att det är vi västerlänningar som är rasister !! Exakt samma scenario upplevde jag när jag träffade en kollegas västindiska sambo och han och jag gick ut och köpte cigg och på återvägen blev antastade av just somalier men det han sade vågar jag inte återge av rädsla för rättsliga repressalier. Som sista gnäll i kväll: när jag var barn resp. ung var det ytterst sällan jag såg svårt handikappade barn men numera går det inte att besöka valfritt köpcenter (stadskärnorna är ju helt utarmade) utan att se minst fyra-fem rullstolsbundna barn med kvinna i huckle av varierande slag bakom (generationer av kusin- och syskongifte ger effekt, liksom bidragen för vård i hemmet av de i dubbel-/trippel bemärkelse närstående). De vänsterblivna lär ju pipa om att ovanstående enbart beror på att de svårt handikappade barnen förr sattes på institution men vore det sant skulle vi ju alla ändå i det vanliga livet hört talas om syskon / kusiner / andra släktingar som existerade men inte bodde hemma, något som mig veterligen inte är särskilt vanligt utan snarare ett mkt sällsynt undantag. Jag hörde för några år sedan på P4 Sthlm (vad ska man inte behöva utstå för att lyssna på trafiktapporten ! Sen åratal har jag dock skippat att lyssna efter den, det är ändå alltid köer) om en familj som presenterades som följer: två söner, en svårt handikappad och den andre ”läser på gymnasiet”, pappa och mamma jobbar som personlig assistent för handikappade sonen samt eller respektive städerska, det är lite oklart men vad som är helt klart t.o.m. i SR:s inslag är att familjen kom till Sverige via invalidimport för att leva på nettoskattebetalarnas bekostnad. Som jag ser det, oavsett hur orealistiskt det är med tanke på ovanstående, har vi att välja mellan repatriering eller avlivning i industriell skala men inget av de alternativen innebär någon lösning på svenskarnas fallenhet för kommunism och förbud så oavsett valet så står vi lik förbannat kvar med grundproblemet ! Nej, nu får jag önska er alla en god natt, det har varit en mkt lång dag för mig.

  Svara
  • meh

    /  09/29/2019

   Tror du trollar.

   Ingen förespråkar massmord. Misskreditering pågår.

   Du har dock ett allvarligare problem: Din enterknapp är trasig.

   Svara
 18. G

   /  09/29/2019

  Liter mer om Trollhättan…

  ”Barn skrek ”hora” och kastade sten mot pensionärer

  När pensionärerna kom ut från bingon möttes de av barn som skrek könsord, kastade grus och småsten mot dem. En äldre kvinna med rullator blev så rädd att hon fick gå tillbaka in i lokalen igen.

  – Jag blir så förbannad, de blev rädda och helt förtvivlade, säger Lars-Ove Blomryd, ordförande i föreningen.

  – De blev rädda och helt förtvivlade. Det är inte roligt att bli kallad både det ena och det andra efter att man har haft en mysig stund och spelat bingo. De flesta bingospelarna är äldre damer i 70–90-årsåldern som dessutom har svårt att gå, säger Lars-Ove Blomryd, ordförande i föreningen.

  En film på ungdomarna har spridits på sociala medier och upprört många. Videon har nu plockats bort och händelsen har polisanmälts.

  – Jag var själv inte med under händelsen men jag har sett filmen och man blir så förbannad. Jag tänker sådant som man inte kan skriva i text. En av pojkarna höll i en meter lång kätting, det är klart att allt tillsammans skapar en hotbild.

  – Jag vet ju själv när man var ung, klart att man busade, men vi respekterade alltid de äldre för det hade våra föräldrar lärt oss. Vi är ju de som har byggt upp detta landet.

  Aftonbladet har pratat med polisens presstalesperson Christer Fuxborg som berättar att barnen är i 12–13-årsåldern och eftersom de är minderåriga kommer även en anmälan till socialtjänsten att upprättas.

  – När jag hörde om det för första gången så tänkte jag: ”Vart i jösse namn är vi på väg?” Det är ungar som utsätter äldre för det här. Varför kasta sten mot någon över huvud taget? Hur tänker man? Det är fruktansvärt, säger Fuxborg.

  – Där måste man ta ett rejält grepp med föräldrar, skola och socialen. Det ger fel signaler om inte samhället reagerar. Man kan inte göra ett brott och sedan be om ursäkt och hoppas att allt glöms. Det här måste stävjas.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jdXowq/barn-skrek-hora-och-kastade-sten-mot-pensionarer

  Svara
 19. MiT

   /  09/29/2019

  Mer om de apatiska och mer och mer om de sjuka metoderna som media använder
  ”De norska sjukjournalerna och Gellert Tamas”
  https://magasinetfilter.se/filterbubblan/de-norska-sjukjournalerna-och-gellert-tamas/

  Svara
  • Olof

    /  09/29/2019

   Ja, man kan ju dra paraleller till tjafsandet om åldersbestämningar med. Denna stora osäkerhet som tycks ha uppstått just i Sverige av någon underlig anledning, när länder utan den svenska ‘journalistkåren’ inte alls tycks ha samma problem.

   Svara
 20. G

   /  09/29/2019

  Svara
 21. G

   /  09/29/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/30/2019

   ”Never trust a slim cook” 🙂

   Svara
   • Kristian

     /  09/30/2019

    ”And finally, monsieur, a wafer-thin mint.”

    Svara
 22. G

   /  09/29/2019

  Svara
 23. G

   /  09/29/2019

  Svara
 24. hllviken

   /  09/29/2019

  Svara
 25. Gorby

   /  09/29/2019

  Svara
  • Gorby

    /  09/29/2019

   Svara
   • hllviken

     /  09/29/2019

    🤬🥶🤬🥶🤬🥶🤬🥶🤬🥶 ABSURT!

    Svara
    • Gorby

      /  09/29/2019

     Expressens skriver att det är är journalister från högerextrema Nya Tider som punktmarkerat specifika personer på Bokmässan.
     Men inget om att polisen kört iväg med en journalist-”kollega” som gjorde sitt jobb.

     Svara
     • hllviken

       /  09/29/2019

      Expressen är som vanligt då ja.

     • Gorby

       /  09/29/2019

     • Gorby

       /  09/29/2019

 26. hllviken

   /  09/29/2019

  Svara
 27. Gorby

   /  09/29/2019

  Tre trevliga killar som berättade att klimatdemonstrationen var obligatorisk enligt deras lärare på Viktor Rydberg Jarlaplan – även om de inte skulle vilja eller inte hålla med om budskapet.

  *https://www.facebook.com/politikerfakta/posts/1389629564523853?__xts__[0]=68.ARB1TA2DYRdoafwmWCIyDBvaFI8S8kbS9LbTs2hii2_Av7qiOpw7X-vAZKFvRslM8xLKopRedA_83y2UCqt8E6RVqnCtLd146m4l6LRZ1bOYZpWb6A1y26ovfePxGqdx64USjKiQhbChpkuaYO2sfZv3YEB4m1MuE5lCK5nK9BZOFrYUkyQ7BELLGIguYjnpK8b5EYk4-K4bw-KWn8NJ83rCbcLWMARxWKQiUVF4S-iEx9dxRSdVkDQeswB1duynZpvUEGO5gVlTGEKEsXeBsubSGChtfKWpGD2SXiFPNwlv83T7TptG9T8npjmKcS1erXKsw_J1CJvNtxGIzHDplhIxaAz6xnyY37wuLg&__tn__=-R*

  Svara
  • ”Alla som inte deltar i klimatdemonstrationen får ogiltig frånvaro”

   Smaka på den, du!

   Vissa (Sargon) har sagt att en liten, liten nackdel med att Sovjetunionen föll är att man inte längre har det som varnande exempel för folk som tror att kommunism kan fungera.

   Men behövs det? Behövs DDR, Maos Kina, Nordkorea när man har dagens Sverige?

   Svara
 28. Om någon frågar mig vad jag tycker om ”klimathotet” skall jag hädanefter säga:
  ”Ja, och enligt vetenskapen har vi bara en vecka på oss att lösa det! Dessutom kommer ingen att göra något på helgen och Fredag eftermiddag i det här landet, så det blir bara fyra och en halv dag!
  Fattar du vad bråttom det är!”

  Svara
 29. info

   /  09/29/2019

  Haha, så blir det när okunniga politiker beslutar om saker de inte förstår!

  Fiasko för länkskatt i Frankrike – Google slutar visa innehåll från medier
  ”– I grunden handlar det om att antingen är det bra för publicister att finnas på Google, och då missbrukar inte Google sin position genom att erbjuda att länkar till medier. Eller så är det dåligt för publicister att vara på Google, och då borde de ju vara glada att Google följer lagen och tar bort dem och deras snippets, säger Reda till Karlsten.”

  https://nyheteridag.se/fiasko-for-lankskatt-i-frankrike-google-slutar-visa-innehall-fran-medier/

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2019

   Lite sossenivå på det: ”Men vi har ju beslutat att de här skattepengarna skall komma in!”

   Svara
 30. info

   /  09/29/2019

  Svara
 31. MiT

   /  09/29/2019

  Elaf Ali då, ungefär samma här som där
  ””Taskig kvinnosyn finns i alla kulturer och länder””
  https://www.svt.se/opinion/article5870150.svt

  ”Just de män som höjer rösten nu om incidenterna i Köln och Stockholm, är desamma som står för dessa hot mot våra egna svenska tjejer i Sverige.”
  https://nyheter24.se/debatt/824664-svenska-man-ni-ar-minst-lika-skyldiga-som-mannen-i-koln

  Elaf Ali nu

  Svara
  • Hennes pappa är ”bäst” alltså? Ja, han verkar absolut vara bäst. Jättebäst. Den bästaste.

   Svara
 32. MiT

   /  09/29/2019

  Svara
  • hllviken

    /  09/29/2019

   👍👍👍👍👍 😂😂😂😂😂

   Svara
 33. MiT

   /  09/29/2019

  Svara
 34. MiT

   /  09/29/2019

  De som rattar det här kontot som utger sig att vara från SKL kommer från Sekretariatet.

  Svara
 35. Leif

   /  09/29/2019

  Det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas där som här i Sverige.

  Svara
 36. MiT

   /  09/29/2019

  Svara
 37. MiT

   /  09/29/2019

  *https://www.facebook.com/jakob.heidbrink/posts/10157634118842920*

  Svara
 38. 🛈

   /  09/29/2019

  Svara
 39. info

   /  09/29/2019

  Svara
 40. info

   /  09/29/2019

  Svara
  • hllviken

    /  09/29/2019

   🥶🥶🥶🥶🥶 ABSURT!

   Svara
  • fejkfoto

    /  09/30/2019

   fejkfoto eller landsföräderi?

   synnerligen dåligt omdöme om ÖB umgås med finansiärer av terrorism i det land knallkorken har till uppgift att försvara

   Svara
  • Motkraft

    /  10/01/2019

   Dessutom (om fotot är äkta) så ställer ÖB upp på bild tillsammans med en rätt extrem nationalist, en nationalist som tycker etnicitet är grunden för ett stat (det kurdiska då).

   Om skulle jämföra Özz med random SD:are så skulle Özz framstå som rena Nazisten i jämförelse.

   Men det är ju bara vi svenskar som inte får älska och vara stolta över vårt land, vårt ursprung och vår historia….

   https://detgodasamhallet.com/2017/08/06/min-nationalism-ar-okej/

   Svara
 41. Nedgången slutar inte vid ”lika illa som USA.” Det blir full fart mot ”Ungefär som sydamerika”

  *https://www.facebook.com/560498230/posts/10156772662038231?sfns=mo*
  ”Ett obehagligt detalj är att rika offer väljs ut på förhand & förföljs. Här är öppna naiva Sverige värre än de uländer vi börjar efterlikna då adress, namn och inkomst finns på register, en godisbutik för kriminella”

  Kommentarerna:
  ”Tino Sanandaji Det är billigt att säga, men I told you so. I flera år har jag i kristallklara termer varnat om detta för rika svenskar, men (bortsett en handfull undantag) möts av en kompakt vägg av oförstånd.
  Intresset att finansiera forskning för att få fram fakta, informera allmänheten och bekämpa propaganda var och är nära noll, trots att det handlar om småpengar och hade varit i deras egenintresse.”

  Svara
 42. MiT

   /  09/29/2019

  Svara
 43. Gorby

   /  09/29/2019

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2019

   https://www.unqualified-reservations.org/2007/09/how-dawkins-got-pwned-part-1/
   ”Indiscriminate and total anesthesia constitutes ovinization. An ovinized individual never imagines responding to any kind of threat with any kind of defensive action, certainly not violence. To the ovinized, anything bad that happens is either (a) an accident, or (b) the result of some sin or other moral error. The concept of an “enemy” does not exist.”

   Svara
 44. MiT

   /  09/30/2019

  Svara
 45. info

   /  09/30/2019

  Svara
 46. info

   /  09/30/2019

  Svara
  • info

    /  09/30/2019

   Kom inte med:

   Svara
   • Kristian

     /  09/30/2019

    Hehe. Helt OT.
    Scrollar ned till nästa ”artikel” som visar sig vara en annons i förklädnad:
    ”Därför ska du unna dig en kryssning i Karibien”

    (Man är ärlig med att det är en annons. Undrar hur Expressens klimatpolicy för annonsering ser ut.)

    Svara
  • Kristian

    /  09/30/2019

   Akrobatik á la Lööf
   http://www.smp.se/ledare/akrobatik-a-la-loof/
   ”Politiker håller förstås på så där men med just kring Annie Lööf verkar sådant surra hela tiden. Nu har Expressen hittat hennes motion från 2007 där hon kräver att riksdagen förbjuder manlig omskärelse, som hon kallar ”könsstympning”.

   Linjen är alltså densamma som den som mot Lööfs vilja bifölls på partiets stämma i helgen. När Lööf konfronteras med sin motion förklarar hon – förstås – att hon hunnit ändra sig sedan dess.”

   Svara
   • Senior

     /  09/30/2019

    …..Vilket påminner mig om en av bröderna Marx och hans uttalande om sina principer…

    Svara
 47. info

   /  09/30/2019

  Svara
  • Kristian

    /  09/30/2019

   Nu hamnar vi med ens i diskussion om ”nödvändigt”, ”tillräckligt” osv.
   Det kanske är ”nödvändigt” att ha en världsregering för att samordna allting för en viss ideologi.
   Ser man dock på Sovjet och Kina så verkar klimat och miljö inte vara det första en politbyrå tänker på.

   Svara
  • Senior

    /  09/30/2019

   Precis så.

   Svara
 48. info

   /  09/30/2019

  Svara
 49. info

   /  09/30/2019

  SD:s valfilm från 2010 blir mer och mer sann för varje dag:

  SD:s valfilm 2010:

  Svara
 50. info

   /  09/30/2019

  Svara
  • De kan väl fråga vad som hände mannen som för ett par år sedan försökte få ungdomar att sluta plåga en hund i Kortedala? Den mannen var i 60-årsåldern får tilläggas…

   (Spoiler: slutade med grov misshandel och permanenta hjärnskador på mannen och såklart skrattretande låga straff till ungdomarna)

   Svara
  • Kristian

    /  09/30/2019

   https://nyheteridag.se/pro-ordforande-i-trollhattan-samhallet-har-blivit-forjavligt-att-leva-i/
   ”Blomryd berättar om när hans son var 15 år och åkte moped, och att han inte kunde tanka på macken i området då ett gäng stod där och talade om att han skulle försvinna för att det var ”deras” område. Nu är sonen 32 år.

   – Kommunen hävdar att detta är något nytt. Jag har hävdat hela tiden att det är minst 17 år gammalt, säger han.”

   Svara
 51. Kristian

   /  09/30/2019

  https://wattsupwiththat.com/2019/09/24/a-line-by-line-response-to-greta-thunbergs-un-speech/
  ”Um, did your speechwriter not know the audience you’d be addressing today? You’re speaking to diplomats in the United Nations General Assembly. There is probably no group of people on Earth less interested in economic growth than these folks.
  […]
  A science that is not able to make what are called “useful, non-obvious predictions” is not science. It’s religion.
  […]
  Are you aware that you’re quoting alarmist predictions from the very scientists who’ve yet to be right about any of their predictions? Does that not concern you?”

  (30000 personer i USA, BS eller högre, som inte håller med:
  http://www.petitionproject.org/
  Saknar en del på den sidan, till exempel senaste uppdatering.)

  Svara
 52. info

   /  09/30/2019

  VIDEO: Pierre Schori går till attack efter frågor om hans inblandning med diktatorn Mugabe
  https://samnytt.se/video-pierre-schori-gar-till-attack-efter-fragor-om-hans-inblandning-med-diktatorn-mugabe/

  Svara
 53. Q-Ken

   /  09/30/2019

  Denna:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8mWbPw/boende-i-manifestation-for-flyktingfamiljer
  får mig osökt att tänka på en annan klassiker:

  Svara
  • info

    /  09/30/2019

   Q-Ken,
   haha den här videon är så j*vla bra, om det är video som borde vara permanent på denna blogg, så är det den här.

   Svara
   • info

     /  09/30/2019

    Jag menade videon ”Vem vill egentligen ta emot en invandrare?” från Samnytt TV (så klart).

    Svara
   • info

     /  09/30/2019

    Det blir bara fel!
    ”om det är någon video som borde…” skulle det ha varit.

    Svara
 54. Kristian

   /  09/30/2019

  Patrik Engellau: Min snuttefilt för femtioelfte gången
  https://detgodasamhallet.com/2019/09/30/patrik-engellau-min-snuttefilt-for-femtioelfte-gangen/
  ”Partierna har bildat enhetsfront. De står på samma sida, nämligen sin egen. Politikerna representerar inte längre varsina grupper i det civila samhället, till exempel socialdemokraterna industriarbetarna, moderaterna överläkarna och centerpartiet bönderna, utan har gjort sig oberoende av de gamla uppdragsgivarna. Politikerna har skapat en ny värld med sig själva som härskare och med sina egna skatteförsörjda vasaller och stödtrupper i form av det välfärdsindustriella komplexet och komplexets klienter.”

  Svara
 55. MiT

   /  09/30/2019

  Svara
  • hllviken

    /  09/30/2019

   Många pojkar som växer upp utan far får psykosociala problem.
   De söker tillgängligt faderssubstitut.
   I lyckliga fall är det en bra person men alltför många söker tillhörighet i kriminella gäng.

   Svara
  • info

    /  09/30/2019

   MiT,
   bra svarat, tummen upp!

   Svara
 56. MiT

   /  09/30/2019

  Svara
 57. MiT

   /  09/30/2019

  ”Ystad slopar varm mat för äldre – storsatsade på migranter”
  https://samnytt.se/ystad-slopar-varm-mat-for-aldre-storsatsade-pa-migranter/

  Svara
 58. info

   /  09/30/2019

  Svara
 59. info

   /  09/30/2019

  Svara
  • Motkraft

    /  10/01/2019

   Videoklippet är från en stafett med mixade lag med både kvinnor och män så inte riktigt relevant förutom att den manliga löparen i detta delloppet springer fortare än vad den kvinnliga gör.

   Men vad som jag tycker är mest underligt med detta med män som konverterar till kvinnor och tävlar är att de med stolthet bär sin medalj?!

   Det kan ju vara en man som verkligen känner sig som kvinna men varför tävla mot andra kvinnor och förstöra hela sporten? Ingen solidaritet med sina nya tillhörighet, kvinnor och kvinnosportens framtid?

   Eller så är det en man som fejkar att vill vara kvinna bara för att vinna. Är ju ännu mer mystiskt, varför skulle någon stolt bära sin medalj när fuskat?

   Svara
 60. Gorby

   /  09/30/2019

  Lamote var först på bollen gällande problemen i Kronogården, Trollhättan.
  Nedan är från 2017.

  Svara
 61. MiT

   /  09/30/2019

  Svara
  • Olof

    /  10/01/2019

   Fair enough. Jag utgår ju från att Tamas replik är bullshit eftersom den är utsmetad på Dasspapper för Nötkreatur.

   Varför behöver Agnes ens fråga? Det handlar ju knappast om hur han skriver eller att han besvarar några frågor. Han har rätt narrativ, altså är han välkommen.

   Svara
  • Kristian

    /  10/01/2019

   Guwallius är på Twitter, så jag tror inte på något som skrivs på Twitter.
   En och annan Lindberg skriver i tidningar, så dem tror jag inte på heller.
   Pascalidou … behöver jag fortsätta?

   Svara
 62. noreply

   /  10/01/2019

  Svara
 63. Bloggat lite om Annie Rööv och hennes antidemokratiska, antiliberala och oanständiga plan att skita fullständigt i vad hennes parti vill:
  https://bergersjo.wordpress.com/2019/10/01/annie-loof-backar-upp-konsstympning-av-barn/

  Svara
 64. info

   /  10/01/2019

  Svara
 65. info

   /  10/01/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2019

   ”[…] an international collaboration of researchers produced a series of analyses concluding that […] is not backed by good scientific evidence.
   […]
   seems to change every few years.”

   Och om tjugo år får vi samma sak om klimatet?

   ”Today, the more highly educated Americans are, the less red meat they eat”

   Precis, högre utbildning är indoktrinering åt vänster.

   Svara
 66. info

   /  10/01/2019

  Svara
 67. info

   /  10/01/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/01/2019

   Rapport från riktiga världen: hade blivit förvånad om det inte fanns ordinarie tid inom en vecka. Brådskande men inte akut? Kom in så hittar vi plats.

   (Sedan får man räkna med att vänta en halvtimme till en timma på eftermiddagen. Doktorn tar lite längre med de som behöver.)

   ”Att få träffa en läkare samma dag som man ringer till sin vårdcentral är dock inte, som in de flesta andra utvecklade länder, en självklarhet. I Sverige har vi tvärtom haft vårdköer sedan tidigt 1970-tal”
   – Edwardsson, ”En Annorlunda Historia” (2009)

   Svara
 68. info

   /  10/01/2019

  Svara
 69. Kristian

   /  10/01/2019

  Påminn mig, vad var definitionen av galenskap?

  Vänsterekonom om kommunernas kris: ”The quick fix är unga invandrare”
  https://nyheteridag.se/vansterekonom-om-kommunernas-kris-the-quick-fix-ar-unga-invandrare/
  ”Det tar 20 års investeringar att få ut en svenskfödd på arbetsmarknaden. Hela poängen med invandring är att efter 3-4 år har personen fått tillräckligt bra utbildning, kommer i sysselsättning, börjar betala skatt. Jobbar hen i 30 år så blir det en fantastisk affär för staten, fortsätter Scocco.”

  Ständigt denna … allihop.

  Svara
  • hllviken

    /  10/01/2019

   Scocco Barocco – 🚨 ☭

   Svara
  • Olof

    /  10/01/2019

   Hmm, han missar med sisådär en tiopotens på tiden att få ut invandrare på arbetsmarknaden.

   När jag började skolan utomlands lärde jag mig engelska till samma nivå som de infödda på mindre än ett halvår. Det går fort den åldern. Speciellt när det inte finns någon som pratar ditt språk runt dig.

   Det går inte riktigt lika fort att lära sig längre när man är 20. Speciellt om man saknar grunderna.

   Om Scocco tror att (icke-arbetskrafts) invandrare är användbara på marknaden så skulle jag föreslå att han tittar på mer realistiska ideer. Kanske lösa det hela med PRAO elever istället?

   Svara
  • elina

    /  10/01/2019

   Det är bara förakt mot svenskar. Barn kostar för mycket. De gamla vill ha varm mat, tänk så giriga de är.
   Men invandrare, de från dysfunktionella samhällen speciellt är guld.
   Jag rekommenderar alla att läsa https://morklaggning.wordpress.com/2019/10/01/imperiers-uppgang-och-fall/
   Det stämmer så väl i vårt samhälle. Vi går inte under av värme, vi går under av dumhet.

   Förresten, håna inte Greta, då kan ni mista jobbet. m Italien kan så även vi. Serie D-klubben Grosseto sparkar ungdomstränaren Tommaso Casalini efter att han skrivit ett inlägg om Greta Thunberg och uttryckt sig hatiskt på Facebook.

   Jag tycker inte man ska hata någon men Greta själv är ju inte så len i tonen mot oss vuxna.

   Svara
   • Tack för tips, fantastisk text av Arnstberg.

    Svara
   • PS. Camille Paglia har sagt samma sak om en kulturs dekadenta slutstadium:
    En besatthet av androgyni och en känsla av att kulturen inte är värd att försvara. Stark maskulinitet är något suspekt. Och utanför var och en av dessa kulturer finns ”barbarer” som inte är lika ”upplysta” och som inte har minsta problem med tydlig maskulinitet.

    Svara
  • Motkraft

    /  10/01/2019

   Sandro Scocco gör karriär på att säga det som PK-människorna vill höra, oavsett om sant eller inte.

   Slutade lyssna på honom helt när han kläckte ur sig det geniala ”Om vi antar att alla invandrare kommer i arbete så är det en bra affär för Sverige”. Ja…. om vi antar att regnar guldmynt över Sverige så blir alla svenska rika, bra va’?

   Nu har han tydligen reviderat den tesen lite men är i samma anda. Fakta spelar ingen roll bara han får kläcka ur sig att invandringen är lönsam och får ta emot applåder från de som vill tro det han säger. Han är inte en ekonom utan en aktivist.

   Svara
   • Som Krugman sade: Visst kan ekonomi vara en vetenskap, men de flesta ekonomer är inte vetenskapare.

    Svara
 1. Lite gammalt som ligger och skräpar del 11 | WTF?
 2. Lite gammalt som ligger och skräpar del 13 | WTF?
 3. Lite gammalt som ligger och skräpar del 14 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: