Mer av det som orsakat kollapsen är rätt medicin tycker ekonom

Sandro Scocco är igång igen, nu säger han att lösningen för för alla kommuner som krisar pga av asylinvandring är… mer asylinvandring…

Aftonbladet har gömt artikeln bakom betalvägg nu vilket jag förstår, den är inget som man vill att många ska läsa. Att göra om samma sak som flera gånger visat sig vara fel men ändå tro att det blir annorlunda just den här gången är själva definitionen av idioti.

Man verkar redan ha glömt hur det gick när man lyssnade på skojare som Sandro ”Sverige har tjänat 900 miljarder på invandringen” Scocco och liknande. Hur man nu kan glömma det när larmen från Sveriges kommuner ylar allt högre nu. Men just när larmen skränar så sticker han alltså fram näsan och säger att lösningen är mer av det som orsakat att larmen går.

Vad såna som Scocco noga undviker att nämna är att det hela är ett bedrägeri, ett sorts Ponzi Scheme. För vad Scocco och såna som han noga undviker att berätta när han jublande säger att invandrare står för nästan all sk ”sysselsättningsökning” är att den ökade sysselsättningen är framdriven av just ökat antal invandrare. Den är konstgjord och  kräver hela tiden fler invandrare för att bubblan inte ska spricka, dvs hålla bedrägeriet igång. Men nu har den börjat spricka på allvar.

Och vad såna som Scocco inte heller nämner är att antalet som skulle behövas för att matcha det ökande antalet människor inte ens är nära att finnas i invandrargruppen. t ex så finns inte antalet läkare i gruppen för att behålla antal per capita i Sverige, inte heller lärare, sjuksköterskor, biträden osv i oändlighet. Det finns inte ens möjlighet att inom rimlig tid ens utbilda tillräckligt många ur gruppen för att kunna behålla samma antal per capita. Gruppen matchar inte sina egna behov helt enkelt.

Scocco pratar om att det blir allt fler äldre och yngre och att antalet som arbetar och betalar det hela inte ökar i samma omfattning. Ja, det är så det blir när man lyssnar på skojare som Scocco i stället för att lyssna på såna som vet vad de pratar om. För i artikeln finns inte en enda stavelse om att bland de som kommit och kommer så finns också äldre som aldrig betalat in en enda krona till systemet men som ändå måste ha medel från det. Alldeles för många som inte är äldre kommer inte heller att betala in en enda krona men de måste ha från systemet både under tiden och när de blir gamla. Han t o m pratar om att det tar ca 20 år för att få in en svensk på arbetsmarknaden men bara 3-4 år för en invandrare. Vilket är en lögn. De där 20 åren som man pratar om är för de allra flesta betalade av deras föräldrar. Men det nämner inte Scocco såklart. Han nämner inte heller att bland de som kommer som invandrare så finns det en stor del som får barn här och som också ska ta 20 år på sig men där föräldrarna inte betalar in en enda krona till skillnad från de svenska föräldrarna. Dessutom så kommer en lägre andel av dessa barn att komma just i jobb efter samma tid som svenskarna. Osv. Man bränner ljuset på så många ställen samtidigt. Eller man kastar ljuset på majbrasan.

Trodde man hade lärt sig att man ska hålla armlängds avstånd till såna som Scocco men det hade man visst inte.

Ännu en poserande klimathycklare. Liksom de flesta klimatalarmister är.

Linnea Claeson lånar ett klimatplakat. Det KAN också vara så att det är den andra som lånat Claesons plakat men med tanke på Claesons track record så är det osannolikt.

Allvarligt, låna ett plakat för att få en bild att posta och posera på instagram, vad är det för fel på folk?

Där kan man se var Claeson själv har varit på sina semestrar.

Frida Boisen vill att man utlyser klimatnödläge.

Jag postade den där tweeten.

Jag postade den ovan som är från i år till en som försökte leta ursäkter till Boisens hycklande. På tweeten så kom alltså en del svar där några måste försvara Boisen in absurdum, de klarar inte av att inse att hon är en hycklare av enorma proportioner. Någon sa t o m att det är ju först nu som flyget och klimatet blivit en fråga, som om en 40+-åring inte 2015 förstod att flyget släpper ut avgaser? Please…

Det finns ingen som är äldre än 12 idag som inte 2015 förstod att det flyget släpper ut inte är regnbågar och enhörningar.

Boisen svarade att de inte flög dit. Jo, det är väl bra i o f. Men de andra oändligt många flygresorna hon gjort de senaste åren, de blir liksom inte ogjorda bara därför.

Jag svarade Boisen.

Vad de inte förstår är att man kan inte tillhöra promillen svenskar som står för mest utsläpp och sen helt plötsligt börja hojta om klimatnödläge osv. Om hon inte 2015 trodde att flyget endast släppte ut just regnbågar och enhörningar förstås men det tror jag inte eftersom alla vi andra har förstått hur det funkar sen 25-30 år tillbaka.

Jag minns ett fiskevårdsområde för en ganska hyfsat stor sjö för massa år sedan som beslutade att sätta in gös i sjön, man köpte gös och satte in. Det gick några år, gösen växte och började leka i sjön. Då visade det sig att nästan alla fina lekställen i sjön fanns på en enda vattenägares vatten och han började lägga nät vid lektiden och rensade i princip hela sjön på gös under en enda vår, gös som han sålde. Sen dök han upp på årsmötet senare samma år och beklagade sig över att det knappt fanns nån gös i sjön och föreslog till årsmötet att föreningen skulle köpa in mer gös och sätta ut. Om inte han hade lämnat årsmötet frivilligt så är jag inte helt säker på att han hade överlevt den kvällen.

Frida Boisen och alla andra klimathycklare är ungefär samma sorts typer som  vattenägaren.

Frida Boisens klimatintresse. Och avlatsbrevens återinförande i Sverige 2019

Ovan kan man se några av Boisens resor de senaste åren. De är många och långa.

Minns ni de 87 som skrev den berömda artikeln i Expressen där de ville att Löfven skulle tvinga svenskarna att sluta flyga?

De hycklande 87, här är några av dem

Ovan hittar ni några av dem. De har obekymrat fortsatt sitt resande. Med flyg.

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

114 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  10/01/2019

  Jag återlanserar en gammal tanke som går att applicera angående personalbristen inom bland annat vården:
  -Hur skulle det låta om vi tog emot unga kvinnor från Asien……?
  Hur skulle Scocco et al ställa sig till det?

  Svara
 2. Och genus! Vi behöver lära ut mer genus i skolorna!Det är fortfarande fler män än kvinnor som blir ingenjörer och det måste vi såklart ändra på. Så att det blir jämställt!
  Och 15-åringar som könskorrigerar sig.
  Krossa patriarkatet och bryt mansnormen!

  Svara
 3. MiT

   /  10/01/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156785712908251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 4. MiT

   /  10/01/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156778363333231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   Svara
   • info

     /  10/02/2019

    hllviken,
    ”dåliga politiska beslut, beslut som försämrar nationalekonomin, försämring av internationella relationer”
    På pricken den politik som bedrivits de senaste 5 åren.
    Det borde finnas en direktlänk från ”Kakistokrati” till socialdemokraterna och Stefan Löfven.

    Svara
    • hllviken

      /  10/02/2019

     Jo, det är sant men…
     det värsta är att hela 7-klövern + anställda på statens myndigheter är inte så mycket bättre!

     Svara
     • Alla utom (de flesta) SD är samma lag.
      Regering, riksdag, myndigheter, skattefinansierad media (inklusive presstöd).

      De behöver två saker: skatterintäkter och klienter som röstar fram någon av dem i nästa val. Det nuvarande systemet är självförstärkande på de punkterna.

      De behöver inte ett fungerande land eller en nöjd befolkning eller en plan för hur det skall hålla på lång sikt.

     • info

       /  10/02/2019

      hllviken,
      du har delvis rätt.
      När det gäller ”försämring av internationella relationer” så har nog nuvarande regering varit i en klass för sig.

 5. Gorby

   /  10/01/2019

  *https://www.facebook.com/kjell.nilssonmaki/posts/10157306399698859?__tn__=K-R*

  Svara
 6. Gorby

   /  10/01/2019
  Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   Greta och kommunist-Ylva skämmer ut Sverige internationellt.

   De representerar inte det svenska folket men det kan ju inte utlänningar veta.

   Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   Svara
   • info

     /  10/02/2019

    Haha Kofod, kommer tänka på när jag besökte en rundkyrka på Bornholm i början av 90-talet, ca 90 % av de som var begravda där hette Kofod i efternamn…

    Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   Svara
 7. Rikard

   /  10/01/2019

  Hej.

  Plakat om klimat och banker är väldigt fyndigt – stora A i betyg där, minst sagt. Banker häller vi skattemedel över om de gör dåliga affärer för en kollapsad (stor)bank ger sådana effekter på resten av staten och kapitalet (och samhället) att det är, tekniskt sett om inte moraliskt eller etiskt, rätt att göra så. (Att man egentligen borde avskaffa systemet med att staten håller någon bank annat än en statlig riksbank under armarna är en separat fråga: vi har det system vi har och måste agera inom det, även om vi egentligen vill göra om eller ersätta det – man bygger inte om en u-båt under dykning.)

  Retoriskt är kopplingen (plakatet alltså) välfunnen. Kort, slagkraftigt, lätt att komma ihåg, alla gillar miljö/klimat och ingen gillar banker: att ogilla banker är lika självklart och naturligt som att tycka matematik är svårt eller att ekologisk odling är bra.

  Ett par varianter för den som skall på eventuella demonstrationer: ”Om det varit vita svenska män som skjutit mammor på gatan hade politikerna agerat”, eller varför inte frågan Hypocrita så vackert påminner om som slagord på plakat.

  ”Om privata arbetsgivare hade samma sjuktal som kommuner hade Arbetsmiljöverket stängt dem”

  ”Om gamlingar suttit i fängelse hade de haft bättre mat, vård och rättigheter än på kommunala boenden”

  ”Om en vuxen svensk man vägrat betala tandvård hade han tvingats till det”

  ”Om en svensk fuskar med LSS-bidrag blir det böter och fängelse”

  För plakat gäller samma som vid högtidstal: kortfattat, fyndigt, lättfattligt och lätt att komma ihåg.

  Apropå flygskam: att flyga är/var en nyckeldröm och metafor inom både freudiansk och jungiansk psykoanalytisk teori. (Att bägge är helt ovetenskapligt flum är en annan sak, de har haft och har fortfarande en oerhört stor roll i samhället och måste tas på allvar oavsett att det är trams och hitte-på.) Det symboliserade samlag och det sexuella. Erica Jong skrev en (förr) känd bok som för kvinnor ansågs vara en portalroman i att befria sin sexualitet från samhällets normer och krav (inte minst hora/madonna-komplexet) och som var tongivande inom andra vågens feminism (minst lika viktig som Kapitalet för kommunismen): ”Fear of flying”.

  Tanken var att kvinna skulle frigöra sig från denna rädsla att inte vara ‘rätt’ enligt sociala normer för hur en kvinna skall vara. Sätter man flygskam i den kontexten ser man att det handlar om kvinnor som skäms över sin framgång då de bär en inneboende, grundläggande, tanke om att denna deras framgång egentligen är immateriell, oväsentlig och oförtjänt: den är inte på riktigt, på det sätt en olympisk guldmedalj är det, eller en professur inom STEM, eller liknande.

  Jong myntade även termen ”the zipless fuck”, på svenska kallat ”det knapplösa knullet”: samlag för samlagets egen skull, helt utan känslor, tankar om trohet eller otrohet, och helt utan andra motiv än ren fysisk stimuli. En slags parvis onani, helt enkelt. Tomt, innehållslöst, och meningslöst. Vare sig partnern eller akten är mer värd än den njutning den skänker, och ingen social kontext existerar, inget före och inget efter. Inte så konstigt att dagens feminister är som de är, ur den infallsvinkeln.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • info

    /  10/02/2019

   Rikard,
   ”… att ogilla banker är lika självklart och naturligt som att tycka matematik är svårt eller att ekologisk odling är bra”.

   Det är väl bara de gröna kommunisterna som tycker så?

   Svara
   • Rikard

     /  10/02/2019

    Hej.

    Knappast.

    Fråga en pensionär på mindre ort som inte litar på betalkort, Swish och liknande vars bank vägrar kontanthantering. Fråga den som betalar sina skulder och lån till banken för annars dj*vlar blir det indrivning av vartenda öre, och som minns hur PK-banken (senare Nordbanken/Nordea) och andra banker räddades med X antal miljarder kronor från sina egna dåliga affärer. Fråga den som minns fallskärmarna. Fråga den som vet hur gärna banker samarbetar med grova brottslingar, så länge det är manschettbrottslingar och bolagsplundrare. Fråga Swedbanks kunder vad de tycker om sin bank med tanke på dess affärer i Baltikum och övriga Östeuropa.

    Sedan kan det vara för att jag stundom språkar med jänkare: där hatar man banker med rå passion, särskilt på landet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • info

      /  10/02/2019

     Rikard,
     det är inte mer än rätt att staten tvingas ”rädda” banker eftersom de är inne och petar och förstör för bankerna med t.ex. styrräntor och socialistiska regleringar så att de inte kan fungera enligt marknadsekonomiska villkor.
     Bostadsmarknaden är ett annat exempel på hur socialister förstört för vanligt folk.
     Å andra sidan får vi de politiker vi röstar på…

     Svara
 8. Kronblom

   /  10/01/2019

  Det är inte otänkbart att Scocco och Ponzi har släktband.

  Svara
 9. MiT

   /  10/01/2019

  ”Terroröverlevaren Iryna Zamanova om livet efter”
  http://alexseo.se/terroroverlevaren-iryna-zamanova-om-livet-efter/

  Svara
 10. MiT

   /  10/01/2019

  Svara
 11. MiT

   /  10/01/2019

  Svara
  • info

    /  10/02/2019

   De här tandläkarna använder sig av ”snabbspåret” för att bli rika…

   Svara
 12. Skeptisk

   /  10/01/2019

  Scocco är alltså ”chefekonom” och förstår inte den enklaste nationalekonomi och demografi. Ett land med 9 miljoner invånare har ett välfärdssystem med ett visst antal lärare, läkare, sjuksköterskor, socialsekreterare, poliser etc per capita. Det utgör ett samhällskontrakt. De flesta av oss betalar in mycket mer i skatt under en livstid än vi kostar, mot att samhället, välfärdssystemet, finns där för oss när vi behöver det. Ca 5% av befolkningen kommer aldrig bli lönsamma, utan kostar mer än de genererar. Ytterligare kanske 10% går jämnt upp, men de flesta av oss betalar. Vi bär samhället.
  Om vi tar in en miljon extra människor till landet, som vi vill ska ha samma välfärdssystem som innan, måste denna grupp ha ungefär samma fördelning som landet har innan. DVD-spelare de allra flesta ska så snabbt in i jobb att de hinner bli netto givare i samhället. Netto taggarna får inte bli för många. Gruppen måste även ha all den kompetens som behövs för att de ska fungera i välfärdsstaten. Eller på mycket kort tid kunna skaffa sig den. De ska givetvis ha all kompetensen till sitt välfärdsbehov. Helst från dag ett, eftersom behovet är från dag ett. Annars kommer det bli färre välfärdsresurser till oss andra. Färre lärare per elev, längre vårdköer, svårare att få hjälp av sociala osv. Gruppen måste även ha eller snart få kompetens att bygga all infrastruktur en ökning av populationen med 1/9 behöver. Fler bostäder, skolor, vägar, telekommunikation, tåg osv.
  I kort är de enda invandrare som kan komma på fråga antingen från ett annat västland eller utbildad medelklass från mellanekonomier. Om flyktingar ska täcka behovet för sig själva plus det behov vi har finns det bara en väg:

  1. Stäng gränsen för flyktinginvandring. Endast via FNs kvotflyktingsystem.
  2. Välj endast ut de som har en realistisk möjlighet att bli en samhällsbärare inom rimlig tid. Vuxna ska minst ha gymnasieexamen. Utan utbildning får man hjälp i närområdet.
  3. Stoppa fusket med arbetskraftsinvandring. Endast riktiga sökande till bristyrken.
  4. Öka självförsörjningskravet för anhörigsinvandring.
  5. Hårdare krav på att lära sig språk och utbildning till arbete inom 3-5 år. Ingen betald tolk efter tre år. Inget bidrag utan studier med resultat.

  Endast då kan vi ha en chans att täcka behovet med invandring. Scocco missar även vår produktivitetshöjning och automatisering. Det behövs allt färre för att producera mera. Vissa yrken försvinner allt mer. Operatörer, truckförare, kassapersonal i affärer (självutcheckning). Det blir folk över i privata sektorn, vi kan få in i välfärdssektorn. Även välfärdssektorn förändras med tiden. Svårt att förutspå vilket personalbehov vi kommer ha.

  Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   LOJALITET

   till

   det svenska samhället är en förutsättning. När Sverige var ett välfungerande samhälle var majoriteten etniska svenskar som kände samhörighet och lojalitet med varandra.

   Svara
  • Som del av produktivitetshöjningen krävs en helt annan utbildning och förståelse. Det räcker då inte med några år för att plötsligt passa in i det fyrkantiga hålet. Kanske måste man ha vuxit upp i ett samhälle för att verkligen passa in.
   Den delen av beräkningen kommer Scocco och andra aldrig att förstå. Sossar är lite som extrema libertarianer på den punkten: de förstår inte att ”kultur” är något mer än mat och musik.

   Svara
   • Skeptisk

     /  10/02/2019

    Det hamdlar nästan alltid om utbildning. Högutbildade har ett friare förhållande till sin kultur och religion/livsåskådning. Därför lättare att känna in och anpassa sig. Lågutbildade är mer fast i kulturella och religiösa tankemönster. Det är deras enda fasta grepp i en ny okänd värld. Flyktinggrupper med hög utbildning har haft hyfsat lätt att även passa in kulturrellt.
    Man behöver inte födas in i en kultur för att passa in, men man behöver vara lyhörd och flexibel.

    Svara
    • Anpassa sig, ”lyhörd och flexibel,” erkänna att man kanske inte vet allt …
     Hmm, med de kriterierna verkar vi ha plockat en och annan nitlott.

     Svara
  • elina

    /  10/02/2019

   Skyll inte på bristande kunskaper i Nationalekonomi. Har själv några betyg och kan säga att det finns en rejäl diskrepans mellan de tjocka böcker vi läste och verkligheten.

   Dock har jag sänkt mina böcker till ett U land, till en besökande minister på hans önskan. Ser dock inget större framgång där.

   Svara
 13. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
  • Jag är säkert gammaldags, men jag tyckte bättre om den tecknade versionen av Asterix.

   Svara
 14. MiT

   /  10/02/2019

  ”Dr Jackson anmäler TV4 programmet ”Malou efter 10” till Myndigheten för Press, Radio och TV”
  http://jajj.se/dr-jackson-anmaler-tv4-programmet-malou-efter-10-till-myndigheten-for-press-radio-och-tv/

  Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   Tydligt och gripande:

   (Denna delen är flickans egen berättelse. Den anmälda delen var diskussionen efteråt).

   Svara
 15. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
 16. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
 17. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
  • Gissar att det är fejk eftersom de inte täcker håret ordentligt!

   Svara
  • info

    /  10/02/2019

   Det ser ut ungefär likadant i SVT och övrig MSM när de har med en bild på en utländsk gärningsman.

   Svara
 18. hllviken

   /  10/02/2019

  Svara
 19. hllviken

   /  10/02/2019

  Svara
 20. Ofrivillig svenska

   /  10/02/2019

  ”Eller man kastar ljuset på majbrasan” – tack för den formuleringen !!! Inte ofta man får börja dagen med att skratta högt för sig själv ! 😺

  Svara
 21. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
  • Hypocrita

    /  10/02/2019

   En del människor har för mycket fritid. Dagens garv!

   Svara
  • G

    /  10/02/2019

   Hahaha! 😀

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/03/2019

   Ett av världens fem fulaste språk, men det går bra att svära med 😀

   Svara
 22. MiT

   /  10/02/2019

  Från april

  Svara
 23. info

   /  10/02/2019

  När jag läser om Strandhälls avgång p.g.a. sambos bortgång noterar jag skillnaden på hur vänstern resp. högern bemöter sina politiska motståndare vid sådana här händelser.
  Ingen har väl glömt Ian Wachtmeisters bortgång och vänsterns glädje?
  Twitter-vänstern i glädjeyra när Wachtmeister dör: ”Hurra för cancer!”
  ”Direkt efter att beskedet kommit att Ian Wachtmeister avlidit började Twitter att fyllas med hånfulla kommentarer från vänsteraktivister som inte kan dölja sin glädje över dödsfallet.
  ”Hurra för cancer!” skriver en användare som sedan valde att ta bort sitt inlägg efter att ha fått hård kritik från andra personer på mikrobloggen.
  Signaturen ”Yung Lenin” skriver att man visserligen inte ska glädjas över att att andra människor dör.
  ”Men fan så fint att Ian Wachtmeister dött. Hoppas det var riktigt plågsamt”, fortsätter han.”.
  https://www.friatider.se/twitter-v-nstern-i-gl-djeyra-n-r-ian-wachtmeister-d-r-hurra-f-r-cancer

  Notera att signaturen ”Medspracare” tillhör de ”goda” eftersom han är ”Medgrundare till http://spraca.se”.

  På spraca.se står det bl.a:
  ”Vem du än är och var du än kommer ifrån, välkommen
  Respektfullt samtal och högt i tak, en plats för eftertänksamt utbyte av tankar och idéer”…

  Svara
 24. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
 25. info

   /  10/02/2019

  Svara
 26. info

   /  10/02/2019

  https://fairtrade.se/resursbank/resurs/karta-fairtrade-city-och-region/

  Svara
 27. info

   /  10/02/2019

  Svara
  • G

    /  10/02/2019

   ”../../..
   Ett par kilometer bort från Anna Whitlock, på Kungsholmens Västra Gymnasium, har drygt hälften av eleverna utländsk bakgrund. Där är utmaningen snarast den omvända. – Vi har haft en tendens att vi tappat elever med svenskklingande namn, säger rektorn Eija Carlsson.

   Den tendensen har skolforskare kunnat konstatera även på andra innerstadsskolor: när mångfalden har ökat flyttar de svenskfödda eleverna på sig.

   – Men den tendensen är mycket mindre i år hos oss, vi har lyckats vända trenden, säger Eija Carlsson på Kungsholmens Västra.

   Hur har ni gjort då?

   – Vi jobbar mycket med gemenskap och inkludering. Alla får vara som de är, utan att behöva klistra på sig en roll. Och vi uppmuntrar föreningar där elevernas samlas kring ett intresse snarare än utifrån etnicitet eller varifrån man kommer.

   Alla elever vi pratar med beskriver stämningen på skolan som trevlig och harmonisk. Ändå upplever flera att det finns en tydlig uppdelning mellan elevgrupperna:

   – I klassrummen mixas man. Men på rasterna söker man sig till dem man känner sig mest bekväm med. Det handlar inte bara om etnicitet, mer om att man är uppväxt i samma slags område, säger Kevin Obeid från Bredäng.

   Klasskompisen Naima håller med:

   – Det uppstår en viss kultur i förorterna där man förstår varann på ett annat sätt. Man har en annan gemenskap. Det är inget man egentligen väljer, det bara blir så, säger hon.

   – Men egentligen tycker jag att man ska utvidga sig och inte bara vara med sin egna grupp. Det är så man lär sig nya saker. Då märker man kanske att de fördomarna jag hade de var fel, tillägger Naima.

   Klasskamraten Rebecka, den enda i gruppen som har svensk bakgrund, tror att det är för sent att bryta uppdelningen när eleverna har kommit upp på gymnasiet.

   – Jag tror man måste göra något i början, när man är liten. Om man redan har formats på ett sätt blir det svårt när man ska möta en annan person som är helt annorlunda och det inte klickar. Ska man ändra på sig själv? Det kan vara svårt, säger hon.

   Andra elever på skolan berättar om hur deras umgänge har förändrats.

   – I början var det ganska uppdelat, men vi hade en tjej i klassen som pratade med alla och drog in folk från olika håll, så efter ett tag blev vi en väldigt blandad grupp, berättar Kajsa Sjölund från Lidingö.

   Och även om eleverna i viss mån grupperar sig efter bakgrund menar Rektorerna Eija Carlsson och Andreas Eriksson att skolor med stor mångfald, som Kungsholmens Västra, skapar bättre förutsättningar för integration än innerstadsskolor med en mer homogen elevgrupp.

   – Hos oss får de utmana sin syn på saker och ting och lära sig tolerans i praktiken. Det finns skolor som predikar tolerans, men där eleverna inte behöver ta ställning konkret till några skillnader därför att ”de andra” inte finns där, säger Eija Carlsson.

   – Här ser man att de andra är olika, men att det går bra ändå. Det är klart man färgas av sin bakgrund och den miljö man har med sig hemifrån. Men blir ganska spännande möten.

   På en en mångkulturell skola som Kungsholmens Västra Gymnasium lär sig eleverna tolerans i praktiken, framhåller rektorerna Eija Carlsson och Andreas Eriksson.”
   https://www.stockholmdirekt.se/ettsthlm/forortselever-startar-omstridd-skolforening-pa-kungsholmen/repsja!iUwEpIoqwT2RKSAfAN4Bmw/
   https://web.archive.org/web/20191002142436/http://www.stockholmdirekt.se/ettsthlm/forortselever-startar-omstridd-skolforening-pa-kungsholmen/repsja!iUwEpIoqwT2RKSAfAN4Bmw/

   Svara
 28. info

   /  10/02/2019

  Svara
  • hllviken

    /  10/02/2019

   …och så regnar det nästan alltid i Irland – stackars människor!

   Svara
 29. info

   /  10/02/2019

  Svara
 30. Kristian

   /  10/02/2019

  Lyssnar vi verkligen på hobbitar om ekonomi?
  (Martin Freeman, inte Ian Holm)

  Svara
 31. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
 32. hllviken

   /  10/02/2019

  Jan Gijo hatar Nya Tider:

  Svara
 33. G

   /  10/02/2019

  Svara
 34. G

   /  10/02/2019

  Källa: https://valforskning.pol.gu.se/digitalAssets/1743/1743642_demokratidagen-bilder-fr–n-valforskningsprogrammet.pdf

  Svara
 35. G

   /  10/02/2019

  Svara
 36. weasel

   /  10/02/2019

  Okej, det är alltså dags att utlysa ”klimatnödläge” ?
  Detta eftersom flygandet tydligen utplånar allt mänskligt liv.
  Borde man då inte kunna åtala Stordalen, Boisen & alla andra som ofta har åkt flygplan för ”brott mot mänskligheten” ?

  När det gäller Sandro Scocco och alla övriga som tror att ökad invandring är lösningen på de problemen som den höga invandringen har skapat ;
  Jag hade en granne.
  Hans tjej gjorde slut på grund av hans amfetaminsnortande.
  Då tog han amfetamin för att lösa problemet- vilket ledde till att alla hans vänner sa upp bekantskapen.
  Då tog han amfetamin för att lösa det problemet – vilket ledde till att han fick sparken från jobbet.
  Då tog han amfetamin för att lösa det problemet – vilket ledde till att han blev vräkt.
  Och då tog han amfetamin för att lösa det problemet.
  Det där är inte ett dugg konstigt. Tvärtom är det standard för de som likt min f.d. granne är amfetaminmissbrukare.
  Det är även standard för de som är alkoholmissbrukare.
  Eller spelmissbrukare.
  ALLA missbrukare tror att lösningen på problemet är mer av det som har skapat problemet, detta eftersom deras beroendesjukdom hindrar dom från att tänka logiskt och rationellt.
  Sandro Scocco är migrationsmissbrukare.

  Svara
 37. G

   /  10/02/2019

  Svara
 38. G

   /  10/02/2019

  ”Läraren Cecilia har fixat bostad åt 55 ungdomar
  ..[..]..
  Cecilia Dufva säger att det stora målet nu är att Värmdöungdomarna som har fått tillfälligt uppehållstillstånd enligt gymnasielagen ska lotsas in i arbete. Enligt den nya lagen har de sex månader på sig efter att de tagit studenten att få ett fast jobb, eller avtal om minst två års anställning, för att kunna ansöka om permanent uppehållstillstånd.

  – Har vi lyckats ordna boende till alla 55 ska vi nog lyckas få ut dom på arbetsmarknaden också, säger Cecilia Dufva.”
  https://web.archive.org/web/20190709053632/http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/8mmxzQ/lararen-cecilia-har-fixat-bostad-at-55-ungdomar

  Svara
  • Weasel

    /  10/03/2019

   Folk som flyr från krig och tortyr ska få asyl – om dom klarar av gymnasiet. Om dom inte klarar av gymnasiet ska dom skickas tillbaka till krig och tortyr.

   Asylrätten according to Löfwen and Lööf.
   🙄

   Svara
 39. G

   /  10/02/2019

  Svara
 40. MiT

   /  10/02/2019

  Svara
 41. G

   /  10/02/2019

  Postade hela hans tråd…

  …och lite från denna…

  Under min kommentar med reaktioner: https://toklandet.wordpress.com/2019/09/26/vad-som-ar-viktigt/#comment-188255

  Kommer även posta Ivars reaktioner under min kommentar ovan. Hur detta kan skapa en ravin mellan Liberaler-Konservativa som jag NORMALT håller med i andra frågor skapar en fullständigt förvirrad situation i huvudet. Ivar också liksom, vafan är det som händer. Fattar snart ingenting längre.

  Svara
 42. G

   /  10/03/2019

  Arthurdent74: ”Godhetsapostel, PK. Sverjevänsförnekare SeGEr eLLeR DÖd”

  Svara
 43. G

   /  10/03/2019

  Toppen!

  Svara
  • G

    /  10/03/2019

   Svara
 44. G

   /  10/03/2019

  ”Gellert Tamas lögner drabbar barnen

  I stället för att svara på besvärande frågor om fallen med de apatiska barnen författar Gellert Tamas debattartiklar med svepande personangrepp, skriver Filters chefredaktör Mattias Göransson och reportern Ola Sandstig.
  ..[..]..
  Gellert Tamas hade tillgång till sjukjournaler som visar att barnen bland annat började äta, gå, prata, gunga och bygga lego på den norska kliniken. De norska myndigheterna misstänkte att barnen tvingades spela sjuka av sina föräldrar och utvisade familjerna. Eftersom Tamas drev tesen att tvångssimulering var en myt utgjorde detta ett problem. Lösningen: ignorera samtliga uppgifter som visade att han själv hade fel, samt välja ut några lösryckta meningar som presenterades så falskt att de såg ut att tala för hans sak.

  Vid sammanlagt fem tillfällen – med start i början av augusti – bad vi Gellert Tamas förklara sitt agerande på denna och andra punkter. I stället för att svara författade han, i förebyggande syfte, två debattartiklar med svepande personangrepp som DN Kultur spred sex veckor innan reportaget publicerades (15/8,20/8).

  I förra veckan nådde så det aktuella Filternumret tidningskioskerna. Utöver att lyfta fram berättelser från barn som svultits och plågats av sina föräldrar, kunde vi visa hur det svenska samhället svikit nästan samtliga apatiska flyktingbarn genom att ignorera den enda vårdmetod som konstaterats fungera – att separera barnen från sina föräldrar. Resultatet blev en flodvåg av uppskattning från självrannsakande psykiatriker, läkare, behandlare och journalister. Kerstin Evelius, före detta nationell samordnare för psykisk hälsa, beskrev exempelvis reportaget som en ”utomordentlig granskning” i Dagens Samhälle.

  Precis som i Quickfallet sköt dock de ansvariga för vårdskandalen, däribland Gellert Tamas, sanningen ifrån sig när de intervjuades i tv, radio och dagstidningar. Av den anledningen publicerade vi i lördags en noggrann genomgång av innehållet i de norska sjukjournalerna på Filters hemsida och ställde det mot Tamas bok. För de tusentals människor som läst den texten står det klart att saken inte gäller divergerande tolkningar – utan fakta som förvrängts samt rena påhitt.

  Döm om vår förvåning när DN Kultur då, för tredje gången, valde att ge Gellert Tamas fritt spelrum (30/9). Utöver att påstå saker om Filters artikel som är uppenbart felaktiga för envar som läst den – exempelvis antyds ingenstans att samtliga barn skulle ha tvingats simulera – upprepar han återigen falsarier om de norska journalerna, påståenden som Tamas, DN och andra enkelt har kunnat granska åtminstone sedan i lördags. Därtill ignorerar Tamas helt den för honom så besvärande berättelsen om HVB-hemmet Solsidan, som genom miljöterapi och familjeseparation fått över 30 apatiska barn friska på bara ett par månader.

  Men visst, Tamas har ändrat sig på åtminstone två punkter: barn som tvingas simulera är inga rasistiska vandringssägner, som Tamas tidigare hävdat, inte heller är reportaget finansierat av nazister eller ryssar, som han antydde i sitt förra angrepp. Frågan är vad denna omvändelse under galgen är värd.

  Gellert Tamas huvudärende är nämligen uppenbart: att ifrågasätta våra intervjupersoner, bland annat genom att insinuera att de aldrig diagnosticerats med uppgivenhetssyndrom samt påstå att deras öden utgör enstaka undantag. Att både Nermin och Anahit Arakelyan behandlades för uppgivenhetssyndrom framgår dock tydligt av de sjukjournaler som citeras i reportaget, precis som det framgår att de var långtifrån ensamma om att tvingas simulera. Därtill har vi tillgång till ytterligare en lång rad opublicerade fall och det fortsätter rasa in tips från läkare, sjuksköterskor och behandlare.

  Gellert Tamas är välkommen att möta Nermin och Anahit för att direkt från dem få höra hur deras fäder fick tipset från andra att göra dem sjuka – om han äger modet. Nermin och Anahit har blivit misshandlade och misstrodda, och nu fullbordas kränkningen genom att Tamas utmålar dem som undantag som ljuger om sina erfarenheter.

  Men det är värre än så: ett av de norska fall Gellert Tamas tidigt hade tillgång till men valde att 2006 ignorera i det program han gjorde åt Uppdrag Granskning, 2009 felcitera i sin bok ”De apatiska” och nu 2019 återigen ljuga om i DN Kultur gäller den nioårige pojken Artur. I Norge gick han från att sitta i rullstol till att stå, gå, leka, prata, skratta och till och med skojbrottas med tolken. Allt detta inom bara två veckor efter att han separerats från föräldrarna.

  Men i stället för att granska föräldrarna och den svenska vården struntade Gellert Tamas helt och hållet i barnperspektivet. Han utelämnade Arturs framgångar i den norska vården för att skydda sin egen tes.

  Den här nioårige pojken var ungefär lika gammal som Nermin och Anahit i Filters reportage när de med hot och våld tvingades spela apatiska. Hade Tamas återgett den kompletta bilden av Arturs öde är det mycket möjligt att Anahit, Nermin och ett okänt men rimligen stort antal andra barn sluppit den misshandel de utsatts för.

  Men att för sig själv och andra erkänna att man genom felaktiga publiceringar medverkat till och sanktionerat barnmisshandel kräver uppenbarligen en själsstyrka Gellert Tamas saknar. Natur & Kultur bör dra in hans bok och DN Kultur se över sina publiceringsrutiner.”
  https://web.archive.org/web/20191002013106/https://www.dn.se/kultur-noje/gellert-tamas-logner-drabbar-barnen/

  Svara
 45. G

   /  10/03/2019

  Svara
 46. G

   /  10/03/2019

  ”Hon hade ett brett leende: ”Omskurna bättre i sängen”
  https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/hur-mycket-vager-ett-kladdigt-ollon/

  Finns delar jag inte håller med om riktigt, men mycket applåderar jag, men kan inte riktigt sluta undra: HAR VERKLIGEN LILJESTRAND SKRIVIT DET HÄR? ÄR DET SANT?! 😛

  Svara
  • Kristian

    /  10/03/2019

   Det är spännande att man fortfarande kan hitta en fråga som är ortogonal mot etablerad politisk axel. Vi får väl se om någon ”god” och ”ond” skala appliceras på den och att existerade grupper bestämmer vad medlemmarna skall tycka.

   Svara
 47. G

   /  10/03/2019

  ”Magda Gad svarar på frågor om Afghanistan
  ..[..]..
  Har du träffat någon av de pojkar som utvisats från Sverige?

  – Mitt fokus ligger på de 35 miljoner som bor här. Det inkluderar även de som utvisats från många olika länder.

  Är det livsfarligt/farligt generellt för afghaner som flytt från landet att återvända?

  – Ingen som utvisats från Sverige har dödats såvitt jag vet.

  Har talibanerna överhuvudtaget något stöd bland den yngre befolkningen enligt din mening?

  – Ja, i allra högsta grad, det är från den yngre generationen – högstadie- gymnasieålder – som de värvar sina krigare. I områden de kontrollerar rekryterar de i skolor och de rekryterar även såna som fått släktingar dödade av regering eller koalition. Det finns också få val för unga män på landsbygd. Finns helt enkelt inte så mkt annat att göra. Stödet varierar beroende av provins man tittar på. Högst är stödet i Zabul som ligger i sydöst och gränsar till Pakistan. Där är det nästan 60 procent.”
  https://www.expressen.se/nyheter/magda-gads-dagbok/magda-gad-svarar-pa-fragor-om-afghanistan/

  facebook.com/magdajournalist/posts/2358285574387577?__xts__[0]=68.ARA1ENKIBIJ_ttIiC2sCSGuOpEpA2B9h3nyYXEREsr3yhx6XvJwP0FXwV070qA1Hol1MN5t16tIqxvf2mqa5wODIE2mnlMLltgSF_v4RePRwj1DmihX92Ri4jBbDL4aRdb0PN15Tt2EFdV0Hj9ZFzlzZhtB7P2RDj0RgBRq1hVuHQZsP1in9StwZelLhphHKP8jsJkFkQHTPm5FoLscPtN1IPgsjqV_2kx74k6niLXiogTxjBebSQNPWSEXrWt_mlY5u6FGSeEBdq-TPwxhoeLgFglIO0FP8F5iOksBC152ounVxCcHltnGyhPE2lHJnh-K9oiuwPUX2rkl9llD52A5b11Ha&__tn__=-R

  Svara
 48. G

   /  10/03/2019

  Svara
  • G

    /  10/03/2019

   …eller så funderar DU ett, två eller tre varv till, så många varv det krävs innan polletten ramlar ner.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/03/2019

    Se även: polisens spärrlista.
    Ingen insyn, ingen revision, fritt fram för korruption.

    Svara
   • info

     /  10/03/2019

    Detta kommer att missbrukas, t.ex. kan svartsjuka individer begära uppgifter för att kartlägga sina ex.
    Att kunna få ut vilka sidor som besökts och vilka mailkontakter en viss person har utan att det godkänts av en domstol kan inte vara förenligt med artikel 12 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
    Artikel 12:
    ”Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.”.
    Hoppas någon tar detta till en högre instans för prövning, som individ kan man delvis skydda sig mot denna övervakning genom att använda VPN.

    Svara
 49. noreply

   /  10/03/2019

  Svara
 50. MiT

   /  10/03/2019

  Svara
 51. MiT

   /  10/03/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156788408278251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
  • Jämförelsen med hur till exempel Greta klarar sig utan manus ligger nära till hands.

   Greta är 17 och hårt styrd av en lobbyorganisation, Ylva är 55 och är minister i Sveriges regering.

   Svara
 52. noreply

   /  10/03/2019

  Svara
 53. noreply

   /  10/03/2019

  Svara
  • Är det dessutom en prioritet för en kommun som är konkursmässig att betala för filmfestivaler?

   Svara
   • Kristian

     /  10/03/2019

    Om femtio år kommer rika araber att vilja spela in sina filmer i Malmö. Det ger vinst på lång sikt! Fast vi behöver fler moskeer så att gatubilden blir rätt.

    Svara
 54. noreply

   /  10/03/2019

  Svara
 55. noreply

   /  10/03/2019

  Svara
 56. info

   /  10/03/2019

  Svara
 57. info

   /  10/03/2019

  Svara
 58. hllviken

   /  10/03/2019

  [video src="http://videos.files.wordpress.com/xqZvOov2/kanada-mosk-video.mp4" /]

  Svara
 59. Waldemar

   /  10/03/2019

  SVT:s vänstervridning lyser igenom i beskrivningen av symboler. Allt från höger är extremt eller nedsättande. Allt från vänster är värt att försvara. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-emojierna-som-anvands-i-den-politiska-debatten

  Svara
  • Kristian

    /  10/03/2019

   Vänster, sosse, liberal .. det blir samma sak i slutändan

   https://fnordspotting.blogspot.com/2019/08/tre-reaktionarer-i-en-bat.html
   ”Liberal är den som, efter att stillatigande bevittnat en vänsterdebattör förolämpa en högerdebattör vid upprepade tillfällen, får ett utbrott när högerdebattören till slut svarar med samma mynt. Några andra klassiska symptom på liberalism är ett tvångsmässigt behov att använda ordledet höger- som ett nedsättande prefix, en tendens att sova oroligt så länge landet inte leds av en socialdemokratisk regering samt en nedärvd instinkt att släta över allt från massakrer till ett tölpaktigt beteende när den som gör sig skyldig till detta står till vänster.”

   Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: